آموزش نحوه تشخیص سلامت یا خرابی باطری موبایل
در این مقاله به شما آموزش می دهیم تا با دانستن مطالب و نکاتی ساده و کاربردی، به راحتی و بدون نیاز به داشتن اطلاعات تخصصی و تا حد زیادی دقیق، باتری خراب گوشی موبایل خود را تشخیص دهید. پس با ما در ادامه این مطلب همراه باشید تا بتوانید قبل از بروز خرابی های سخت افزاری جدی ناشی از کمبود شارژ دهی باتری بر روی گوشی موبایلتان، اقدام به تعویض باتری فرسوده نمایید.
امروزه گوشی های هوشمند تبدیل به بخش مهمی از زندگی ما انسان ها گردیده اند. این دستگاه های کوچک همه کاره می توانند با یکبار شارژ شدن ساعت ها به کار خود ادامه داده و خدمات بسیاری را برای ما فراهم می کنند. یکی از بدترین اتفاقاتی که ممکن است در این رابطه رخ دهد این است که شارژ گوشی تلفن همراهتان تمام شود و نتوانید از قابلیت های آن در زمانی که به آن نیاز دارید استفاده نمایید.
همین دلیل باعث شده است که در شرایط مختلف تعداد مختلفی از شارژرها را در دسترس داشته باشیم که تا جای ممکن در زمانی که به موبایلمان نیاز داریم بدون شارژ نمانیم. یک شارژر برای داخل خانه، یک شارژر مجزا برای محل کار، شارژر فندکی برای داخل خودرو، پاوربانک برای جلوگیری از بدون شارژ ماندن در محل های مختلف وغیره
این موارد می تواند به اهمیت بسیار بالای توان و ظرفیت باتری اذعان داشته باشد و تمهیداتی که پیش تر اشاره کردیم تماما برای اطمینان به از دست ندادن شارژ باتری انجام می شود. اما بعد از گذشت مدتی از خریداری تلفن همراه، بعضا متوجه می شویم که ناگهان باتری موبایل با سرعت زیادی تخلیه می شود یا بعد از چند دقیقه از زمان شارژ کامل باتری متوجه می شویم که نیمی از آن خالی شده است. دقیقا در این زمان است که برنامه ریزی های ما از بین می رود و می تواند استرس مضاعفی خصوصا در زمانی که به اطلاعاتی که روی گوشی داریم نیاز داریم وجودمان را فرا بگیرد.
باتری های لیتیوم یونی که در موبایل و تجهیزات صنعتی دیگر استفاده شده اند، مصرفی هستند و پس از مدتی نیاز به جایگزینی دارند. به دلیل ماهیت مصرفی بودن این باتری ها، معمولا سازندگان تلفن های همراه در کنار تولید این گوشی های موبایل اقدام به ساخت و یا سفارش باتری های آن نیز می کنند. این نوع باتری ها معمولا در بهترین حالت پس از دو سال از زمان ساخت، بیش از ۲۰ درصد از ظرفیت خود را از دست می دهند. درست از همین نقطه است که احساس می کنید اتفاقی رخ داده است که نیاز دارید زود به زود گوشی خود را شارژ کنید.
چگونه باتری موبایل خراب و فرسوده را تشخیص دهیم؟
علامت های خرابی و فرسوده بودن باتری تلفن همراه را می توان بدون داشتن اطلاعات فنی دقیق و تنها با دانستن نکاتی ظاهری تشخیص داد. در ادامه به برخی از این علامت ها اشاره خواهیم کرد.
خاموش شدن های ناگهانی تلفن همراه
در این حالت پس از مدتی از زمان شارژ در حالیکه تلفن همراهتان هنوز شارژ دارد، به یکباره خاموش می شود و ممکن است دیگر روشن نشود. یا در زمانیکه فعالیت با پردازشی متوسطی را انجام می دهید گوشی به یکباره خاموش و سپس روشن می شود. این علامت های اولیه وجود باتری خراب است که به دلیل جریان رسانی نامناسب ایجاد می شود و در صورت توجه نکردن به آن صدمات بیشتری به گوشی وارد می گردد.
موبایل فقط در حالت شارژ شدن روشن می ماند
در این حالت گوشی در حالت شارژ شدن به صورت عادی و معمول کار می کند و مشکل از بابت جریان دهی وجود ندارد. اما این مسئله تا زمانی که گوشی به شارژر وصل است پابرجاست. به محض درآوردن کابل شارژ از گوشی، گوشی خاموش می شود. در واقع در این حالت گوشی امکان ذخیره انرژی را نداشته و خاموش می شود.
پس از مدت زمان کمی، موبایل خاموش می شود
در این حالت با اینکه گوشی تلفن همراه ساعت ها در شارژ بوده است، پس از چند دقیقه از زمان قطع اتصال شارژر، شارژ گوشی تمام می شود و نیاز به شارژ مجدد دارد. این مسئله در صورتی اتفاق می افتد که ظرفیت باتری بسیار کم شده باشد و باتری توان ذخیره انرژی به اندازه کافی را نداشته باشد.
داغ شدن بیش از حد گوشی
این موضوع به دلیل داغ شدن بیش از حد باتری گوشی رخ می دهد. دلیل آن هم دشارژ شدن سریع باتری است. این موضوع می تواند خطرناک نیز باشد. چرا که در این حالت ممکن است مایع الکترولیت قابل اشتعال بین باتری نشت کرده و منجر به آتش گرفتن باتری و یا انفجار باتری گوشی گردد.
متورم شدن و باد کردن باتری گوشی
همانطور که پیش تر اشاره کردیم، باتری گوشی های موبایل و تجهیزات مختلف الکترونیکی که امروزه تولید می شوند از جنس لیتیم – یون هستند. این باتری ها مزایای بسیاری دارند که امروزه در بیشتر لوازم استفاده می شوند. اما در کنار مزایای آن ها می توانم گفت که معایبی نیز دارند.
یکی از این معایب، ناپایدار بودن این باتری ها است به طوری که در اثر گرم شدن بیش از حد و یا تحت فشار قرار گرفتن گاز های مختلفی منتشر می کنند که در صورت بسته بودن و اصطلاحا آب بند بودن بسته بندی (Packaging) آن ها، مشکل ساز می شود. برای مثال در باتری های استفاده شده در لوازم الکترونیکی مانند گوشی های موبایل این انتشار گاز های ناشی از خرابی باتری می تواند منجر به باد کردن و متورم شدن باتری گردد.
روش های افزایش طول عمر باتری موبایل
با رعایتی نکاتی ساده می توانید باتری موبایل خود را در برابر خطرات احتمالی ناشی از کم شدن ظرفیت باتری ایمن کنید و باعث طول عمر بیشتر آن شوید:
- از شارژر اصلی گوشی خود استفاده کنید
- پس از اتمام شارژ شدن موبایل، آن را از برق بکشید
- در هنگام شارژ کمتر از گوشی موبایل خود استفاده کنید
پر بحثترینها
- تریلر جدید فصل دوم سریال The Last of Us شخصیت ابی را نشان میدهد
- کامنتهای هفته ۲۹؛ بَک تو بَک
- شایعه: کنسول نسل بعدی Xbox در سال ۲۰۲۶ با نام Xbox Prime عرضه خواهد شد [بهروزرسانی شد]
- کارگردان Alan Wake 2: رمدی میخواهد نسخه اروپایی ناتی داگ باشد
- ۱۵ بازی بزرگ خاطرهانگیز گیمرهای ایرانی
- کلیپ جدید Assassin’s Creed Shadows با محوریت پارکور
- گزارش: شرکت Sweet Baby Inc نقش فعالی در پروژه معرفی نشده Remedy دارد
- بازی Assassin’s Creed Shadows بار دیگر تاخیر خورد
- کامنتهای هفته ۲۸؛ هیتلر: The Last of Us Part 2 بهترین بازی تاریخ است
- از کنترلر جدید Xbox با طرح DualSense رونمایی شد
نظرات