۸ بازی که دیدگاه ما را نسبت به جهان تغییر دادند
شکی نیست که بیشتر مردم، برای ثبت لحظاتی خوش و دوری از گرفتاریهای روزمره، به تجربه بازیهای ویدیویی روی میآورند، اما همه آثار صنعت بازی همیشه سرگرمیهای دورریختنی و یک بار مصرف نیستند.
صنعت بازی این پتانسیل را دارد که ابعاد گستردهای از دنیای اطرافمان را به ما نشان دهد و در شرایط خاص، تأثیر عمیقی بر نگرش ما نسبت به جهان بگذارد یا حتی دیدگاه ما را به کلی متحول کند. میتوان گفت پیوند هنر و بازی هنگامی ثمر میدهد که درهای جدیدی به روی دیدگاه و احساس مخاطب باز شود. ممکن است به تجربه یک بارۀ تاثیرگذارترین بازی زندگی خود بسنده کنیم، اما تأثیری که بر زندگیمان گذاشته برای همیشه خود را نمایان کند.
از میان بازیهایی که به ما یاد دادند به سیاست انتقادی نگاه کنیم، بازیهایی که کمک کردند غم و اندوه خود را فراموش کنیم و بازیهایی که انسان بهتری از ما ساختند، به آنهایی اشاره خواهیم کرد که منجر شدند به دنبال جایگاه خود در جهان بگردیم و درک بهتری از زندگی پیدا کنیم.
۸. Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty
Metal Gear Solid 2 بعد از ۲۵ سال هنوز هم اثر جاهطلبانهای بهنظر میرسد. سخت است Sons of Liberty را صرفاً یک بازی اکشن و مخفیکاری ببینیم، چرا که بسیار جلوتر از زمانه خود بود. کوجیما با این بازی نحوه جریان و چرخش اطلاعات را بررسی کرد و اینکه چگونه فناوری مدرن، تشخیص واقعیت از دروغ را سخت میکند. آینده و ماهیت رسانههای اجتماعی الگوریتممحور امروزی، تقریباً در Sons of Liberty پیشبینی شده بود.
میتوان گفت Metal Gear Solid 2 منبع الهام یک نسل از مخاطبهای جوان شد تا در عین حال که زندگی خود را از دریچهای فلسفیتر بررسی میکنند، به تاریخ و سیاستی که وجودیت آنها را مشخص کرده، علاقهمند شوند. درک کامل چنین اثری برای مخاطبهای آن دوره دشوار بود، اما استانداردهای جدیدی برای داستانسرایی در بازیهای ویدیویی ایجاد کرد.
برای مخاطبهای جوان بازیهای ویدیویی که تازه شروع به تفکر عمیق درباره دنیای گسترده اطراف خود کرده بودند، Sons of Liberty حکم بیدار شدن از خواب را داشت.
۷. Spiritfarer
از دست دادن عزیزان و عبور از دوران غم و اندوه، از سختترین جنبههای وجودی انسانی هستند. شاید بتوان گفت در این دوره، تاثیر آرامشبخش فیلمها، موسیقیها و حتی بازیهای ویدیویی بیش از پیش نمایان میشود.
Spiritfarer به طرز عمیقی به واقعیت مرگ و دنیای پس از آن پرداخته و مخاطب در نقش استلا به ارواح مردگان کمک میکند تا به دنیای پس از مرگ بروند. برای درک بهتر بازی، لازم نیست به دنیای پس از مرگ اعتقاد داشته باشید. مرگ در Spiritfarer هولناک نیست و در قالب یکی از واقعیتهای زندگی به تصویر کشیده میشود.
این بازی با یادآوردی ارزش زندگی در لحظه، به افراد زیادی کمک کرد تا با اندوه و واقعیت مرگ کنار بیایند.
۶. Dark Souls
بدون شک Dark Souls و ژانر سولزبورن صبر و استقامت علاقهمندان را بالا برد. در عین حال که بسیاری از مخاطبها مجذوب بازیهای FromSoftware نمیشوند، اما آن دسته از طرفداران تسلیمناپذیر صنعت بازی دائماً تلاش خواهند کرد تا طعم موفقیت در آثار این شرکت را بچشند. معمولاً راهی برای گذر از سختترین چالشهای وجود دارد؛ حتی اگر به معنای تلاش فراوان و تحمل ضربههای سخت باسها باشد.
شاید دلیل اصلی محبوبیت ژانر سولزبورن تقویت صبر نباشد، اما میلیونها طرفدار دارد که چه آگاهانه و چه ناآگاهانه مجذوب چنین ماهیتی شدهاند.
۵. Life is Strange
یک دهه پیش، اولین ورودی Life Is Strange منتشر شد و هنوز به خاطر مکانیزم «تصمیمگیری و پیامدهای آن» در ذهن مخاطبها جا خوش کرده است.
در این بازی، میتوان زمان را به عقب برد تا پیامد دیگر تصمیمات خود را در زمان حال ببینیم و به این شکل کاری را انجام دهیم که در دنیای واقعی غیرممکن است. بخش آخر بازی طبیعتاً مخاطب را به تأمل درباره مفهوم «انتخاب» در زندگی واقعی وا میداشت؛ اینکه همیشه راه سادهتری وجود ندارد و نباید در تصمیمگیریهای دشوار عجله کرد.
Life Is Strange بسیاری را تشویق کرد تا پیامد اقدامات خود را، هر چند جزئی، در نظر بگیرند و تا حد امکان از تصمیمات خود مطمئن باشند.
۴. Death Stranding
Death Stranding که از آن به عنوان شبیهساز پیادهروی و تحویل مرسوله یاد میشود، مفهوم به شدت پیچیده و عمیقتری ارائه میداد.
در وهله اول، بازی بیشتر بر اکتشاف در طبیعتی که هر بخش آن مثل پازلی منحصر به فرد عمل میکرد، متمرکز بود. محیطهای چشمنواز بازی، که عمدتاً از جغرافیای ایسلند الهام گرفته شدهاند، بسیاری را تشویق کرد تا بیرون بروند و از زیباییهای طبیعی اطراف محل زندگی خود لذت ببرند.
بازی به مضامین زیادی از جمله روابط انسانی میپرداخت و در زمانی عرضه شد که همه جهان به آن نیاز داشت.
۳. God of War (2018)
سافت ریبوت God of War که در سال ۲۰۱۸ منتشر شد، تاثیر مهمی بر فرنچایز گذاشت، چرا که علاوه بر حفظ گیمپلی اکشن و لذتبخش خود، داستانپردازی و شخصیتپردازی سینماییتری را ارائه داد.
اما نمایش رابطه پدر و پسری تاثیرگذارترین ویژگی این اثر به شمار میرفت. بسیاری از منتقدان و مخاطبهای صنعت بازی، اشاره داشتند که God of War (2018) منجر شد به والدین بهتری تبدیل شوند. موضوع اصلی آن نمایش ظرفیت انسانها برای تغییر و بهتر شدن است، صرفنظر از اینکه گذشتهشان چقدر دشوار بوده باشد. بعید است کسی به این بازی فکر کند و جمله «متاسف نباش، بهتر باش» را با خود مرور نکند.
۲. Journey
برای تحمل زندگی پرمشغله، گاهی لازم است توقفی کوتاه داشته باشیم تا از تمام سفر خود لذت ببریم.
Journey یک بازی دو ساعته و بدون دیالوگ است که به عبور از مناظری زیبا به سمت کوهی در دور دست خلاصه میشد. در طول این ماجراجویی، مخاطبها ممکن بود با یکدیگر روبهرو شوند، اما تعاملات به همکاریهای گذرا و تاثیرگذار ختم شده بود.
Journey همچون یک استعاره ساده اما عمیق برای زندگی است؛ اینکه زندگی چیزی جز سفری پر از زیبایی و تعاملات زودگذر با دیگر همسفران نیست.
۱. Like a Dragon
شاید Yakuza/Like a Dragon به تم ملودراماتیک و شخصیتهای کارتونی و خندهدار خود مشهور باشد، اما تعاملات شخصیتها عمیقاً با صداقت و صمیمیت خاصی همراه است.
در واقع، میتوان گفت سری بازی Yakuza تنها به ضرب و شتمهای خیابانی خلاصه نشده و در پس ظاهر زیادی «مردانه» این فرنچایز، به مضامین و مفاهیم عمیقی پرداخته میشود.
علاوه بر این، موضوعاتی مانند پشیمانی، بهبود خود، فرصت دوباره و بخشیدن را بهطور قدرتمندی به تصویر میکشد و مخاطب را ترغیب میکند تا برخی از این مضامین را در بین مسخرهبازیها جدی بگیرد.
در نهایت همه انتظار دارند با تجربه سری Yakuza سرگرم شوند، اما مثل بسیاری از آثار بزرگ، این سری نیز بدون پرده درسهای زیادی به طرفداران میدهد.
پر بحثترینها
- بازی Intergalactic ناتی داگ را زود قضاوت نکنید
- گزارش: بازی بعدی God of War با محوریت اساطیر مصر در دست ساخت قرار دارد [بهروزرسانی شد]
- کارگردان Ori: پلی استیشن بهزودی استراتژی چندپلتفرمی ایکس باکس را دنبال خواهد کرد
- تاریخ عرضه بازی South of Midnight مشخص شد + تریلر داستانی
- فیل اسپنسر: بازیهای بیشتری از Xbox برای پلتفرمهای دیگر عرضه خواهند شد
- فیل اسپنسر: Starfield انحصاری Xbox باقی نخواهد ماند
نظرات
«در عین حال که بسیاری از مخاطبها مجذوب بازیهای FromSoftware نمیشوند، اما آن دسته از طرفداران تسلیمناپذیر صنعت بازی دائماً تلاش خواهند کرد تا طعم موفقیت در آثار این شرکت را بچشند»
وقتی دقیقا یکسال پیش الدن رینگ رو تموم کردم، چنان حس رضایت و موفقیتی بهم دست داد که تو ۲۴ سال گیمر بودنم خیلی کم سابقه بوده!
ولی ایموشنال دمیجی که لایف ایز استرنج به بازیکن میزد>>>>> 😂
من معتقدم که بجای دارک سولز باید الدن رینگ رو توی همچین لیست هایی قرار بدید، اینکار واقعا خیلی کلیشه ای و تا حدودی بی معناست
واقعا فکر میکنید چون دارک سولز آورنده ی این فرمول هست پس این بازی دیدگاه مارو نسبت به جهان تغییر داد؟! بنظرم الدن رینگ تاثیره بیشتری ازین منظر داشته و طی چند سال اخیر بیشتر از سری دارک سولز تجربه شده، الدن رینگ یک پدیده ی فرهنگی محسوب میشه چیزی که واقعا دیدگاه خیلی هارو نسبت به ویدیوگیم تغییر داد.
بعدم اگه قراره اسم گاد آف وار رو بزارید تو این لیست ترجیح میدم همون نسخه ی اول رو بزارید چون این نسخه هیچ دیدگاه بخصوصی رو نسبت به جهان در کسی ایجاد نکرده
GRIS بازی کنید و درس زندگی بگیرید :)) از هر چیزی ک موقع تجربش تو صفحه نمایش میبینید ی مفهوم خاص میتونید بیرون بکشید، حتی نت های موسیقی بازی هم با داستان بازی هماهنگی کامل دارن….
اوه اوه دیجیتال دیولور یکی با گریس یکی با کلت اف لمب شاهکار کرد.
گریس واقعا با روح و روان آدم بازی میکنه مخصوصا با اون موزیکاش.
https://uupload.ir/view/in_your_hands_inan.mp3/
:)))
دیجیتال دیولور همیشه با بازی هایی که حمایت میکنه شاهکار میکنه
این ها تنها دو نمونه از بازهای خوبشه
اگه کاتانا زیرو بازی نکردید اصلا از دست ندید
یه اکشن خیلی خفن با یه داستان مفهومی و جذاب که به طرز عجیبی به عنوان یه بازی دو بعدی پیکسلی داستان گویی سینماتیک داره و جدیه😅
نمیدونم چرا به دث استردینگ بیچاره میگن شبیه ساز راه رفتن girs هزار برابر بدتره
‘gris’
گریس شبیه ساز راه رفتنه ؟ در هر قسمتی یک مکانیک جدید داره و معماهایی که مغزو میکنن دو تیکه
Journey هم همینجوریه سه ساعت فقط داری راه میری بدون اینکه پازلی حل کنی یا دیالوگی بشنوی یا داستانی برات روایت بشه
یکی از اورریتد ترین گیماست بنظرم
دقیقا girs هیچی نداره. اونایی که خوششون اومده journy بازی نکردن
بازی هایی مثل Death Stranding، Journey و.. برای من حکم قرص آرام بخش رو دارند یعنی بعد از یک روزی کاری و پر مشغله و سروکله زدن با مردم وقتی میای خونه این نوع بازی ها رو که تجربه میکنی ذهنت آروم میگیره مثلا تو Journey وقتی که رو شن ها راه میری صدای شن ها و زوزه باد رو که میشنوی یا تو Death Stranding بالا رفتن از کوه ها صدای قل خوردن قلوه ها سنگ ها از رو کوه، صدای آبشار و… جهان این نوع بازی ها واقعا مثل یک مدیتیشن عمل میکنند
jusant رو هم بازی کن خوشت میاد
یاکوزا به شدت بازی انسان محوریه و بدون شعار دادن، مفاهیم انسانی را یادآوری میکنه. این ویژگی وقتی سبکش به rpg تغییر کرد، بیشتر هم شده.
ولی یاکوزا بودنش …..
برخلاف اسمش که شاید نشون بده بازی درمورد یه گروه خلافکاره و مثل جیتیای باید جرم و جنایت انجام بدی ، اینطوری نیست
بجز دو نسخه ، توی بقیه نسخه ها یه آدمی هستی که براش محافظت از دوستانش ، دختر خوندش و شهر و قبیلش هرکاری میکنه
ولی کلا یکم ساده از گذشته میگذره
اکثر این نوع بازیا شعار زده و حوصله سربرند که آدم یه ساعتشم به زور تحمل میکنه ولی یاکوزا فرق داره چقدر این سری لذت بخشه و همیشه گیم پلیش فانه الانم بازم هیچی از فان شدنش کم نشده که هیچ بیشترم شده
مقاله ی خیلی خوبی بود
همیشه به این فکر میکردم که چقدر میشه از بازی های کامپیوتری و داستانی که درش روایت میشه و شخصیت هایش ، درس گرفت
میشه خودت رو جای پدر و مادری بگذاری که بخاطر خودخواهی بخوان از هم جدا بشن و اصلا براشون مهم نیست که سر فرزندشون و افکاری که تو سرش میگذره (اینکه خودش رو مقصر جدایی پدر و مادرش میدونه (که این یه مورد روانشناسی در کودکانه) چی میاد
یا اینکه خودت رو جای پدری بگذاری که در عین سختی و خشونت پدرانه ، در وقتش مهربان و موجب دلگرمی فرزندت باشی
و خیلی موارد دیگه که بخاطر موقعیتی که یه گیمر داره میتونه باهاش همزاد پنداری کنه و ازش درس بگیره
یادش بخیر journey! چه بازی زیبا و عارفانهای بودش.
یاکوزا ، فرانچایزی که با هرنسخش مفاهیم جذابی رو ارائه میده و خیلی از مسائل روز دنیا رو نشون میده
مسائلی که میتونن دیدگاه یه نفر رو تغییر بدن
مسائل خانوادگی و شخصی یا حتی مشکلات سیاسی (بیشتر توی اسپین آف جاجمنت)
مسائلی که ممکنه برای تک تک بازیکنا پیش اومده باشه و براش آشنا باشه
متاسفانه این فرانچایز بخاطر مسائل مختلف و رفتن به زیر سایه بازی های خیلی بزرگتر و معروفتر به حقش نرسید و اونطور که باید دیده نشد…
Max Payne و Hellblade هم نمیتونن کاندید چنین فهرستی باشن ؟
هلبلید که درباره افکار یه ادم افسرده روانی مریضه چرا باید کاندید شه؟دیدگاه مارو نسبت ب دنیا چطوری میخاد عوض کنه،،؟😒😐
نویسنده لیست خودش رو داده ، شاید اصلا اونا رو بازی نکرده باشه یا اگر کرده دیدش رو تغییر ندادن که ذکر نشدن.