نقد فیلم Barbie | زن سالاری یا فمنیسم؟
کاپیتالیسم متاخر با در دست داشتنِ رسانه درحال تصاحب همهچیز است. یک تبلیغ در یوتیوب، یک تبلیغ در تیک تاک و تمام، گیشه تسخیر میشود. حال مسئله این است که سرمایهداری تنها به فروش یک کالا بسنده نمیکند و گویا قصد دارد میان انسان با انسان نیز جنگ به راه بیاندازد، جنگی که به آن جنگ زرگری میگویند. سرمایهداری با چنین فیلمهای بد و شنیعی چیزی را تبلیغ میکند که اگر به آن عمل شود، آینده خوشی در انتظار بشر نیست.
قبل از هر چیزی به فُرم اصلی فیلم Barbie برسیم. این فیلم خیلی فمنیسم فمنیسم میکند، اما باید سوال مهمی را بپرسیم، آیا فیلم به راستی فمنیسم است؟ اصلا فمنیسم چیست؟ به نظر من باید ریشه فمنیسم را در جریان چپ به خصوص در نوشتههای اشخاصی همچون شارل فوریه جست. آنها سخن سادهای داشتند. ما قبل از آنکه ترک، لر، بلوچ، فارس، سیاه، زن و یا مرد باشیم، انسانیم. یا به قول معروف: بیا هرجا دیوار کشیدن ما پُل بسازیم.
حال این فمنیسمی که از دل جریان چپ بیرون آمده بود، نخست باعث شد تا زن نیز وارد عرصه کار شود. نمونهاش اتحاد جماهیر شوروی (من به هیچ وجه از این کشور دفاع نمیکنم) در این کشور زنان در شغلهایی مثل کارگری در معدن نیز حضور داشتند و بعدها به درجات بالای کنگره ملی راه یافتند. حالا چرا از کارگری شروع کردند؟ چون آزادی از پائین به بالاست نه برعکس. فمنیسم یعنی دیدن زن به عنوان یک انسان، نه بیشتر و نه کمتر.
در زبانی ساده فمنیسم از جایی میآید که در آن هیچ زنی کالا نیست. پس طبق این اوصاف Barbie کاملا ضد زن است. چرا؟ چون Barbie از مارگو رابی و حتی از گرتا گرویگ (کارگردان) نیز یک کالا ساخته است. آنها آمدهاند تا فروش فیلم را تضمین کنند. حتی در صحنه نخستین نیز راوی میگوید باربی میتواند هر چیزی که میخواهد باشد پس دختران هم میتوانند چنین کنند. باربی یک عروسک و یک کالاست، پس دختر نیز چنین است؟ پس چه دوا لیپا باشد چه مارگو رابی و چه گرتا گرویگ، همه در دید سرمایهداری یک کالا هستند که قرار است ۱.۵ میلیارد دلار فروش داشته باشند.
حال از این موضوع بگذریم. گفتیم که فیلم ضد زن است، اما Barbie تنها به این ضد زن بودن خلاصه نمیشود، فیلم باربی با وقاحت خاصی زن سالاری را تبلیغ میکند. در سرزمین باربی لند زنها باربیاند پس یعنی کالا هستند، یعنی باید زیبا، تمیز و جذاب باشند تا بفروشند و از طرفی نیز حکومت در دست آنهاست و مرد نیز یک عنصر زائد است که در پایان نیز زائد میماند.
فیلم Barbie دو دنیا را خلق میکند. یکی سرزمین باربی که نماد زن سالاری است و دیگری سرزمین واقعی که نماد مرد سالاری است. هیچکدام نیز خوب نیستند. تنها هدف سازندگانِ این فیلم دعوا بین زن و مرد است و عملا خبری از نقد بر جوامع بشری نیست.
اصلا هدف از ساخت دنیای واقعی چیست؟ صرفا نشان دادنِ پیچیدگی زندگی بشر؟ خب که چه؟ قرار است دنیای واقعی را با باربی لند مقایسه کرده و بگوییم که ما خوشبخت نیستیم؟ مگر ما تحمل خوشبختی را داریم؟ امروزه به هرکسی بگویید خوشبختی یعنی چه، میگوید جزیرهای دور بدون اینترنت. به راستی ما چقدر تحمل این نوع خوشبختی را داریم؟ اصلا زندگی بدونِ مشکل چیست؟ به قول کارل پوپر زندگی سرتا سر حل مسئله است. پس این موضوع نیز در حد فیلم باربی نیست که به آن بپردازد.
حال مضحکتر از آن این است که باربی به این سرزمین واقعی میآید و با یک دختر نوجوان ملاقات میکند. دختر، باربی را فاشیست خطاب میکند و باربی نیز گریان میگوید من فاشیست نیستم چون کنترل راه آهن دست من نیست! مگر شوخی داریم؟ بعد این دختر باربی را کاپیتالیست خطاب کرده و مثلا او را نقد میکند…!
بگذارید چنین بیان کنم که سرمایهداری بازی جالبی به راه انداخته است. دقت کنید که در این چندسال اخیر چند فیلم درباره جوامع طبقاتی ساخته شده است. از پلتفرم اسپانیایی گرفته تا مِنو و مثلث غم که نخل طلا نیز گرفت. حال این فیلمها با ذهن مخاطب چه میکنند؟ این فیلمها به مخاطب توهم این را میدهند که ما اکنون در سایه دموکراسی زندگی میکنیم و حتی این چنین فیلمهایی که از سرمایهداری نقد میکنند، برنده جایزه میشوند.
اما سوال این است که شما از نقد این جوامع در این فیلمها چه چیزهایی را یاد گرفتهاید؟ آیا مارکس هم منتقد بود مثلث غم هم؟
باربی نیز دور از این قضیه نیست. توهم فمنیسمی میدهد در حالی که تماما ضد انسانیت است. صحنه آخر را به یاد آورید. زنان نقشه میکشند که با احساسات مردان بازی کرده و از آنها سوءاستفاده کنند تا به هدف خود برسند! چقدر صحنه غیرانسانی! تصور کنید که دختران نوجوان قرار است با این فیلم فمنیسم شوند! فمنیسمی که برایش جنگ بین انسان با انسان مهم نیست مادامی که زن به اهداف شوم خود برسد. (منظور زنان این فیلم)
فیلم Barbie در دوجا سعی میکند با دیالوگهای بسیار سطحی طرف زن را بگیرد.
بازیگر زنی که گویا از دنیای واقعی آمده بود به باربیها میگوید ما همیشه باید خوشگل باشیم، همیشه باید در بهترین حالت خود بوده و زمین نخوریم (حال این جمله آخر چه معنایی دارد من هم نمیدانم) حال زنی که سالهاست زیر ستم واقع شده است با همین چند دیالوگ ساده عوض میشود؟ فیلم Barbie همین قدر سطحی است. از آن بدتر اینکه دروغ میگوید. فیلم میگوید ما نباید همیشه خوشگل باشیم اما خود سود چند میلیون دلاری داشته است تا میکاپ باربی را تبلیغ کند.
در دیالوگ دوم، سازنده عروسکِ باربی به مارگو رابی میگوید که زنها بی آنکه رئیس باشند بازهم میتوانند خوشحال باشند. خب این دیالوگ که کاملا در تضاد با خود فیلم است! فیلم وقتی تمام میشود که زن موفق میشود رئیس جمهور شود! آن هم چه رئیس جمهوری، یک زن سیاه پوست! خیلی جالب است، اینجا نیز سرمایهداری ما را به سخره گرفته است. انگار من بودم که همین سیاه پوستان را به بند کشیده و آنها را برده خود میکردم. سرمایهداری با این کارها قصد دارد گذشته خود را پاک کند. اما همچنان از این زنان سوء استفاده میکند، یک زن سیاه پوست را میآورند، رئیس جمهور میکنند و همین که فیلم تمام شد مثل یک کالای مصرف شده او را دور میاندازند.
حال رئیس جمهور بودنِ زن مشکل بنده نیست. مشکل بنده در این است که از دید فیلم Barbie زنِ موفق یعنی رئیس جمهور شدن.
کسی باید رئیس جمهور شود که سوادش را دارد چه زن میخواهد باشد چه مرد، وگرنه در سر و کله مردم زدن را که همه بلدند.
نکتهای دیگر از فُرم نوشته و به تکنیک برسیم. فیلم Barbie زیبا بودن را نقد میکند و میگوید که حتما نباید یک زن زیبا باشد (حال اینکه اصلا چه کسی تعین میکند زیبایی چیست به جای خود) این نکته نیز بسیار مهم است، اما فیلم باربی در این باره نیز دروغ میگوید. او مارگو رابی را آورده چون زیباست. دوا لیپا را آورده چون زیباست. اینها آمدهاند تا کیف و کفش و… از باربی بفروشد. اصلا این ادعا که زن حتما نباید زیبا باشد در حد Barbie نیست. این موضوع نیز مثل تمامِ چیزها در این فیلم، به فیلم سنجاق شدهاند تا فیلم Barbie از دور زیبا به نظر برسد. (یکی از بدترین سنجاقهای فیلم، صحنه افتتاحیه است که روحِ مرحوم استنلی کوبریک را در گور لرزاند)
برسیم به تکنیکِ فیلم. نخست این را بگویم که بنده به شخصه از طرفدارانِ گرتا گرویگ هستم. اما این فیلم، فیلمِ او نیست. مگر سرمایهداری اجازه میدهد که او چیزی را دلش میخواهد بسازد؟
فیلم فضایی تئاتری دارد، چیزی شبیه فیلمِ جادوگر شهر اُز از ویکتور فلیمینگ. چند میزاسنِ صورتی، چند رقصِ تیک تاکی، چند موسیقی که ساخته شدهاند تا ترند شوند و بازیهای بسیار بد. بدتر از همه نیز رایان گاسلینگ.
فیلم صرفا با چند حرکت رباتی سعی میکند از کاراکترهایش عروسک بسازد اما اصلا عروسکی در کار نیست. اصلا چیزی به نام باربی در این فیلم وجود ندارد. نامِ باربی صرفا تضمین کننده فروش بوده است و بس.
عروسک یکی از اصلیترین پایههای تقویتِ قوه تخیل در کودک است. این فیلم اصلا عروسک ندارد.
راستش را بگویم من فکر میکردم که این فیلم حداقل اثری سرگرمکننده خواهد بود اما Barbie اصلا سرگرمکننده نیست. نه کمدی دارد، نه داستان درست و حسابی دارد و نه حتی میداند که قرار است چه چیزی باشد.
Barbie بیشتر یک اثر تبلیغاتی پُر زرق و برق است تا یک اثر سینمایی.
نکته ترسناک نیز در این است که چقدر سخت است بد نوشتن از این فیلم (چیزی که احتمالا نصیب بنده شود) یعنی رسانه قدمی برداشته است که اصلا کسی جرئت نمیکند بگوید فیلم بد است. این هم دلیل دارد. نباید از باربی متنفر بود. باید عاشق آن بود تا هم خود فیلم، هم محصولاتِ مربوطه فروش روند.
در پایان میشود گفت فیلم Barbie اثری بسیار غیر انسانی، مسخره، سطحی و بد است که حتی نمیتواند مخاطب را سرگرم کند. Barbie تنها با اهدافی شوم ساخته شده که دوست دارد هر انسانی را در هر گوشه جهان به چشم کالا دیده و او را تیغ بزند. در چنین شرایطی نیز تنها وظیفه ما به عنوان یک انسان (تنها انسان نه بیشتر و نه کمتر)، در این است که با دیدنِ فیلمهای خوب که تبلیغاتی روی آنها اعمال نمیشود، خود را از دام سرمایهداری رها سازیم.
مهمتر از همه اینکه اگر قرار است فمنیسم بفهمیم، بهتر است به جای اینکه سلبریتیهای بیسواد برای ما تعین تکلیف کنند، به اشخاصی همچون رزا لوکزامبورگ، فروغ فرخزاد عزیز و چند کتاب درست و حسابی رجوع کنیم تا یاد بگیریم زن را به چشم انسان ببینیم (نه کالا) و فرق بین فمنیسم و زن سالاری را نیز درک کنیم.
پر بحثترینها
- فوری: سونی در حال مذاکره برای خرید کمپانی مادر FromSoftware است
- نامزدهای بهترین بازیهای سال مراسم The Game Awards 2024 مشخص شدند
- نقدها و نمرات بازی STALKER 2 منتشر شدند
- ۱۰ بازی سینماتیک که میتوانند با بهترین فیلمهای سینمایی رقابت کنند
- پلی استیشن برای ۱۰ سال متوالی نمایندهای برای بهترین بازی سال داشته است
- شایعه: حالت پرفورمنس بازی STALKER 2 روی Xbox Series X به خوبی اجرا نمیشود
- بازی GTA V با این هدف ساخته شد که از هر نظر بهتر از GTA IV باشد
- بازی Death Stranding Director’s Cut دومین بازی پرفروش ایکس باکس شد
- بدون اشتراک پلاس، امکان انتقال فایل سیو بازیها از پلی استیشن ۵ استاندارد به پرو وجود ندارد
- رسمی: شرکت مادر FromSoftware پیشنهاد خرید از سوی سونی را تایید کرد
نظرات
ممنون برا نقد عالی بدون تعصبتون،ولی نکته وحشتناک این فیلم و امثال این فیلم فروش بالاشونه که نشون میده بعضیا چقدر انسانیت رو بی ارزش و خودشون رو دادن دست یه مشت افکار پوچ
تا زمانی که رسانه و قدرت دست ایلومیناتی باشه دنیا هر روز تاریک تر میشه و ناهنجاری تبدیل به یک رفتار عادی میان مردم میشه
واقعاً فیلم چرتی بود،نمیدونم سینما کجا داره میره
فمنیست های عزیز گریه نکنید مشکلتون و حل کردم :
https://imgurl.ir/uploads/m1151_.png
اگه یدونه فمنیست اینجا داشته باشیم
خلاقانه بود
نقد هوشمندانه ای بود🌹
غرب تا صد سال قبل که زن رو موجود درجه دوم تلقی می کرد حالا هم کالا
خیلی زیبا فرمودین
متشکرم ❤️
من نمیفهمم چرا هی میگن فمنیسم. می دونستید گذشتگان ما از پ به جای ف تو خیلی از کلمات استفاده می کردن؟ مثلا پارسی به جای فارسی. اعراب که حمله کردند ایران چون نمیتونستن پ رو تلفظ کنن گفتن ف. پس به گذشتگان مون احترام بذاریم و به جای فمنیسم بگیم…
سنگین بود😂
این صحبت شما البته بی احترامی به نویسنده این متن بود که با گذاشتن وقت و نوشتن این متن قصد نشان دادن جلوه حقیقی فمینیسم رو داشت و شما فقط به توهینکردن بسنده کردید و نقدی وارد نکردید فمینیسم بد نیست زن سالاریه که بده
این فیلم یکی از عجیبترین چیزایی بود که دیدم، در مرحله اول دنیای فانتزی عکس دنیای واقعیه که توش قبلا مردسالاری جریان داشت و در واقع کاری کن انجام داده معادل فمنیسم در دنیای ماست، از طرف دیگه تو فیلم طرفی که دنیا رو از قبل داشت دنیا رو پس میگیره، از دو جنبه میشه از این فیلم برداشت کرد اول اینکه مردا رو تشویق میکنه مردسالاری رو برگردونن یا اینکه زنا رو داره تشویق میکنه که به به سمت زن سالاری برن
در مجموع ایراداتی هم که شما از فیلم گرفتین مبنی بر اختلافش با فمنیسم نتیجه اینه که شما فمنیسم رو با موج اول و دوم میشناسی ولی الان جریان غالب فمنیسم موج سوم هست که با محتوای فیلم سازگاری کامل داره
عقبی داداش موج چهارمش هم اومده
نقد غیر حرفه ای بود ولی درکل موافق هستم
خسته نباشید
با صحبت هاتون موافقم کاملا ولی بهتر جای « نقد و بررسی » اسم دیگه ای رو این پست میذاشتید. این پست بیشتر داشت پیام پشت فیلم رو بررسی میکرد تا خود فیلم. مشکلی با این موضوع ندارم و حرفا توشم به حق بود ولی رنگ و بویی از نقد و بررسی نداشت.
اگه بخوام ی چیز بگم خدمتتون اونم اینه،از هر جناحی ک افراط و تفریط داشته باشه دوری کنین،تعصب بیجا یعنی جاهلیت،میخواد روی هر چیزی ک باشه،فمنیست اگه فقط ب معنای برابری زن و مرد باشه مشکلی نداره،ولی وقتی مردو بکوبه ب این خاطر ک زن بخواد بالا قرار بگیره این کاملا اشتباهه،جدیدا هم این مد سیگمایی ها اومده ک اکثرا نوجوانن و فکر میکنن با دخترا تو مجازی و واقعی دعوا کنن و تیکه بهشون بندازن خیلی خفنن،چ این فمنیست های تندرو،چ این سیگمایی ها جفتشون ببخشید آدم های بی عقلین…همه ی انسان ها برابرن وسلام
اول تشکر بابت نقد جالب و قابل تامل. اما بگذارید برای اینکه قسمت روشن ماجرا هم ببینیم٬ من هم تحلیلی از فیلم ارائه بدم:
فیلم با تصویری برگرفته از فیلم ادیسه فضایی کوبریک شروع میشه. توی فیلم ادیسه فضایی میمون ها زمانی که با جسم ناشناخته روبرو میشن٬ در واقع یک مرحله از تکامل رو آغاز میکنن و وارد سطح بعدی آگاهی خودشون میشن. فیلم هم با ایجاد این پارودی٬ داره به ما میگه که عروسک ها و محصولاتی مثل باربری٬ حکم ورود زن های جامعه رو به مرحله بعدی تکامل داشتن. زمانی زن فقط مادر بچه ها بوده و حالا قراره نقش زن در جهان عوض بشه.
بعد اما وارد واقعیت میشیم. این جهان زنانه که به ما وعده داده شده٬ هر چقدر هم که ایده های قشنگ داشته باشه٬ اما در واقعیت کاملاْ مصنوعی هست. غذای مصنوعی٬ روابط مصنوعی٬ خوشی های مصنوعی و … همه به اسم اینکه زن ها الان قدرت رو در جهان دارن. پس میشه فیلم رو نقدی به وضعیت فمنیسم دید که خودش درگیر مصنوع هست.
در مرحله دوم٬ باربری مصنوعی که بر خلاف ادعاهاش٬ نه قهرمان هست و نه مستقل٬ مجبور میشه وارد دنیای واقعیت بشه. چون واقعیت کم کم شروع کرده به این زندگی مصنوعی نفوذ کردن و دیگه نمیتونه نشونه هاش رو نادیده بگیره. دقت کنید باربی نه از سر شجاعت و قهرمانی٬ که از سر ناچار و برای حفظ همین وضعیت مصنوعیه میره به دنیای واقعی.
این اتفاقا به نظر من بازتاب خوبی از جهان امروز هست. جایی که زن ها توی دنیای رویایی خودشون زندگی میکنن و فکر میکنن که مهم و مستقل و آزاد شدن. اما در واقعیت تغییری ایجاد نشده و صرفا یک دنیای رنگارنگ ساختن که واقعیت رو مخفی کنه.
با ورود به دنیای واقعی٬ باربی که تبدیل به نمادی از زن ایده آل شده٬ ناگهان با واقعیت مواجهه میشه. میفهمه که نه تنها اونجور که فکر میکرد نماد استقلال و زندگی خوب و ایده آل و بی نقص بودن نیست٬ که برعکس در واقعیت خودش یک مجری (ایجنت) هست که به حفظ وضع موجود و تبدیل شدن زن به کالا منجر شده. اینجا نظام سرمایه داری باید وارد عمل بشه و جلوی این آگاه شدن رو بگیره و داستان مدیران برند باربی شروع میشه.
در نهایت باربری یک بار دیگه به دنیای خیالی خودش برمیگرده اما واقعیت رو هم همراه خودش داره. واقعیتی که سختی های زندگی رو چشیده و دیگه خبری از اون نگاه معصوم نیست (مادر) و همزمان بچه نسل جدیدی هم هست که ارتباطش با همه این گذشته قطع شده و باید دوباره گذشته رو مرور کنه.
حالا میبینیم که نظم این دنیای خیالی به هم ریخته. دنیایی که در جواب به دنیای مردونه بنا شده بود و در واقعیت داشت اون رو تایید میکرد٬ به این دنیای خیالی نفوذ کرده و وضعیت داره به حالتی بر میگرده که قبل از این بود. باربی اینجا حس میکنه که هیچ امیدی نیست. جهان خیالی از دست رفته و جهان واقعی کامل داره جایگزین میشه.
اما در نهایت برای اولین بار باربی به کمک تجربه مادر در نقش ناجی قرار میگیره و نظم این جهان فانتزی رو حفظ میکنه. در واقع سیستم رو نجات میده و نمیگذاره که فرو بپاشه. چون متوجه میشه که این راهش نیست. در هر صورت زن ها باید قبول کنن که نقش های اساسی جامعه رو به عهده بگیرن و رشد باید کم کم اتفاق بیافته. تغییر ناگهانی به نفع هیچ کس نیست. اما تلاش باربی به همین خلاصه نمیشه. باربی مرد های جامعه خودش رو هم نجات میده. چون بهشون یاد میده که باید مثل زن های این جامعه که فارغ از رابطه تعریف میشن٬ اونها هم تلاش کنن که فارغ از رابطه خودشون با باربی ها تعریف بشن. اتفاقی که عکسش در جهان واقعی باید اتفاق بیافته و راه نجاتش میتونه باشه.
باربی در نهایت تن به این نمیده که بر اساس رابطه خودش با کن تعریف بشه و از کن هم میخواد که همین کار رو بکنه و به جاش اول روی پیدا کردن خودش تمرکز بکنه. بعد هم جسورانه ترین تصمیمش رو میگیره و قدم بعدی به سمت رشد شروع میشه. اینکه این جهان خیالی رو پشت سر بگذاره و وارد دنیای واقعی بشه. اینکه زنانگی خودش رو مخفی نکنه و توی واقعیت٬ تلاش کنه هویت خودش رو در جهانی که دوست داره صرفا یک کالای تزئینی باشه٬ دوباره بدست بیاره. برای همینه که داستان با رفتنش به مطب دکتر زنان به پایان میرسه به عنوان اولین قدم مهمش در قبول هویت در دنیای واقعی و نه مصنوعی.
برداشتی تاملبرانگیز و منطقی بود.
درود بر شما.
یکی از دلایلی که از نقد سینما و کتاب متنفرم اینه که هرکسی دوتا کتاب خونده یا فیلم دیده فاز فیلسوف بودن برمیداره. به طور ویژه افراد با گرایش کمونیستی سوسیالیستی که همه جا شکست خوردن و جای دیگه ای ندارن
به شدت موافقم
افرین به گیمفا بابات این نقد خوب که واقعا فیلم و محتواشو نقد کردن برخلاف خیلی سایتا
من که دقیقا نفهمیدم مقاله رو اما با چیزی که دست گیرم شد موافقم😂😂😂 حقیقتا خیلی ها با این کار ها دارن زندگی مردم رو خراب میکنن و البته پول خوبی هم میگیرن و به کتف چپشونم نیست ، مثل همین قضیه یا قضیه لگبت و اینا
داداش من اون سرمایه داری نیست که بین انسان و انسان جنگ میخواد راه بندازه اسمش سوسیالیسم هست و جدیدا لیبرالیسم…خود کارگردان و هالیوود جیغ میزنند میگن ما کمونیست هستیم فکرمون ذکرمون فیلم هامون عقایدمون… تا الان چندتا فیلم فقط از چه گوارا ساختن یک فیلم از ریگان نداریم با تمام وجود افتادن بغل چین کمونیسیتی حتی این فیلم سرمایه گذارش چینی ها هستند مجسمه ازادی نیویورک نماد امریکا رو بخاطر چینگ چانگ چوننگ حذف کردند بعد شما میخوایربطش بدی به اقتصاد بازار آزاد !!!! بخدا عجیبه!!!!
اول از اینکه نقد خوبی بود
دوم اینکه جدا از مسائل زن سالاری و مردسالاری و دنیا دست کدوم بود بهتر بود که از نظر من مسائل چرت و پرتیه ، کلا طبق دین اسلام و انسانیت زن و مرد با هم کاملا برابرند و من حتی معتقدم کارهایی که اون یکی انجام میده این یکی هم میتونه و کلا تفاوتی چندانی با هم ندارند
و اینکه واقعا فیلم باربی زیادی درباره زن سالاری و مردسالاری اینا حرف میزد که به نظر منم هیچکدوم خوب نیست همه با هم برابرند
هرچند که در کشور های جهان اولی و توسعه یافته که فمینیسم مطرحه باز هم زن رو بیشتر به عنوان کالا میبینند
درباره فمینیسم هم نمیتونم حرفی بزنم چون هیچ نظر یا سرشته ای دربارش ندارم و حرفی نمیزنم دربارش
( این ها همه نظر من بود و نظر هر کس متفاوته پس لطفاً اگه با نظراتتون مغایرت داشت حمله نکنید)
واقعا دست مریزاد. خوبه که یکی تصمیم گرفت نشون بده زیر از حجم از میکاپ و رنگ صورتی ، چه جریان شوم و سیاهی جریان داره . ممنون از آقای کریمی
ما انسانها هرچه بیشتر در عالم موجود پیشروی میکنیم کمتر همدیگه رو درک میکنیم و کمتر از حال همدیگه با خبر میشیم..
مخصوصا احوال جنس مخالف را!
..
تو این روزگار بی در و پیکر که ثانیه هاش مثل تند باد میگذره و همه در برابرش مثل کودکی بی دست و پاییم حتی درک کردن احوال خودمون و ریشه یابی مشکلات روانی خودمون هم برامون خیلی سخته، چه برسه به احوال جنس مخالف یا حتی طرف مقابل را!
..
مثال بارزش اینه که همه میدونیم که حقیقتا بیشتر روستا نشینها خیلی آدمهای باحال تر و با صفاتری نسبت به شهر نشینها هستند..!
..
شهر نشینها بدترن! چون زندگیشون مصنوعی و ماشینیه و با معنای زندگی که در رام شدن و آرامش یافتن در دامان طبیعته میانه ای ندارند و از ارزش والای طبیعت که همچون مادری تسلی دهنده ی روح فرزندان خود و موجودات زنده هست، غافلند..!
..
هر کیم اومد و سرنخی از گنج طبیعت پیدا کرد حقه ی خاک بهش امان نداد و قبل از اینکه بتونه مردم رو از وجود بهترین گنج دنیا با خبر کنه متاسفانه عمرش کفاف نداد و از دنیا رفت!
..
چقدر خوب بود اگه نوع بشر هم مثل همه ی پیشرفتهای بشری آپگرید میشد و تغییر میکرد و بهتر میشد..
..
چه خوب بود اگه این سیستم و نظام مثلا قدرتمندکه بنظرم به ریسمان نازکی وصله و(به دنبال فتح کردن دنیاست!) ، دنبال سرمایه و کالا نبود و دنبال این بود که انسانها رو بدست بیاره نه ابزارهای انسانی و پول و ثروت رو..
چه خوب بود اگه از انسانها و ارزش های انسانی استفاده ی ابزاری نمیکرد..
..
تو چنین نظامی که متاسفانه بیشتر سیستمها هم بهش وابسته شدن و همه گیر هم شده هر چی ارزش کالاها سعود میکنه سرمایه دارن فرا بشر تر مشن، و به همین ترتیب ارزش انسان هم افول و کمتر و کمتر میشه!
..
غول ثروت و سرمایه داری خیلی وقته انسانیت رو به یغما برده.. چیز جدیدی نیست..
..
باربی فقط یکی از هزاران هزار فیلمیه که قاعدتا مجبوره توی چنین مسیری پیشروی بکنه..
ممنون
واقعا زیبا بود
👍👍❤️
من سعی داشتم تا وقتی که باربی را ندیم، تحت تاثیر حاشیههاش قرار نگیرم. وقتی دو بار تماشاش کردم، نازل بودن کیفی اثر گرتا گرویگ و همچنین سطحی بودن فیلمنامهی آن برام مسجل شد. اما بهطرز عجیبی آنطور که فکر میکردم، “ضد مرد” نبود و سعی داشت بهطرز مضحکی از دو زاویه مختلف نقدش را انجام بده. در این خصوص من جنبه سکسیم محصولات اخیر دیزنی و نتفلیکس را پررنگتر از باربی میبینم.
مشکل بزرگ فیلم، شعاری بودن بیش از حد اثره که هیچ مجالی به رشد و توسعه داستان نیمبند آن نمیده و در آخر فیلم را درخودش غرق کرد.
نقد جالبی بود و خدا رو شکر وقتم رو تلف نکردم سر دیدن این فیلم مرد ستیز حالا بماند که فمنیسم می گه در همه کار ها باید حقوق زن و مرد برابر باشه ولی وقتی میگی یک زن در معدن کار کنه هزاران بهونه میارند و هزاران کار دیگر … ( در فیفا هم که دیدیم ) اینا کاملا معنی فمنیسم رو عوض کردند قرار بود چیکار کنند و چیکار کردند
(دوستار شما گاد هاوارد)
به جای مسخره کردن فیلم و نظام سرمایه داری بهتر بود در باره فلسفه عروسک باربی تحقیق میکردید. به نظرم توی خود فیلم اطلاعات خوبی در بارش داد. موضوع فیلم هم همین باربیه اگر دقت میکردید. تازه اسمشم همینه. پیام فیلم هم دقیقا همون قسمت هایی بود که شما و بقیه ایرانی ها هیچ علاقه ای ندارید بهش بپردازید. همون حرفای دختره که باربی باهاش دوست میشه و حرفای اون پیر زنه که طراح اصلی عروسک بود اخر فیلم. و اخر باربی تصمیم گرفت مثل پینوکیو تبدیل به ادم واقعی بشه و با احساسات واقعی و پیچیده روبرو بشه.
شاید چون ایرانی ها دیدگاهشون نسبت به عروسک باربی مثل بچه های امریکایی نیست این همه سو برداشت شده. برای من فیلم با مزه ای بود و حس انیمیشن های دیزنی رو میداد.
دوستانی که ناراحت هستن از نقد گیم فا برن همونجاهایی که دمیکراسی داره همون سایت هایی که میانگین باربی رو ۸۰ کردن. توی ایران راجب این مسائل کنسل کالچر نداریم.
به نظرم ماریو رو که خودم شرمم اومد مقایسه کردم برین موش و گربه یا پلنگ صورتی یا هر چی ببینین به غیر از این فیلم بیشتر ارزش داره
اصلا به جای دیدن این فیلم به افق خیره بشین ۲ ساعت مفیدتر هست
حقیقتا زبانم بند امده از حجم از خفن بودن این متن انگار که یک جامعه شناس متن را نوشته نه یک منتقد فیلم و سینما حقیقتا عرض خسته نباشید میگویم برای به تحریر در اوردن این انتقاد و اعلام اندیشه ی درست اونم در هنگامی که هرکسی که از اثار به اصطلاح فمینیستی انتقاد میکنه به زن ستیزی گرویده میشود
ممنونم دوست عزیزم
بهتر هیچوقت معیار خوب و بد بودن یه فیلمو به فروش ربط ندیم از طرفی فیلم دیگه فروشش رو کرده و هر چی اه و ناله کنیم تاثیری نداره. مثل فوتبال، بعد از بازی شما هر چی بهانه کارشناسی بیاری هم فایده نداره و اخرش برنده بردس، پس بهتر کمتر ناله کنیم، نگن سوزشمون عمیقِ 🙂
خودمونیم از وقتی اقای اقابابایی رفته گیمفا شده شبیه زومجی سابق (زومجی هم شده شبیه گیمفا اقابابایی) پوشش سریع اخبار گیم و سینما همراه با نقد و مقالات دلچسب و گاه صدا و سیمای (زرد) مثل همین نقد و نقد رگناروک و dlc هورایزن بعبارتی نقد واسه بالا رفتن بازدید و باب دل جو داخلی. اینو میگم چون زومجی سابق هم خیلی به گاد ۲۰۱۸ تشر میزد مثل گیمفا فعلی که قفلی زد رو گاد که قبلی هاش بهتر از جدیداست (۲۰۱۸ و ۲۰۲۲)
این منتقد هم خیلی شبیه فراستی کلا تو کار کوبیدنِ اما با این تفاوت که به ساز جو داخلی میرقصه نه خودش. منظورم اینکه وقتی دیدم ایشون این فیلم کوبیده گفتم زود قضاوت نکنم شاید ماریو رو هم کوبیده چون اونم مثل این فیلم اصلا لایق فروشش نبود و داستان داغونی هم داشت اما همونطور که انتظار میرفت اونجا هم دیدم به ساز جو رقصیده و نه فقط فیلمو نکوبیده بلکه مثل اینجا کلی دلیل و برهان اورده که حرفشو به کرسی بکشونه و بگه اشکالی نداره داستان ضعیفه عوضش بسیار سرگرم کنندست، اخه کجای ماریو بسیار سرگرم کنندست تو بهترین حالت لایق کلمه سرگرم کنندست اونم بخاطر چند دقیقه اخرش از اون گذشته وفاداری به منبع هم شد بهانه اخه واسه داستان ضعیفش، اگه اینطوره پس Honor Among Thieves هم نباس اینقدر میکوبیدید و بگید فیلم واقع بد است چطور واسه Honor Among Thieves داستان بد ایراده اما واسه ماریو نه خلاصه کوبیدن و ستایش حد و اندازه داره و نباید رو یکیش قفلی زد مثل اونای که میرن رو منبر و هر چ(رت)ی به دهنشون میرسه میگن. اینا رو هم نگفتم که بگم فیلم خیلی خوب بلکه برعکس قبول دارم خوب نیست اما اینجوری هم شما کوبیدش نیست و اعتراضم به نقده و واقعا نقد نامنصفانه ای بود
مهمترین وظیفه یه رسانه به ساز جو و دولت رقصیدن نیست بلکه درست و منصفانه رقصیدن
در پایان امیدوارم دیگه از این مقالات صدا و سیمایی تو گیمفا نبینم (باز جای بسی خوشحالیه موقع انتشار لست ۲ اقابابایی سردبیر بود وگرنه لست ۲ با خاک یکسان میکردن)
موندم چرا دیسلایکم حساب نشد
ماریو ادعا داشت که چیزی بیش تر از یک فیلم سرگرم کنندست ماریو همون فیلمی بود که ادعا می کرد. imbd حاوی همین نکتست مال باربی رو ببین از ۸.۱ رسیده به ۷.۲ سال دیگه ممکنه به زیر ۷ هم برسه. تبلیغات و تریلر باربی قبل اکران ببین بعد فیلمم ببین. بعد به نظرت باربی الان سرگرم کننده بود ب نظر من کلاس موعظه بود. مهم ترین وجه یک منتقد به نظر من اینه که نظرشو بگه نه این که به فاز یه عده (ووک) برقصه. مقالات صدا سیمایی همون وبسایت گوجست که خبر رشوش جدیدن پیچیده و رسوایی زیادی به بار آورده .بعد الان سعید آقابابایی گل چه ربطی به این بحث داشت!!!
سلام دوست عزیزم.
اگر قرار بود من به ساز جو برقصم که میگتم فیلم نگهبانان کهکشان، سریال سیلو، فیلم بیو ایز فرید هم خوبه که خوب نظر خودم رو دادم و کاملا هم نظر منفی گرفتم. پس این استدلال شما مغالطه ای بیش نیست.
درباره سوپر ماریو هم که من از این اثر تعریف نکردم صرفا گفتم سرگرم کننده بود که هنوز هم روی حرفم هستم (هرچند که اون نقد جزو نقد های اولیه من بود) درباره وفاداری به منبع هم عرض کنم که سیاهچال یه بازی بُرد گیمه (همون منچ خودمون) اما سوپر ماریو نه. در حالی که در اثر سینمایی اژدها و سیاهچال اون تم فکری، شانسی و تخته ای اش رو از دست داده بود.
نقد رو کامل خوندین ؟ چرا میپرسم قطعا کامل نخوندین
داخل فیلم زن رو به چشم کالا میبینن یعنی باید این لباس رو پوشیده باشی این شکلی تریپ زده باشی و این شغل رو داشته باشی وگرنه تو یک زن کامل نیستی آیا لست ۲ این شکلی بود؟ نه
شاید داستان لست ۲ رو یک خانوم فمنیست بازنویسی کرده اما لست ۲ یک شاهکار بود و از نظر همه چی پر و پیمون بود از نظر دیالوگ،گیمپلی،داستان، گرافیک و…. وشما حتی باربی رو هم ندیدی کل فیلم داشت تفرقه مینداخت بین دو جنسیت و بعضی موقع ها داشت زن رو جنسیت برتر نشون میداد مرد هاشون صرفا انگار دمپایی تو مغزشون بود خب این یعنی توهین این یعنی زن سالاری
حتی نباید گفت این فیلم فمنیستیه
چون فمنیست یعنی حقوق برابر ولی فیلم داشت زن سالاری نشون میداد
نهایت توهین به یه منقد چسبودن این اراجیف به نقدشه
شما با این حرف هایی که زدید کل سایت گیمفا رو زیر سوال بردید
سایت مشکل های زیادی داره اما هنوز روی ریل هستش و به جلو حرکت میکنه حالا با شما یا بدون شما قطعا تلاششون رو هم برای رفع مشکلات همچنان ادامه میدن با اتهامات شما یا بدون اتهامات شما
فیلم رو امروز دیدم، اولش فان و نسبتاً جالب هست اما خیلی زود فیلم بجای ارائه داستان تبدیل به بهاته ای میشه برای فرو کردن پروپاگاندای فمنیست های رادیکال تو مغز مخاطب به دروغ میگه که مردها تو دنیای واقعی زندگی بی نقصی دارن و زن ها در ظلم هستن در حالی که مرد ها هم به اندازه زن ها حتی بیشتر قربانی تبعیض هستند. فیلم با وقاحت مردانگی رو به سخره میگیره و بدون منطق “کن” شخصیت منفی میشه و یه سکانس طولانی سخرانی یه فمنیست هست که با گفتن اراجیف باربی ها رو بیدار میکنه! و پایانش هم مضخرف هست من احساس میکنم فیلم بهم توهین کرده فقط بخاطر مارکتینگ خوب فروش داشته
نقد عالی بود واقعا،این فیلم زباله ای بیش نیست و فقط تبلیغ زن سالاریه،۵ دقیقه از فیلمو دیدم و پاکش کردم.
از طرفی انتظار نداشتم کسی بیاد اینجور حقیقتو بگه و فیلمو اونجور ک باید بکوبونه،آشغالی مثل این دیگه تولید نشه بهتره خسته نباشید و مرسی بابت نقد
ندیدم فیلمو و نظری راجب بیس کار ندارم
(همینطوری کامنت دادم تا ۱۰۰۰ تا کامنتم کامل شه)
تا قبل ازنکه ببینمش فکر میکردم هیت هایی که میگیره بخاطر اینه که فکر میکنن فیلم لوسیه اینجور چیزا(خصوصا زمان اکرانش همراه با اوپنهایمر) ولی وقتی دیدم فهمیدم چه افتضاح توهین آمیزیه
نقد خوبی بود اما نمیدونم من جایی رو پریدم و یا منتقد از بازی رایان گالینگ زیاد حرفی مزد؟
سلام آقای کریمی، من از اون دسته از کاربران هستم که به ندرت کامنت میزارن، این فیلم رو ندیدم اما با توجه به سر و صدایی که دربارش وجود داره گفتم نقد رو بخونم و پاراگراف اول شما من رو مجاب کرد ادامه بدم به خوندن.
از شما درخواست دارم دلیل تنفر خودتون از سرمایهداری (وظیفه ما به عنوان یک انسان (تنها انسان نه بیشتر و نه کمتر)، در این است که با دیدنِ فیلمهای خوب که تبلیغاتی روی آنها اعمال نمیشود، خود را از دام سرمایهداری رها سازیم.) رو بیان کنید و اینکه اصلا ایدیولوژی پشت این فیلم چه ارتباطی با سرمایهداری داره؟
ببینید فمنیست به خودی خود چیز بدی نیست.یه زمانی خانوما حتی اجازه مالک بودن نداشتن یعنی یه خانوم اگه سر پرست مردش حالا باباش یا شوهرش یا هالا هرکی میمرد اموالش میرسید به نزدیکترین مرد فامیلش نه اون خانوم.فمنیسم باعث فراهم شدن حق رای دستمزد برابر حق مالکیت تحصیل و هزاران حق انسانی دیگه واسه خانوما شد منتها تو هر چیزی که زیاده روی بشه گندش در میاد.همین ورزش کردنم چیز خوبیه اما بیش از حدش میتونه به بدنت آسیب حتی دائمی بزنه.این فمنیسمای افراطیم دارن عملا گند میزنن به فلسفه فمنیست چون به ظاهر دنبال برابری ان اما در باطن فک میکنن ممکن نیس مردا با غرور احمقانشون اجازه بدن زن ها در کنارشون تو خط اول باشن همیشه میخان زنا پشت سرشون حرکت کنن چون زنا باهوشتر خلاق تر توانمندتر و کلا بسیار بهتر از مردا هستن و اقایون میترسن که زنابه این باور برسن پس ای زنان که باید مردا رو بزنن کنار جلو دار بشن تا بتونن به آزادی حقیقی و پتانسیل واقعی شون برسن.از نظر اونا یه مرد خوب مردیه که جایگاه واقعیشو میشناسه و همیشه مطیع خواسته خانومهاست.بعضی از این خانومها در طول زندگیشون مورد کنترل یا ستم برخی مردا قرار گرفتن و برای انتقام کینه جویی و تخلیه سالها عقده تلنبار شده رو به چنین طرز تفکری آوردن.رهبر شدن و بانوان زیادی و هم با شستشوی مغزی و تحمیل کردن عقاید مسموم خودشون مرید کردن.متاسفانه مردای سرمایه دار زیادی که ازین موج جدید بدجوری بوی پول به دماغشون خورده هم ازشون حمایت میکنن چون اکثر پستای مهم هالیوود در دست همین مردان فرصت طلبه.چرا حمایت نکنن؟به هر حال یه راه جدید برای استفاده ابزاری از زنان پیدا شده.هم پول در میارن هم به زنا توهم آزادی و برتری و قدرت میدن.پشت پرده هم جم میشن دلارهاشون و میشمارن و به حماقت جنس زن میخندن.بزار مردای دیگه برده زنها بشن خودشون که تو خونه و زندگیشون مردسالاری حاکمه حساباشونم مرتب پر و پرتر میشه.چنتا پستم میدیم به خانومها که دلشون خوش باشه اما جریان اصلی تو دستای خودمون میمونه.باور کنید زنای زیادی هستن که با این نوع فمنیسم مخالفن.اگه تو یوتیوب ببینین فیلمای زیادی هس که این خانوما ساختن و از سمی بودن چنین تفکر زن سالارانه ای ابراز انزجار میکنن به قول یکی ازین بانوان که میگه این فمنیسم هالیوودی میخاد نا عدالتی جنسیتی و با نا عدالتی جنسیتی جواب بده.یعنی جواب مرد سالاری و با زن سالاری
کاش میدیدم و تا وقتی موضوع داغ بود نظر میدادم
فمینیسم یعنی برابری و افراطی های الان اینو تبدیل به زن سالاری کردن
الان کامنتاتون میخونم که میگن هروقت زنان رفتن کارگری و …. کردن بعد به مقامی برسن اگه محدودیت از طرف مرد ها نبود قطعا میرسیدن و این واقعیته
حالا دیسلایک ها میخواد موج بزنه
نمیدونم چرا بعد اینکه این فیلمو تا اخر نگاه کردم دیگه از فیلم دیدن مث سابق لذت نمیبرم😕
این فیلم میتونه برای همیشه شما از فیلم دید زده بشید دوستان اصلا با چه منطقی این فیلمو ساختن خدا میدونه
چقدر شیوا حرف دل ما رو بیان کردید.
واقعا ادم میمونه در وصف چنین فیلمی چی بگه
این فیلمو ندیدم و نخواهمم دید