نقد فیلم Barbie | زن سالاری یا فمنیسم؟

کاپیتالیسم متاخر با در دست داشتنِ رسانه درحال تصاحب همهچیز است. یک تبلیغ در یوتیوب، یک تبلیغ در تیک تاک و تمام، گیشه تسخیر میشود. حال مسئله این است که سرمایهداری تنها به فروش یک کالا بسنده نمیکند و گویا قصد دارد میان انسان با انسان نیز جنگ به راه بیاندازد، جنگی که به آن جنگ زرگری میگویند. سرمایهداری با چنین فیلمهای بد و شنیعی چیزی را تبلیغ میکند که اگر به آن عمل شود، آینده خوشی در انتظار بشر نیست.

قبل از هر چیزی به فُرم اصلی فیلم Barbie برسیم. این فیلم خیلی فمنیسم فمنیسم میکند، اما باید سوال مهمی را بپرسیم، آیا فیلم به راستی فمنیسم است؟ اصلا فمنیسم چیست؟ به نظر من باید ریشه فمنیسم را در جریان چپ به خصوص در نوشتههای اشخاصی همچون شارل فوریه جست. آنها سخن سادهای داشتند. ما قبل از آنکه ترک، لر، بلوچ، فارس، سیاه، زن و یا مرد باشیم، انسانیم. یا به قول معروف: بیا هرجا دیوار کشیدن ما پُل بسازیم.
حال این فمنیسمی که از دل جریان چپ بیرون آمده بود، نخست باعث شد تا زن نیز وارد عرصه کار شود. نمونهاش اتحاد جماهیر شوروی (من به هیچ وجه از این کشور دفاع نمیکنم) در این کشور زنان در شغلهایی مثل کارگری در معدن نیز حضور داشتند و بعدها به درجات بالای کنگره ملی راه یافتند. حالا چرا از کارگری شروع کردند؟ چون آزادی از پائین به بالاست نه برعکس. فمنیسم یعنی دیدن زن به عنوان یک انسان، نه بیشتر و نه کمتر.
در زبانی ساده فمنیسم از جایی میآید که در آن هیچ زنی کالا نیست. پس طبق این اوصاف Barbie کاملا ضد زن است. چرا؟ چون Barbie از مارگو رابی و حتی از گرتا گرویگ (کارگردان) نیز یک کالا ساخته است. آنها آمدهاند تا فروش فیلم را تضمین کنند. حتی در صحنه نخستین نیز راوی میگوید باربی میتواند هر چیزی که میخواهد باشد پس دختران هم میتوانند چنین کنند. باربی یک عروسک و یک کالاست، پس دختر نیز چنین است؟ پس چه دوا لیپا باشد چه مارگو رابی و چه گرتا گرویگ، همه در دید سرمایهداری یک کالا هستند که قرار است ۱.۵ میلیارد دلار فروش داشته باشند.
حال از این موضوع بگذریم. گفتیم که فیلم ضد زن است، اما Barbie تنها به این ضد زن بودن خلاصه نمیشود، فیلم باربی با وقاحت خاصی زن سالاری را تبلیغ میکند. در سرزمین باربی لند زنها باربیاند پس یعنی کالا هستند، یعنی باید زیبا، تمیز و جذاب باشند تا بفروشند و از طرفی نیز حکومت در دست آنهاست و مرد نیز یک عنصر زائد است که در پایان نیز زائد میماند.
فیلم Barbie دو دنیا را خلق میکند. یکی سرزمین باربی که نماد زن سالاری است و دیگری سرزمین واقعی که نماد مرد سالاری است. هیچکدام نیز خوب نیستند. تنها هدف سازندگانِ این فیلم دعوا بین زن و مرد است و عملا خبری از نقد بر جوامع بشری نیست.
اصلا هدف از ساخت دنیای واقعی چیست؟ صرفا نشان دادنِ پیچیدگی زندگی بشر؟ خب که چه؟ قرار است دنیای واقعی را با باربی لند مقایسه کرده و بگوییم که ما خوشبخت نیستیم؟ مگر ما تحمل خوشبختی را داریم؟ امروزه به هرکسی بگویید خوشبختی یعنی چه، میگوید جزیرهای دور بدون اینترنت. به راستی ما چقدر تحمل این نوع خوشبختی را داریم؟ اصلا زندگی بدونِ مشکل چیست؟ به قول کارل پوپر زندگی سرتا سر حل مسئله است. پس این موضوع نیز در حد فیلم باربی نیست که به آن بپردازد.
حال مضحکتر از آن این است که باربی به این سرزمین واقعی میآید و با یک دختر نوجوان ملاقات میکند. دختر، باربی را فاشیست خطاب میکند و باربی نیز گریان میگوید من فاشیست نیستم چون کنترل راه آهن دست من نیست! مگر شوخی داریم؟ بعد این دختر باربی را کاپیتالیست خطاب کرده و مثلا او را نقد میکند…!
بگذارید چنین بیان کنم که سرمایهداری بازی جالبی به راه انداخته است. دقت کنید که در این چندسال اخیر چند فیلم درباره جوامع طبقاتی ساخته شده است. از پلتفرم اسپانیایی گرفته تا مِنو و مثلث غم که نخل طلا نیز گرفت. حال این فیلمها با ذهن مخاطب چه میکنند؟ این فیلمها به مخاطب توهم این را میدهند که ما اکنون در سایه دموکراسی زندگی میکنیم و حتی این چنین فیلمهایی که از سرمایهداری نقد میکنند، برنده جایزه میشوند.
اما سوال این است که شما از نقد این جوامع در این فیلمها چه چیزهایی را یاد گرفتهاید؟ آیا مارکس هم منتقد بود مثلث غم هم؟
باربی نیز دور از این قضیه نیست. توهم فمنیسمی میدهد در حالی که تماما ضد انسانیت است. صحنه آخر را به یاد آورید. زنان نقشه میکشند که با احساسات مردان بازی کرده و از آنها سوءاستفاده کنند تا به هدف خود برسند! چقدر صحنه غیرانسانی! تصور کنید که دختران نوجوان قرار است با این فیلم فمنیسم شوند! فمنیسمی که برایش جنگ بین انسان با انسان مهم نیست مادامی که زن به اهداف شوم خود برسد. (منظور زنان این فیلم)

فیلم Barbie در دوجا سعی میکند با دیالوگهای بسیار سطحی طرف زن را بگیرد.
بازیگر زنی که گویا از دنیای واقعی آمده بود به باربیها میگوید ما همیشه باید خوشگل باشیم، همیشه باید در بهترین حالت خود بوده و زمین نخوریم (حال این جمله آخر چه معنایی دارد من هم نمیدانم) حال زنی که سالهاست زیر ستم واقع شده است با همین چند دیالوگ ساده عوض میشود؟ فیلم Barbie همین قدر سطحی است. از آن بدتر اینکه دروغ میگوید. فیلم میگوید ما نباید همیشه خوشگل باشیم اما خود سود چند میلیون دلاری داشته است تا میکاپ باربی را تبلیغ کند.
در دیالوگ دوم، سازنده عروسکِ باربی به مارگو رابی میگوید که زنها بی آنکه رئیس باشند بازهم میتوانند خوشحال باشند. خب این دیالوگ که کاملا در تضاد با خود فیلم است! فیلم وقتی تمام میشود که زن موفق میشود رئیس جمهور شود! آن هم چه رئیس جمهوری، یک زن سیاه پوست! خیلی جالب است، اینجا نیز سرمایهداری ما را به سخره گرفته است. انگار من بودم که همین سیاه پوستان را به بند کشیده و آنها را برده خود میکردم. سرمایهداری با این کارها قصد دارد گذشته خود را پاک کند. اما همچنان از این زنان سوء استفاده میکند، یک زن سیاه پوست را میآورند، رئیس جمهور میکنند و همین که فیلم تمام شد مثل یک کالای مصرف شده او را دور میاندازند.
حال رئیس جمهور بودنِ زن مشکل بنده نیست. مشکل بنده در این است که از دید فیلم Barbie زنِ موفق یعنی رئیس جمهور شدن.
کسی باید رئیس جمهور شود که سوادش را دارد چه زن میخواهد باشد چه مرد، وگرنه در سر و کله مردم زدن را که همه بلدند.
نکتهای دیگر از فُرم نوشته و به تکنیک برسیم. فیلم Barbie زیبا بودن را نقد میکند و میگوید که حتما نباید یک زن زیبا باشد (حال اینکه اصلا چه کسی تعین میکند زیبایی چیست به جای خود) این نکته نیز بسیار مهم است، اما فیلم باربی در این باره نیز دروغ میگوید. او مارگو رابی را آورده چون زیباست. دوا لیپا را آورده چون زیباست. اینها آمدهاند تا کیف و کفش و… از باربی بفروشد. اصلا این ادعا که زن حتما نباید زیبا باشد در حد Barbie نیست. این موضوع نیز مثل تمامِ چیزها در این فیلم، به فیلم سنجاق شدهاند تا فیلم Barbie از دور زیبا به نظر برسد. (یکی از بدترین سنجاقهای فیلم، صحنه افتتاحیه است که روحِ مرحوم استنلی کوبریک را در گور لرزاند)

برسیم به تکنیکِ فیلم. نخست این را بگویم که بنده به شخصه از طرفدارانِ گرتا گرویگ هستم. اما این فیلم، فیلمِ او نیست. مگر سرمایهداری اجازه میدهد که او چیزی را دلش میخواهد بسازد؟
فیلم فضایی تئاتری دارد، چیزی شبیه فیلمِ جادوگر شهر اُز از ویکتور فلیمینگ. چند میزاسنِ صورتی، چند رقصِ تیک تاکی، چند موسیقی که ساخته شدهاند تا ترند شوند و بازیهای بسیار بد. بدتر از همه نیز رایان گاسلینگ.
فیلم صرفا با چند حرکت رباتی سعی میکند از کاراکترهایش عروسک بسازد اما اصلا عروسکی در کار نیست. اصلا چیزی به نام باربی در این فیلم وجود ندارد. نامِ باربی صرفا تضمین کننده فروش بوده است و بس.
عروسک یکی از اصلیترین پایههای تقویتِ قوه تخیل در کودک است. این فیلم اصلا عروسک ندارد.
راستش را بگویم من فکر میکردم که این فیلم حداقل اثری سرگرمکننده خواهد بود اما Barbie اصلا سرگرمکننده نیست. نه کمدی دارد، نه داستان درست و حسابی دارد و نه حتی میداند که قرار است چه چیزی باشد.
Barbie بیشتر یک اثر تبلیغاتی پُر زرق و برق است تا یک اثر سینمایی.
نکته ترسناک نیز در این است که چقدر سخت است بد نوشتن از این فیلم (چیزی که احتمالا نصیب بنده شود) یعنی رسانه قدمی برداشته است که اصلا کسی جرئت نمیکند بگوید فیلم بد است. این هم دلیل دارد. نباید از باربی متنفر بود. باید عاشق آن بود تا هم خود فیلم، هم محصولاتِ مربوطه فروش روند.

در پایان میشود گفت فیلم Barbie اثری بسیار غیر انسانی، مسخره، سطحی و بد است که حتی نمیتواند مخاطب را سرگرم کند. Barbie تنها با اهدافی شوم ساخته شده که دوست دارد هر انسانی را در هر گوشه جهان به چشم کالا دیده و او را تیغ بزند. در چنین شرایطی نیز تنها وظیفه ما به عنوان یک انسان (تنها انسان نه بیشتر و نه کمتر)، در این است که با دیدنِ فیلمهای خوب که تبلیغاتی روی آنها اعمال نمیشود، خود را از دام سرمایهداری رها سازیم.
مهمتر از همه اینکه اگر قرار است فمنیسم بفهمیم، بهتر است به جای اینکه سلبریتیهای بیسواد برای ما تعین تکلیف کنند، به اشخاصی همچون رزا لوکزامبورگ، فروغ فرخزاد عزیز و چند کتاب درست و حسابی رجوع کنیم تا یاد بگیریم زن را به چشم انسان ببینیم (نه کالا) و فرق بین فمنیسم و زن سالاری را نیز درک کنیم.




















پر بحثترینها
- بازیهایی که از نهایت توان کنسول مقصد خود استفاده کردند (قسمت اول)
- نقدها و نمرات بازی South of Midnight منتشر شدند
- سونی بزرگترین حامی بازی Black Myth: Wukong بوده است
- یک نسخه ویژه از سری The Last of Us در راه است
- فروش ضعیف Assassin’s Creed Shadows در ژاپن
- نسخه دیجیتالی بازیهای انحصاری نینتندو سوییچ قیمت ۸۰ دلاری خواهند داشت؛ نسخه فیزیکی ۹۰ دلار
نظرات
فمنیسم حتی مخ یکی از کارگردان های خوب سینما گرتا گرویگ رو شست و شو داده . واقعا برای من یکی که غیر قابل هضم بود کارگردانی که ” لیدی برد ” و ” زنان کوچک ” رو ساخته بیاد همچین زباله ای بسازه .
نکته جالب درباره فیلم باربی این هستش که تو دنیا خیلی از خود خانوم ها ، فیلم باربی رو نقد منفی کردن و به مرد ستیزانه بودنش اعتراف کردن . البته مشکلاتش فقط به همینجا ختم نمیشه و فرم و فیلمنامه و شخصیت پردازی تو سطحی ترین حالت خودش قرار داره و بیشتر مثل یک پارودی هست
با این رویه ای که هالیوود گرفته شک نکنید هم داره باعث نژاد پرستی بیشتر میشه ( استفاده افراطی از رنگین پوست ها در جایی که نباید استفاده بشه ) و بذل و بخشش جایزه های الکی مخصوصا تو اسکار ( مثال واضحش اسکار ۹۵ام ) هم باعث جنسیت زدگی و مشکلات بیشتر بین دو جنس مذکر و مونث و فروپاشی خانواده ها میشه .
یادتون نره فروش زیاد مخصوصا تو سینما نشون خوب بودن فیلم نیست . خرجی که باربی برای تبلیغات کرد اندازه یه فیلم تریپل ای بود !
و جای خجالت آورش این بود این اثر رو با اوپنهایمر کریستوفر نولان مقایسه میکردن !!!!! قدرت تبلیغات !!!!
به قول نقی معمولی : من دارم به قهقرا میرم فقط بزارید برم من . حکایت این روزای هالیوود …
در کل فیلم یک تضاده خالصه
ممنونم اقای کریمی بابت نقد زیباتون
بند بندش درست و حق بود
متاسفانه چه ما بخوایم و چه نخوایم دنیا توسط سرمایه دار ها کنترل شده میشه و خواهد شد
هرجا اثر و نشانه ای از چپ جماعت دیدید از اونجا فرار کنید و توجه کنید که جز دروغ و افکار مریض گونه چیزی واسه ارائه ندارن.
اوضاع الان کشور ما نتیجه ادعاهای دروغ چهارتا چپ کراواتی مغز زنگ زده هست
در حقیقت برای یه مملکت ما هم به چپ نیاز داریم هم به راست چون اگر چپ نباشه تفکرات تعصبی راست ها مانع از تغییرات خوب در امور مملکت میشه درسته به طور مثال راست های امریکا مرد ستیز نیستند اما زن ستیز بودن هم خوب نیست و اینچیزیه که در برخی از راست ها دیده میشه خلاصه اینکه چپ و راست تکمیل کننده هم اند و هیچ کدام اضافه نیست مگر جریان های افراطی از هر جناح مثل کمونیست و فاشیست که دموکراسی رو لگد مال میکنند
بنظر بنده اصلا این فیلم ارزش نقدر رو نداره در واقع شما دارین این فیلم بی ارزش رو تبلیغ می کنیید اقای نویسنده مقاله .
خب بایکوت مربوط به مرحله ای میشه که اون موضوع یا اثر به صورت عمومی و به این شکل جهانی نشده باشه
🤣🤣نگاه این.این همه توی دنیا تبلیغ این فیلم رو کردن بعد گیمفا نقدر کرده میگی تبلیغش کرذه🤣
همین چیزه ساده کلی تاثیر در گذر زمان میزاره
فمنیست دروغ میخوان مردم رو سرگرم کنن این کار یهود یا بهتر بگم صهیونیست مثل کشور روم سابق که برده های بدبخت رو بجون هم مینداخت تا مردم قیام نکنن یعنی سرگرم باشن
بیا تو واقعیت پسر جان.اون زمان که هیتلر پانزده میلیون یهودی بی گناه رو کشت امثال تو به به چه چه میکردین همون اتفاق هم باعث شد قدرت بیوفته دست همین یهودی ها.
نه این کار باعث شد اسرائیل به وجود بیاد هیتلر مادرش یهودی بود. داشتن کشور اسرائیل رو میساختن یهودی میخاستن بعد تو آمار از کجا داری مگه همه راست میگن
اگه هیتلر یهودی ها رو نمی کشد عمرا کشور اسرائیل به وجود میومد هیتلر کاری کرد که ساخت کشور اسرائیل صد سال جلو بیوفته .امارش؟هیتلر هر کشوری که گرفت تمام یهودی ها رو بی دلیل کشت امارش هست.کشتن ادما بخاطر عقایدشون جنایته
ما انسان ها فقط بدی های دیگران را میبینیم نه بدی های خودمان را و این همان چیزی است که مارا در مقابل هم قرار میدهد.
بند آخر از کل فیلم با ارزش تر بود👍🏼🔥
مقاله ی بسیار زیبایی بود
بعضی از جمله های نقد خیلی بچگانه و سطحی بود. من اومدم نقد بخونم کیفیت فیلم دستم بیاد نصف مقاله فمنیسم و چپ گرایی بود! تقریبا به هیچ چیز فیلم پرداخته نشد.
اوه اوه
دیس دادن نویسنده به نویسنده ندیده بودیم که دیدیم…!
بعد آقای رضایی، شما میفرمایید نصف مقاله فمینیسم و چپ گراییه، عارضم خدمتتون دلیلش اینه که نصف بیشتر فیلم فمینیسم و چپ گراییه پس ایرادی به کار منتقد عزیز وارد نیست ایراد به سازنده های این اثر فاخر وارده…
ستون کل فیلم همینه . من تاجایی که شنیدم شخصیت اصلی .شخصیت خودش رو از یاد می بره . و دنبال اون میره
آقای رضایی تازه میخواستم همین جمله شمارو بنویسم که دیدم زحمت اش رو کشیدی
چون کل فیلم در مورد فمینیست و چپ گرایی بود!!
دقیقا.
نوع و نگرش نقد منو یاد فراستی انداخت. اونم به جای پرداختن به خود فیلم همیشه به این مسائل عقیدتی میپرداخت و حاشیه میرفت.
مسئله مهمی مثل هنر در فرم است یا خیره حاشیه است؟
“هر سخنی جایی و هر نکته مکانی دارد”
من کاری به درست یا غلط بودن حرف نویسنده ندارم، اما هر نقدی چارچوبی داره و این نوشته کاملا از این چارچوب خارج شده و بیشتر یک آنالیز از پیام فیلمه که به نام اشتباه نقد کیفی فیلم منتشر شده. من با خوندن این نوشته چیزی از نقاط قوت و ضعف فیلم برداشت نکردم و فقط شاهد این بودم که نویسنده میخواد به هر روشی عقاید خودشو به دیگران تحمیل کنه.
تحمیل؟ حالت خوبه؟
میخوای از نقاط قوت فیلم برات بگم؟
فیلم برداریش چطور؟
جلوهای ویژه چی؟
یا مثلا از سطح دیالوگ نویسی یا بازی بازیگرا برات بگم؟
اینکه خود نویسنده فیلم خواسته عقاید مزخرفشو تو فیلم جا بده و به مخاطب “تحمیل” کنه به نویسنده سایت ربطی نداره
چیزایی که درباره فیلم گفته شده همش عین سر که به بدن انسان وصله، به فیلم وصله، نویسنده فقط همونارو اینجا نقد کرده.
اونایی که ندیدن متوجه نمیشن، یه درصدی از اونایی هم که دیدن سرشو عین کبک کردن زیر برف
اینم تو پرانتزی بگم که من زن ستیز نیستم و خودمم موافق حقوق برابر تو جامعه برای همه هستم ولی این فیلم راهو اشتباه رفت و خودشم نمیدونه میخواد چی باشه
فکر کنم اصل مطلب رو نگرفتی این یه نقد کیفی نیست یه آنالیز عقیدتی از پیام فیلمه.
این مطلب نه تنها تیترش از ریشه غلطه بلکه حتی نوشته خوبیم نیست و برخی از جملاتش هم خیلی سطحی و خنده دار نوشته شدن.
تازه من در مورد فیلم حرفی نزدم انتقادم به این نوشته بود.
فیلمی وجود نداره که بخواد بهش پرداخته بشه 😒
این واقعیت که این فیلم تمامن یه دروغ بیش نیست فقط کلاه برداری از مردم بدبخت
داداش گلم مشکل از نقد نویسنده نیست،مشکل از خود فیلمه.باورم نمیشه این فیلم با این فروش بالا ی فیلم تماما فمینیست مرد سالاری زن سالاری باشع.نکته جالب نداشت غیر احترام گذاشتن ب زنها و اینکه زن کالا نیست
و فروش بالای فیلم مدیون فمینست های جهان هستیم
کاملا موافقم.
حداقل اسم مقاله رو نمیذاشتن “نقد فیلم Barbie”
دقیقا استقبال از همچین مقالاتی هم بالاست و یکی از نشانه های اینکه چرا ایران درست نمیشه!
جایی که باید نقد و اعتراض باشه رو ول میکنیم، تو نقد یه فیلم تجاری دنبال نجات جهان میگردیم :دی
دوست عزیز
این چیز مثلا فیلم، اصلا در حدی نیست که بشه نقد کرد و مهم ترین چیز، پیام های سیاسیشه که وظیفه یه منتقد یا اصلا یه انسان آگاه و آزاد اینه که اونا رو ببره زیر ذره بین و با مخاطب در میون بزاره.
معمولاً فیلمی اگه پیام سیاسی یا وابستگی به یه تفکر خاص نداشته باشه باید تعجب کرد.
منم نمیگم کسی نباید در موردشون صحبت کنه و مقاله بنویسه.
ولی اینکه بخوایم به این بهانه نقد هر فیلمی رو که با پیامش موافق نیستیم به هجو ببریم درست نیست.
مقاله ای که تیتر نقد فیلم ایکس یا ایگرگ روش خورده وظیفه اش معلومه؛ درس اخلاق جاش جای دیگه ست.
دوست عزیزم من نمیخوام دنیا رو نجات بدم. این فیلمِ باربی که میخواد دنیارو نجات بده، من فقط مچشو گرفتم
😁
آقای امیر سالار کریمی = سیگما
خسته نباشی دلاور خدا قوت پهلوان
عالی
اینایی که دیس دادن بوخودا اگه فهمیدن چی گفتی
عیب از شماست که تک بعدی هستید و چیزی که فیلم بر مبنای اون و با هدف ترویج و تبلیغ اون ساخته شده رو درک نکردید
تک بعدی!
حرف من کاملا واضحه این نقد فیلم نیست. چیزی که من بیام توش نقاط ضعف و قوت فیلم رو بفهمم.
پرداختن تا این حد به حواشی دلیل ساخت این اثر یا چنین آثاری مقاله ای جداگانه با عنوانی دیگه میطلبه.
ظاهرا این شماید که نمیخواید ابعاد دیگه قضایا رو ببینید…
فیلمو دیدید؟
آره
برام عجیبه که این جوری دربارش صحبت میکنید…
90 درصد احتمال میدادم که فیلمو ندیدید و فقط اومدید یه چیزی بگید
کل داستان فیلم با بحث های مدرنیته پیوند خورده
بحث نقد فقط نیست که بگیم با یه نقد سطحی از داستان روی فیلم روپوش بکشیم
خود فیلم میخواد تناقض نشون بده… داستان خود فیلم با این بحث ها پیوند خورده واقعا نیاز به توضیح نیست هر کسی با هر دیدگاهی باید بتونه ببینه
کل فیلم توی تناقض با حرف های خودشه… میاد از مردسالاری توی جهان واقعی صحبت میکنه ولی به جای دادن راه حل مناسب فقط تشویق به زن سالاری و کوبیدن مردها میکنه
جنس مخالف رو برده توجه و عشق میخونه
من حتی با رده سنی این فیلم هم مشکل دارم چون کانتنت فیلم مناسب ۱۳ سال به بالا نیست فقط جو کودکانه داره ولی پیام اصلی فیلم در واقع برای یک بزرگسال بود
من اصلا صحبتی راجع به محتوای فیلم نکردم.
خب مشکل همینه فیلم نه نقطه قوت داره نه منفی فقط و فقط پیام هاشن نه بازیگری میبینی نه سکانس هنری ای میبینی نه داستان خاصی میبینی داستان رو انگار یه بچه پنج ساله نوشته انقد سطحیه کل فیلم جنگ بین مرد و زن رو نشون میده بنظر تو این پیام درستیه؟؟
خب این نظر شماست.
فروش بالای فیلم و نقدهای مثبت خارجی هم هست.
احترام به شعور مخاطب همینه که اگه ضعفی هم هست تو “نقد و بررسی فیلم” توضیح داده بشه.
در ضمن فیلم جدی نیست و حالت طنز داره. و تو آثار خارجی طنز انتقادی معکوس رواج داره که ظاهراً خیلی از ایرانی ها نمیفهمنش.
مثلا یه فیلم ضد نژادپرستی میسازن ولی توش شخصیت های اصلی فیلم گاهی به مسخره بهم میگن کاکا سیاه 😁 یکی از اهداف اینکار اینه که کل این قضیه رو به مسخره بگیرن و جدیتش رو از بین ببرن.
دیگه باربی هم این همه فروش و نقد مثبت داشته حتما نکاتی داشته که شما نگرفتید یا عوضی فهمیدید.
اگر هم نداشته باز دلیلی نیست که نقدش رو تو نقدش بذاریم کنار و فقط بچسبیم به برداشتمون از اهداف فیلم.
اگر تاریخ معاصر ایران رو درست مطالعه میکردید یا حتی توجه بیشتری میکردید، متوجه این می شدید که اوضاع فعلی ما حاصل افکار، دروغ ها و اندیشه های نابودگرانه چپ های ایران در نیم قرن پیش بوده
منتقد چپ ها هستم.
ولی هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد.
این بهترین نقدی بودش که تو وبسایت های فارسی خوندم و به نظرم کامل و مفید بود.
شما میگی به هیچ چیز فیلم پرداخته نشد. احتمالا نقد رو درست نخوندی یا نخواستی که درست بخونی.
چیزیم که بهش میگی فیلم اصلا فیلم نیست، یه پیام و تبلیغ سیاسیه. به هرحال خوددانی. اصلا خودت فیلم رو دانلود کن و ببین تا کیفیتش دستت بیاد و بعد بیا مارو هم در جریان کیفیتش بزار.
این مقاله هم یک جور نقد بود به فیلم حالا چون از اون زوایایی که تو دلت میخواست راجبشون حرف زده نشد دلیل نمیشه اسمش (نقد و بررسی) نباشه
تو خودت ناموسا اسم این مقاله رو چی میزاری؟ 😐
حقیقتش کل فیلم همقنه همش دارن سخنرانی میکنن وشعار های مسخره میدن
چون کل فیلم همین بود یه نمایش سطحی که فقط میخواست این افکار سمی و مسخره رو بکنه تو مخ مردم نه داستان داره نه اکت داره نه احساسیه هیچی نداره این فیلم
یکی از بدترین فیلمهایی بود که چند وقت اخیر دیدم..
فیلم عالی بود❤️❤️❤️
کلا عروسک باربی ضد زن هست، تو ذهن بچه این توهم رو ایجاد میکنه که زن ها حتماً باید کامل باشن تا عالی باشن، همین باعث میشه تو سری خور بشن، هرچی شد صداشون در نیاد، همه چیز رو تو خودشون نگه دارن، این واقعاً غیر قابل انکار هست.
پریروز فیلم رو نگاه کردم، فیلم تو هرچی که موفق نشد توضیح بده، تو این موفق شد.
این فیلم معلوم نیست با خودش چند چنده و چه چیزی میخواد بگه، ولی اسمش باربی بود، ولی تا اونجایی متوجه شدم، در اصل ضد باربی بود، این فیلم رو باید با دیدگاه های مختلف نگاهش کرد، اولش باربی لند رو سرزمین دوست داشتنی نشان میداد، ولی سریع نشون داد که دروغی بیشتر نیست. و بعد نشون داد دنیای واقعی هم همه چیز گل بلبل نیست، و هردو پر از مشکل هستن، ولی “اصل مشکل” اینجا بود که نشون نمیداد که زن و مرد هم میتونن باهم مشکلی نداشته باشن و فقط گیر داده بود به این که همچنین چیزی امکان نداره.
.
درکل تا وقتی مردم چه زن چه مرد با هم مشکل داشته باشن و زن یا مرد رو به چشم وسیله ببینن دنیا مشکل اصلیش حل نمیشه.
.
فیلم بدون درنظر گرفتن این چیزها واسه من یه اثر سرگرم کننده بود و موفق شد من رو تا آخرش سرگرم نگه داره.
به مراتب یکی از بهترین نقد هایی بود که خوندم.
عالی
چقدر فیلم مزخرفی بود
خدا پدر نویسنده رو بیامرزه. از دیشب دارم حرص میخورم این زباله چی جور فروخته. وسط فیلم نتونستم ادامه بدم. ببین چقدر آشغال بود
به نظر من فیلمی خوبی بود
خلاصه ی نقد: چپ = به به
کاپیتالیسم = اه اه
کشورهای چپ:
اتحاد جماهیر شوروی
چین
کامبوج
کوبا
ونزوئلا
کره شمالی
بولیوی
چک اسلواکی (خدا بیامرز)
و چند کشور دیگه.
من دیگه حرفی ندارم…
دوست عزیزم هرکسی که منتقد سرمایه داری باشی چپ نیست. بنده طبق استدلال های پوپر کاملا مخالف با کمونیسم هستم و این ایدوئولوژی را تنها در ساحت کلمات ممکن میبینم و در دنیای واقعی چیزی به جز فاجعه به بار نیاورده