برترین بازیهای JRPG؛ نقش آفرینی به سبک شرقی
سبک نقش آفرینی برای خیلی از افراد، از جمله خود من، سبک مورد علاقه در بازیهای ویدئویی است. سبکی که آزادی عمل در آن موج میزند، داستان به دست شما نوشته میشود، پرورش شخصیت به عهدهی شما است و تجربهی هر فرد با فرد دیگر در بازی متفاوت است. اما اگر تا کنون از نقش آفرینی غربی یا به اصطلاح همان RPG صحبت شده، خوب است که سری به شرق نیز بزنیم و با برترین بازیهای JRPG آشنا شویم.
قبل از این که بخواهم راجع به بهترین بازیهای JRPG صحبت کنم، بگذارید ابتدا کمی راجع به آن و تفاوتهایش با RPG توضیح دهم. سادهترین و ابتداییترین تعریف ممکن برای JRPG، دقیقا کلمهی کامل آن است: Japanese Role Playing Game. یعنی چه؟ یعنی ما به آن دسته از بازیهای نقش آفرینی که در کشور ژاپن ساخته میشوند، بازیهای JRPG میگوییم! خب مگر چه فرقی دارد؟ اینطور نگاه کنید که چرا به انیمیشنهای کشور ژاپن انیمه میگویند؟ به همان دلیل هم به بازیهای نقش آفرینی ژاپن JRPG میگویند. حالا فرقش با بازیهای نقش آفرینی غربی چیست؟
برای این سوال نمیتوان یک جواب قاطع داد و بیان کرد که این تفاوتها در همهی بازیها صادق هستند، ولی میتوان معیارهایی را در نظر گرفت که در بازیهای JRPG و RPG اکثرا متفاوت هستند. برای مثال، به سراغ گیمپلی بازیها برویم. بازیهای JRPG از ابتدا تصمیم گرفتند که گیمپلی نوبتی را در پیش بگیرند، در صورتی که نقش آفرینیهای غربی مبارزات اکشن و ریل تایم را مد نظر داشتند. استثنا نداریم؟ البته که داریم! بازی Final Fantasy یکی از قدیمیترین JRPGهای موجود در بازار است که اکنون از سبک مبارزات نوبتی به مبارزات اکشن رو آورده است. از طرفی دیگر، سیستم انتخاب دیالوگ در این دو سبک با هم متفاوت است. انتخاب در هر دو بازی وجود دارد، ولی در بازیهای RPG این انتخابها در نهایت تاثیر بزرگی خواهند داشت و سرنوشت بازی را معین خواهند کرد؛ این امر در حالی است که JRPGها چندان اعتقادی به این مورد ندارند. سادهترین راه نیز برای تشخیص یک بازی JRPG از RPG، ستینگ و طراحی بازی است. در بازیهای JRPG شما تنها با نگاه به طراحیها و ستینگ بازی و شباهت عجیب آن به انیمه و فرهنگ قدیمی ژاپن، متوجه خواهید شد که با این سبک روبرو هستید. در عوض، در بازیهای RPG، هرچقدر هم که بازی بخواهد فانتزی و تخیلی باشد، سطح واقعگرایی بیشتری را نسبت به JRPGها شاهد هستیم. اگر قبول ندارید، کافی است سری به بازیهای JRPG بزنید که ببینید چطور یک نفر ممکن است در یک کات سین لشگری ۱۰۰۰ نفر ه را بدون برداشتن یک خراش از بین ببرد.
حالا که از معنای JRPG و تفاوت آن با RPG آگاه هستید، بیایید برویم به سراغ برترین JRPGهای حال حاضر که اگر میخواهید به این سبک ورود کنید، انتخابهایی فوقالعاده برای شما خواهند بود:
Persona 5 Royal
بگذارید ابتدا از خود Persona 5 بگویم و پس از آن به نسخهی Royal برسیم. بازی Persona 5 یک بازی نسبتا کامل در شبیهسازی زندگی، با داستانی غنی و فلسفی، انتخابهای جذاب و گیمپلی نوبتی و بسیار تاکتیکال بود. بگذریم از این که همین بازی بیشتر از ۱۰۰ ساعت شما را سرگرم میکرد و حتی ۱ دقیقه از آن خسته نمیشدید. وقتی که فکر میکردیم Persona 5 یک بازی کامل است، سازندگان با انتشار نسخهی Royal به همه فهماندند که همیشه جا برای بهتر شدن وجود دارد. این نسخه محتوای زیادی را به بازی اضافه کرد، ۶۰ ساعت خط داستانی جدید به گیمرها ارائه داد، سبک مبارزات را به اکشن تغییر داد و به کلی فراتر از هر چیزی که فکر میکردیم عمل کرد. اگر به سری Persona علاقه دارید و به دلیل مبارزات نوبتی به سراغ آن نرفتهاید، اگر میخواهید یک JRPG جذاب تجربه کنید، اگر میخواهید زندگی یک پسر دبیرستانی ژاپنی را حس کنید، پس بدون معطلی به سراغ این بازی رفته و از آن لذت ببرید.
Xenoblade Chronicles
هر کنسول و هر سیستمی، نیاز به محتوای ارزشمند دارد تا بتواند اثبات کند که از دیگری برتر بوده و ارزش پول شما را دارد. نینتندو برای آن دسته از گیمرهایی که به بازیهای نقش آفرینی علاقه دارند، فرنچایزی به نام Xenoblade Chronicles را معرفی کرد که اتفاقا یکی از سیستم سلرهای (System Seller) نینتندو محسوب میشود؛ یعنی چه؟ یعنی اگر مردم برای تجربهی Forza Horizon به سراغ اکس باکس میروند، اگر برای تجربهی The Last of Us 2 به سراغ پلی استیشن میروند، برای تجربهی Xenoblade Chronicles نیز متقاعد به خرید کنسول نینتندو میشوند. این فرنچایز با این که شاید ظاهری کودکانه داشته باشد، ولی داستانی جذاب و ماجراجوییای بینظیر را برای گیمرها فراهم میکند که ارزش تجربهی آن را به شدت بالا میبرد.
NieR: Automata
به یاد دارید زمانی که عرض کردم همیشه میتوان استثنا پیدا کرد؟ خب بفرمایید! NieR: Automata یک استثنای سر تا پا خاص است. نمیگویم بازی شاهکار است، نمیگویم بدون نقص است، ولی NieR: Automata یک بازی خاص است! همه چیز در بازی خاص طراحی شده و حتی المانهای سبک JRPG نیز در NieR: Automata به صورتی خاص به تصویر کشیده شدهاند. چرا؟ بازی یک JRPG است، مگر قرار نبود در این بازیها، انتخابها برروی پایان داستان تاثیری نداشته باشد؟ پس چرا NieR: Automata دارای ۲۶ پایان مختلف است؟ مگر قرار نبود مبارزات نوبتی باشد؟ چرا NieR: Automata یک هک اند اسلش درجه یک است؟ همه چیز در NieR: Automata خاص، عجیب و به طور جالبی جذاب طراحی شده است. بگذارید یک تعریف جدید از این بازی داشته باشم: NieR: Automata یک بازی نقشآفرینی شرقی، با المانهای شرقی و سبک غربی است! کمی دیوانهوار است ولی دیوانهوار دقیقا توصیف درست از NieR: Automata را ارائه میدهد. این بازی نه فقط برای دوستانی که قصد ورود به دنیای JRPGها را دارند، بلکه برای همهی دوست داران سبک نقش آفرینی یک بازی واجب محسوب میشود.
Final Fantasy VII Remake
بحث ریمیکها و ریمسترها مخصوصا در نسل هشتم کنسولها بسیار رواج پیدا کرد و موفقیت عناوینی همچون Resident Evil 2 Remake نیز دیگر سازندگان را به بازسازی عناوین قدیمیشان سوق داد. با این حال، بازسازی عنوانی همچون Final Fantasy VII اصلا کار آسانی نیست. این عنوان بازیای بود که هنوز هم با وجود ۱۵ نسخه از بازی، در صدر محبوبترین نسخههای این سری است و شخصیتهای آن همچنان جزو محبوبترین شخصیتهای تاریخ صنعت گیم هستند. یک حرکت اشتباه، یک سیستم نادرست و یک سهل انگاری کافی بود تا تمام خاطرات خوب بازیکنان با این نسخه از بین برود. اما نتیجه؟ Final Fantasy VII Remake نه تنها همه چیز را خراب نکرد، بلکه حتی بهتر از چیزی که فکر میکردیم عمل کرد. البته که تغییرات زیادی نیز در بازی اعمال شده بود. سبک گیمپلی بازی از حالت نوبتی به اکشن ریل تایم تغییر پیدا کرده بود، داستان پیچشهای جدید داشت و مراحل بازی به شدت گستردهتر از قبل شده بودند. همچنان عمق و دقتی که سازندگان در بخش شخصیسازی بازی به خرج داده بودند در ذهن من هست، شاید باورتان نشود، ولی من این بازی را اولین بار به صورت کامل با زبان ژاپنی تمام کردم و سپس بعدها یک بار آن را به زبان انگلیسی. اینجا بود که فهمیدم سازندگان به قدری در متون و قدرتهای اشیاء بازی دقت به خرج دادهاند که بار اول که چیزی از آنها نمیفهمیدم، به کلی بازی را حیف و میل کرده بودن. حتی اگر از هواداران نقش آفرینی شرقی نیز نیستید، سری به بازی Final Fantasy VII Remake بزنید، شاید کلید ورود شما به این سبک، همین بازی باشد تا بعد از آن بتوانید دیگر بازیهای جذاب این لیست را نیز بازی کنید.
Kingdom Hearts
بگذارید قبل از توضیح بازی، یک مثال بزنم. اکنون چرا دنیای سینمایی مارول تا این حد محبوب و جذاب شده است؟ شخصیتهای متنوع در فیلم مخصوص به خودشان معرفی شدند، پرداخته شدند و در نهایت اکنون همه در کنار هم داستانهایی جذاب را رقم میزنند. Kingdom Hearts نقش فیلم اونجرز را برای دنیای شخصیتهای دیزنی دارد: بازیای که همه را در کنار هم جمع میکند و یک ماجراجویی به شدت جذاب را برای همه به نمایش میگذارد. چه کسی دلش نمیخواهد به همراه گوفی، فلین، جک اسپارو و دانلد داک به ماجراجویی برود؟ زمانی که از جادو و اعجاب بازیهای ژاپنی صحبت میکنم، زمانی که اصرار میکنم حتی شده برای یک بار این عناوین را تجربه کنید، برای همین ویژگیهای منحصر به فرد و جذابی است که ابدا در بازی دیگری یافت نمیشود. Kingdom Hearts داستانی تاریک و گیمپلی سخت را به بازیکن ارائه نمیدهد، ولی آن را از روی ظاهرش قضاوت نکنید و تصور نکنید که با یک بازی بسیار آسان طرف هستید، Kingdom Hearts همانقدر که بچگانه به نظر میرسد، برای نوجوانان و حتی افراد ۲۰ تا ۲۵ سال نیز مناسب است.
Fire Emblem: Three Houses
یکی دیگر از عناوینی که میتواند هنر ژاپنیها را در صنعت گیمینگ به همه نشان دهد، بازی Fire Emblem: Three Houses است. شباهتهای مختلف میان این بازی و سری Persona وجود دارد و هر دو از ویژگیهای خاص جالبی برخوردارند. حالا Fire Emblem: Three Houses چیست؟ شما در این بازی باید یکی از سه خاندان را انتخاب کنید و داستانی را پیش ببرید که برای هر خاندان متفاوت است. شما در نقش یک پروفسور ایفای نقش میکنید که خارج از نبرد باید دانش آموز تعلیم دهید، داد و ستد کنید، با دیگران ارتباط برقرار کنید و در نهایت، دانش آموزان جدیدی را انتخاب کنید. دقیقا همانند Persona، روابط شما خارج از جنگ با افراد مختلف، برروی قابلیتهای شما و این افراد در داخل مبارزه (که به صورت نوبتی دنبال میشوند) تاثیرگذار است. سری بازیهای Fire Emblem همیشه جزو پرطرفدارترین بازیهای JRPG بودهاند، ولی اگر نظر من را میخواهید، برای ورود به این سبک با همین نسخه یعنی Fire Emblem: Three Houses کارتان را شروع کنید و مطمئن باشید که پشیمان نخواهید شد.
پر بحثترینها
- کانیه وست، رپر آمریکایی اعتقاد دارد که The Last of Us: Part II بهترین بازی تاریخ است
- کامنتهای هفته ۲۸؛ هیتلر: The Last of Us Part 2 بهترین بازی تاریخ است
- کامنتهای هفته ۲۹؛ بَک تو بَک
- سازندگان Astro Bot امید زیادی به Intergalactic دارند
- دل نوشتههای یک گیمر خسته؛ نگاهی به حواشی پیرامون The Witcher 4
- گزارش: کنسول جدید کشور روسیه توانایی رقابت با ایکس باکس و پلی استیشن را ندارد
- توسعهدهنده Witcher 4 به استفاده از بات برای کنترل جنجال پیرامون شخصیت سیری متهم شد
- تحلیلگر: آینده درخشانی در انتظار Xbox خواهد بود
- گپفا ۲۷؛ پنج بازی برتر شما در سال ۲۰۲۴
- کارگردان Alan Wake 2: رمدی میخواهد نسخه اروپایی ناتی داگ باشد
نظرات
متاسفانه به این بازی ها هم بر چسب بچگانه بودن میزنن مثل بازی های نینتندو.
ولی jrpg واقعا فوق العاده هستن و شما رو توی داستان فوق العاده و ماجراجوییش غرق میکنن
به همه میشنهاد میکنم حتی اندکی به انیمه علاقه دارین و یا حتی ندارین هم اینارو تجربه کنین👍
تو پرسونا نصف دافاش مخ زدم
از کسی که dead or alive رو رفته انتظار میرفت😂
final fantasy و nier دوتا بازی خاصن چطوری راجب باقیشون نظری ندارم ولی این دو محشرن
جدیدا یه بازی تو همین سبک انیمه پلی دادم tales of arise واقعا بازی قشنگی بود تو سبک انیمه ای و نهایت لذتم رو بردم ازش
درود بر شما: این حرفا صرفا برای کسانی هستن که تجربه نکردن و نگاه بسیار ساده ایی به این عناوین دارند.
Nier یه بازی فلسفی و خفنه یکی از بهترین بازی های عمرمه یک سکرت اندینگ داره که برای تغیر دادن پایان بازی باید یه مینی گیم بازی کنید که دشمن هاش سازنده های بازی ان البته فک کنم این رو نیو گیم پلاس بازی بود
اسپویلللل شدیییدددد!
نه داداش تا جایی که یادمه بعد از پایان چهارم بازی یه سری سوال تو پست کریدیت بازی ازت میپرسه که تو باید همه ش جواب بدی نه سوالای مث اینکه قبول داری ویدیو گیم چرت و پرته یا زندگی بی معنیه بعدش اسم نویسنده بازی میاد که مینی گیم باز میشه باید با کارگردان بازی بجنگی nier یه بازی که میتونه زندگی تونو تغیر بده از همه لحاظ هیچ بازی دیگه فک نکنم بتونه روتون انقدر تاثیر بزاره
آره دیگه اون سوالا رو باید بگی نه ولی وقتی هی میبازی (که در واقع اینقد سخت میشه که خواهی باخت) میپرسه آیا کمک لازم دارید یه همچین چیزی. بعد باید بگی بله که در اونصورت یه عالمه ازون چیزای شلیک کننده که در واقع پلیرهای دیگه هستن میان کمکت و میتونی تموم کنی.
ممنون مقاله جالبی بود👍 بین بازیای این سبک من Final Fantasy VII Remake رو خیلی خوشم اومد. در حدی این بازی شاهکار بود که بهش نمره ۹۷ رو دادم.
برید این شاهکار Final fantasy 7 Remake روی بازی کنید که تجربش از واجبات هست
زمانی هم که نسخه پیسی بیاد و برای تیفا ماد بزنن از این هم بهتر میشه D:
فاینال فانتزی ۷ اورجینال شاهکار بود این ریمیک نصف اونم نیست
دقیقا برادر نسخه قدیمیش ۱۲ میلیون فروش کرد این فقط پنج میلیون فروش کرد تازه کامل بازسازیشم نکردن پارت دو داره میاد
نسخه اصلی بدون شک یک شاهکاره. ولی این مقایسه بین آمار فروش به هیچ وجه عادلانه نیست!
فاینال فانتزی هفت اصلی در مدت زمان ۲۲ سال (آخرین آمار فروش بازی به سال ۲۰۱۹ برمیگرده) و روی چندین پلتفرم مختلف از پلیاستیشن گرفته تا پی سی، اکس باکس و حتی موبایل ۱۲ میلیون نسخه فروخته.
نسخه ریمیک فقط در عرض پنج ماه (آخرین آمار فروش بازی به ماه اُکتبر سال قبل برمیگرده) و فقط روی یک پلتفرم ۵ میلیون نسخه فروخته. اگه دوست دارید بدونید آمار فروش این بازی چقدر خوبه بوده فقط در همین حد باید بگم که فاینال فانتزی هفت ریمیک تنها در سه روز اول انتشارش تونست ۳.۵ میلیون نسخه بفروشه و در اون زمان رکورد سریعترین فروش در تاریخ انحصاریهای پلی استیشن رو بدست بیاره.
اره داداش همه اینارو میدونم اگه بخوای با تمام چیزای فاینال ۷ رو حساب کنی ۲۰ میلیون خورده ای فروخته لامسب برا اون زمان یه شاهکار بزرگ RPG حساب میشد بهترین بازیه ps 1 بوود
XD
چه لیست ناقصی! حالا خوبه تو عکسها بازی suikoden 2 بود، بازی fire emblem حتی همونی که اسم بردین نقش آفرینی تاکتیکاله (۱ جورایی استراتژی مثل بازی shining force یا والکایری کرونیکل هستش).
بازی های دراگون کوئست که تو ژاپن از فاینال فانتزی هم محبوبتره، فانتزی استار ، کرونو کراس (تریگر ) ، گرندیا ، سری tales نامکو و … هم هستن. لیست رو کاملش کنید، چون فقط ۱ پست برای معرفی چند بازی مطرح jrpg خیلی کمه.
نخیر عزیزم فاینال فانتسی محبوب تره دراگون کوئسته بیا اینم مدرک
Final Fantasy 159 million
Dragon Quest 83 million
فروش ربطی به محبوبیت نداره. دارگون گوئست جزو قدیمی ترین اثار ژاپنی هست که نسخه های خیلی خیلی شاهکاری داره حتما تجربش کن تا خوب متوجه بشی
یکسال فقط قدیمی ترشه دادش فاینال ۱ ۱۹۸۷ ساخته شد گوئست ۱ ۱۹۸۶ سخته شد فقط یکسال فاصله دارن :))
دراگون گوئست یه شاهکاره و کلی نسخه فرعی هم داره. ولی خب زیاد تو ایران معروف نیست
مقاله عالی بود آرین جان
جی ار پی جی فقط شاهکارهای استاد ساکاگوچی
بقیه برن بوق بزنن
جی ار پی جی شاهکار یعنی فاینال ۵ و ۶ و ۷ و ۹ و ۱۰ و چورنو ترایگر و بلو دراگون و لاست اودیسی که امضای استاد ساکاگوچی روشه
این فاینال فانتزی ۷ ریمیک بیشتر شبیه جکه
چورنو ترایگر نه کرونو تریگر
بعد فاینال فانتزی ۵ کجاش شاهکار بود لاقل میگفتی ۴ 😒
عزیزم فاینال فانتسی فقط ۷ ۸ ۹ ۱۳ ۱۵ بقیه رو وللش
البته درستش کرونو تریگر هستش. اما بله. ساکاگوچی یکی از اساتید این سبکه که مثل اینکه علاقه ای نداره کار کنه و مدتهاست کشیده کنار.
البته شاید یکی از دلایلش ساخت ۲ بازی بزرگ و مهم بلو دراگون و لاست اودیسه برای ایکس باکس ۳۶۰ بود که چون این کنسول در ژاپن که مهد این سبکه استقبال نشد، بی خیال و دلسرد شده.
من سری فاینل فانتزی رو از قسمت هشت شروع کردم قدیمیترین نسخه بود که به نظرم هنوز قابل بازیه و بازی خیلی خوبیم هست مشکلش چیه که کلا هیچکس حسابش نمیکنه مگه چشه ؟😐
هشت هم یکی از بهتریناش بود عزیزم هرکسی سلیقه خودشو داره اینا خوششون نیاد دلیل نمیشه بازی حساب نشه
هشت مظلوم ترین نسخه ی سریه
هیچوقت درک نکردم که چطور بعضی ها نادیده میگیرنش
نادیده گرفته نشده عزیزم یکی از موفق ترین قسمتاشه بعد از ۷ :))
هشت داستانش از بقیهی سری (اونایی که من بازی کردم) خیلی بدتر بود ولی گیمپلی (که مهمترین مسئله برا jrpg هست تو اون نسخه واقعا بهترین و پیچیدهترین گیمپلی بود…
فاینال فانتزی ۷ عشقه هم اورجینالش هم ریمیک و نیر و پرسونا که فرا شاهکار آقا جی ار پی جی رو از ما نگیر
کیا فاینال ۷ رو مثل من رو پی اس ۱ بازی کرد ؟
آرکید بازا به این بازیا میگن ترش :))))
خیلی مقاله خوبی بود
به نظر من فاینال فانتزی بهترین نقش آفرینی شرقی هست از نظر من
سلام و درود فراوان برا آقای آرین مردای😁واقعا با ترتیب بندی لیستتون کاملا موافقم💎🌺💞
نمیفهمم چطور توی لیست فاینال ۷ ریمیک هست اما فاینال ۶ یا فاینال ۱۲ نیست…مخصوصا فاینال ۶ توی سری فاینال اصلا رو دست نداره…اصیلترین jrpg هم بنظرم فاینال هشته که اونم توی لیست نیست (البته داستان افتضاحی داره که اونم ربطی به Jrpg بودنش نداره)…واقعا انتخاب nier و ff 7 remake اصلا قابل درک نیست…
فاینال فانتزی ۶ بهترین فاینال تاریخه از نظرم حتی از ۷ هم بهتر
فاینال فانتزی ۸ هم از حق نگذریم موسیقی های فوق العاده ای داشت
با همه لیستت موافقم اقای ارین مرادی بجز Fire Emblem: Three Houses
واقعا jrpgیکی از بهترین و سرگرم کننده ترین سبک های دنیای گیمه ، درطی این چند سال اخیر عناوین فوق العاده ای مثلFinal Fantasy REMAK, Persona 5,Fire Emblem,Nier
توسعه یافتن . امسال هم عناوین بی نظیری چون scarlet nexus،Tales of Arise عرضه شدن که ساعت ها محتوای بی نظیر و با کیفیت رو ارائه میکنن، قطعا عرضه پی در پی عناوین اینچنینی باعث محبوبیت و موفقیت هرچه بیشتر این سبک در اقسا نقاط جهان می شود.
ممنون از آقای مرادی بابت مقاله.
به بازیهایی مثل نیِر، کینگدام هارتز، اَسترال چِین و… که شاخصهای یک بازی جی آر پی جی رو دارن ولی از نظر گیمپلی تمرکز زیادی روی اَکشن دارن میگن Action jrpg. به نظرم اگه لیست رو فقط اختصاص میداد به بازیهایی که مبارزات نوبتی دارن بهتر میشد.
به نظر من Ni no kuni هم یه سِری بازی خیلی خوب و آندرریتد در این سبکه و اگه کسی به این سبک علاقه داره حتما از این سِری بازی خوشش میاد.
پرسونا و nier انقدر خوبن که حتی میتونن زندگیتونو تغییر بدن. انگار بازی نمیکنی وسط کلاس درس نشستی درس زندگی یاد میگیری
هنوز هیچ JRPG منو جذب نکرده
من عاشق RPG هستم ولی از JRPG متنفر هستم
ای کاش به سری بازیهای زیبای Atelier هم اشاره میکردید،
سری atelier به شدت underrated هست. خودم از زمان iris 2 اکثر نسخه هاش رو بازی کردم. جای خیلی عناوین خالیه. Trails of cold steel ,Dragon quest , Tales of Vesperia , YS , Legend of dragoon و Wild arms مخصوصا خیلی جای خالیشون احساس میشه.
ویت وات، فکر میکردم جز خودم توی ایران کسی با این سری آشنا نیست=))))
عرض ادب و احترام خدمت جناب آقای آرین مرادی . امیدوارم صبح خوبی داشته باشید .
صرفاً جهت اطلاع حضرتعالی و سایر مخاطبین . در قسمت معرفی عنوان Persona 5 Royal آورده اید :
(( سبک مبارزات را به اکشن تغییر داد ))
این عبارت از اساس غلط می باشد .خواهشمندم متن مقاله اصلاح گردد . گمان می کنم نویسنده ی محترم عنوان فوق را با عنوان Persona 5 Strikers اشتباه گرفته است .
می توانست نام پرفروش ترین و بعضاً به نوعی محبوب ترین عناوین در ژانر JRPG نیز در لیست باشد .
( همچون Pokémon و Dragon Quest )
هر آن چه که در جهان غربی ها وجود داشته و دارد ، مطابق آن برای جهان شرقی ها نیز وجود دارد با این تفاوت که نام آن کمی متفاوت می باشد . همچون Animation در جهان غرب و Anime در دنیای شرقی ها و Comic Book که معادل شرقی آن را Manga می نامیم . تمامی موارد فوق برای فرهنگ و سلیقه ی مردم شرق دور در اصطلاح ژاپنیزه شده است و کاملاً طبیعی است تا خیل عظیمی از مخاطبین غربی علاقه و تمایلی به ایشان نداشته باشند .
و در نهایت این مقاله می توانست با کمی بسط و گستردگی به دو یا چند مقاله تعمیم یابد . اساس جهان Japanese role-playing game که به اختصار به آن JRPG می گویند به قدری متنوع و بزرگ می باشد که به خودی خود شایسته ی یک مقاله ی مجزا می باشد .
“Kingdom Hearts داستانی تاریک را به بازیکن ارائه نمیدهد”
Kingdom Hearts 358/2 Days : Am i Joke to you