فیلمهای فوقالعادهای که فقط یک بار باید تماشا کرد
گاهی اوقات با اینکه برخی از فیلمهای فوقالعاده بسیار جذاب هستند اما فقط یک بار تماشای آنها کافی است.
مطمئناً برای شما نیز پیش آمده که به تماشای اثری بنشینید که قبلاً تماشا کردهاید و معمولاً آثاری را انتخاب میکنید که طرح داستانی ساده، جنبههای کمدی یا شخصیتهای ملموس و جذاب دارند. گاهی اوقات نیز یک فیلم آنقدر پیچیده است که نمیتوانید در تماشای اول آن را درک کنید و تماشای دوم بهنوعی اجباری میشود.
با این حال، برخی از آثار سینمایی هستند که با وجود اینکه آثاری جذاب و فوقالعاده محسوب میشوند ولی ارزش تماشای دوباره را ندارد و دلیل آن نیز ممکن است طولانی بودن فیلم، روند کند داستانی یا صرفاً موضوعات سنگین آن باشد. در ردیت، کاربران به معرفی فیلمهایی پرداختند که فقط یک بار تماشای آنها کافی است و نیازی نیست چند بار آنها را دید. همراه با ما باشید.
۱۰. فیلم جاده (The Road) – محصول سال ۲۰۰۹
فیلم «جاده» بر اساس رمانی به همین نام محصول سال ۲۰۰۶ میلادی و نوشته نویسنده فقید کورمک مککارتی ساخته شده و اتفاقات آن نیز در ایالات متحده آمریکای پساآخرالزمانی و بسیار خطرناک جریان دارد. این فیلم با بازی ویگو مورتنسن در نقش پدری است که به همراه پسر نوجوانش در حال سفر در سرزمینهای کاملاً متروکه آمریکا هستند و امیدوارند بتوانند زندگی بهتری را در بخش جنوبی و گرمتر آمریکا پیدا کنند.
برخی از کاربران ردیت اظهار داشتند که فیلم «جاده» اثری جالبتوجه و خوب به شمار میرود که دیدن دوباره آن ارزشی ندارد و یک بار تماشای آن کفایت میکند. با این حال، برخی دیگر از کاربران اظهار داشتند که آنها بیش از یک بار این فیلم تیره، تاریک و خشن را تماشا کردند و از تماشای آن نیز لذت بردند.
۹. فیلم جوکر (Joker) – محصول سال ۲۰۱۹
فیلم «جوکر» با بازی واکین فینیکس در نقش اصلی است، نقشآفرینی که برای این بازیگر جایزه اسکار را به همراه داشت. این فیلم ساخته تاد فیلیپس توانست برداشتی تازه و تا حدودی تکاندهنده از شخصیت جوکر را برای مخاطبان به نمایش بگذارد. داستان این فیلم در اوایل دهه هشتاد میلادی در شهر گاتهام جریان دارد و کمدین استندآپ مشتاقی به نام آرتور فلک را دنبال میکند که آرام آرام بهسمت جنون پیش میرود و در درون زندگی جنایی و پر از هرج و مرج غوطهور میشود.
به خاطر پیشفرض داستانی تحریکآمیز و به تصویر کشیدن شدید سلامت روان، تماشای فیلم «جوکر» برای بار دوم دشوار است. با اینکه بسیاری از کاربران اذعان کردند که فیلم «جوکر» اثری خارقالعاده و تأثیرگذار است اما آنها اظهار داشتند که هیچ تمایلی برای دیدن دوباره این اثر سینمایی ندارند چراکه این اثر بهنحوی روی آنها اثر گذاشته که اصلاً انتظارش را نداشتند.
۸. فیلم جواهرات تراشنخورده (Uncut Gems) – محصول سال ۲۰۱۹
فیلم «جواهرات تراشنخورده» درون خودش یکی از بهترین نقشآفرینیهای آدام سندلر را جای داده است و اثری جنایی و مهیج اضطرابآوری است که داستان یک جواهرفروش تیزهوش نیویورکی را روایت میکند. این جواهرفروش همه چیز خود را به خطر میاندازد به امید اینکه بتواند زنده بماند و این در حالی است که بدهیهایش بسیار زیاد شدهاند.
این فیلم پرتنش اثری از برادران سفدی به شمار میرود که با اینکه اثری فوقالعاده و قوی به شمار میرود اما تماشای آن حتی برای بار اول نیز دشوار است چه برسد به تماشای مجدد. این اثر سینمایی بهخوبی نوشته شده و آدام سندلر نیز توانسته نقشآفرینی درخشانی ارائه بدهد اما این اثر در زیر خود تنشهای بسیار زیادی دارد که پایان آن را بسیار پرتنش و وحشیانه کرده بود و از همین رو، تماشای دوباره آن بسیار سخت است.
۷. فیلم زندگی پی (Life of Pi) – محصول سال ۲۰۱۲
فیلم «زندگی پی» به بررسی موضوعات بقا و ایمان میپردازد و اقتباسی از رمان فلسفی ای نوشته یان مارتل است که در سال ۲۰۰۱ میلادی به چاپ رسیده بود. سکان کارگردانی این اقتباس سینمایی را آنگ لی در دست داشته بود و اثری درام و ماجراجویی است که عواقب یک فاجعه در دریا را نشان میدهد، جایی که یک مرد جوان با بازی سوراج شارما در کنار دیگر بازماندههایی همچون یک ببر بنگال ترسناک و باشکوه درون یک قایق قرار دارد و در دریا سرگردان است.
حتی با وجود اینکه این اثر از فرض داستانی جالب اما کند بهره میبرد، اکثر مخاطبان استدلال کردهاند که یکی بهترین جنبههای این اثر از آنگ لی، جلوههای بصری خیرهکننده آن است. برخی از کاربران اظهار داشتند که از تماشای این اثر سینمایی در بار اول بسیار لذت بردند اما تماشای مجدد آن خستهکننده بوده و تأثیری کمتری داشته است.
۶. فیلم شهدا (Martyrs) – محصول سال ۲۰۰۸
همان طور که بسیاری از افراد با این موضوع موافق هستند، فیلم «شهدا» اثری است که تماشای آن ممکن است آزاردهنده باشد و مطمئناً دوست نخواهید داشت که دوباره به تماشای آن بنشینید. این فیلم غمانگیز اثری از پاسکال لوژیه به شمار میرود و داستان سفر خطرناک زنی جوان با بازی میلن ژامپانوی را روایت میکند که به همراه دوستش با بازی مورجانا علاویی به دنبال انتقام هستند و این در حالی است که هر دوی آنها کودکآزاری را تجربه کردهاند. این زن به دنبال انتقام گرفتن از افرادی است که در کودکی او را ربودهاند و رفتار بدی با او داشتند.
فیلم «شهدا» ماهیتی وحشتناک دارد و مطمئناً تا مدتها در ذهن کسانی که آن را تماشا کنند، ماندگار خواهد شد. از همین رو، بسیاری از افراد اصلاً تمایلی به تماشای دوباره آن ندارند. این اثر فرانسوی فیلمی است که قطعاً ارزش دیدن را دارد اما باید گفت که تأثیری بسیار قوی روی ذهن مخاطبان از خودش بهجای میگذارد.
۵. انیمه مدفن کرمهای شبتاب (Grave of the Fireflies) – ۱۹۹۸
استودیو جیبلی برای مدتها است که در حال فعالیت است و در این مدت زمان نیز توانسته فیلمهای بهیادماندنی بسیار زیادی را برای مخاطبان به ارمغان بیاورد و یکی از همین آثار نیز انیمه سینمایی «مدفن کرمهای شبتاب» است که بدون شک، اثری متمایز و درخشان به شمار میرود. این انیمه که در سال ۱۹۸۸ میلادی به اکران در آمده است، بدون شک غمانگیزترین و دلخراشترین انیمه است و داستان خواهر و برادری را روایت میکند که از یتیمان جنگ هستند و تلاش دارند تا در ماههای پایانی جنگ جهانی دوم زنده بمانند.
با وجود اینکه انیمه سینمایی «مدفن کرمهای شبتاب» روایتی بسیار قدرتمند دارد که خوراکی برای فکر کردن فراهم میآورد و علاوه بر این، این داستان بهشکلی باورنکردنی به اجرا گذاشته است، تماشای مجدد انیمه سینمایی «مدفن کرمهای شبتاب» بسیار دشوار است و این موضوع را نیز کاربران در وب سایت ردیت اذعان کردند.
۴. فیلم منچستر کنار دریا (Manchester by the Sea) – محصول سال ۲۰۱۶
فیلم «منچستر کنار دریا» داستان صنعتگر خشنی با بازی کیسی افلک را روایت میکند که پس از مرگ برادرش با بازی کایل چندلر به زادگاهش در نیوانگلند باز میگردد تا از برادرزاده ۱۶ سالهاش با بازی لوکاس هجز مراقبت کند. با این حال، بازگشت او پیشینه آشفته او در اینجا را بار دیگر آشکار میکند.
فیلم «منچستر کنار دریا» برشی از زندگی است و به بررسی غم و اندوه میپردازد و پر از نقشآفرینی فوقالعاده و فرض داستانی مهیج است و اغلب اوقات نیز از آن بهعنوان یکی از غمانگیزترین فیلمهای این نسل یاد میشود. به گفته بسیاری از کاربران، فیلم «منچستر کنار دریا» یک اثر شاهکار به شمار میرود اما شاهکاری است که از نظر عاطفی خردکننده است و از همین رو، تماشای دوباره آن سخت است.
۳. فیلم فهرست شیندلر (Schindler’s List) – محصول سال ۱۹۹۳
فیلم «فهرست شیندلر» بهعنوان یکی از بهترین فیلمهای بیوگرافی و درباره جنگ شناخته میشود و اتفاقات آن نیز در لهستان تحت اشغال آلمان در جنگ جهانی دوم جریان دارد. این فیلم زندگی صنعتگری به نام اسکار شیندلر با بازی لیام نیسون را به تصویر میکشد که پس از مشاهده آزار و اذیت یهودیان توسط نازیها، سعی دارد تا این یهودیان را بهعنوان کارگر استخدام کند تا از این طریق، آنها را از زیر این آزار و اذیتها نجات بدهد.
اگرچه فیلم «فهرست شیندلر» ساخته استیون اسپیلبرگ اثری شاهکار شناخته میشود اما بسیاری از افراد به دلیل مضامین دشواری که در این اثر سینمایی به آنها پرداخته میشود، نمیتوانند تماشای دوباره آن را تحمل کنند. هر چند، برخی از کابران وب سایت ردیت اظهار داشتند که این اثر ارزش دوباره دیدن را دارد و با وجود اینکه تماشای آن سخت است اما در عین حال، بسیار الهامبخش و یادآور زندگی است.
۲. فیلم دوازده سال بردگی (۱۲ Years a Slave) – محصول سال ۲۰۱۳
همان طور که از عنوان این اثر سینمایی میتوان متوجه شد، تماشای دوباره آن چندان آسان نیست و کاملاً قابل درک است که برخی از افراد اصلاً تمایلی به تماشای دوباره این اثر ندارند. این فیلم درام و بیوگرافی بر اساس شرح حالی به همین نام نوشته سولومون نورثاب در سال ۱۸۵۳ میلادی است و داستان مردی را روایت میکند که در سال ۱۸۴۱ میلادی توسط دو نفر در واشنگتن دیسی ربوده شد و بهعنوان برده به فروش رسید.
از آنجا که این اثر سینمایی تجربیات آزاردهنده نورثاب بهعنوان یک برده را به نمایش گذاشته و شامل وحشیگری و تحقیر شدید است، تماشای مجدد این اثر تحسینشده استیو مککوئین کار چندان آسانی نیست.
۱. فیلم مرثیهای بر یک رؤیا (Requiem for a Dream) – محصول سال ۲۰۰۰
فیلم «مرثیهای بر یک رؤیا» ساخته دارن آرونوفسکی با به تصویر کشیدن چهار شخصیت متأثر از اعتیاد (با بازی الن برتسین، جرد لتو، مارلون وینز و جنیفر کانلی) به صراحت اثر اعتیاد به مواد مخدر را به نمایش میگذارد و نشان میدهد چطور استفاده از مواد باعث تغییر حالات فیزیکی و احساسی آنها میشود. این اثر تحسین شده و برجسته به وضوح دنیای جهنمی اعتیاد را به نمایش میگذارد و اثری تکاندهنده و بسیار ناراحتکننده است و از همین رو، تماشای دوباره آن کار بسیار دشواری است.
در این مطلب به معرفی فیلمهای فوقالعادهای پرداختیم که آنها را فقط یک بار باید تماشا کرد. نظر شما درباره این آثار چیست و شما چه اثر ارزشمند و فوقالعادهای را پیشنهاد میدهید که تماشای دوباره آن سخت است؟
منبع: کولایدر
پر بحثترینها
- رسمی: Forza Horizon 5 بهار امسال برای PS5 عرضه خواهد شد
- گزارش: بازی بعدی God of War با محوریت اساطیر مصر در دست ساخت قرار دارد [بهروزرسانی شد]
- کارگردان Ori: پلی استیشن بهزودی استراتژی چندپلتفرمی ایکس باکس را دنبال خواهد کرد
- منبع داخلی: Halo: The Master Chief Collection به PS5 میآید
- شایعه: Halo: Infinite به پلی استیشن خواهد آمد
- سیستم مورد نیاز Marvel’s Spider-Man 2 مشخص شد + تریلر نسخه PC
نظرات
جای Irreversible بشدت خالیه
بنظرم بجا Martyrs باید Irreversible باشه
زندگی پی رو چندبار تلویزیون نشون میداد دیدم وقتی کاری نداشتم
جوکر و جاده هم خوب بودن ولی نمیدونم چرا دلم خواست دوباره هردورو ببینم
زندگی پی
اون یه بارم ارزش نکاه کردن نداره
جوکر ❤️🔥
فقط ۴ و ۸ و ۱۰ رو ندیدم
اونایی که دیدم خیلی خوب بود، مرثیه برای یک رویا که عالی بود جایگاه یک برازندشه. ۱۲سال بردگی هم قشنگه ولی ممکنه برای بعضیا خسته کننده بشه. زندگی پای رو زیاد دوست نداشتم. شهدا رو یادم نیست داستانش چی بود، جوکر هم که همه میدونن.
مرثیه ای برای یک رویا عالیه مخصوصا با اون موسیقی متن راز آلود و قشنگش
مدفن کرم های شب تاب خیلی انیمه ی دارکی بود و قشنگ حس غم رو منتقل میکرد
خلاصه اسپویل نمیکنم خودتون ببینید
لعنت به عوامل شیکه پویا با برادرم نشستم نگاش کردم واقعا غم انگیز بود فکر کنم بعد یه ساعتی برای محدوده سنی بالای ۱۳ انیمیشن و… انتخاب میکنن ولی والله این انیمه سینمایی برا ۱۸ سالشم دپرس کنندس واقعا بد بود
اصلا من تا چند هفته افسرده شده بودم و کلا به اون فکر میکردم
ولی نمیدونم چرا سازندشو تحسین می کنم
انیمهش خداوکیلی شاهکار بود و همین که اینجوری حس غم رو به مخاطب منتقل کنی خودش یه هنره
قبرستون کرم های شب تاب رو وقتی دیدم گریه ام گرفت خیلی خیلی وقت پیش دیدم اصلا مناسب سنم نبود چمیدونستم، نگاه میکردم بغض میکردم😂
لیست خیلی خوبی بود ولی با جوکر خیلی موافق نیستم. اگر شاتر آیلند درباره این بود که اگر دو سوی ماجرا رو ببینی و نتونید درک کنید که کدون طرف راسته، جوکر درباره اینه که حتی اگر عیناً بخواهی طرف حق رو ببینی ،بازهم انکار میکنی و فکر میکنی ماجرای دروغ، راست هستش.
متشکر بابت مقاله
تنها اثری که تونست گریه منو دربیاره مدفن کرمهای شب تاب بود.
مرگ ستسوکو هنوزم که هنوز باعث گریم میشه
اصلا مرگ کودک چیز دلخراشیه
میخام مدفن کرم های شب تاب رو ببینم چون هم اینجا معرفی شد و هم یکی از دوستان قبلاً پیشنهاد داده بود
نبین من آدم احساسی نیستم این ژانرم نگاه نمی کنم و اتفاقی دیدم ولی واقعا حس غم انگیز عجیب و زیبایی داشت but بازم میگم نبین
آره شنیدم خیلی غمگینه و به زور میشه نگاش کرد
من البته جوکر و مرثیه رو چند بار دیدم! ولی درباره فهرست شیندلر و شهدا و دوازده سال بردگی به شدت موافقم.
اسپویل:
.
.
.
.
.
.
.
جوکر رو برای اون سکانس که جوکر رابرت دنیرو رو به قتل میرسونه میشه بارها و بارها دید
اووف آره اون صحنه خیلی باحال بود😂😂
میگم پروفت آنتون چیگور هستش؟ یکی از بهترین شخصیت منفی هایی که تو عمرم دیدم👌
این جمله اش رو خیلی دوست داشتم:
بذار یه سوالی ازت بپرسم اگه از اون اصولت پیروی نکنی پس به چه درد میخورن جمله خیلی باحالیه
آره خودشه
فیلم Impossible هم جاش در لیست خالیه
فقط یک بار؟؟؟؟؟؟؟؟؟
من جوکر را ۱۰۰ بار ببینم باز خسته نمیشم.
دوازده سال بردگی=فوقالعاده
عالی بود این فیلم👌