مافیای ژاپنی | نقد و بررسی بازی Yakuza Collection Remastered
نکتهای که همواره به آن اشاره کردهام و یکی از مهترین دلایل علاقهام به نسل هشتم، نسخههای ریمیک و ریمستری است که هر روز شامل عرضهی آنها هستیم. هر نسل عناوینی را تجربه کردهایم که همهمان آرزو داشتیم تا نسخهی باکیفیتترشان را روی کنسولهای نسل جدید بازی کنیم و بالاخره این اتفاق در نسل هشتم افتاد. بسیاری از شرکتهای بزرگ بازیهای کلاسیکشان را عرضه کردند و قضیه فقط به بازسازی بازیهای نسل هشتمی ختم نشد. یکی از شرکتهایی که اخیراً دارد پشت سر هم نسخههای ریمستر شدهی بازیهایش را عرضه میکند، شرکت پرآوازه ی سگا (Sega) است. چندین سال پیش سگا یکی از مهمترین اسامی صنعت بازی بود. هم کنسول بازی خودش را داشت، هم آنقدری بازی خوب به بازار ارائه میکرد که به نوعی سایهی سنگینش روی دنیای بازی حس میشد. با اینکه این شرکت دیگر آن شکوه سابق را ندارد، اما هیچ وقت قاطی آن شرکتهایی هم نشد که طرفدارانشان را ناامید میکنند. هنوز هم وقتی نام سگا روی یک بازی است، یعنی باید آن بازی را خرید و با آن وقت گذراند. نکتهای که وجود دارد این است که سگا با سلیقهی ژاپنی بازی میسازد و هیچگاه هم این سیاستش را خیلی تغییر نداده است. بخاطر همین کسی که سراغ بازیهای این شرکت میرود میداند که با چه چیزی رو به رو خواهد شد. بازیهایی به شدت سرگرمکننده که همیشه این عطش را در مخاطب ایجاد میکنند که قبل از خاموش کردن کنسول، کمی بیشتر آن را ادامه دهند. یکی از فرنچایزهایی که سالهای اخیر سگا خیلی روی آن حساب باز کرده و نسخههای زیادی نیز از آن منتشر کرده است، سری Yakuza است. عجیب است که این سری اینقدر کمتر از آن چیزی که لیاقتش را دارد معروف شده (به قول معروف Underrated است)، اما تقریباً هر شمارهای که در سالهای اخیر از این سری منتشر شده، در نوع خود یک بازی بسیار سرگرمکننده با داستانی پیچیده و جالب بوده است.
شاید یکی از دلایلی که افراد زیادی تا به حال سمت این سری نرفتهاند، همان المان «ژاپنی بودن» باشد که به مذاق هر کسی خوش نمیآید. شاید هم به این دلیل باشد که اکثر بازیهای این سری، دوبلهی انگلیسی ندارند و برای یک بازی که داستان سنگین و طویلی دارد و میانپردههای چندین دقیقهای پخش میکند، دوبله به یک زبان بینالمللی برای فروش بیشتر ضروری به نظر میرسد. البته علیرغم همهی این صحبتها یاکوزا همچنان یکی از بازیهای معروف است و پس از Yakuza 6، Yakuza 0 و Yakuza: Kiwami 2 که در سالهای اخیر عرضه شدند، این سری روی رادار خیلیها، از جمله خود من قرار گرفت. اگر با این سری آشنایی ندارید، باید بگویم یاکوزا بیشتر شبیه به سریالهای پلیسی عامه ولی بسیار جذاب است که میخواهید ببینید «آخرش چی میشه؟». یاکوزاها تمام خاصیتهای یک بازی پلیسی – ماجرایی، از گنگهای مواد مخدر و مافیا گرفته، تا مشتزنیهای خیابانی، تعقیب و گریز و شخصیتهای احمق پرزور و یا باهوش بزدل را دارد. بازی یا بهتر است بگویم کلکسیونی که امروز به سراغ آن رفته ایم، کلکسیون سه بازی Yakuza 3، Yakuza 4 و Yakuza 5 است که به تازگی و انحصاراً برای کنسول Playstation 4 منتشر شده است. کلکسیونی که شاید برای طرفداران غربی این بازی بسیار ارزشمندتر باشد، زیرا برای اولین بار است که میتوانند نسخه ی فیزیکی Yakuza 5 را روی دیسک داشته باشند. در ادامه بررسی کوتاهی بر این کلکسیون خواهیم داشت، پس با من، گیمفا و Yakuza Remastered Collection همراه باشید.
داستان سری یاکوزا به گونهای است که بین آن ها پیوستگی وجود دارد. این به آن معنا نیست که نمیتوانید از هر یک از آنها به شکل جداگانه و بدون تجربهی بازیهای قبلی لذت ببرید، اما مطمئناً اگر میخواهید خط داستانی را به خوبی متوجه شوید، باید آن ها را به ترتیب خاصی بازی کنید. تا حالا چندین نسخهی اصلی و فرعی منتشر شدهاند، به همین دلیل کسانی که میخواهند تازه این مجموعه را شروع کنند، بهتر است این کلکسیون را نگه دارند برای بعد از بازی کردن عناوین دیگر این سری. در واقع بهترین ترتیبی که می توانید داستان سری را متوجه شوید این ترتیب است: ابتدا نسخههای اول و دوم Yakuza Kiwami را بازی کنید، سپس به سراغ این کلکسیون بروید و به ترتیب نسخههای سوم، چهارم و پنجم را تجربه کنید، و نهایتاً به سراغ Yakuza 0 و پس از آن Yakuza 6 بروید. این ترتیب، باعث میشود وقت زیادی را ذخیره کنید و داستان بازی را هم بهتر متوجه شوید. داستانهایی که بیشتر مربوط به پشت صحنهی مافیاهای ژاپنی می شوند و درست مانند یک سریال پیش میروند.
داستانهای سری Yakuza داستانهای خیلی تاثیرگذار و منحصربهفردی نیستند، برعکس، اتفاقاً بسیار کلیشهای و آشنا به نظر میرسند. اما همین کلیشهها، آنقدری خوب در کنار هم چیده شدهاند، که میتوانند شما را برای ساعتها سرگرم کنند. در این کلکسیون زیرنویسهای انگلیسی به طور کامل بازبینی، اصلاح و حتی در برخی جاها بازنویسی شده و بعضی از شخصیتها از نو صداگذاری شدهاند. بزرگ ترین نقطه ضعف سری یاکوزا و شاید یکی از دلایلی که این سری خوشساخت معروفتر از این نمیشود، این است که دوبلهی انگلیسی آن موجود نیست. در نسخهی ریمسترد انتظار داشتیم این موضوع نیز مورد توجه سازندگان قرار بگیرد ولی این اتفاق نیفتاده است. به خصوص اینکه بازی پر از کاتسین و دیالوگ است. برخی از این دیالوگها حیاتی هستند و تصمیمهایی که در آخر این مکالمات میگیرید، میتوانند روی کل روند بازی اثر بگذراند، به همین دلیل دیدن همهی این کاتسینها با زبان ژاپنی میتوانند خسته کننده باشد. علاوه بر آن، خواندن زیرنویس باعث خواهد شد از خود کاتسینها لذت کافی را نبرید.
دیالوگهای رد و بدل شده بین کاراکتر شما و سایر کاراکترها، بخش مهمی از گیمپلی بازی را تشکیل میدهند. تمام کردن هر سه بازی مجموعه چیزی حدود ۸۰ الی ۹۰ ساعت به طول میانجامد و این را مطمئن باشید که با یک تجربهی کوتاه طرف نیستید. این در حالی است که فقط بخواهید خط داستانی را دنبال کنید. برای کسانی که میخواهند همهی مراحل جانبی را هم تجربه کرده و اصطلاحاً بازی را پلات کنند، این زمان به ۲۰۰ الی ۲۱۰ ساعت نیز میرسد. پس میتوانید حدس بزنید که با چه بازی طولانی و پر دیالوگی طرف هستید.
اما به جز آن سری Yakuza همواره گیمپلی جذابی نیز به مخاطب خود ارائه داده است. مراحل بازی شامل صحنههای پر تعداد مبارزات تن به تن میشود. سازندگان بازی در هر بازی این مبارزات را کمی بهبود بخشیدهاند و اگر هر سه بازی را پشت سر هم تجربه کنید، متوجه این موضوع خواهید شد. بیشتر این مبارزات روی سیستم حمله و ضدحمله بنا شده اند و تن به تن هستند. البته در موارد معدودی از سلاح سرد و گرم نیز استفاده می.کنید، اما کلیت مبارزات فیزیکی و تن به تن هستند.
اگر با این سری آشنایی مختصری داشته باشید، میدانید که تعداد زیادی مینیگیم در جای جای بازی موجود است که اگر خواستید برای مدتی خط داستانی را کنار گذاشته و استراحت کنید، به سراغ این مینی گیمها بروید. مشکل مینیگیمها این است که گاهاً آنقدر جذاب هستند که دیگر دلتان نمیآید به مراحل اصلی بازی بازگشته و داستان را دنبال کنید! تعدادی از این مینیگیمها، بازیهای قدیمی سگا هستند که میتوانید آن ها را روی گیمکیوبها بازی کنید و تعدادی دیگر هم مربوط به بازیهای کازینویی میشوند. مراحل جانبی بازی نیز بسیار پرتعداد و جذاباند و اکثر آنها ارزش وقتتان را دارند.
بازی از نظر بصری زیاد تعریفی ندارد. کلاً عناوین یاکوزا، هیچگاه عناوین پیشرویی در زمینهی گرافیک نبودهاند و بخاطر داستان جذاب، گیمپلی مهیج و محتوای باارزش جانبیشان به محبوبیت رسیدهاند، اما در نسخهی ریمستر شده، انتظار بیشتری از شرکت سگا داشتیم. قدیمیترین عنوان این مجموعه، یعنی Yakuza 3 برخی جاها واقعاً قدیمی جلوه میکند و هیچگونه زیبایی بصری ندارد. دو عنوان جدیدتر یعنی Yakuza 4 و Yakuza 5 وضعشان بهتر است، اما کیفیت بافتها و انیمیشن کاراکترهای بازی میتوانست بهتر و نرمتر از این باشد.
روی هم رفته این را همیشه گفتهام و باز هم میگویم که بازیهای سری Yakuza، کمتر از آن چیزی که حقشان است معروف شدهاند و ارزش این بازیها واقعاً بالاست. شاید نتوان از آن ها به عنوان بازیهای AAA یا جریانساز یاد کرد، اما به معنای واقعی کلمه شما را سرگرم میکنند. پس از تجربهی این مجموعه غافل نشوید.
پر بحثترینها
- بازیگر شخصیت اصلی Intergalactic نیل دراکمن را خدای بازیهای ویدیویی میداند و از همکاری با او هیجانزده است
- رکورد دیسلایک تریلر Concord توسط Intergalactic در یوتیوب شکسته شد
- رئیس ناتی داگ: تست بازیگری Intergalactic به اندازه انتخاب بازیگر نقش الی شگفتانگیز بود
- بازیهای انحصاری کنسولی بیشتری از پلی استیشن برای Xbox عرضه خواهند شد
- مدیرعامل ناتی داگ: Intergalactic دیوانهوارترین ماجراجویی ما است
- دیجیتال فاندری تریلر Intergalactic را از نظر بصری شگفتانگیز توصیف میکند
- سازنده بازی Black Myth: Wukong بابت برنده نشدن در مراسم The Game Awards 2024 گریه کرد
- گپفا ۲۶؛ مورد انتظارترین بازیهای شما در سال ۲۰۲۵
- مدیرعامل مایکروسافت: طرفدار Xbox بودن یعنی تجربه بازیهای آن روی تمامی دستگاهها
- این ۱۵ ویژگی منحصر به فرد GTA 6 را به یک تجربه خیرهکننده تبدیل خواهند کرد
نظرات
نبود دوبله انگلیسی خیلی رو مخه ولی در کل بازی بسیار جالب و سرگرم کننده ای هست :yes:
“گرافیک بازی در حد بازی های نسل هشتمی نیست”
آخه کدوم remasteredای از بازی های نسل هفتمی از نظر کیفیت بصری در حد بازی های نسل هشتمی هستش. the last of us تنها بازی ای هستش که کیفیت خارق العاده ای داشت اون هم به این دلیله که اواخر نسل هفتم عرضه شد و کیفیت در حدی خوب بود که حتی نسل هفتمی به نظر نمی رسد نسخه اولیه. ریمسترد برای منتقدین باید بهتر تعریف بشه، ریمسترد به معنای تنظیم مجدد، فریم بهتر و رزولوشن بهتر هستش نباید انتظار کیفیت نسل هشتمی داشت از یک بازی ریمسترد شده. برای همینه واژه ریمیک و ریمسترد به طور جداگانه تعریف شده.
در جوابت ریمستر مدرن وارفار یک
cod: mw remastered همچنان در حد یک بازی نسل هشتمی نیست اما کارشو نسبت به اکثر ریمسترد ها بهتر انجام داده چون تکستچر بهبود پیدا کرده اما یک اکثریت در حدود ۹۵ درصد ریمسترد ها همونیه که گفتم:
dark souls remastered
TLOU REMASTERED
GOW 3 REMASTERED
AGE OF EMPIRES 3 REMASTERED
AC SERIES REMASTERED
SLEEPING DOGS DEFENETIVE
RE 4 HD
و ….
هیچکدوم فراتر از فریم و رزولوشن نرفتن. پس بازی ای که فراتر از انتظار عمل کرده MW 1 هستش که البته اون هم قابل مقایسه با خیلی از این بازی ها نیست چون یک کمپین ۵ ساعته اس ولی سری یاکوزا جزئیات فوق العاده بیشتری داره. به طور کلی ریمسترد همون تعریفی که گفتم هستش و کم پیش میاد فیزیک و تکستچر دستخوش تغییر شگفت انگیزی بشه. MW 1 REMASTERED هم در حد یک بازی اواخر نسل هفتم هستش.
AC3 REMASTERED چقدر فرق کرده ؟
دوست LAST OF US بازی کنم ولی بدیش اینه یه حالت SURVIVAL داره و از ظاهر موجوداتش بدم میاد و گرنه نمرش ۹٫۷۵ هستش
متاسفانه فقط این بازی هستش که تونسته اعتبار سگا رو حفظ کنه. گرچه توتال وار، فوتبال منیجر و پرسونا هستن که آی پی اصل سگا نیستن و افتخاری برای سگا ندارن.
دستتون درد نکنه اقای مقدم عزیز بخاطر نقد بسیار خوبتون
شخصا اصلا تو هیچ بازی ای که زبان انگلیسی نداشته باشه اصلا و ابدا نمیتونم حال کنم یعنی خوشم نمیاد و این یه مشکله تو بازی ها
اما دلیل نمیشه که از بازی لذت نبرد هر چند تا به حال بازیش نکردم
یادم میاد یه زمانی cod mw رو که میخواستم برای چندمین بار بازیش کنم فقط زبان روسی داشت و حسابی رو مخ بود حسابی
مثلا بیش از نیم ساعت بازی میکردی ادم کلا حالش گرفته میشد و در بعضی مواقع به سر درد میکشید درسته خیلی عجیبه ولی حقیقته حتی دوستام هم همینو میگفتن
کلا با بازی و محیطش اصلا همخونی نداشت و باعث گیج شدن میشد حالا شاید فقط این یه بازی اینطور بوده باشه
بازی های ژاپنی اصلا ورژن انگلیسی هم داشته باشه اصلا به دل نمیشینه داب ژاپنی بی نظیره هم احساسات بیشتری داره معمولا هم به دل بیشتر میشینه چون با ساختار و کارگردانی هماهنگه. مطمئنا اگر انیمه ببینین مدتی عادت میکنین و همیشه دنبال داب ژاپنی بازی ها خواهید بود.
فقط می تونم بگم سری یاکوزا یه سری ویژگی شگفت انگیز و فوق خفن داره که ممکنه دهن آدم کف کنه اما در کل باید بگم سبک مخصوص با نظر همه جور نمیاد و چون خیلی خاصه سخت میشه بهش عادت کرد
سبکش شبیه بازی های کنسول سگاست بیشتر(البته نسخه ۳ بعدی)
چقدر خوب تحلیل کردی دوست عزیز بنظر همینطور باشه! انگا اصلا نمیخوان این بازی توی غرب فروش کنه و دوست دارن انحصارا برای ژاپن بمونه یا احتمالا میترسن این تغییرات در راستای غربی تر شدن بازی شرقی ها رو ناراحت کنه
به نظرتون این بهتره یا SLEEPING DOGS ؟
اسلیپینگ داگز گرافیک بیشتری داره البته یاکوزاهای کیوامی ۲ و جاجمنت و ۷ گرافیکشون از اسلیپنگز خیلی بهتره
از نظر داستان و محتواهای جانبی یاکوزاها خیلی بهترن
یاکوزا هر بازی راحت ۵۰ ساعته