یادم تو را فراموش… | ۱۵ عنوان زیبا که آن ها را تجربه نکرده اید
پول لعنتی همه کار می کند. هر طور که بخواهد دید دنیا را تغییر می دهد. خوب را بد و بد را خوب نشان می دهد و شرکت های بزرگ با استفاده از آن و قدرتی که به نام تبلیغات پدید می آورد، اصطلاحا کلاغ را جای قناری به ما غالب می کنند! در اقتصاد و بازاریابی، پول پارامتری را پدید می آورد که از مهم ترین ارکان بازاریابی است و “تبلیغ” نام دارد. قدرت تبلیغ بی نهایت بالاست و می تواند باعث زیر و رو شدن وضعیت یک محصول در بازار شود و شکست و موفقیت تولید کننده را رقم بزند. قطعا وقتی برای خرید می رویم و بین چند محصول باید انتخاب کنیم آنهایی را برمی گزینیم که نامشان را شنیده ایم و بین آنها هم باز محصولی را بر میداریم که نامش را بیشتر شنیده باشیم. به همین خاطر هم هست که اغلب می بینیم جیب شرکت های بزرگ مدام پرتر می شود و خیلی از کوچکترها از دور خارج می شوند. زیرا که شرکت های بزرگ به خاطر توانایی مالی می توانند به صورتی وحشتناک بازی های حتی معمولی و شاید ضعیف خود را آنقدر تبلیغ کنند که همه برای انتشار آن ها هایپ شوند و حتی بازی های معمولی این شرکت ها را به خاطر همین تبلیغات بخرند. مثلا کمپانی مانند یوبیسافت می آید یک حجم عظیم و وحشتناک از تبلیغ را برای عنوان واچ داگز انجام می دهد و همه را هایپ می کند و از آن به عنوان برترین رقیب جی تی ای یاد می کند در حالی که بعد انتشار میبینیم چقدر فرق کرده و تنها یک بازی خیلی خوب است و بس. اما این مهم نیست زیرا تبلیغات کار خود را کرده و همه باری را خریده اند و موفقیتی تجاری برای این غول محبوب بازیسازی رقم خورده است. از سوی دیگر یک شرکت کوچکتر یا تیمی مستقل می آید عنوانی عالی را می سازد ولی توان تبلیغات عظیم را ندارد و نمی تواند روزی یکی دو ویدئو از بازیش منتشر کند و بر روی بیلبوردهای شهر نام آن را نمیبینیم. به این شکل بازی فوق العاده زیبای آنها چنان که شابسته اش است دیده نمبشود و شاید زیاد هم نفروشد و بسیاری حتی نام آن را نیز نشنوند. مطلبی که امروز برای شما عزیزان تدارک دیده ایم صرفا در مورد موضوع بالا نیست اما می توان گفت یکی از اصلی ترین دلایل پدید آمدن این مقاله و بازی هایی که در ان معرفی شده اند همین تبلیغات است. قطعا همه بازیبازها در طول دوران گیمر بودنمان نتوانسته و نخواهیم توانست همه بازی ها را تجربه کنیم بلکه باید بین آنها بر اساس سبک و علاقه و سلیقه خود انتخاب نماییم. اما باز هم در این بین هستند بازی هایی که از دستمان در می روند و با این که شاید از آنها خوشمان می آمد ولی نامشان را نمی شنویم که این می تواند به دلایل مختلف مثل همان عدم تبلیغات کافی یا داشتن سازنده های کوچک تر یا متای ناحق و پایین باشد.
در این مطلب تمرکز ما بر روی چنین بازی هاییست. یعنی عناوینی که به هر دلیلی از دید اکثریت بازیبازان دور مانده اند و چندان موفق نشده اند در حالی که حقشان می توانسته بیشتر باشد. شاید به واسطه این مطلب شما با برخی از عناوینی آشنا شوید که ببینید باب میلتان هستند ولی آنها را نمی شناخته اید و اکنون هوس کنید که به سراغ آن ها بروید و شاید تجربه ای لذتبخش داشته باشید. نکته لازم به ذکر اینجاست که از آن جایی که به هر حال خوانندگان و مخاطبان این مطلب بازیبازان ایرانی هستند سعی کردم در انتخاب بازی ها موضوع ناشناخته بودن مصوصا در کشورمان را بیشتر از بقیه دنیا لحاظ کنم و برخی از این بازی ها شاید خیلی خیلی هم در دنیا ناشناخته نبوده اند ولی در کشورمان حتی کسی نام آن ها را نیز نشنیده است. البته باید بگویم که از آن جایی که کمتر عنوانی از زیر دستم در این سال ها در رفته است، قبلا هم نقد بسیاری از این بازی ها را تک تک برای شما عزیزان به رشته تحریر در آورده ام تا با آن ها آشنا شوید ولی خب این که تمامی آن ها در کنار هم در یک مطلب باشند جذاب تر و بهتر است. البته از این عناوین هیچ کدام برای من ناآشنا نیستند و تقریبا تمامی آن ها را تجربه کرده ام. جالب است بدانید که استودیو گیم ریپابلیک حضور پررنگی در لیست ما دارد و چندین بازی این سازنده قدیمی که اکنون دیگر نامش را نمی شنویم در این لیست حضور دارند. در حقیقت در این مطلب قصد داریم تا به ۱۵ عدد از عناوین زیبا و جذابی که زیاد نامشان بین بازیبازان نپیچیده و فروش خیلی بالایی نداشته اند و احتمالا شما آن ها را بازی نکرده اید، اشاره کنیم و آن ها را همراه شما برشماریم تا شاید بعد از آشنایی با برخی از آنها بر حسب سلیقه به سراغ تجربه کردنشان بروید. عناوینی که به واقع حیف است اگر بازیباز بوده و آن ها را تجربه نکرده باشید. به مانند همیشه و در مقالات ۱۰ برتر و ۲۰ برتر و … قبل از شروع این مطلب باید نکاتی را ذکر کنم که از شما عزیزان خواهشمندم آن ها را مطالعه نمایید تا شک و شبهه ای برای شما دوستان پیش نیاید. قطعا جدا از این لیست که بنده تهیه کرده ام تعداد بسیار زیادی گزینه های دیگر وجود داشته اند که می توانستند در این مطلب حاضر باشند اما به هر حال تعداد محدودیت دارد و نویسنده، انتخاب هایی را که از نظر وی برتر بوده اند در لیست جای داده است. پس دقت کنید که این مقاله، “۱۵ عنوان زیبا که آن ها را تجربه نکرده اید” به انتخاب بنده است، زیرا که اساس چنین مقالاتی این گونه است و سلیقه شخصی نیز بسیار اهمیت دارد.
رتبه بندی و ترتیبی که در این لیست برای بازی های مختلف لحاظ شده است کاملا نظر شخصی نویسنده است و هیچ معیار و میزانی برای درست یا غلط بودن آن وجود ندارد زیرا پای سلیقه مطرح است البته سلیقه منطقی. به هر حال چه خوشمان بیاید و چه خیر، سلیقه شخصی نیز در چنین مقالاتی در همه جای دنیا بسیار اهمیت دارد. قطعا در رده بندی این بازی ها سلائق و علائق با هم متفاوت است و بر اساس تجربه و خاطراتی که هر شخص دارد جایگاه ها را تعیین می کند و قاعدتا هر شخصی از هر بازی که بیشتر از آن خاطره داشته باشد و به آن علاقمند باشد، آن را بالاتر قرار خواهد داد. البته ما در این مطلب سعی کرده ایم تا بازی هایی را قرار دهیم که یک وفاق جمعی بین بسیاری از بازیبازان دنیا در مورد زیبا بودن آن ها و کم توجه شدن به آنها برقرار است. بدون شک عناوین قرار گرفته در این لیست در خیلی از ویدئوها و مطالب مربوط به بازی های زیبای نه چندان مشهور که خیلی ها آن ها را نمی شناسند، با مطلب ما مشترک هستند. در نظر داشته باشید عنوانی که مثلا من در رتبه ششم قرار داده ام دلیلی بر این نیست که آن بازی حتما و به صورت وحی منزل، ششمین بازی زیبای نه چندان مشهور است، بلکه برای من این گونه است و شاید برای شما اول یا دهم باشد و یا شاید اصلا در لیست شما حضور نداشته باشد. نکته بعدی این که تمامی گزینه های این لیست بر اساس داشته ها و اطلاعات نویسنده گرد آوری شده اند و در این مطلب قرار گرفته اند. شاید شما عقیده داشته باشید که مثلا عنوان دیگری می توند به جای فلان شماره از این لیست قرار بگیرد و یا جایگاه آن فرق کند. در اینجا نیز معیار و میزان ثابتی نداریم و عقل و منطق در کنار احساس و خاطرات است که در ذهن هر شخص با هم ترکیب می شوند و اسم هایی مختلف را به عنوان خروجی بیرون می دهند. پس بهتر است تا این مطلب را به عنوان یک مقاله سرگرم کننده که به همراه آن برخی خاطراتتان را مرور خواهید کرد و شاید با چند بازی زیبا که آنها را تجربه نکرده اید آشنا خواهید شد، نگاه کنید. با بیان این نکات اگر تا کنون به خواندن مقاله ادامه داده اید از شما دعوت می کنم تا در ادامه مطلب “۱۵ عنوان زیبا که آن ها را تجربه نکرده اید” با بنده و وبسایت تحلیلی خبری گیمفا همراه شوید.
۱۵ – Knights Contract
سازنده بازی: Game Republic
ناشر بازی: Namco Bandai Games
ژانر: Action-adventure, hack and slash
پلتفرم های مقصد: PlayStation 3, Xbox 360
سال انتشار: ۲۰۱۱
امتیاز متا: ۵۱/۱۰۰
لابد دارید با خودتان می گویید ۵۱؟ چطور می شود که یک بازی با متای ۵۱ بیاید در لیست بهترین باری هایی که تجربه نکرده اید قرار بگیرد؟ حق هم دارید زیرا که راستش از نظر بررسی حرفه ای تک تک بخش های این بازی برای نقد امتیاز من هم به این بازی بیش از ۶ نیست اما یک موضوع اینجا وجود دارد که این بازی متفاوت می کند. اگر از نقد حرفه ای و جزء به جزء بازی بگذریم و به Knights Contract به شکل یک بازی و وسیله ای برای تفریح نگاه کنیم آن گاه است که Knights Contract می تواند بسیار جذاب محسوب شود و مطمءنا برای کسانی که به عناوین سبک هک اند اسلش علاقمندند خاطره تقریبا خوبی خواهد ساخت یا ساخته است. در واقع Knights Contract مخلوطی از بخش های تقریبا متوسط ضعیف است که در ترکیب با هم خیلی بهتر از جدا جدا عمل کرده اند مخلوطی تقریبا جذاب را پدید آورده اند.
کاملا می دانم که بازی Knights Contract می توانست جزوی از این لیست نباشد و بنده نیز واقفم که قرار نداشتن آن در این لیست منطقی تر از بودن آن است اما از آنجایی که این مطلب مربوط به بتده است و خاطره خوبی از این بازی دارم با کمی پارتی بازی آن را در لیست قرار داده ام. همچنین از آنجا که تعداد بازی های خوب سبک هک اند اسلش برای علاقمندان آن چندان زیاد نیست بد ندیدم. که عنوانی تقریبا خوب در این سبک را که احتمالا نامش را هم نشنیده اید و ارزش یک بار بازی کردن را داراست برای شما معرفی کنم که بازی نیست جز Knights Contract. اگر همچنان بازی های نسل هفت را کنار نگذاشته اید و به سبک هک اند اسلش هم علاقه دارید و همه بازی های بزرگ آن را تجربه نموده اید می توانید Knights Contract را نیز امتحان کنید و شاید از آن خوشتان بیاید. Knights Contract در لیست ما از بازی های خوبی که نامشان را نشنیده اید در جایگاه پانزدهم قرار می گیرد البته با مقداری پارتی بازی!!
۱۴ – Genji: Dawn of the Samurai
سازنده بازی: Game Republic
ناشر بازی: Sony Computer Entertainment
ژانر: Action-adventure, hack and slash
پلتفرم های مقصد: PlayStation ۲
سال انتشار: ۲۰۰۵
امتیاز متا: ۷۴/۱۰۰
پلی استیشن ۲ به معنای واقعی یک افسانه بود. کنسولی که در زمان خود هیچ رقیبی به گرد پای آن و بازی های شاهکارش نمیرسید. کنسولی که آن قدر بازی بی نظیر داشت که هنوز بعد از سال ها نام بازی های خوبی از آن را می شنویم که برایمان کاملا جدید هستند و وقتی با آن ها آشنا می شویم تعجب می کنیم که چطور چنین عناوینی را بازی نکرده ایم و از قلم افتاده اند. بدون تردید عنوان بسیار زیبای Genji: Dawn of the Samurai یک مثال بارز و کامل از چنین عناوینی است. یک هک اند اسلش فوق العاده خوش ساخت و جذاب با طراحی هنری عالی، شخصیت های متنوع و گیم پلی بسیار هیجان انگیز که گاهی شاهکارهایی مثل اونیموشا را تداعی می کرد و قطعا هر کس که آن را بازی کرده است اکنون دارد خاطرات خوب این عنوان زیبا را مروز می کند و از یادش نرفته است. البته تعداد این افراد زیاد نیست و مخصوصا در کشورمان تعداد خیلی خیلی اندکی نام Genji: Dawn of the Samurai را شنیده اند. Genji: Dawn of the Samurai نیز مانند چندین بازی دیگر این لیست توسط استودیو خوش ذوق و ریسک پذیر گیم ریپابلیک ساخته شد و توسط سونی در سال ۲۰۰۵ انحصارا برای پلی استیشن ۲ منتشر گردید.
خوب یادم است که زمانی که این عنوان را برروی پلی استیشن ۲ آغاز کردم واقعا از تعجب شگفت زده شده بودم که این دیگر چه گرافیکی است. چقدر خوش آب و رنگ و زیباست. واقعا از لحاظ جلوه های بصری Genji: Dawn of the Samurai فوق العاده بود و وقتی در بازی پیش می رفتیم مشاهده می شد که این عنوان گویا در همه زمینه ها عالی است و واقعا بازیباز را جذب خود می کرد. مبارزات بازی بسیار جذاب و فوق العاده بودند و شخصیت های اصلی در بخش های مختلف با هم عوض می شدند که این تنوع عالی را به گیم پلی بازی افزوده بود زیدا که هر کدام کاملا از لحاظ سبک مبارزه و سلاح و… تفاوت داشتند. Genji: Dawn of the Samurai از آن بازی هایی بود که باوجود ضعف هایی که داشت ولی نکات مثبت بسیار زیاد آن باعث می شد تا بازیباز تا انتها آن را رها نکند و یک تجربه لذتبخش داشته باشد. بی تردید این عنوان هک اند اسلش جزو عناوین بسیار زیبایی است که بین بازیبازان زیاد شناخته نشد و تعداد محدودی آن را تجربه نمودند، درست به مانند عنوان بعدی و نسل هفتمی این سری که آن نیز بسیار کم نام و نشان بود و البته اصلا هم کیفیت بازی Genji: Dawn of the Samurai را نداشت. Genji: Dawn of the Samurai در لیست ما از ۱۵ عنوان زیبا که آن ها را تجربه نکرده اید درجایگاه چهاردهم قرار می گیرد.
۱۳ – Jet Set Radio
سازنده بازی: Sega, Sonic Team, Smilebit, Vicarious Visions, Sega Sports R&D
ناشر بازی: Sega ,THQ
ژانر: Platform game, Action game, Sports game
پلتفرم های مقصد: Dreamcast, Java ME, Game Boy Advance, Microsoft Windows, PlayStation Network, Xbox Live Arcade, PlayStation Vita, iOS, Android
سال انتشار: ۲۰۰۰
امتیاز متا: ۸۸/۱۰۰
بازی های خاص… بازی هایی که مثل آن ها را زیاد نمی بینیم و شاید اصلا نمی بینیم. عناوینی که سازنده هایشان از ایده پردازی و خلق یک بازی نو نترسیده اند. قبلا و در نسل های قبل از این بازی ها خیلی زیادتر می دیدیم. سازنده ها دل به دریا می زدند و افکار نوی خودشان را در قالب بازی های مختلف پیاده می کردند. فکر می کنید چرا همیشه می گوییم بازی های قدیم چیز دیگری بودند و لذت بیشتری داشتند؟ درست است که کلا ما اسیر و کشته مرده نوستالژی هستیم ولی واقعا هم تا حدود زیادی قبلا سازنده های بزرگ هم بازی های ریسکی می ساختند. مانند شرکت سگا که در سال ۲۰۰۰ عنوانی به نام Jet Set Radio را منتشر کرد که واقعا یک بازی خاص و جذاب بود و بسیار هم مورد توجه قرار گرفت. البته لازم به ذکر است که نام این بازی در نسخه های آمریکایی آن در اصل Jet Grind Radio بود. این بازی زیبا ابتدا برای پلتفرم دریم کست منتشر گردید و سبگ آن تلفیقی جالب از اکشن و پلتفرمینگ بود.
شما کنترل یک خلافکار یا اصطلاحا گنگ را برعهده داشتید و باید در خیابان های توکیو می چرخیدید و اسکیت سواری می کردید و روی دیوارها گرافیتی می کشیدید و از دست ماموران قانون و .. نیز می گریختید. نکته جالب در مورد جلوه های بصری این عنوان آن بوذ که Jet Grind Radio جزو اولین بازی هایی محسوب می شود که از گرافیک سل شید استفاده کرد و آن را با یک جالت کارتونی خاص تلفیق نمود تا تبدیل به یک گرافیک بسیار خاص به مانند سایر بخش ها در باززی باشیم. Jet Set Radio عنوانی است که هرگز به اندازه کیفیت فوق العاده اش و متای ۸۸ که در اختیار داشت از سوی بازییبازان برخورد نشد و مخصوصا در کشورخودمان گمان نمی کنم به جز تعداد انگشت شماری بازیبازان قدیمی تر، کسی نام آن را هم شنیده باشد. بازی Jet Set Radio بی شک یکی از بازی هایی است که به اندازه کیفیتش به آن توجه نشد و خیلی ها آن را تجربه نکردند. این عنوان در لیست ما ۱۵ عنوان زیبا که آن ها را تجربه نکرده اید درجایگاه سیزدهم قرار می گیرد.
۱۲ – Shenmue II
سازنده بازی: Sega AM2
ناشر بازی: Sega ,Microsoft Game Studios
ژانر: Action-adventure, role-playing
پلتفرم های مقصد: Dreamcast, Xbox
سال انتشار: ۲۰۰۱
امتیاز متا: ۸۸/۱۰۰
بازی نخست شنمو که در سال ۱۹۹۹ توسط سگا ساخته شده و توسط همین کمپانی محبوب آن روزها برای کنسول دریم کست منتشر گردید عنوانی جذاب و زیبا بود که نظر منتقدان را جلب نموده و خود را به عنوان یک بازی خوش ساخت معرفی کرد. این عنوان موفق شد تا از وبسایتی مانند آی جی ان امتیاز ۹٫۷ را دریافت نماید نوید خلق یک فرنچایز اکشن ماجرایی نقش آفرینی جهان آزاد با کیفیت و زیبا را داد. همین طور هم شد و نسخه دوم این عنوان زیبا نیز در سطح بازی اول عمل کرد و این سری را به نوعی کامل تر کرد و یک عنوان عالی در این سبک برای بازیبازان به حساب می آمد. این عنوان که در سال ۲۰۰۱ و ۲۰۰۲ برای پلتفرم های Dreamcast و Xbox منتشر گردید موفق شد تا امتیازات و بازخوردهای فوق العاده ای را دریافت کند. اما عجیب اینجا بود که این بازی هرگز آنقدر که باید و شاید مورد توجه و مهر بازیبازان قرار نگرفت و با این که واقعا یکی از برترین های سبک خود بود از نظر فروش و اقبال عمومی چندان عالی و در سطح کیفیتش عمل نکرد تا حتی سگا مدت ها این بازی را کنار بگذارد و حتی نسخه سوم این بازی هم که قرار است ساخته شود از طریق کیک استارتر موفق به کسب بودجه ساخت خود شد. حتی زمانی که مشخص شد عنوان شنمو ۳ موفق شده تا خیلی زود بودجه خود را به دست آورد بسیاری از بازیبازان مخصوصا در کشورمان می گفتند اصلا این بازی چیست و حتی نامش را نیز نمی دانستند.
در حقیقت می شود گفت سری شنمو از آن فرنچایزهایی است که هر چه زمان گذشت بیشتر قدر و منزلت آن مشخص شد و ارزش واقعی خود را نزد بازیبازان یافت به طوری که اکنون بسیاری منتظر انتتشار نسخه سوم این سری زیبا هستند. به اعتقاد من یکی از اصلی ترین دلایلی که شنمو ۲ آن چنان محبوب نشد پلتفرم های مقصد تقریبا غلط آن بود. یعنی در زمانی که پلی استیشن ۲ کل دنیا را قبضه کرده بود و کل رقبا روی هم نزدیک نصف آن هم نمی شدند، شنمو ۲ آمد و برروی پلتفرم های Dreamcast و Xbox منتشر شد که اصلا محبوبیت پلی استیشن ۲ را نداشتند. قطعا اگر شنمو ۲ برای این کنسول نیز منتشر می شد محبوبیت و مقبولیت جهانی پیدا می کرد مخصوصا با کیفیت بسیار بالایی که داشت. امیدوار هستیم که نسخه سوم این فرنچایز زیبا بتواند در سطح دو بازی قبلی و حتی بهتر از آن ها عمل نماید و نام این سری را بیشتر از همیشه بر سر زبان ها بیاندازد. بازی Shenmue II بی شک یکی از بازی هایی است که به اندازه کیفیتش به آن توجه نشد و خیلی ها آن را تجربه نکردند. این عنوان در لیست ما ۱۵ عنوان زیبا که آن ها را تجربه نکرده اید درجایگاه دوازدهم قرار می گیرد.
۱۱ – Heavenly Sword
سازنده: Ninja Theory
ناشر: شرکت سرگرمی های سونی
ژانر: هک اند اسلش
تاریخ انتشار: ۱۲ سپتامبر ۲۰۰۷
پلتفرم مقصد: پلی استیشن ۳
امتیاز متا: ۷۹/۱۰۰
اگر بخواهیم از عناوین انحصاری به یاد ماندنی کنسول پلی استیشن ۳ نام ببریم قطعا یکی از این عناوین بازی Heavenly Sword است که هر شخصی آن را تجربه کرده باشد تا همیشه و همواره نام آن، داستان آن، شخصیت های آن و روند بازی رات به خاطر خواهد داشت زیر یک بازی صمیمی و دوست داشتنی است. همان گونه که قبلا نیز خدمت شما عزیزان عرض کرده ام، Heavenly Sword یک بازی هک اند اسلش فوق العاده بود که شما را کاملا شبفته خود می کرد. این عنوان (که مدتی قبل نقد و بررسی این بازی را خدمت شما عزیزان تقدیم کردیم) در سال ۲۰۰۷ توسط تیم خوشنام Ninja Theory و به کارگردانی اندی سرکیس ساخته شد، به طور انحصاری برای کنسول پلی استیشن ۳ منتشر گردید و موفق شد تا بازخوردهای خوبی را نیز به دست آورد. داستان بازی حول محور دختری به نام ناریکو میچرخد و دغدغهها و سختیهایی که وی برای حفظ میراثی ارزشمند به نام “شمشیر بهشتی” برای جلوگیری از افتادن آن به دست پادشاهی شیطان صفت متحمل میشود را دنبال میکند و شما نیز باید در این مسیر او را یاری کنید. ناریکو دختری بسیار قدرتمند، با اراده و مهربان است که مسئولیت بسیار سنگینی را بر دوش خود میبیند ولی ذرهای نیز پا پس نمیکشد و تا پای جان برای انجام صحیح این مسئولیت و ماموریت تلاش میکند و میجنگد. در لحظاتی از بازی نیز شما کنترل دختری که مانند خواهر کوچک ناریکو است به نام kai را بر عهده میگیرید که تنوع خوبی به بازی می بخشد. مبارزات در بازی به واقع لذت بخش و جذاب هستند و آن قدر متنوع و هیجان انگیز طراحی شده اند که همیشه از خدایتان است تا چندین دشمن به جای یکی دو نفر در اطرافتان باشند تا با ناریکوی قدرتمند و دوست داشتنی، آن ها را با انواع و اقسام ضربات سریع و برق اسا قلع و قمع کنید و زنجیره ای فوق العاده از حملات و کمبوهای به هم پیوسته را پدید آورید.
بازی از تمام جهات بسیار عالی عمل کرده بود و از جلوه های گرافیکی زیبا و منحصر به فرد تا گیم پلی بسیار سریع و پر از انواع و اقسام حملات مختلف، همه در بازی حضور داشتند و تجربه یک بازی لذتبخش را به بازیباز اعطا می کردند. بدون شک یکی از عوامل اصلی موفقیت و زیبایی بازی Heavenly Sword، برخی از شخصیت های آن بودند که بار سنگینی را در داستان بازی به دوش می کشیدند. “شخصیتپردازیهای بازی به خصوص در مورد چند شخصیت اصلی آن فوقالعاده است و این شخصیتپردازی عالی سبب هر چه بیشتر جذاب شدن داستان نیز شده است. آنتاگونیست و نقش منفی اصلی این عنوان پادشاهی است که کاملا روح خود را به شیطان تقدیم کرده و قصد دارد تا با هر روشی و متوسل شدن به هر نوع ظلمی، شمشیر بهشتی را از دست قهرمان اصلی بازی که ناریکو نام دارد برباید. این پادشاه شیطان صفت که وی را در بازی با نام King Bohan می شناسیم بدون هیچ شک و شبهه ای بهترین و جذابترین شخصیت بازی است. اگر بخواهیم در طول تاریخ بازی های رایانه ای از عناوینی نام ببریم که امتیاز متای انها به هیچ وجه بیانگر لذت و کیفیت ان ها نیست و کاملا در حق انها کم لطفی شده است، Heavenly Sword نیز قطعا یکی از این عناوین در کنار بازی هایی مثل Lords of The Fallen و … است که به وضوح وقتی ان را تجربه می کنید و سپس به امتیاز متای آن که ۷۹ است نگاه می کنید کاملا متعجب می شوید. متای ۷۹ بیانگر یک بازی خوب است، اما Heavenly Sword اصلا تنها یک بازی خوب نیست. یک عنوان فوق العاده زیبا و عالی است و یکی از برترین عناوین انحصاری در نسل هفتم است که برای کنسول پلی استیشن ۳ منتشر گردیده است و این را از تک تک کسانی که این بازی را تجربه کرده اند می توان شنید که البته متاسفانه خیلی هم پر تعداد نیستند مخصوصا در کشورمان. Heavenly Sword در لیست ما از ۱۵ عنوان زیبا که آن ها را تجربه نکرده اید درجایگاه یازدهم قرار می گیرد.
۱۰ – Dark Cloud 2
سازنده بازی: Level-5
ناشر بازی: Sony Computer Entertainment
ژانر: Action role-playing
پلتفرم های مقصد: PlayStation 2
سال انتشار: ۲۰۰۳
امتیاز متا: ۸۷/۱۰۰
برخی از عناوین این لیست از بقیه مهم تر هستند. نه به خاطر این که از بقیه بهتر باشند بلکه به دلیلی دیگر. بگذارید توضیح دهم. خیلی از بازی هایی که اینجا از آنها نام می بریم مربوط به نسل های ۶ و۷ هستند و شاید زمان زیادی از انتشار آنها گذشته باشد و خیلی ها یا نتوانند یا نخواهند که باز هم پلتفرم های نسل های قبل خود را بیرون آورده تا این بازی ها را تجربه کنند و برای بازیبازان جدید و دارای سن کمتر قابل دستیابی و دسترسی نباشند. همینطور کسانی که از نسل هشتم شروع به بازی کرده اند ممکن است که اصلا نتوانند آن ها را به هیچ عنوان تجربه نمایند. اما برخی از بازی های این مطلب به نسل هشتم هم آمده اند و مثلا یا ریمستر شده اند یا شاید با قابلیت عرضه بازی های پلی استیشن ۲ برای پلی استیشن ۴ منتشر شده اند و یا در شرایط دیگر. این عناوین در لیست ما مهم تر هستند زیرا که همین الان در اختیار بازیبازان قرار دارند و چه بازیباز قدیمی باشید و چه جدید، می توانید اگر از آن ها خوشتان آمد خیلی زود آنها را بر روی پلتفرم های جدید خود تجربه نمایید و نیازی به بیرون آوردن کنسول های قدیمی و بازگشت به نسل های قبل را ندارید. یکی از همین عناوین فوق العاده زیبا که اتفاقا اخیرا دوباره آن را از طریق قابلیت تجربه بازی های پلی استیشن ۲ بر روی پلی استیشن ۴ تجربه و تجدید خاطره کردم، بازی زیبای Dark Cloud 2 است که به واقع یک عنوان بی نظیر است.
بی تردید اگر بخواهیم از یکی از زیباترین عناوین و سری بازی های نقش آفرینی بر روی کنسول افسانه ای پلی استیشن ۲ صحبت کنیم باید از فرنچایز Dark Cloud نام ببریم که به واقع در هر دو نسخه آن شاهد یک بازی بی نظیر و فوق العاده زیبا بودیم و مخصوصا در نسخه دوم آن شاهد بازی بسیار جذابی بودیم که انچنان که باید و شاید مورد توجه قرار نگرفت. این بازی نقش آفرینی جهان آزاد زیبا در سال ۲۰۰۳ انحصارا برای پلی استیشن ۲ منتشر گردید، اما اکنون برای پلی استیشن ۴ نیز در دسترس است. بازی Dark Cloud 2 بی شک یکی از بازی هایی است که به اندازه کیفیتش به آن توجه نشد و خیلی ها آن را تجربه نکردند. این عنوان در لیست ما ۱۵ عنوان زیبا که آن ها را تجربه نکرده اید درجایگاه دوازدهم قرار می گیرد.
۹ – Beyond Good & Evil
سازنده بازی: Ubisoft Montpellier, Ubisoft Milan
ناشر بازی: Ubisoft
ژانر: Action-adventure
پلتفرم های مقصد: PlayStation 2, Microsoft Windows, Xbox, GameCube, Xbox 360, PlayStation 3
سال انتشار: ۲۰۰۳
امتیاز متا: ۸۷/۱۰۰
برخی بازی ها هستند که خیلی به دل می نشینند و از همان چند دقیقه اول که آن ها را تجربه می کنیم، بازی ما را به خود جذب کرده و شدیدا به ادامه آن علاقمند می شویم. صرفا هم لازم نیست این نوع بازی ها گرافیک بالا و عجیبی داشته باشند یا خیلی بزرگ باشند، بلکه حس صمیمیتی در آنها موج می زند که بازیباز را درگیر خود می کند. یک مثال خیلی واضح و بارز برای این نوع عناوین صمیمی و دلنشین، عنوان زیبای یوبیسافت و مارک انسل در نسل ششم یعنی Beyond Good & Evil است که یک اکشن ماجرایی واقعی بود و معنای این سبک را در خودش داشت. بازی بازخوردهای فوق العاده ای را نیز از سوی منتقدان دریافت نمود و امتیاز متای فوق العاده عالی ۸۷ را نیز کسب کرد ولی متاسفانه آن چنان دیده و شناخته نشد و از لحاظ فروش هم مانند کیفیتش عمل نکرد. به همین دلیل هم تعداد خیلی زیادی از بازیبازان تا اکنون که در نسل هشتم صحبت نسخه دوم این بازی مطرح شد، اصلا نمی دانستند که این نام وجود دارد و چه بازی است. حتی نسخه بهبود یافته این بازی برای نسل هفتم هم عرضه شد ولی باز هم به دلیل عدم تبلیغات و معرفی کامل، خیلی ها اصلا از آن اطلاع نداشتند و برخی هم که نام ان را می شنیدند با توجه به این که شناخت خاصی از آن نداشتند از کنارش می گذشتند، غافل از این که دارند چه عنوان بی نظیری را از دست می دهند و صد البته بعد از تجربه کردن ان پشیمان خواهند بود که چطور قبلا من این بازی را ندیده و یا از کنارش گذشته بودم.
بازی تمام المان های لازم برای یک اکشن ماجرایی فوق العاده را دارا بود و دنیایی فوق العاده و پر از محتوا و ماموریت برای گشت و گذار داشت و در طراحی و گرافیک آن نیز نوعی سادگی و صمیمیت زیبایی وجود داشت که آن را دلنشین تر نیز می کرد. سازندگان خوش فکر بازی تعدادی المان های کمرنگ نقش آفرینی نیز در این بازی قرار داده بودند که عمق بسیار بیشتری به آن بخشیده بود و آن را بسیار لذتبخش تر می کرد. شخصیت های موجود در بازی همگی بسیار دوست داشتنی و جالب طراحی شده بودند و شخصیت پردازی خاصی داشتند که قطعا در راس همه آن ها شخصیت اصلی بازی، دختری دوست داشتنی به نام Jade قرار داشت که شخصیتی بسیار دلنشین و مثبت داشت و خیلی زود بازیباز را به خود علاقمند می کرد. بدون شک عنوان زیبا و خاطره انگیز Beyond Good & Evil یکی از عناوینی است که با وجود شایستگی بسیار زیاد، آنچنان که باید و شاید دیده نشد و خیلی از بازیبازها نه آن را می شناختند و نه آن را بازی کرده اند. در حالی که اگر حتی همین الان و در نسل هشت نیز آن را تجربه نمایید، با اطمینان می گویم که لذت بسیار بسیار زیادی از آن خواهید برد و از این که چطور این عنوان از زیر دستتان در رفته بوده، تعجب خواهید کرد. Beyond Good & Evil در لیست ما از “۱۵ عنوان زیبا که آن ها را تجربه نکرده اید” با شایستگی در جایگاه نهم قرار می گیرد. اگر علاقمند به سبک اکشن ماجراییی هستید خیلی زود این بازی زیبا را تجربه کنید تا طعم یکی از بهترین تجربه های اکشن ادونچر را چشیده باشید. قطعا تجربه این بازی مخصوصا با توجه به این که نسخهه دوم هم در حال ساخت است می تواند پیش در آمدی زیبا برای رفتن به استقبال نسخه دوم خواهد بود.
۸ – Grim Fandango
سازنده بازی: LucasArts, Double Fine Productions
ناشر بازی: LucasArts, Double Fine Productions
ژانر: Adventure game
پلتفرم های مقصد: PlayStation 4, PlayStation Vita, Android, Microsoft Windows, iOS, Macintosh operating systems, Linux, DOS
سال انتشار: ۱۹۹۸
امتیاز متا: ۹۴/۱۰۰
بدون هیچ شکی یکی از برترین، با مفهوم ترین و زیباترین عناوین سبک ماجرایی در تاریخ بازی های رایانه ای Grim Fandango است. شاهکاری بی نظیر که داستان در آن غوغا می کرد و شخصیت پردازی های آن بی نهایت عالی بود. یک بازی ماجرایی با داستانی بسیار خاص و عجیب و جذاب که به خوبی هر بازیبازی را تا انتها به دنبال خود می کشاند و وی را غرق در بازی می کرد. می شد که به نوعی Grim Fandango را در این لیست نیاوریم زیرا که اکنون خیلی محبوب است اما باید گفت این شاهکار در زمان انتشار خود در سال ۱۹۹۸ در حد کیفیت بی نظیر و فوق العاده اش و امتیاز متای ۹۴ که در اختیار داشت ارج نهاده نشد و این بازی هم با گذشت زمان بیشتر و بیشتر ارزش پیدا کرد.
مخصوصا وقتی که در نسل هشتم نسخه ریمستر شده آن منتشر شد و حتی یک ماه برای کاربران پلاس رایگان نیز شد، افراد خیلی بیشتری آن را تجربه کردند و تازه فهمیدند که در آن زمان استودیو دابل فاین و لوکاس آرتز چه الماسی در ژانر ماجرایی ساخته اند. Grim Fandango در لیست ما از “۱۵ عنوان زیبا که آن ها را تجربه نکرده اید” با شایستگی در جایگاه هشتم قرار می گیرد. اگر علاقمند به سبک ماجرایی هستید خیلی زود این بازی زیبا را تجربه کنید تا طعم یکی از بهترین تجربه های اکشن ادونچر را چشیده باشید.
۷ – Majin and the Forsaken Kingdom
سازنده بازی: Game Republic
ناشر بازی: Namco Bandai Games
ژانر: Action-adventure, puzzle
پلتفرم های مقصد: PlayStation 3, Xbox 360
سال انتشار: ۲۰۱۰
امتیاز متا: ۷۴/۱۰۰
می دانم که قطعا Majin and the Forsaken Kingdom از اکثر عناوین این مطلب هم برای شما ناشناخته تر است و بسیاری حتی نامش را نیز نشنیدهاید اما از بهترین و لذت بخش ترین عناوین برای من و کسانی که آن را تجربه کرده اند بوده است و باور کنید که با سالها تجربه بازیهای مختلف وقتی که میگویم یک بازی لذتبخش است، سخنی به بیراه نمیگویم. Majin and the Forsaken Kingdom عنوانی است فوقالعاده جذاب و زیبا که حس صمیمیت و بی آلایشی محض را به شما هدیه میدهد. این بازی به قدری دوستداشتنی است که از لحظه لحظه آن لذت میبرید و به معنای واقعی کیف میکنید. این یک “بازی” است، به معنای واقعی کلمه “بازی”. یعنی سرگرم کننده و دوستداشتنی، بیآلایش و جذاب، لذتبخش و صمیمی. Majin and the forsaken Kingdom در قالب یک عنوان سوم شخص ماجرایی عمل می کند. شما در نقش Tepeu ظاهر میشوید و هدف شما این است که تاریکی که کل این سرزمین فراموش شده را احاطه کرده است را متوقف کنید. Tepeu خودش به تنهایی حریف نیروهای شیطانی تاریکی نیست اما خب بالاخره دلیلی دارد که غول مهربان و قدرتمندی به نام Majin نیز همراه اوست. اگر یکی دو کلمه بخواهم در توضیح Majin and the forsaken Kingdom بیان کنم بدون شک میگویم ” لذت بخش و شادیانگیز. ” از ابتدا تا انتها این بازی برای این طراحی شده است که لبخند رضایت بر روی لبان شما بنشاند و در این هدف، کاملا موفق نیز عمل کرده است. یک تجربه وسوسه کننده و گیرا که عشق سازندگان در آن کاملا مشهود است و بسیار هوشمندانه ساخته شده است.
Majin and the forsaken Kingdom یک اثر عالی و فوق العاده از Game Repoblic است. بازی از ابتدا تا انتها کاملا جذابیت و زیبایی خود را برای شما حفظ می کند و هرگز خسته کننده و تکراری نخواهد شد و حتی ارزش تکرار بالایی را نیز به خاطر وجود کلی آیتم ها و لباس ها و موارد کشف کردنی در بازی، به آن بخشیده است. داستان بازی بسیار زیبا و ساده است و شخصیت های آن مخصوصا Majin فوق العاده خلق شده اند. گیم پلی بازی کاملا متنوع و منحصر به فرد است و تجربه کلی بازی هم به یاد ماندنی است و هم بسیار رضایتبخش و شیرین. Majin and the forsaken Kingdom از آن عناوینی است که کمتر بازی دیگری میتواند حس شیرینی و لبخند رضایتی که از تجربه کردن آن بر لب شما مینشیند را به شما هدیه دهد. این یکی از آن بازیهای خاص است که خیلیها آن را از دست میدهند ولی آنها که آن را پیدا میکنند مانند من عاشق و شیفته آن میشوند و تبدیل به یکی از شیرینترین تجربههای زندگیشان میشود آن هم با وجود این همه بازیهای پر ادعا و بزرگ که از درون تهی هستند. بازی پر است از حس صمیمیت و لذت ناب یک بازی زیبا. به عنوان یکی از کسانی که این بازی را چندین بار از زمان عرضه تا به حال تجربه کرده ام باید بگویم که هنوز هم در نسل هشتم وقتی این عنوان را تجربه می کنید چیزی از لذت آن برای شما کم نمی شود و انگار بازی با شما حرف می زند. شک نکنید که اگر Majin and the forsaken Kingdom را تجربه نکرده اید باید به سراغ آن بروید و حتی اکنون بعد از چندین سال نیز این بازی پر از لذت و زیبایی و شگفتی برای شما خواهد بود. Majin and the Forsaken Kingdom در لیست ما از “۱۵ عنوان زیبا که آن ها را تجربه نکرده اید” با شایستگی در جایگاه هفتم قرار می گیرد.
۶ – Folklore
سازنده بازی: Game Republic
ناشر بازی: Sony Computer Entertainment
ژانر: Action role-playing
پلتفرم های مقصد: PlayStation 3
سال انتشار: ۲۰۰۷
امتیاز متا: ۷۵/۱۰۰
برخی از بازی ها هستند که وقتی به هر ۸ نسل بازی های رایانه ای نگاه می کنیم، می بینیم که مانند آن ها نداریم و این بازی ها شدیدا خاص هستند. حتما هم دلیلی بر این نیست که حتما شاهکار بوده باشند ولی خب آنقدر خاص هستند که مانندشان وجود ندارد. خیلی وقت ها بازی های سودا ۵۱ چنین حالتی دارند و این مرد که به هیچ وجه از ریسک نمی ترسد، هر بار عنوان جدیدی با سبک جدید می سازد و هر چه دلش میخواهد در آن پیاده می کند و بازی هایش شدیدا خاص هستند و دیوانگی وی را در جای جای خود دارند، میخواد Lollipop Chainsaw باشد یا Killer is Dead یا … اما در این بخش از لیست ما صحبت از عناوین این سازنده نیست و تنها نکته مشابهی که بازی مورد نظر ما با بازی های گفته شده دارد، شدیدا خاص بودن آن است به طوری که وقتی آن را تجربه کنید کاملا این حس به شما دست می دهد که “عنوانی را تجربه کردم که مثل آن ندیده ام و احتمالا هم نخواهم دید.” نام این بازی Folklore است و بی شک یکی از خاص ترین بازی های تاریخ و زیباترین انحصاری های پلی استیشن ۳ است. اما جالب اینجاست که یک بازی “انحصاری پلی استیشن” باشد و شاید ۹۰ درصد کسانی که پلی استیشن دارند حتی نام آن را نیز نشنیده باشند. استودیو گیم ریپابلیک سازنده بسیار خاصی بود و جالب است بدانید که این سازنده در لیست ما ۴ عنوان را به خود اختصاص داده است که هر ۴ تا بسیار زیبا و البته بسیار ناشناخته هستند و فروش خیلی بالایی نیز نداشته اند یعنی Genji: Dawn of the Samurai ،Folklore ،Knights Contract و همینطور Majin and the Forsaken Kingdom. اتفاقا همین موضوع هم سبب شد تا نهایتا Knights Contract آخرین بازی آنها باشد و سپس این استودیو تعطیل شد.
Folklore یک اکشن نقش آفرینی فوق العاده خاص و زیبا بود که دلیل اصلی این خاص بودن در مبارزات بازی و همینطور دنیای عجیب آن بود. مبارزات بازی بر قابلیت Six Axis کنترلر پلی استیشن ۳ تاکید زیادی داشتند و کنترل مبارزات در ابتدا برای بازیباز بسیار سخت به نظر می رسید. زیرا که بعد از مبارزه باید در انتها روح دشمن را بیرون می کشیدید که برای این کار باید بارها و بارها کنترلر را به شکل های مختلف تکان می دادید تا نهایتا روح وی جدا شود و شکست بخورد. حالا برخی دشمنان که قوی بودند مقاومت زیادی می کردند و باور کنید که برای بیرون کشیدن روح برخی از آنها تمام دستتان درد می گرفت و کلی طول می کشید تا بخواهید روح آنها را بیرون بکشید. نکته جالب اینجا بود که حملات شما هم در بازی با همین روح ها بود. یعنی دشمنانی که روح آنها را می گرفتید را باید به انتخاب و سلیقه خود بر روی دکمه های کنترل تنظیم می کردید و هنگامی که آن دکمه را در مبارزه فشار می دادید روح آن دشمن بیرون می آمد و به روش مبارزه آن دشمن، به دیگران ضربه می زد. روح های دشمنان کوچکتر حملات سریعی داشتند و فعال کردن یکی دوتا از آنها برای مبارزات همیشه حیاتی بود. روح دشمنان قوی تر ضربات کند ولی مرگباری داشتند که البته نمی توانستید هر چقدر می خواهید پشت سرهم از همه این حملات استفاده کنید و قوانین خاصی برای این کار وجود داشت. همانطور که می بینید مبارزات بازی بی نهایت خاص و عجیب بود و در ابتدا شاید اصلا خوشایند به نظر نمی رسیدند ولی وقتی که قلق آنها را یاد می گرفتید بازی برایتان بسیار جذاب می شد و از زیبایی دنیای آن و تنوع روح ها و حملات و قدرت های مختلف آن لذت می بردید. دنیای بازی خیلی عجیب و غمگین بود و طراحی دشمنان ان هم بسیار منحصر به فرد بود. در بازی دو شخصیت قابل بازی وجود داشتند که در طول بازی با هم عوض می شدند و باید با هر دو بازی می کردید. Folklore عنوان فوق العاده ای بود که به خاطر نوع مبارزات عجیبش خیلی از منتقدان از آن نمره کم کردند ولی نهایتا متای خوب ۷۵ را کسب نمود. نام این بازی را تقریبا همگی کسانی که پلی استیشن ۳ داشته اند هم حتی نشنیده اند ولی هر کس که آن را بازی کرده تا همیشه در یادش خواهند ماند که Folklore یک اکشن نقش آفرینی بسیار خاص و زیباست که با وجود ناشناخته بودن قطعا ارزش بازی کردن را دارد و این عنوان در لیست ما از “۱۵ عنوان زیبا که آن ها را تجربه نکرده اید” با شایستگی در جایگاه ششم قرار می گیرد.
۵ – Valkyria Chronicles
سازنده بازی: Sega
ناشر بازی: Sega
ژانر: Tactical role-playing, third-person shooter
پلتفرم های مقصد: PlayStation 3, PlayStation 4, Microsoft Windows
سال انتشار: ۲۰۰۸
امتیاز متا: ۸۶/۱۰۰
بازی موفق و زیبای Valkyria Chronicles یک عنوان انحصاری موفق در سبک جالب نقش آفرینی استراتژی شوتر سوم شخص بود که در نسل هفتم و در سال ۲۰۰۸ برای پلیاستیشن ۳ منتشر گردید و امتیاز متای عالی ۸۶ را نیز کسب کرد. البته این عنوان ۶ سال پس از عرضه برای پلیاستیشن ۳ و در سال ۲۰۱۴ برای پلتفرم رایانههای شخصی نیز عرضه شد و آنجا نیز موفق عمل کرد. در نسل هشتم نیز نسخه ریمستر شده این بازی به مانند اول انتشار بازی اصلی، انحصارا برای پلتفرم پلیاستیشن ۴ منتشر شد و شاید چند سال بعد برای دیگر پلتفرم ها نیز عرضه شود. در خصوص این بازی باید گفت Valkyria Chronicles عنوانی بسیار ارزشمند است. نزدیک به یک دهه از زمانی که این بازی برای پلی استیشن ۳ منتشر شد میگذرد اما هنوز این بازی یک عنوان بسیار خاص و زیبا است که ارزش تجربه کردن دارد و عنوانی شبیه به آن وجود ندارد. مخصوصا با توجه به این که نسخه نسل هشتمی آن نیز موجود است، فرصت بسیار خوبی برای کسانی است که در نسل ۷ آن را تجربه نکرده اند و اتفاقا تعدادشان نیز بسیار زیاده بوده است. در حقیقت دلیل قرارگرفتن این بازی در لیست ما، نه چندان شناخته شده بودن این بازی در زمان انتشار خود است که به اندازه کیفیتی که دارد معروف و محبوب نشد. یکی از بهترین بخش های بازی داستان و روایت عالی آن است. اگر شما زمینه و تم جنگ جهانی دوم را بردارید و آن را با مقداری فانتزی و انیمه مخلوط کنید داستان بازی به دست میآید. در هردو سمت مثبت و منفی شخصیتهایی وجود دارند که یا عاشق آنها خواهید شد و یا برعکس از آنها متنفر میشوید. مهم این است که در نهایت تمامی این شخصیتهای اصلی در یاد و خاطر شما باقی خواهند ماند. در بازی مرگ، خیانت، احساس و بسیاری موارد دیگر را تجربه خواهید کرد و شاهد یکی از محکمترین داستانها در تاریخ بازیهای نقشآفرینی هستید که در قالب یک کتاب تخیلی روایت میشود و شاخصی برای این است که داستان تا چه حد در این عنوان در نقطه کانونی و در محوریت قرار دارد.
قابل توجه ترین جنبه بازی Valkyria Chronicles سبک گرافیکی آن است که مانند ترکیبی است از طراحی انیمیشن با مداد و نقاشی با آبرنگ که یک هویت کاملا منحصر به فرد به بازی داده است که مثال آن را هیچ جا ندیدهایم. Valkyria Chronicles آنقدر زیباست که با شما کاری میکند که بعد از تجربه بیش از ۳۰ ساعته بازی، باز هم به داستان و شخصیتها و خود بازی فکر کنید و آن را برای همیشه به خاطر بسپارید، و چه کمتعداد و اندک هستند بازیهایی که به آنها فکر کنیم و در خاطر ما همیشه ماندگار شوند. برای کسانی که علاقمند به عناوین نقشآفرینی و استراتژی هستند، تجربه Valkyria Chronicles که ترکیبی بسیار شیرین و لذتبخش از این دو سبک است، یک امر ضروری محسوب میشود زیرا از آن دست بازیهایی نیست که هر روز و هر ماه و حتی هر سال عنوانی مانند آن و با این سبک و کیفیت و گرافیک و… منتشر شده باشد. این بازی نیز به مانند سایر عناوین این لیست در زمان انتشار خود چندان محبوب و مشهور نشد و به میزان کیفیت بسیار بالایی که دارد مورد توجه بازیبازان قرار نگرفت و خیلی ها حتی نام آن را نیز نشنیده اند اما مزیتی که این بازی نسبت به دیگر عناوین این لیست دارد این است که در نسل هشتم ریمستر شده است و شما می توانید آن را به راحتی تجربه نمایید. بازی فوق العاده زیبای Valkyria Chronicles در لیست ما از “۱۵ عنوان زیبا که آن ها را تجربه نکرده اید” با شایستگیی در جایگاه پنجم قرار می گیرد.
۴ – Enslaved: Odyssey to the West
سازنده بازی: Ninja Theory
ناشر بازی: Namco Bandai Games
ژانر: Action-adventure, platform
پلتفرم های مقصد: PlayStation 3 , Xbox 360 ,PC
سال انتشار: ۲۰۱۰
امتیاز متا: ۸۲/۱۰۰
گاهی وقت ها افراد برای خود و دردفترچه یادداشت ذهنی از تاریخچه گیمریشان، یک سری بازی هایی را در ذهن دارند که شاید آنچنان بزرگ و مشهور هم نباشند ولی در قلبشان جای گرفته است و تا همیشه به یاد آن ها هستند و به این بازیها فکر می کنند. این بازیهای نه چندان مشهور ولی خاطرهانگیز بسته به سلیقه افراد متفاوت هستند و شاید مثلا اگر یک شخص، بازی نه چندان مشهوری را که به آن علاقه دارد به بازیباز دیگری بگوید با تعجب وی مواجه شود که اصلا هیچ علاقهای به آن بازی ندارد و شاید نام آن را نیز نشنیده باشد. هر بازیبازی قطعا یکی دو بازی را به این شکل در ذهن و قلب خود سراغ دارد و عمیقا و در حد یک بازی شاهکار به آنها عشق میورزد و همواره دلش برای آنها تنگ میشود و دوست دارد که دوباره پس از چند وقت به آنها بازگردد و دوباره این عناوین را تجربه کند. برای بنده و شاید دیگر بازیبازانی که عنوان نه چندان نامدار Enslaved odyssey to the West را تجربه کرده اند، این بازی یکی از همان عناوینی است که همیشه در خاطر و یاد ما می ماند و با این که بازی خیلی مشهوری نیست، بازی کردن آن را به بقیه هم توصیه میکنیم. Enslaved odyssey to the West در ابتدا و در سال ۲۰۱۰ برای کنسولهای پلیاستیشن ۳ و ایکس باکس ۳۶۰ منتشر شد و تحسین همگان را برانگیخت و موفق به کسب متای خیلی خوب ۸۲ نیز شد. بعد از ۳ سال، سازندگان بازی در Ninja Theory نسخه کامل آن را نیز به همراه یک دیالسی داستانی که قبلا برای بازی منتشر شده بود و تعدادی لباس و آیتمهای اضافه برای پلتفرم رایانههای شخصی و نیز پلیاستیشن ۳ تحت نام نسخه Premium Edition منتشر کردند. Enslaved odyssey to the West در زمان انتشار خود از نظر برخی سایتها حتی کاندید قرار گرفتن در بین برترین عناوین سال نیز بود و این برای چنین عنوان بیادعا و بی سروصدایی یک موفقیت بسیار بزرگ محسوب میشد و ارزش آن را بیش از پیش مشخص میکرد.
این روزهاکمتر عنوانی است که مثل Enslaved به قدری داستان را زیبا روایت کند و به قدری شخصیتپردازی عمیق و عالی داشته باشد که نتوانید از آن دل بکنید و عاشق شخصیتهای آن شوید و برای همیشه آنها را خاطر خود بسپارید. Enslaved یک ماچراجویی ۸-۱۰ ساعته است که از لحظه اول تا انتها فوقالعاده سرگرم کننده است و لحظهای نیز شما را ناامید نمیکند. در واقع این عنوان از آن دست بازیهایی است که سازندگان آن کاملا معنای احترام به مخاطب را درک کرده و سعی کردهاند تا در تکتک بخشهای بازی حداکثر تلاش خود را به کار گیرند و برای بازیبازان سنگ تمام بگذارند. روایت جذاب داستان، شخصیتهایی دوستداشتنی، دنیایی خیرهکننده و چشمنواز به همراه گیمپلی و مبارزات هیجانانگیز و سرگرم کننده سبب خلق عنوانی شدهاند که بیشک حیف است لذت بسیار زیاد تجربه آن را از خود دریغ کنید. مطمئن باشید که حتی اکنون و در نسل هشتم نیز Enslaved یکی از بهترین گزینههای بازی کردن در سبک هک اند اسلش و اکشن ماجرایی به شمار میرود و نه تنها چیزی از اکثر بازیهای این نسل کم ندارد بلکه از بسیاری از آنها از خیلی جهات بالاتر، برتر و لذتبخشتر نیز هست و شخصیتهای دوست داشتنی آن را تا مدتها به یاد خواهید داشت. Enslaved odyssey to the West، یکی از جذابترین، زیباترین و دوستداشتنیترین عناوین نه چندان مطرح و کم سر و صدایی است که بسیاری از بازیبازها حتی نام آن را نیز نشنیده اند و آن را تجربه نکرده اند، اما به واقع اشتباه بزرگی را مرتکب شده اند. در این مقاله که بناست بازی های زیبا و عالی که خیلی ها آن ها را نمی شناسند معرفی کنیم، یکی از قطعی ترین گزینه ها همین Enslaved odyssey to the West است که در لیست ما در جایگاه چهارم قرار گرفته است.
۳ – Okami
سازنده بازی: Clover Studio
ناشر بازی: Capcom
ژانر: Action-adventure
پلتفرم های مقصد: PlayStation 2, PlayStation 3, Wii
سال انتشار: ۲۰۰۶
امتیاز متا: ۹۳/۱۰۰
بارها پیش آمده است که یک بازی قوی و زیبا مورد غضب منتقدان قرار گرفته و نمرات پایینی را به آن اختصاص داده اند که این موضوع برای سازندگان و طرفداران آن بازی بسیار ناراحت کننده است و روی فروش بازی هم تاثیر می گذارد، اما دردناک تر آن است که یک بازی بی نظیر که منتقدها هم همگی آن را تحسین کرده اند با شکست تجاری روبرو شود و نفروشد. بازی Ōkami بارزترین مثال این عناوین است. شاهکاری که با متای ۹۳، انتخاب به عنوان بازی سال ۲۰۰۶ در وبسایت های معتبر مثل IGN و کسب جوایزی مانند BAFTA Games Award for Artistic Achievement و BAFTA Games Award for Original Score، متاسفانه از نظر تجاری موفق عمل نکرد. Ōkami یک عنوان اکشن ادونچر است که توسط Clover Studio و تحت نظر یک بازیساز توانا به نام هیدکی کامیا ساخته شد و توسط کپکام منتشر گردید. بازی در سال ۲۰۰۶ در ژاپن و آمریکای شمالی و در سال ۲۰۰۷ در اروپا برای کنسول افسانه ای پلی استیشن ۲ عرضه شد. سپس در سال ۲۰۰۸ برای کنسول Wii نیز منتشر شد که البته ساخت این ورژن بازی را استودیو Ready at Dawn (خالق عناوین God of War کنسول PSP و بازی The Order 1886)، کپکام و Tose بر عهده داشتند. این بازی در سال ۲۰۱۲ برای کنسول خانگی نسل هفتم سونی یعنی پلی استیشن ۳ نیز منتشر گردید. Ōkami در تمامی بخش های خود مخصوصا از لحاظ طراحی هنری یک شاهکار محض است و محیط ها، رنگ آمیزی، شخصیت ها و تمامی مواردی که در دنیای بازی مشاهده می کنید طراحی کاملا خاص و منحصر به فردی دارند که هر بیننده ای را به تحسین وا می دارد. گرافیک بازی حالتی مانند کار با آبرنگ و همچنین Cell Shade دارد و شبیه به انیمه های ژاپنی جوهری است که با استایل های هنری گرافیکی دیگر ترکیب شده است. به واقع باید گفت نظیر گرافیک هنری و طراحی Ōkam را در هیچ بازی دیگری نه در زمان خود و نه تا به امروز مشاهده نکرده ایم و این بازی در این زمینه کاملا منحضر به فرد و یونیک است و گرافیک هنری و طراحی های بی نظیر آن است که بازی را در سطح یک شاهکار هنری بالا برده است و یکی از خاص ترین و زیباترین عناوین در حوزه بازی های رایانه ای را رقم زده است.
در بازی شما کنترل یک گرگ سفید رنگ زیبا که در حقیقت یک الهه است و Amaterasu (در افسانه های ژاپنی الهه خورشید است) نام دارد را عهده دار هستید. گیم پلی بازی ترکیبی است از سبک اکشن، پلتفرمر و پازل و همان طور که بسیاری از منتقدها در نقدهای خود از این عنوان اشاره کرده اند از لحاظ استایل گیم پلی و پیشروی در بازی شبیه به عناوین The Legend of Zelda است. Ōkami عنوانی است که از هر لحاظ در سطح بسیار بالایی قرار دارد و در مجموع تمامی بخش هایش یکی از با کیفیت ترین عناوینی است که تاکنون ساخته شده است. اما عجیب آنجا بود که با این که متای بازی امتیاز شاهکار ۹۳ است، اما اصلا در زمینه تبلیغات و … خوب عمل نشد و این بازی فروش خیلی خیلی کمی را در حد یک شکست کامل تجربه کرد. اگر راستش را بخواهید بعد از تجربه این عنوان واقعا نمی توانستم هضم کنم که چطور بازی با این کیفیت خوب فروش نرفته و مورد بی مهری بازیبازان قرار گرفته است، اما جواب خاصی برای این سوال نداشتم مگر این که گمانه زنی کنیم که تبلیغات و معرفی بازی ضعیف بوده و یا ارزش بازی به طور کامل به بازیبازان شناسانده نشده است. در خصوص Ōkam باید گفت هر چه زمان بیشتر و بیشتر گذشت ارزش و منزلت این بازی هم بالاتر رفت و زیبایی آن بیشتر نمود پیدا کرد تا جایی که اکنون از Ōkami به عنوان یکی از برترین بازی های که در تاریخ این هنر و صنعت ساخته شده است یاد می کنند. قطعا تعداد خیلی خیلی زیادی از شما حتی نام این عنوان را نیز نشنیده اید و یا اگر هم شنیده اید سراغ بازی کردن آن نرفته اسید، اما این را بدانید که تجربه این شاهکار زیبا نه تنها در نسل هشتم، بلکه در نسل نهم و دهم نیز دیر نیست و هر زمان که آن را بازی کنید، شما را شگفت زده خواهد کرد. Ōkam یکی از بزرگترین مثال ها در مورد عناوینی زیبا است که توسط خیلی از بازیبازان تجربه نشده است و در لیست ما نیز در جایگاه سوم این عناوین قرار می گیرد.
۲ – Kingdoms of Amalur: Reckoning
سازنده بازی: ۳۸ Studios, Big Huge Games
ناشر بازی: ۳۸ Studios, Electronic Arts
ژانر: Action role-playing, hack and slash
پلتفرم های مقصد: PC, PlayStation 3, Xbox 360
سال انتشار: ۲۰۱۲
امتیاز متا: ۸۱/۱۰۰
Kingdoms of Amalur: Reckoning خیلی حیف شد! عنوانی اکشن نقش آفرینی زیبا که مبارزاتش مانند یک هک اند اسلش کامل بودند و عمقش مانند بهترین نقش آفرینی ها با دنیایی بسیار وسیع و پر از محتوا. عنوانی که در سال ۲۰۱۲ توسط Big Huge Games ساخته شد و توسط شرکت بزرگ Electronic Arts برای پلتفرم های PC, PlayStation 3 و Xbox 360 منتشر گردید. Kingdoms of Amalur: Reckoning بعد از انتشار بازخوردهای خوبی هم کسب کرد و توسط بازیبازان و منتقدان نیز تحسین شد و متای عالی ۸۱ را هم کسب کرد، ولی متاسفانه به هر دلیلی که می خواهد عدم تبلیغ کافی یا بزرگ نبودن سازنده و .. باشد، خوب نفروخت. هر چند که به واقع متای ۸۱ هم برای این عنوان کم بود و شک ندارم که اگر در جلوی نام سازنده این بازی نوشته می شد مثلا بایوویر آن را ساخته است امتیازات بسیار بهتری به آن تعلق می گرفت و احتمالا بهتر هم می فروخت و شاید تبدیل به یک فرنچایز ادامه دار می شد که اکنون در نسل هشتم می توانستیم منتظر نسخه دوم این بازی زیبا و جذاب باشیم.
بازی به حدی محتوا داشت که انگار تمام فعالیت های مختلف کل بازی های نقش آفرینی را جمع کرده بودند و در این بازی قرار داده بودند از ساختن محلول ها و سموم و تله ها و … تا انواع و اقسام سلاح و زره ها و ارتقا دادن آن ها و مدیریت آیتم ها و … همه و همه در بازی وجود داشت و دنیای وسیع بازی پر بود از ماموریت های جانبی مختلف که هر کدام برای خودشان جذابیتی خاصی داشتند. دنیای بازی وسیع و آزاد بود و انواع و اقسام مناطق مختلف در آن وجود داشت که تنوع بالایی هم داشتند. همینطور هم دشمنان متنوع و مختلفی در بازی موجود بودند و از هیولاهای مختلف و باس های قدرتمند گرفته تا دشمنان معمولی تر و ضعیف تر در بازی در برابر شما قرار می گرفتند و باید آن ها را از سر راه بر می داشتید و قلع و قمع می کردید. این قلع و قمع کردن ما را می رساند به یکی از برترین بخش های بازی یعنی مبارزات. سازندگان بازی برای مبارزات بازی اصلا به حساب این که بازی یک نقش آفرینی است و بیشتر بر روی لول زدن شخصیت و مبارزاتی استاندارد تکیه کننده، عمل نکرده بودند و انگار که یک بازی هک اند اسلش سریع و جذاب ساخته بودند با روش های مختلف مبارزه و انواع فنون و مهارت های گوناگون.
این مبارزات با کیفیت و سریع و هیجان انگیز باعث می شد این عنوان برای کسانی که علاقمند به هک اند اسلش هستند هم یک گزینه خوب به حساب بیاید و از آن مهم تر این که بهترین گزینه برای بازیبازانی بود که علاقمند به هک اند اسلش بودند ولی می خواستند به دنیای نقش آفرینی هم پای بگذارند و شروع به بازی کردن این سبک نیز بکنند. قبل از عرضه Kingdoms of Amalur: Reckoning امید بسیار زیادی به موفقیت آن وجود داشت و البته بازی از لحاظ بازخوردها نیز موفق عمل کرد ولی می دانید که همه چیز یعنی فروش و عدم فروش یعنی بستن فرنچایز و حتی بستن استودیو. بدون هیچ تردیدی Kingdoms of Amalur: Reckoning در تاریخ بازی های رایانه ای یکی از برترین، زیباترین و بهترین بازی هایی است که کیفیت بالایی داشت ولی خوب شناخته نشد و محبوب نشد و فروش خوبی نداشت. شک نکنید که برای علاقمندان سبک اکشن نقش آفرینی جهان ازاد و مبارزات هک اند اسلش، تجربه Kingdoms of Amalur: Reckoning هنوز هم لذتبخش و جذاب است و از خیلی بازی های این سبک کیفیت و عمق بیشتری دارد. این عنوان در لیست ما از “۱۵ عنوان زیبا که آن ها را تجربه نکرده اید” با شایستگی در جایگاه دوم قرار می گیرد.
۱ – Lords of the Fallen
سازنده بازی: Deck13 Interactive ,CI Games
ناشر بازی: CI Games ,Square Enix ,Ubisoft
ژانر: Action role-playing
پلتفرم های مقصد: Microsoft Windows, PlayStation 4, Xbox One, iOS, Android
سال انتشار: ۲۰۱۴
امتیاز متا: ۷۳/۱۰۰
عجیب ترین، بی معنی ترین و ناحق ترین امتیاز متا در تاریخ بازی های رایانه ای “از نظر بنده” مربوط به بازی Lords of the Fallen است. اگر Lords of the Fallen از سولز تقلید کرده باشد، قطعا Nioh هم همین کار را کرده است. چطور است که باید از آن به حق تحسین شود و Lords of the Fallen را بکوبند و له کنند. شک نکنید که این بازی هیچ چیزی در زمینه کیفیت از Nioh کمتر ندارد. من عاشق هر دو بازی هستم ولی بدون تعصب و بعد از تجربه چندین باره هر دو آن ها می گویم Lords of the Fallen و Nioh نه از هم قویترند و نه ضعیفتر. خیلی بیانصافی است که یک بازی به حق خود نرسد و با آن طوری که باید، برخورد نشود. بازی که ضعیف است باید نقد شود و ایراداتش گفته شود و امتیاز هم از آن کسر گردد و بر عکس عنوانی که قوی وقدرتمند است هم بایستی نقد شود و به حق خود که امتیازات عالی است برسد، ولی صحیح نیست که عنوانی خوب و زیبا بیش از حد سختگیرانه و متفاوت با دیگر بازیها نقد شود و به دلایل نه چندان حرفهای یا به دلیل این که مثلا سازندگان آن بازیهای بزرگی در آن سبک نساختهاند و نامشان چندان پرآوازه نیست، امتیاز آن کسر گردد. در نسل هشتم برای من مصداق بارز چنین عنوانی، بدون شک بازی فوقالعاده زیبای Lords of the Fallen است که بعد از ۴ بار بازی کردن آن و انجام محتوای الحاقیاش هنوز که هنوز است متوجه نشدهام که چرا این بازی چندان مورد اقبال منتقدان قرار نگرفت و واقعا چه ایراد بزرگی داشت؟ Lords of the Fallen عنوانی اکشن نقشآفرینی است که توسط استودیوهای CI Interactive و Deck 13 ساخته شده است و از همان زمان که اولین ویدئوهای معرفی آن منتشر شد و گیمپلی آن را مشاهده کردیم، نوید عنوانی خوب و قدرتمند را داد. مشخص بود که بازی سری پرطرفدار سولز را به عنوان منبع الهام خود قرار داده است ولی از همه لحاظ نسبت به آن متفاوت عمل کرده است و چه از نظر گرافیکی و چه سایر موارد، تقلیدی از سری سولز به شمار نمیرود. حتی بازی در بخش گیمپلی نکتهای جدید را اضافه کرده است که اگر در سری سولز نیز اضافه شود نقطه قوتی برای آن به شمار خواهد رفت و بازی را جذابتر خواهد کرد. درست است که این عنوان از سری سولز الهام گرفته است، اما این به شکل یک تقلید محض نیست. بازی با مکانیکها و تغییراتی که به خود دیده، کاملا شخصیت بونیک خود را حفظ کرده و از هر بازی دیگری متمایز می شود. در حقیقت این عنوان کاملا از زیر سایه وسیع و نام بزرگ سولز بیرون می آید و انگ تقلیدی بودن به آن نمی چسبد. واقعا از این سازنده انتظار ساخت عنوانی با کیفیت Lords of the Fallen را نداشتیم و به عقیده من بسیاری از نقدها و نمرات متوسطی که به این عنوان تعلق گرفت به دلیل همین نام سازنده آن بود که نام بزرگی نبود و خیلی ها انتظار چنین عنوان قدرتمندی را از آن نداشتند و شاید بدون تجربه کردن کامل آن، بر آن تاختند و بیهوده از آن امتیاز کم کردند در حالی که این رفتار کاملا ناعادلانه بود و معتقدم که اگر در جلوی نام سازنده Lords of the Fallen اسمهایی مثل فرامسافتور یا بایوویر و … بود توجه بسیار بیشتری به آن میکردند و بازی تبدیل به یک عنوان تحسین شده میشد.
اتفاقا به عقیده بنده وقتی استودیویی ناشناخته با کارنامهای نه چندان پربار، یک عنوان بسیار زیبا و جذاب میسازد بایستی خیلی بیشتر به آن توجه کرد و به ویژه منتقدان و مراجع گیمی مختلف در دنیا باید بیشتر به آن بپردازند و به سازندگان این نوید را بدهند که راه درستی را پیش گرفتهاند و با رفع برخی مشکلات بازی که ناشی از کمتجربگی است، میتوانند در ادامه عناوین بسیار بهتری بسازند و خیلی موفقتر عمل کنند. اما در عمل می بینیم که مثلا در مورد بازی Lords of the Fallen عکس این قضیه اتفاق میافتد و منتقدان با بازی بسیار سختگیرانهتر از عناوین شرکتهای بزرگ و خوشنام برخورد میکنند و مواردی را که در بازیهای اسم و رسم دار گاهی نادیده میگیرند، به شدیدترین شکل در عناوینی که سازندگانش کمی کوچکتر و کم آوازهتر هستند، لحاظ میکنند و از بازی امتیاز کم میکنند. بعد از سالها تجربه بازی کردن عناوین مختلف مخصوصا نقشآفرینی خود را در جایگاهی میبینم که لااقل بتوانم بگویم کدام عنوان ضعیف و کدام بازی قوی است و باور کنید که صمیمانه و بدون تعصب میگویم که Lords of the Fallen بدون هر گونه اغراق، یکی از برترین نقشآفرینیهایی است که در نسل هشتم عرضه شده است و با گرافیک فنی و هنری عالی، گیمپلی استوار و محکم، سیستم پاداش و جزای ریسکی، مبارزات کاملا جذاب، زرهها و تجهیزات بینظیر و درجه سختی نسبتا بالا، موفق میشود تا کاملا شما را جذب و پای بازی میخکوب کند. زمانی که Lords of the Fallen را تجربه کنید شما نیز به این نکته پی خواهید برد که لااقل در مورد این بازی، امتیازات و متا به هیچ وجه عادلانه نیستند. تاکید می کنم که ابدا گول متای ۷۰ و ۶۶ بازی را نخورید و اگرعلاقمند به بازیهای اکشن نقشآفرینی مثل دارک سولز و اسکایریم و …. هستید Lords of the Fallen را تجربه کنید و مطمئن باشید که پشیمان نخواهید شد. بعد از تجربه این عنوان است که زمانی که اسامی سازندگان بازی در حال گذشتن از جلوی چشمانتان است، شما دارید با خود این فکر را میکنید که چه اشتباهی کرده بودم اگر این عنوان را بازی نمیکردم و چه گول زننده و دروغین میتواند باشد امتیاز متا. Lords of the Fallen در لیست بنده از برترین عناوینی که چندان مشهور و محبوب نشدند ولی کاملا ارزشمند هستند، تنها تنها می تواند در جایگاه نخست قرار بگیرد و بس.
پر بحثترینها
- نقد و بررسی بازی STALKER 2: Heart of Chornobyl
- از صنعت بازی های ویدیویی در سال ۲۰۲۵ چه انتظاراتی داریم؟
- شایعات مربوط به حضور God of War در TGA 2024 قوت گرفت [تکذیب شد]
- مدیرعامل ناتی داگ: بازی بعدی هیجانانگیزترین پروژهای است که روی آن کار کردهایم
- بازی STALKER 2 در عرض دو روز بیش از ۱ میلیون نسخه فروخت
- آیا بازیهای ویدیویی به ما آسیب میرسانند؟
- مشکلات متعدد بهینهسازی STALKER 2 روی ایکس باکس سری ایکس؛ رسیدن به نرخ فریم صفر در مکانهای شلوغ
- اطلاعات جدیدی از مذاکره میان سونی و شرکت مادر FromSoftware منتشر شد
- جزئیات اولین بهروزرسانی Stalker 2 اعلام شد
- آیا پیشنهاد سونی برای خرید Kadokawa، شرکت مادر FromSoftware، منطقی است؟
نظرات
سلام خسته نباشید. Heavenly Sword و Enslaved رو من تجربه کردم . شمشیر بهشتی اولین بازی بود که تو نسل قبل انجام دادم . واقعا بازی عالی و خوش ساختی بود .
ممنون از شما.
ولی من Genji رو بازی کردم ( چه دورانی 🙁 )
اینقدر حال میداد یعنی بابام میومد دو نفری بازی میکردیم !
ولی الان اصلا نگاه هم نمیکنه 😀
الان اگه یه چیزی بگم کسی باور نمی کنه
من پلی ۱ و پلی ۲ داشتم ولی هیچکدوم از این عناوین رو تجربه نکردم :pain:
واقعا مقاله خوبی بود ممنون اقای بابایی…من از بین اینا king of amular رو هنوز هم توی سیستمم دارم و بازیش میکنم و بهتون حق میدم که مث شما بگم واقعا حیف شد بازی با این پتانسیل اینقد ناشناخته باشه اگر کسی این عنوان زیبارو بازی نکرده بهش توصیه میکنم که برای یک بار هم که شده بازیش کن تا ببینه که چقد این عنوان زیبا ساخته شده
🙂
درود بر شما. متشکرم که و وقت گذاشتید و مطالعه کردید مقاله رو. خوشحالم که راضی بودید.
بله دقیقا در مورد این بازی باهاتون موافق هستم. کاملا ارزش ساعتها بازی کردن رو داره
اقای بابای خیلی مقاله خوبی بود دست درد نکنه.راستش بازی هایی ک انتخاب کردین واقعا بازی های بجایی بودن کمتر کسی شاهکار okami رو ب یاد میاره. اما تو این لیست اگه بخایم بهترین پیدا کنیم Enslaved: Odyssey to the Westخیلی کم لطفی بهش شد. واقعا بازی بود ک زیاد مانور نداد فک میکنم حتی سازندگان بازی هم زیاد امید خاصی نداشتن بهش ولی بازی زیبایی از اب درومد
درود بر شما. متشکرم که و وقت گذاشتید و مطالعه کردید مقاله رو. خوشحالم که راضی بودید.
بله همینطوره . کاملا موافقم باهاتون. واقعا انسلیود کم لطفی شد بهش البته باید بگم برخی سایت ها به عنوان کاندید بازی سال هم انتخابش کردن
درود بر شما. سلامت باشید. خیلی ممنون از لطفتون
بله واقعا بازی زیبایی بود
نگاه کن تورو خدا اکثرشون یا بازی ژاپنین یا اون سبکین معلومه کسی اینارو بازی نمیکنه تو خود ژاپنم به خاطر اقتصاد مقاوتی و حمایت کردن بازی میکنن اینارو.. lord of the fallen برا xbox one رایگان بود
موافقم فقط enslaved بدک نبود
راست می گی آدم خسته میشه به تعداد طرفدار هاش تولید بشه نه این که تمام بازی ها سبک ژاپنی داشته باشند . البته من برای طرفداران این سبک هم احترام قائلم
دوستان وی پی انی من یک عدد منفی تقاضا می کنم خودتونو تخلیه کنید
بین اینا enslavedرو بازی کردم.grim fandango و lords of fallen هم تو نوبتن.ولی بنظرم بازی ها حتما یه اشکالاتی داشتن که متاشون کم شده و ربطی به نام استودیو نداره نمونش بازی خوب مس افکت اندرومدا با این که بایوویر سازندش بود متاش کم شد.در مورد kingdoms of amular بخاطر این که شنیدم خیلی ماموریتای جانبیش شبیه به عناوین mmo هست صرف نظر کردم.
بله معمولا نمرات به حق هست ولی گاها هم نیست که البته باز هم این به سلیقه مربوط میشه خیلی
اقای بابای ی پیشنهاد دارم براتون برای اپارات خودتون میدونید ک بازی های مثل بلادبورن و دارک سولز موسیقی های عالی دارن بنظرم اجرای زنده این موسیقی هارو داشته باشین و ب اشتراک بزارین البته ن این بازی ها بلکه بازی های دیگه
درود بر شما. چشم حتما اگر در این زمینه ویدئویی دیدم قرار میدم براتون. ممنونم
خسته نباشید 😉
اقا خیلی ممنون از این مقاله پس ۱۴ بازی به لیست خرید بازی های ایندم رفتن :inlove: :inlove:
درود بر شما. سلامت باشید. خیلی ممنون از لطفتون که مطالعه فرمودید.
من Genji: Dawn of the Samurai رو در ps2 تو کلوپ بازی کردم اون موقع نه میدونستم متا چیه نه گرافیک فقط حال میکردیم :inlove: :yes:
تشکر بابت مقاله. چه خوب که به Reckoning اشاره کردید. یکی از بهترین نقش آفرینی هایی که بازی کردم بود. هنوم گاهی دلم تنگ میشه برای این بازی! وسوسه شدم دوباره برم سراغش.
تشکر از حسین عزیز. خیلی متشکرم ازت حسین جان.
دقیقا همینطوره. این بازی در حقش ظلم شد از سوی بازیبازها
ممنون بابت مقاله
من دوازده تا بازی از این لیست رو بازی کردم ولی از نظر من هیچکدوم valkyria chronicles نمیشه. خوشبختانه نسخه جدیدش هم تیرماه امسال میاد
درود بر شما. متشکرم که و وقت گذاشتید و مطالعه کردید مقاله رو.
بله واقعا هم که چه بازی خاص و زیبایی بود این بازی. خوشبختانه من همون نسل ۷ از دستم در نرفت
وقتی که همراه اینا بازی های بهتری هست بنظر شما چجوری بیایم اینارو بازی کنیم؟؟؟؟
بله همیشه بازی های دیگه ای هم هست. ولی از برخی از اینها بازی های بهتری نیست. مثلا اکامی واقعا بی نظیره و یا ریکانینگ و لردز او فالن در سصبک خودشون جزو بهترین هان
تو این لیست فقط Heavenly Sword و Enslaved رو بازی کردم یادشون بخیر :inlove:
مقاله جالبیه به جز reckoning و lords of fallen هیچکدمشونو تجربه نکردم
خیلی از بازی های دیگه هم هستن کسی نتونسته تجربه کنه نمونش NEVER HOOD PS1 چه بازی بود :sweat:
البته مال ۲۵ سال پیشه 😉
یا GOD HAND PS2 اینم فوق العاده بود
درود بر شما. متشکرم که و وقت گذاشتید و مطالعه کردید مقاله رو.
بله بازی های زیادی هستند که میشه گفت
عزیز مایی اقا سعید معروف به سعید دارک سولز 😉
درود بر شما. اختیار دارید. خیلی متشکرم از شما
گنجی یک و دوش که خیلی خوب بود
شنمو هم که با دریمکست معرکه بود مخصوصا نسخه اولش
هولنی اسوورد با اینسلیود که جزو ده بازی برتر عمرمه
خب این از اینا
و اما لردز آف فالن:یادمه داداشم گرفته بود اولشو خودش شروع کرد همون باس اول بود که میخواست دسته رو خرد کنه ولی به بعدش رو دیگه من رفتم
آقا مو هامو سر این بازی کندم
از زندگی افتاده بودم
دیگه تا جایی رسیدم که تو یه معبد کوچیک بودم بعد دوتا باس خیییییییلی سخت اونجا ریختن سرم
انگار مثل برادر دوقلو بودن،دیگه ادامه ندادم و پایان بازی برام حسرت شد
احتمال خیلی زیاد نود درصد بازیش رسیده بودم
از آقا سعید گل بسیار ممنونم که امروز کلی خاطره باحال رو برام زنده کرد
آقا سعید مقاله هات معرکه اند
راستی به نظرم یه یکی دو سالی هست که مقاله های گیمفا چه نقد و بررسی و چه غیره طولانی و پر محتوا شده
لطفا مقاله هاتون مثل سایت های دیگه کوتاه نباشه
واقعا که نویسنده هاتون تمام جزئیات رو بیان میکنند و این عالیه
از نقد prey هم لذت بردم
به امید موفقیت گیمفا
درود بر شما. خیلی ممنون از لطفتون که مطالعه فرمودید. خوشحالم که راضی بودید.
باعث افتخار بنده هست که راضی هستید از محتوای سایت و مقالات. همیشه سعی کردم در این یکی دو سال که هستم همه چیز کامل نوشته بشه و خوضحالم که شما این رو متوجه هستید.
انشالله که لایق محبت شما باشیم . با کمک شما حتما هم موفقیت بیشتر و بیشتر خواهد شد.
اول از همه ازتون بابت این مقاله عالی ممنونم خیلی وقت بود مطلبی نخونده بودم که تا این حد یاد گذشته بیوفتم دوم اینکه چقدر دلم واس نسل شش و هفت بخصوص شش تنگ شد وقتی این مقاله رو خوندم و در اخر به این واقعیت میرسیم که برای موفقیت تو دنیای گیم باید اسامی بزرگی پشت سر گیم باشه ولا شخصیتی مثل ناریکو تو سبک هک اند اسلش واقعا خیلی حرفا واس گفتن داشت و میتونس پا به پای بزرگترینهای این سبک قرار بگیره اما نبود چند اسم بزرگ در پشت گیم باعث شد کلا به فراموشی سپرده بشه
درود بر شما. خیلی ممنون از لطفتون که مطالعه فرمودید. خوشحالم که راضی بودید.
صد در صد با شما موافق هستم در این مورد.
من فقط ۴ تاشو بازی نکردم – بقیه رو بازی کردم حتی بعضیاشونو یادم نبود بازی کردم ولی با دیدن گیم پلی خاطراتم زنده شد :evilgrin: :yes:
با توجه به توضیحات و تعریفات از لرد اف فالن تصمیم گرفتم بگیرمش اما اینو که خوندم (درجه سختی نسباتا بالا :beatup: ) کلا منصرف شدم
یکی از بهترین خاطرات من برای ۱۵ سال پیشه که از توپخونه بازی fear effect را گرفتم ۶ سی دی.
گرافیک بازی مثل دموی بازی ها ی اون موقع بود.
به غیر از گرافیک و داستان عالی . مرگ هایی که بر اثر کوچکترین اشتباه در بازی تجربه می کردید یکی از شاخصه های بازیش بود..
البته اگر یادت باشه ۲ fear effect هم ۴ دیسک بود و چقدر شخصیت هانا در بازی فوق العاده بود 😀 😀 چه لباس هایی داشت 😀 😀 و بازی هم در زمان های مختلف با اشخاص مختلف قابل بازی بود ولی هیچی هانا نمیشد 😀 😀 :yes: :yes:
اشاره درستی کردی…این چیزها اونو تو اون سالها … ♡♡♡
ولی واقعا بازی بی نظیری بود که می توانستند سالها ادامه برایش بسازند…
جناب آقابابایی خدا قوت …
.
لیست خوبی بود. واقعا حتی اسم بازی فولکلور رو نشنیده بودم ، اما با سایر بازیها کم و بیش آشنایی داشتم.
.
وقتی که اسم مطلب رو دیدم خوشحال شدم و منتظر دیدن اسم بازی مورد علاقه ام یعنی “دانته اینفرنو” در این لیست بودم. عنوانی که گیمرها و ea اون رو فراموش کردند. البته موضوع برای این بازی کمی متفاوت بود. به امید خدا اگه فرصت شد یک مطلب هم در مورد بازیهای خوب و با کیفیتی که با زدن برچسب تقلید به حاشیه کشیده شده و درنهایت نادیده گرفته شدند ، تحریر کنید.
.
قسمت اول مطلب (نقش پول و تبلیغات) هم خیلی خوب بود و به نظرم یکی از مشکلات امروز صنعت بازی محسوب میشه. شاید اشتباه میکنم اما عقیده ام بر اینه که تا دو نسل پیش اینقدر مساله مالی برای یک استودیو سرنوشت ساز نبود و استودیوها با شکست مالی یک یا دو پروژه بسته نمیشدند. شاید همین موضوع بود که باعث میشد سازندگان با شهامت بیشتری نسبت به امروز به دنبال خلاقیت و تزریق ایده های نو به بازیها باشند. قربان گیمرهای نسل جدید هم برم که کمپلت تحت تاثیر همین موضوع هستند. یعنی کلا دربند ۲ چیز اند : ۱-متا ۲-تبلیغ …
اتفاقا Dante’s Inferno یکی از هک اند اسلش های فوق العاده نسل قبل بود لول دیزاین و محیط های جهنمی بازی به علاوه پرتاب کردن صلیب ها در کنار ارتقای قدرت ها و طراحی باس ها خیلی خیلی لذت بخش بود داستان بازی خب سلیقه ای بود و همون طور که میدونی کمی متفاوت و قابل بحث در عین حال من هنوز هم در ۳۶۰ گاهی اوقات میرم سراغش و بسیار لذت میبرم :yes: :yes:
اصلی ترین دلیل علاقه من به این بازی داستان جدی ، متفاوت و غنی اون بود …
(داستان این بازی برگرفته از کتاب کمدی الهی دانته ست)
درود بر شما. سلامت باشید. خیلی ممنون از لطفتون که مطالعه فرمودید.
حقیقتش رو باید بگم خدمتتون الان که اسم این ازی رو بردید واقعا واقعا ناراحت شدم که یادم رفته بذارمش. قطعا جزو ۵ تای اول لیستم بود. این بازی هم خیلی نامردی شد در حقش و با چوب تقلید کوبوندنش در حالی که فوق العاده بود. من نظرم در مورد این بازی کاملا مثل شماست. چشم حتما می نویسم. موضووع خوبی هست.
بله همینطوره که فرمودید
ممنون که همیشه با صبر و حوصله پاسخ کامنتها رو میدید :rose:
اختیار دارید. وظیفه بنده هست
با lords of the Fallen اصلا موافق نیستم خیلی بازی بدی بود و غیر قابل تحمل یک تقلید بد از یک سری بازی بد (souls)
بخاطر درجه سختی بسیار بالا و چال بر انگیزه این نوع بازیاست دوست عزیز که همه پسند نیست واسه ادمهایی باحوصله و سمج عالیه اما واسه شما که میخواید فقط بکشید برید بجلو نه
درجه سختی مهم نیست داستان مهم تر از هرچیزی هست که بازی های مثل این و souls ندارن بعد از داستان گیم پلی یک بازی مهمه که باید جوری باشه همه گیمر ها ازش لذت ببرن نه فقط افراد طرفدار دارک سولز که تعدادشون کمه هرچی بازی سخت تر باشه میگن بهتره. نه تنها این بازی بلکه کل بازی های دیگه این سبک که من اسمش رو ‘نیمچه rpg شکنجه کننده’ میزارم. شایستگی متا بیشتر از ۵۰ ندارن.
البته سلیقه همه و آقای میازاکی محترمه ولی بازیسازان باید همه سلایق رو در نظر بگیرن.
Souls داستان نداره!!!
جالب بود
یکم اطلاعات خودتونو بیارین بالا.
سبک مورد علاقه مدیر(سعید آقا بابایی) میلیون ها مقاله در موردش نوشته شده
ولی بقیه سبک ها به اندازه ۵ مقاله بیشتر نوشته نشده :-/
خواهشا الکی هم منفی ندید چون گیم سلیقه ای هست و من از این سبک خوشم نمیاد طبق نظر شخصی
بله دقیقا ۳ میلیون و چهارصد هزار تا!!!!
عزیزم این مقاله ۱۵ برتره. در ضمن بنده مدیر نیستم سردبیرم.
البته سولز که یک شاهکار به تمام معناست .طرفدارای LOF دارن مظلوم نمایی میکنن! و مثلا حق این عنوان خورده شده! خدارو شکر سری سولز هنوز هست تا مقایسه کنیم .این بازی سختی بی مورد نداره در واقع اصلا روش صحیحی برای شکست باس ها نداره مثل سولز … یعنی همه باس ها به یک نحو کشته میشند با این تفاوت که بجای ۱۰ تا ضربه باید ۱۰۰۰ تا ضربه بزنی بهش! این یعنی لذت مبارزه ازت گرفته میشه و فقط اعصابت خورد میشه در حالی که تو سری سولز با هر باز شکست تجربه به دست میاری و اصلا فلسفه بازی همینه حالا این اومده از اون اسکی رفته ولی تو مبارزه با باس ها خراب کرده… چرا مظلوم نمایی؟ بنظرم نمره ای که گرفته زیادشم هست … البته گرافیک و زره ها خیلی خوبن ولی اصل بازی همون مبارزه با باس هاست که ادمو دلسرد میکنه
نظر شماست دیگه. قطعا نظر هر شخصی عزیز و محترمه
Lords of the Fallen
ثابت کرد متا لذت بازی رو از آدم می گیره
یه زمانی بازیها واسم ارزشمند بودن ولذت می بردم و ۱۰ بار تمومشون می کردم
اما وقتی با متا آشنا شدم و دیدم همون بازیها زیر ۵ هستن تعجب کردم
با خودم گفتم تلقین چقد حس چندش آوری داره
موافقم واقعا یکی از بد ترین حسی که تو زندگی باهاش روبرو شدم تلقین تو حق بعضی از بازی ها نا مردی میشه اما بعضی ها هم حقشونه
صد در صد با شما موافقم
سلام .ممنون.reckoning عالیه.
درود بر شما. خیلی ممنون که مطالعه فرمودید.
انصافا در حق lord of fallen بی انصافی شد . منتقدا انگار باهاش پدر کشتگی داشتن . :reallyangry:
بله متاسفانه با این سازنده کلا مشکل دارن. اسنایپر گوست واریور ۳ کلی پیشرفت میکنه بعد دقیقا نمره ۱ و ۲ رو می گیره. کلا زیاد به بازی هاش کاری ندارن یه نمره خاص میدن
من گریم فندنگو رو بازی کردم ریمسترش رو،داستان و شخصیت پردازی باحالی داشت ولی ناموسا خیلی سخت بود من تقریبا بعد ده دقیقه اول بقیشو با کمک اینترنت رفتم و هر مرحله که رد میکردم با خودم میگفتم این چجوری میخواست به ذهن من برسه :-/ :-/
ممنون اقای بابایی عالی بود خسته نباشی :yes: :yes: :yes:
درمودرLords of the Fallen کمی موافق نیستم ۲ بار تموم کردم بازی خوبی بود اما در مقایسه با دارک سولز ها یا بلاد بورن یا نیوح اصلا حرفی واسه گفتن نداشت یکی از بهترین بازی های بود که تجربه کردم اما نباید با دارک ها و…..مقایسه بشه
از نظر من تقلید نیوح از سری دارک اینطور بود که تمام ویژگی های مثبت دارک رو با نو اوری هایه جدید به کار گرفتن
اما تو Lords of the Fallen این گونه نبود یجا گفته بودین نسخه ۲ش میاد امیدوارم جبران کنه بدی های نسخه ۱ رو
درود بر شما میلاد جان. سلامت باشید. متشکرم که و وقت گذاشتید و مطالعه کردید مقاله رو.
قطعا نظرتون عزیز و محترمه و ممنونم که با من هم در میون گذاشتید. درسته که نظرمون مثل هم نیست ولی خب همینه که تنوع می بخشه با دنیای بازی ها
Kingdom of amalur واقعا عالی بود.
یکی از بازیایی بود که واقعا بهم چسبید 😀
ممنون سعید جان بابت مقاله…از این لیست heavently sword و okami رو خیلی دوست دارم تجربه کنم.
سعید جان یه نکته در مورد lord of fallen هست که قطعا خودت بیشتر با این سبک آشنایی و باید بدونی که nioh خیلی استانداردهای این سبک رو عالی رعایت کرده بود حتی بعضی جاها از سری سولز به نظرم بهتر عمل کرده مثل مبارزات و طراحی برخی مراحل و از نظر طراحی باس هم هر چند به نبوغ میازاکی نمیرسید ولی در نوع خودش خیلی خوب و چالش برانگیز بودن باس هاش ولی lord of fallen به نظر من اون نظم و طراحی هنری و لول دیزاینی که تو آثار ژاپنی این سبک مثل nioh و bloodborne و dark souls رو نداشت یا حداقل بود.
درود بر شما. سلامت باشید. متشکرم که و وقت گذاشتید و مطالعه کردید مقاله رو.
بله واقعا هونلی سورد و اکامی فوق العاده بودن.
قطعا نظر من معلوم نیست حتما درست باشه چون پای سلیقه هم مطرحه و میاد وسط. اما به واقع با تجربه چند باره هر کدوم از اونها باید بگم به نظرم لردز هیچ چیزی از نی اوه کمتر نداشت و واقعا فوق العاده بود. اما خب نظرات دیگر هم دلایل خودشون رو دارن و قطعا ممکنه درست تر باشن از نظر بنده
سعید جان مقاله خیلی خوبی بود خسته نباشی :yes: :yes:
درود بر شما رضا جان. سلامت باشید. خیلی ممنون از لطفتون که مطالعه فرمودید.
به حق شماره ی اول و دوم درست انتخاب شدن.من هردو رو بازی کردم و در خصوص پادشاهی آمالور میتونم بگم که همون ۵ سال پیش که این بازی اومد حدود ۲ سال روی سیستمم نصب بود و ممتد بازی میکردمش یعنی یه جوری در حد نقش آفرینی های بتزدا وقت صرفش کردم و خسته نشدم.جدی به تمام نقش افرینی بازی توصیه میکنم از دستش ندید این بازی واقعا یه جادوی خاصی توش داره که نمیتونید ازش دل بکنید.بعد اینهمه سال چندشب پیش دوباره نصبش کردم و شاید دوباره تمومش کنم.نقشه ی بازی به طرز عجیبی بزرگه و پر از مکان های متنوع.جزو گمنام ترین بازیهاست…
درباره شماره اول لیست هم حق مطلب خوب ادا شده واقعا متای اربابان تاریکی باید بالای ۸۰ میشد.از دستش ندید…
درود بر شما. متشکرم که و وقت گذاشتید و مطالعه کردید مقاله رو. خوشحالم که نظرمون مثل هم هست. دقیقا با شما موافق هستم
Lords of the Fallen را که یکجورایی شما باعث شدید بازیش بکنم و واقعا هم بازی عالی بود به ویژه برای من که عاشق بازی های سبک سری سولز هستم مثل شما بزرگوار.
Kingdoms of Amalur: Reckoning چه جالب.تا به حال جای حرف ازش نزده بودین و فکر میکردم این بازی عالی را تجربه نکردین.ولی خوشحالم که میبینم توی لیست شما هست چرا که این بازی یک از بهترین تجربه های گیمی بنده بود.من به این بازی نمره۸٫۵ تا ۹ میدن و واقعا فوق العاده بود.درست میگید حیف این بازی که ادامه نداشته باشه.
Enslaved: Odyssey to the West را هم بازی کردم اما گیم پلی بازی مثل شما به من زیاد نچسبید.دی. 😀 شاید به خاطر این بود که بعد دویل می کری بازی کردم و انتظارم از بازی زیاد بود.
بقیه بازیهای لیست را هم انگار بازی نکردم ولی چون شما میگید حتما بازی ها خیلی خوبی هستن :yes: .اما اگه قسمت بشه حتما بعضی هاشون را مثل رتبه های ۵ و ۶ و ۱۱ و ۱۵ را هم در اینده بازی بکنم.
راستی اقای اقابابایی چه موقعی نقد بازی The Surge بازی جدید سازنده Lords of the Fallen در گیمفا منتشر میشه.البته اگه به قلم شما باشه که دیگه عالی میشه :yes: .
با تشکر بابت مقاله فوق العادتون.
درود بر شما. تشکرم که و وقت گذاشتید و مطالعه کردید مقاله رو. خوشحالم که راضی بودید.
بسیار نظرمون در مورد بازی ها مثل هم هست خوشبختانه. ممنون از اعتمادی که دارید به نوشته بنده. خوشحاالم که از لردز او فالن لذت بردید.
به زودی نقدش قرار می گیره و به قلم توانای اقای صدری هست
Lords of the fallen رو نوشتید که ناحق ترین متا رو گرفته.من Lords of the fallen رو بازی نکردم و نظری دربارش ندارم ولی به نظر من ناحق ترین متا رو Mafia2 گرفت.متاش ۷۵ شده بود!
بله مافیا ۲ هم متای ناحقی داشت
واقعا خسته نباشید جناب آقابابایی :rose:
با مقالتون خاطرات زیادی روبرام زنده کردین. :clover:
چه اوقاتی رو در Reckoning گذروندم… :snicker:
از جنگلها و دهکده هاش گرفته تا شخصیت های بازی همشون عالی بودن و زنده به نظر میومدن. :rainbow:
گرافیک هنری بازی فوق العاده بود. اون درخت بزرگی که شخصیت اصلی برای باخبر شدن از سرنوشتش پیشش میرفت هم طراحیش دیوانه کننده بود. :island:
مبارزات بازی هم که نیازی به تعریف کردن ندارن. از مخفی کاری ها با خنجر گرفته تا مبارزات رو در رو و جادوها و اسپل های خفنش.
حیف که نتونست در حد انتظاراتش بفروشه. ارزشش خیلی بیشتر از این ها بود.
درود بر شما. سلامت باشید. خیلی ممنون از لطفتون که مطالعه فرمودید. خوشحالم که راضی بودید و خوشحالم که نظرمون کاملا مثل هم هست
من به جز اولین بازى لیست همه رو بازى کردم و اکثرشون رو هم تمام کردم. لیست بسیار خاطره انگیزى بود که من اگر بودم احتمالا از توش LoF رو در میاوردم و Hunting ground یا Rule of rose رو جایگزین مى کردم (من عجیب به این بازى وصل ام. پارسال نسخه انگلیسى بازى رو به قیمت یک بازى جدید خریدم. خیلى نایابه).
به هر شکل لیست دادن سلیقه اى هست و هرکس لیست خودش رو داره و این لیست هم عالى بود.
در ضمن تشکر بسیار زیاد براى یادآورى بازى Dark Cloud. این بازى رو من با سختى فوق العاده اى بازى کردم چون نسخه ژاپنى رو داشتم و هرگز اسمش رو نفعمیدم چى بود. حتماً مى رم بگردم و بخرمش. بازى فوق العاده بود.
درود بر شما. متشکرم که و وقت گذاشتید و مطالعه کردید مقاله رو.
قطعا دو بازی که فرمودید شایسته هستند ولی خب هانتینگ گراند رو چون اون موقع زمان اوج کپکام بود خیلی ها تجربه کردن و موفق بود کاملا. ولی رول او رز قطعا می تونست اینجا باشه و تو ذهنم نبود وگرنه حتما قرار می گرفت. دارک کلاود ۲ هم واقعا بازی عالی بود و خوشبختانه الان روی ۴ موجود هست.
تشکر از نظرتون
خسته نباشی داداش.
من بیشتر لیستو بازی کردم جز ۳ تا
واسه من با اختلاف از بقیه عنوان Valkyria Chronicles قرار داره و از هر نظر بی نظیر بود برام ریمسترش رو هم واسه ps4 گرفتم :inlove:
درود بر شما. سلامت باشید. خیلی ممنون از لطفتون که مطالعه فرمودید.
قطعا والکریا فوق العاده اس
ممنون آقا سعید.واقعا به غیر از Lord of the fallen هیچکدوم رو تا حالا بازی نکرده بودم و حتی اسم چند تا رو تا حالا نشنیده بودم.خیلی بی انصافیه که همچین بازی های خوبی که کلی زحمت و هزینه برای ساختشون صرف شده،کمتر دیده بشن و کمتر موردتوجه قرار بگیرن.البته کاملا درسته که ما نمیتونیم همه ی بازی هارو تجربه کنیم ولی بد نیست هر از چند گاهی سراغ بازی های مستقل یا کمتر دیده شده ای مثل موارد مذکور بریم.الان به لطف شما با یه نقش آفرینی زیبای دیگه یعنی Kingdoms of Amalur آشنا شدم و همین چند دقیقه پیش بود که خود بازی و دوتا DLC رو سفارش دادم.ببینیم چی از آب درمیاد
درود بر شما کامیار چان. خیلی ممنون از لطفتون که مطالعه فرمودید.
کاملا و کاملا با نظر شما موافقم در مواردی که فرمودید.
به به چه بازی زیبایی رو هم میخواید تجربه کنید. یک لذت ناب در انتظارتونه. امیدوارم راضی باشید از بازیش. خوشحالم که معرفی کردم بهتون
مقایسه niohوlord of the fallenواقعا عجیب بود درسته که هر دو عنوان تقلیدی از سری سولز هستن ولی Nioh واقعا جذاب و زیبا بود میشه گفت یه تقلید درست وحسابی بود بعلاوه مبارزات بسیار جذاب در کلاسهای مختلف که بنظر من بغیر از گرافیک و در چند مورد از طراحیها چیزی از دارک سولز کمتر نداشت بلکه برتری هم نسبت به نسخه ی سوم سولز داشت.
درود بر شما. نظرتون کاملا محترمه
من از این لیست ،بازیهای: Lords of the Fallen/Kingdoms of Amalur: Reckoning/Enslaved: Odyssey to the West/Beyond Good & Evil/Heavenly SwordوShenmue II رو بازی کردم و واقعا هم شاهکار بودن مخصوصا Shenmue II :inlove: :inlove:
Queen 2017 عکس پروفایلت اصلا مناسب این سایت نیست
ممنون که گفتید. دوستان لطف اواتار مناسب بذارید
مقاله جالبی بود….یه سری رو تو این لیست بازی نکردم که اولین فرصت بازیشون میکنم. kingdoms of amular هم واقعا بازی بدکی نبود گرافیک و صحنه های دیدنی داشت مبارزاتشم که میشه گفت واقعا از بهترینها و کامل ترینهاست تو نقش آفرینیها. مشکلش این بود که خیلی بچه گانه گافیکش به نظر میومد و محیط هاش زیادی شاد و خوشرنگ و جذاب بودند. lords of fallen هم که شما خیلی تعریف میکنی اگر مثل دارک سولز خیلی سخت و مشکل نباشه حتما تجربش میکنم.
درود بر شما. متشکرم که و وقت گذاشتید و مطالعه کردید مقاله رو.
با تشکر از نویسنده بابت مقاله…
بارها و بارها نه فقط تو زمینه گیم ؛ بلکه حتی سینما و اثار سینمایی و سریال های تلوزیونی بهم ثابت شده که امتیازات منتقدین فقط و فقط موجب اعصاب خوردی ؛ دل سرد شدن بی دلیل و منطق از یک اثر ؛ و بد بین شدن نسبت بهش میشه…!!
تا دو سال پیش خیلی بنده امتیازات و نمرات بازی ها و نمرات سریالای محبوبم بودم …ولی با گذشت زمان فهمیدم توجه کردن به میانگین نمرات یک اثر فقط اعصابتو خورد میکنه و بس…مهم فقط و فقط نظر خودته :yes:
………………………………………………………………پ.ن: برای پی بردن به این حرف هم فقط و فقط کافیه به فصل جدید سریال فرار از زندان نگاه کنید…هر کسی رو که دیدم تو سایتای مختلف نقد قسمتاش رو خونده و نظر منتقد رو به نظر خودش ارجعیت داده بهش تلقین شده که فصل افتضاحه!!
در حالیکه هر کسی که تا به الان خودشو درگیر این مساعل مسخره نکرده کاملا از سریال راضی بود…
ببخشید اگه طولانی شد :-/
درود بر شما حامد جان. خیلی متشکرم از شما و نظرتون.
باید بگم دقیقا و کلمه به کلمه با حرفاتون موافقم و دقیقاهم نظر هستم با شما. فقط نظر خود بازیباز مهمه و بس
یادش بخیر Genji: Dawn of the Samurai چه دورانی بود، الان که عکسو دیدم با خودم گفتم اون زمان چجوری اینو بازی کنم :weep:
لیست فوقالعاده ای بود. مخصوصا نقش آفرینی ها و هک اند اسلش ها. به شدت ممنونم.
راستی اون عکس سورد آو هون درد سر نشه 😀
درود بر شما. خیلی متشکرم از شما که مطالعه فرمودید. لطف کردید. انشالله که نمیشه
خسته نباشی اقا سعید مقاله خوبی بود. من بازی Reckoning رو بازی کردم راستش از گرافیک بازی خیلی خوشم امد منو یاد world of warcraft میافتادم. فقط یک چیزی می خواستم بدونم مقاله Bioshock infinite remaster رو کی اماده میشه.
سلامت باشید محمد علی جان. خیلی متشکرم ازتون.
والا مقداری سر بازی بایوشاک اینفینیت مشکل وجود داره و حتی دیدید مقاله قبلیش رو هم مجبورمون کردن از سایت پاک کنیم وگرنه تا الان چندین بار نوشته بودیم قطعا
من که هیچ کدومشون رو بازی نکردم اگر واسه موبایل منتشر بشن شاید بازیشون کنم :yes:
فقط lord fallen :inlove: :inlove: :inlove: :inlove:
بسیار بازی فوق العاده ایه
چای بازی god hand خالیه.
الحق که خالیه شاهکار استاد میکامی هیجان انگیز ترین بازی زندگیم :yes:
شاید سن اعضای این سایت نرسه ولی بازی Freedom Fighters یکی از بهترین عناوین ps2 بود ….. زمان عرضه خداییش ترکونده بود. حیف که io interactive کلا داره منحل میشه….گرچه زیادم فرقی نمی کنه چون هیچ وقت حرفی از ریمستر یا sequel نشد واسه این بازی…به هر حال به همه پیشنهاد می کنم این بازیه فوق العاده رو از دست ندین
تقریبا نصفشون رو بازی کردم
Enslaved: Odyssey to the West
واقعا عالی و سرگرم کننده بود به نظر من جایگاهش با Lords of the fallen باید عوض میشد یا حتی با Valkyria.
L.o.t.f یه کپی ضعیف از سری دارک سولز بود که تکلیفش با خودش مشخص نبود، تکلیف بازی باز رو هم مشخصا نمی کرد بنوعی روشن بود که سازنده ها کاملا گم راه شدن، بازی اصلا سخت نبود فقط سعی داشت با مکانیزم های خسته کننده و اعصاب خورد کن سخت جلوه کنه.جدایی از مشکلات فنی وحشتناک!!
کاملا برعکس. سری lord فقط تحت تاثیر سولز هست و در بسیاری موارد کاملا متفاوت بود. بیشترین شباهتش به سری سولز مکانیزم دفاع و بعد ضربه بود که بازی رو از لحاظ کند بودن شبیه سولز کرده. lord بازی هست که وجب به وجبش رو باید با صبر و حوصله بسیار پشت سر بذاری وگرنه واتحه ات خوندس. حتی اگر سری سولز بعضی نکات این بازی رو رعایت میکردن خیلی بهتر بودن. گرافیک و سیستم امتیاز دهی بیشتر درصورت خرج نکردن سولها و… از جمله این موارده. با نظر جناب بابایی کاملا موافقم و خاطره خوشی هست این بازی برام. کاش در سری سولز هم میشد براحتی قیافه این مرد رو ساخت. و بازی کرد. ممنون بابت مقاله عالی
درود بر شما. خیلی ممنون از لطف شما که مطالعه فرمودید.
باید بگم چقدر پخته و خلاصه حق مطلب رو بیان کردید و به طور کامل با شما موافق هستم در مورد صحبتتون و دقیقا نکته عالی که گفتید این بود که حتی برخی سیستم های لردز اگر در سولز بودن هم اون رو بازی بهتری می کردن. مثلا این استرسی که به آأم برای حمل روح ها میده که هر چی بیشتر اونا رو حمل کنید بیشتر روح می گیرید از دشمنا ولی از طرفی ریسک از دست دادنشون رو دارید. در سولز شما می دونید که باید روح ها رو خرج کنید و راه عقلانی دیگه ای نیست. ولی در لردز شک می کنید که شاید با خودم حملشون کنم و بیشتر روح بگیرم و یا خرجشون کنم و خیالم راحت شه از از بین رفتنشون. لردز بازی فوق العاده ای بود و ممنون از نظر زیبای شما.
ممنون از این که نظرتون رو با ما در میون گذاشتید. نظرتون کاملا محترمه برای بنده هر چند که مخالف هستم باهاتون.
Okami…
چه بازی بود 😀
گرافیک خاصش واقعا تکرار نشدنی ست.
LOTF هم درسته در حقش کم لطفی شد ولی خوب قطعا ایراداتی داشت.
جدا از این مسائل این پست یه جور فلش بک بود برا من،از نویسنده تشکر میکنم ((:
سپاس و درود بر شما
چون که به میدونم شما حرف بیهوده ای نمیزنید سعی می کنم عناوینی از بازی های بالا که تجربه نکردم را بازی کنم
اقا سعید جواب من را هم که داخل فروم ندادید :laugh:
سلام من تازه عضو شدم ولی همیشه مطالب سایت رو میخوندم معمولا قبلا فرصت عضو شدن نداشتم اما این بار با مقاله آقای آقابابایی تصمیم گرفتم این کار رو بکنم واقعا مقاله خوبی بود. واقعا یاد بازی های بسیار زیبای PS2 برام زنده شد عجب بازی بود genji یا dark cloud. حتما باید برم سراغ PS2 قدیمی خودم و دوباره بازی کنم اینارو. اگه میشه لطف کنید یه مقاله در مورد بازی های کنسول افسانه ای PS2 بزارید. خیلی ممنون آقای آقابابایی
فقط شماره یکککککک
بازی draksiders 1 هم خیلی بازی زیبایی بود اما متاسفانه خیلی بهش توجه نشد
بازیی که هم از لحاظ داستانی و هم از گیمپلی چیزی از بزرگان هم سبکش کم نداشت