گپفا ۲# | کدام بخش از ساختار یک بازی برای شما اهمیت بیشتری دارد؟
سلام به همگی، پنجشنبهای دیگر و در نتیجه گپفایی دیگر فرا رسید. در گپفا فرصتی فراهم میشود تا با یکدیگر پیرامون موضوعات مختلف پیرامون بازیهای ویدیویی صحبت کنیم و با رعایت احترام به سلایق یکدیگر نظرات خود را به اشتراک بگذاریم.
هر یک از ما در تجربهی بازیها اولویتهایی داریم و همچنین ساختارهای متفاوت در نظر برخی مهمتر جلوه میکنند. اگرچه یک بازی خوب مجموعهای از تمامی موارد است، اما سلایق باعث میشوند که عناوین مختلف در نگاه برخی ارزشمندتر تلقی شوند. امروز قصد داریم این موضوع را مورد تحلیل قرار بدهیم. قطعاََ متوجه خواهیم شد که تا چه حد اولویتهای بازیبازان با یکدیگر تفاوت دارد. ابتدا با نظرات تیم گیمفا پیرامون این موضوع همراه باشید.
محمد حسین کریمی؛ سردبیر بخش خبری
شخصیت گیمری هر فرد در طول چندین سال با تجربههای جدید و بازبینی تجربههای قدیمی شکل میگیرد. از طرفی مدت زمان درگیری او با بازیها، وقت اضافه و ارتباطی که دنیای گیم دارد نیز در این موضوع تاثیرگذار است. مطمئناََ اگر شخصی عاشق سینما باشد، بازیهای دیوید کیج (David Cage) و تعامل در آنها برایش جالب خواهد بود، اما کسی که گیمپلی برایش اولویت دارد، ترجیح میدهد بیشتر درگیر بازی شود. شخصاََ در بازیها به چند موضوع اهمیت میدهم.
اتصال محیطی (Interconnected World) میتواند نبوغ کارگردان در خلق نقشه را به رخ بکشد. بازیهای نیمه خطی که شما را به طور مداوم از مکانی به مکانی نامربوط دیگر میبرند، یکپارچگی خود را از دست میدهند و نشان از این دارند که کارگردان نتوانسته مدیریت خوبی بر روی اتصالات داشته باشد. از طرفی طراحی مراحل (Level Design) نیز نقش بسیار مهمی را در لذتبخش کردن تجربه ایفا میکند. اگر تعداد دشمنان در هر مرحله به صورت حساب شده تعیین نشده باشد و چالش برانگیز بودن بازی تدریجی بالا نرود، مطمئناََ با اثری ضعیف روبهرو خواهیم شد و نبوغ در به وجود آوردن مراحل متفاوت نیز کار هر کسی نیست.
سیستم مبارزه (Combat System) عاملی است که در برخی بازیها بالای ۹۰ درصد مواقع با آن سر و کله میزنید و به همین خاطر سازنده باید وقت زیادی بر روی این موضوع بگذارد. اگر سیستم مبارزه لذتبخش باشد و حس “دستایابی به موفقی” را به بازیباز القاء کند، آنگاه شاید بتوان از برخی مشکلات یک اثر چشمپوشی کرد. هماهنگی تم بازی و ساختار (Thematic Structural Coordination) باعث میشود تجربه گیمپلی یک سطح بالاتر برود و احساس خوبی به مخاطب القاء شود.
مرصاد قدیری؛ سرپرست بخش خبری
با این که نمیتوان این موضوع را با دید سیاه و سفید بررسی کرد، اما در اکثر موارد، گیمپلی اولین اولویت من در یک بازی است. مکانیکها به ما اجازه میدهند تا به صورت مستقیم با بازی تعامل داشته باشیم. کاتسین، موسیقی، گرافیک و غیره، مواردی هستند که قطعاً میتوانند تجربهی بازی را بهبود دهند، اما اگر طراحی بازی و ایدهی اصلی آن به اندازهی کافی قوی باشد، گیمپلی به تنهایی میتواند بار یک بازی را به دوش بکشد.
عناوین مستقل جزو این دسته از بازیها هستند که تنها با ارائه و گسترش یک مکانیک اصلی، میتوانند چندین ساعت شما را سرگرم کنند. من ساعتها میتوانم یک عنوان اکشن مثل God Hand را تجربه کنم. بازی دارای گیمپلی بسیار عمیقی است که با ارائهی روشهای مختلف برای مواجه به دشمنان، از تکراری شدن تجربهی بازی جلوگیری میکند.
موسیقی و طراحی صدا یکی دیگر از ویژگیهای مهم است. تعامل با بازی بدون دریافت بازخورد صوتی یا بصری کار چندان لذت بخش و راضی کنندهای به نظر نمیرسد. موسیقی میتواند در لحظات مختلفی مثل مبارزه با یک باس، حس خاصی را به بازیباز انتقال داده و حتی به او انگیزه دهد تا بهتر عمل کند. پخش موسیقی مناسب در حین یک کاتسین احساسی کمک میکند تا تاثیرگذاری آن صحنه بیشتر شود.
در برخی موارد هم یک موسیقی شاد و پرانرژی کافی است تا تجربهی یک بازی ساده مثل Tetris را به یک فعالیت لذت بخش تبدیل کند. در نهایت، شاید بهترین مزایای داشتن یک موسیقی خوب این است که شما میتوانید در خارج از بازی و به صورت مستقل هم از آن لذت ببرید.
با این حال، نظر من این است که بازیها را به این شکل مقایسه نکنید. گیمپلی، گرافیک، داستان، موسیقی و… تنها ابزاری برای ارائهی یک تجربهی خاص هستند. سعی کنید بازیهای متنوعی را امتحان کنید. اگرچه عناوین تاکتیکی، ماجراجویی، اکشن، استراتژی، ریتم محور، نقشآفرینی و دیگر بازیها اولویتهای مختلفی دارند، اما در نهایت دیگری ویژگیهای بازیها میتوانند کمک کنند تا ضعف یک بخش از بازی کمتر به چشم بیاید.
علیرضا کریمخان زند؛ خبرنگار
بنظرم داخل یه بازی مهمترین چیز گیمپلی جذاب و متغیره به طوری که حس تکراری شدن نده و حالا در کنار اون داشتن داستانی جذاب و مدیریت نحوهی بیان داستان به طوری که باعث بشه مخاطب به اتفاقاتی که داره در بازی میوفته اهمیت بده. گرافیک و موسیقی بازی هم اگر از کیفیت قابل قبول برخوردار باشند کافیه بنظرم لازم نیست لزوما مانور خاصی در این نواحی داده بشه تا بگیم فلان عنوان، بازی خوبی از آب در اومده.
رضا مهرعلی؛ خبرنگار
بیشتر از اینکه گرافیک یا حتی گیمپلی یک بازی نظرم رو به خودش جلب کنه، درگیر شخصیت پردازی و داستان بازی میشم و این وسط میشه گفت شخصیت اصلی بازی برام بیشتر از باقی شخصیت ها اهمیت داره. اگر صداگذاری پروتاگونیست بازی با داستان و سرگذشتی که ازش روایت میشه همخوانی داشته باشه، مثل اتفاقی که داخل سری The Witcher افتاد، خیلی خاطرهی خوبی از بازی برام به جا میمونه. ضمن اینکه موسیقیهای متن بازی و اینکه حال و هوای محیط رو منتقل کنند هم برام مهم هست و کمتر پیش میاد که از یک بازی لذت ببرم و بعدا دنبال دانلود موسیقیهاش نرم.
حالا نوبت شما است. مشتاقانه منتظریم تا نظرات شما را پیرامون بازیهای ویدیویی بشنویم و بحثی گرم با یکدیگر داشته باشیم. در ضمن شما میتوانید از اینجا وارد صفحهی قسمت قبلی گپفا شوید.
پر بحثترینها
- اینترگلکتیک، کانکورد، ناتی داگ؛ در اتاق فکر سونی چه میگذرد؟
- گزارش: طراحی سختافزار پلی استیشن ۶ برخلاف نسل بعدی ایکس باکس، به پایان رسید
- حساب توییتر پلی استیشن باعث ترند شدن دوباره Bloodborne Remake شده است
- یوشیدا: Horizon Forbidden West در حد انتظارم نفروخت
- یوشیدا: اگر خواهان بازی های انحصاری جدید PS5 هستید، بهتر است از ریمسترها حمایت کنید
- منبع داخلی: PS6 در سال ۲۰۲۷ عرضه خواهد شد + اطلاعات بیشتر
نظرات
برای من به شخصه داستان بازی اولویت بیشتری نسبت به سایر جنبه ها داره و علاوه بر اون فکری که پشت داستان بازی هستش و جزئیات و نماد هایی که تو بازی گنجونده شده حتی اگه در طی بازی متوجهش نشم اما بعد با تجربه مجدد بازی یا دیدن ویدیو های lore متوجهش بشم نشون دهنده اون اهمیتیه که سازنده برای مخاطبینش قائل شده، نکته قابل توجه البته نحوه بیان داستان بازی هستش چه بسا بازی ای داستان خیلی خوبی داشته باشه اما بیان ضعیفی داشته باشه، بیان داستان باید به صورتی باشه که نه بمب اطلاعاتی کنه گیمر رو نه خیلی گنگ باشه درست به اندازه ای که اینقدر گیمر رو مشتاق کنه نتونه از بازی و فهمیدن داستان دست بکشه.
علاوه بر داستان فضاسازی هم نقش خیلی موثری تو تجربه یه اثر میتونه داشته باشه، موزیک، نورپردازی، گرافیک هنری و … ویژگی ای که تو آثار یوبیسافت به خوبی دیده میشه.
آخرین مورد هم که به نظرم کلیشه بزرگ صنعت گیم شده ساخت و پرداخت مراحل فرعیه که صرفا همین که فرعی نامیده میشن این ذهنیت رو ناخداگاه تو مخاطب ایجاد میکنن که حس متفاوتی نسبت بهش داشته باشن فارق از خوب یا بد بودنش و به نظرم خوب میشد که مراحل فرعی در غالب توییست های داستانی گنجیده میشد.
خب برای من گیمپلی و داستان و طراحی مراحل رکن بسیار مهمی هستن اما با تمام این موارد اصلا نمیشه از موسیقی و گرافیکو شخصیتپرداری غافل شد
یه موضوع مهمه دیگه مود گیمر و حال روحیش هم خیلی مهمه
یعنی چی
یعنی من زمانی نیاز به یه داستان جدی با شخصیتهای ماندگار نیاز دارم و زمانی رو مود یه اثر با گیمپلی هاردکور و سریع در کنار لولدیزاین عالی هستم
به نظرم گیمر خوب گیمری هستش که سعی کنه هر ژانریو توو زمانهای مختلف تجربه کنه و فقط خودشو محدود به یه ژانر و سبک نکنه
من چون چلوکباب دوست دارم نباید قید قرمه و قیمرو بزنم!
سلام امید جان ببینید حرف اخرتون درست هست اما منی که بازی گیمپلی محورو به داستان محور ترجیه میدم یا منی که برترین بازی نسلم doom eternal هست نمیتونم بیام دث استرندینگ رو پلی بدم حتی برای یک ساعت من کلا گیمو برای گیمپلیش میگیرم و درکل کلا باید بیخیال بعضی چیزا شد
کاملا با حرفت موافقم امید جان مثلا خودم موقع پلی دادن دث دلم یه گیم پلی جدید و هیجان انگیز میخواس و یهو بایه گیم پلی خسته کننده و کم هیجان رو به رو شدم و به شدت خورد تو ذوقم یا موقع فانتوم پین دلم یه روایت داستان منظم و خطی میخواس و کلا با چیزی که فکرشو میکردم فرق داشت از اونجایی که اولین بارم بود متال گیر رو شروع میکردم بازم نتونستم باش ذره ای ارتباط برقرار کنم .
بعد چن بار دیگه تجربه گرفتم اول بیام ببینم دلم چه نوع گیم پلی و داستانی میخواد بعد بازی مناسب انتخاب کنم
ممنون از اقای کریمی :rose:
واسه من مهمترین ساختار بازی به نظرم اول گیمپلی و مکانیزم هاشه چون همون طور که اقای قدیری گفتن میتونه کل بازیو به دوش بکشه
گیمپلی اگه خوب باشه خیلی راحت تر میتونیم از بازی لذت ببریم برای مثال کنترل یا دوم هردو گیمپلی بسیار خوبی دارن که رفته رفته پیوسته تر هم میشه
که باعث میشه ضعف های داستانی و مربوط به روایتوشون رو ببخشیم(البته نقاط قوت دیگری هم به جز گیمپلی دارن اما حالا حرفم این بود)
تو رتبه های بعدی لول دیزاین و گرافیک واسم قرار میگیرن(گرافیک خیلی کمتر)
لول دیزاین که اساتیدش ارکین و ناتی داگ هستن که باعث میشن حتی اگر جنبه های دیگه ای بازی ضعیف باشن بازم بتونیم لذت ببریم حداقل مثل پری
گرافیک هم که مهمه و باعث میشه لذت تجربه بازی چندبرابر میشه مثل ردد که علاوه بر گرافیک فنی و هنری تو دیگر مباحث هم فوق العادس
یا رایز که گرافیک فوق العاده ای داره اما متاسفانه تو چیزای دیگه زیاد موفق نبود
البته اینم بگم مونده که واسه چه سبکی بگیم اگه مثلا شوتر باشه قطعا گان پلی روان باشه و سنگینی اسلحه حس بشه مثل،تایتان فال۲،کالاف مدرن وارفار۲۰۱۹،دوم اترنال،ولفن اشتاین۲،بتلفیلد۱ و حتی سایبر(با اینکهrpgبود اما گان پلیش عالی بود)
اگه خطی باشه لول دیزاین مثل،دیس انرد۲،لست ۲و….
درکل اگه اینطوری نباشه خیلی حرفمون کلی میشه
بعد از اینا هم موسیقی،هوش مصنوعی،طراحی و پویایی محیط و.ــ.قرار میگیرن
با تشکر :heart:
شخصیت پردازی رو هم یادم رفت
داستان و روایت اگه میخوان کیفیت لازمه رو داشته باشن باید شخصیت پردازی خوبی هم داشته باشن البته نباید فقط برای شخصیت اصلی بشه و شخصیت پردازی کرکتر های مهم باید عالی باشه مثل ردد و ویچر تا تو این زمینه هیچ اشکالی نشه گرفت
گیمپلی.
من ترجیح میدم بازی داستان قوی نداشته باشه اما گیمپلی جذاب و درگیر کننده داشته باشه.
گیم پلی خفن اعتیاد اورد داشته باشه
کدوم بخش؟
سازنده بازی
اگه بازی برای سلطان مایکرو باشه بازیش میکنم :laugh:
گیم پلی اصلی ترین رکن و روح گیم محسوب می شه به همین دلیل که از بچه ۵ ساله تا پیرمرد۷۰ ساله جذب گیم می شوند و همین عامل پیوند دهنده گیمر و گیم است مثلا وقتی بچه بودم فقط جذب گیم پلی سرعتی God of war می شدم بدون اینکه چیزی از داستان بازی متوجه بشم اصلا هم این موضوع برام اهمیتی نداشت و فقط دوست داشتم با کریتوس بکشم برم جلو 😀 …. گیمر ممکن که از هر ضعفی در یک بازی ویدئویی چشم پوشی کنه ولی هیچ وقت ضعف در گیم پلی یک اثر به مذاقش خوش نخواهد اومد
“مثلا وقتی بچه بودم فقط جذب گیم پلی سرعتی God of war می شدم”
اعترافات یک استیشن فن راجب گاد 😥
خوبه قبول دارید بچه ها بهش جذب میشن :rotfl:
برای من همه چیز اهمیت داره. ولی داستان و شخصیت پردازی اهمیت خیلی بیشتری داره.
گیم پلی برای من در یک بازی اولویت رو داره و بعدش داستان و گرافیک گیمی که گیمپلیش کند و خسته کننده باشه انگیزه ادم برا بازی کردنش پایین میاد. یه بازی رو میخواستم بگم ولی نمیگم چون مطمعنم میریزن سرم بعضی افراد خلاصه که گیم اصن اسمش روشه بازی تو میای بازیش کنی نمیای ببینیش مثل فیلم ها و سریال ها
کاشکی اقای مناف زاده هم نظرشون رو با ما به اشتراک بزارن
دقیقا tango جان حرف دل خیلی هارو زدی رکن اصلی گیم گیمپلیش هست