واکنش دیوید فینچر به حواشی و جنجال Fight Club
فیلم Fight Club یکی از ساختههای محبوب و به یاد ماندنی دیوید فینچر محسوب میشود که مفهوم و پیام اصلی آن برای برخی از مخاطبین غیرقابل درک جلوه کرده است.
دیوید فینچر، کارگردان صاحب سبک هالیوود که در تاریخ ۱۰ نوامبر (۱۹ آبان) پروژه جدید خود تحت عنوان The Killer (آدمکش) را روانه سرویس استریم نتفلیکس خواهد کرد، طی دهههای گذشته فیلمهای پر سر و صدا و جنجالی را کارگردانی کرده که یکی از مشهورترین آنها اثری به نام Fight Club (باشگاه مشتزنی) با حضور بازیگرانی نظیر برد پیت و ادوارد نورتون در سال ۱۹۹۹ بوده است. اثری که با گذشت ۲۴ سال همچنان درگیر حواشی بسیاری بوده و مفهوم اصلی آن توسط برخی از مخاطبین سوء برداشت میشود.
این مسئله با شدت گرفتن بحران فرهنگی در جوامع غربی طی سالهای اخیر شدت بیشتری گرفته است. به عنوان مثال اخیراً راستگریان افراطی، اینسلها و برخی از جوانانی که درگیر مفهوم “آلفا” شدهاند، نسبت به مفاهیم Fight Club سر و صدای رسانهای گستردهای را به راه انداخته تا حدی که پای دیوید فینچر نیز به داستان باز شده است. کسی که همیشه از چنین حواشی دوری کرده، در مصاحبه با خبرگزاری گاردین مجبور شده تا نسبت به این جنجالهای رسانهای واکنش نشان داده و اعلام نماید که مسئولیتی در قبال الگوبرداری غلط از شخصیت “تایلر داردن” با هنرنمایی برد پیت ندارد و مشاهده چنین تصور غلطی برای او غیرقابل باور است.
من مسئولیتی در قبال چگونگی تفسیر مردم نسبت به علائم و نشانههایی که در طول زمان تکامل پیدا میکنند، ندارم.
او فاش کرده که علیرغم آن که Fight Club تاثیر قابل توجهی در فرهنگ جوانان جوامع امروزی داشته اما هدف آنها در ابتدا چنین چیزی نبوده و وقایعی که آنها به تصویر کشیدهاند، قرار نبوده تا به منبع الهام افرادی افراطی تبدیل شود.
ما این فیلم را برای آنها نساختیم اما مردم آن چیزی را که خودشان دوست دارند، برداشت میکنند.
به طرز عجیبی، مردم جوامع غرب طی سالهای اخیر با فرهنگهای عجیب و غریب و تندی خو گرفته و هر کسی که برخلاف نظر و تفکرات آنها رفتار کنند را به شیوههای گوناگونی توبیخ و تحقیر میکنند. این مسئله تاکنون گریبانگیر دهها فیلم کلاسیک و ارزشمند سینما شده و دور از انتظار نیست که پای شاهکاری همچون Fight Club نیز به داستان باز شده باشد.
منبع: کولایدر
پر بحثترینها
- فوری: سونی در حال مذاکره برای خرید کمپانی مادر FromSoftware است
- نامزدهای بهترین بازیهای سال مراسم The Game Awards 2024 مشخص شدند
- نقدها و نمرات بازی STALKER 2 منتشر شدند
- ۱۰ بازی سینماتیک که میتوانند با بهترین فیلمهای سینمایی رقابت کنند
- شایعه: حالت پرفورمنس بازی STALKER 2 روی Xbox Series X به خوبی اجرا نمیشود
- پلی استیشن برای ۱۰ سال متوالی نمایندهای برای بهترین بازی سال داشته است
- فیل اسپنسر: تولید کنسولهای ایکس باکس در نسلهای آینده متوقف نخواهد شد
- فیل اسپنسر: STALKER 2 یکی از مدعیان بهترین بازی سال است
- بدون اشتراک پلاس، امکان انتقال فایل سیو بازیها از پلی استیشن ۵ استاندارد به پرو وجود ندارد
- بازی Death Stranding Director’s Cut دومین بازی پرفروش ایکس باکس شد
نظرات
سر پست شکست ناپذیر گفتم ویلن هایی که میشن الگوی اجتماع معضلن
و کارگردانم باید جلوش رو بگیره
سطح کامنتو نگا کن توروخدا
دقیقا به سطح توهین و دیسای شما نمیرسه
سطح کامنتو نگا تورو خدا ۲
🤣🤣🤣
این فیلم نظیر نداره
با وجود اسپویل قبل فیلم برام شد بهترین فیلمی که دیدم
منتظر the killer ام ببینم میتونه موفقیت این و هفت و زودیاک رو تکرار کنه
جوان غربی کیست؟ کسی که همه چیز حتی خانه و شغل برایش محیا شده است، حتی دغدغه های نسل قبلی مثل عشق و عشقبازی را هم ندارد. همه چیز در اختیارش است و پدر و مادر مثل خدمتگذار و نه مرشد در خدمت اش هستند. دستگاه قضا کمترین جرم نگاری را در فعالیتهای ضد جامعه برایش در نظر می گیرد چون تا سن خاصی تحت حمایت قانون حمایت از کودکان و نوجوانان هست. در نتیجه به غیر از پوچی ای که در زندگی حس می کند، همواره به دنبال چلنج های جدید می گردد که این خوبست تا زمانی که به سمت فعالیتهای جامعه ستیزانه می رود و کسی هم نیست که به او تذکر دهد چرا که پدر و مادر نقش چندانی در زندگی اش ندارند. به عنوان مثال در کشور های سوشیال اروپای غربی نوجوان می تواند از ۱۶ سالگی بطور کامل و با حمایت دولت مستقل شود و اگر پدر و مادر اعتراضی بکنند با قانون و پلیس طرفند جالبه که سن قانونی رابطه جنسی در برخی از این کشورها مثل اتریش ۱۴ سال هست و بیشتر نوجوانان قبل از این سن مشغولند که البته نمیگم بده یا خوبه. ولی ماحصلش تعداد بیشمار مادران تنهای سرپرست کودک هست مادرانی که بعضا زیر ۱۵ سال سن دارند و در تربیت کودک هم مهارتی ندارند و این چرخه ی معیوب همچنان طی نسلها ادامه پیدا کرده تا به اینجا رسیده.
هر چی شما بگی!
آخرش معلوم شد غرب خوبه یا بد؟
غرب خوبه چون آزادی میده به جوون و حمایت میکنه ازش،تا مستقل بشه. بده چون دست پدر و مادر رو کامل از حمایت جوون قطع می کنه
در حاله تحلیله نظرم الان بالا بردی یا کوبیدی
نه بالا بردم و نه کوبیدم. تبیین کردم. چون هم جنبه های مثبت داره و هم منفی از جنبه های مثبتش اینهمه جوون جریان ساز که حداقل در عرصه ی تکنولوژی اخبارشونو میخونیم بیرون میان و در جنبه های منفی کلی خل و چل و سایکو و لونتیک توی جامعه رها میشن. و به نظر من بزرگترین مشکل اینجاست که حاکمیت سوشیال از پنج سالگی که بچه را به پیش دبستانی میبره (با زور هست و امتناع ازش جرم) دائما فاصله ی فرزند را با خانواده بیشتر و بیشتر میکنه تا جایی که بنیاد و ریشه های فرهنگی و عاطفی فرد با خانواده و سنتهای ملی بریده میشه.
واقعا تصور شما از غرب اینه؟ شغل فراهم هست اما نه پشت میز. جوان غربی از ۱۲ سالگی توی مک دونالد و فروشگاه های اغذیه شیفت می ده و مثل آدم بالغ کار می کنه. برای همین هم توی ۱۸ سالگی مثل آدم بزرگ هست نه کودک و می تونه مستقل بشه و تصمیم بگیره.
مادر و پدر خدمتگزار بچه هستن؟ مادر و پدر غربی بچه رو از سن تین ایجری (۱۳ سالگی) مثل آدم بزرگ تربیت می کنن و بچه ها اگر خانه والدین رو باد از تولد ۱۸ سالگی ترک نکنن، باید به خانواده اجاره بدن.
دغدصه هایی هم مثل روایط عاطفی و غیر واضحا از صد سال پیش وجود نداشته، اما بر اساس کشور. ارتباط زیر سن می تونه دادگاهی بشه و فردی که در رابطه سن بالاتر داشته (چه پسر و چه دختر به جرم تعرض به زندان کودکان بره).
مستقل شدن در ۱۶ سالگی هم می تونه اتفاق بیافته اما دلیلش اینه که اون نوجوان بچه هم بلده کار کنه، هم زندگی بگذرونه، هم از وس مهارج شخصی اش از اجاره تا پخت و پز بربیاد، و هم مثل هر فرد بزرگسالی کار کنه. سیستم دولتی تنها هزسنه ای که متقبل می شه مدرسه دولتی هست و یک حقوق بسیار کوچک که توی خانه پدر و مادر به شما تعلق می گیره. اگر خانه رو ترک کنید باید شغل داشته باشید و اون حقوق هم به نسبت درآمد شما اینقدر پایین می یاد تا قطع بشه.
مادران زیر سن هم اکثرا برای حاشیه های هر و مناطق محروم هستن، وگرنه سقط جنین در همه جا (به جز برخی ایلت های آمریکا) در هر مطب پزشکی انجام می شه.
حالا چرا طغیان های اسن کل داریم، برای اینکه تین ایجرهای غربی که از کودکی هویت مستقل برای خودشون ساختن و مثل افراد بزرگسال در رق هستن، می تونن تصمیم بگیرن و جهانبینی شخصی، حتی غلط داشته باشن. فرقش اینه دوست عزیز، نه اینکه دولت همه جاذهست و همه جور بهشون کمک می کنه تا بشینن گیم بازی کنن و تفریح کنن.
خب شاید یکی نخواد بچشو بکشه
ممنون، اولا از ۱۲ سالگی کسی اجازه ی کار نداره حتی پادویی مک دونالد و در ثانی اونقدر فاصله ی افراد به بهانه ی حریم خصوصی در این کشورها زیاد هست که متأسفانه بلوغی که فرمودید هیچگاه حاصل نمیشه.
اولین قانون باشگاه مشت زنی؟
موضوع چیه
مگه ندیدی فایت کلابو
از دیالوگای معروفشه
موضوع چیه
در مورد قوانین باشگاه مشت زنی
🍒🍒🍒🍒🍒
با کسی راجع به باشگاه صحبت نمیکنی
اها یادم اومد 🍒
you’re goddamn right
عاا این برا ی سریال دیگه بود…
خدایی فیلم عالی ای بود ولی در عین حال عجیب بود
ولی همچین اتفاقی اونقدرام غیر ممکن نیست
الان چه اثر بدی داشته فیلم
دیوانه بازی هاشون خارج از حد معمول و دوستش ندارم
اتفاقا تایلر توش شخصیت فوق العاده ای داشت
حالا بنظرتون موضوع و محتوای اصلی فیلم چی بوده؟!