نقد و بررسی بازی Far Cry 6؛ یوبیسافت، همان همیشگی!
«از زمان عرضهی Far Cry 3 تا به امروز، حدود یک دهه گذشته است». این موضوعی است که هنوز هم باورش برایم مشکل است. به یاد دارم زمانی که برای اولین بار شروع به تجربهی بازی Far Cry 3 کردم، آنچنان مرا مجذوب خود کرده بود که پس از پایان آن به خود میگفتم «چه میشد اگر میتوانستم حس خوبی که این بازی برای من ایجاد کرد را بار دیگر تجربه کنم». امروز پس از گذشت ۹ سال وقتی به این حرف خودم فکر میکنم، شک میکنم که شاید بهتر بود از خدا چیز دیگری میخواستم!
در ادامه میتوانید نقد و بررسی ویدیویی بازی Far Cry 6 را از پایین مشاهده و دانلود کنید. برای نقد و بررسی کامل و مفصل میتوانید مقاله را مطالعه کنید.
با وجود اینکه هنوز تمام مراحل فرعی Far Cry 6 را پشت سر نگذاشته و دنیای آن را به طور کامل نگشتهام، اما به جرئت میتوانم بگویم که Far Cry 6 بدون شک یک بازی «یوبیسافتی» دیگر در سبک جهان باز است که بیرغبتی یوبیسافت (Ubisoft) را در پیشرفت این فرنچایز و خلق اثری نوآورانه نشان میدهد.
تکرار و تقلید Far Cry 6 از عناصر و المانهایی که زمانی عامل موفقیت این مجموعه بودند، به وضوح نشان میدهد که این کمپانی قصد پذیرش هیچ گونه ریسکی را برای جانبخشی به فرنچایزی که طی ۹ سال گذشته با بازیافت Far Cry 3 سرپا مانده، ندارد؛ به طوری که میتوان بیانگیزگی این بازی و سازندگان آن در جلب خاطر طرفداران قدیمی و بیمیلی آنان در ساخت اثری به یاد ماندنی را در ساعات ابتدایی و در مقدمهی بازی به راحتی حس کرد.
با تمام این تفاسیر و با وجود اینکه Far Cry 6 نمیتواند جایگاه خود را به عنوان نسخهی ششم این فرنچایز توجیه کند، اما این بازی همچنان با به کار گیری ایدههایی تازه (هرچند کوچک و پیش پا افتاده) و با تمرکز بیشتر بر المانهایی که در عناوین گذشتهی این سری مورد پسند طرفداران واقع شده بودند، میتواند برای دوستداران این فرنچایز گیلتی پلژر (guilty pleasure) قابل قبول و تجربهای سرگرم کننده باشد.
پیش از شروع لازم است بگویم که نگاه من در نقد این بازی، ازجمله در خصوص گیمپلی آن نگاهی آنالیزگرانه است؛ به این صورت که ابتدا بخشهای مختلف بازی را بررسی و ترجیحا با عناوین گذشتهی مجموعهی Far Cry مقایسه خواهم کرد. علت این موضوع این است که همانطور که گفتم نمیتوان Far Cry 6 را به عنوان نسخهای انقلابی در این فرنچایز به شمار آورد، پس بررسی تفاوتهای این بازی با عناوین پیشین خود، هرچند هم که کوچک باشند، برای خیلیها (از جمله خودم) از اهمیت بالایی برخوردار است.
این نقد بر اساس نسخهی ایکسباکس سری ایکس | اس Far Cry 6 نوشته شده است.
داستان، شخصیت پردازی و طراحی محیط
داستان Far Cry 6 در جزیرهای خیالی به نام یارا (Yara) در دریای کارائیب روایت میشود. دنیای این بازی از وضعیت جمهوری کوبا، تحریمها و رکود اقتصادی این کشور به همراه انقلابی که از سال ۱۳۳۲ تا ۱۳۳۷ (۱۹۵۳ تا ۱۹۵۹ میلادی) به وقوع پیوست، الهام گرفته شده است.
شما در این عنوان کنترل شخصیتی به نام دانی (Dani) را بر عهده دارید. او که دوران بچگیاش را بدون پدر و مادر و به همراه دوستانش در محلههای فقیرنشین منطقهی اسپرانزا (Esperanza) سپری کرده، هماکنون در حال تلاش برای فرار از یارا و پناهنده شدن به کشور آمریکا است، اما پس از اینکه مرگ دوستان دوران کودکیاش را به چشم میبیند و بعد از آشنایی با کلارا (Clara)، رهبر گروه آزادیخواه لیبرتاد (Libertad) نظرش تغییر کرده و به جنبش مردمی علیه دولت دیکتاتور حاکم بر یارا میپیوندد.
مجموعهی Far Cry به حضور آنتاگونیستهایی به یاد ماندنی و محبوب از جمله واس مونتنگرو (Vaas Montenegro) و جوزف سید (Joseph Seed) شناخته شده و Far Cry 6 نیز از این قاعده مستثنی نیست. آنتون کاستیو (Anton Castillo) با بازی جانکارلو اسپوزیتو (Giancarlo Espozito)، بازیگر محبوب سریال Breaking Bad،در رأس حکومت فاشیست یارا قرار دارد.
کاستیو با وعدهی کشف درمان سرطان و بهبود وضعیت اقتصادی کشور توانسته تا رهبری یارا را به دست بگیرد. اما وی پس از اینکه به قدرت میرسد، مخالفان خود و حتی مردم عادی و بیطرف را تحت عنوان «بیگانگان» جهت کار در مراکز تولید داروی بیماری سرطان، در محیطی مملو از گازهای سمی و سرطانزا بردهوار به کار گرفته و هرکسی هم که نسبت به تصمیمات آنتون و رژیم او کوچکترین مخالفتی از خود نشان بدهد بلافاصله به مرگ محکوم خواهد شد.
یکی از عواملی که شخصیتهای منفی را در سری Far Cry جذابتر میکند، مکالمات بین پروتاگونیست و آنتاگونیست در این عناوین است. متاسفانه با وجود حضور جانکارلو اسپوزیتو و بازی بینقص او، باز هم به علت کمبود ارتباط وی با دانی (شخصیت اصلی)، از پتانسیل آنتون به طور کامل استفاده نشده و نقش او به عنوان شخصیت منفی بازی به خصوص در مقایسه با کاراکتری مثل واس مونتنگرو از حد انتظار پایینتر بود.
از دیگر مشکلاتی که نه تنها در داستان Far Cry 6 بلکه در اکثر عناوین اخیر یوبیسافت مشاهده میشود، نحوهی بیان آنهاست؛ به طوری که در این بازی از شما انتظار میرود که طی مقدمهی ۲۰ دقیقهای آن ارتباط عمیقی با شخصیت اصلی بازی پیدا کنید و تماشای مرگ دوستان او (کسانی که کمتر از چند دقیقه از اولین حضورشان در بازی گذشته است) برای شما ناراحت کننده و احساس برانگیز باشد. متاسفانه این روند در اکثر آرکهای Far Cry 6 تکرار میشود. دانی در هر منطقه از این کشور با افراد مختلفی ملاقات میکند؛ افرادی که هیچ دلیل خاصی برای وابستگی احساسی به آنان وجود ندارد. این افراد شما را به دنبال کارهایی میفرستند که نه به گذشتهی آنان و نه به رابطهی دانی با آنها مربوط میشود. در نهایت شما بعد از به پایان رساندن تمام مأموریتهای یک منطقه، به بخش دیگری از یارا سفر کرده و اکثر کسانی که تا به اینجا با آنها ملاقات داشتید رها و از خط داستانی خارج میشوند.
در آخر هم دربارهی دنیای Far Cry 6 باید بگویم که طراحی جزیرهی یارا همانند دیگر آثار اخیر یوبیسافت به شدت چشم نواز و زیباست. طبیعت این جزیره مرا به یاد محیطهای سبز و زیبای Shadow of Tomb Raider و نواحی جنگلی و ساحلی Assassin’s Creed Origins میاندازد. یارا با سیستم تغییر دائمی آب و هوا، نورپردازی واقعگرایانه و جنگلهای انبوه شما را غرق محیط طبیعی و زیبای خود میکند.
ساختار بازی و گیمپلی آن؛ امکانات بیشتر، دسترسی کمتر
گیمپلی عناوین Far Cry همیشه و به طور ثابت یکی از نقاط قوت این فرنچایز به شمار میرفتهاند و Far Cry 6 نیز از این ویژگی مستثنی نیست. همانطور که پیش از این گفتیم با وجود اینکه در این بازی از ایدههای جدیدی در بخش گیمپلی استفاده شده، اما در مجموع به محض شروع بازی متوجه خواهید شد که ذات و محوریت اصلی این عنوان در مقایسه با دیگر آثار این مجموعه دست نخورده باقی مانده است.
درواقع یوبیسافت در ساخت Far Cry 6 امنترین راه ممکن را در پیش گرفته و تمرکز را بر پیشرفت و پررنگتر کردن بخشهایی از بازی قرار داده که امتحان خود را پس داده باشند. این کار لزوما کار اشتباهی نیست، اما با توجه به اینکه این بازی چهارمین باری است که یوبیسافت مسیر خود را در توسعهی عناوین Far Cry تغییر نداده است، این موضوع میتواند باعث نارضایتی و ناامیدی طرفداران این مجموعه باشد.
Far Cry 6 همانند دیگر آثار یوبیسافت، نقشهای بزرگ پر از ماموریتها و چکلیستهای مختلف را در اختیار شما قرار میدهد. تسخیر پایگاهها (outposts) در فرنچایز Far Cry برای عدهی زیادی از جمله خودم یکی از بخشهای محبوب و سرگرمکنندهی آن به شمار میآمده و یوبیسافت نیز با علم به این موضوع تصمیم به تمرکز بیشتر بر آنها گرفته است. هماکنون علاوه بر پایگاههای نظامی (که در نسخهی ششم این مجموعه با نام FND Base شناخته میشوند)، چکپوینتهای FND (که جلوی وسایل نقلیهتان را در جاده میگیرند) و پایگاههای پدافند هوایی (Anti-Aircraft Site) نیز به بازی اضافه شدهاند. Far Cry 6 همانند عنوان پیشین خود شامل سه دسته مأموریت میشود.
مأموریتهای اصلی (Operations)
تمامی عناوین سری Far Cry به لذتی که با ایجاد هرج و مرج برای مخاطب خود ایجاد میکنند شناخته شدهاند. مأموریتهای اصلی Far Cry 6 که داستان بازی را تشکیل میدهند کاملا به ریشههای این فرنچایز وفادار هستند و از این لحاظ مشکلی ندارند. اما اگر به دنبال اثری هستید که در کنار پایبند بودن به عنصری که Far Cry را به Far Cry تبدیل کرده، در جهت تغییر، نوآوری و پیشرفت خود نیز قدمهای بزرگی بردارد، باید بگویم که این بازی توان تأمین نظر شما را ندارد.
ماموریت Kick The Hornet’s Nest را در Far Cry 3 به یاد دارید؟ در Far Cry 6 نیز همان مرحله عیناً در قالب آتش زدن مزرعههای تنباکو تکرار میشود. مراحلی که در آنها شخصیت اصلی دچار توهم میشد چطور؟ این دسته از ماموریتها نیز در Far Cry 6 بازیافت شدهاند.
متاسفانه این بازی کاری به جز تکرار مراحل محبوب عناوین پیش از خود بلد نیست و همان طور که در مقدمه نیز اشاره کردم، این موضوع به ترس همیشگی یوبیسافت از کنار گذاشتن ایدههای کهنه (هرچقدر هم موفق) و خلق عنوانی که لایق نام «سیکوئل» باشد، اشاره دارد.
مأموریتهای جانبی (Yaran Stories)
همین جا لازم است بگویم که چون فرصت زیادی برای تمام کردن تعداد قابل توجهی از مأموریتهای جانبی نداشتم، مواردی که در این قسمت ذکر میکنم بر اساس تجربهی محدودی است که تا این لحظه از این مراحل داشتم. اگر در آینده به من خلاف این موارد ثابت شد حتما نقد را به روزرسانی میکنم.
متأسفانه مأموریتهای جانبی این بازی که با نام داستانهای یارائی (Yaran Stories) معرفی میشوند، با وجود داشتن ایدههایی ترغیبکننده در برخی موارد، کیفیتی پایینتر از سطح انتظار دارند. این مراحل شما را با کارهایی مثل از آب گرفتنِ تعداد مشخصی ماهی و یا نشستن در نقطهای از نقشه سرکار میگذارند و حتی مأموریتهایی که در ابتدا جالب به نظر میرسند، با صداگذاری بد شخصیتهای فرعی، هوش مصنوعی ضعیف npcها، کوتاهی بیش از حد مراحل و عدم پردازش آنها پتانسیل خود را به هدر میدهند.
شکار گنج (Treasure Hunts)
این دسته از مأموریتها هم در نسخهی پنجم این مجموعه و هم در Far Cry 6 به عنوان یکی از لذت بخشترین مراحل بازی و از نقاط قوت آن به شمار میآیند. البته جا دارد بگویم که علاقهی یوبیسافت به راهنمایی بیش از حد در Treasure Huntهای Far Cry 6 نیز رخنه کرده است؛ به طوری که دانی با هر قدمی که برمیدارد خودش را برای قدم بعدی راهنمایی میکند و این موضوع از حس موفقیت به هنگام پیدا کردن گنج و بکر بودن محیط آن میکاهد.
سیستم مبارزه و مهارتها
شاید بتوان گفت که بیشترین تغییرات و محتویات جدیدی که یوبیسافت برای نسخهی ششم این فرنچایز در نظر گرفته، به سیستم مبارزه و قدرتها و مهارتهای شخصیت اصلی مربوط میشود. در این بازی دیگر از آزاد کردن مهارتهای جدید در منوی Skill Tree و Perks خبری نیست و به جای آن تمامی قابلیتها و مهارتهای موجود در قالب افزونه (modification) به اسلحههایتان اضافه میشوند. همچنین لباسی که دانی به تن میکند تنها جنبهی ظاهری ندارد، بلکه شامل ۵ قسمت (به اصطلاح gear) مختلف است که هر کدام بر اساس انتخاب شما مهارت یا قابلیت خاصی را در اختیار دانی قرار میدهند. لازم به ذکر است که هر وقت اراده کنید میتوانید از منوی بازی، لباس کاراکتر خود و در نتیجه مهارتهای او را تغییر دهید. به علاوه دیگر لازم نیست برای تغییر اسلحههای خود به فروشندگان اسلحه مراجعه کنید، چراکه در هر لحظه از بازی به منوی اسلحههایتان دسترسی کامل دارید.
از دیگر موارد جدید و خوشآیند این بازی میتوان به اضافه شدن کوله پشتیهای سوپْرِمو (Supremo) اشاره کرد که آزادی عمل شما را در انتخاب نحوهی مبارزه افزایش میدهند. به طور مثال فرض کنید که قصد گرفتن یکی از پایگاههای دشمن را دارید. در ابتدا میتوانید به کمک اسلحههای دارای صداخفه کن به اسنایپ کردن سربازان پرداخته و در صورتی که آنان متوجه حضور شما شدند با استفاده از کولهی Volta تمامی راههای ارتباطی دشمن را قطع کنید. سپس به کمک شعلهافکن خود و سوپرموی Furioso پایگاه را به آتش بکشید.
تمامی این تغییرات هم در جهت مثبت بودهاند و هم باعث ایجاد مشکلات جدیدی شدهاند. ایراد اصلی این سیستم این است که ابتدا به شما آزادی عمل و گزینههای بیشتری داده و سپس استفاده از این گزینهها را محدود میکند. چراکه برای هر افزونه، چه در سوپرموها و چه در اسلحهها، تنها یک فضای خالی وجود دارد؛ در نتیجه شما باید به اجبار بین دهها قابلیت ممکن تنها یکی از آنها را انتخاب کنید.
این وضعیت دربارهی قابلیتهای لباسهای دانی نیز صدق میکند. فرض کنید شما برای افزایش سرعت حرکت به هنگام تعویض خشاب لباس A را پوشیدهاید. اما در عین حال به دنبال افزایش مقاومت در برابر نوع خاصی از تیر هستید که فقط با پوشیدن لباس B میسر میشود؛ در نتیجه مجبور خواهید شد که بین این دو مورد یکی را انتخاب کرده و از دیگری چشم پوشی کنید.
یکی دیگر از تغییرات اصلی و نهچندان مثبتی که در گیمپلی Far Cry 6 دیده میشود، الزام انتخاب نوع تیر بر اساس نوع دشمن است؛ به این صورت که نقطه ضعف افرادی که از زره و محافظ خاصی استفاده نمیکنند، تیرهای Soft-Target هستند و کسانی که به طور مثال از کلاه محافظ استفاده میکنند با خشاب Armor- Piercing از پا درمیآیند. همچنین تنها راه مقابله با هلیکوپترها و ماشینهای جنگی استفاده از تیرهای انفجاری و یا هدفگیری راننده است.
متاسفانه این سیستم اسلحهی شما را به استفاده از نوع خاصی از تیر محدود میکند؛ به طوری که شما باید برای عوض کردن نوع تیر از مبارزه خارج شده و با مراجعه به workbench تغییرات لازم را انجام دهید.
در مجموع با وجود اینکه گیمپلی Far Cry 6 خالی از ایراد نبوده و حجم زیادی از قابلیتهای جدید آن بدون فکر و صرفا با هدف افزایش محتوا به بازی اضافه شدهاند، اما میتوان گفت که در کل آزادی عمل و قدرت انتخاب شما در مبارزات این عنوان از تمام بازیهای مجموعهی Far Cry بیشتر و گیمپلی آن روانتر است.
جمع بندی
با اینکه Far Cry 6 نتوانست طلسم یوبیسافت را در ساخت سیکوئلهای تکراری بشکند، اما برای کسانی که به این موضوع اهمیت چندانی نمیدهند میتواند با گیمپلی لذتبخش و دنیای زنده و چشمنواز خود گزینهی خوبی باشد.
نکات مثبت:
- گیمپلی روان با آزادی عمل بالا در انتخاب راه مبارزه
- دنیای وسیع و چشمنواز، پر از مناطق مختلف برای گشت و گذار و ساعتها سرگرم شدن
- حجم فوقالعاده بالای اسلحهها، مهارتها و قابلیتها
- شکار گنجهای سرگرمکننده
- جذابیت مکالمات و رابطهی آنتون کاستیو با پسرش، دیِگو
- کولههای سوپرمو مبارزات را لذت بخشتر میکنند
نکات منفی:
- محدودیت در استفاده از قابلیتها و مهارتها
- اجبار به تغییر مداوم لباسها، اسلحهها و سوپرموها در منوی Inventory
- رابطهی کم شخصیت اصلی و آنتون کاستیو
- کیفیت پایین مأموریتهای جانبی در مقایسه با داستان اصلی و کوتاهی بیش از حد آنها
- نپرداختن بازی به رابطهی دانی با دیگر کاراکترها
- هوش مصنوعی به شدت ضعیف شخصیتها
- نیاز دائمی استفاده از Workbench به روان بودن سیستم مبارزه آسیب میزند
- ظاهر و طراحی کاراکترها جای کار بیشتری داشت
پر بحثترینها
- رسمی: Forza Horizon 5 بهار امسال برای PS5 عرضه خواهد شد
- بازی Intergalactic ناتی داگ را زود قضاوت نکنید
- گزارش: بازی بعدی God of War با محوریت اساطیر مصر در دست ساخت قرار دارد [بهروزرسانی شد]
- کارگردان Ori: پلی استیشن بهزودی استراتژی چندپلتفرمی ایکس باکس را دنبال خواهد کرد
- منبع داخلی: Halo: The Master Chief Collection به PS5 میآید
- فیل اسپنسر: Starfield انحصاری Xbox باقی نخواهد ماند
نظرات
یه پیام دارم برای یوبی سافت عزیز : صنعت گیم رو ترک کن 😑
ینی دقیقا همینه
کنترل آ
کنترل شیفت سی
کنترل شیفت وی
بچه هایی که با ورد زیاد سروکله میزنن فهمیدن من چی میگم 😁😁
حتی باگهاشم همونایه😂😂😂
بر اساس نمرات متاکریتیک این بازی از سری فارکرای ضعیف ترین بازی فارکرای تا به حال محسوب میشود : فارکرای ۱ متای ۸۹ فارکرای ۲ متای ۸۵ فارکرای ۳ متای ۹۱ فارکرای ۴ متای ۸۵ فارکرای ۵ متای ۸۱ فارکرای ۶ متای ۷۴ و یوزر اسکور قرمز ۴.۵ … حتی این نسخه آنقدر بد هست که از اسپین اف به اون خوبی (پریمال) که نمرش ۷۸ بود کمتر شده از یوزر قرمز معلومه دیگه هیچ جایی یوبی در قلب طرفداراش نداره البته من نسخه تریال ناشر رو سه هفته پیش بازی کردم حدود هفت ساعت و نمره من بهش ۵ از ۱۰ هست راستش رو بگم خیلی کپی قسمت های قبلی خودش بود و حتی از روی جاست کاش هم خیلی کپی برداری کرده بود در واقعه ضعیف ترین بازی فارکرای بود که بازی کردم پس از چهار پنج ساعت آنقدر تکراری و حوصله بر شد (یک ماموریت رو چهار دفعه رفتم!!!) و همش میخواست که هی نقشه رو بگردم و کلی چرت و پرت پیدا کنم گرافیکش از نسخه قبلی کمتر و هوش مصنوعی و شخصیت پردازی خیلی بد بود فقط تنها از نقشه اش و تنوع اسلح ها و بخش حیوانات و داستان خوشم اومد بقیه واقعا تعریفی نداشت بدون تعصب بگم آخر هم پاک کردم نسخه من هم ps5 بود . سپاس
دقیقا از نسخه ۴ که تنوع محیطی دارای لوکیشنهای متفاوت و گیم پلی متنوع و جذاب داشت به بعد نسخه به نسخه ضعیف تر شد یعنی ۵ از ۴ ضعیفتر و ۶ از ۵ ضعیفتر به نظر من که با نسخه نسل ۸ فار کرای ۴ زندگی کردم الان فاتحه این فرنچایز خوانده شده تمام .
فکر کردم به این هم ۹.۷ میدین🤣
سلام علیکم
اون به شما ربطی نداره، نویسنده هر کاری صلاح بدونه انجام بده.
حیف این فرنچایز …
چقد جالب جایی که بریک پوینت ۹ شده بود انتظار نداشتم این هفتو نیم بشه
مشکل اصلی بازی اینه که تغییری نکرده
تمام این قابلیت ها در بازی های قبلی مثل فار کرای ۵ یل۴ یا حتی ۲ بودن
ولی هوش مصنوعی بازی واقعا افتضاحه.
البته لزوماً همیشه قرار نیست چیزی تغییر کنه. بدترین کلیشهها هم میتونن با یک ارائه عالی، فراموشنشدنی بشن. تحلیل وضعیت یوبیسافت ب ی تحقیق اساسی نیاز داره ک چرا هسته اصلی آثارش به سمت عالی میل نداره
با کمال احترام به آقای آقا بابایی که نقدهای عالی ایشان را خوانده ام در هر وبسایت گیم ، هر بازی توسط یک نفر بررسی و نمره داده میشه بچه بازی که نیست ضمن اینکه آقای کریم خان زند به اندازه کافی تجربه در نقد و بررسی بازیهای مختلف دارند که من خوانده ام بررسی های کامل و نمره های منصفانه هم داده اند ، لطفا اگر بیشتر از ۹ سال سن دارید از این خواسته های بچه گانه ( مسخره بازی ) نکنید .
چطور تغییر نکرده به لحاظ گرافیک و ماموریتهای فرعی و هوش مصنوعی npc ها ، دوستان و دشمنان این بازی پسرفت کرده ، مگر اینکه منظورت تغییر مثبت باشه
تا الان که دارم بازیش میکنم خوب بود تکراری هست ولی خیلی سرگرم کننده هستش خیلی منو یاد فار کرای ۳ میندازه باگ زیادی تا الان ندیدم خبیث خوبی داره
نمره من ۸۳
خسته نباشید مقاله عالی بود
نقد خوب و عادلانه ای بود،نمره ۷ و نیم بنظرم کم بودبرای برای فارکرای بنظرم یوبی جدی جدی یه بازی متوسط داده نسبت به سری های قبلی در کل من که تجربش نمیکنم اما در کل انتظار بازی بهتری داشتم
یه سوال:چرا حس میکردم اقای اقابابایی قراره فارکرای ۶ رو نقد کنه؟
نمره ۷ حتی عادلانه تره برای فار کرای ۶
تاریخچه سری Far Cry در یک نگاه : (متا ، سال انتشار)
.
Far Cry (2004) (89)
Far Cry Instincts (2005) (85)
Far Cry Instincts Evolution (2006) (78)
Far Cry Instincts Predator (2006) (78)
Far Cry Vengeance (2006) (38)
Far Cry 2 (2008) (85)
Far Cry 3 (2012) (88)
Far Cry 4 (2014) (85)
Far Cry Primal (2016) (76)
Far Cry 5 (2018) (81)
Far Cry New Dawn (2019) (71)
Far Cry 6 (2021) (74)
تعداد: ۱۲ (۶ نسخه اصلی ، ۶ نسخه فرعی)
میانگین نمره: (کل نسخه ها:۷۷ ، نسخه های اصلی: ۸۴)
تاریخ تولد مجموعه: ۴ فروردین ۱۳۸۳ (۲۳ مارس ۲۰۰۴)
سن مجموعه: ۱۷ سال
چقدر تبلیغ کرد آخرش این شد من باور کردم بازیه عالیه اما بازی معمولی هستش
یکی از معدود نقد های خوبی بود که تو چند وقت اخیر خوندم ، منتقد سایت بغل یاد بگیره
از نقد معلومه که گیم پلی بازی خوب کار شده ، منم تنها چیزی که از فارکرای میخوام اوت پست های پرتعداده که تسخیرشون کنم ، فکر کنم از معدود کسایی باشم که هم کل اوتپست های سه رو گرفتم ، هم چهار رو ، هم پنج رو و هم نیوداون رو گرفتم و در آینده هم فارکرای شیش رو خواهم گرفت
حس هم میکنم که فارکرای شیش قراره به بهترین بازی سری برام تبدیل بشه
“فکر کنم از معدود کسایی باشم که هم کل اوتپست های سه رو گرفتم ، هم چهار رو ، هم پنج رو و هم نیوداون رو گرفتم و در آینده هم فارکرای شیش رو خواهم گرفت”
منی که ۱۰ بار هر کدوم از اوتپستهای ۳ و ۴ و ۵ و نیو داون رو گرفتم:🙂
خب یه سوال ، تویی که ده بار هر کدوم رو گرفتی حتما از بازی لذت بردی که تونستی ده بار بگیری دیگه ، مگه هدف بازی چیزی جز سرگرمیه؟
خب وقتی همین فارکرای کپی پیست شده آدم رو با تمام مشکلاتش سرگرم میکنه و چهل پنجاه ساعت فان رو رقم میزنه ( این هم چند ساعت گیم پلی دیدم ازش ، بنظرم خیلی جذاب بود ) ، دیگه کپی پیست بودنش کیلو چنده؟
یعنی میخوام این چاقو رو بکنم تو کمرت!
چی سرگرم کننده. فارکرای فقط گیم پلی نیست داستان های خوبی هم داره شخصیت های منفی فوق العاده و مراحل جالب و پر تعداد، دنیای خونین و….
اگه به سرگرمی هست که میتونی با بازبهای موبایل هم سرگرم شی!
از دست این یوبی سافت اومد این بازیو انقدر ضعیف کرده همه انتظاراتشون حداقل شده!
کدوم مراحل فرعی برادر من ، فارکرای از همون اول تو مراحل فرعی لنگ میزد اونم چه لنگی! ، یوبیسافت بازیاش از همون اول اپن وورلد های مزخرفی بودن ، ولی چون استودیو های دیگه از روشون کپی نکرده بودن معلوم نمیشد ، همین الان برو اساسین های اولیه ، فارکرای دو و سه و هر بازی دیگه ای رو دوست داری بازی کن تا بفهمی
داستان هم فارکرای سه شانسی خوب دراومد ، بقیش داستانشون یه چیز معمولی بود ، دنیای خونین رو هم اینم داره!
دیگه اغراق هم نکن. مراحل فرعی در این حد فاجعه نبودن(بجز فارکرای ۲) در مورد اپن ورلد مزخرف هم بازم موافق نیستم الان حتی فارکرای ۶ هم بنظرم محیط خوبی برای گشت و گذار داره
داستان شانسی خوب در اومد…😐
داستان ۴ هم شانسی بود؟
ماموریت های فرعی همه ی سری چیزی فراتر از فاجعه بوده! ، شما همین ماموریت های فرعی فارکرای سه رو نگاه کن ، انقدر بدن که منی که کل مپ رو صد در صد. کردم ( حتی گنج هارو ) ، بیشتر از دو سه تاشون رو نتونستم تحمل کنم
چون نه جایزه ی چشمگیری میدن ، نه داستان خوبی دارن ، هیچی!
اپن وورلد هم تا چهار اون وورلد بازی فاجعه بود! ، میرفتی بالای رادیو تاور ها ، مپ بازی آنلاک میشد و همه چیز روش مارک میشد! ، بعدش هم تبدیل میشد به از a به b رفتن
باز تو پنج و شیش بهتره قضیه
داستان چهار خوب نبود ، بد هم نبود ، یه داستان معمولی بود با آنتاگونیستی که ادای واس رو درمیاورد!
داستان فارکرای پنج هم به مراتب از چهار بهتره
الان میتونی گوشیهای نوکیا قدیمی برداری تو دستت و بگی این عالیه مثلا بخوایی ازش تمام قابلیتهایی که گوشیهای ۲۰۲۱ بهت بدن اون هم بهت بده ازش انتظار داشته باشی مثلا از لحاظ عکس برداری بهترین کارکرد بهت بده و نصب بازی و نرم افزاری قطعا نه اما تو دوران خودش یکی از بهترینها بود . بازیهای یوبی سافت تو زمان خودشون قطعا یکی از بهترینها بودن هر کسی که در اون زمان بازیهای یوبی سافت تجربه کرده باشه به خوب بودن بازی کاملا پی میبره و اگر بازیهای یوبی سافت با بازیهای زمان خودش مقایسش کرد خوب جزو بهترینها بود . با پیشرفت صنعت گیم شرکتها هم پیشرفت کردن و قابلیتهای جدید موتورهای جدید به بازیهاشون اضافه کردن و این باعث میشه که کسی سراغ بازیهای قدیمی نره چون اگر در گذشته براش دلچسپ بوده اما الان نه چون پیشرفت صنعت گیم و با اومدن بازیهای جدید و با قابلیتها بالا اون بازیهای قدیمی حتی اگر در زمان خودشون شاهکار بودن الان کمتر کسی سراغ اون بازیا میره . برای چی بازیای قدیمی ریمستر یا ریمک میکنن ؟ چون اون بازیا در زمان خودشون بسیار جذاب و خوب و شاهکار بودن چون اون بازیا دیگه قدیمی شدن و کسی طرفشون نمیره برای احیا کردن اون بازیا تکنلوژی روز در اون بازیا قرار میدن که اون بازی در حد نسل ۸ حداقل به نظر برسه و گیمرهایی که عاشق این بازیای قدیمی بودن دوباره اون بازیا رو بخرن و باهاش تجدید خاطره بکنن . اونهایی که با بازی اشنا نیستن اشنا میشن و تازه میفهمن که این شرکت در گذشته چه شاهکارهایی ساخته . ختم کلام و کلام اخر خواستم بگم که هر چیزی با زمان خودش مقایسه کن و انتظار نداشته باش یک وسیله یا یک کالای سال ۲۰۰۵ که ۱۶ سال نسبت به کالای ۲۰۲۱ عقب هست همون کارکرد و کیفیت بهت بده ۱۶ سال چیز کمی نیستا خیلی زیاده ادمی رو تصور کن که توانایی دویدن نداره و سرجاش میشینه چون سنش بالا هست یا مشکلی داره مثل یوبی و ادم دیگه ای تصور کن که قدرت دوندگی بسیار بالایی داره و اون ادم همش در حال دویدن باشه و تو این ۱۶ سال همش داره میدوه مثل راکستار الان که راکستار به فرض ۱۶ سال از یوبی جلو هست انتظار داری بازیهای یوبی که ۱۶ سال بدون درجا زدن در جای خودش ایستاده بازیهاش مثل راکستار که همش در حال دویدن هست زیبا و با کیفیت به نظر برسه ؟ مثال بودا فقط در حد مثال
هیچ چیزی شانسی در نمیاد رفیق
فعلا که در اومده😑
و در حال حاضر هم دارن از همون فرمولی که شانسی در اومده میدوشن
دمت گرم داداش حرف حق زدی هرچند برای خیلی ها از جمله ما ایرانی ها نظرات مخالف درست هم باشه تلخه و بخاطر تعصب و لج بازی قبول نمیکنن .
سلام
عجب سوال حکیمانهای!
مشکل دقیقا از همینجا شروع شد که کلمه سرگرم کننده واستون کافیه…داداش فورتنایت نیس..فارکرایه بجز سرگرم کننده بودن کلی چیز دیگه باید داشته باشه با خودش ک نداره
کدوم چیز دیگه؟
داستان طبق نقد قابل قبول و حتی خوب
گیم پلی طبق نقد محشر ( اون ایراد هایی هم که گرفتن درک نمیکنم ، بازی اجازه ی حمل چند اسلحه میده مثلا ، همین قضیه برای بالابردن تنوع بازی گذاشته شده )
گرافیک هم انیمیشن های صورت رو بزاریم کنار خوبه ( بازم طبق نقد )
موسیقی هم طبق معمول محشره
میمونه چی؟
یه هوش مصنوعی ، اینهمه بازی تنها مشکلش هوش مصنوعیه؟
یعنی بخاطر هوش مصنوعی زبالست و اینقدر هیت میشه
اره هوش مصنوعی خیلی مهمه😐
مهمترین اصل یه بازی هوش مصنوعی ایه و من با گیم پلی هایی که دیدم چیزی فراتر از اَشغال بود
سلام
اونا بدترین و شلغمترین جاهای بازی رو نشون میدن.
تا جایی که دیدم طرف با اسنایپ زد تو کله طرف ولی کسی که کنارش ایستاده بود انگار نه انگار
یبارم بین بالا رفتن ار پله گیر کرده بود
البته اینا عادیه ۵ هم همین بود
درسته ، همین قضیه هم فرق یه شاهکار و یه بازی خوبه ، منم نمیگم فارکرای شاهکاره ، جز سه هیچوقت نبوده
میگم بازی خوبیه و یکم مبالغه شده تو وضعیتش
شماره ۲ و ۱😐
من حتی بنظرم ۲ خیلی بهتر از ۳ بود
چرا میخوای فارکرای رو یدونه بازی متوسط خطاب کنی؟
“دیگه کپی پیست بودنش کیلو چنده؟”
در جواب این جملت گفتم، این کیلوئه که همین تکرار مانع یه پیشرفت تو سری مثل پیشرفت نسخه سوم میشه.
یه سوال دیگه
آیا اساسین و واچ داگز وقتی از کپی پیست در اومدن شاهکار شدن؟
قطعا نه و میشه گفت ضعیف ترین نسخه هاشون رو تحویل دادن!
چرا پیشرفت و کپی پیست نبودن فارکرای میتونه کیفیت رو تضمین کنه؟؟؟ ، بنظرم ک از این حالت در بیاد یوبی بدتر تر میزنه توش😂
البته من با پیشرفت نداشتن سری از سه به بعد مخالفم
درسته بیس بازی همونیه که تو دو ساخته شد ( جز بخش شکار ) ، ولی هم تو نسخه ی سه ، هم تو پنج یه سری پیشرفت وجود داشت
مثلا حذف رادیو تاور ها و اون مدل اسکیل تری تو پنج و متنوع تر شدن بازی ، مشکل کم نداشت ولی تغییر و پیشرفت داشت
چیزی که میگی تغییره، پیشرفت تغییر مثبته.
اساسینز والا تغییر اسمشو نمیشه گذاشت، بمبارون هسته ای بود! سبک رو کاملا تغییر داده دیگه نمیشه واقعا درباره تغییرش چندان صحبت کنیم. ولی تا اونجایی که یادمه اوریجینز نسخه ضعیفی نبودا ! اودیسی هم که کاندید بازی سال شد. بحث اساسینز خودش اصن یه بحث سر درد آوریه خواهشا بازش نکن حوصلشم ندارم😄
اوریجینز برای من تو سری هفتم یا هشتمه ، اودیسه آخره! ، سیندیکیت هم یکی پایینتر از اوریجینز😑
فقط از این آخریا والهالا رو دوست داشتم که اونم لول دیزاین شخمی ای داشت و اگر بخاطر تم وایکینگیش نبود ، دو هم نمیدادم بهش ، ولی الان برای تو چهار تای اوله
جناب XERXES بعد از سیندیکیت اصلا فرنچایز اسسینز کریدی تولید نشده . ضعیف بودن اوریجینز و اودیسی به کنار اصلا اسسینز کرید نیستند چون هیچکدام تاکید میکنم هیچکدام از المانهای این فرنچایز درشون وجود نداره شدن یک کلون از صدها نقش آفرینی تخیلی تکراری مناسفانه ! ما بازی rpg کم نداریم با کلی دیالوگ و غول و اژدها بدون دره ای واقع گرایی ! هیچ الزامی نبود فرنچایز اسسینز کرید تمام هویت منحصر به فرد خودشو بریزه تو چاه فاضلاب ، اسسینز کرید بر اساس وقایع تاریخی واقعی و اتمسفری واقع گرا و رئال و سبک منحصر به فردش شناخته میشد که تاحدودی نسخه ۴ از اصول بنیادی سری تخطی کرد اما بازهم واقع گرا در زمان و مکان واقعی روایت میشد و قطعا نقش آفرینی نبود ! این مجموعه بهترین نسخه اش متأسفانه به آخرین نسخه اش تبدیل شد منظورم نسخه سیندیکیت . ۳ نسخه بعدی خوب یا بد اسسینز کرید نیستند و بهتر بود اگر یوبیسافت توان ارائه نسخه ای بعد از سیندیکیت نداشت این ۳ تا رو با یه اسم دیگه مثلا به عنوان یه آی پی جدید ارائه میکرد .
هر فرنچایز بزرگ و پرطرفداری المانها و سبک و سیاق های منحصر به فرد خودشو داره و همین صنعت گیم رو انقدر پرطرفدار کرده و هر روز سلایق مختلف بیشتری جذب این صنعت میشن . ویچر۳ شاهکاری شاید تکرارنشدنی بود همچون رزیدنت ایول ۶ و نید فور اسپید ۳ اما قرار نیست مثلا اودیسی جا پای ویچر ۳ بزاره مثال تقلید کلاغ که راه رفتن خودشم فراموش کرد . به هر حال حماسه آی پی پالای اسسینز کرید ( گرچه در ۴ لغزشی داشت ) با سیندیکیت به پایان رسید و نیمه پر لیوان حداقل با بهترین نسخه وداعی دلنشین داشت .
سلام
با اینکه هویت اجتماعی سال آخر این حرف رو رد میکنه ولی برای بعضی از افراد سرگرمی هم نوعی ارزش حساب میشه.
مثل Pes یا Dynasty Warriors و Just Cause.
حتی بازیای مثل gta sa برای من ۱۰ ساله کلا از سرگرمی میتونه فراتر نره، برای شما در همون اولین مرحله یا اولین نما میره ولی برای من نمیره.
درود آرین عزیز
“ارزشها برای هرکسی متفاوت است”
ارزش هرچیزی میتونه باشه، مثلا یه پسر ۱۰ یا ۱۲ ساله سایبرپانک رو بخاطر صحنه های متعارف! ارزشمند میدونه، ولی یکی مثل من ارزش سایبرپانک ده ها خط و دلیله، من اون جمله رو گفتم که در ادامه با نظر شخصی خودم پیش برم.
سلام
قربونت، سلامت باشید!
متن جالبی بود
چند نفر بازیباز پیدا میشن که ۴۰ ساعت این بازی ضعیف رو تحمل کنن و ازش لذت ببرن ! مگر سلیقه گیمیشون خیلی پایین باشه .
فارکرای نیوداون بهترین اوت پستارو داشت به نظرم
یادم نمیاد درجه سختی داشت یا نه ، تو بعضی اوت پستاش بالای ۱۰بار میمردم 😂
من عاشق اوت پست های چهارم ، یه حس ایمرسیو خاصی داشت
نیوداون اوتپست هاش عالی بود ولی بهترین چیزش برا من ، گاناش بود که واقعا جذاب بودن! ، تقریبا از همشون یکبار استفاده کردم و بازی کوچکترین تکراری به خودش نگرفت بخاطر این قضیه😂
هیچی مال ۳ نمیشه
لامصب اون موقع بچه بودم اینقدر تو دنیای بازی گم میشدم واقعیت و بازی رو قاطی میکردم میفرستم اوتپست میگرفتم به خیال اینکه اعصاب واس خراب شه😄😂
جناب کامندر جنسن متاسفانه عقیده و سلیقه تون انقدر عجیب و غریب و غیر اصولیه که نتونستم جوابی به کامنتتون ندم . با هیچ میزان و معیاری فاجعه اوریجینز نمیتونه از بهترین نسخه بدون تردید سری یعنی سیندیکیت بهتر باشه تازه اینا به کنار اوریجینز اصلا اسسینز کرید نیست و هیچکدام از المانها و ویژگیهای این فرنچایز در این بازی بزرگ زشت بی مصرف وجود نداره ! چطور ممکنه کسی این ۲ بازی رو ۳ ساعت یا ۲۰ ساعت بازی کرده باشه و حتی قضاوت درونیش اجازه بده اینارو فقط با هم مقایسه کنه !؟ صرف فقط مقایسه این دو ظلم بزرگی در حق سیندیکیت ، سازنده هاش و بازیبازهاش هست .
۴ بهترین نسخه فرنچایز بود البته نسخه نسل ۸ و نسخه pc
کاری ندارم به اینکه از نظرت کدوم نسخه بهترین نسخه فار کرای هست اما گیم پلی فارکرای ۶ قطعا خوب کار نشده خیلی رو حست حساب باز نکن برو اقلا ۱۵ ساعت بازی کن میفهمی چرا متاش پایینه و بازیبازها هم بیشترشون از جمله من ضعیفترین نسخه شماره دار چند سال اخیر میدونن .
Igi فقط تو ایران محبوبیت داشت و موفق بود وگرنه شکست تجاری بود واسه سازندش تو بازار خارجی
با تشکر از آقای زند بابت نقد کاملا منطقی و بی طرفانه
بالاخره دیدیم که گیمفا عنوانی از یوبیسافت رو بدون جانبداری و منطقی نقد کرد و نمره واقعی و شایسته این عنوان رو هم داد
یوبیسافت باید برگرده به اصالت عناوینش نه این که هر سال یه عنوانو کپی کنه یا به کل سبک و اصالتش رو از بین ببره و همه هم بگن به به چه بازی شده
سلام دوست من
جانبداری چه از یوبیسافت باشه چه از چیز دیگه خوب نیست، باید حقیقت رو گفت.
متاسفانه همون مسائلی که باعث شده بود من از فارکرای ۳ به این ور این فرنچایز برام تموم کردنش خسته کننده بشه باز هم رعایت شده ، بازی بسیار ظاهر عالی داره و گان پلی و گرافیک و داستان و کرکتر های خوبی هم داره ولی اینو ما از فارکرای ۱ دیدیم و چیز جدیدی نیست عقیده دارم این فرنچایز نیاز شدید به نو آوری در گیمپلی داره ، خوشبحال کسی که فارکرای ۶ اولین تجربش از این سری هست فکر کنم برای همچین شخصی این بازی ارزش فوق العاده ایی داشته باشه….
ممنونم از نویسنده بابت نقد
پ ن: انتظار نمره بالاتری داشتم😔
سلام
فواید کلی، ایرادات جزئی.