صحبت خالق؛ آیا ساختن دنبالهی Metal Gear Solid بدون کوجیما کار درستی است؟
اگر شایعات درست باشند، سری Metal Gear Solid در حال بازگشت به دنیای بازیهای ویدیویی است. گزارشات زیادی حاکی از این هستند که این فرنچایز کونامی (Konami) به توسعهدهندگان Third-Party سپرده خواهد شد. برخی شایعات هم به بازسازی چندین نسخه از این سری اشاره دارند. صحبتهای کونامی مبنی بر کار کردن بر روی چندین پروژهی کلیدی هم به آتش این کوره افزوده است.
طبق معمول شایعات مبنی بر بازگشت Metal Gear Solid با واکنشهای ضد و نقیضی مواجه شده است. برخی با توجه به سابقهی بد کونامی طی چند سال اخیر، نسبت به این مسئله بدبین هستند. با این حال اگر از این پرسشها بگذریم، به سوال مهمتری میرسیم. آیا Metal Gear Solid بدون هیدئو کوجیما (Hideo Kojima) اصلا Metal Gear Solid خواهد بود؟
این سوالی است که بسیاری به هنگام پیش آمدن بحث یک Metal Gear Solid جدید میپرسند. دلیل خوبی هم برای این مهم وجود دارد. Metal Gear به عنوان یک فرنچایز همیشه در موقعیت منحصر به فردی وجود داشته است. تمام نسخههای اصلی این سری توسط کوجیما، خالق فرنچایز، کارگردانی شدهاند. کوجیما علاقه دارد که کنترل زیادی بر روی جوانب مختلف بازیهایش داشته باشد. از نویسندگی و داستان گرفته تا مکانیکهای گیمپلی، بینش کوجیما بخش مهمی از بازیهای Metal Gear را تشکیل میدهند. پس اگر کوجیما را از Metal Gear بگیرید، آیا این سری هویت خود را از دست خواهد داد؟ آیا دیگر این بازی منحصر به فرد نخواهد بود؟
ادامه دادن یک فرنچایز بدون حضور خالق آن، ابدا پدیدهی جدیدی نیست. در واقع اگر راستش را بخواهید این اتفاقی است که معمولا میافتد. شما به Resident Evil نگاه میکنید و میتوانید آن را بدون شینجی میکامی (Shinji Mikami) هم موفق ببینید. The Legend of Zelda هویت خود را بدون حضور شیگیرو میاماتو (Shigeru Miyamoto) از دست نخواهد داد. البته فرنچایزها توسط آغازشان مشخص میشوند. آیندهی آنها هم بستگی به گذشتهشان دارد. با این حال هیچ فرنچایزی پیش از این وابسته به خالق خود هم نبوده است.
پس چرا این بحث هنگام صحبت در مورد Metal Gear Solid پیش میآید؟ خب پرسیدن این سوالات ابدا غیر منصفانه نیست. خلق یک بازی ویدیویی یک پروسهی تیمی است. هر عنوانی که تجربه میکنید محصول کاری صدها یا حتی هزاران نفر است.
پروژهی نهایی نتیجهی ترکیب استعدادهای هنری و خلاقانهی هنرمندانی است که به دنبال ارائهی یک تجربهی پایدار هستند. این مهم در مورد Metal Gear Solid هم صدق میکند. با این حال میتوان تاثیر کوجیما بر روی تمام جوانب یکی از بازیهای این سری را دید. بله، بازیهای نهایی Metal Gear Solid هم نتیجهی همکاری صدها نفر هستند. اما تمام تصمیمات هنری بازی از فیلتر خود کوجیما عبور میکند.
در این صورت اگر یک بازی Metal Gear Solid بدون کوجیما ساخته شود، محصول نهایی چگونه خواهد بود؟ خب از آن جایی که در حال حاضر اطلاعاتی از این بازی نداریم، پیشبینی نتیجه کمی دشوار است. اما اگر توسعهدهندهای به سراغ Metal Gear Solid برود، دو راه را پیش روی خود میبیند. یا اینکه برچسب خود را بر روی بازی زده و نوآوری کند و یا اینکه دنبالهروی مسیر کوجیما باشد. بین این دو گزینه طبعا دومی بسیار امنتر است. در واقع حتی اگر کسی بخواهد راه خاص خود را پیش بگیرد هم باید این کار را در چارچوب جهان کوجیما انجام دهد.
انجام این کار بدون شک ریسکی خواهد بود. شما باید مطمئن شوید که بازی به گذشتهی سری احترام خواهد گذاشت، به یک سری ویژگی و ظواهر وفادار خواهد بود و در شبیهسازی مواردی که به دنبال شبیهسازی است هم موفق خواهد بود.
این موارد در حالی باید رعایت شوند که بازی عاری از خلاقیت یا ایدهی جدید هم نباشد. God of War جدید و The Legend of Zelda: Breath of the Wild قطعا موفق به حفظ این تعادل شدهاند. پس انجام این کار غیر ممکن نیست. البته باید به یاد داشته باشیم که افرادی بر روی آن دو بازی کار میکردند که سابقهای طولانی با فرنچایزهایش دارند. آیا این مهم یک امر ضروری است؟ فعلا مشخص نیست.
یک راه حل ساده برای چنین مسئلهای، خصوصا در زمینهی Metal Gear، بازسازی عناوین قدیمی است. اگر شایعات درست باشند، کوجیما به دنبال بازگرداندن سری با حداقل یک بازسازی است.
بگذارید فرض را بر این بگذاریم که استودیوی بلوپوینت گیمز (Bluepoint Games) اولین Metal Gear Solid را بازسازی کند. در این صورت با استودیوی مستعدی از نظر فنی طرف هستیم که راهنمایی برای دنبال کردن در دست دارد. به همین سبب میتواند المانهای عجیب و غریب Metal Gear Solid مثل حس شوخ طبعی نه چندان مرسومش را حفظ کند. البته که این استودیو هنوز هم باید موارد زیادی را از نو بازسازی کند. اما انجام این کار بسیار سادهتر از توسعهی یک عنوان کاملا جدید خواهد بود.
البته Metal Gear Solid اول، خصوصا با استانداردهای امروزی، بازی بسیار کوتاهی است. پس یک بازسازی باید محتوای داستانی و گیمپلی جدیدی را به بازی اضافه کند. با این حال باز هم افزودن به یک داستان موجود و گسترش آن در راستای عناوین بعدی آن سری، کار بسیار امنتری است. پس اگر استودیویی موظف به توسعهی یک بازسازی شود، میتواند از تجربهی این پروسه درس بگیرد. در این صورت در آینده میتوان از همان استودیو انتظار توسعهی یک بازی کاملا جدید را داشت. این کاری است که به نوعی اکتیویژن (Activision) با سری Crash Bandicoot انجام داد. پس از بازسازی سه بازی اول، در نهایت شاهد انتشار یک اثر کاملا جدید در قالب Crash Bandicoot 4: It’s About Time بودیم.
Metal Gear سری ویژهای بوده و هواداران انتظارات به خصوصی از چنین عنوانی دارند. تا حدی که وقتی خود کوجیما در تلاش برای نوآوری بود، با انتقادات شدید در رابطه با Phantom Pain و Ground Zeroes مواجه شد. بدون شک بازگرداندن چنین سری محبوبی به زندگی، آن هم پس از جدایی تلخ کوجیما، کار آسانی برای هیچ استودیویی نیست. دنیای بازیهای ویدیویی قطعا با یک Metal Gear موفق بهتر است. پس به امید روزی که شاهد چنین موفقیتی باشیم.
پر بحثترینها
- کانیه وست، رپر آمریکایی اعتقاد دارد که The Last of Us: Part II بهترین بازی تاریخ است
- کامنتهای هفته ۲۸؛ هیتلر: The Last of Us Part 2 بهترین بازی تاریخ است
- سازندگان Astro Bot امید زیادی به Intergalactic دارند
- گزارش: کنسول جدید کشور روسیه توانایی رقابت با ایکس باکس و پلی استیشن را ندارد
- دل نوشتههای یک گیمر خسته؛ نگاهی به حواشی پیرامون The Witcher 4
- برخی توسعهدهندگان معتقدند که دنبال کردن گرافیک پیشرفته در بازیهای AAA دیگر امکانپذیر نیست
- توسعهدهنده Witcher 4 به استفاده از بات برای کنترل جنجال پیرامون شخصیت سیری متهم شد
- تعجب تهیهکننده Gears of War نسبت به رویکرد Assassin’s Creed حول روایت در ژاپن
- تحلیلگر: آینده درخشانی در انتظار Xbox خواهد بود
- گپفا ۲۷؛ پنج بازی برتر شما در سال ۲۰۲۴
نظرات
جواب: خیر
تا استاد افسانه ای نباشد متال گیر سالید هیچوقت برنخواهد گشت
کاری به کیفیت کاری و حتی شخصیت کوجیما ندارم، اما ساخت بازی مثل بازی فوتبال کار گروهیه که ممکنه ۱بازیکن فوق ستاره یا مهاجم گلزن عالی یا مربی با سابقه داشته باشه، اما اگر هم باهم در بهترین حد خودشون نباشن، باز هم موفق نخواهند بود.
سلام
دقیقا! آفرین!
رزومه خوب خیلی هم خوبه ولی مهمتر کار و عملکرد اون تیم هست.
حالا با هر شرایطی
تشکر
همین کوجیما هم نسخه پنجم رو خراب کرد با شخصیت پردازی تقریبا ساکت و مراحل تکراری 😐 این که موفقیت نسخه بعد رو به کوجیما بدونیم اشتباه هستد
استاد هم دیگه اون استادی که تو می خوای نیست ، پیرشده
حتی ریمیک کردنش هم بدون کوجیما اشتباهه چه برسه نسخه جدید و خود کوجیما از ریمیک twin snakes بدش میاد
البته کوجیما یک بازیسازی بود که یک دوران شانسی بازی خوب میساخت الآن دیگه هیچی نیست مثل سیدی پراجکت
دو تا از زباله ترین بازی های یک قرن اخیر یعنی متال گیر ۵ و دث استرندیگ رو ساخته
خیلی برام جالب و خنده داره…
چجوری امکان داره یه بازیساز.. یه خالق.. یه کارگردان… یه نویسنده
شانسی بازی بسازه!
خدایا قسمت نظرات گیمفا رو از ما نگیر… قشنگ حال ادمو خوب میکنید شماها
تمامی زحمات ساخت اون بازی ها بر روی تیم سازنده بود اما کوجیما تمامش رو به نام خودش ثبت میکرد :no:
و با دث استرندینگ ثابت کرد تنهایی هیچ استعدادی ندارد
سونی فن ها همیشه الکی کوجیما رو بزرگ نشون میدن :disdain:
وگرنه هیچوقت چیز جالبی و خلاقانه ای توی بازیاش نبود و فقط داشت فیلم میساخت 🙂
شانسی؟؟ :rotfl: :rotfl:
بتسدا هم شانسی زیاد ساخت و تو فالوت ۷۶ خودش رو نشون داد :laugh: :laugh:
دث رو موافقم ولی متال گیر پنج هر چی بود زباله نبود!
بازی حداقل سی ساعت کاملا شاهکار ارائه میده و بیست ساعت متوسط ، این نشونه ی یه زباله نیست!
شاهکاری که روی پلی استیشن میشه فقط تجربش کرد ممنونیم عمو کوجیما و سونی :-*
متال گیر سالید ۵ : مولتی پلتفرم
کالکشن hd سه گانه اولیه : مولتی پلتفرم
ساخت عنوان Metal Gear Solid بدون کوجیما به احتمال زیاد به سرنوشت Dark souls بدون میازاکی دچار خواهد شد، مهم نیست تیم سازنده بتواند کیفیتی در حد عناوین قبلی این سری ارائه دهد یا حتی بازی بهتری بسازد ،همیشه عده زیادی به صرف نبود اسم کوجیما در عنوان بعدی شروع به کوبیدن اثر خواهند کرد و اصلا کیفیت اثر برایشان اهمیتی نخواهد داشت
سلام
واقعا زدید تو خال!
دارکسولز ۲ مثال بارزی ست.
تشکر، سلامت باشید!
من متوجه نشدم چرا می گویند دارک سولز ۲ بازی بدتری بود نسبت به نسخه اول ؟ واقعا برام سواله .
سلام
اسم، اسم، اسم!
اسم خوب بخاطر بازی خوب هست، برعکس این حرف ولی همیشه درست نیست.
تشکر
بسپارن هم خراب میکنن پروژه متال گیر شوخی ور دار نبود کسی تو حد و اندازه کوجیما نیست البته از نظر ایده یه قدم جلوتر از همه هستش
موفقیت این نسخه جدید به تیم توسعه دهنده بستگی دارد نسخه metal gear rising توسط پلوتونیوم گیمز بدون دخالت کوجیما و کوجیما پرودکشن توسعه داد شد موتور بازی نویسندگی داستان مکانیک های گیم پلی همه را پلوتونیوم گیمز انجام داد که اتفاقا خیلی عالی بود با داشتن گیم پلی داستان و موسیقی توانست جایگاه خوبی در بین بازی های هک اند سلش بدست بیاورد این متال گیر جدید هم قطعا اگر بتوانه استاندارد های قبلی هم حفظ کنه و انکشاف بده موفق خواهد بود
متال گیر ۵ که یه فاجعه بود مسخره بازی بود کوجیما کارگردان خوبیه ولی متاسفانه فیلم هندی زیاد نگا میکنه همیشه توی بازیاش از کاه کوه میسازه یه چیز ساده رو همچین پیچیده و عجیب غریب میکنه که واقعا حال آدم بد میشه همیشه عادت داره تا همه رو گیج کنه سر کار بزاره و پیاز داغشو زیاد کنه
سلام
ایده این حرف برازنده ست! واقعا سوال خوبی ست.
به جز نسخه mgs4 هیچ کدام از نسخه ها انحصاری کامل سونی نبود :yes:
درسته ولی فعلا شایستگی شو ندارن که به این آیپی دست درازی کنن
یه جور حکم ناموسو داره این بازی واس گیمرا
فرایچر چیه ؟ فرانچایز درسته.
دقیقا حرف دلم رو زدی.
سلام
قربانت، قربانت!
تست کنین شاید درست بود
اگه مثل این نسخه ای که تمام آنلاین هست بخواد ساخته بشه بهتره که ساخته نشه اما اگه بخواد مثله فانتوم پین باشه و بهتر از اونو موافقم (نظر شخصی)
سلام
دم شما گرم!
متال گیر دوران ps1 و ps2 واقعا بازی پرطرفداری بود ، طبیعی هم بود ، چون اون موقع ها بازی ای که تو سبک فیلم های هالیوودی باشه نبود گرچه من هیچوقت با این بازی نتونستم ارتباط برقرار کنم ولی جلوه های سینماییش واقعا عالی بودن ، در واقع اونموقع کوجیما ، سینما رو وارد صنعت بازیسازی کرد
هر جوری بخواید حساب کنید نابغه ترین افراد هم روزی ایده هاشون تموم میشه و این در مورد همه افراد صدق میکنه