آنالیز | آیا بازیهای تک نفره به پایان دوران خود رسیدهاند؟
تیتر مقاله بحث برانگیز است…این طور نیست؟ مطمئنم بعضی از شما دوستان گیمفایی فقط با خواندن تیتر مقاله، کمی احساس دلخوری و ناراحت پیدا کرده اید. درک میکنم…خصوصا آنکه به خاطر موضوعات گوناگون، عناوین تک نفره و افلاین محبوبیت بیشتری نسبت به عناوین آنلاین محور یا چند نفره داشته و دارند. اما یک نکته را فراموش نکنید. در این مقاله قصد ندارم این موضوع را تأیید کنم و تلویحا میخی دیگر بر تابوت عناوین تک نفره بکوبم. اصلا این طور نیست. در این مقاله به مستندات کلی، آمار و ارقام مختلف و تحلیل های گوناگون رجوع خواهیم کرد تا نگاهی منصفانه، منطقی و دور از تعصب به شرایط فعلی دنیای گیم و بازار عناوین تک نفره و چندنفره بیاندازیم. امیدوارم مقاله را تا به انتها مطالعه کنید تا پس از کسب اطلاعات کافی و همه جانبه، بتوانید به خوبی ارزیابی از شرایط داشته باشید.
آغاز محبوبیت گسترده عناوین چند نفره و آنلاین
در نسل پنجم و ششم، تمرکز اصلی سازندگان بر روی خلق و ارائه محتواهای تک نفره جذاب و باکیفیت بود تا بتوانند حداکثر بازار مخاطبان را به سمت محصول خود جذب کنند. اگر به اکثر عناوین درجه یک و شاهکار آن دوران نگاهی بیاندازیم به خوبی در می یابیم که عناوین جهان آزاد جذاب، فرانچایز های مشهور و اسم و رسم دار و عناوین خطی جذاب تقریبا اکثریت بازار مخاطبان بر روی پلتفرم های مختلف را تشکیل می دادند. GTA San Andreas, Resident Evil 4, The Elder Scrolls Oblivion, Half Life 2, God of War, Halo و بسیاری دیگر از عناوینی که گاها همچنان شاهد عرضه نسخه های جدید آن ها هستیم، در آن دوران با اختلاف حرف اول را می زدند و در صدر پرفروشترین عناوین سال نیز قرار داشتند. اما با آغاز نسل هفتم و عرضه دو کنسول Xbox 360 و Ps3, صنعت بازی های ویدیویی یک جهش و پیشرفت قابل توجه به خود دید. نسل هفتم زمانی بود که رقابت دو کنسول اصلی برای عرضه عناوین انحصاری با کیفیت بسیار داغ شد و در این نسل بود که فرانچایز های انحصاری بزرگی متولد شدند. همچنین از زمان شروع نسل هفتم (۲۰۰۶-۲۰۰۷) به بعد، پدیده شبکه های اجتماعی نیز شاهد رشدی عظیم در زمینه محبوبیت و استفاده بود تا جایی که بسیاری از افراد که قبل از این دوران آنچنان استفاده خاصی از اینترنت یا شبکه های اجتماعی نداشتند، به سمت آنها کشیده شدند و کم کم به استفاده مداوم از آنها عادت کردند.
از طرف دیگر پیشرفت تکنولوژی و سخت افزار به کمپانی ها و ناشران بزرگ این اجازه را داد تا بتوانند از سرور های آنلاین با ظرفیت مناسب استفاده کنند و از لحاظ امنیت و پشتیبانی نیز توانایی مراقبت از محتواهای آنلاین عناوین خود را داشته باشند. در همان دوران بود که کم کم تب و علاقه شدید به عناوین آنلاین و چند نفره در بین مخاطبان، خصوصا گیمرهای آمریکایی، اروپایی و شرق آسیا شروع شد. سازندگان بزرگ و کوچک کم کم هنگام توسعه عناوین خود، نه تنها بودجه و وقت قابل توجهی را برای بخش های آنلاین و چند نفره تدارک میدیدند، بلکه گاها تیم کوچکی را به طور اختصاصی برای کار بر روی بخش آنلاین مأمور می کردند. در همان سالیان بود که عرضه سالیانه سری Call Of Duty, کمک شایانی به محبوبیت بیش از پیش عناوین آنلاین کرد. هر سال یک نسخه از سری منتشر می شد که معمولا دارای اتمسفر، روایت و سلاح های منحصر بفرد خود بود و سازندگان به جای قرار دادن کل بودجه و تمرکز خود بر روی بخش داستانی، یک بخش Campaign 6-7 ساعته در کنار یک بخش آنلاین و پر و پیمان برای مخاطبان تدارک می دیدند. به این ترتیب مخاطبان با خرید یک نسخه از Call Of Duty هم می توانستند بخش داستانی بازی را تجربه کنند، و هم به سراغ بخش آنلاین و چندنفره بازی رفته و ساعت ها با دوستان خود مشغول بازی شوند و خود را سرگرم سازند. این روند سالیانه سری Call Of Duty آنچنان موففیت آمیز بود که برخی نسخه های سری در نسل هفتم مانند Black Ops و MW2, به فروش بسیار فوق العاده بیش از ۲۵ میلیون نسخه دست یافتند که آمار حیرت انگیزی محسوب می شود. در واقع تجربه و خریداری نسخه های Call Of Duty در آن سالها برای درصد زیادی از مخاطبان امری واجب و همیشگی محسوب می شد و بدین ترتیب بود که روز به روز سرور های آنلاین این بازی یا عناوین مشابه بازیبازان و علاقه مندان بیشتری را به خود می دیدند. همچنین باید به این نکته اشاره کرد که رایگان بودن تجربه بخش های آنلاین بر روی PS3 نیز به نوبه خود تعداد قابل توجهی از دارندگان این کنسول را به سمت تجربه عناوین یا بخش های آنلاین سوق داد.
اما این پایان ماجرا نبود چرا که بسیاری از عناوین مطرح چند نفره که بیشتر به واسطه بخش داستانی و تک نفره شناخته می شدند نیز کم کم بخش چند نفره و آنلاین را در عناوین خود جای دادند. از Halo و Gears of War گرفته، تا The Last of Us، Uncharted و حتی برخی نسخه های Assassins creed…
محبوبیت فوق العاده و گرایش کم نظیر مخاطبان مختلف به عناوین آنلاین و چند نفره، پس از آغاز نسل هشتم نیز ادامه داشت و در همان سالهای آغازین نسل هشتم، شاهد عرضه عناوین تمام آنلاین موفقی مانند Destiny و Tom Clancy’s The Division بودیم که ده ها میلیون کاربر را ظرف مدت یکسال جذب کردند و به عناوین فوق العاده محبوبی تبدیل شدند.
در کنار ساخت و عرضه عناوین تمام آنلاین، شرکت های بزرگی مانند EA و Activision به طور کامل به بازار عناوین آنلاین و چندنفره روی آوردند و سعی کردند حتی محصولات قدیمی و مشهور خود را به نوعی عرضه سازند که دارای بخش آنلاین و چند نفره نیز باشد. به همین دلیل بود که نسخه های مختلف Battlefield و Call Of Duty کاملا تبدیل به عناوینی برای مخاطبان آنلاین شدند و سازندگان بعضا از روی رفع تکلیف یا راضی نگه داشتن طرفداران عناوین تک نفره، بخش کمپین و داستانی پنج-شش ساعته ای را نیز در بازی می گنجاندند. اما کاملا واضح بود که آن عناوین، به طور کامل بازار آنلاین را هدف گرفته بودند نه بازار و مخاطبان عناوین تک نفره و داستانی. محبوبیت عناوین آنلاین در نسل هشتم آنچنان ادامه داشت که حتی نسخه های مختلف عناوین ورزشی مانند Fifa, PES یا NBA 2K بخش مجزا و کامل آنلاینی را دارا بودند تا مخاطبان بتوانند حداکثر استفاده را از این عناوین ببرند( همین الان که در حال خواندن مقاله هستید EA از طریق لوت باکس ها و پرداخت های درون برنامه ای، میلیون ها دلار در بخش آلتیمیت فیفا درآمد زایی می کند)
در کنار این عناوین، برخی انحصاری های پلتفرم PC, مانند عناوین League of Legends و Dota 2, به واسطه گیم پلی جذاب و عمق بسیاری بالای شخصی سازی و المان های نقش آفرینی، میلیون ها نفر را در سرتاسر جهان جذب خود کردند و هنوز که هنوز است این دو عنوان بسیار محبوب بوده و سرور های این عناوین کاملا پر از مخاطب است. البته این روند به پلتفرم های اصلی مانند کنسول ها و PC خلاصه نشد و عناوین موبایلی مانند Clash Of Clans صدها میلیون نفر را در سرتاسر جهان به پای محصولات خود کشاندند و بدین ترتیب اکثر جمعیت بازیبازان با عناوین آنلاین و چند نفره کاملا آشنا بودند و آنها را تجربه کرده بودند و به همین دلیل سازندگان با شناخت از این اتفاق، توجه ویژه ای به عناوین آنلاین داشته و دارند.
ظهور بتل رویال، پایان عصر عناوین داستانی؟
با وجود تمام نکاتی که به آنها اشاره کردم، هنوز بازار بسیاری مناسبی برای عناوین افلاین و داستانی وجود داشت. محبوبیت بسیاری بالای عناوین نقش آفرینی مانند Dragon Age, Witcher یا Skyrim, برخی عناوین انحصاری بزرگ که پرچمدار دو کمپانی سونی و مایکروسافت محسوب می شوند مانند The Last Of Us و Gears of War, و همچنین برخی عناوین خطی نشان دهنده این نکته بود که هنوز عناوین تک نفره و داستانی از بازار دنیای گیم سهم قابل توجهی را دارا هستند. اما مسأله ای که باعث شد حرف و حدیث ها در مورد آینده عناوین تک نفره بالا بگیرد، ظهور پدیده ای به نام بتل رویال بود. تا قبل از بتل رویال ها هر چند عناوین یا بخش های آنلاین بسیار محبوب و پربازیباز بودند، اما دسته بندی و شباهت مشخصی نداشتند و بعضا تفاوت های مختلفی را به خود می دیدند. همین مسأله باعث شده بود که برخی بازیبازان بیشتر به برخی محتواهای آنلاین خاص علاقه داشته باشند نه اکثر عناوین آنلاین.
اما ظهور بتل رویال ها و در ادامه محبوبیت بی نظیر این بخش در عناوین مختلف مانند PUBG و Fortnite, بخش جدیدی را در تاریخ گیم آغاز کرد. سازندگان و ناشران بزرگ که به شدت دنبال ایده های پولساز و محبوب بوده و هستند، با مشاهده استقبال بی نظیر مردم از بتل رویال، بلافاصله دست بکار شده و این بخش پرطرفدار را به عناوین خود اضافه کردند. بدین ترتیب در یکی دو سال گذشته، شاهد بخش بتل رویال در عناوینی مانند Battlefield V, Call Of Duty Black Ops 4, Apex Legends, Fallout 76 و بسیاری عناوین کوچک و بزرگ دیگر نیز بوده ایم. بتل رویال آنچنان برای برخی ناشران مانند Activision مهم بود که حتی ساخت کمپین سنتی پنج شش ساعته Black Ops 4 نیز به واسطه تمرکز بیشتر تیم سازنده بر روی محتوای آنلاین و چند نفره کنسل شد.
اما این تنها اتفاق مهم در دوره ظهور بتل رویال ها نبود. پس از موفقیت عنوان رایگان و بتل رویالی مانند Fortnite که سالیانه به سود چند میلیارد دلاری دست می یابد، سازندگان و کمپانی های بزرگ کم کم به فکر تغییر سیاست های خود افتادند. مدیران و سهامداران کمپانی های بزرگ این سوال را مطرح می کردند که در دوره ای که عنوانی رایگان می تواند به اندازه ده عنوان AAA بزرگ و پرهزینه فقط در طول یکسال درآمد زایی کند، آیا سرمایه گذاری و تمرکز بر روی عناوین خطی، داستانی و تک نفره کاری عقلانی است؟ آیا مهاجرت به بازار عناوین آنلاین و بتل رویال تصمیمی به صرفه تر و احتمالا سودآور تر محسوب نمی شود؟ آیا ساخت عنوانی آنلاین ظرف دو سال و پشتیبانی دائمی از آن عقلانی تر از صرف سه تا پنج سال برای عنوانی تک نفره نیست که حتی موفقیت تجاری آن نیز مشخص نیست؟
این سوال ها و شبهات باعث دگرگونی کلی در دنیای گیم شدند. بدین ترتیب برخی سازنذگان و ناشران تصمیم گرفتند اقبال خود را در دنیای بتل رویال ها بیازمایند. برای نمونه Respawn با همکاری EA عنوان رایگان Apex Legends را عرضه کرد تا بتواند سهمی از این بازار پر سود را در اختیار بگیرد و به واسطه پشتیبانی از Apex Legends, های ساخت نسخه سوم Titanfall را نیز به تعویق انداختند.
اما آنها یک نکته مهم را فراموش کردند… درست است که عناوینی مانند Fortnite و PUBG سود هنگفتی را برای سازندگان خود به ارمغان می آورند، اما آن ها به این نکته توجه نکردند که پشتیبانی دائمی، همه جانبه و منظم در کنار ارائه محتویات جذاب و سرگرم کننده به طور دائم، کار بسیار سخت و طاقت فرسایی بوده که سازندگان عناوینی مانند PUBG و Fortnite به خوبی از پس آن برآمده اند. برای مثال عنوان Apex Legends شروع بسیار موفقی داشت و فقط طی یک روز بیش از یک میلیون کاربر را جذب کرد و در Twitch نیز صدر حدول پربیننده ترین بازی ها را از Fortnite ربود. با عرضه موفقیت آمیز Apex و خصوصا رایگان بودن آن بسیاری از افراد تصور میکردند دوران پادشاهی Fortnite به پایان رسیده است، اما، Respawn در جایی کم آورد و شکست خورد که همان جا نقطه قوت سازندگان Fortnite محسوب می شود. پشتیبانی دائمی از بازی و ارائه محتویات جذاب و متنوع. پس از گذشت مدتی از عرضه Apex Legends و وقتی که زمان پشتیبانی بعد از عرضه رسید، Respawn و EA نتوانستند آن طور که مخاطبان انتظار داشتند محتویات جدیدی را در دسترس قرار دهند و در همین حین، Epic Games در حرکتی فوق هوشمندانه فصل جدید خود را رایگان کرد تا به همین راحتی، Fortnite دوباره تاج و تخت خود را بازپس بگیرد…این اتفاق ثابت کرد که پشیبانی منظم و دائمی از یک عنوان، حتی برای ناشران بزرگ نیز تا چه اندازه میتواند سخت و طاقت فرسا باشد
تا به این جای مقاله، نگاهی به سیر محبوبیت عناوین آنلاین در چندسال اخیر انداختیم و برخی دلایلی کلی این محبوبیت را نیز برشمردیم. حال برویم سراغ عناوین تک نفره و داستانی و سری به بازار و وضعیت کنونی این عناوین می زنیم.
نگاهی به بازار و مخاطبان بازی های داستانی:
پس از سودآوری برخی بتل رویال ها مانند PUBG و Fortnite و همچنین علاقه شدید اکثر ناشران و سازندگان به بخش ها و محتویات آنلاین، به نظر شما آمار فروش و سودآوری بازیهای داستانی در چه وضعیتی است؟
ابتدا به سراغ بازیهای نقش آفرینی می رویم…سبکی که جزء ستون های اصلی عناوین داستانی به شمار می آید و اتفاقا در زمره محبوب ترین سبک ها در بین بازیبازان نیز قرار دارد. در نسل هشتم تا به امروز، شاهد عرضه عناوین نقش آفرینی بزرگی بوده ایم که هم از لحاظ نمرات و جوایز عالی عمل کرده اند، هم از حیث فروش و سودآوری…Witcher 3 یکی از این عناوین نقش آفرینی است که همه ی شما به خوبی با آن آشنایی دارید. شاهکاری بی نظیر که لذت ماجراجویی را به بهترین شکل ممکن به مخاطبان ارائه می دهد. Witcher 3 نه تنها توانست جایزه بازی سال را از آن خود کند، بلکه توانست به پرافتخارترین عنوان تاریخ نیز تبدیل شود و این افتخار را از The Last of Us بگیرد. در زمینه فروش هم Witcher 3 یک اثر فوق العاده موفق بود که بیش از ۳۰۰ میلیون دلار سود خالص را برای سازندگان به ارمغان آورد. و به طور خلاصه Witcher 3 عملکردی بی نظیر در تمامی زمینه ها به ثبت رساند.
دیگر عنوان نقش آفرینی بزرگ نسل هشتم که از قضا این عنوان هم موفق به کسب جایزه سال شد، Dragon Age inquisition بود که مورد تحسین منتقدان قرار گرفت. در زمینه فروش هم این عنوان موفق به فروش ۵ میلیون نسخه شد که این میزان فروش هر چند عالی به شمار نمی رود، اما رقمی قابل قبول است.
اما عملکرد موفق و امیدوار کننده عناوین نقش آفرینی آفلاین و تک نفره همچنان ادامه دارد. بازی Nioh که عنوانی بسیار سخت و چالش برانگیز لست و کاملا خاص پسند نیز محسوب می شود بیش از ۲٫۵ میلیون نسخه فروش را ثبت کرد که خود موفقیت تجاری قابل توجه محسوب می شود. Kingdom come Deliverance نیز که به خاطر فضا و گیم پلی خاصش حالتی خاص پسندانه داشت نیز موفق به فروش بیش از ۲ میلیون نسخه شد تا سازندگان و ناشر را نسبت به آینده به شدت امیدوار سازد. همچنین بسیاری از عناوین دیگر مانند Dark souls 3, Sekiro یا Bloodborne نیز از لحاظ فروش بسیار موفق عمل کرده و کاملا انتظارات سودآوری ناشران را برآورده ساخته اند.
به طور کلی، عناوین مختلف نقش آفرینی در قالب های گوناگون و زیر سبک های متفاوت، در نسل هشتم از لحاظ جذب مخاطب و سودآوری عملکرد بسیار قابل قبولی را از خود به جای گذاشته اند و اکثرا انتظارات فروش و سودآوری از جانب ناشران و سهامداران را به خوبی بروارده ساختند. موفقیت گسترده عناوین نقش آفرینی داستان محور و تک نفره، خود عامل مهمی در حفظ کلی محبوبیت عناوین داستانی به شمار رفته و می رود.
تاثیر کلی عناوین مستقل…
شاید در نگاه اول عناوین کوچک، مستقل و خلاقانه در بازار بزرگ فروش و درآمد در دنیای گیم سهم قابل توجهی نداشته باشند، اما با این وجود این دسته عناوین به نوبه خود عناوین تک نفره و داستان محور را محبوب نگه می دارند و بخشی از مخاطبان خاص را به سمت تجربه هر چه بیشتر عناوین تک نفره سوق می دهند. شاید به طور کلی تعداد افرادی که یک عنوان مستقل خاص را تجربه می کنند محدود باشد، اما اگر این تعداد ثابت را در تعداد بالای عناوین مستقل و محبوب صرب کنیم، به رقم قابل توجهی خواهیم رسید…
برای مثال My Friend Pedro عنوان جذاب، خلاقانه و سرگرم کننده ای است که چند هفته پیش منتشر شد و به سرعت مورد توجه تعداد قابل توجهی از مخاطبان مختلف قرار گرفت. عنوان اکشن و دوبعدی که با تکیه بر قابلیت آهسته کردن زمان و اکشن دیوانه وار لحظات فوق العاده ای را برای مخاطبان به ارمغان می آورد. این بازی مستقل و خلاقانه، در عرض تنها یک هفته به فروش قابل توجه ۲۵۰ هزار نسخه ای دست یافت که آماری بسیار فوق العاده و شگفت انگیز برای عنوانی مستقل با بودجه ای فوق العاده محدود محسوب می شود.
دیگر مثال مناسب در زمینه محبوبیت و فروش بالای عناوین مستقل، عنوان Celeste است که سال قبل کاندید بهترین بازی سال نیز بود. این عنوان فوق العاده خلاقانه و هنری نیز به فروش بالغ بر ۵۰۰ هزار نسخه دست یافت که این عدد نیز با توجه به کوچک بودن تیم سازنده و بودجه محدود بازی یک دست آورد بسیار بزرگ محسوب می شود.
عناوین دیگری مانند Ori یا Inside نیز از آن دسته عناوینی بودند که با بودجه ی بسیار کم، به سودآوری قابل توجه دست یافتند. از طرف دیگر محبوبیت و توجه مخاطبان به این دسته عناوین مستقل که کاملا تک نفره و آفلاین هستند به طور کلی می تواند بر تعداد مخاطبان عناوینی داستانی بیافزاید و به طور محدود هم که شده، بازار این عناوین را گسترش دهد
بازی های جهان آزاد و فرانچایز های پرطرفدار
یکی دیگر از مهم ترین بخش های بازار عناوین داستانی و تک نفره، بازی های جهان آزاد AAA هستند که به لطف ارائه محتویات بسیار، نقشه عظیم و جزئیات جذاب، به خوبی جای خود را در سبد خرید مخاطبان بازی کرده اند. از بازی های Open World مانند Far Cry یا Assassins Creed گرفته، تا Grand Theft Auto و Horizon Zero Dawn. این دسته بازیهای بزرگ و مشهور، گاها راه خود را به سبد خرید سرسخت ترین بازیبازان نیز باز می کنند و به همین دلیل، این دسته بازیهای بزرگ بخش قابل توجهی از سهم بازار خصوصا بازار عناوین تک نفره را در اختیار دارند.
و اما روی دیگر سکه
در چند بخش قبل، به بازار بزرگ و سودآور عناوین تک نفره مانند بازار بزرگ بازیهای نقش آفرینی یا جهان باز اشاره کردم. اما خب وقتی صحبت از فروش و سودآوری می شود، اوضاع عناوین تک نفره و داستانی همیشه خوب و مناسب نیست. درست است که برخی فرانچایز های بزرگ یا عناوین خاص معمولا فروش تضمین شده ی حداقلی را دارا هستند، اما در این بین گاها برخی عناوین جذاب و بزرگ قربانی اقبال کم مخاطبان نسبت به عناوین داستانی یا خطی می شوند. برای مثال فرانچایز فوق العاده Dishonored که از لحاظ گیم پلی و آزادی عمل همواره در سطح فوق العاده ای قرار داشته، بعد از فروش نسبتا ضعیف نسخه دوم به خواب زمستانی فرو رفته و احتمالا حداقل سه چهار سالی خبری از نسخه جدید این سری نخواهد بود. یا برخی دیگر از آخرین نسخه عناوین تک نفره جذاب مانند Evil Within, Splinter Cell, Hitman, Rage 2 و Wolfenstein 2 نیز فروش آنچنان قابل توجهی نداشتند و اکثرا از براورده کردن انتظارات سازندگان و ناشران عاجز ماندند. ممکن است برخی عناوین مورد علاقه شما نیز در طول چند سال اخیر به علت فروش ضعیف کم کم به فراموشی سپرده شوند خصوصا آنکه بسیاری از سازندگان دنبال کوچکترین بهانه ای هستند تا به سمت عناوین تمام آنلاین و چند نفره کوچ کنند.
چه این حقیقت یا بپذیریم یا چه در مقابل پذیرفتن آن مقاومت کنیم، حقیقت این است که احتمالا تا چند سال آینده شمار عناوین خطی و داستانی که بعضا با آنها خاطره داشتید و به آنها علاقه مند بوده اید کاهش خواهد یافت. چون یا سازندگان با ترفند هایی همچون جهان باز کردن بازی یا اضافه کردن محتویات مختلف آنلاین سعی در نجات عناوین خطی خود خواهند داشت، یا به طور کلی ان ها را کنار گذاشته و سراغ پروژه های جدید تر و سودآور تر خواهند رفت. اگر به بازیهای چند سال اخیر دقت کنید متوجه می شودیم بازیهایی چون God of War یا Evil Within 2 به جای ساختار خطی نسخه های قبل، به شکلی نیمچه جهان باز تبدیل شدند تا هم محتویات بیشتری ارائه دهند هم طیف وسیع تری از مخاطبان را جذب کنند. با این وجود هنوز آینده کلی عناوین خطی یا تک نفره خصوصا در نسل هشتم مشخص نیست و بیشتر در هاله ای از ابهام قرار دارد…
بازیهای آنلاین Vs بازیهای تک نفره و داستانی
اگر بخواهیم به طور دقیق تر به این دو دسته عناوین نگاهی بیاندازیم، باید بگوییم مخاطبان پر و پاقرص هر کدام از بازیهای آنلاین یا تک نفره، در دنیای مختلف خود زندگی می کنند. طرفداران عناوین آنلاین بیشتر از اتفاقات و لحظات تصادفی و جذاب حین تجارب آنلاین با دوستان لذت می برند. این دسته افراد کسانی هستند که با یک یا چند تن از دوستان و آشنایان خود، به راحتی می توانند ساعت عا بدون خستگی مشغول بازی کردن عنوانی آنلاین شوند و لذت ببرند. برای این دسته افراد آنچنان روایت داستانی، یا موضوعات این چنینی اهمیت ندارد و آن ها بیش تر با ذات سرگرم کننده بودن بازیهای ویدیویی سر و کار دارند. از طرف دیگر طرفداران عناوین تک نفره و داستانی، تجربه شخصی را به هر چیز دیگری ارجح می دانند. آنها عاشق یک داستان جذاب یا روایتی درگیر کننده هستند به همین دلیل از تجربه عناوین نقش آفرینی با خط های داستانی متعدد معمولا لذت می برند. طرفداران عناوین تک نفره، آن ماجراجویی از پیش تعیین شده توسط روایت داستان را پیش می گیرند و از لحظه لحظه آن لذت می برند. این دسته افراد پس از تمام مردم مرحله ای سخت نفس راحتی می کشند، بعد از مرگ شخصیت مورد علاقه به شدت ناراحت می شوند و به طور کلی، بازی که تحربه می کنند را زندگی می کنند.
البته بدیهی است که برخی از افراد هم به تجربه عناوین تک نفره و داستانی علاقه دارند، هم به بازی کردن با دوستان خود به صورت آنلاین، با این وجود معمولا بازیبازان به یکی از این دو دسته عناوین اقبال بیشتری نشان می دهند و آن را اولویت خود قرار می دهند. هدف من از توضیحات بالا بیش تر جهت آشنایی بیشتر بود وگرنه مقایسه رو در رو این دو دسته بازیبازان منطقی نخواهد بود.
نتیجه گیری پایانی:
در پایان شما خوانندگان عزیز گیمفا هستید که می بایست نظر خود را با ما در میان بگذارید و قضاوت خود در مورد آینده عناوین تک نفره را بیان کنید. چون از همان اول مقاله به این نکته اشاره کردم که این مقاله بیشتر مستندات و مطالب کلی را ارائه می دهذ و نتیجه گیری به عهده خوانندگان است. با این وجود باید بگویم آن طور که مشخص است عناوین و فرانچایز های خطی، احتمالا در نسل هشتم دچار تغییرات فراوانی شوند چون در حالت عادی، با وجود انواع و اقسام عناوین بزرگ، آنچنان بازار قابل توجهی برای این دسته عناوین وجود نخواهد داشت. از طرف دیگر به لطف محبوبیت و فروش قابل توجه نقش آفرینی های بزرگ، عناوین تک نفره هنوز بخش مناسبی از بازار فروش و چرخه سودآوری در اختیار دارند. اما با این وجود، سازندگان دیگر نمی توانند فقط به فرمول های ساخت همیشگی خود تکیه کنند بلکه اگر میخواهند در این بازار بزرگ جایی برای خود دست و پا کنند، باید نهایت تلاش خود را به کار گیرند تا مخاطبان را با خود همراه سازند. در پایان، نظر شما گیمفایی های عزیز چیست؟ چه پیش بینی از آینده عناوین تک نفره و داستانی و بازار مربوط به آنها دارید؟ با ما در میان بگذارید…
پر بحثترینها
- بازیگر شخصیت اصلی Intergalactic نیل دراکمن را خدای بازیهای ویدیویی میداند و از همکاری با او هیجانزده است
- رکورد دیسلایک تریلر Concord توسط Intergalactic در یوتیوب شکسته شد
- رئیس ناتی داگ: تست بازیگری Intergalactic به اندازه انتخاب بازیگر نقش الی شگفتانگیز بود
- بازیهای انحصاری کنسولی بیشتری از پلی استیشن برای Xbox عرضه خواهند شد
- مدیرعامل ناتی داگ: Intergalactic دیوانهوارترین ماجراجویی ما است
- دیجیتال فاندری تریلر Intergalactic را از نظر بصری شگفتانگیز توصیف میکند
- سازنده بازی Black Myth: Wukong بابت برنده نشدن در مراسم The Game Awards 2024 گریه کرد
- گپفا ۲۶؛ مورد انتظارترین بازیهای شما در سال ۲۰۲۵
- مدیرعامل مایکروسافت: طرفدار Xbox بودن یعنی تجربه بازیهای آن روی تمامی دستگاهها
- این ۱۵ ویژگی منحصر به فرد GTA 6 را به یک تجربه خیرهکننده تبدیل خواهند کرد
نظرات
تا کوجیما ها هستن خیر…
بجز کوجیما و Remedy بنظرم اصلا نیازی به این دست مقالات نیست.
شما کافیه تعداد بازی های آفلاین و تک نفره تو همین سال ۲۰۱۹ با عناوین چند نفره مقایسه کنید.
از هر ۱۰ تا بازی منتشر شده ۹ تاش تک نفرس.
فقط بازی های معروف:
Resident Evil 2 Remake
Kingdom Hearts III
Far Cry New Dawn
Metro Exodus
Sekiro: Shadows Die Twice
DMC 5
Days Gone
Rage 2
A Plague Tale: Innocence و…
اما در مقابل فقط سه بازی Anthem, The Division 2 و Apex Legends منتشر شدن که نشون میده بازیای تک نفره تو اوج محبوبیت هستن و تعداد بازی های آنلاین و چند نفره انگشت شمار هست.
طرفداران عناوین چند نفره و آنلاین باید احساس ترس و ناامیدی داشته باشن نه بقیه.
نمیدونم چرا بعضیا با بازیا آنلاین یا تک نفره مشکل دارن فکر میکنن یکیش آشغاله یکیش شاهکار من هم آنلاین بازی میکنم هم تک نفره کیف دوتاشونم میبرم خودانید :heh: :heh:
این برمیگرده به همون عروسکه که بچه کوچولوها میگن عروسک من قشنگتره
اگه انلاین میزنی خوب بزن :yes:
اگه داستانی میزنی پس بزن :yes:
اما به بقیه بی احترامی نکنید مگه فوردنایت باشه :laugh:
:rotfl: حالا چرا فورتنایت
میخوای لست و انچارتد رو هم بهشون اضافه کنم ؟ :present:
اگه میخوای بگو اصلا نترس من ادم با جرعتی هستم :laugh:
فارت نایت چون همه جوره بهش میچسبه و سمبل اپیکه و سرطانی غیر قابل درمان رو در نسل ۸ اورد و روز به روزم داره رشد میکنه و پزشکان هم از درمانش عاجزن :doctor: :zombiekiller:
اون موقع که ما استالکر رو مولتی میزدیم بتل رویالیها و خودت کجا بودین ؟
کجا بودید ؟
دوستان این رو حتما ببینید
http://uupload.ir/files/6qiw_screenshot_۲۰۱۹۰۷۲۴-۰۱۱۲۴۵.png
:rotfl: :rotfl:
خدا بگم چیکارت کنه مسعود مردم از خنده :rotfl: :yes: ترکیدم :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
به نکته خیلی خوبی اشاره کردی :yes:
من که نمیخوام توی این بحث مزخرف شرکت کنم چون به جز دعوا و توهین به سلایق چند نفر ، نتیجه خاصی نداره.
ولی گیمفا هم گاهی اوقات چوب کبریت میندازه توی انبار باروت!
عنوان مطلب هم کاملا bait هست واسه ویو های بیش تر!
این بحث خیلی outdated هست و دیگه واقعا هر کسی سرش بحث کنه یا ادعایی بکنه ، داره به ضرر صنعت گیم این کارو میکنه. بذارین پروفسورا واس خودشون ادعا کنن و دعوا کنن 😉
در مگه جنگه ی امروز، گریزی داریم به (ایا بازی های تک نفره به پایان دوران خود ریسدند؟)
داوود دست از سر این دختره بردار
امروز حسابی بهش گیر دادی ولی من یادمه که ازش شماره و ایمیل هم میخواستی
حالا هر مشکلی که داره من مطمئنم که :rainbow: نیست پس احترام خودتو نگه دار
با کل سایتم نه تو یه نفر
احترام خودتونو نگه دارید
یه روزی افسر فرماندم بهم گفت اون سلامی که شما میدی برای احترام خودته نه بقیه
حالا سوال اینجاست که همچنان بی احترامیها رو ادامه میدید یا برای خودتون احترام میگیرید
تا اونجا که من یادمه یه گیمر نمیاد حال کسی رو بگیره و بی احترامی بکنه
اگه هم میخواین بگین به عناوین سونی بی احترامی کردم در جواب میگم کردم تا جونتون را در بیارم
به همدیگر احترام بذاریم تا در دل یکدیگر جا داشته باشیم
سلولی با شکر پاشت بیا منفی بده :laugh:
اولندش که اسم صدا نکن وقتی خودت قایم شدی پشته اسمه فیکت.
دومندش که براحتی، براحتی براحتی مچ گیری خواهم کرد در سایته گیمفا ،که speed girl خودتی.
و دختره سویچ داری در کار نیست.
دوستان خداوکلیلی این دیزگان چه گرافیکی داره دهنم اب افتاده .
چه بازی مشتیه فقط بازی نکنید کلاه رفته سرتون
عشقی اسم من امین برقزدگانه و بی برو برگرد همه منو میشناسن و تمام PC گیمرهای سایت هم تو استیم باهام رفیقن
اخه چی بهت بگم من ؟
یه دختر حالا با هر مشکلی که داره درست نیست مچلش کنی و هرچی دهنت میاد بهش بگی
من اونو خیلی بهتر از بقیه میشناسم و بهت میگم چیزی تو دلش نیست و فقط بلوغ نوجوانیه و تمام
بی خیال باش و راحت و مهربان از کنارش رد شو
پسر جون چرا چرت و پرت سرو هم میکنی صد دفه گفتم از موتوریا جنس نگیر نامرغور انداختن بهت، درومدی هر چی لایق خودت و شخصیته خوانوادگیت هستو تراوش میکنی، قراقوز میکنی اینجا، اون دختره کیه واسه خودت حرف در میاری، اون عکسه بنده خدای نازی هارو گزاشتی تنه اون بندگان خدا هم تو گور میلرزه، ببین کی شده ره روی اینا مثلا، چه میشود گفت بیکاری و عاری که شاخو دم ندارد کنتور نمیندازد.
به وقتش تو و امثالت رو از سایت جمع میکنم،حالا صبر کن،دارم
مدرک جمع میکنم،،اون حرفایی هم که توی پیغام خصوصی بهم زدی لیاقت خودت و خانوادت هست،
آقای زاهدی چطور توی پیفام خصوصی یکی میتونه بیاد هرچی از دهنش درمیاد بگه،که فقط لیاقت اونی هست که تربیتش کرده!!!
باید یه قابلیتی توی سایت باشه،اگه اینجوری ادامه داشته باشه،
من نظر که هیچ،حتی اخبار سایت رو هم دنبال نمیکنم،
شاید براتون اهمیتی نداشته باشه،که من سایت رو دنبال کنم یا نه،ولی
همونطور که آقای بابایی از قدیم فرمودن که هدف گیمفا رضایت کاربران هست،الان یه چند ماهی میشه یه سری کاربرای جدید اومدن به جز توهین و مسخره کردن و جو سایت رو آلوده کردن،کار دیگه ای بلد نیستن،و این به تعداد بازدیدهای سایت لطمه میزنه،حداقلش یه کاری برای پیفام خصوصی انجام بدین،اونایی که میان توهین کنن رو بن کنید
جناب میخواستم بگم کمپانی با عظمت سونی خیلی تاثیر گذار بود در انجام این امر و خواهد بود،ولی تلاش دیگر کمپانی ها و دیگر استودیو ها و شرکت های دیگر هم پاس بداریم.بنده PC باز بودم و تا همین اواخر اردیبهشت،اوایل خرداد از بازی های مولتی پلتفرم،استراژیک های که فقط برای PC اومدند و انحصاری های مایکرو رو بازی و تجربه کردم.اواخر فروردین ps4 تهیه کردیم و از انحصاری های کمپانی سونی در نسل هشتم و نسل هفتم که به صورت پورت شده یا ریمستر برای ps4 منتشر شدند استفاده بردم و میگویم احسنت.البته به جز عناوینی که با سبک و سلیقه شخصی بنده جور در نیامده چه در مولتی پلتفرم و چه انحصاری بقیه رو بازی کردم و اگر نکرده باشم از بینش و اطلاعات آگاهی دارم به لطف خدا.فقط تا به این جای کار spider-man رو تجربه نکردم.و میگویم کسی فقط PC دارد نباید برای نداشتم par تحقیر شود این کار درستی نیست.اون هم میتواند par خریداری کند و به تجربه این عناوین بپردازد.باید شرایطش پیش بیاید.
دورهٔ بازیهای داستانی داره ورچیده میشه چون بازیهای بتل رویال سرگرم کنندهتر، هیجانانگیزتر و رقابتیترند.
«تقاضا و عرضه»
درسته تقاضا و عرضه.میدونی چرا؟ چون تعداد گیمرای اصیل داره کم میشه و بچه هایی مث تو دارن زیاد میشن.
شما پسرا فکر میکنین صنعتبازی فقط مال خودتونه. :reallypissed:
تا بعد:
C U :hugleft:
نه عشقم پهخخخ برای شما دختر هاهم هست ولی، خیلی تیکه های بد میندازی به گیمر های بی پوله میهنت.
از خراب کردنه یه بازی ای که اون شخص عزیز نمیتونه بازیش کنه چیزی نسیبه کسی نخواهد شد اونا، بازیشونو میسازن و میفروشن ماها فقط وقتمون رو طلف میکنیم با این حرفا،
از این شکل کامنت های خراب انشالا که دست ور داری دوسته عزیز.
لهجت اشناست ?:-) 😀 :no:
و نصیحت کردنات
این ادم اون ادمی که مد نظرته نیست جیگر گندیده :laugh:
دخترم اینقد حرص نخور بجای کامنت گذاشتن و بحث تو گیمفا برو از تابستونت لذت ببر دوماه دیگه باید بری سر کلاس درس
تو اگه دختر باشی من خودمو میکشم .
تو یک مردی که بی غیرتی و بی وجودی که زن جا زدی خودتو
منم موافقم این همون پرشین نازی هست. اکانت فیکککک.
باشه
فورتنایت جونت امثال ۴۰ درصد افت در امد داشته و همچنین کاهش بازدید کننده و بازیکن
کم کم رو به زوال میره
ببین کی گفتم 🙂
امسال درسته دوست عزیز
تا زمانی که سونی_ سی دی پراجکت رد_ و راکستار و کوجیما هستند عناوین داستان محور و تک نفره تو اوج خودشون باقی میمونن
Spit_girl
http://s8.picofile.com/file/8367638134/the_kitchen_is_that_way_very_d_ional_com_19300374.png
اندیشمندان > متکلمان > شاعران.>فلاسفه> وقتی درباره علت رفتار انسان تحقیق و مطالعه می کنند. مهم ترین منبع الهام آنها داستان ها هستند.
چه داستان ها از کتاب های آسمانی باشد. چه فولکلور و بومی باشد . چه فانتزی و تخیلی. و…
بازی ها به عنوان هنر هشتم بهترن بستر برای شکل گیری داستان هستند. مضافا بر اینکه این پلتفرم علاوه بر استفاده از موسیقی و رنگ بندی و جلوه های ویژه. یک پتانسیل وبزرگتر به عنوان “گیم پلی” دارد
که اگه در جهت درست استفاده شود شاهد بازی های بی نظیری مثل گاد آف وار و فال اوت و……هستیم
جدای از بند دوم حرفاتون که درسته. راجب بند. اول منبع الهام متکلمان و فلاسفه «داستان» است؟یعنی متکلم نص و حدیث رو کاری نداره دنبال داستانه؟
فیلسوف اهل تفکره. اما به هر حال این تفکر از اندوخته های ذهنی او نشات میگیره که منبع الهام آن داستانه.
مرحله بعد تدبر و الهام از آن داستانه که شما ظهور و بروزش را به شکل دانش و دانسته های او می بینی..
این تیتر باعث برداشت اشتباه می شود
به نظر من این بازی های آنلاین هستند که دارند به پایان عمرشان نزدیک می شود چون از جمله بازی هایی اند به سرعت از حوصله آدم خارج می شوند – به احتمال زیاد بازی های آفلاین به کار خود ادامه خواهند داد حتی با قدرت و کیفیت بهتر .و با توجه به پشتیبانی قوی برخی از شرکت ها مانند سونی و نینتندو ادامه حیات بازی های آفلاین نسبت به آنلاین امری بدیهی خواهد بود ./
من خودم رشته تجارت بینالملل میخونم.
یکی از مهمترین و کلیدیترین اصول تجارت «عرضه و تقاضاس» یعنی مردم بازیهای بتل رویال رو دوست دارن که اینقدر پرفروش و محبوب شدن. شرکتهای بازی سازیام وقتی اشتیاق مردم رو میبینن دست به ساخت بازیهای بتل رویال بیشتری میزنن.
کی از پول بدش میاد…؟
یک کلام، عامل اصلی گسترش بازیهای بتل رویال و تمام آنلاین بازیکنان نه شرکتهای بازیسازی.
البته برای من که مهم نیست چون بازی مورد علاقهی من (NFS) چه آنلاین چه آفلاین برام سرگرم کنندس.
دروغگو باید حرفه ای باشه 😉
اون روز که گفتی درسات رو افتادی 😐
اون روز که گفتی ۲۵ ساله ای و رشته ات کامپیوتره 😐 😐
الان هم که میگی رشته تجارت میخونی 😐 😐 😐
منم میتونم با گوگول دات کام از این حرفا بزنم :smirk:
نه داداش دروغگو حرفه ای نیست
فقط کم حافظست
فقط کنتور نمیندازه
سنگ و چوب میتوانن استخوانهایم را بشکنن ولی حرفها نه.
#احترام
خواهشا وقتی که نمی تونی جواب درست و حسابی پیدا کنی با فاز روشن فکری و بلوغ کامنت نذار که حالم به هم می خوره :no:
ابجی جون من به نمایندگی از کل سایت از شما معذرت میخوام :rose:
درسته که جرعت گفتن حرفها رو داری ولی هر حرفی جاش اینجا نیست
عکس خودتو بذار که چهره زیبائی داری تا مخ بقیه شستوشو بشه و احترام تو بگیرن :laugh:
قبلا دیدیم که حسابی کار میکنه یادته که ؟ :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
آبجی؟؟؟ خخخ
چهره زیبا؟؟؟ دابل LOL
سطح ادب و فرهنگ خودت هم معلوم شد!!! برای کسی داری ذلیل بازی در میاری و «آبجی» صداش میکنی که واسه تفریح به مادر و خانواده ی من فحش میداد!!! واس یه آدم فیک داری ذلیل بازی درمیاری که انواع تهمت هارو به من میزد!
چطوره یه ذره به این آبجی مثلا خوشگلت(خخخ خوشگل!!! نخندون منو باو ! چند تا دختر توی زندگیت دیدی؟؟)، نگه داشتن احترامو یاد بدی؟؟؟
چطوره اینقدر ذلیل دخترا نباشی؟؟
نمایندگی از کل سایت؟؟ تو هیچ جای این سایت نیستی ! میخوام ببینم به کجای من هستی که از طرف منم عذرخواهی میکنی؟؟
چطوره جواب اینارو بدی؟؟ :rotfl: :rotfl: :rotfl:
اگه قیافه تو و اون خوب باشه ، قیافه همه تقریبا در حد عیسی مسیح هست :rotfl: :rotfl:
دو تا لوزر :loser: هستین که عقده گرفتن لایک دارین :rotfl: :rotfl:
خالی شدم! حالا همه حقیقتو میدونن…
I’m done with this stuff.
وقتشه نادیده بگیرم بعضیارو.
فقط هرچی زودتر قیافتونو بذارین رو پروفایل حداقل کسایی که فکر میکنن قیافشون زشته ، خدا رو شکر کنن و از قیافه ای که خدا بهشون داده راضی تر شن. 😕
ادم بی ادب
این دختر خانوم ۱۶ سال بیشتر نداره و من ۲۸ سال سن دارم
من تاج سر تو هستم فهمیدی ؟ پس به اقای بالای سرت سلام بده
ضمنا من چشمای سبز دو رنگ و موی بلوند تیره و پوست سفید دارم و اون عیسی مسیح تقلبی هم شباهتی بهش ندارم چون عیسی واقعی پوستی نسبتا تیره و چشمانی قهوه ای و موهای مشکی داشته و بوم نقاشی نبوده جیگر
من یه شغل عالی در یه محل کار عالی دارم و درامدم هم عالیه و خونه خودم رو خریدم و تو یه اپارتمان ۱۱۸ متری میشینم اونم بالای شهر همدان تو خیابان گلزار و برعکس جناب جیره خوار ددی نیستم
حقیقت اینه که رفتی جلوی اینه
همین که خودتو داری با یه پسر ۱۶ ساله مقایسه میکنی ، نشون میده به خیلی جاها رسیدم. جاهایی که تو هنوز باید رویاشونو ببینی و حتی اگه بهشون رسیدی هم باید بدونی یه بچه وقتی نصف سن تو رو داشت بهشون رسیده بود. 🙂
ضمنا عیسی هر شکلی که بوده قیافش یه هزار لولی ازت بالاتر بوده پس اینقدر من و بقیه رو با ذلیل کردن خودت نخندون.
نکنه منطق تو اینه که هر کی بلونده از اول خوشگل بوده؟؟؟ هه یادم رفته بود نژاد پرستی و نمیفهمی بلوندایی رو هم داریم که قیافشون در حد پوست موز توی سطل آشغاله.
عیسی تقلبی نیست. ولی تو هستی.
ضمنا چطوره از یه نفر که فحش خانوادگی میده دفاع نکنی تا خودت هم شبیه همونا نشی؟
با این شغل عالی چقدر علافی که میای برای یه دختر ۱۶ ساله جلسه روانشناسی میذاری خخخ ضمنا ۸۰ درصد هم مطمئنم داری دروغ میگی.
واقعیت اینه که من ۱۲ سال ازت جلوترم عزیز!!! کلی لحظه واس زندگی کردن جلومه ! در حالی که تو دیگه آخرای جوونیت هستی ! آخرای جوونیتو هم داری صرف دفاع از یه آدمی میکنی که محض تفریح به خانواده یه آدم فحش میده :rotfl:
نمیدونستم جنس تاجی که بالاسرم بوده ، آشغال بوده. همین الان میندازمش سطل آشغال و یه تاج دیگه میذارم سرم.
باید از بالای ابرا بیام پایین تا بهت یه سلام بدم؟؟؟ چرا تو نمیای بالا؟؟؟
پس این دختر خیلی چیزا رو بهت گفته مگه نه؟؟؟ واو! و الان تو منو به این لقب زشت صدا زدی.
آخرین جملم خطاب به شما دو تا فیک :
انقدر حسودی کنید بهم تا بترکید! تا ابد باید حسرت همه چی من (واسه تو و اون دختر ، خانوادم رو) بخورین.
دلیل دعواهات با منو فهمیدم… کافیه دیگه. واقعا که گشنه ها زیاد شدن…
Always be positive
ترکیدم داداش! دمت گرم! چند وقتی بود انقدر نخندیده بودم!
Always be positive
Stop man, u killing him :rotfl:
بیشوخی ۲۱ ام. رشته تجارت بینالمللام میخونم. حالا ول کنین حاشیههارو.
حرف من این، عامل اصلی اوج گرفتن سبک بتل رویال خوده شما بازیکنانین. اگه بازیهای بتل رویال فروشی خوبی نداشتن که دارن، مطمئنن شرکتهای بازیسازی میچسبیدن به همون بازیهای داستان محوری که شماها دوست دارین.
سکرین شات اون پیام خصوصیت، اونی که درخواست آدرس ایمیل ازم کردی رو بزارم؛ ها؟
نترس نمیزارم چون نمیخوام خجالتزده شی.
بزار دخمل هستی دیگه،تازه ایمیل که حتا ترامپ به رییس اتحادیه ی اروپا هم میده، که خانمه انگلا مرکل هست.
دوستان زشته یه لشکر ریختین سر یه دختر سرکوبش میکنین لطفا ارام باشید ایشون فقط نظرشونو میگن به هیچ کس هم ربطی نداره کمی فرهنگ بد نیست هر دروغی گفته باشه رفته رفته رو میشه شخصیتش خراب میشه دیگه لازم نیست بیاید اینجا بگید دروغگو هست
من شاید مطمئن نباشم که با یه دختر سر کار داریم یا نه.
ولی مطمئنم با یه انسان سر و کار نداریم.
در ضمن ، من تا جایی که دیدم فرهنگ همه کسایی که ایشون رو مسخره کردن ، بالاتر از ایشون هست.
من بیش تر ترجیح میدم به قصد و هدف کامنت شما شک کنم تا این که برم سراغ کسایی که مسخرشون میکنن.
برخلاف بعضیا فرق بین پیام خصوصی و کامنت عمومی رو میدونم . وگرنه خیلی چیزا واس گفتن هست.
بازم به همه میگم : دوستان من یه چیزی رو دارم میبینم و به همتون توصیه میکنم گول ماسکی رو که ایشون گذاشتن رو نخورین. جنسیت ، دقیقا چیزی هست که ایشون دارن ازش به عنوان سپر استفاده میکنن.
آقا فرزاد شما هم بهتره اول از تجربه بقیه استفاده کنید تا این که فاز روشنفکری بگیرید تا توجه بعضیا رو جلب کنین.
در جواب always be negative اینکه عزیزم شما مجبور نیستی کامنت من رو ریپلای کنی من اون چیزی که در مورد من فکر میکنید و به خودتون تلقین میکنید نیستم در ضمن من جز نظر شخصی ایشون هیچی ازشون ندیدم و برعکس کامنت های شما رو تو هر پست مضخرف و خودنمایی و تکلف دیدم. این شمایید که همه رو قضاوت میکنید و این شمایید که باید تجربه ی قضاوت نکردن دیگران و تخریب شخصیت رو به دست بیارید. و اینکه دهم میخونید و خیلی راه در پیش دارید
تا اومدیم گرگ ها رو رام کنیم س.گ ها شاخ شدن!
GG
تایید لطفا
خوبه که همه کامتامو هم میخونی . فکر کنم منم بهتره بگم : GG
واقعا همین فکت واسم کافیه. در ضمن ، حداقل یاد بگیرید توهین نکنید توی کامنتتون :/
Speed girl تو معلوم نیست با خودت چند چندی برو با خیال اینکه بازی تک نفره رو به موتن خوش باش 😉
در کل یچیزی گفته یچیزی گفتید، دیگه کشش ندید صلوات بفرستید.
بنده حقیر ۲۶سالمه ولی همینحا عذر خواهی میکنم از speed girl روی هم دیگرو ببوسیم و ببوسید، دوست باشیم با هم درست نیسنت حالا هرکس نظرش رو گفته.،ایا عذر خواهیه منو میپذیرید اسپی گیرل و دوستان؟؟؟؟؟
اگه یه بار توی عمرت قرار باشه به توصیه من گوش کنی ، به شدت دوست دارم این توصیه باشه : هیچ وقت خودتو ضعیف جلوه نده و عقب نکش.
کاملا یه توصیه دوستانست چون بعضیا هستن که وقتی یک قدم میری عقب ، دو قدم میان جلوتر و از خط قرمز رد میشن. :idk:
تا دو روز پیش ۱۶ سالت بود الان تجارت بین الملل میخونی؟
بین خودمون باشه منم پدر بزرگ انیشتینم.
“یکی از مهمترین و کلیدی ترین اصول تجارت عرضه و تقاضاست”
والا این مفهوم تو اقتصاد دهم انسانی هم هست
🙂
توی جغرافیای دهم هم هست :/
به قول یکی از دوستان عزیز گیمفایی کافیه به این دو تا توصیه گوش کنین عزیزان گیمفایی:
Don’t feed the troll + Don’t take the bait :loser:
راجب اون توصیفه بالات موافقم، به هیچکس اعتماد نمیشه کرد، یه عذر خواهی کسی رو نمیکشه و کسی رو پایین نمیاره اینو بدونید.
حتا ممکنه باعثه نجاته جانت بشه عذر خواهی تا بخایی بری درگیر شی، اینم یه توصیه از منه اگر متوجهش شدی دوسته گرامی ،
و،الا میدونم کاربر اسپید گیر هیچ وقتم پایین مایینا کامنت نمیزاره قسمتهای پایینیه کامنتها منظورمه. :laugد، دیگه بحث تیمام.
اتفاقا بر عکس
تو طول یه سال چندین بازی مختلف عرضه میشه (داستانی)و این یعنی تو یک سال چندین داستان
به نظرم هیچ آدمی نمیاد مثلاً برا ۳_۴ سال فورتنایت بازی کنه.
من منظورم تنوع هست.شما میخوای ۳ سال بری تو بازی تو یه جزیره تفنگ برداری بقیه رو بکشی که کاملا بیهودست و وقت تلف کردنه
اما عناوین داستانی اگر چه باز هم وقت مارو تلف میکنن،ولی با روح و فکر ما بازی میکنن!شما بر ترین صحنه های دنیای گیم رو بخواهید نگاه کنین همش مال عناوین داستانی
و درضمن،عناوین داستانی کشش داشتن نسخه های بعدی هم دارن,ولی یه نسخه دیگه از یه بازی آنلاین میشه شیر دوشی به طور مثال:چه فرقی بین CoD black ops 3,4و CoD advance warfare در زمینه آنلاین دارن؟؟فقط یسری سلاح متفاوت و black ops 4. بتل رویال داره.(این کار پول پرستی اکتی رو نشون میده)
به هر حال هر دو بازی باید باشند و فکر نکنم بازی های آفلاین برن
حقیقت اینه که هیچوقت عناوین یک نفره و چند نفره جای یکدیگر را نخواهند گرفت.
تنوع همیشه چیز خوبی بوده و هست و خواهد بود. بازی ها با انواع ژانر های مختلف، حالت های مختلف و…
ولی نباید از یاد برد که هدف “بازی”، “سرگرمی” است،
و هر بازی این کار را به روش خود انجام میدهد و از راهی متفاوت به این هدف میرسد.
مثال بزنیم:
The Witcher 3: محتوای زیاد این بازی و البته تکراری نبودن محتوا.
GTA: آزادی در بازی به شکلی جذاب.
Portal: ایده ای کاملا جدید، شوتر اول شخص پازل محور.
Heavy Rain: داستانی جذاب و گیرا، تجربه وقایع با شخصیت اصلی و همدردی با او.
PUBJ: هیجان ناب مبارزه با ۱۰۰ نفر.
Minecraft: ثابت میکند که هدف بازی، سرگرم کردن مخاطب است. نه گرافیک دارد، نه داستان، اما از تجربه بخش تک نفره آن میتوان لذت زیادی برد.
همان طور که گفتم، هدف بازی، سرگرم کردن است و راه رسیدن به این هدف برای هر بازی متفاوت است.
یکی با داستان جذاب و گیرا،
یکی با ایده های نو آورانه و جذاب،
یکی با داشتن بخش چند نفره جذاب،
یکی…
تنها کاری که بازی باید بکند این است که از تمام پتانسیل موجود، استفاده کند…
ایا بازی های تک نفره به پایان راه خود رسیدن؟جواب =خیر به هیچ وجه
بازی های تک نفره همیشه از محبوبیت بالایی برخوردار هستن و هیچ وقت افت نمیکنن برعکس روز به روز محبوب تر میشن چرا چون بازی هایی روز به روز عرضه میشن که تک هستن مثل the witcher 3 که یا بازی کاملا افلاین هستش ولی فروش بسیار بالایی داره (سه گانه اش ۴۰ میلیون فروخته برا یه بازی افلاین خیلی خیلی خوبه)یا بازی هایی مثل rdr .gta.the last of us وخیلی های دیگه درسته بعضی ها بخش انلاینشون بیشتر محبوبه مثل gta ولی اگه دقت کنید بخش افلاینشون بسیار پر محتوا و طولانی هستش.
البته نوشته بالا فقط یه دلیلش بوده.
تازه بازی های انلاین هستن که دارن افت میکنن.
اینم بگم تا شرکت هایی مثل cdpr.راک استار.ناتی داگ.و خیلی های دیگه هستن به این زودی ها بخش افلاین از محبوبیتش یه درصدش هم کاهش پیدا نمیکنه.
بازم بگم من درست و حسابی دلیل هاشو نیاوردم.
جواب این سوال که قطعا یه نه بزرگه اما نباید منکر محبوبیت بالای عناوین کم خرج و پر سود رو داشت چیزی که مسلمه دیگه دوران طلایی بازی های داستان محور نسل ۶ و ۷ و ۸ برا ۹ تکرار نمیشه ولی تا امثال استدیو های سونی و سی دی پراجکت و راکستار و…. هستن قطعا به پایان خود نرسیده اند
هرچند شاید ورق برگشت و گیمر ها متوجه پوچی و صرفا وقت پر کنی عناوین آنلاین محور شدند و اصلا اونا باشن که به پایان خودشون نزدیک میشن
همین دیروز هم که کوجیما یه چی راجع به سبک بتل رویال گفت که جیگر من حال اومد دمش گرم انصافا
درود
چند تا نکته
اول اینکه دنیای گیم امروز به پر سود ترین و عظیم ترین صنعت سرگرمی تبدیل شده و حدود ۲ میلیارد مخاطب داره
نکته دوم از این ۲ میلیارد حداکثر ۳۰۰ میلیون گیمر های هستن که بازی ۶۰ دلاری می خرن
نکته سوم از این ۳۰۰ میلیون همه ای سبک ها تجربه نمی کنن مثلا طرفدار های call of duty همیشه cod یا شوتر های مشابه بازی می کنن طرفدار های نقش افرینی ویچر و اسکاریم بازی میکنن وحتی بین rpg باز ها گروه کوچکی طرفدار بازی سخت
کل سری souls حدود ۲۵ میلیون فروخته و اسکاریم به تنهای بیش از ۳۰ میلیون ویچر ۳ حدود ۲۵ میلیون
و…
این مخاطبین ثابت در کنار افزایش روز افزون هزینه ساخت بازی ها باعث شده استودیو مجبور به تغییر بازی خودشون بشن
مثلا Gears of War همیشه جدی و خشن مردانه بود همیشه فروشش حدود ۵ تا ۶ میلیون بود درحالی که
Gears of War 1 با بودجه ۱۰ میلیونی ساخته شده Gears of War 4 حدود ۱۰۰ میلیون
به همین دلیل Gears 5 کلا از اون روند فوق العاده فاصله گرفته وفضای بازی تینیجری شده تا با جذب گیمر های جدید فروش بازی افزایش پیدا کنه
god of war از بهترین Hack and slash تاریخ تبدیل به ماجرایی نقش افرینی شد
فروش بازی از ۶ میلیون gow 3 به ۱۲ میلیون تا امروز و احتمالا ۱۵ میلیونی gow 2018 برسه
و….
بازیهای تک نفره از بین نمی رن اما روز به روز کمتر میشن و عملا تنها چند استودیو سونی و راکستار و cdpr و استودیو ها ژاپنی و مستقل ها باقی می مونن
با گذشت گیم سبک بازیا طبیعتا تغییر میکنه و اتفاقا ثبات در گیم عامل شکسته
موفق ترین فرنچایز ها تو گیمرو اگهنگاه کنین همیشه دنبال تحول بودن
ماریوپرفروش ترین فرنچایز گیم
هیچوقت تحول و تغییر حتی به صورت ریشه ای رو فراموش نکرد
از ماریو ی دو بعدیبه سه بعدی از پلتفرمر به rpg حتی به پازل و پلتفرمر سه بعدی همه تحول های ماریو هستن و موفیقت ماریو مدیون تحوله
یا زلدا که از نظر نمرات برترین سری تاریخ گیمه تماما متحول شد
از اکشن ادونچر دو بعدی به سه بعدی با تغییر زاویه دوربین، حتی یه زلدا اومد با motion controls کار کرد
breath of the wild اومد اوپن ورلد رو دوباره به زلدا برگردوند درحالیکه نسخه ی قبلی زلدا تقریبا خطی بود
سری متروید که از نظر نمراتدر کنار halo برترین شوتر تاریخه
از شوتر پلتفرم ۲ بعدی تبدیل شد به شوتر سوم شخص ترکیبی با سبک ادونچر
یا تغییرات رزیدنت اویل از نسخه ی سوم به چهارم
در بخشی که داشتید راجب فروش و تأثیر عناوین مستقل صحبت میکردید، واقعا یه چیزی بهم ضدحال زد…
اینکه اسمی از بازی Hollow Knight نبردید، عنوانی که فروشش از هر۳تا بازی که نام بردید بیشتر بود و اگه اشتباه نکنم حدود ۴میلیون فروش داشته که واقعا فوق العادست
از نظر محبوبیت هم کافیه به پیج استیمش یا تعداد بازدید ویدئوهاش در یوتیوب و یا حتی همین آمار فروشش یه نگاهی بندازید.
سلام دوست عریز
خیلی ممنونم وقت گذاشتید و مقاله رو مطالعه کردید
در مورد اون بخش مربوط به فروش عناوین مستقل، باید بگم به صورت کلی و برای درک بهتر دوتا بازی Celeste و My friend pedro رو مثال زدم. و گرنه بازیای مستقل زیادی هستن که آمار فروش بعضا میلیونی داشتن(مثل Hollow knight که بهش اشاره کردین)
این حرفا همش کار شرکت های بازی سازیه نه گیمر ها
سایت های بزرگ گیم پشت پرده با شرکت ها همکاری میکنن تا این اخبار و مقاله هارو پخش کنن
الان من خیلی از بازی های انلاین رو بازی میکنم ولی امکان نداره ویچر جدید بیاد و من نخرمش
امکان نداره اسسین جدید رو بازی نکنم
علت زیاد شدن این مقاله ها و به زور فرو کردن این تفکر که دوره بازی های داستانی و تک نفره داره تموم میشه اینه که بازی های انلاین به طرز وحشتناکی سود آور هستن برای شرکت های بازی سازی
و این شرکت ها میخوان سلیقه گیمر هارو به سمت بازی های انلاین ببرن
طبیعتا بازی های داستانی و تک نفره خیلی کمتر از انلاین سود دارن
بخاطر همین این مافیا توسط شرکت ها شکل گرفته تا این تفکر رو القا کنه و تقاضای بازی های داستانی رو بیاره پایین
سلام دوست عزیز
یعنی به نظرتون گیمفا داره با شرکتای بزرگ همکاری میکنه تا سلیقه بازیبازان رو عوض کنه؟؟؟؟
این مقاله به صورت کلی نگاهی به وضعیت بازار و فروش عناوین تک نفره داشت. اگه مقاله رو مطالعه میکردین بهذخوبی میدیدن در حاهای مختلف مقاله به دلایل قدرتمند بودن عناوین داستانی و.تک نفره اشاره کردم.
مشکل اینه بعضی دوستان بعد از خوندن تیتر مقاله به سرعت میان کامنت میزارن تا جواب داده باشن…بدون اینکه اصلا ببینن مقاله جی گفته و چه منظوری داشته
من منظورم این نبود سایت های بزرگ خارجی رو گفتم که رو بحث تموم شدن دوره بازی های داستانی مانور میدن
تا الان ندیدم گیمفا همچین چیزی پست کنه
منظور من از سایت های بزرگ سایتایی مثل گیم اسپات ، ای جی ان ، پی سی گیمر و انجمن هایی مثل ردیت هست
( آیا بازیهای تک نفره به پایان دوران خود رسیدهاند؟ )
تا وقتی که سونی تو صنعت گیم حضور داشته باشه چنین اتفاقی نمیوفته
قطعا کمپانی وسیع و فقید سونی در نتایج اثر گذار بوده،ولی دوست دارم تحلیل شما بخونم.میخوام نظرتان رو درباره عناوینی که خطی بودند ولی بخیر اینکه افراد بیشتری رو جذب کنند،اون رو به جهان بازی یا نیمه جهان باز تبدیل کردند.البته خود آقای زاهدی توضیح دادند و نمونه اش نسخه سوم sniper ghost warrior .البته شاید بعضی از دوستان بگن گاد ولی باید بگم سانتا مونیکا خیلی خوب از پس این کار برآمد.و واقعا این عنوان فوق العاده با کیفیت و گیرا بود و شایسته بازی سال بود.کسی که بازی کند متوجه میشود.و خواهش میکنم تلاش دیگر کمپانی ها و استدیو هارو هم در نظر بگیرید و یک طرفه به قاضی نروید.
بازی ها داستان محور تکنفره هیچوقت تموم نمیشن و هستن همیشه صنعت گیمو همه به بازی های تکنفره میشناسن..و این دوره ای بتل رویال اینا تموم میشه با اینکه تموم شده تقریبا
دیگه مثل قبل نیست بتل رویال و امثال این بازی ها….
و این بازی های تکنفره و داستان محورن که همیشه میمونن و همه ی گیمرا و کارگردانا و خیلی های دیگه به تکنفره علاقه دارن
خسته نباشید آقای زاهدی
با احترام به سلیقه همه گیمرها ، بازی های داستان محور پادشاهان دنیای گیم هستن و همیشه باقی میمونن
درسته که فروش بازی های انلاین محور مثل فورتنایت یا کالاف خیلی بالاست ولی اون چیزی که تو ذهن ها ثبت میشه داستان بازی ها و و کاراکترهایی مثل گرالت و کریتوس و cj و…نه لوت باکس ها!
به نظر بنده حقیر بازی های تک نفری و به اصطلاح solo دچار زوال و نابودی نمی شوند بلکه بخاطر دلائلی که آقای زاهدی اشاره کردند و همه ما قبل از این میدانستیم،عرضه چنین عناوینی کم و رو به کاهش میرود.بخاطر همین دیگر splintercell یا prince نداریم چون کمپانی باید ۵ الی ۶ سال بر روی یک عنوان AAA کار کند بعد از این مدت بازی رو انتشار قرار دهد فروش خوب میکند ولی فروش خوبش برای چند ماه است بعد از یه مدت میگن فلان عنوان چند ماه پیش عرضه شد و رفت.و حتی ممکن است استقبال خوبی از این دست عناوین نشود مثل سری های ولفنشتاین و Dishonoerd این عنوان واقعا یک سبک جدید از کیفیت و گیرا بود و خودم وقتی این عنوان رو تجربه کردم با یک چیز جدید روبرو شدم.گفتم تازه عناوین داستانی باید در سطح بالایی از کیفیت باشند تا مورد استقبال بگیرند.تازه باید علاوه بر دادن یک عنوان داستانی خوب باید یک بخش چند نفره عالی هم در کنار آن قرار دهند.تا به طور کافی مورد پذیرش قرار بگیرند.خلاصه کمپانی و شرکت ها میان و نصف هزینه و وقت رو برای یک عنوان آنلاین صرف میکنند و با پشتیبانی و ارائه محتوا برای اون عنوان تا چند سال روی اوج قرار دارد و فروش خوبی هم دارد.خیلی از کمپانی ها و شرکت ها بودند که زدند روی همچین خطی با دیدن استقبال کم از عناوین داستانی که هم برای خودشون بود و هم برای دیگران.خلاصه عناوین داستانی داریم ولی نه مانند چند سال گذشته حسابش رو بکنید چند سال باید بگذره تا عنوانی مانند Red Dead 2 رو ببینیم.چند سال Borderlands نداشتیم یا bioshock. فراوانی عناوین داستانی کم میشود ولی هیچ گاه به صفر نمی رسد.متشکر از آقای زاهدی.
خلاصه دوستان عنوان داستانی و تک نفره در این شرایط اگر بخواهد موفق بشود،علاوه بر داشتن یک بخش داستانی و تک نفره با کیفیت و گیرا نیاز به داشتن یک تجربه آنلاین محور نیز هست.بخش داستانی نیاز نداره open world یا غیر اون باشه.و خیلی از کمپانی،شرکت و استدیو ها عناوین داستانی شون با استقبال کمی مواجه شدند و امکان دارد نسخه جدید اون ها رو نبینیم یا اگر تجربه کنیم خیلی زمان زیادی طول بکشد.نمونه اش کمپانی راکستار بله حتی این کمپانی که عنوان Max Payne 3 با وجود داستان و گیم پلی گیرا با استقبال خوبی مواجه نشد.و چیز دیگه این گیمر ها همون گیمر ها هستند فقط سلیقه شون بیشتر شده و انتظار دارند چیز های بیشتری ببینند.مثل خیلی از عناوین داستانی و غیر داستانی وقتی قراره نسخه جدیدی از اون ها منتشر شود.حتی میخواد the last of us 2 باشد.
سلام دوست عزیز
خیلی ممنون از وقتی که گذاشتید و مقاله رو خوندین
بله کاملا درسته…به علت برآورده نشدن انتظارات در زمینه فروش، برخی فرانچایز ها مثل Dishonored یا Evil Within احتمالا چهار پنج سالی به خواب زمستانی فرو برن…البته در مورد اون نکته که گفتین حتی بازیای تک نفره باید بخش آنلاین و جند نفره داشته باشن، همیشه این طور نیست برای مثال god of war یا marvel spider man بدون هیچ بخش آنلاین بیش از ده میلیون نسخه فروش داشتن…هرچند قبول دارم وجود یک بخش آنلاین سرگرم کننده کنار بخش داستانی. مخاطبای بیشتری رو جذب میکنه…
احسنت به شما بله درسته.همیشه استثناعاتی وجود دارد.و شرایط دیگه وجود دارد مثل تبلیغات و هایپ و ناشر قوی.عناوینی که گفتید به شدت مورد توجه هستن.و کمپانی فقید سونی پشتشان هست.
دوستان شاید شما به بنده نقد داشته باشید،مشکل ندارد ملی میخوام بدانید بنده با استدلال و تحلیل حرف رو میزنم.و از پیشینه ای زیاد و عمق کافی در صنعت گیم به لطف خدا برخوردار هستم.تازه یه نکته عنوان Titanfall 2 با اینکه از داستانی متوسط رو به خوب برخوردار بود و یک بخش آنلاین عالی باز هم نتوانست به موفقیت عالی برسد.البته شرایط دیگر هم حاکم است.و با انتشار Apex دوباره بر سر زبان ها افتاد.متشکر از آقای زاهدی بنده میخواستم همچین مقاله ای رو بنویسم.این نویسنده فقید و با اخلاق.
نمیدونم چرا تا ی نفر گفت بازی های تک نفره دارن به پایان میرسن همه چسبیدن بهش؟آخه واقعا ی بازی آنلاین با ی بازی تک نفره قابل مقایسه نیست.واقعا من نمیتونم روزی رو بدون عناوینی مثل
Fallout
TES
God Of War
Dark souls(کلا بازیای فرام سافتور)
Gta
Resident Evil
و …
تصور کنم.خودم وقتی بیش از حد آنلاین میزنم حالم از بازی بهم میخوره و برای این که حالم سر جاش بیاد مجبورم برم ی بازی تک نفره و داستانی بازی کنم.توی بعضی بازی های داستانی جذابیت هایی هست که توی بازی های آنلاین حتی نمیشه ی اپسیلون از اونا رو دید.نمونش فالوت بود که اومدن بازی آفلاین رو تبدیل به آنلاین کردن همون خودش کلی مشکل ایجاد کرد…
سیاستمدار زرنگ یه بوته اتیش میزنه و مجبورت میکنه بجای اب گازوییل بریزی روش تا خاموشش کنی
این حرف بیشتر از اینکه از مخالفین بازی های داستان محور یا طرفدارای بازی های انلاین شنیده بشه از خود طرفدارای بازی های داستانی شنیده شده
چرا؟ چون یه نفر یه جایی این حرف رو زده و اینها همه خواستن دفاع کنن
بنظر من :
هیچکدوم از بین نمیرن نه داستانی و نه آنلاین عین ترازو میمونه که تو دوره های مختلف کفه هاش سبک و سنگین میشن یعنی یه مدت عناوین داستانی رو بورس میرن یه مدت عناوین آنلاین
دوستان میخواستم یه بحثی رو باز کنم،کمپانی بزرگ و فقید take-two سال گذشته Red Dead Redemption 2 رو در لیست نامزد ها برای انتخاب بازی سال رو داشت.و گاد ۴ این جایزه رو برد.گفتم بنده PC باز بودم تقریبا در فروردین ps4 رو تهیه کردم و از انحصاری های کمپانی سونی در نسل هشتم و نسل هفتم که به صورت پورت شده و ریمستر برای پی اس فور منتشر شدند استفاده بردم.و واقعا باید عنوان گاد ۴ یک عنوان بسیار با کیفیت و گیرا بود.و هرکس که بازی کند متوجه این امر خواهد شد که جایزه بازی سال مخصوص گاد ۴ بود.ولی امسال کمپانی Take-Two بوردرلندز ۳ رو خواهد داشت و از هر نظر بسیار عالی است کیفیت گیم پلی،شخصیت پردازی،روایت داستان و مکانیک های گیم پلی و….رو در بر دارد.و یکی از نامزد های گوتی امسال خواهد بود شک نکنید.شرمنده که دوباره این نظر رو میفرستم میخواستم افراد بیشتری رو درگیر کنم،نظرات بیشتری رو بخونم و با فکر های بیشتر آشنا شوم.این قطعا در نظرات آینده بنده تاثیر گذار است.
میخوام شما هم نظرتون رو بگید.حالا برسیم به عنوان Death stranding خیلی از دوستان بیان میکنند که این عنوان گوتی امسال خواهد بود.چطور میتوانند همچین حرفی بزنند ما اصلا نمی دانیم با چی طرف هستیم،آخرین عنوان در دست ساخت کوجیما نسخه آخر metal gear solid بود که عنوانی خوب بود ولی دارای مشکلاتی بود مثل طراحی مراحل ها و محیط بازی که یکنواخت بود،جهانی بزرگ ولی غیر قابل استفاده و کمبت و گیم پلی آن بسیار جای کار زیادی داشت.و اصلا عالی و کیفیت لازم رو نداشت.البته مشکلات پیش آمده کوجیما با کونامی بی تاثیر نبود و حتی دیدیم که مرحله آخر این عنوان با آپدیت اضافه شد.
و در بازی death stranding وقتی به گیم پلی و کمبت آن می رسیم همان عنوان metal gear solid را میبینیم با رنگ و لعاب بیشتر.پس چطور دوستان از الآن حکم گوتی سال رو صادر کردند؟بلکه نیاز داریم این عنوان منتشر گردد و نمرات آن و کیفیت آن را مشاهده کنیم و بعد قضاوت کنیم و با دید وسیع تصمیم بگیریم.شرمنده که دوباره این نظر رو میفرستم میخواستم افراد بیشتری رو درگیر کنم،نظرات بیشتری رو بخونم و با فکر های بیشتر آشنا شوم.این قطعا در نظرات آینده بنده تاثیر گذار است.
همین بازی های آنلاین صنعت گیم رو نابود کردن و البته سلیقه بعضی افراد رو.
به شخص خاصی نمیخوام توهین کنم ولی…
آنلاین بازها نمیدونن گیم یعنی چی.موسیقی یعنی چی.داستان یعنی چی.The Last Of Us یعنی چی.
Uncharted یعنی چی.Heavy Rain یعنی چی.کلا نمیدونن چون گیم رو فقط و فقط تفریح و گذروندن وقت میدونن
من به شخصه بازی های آنلاین رو…حروم شدن (وقت) میدونم.
یادمون نره فورتنایت باعث شد خیلیا که گیمو ترک کرده بودن به این صنعت برگردن البته من بدم میاد ازش ولی به هر حال گیمر حق داره هرچی میخواد بازی کنه
کسی نگفت فورتنایت بده
کسی هم نگفت کی حق داره کی حق نداره
بحث یه چیز دیگس
حداقل سعی کن زحنت نویسنده رو جبران کنی و مقالش رو بخونی
بازی های تکنفره هیچوقت محو نمیشن ولی با پیشرفت تکنولوژی حوزه گیم و سرگرمی به سیطره بازی های آنلاین درمیان.
بازی های آنلاین به جای خود
داستانی هم به جای خود
هیچکدوم جای همدیگه رو تنگ نمیکنن.این بازی سازها هستن که تصمیم میگیرن بازی چطور باشه.بهتره هر دو تا یک اندازه باشند البته فعلا بازیهای آنلاین بیشتر شدن.
قطعا جای همدیگرو تنگ میکنن
به خاطر همین بازی های آنلاین و سود های کلانش باعث شد یکی مثل EA بیخیال ادامه عنوان تکرار نشدنی
(Dead Space) بشه و بره سراغ آنلاین.چون سود کلان داره.
این یه مثال کوچک و دم دستی بود.امثال این اتفاق متاسفانه کم نیست.
برعکسش هم صادقه.مثلا سی دی پراجکت مثال شما رو نقض میکنه.
پس دلیل ساخت Star Wars Jedi: Fallen چیه؟
اون که یه بازی ۱۰۰ درصد آفلاین و داستانیه
چرا بجاش Star Wars Battlefront 3 معرفی نشد اگه سود بازی های آنلاین خیلی بیشتره؟
این مثال بطور کامل نظر و فرضیه شما رو رد میکنه.
وقتی که نینتندو و سونی باشن، بازی های داستانی به پایان نمیرسن
البته PC بنده دیگه از لحاظ گیمینگ دیگه جواب نمیده نهایت تا بازی های اوایل خرداد جواب میدهد و یکسری عناوین مستقل کوچک وگرنه دیگه باید اون رو ارتقا بدهم که ۲۰ الی ۲۲ ملیون هزینه دارد.و باید به pa4 متکی باشم.
دست دو جور کنی زیر ۱۰ تومان می شه
اگر میخای آنقدر هزینه کنی ((داوود هزینه نیستم)) خب برو ترکیه یا کشور های همسایه هم بگرد هم تهیه کن بیار با خودت ارزون تر در میاد.
البته با عرضه کنسول های نسل ۹ قطعاته فعلی پیسی ارزون میشن در دنیا بشدت. اینجا هم رو دستشون میمونه بخان گرون بدن.
دوست عزیز شما این بودجه را در اختیار داشته باشید تا دو نسل، (تقریبا) از هر لحاظ (چه بازی چه کارهای گرافیکی چه برنامه نویسی و هر کار دیگه یک همچین سیستمی با این بودجه مناسب همه این ها هست) تامین هستید. لطفا اطلاعات غلط ندید.
میشه با یه بودجه کم هم یه سیستم عالی جور کرد
دست دوم نصف قیمت درمیاد.حتی کمتر هم میشه.کافیه تو فروم جست و جو کنی.
به پایان که نه ولی خیلی کمرنگ شده مخصوصا بازی های داستانی خطی .
بازی های جهان باز مثل آفت به جان عناوین مطرح می افتند مثل مترو و تاثیر منفی دارند .
به امید انتشار روز افزون بازی های خطی داستانی با کیفیت
اتفاقا با بعضی از قطعات دست دوم و یکسری نو میگم ۲۰ الی ۲۲ ملیون.قیمت گرفتم.ولی در رابطه با این موضوع باید بگم که چون بازی ها داستانی در شرایطی که توضیح دادم و توضیه داده شد در مقاله بخاطر جذب مخاطب بیشتر،میان و دنیای بازی رو جهان آزاد میکنن و محتویات بیشتری رو براش میذارن که به قول شما یک عنوان خطی و گیرا مثل مترو وقتی میاد و جهان ازاد میشود به بازی لطمه میخورد هم از لحاظ کیفیت در گیم پلی و هم نمرات و هم در فروش و استقبال.مثل عناوین homefront the revolation و sniper ghost warrior 3 و….
چون شخص مقابل میاد و ۳۰ دلار میدهد پابجی ساعت ها و روزها و هفته ها و حتی سال بازی میکند.ولی بیاد ۶۰ دلار بدهد یک تجربه ۵ الی ۶ ساعته بازی کند.برای همین یک دنیای وسیع و خشک رو خلق میکنند که وقتتو تلف کنند.برای همین عناوین تک نفره و خطی گیرا میشوند open world بی استفاده.که در ادامه شکست هم داره.ولی خب رقابت هم سنگین تر شده و اون ها هم چاره ای ندارند.بلکه یک ناشر خوب میخواهند که حمایت مالی و تبلیغاتی ازشون داشته باشه.وگرنه میروند سمت و سوی عناوین آنلاین محور یا چیزی که شما گفتی.دنیای باز بی استفاده.
دوران بازی های داستان محور که قطع به یقین هیچگاه به پایان نمیرسند تا زمانی که ناتی داگ ها و راکستار ها و cdpr ها باشن ولی اگر به احتمال یه درصد یه روزی بخواد این اتفاق بیفته منم دیگه گیمر نیستم و ترجیه میدم از این دنیایی که شدیدا بهش وابستگی دارم برای همیشه خداحافظی کنم :yes: :yes:
من اتفاقا به هیچ وجه مخالف وجود بازی های آنلاین محور نیستم اما این تا وقتیه که هر کدوم در جایگاه خودشون به کار خود ادامه بدن و باعث صدمه به بازی های داستان مخور نشه قطعا بازی های آنلاین زیادی وجود دارند که پرطرفدار هستن و بهش بزرگی از جامعه گیمینگ امروزی رو شامل میشن اما چیزی که از ابتدا اشخاص زیادی رو به سمت این دنیای پر از سرگرمی و زیبایی کشیده تنها بازی های داستان محور بوده 😉 😉
ولی در کل برای من حرف اول و آخر بازی های داستانی میزنه و هیچوقت نتونستم ادن حس خوشایندی که در حین بازی های داستانی مورد علاقم تجربه کردم رو با بازی های آنلاین داشته باشم :yes: :yes:
والا انقدر مقاله پر و پیمون و کامل بود، که اگر بخوام در مورد مطالب گفته شده نظر بدم زیر ۴۰ خط نمیشه! واقعا خسته نباشید اقای زاهدی؛ قشنگ دست گذاشتید روی چیزی که این روزها توی بورسه.
فقط تنها ایرادی که به مقاله وارده اقای زاهدی اون مثال هایی بود که ذکر کردید؛ البته عذر میخوام که این رو میگم ولی خود شما اقای زاهدی مقاله رو یک بار مطالعه کنید! احساس نمیکنید جای چه عنوان تاریخی خالیه؟ باور کنید جای یک عنوان خیلی خالیه … عنوانی که انگار توسط انسان ها ساخته نشده بود … عنوانی که کاگردانش اعتراف میکنه که پیر شده تا تونسته بسازتش! (یکم دیگه ادامه بدم فکر کنم بگید این دیوانه است) بیخیال، شاید در اینده بیشتر قدرش رو بدونیم. در هر حال خسته نباشید خیلی مقاله کاملی بود، با تشکر.
هرگز چنین اتفاقی نخواهد افتاد.
من در واقع شدیدا طرفدار بازی های تکنفره هستم ولی خودم هم توی منجلاب اعتیاد آور بازی های آنلاین گیر کردم و این وقت کمی هم که برای بازی دارم رو برای بازی های آنلاین هدر میدم و متاسفانه همه ی صنعت گیم داره به همین سمت پیش میره و این یعنی به پوچی رسیدن صنعت گیم
اگه بازی های داستانی به اخر خط برسن باید فاتحه صنعت بازی رو خوند
چنین اتفاقی نمی افته . بلکه فقط کفه ترازو به سمت یکی سنگینی می کنه و دوباره این حالت تغییر می کنه و دچار نوسان میشه . عنوان تک نفره هم به نظرم من به این خاطر از رده خارج نمیشه چون تنها چیزی هست که میشه قدرت موتور و داستان و گیم پلی رو به بهترین شکل روی اون انجام داد
من یه بازی ۹ ساعته تک نفره رو تو چند روز تمام میکنم!بازی مثل رد دد ۲ اساسین کردید و dlcهای محشرش تا چند ماه سرگرمم میکنه این منو راضی میکنه از گیم..
بزرگترین دشمن عناوین آنلاین خودشون هستن. مگه در آن واحد یه نفر میاد خودش رو وقف چندتا بازی آنلاین کنه؟ نهایتا یکی دوتا.
یه گیمر آنلاین باز چقدر وقت بابت یه بازی میذاره؟ مشخصا مدت ها درگیر یه بازی هست، چند ماه یا شایدم سال.
ولی کسی که مشتری بازیهای داستانی هست، هر سال تعداد خیلی زیادی گیم مختلف رو تهیه و بازی میکنه.
صنعت فروش بازیهای داستانی خیلی پویا تر از بازیهای آنلاینه.
هر ساله میشه تعداد زیادی بازی داستانی فروخت که سود خوبی برای شرکت ها داره ولی اگه قرار باشه بازیها فقط آنلاین و چند نفره باشن. سود کار میوفته رو لوت باکس ها و دوشیدن گیمرا ازین راه ها.
قطعا خیر
هم بازی های آنلاین و هم داستانی خالص جذابیت های خاص خودشون رو دارن و من به صورت متناوب از بازی کردن هر دو طیف لذت میبرم. اما اگه خدای نکرده روزی سبک داستانی منقرض بشه مطمئن باشین خلاقیت و نوآوری و سوپرایز های صنعت گیم به پایان میرسه. چون بازی های آنلاین پرسود ترین و کم دردسرترین محتوای گیمینگ برای بازی سازها هستن. نمونه ش فورتنایت که با گرافیک نسل هفتمی و رایگان بودنش از ابر شاهکاری مثل رد دد با اون گرافیک خفن و دنیای پر از جزئیات و زنده طرفدار زیاد داره. و این یعنی زنگ خطر
متاسفانه بازی های خطی داستانی خیلی کم شده و جاشون بازی های داستانی ار پی جی مزخرف گرفته ، به امید روزهای بهتر واسه بازی های داستان خطی و خاطره سازی دوباره …
تا وقتی امثال رد دد و گاد آف وار و ویچر هستن این سوال جوک محسوب میشه :)))))
قطعا مولتی پلیر خیلی سرگرم کنندس و سال ها میتونه ادم رو سرگرم کنه ولی لذتی که یک بازی تک نفر داستانی میده هم جای خودش رو داره ولی اصلا با بتل رویال نتونستم کنار بیام و روزی که بازی ها بخاد فقط بتل رویال بشه روز خدافظی من از دنیای گیم خواهد بود با تشکر
نه تا زمانی که شرکت هایی مثل اپیک و EA و اکتیویژن و… از سیاست های چرت شون دست بردارن بازیای آنلاین بی محتوا با کلی لوت باکس منقرض میشن و نه تا زمانی که امثال کوجیما و کن لوین و میازاکی و میکامی و سم لیک و رومرو همراه با کلی استودیو باحال تو صنعت گیم حضور دارن، بازیای داستانی منقرض میشن…
اصلا تیتر یه چیزی دیگست
نظرات ۳۶۰درجه فرق میکنه
یه مدتی هست که سایت گیمفا داره خراب میکنه باید فکری به حال نظرات بی مورد بشه که باعث میشه حدود پنجاه نظر بی ربط منتشر بشه.
سعید جان لطفاً رسیدگی