نقد فیلم Barbie | زن سالاری یا فمنیسم؟
کاپیتالیسم متاخر با در دست داشتنِ رسانه درحال تصاحب همهچیز است. یک تبلیغ در یوتیوب، یک تبلیغ در تیک تاک و تمام، گیشه تسخیر میشود. حال مسئله این است که سرمایهداری تنها به فروش یک کالا بسنده نمیکند و گویا قصد دارد میان انسان با انسان نیز جنگ به راه بیاندازد، جنگی که به آن جنگ زرگری میگویند. سرمایهداری با چنین فیلمهای بد و شنیعی چیزی را تبلیغ میکند که اگر به آن عمل شود، آینده خوشی در انتظار بشر نیست.
قبل از هر چیزی به فُرم اصلی فیلم Barbie برسیم. این فیلم خیلی فمنیسم فمنیسم میکند، اما باید سوال مهمی را بپرسیم، آیا فیلم به راستی فمنیسم است؟ اصلا فمنیسم چیست؟ به نظر من باید ریشه فمنیسم را در جریان چپ به خصوص در نوشتههای اشخاصی همچون شارل فوریه جست. آنها سخن سادهای داشتند. ما قبل از آنکه ترک، لر، بلوچ، فارس، سیاه، زن و یا مرد باشیم، انسانیم. یا به قول معروف: بیا هرجا دیوار کشیدن ما پُل بسازیم.
حال این فمنیسمی که از دل جریان چپ بیرون آمده بود، نخست باعث شد تا زن نیز وارد عرصه کار شود. نمونهاش اتحاد جماهیر شوروی (من به هیچ وجه از این کشور دفاع نمیکنم) در این کشور زنان در شغلهایی مثل کارگری در معدن نیز حضور داشتند و بعدها به درجات بالای کنگره ملی راه یافتند. حالا چرا از کارگری شروع کردند؟ چون آزادی از پائین به بالاست نه برعکس. فمنیسم یعنی دیدن زن به عنوان یک انسان، نه بیشتر و نه کمتر.
در زبانی ساده فمنیسم از جایی میآید که در آن هیچ زنی کالا نیست. پس طبق این اوصاف Barbie کاملا ضد زن است. چرا؟ چون Barbie از مارگو رابی و حتی از گرتا گرویگ (کارگردان) نیز یک کالا ساخته است. آنها آمدهاند تا فروش فیلم را تضمین کنند. حتی در صحنه نخستین نیز راوی میگوید باربی میتواند هر چیزی که میخواهد باشد پس دختران هم میتوانند چنین کنند. باربی یک عروسک و یک کالاست، پس دختر نیز چنین است؟ پس چه دوا لیپا باشد چه مارگو رابی و چه گرتا گرویگ، همه در دید سرمایهداری یک کالا هستند که قرار است ۱.۵ میلیارد دلار فروش داشته باشند.
حال از این موضوع بگذریم. گفتیم که فیلم ضد زن است، اما Barbie تنها به این ضد زن بودن خلاصه نمیشود، فیلم باربی با وقاحت خاصی زن سالاری را تبلیغ میکند. در سرزمین باربی لند زنها باربیاند پس یعنی کالا هستند، یعنی باید زیبا، تمیز و جذاب باشند تا بفروشند و از طرفی نیز حکومت در دست آنهاست و مرد نیز یک عنصر زائد است که در پایان نیز زائد میماند.
فیلم Barbie دو دنیا را خلق میکند. یکی سرزمین باربی که نماد زن سالاری است و دیگری سرزمین واقعی که نماد مرد سالاری است. هیچکدام نیز خوب نیستند. تنها هدف سازندگانِ این فیلم دعوا بین زن و مرد است و عملا خبری از نقد بر جوامع بشری نیست.
اصلا هدف از ساخت دنیای واقعی چیست؟ صرفا نشان دادنِ پیچیدگی زندگی بشر؟ خب که چه؟ قرار است دنیای واقعی را با باربی لند مقایسه کرده و بگوییم که ما خوشبخت نیستیم؟ مگر ما تحمل خوشبختی را داریم؟ امروزه به هرکسی بگویید خوشبختی یعنی چه، میگوید جزیرهای دور بدون اینترنت. به راستی ما چقدر تحمل این نوع خوشبختی را داریم؟ اصلا زندگی بدونِ مشکل چیست؟ به قول کارل پوپر زندگی سرتا سر حل مسئله است. پس این موضوع نیز در حد فیلم باربی نیست که به آن بپردازد.
حال مضحکتر از آن این است که باربی به این سرزمین واقعی میآید و با یک دختر نوجوان ملاقات میکند. دختر، باربی را فاشیست خطاب میکند و باربی نیز گریان میگوید من فاشیست نیستم چون کنترل راه آهن دست من نیست! مگر شوخی داریم؟ بعد این دختر باربی را کاپیتالیست خطاب کرده و مثلا او را نقد میکند…!
بگذارید چنین بیان کنم که سرمایهداری بازی جالبی به راه انداخته است. دقت کنید که در این چندسال اخیر چند فیلم درباره جوامع طبقاتی ساخته شده است. از پلتفرم اسپانیایی گرفته تا مِنو و مثلث غم که نخل طلا نیز گرفت. حال این فیلمها با ذهن مخاطب چه میکنند؟ این فیلمها به مخاطب توهم این را میدهند که ما اکنون در سایه دموکراسی زندگی میکنیم و حتی این چنین فیلمهایی که از سرمایهداری نقد میکنند، برنده جایزه میشوند.
اما سوال این است که شما از نقد این جوامع در این فیلمها چه چیزهایی را یاد گرفتهاید؟ آیا مارکس هم منتقد بود مثلث غم هم؟
باربی نیز دور از این قضیه نیست. توهم فمنیسمی میدهد در حالی که تماما ضد انسانیت است. صحنه آخر را به یاد آورید. زنان نقشه میکشند که با احساسات مردان بازی کرده و از آنها سوءاستفاده کنند تا به هدف خود برسند! چقدر صحنه غیرانسانی! تصور کنید که دختران نوجوان قرار است با این فیلم فمنیسم شوند! فمنیسمی که برایش جنگ بین انسان با انسان مهم نیست مادامی که زن به اهداف شوم خود برسد. (منظور زنان این فیلم)
فیلم Barbie در دوجا سعی میکند با دیالوگهای بسیار سطحی طرف زن را بگیرد.
بازیگر زنی که گویا از دنیای واقعی آمده بود به باربیها میگوید ما همیشه باید خوشگل باشیم، همیشه باید در بهترین حالت خود بوده و زمین نخوریم (حال این جمله آخر چه معنایی دارد من هم نمیدانم) حال زنی که سالهاست زیر ستم واقع شده است با همین چند دیالوگ ساده عوض میشود؟ فیلم Barbie همین قدر سطحی است. از آن بدتر اینکه دروغ میگوید. فیلم میگوید ما نباید همیشه خوشگل باشیم اما خود سود چند میلیون دلاری داشته است تا میکاپ باربی را تبلیغ کند.
در دیالوگ دوم، سازنده عروسکِ باربی به مارگو رابی میگوید که زنها بی آنکه رئیس باشند بازهم میتوانند خوشحال باشند. خب این دیالوگ که کاملا در تضاد با خود فیلم است! فیلم وقتی تمام میشود که زن موفق میشود رئیس جمهور شود! آن هم چه رئیس جمهوری، یک زن سیاه پوست! خیلی جالب است، اینجا نیز سرمایهداری ما را به سخره گرفته است. انگار من بودم که همین سیاه پوستان را به بند کشیده و آنها را برده خود میکردم. سرمایهداری با این کارها قصد دارد گذشته خود را پاک کند. اما همچنان از این زنان سوء استفاده میکند، یک زن سیاه پوست را میآورند، رئیس جمهور میکنند و همین که فیلم تمام شد مثل یک کالای مصرف شده او را دور میاندازند.
حال رئیس جمهور بودنِ زن مشکل بنده نیست. مشکل بنده در این است که از دید فیلم Barbie زنِ موفق یعنی رئیس جمهور شدن.
کسی باید رئیس جمهور شود که سوادش را دارد چه زن میخواهد باشد چه مرد، وگرنه در سر و کله مردم زدن را که همه بلدند.
نکتهای دیگر از فُرم نوشته و به تکنیک برسیم. فیلم Barbie زیبا بودن را نقد میکند و میگوید که حتما نباید یک زن زیبا باشد (حال اینکه اصلا چه کسی تعین میکند زیبایی چیست به جای خود) این نکته نیز بسیار مهم است، اما فیلم باربی در این باره نیز دروغ میگوید. او مارگو رابی را آورده چون زیباست. دوا لیپا را آورده چون زیباست. اینها آمدهاند تا کیف و کفش و… از باربی بفروشد. اصلا این ادعا که زن حتما نباید زیبا باشد در حد Barbie نیست. این موضوع نیز مثل تمامِ چیزها در این فیلم، به فیلم سنجاق شدهاند تا فیلم Barbie از دور زیبا به نظر برسد. (یکی از بدترین سنجاقهای فیلم، صحنه افتتاحیه است که روحِ مرحوم استنلی کوبریک را در گور لرزاند)
برسیم به تکنیکِ فیلم. نخست این را بگویم که بنده به شخصه از طرفدارانِ گرتا گرویگ هستم. اما این فیلم، فیلمِ او نیست. مگر سرمایهداری اجازه میدهد که او چیزی را دلش میخواهد بسازد؟
فیلم فضایی تئاتری دارد، چیزی شبیه فیلمِ جادوگر شهر اُز از ویکتور فلیمینگ. چند میزاسنِ صورتی، چند رقصِ تیک تاکی، چند موسیقی که ساخته شدهاند تا ترند شوند و بازیهای بسیار بد. بدتر از همه نیز رایان گاسلینگ.
فیلم صرفا با چند حرکت رباتی سعی میکند از کاراکترهایش عروسک بسازد اما اصلا عروسکی در کار نیست. اصلا چیزی به نام باربی در این فیلم وجود ندارد. نامِ باربی صرفا تضمین کننده فروش بوده است و بس.
عروسک یکی از اصلیترین پایههای تقویتِ قوه تخیل در کودک است. این فیلم اصلا عروسک ندارد.
راستش را بگویم من فکر میکردم که این فیلم حداقل اثری سرگرمکننده خواهد بود اما Barbie اصلا سرگرمکننده نیست. نه کمدی دارد، نه داستان درست و حسابی دارد و نه حتی میداند که قرار است چه چیزی باشد.
Barbie بیشتر یک اثر تبلیغاتی پُر زرق و برق است تا یک اثر سینمایی.
نکته ترسناک نیز در این است که چقدر سخت است بد نوشتن از این فیلم (چیزی که احتمالا نصیب بنده شود) یعنی رسانه قدمی برداشته است که اصلا کسی جرئت نمیکند بگوید فیلم بد است. این هم دلیل دارد. نباید از باربی متنفر بود. باید عاشق آن بود تا هم خود فیلم، هم محصولاتِ مربوطه فروش روند.
در پایان میشود گفت فیلم Barbie اثری بسیار غیر انسانی، مسخره، سطحی و بد است که حتی نمیتواند مخاطب را سرگرم کند. Barbie تنها با اهدافی شوم ساخته شده که دوست دارد هر انسانی را در هر گوشه جهان به چشم کالا دیده و او را تیغ بزند. در چنین شرایطی نیز تنها وظیفه ما به عنوان یک انسان (تنها انسان نه بیشتر و نه کمتر)، در این است که با دیدنِ فیلمهای خوب که تبلیغاتی روی آنها اعمال نمیشود، خود را از دام سرمایهداری رها سازیم.
مهمتر از همه اینکه اگر قرار است فمنیسم بفهمیم، بهتر است به جای اینکه سلبریتیهای بیسواد برای ما تعین تکلیف کنند، به اشخاصی همچون رزا لوکزامبورگ، فروغ فرخزاد عزیز و چند کتاب درست و حسابی رجوع کنیم تا یاد بگیریم زن را به چشم انسان ببینیم (نه کالا) و فرق بین فمنیسم و زن سالاری را نیز درک کنیم.
پر بحثترینها
- رسمی: Forza Horizon 5 بهار امسال برای PS5 عرضه خواهد شد
- گزارش: بازی بعدی God of War با محوریت اساطیر مصر در دست ساخت قرار دارد [بهروزرسانی شد]
- کارگردان Ori: پلی استیشن بهزودی استراتژی چندپلتفرمی ایکس باکس را دنبال خواهد کرد
- منبع داخلی: Halo: The Master Chief Collection به PS5 میآید
- شایعه: Halo: Infinite به پلی استیشن خواهد آمد
- سیستم مورد نیاز Marvel’s Spider-Man 2 مشخص شد + تریلر نسخه PC
نظرات
منتظر حضور گرم یکی از کاربران خانوم معروف سایت و تقابل و مبارزات مدنی شان با نویسنده هستیم.
چند دقیقه صبر کنید تیتر رو ببینه سریع خودش رو میرسونه 😀
اتفاقا از فمنیست حمایت کرد نقاد
حمایت نکرد فقط گفت این کار هایی که انجام دادن برای پول حتی در شان خود فمنیست ها هم نیست
در حقیقت خدمتی رو که نویسنده در حق تفکرات کسانی که مطلبش رو میخونند کرد خیلی از فمینیست های این روز ها نکردند برابر خواه بودن یا فمینیست بودن توهین نیست که احساس انزجار بکنید در باره اش فقط مسئله اینست که باید بخوبی تفکر کنید فمینیست بودن به معنای زن سالار بودن نیست بلکه از برابر جنسیتی دفاع میکند اینکه در زمینه استخدام فقط استعداد و توانایی هست که مهمه نویسنده هم به خوبی این مفهوم رو رساند
هههه همه میدونن کیه !
حالا منظورت کیه 😶
من که خودم کاملا موافقم😶
والا منم منتظرم داخل کامنت ها این فرد رو ببینم
نه شما که نیستین
هانا خانوم رو میگه
هانا جان منظورشون بود که الان تو غار قایم شده🙂
کی ان ایشون؟
منم نمیدونم
همونطور که از یک سلبریتی بیسواد انتظار نداریم که در مورد فمینیسم برای ما تعیین تکلیف کنه، قاعدتا از یک نویسنده گیمفا هم همچین انتظاری نخواهیم داشت.
عجب مقاله جنسیت ستیز عجیبی بود. حداقل دو تا نکته مثبت از فیلم میگفتید.
من خودم فیلم رو دیدم حال نکردم، کاربرایی هم که منو میشناسن میدونن که مخالف سرسخت Woke در سینمای مدرن هستم. ولی نقد شما هم خیلی بیرحمانه و عجیب بود جناب آقای کریمی.
شنیدم باربی دیدن بی غیرتی میاره الان به چشم هم دیدم
اتفاقا نویسنده خیلی خوب اندیشه اش رو از بیراهه حفظ کرده بدرستی نشان داد که این فیلم فمینیستی نیست و اصلا با مفاهیم خوبی مثل کالا نبودن انسانها یا تعیین ارزش حقیقی یک انسان هم جور در نمیاد میدونم که احتمالا احساس کرده اید نویسنده هم مثل همه ی اون انسانهای احمقی است که حد وسط برای تفکراتشون ندارند ( یا زن ستیزند یا زن سالار) اما حقیقتا این نوشته حکایت از تفکرات پخته و صحیح در زمینه برابری جنسیتی میده اینکه موفقیت یک زن به عنوان یک انسان مثل همه در رئیس جمهور شدن نیست صرفا یکی به عنوان رئیس جمهور موفق هست یکی به عنوان خانه دار بودن و همین اوضاع برای مردان هم برقرار هست
خب مگه نکته مثبتی هم داشت ؟؟ فیلم برداری خفن بود؟؟ بازیگری کسی خفن بود؟؟ به همه بازیگر ها گفته بودن ظاهرا مثل عقب مونده های ذهنی بازی کنن داستان هم که هیچی فقط میخواست زن سالاری نشون بده نکته مثبت فیلم بگو تو
منظورت هانا عباسی هست؟
مگه اینجام اکانت داره؟!
بله
فمینیستا ب کله پوکشون مینازن
ما ب اقای امیرسالار کریمی 🗿🚬
در وصف اقا امیر سالار ب عنوان یه منتقد باید بگم :
بخدا که تو پیمبَری
اینم دلیل رفتار های عجیب یه کاربر خاص :
https://www.uplooder.net/img/image/46/0b3e8165e201e8b7a53a686ed6b080ec/Screenshot-20230829-160023-1.jpg
دست ادب رو سینه
پیمبر چیه
پیامبر
امیرسالار عزیز در وصف نقدهات و نگاه عادلانه ریز بینانه قدرت قلمت شعری سروده ام با مقدار زیادی اسکی :
کیستی ای بی گمان، علت خلق بیان
کیستی ای فارغ از، قید جنسیت و ووکان
کیستی ای از ازل، تا به ابد حامی بانوان
اول این ماجرا، آخر این داستان
نیستی اما عیان، هستی اما نهان
لحظه به لحظه تویی، با خبر از فریب فمینیستان
مقاله ی بی شبهه ات، معجزه را ترجمان
باز فیلم ببین، نقدی دیگر بخوان
ما همه لالیم لال، پیش امیر بیان
پیش شکوه تو شعر، می دهد از کف عنان
کودک طبع مرا، بند می آید زبان
نقطه ی موهوم شد، دایره ی واژگان
با تو بهارم بهار، بی تو خزانم خزان
احترام نظامی به رضا خان🫡
به نشانه اعتراض احتمالا برای چهارمین بار رفته سینما این فیلم را تماشا کنه.
یه لحظه فکر کنید اگر دنیا دست زن ها بود , چی میشد؟
برعکس همین الان که هست، بخاطر همین باید هم زن ها و هم مرد ها دنیا رو کنترل کنن.
همین الانم هست حواست نیست 😶
چون ندیدیم نمیتونم تصور کنم
کاملاا هم دست مردها که افتاد جنگ جهانی شد
با توجه به بدن و نوع فکر و افرینش باید در امور مختلف تقسیم بشن
برای مثال بدن زن از پایه برای نبرد و کار های فیزیکی سنگین ساخته نشده و این عیب نیست بلکه یک واقعیته و کسی رو هم که با استفاده از این برتری به زنی زور بگه رو بسیار سطح پایین شمرده میشه
و از سوی دیگه قدرت ذهن خانم ها در انجام امور مختلف در ان واحد و تحمل پذیری بالایی اون ها در شرایط مختلف رو در کمتر مردی میشه پیدا کرد
از این رو خیلی از شغل ها،لباس ها و افکار زنانه و مردانه دارند و این باید در ذهن مردم تثبیت بشه که همه انسان اند
زن و مرد قفل و کلید هستند که با هم به تکامل و گشودن قفل سختی ها میشن و در خارج از این دایره چیزی جز انحراف نیست
بعضی وقتا دلم می سوزه که یه زنی دور و ور همچین آدمایی زندگی می کنه. آدم نا حسابی، این چه وقاحتیه که شما دارین؟! این حجم از تنفر از کجا میاد؟!
دستان دیگه کیه دیگه شناختی ازش نداشته باشه
واقعا بعضیا باید توف کرد تو سرشون .انگار مثلا جنس زن یه موجود بیگانس اخه یکی نیست بگه فلان فلان شده مگه تو مادر نداری خواهر نداری ؟؟
دنیا رو لازم نیست نگاهش کنی، یسر بزن ببین توو آخرین بحران بشری یعنی پندمی کرونا، کشورهایی که توسط زنان رهبری میشد چحوری عمل کردن، قطعا عملکرد بهتری نسبت به رهبران مرد داشتن،
منظورت نیوزلنده می دونی طرف به بچه داری تن داده و اهل خانواده هست و یه عده اصلا از این کارش خوششون نیومده.
عملکرد یک کشور بستگی به جنسیتی که یک کشور رو اداره میکنه ندارد بلکه به کسی که اون کشور و اداره میکنه و مردم اون کشور داره.
جدا از جریاناتی که بشدت در تلاشن تا مقام زن رو با شعارهای توخالی به لجن بکشن(که این جریانات هم توسط مردهای عزیز هدایت میشن)، اگر دنیا رو داده بودن دست زنها؛ دنیا بهشت میشد گر چه تعادل در هر زمینهای لازمه و باید از هر دو جنس باشن چون این توانایی رو دارن که همدیگه رو کمال بدن.
قدرت چیزیه که تباهی می آره. و چون مرد ها استعداد بیشتری برای کسب قدرت دارند این گونه پنداشته می شه که مرد ها از آنجا که مرد هستند باعث مشکلاتند. اگر انسان درستی نباشی فرقی نمی کنه زن باشی یا مرد زمانی که قدرت داشته باشی، قطعا ظالم میشی. این برابریه. نه مرد به طور ذاتی از زن برتره و نه زن از مرد برتره.
اگر دنیا دست زن ها بود دنیا بهشت میشد؟ جوک خوبی بود
اصولا بحث درمورد این که دنیا دست مرد باشه یا زن خودش جنسیت ستیزیه مهم نیست چه جنسی حکومت میکنه دنیا پره از حاکمان زن ظالم (نمونش مادر سفید برفی🤣شوخی)
شما رو اعدام میکردن.
هر کشوری ۷ روز در ماه معاون رئیس جمهور امور اداره میکرد
ممکن نیست همچین جیزی واسه همین تصورش سخته
مرتیکه مگه زن ها بیگانه هستن؟؟؟ تو از همون پسرای کودن احمقی که چون هیچ دختری بهت پا نمیده کلا زن ستیزین.توف
هیچ فرقی نمیکرد با الان کلا انسان جنبه قدرت نداره
جفتش
این ۲ تا فرق ندارن
حق
ولی خب تیتر سوال پرسید منم جواب دادم
راستش بسیارررر فرق دارن این دو کلمه، زن سالاری هم رده با مرد سالاریه و به برتری یک جنسیت به دیگری گفته میشه، اما فمنیسم برابری خواهه و بدنبال برابری فرصت ها برای زن ها و مردهاست.
زن سالاری با فمنیسم به هیچ وجه یک معنا ندارن
اوا فیمنیست هم هستی در کنار فن بوی اکس باکس
تو هم نادانی در کنار کودک اندیش بودن
بدبخت این داره بهت یاد میده که رفتی تو جامعه اینو بگی نخندن به تو و جوابش اینه؟
این ادعای شما با سابقه رویکرد موج سوم فمنیسم در کشورهای پیشرفته چندان همخوانی نداره.
نئوفمنیسم همون زن سالاریه که پشت اسم نیک فمنیسم قایم شدن و در حال تخریب این مکتب اند
واقعا نقد خوبی بود … حتی اگه موضوع فمنیسم رو هم کنار بزاریم بازم فیلم بی ارزشیه … گرچه شاید اگه میخواستی با خانواده بری سینما اوپنهایمر که نمیتونی ببینی پس این میتونه ی انتخاب باشه که البته ما داریم تو ایران زندگی میکنیم پس نه باربی میتونیم ببینیم نه اپنهایمر 😂😂😂
کسی باید رئیس جمهور شود که سوادش را دارد چه زن میخواهد باشد چه مرد، وگرنه در سر و کله مردم زدن را که همه بلدند. همین رو بزرگ قاب کنید
جدی نشستید اینو نقد کردین
حیف وقت و اینترنت
چه نقد خوبی بود حال کردم
بند اخرتون یه بیگ لایک داشت👍
نمونه یه فمنیسم صحیح خانم فروغ فرخزاده
فمنیست یعنی برابری حقوقی بین زن و مرد اما مثل اینکه گرتا گروینگ اشتباه فهمیده و فمنیسترو سنگین شدن کفه ترازو بسمت خانم ها دیده از لحاظ حقوقی
ترکیب زن ستیزی و مرد ستیزی
عجیب است کیومرث
از من به شما نصیحت، هر کجا دیدین مسئله ای رو بولد کردن و ازش موج ساختن، به هیچ وجه سمتش نرید
مهمتر از همه اینکه اگر قرار است فمنیسم بفهمیم، بهتر است به جای اینکه سلبریتیهای بیسواد برای ما تعین تکلیف کنند، به اشخاصی همچون رزا لوکزامبورگ، فروغ فرخزاد عزیز و چند کتاب درست و حسابی رجوع کنیم تا یاد بگیریم زن را به چشم انسان ببینیم (نه کالا) و فرق بین فمنیسم و زن سالاری را نیز درک کنیم. اینم باید قاب کرد بسیار کلیدی و درست
به این میگن یه نقد بسیار خوب و فارغ از هرگونه تعصب
ای کاش همه مفهوم شوم این فیلمو متوجه بشن و انقد بهش بها ندن
با تشکر فراوان از آقای کریمی بابت این نقد بسیار عالی🙌🏻
جزیره بدون نت برای من جهنمه
فمنیسم اوایلش با مفاهیم درست و به جا پرورش داده شد ولی به مرور زمان همون معنای زن سالاری رو به خودش گرفت. الان فمنیسم در بهترین حالتش پر شده از جملات انگیزشی زرد برای زنا که چیزی جز افسردگی و اجتماع زدگی برای کسایی که به این حرف ها گوش میدن نداره. پر شده از کلی قوانین ضد انسانی و اجتماعی. اون فمنیسمی که نویسنده اشاره میکنه که از افرادی چون رزا لوکزامبورگ و فروغ فرخزاد یاد بگیریم الان مرده.
خدایی چرا فیلمای ضد امریکا جایزه از خود امریکا میبرن