نقد فیلم Barbie | زن سالاری یا فمنیسم؟
کاپیتالیسم متاخر با در دست داشتنِ رسانه درحال تصاحب همهچیز است. یک تبلیغ در یوتیوب، یک تبلیغ در تیک تاک و تمام، گیشه تسخیر میشود. حال مسئله این است که سرمایهداری تنها به فروش یک کالا بسنده نمیکند و گویا قصد دارد میان انسان با انسان نیز جنگ به راه بیاندازد، جنگی که به آن جنگ زرگری میگویند. سرمایهداری با چنین فیلمهای بد و شنیعی چیزی را تبلیغ میکند که اگر به آن عمل شود، آینده خوشی در انتظار بشر نیست.
قبل از هر چیزی به فُرم اصلی فیلم Barbie برسیم. این فیلم خیلی فمنیسم فمنیسم میکند، اما باید سوال مهمی را بپرسیم، آیا فیلم به راستی فمنیسم است؟ اصلا فمنیسم چیست؟ به نظر من باید ریشه فمنیسم را در جریان چپ به خصوص در نوشتههای اشخاصی همچون شارل فوریه جست. آنها سخن سادهای داشتند. ما قبل از آنکه ترک، لر، بلوچ، فارس، سیاه، زن و یا مرد باشیم، انسانیم. یا به قول معروف: بیا هرجا دیوار کشیدن ما پُل بسازیم.
حال این فمنیسمی که از دل جریان چپ بیرون آمده بود، نخست باعث شد تا زن نیز وارد عرصه کار شود. نمونهاش اتحاد جماهیر شوروی (من به هیچ وجه از این کشور دفاع نمیکنم) در این کشور زنان در شغلهایی مثل کارگری در معدن نیز حضور داشتند و بعدها به درجات بالای کنگره ملی راه یافتند. حالا چرا از کارگری شروع کردند؟ چون آزادی از پائین به بالاست نه برعکس. فمنیسم یعنی دیدن زن به عنوان یک انسان، نه بیشتر و نه کمتر.
در زبانی ساده فمنیسم از جایی میآید که در آن هیچ زنی کالا نیست. پس طبق این اوصاف Barbie کاملا ضد زن است. چرا؟ چون Barbie از مارگو رابی و حتی از گرتا گرویگ (کارگردان) نیز یک کالا ساخته است. آنها آمدهاند تا فروش فیلم را تضمین کنند. حتی در صحنه نخستین نیز راوی میگوید باربی میتواند هر چیزی که میخواهد باشد پس دختران هم میتوانند چنین کنند. باربی یک عروسک و یک کالاست، پس دختر نیز چنین است؟ پس چه دوا لیپا باشد چه مارگو رابی و چه گرتا گرویگ، همه در دید سرمایهداری یک کالا هستند که قرار است ۱.۵ میلیارد دلار فروش داشته باشند.
حال از این موضوع بگذریم. گفتیم که فیلم ضد زن است، اما Barbie تنها به این ضد زن بودن خلاصه نمیشود، فیلم باربی با وقاحت خاصی زن سالاری را تبلیغ میکند. در سرزمین باربی لند زنها باربیاند پس یعنی کالا هستند، یعنی باید زیبا، تمیز و جذاب باشند تا بفروشند و از طرفی نیز حکومت در دست آنهاست و مرد نیز یک عنصر زائد است که در پایان نیز زائد میماند.
فیلم Barbie دو دنیا را خلق میکند. یکی سرزمین باربی که نماد زن سالاری است و دیگری سرزمین واقعی که نماد مرد سالاری است. هیچکدام نیز خوب نیستند. تنها هدف سازندگانِ این فیلم دعوا بین زن و مرد است و عملا خبری از نقد بر جوامع بشری نیست.
اصلا هدف از ساخت دنیای واقعی چیست؟ صرفا نشان دادنِ پیچیدگی زندگی بشر؟ خب که چه؟ قرار است دنیای واقعی را با باربی لند مقایسه کرده و بگوییم که ما خوشبخت نیستیم؟ مگر ما تحمل خوشبختی را داریم؟ امروزه به هرکسی بگویید خوشبختی یعنی چه، میگوید جزیرهای دور بدون اینترنت. به راستی ما چقدر تحمل این نوع خوشبختی را داریم؟ اصلا زندگی بدونِ مشکل چیست؟ به قول کارل پوپر زندگی سرتا سر حل مسئله است. پس این موضوع نیز در حد فیلم باربی نیست که به آن بپردازد.
حال مضحکتر از آن این است که باربی به این سرزمین واقعی میآید و با یک دختر نوجوان ملاقات میکند. دختر، باربی را فاشیست خطاب میکند و باربی نیز گریان میگوید من فاشیست نیستم چون کنترل راه آهن دست من نیست! مگر شوخی داریم؟ بعد این دختر باربی را کاپیتالیست خطاب کرده و مثلا او را نقد میکند…!
بگذارید چنین بیان کنم که سرمایهداری بازی جالبی به راه انداخته است. دقت کنید که در این چندسال اخیر چند فیلم درباره جوامع طبقاتی ساخته شده است. از پلتفرم اسپانیایی گرفته تا مِنو و مثلث غم که نخل طلا نیز گرفت. حال این فیلمها با ذهن مخاطب چه میکنند؟ این فیلمها به مخاطب توهم این را میدهند که ما اکنون در سایه دموکراسی زندگی میکنیم و حتی این چنین فیلمهایی که از سرمایهداری نقد میکنند، برنده جایزه میشوند.
اما سوال این است که شما از نقد این جوامع در این فیلمها چه چیزهایی را یاد گرفتهاید؟ آیا مارکس هم منتقد بود مثلث غم هم؟
باربی نیز دور از این قضیه نیست. توهم فمنیسمی میدهد در حالی که تماما ضد انسانیت است. صحنه آخر را به یاد آورید. زنان نقشه میکشند که با احساسات مردان بازی کرده و از آنها سوءاستفاده کنند تا به هدف خود برسند! چقدر صحنه غیرانسانی! تصور کنید که دختران نوجوان قرار است با این فیلم فمنیسم شوند! فمنیسمی که برایش جنگ بین انسان با انسان مهم نیست مادامی که زن به اهداف شوم خود برسد. (منظور زنان این فیلم)
فیلم Barbie در دوجا سعی میکند با دیالوگهای بسیار سطحی طرف زن را بگیرد.
بازیگر زنی که گویا از دنیای واقعی آمده بود به باربیها میگوید ما همیشه باید خوشگل باشیم، همیشه باید در بهترین حالت خود بوده و زمین نخوریم (حال این جمله آخر چه معنایی دارد من هم نمیدانم) حال زنی که سالهاست زیر ستم واقع شده است با همین چند دیالوگ ساده عوض میشود؟ فیلم Barbie همین قدر سطحی است. از آن بدتر اینکه دروغ میگوید. فیلم میگوید ما نباید همیشه خوشگل باشیم اما خود سود چند میلیون دلاری داشته است تا میکاپ باربی را تبلیغ کند.
در دیالوگ دوم، سازنده عروسکِ باربی به مارگو رابی میگوید که زنها بی آنکه رئیس باشند بازهم میتوانند خوشحال باشند. خب این دیالوگ که کاملا در تضاد با خود فیلم است! فیلم وقتی تمام میشود که زن موفق میشود رئیس جمهور شود! آن هم چه رئیس جمهوری، یک زن سیاه پوست! خیلی جالب است، اینجا نیز سرمایهداری ما را به سخره گرفته است. انگار من بودم که همین سیاه پوستان را به بند کشیده و آنها را برده خود میکردم. سرمایهداری با این کارها قصد دارد گذشته خود را پاک کند. اما همچنان از این زنان سوء استفاده میکند، یک زن سیاه پوست را میآورند، رئیس جمهور میکنند و همین که فیلم تمام شد مثل یک کالای مصرف شده او را دور میاندازند.
حال رئیس جمهور بودنِ زن مشکل بنده نیست. مشکل بنده در این است که از دید فیلم Barbie زنِ موفق یعنی رئیس جمهور شدن.
کسی باید رئیس جمهور شود که سوادش را دارد چه زن میخواهد باشد چه مرد، وگرنه در سر و کله مردم زدن را که همه بلدند.
نکتهای دیگر از فُرم نوشته و به تکنیک برسیم. فیلم Barbie زیبا بودن را نقد میکند و میگوید که حتما نباید یک زن زیبا باشد (حال اینکه اصلا چه کسی تعین میکند زیبایی چیست به جای خود) این نکته نیز بسیار مهم است، اما فیلم باربی در این باره نیز دروغ میگوید. او مارگو رابی را آورده چون زیباست. دوا لیپا را آورده چون زیباست. اینها آمدهاند تا کیف و کفش و… از باربی بفروشد. اصلا این ادعا که زن حتما نباید زیبا باشد در حد Barbie نیست. این موضوع نیز مثل تمامِ چیزها در این فیلم، به فیلم سنجاق شدهاند تا فیلم Barbie از دور زیبا به نظر برسد. (یکی از بدترین سنجاقهای فیلم، صحنه افتتاحیه است که روحِ مرحوم استنلی کوبریک را در گور لرزاند)
برسیم به تکنیکِ فیلم. نخست این را بگویم که بنده به شخصه از طرفدارانِ گرتا گرویگ هستم. اما این فیلم، فیلمِ او نیست. مگر سرمایهداری اجازه میدهد که او چیزی را دلش میخواهد بسازد؟
فیلم فضایی تئاتری دارد، چیزی شبیه فیلمِ جادوگر شهر اُز از ویکتور فلیمینگ. چند میزاسنِ صورتی، چند رقصِ تیک تاکی، چند موسیقی که ساخته شدهاند تا ترند شوند و بازیهای بسیار بد. بدتر از همه نیز رایان گاسلینگ.
فیلم صرفا با چند حرکت رباتی سعی میکند از کاراکترهایش عروسک بسازد اما اصلا عروسکی در کار نیست. اصلا چیزی به نام باربی در این فیلم وجود ندارد. نامِ باربی صرفا تضمین کننده فروش بوده است و بس.
عروسک یکی از اصلیترین پایههای تقویتِ قوه تخیل در کودک است. این فیلم اصلا عروسک ندارد.
راستش را بگویم من فکر میکردم که این فیلم حداقل اثری سرگرمکننده خواهد بود اما Barbie اصلا سرگرمکننده نیست. نه کمدی دارد، نه داستان درست و حسابی دارد و نه حتی میداند که قرار است چه چیزی باشد.
Barbie بیشتر یک اثر تبلیغاتی پُر زرق و برق است تا یک اثر سینمایی.
نکته ترسناک نیز در این است که چقدر سخت است بد نوشتن از این فیلم (چیزی که احتمالا نصیب بنده شود) یعنی رسانه قدمی برداشته است که اصلا کسی جرئت نمیکند بگوید فیلم بد است. این هم دلیل دارد. نباید از باربی متنفر بود. باید عاشق آن بود تا هم خود فیلم، هم محصولاتِ مربوطه فروش روند.
در پایان میشود گفت فیلم Barbie اثری بسیار غیر انسانی، مسخره، سطحی و بد است که حتی نمیتواند مخاطب را سرگرم کند. Barbie تنها با اهدافی شوم ساخته شده که دوست دارد هر انسانی را در هر گوشه جهان به چشم کالا دیده و او را تیغ بزند. در چنین شرایطی نیز تنها وظیفه ما به عنوان یک انسان (تنها انسان نه بیشتر و نه کمتر)، در این است که با دیدنِ فیلمهای خوب که تبلیغاتی روی آنها اعمال نمیشود، خود را از دام سرمایهداری رها سازیم.
مهمتر از همه اینکه اگر قرار است فمنیسم بفهمیم، بهتر است به جای اینکه سلبریتیهای بیسواد برای ما تعین تکلیف کنند، به اشخاصی همچون رزا لوکزامبورگ، فروغ فرخزاد عزیز و چند کتاب درست و حسابی رجوع کنیم تا یاد بگیریم زن را به چشم انسان ببینیم (نه کالا) و فرق بین فمنیسم و زن سالاری را نیز درک کنیم.
پر بحثترینها
- فوری: سونی در حال مذاکره برای خرید کمپانی مادر FromSoftware است
- نامزدهای بهترین بازیهای سال مراسم The Game Awards 2024 مشخص شدند
- نقدها و نمرات بازی STALKER 2 منتشر شدند
- ۱۰ بازی سینماتیک که میتوانند با بهترین فیلمهای سینمایی رقابت کنند
- پلی استیشن برای ۱۰ سال متوالی نمایندهای برای بهترین بازی سال داشته است
- شایعه: حالت پرفورمنس بازی STALKER 2 روی Xbox Series X به خوبی اجرا نمیشود
- بازی Death Stranding Director’s Cut دومین بازی پرفروش ایکس باکس شد
- رسمی: شرکت مادر FromSoftware پیشنهاد خرید از سوی سونی را تایید کرد
- بازی GTA V با این هدف ساخته شد که از هر نظر بهتر از GTA IV باشد
- بدون اشتراک پلاس، امکان انتقال فایل سیو بازیها از پلی استیشن ۵ استاندارد به پرو وجود ندارد
نظرات
منتظر حضور گرم یکی از کاربران خانوم معروف سایت و تقابل و مبارزات مدنی شان با نویسنده هستیم.
چند دقیقه صبر کنید تیتر رو ببینه سریع خودش رو میرسونه 😀
اتفاقا از فمنیست حمایت کرد نقاد
حمایت نکرد فقط گفت این کار هایی که انجام دادن برای پول حتی در شان خود فمنیست ها هم نیست
در حقیقت خدمتی رو که نویسنده در حق تفکرات کسانی که مطلبش رو میخونند کرد خیلی از فمینیست های این روز ها نکردند برابر خواه بودن یا فمینیست بودن توهین نیست که احساس انزجار بکنید در باره اش فقط مسئله اینست که باید بخوبی تفکر کنید فمینیست بودن به معنای زن سالار بودن نیست بلکه از برابر جنسیتی دفاع میکند اینکه در زمینه استخدام فقط استعداد و توانایی هست که مهمه نویسنده هم به خوبی این مفهوم رو رساند
هههه همه میدونن کیه !
حالا منظورت کیه 😶
من که خودم کاملا موافقم😶
والا منم منتظرم داخل کامنت ها این فرد رو ببینم
نه شما که نیستین
هانا خانوم رو میگه
هانا جان منظورشون بود که الان تو غار قایم شده🙂
کی ان ایشون؟
منم نمیدونم
همونطور که از یک سلبریتی بیسواد انتظار نداریم که در مورد فمینیسم برای ما تعیین تکلیف کنه، قاعدتا از یک نویسنده گیمفا هم همچین انتظاری نخواهیم داشت.
عجب مقاله جنسیت ستیز عجیبی بود. حداقل دو تا نکته مثبت از فیلم میگفتید.
من خودم فیلم رو دیدم حال نکردم، کاربرایی هم که منو میشناسن میدونن که مخالف سرسخت Woke در سینمای مدرن هستم. ولی نقد شما هم خیلی بیرحمانه و عجیب بود جناب آقای کریمی.
شنیدم باربی دیدن بی غیرتی میاره الان به چشم هم دیدم
اتفاقا نویسنده خیلی خوب اندیشه اش رو از بیراهه حفظ کرده بدرستی نشان داد که این فیلم فمینیستی نیست و اصلا با مفاهیم خوبی مثل کالا نبودن انسانها یا تعیین ارزش حقیقی یک انسان هم جور در نمیاد میدونم که احتمالا احساس کرده اید نویسنده هم مثل همه ی اون انسانهای احمقی است که حد وسط برای تفکراتشون ندارند ( یا زن ستیزند یا زن سالار) اما حقیقتا این نوشته حکایت از تفکرات پخته و صحیح در زمینه برابری جنسیتی میده اینکه موفقیت یک زن به عنوان یک انسان مثل همه در رئیس جمهور شدن نیست صرفا یکی به عنوان رئیس جمهور موفق هست یکی به عنوان خانه دار بودن و همین اوضاع برای مردان هم برقرار هست
خب مگه نکته مثبتی هم داشت ؟؟ فیلم برداری خفن بود؟؟ بازیگری کسی خفن بود؟؟ به همه بازیگر ها گفته بودن ظاهرا مثل عقب مونده های ذهنی بازی کنن داستان هم که هیچی فقط میخواست زن سالاری نشون بده نکته مثبت فیلم بگو تو
منظورت هانا عباسی هست؟
مگه اینجام اکانت داره؟!
بله
فمینیستا ب کله پوکشون مینازن
ما ب اقای امیرسالار کریمی 🗿🚬
در وصف اقا امیر سالار ب عنوان یه منتقد باید بگم :
بخدا که تو پیمبَری
اینم دلیل رفتار های عجیب یه کاربر خاص :
https://www.uplooder.net/img/image/46/0b3e8165e201e8b7a53a686ed6b080ec/Screenshot-20230829-160023-1.jpg
دست ادب رو سینه
پیمبر چیه
پیامبر
امیرسالار عزیز در وصف نقدهات و نگاه عادلانه ریز بینانه قدرت قلمت شعری سروده ام با مقدار زیادی اسکی :
کیستی ای بی گمان، علت خلق بیان
کیستی ای فارغ از، قید جنسیت و ووکان
کیستی ای از ازل، تا به ابد حامی بانوان
اول این ماجرا، آخر این داستان
نیستی اما عیان، هستی اما نهان
لحظه به لحظه تویی، با خبر از فریب فمینیستان
مقاله ی بی شبهه ات، معجزه را ترجمان
باز فیلم ببین، نقدی دیگر بخوان
ما همه لالیم لال، پیش امیر بیان
پیش شکوه تو شعر، می دهد از کف عنان
کودک طبع مرا، بند می آید زبان
نقطه ی موهوم شد، دایره ی واژگان
با تو بهارم بهار، بی تو خزانم خزان
احترام نظامی به رضا خان🫡
به نشانه اعتراض احتمالا برای چهارمین بار رفته سینما این فیلم را تماشا کنه.
یه لحظه فکر کنید اگر دنیا دست زن ها بود , چی میشد؟
برعکس همین الان که هست، بخاطر همین باید هم زن ها و هم مرد ها دنیا رو کنترل کنن.
همین الانم هست حواست نیست 😶
چون ندیدیم نمیتونم تصور کنم
کاملاا هم دست مردها که افتاد جنگ جهانی شد
با توجه به بدن و نوع فکر و افرینش باید در امور مختلف تقسیم بشن
برای مثال بدن زن از پایه برای نبرد و کار های فیزیکی سنگین ساخته نشده و این عیب نیست بلکه یک واقعیته و کسی رو هم که با استفاده از این برتری به زنی زور بگه رو بسیار سطح پایین شمرده میشه
و از سوی دیگه قدرت ذهن خانم ها در انجام امور مختلف در ان واحد و تحمل پذیری بالایی اون ها در شرایط مختلف رو در کمتر مردی میشه پیدا کرد
از این رو خیلی از شغل ها،لباس ها و افکار زنانه و مردانه دارند و این باید در ذهن مردم تثبیت بشه که همه انسان اند
زن و مرد قفل و کلید هستند که با هم به تکامل و گشودن قفل سختی ها میشن و در خارج از این دایره چیزی جز انحراف نیست
بعضی وقتا دلم می سوزه که یه زنی دور و ور همچین آدمایی زندگی می کنه. آدم نا حسابی، این چه وقاحتیه که شما دارین؟! این حجم از تنفر از کجا میاد؟!
دستان دیگه کیه دیگه شناختی ازش نداشته باشه
واقعا بعضیا باید توف کرد تو سرشون .انگار مثلا جنس زن یه موجود بیگانس اخه یکی نیست بگه فلان فلان شده مگه تو مادر نداری خواهر نداری ؟؟
دنیا رو لازم نیست نگاهش کنی، یسر بزن ببین توو آخرین بحران بشری یعنی پندمی کرونا، کشورهایی که توسط زنان رهبری میشد چحوری عمل کردن، قطعا عملکرد بهتری نسبت به رهبران مرد داشتن،
منظورت نیوزلنده می دونی طرف به بچه داری تن داده و اهل خانواده هست و یه عده اصلا از این کارش خوششون نیومده.
عملکرد یک کشور بستگی به جنسیتی که یک کشور رو اداره میکنه ندارد بلکه به کسی که اون کشور و اداره میکنه و مردم اون کشور داره.
جدا از جریاناتی که بشدت در تلاشن تا مقام زن رو با شعارهای توخالی به لجن بکشن(که این جریانات هم توسط مردهای عزیز هدایت میشن)، اگر دنیا رو داده بودن دست زنها؛ دنیا بهشت میشد گر چه تعادل در هر زمینهای لازمه و باید از هر دو جنس باشن چون این توانایی رو دارن که همدیگه رو کمال بدن.
قدرت چیزیه که تباهی می آره. و چون مرد ها استعداد بیشتری برای کسب قدرت دارند این گونه پنداشته می شه که مرد ها از آنجا که مرد هستند باعث مشکلاتند. اگر انسان درستی نباشی فرقی نمی کنه زن باشی یا مرد زمانی که قدرت داشته باشی، قطعا ظالم میشی. این برابریه. نه مرد به طور ذاتی از زن برتره و نه زن از مرد برتره.
اگر دنیا دست زن ها بود دنیا بهشت میشد؟ جوک خوبی بود
اصولا بحث درمورد این که دنیا دست مرد باشه یا زن خودش جنسیت ستیزیه مهم نیست چه جنسی حکومت میکنه دنیا پره از حاکمان زن ظالم (نمونش مادر سفید برفی🤣شوخی)
شما رو اعدام میکردن.
هر کشوری ۷ روز در ماه معاون رئیس جمهور امور اداره میکرد
ممکن نیست همچین جیزی واسه همین تصورش سخته
مرتیکه مگه زن ها بیگانه هستن؟؟؟ تو از همون پسرای کودن احمقی که چون هیچ دختری بهت پا نمیده کلا زن ستیزین.توف
هیچ فرقی نمیکرد با الان کلا انسان جنبه قدرت نداره
جفتش
این ۲ تا فرق ندارن
حق
ولی خب تیتر سوال پرسید منم جواب دادم
راستش بسیارررر فرق دارن این دو کلمه، زن سالاری هم رده با مرد سالاریه و به برتری یک جنسیت به دیگری گفته میشه، اما فمنیسم برابری خواهه و بدنبال برابری فرصت ها برای زن ها و مردهاست.
زن سالاری با فمنیسم به هیچ وجه یک معنا ندارن
اوا فیمنیست هم هستی در کنار فن بوی اکس باکس
تو هم نادانی در کنار کودک اندیش بودن
بدبخت این داره بهت یاد میده که رفتی تو جامعه اینو بگی نخندن به تو و جوابش اینه؟
این ادعای شما با سابقه رویکرد موج سوم فمنیسم در کشورهای پیشرفته چندان همخوانی نداره.
نئوفمنیسم همون زن سالاریه که پشت اسم نیک فمنیسم قایم شدن و در حال تخریب این مکتب اند
واقعا نقد خوبی بود … حتی اگه موضوع فمنیسم رو هم کنار بزاریم بازم فیلم بی ارزشیه … گرچه شاید اگه میخواستی با خانواده بری سینما اوپنهایمر که نمیتونی ببینی پس این میتونه ی انتخاب باشه که البته ما داریم تو ایران زندگی میکنیم پس نه باربی میتونیم ببینیم نه اپنهایمر 😂😂😂
کسی باید رئیس جمهور شود که سوادش را دارد چه زن میخواهد باشد چه مرد، وگرنه در سر و کله مردم زدن را که همه بلدند. همین رو بزرگ قاب کنید
جدی نشستید اینو نقد کردین
حیف وقت و اینترنت
چه نقد خوبی بود حال کردم
بند اخرتون یه بیگ لایک داشت👍
نمونه یه فمنیسم صحیح خانم فروغ فرخزاده
فمنیست یعنی برابری حقوقی بین زن و مرد اما مثل اینکه گرتا گروینگ اشتباه فهمیده و فمنیسترو سنگین شدن کفه ترازو بسمت خانم ها دیده از لحاظ حقوقی
ترکیب زن ستیزی و مرد ستیزی
عجیب است کیومرث
از من به شما نصیحت، هر کجا دیدین مسئله ای رو بولد کردن و ازش موج ساختن، به هیچ وجه سمتش نرید
مهمتر از همه اینکه اگر قرار است فمنیسم بفهمیم، بهتر است به جای اینکه سلبریتیهای بیسواد برای ما تعین تکلیف کنند، به اشخاصی همچون رزا لوکزامبورگ، فروغ فرخزاد عزیز و چند کتاب درست و حسابی رجوع کنیم تا یاد بگیریم زن را به چشم انسان ببینیم (نه کالا) و فرق بین فمنیسم و زن سالاری را نیز درک کنیم. اینم باید قاب کرد بسیار کلیدی و درست
به این میگن یه نقد بسیار خوب و فارغ از هرگونه تعصب
ای کاش همه مفهوم شوم این فیلمو متوجه بشن و انقد بهش بها ندن
با تشکر فراوان از آقای کریمی بابت این نقد بسیار عالی🙌🏻
جزیره بدون نت برای من جهنمه
فمنیسم اوایلش با مفاهیم درست و به جا پرورش داده شد ولی به مرور زمان همون معنای زن سالاری رو به خودش گرفت. الان فمنیسم در بهترین حالتش پر شده از جملات انگیزشی زرد برای زنا که چیزی جز افسردگی و اجتماع زدگی برای کسایی که به این حرف ها گوش میدن نداره. پر شده از کلی قوانین ضد انسانی و اجتماعی. اون فمنیسمی که نویسنده اشاره میکنه که از افرادی چون رزا لوکزامبورگ و فروغ فرخزاد یاد بگیریم الان مرده.
خدایی چرا فیلمای ضد امریکا جایزه از خود امریکا میبرن
فمنیسم حتی مخ یکی از کارگردان های خوب سینما گرتا گرویگ رو شست و شو داده . واقعا برای من یکی که غیر قابل هضم بود کارگردانی که ” لیدی برد ” و ” زنان کوچک ” رو ساخته بیاد همچین زباله ای بسازه .
نکته جالب درباره فیلم باربی این هستش که تو دنیا خیلی از خود خانوم ها ، فیلم باربی رو نقد منفی کردن و به مرد ستیزانه بودنش اعتراف کردن . البته مشکلاتش فقط به همینجا ختم نمیشه و فرم و فیلمنامه و شخصیت پردازی تو سطحی ترین حالت خودش قرار داره و بیشتر مثل یک پارودی هست
با این رویه ای که هالیوود گرفته شک نکنید هم داره باعث نژاد پرستی بیشتر میشه ( استفاده افراطی از رنگین پوست ها در جایی که نباید استفاده بشه ) و بذل و بخشش جایزه های الکی مخصوصا تو اسکار ( مثال واضحش اسکار ۹۵ام ) هم باعث جنسیت زدگی و مشکلات بیشتر بین دو جنس مذکر و مونث و فروپاشی خانواده ها میشه .
یادتون نره فروش زیاد مخصوصا تو سینما نشون خوب بودن فیلم نیست . خرجی که باربی برای تبلیغات کرد اندازه یه فیلم تریپل ای بود !
و جای خجالت آورش این بود این اثر رو با اوپنهایمر کریستوفر نولان مقایسه میکردن !!!!! قدرت تبلیغات !!!!
به قول نقی معمولی : من دارم به قهقرا میرم فقط بزارید برم من . حکایت این روزای هالیوود …
در کل فیلم یک تضاده خالصه
ممنونم اقای کریمی بابت نقد زیباتون
بند بندش درست و حق بود
متاسفانه چه ما بخوایم و چه نخوایم دنیا توسط سرمایه دار ها کنترل شده میشه و خواهد شد
هرجا اثر و نشانه ای از چپ جماعت دیدید از اونجا فرار کنید و توجه کنید که جز دروغ و افکار مریض گونه چیزی واسه ارائه ندارن.
اوضاع الان کشور ما نتیجه ادعاهای دروغ چهارتا چپ کراواتی مغز زنگ زده هست
در حقیقت برای یه مملکت ما هم به چپ نیاز داریم هم به راست چون اگر چپ نباشه تفکرات تعصبی راست ها مانع از تغییرات خوب در امور مملکت میشه درسته به طور مثال راست های امریکا مرد ستیز نیستند اما زن ستیز بودن هم خوب نیست و اینچیزیه که در برخی از راست ها دیده میشه خلاصه اینکه چپ و راست تکمیل کننده هم اند و هیچ کدام اضافه نیست مگر جریان های افراطی از هر جناح مثل کمونیست و فاشیست که دموکراسی رو لگد مال میکنند
بنظر بنده اصلا این فیلم ارزش نقدر رو نداره در واقع شما دارین این فیلم بی ارزش رو تبلیغ می کنیید اقای نویسنده مقاله .
خب بایکوت مربوط به مرحله ای میشه که اون موضوع یا اثر به صورت عمومی و به این شکل جهانی نشده باشه
🤣🤣نگاه این.این همه توی دنیا تبلیغ این فیلم رو کردن بعد گیمفا نقدر کرده میگی تبلیغش کرذه🤣
همین چیزه ساده کلی تاثیر در گذر زمان میزاره
فمنیست دروغ میخوان مردم رو سرگرم کنن این کار یهود یا بهتر بگم صهیونیست مثل کشور روم سابق که برده های بدبخت رو بجون هم مینداخت تا مردم قیام نکنن یعنی سرگرم باشن
بیا تو واقعیت پسر جان.اون زمان که هیتلر پانزده میلیون یهودی بی گناه رو کشت امثال تو به به چه چه میکردین همون اتفاق هم باعث شد قدرت بیوفته دست همین یهودی ها.
نه این کار باعث شد اسرائیل به وجود بیاد هیتلر مادرش یهودی بود. داشتن کشور اسرائیل رو میساختن یهودی میخاستن بعد تو آمار از کجا داری مگه همه راست میگن
اگه هیتلر یهودی ها رو نمی کشد عمرا کشور اسرائیل به وجود میومد هیتلر کاری کرد که ساخت کشور اسرائیل صد سال جلو بیوفته .امارش؟هیتلر هر کشوری که گرفت تمام یهودی ها رو بی دلیل کشت امارش هست.کشتن ادما بخاطر عقایدشون جنایته
ما انسان ها فقط بدی های دیگران را میبینیم نه بدی های خودمان را و این همان چیزی است که مارا در مقابل هم قرار میدهد.
بند آخر از کل فیلم با ارزش تر بود👍🏼🔥
مقاله ی بسیار زیبایی بود
بعضی از جمله های نقد خیلی بچگانه و سطحی بود. من اومدم نقد بخونم کیفیت فیلم دستم بیاد نصف مقاله فمنیسم و چپ گرایی بود! تقریبا به هیچ چیز فیلم پرداخته نشد.
اوه اوه
دیس دادن نویسنده به نویسنده ندیده بودیم که دیدیم…!
بعد آقای رضایی، شما میفرمایید نصف مقاله فمینیسم و چپ گراییه، عارضم خدمتتون دلیلش اینه که نصف بیشتر فیلم فمینیسم و چپ گراییه پس ایرادی به کار منتقد عزیز وارد نیست ایراد به سازنده های این اثر فاخر وارده…
ستون کل فیلم همینه . من تاجایی که شنیدم شخصیت اصلی .شخصیت خودش رو از یاد می بره . و دنبال اون میره
آقای رضایی تازه میخواستم همین جمله شمارو بنویسم که دیدم زحمت اش رو کشیدی
چون کل فیلم در مورد فمینیست و چپ گرایی بود!!
دقیقا.
نوع و نگرش نقد منو یاد فراستی انداخت. اونم به جای پرداختن به خود فیلم همیشه به این مسائل عقیدتی میپرداخت و حاشیه میرفت.
مسئله مهمی مثل هنر در فرم است یا خیره حاشیه است؟
“هر سخنی جایی و هر نکته مکانی دارد”
من کاری به درست یا غلط بودن حرف نویسنده ندارم، اما هر نقدی چارچوبی داره و این نوشته کاملا از این چارچوب خارج شده و بیشتر یک آنالیز از پیام فیلمه که به نام اشتباه نقد کیفی فیلم منتشر شده. من با خوندن این نوشته چیزی از نقاط قوت و ضعف فیلم برداشت نکردم و فقط شاهد این بودم که نویسنده میخواد به هر روشی عقاید خودشو به دیگران تحمیل کنه.
تحمیل؟ حالت خوبه؟
میخوای از نقاط قوت فیلم برات بگم؟
فیلم برداریش چطور؟
جلوهای ویژه چی؟
یا مثلا از سطح دیالوگ نویسی یا بازی بازیگرا برات بگم؟
اینکه خود نویسنده فیلم خواسته عقاید مزخرفشو تو فیلم جا بده و به مخاطب “تحمیل” کنه به نویسنده سایت ربطی نداره
چیزایی که درباره فیلم گفته شده همش عین سر که به بدن انسان وصله، به فیلم وصله، نویسنده فقط همونارو اینجا نقد کرده.
اونایی که ندیدن متوجه نمیشن، یه درصدی از اونایی هم که دیدن سرشو عین کبک کردن زیر برف
اینم تو پرانتزی بگم که من زن ستیز نیستم و خودمم موافق حقوق برابر تو جامعه برای همه هستم ولی این فیلم راهو اشتباه رفت و خودشم نمیدونه میخواد چی باشه
فکر کنم اصل مطلب رو نگرفتی این یه نقد کیفی نیست یه آنالیز عقیدتی از پیام فیلمه.
این مطلب نه تنها تیترش از ریشه غلطه بلکه حتی نوشته خوبیم نیست و برخی از جملاتش هم خیلی سطحی و خنده دار نوشته شدن.
تازه من در مورد فیلم حرفی نزدم انتقادم به این نوشته بود.
فیلمی وجود نداره که بخواد بهش پرداخته بشه 😒
این واقعیت که این فیلم تمامن یه دروغ بیش نیست فقط کلاه برداری از مردم بدبخت
داداش گلم مشکل از نقد نویسنده نیست،مشکل از خود فیلمه.باورم نمیشه این فیلم با این فروش بالا ی فیلم تماما فمینیست مرد سالاری زن سالاری باشع.نکته جالب نداشت غیر احترام گذاشتن ب زنها و اینکه زن کالا نیست
و فروش بالای فیلم مدیون فمینست های جهان هستیم
کاملا موافقم.
حداقل اسم مقاله رو نمیذاشتن “نقد فیلم Barbie”
دقیقا استقبال از همچین مقالاتی هم بالاست و یکی از نشانه های اینکه چرا ایران درست نمیشه!
جایی که باید نقد و اعتراض باشه رو ول میکنیم، تو نقد یه فیلم تجاری دنبال نجات جهان میگردیم :دی
دوست عزیز
این چیز مثلا فیلم، اصلا در حدی نیست که بشه نقد کرد و مهم ترین چیز، پیام های سیاسیشه که وظیفه یه منتقد یا اصلا یه انسان آگاه و آزاد اینه که اونا رو ببره زیر ذره بین و با مخاطب در میون بزاره.
معمولاً فیلمی اگه پیام سیاسی یا وابستگی به یه تفکر خاص نداشته باشه باید تعجب کرد.
منم نمیگم کسی نباید در موردشون صحبت کنه و مقاله بنویسه.
ولی اینکه بخوایم به این بهانه نقد هر فیلمی رو که با پیامش موافق نیستیم به هجو ببریم درست نیست.
مقاله ای که تیتر نقد فیلم ایکس یا ایگرگ روش خورده وظیفه اش معلومه؛ درس اخلاق جاش جای دیگه ست.
دوست عزیزم من نمیخوام دنیا رو نجات بدم. این فیلمِ باربی که میخواد دنیارو نجات بده، من فقط مچشو گرفتم
😁
آقای امیر سالار کریمی = سیگما
خسته نباشی دلاور خدا قوت پهلوان
عالی
اینایی که دیس دادن بوخودا اگه فهمیدن چی گفتی
عیب از شماست که تک بعدی هستید و چیزی که فیلم بر مبنای اون و با هدف ترویج و تبلیغ اون ساخته شده رو درک نکردید
تک بعدی!
حرف من کاملا واضحه این نقد فیلم نیست. چیزی که من بیام توش نقاط ضعف و قوت فیلم رو بفهمم.
پرداختن تا این حد به حواشی دلیل ساخت این اثر یا چنین آثاری مقاله ای جداگانه با عنوانی دیگه میطلبه.
ظاهرا این شماید که نمیخواید ابعاد دیگه قضایا رو ببینید…
فیلمو دیدید؟
آره
برام عجیبه که این جوری دربارش صحبت میکنید…
90 درصد احتمال میدادم که فیلمو ندیدید و فقط اومدید یه چیزی بگید
کل داستان فیلم با بحث های مدرنیته پیوند خورده
بحث نقد فقط نیست که بگیم با یه نقد سطحی از داستان روی فیلم روپوش بکشیم
خود فیلم میخواد تناقض نشون بده… داستان خود فیلم با این بحث ها پیوند خورده واقعا نیاز به توضیح نیست هر کسی با هر دیدگاهی باید بتونه ببینه
کل فیلم توی تناقض با حرف های خودشه… میاد از مردسالاری توی جهان واقعی صحبت میکنه ولی به جای دادن راه حل مناسب فقط تشویق به زن سالاری و کوبیدن مردها میکنه
جنس مخالف رو برده توجه و عشق میخونه
من حتی با رده سنی این فیلم هم مشکل دارم چون کانتنت فیلم مناسب ۱۳ سال به بالا نیست فقط جو کودکانه داره ولی پیام اصلی فیلم در واقع برای یک بزرگسال بود
من اصلا صحبتی راجع به محتوای فیلم نکردم.
خب مشکل همینه فیلم نه نقطه قوت داره نه منفی فقط و فقط پیام هاشن نه بازیگری میبینی نه سکانس هنری ای میبینی نه داستان خاصی میبینی داستان رو انگار یه بچه پنج ساله نوشته انقد سطحیه کل فیلم جنگ بین مرد و زن رو نشون میده بنظر تو این پیام درستیه؟؟
خب این نظر شماست.
فروش بالای فیلم و نقدهای مثبت خارجی هم هست.
احترام به شعور مخاطب همینه که اگه ضعفی هم هست تو “نقد و بررسی فیلم” توضیح داده بشه.
در ضمن فیلم جدی نیست و حالت طنز داره. و تو آثار خارجی طنز انتقادی معکوس رواج داره که ظاهراً خیلی از ایرانی ها نمیفهمنش.
مثلا یه فیلم ضد نژادپرستی میسازن ولی توش شخصیت های اصلی فیلم گاهی به مسخره بهم میگن کاکا سیاه 😁 یکی از اهداف اینکار اینه که کل این قضیه رو به مسخره بگیرن و جدیتش رو از بین ببرن.
دیگه باربی هم این همه فروش و نقد مثبت داشته حتما نکاتی داشته که شما نگرفتید یا عوضی فهمیدید.
اگر هم نداشته باز دلیلی نیست که نقدش رو تو نقدش بذاریم کنار و فقط بچسبیم به برداشتمون از اهداف فیلم.
اگر تاریخ معاصر ایران رو درست مطالعه میکردید یا حتی توجه بیشتری میکردید، متوجه این می شدید که اوضاع فعلی ما حاصل افکار، دروغ ها و اندیشه های نابودگرانه چپ های ایران در نیم قرن پیش بوده
منتقد چپ ها هستم.
ولی هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد.
این بهترین نقدی بودش که تو وبسایت های فارسی خوندم و به نظرم کامل و مفید بود.
شما میگی به هیچ چیز فیلم پرداخته نشد. احتمالا نقد رو درست نخوندی یا نخواستی که درست بخونی.
چیزیم که بهش میگی فیلم اصلا فیلم نیست، یه پیام و تبلیغ سیاسیه. به هرحال خوددانی. اصلا خودت فیلم رو دانلود کن و ببین تا کیفیتش دستت بیاد و بعد بیا مارو هم در جریان کیفیتش بزار.
این مقاله هم یک جور نقد بود به فیلم حالا چون از اون زوایایی که تو دلت میخواست راجبشون حرف زده نشد دلیل نمیشه اسمش (نقد و بررسی) نباشه
تو خودت ناموسا اسم این مقاله رو چی میزاری؟ 😐
حقیقتش کل فیلم همقنه همش دارن سخنرانی میکنن وشعار های مسخره میدن
چون کل فیلم همین بود یه نمایش سطحی که فقط میخواست این افکار سمی و مسخره رو بکنه تو مخ مردم نه داستان داره نه اکت داره نه احساسیه هیچی نداره این فیلم
یکی از بدترین فیلمهایی بود که چند وقت اخیر دیدم..
فیلم عالی بود❤️❤️❤️
کلا عروسک باربی ضد زن هست، تو ذهن بچه این توهم رو ایجاد میکنه که زن ها حتماً باید کامل باشن تا عالی باشن، همین باعث میشه تو سری خور بشن، هرچی شد صداشون در نیاد، همه چیز رو تو خودشون نگه دارن، این واقعاً غیر قابل انکار هست.
پریروز فیلم رو نگاه کردم، فیلم تو هرچی که موفق نشد توضیح بده، تو این موفق شد.
این فیلم معلوم نیست با خودش چند چنده و چه چیزی میخواد بگه، ولی اسمش باربی بود، ولی تا اونجایی متوجه شدم، در اصل ضد باربی بود، این فیلم رو باید با دیدگاه های مختلف نگاهش کرد، اولش باربی لند رو سرزمین دوست داشتنی نشان میداد، ولی سریع نشون داد که دروغی بیشتر نیست. و بعد نشون داد دنیای واقعی هم همه چیز گل بلبل نیست، و هردو پر از مشکل هستن، ولی “اصل مشکل” اینجا بود که نشون نمیداد که زن و مرد هم میتونن باهم مشکلی نداشته باشن و فقط گیر داده بود به این که همچنین چیزی امکان نداره.
.
درکل تا وقتی مردم چه زن چه مرد با هم مشکل داشته باشن و زن یا مرد رو به چشم وسیله ببینن دنیا مشکل اصلیش حل نمیشه.
.
فیلم بدون درنظر گرفتن این چیزها واسه من یه اثر سرگرم کننده بود و موفق شد من رو تا آخرش سرگرم نگه داره.
به مراتب یکی از بهترین نقد هایی بود که خوندم.
عالی
چقدر فیلم مزخرفی بود
خدا پدر نویسنده رو بیامرزه. از دیشب دارم حرص میخورم این زباله چی جور فروخته. وسط فیلم نتونستم ادامه بدم. ببین چقدر آشغال بود
به نظر من فیلمی خوبی بود
خلاصه ی نقد: چپ = به به
کاپیتالیسم = اه اه
کشورهای چپ:
اتحاد جماهیر شوروی
چین
کامبوج
کوبا
ونزوئلا
کره شمالی
بولیوی
چک اسلواکی (خدا بیامرز)
و چند کشور دیگه.
من دیگه حرفی ندارم…
دوست عزیزم هرکسی که منتقد سرمایه داری باشی چپ نیست. بنده طبق استدلال های پوپر کاملا مخالف با کمونیسم هستم و این ایدوئولوژی را تنها در ساحت کلمات ممکن میبینم و در دنیای واقعی چیزی به جز فاجعه به بار نیاورده
سلام و خسته نباشی به خاطر نقد درست و صریحتون. واقعا توی این چندین سال یکی از چرکترین و مزخرفترین فیلمهایی که به معنای واقعی کلمه هیچی برای عرضه نداره تولید شده. قشنگ با تبلیغات کذب و شعار فمنیست بازی فرش فیلم اونقدر بالا رفت که هیچ جوره نمشه باور کرد واقعا. این فیلم یعنی اونقدر بیارزشه که حتی نمیشه اون رو توی سطل زباله انداخت.
به نظرم چپ، راست، ایسم، ایست تو دی این ای جهانیان رسوخ کرده دیگه مردم جهان به جایی باید برسن که خودشون تشخیص بدن همه این عوامل بی ارزش هستن. هرکی هم نفهمید اصلا مهم نیست.
همون روزی که تو نقدهای اولیه فیلم به پیچش فمنیسمی اشاره شد فهمیدیم با چه چیزی رو برو هستیم😂💔
اگه مارگو نبود این فیلم هزار دلارم فروش نمیکرد
نقد خوبی بود.ممنون از آقای کریمی.
بسیار نقد پخته ایی بود . درود بر شما 👏👏❤👍
مقاله بسیار خوب بود .
بصورت خلاصه فمینیسم یعنی برابری زن و مرد ، مثلاً دستمزد برابر در یک شغل ، نبودن شرط جنسیت برای یک شغل و … ، این فیلم مشخصا تبلیغ زن سالاریه .
پ .ن : نیویورک پست هم مقاله خوبی نوشته راجب باربی اگه انگلیسی بلدید، خواندنش توصیه میشه.
این فیلم اگر خوب نبود اینقدر در جهان محبوب و شناخته شده نمی شد من کاملا موافقم که در حق زنان در جهان بسیار اجحاف شده است در زمینه های مختلف و این فیلم یک مسیر روشنایی و امیدوار کننده را به ما نشان می دهد.
نقدتون به نظر متعصبانه و خارج از مباحث فنی هنری به نظر میاد . انگار با یه پیش زمینه ذهنی و پیش داوری با نفرتی که از فمنیسم داشتین صرفا اومدین از اول فیلمو بکوبین.
کدوم هنر؟ کدوم فیلم؟ واس کی فاز روشنفکری گرفتی؟ 😒
درسته موافقم
همه با فمنیست مخالفیم
اما این یک نقد و باید در حد لازم بهش رسیدگی میشد
نفرتی که از فمنیسم داشتم؟ دوست خوبم لطفا مقاله رو بخون، من کلا داشتم از فمنیسم دفاع میکردم.
خب اشتباه میکردی
Simp detected🚨🚨🚨
من تیک آبی میخوام.
چیکار باید کنم
داش باید یکسال از عضویتت تو گیمفا بگذره و حداقل ۱۰۰۰ تا کامنت تو پستا گذاشته باشی
صبر
نصف فروش این فیلم به خاطر همزمانیاش با اپنهایمر و ترند شدن این دو فیلم تو اینترنت بود
من حداقل دنبال یه پیام مفهومی ساده که حتی تو مسخره ترین انیمیشن های دیزنی هم میشه پیدا کرد بودم
که اونم حتی نداشت
هانا خانوم کجایی؟😁
هانا خانوم رفته یار کمکی جمع کنه بعد بیاد😂💔
عجب ! فک میکردم فقط سایت همسایه اکانت داره، نگو اینجام هستش
این بشر همه جا هست🤣
فروش این فیلم نشون میده که نه تنها ایران بلکه توتمام دنیا فیلمهای از این قبیل بدون محتوا و صرفا با تم شاد و زرق و برق دار طرفدار زیاد داره..
بسیار مقاله جالبی بود اقای امیرسالار کریمی… اول اینکه این مقاله در مورد فیلم Barbie نیست بلکه در نقد سرمایه داری و در باب ایده های چپ گرانه ایی هست که (معمولا آنها) خود را متفاوت از سایرین و روشن فکر میپندارند ولی آیا واقعا اینطور است؟ آیا واقعا با شعار دادن میتوان یک فیلم را “نقد” کرد؟ بسیار عالی بگذارین در باب این “نقد و بررسی” شما بنده هم کلماتی اضافه کنم.
مورد اول:
بگذارین از مواردی که در مورد ریشه فمینیسم گفتید فاصله بگیریم چراکه نه الان زمان مناسب نه مقاله مناسب برای بحث این موضوع است… در آخر از نوشته خود شما در مقاله یک نقل قول میکنم.
“در زبانی ساده فمنیسم از جایی میآید که در آن هیچ زنی کالا نیست. پس طبق این اوصاف Barbie کاملا ضد زن است”
در اینجا شما باربی را که یک نماد زد زن در دهه های پیش بود را در نظر گرفته و با تعمیم دادن آن به فیلم Barbie خواستید نوشته را به سمت خواسته های خود رهبری کنید… بگذارین اینطور بپرسم آیا در فیلم Barbie نماد یک زن “عروسکی زیبا” در نظر گرفته شده بود؟ آیا نماد یک زن مطیع بودن در برابر اوامر سایرین بود؟ خیر! این فیلم با گرفتن نام بزرگ ترین نماد زد زن سعی کرده این طرز تفکر پوسیده رو در هم بشکنه. نقل قولی دیگر از شما دارم:
“مارگو رابی و حتی از گرتا گرویگ (کارگردان) نیز یک کالا ساخته است. آنها آمدهاند تا فروش فیلم را تضمین کنند.”
“چه مارگو رابی و چه گرتا گرویگ، همه در دید سرمایهداری یک کالا هستند که قرار است ۱.۵ میلیارد دلار فروش داشته باشند.”
آیا از نگاه شما بازیگران کالا هستن؟ آیا این چیز بدی هست که یک فیلم یک کمپانی فروش داشته باشد؟ بله برای فروش داشتن و ایده ارائه محصول باکیفیت است! آیا این زد زن است؟ آیا این زد فیلمسازی است؟ نه!
کیانو ریوز برای تضمین کیفیت و فروش فیلم “جان ویک” چهار نسخه از این مجموعه رو بازی کرد؟ آیا این مرد ستیزی است؟ آیا این باعث میشه مرد ها کالا بشن؟ کیانو ریوز عروسک و یا کالا برای شماست؟ اگر اینطور فکر میکنین با کمال احترام لطفا تیتر مقاله رو تغییر بدین!
مورد دوم.
نقل قولی دیگر:
“اصلا هدف از ساخت دنیای واقعی چیست؟ صرفا نشان دادنِ پیچیدگی زندگی بشر؟ خب که چه؟ قرارر است دنیای واقعی را با باربی لند مقایسه کرده و بگوییم که ما خوشبخت نیستیم؟”
خیر قرار نیست چیزی رو مقایسه کنید باربیلند نمایی از افراط گراییه از طرفی دنیای واقعی نمایی از مرد سالاری افراطی! فیلم به هیچ عنوان باربیلند را تبلیغ نمیکنه بلکه داره افراط گرایی رو نمایش میده! افراط گرایی ای که در ادامه باعث میشه شما چنین سخنی بگین:
“فیلم وقتی تمام میشود که زن موفق میشود رئیس جمهور شود! آن هم چه رئیس جمهوری، یک زن سیاه پوست! خیلی جالب است”
چه عجیب است! بسیار عجیب مگر میشود؟ مگر ممکن است؟ نگویید چنین نگویید آقای کریمی!!
فقط یه کلام باقی میماند آن هم ادامه دادن با نقل قول از خود شماست:
“سازنده عروسکِ باربی به مارگو رابی میگوید که زنها بی آنکه رئیس باشند بازهم میتوانند خوشحال باشند”
“حال رئیس جمهور بودنِ زن مشکل بنده نیست. مشکل بنده در این است که از دید فیلم Barbie زنِ موفق یعنی رئیس جمهور شدن.”
فیلم باربی نمیگوید که یک زن موفق زن رئیس جمهور است! نه! سعی در این دارد که اون حس تعجبی که شما با این اتفاق پیدا کردین رو از بین ببره! که شما باور کنید بله ممکنه یک هندی تبار رئیس جمهور شود! بله ممکنه یک رنگین پوست رئیس جمهور شود! میخواهد روی این نکته تاکید کند که این عجیب نیست!
شما انتظار دیگه ای داشتین بله شما انتظار داشتین شاهزاده خانمی به مانند باربی در عشق یک رئیس جمهور سفید پوست موطلایی باشد نه! این همان دنیای واقعی شماست!
در کلام آخر اگر به دنبال عروسک Barbie میگردین که برای شما نماد زن ستیزی باشد در این فیلم نیست! این فیلم جدی است! بله نکته طنزی ندارد چون بی محتوای بی نهایت مواردی است که نیاز به درک کردن دارد! شاید مثل شوروی دم از برابری زن و مرد نمیزند لباس های یکسان به زور تن افراد نمیکند(دستگاه های دولتی شوروی) بلکه میخواهد این واقعیت متفاوت بودن افراد اما انسان بودن آنها را فریاد بزند!
سلام دوست عزیزم ممنون از کامنت شما.
عرض خدمت شما کخ گفتی در نقد فیلم باربی نیست و نقد سرمایه داریه؟ از کجا به این نتیجه رسیدید؟ برای نقد سرمایه داری کاپیتال مارکس بخونید.
دوما که از دید من بازیگران کالا نیستن، از دید خود فیلم کالا هستند و حتی جایی میگه باربی میتونه هرچی دلش خواست باشه پس دختراهم میتونن.
درباره جان ویک که خدمت شما عرض کنم این فیلم لیاقت فروش رو داشت چون حداقل سرگرم کننده بود و دوما وابسته به یک فرنچایزی که فروش رو تضمین میکرد.
سوما باربی تنها به فروش فیلم بسنده نکرده و هر چیزی که بگی از کفش و کیف رو بغل این فروخته.
چهارما جان ویک ادعا نمیکنه که مثلا میخواد یه چیزی خاصی باشه صرفا یک اکشن یکبار مصرف سرگرم کننده است.
اما باربی خیلی ادعا داره که فلانه بهمانه و عملا هیچ چیزی نیست. حتی معیار سینمایی هم نداره.
درباره باربی لند هم گفتید که قرار نیست چیزی رو مقایسه کنیم، چرا؟ مگه مارگو رابی در طول کل فیلم نمیگفت که سرزمین ما این چیزارو نداره اینجا بد اونجا خوبه؟
بعد گفتید باربی نمیگه زن موفق رئیس جمهوره موفقه؟ وات؟ اصلا دیدی فیلمو؟ ۲ ساعت با نقشه و کودتا و جنگ بین مردان سعی کردن حکومتو به دست بگیرن. بعد اینکه بنده گفتم که رئس جمهور بودن زن مشکل بنده نیست. پس سعی نکنید از آب گل آلود ماهی بگیرید.
بعد گفتید این فیلم جدی است! طنز جمله فی نفسه درون خود جمله است.
درباره شوروی هم که در خود نقد گفتم من اینارو گردن نمیگیرم پس اینم وصل نکنید به من
شنیدم مارگو رابی ۵۰ میلیون دلار گرفته 👀😐
این چی بود اصلا چیکار کرد که باید ۵۰ میلیون دلار بگیره … یا هر بازیگر دیگه ای . که اینقدر بگیره … با ۵۰ میلیون دلار میشه زندگی صدها هزار نفر رو سروسامون داد
انصافاً هم خوشگله و هم با استعداد.
تو محله ما دخترایی هست که صد هزار برابر زیباتر از مارگو رابی هستن
به نظر من مارگو رابی زیبا نیست ولی دوست داشتنیه
نه با این قیمت
یکی از تهیه کننده های فیلم بوده و تو قراردادش آورده که بخشی از سود باید بره تو جیبش
دوست دختر جوکره میتونه 😂
ریاضیتو دوست دارم (صدها هزار نفر) ما اصلا در نظر می گیریم صد هزار نفر تقسیم بر ۵۰ میلیون دلار میشه ۵۰۰ دلار، با دلار ۵۰ تومنی حساب کنی هم میشه ۲۵ میلیون. با ۲۵ میلیون نهایت یه ماشین لباس شویی بخری:d
با تاثیر حضور این خانم بر میزان فروش فیلم توجه کنید.
فیلم را ندیدم و نظری ندارم.
-آلبرت انیشتین
دقیقاً درود بر شما
متاسفانه بیشتر کسایی که اینجا کامنت هیت گذاشتن، حتی فیلم رو نگاه نکردن، من این فیلم رو نگاه کردم، این فیلم اصلاً فمینیستی نبود، و فقط مشکلات واقعی جامعه رو نشون میداد، باربی لند دقیقاً نقطه مقابل جهان واقعی هست، تو جهان واقعی مرد سالاری هست و تو باربی لند زن سالاری.
کامنت قبلیم اونجایی که گفتم معلوم نیست با خودش چند چنده مشکل داشت، حالا که بیشتر بهش فکر کردم فیلم کاملاً منظور خودشو رسانده. (اگه تایید شده باشه) و نشون میداد که لازم نیست حتماً کامل باشی (بخوام بیشتر توضیح بدم اسپویل میشه)
مشکلتون با فمنیسم چیه؟؟ از اینکه زن ها بر روی سکوی قدرت قرار بگیرن میترسین؟؟ باور کنید اگه دنیا دست ما زنها باشه خیلی بهتر و زیباتر میشه… مگه الان که دست شماها بوده چه گلی به سرتون زده؟؟
اگه قراره مثل باربی لند همچی صورتی بشه……نه ممنون بزارین سکوی قدرت بمونه دست صاحبش😊
دنیا دست زنها نمیاد مگه اینکه مردها اجازشو بدن و اگه همچین اجازه ای بدن در اصل بازهم دست مردهاست پس این چیزی که گفتید در واقع غیر ممکنه
خانم فمنیسم قراره از فردا بری توی معدن کار کنی آماده باش.
(اگه دنیا دست ما زنها باشه خیلی بهتر و زیباتر میشه)
دنیا باید دست کسی باشه که سواد و عرضه اش رو داشته باشه مرد و زنش هم فرقی نداره.
البته شما فمنیسم نیستی نمونه کامل یک زن سالار هستید چون معتقدید کل دنیا باید دست زنها باشه این برابری و عدالت نیست و گرنه هیچکی با عدالت بیت زن و مرد مشکلی نداره
این رو میشه توی جامعه ایران به وضوح دید
مشکل خیلی سادس ، اینو همه میدونن ، زن ها طبق ذاتی که دارن احساساتی هستن و این دقیقا مشکل اصلی قدرت هست ، کسی که قدرت داره نباید احساساتی عمل بکنه ، باید عقلانی و با تفکر تصمیم بگیره
البته اصلا بد برداشت نکنین ، این اصلا چیز بدی نیست ، فقط نباید با قدرت قاطی بشه اما نباید هم اختلاف طبقاتی بین مرد و زن باشه ، هر کس برای چیزی ساخته شده
مشکلمون اونجاس ک طرفداراش از جمله خود شما حتی معنیشو هم نمیدونید و اونو با زن سالاری اشتباه گرفتید در صورتی که معنیش برابری هست و بس،برابری هم مطمئن باشید وجود نداره و نخواهد داشت چون ی زن عمرا نمیتونه کارای مرد مثل کار در معدن و کارگری و… رو انجام بده(این ی ضعف نیس خلقت انسان همینه کاریش نمیشه کرد)بنابراین کفه ترازو همین الانشم ب طرف خانما سنگینتره در نتیجه اگه کسی برابری بخواد بفرماد از خودش شروع کنه و برابر با مردان باشه توی همه چی ن فقط یسری چیزا ک ب نفعشه!!!
بشر تا همین ۵۰ سال پیش به مدت صد ها سال یه اشتباهی کرد و جامعه رو در دست مردا قرار داد که کاملا یه اشتباه مضحکانه بود حالا در دورانی که میشه همه چی رو درست کرد و برابری کامل ایجاد کرد باز یه سری انسان نادان(البته قصدم به تو نیست چون با نحوه نوشته ات معلومه هیچی نمیدونی و کلا یه نوشته سطحی و بیخود و فاقد اهمیت نوشتی) میان میگن جامعه بیاد رو دست زنان….
آیا همون یک اشتباه کافی نبود؟
دوباره باید سال ها دیگر نابرابری باشیم؟؟
پس لطفا از چیزی که نمیدونی حرف نزن!!!
درود بر همه
روز نیک
حال مسئله این است که سرمایهداری تنها به فروش یک کالا بسنده نمیکند و گویا قصد دارد میان انسان با انسان نیز جنگ به راه بیاندازد، جنگی که به آن جنگ زرگری میگویند. سرمایهداری با چنین فیلمهای بد و شنیعی چیزی را تبلیغ میکند که اگر به آن عمل شود، آینده خوشی در انتظار بشر نیست.
نویسنده با چی فکتی به این نتیجه رسیده 🤔
چون فیلم ندیدم نمیتونم در باب فیلم نظری بدم ولی نویسنده دنبال عرفان در فیلمی هست که برای رسیدن به مخاطب بیشتر نباید عرفانی باشد پس افکار نویسنده کاملا هویداست
من نزدیک بیست سال دارم تبلیغ سرمایه داری میکنم که اگر موفق میشدیم وضعیت مملکت الان این نبود🤦♂️
نکته ترسناک نیز در این است که چقدر سخت است بد نوشتن از این فیلم (چیزی که احتمالا نصیب بنده شود) یعنی رسانه قدمی برداشته است که اصلا کسی جرئت نمیکند بگوید فیلم بد است. این هم دلیل دارد. نباید از باربی متنفر بود. باید عاشق آن بود تا هم خود فیلم، هم محصولاتِ مربوطه فروش روند.
اینم مظلوم نمایی نویسنده که اگر اینطور بود میزان لایک و دیس لایک این نبود همخوانی ندارد.
“من نزدیک بیست سال دارم تبلیغ سرمایه داری میکنم که اگر موفق میشدیم وضعیت مملکت الان این نبود🤦♂️”
کسی با اون حالت سرمایه داری کاری نداره حتی نویسنده این متن (حالتی رو میگم که عدهای در سرتاسر جهان منتقدشن اما در ۹۹.۹۹۹ درصد از مواقع خودشون در کشورهایی به زندگی نکبتشون ادامه میدن که نظام سرمایه داری حاکمه)
شما یکاری کن (البته پیشنهاد هستش) به جای سرمایهداری بخون گلوبالیستها یا مثلا چپ جهان یا الیته در سایه جهانی یا چمیدونم مثلا همونایی که صاحب نصف ابرکمپانیهای جهانن و ۹۹ درصد رسانه و مدیا دستشونه یا مافیای رسانه که کاراکتر سفید رو سیاه میکنه یا زرد پوست کاراکتر فرشته دیزنی رو سیاه و ترنس و دوجنسه میکنه.شاید نویسنده جایه چیزی که در ذهنش بوده نوشته سرمایهداری چون نمیتونسته به هر دلیلی اون چیزی که میخواسته مستقیما رو مستقیما بیاره رو سایت.
“من نزدیک بیست سال دارم تبلیغ سرمایه داری میکنم که اگر موفق میشدیم وضعیت مملکت الان این نبود🤦♂️”
کسی با اون حالت سرمایه داری کاری نداره حتی نویسنده این متن (حالتی رو میگم که عدهای در سرتاسر جهان منتقدشن اما در ۹۹.۹۹۹ درصد از مواقع خودشون در کشورهایی به زندگی نکبتشون ادامه میدن که نظام سرمایه داری حاکمه)
شما یکاری کن (البته پیشنهاد هستش) به جای سرمایهداری بخون گلوبالیستها یا مثلا چپ جهان یا الیته در سایه جهانی یا چمیدونم مثلا همونایی که صاحب نصف ابرکمپانیهای جهانن و ۹۹ درصد رسانه و مدیا دستشونه یا مافیای رسانه که کاراکتر سفید رو سیاه میکنه یا زرد پوست کاراکتر فرشته دیزنی رو سیاه و ترنس و دوجنسه میکنه.شاید نویسنده جایه چیزی که در ذهنش بوده نوشته سرمایهداری چون نمیتونسته به هر دلیلی اون چیزی که میخواسته مستقیما رو بیاره رو سایت.
نگاه کن دوست عزیز فرم نهایی سرمایهداری رو در کشور ما میشه دید، نه آمریکا، اونجا تنها دلیلی که اقتصادش شبیه ما نشده اینه که که با قدرت نظامی بازار برای سلاح درست میکنه و با فروش سلاح به چندین برابر قیمت و خرید نفت به ثمن بخس اقتصادش رو سرپا نگه داشته و البته بدهیهاش چون به دلاره خودش تعیین میکنه چقدر پول رو و کی پس بده
دروغ نگم فیلم به این چرتی تا حالا ندیده بودم اصن کاریم به فمنیسو اینا ندارم کلا فیلمش از ریشه چرت بود
نگاه کردی؟
داره میگه تاحالا به این چرتی «ندیده بودم»
یعنی نمیتونی تشخیص بدی دیده یا نه؟
واقعا با تمام حرفاتون موافقم ، نمره من به فیلم ۶ بود
واقعا دل مهربونی داری که بهش ۶ دادی، ۳ از سرش زیاده.
زیاد سر فیلم و سریال ها اکثرا خیلی سخت نمیگیرم ، ولی خب به نظرم اگر بخوایم همه مشکلاتش رو در نظر بگیریم همون ۳ یا ۴ خوبه
من فقط میخوام بدونم چجوری اوکی دادن که این نقد منتشر شه
من که مشکلی توش ندیدم
وقتیکه پول انقدر زیاده که حکم علف خرسو داره، پول در آوردن از فیلم ساختن دیگه معنی نداره، دنیارو خراب کردن هدف بعدیشونه
من لایک که چک میکردم نکته که دیدم یک کاربر هست با عکسی از استاد بهرام
واقعا اگه بهرام درک میکرد الان باید دیس لایک میزد یا بی نظر می بود
شما خط جدید بهرام نگا اینکه عکس اون میذاری پروفایل ولی ندونی افکار اون چیه که جای خون گریه کردن داره یعنی حتی نمیدونه داره چی میپرسته
یعنی با فکر اون بهرام که چند سال همکاری با بانوان متفاوت شده و کامل داره بها میده حتما فکر میکنه با نیت شوم داره
هزار افسوس 🤦♂️
صرفا چون بهرام فمینیسم هست قراره فن هاشم فمینیسم باشن؟
درود بر شما
با لبخند
خیر اصلا قرار به تقلید نیست برای من که فن هستم و هزار یک فن نرمال فن تعصبی داستان فرق میکنه اینجاست که باعث تناقض میشه و اینجاست حرف با عمل نمی خونه و عبارتی ریا پیش میاد چیزی که جامعه ما را گرفتارشدن.
بله حرفتون تا حدی درسته
واقعا جالبه این متنو هم مرد سالار ها میزنن هم فمینیست ها و هم زن سالار ها بار دیگر متن را بخوانید نویسنده قصد نشان دادن تفاوت میان زن سالاری و فمینیست را داشته من با تفکرات بهرام و کار های از این قبیلش اشنایی ندارم ولی ایا به عنوان یک فمینیست معتقده که یک زن باید طبق استعداد هاش بدون محدودیتی مبنی بر جنسیتش بره و زندگی کنه یا اینکه موفق بودن یعنی رئیس جمهور شدن؟ فمیسنیسم میگه زن همانند مرد باید طبق استعدادش استخدام بشه نه اینکه زن ها همه بروند سیاست مدار بشوند و مرد ها کارای دیگر بکنند ، هرکسی باید بتونه هرشغلی که استعداد داره توش و علاقه داره بهش بدون محدودیتی مبنی بر جمع بندی های جنسیتی و نژادی و اعتقادی انجام بده و این یعنی برابری
درود بر شما
با لبخند
همیشه ادم ها با مثال راحت تر مسائل را درک میکنند
قرار است شربت درست کنی با کیفیت
شما ۱۰ لیتر آب داری ۹ لیتر آن اجازه نداری هیچ شکری به صورت مستقیم قاطی کنی و یک لیتر آن شما آزاد هستی هرکار دوست داری برای هرچه بهتر شدن شربت انجام دهی
فرض بر این است برای یک شربت با کیفیت احتیاج به ۲۰ درصد شکر از کل محلول هست
حالا به خودت جواب بده احتیاج به ۲ کیلو شکر هست یا دویست گرم
اون یک لیتر باید بیست درصد حساب کنیم
یا ده لیتر
اگر یک لیتر حساب کنیم یعنی دویست گرم شکر بزنی فکر نمیکنی یک شربت بی مزه تحویل میدی چون خروجی کار تنها دو درصد شکر داره
اگر ده لیتر حساب کنی مجبور هستی با یک لیتر آب دو کیلو شکر قاطی کنی به ظاهر کار نگا کنی یک چیز داغون ولی خروجی کار یک شربت با کیفیت میدی. چون شرط ۲۰ درصد شکر رعایت شد در خروجی کار
نکته:
۱. حالا جای مغلطه نباشه کل اعداد مثال و فرضی هست
۲. کسی که فن بهرام هست بی شک دارای ادارک و فهم بالا هست کافی هست آلبوم های این آرتیست دنبال کنی
و در اخر بنده دیگه هیچ بحثی ندارم
پیروز و پاینده باشید
🙂🙋♂️🌹
یعنی توی دنیایی هستم یه عده سطح دقدقشون این هست , که تهش در حق زنان کم لطفی میشه و میان راجب فمنیسم بحث میکنن,
جالبه کنار این فیلم اپنهایمر رفت روی پرده , بیاید سر این دقدقه نشون بدین چرا سلاح کشتار جمعی وجود داره , سلاحی که نه زن ها بلکه تمام بچه ها رو باهاش پودر میکنن,
مسئله فمنیسم در دنیای امروز بسیار مهمه و نمیشه اون رو نادیده گرفت
حرف شما شبیه به خیلی از کسانی هستش که سیاست های نظامی خارجی ایران رو مخل سیاست های اقتصادی که کاملا داخلی هستش میدونن
در چند کلام خلاصه میشه :زباله، آشغال، وقت تلف کردن
ممنون از نقد عالی و کاملتون
در دنیایی زندگی میکنیم که کوچک ترین مسائل نیز در پشت پرده سعی بر به کرسی نشاندن اهداف شوم نظام سرمایه داری و نظم نوین جهانی دارد.
باعث تاثر و تاسف است که چنین آثار مبتذلی گیشه سینما را تسخیر کرده اند.
منتقد ارجمند به زیبایی هرچه تمام تر سعی بر آگاهی بخشی به ما را داشتند.
از این نقد طلایی لذت بردم و تشکر از جناب کریمی بزرگوار
ممنونم رفیق
البته بشخصه من اهداف و عقاید چپی رو حاصل این افکار میدونم چون در همون آمریکا هم الان این مدل سینما مخالفان زیادی داره ولی متاسفانه فعلا چپ ها اونجا در قدرت هستن در تصمیم گیری های کمپانی های بزرگ و سرمایه گذاری ها و اونها اهداف رو مشخص میکنن. چپ ها همیشه ادعای دفاع از زنان و اقلیت ها رو دارن ولی تلاش دارن به کثیف ترین شکل ممکن این کار رو انجام بدن چون اصلا هدفشون کمک به اون افراد نیست و هدفشون جمع آوری توجه مردم به سمت خودشون و پول درآوردن و سوءاستفاده از گروه های مختلف مردم هست. بنظرم مشکل الان سینما و مشکلات فرهنگی دیگه از طرف چپ ها ساخته شده و نه نظام سرمایه داری چون نظام سرمایه داری خدمات زیادی به مردم کرده مثل آوردن اینترنت و کامپیوتر و موبایل و کنسول های بازی و همه تکنولوژی های پیشرفته و تجهیزات و ماشین های پیشرفته ولی افکار گروه های پرقدرت و پر نفوذ چپی باعث بوجود آمدن مشکلات فرهنگی و اجتماعی شده
نقد شما بسیار چشمگیر و شگفتانگیز بود 👏👏👏
قضیه صحنه افتتاحیه چیه؟
به شخصه هنوز نمیتونم دقیق بفهمم هدف گرتا گرویگ از تبلیغ های سیاسی ای که تو فیلم چپونده چیه
در ظاهر فمنیستی فیلم ولی هرچقدر بیشتر فکر میکنی نمیشه فهمید اصلا چیه هدف فیلم از عمد تبلیغات سیاسی رو به افراط کشونده تا هردو طرف رو مسخره کنه یا واقعا فکر میکرده که بیننده اینقدر ساده لوح که قبول کنه باربی قهرمان این فیلمه
من که هرطور نگاهش میکنم باربی شرور این فیلم حساب میشه
با کن ها که مثل وسیله رفتار میکنن
وقتی که کن ها کنترل رو به دست میگیرن و همه خوشحالن چه کن ها چه باربی ها
سعی میکنن بین کن ها جنگ به پا کنن تا باربی ها کنترل رو بدست بگیرن و همون وضعیت از اول ایجاد میشه خیلی عجیبه حداقلش درس نگرفتن از این اتفاق مثلا که بگن وای با کن ها خیلی بد رفتار میکردیم اینا هم با ما برابرن اما نه کن ها برده هستن و حق و حقوقی ندارن توی باربی لند
معمولا فیلم هایی که هدفشون تبلیغ های سیاسی یا تبلیغ زن سالاری یا مرد سالاری یا هرچیزی خیلی واضحه که هدفشون همچین چیزیه
بنظرم ابهامی که برای شما بوجود اومده و اول کامنتتون بهش اشاره کردین با این جمله که ایشون مهرهای بیش نبوده؛ رفع میشه و آگاهانه دستوراتی که بهش دادن رو انجام داده.
جالبه بدونید باربی در اصل یه عروسک .. برای بزرگ سال ها تو آلمان به اسم لیلی بوده که بعدا شرکت Mattel (مالک فعلی باربی) ازش تقلید میکنه و اونو به یه عروسک بچگونه تغییر میده !
این فقط خلاصشه حتما برید داستانشو بخونید حقایق جالب زیادی دربارش وجود داره که خیلی از سازنده هاش سعی دارن پنهانش کنن !
همین یدونه فکت انقدر دارک بود که دیگه سراغ بقیه داستان نرم💀💀.چرا باید از یه همچین چیزی تقلید کنن
اگر وینی د پو خون و عسل رو ندیده بودم قطعا این فیلم میشد بدترین فیلم عمرم