مقایسه درایو اس اس دی با اچ دی دی
بحث میان طرفداران اس اس دی و اچ دی دی چندین سالی است که مطرح است و دانستن اینکه کدامیک در کدام زمینهها، نسبت به دیگری برتری دارد، از اهمیت بالایی برخوردار است. درایوهای ذخیرهسازی اس اس دی (SSD؛ کوتاهشدهٔ Solid State Drives بهمعنای درایو حالت جامد یا درایو الکترونیکی) و اچ دی دی (HDD؛ کوتاهشدهٔ Hard Disk Drives بهمعنای درایو هارد دیسک) مشخصا یکی از اساسیترین بخشهای یک لپتاپ یا کامپیوتر شخصی هستند. با وجود تفاوتهای عمده میان این دو، این سؤال که اس اس دی برای کاربر مفیدتر خواهد بود یا اچ دی دی، همیشه به ذهن خریداران لپتاپ و کامپیوترهای شخصی خطور نمیکند.
البته این موضوع چندی پیش، وقتی سونی و مایکروسافت اس اس دیهایشان را به یکی از بخشهای کلیدی پلیاستیشن ۵ و ایکس باکس سری ایکس تبدیل کردند، تا حدودی تغییر کرد. دانستن تفاوتها و شباهتهای هر یک از این نوع درایوها میتواند برای هر کسی که علاقهمند این موضوعات است، بسیار مفید باشد: انتخاب صحیح در سختافزار کامپیوتر یا لپتاپتان به شما کمک میکند تا فعالیتهای روزانه از جمله بازیهایتان را به بهترین نحو ممکن انجام دهید. از این رو، برای اینکه به تفاوتها و شباهتهای اس اس دیها و اچ دی دیها در زمینههایی همچون سرعت، قیمت، فضای ذخیرهسازی و قابلاطمینانبودن خود درایو پی ببرید، میتوانید از این مقاله استفاده نمایید.
یک دیسک سخت اطلاعات را روی یک یا چند مینی دیسک مدور تخت (به نام صفحه) ذخیره میکند. برای خواندن و نوشتن بر روی سطح صفحات، درایو از یک قطعه کوچک الکترومغناطیسی استفاده میکند که یک سر این قطعه در انتهای بازوی محرک واقع شده است و هر سر آن روی سطح صفحه میباشد. طراحی این دیسکها، که نسبتاً برای تولید ارزانقیمت هستند، بر اساس روشهای آزمون و خطا انجام میشود. سرعت عملکرد درایو نیز به بخشهای مکانیکی آن بستگی دارد.
در نقطهٔ مقابل، اس دی دیها را داریم که همانطور که از اسمشان (درایو حالت جامد) پیداست، شامل بخش متحرکی نمیشوند و تماماً ساکن هستند. روش ذخیرهسازی داده روی آنها بیشتر شبیه سلولهای مموری فلش در درایوهای USB است؛ با این تفاوت که سرعت و کیفیت مموری در این درایوها بسیار بالاتر است.
از آنجایی که اس دی دیها برای ذخیرهسازی داده نیازی به آنهمه قطعهٔ مغناطیسی و بازوهای محرک ندارند، اندازهشان در مقایسه با درایوهای اچ دی دی با ظرفیت ذخیرهسازی یکسان، مشخصا کوچکتر است. این تفاوت اندازه در واقع موضوع بسیار فاحشی است.
پر بحثترینها
- فوری: سونی در حال مذاکره برای خرید کمپانی مادر FromSoftware است
- نقدها و نمرات بازی STALKER 2 منتشر شدند
- پلی استیشن برای ۱۰ سال متوالی نمایندهای برای بهترین بازی سال داشته است
- از صنعت بازی های ویدیویی در سال ۲۰۲۵ چه انتظاراتی داریم؟
- شایعه: کمپانی مادر FromSoftware احتمالا برای جلوگیری از تصاحب خصمانه از سوی یک شرکت کرهای به سونی مراجعه کرده است
- نامزدهای بهترین بازیهای سال مراسم The Game Awards 2024 مشخص شدند
- رسمی: شرکت مادر FromSoftware پیشنهاد خرید از سوی سونی را تایید کرد
- گزارش: GTA 6 وضوح فوقالعادهای روی پلی استیشن ۵ پرو خواهد داشت
- سازنده STALKER 2 به دنبال بررسی بازخوردها و رفع سریع مشکلات بازی است
- بازی STALKER 2 در عرض دو روز بیش از ۱ میلیون نسخه فروخت
نظرات
یه موضوعی هم که مطالب ندیدم بحث ریکاوری فایل ها هست
ریکاوری فایل های حذف شده (عکس, فیلم , داکیومنت و …) از یک هارد ssd خیلی سخته ولی ریکاوری اون فایل ها از روزی یک هارد hdd خیلی راحت تره
این مشکل برای خود من روی لپ تاپ جدیدم که ssd بود پیش اومد و من اشتباهی یه سری فایل ها که خیلی برام مهم بودن رو پاک کردم و هرکاری کردم نشد ریکاوریشون کنم
این فایل هارو روی هارد لپ تاپ قبلیم که hdd بود هم داشتم ولی ۶,۷ ماه بود که دلیتشون کرده بودم اما با نصب یه نرم افزار ریکاوری ساده راحت تونستم ریکاوریشون کنم
سلام
چه جالب! من نمیدونستم آنقدر فرق دارند.
تشکر
اگر هاردت ssdیه که فکر نمیکنم بشه راحت با نصب نرم افزار فایلهاتو ریکاوری کرد
ولی اگر hddیه من با easeus ریکاوریشون کردم , راستش نمیدونم تا چقدر بعد ولی مثلا یه فیلمو بعد از یک سال ریکاوری کرده بودم از کیفیت تصویر خیلی کم شده بود
همه ی فایل هارم ریکاوری نمیکنه بعضی از عکسای من ریکاوری شدن ولی قابل باز شدن نبودن
اره برای hdd میخوام ، ولی پس این نرم افزار هم فرمت های خاصی رو میتونه ریکاوری کنه… ، من خودم میخواستم zip رو ریکاوری کنم ولی هیچکدوم نکردن. فکر کنم اینی هم که شما میگی رو نصب کردم، بازم جواب نداد.
به هر حال ممنون :rose: