خالق Devil May Cry اعتقاد دارد ژاپن باید به اصطلاح JRPG افتخار کند
نایب رئیس PlatinumGames، هیدکی کامیا (Hideki kamiya)، گفت که برخلاف صحبتهای اخیر، فکر میکند ژاپن باید به واژه JRPG افتخار کند.
اصطلاح JRPG که مخفف Japanese Role-Playing Game است، در اوایل دهه ۹۰ به عنوان ابزاری برای مطبوعات و طرفداران بازیهای ویدیویی استفاده شد تا بین بازیهای RPG رایانههای شخصی که بیشتر توسط توسعهدهندگان غربی ساخته میشدند و RPG های کنسولی که عمدتاً از فرنچایزهای ژاپنی مانند Final Fantasy تشکیل شده بودند، متمایز شوند.
بعد از گذشت چند سال، هنگامی که دنبالکنندگان بازیهای نقشآفرینی ژاپنی کاهش یافت، این واژه بیشتر برای بازیهای سطح پایینتر ژاپنی استفاده شد که صدای اعتراض برخی از توسعه دهندگان این کشور را درآورد.
اوایل سال جاری، نائوکی یوشیدا (Naoki Yoshida)، تهیهکننده Final Fantasy 16، به Skill Up گفت که او اصلاً طرفدار اصطلاح «JRPG» نیست و در گذشته، این اصطلاح تبعیضآمیز و با مفاهیم منفی مطرح میشد.
در مصاحبه اخیر در دفتر مرکزی پلاتینیوم گیمز (PlatinumGames) در اوزاکا، وبسایت VGC از طراح معروف ژاپنی هیدکی کامیا، خالق Bayonetta و Devil May Cry، پرسید که آیا او نظرات یوشیدا را قبول دارد یا خیر. پاسخ کامیا گسترده بود، او استدلال کرد که این اصطلاح چیزی است که توسعهدهندگان ژاپنی باید به آن افتخار کنند و به نظر او تفاوتهای فرهنگی، تمایز در زیرشاخههای ژانرها را توجیه میکند.
کامیا پاسخ داد:
من در این مورد حرفهای زیادی برای گفتن دارم. برای اینکه ابتدا واضح باشم، وقتی صحبت از اصطلاح JRPG می شود، احساس مثبتی دارم. در واقع، من فکر میکنم این چیزی است که باید به آن افتخار کنیم. در زندگی خلاقانهام تا به امروز چند مورد وجود داشته که تأثیر زیادی بر من گذاشته است، که تا به امروز به آنها فکر میکنم. یکی از آنها مشکلات بومیسازی مانگای Fist of the North Star بود.
او گفت که اولین شماره از مانگا صحنهای داشت که در آن گروهی از اراذل و اوباش موتورسوار، بر بالای تپهای مشرف به روستایی ایستاده بودند. در پسزمینه، مانگا از صدای dodododododo برای نشان دادن هیجان استفاده میکند، در حالی که این یک صدای واقعی قابل شنیدن نیست و فقط برای ایجاد تنش استفاده میشد. با این حال، در نسخه بومیسازی شده، این صدا، به صدای واقعی موتورها یعنی کلمهی vroooooom تغییر کرد؛ چیزی که از نظر کامیا با هدف اصلی هنرمندان مانگا متفاوت بود.
کامیا اینگونه استدلال کرد که به نظر او، بازیسازان ژاپنی تفاوتهای فرهنگی مشابهای را هنگام ساخت بازیهای خود نشان میدهند. سپس به عنوان مثال تفاوت بین Bayonetta و God of War را بیان کرد. کامیا گفت:
وقتی به God of War نگاه میکنید، کریتوس را دارید. او عضلانی، بزرگ و کچل است، و واقعاً ترسناک به نظر میرسد. بنابراین ما فکر کردیم، خوب، ما بازیهایی مانند این داریم که هر روز در سطح جهانی محبوبتر می شوند، آیا می توانیم چیزی مشابه با آن، از دیدگاه ژاپنی ایجاد کنیم؟ ما این موضوع را مورد بحث قرار دادیم و نتیجه این بود که نه، بدیهی است که نمی توانیم، زیرا این چیزی است که مختص ما به عنوان سازندگان ژاپنی نیست. بنابراین برای ساخت یک بازی اکشن که برجسته باشد، باید چیزی بسازیم که حساسیتهای منحصر به فرد ما را به عنوان سازندگان ژاپنی بیان کند و Bayonetta نتیجه آن بود.
وی در اخر گفت:
بنابراین وقتی صحبت از اصطلاح JRPG می شود، به این معناست که فقط سازندگان ژاپنی میتوانند با حساسیت خاص خود، چنین تجربیاتی را بسازند.
به نظر او اگر مردم برای بازیهایی شبیه Bayonetta از اصطلاح J-Action استفاده کنند نیز میتواند نشان دهنده ویژگی خاص این بازیها باشد و او به این اصطلاح، افتخار میکند.
پر بحثترینها
- بازیگر شخصیت اصلی Intergalactic نیل دراکمن را خدای بازیهای ویدیویی میداند و از همکاری با او هیجانزده است
- رکورد دیسلایک تریلر Concord توسط Intergalactic در یوتیوب شکسته شد
- رئیس ناتی داگ: تست بازیگری Intergalactic به اندازه انتخاب بازیگر نقش الی شگفتانگیز بود
- بازیهای انحصاری کنسولی بیشتری از پلی استیشن برای Xbox عرضه خواهند شد
- مدیرعامل ناتی داگ: Intergalactic دیوانهوارترین ماجراجویی ما است
- ظاهراً تریلر معرفی Intergalactic: The Heretic Prophet به تاریخ عرضه آن اشاره دارد
- دیجیتال فاندری تریلر Intergalactic را از نظر بصری شگفتانگیز توصیف میکند
- سازنده بازی Black Myth: Wukong بابت برنده نشدن در مراسم The Game Awards 2024 گریه کرد
- گپفا ۲۶؛ مورد انتظارترین بازیهای شما در سال ۲۰۲۵
- مدیرعامل مایکروسافت: طرفدار Xbox بودن یعنی تجربه بازیهای آن روی تمامی دستگاهها
نظرات
((وقتی به God of War نگاه میکنید، کریتوس را دارید. او عضلانی، بزرگ و کچل است، و واقعاً ترسناک به نظر میرسد))
خودش خیلی شبیه کریتوسه 🤣
باور کنید اگر چشمای کریتوس یکم کشیده بشه و یه عینک بزنه خود این یارو هیدکی کامیا میشه😅
میتونی تو جمله ایی که گفته کریتوس رو برداری و عمو رو بزاری
معنی جمله هیچ فرقی نمیکنه
چه اشکالی داره ژانر RPG رو که اینقدر گستردس با کلمات اختصاصی جزء به جزء تقسیم کنیم؟ من هم با کامبا موافقم و دلیلی نمی بینم JRPG نشانه تبعیض قایل شدن باشه
JRPG
CRPG
ARPG
MMO RPG
چه اشکالی داره حتی مقابل JRPG از WRPG استفاده کنیم
احتمالا یوشیدا کلاس گذاشته و میخواسته متفاوت باشه
اینا دوستم دارن متمایز شن و این کلماتو خودشون گذاشتن ، مثل کلمه ی انیمه
والا هرکی ام بود دوست میداشت
اگ ی irpg داشتیم ، ما دیگ با اهالی بقیه کشورا صحبتم نمیکردیم و سطحمونو بالاتر میدونستیم
انصافا ژاپن تونسته بدون ادا بازی پارامترهای فرهنگی خودشو در محتوا ایجاد کنه. خود کشور هم مدرن شده اما به زیبایی ریشهها رو هم حفظ کرده.
زیبایی رو میشه تو ژاپن و فرهنگش دید
.
یه جا بود یکی از زنان فوتبالیستشون میخواست جایزه فیفا رو بگیره، با لباس سنتی ژاپن اومد جایزه اش رو گرفت، همه دنیا تشویقش کردن و ستایش شد
.
کلا ژاپنی ها روی فرهنگ و سنتشون با وجود پیشرفت و مدرنیته شدن حساسن و کمتر تحت تاثیر غرب قرار گربتن
iRPG هم اگر داشته باشیم، احتمالاً از روسیه جزءبه جزء برنامه نویس و طراحشو وارد و سرهم و به عنوان افتخار ملی ثبتش کنن.
چرا روسیه ؟
کشور دوست و برادر چین برنامه نویس ارزون تر وارد میکنه
بعدشم مجلس مردمی معترض میشد میگفتن چرا iranian
باید بذاریم irrpg
Islamic Republic RPG
واژه انیمه قضیه داره
ژاپنیا کلا به انیمیشن میگن انیمه تلفظ انیمیشن با توجه به واج ها زبان ژاپنی خیلی مشکله
ولی اونی که اومد این انیمه رو باب کرد بین مردم آره اون یکم مقصره
پ. ن:با ظهور IRPG همه آرپی جی ها اعم از JRPG جلوی ما زانو میزنن😂😢
武士にとって、どこにでも日本がある
حق پرو مکس اولترا، بازی های ژاپنی باید با فرهنگ 日本 آمیخته باشه، وگرنه jrpg نیست. یکی دلایلی که من تک تک jrpg ها رو دوست دارم اینکه به دست ژاپنی ها ساخته میشه. چون فرهنگ ژاپنی هارو دوست دارم. اون ها واقعاً باید به خودشون افتخار کنن که یه زیر ژانر مخصوص خودشون دارن.
ولی به بنده خدایی اینجا هی زور میزد میگفت JRPG برای ژاپن نیست و به بازی های RPG ژاپنی همچین چیزی نمیگن هر وقت هم براش توضیح میدادم ۱۰ ۱۰ خط طومار مینوشت و رو حرفای غلط خودشون پافشاری میکرد
مدیون منید اگه فکر کنید فرشاد رو میگم 🙂
یادش بخیر یه نادونی بود میگفت jrpg رو فقط ژاپنی ها میسازن و هیچ کشور دیگه ای حق ساخت jrpg نداره😂🤦♂️🤣
بخدا میدونید اگر فکر کنید اتزیو بوده
مردک وقتی ضایع میشی چرا حرف میزاری تو دهن من؟!🤔 یه جو غیرت و شرم و حیا داشته باش فکر کردی یادم رفته تحلیل های فرا بشیریت؟!
من هیچ وقت نگفتم واسه ژاپن نیست گفتم بجز کشور ژاپن همه میتونن بسازن و jrpg مختص ژاپن نیست jrpg به المان هایی گفته میشه که تو بازی پیاده سازی میشه
اما تو بودی میگفتی هیچ استودیویی تو هیچ کشوری حق نداره jrpg بسازه 🤦♂️🤣🤣
خودش که میگه همیشه درست میگه و حق باهاشه/ همدیگه رو ترول نکنین اینقد/
چیز خاصی هم نمیدونه فقط رو چرت و پرت های خودش پافشاری میکنه به اسم فکت و دانسته میده بیرون از آدمی که انقدر متعصب و ابله هست که میگه سونی شاون لیدن رو اخراج کرده یا سونی داره دروغ میگه از زمان PS4 رو PS5 کار میکردن در صورتی که عینا همین خبر با مدارکش هم ثابت شده توقع منطق نمیشه داشت
90 درصد کامنتاشو فقط مینویسه تا ضایع شدنشو انکار کنه
حق گفته
جدا از ژاپن، کل صنعت باید به ژاپن افتخار کنه که باعث احیا و دوام ویدئو گیم تابحال شده. این اقتدار هم در سیاست درست، خلاقیت در ساخت سخت افزار یا بازی، عناوین متمایز، امتیازات بالا و فروش قدرتمند قابل اثباته.
اهمیت این اقتدار زمانیه که بودجه شرکتهای بزرگ غربی رو با شرکتهای ژاپنی مقایسه کنیم تا درک کنیم ژاپنی ها با هزینه های بسیار کمتر، چطور موفق ظاهر شدند.
من چندتا فایت تو یوتیوب دیدم دانته کریتوسو می زنه 😑 این دنیا دیگه بدرد نمی خوره.
داداش من نمیخوام نرد بازی دربیارم ولی دانته رسما کریتوس له اش میکنه
دانته یه شخصیت ۹ بعدیه(dmc principle of combat) کریتوس اگه حتی بریم سراغ خود اسطوره ها اورجینالش که شدیدا اغراق آمیزه بازم گرد پای سمب اغراق dmc نمیرسه که سرعت دانته توی جهان زیرین به بی نهایت قیاس کرده،دانته و ورجیل شدیدا نامیرا و میتونن با شخصیت ها جهان نابود کنی مثل موندوس قیاس بشن که توی یه چشم بهم زنگ جهان میسازن
دانته یه شخصیت ۹ بعدیه 🙁، بنظرت این اغراق امیزتره یا کریتوس.
یه چندتا فایت از کریتوس دیدم قویترین ورژنشو دیدم که تانوس سوپر منو زده یعنی می خوای بگی دانته از اینا قویتره.
بحث سرعتم کردی که کفش های هرمس چهار برابر سرعت نور هستن.
دیگه اینو قبول داری که زئوس یا اودین یا ثور از دانته قویتر هستن که کریتوس همشونو زده.
جوک جالبی بود
خوب معلومه زور دانته از کریتوس بیشتره
دانته با انواع سلاح ها می تونه کار کنه و سرعت خیلی بالایی هم داره
هم مهارت رزمیش بالاتره هم حالت شیطانی داره
یعنی می خوای بگی دانته از امثال زئوس اودین ثور قویتره
البته که superderek هم نظرش اینه که jrpg اسم خلاصه شده ایی هست که باید تغییر کنه(و دلیلش این هست خیلی از به ظاهر jrpg های مدرن در ژآپن توسعه و انتشار پیدا نمیکنن) ولی با اینهال نظر من هم با آقای کامیا یکی هست به نظرم این سبک گره خورده به فرهنگ ژاپن و البته اسطوره های اونه
بازیساز های ژاپنی >>>>>> بازیساز های غربی
همین الان برید طراحی شخصیت های مونث یک گیمی مثل رزیدنت ایول ۴ رو با لست ۲ مقایسه کنید میفهمید کدوم بهتره
وجدانا که حق گفتی
من خودم به شخصه عاشق JAV هستم
GODDAMN