نقد و بررسی بازی Like A Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name
بازی Like A Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name یک عنوان فرعی است که در حد عناوین اصلی سری، قدرتمند و با چنتهی پر ظاهر شده است.
بازی Like A Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name مدتی پیش برای ادامه و شاید اتمام داستان Kazama Kiryu و ادای احترامی به این شخصیت معرفی شد. این نسخه همراه با نسخهی اصلی و هشتم بازی از سری یاکوزا به نام Like A Dragon: Infinite Wealth معرفی شد. سازندگان، Like A Dragon Gaiden را به عنوان یک پیشغدا برای بزرگترین بازی تاریخ این سری که نسخهی هشتم باشد معرفی کردند و وعدهی یک تجربه با ابعاد کوچکتر از آن اما لذتبخش و باکیفیت را دادند. این عنوان برای کنسولهای نسل هشتم، نهم، PC و البته Gamepass عرضه شده است.
داستان سری یاکوزا بسیار گسترده است و اگر کسی اراده کند میتواند بالغ بر ۱۰۰ مقاله از اتفاقات بسیار زیاد و پیچشهای بزرگ و کوچک نسخههای اصلی، فرعی و Spin Off ها بنویسد. گروههای مختلف یاکوزای ژاپن و نبرد بین آنها بر سر تصاحب مناطق و ریاست و در نهایت پول، آنقدر داستانهای مختلفی در این سری ساخته که تجربهی هر شماره را جذاب کرده است. بدون شک از لحاظ داستان و شخصیتپردازی، این سری در بین بهترین بازیهای تاریخ ویدئوگیم قرار میگیرند.
تا قبل از سال ۲۰۲۱، این سری بیشتر در ژاپن محبوبیت داشت و در بقیهی نقاط جهان چندان تمایلی به آن نبود؛ اما با در دسترس قرار گرفتن اکثر عناوین این سری در سرویس گیمپس و پلاس، به تدریج گیمرهای غربی هم به این فرنچایز عالی علاقمند شدند و از نسخهی Yakuza: Like A Dragon که هفتمین شمارهی اصلی به حساب میآید و البته Judgement این سری محبوبیت زیادی پیدا کرد.
نکتهای که در مورد Like A Dragon: Gaiden وجود دارد این است که حتما قبل از تجربهی این بازی حداقل یکی از عناوین اولیه مثل Yakuza 0 یا Yakuza: Kiwami را بازی کنید تا با کلیات این دنیا آشنا شوید. در غیر این صورت اگر بخواهید به عنوان یک تازه وارد این عنوان را تجربه کنید، داستان عالی بازی تقریبا هیچ لذتی به شما نخواهد داد. این بازی حسن ختامی برای اصلیترین شخصیت این سری است و اصلا منطقی هم نیست که به عنوان اولین نسخه بخواهید Like A Dragon: Gaiden را تجربه کنید.
داستان و روایت بازی مثل تمامی نسخههای دیگر این بازی درجه یک است و فقط میتوان آن را تحسین کرد. Kazuma Kiryu حالا دیگر آن ابهت سابق را ندارد و بعد از به دردسر افتادن اعضای نزدیکش، برای حفظ جان خود و بقیه با یک معامله با یک Agency، با هویتی جدید به عضویت آنها درآمده و گواهی مرگ جعلی خود را صادر کرده است. او حالا Joryu نام دارد سعی دارد با پنهان کردن هویت واقعیاش، از بچههای یتیمخانه و البته وجود خود و آیندهاش محافظت کند. با این حال یکی از دشمنان قدرتمند قدیمی او، Omi Alliance، از زنده بودن او باخبر میشود و با لو رفتن هویتش و به خطر افتادن جان یکی از دوستانش، دیگر نمیتواند مخفی بماند و کارهای سادهی Daidoji را در قالب یک بادیگارد انجام دهد. او باید خشم فروخوردهی سابقش را مجددا زنده کند.
شخصیتپردازی کاراکترهای اصلی در کنار کاراکترهای فرعی همچون Akira Mizorogi و Hanawa فوقالعاده است و روابط باورپذیری برای مخاطب خود ایجاد میکنند. تمامی کارکترها به صورت صریح و شفاف گذشته، انگیزه و قصدهای مشخصی دارند و بازی برای تمامی شخصیتهایشان احترام ویژهای قائل بوده است؛ خصوصا آن که تعداد شخصیتها چندان زیاد نیستند و به راحتی با آنها ارتباط میگیرید. در این بین اکثر کاراکترها پیچیدگی زیادی ندارند و این ممکن است به مذاق طرفداران قدیمی یاکوزا خوش نیاید. این سری همیشه به پیچشهای داستانی بسیار زیاد و غافلگیرکننده معروف بوده اما برای این نسخه مسیر امنی را پیشگرفته است که تا پایان هم ادامه مییابد. داستان بازی بسیار جذاب است و اتفاقات جالبی تا لحظهی پایانی رقم میخورد، اما نسبت به نسخههای دیگر آرامتر است و راحتتر میتوانید ذات کاراکترها را بشناسید.
شروع بازی بسیار مناسب است و خیلی زود با اتمسفر، محیط و اتفاقات ناگفته در نسخهی ششم بازی آشنا میشوید. سری یاکوزا هیچموقع به دنبال پیچیده کردن کار گیمر برای فهمیدن داستان نبوده و بازینامهی طولانی و مفصل خود را به طرق مختلف اما واضح بیان میکند و به دنبال پیدا کردن دستنوشته و غیره توسط شما نیست. البته روایت به صورت محیطی هم هنر خودش را میخواهد و عناوین عالی زیادی در این دسته داریم؛ اما اگر پای این سری بنشینید باید حوصلهی کاتسینهای بسیار طولانی خصوصا برای عناوین اصلی را داشته باشید. خوشبختانه این مورد چندان در Like A Dragon: Gaiden دیده نمیشود و شدت کمتری از عناوین دیگر یاکوزا دارد. به هر حال اگر به دنبال یک روایت منظم، صریح، خوب و با سرعت بالا در خط اصلی هستید Like A Dragon: Gaiden از بهترین عناوین این فرنچایز محسوب میشود و خللی در آن دیده نمیشود.
نکتهی بسیار مثبت دیگر در داستان بازی این است که برای اولین بار ابعاد دیگری از شخصیت Kiryu هم میبینیم. به خودی خود هرکس وارد یاکوزا میشود دیگر نمیتواند یک قهرمان درستکار و کاملا پاک باشد؛ با این حال کیریو این تصمیم را گرفت که با وارد شدن به آن شکل جدیدی از یاکوزا بودن و قهرمان بودن را بسازد و در طول عمرش دست به قتل هیچ فردی نزند و از زندگی مردم عادی نیز تا جای ممکن حفاظت کند. آدمی بسیار خوب بودن کمی برای او کلیشهای شده بود و خوشبختانه در این نسخه با پاک شدن هویت قبلی و ایجاد دردسرهای زیاد برای او، میتوانیم ریسکها و حداقل حرفها و اقداماتی برای ضدقهرمان بودن او ببینیم که هرچند او را از ذات خوبش دور نمیکند، اما ابعاد جدید و گستردهتری به وجههی انسانی او میدهد. حالا او ممکن است اشتباه کند و دیگر حفظ جان خود و عزیزانش و مردم عادی بسیار مهمتر از صدمهی جدی وارد نشدن به حیات یک خلافکار باشد.
گیمپلی بازی گستردگی زیادی دارد. شاید در نگاه اول به نقشه، فکر کنید بسیار کوچک است و فعالیت چندانی به جز ماموریتهای اصلی ندارید اما کاملا در اشتباه خواهید بود. نقشهی بازی به تدریج موارد بسیار بیشتری به آن اضافه میشود و به جایی میرسید که در جای جای نقشه کاری جالب و هدفمند در بازی خواهید داشت و برای ساعات زیادی هم داستان اصلی را رها میکنید. دلیل اصلی چنین کاری از جانب شما سه چیز خواهد بود: مینیگیمهای بسیار خوب و باکیفیت در مکانهای مختلف، Akame Network که منشاء Sub Storyهای بازی است و Coliseum که در ادامه به توضیح این موارد خواهیم پرداخت.
مینی گیمها شامل بازیهای مختلفی چون عناوین قدیمی Sega مانند Virtua Fighter 2، Sonic Fighters و Rally است که یک باشگاه بازی مخصوص به آن اختصاص داده شده و ساعتها شما را پای خود مینشاند. بیلیارد، بازیهای کارتی و مهرهای، رقص، Cabaret Club ها و… انواع دیگری که تعداد زیادی دارند نیز شما را آنقدر سرگرم میکنند که میتوانید روزها برایشان وقت بگذارید. Akame Network حتی تنوع بیشتری دارد و به صورت اختیاری میتوانید تسلط Akame که از شخصیتهای مثبت و همراه بازی است را بر منطقه افزایش دهید. با این کار امتیازات و ثروت زیادی نصیبتان میشود که میتوانید در راههای زیادی از آنها استفاده کنید.
در Akame Network قسمتی به نام Request وجود دارد که در سرتاسر نقشه با علائم تعجب نشان داده شده است. با گشت و گذار در محیط میتوانید به این درخواستها رسیدگی کنید که موارد زیادی را شامل میشود؛ از داستانکهای چندثانیهای چون تهیهی یک غذا برای یک فقیر یا فرد گرسنه و پیدا کردن کیف گمشدهی یک پسربچه و خانم گرفته تا داستانهای چندماموریتی و دشوارتر مانند مبارزه با یک گنگ زورگیر در محل یا نجات یک گروگان که زمینهی جدیتری دارند و البته جوایز بسیار بیشتری هم به شما میدهند.
خوشبختانه این درخواستها و ماموریتها با علائم مناسب به خوبی بیانگر میزان پاداششان هستند و میتوانید آنها را اولویت بندی کنید. همچنین با به دست آوردن Akame Points میتوانید Akame Shop را تاسیس کنید و امتیازات خود را با محصولات مختلف مانند وسایل تزئینی ظاهری یا وسایل کاربردی مثل جلیقهی ضدگلوله و ضربهگیر و آیتمهای سلامتی تعویض کنید. با انجام درخواستها، سطح Akame Network افزایش یافته و با رسیدن به سطوح خاص، ارتقاهای بیشتری مانند تخفیف در خرید وسایل یا تعویض امتیازات در دسترس قرار میگیرند. با رسیدن به سطح ۲۰ این شبکه، Colesium در نقشهی بازی باز میشود که از بخشهای بسیار سرگرمکننده است.
Colesium به صورت کلی به معنای یک استیج بزرگ برای مبارزات خاص و بزرگ است. با پیروز شدن در این مسابقات، سطح شما افزایش یافته و پول زیادی کسب میکنید. حریفان این قسمت تفاوت زیادی با دشمنهای عادی دارند و باید مهارت بسیار خوبی در مبارزات پیدا کرده باشید. همچنین Special Event های خاصی نیز در این قسمت قرار دارند که کمی رسیدن به آنها دشوار است و باید اقدامات زیادی در نقشه انجام دهید و با افراد خاصی صحبت کنید، اما مطمئن باشید ارزشش را دارد و سکانسها و مبارزات فوقالعادهای انتظارتان را در این بخش میکشند.
در نهایت به بخش عمده و اصلی گیمپلی Like A Dragon: Gaiden یعنی مبارزات میرسیم. در بازیهای یاکوزا این را میدانیم که در نهایت هر صحبت سادهای هم میتواند به یک Beat’em Up بزرگ تبدیل شود و باید انتظار دعوا و جدل را هرجایی از بازی داشته باشیم. این عنوان هم از آن استثنا نیست و مبارزات زیادی در آن انجام خواهید داد؛ اما سیستم مبارزات چگونه است و چه کیفیتی دارد؟
شما در دو استایل Agent و Legend میتوانید مبارزه کنید. استایل Agent همانطور که از نامش پیداست امروزیتر و مدرنتر است. در این استایل عمدهی کار شما با گجت ها است. گجتهای مختلفی جون Spider،Flyer و Smoker در بازی وجود دارد که کارهای مختلفی چون فرستادن درون برای مزاحمت در کار دشمنان، کشیدن دشمنان به سمت خود و انفجار را انجام میدهند که رنگ و بوی جدیدی به مبارزات بازی بخشیده و خوشبختانه با قابل ارتقا بودن این گجتها، به عنوان یک عضو اصلی و تعیینکننده در مبارزات سخت به آنها نگاه خواهید کرد.
استایل Legend یک استایل سنتی است که باید نهایت کار را از مشت و لگد خود بکشید. ضربات فیزیکی با Damage بسیار بالا و البته کندتر در این جا حرف اول را میزنند. با فشردن دکمهی Y و ترکیب آن با کمبوهای دیگر فرصت نفس کشیدن به دشمنان را نخواهید داد و میتوانید بدون استفاده از وسیله و تکنولوژی خاصی کار همه را یکسره کنید. با این حال سرعت شما در این روش پایینتر است و مهارت بیشتری هم برای مبارزه با دشمنان سرسختتر لازم خواهید داشت. استایل ایجنت سریعتر، با آسیب فیزیکی کمتر و استفاده از گجتها در کنار این استایل به صورت ترکیبی بلای جان هر دشمن و باسفایتی خواهد بود. با این حساب میتوان گفت از نظر دشواری مبارزات، Gaiden یک سطح آسانتر از دیگر نسخهها قرار میگیرد که با توجه به تکامل مبارزهای کیریو در ۶ نسخه منطقی است و با داستان بازی همخوانی دارد.
حرکات کیریو یا بهتر است بگوییم جوریو متنوع است و مبارزات اصلا تکراری نخواهند شد. کمبوهای مختلفی وجود دارند که به خصوص در درجهی سختی دشوار، بسیار به کار میآیند و شما را از مخمصه نجات میدهند. نواری در بالای صفحه وجود دارد که با وارد کردن ضربات معمولی به دشمن و عدم ضربه خودرن پر میشود و با فعال کردن قدرت مخصوص مربوط به هر استایل، برای چند ثانیه ضربات بسیار قدرتمندی به دشمنان وارد خواهید کرد. در این حالت به شکل بسیار خوبی حرکات کیریو شبیه به مبارزات سری بتمن شده و میتوانید با سرعت زیادی بین دشمنان سوییچ کنید و به هرکدام ضرباتی را وارد کنید. نوار سلامتی دشمنان حالا HP بیشتری دارد تا با افزایش قدرت ضربات کیریو همخوانی داشته باشد و خیلی زود هم از پا درنیایند.
دو تغییر بسیار مثبت دیگر نیز در مبارزات مشهود است. اول سیستم Parry که تبدیل به یکی از مکانیسمهای اصلی بازی شده و برای پیروزی باید از آن استفاده کنید. این سیستم متناسب با استایل مبارزات سری یاکوزا به بازی آورده شده و به شکل خوبی در نبردها استفاده میشود. اگر ضربات قدرتمند و با دمیج بسیار بالای دشمنان را در لحظهی آخر جاخالی دهید و سریعا B را بزنید، با یک حرکت قدرتمند ورق برمیگردد و این شما هستید که دمیج بالایی به دشمن وارد میکند. ریسک این حرکت گاهی اوقات بالاست و همین لذت انجام آن را بیشتر میکند. همچنین در باسفایتها برای پیروزی به جای ترسو بودن بهتر است این ریسک را انجام دهید تا شانسی برای پیروزی آسانتر داشته باشید. فرار در اکثر اوقات فقط شما را در گوشهای گیر میاندازد.
تغییر مثبت دوم نیز مربوط به مبارزات خیابانی است. مبارزات خیابانی به این صورت است که شما در حین گشت و گذار در شهر، گروههای اوباشی میبینید که به شما حمله میکنند. در نسخههای قبل تنها راه شما برای عدم مبارزه فرار بود و اگر گیر میافتادید دیگر راه نقشه با جمعیت مردم مسدود میشد و دیگر راهی به جز نبرد نداشتید. این مورد بازی را بسیار خستهکننده میکرد و شاید منجر به خروج از بازی هم میشد؛ اما اینجا اگر این دشمنان به شما ضربهای هم وارد کنند، این مبارزه اجباری نخواهد بود و به راحتی میتوانید از آن بگریزید. البته این دشمنان کمی سمجتر شده و حتی در صورت ورود شما به مغازهها ممکن است شیشههای مغازه را بشکند و وارد شوند که بسیار مورد مثبتی است. با این حال اجبار نشدن به مبارزه در هنگام گشت و گذار مورد بسیار خوبی نسبت به نسخههای قبلی است.
تنها نکتهی منفی مبارزات بازی، هیتباکس کوچک و محدود بازی برای ضربات سنگین یا فینیشرها است. در مواقعی از بازی که با آپگرید کردن حرکاتتان بیشتر هم اتفاق میافتند، میتوانید بسته به موقعیت دشمن و خودتان با فشردن دکمهی Y که روی صفحه ظاهر میشود یک حرکت نمایشی روی حریف اجرا کنید که مبارزات را برای شما هیجانانگیزتر میکند و در مبارزات دشوار بسیار کمککننده هستند؛ با این حال این ضربات هیتباکس بسیار کوچکی دارند و به سرعت ظاهر شده و ناپدید میشوند و شاید هیچگاه هیتباکس دقیق این ضربات را نفهمید و به صورت شانسی در موقعیتشان قرار بگیرید.
درخت مهارت پیشرفت قابل توجهی در Like A Dragon: Gaiden کرده است. حالا شما علاوه بر آن که میتوانید هر استایل را جداگانه ارتقا دهید، یک شاخهی مشترک نیز دارید که به صورت ترکیبی هر دو استایل شما را پیشرفت خواهند داد و به صورت ترکیبی اثر خواهد کرد. همچنین از آنجا که پول درآوردن در بازی آسانتر شده، شما برای ارتقای مهارتها به Akame Points هم نیاز خواهید داشت. در بخش Agent نیز هر گجت لول مخصوص خود را برای ارتقاء دارد و هر سطح کارهای جدیدتری از گجتها برمیآید. Gearsهای قابل Equip نیز حالا اثر بیشتری دارند و تا ۴ وسیله مختلف را میتوانید Equip کنید.
از مهمترین دلایل لذتبخش بودن بازی، یکپارچه بودن تجربهی بازی است. شما به راحتی میتوانید در کل نقشه بگردید و دیگر هنگام وارد شدن به هر مغازه یا خروج از آن و رفتن به مناطق مختلف با تاکسی، شاهد هیچگونه لودینگ مشهودی نخواهید بود. ورود و خروج از قسمتهای جدا از هم مانند مغازههای مختلف در نقشه، کاملا همگام با گیمپلی است و هیچ وقفهای در این رفت و آمدها نخواهید داشت و بازی یک تجربهی نسل نهمی از این نظر است. همچنین رفتن به مناطق مختلف نقشه با تاکسی نهایتا با چند صد ثانیه صفحهی سیاه همراه است و سازندگان با استفاده از نهایت قدرت انجین بازی و بهینهسازی بازی برای نسل نهم موفق به خلق چنین تجربهای برای اولین بار در سری یاکوزا شدهاند.
کیفیت بصری بازی کاملا راضیکننده و مناسب است. از لحاظ کیفیت تکنیکی، نسخهی نسل نهم بازی یک سر و گردن از تمام بازیهای این سری بالاتر است و توجه بسیار خوبی به کیفیت بافتها و محیط کرده است. طراحی NPCها و کاراکترها میتوانست بهتر باشد اما خردهای هم نمیتوان به آن گرفت. Reflectionها و نورپردازی در شب دیگر نقاط قوت بازی است و بازی به صورت کلی در شب کیفیت خیرهکنندهای دارد. گرافیک فنی بازی نیز درجه یک است و در هیچ موقعی کمترین افت فریم و لگ و باگ مهمی در بازی مشاهده نمیکنید. کیفیت انیمیشنها نیز متنوع و مناسب است و انعطاف خوبی دارد. رنگپردازی محیطی با اتمسفر بازی همخوانی کاملی دارد و از لحاظ هنری و فنون کارگردانی نیز بازی کم و کسری ندارد.
صداگذاری و موسیقی بازی مثل همیشه کیفیت بسیار بالایی دارد. بازی صداگذاری جز زبان ژاپنی ندارد و این کار را با صداگذاران هنرمند و درجه یک انجام میدهد. البته زیرنویس به اکثر زبانها موجود است، اما این سری همواره هویت شخصیتهایش را با صداگذاران ثابت ژاپنی حفظ کرده و این به نوعی به DNA یاکوزا تبدیل شده است. Soundtrack بازی هم با بهرهگیری از موسیقی بازیهای اصلی و چند قطعهی جدید همچنان زیبا و گوشنواز است.
Like A Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name
Like A Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name یکی از باکیفیتترین نسخههای سری است که میتوانست با کمی افزوده، به عنوان یک نسخه اصلی مطرح شود. این بازی ادای احترامی است به شخصیت اصلی این سری که در تمامی عناصرش، موفق ظاهر میشود. اگر از طرفداران این سری هستید یا حداقل یک نسخه از بازیهای این سری را تجربه کردهاید، بدانید که با یک بازی بسیار باکیفیت ساعتهای زیادی سرگرم میشوید و ۵۰ دلار خود را برای محصول ارزشمندی هزینه کردهاید.
نکات مثبت:
- داستان و روایت عالی
- گیمپلی سرگرمکننده و متنوع
- استایلهای لذتبخش و گجتهای مبارزات
- تغییر مشهود مبارزات با استفاده از سیستم آپگرید هوشمندانه
- مینیگیمهای باکیفیت، متنوع و عالی
- نقشه پرجزئیاتتر
- ماموریتهای فرعی و داستانکهای سازمان یافتهتر از نسخههای قبل با Akame Network
- ماموریت های مخصوص در Coliseum داستان و گیمپلی بسیار خوبی دارند
- کیفیت بصری چشمنواز در کنار گرافیک فنی و هنری بسیار خوب
- گستردهشدن ابعاد شخصیتی Kiryu
- اختیاری بودن مبارزات خیابانی در هنگام جستوجو برخلاف نسخه های قبل آزادی عمل بسیار بیشتری به گیمر میدهد
- استفاده بسیار خوب و متفاوت از سیستم Parry متناسب با سری یاکوزا و جذابتر کردن مبارزات
- کاراکترهای فرعی دلنشین
نکات منفی:
- هیت باکس محدود برای حرکات مخصوص و فینیشرها
- طرفداران قدیمی سری یاکوزا شاید انتظار پیچش های داستانی بیشتری را داشته باشند
۸.۹
این بازی روی Xbox Series S تجربه و بررسی شده است
پر بحثترینها
- ۱۰ حقیقت تلخ که گیمر ها نمیخواهند به آنها اعتراف کنند
- چرا GTA IV بهترین ساخته راکستار است؟
- مورد انتظارترین بازی های سال ۲۰۲۵
- گزارش: Intergalactic: The Heretic Prophet شامل عناصر وحشت خواهد بود
- روابط عاطفی در The Witcher 4 معنای عمیقتری خواهند داشت
- مروری بر عملکرد محتوایی ایکس باکس و پلی استیشن در سال ۲۰۲۴
- ۱۰ بازی برتر سال ۲۰۲۴ به انتخاب آرمین مُکاری، نویسنده
- استراتژی ریسکی Xbox که ۱۰ سال آینده آن را تعریف خواهد کرد
- Indiana Jones and the Great Circle بهترین بازی سال Gamescom از دید مخاطبین شد
- کارگردان Silent Hill 2 Remake از علاقه خود به ساخت یک بازی در ژانر وحشت با اقتباس از Lord of the Rings میگوید
نظرات
در حالیکه این بازی به عنوان دی وان رو گیم پس در دسترس سونی زباله سار میره بازی ۲ دلاری ۱۰ سال پیش رو براتون میاره جدی بگم قوطی فنا لیاقت گیم زدن ندارن چون قدردان این وضعیت نیستن و سمت ایکسباکس نمیان 😂
.
یه جوک بگم بخندیم : سرویس اشتراکی پلاس پلاسیده 🤣
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
وای خدا، عجب جوکی بود چقدر خندیدیم دمت گرم که اینقدر تو فکرمونی که کاری کردی بخندیم.
اوقاتمون رو شیرین کردی باور کن اول تو به دنیا اومدی بعد کلمه با نمک بوجود اومد
فکنم علاقه زیادی ب دیسلایک خوردنوتابلو شدن داری🤣همیشه ی چی میگی کامنتات فقط دیسلایک خورده ببینممیتونی رکورده شروور گفتنو تو این سایت بشکنی یا نه😁
خندیدیم
دیگه نفرست
سطح محتوا هایی که شما استارفیلد و بقیه دلقک های سایت(بخونید ابرگیمر های فوق حرفه ای سیگما سطح بالا ساز)تولید میکنید خیلی زیاده
ما کاربرای بی سطح نوب نمیتونیم درکشون کنیم
خوشحال میشم شما و دیگر دوستان سطح بالا با تولید بیشتر این جور محتوا هایی که درکشون نیازمند آی کیو ۱۰۰۰ هست موجب سردرد ما جوجه گیمر ها نشید
با تشکر
من خودم ایکس باکس دارم گیم پس هم دارم.
از این کامنت ها عجیب غریب بکش بیرون.
نه سونی نه ماکرو ارث ما نیست و طرفداری عجیب غریب ازشون چیزی به ما نمی رسه
جوک بیمزه بود و نخندیدم پتانسیل بهتر بودن داشت اما نویسنده جوک توانایی شو نداره
7/۱۰
بیا برو تو کوچتون
دستت به دسته پلی استیشن نخورده تا حالا و همینطوری داری چرت و پرت میگی😐
رقت انگیزی واقعا
تو آبروی هرچی ایکس باکس فنه رو بردی
استارفیلد چطوره ؟خوبه؟
Cringe
ممنونم ممنونم ممنونم که موجبات خنده و شادی مارو فراهم کردی 😐🗿
ولی من نفهمیدم که چرا یهو از گذشته اومد حال
بازی بین یاکوزا ۶ و نسخه هفتم هست و جاهایی هم بین نسخه ۷ و ۸. همیشه هم تایم لاین به ترتیب شماره بوده و چیز یهویی نبوده
این سری یادمه تو دوران فئودال بود
بله تایم لاین بازی با هر شماره جدیدتر میشه
با احترام به منتقد عزیز جناب آقای رضایی خیلی نمره بالایی به این بازی دادید که به نظرم لایقش نیست
نظرت فاقد اهمیته.
گرافیک بازی واقعا خیلی خوب نیست، ولی تو اینجور بازیها گرافیک حرف آخر رو میزنه و مهم اون حس بزن بزنست که از اون لحاظ مثل اینکه خیلی خفنه.
فقط اینکه من هیچکدوم از بازیهای این سری رو بازی نکردم و هیچ ایده ای از این سری ندارم، سراغ کدوم نسخه هاش برم که خوبن ؟
از Yakuza 0 شروع کنید و بعد یاکوزا کیوامی ۱ و ۲ رو بازی کنید. بقیش هم به ترتیب شماره
اوکی خیلی ممنون بابت راهنمایی
اون نسخه های اولش میکشن آدمو انقدر کاتسین دارن، اینارو بازی کنیم نمفهمیم داستانو؟ من ishin رو گرفتم میخواستم بازیش کنم ☹
بله نسخه های اصلی کلا کاتسینای زیاد و طولانی دارن مخصوصا اوایل بازی. تحمل کنید می ارزه
ایشین و جاجمنت ها اسپین آف هستن و میتونید بدون بازی کردن نسخه های اصلی و این بازی بازیشون کنید
به نظرم به ترتیب اصلی
سمت نخسه های قدیمیش (نسل شیش) نرو که آشغاله.
انتظار این نمره رو نداشتم
خسته نباشید آقای رضایی
وقتی این بازی رو میبینم اونقدر فشار میخورم . اونقدر فشار میخورم که یعنی این بازی بهتر از اسپایدرمن ۲ و گاد اف وار رگناروک هست . یعنی شما ببین که چطور حق خوری صورت میگیره . البته راستشو بخواین از استایل و گیم پلی این بازی خیلی خوشم اومد منتها این مثل یه جوکه که این بازی بهتر از گاد اف وار رگناروک هست . رگناروک هرچه قدر هم مشکل داشته بازم در پایین ترین حالت ممکن باید نمره ۹۵ بگیره چون بههرحال به این دستاورد هایی که ریبوت گاد اف وار رسیده هیچ بازی نتونسته برسه و نباید بخاطره چند تا مشکل مسخره ازش ۱.۵ نمره کم کرد. اگه میخواین مشکل بگیرین بسمالله باور کنین از بازی متای ۹۷ اونقدر مشکل میشه گرفت که میفهمید اصلا چه بازیه فلجی بوده ولی خب هیچ بازی بی مشکل و بی نقص نیست و هیچ وقت هم نخواهد شد . برای همین اولین معیار برای بررسی یه بازی نکات مثبتشه نه نکات منفیش .
بهرحال این نظر شخصیه هر کسه و خب طرز فکر انسان ها باهم فرق میکنن . ولی خب این مثل این میمونه که من از فیلم های علمی تخیلی خوشم میاد و برعکسش از فیلم های ترسناک بدم میاد و بعدش من صاف برم فیلم های ترسناک رو نقد بکنم . خب طبیعیه که هرچه قدر هم شاهکار باشه و حتی جایزه اسکار رو هم بگیره من ازش بدم میاد .
این قضیه هم مثل همینه وقتی یک فرد از بازی های سینماتیک بدش میاد . خب طبیعیه که اون بازی تو سبک خودش شاهکار هم باشه بازم اون منتقد بهش نمره ای که حقش هست رو نمیده . البته که درسته منتقد این بازی با رگناروک و اسپایدرمن ۲ فرق داست ولی خب در کل این نمره سایت گیمفا است و شاید کسی که از دور میبینه به منتقد توجهی نکنه
اینو هزاران بار گفتم بازم میگم که گاد اف وار رگناروک بهترین تجربه من از سری گاد اف وار و همچنین یکی از پنج بازی برتر نسل هشتم من بود .
درسته که بخش رگناروک یه کم و کاستی هایی داشت ولی خب این دلیل نمیشه که نمره ۱۰ از ۱۰ نگیره . در عوض اونقدری نکات مثبت داره که کافیه یکیش رو بازیه دیگه ای داشته باشه تا نمره بالاتر از ۹ بگیره .
خیلی جالبه که تمام نمرات من با این ۲ بازی مقایسه میشن مهمم نیس بالاتر از ۸ باشه یا پایین تر=) با این حال از نظرتون ممنونم و امیدوارم همیشه مقالاتم رو دوست داشته باشید. دنیای ویدئوگیم خیلی گسترده تر نمرات هست و سعی کنید از ژانرهای مورد علاقتون نهایت لذت رو ببرید
“شاید کسی که از دور میبینه به منتقد توجهی نکنه”
کسی که توجه نمیکنه مشکل از خودش هست. دو انسان با دو استاندارد با دو طرز فکر و دو روحیات مختلف به بررسی بازیها پرداختن. شاید رضایی ragnarok رو نقد میکرد بهش ۱۰ میداد شاید من این بازی رو نقد میکردم بهش ۷ میدادم. اگر میشد سالانه ۱۰۰ بررسی توسط «یک نفر» انجام بشه اونوقت مقایسه به جا بود ولی چنین امکانی وجود نداره.
این اتفاق هم منحصر به گیمفا نیست. Gamespot به بازی tlou 1 و ۲ نمره ۸ داده. به spider-man 2 هم نمره ۸ داده. به deathloop نمره ۱۰/۱۰ داده به ده ها بازی دیگه که ممکنه موافق نباشی ۹ داده. نمیدونم چرا پذیرفتن این موضوعات ساده و مستقیم و واضح اینقدر باید سخت باشه؟ هر منتقد، هر پلیر هر شخص نظر خودش رو داره و آزادانه میتونه بیان کنه. ایراداتی هم که در بررسی رگناروک وارد شده، صرفاً محدود به پایان بندی نیست. چون شما اعتقاد داری «تنها» ایرادش پایان بندی بازیه، دلیل نمیشه فکت محض باشه. چون «شما» اعتقاد داری بازی ۱۰/۱۰ یا ۹/۱۰ هست دلیل نمیشه فکت محض باشه یا برعکس کسی هم که فکر میکنه ۸/۱۰ هست فکت محض نیست نظرش. هر کسی دیدگاه خودش رو با استنباط خودش به اشتراک میذاره و هر استنباطی قویتر باشه پذیرفته میشه. گیم اسپات ۹/۱۰ داده ign نمره ۱۰ داده گاردین ۸. سعی کن اینقدر به خودت محدود نباشی. من اعتقاد داشتم بازی حقش ۸.۵ هست، نرفتم روز و شب زیر پست ign کامنت بذارم که زیاد دادی.
شما رو تا قیامت بعضیا ول نمیکنن خخخ
منم ولشون نمیکنم :دی
واقعا متوجه نمیشم چرا شما تا یه نقدی می کنید بعضیا یهو حمله میکنن
یعنی انقدر نمی فهمن که هر کس نظر خودش رو داره؟؟
اسپم
اقای کریمی
خصوصی باهاتون کار دارم جهت تیک
بابا تو هم گیر اوردی ها
حتما طرف باید ۱۰۰۰ کامنت داشته باشه فرقی هم نمی کنه کی باشه
دارم دیگه
عجب داستانی شده 😅😂
عجب ول نکنایی هستین
فقط واسه نقد و بررسی هیلو ها یه نفر بزارید که ۱۰ بده وگرنه این سایت رو به آتیش میکشم D:
حرفتون صحیحه ولی خب تمامی نسخه های گاد اف از تمامی این مشکلات رنج میبرن و هیچ کدوم کامل نیستن . یه نسخه داستانش ایراد داره، یه نسخه گیم پلیش تنوع زیادی نداره و یه نسخه محیط های کسل کننده و تکراری داره و …
اما اون هایپی که رگناروک ایجاد کرد نشون میداد که با بی نقص ترین گاد تاریخ طرف خواهیم بود ولی خب کاملا مشخصه که کمبود وقت باعث شد که با چیزی که فکر میکردیم یکسان نباشه .
شاید اگه بازی رو همین آبان عرضه میکردن و به بخش رگناروک کامل میرسیدن و باس آخر رو خیلی خفن تر میکردن و همچنین یه باس دیگه ای اضافه میگردن الان کسی نمیومد که بگه رگناروک بازی ضعیفه . حالا چه بخوایم چه نخوایم رگناروک عرضه شده و دیگه کاریش هم نمیشه کرد . ولی خب تو همین مرحله ای هم که الان وجود داره با نسخه های دیگه اش در یک سطحه . یعنی اگه بخش رگناروک هم عالی از آب درمیومد که دیگه همه چی تموم بود ولی خب مثل نسخه های دیگه که یکی و دوتا ضعف بزرگ دارن این نسخه هم در این زمینه ضعف بزرگی داشت ( البته منظور من کل پکیج بخش رگناروک بود وگرنه به پایان بازی هیچ نظری ندارم چون بازی هنوز ادامه داره و تو اسپین افش دیگه همه چی شفاف تر میشه )
با این اوصاف با اینکه بخش رگناروکش با چیزی که تصور میکردم نبود اما در تمامی بخش ها از انتظاراتم بالا رفت و برای همینه که ازش راضی هستم .
درضمن حرف شما هم کاملا درسته . چون من از رگناروک خوشم میاد قرار نیست که همه خوششون بیاد و همه ۱۰ از ۱۰ بدن ولی خب وقتی میبینم حتی به گول شما بدترین بازی سری گاد اف وار از یه بازی متوسط نمره پایین تری میگیره ( حالا منظورم این بازی نیست و بازی که خودتون بررسیش کردین هست ) اونوقت آتیش میگیرم چون در بدترین حالت رگناروک با تمام ضعف هاش بازم یه شاهکاره. ولی با این اوصاف این نظر شماست و به من هیچ ربطی نداره
کامنت بالاییتونو که خوندم تو دلم گفتم : هه یک کامنت فن بیسی دیگه ، اومدم پایین این کامنتو که خوندم ، یه حس عجیبی بود وقتی تموم شد ، به نظرم شما دل پاک ترین کاربری باشید که تو گیمفا دیدم ، عمیقا کامنتتون لطیف و سوزناک بود . صمیمانه آرزو دارم بازی گاد آف وار بعدی با موفقیتش قلب نیک تینت شما رو با شادی بیشتر صیقل و جلا بده .
عامو این کجا ، گاد آف وار کجا !!!
چرا اینقدر سعی میکنید هی هر بازی که تو گیمفا نمرش خوب میشه بچسبونید به اسپایدرمن و گاد آف وار !
شاید اسپایدرمن لیاقتش بیشتر از ۸ باشه ( بازیش نکردم ) ولی اون گاد آف وار یه نمره ای گرفت که خیلی هم براش بزرگ و زیاد بود الکی هم تلاش نکن که اون رو اینقدر بزرگ جلوه بدی چون لیاقتش رو نداره
ببین مهم نظر خود آدمه و شاید تو دلیل های خودتو داری که ضعیفه و منم دلیل های خودمو دارم که شاهکاره .
قرار نیست که چون گاد ۳ یا گاد ۲ بهترین گاد شما باشه برای منم باشه .
دیگه این سلیقه ای هست و سلیقه منم اینکه رگناروک بهترین تجربه من از گاد اف وار. بهخدا که الکی فن بوی بازی درنمیارم و بخاطره اسمش اینهمه فیلم بازی نمیکنم .
من گاد اف وار ۲۰۱۸ از تمامی گاد ها دوست داشتم اما مشکلاتی مثل کمبود دشمن و باس و کم بودن مناطق برای گردشگری و هیمنطور بخاطره ضعیف بودن بیشتر از حد بخش های فرعی بازی یا همون ساید کوئست و تنوع کم گیم پلی زیاد به دلم ننشست اما خب تمامی این مشکلات تو رگناروک حل شدن که بخاطره همینم رگناروک تبدیل به بهترین گاد من شد .
با اینکه با تمامی بازی های گاد عشق کردم اما سلیقم خیلی بیشتر به طرف گاد های ریوت شده است و بعد این دو گاد ، گاد اف وار ۳ بهترین گاد من بود
شاید شما هم دلیل های خودتو داری که بازی نباید متای بالای ۹۰ میگرفت اما خب منم دلیل های خودم رو دارم .
بله دوست عزیز حرف شما کاملا درسته ولی بحث من یچیز دیگست.
شما این بازی رو خوشت میاد و نمرش کم گرفته نباید همه جا جار بزنی بگی ای نمره بازی کم شد به این زیاد دادی و…
اصلا این دو باری سبکشون هیچ جوره بهم نمیخوره متاسفانه من دیدم حتی زیر پست فورزا هم همین حرفو میزدن !
البته اونا فن بوین ولی این حرف رو به شما زدم چون شما با چیزی که از سابقتون دیدم فن منطقی هستید عجیب بود این مقایسه کردنه برام.
به هر حال اگه تو کامنتم حرف بدی زدم یا ناراحت شدید به بزرگیتون ببخشید 🌹❤️
نه بابا این چه حرفیه . مشکل از منه که میگفتم همه باید طرز فکر منو داشته باشن . راستشو بخواین من عاشق سری گاد هستم و اصلا کیف میکنم وقتی یجا درمورد گاد اف وار حرفی زده میشه برای همین دیدم خبری نیست گفتم یه حرف بندازم یکم گپ بزنیم .
مطمئن باش که هر ماه و دوماه اینکار رو انجام میدم چون واقعا صحبت درمورد گاد اف وار برام لذت بخشه .
درضمن من همه جا هم گفتم بازم میگم من به هیچ عنوان فن سونی نیستم و نخواهم بود من فن استودیوی های سونی هستم نه خودش . چون اگه اون استودیو هارو نداشت الان هیچی نبود و به لطفه همیناست که سر پا مونده . حالا نمیدونم چون عاشق گاد اف وار و اسپایدرمن و عاشق دیگر انحصاری های سونی هستم بهم اتهام سونی فن میزنن درصورتی که به هیچ عنوان اینطوری نیست مثل این میمونه که یکی با یکی دیگه ازدواج میکنه و زنشو دوست داره بعد خیلی ها بیان بگن چون زنتو دوست داری پس باید پدر زنت هم دوست داشته باشی 😅😅😅. حالا از شانس بنده من عاشق بازی های ماجراجویی و سینماتیک هستم و خب سونی هم دقیقا همین کار رو میکنه .
الان اونقدر خبر کم از گاد اف وار میاد که میرم نقد بررسی های گذشته رو میخونم. واقعا خیلی دلم میخواست که هفته ای یبار حتی شایعه و دروغ هم بود یه خبری از گاد اف وار میومد ولی خب ان شاءالله که تا آخر سال اسپین افش معرفی خواهد شد.
در هر صورت ببخشید که زیر پست بی ربط نظری بی ربط دادم و قول میدم که از این ببد در پست های خود گاد اف وار بحث رو باز کنم
بازم از شما عذر خواهی میکنم که حرف های بیخودی زدم . دیگه عاشقیه و کاریش هم نمیشه کرد 🌹🌹🌹🌹🌹🌹❤️❤️❤️❤️
نه داش این چه حرفیه
میدونم منم یه ذره تند رفتم بدبختی هم آنقدر فنبوی متعصب و ترول و هیتر حال به هم زن تو این سایت زیاد شدن ( هم از طرف سونی هم مایکروسافت) که واقعا نمیشه تشخیص داد کی ترول هست و کی نیست !
من خودم از اول با پلی استیشن شروع کردم، ولی این نسل برا یک بار هم که شده میخوام برم سمت ایکس باکس اگه بشه.
در مورد گاد آف وار هم حقیقتا رک بخوام بگم برای من از نسخه ۲۰۱۸ مرد !
به هیچ وجه برام جای اون قدیمیا رو نگرفت متاسفانه یکم هم چند وقت پیش رگناروک رو بازی کردم ( شاید در حد ۲ ساعت) اصلا نظرم تغییر هم نکرد! شما هم واقعا خوشبحالت که خوشت میاد کاش من هم مثل شما میشدم 😅
به هر حال بارم میگم اگه احساس کردین زیادی تو کامنت قبلیم تند رفتم ( که خودم هم یه همچین حسی دارم ) و ناراحت شدین به بزرگیتون ببخشید ❤️🌹
آقای کریمی به رحمناروک نیم نمره اشانتیون داده داداش کجای کاری:d
خب نظرت مورد احترامه ولی من بزرگ ترین حق خوری که دیدم موقع گیم اوارد پارسال بود که جایزه روایت دادن به رگناروک درحالی که حق a plague tale requim بود من رگناروکو بازی کردم از نظر داستانی خیلی ضعیف بود(برعکس نسخه ۲۰۱۸) از اونور پلیگ تیل رکوایم از نظر روایت و داستان شاهکار بود ولی حقشو خوردن تو گیم اوارد.
بنظرم پلیگ تیل توی موسیقی هم میتونست برنده بشه
تو قسمت موسیقی هم پلیگ تیل هم رگناروک و هم الدن رینگ شاهکار بودن واقعا انتخاب سخت بود.
امیدوارم بزودی خبر ساختن نسخه سوم بیاد باتوجه به اون چند ثانیه پایانی بازی
یعنی یه نمره توی سایت گیمفا باعث میشه فشاری بشی فازت چیه برای من مهم نیست اینجا به استارفیلد یا کل بازی ایکس باگس ۱ بدن مهم اونیکه داره از بازی لذت میبره
عالیییییی حتما تجربش میکنممممم
لطفا وقتی persona 3 reload منتشر شد حتما اون رو هم نقد کنید 🙏🏻
حتما ممنونم
بهترین نسخه اش کدومه؟
از نظر من و خیلیا که فن سری هستن
از نظر داستانی یاکوزا ۰ بهترین داستان و داره
بعدش کیوامی ۲ ب نظرم ویلنش خیلی خوب بود
ب ترتیب نظر شخصی بخام بگم
یاکوزا ۰
یاکوزا کیوامی ۲
یاکوزا ۷ لایک ا درگن
یاکوزا ۵
یاکوزا ۶
یاکوزا ۴
یاکوزا ۳
مرسی عزیز
kiwami 1 پشم صغیر بود ؟
راست میگی کیوامی یادم رفت 😂
کیوامی یک میره بالای یاکوزا ۵
نکتهای که در مورد Like A Dragon: Gaiden وجود دارد این است که حتما قبل از تجربهی این بازی حداقل یکی از عناوین اولیه مثل Yakuza 0 یا Yakuza: Kiwami را بازی کنید تا با کلیات این دنیا آشنا شوید.
میگم چرا داستان برام گنگه و یه سری چیزا ناپرداخته به نظر میاد.. من فقط نسخهی ایشین و این نسخه رو بازی کردم. حالا تصمیم دارم به ترتیب شروع کنم همه رو بازی کنم.
حتما بازی کنید نسخه های قبل رو اگر هم وقت دارید علاوه بر نسخه های گفته شده یاکوزا ۶ و like a dragon هم تجربش به فهم کامل این بازی کمک شایانی میکنه
حتما، تو برنامه بازی هام هستن، همه اش با خودم میگم چرا زودتر یاکوزاها رو بازی نکردم!. نقد بسیار کاملی بود.
اگه میخای تمام نسخه ها رو بازی کنی
یاکوزا ۳ رو اسکیپ کن
چیز زیادی از دست نمیدی
سیستم فایتینگش خیلی رو مخه
داستانش هم زیاد جذاب نیس
در کل چیزی ام از دست نمیدی اگه ۳ رو اسکیپ کنی
ممنون از توضیحت ، چون تعداد نسخه ها برای کسی که میخواد از اول همه رو بازی کنه زیاده، خوبه که بدونم کدوم هاش اهمیت بیشتری دارن.
واقعا فرنچایز آندرریتدی هس
موافقم، واقعا همینطوره.
نخسه های قدیمیشو زمان ps2 بازی می کردیم زیاد مالی نبود حالا نمی دونم نخسه های جدیدش چجوریه.
همینو اقای کریمی نقد میکردن بهش ۴ میدادن
وقتی به اسپایدر من ۸ دادن دیگه از این گیم که انتظاری نمیره ( چرا بازیای ایکس باکسو نمیدن اقای کریمی؟ )
“کیفیت بصری چشمنواز در کنار گرافیک فنی و هنری بسیار خوب”
دارم درست میخونم؟ گرافیک این بازی رو انگار یک دانشجو با لپتاپ اقتصادی ساخته.
دیگه وقتی گرافیک هم انقدر بد باشه بقیه جا ها هم خوب نیست. بعضی بازی ها به دلایل نام شخصی زیادی گندن مثل همین بازی!
درسته
میتونید به یوتیوب ادامه بدید
میخواستم لایکت کنم چون در مورد گرافیک باهات موافقم بودم، تا وقتی که به اون بند مضخرف و عجیب آخریت برخورد کردم !
نامزد کامنت هفته
میتونی به این دقت کنی کلا یاکوزا سعی کرده یه گرافیک دارک/انیمیشنی داشته باشه و به هدفش رسیده
متاسفانه تا حالا یاکوزا باری نکردم ولی دارم ترغیب میشم
با تشکر از نقد تون. حتما پلی میدم. البته فعلا باید نسخه ی ۳ تا ۶ رو پلی بدم 🙂
یادش بخیر چندسال پیش برای اولین بار یاکوزا ۰ رو پلی دادم و ۱۰۰٪ ش کردم و جزو بهترین بازی های عمرم حساب ش میکنم از بس شاهکاره. لامصب توی داستان اصلی چندین بار اشک من رو در اورد و توی کوئست های فرعی همه ش درحال خندیدن بودم :))
کیوامی ۱ و ۲ هم خوب بودن ولی بنظرم زیرو از لحاظ داستانی قوی تر بود
خیلی خوب یاکوزا صفر رو توصیف کردید. این سری پر از شاهکاره
ماشاءالله اسمشو تریلی نمیتونه بکشه
چرا انقد ژاپنیا به اسمای بلند علاقه دارن
هروقت اسم یاکوزا رو میشنوم یا به چشمم میخوره آهنگای Baka Mitai و ۲۴ Hour Cinderella تو ذهنم پخش میشه و اون صحنه ای که گورو ماجیما از تو سطل آشغال میاد بیرون.
من اولین نسخه یاکوزا رو یادمه توی پلی استیشن ۲ بازی کردم و kiwami 1 بود فکر کنم و همیشه توی ذهنم این بازی ماندگار شد /بعد از اون یاکوزا zero واقعا جذاب بود که پلی دادم/بعد مجددا ریبوت kiwami 1 رو بازی کردم/مابقی نسخه هارو هنوز فرصت نکردم بازی کنم.