ثبت قرارداد تجاری بین آمریکا و چین، نگرانیها از گرانی کنسولها را تا حد زیادی کاهش داده است
با کاهش تنشها بین دو کشور چین و آمریکا و از بین رفتن تهدید اضافه شدن تعرفههای شدید به کالاهای وارداتی مختلف از کشور چین، به نظر میرسد چه شرکتهای تولید کنندهی کنسولها و چه بازیبازان میتوانند بالاخره یک نفس راحت بکشند.
از ماه می سال ۲۰۱۹ میلادی، دولت آمریکا اعلام کرده بود که قصد دارد یک تعرفهی ۲۵ درصدی جدید را به برخی از کالاهای وارداتی از چین اعمال کند که این محصولات شامل کنسولهای بازی نیز میشدند. این تهدید باعث نگرانی بسیاری از فعالان صنعت بازیهای ویدئویی و به خصوص بازیبازان و خریداران این محصولات شد. اگر بخواهید تنها به بخش کوچکی از آمار نگاه کنید، متوجه خواهید شد که بیش از ۹۶ درصد کنسولهای فروش رفته در سال ۲۰۱۸، مستقیما از کشور چین به آمریکا وارد شده بودند. علاوه بر این، این تعرفههای تجاری میتوانست تاثیر بسیار شدیدی برروی صنعت بازیهای ویدئویی داشته و باعث بیکاری عدهی زیادی از افراد مرتبط با این صنعت شود. با توجه به تهدیدات و عوارض احتمالی این تصمیم، هر سه شرکت سونی، مایکروسافت و نینتندو گرد هم آمده و به صورت مشترک بیانیهای را در ماه ژوئن سال ۲۰۱۹ منتشر کردند. در بخشی از این بیانیه آمده است:
ما از دولت به خاطر تلاش برای حفظ منافع و مالکیت معنوی محصولات و همچنین تلاش برای حفظ جایگاه کشور آمریکا به عنوان پیشرو در تکنولوژیهای پیشرفته قدردانی میکنیم. با این حال، آسیبهای وارده به مصرف کنندگان و تجار آمریکای به واسطهی این تعرفهها نه تنها باعث رسیدن به این اهداف نمیشود، بلکه به آنها به شدت منافات دارد.
با این حال، همانطور که تنش بین دو کشور آمریکا و چین ادامه یافت، گزارشهای منتشر شده حاکی از این بودند که تولید کنندگان بزرگ کنسول یعنی سونی، مایکروسافت و نینتندو تولیدات خود در کشور چین را تا حدی کاهش دادهاند. برای مثال، گزارشی در ماه ژوئن منتشر شد که بیان میکرد شرکت نینتندو بخشی از خط تولید کنسول نینتندو سوییچ را به صورت کامل از کشور چین خارج کرده است. البته این گزارش آمار دقیقی از تعداد کنسولهای تولید شده در داخل و خارج از کشور چین را ارائه نکرده بود.
دولت آمریکا در ماه آگوست اعلام کرد که اعمال این تعرفههای تجاری را تا ۱۵ دسامبر به تعویق خواهد انداخت. در این تاریخ نیز دو کشور توانستند به یک توافق اولیه دست یافته و به همین دلیل، اعمال این تعرفهها مجددا به تعویق افتاد. خوشبختانه دو کشور در اواسط ماه ژانویهی سال جاری میلادی اولین بخش از توافق تجاری خود را به صورت رسمی امضا کردند تا تنش بین دو کشور به شدت کاهش یابد. براساس این توافق، دولت آمریکا بخش زیادی از تعرفههای اعمال شده برروی کالاهای چینی را کاهش داده و از اعمال تعرفههای بیشتر به این محصولات خودداری کرده است.
با توجه به این که هر دو شرکت مایکروسافت و سونی قصد داشتند کنسول جدید خود را در سال جاری میلادی به بازار عرضه کنند، این توافق تجاری خبری خوب برای هواداران و مصرف کنندگان به شمار میرود. حال تنها باید منتظر معرفی رسمی این دو کنسول و اعلام قیمت نهایی از سوی سازندگان باشیم.
پر بحثترینها
- کامنتهای هفته ۲۸؛ هیتلر: The Last of Us Part 2 بهترین بازی تاریخ است
- کامنتهای هفته ۲۹؛ بَک تو بَک
- تریلر جدید فصل دوم سریال The Last of Us شخصیت ابی را نشان میدهد
- شایعه: کنسول نسل بعدی Xbox در سال ۲۰۲۶ با نام Xbox Prime عرضه خواهد شد [بهروزرسانی شد]
- کارگردان Alan Wake 2: رمدی میخواهد نسخه اروپایی ناتی داگ باشد
- کانیه وست، رپر آمریکایی اعتقاد دارد که The Last of Us: Part II بهترین بازی تاریخ است
- ۱۵ بازی بزرگ خاطرهانگیز گیمرهای ایرانی
- کلیپ جدید Assassin’s Creed Shadows با محوریت پارکور
- از کنترلر جدید Xbox با طرح DualSense رونمایی شد
- مهمترین آمار و ارقام صنعت بازی های ویدیویی در سال ۲۰۲۴
نظرات
خدا کنه
نگرانی ها در ایران کاهش نمیابد….