چگونه بازسازی Shadow of the Colossus به یکی از برترین ریمیکهای تاریخ تبدیل شد؟
با توجه به گذشت ۶ سال از عرضه ریمیک Shadow of the Colossus، اکنون بهترین زمان برای صحبت راجع به استانداردهایی است که توسط این بازی برای عناوین بازسازی شده وضع شد.
عنوان Shadow of the Colossus که برای نخستین بار در سال ۲۰۰۴ برای کنسول محبوب پلی استیشن ۲ عرضه شد، از جمله نخستین بازیهای اکشن ماجراجویی محسوب میشود که توانستند از روح واقعی هنر در خود استفاده کنند. به مانند Ico، این اثر موفق شد تا تاثیر شگرفی روی بازیهایی از قبیل The Legend of the Zelda: Breath of the Wild و Elden Ring، که از جمله بهترین آثار صنعت گیمینگ محسوب میشوند بگذارد.
این موضوعات باعث شدند تا بلوپوینت گیمز (Bluepoint Games) در حین توسعه ریمیک Shadow of the Colossus، بار سنگینی را به دوش خود احساس کند؛ استودیویی که تا پیش از آن، صرفاً سابقا عرضه ریمسترهایی از قبیل Metal Gear Solid HD Collection و Uncharted: The Nathan Drake Collection را در کارنامه داشت.
در چنین شرایطی، کار روی بازسازی Shadow of the Colossus به وضوح بزرگترین پروژه بلوپوینت گیمز تا آن زمان محسوب میشد و انتظارات بسیار بالای مخاطبین از این ریمیک، باعث شده بود تا این استودیو از نهایت توان خود بهره بگیرد.
از آنجایی که بلوپوینت گیمز در ساخت The Ico and Shadowof the Colossus Collection نقش داشت، تا حد زیادی با این بازیها و سبک و سیاق منحصر به فردشان آشنا بود؛ با این وجود، عرضه یک ریمیک تمام عیار، بزرگترین چالشی است که تا آن زمان بر دوش بلوپوینت گیمز گذاشته شده بود. سبک طراحی هنرمندانه Shadow of the Colossus و محبوبیت بالای آن، باعث شدند تا این استودیو از نهایت توان خود برای عرضه یک بازسازی انقلابی استفاده کند. خوشبختانه پس از گذشت ۵ سال از عرضه ابن بازی، با اطمینان میتوانیم Shadow of the Colossus را یکی از برترین ریمیکهای تاریخ صنعت گیمینگ بنامیم.
نسخه اورجینال Shadow of the Colossus، بلافاصله پس از عرضه در سال ۲۰۰۵ موفق شد تا در ابعادی کوچک، موفقیتهایی کسب نماید. این بازی که کارگردانی آن برعهده فومیتو یوئدا (Fumito Ueda) قرار داشت، مثل بسیاری از عناوین دیگر، یک فرآیند توسعه پر از مشکل را سپری نمود. نکته جالب راجع به Shadow of the Colossus این است که در ابتدا قرار بود تا این بازی دنبالهی مستقیم Ico بوده و با نام Nico به بازار عرضه شود. به نظر میرسد که استودیوی سازنده قصد داشت تا با خلق یک اثر تعاملی، به چهار بازیکن اجازه دهد تا به صورت همزمان، برخی موجودات غولآسا را از پا دربیاورند. در واقع Nico تا حد زیادی به یکی از عناوین مشهور ساخته شده توسط کپکام (Capcom) یعنی سری Monster Hunter شباهت داشت. با اینحال، پس از مدتی یوئدا به این نتیجه رسید که عرضه یک بازی چندنفرهی آنلاین برای پلی استیشن ۲ میتواند مشکلات بسیاری را برای آنها به وجود بیاورد. در این زمان، تیم ایکو (Team Ico) تصمیم گرفت تا از برخی المانهای پروژه روی دستشان از قبیل موجودات غولآسا و جهان گسترده بازی، برای ساخت Shadow of the Colossus استفاده نماید؛ عنوانی که در زمان عرضه با تحسین منتقدان مواجه شد و از نظر نمره، به یکی از برترین بازیهای کنسول پلی استیشن ۲ تبدیل شد.
انیمیشنهای بسیار باکیفیت، داستانسرایی حماسی، پازلهای خاص و در عین حال بهیادماندنی و سبک طراحی خاص Shadow of the Colossus باعث شدند تا این بازی موفقیتهای بسیاری را در زمان عرضه کسب کرده و برای سالها، یکی از برترین بازیهای اکشن ماجراجویی تلقی شود. موفقیتهای Shadow of the Colossus تا جایی ادامه داشت که کارگردان مطرح هالیوود یعنی گیرمو دل تورو (Guillermo del Toro)، این اثر را منبع افتباس خود برای ساخت فیلم Reign Over Me معرفی کرد.
پس از عرضه Shadow of the Colossus و موفقیتهای بیحدوحصر آن در طی سالهای بعدی، بازیکنان و منتقدین هماکنون به طور متفقالقول باور دارند که این بازی یکی از برترین عناوین تاریخ صنعت گیمینگ محسوب میشود؛ بازیای که از نظر روایی تاثیر گستردهای روی دیگر عناوین همسبک خود گذاشت و باعث شد تا برخی از برترین بازیهای تاریخ، از آن به عنوان چراغ راه خود استفاده نمایند. با وجود اینکه ریمستر Shadow of the Colossus در سال ۲۰۱۱ توسط بلوپوینت گیمز برای پلی استیشن ۳ عرضه شد، گذر زمان باعث شد تا بسیاری از المانهای بازی برای گیمرهای جدید پالیشنشده به نظر برسند. این موضوع سبب گردید تا بلوپوینت گیمز تصمیم بگیرد تا Shadow of the Colossus را بازسازی کرده و آن را در سال ۲۰۱۸ برای کنسول پلی استیشن ۴ عرضه نماید.
چگونه بلوپوینت گیمز توانست موفقیتهای نسخه اورجینال Shadow of the Colossus را تکرار کند؟
در هنگام کار روی بازسازی Shadow of Colossus، بلوپوینت گیمز قصد داشت تا اثری خلق کند که ضمن حفظ جوهره بازی اورجینال که آن را به یک عنوان انقلابی تبدیل کرد، با اعمال برخی بهبودها گیمرهای جدید را نیز به تجربه این بازی ترغیب نماید. این موضوع باعث شد تا بلوپوینت تصمیم بگیرد تا Shadow of the Colossus را از نظر بصری به یک عنوان مدرنیزه تبدیل نموده و در عین زمان، هسته کلی نسخه اورجینال را حفظ نماید. به لطف همکاری ژاپن استودیو (Japan Studio)، بلوپوینت گیمز به آرشیو کاملی از Assetهای نسخه اورجینال Shadow of Colossus دسترسی پیدا نمود. با اینکه این ریمیک توسط موتور داخلی بلوپوینت توسعه داده شد، این استودیو از کدهای نسخه اورجینال نیز استفاده نمود و به همین دلیل موفق شد تا الگوی رفتاری موجودات عظیمالجثه بازی را به نحو احسن دوباره پیاده نماید. باید یادآور شد که بلوپوینت گیمز برای ساخت بازسازی Demon’s Souls نیز از موتور اختصاصی این استودیو استفاده نمود. به هر ترتیب، اینکه رفتار غولهای بازی تا حد زیادی به نسخه اورجینال شباهت داشت، در واقع به استفاده دوباره از کدهای آن بازی مربوط میشد. این موضوع را در انیمیشنهای مورد استفاده برای واندر (Wander) که پروتاگونیست اصلی بازی محسوب میشود نیز میتوان دید. بلوپوینت گیمز برای مدرنیزه نمودن انیمیشنهای این شخصیت، از برخی المانهای موتور اختصاصی خود استفاده کرده و موفق شد تا ضمن وفاداری به نسخه اورجینال، یک تجربه واقعگرایانه را خلق نماید.
بازسازی Shadow of the Colossus به خاطر سیستم کنترل خاص آن مورد انتقاد گرفته است. ویژگیای که یکی از المانهای شاخص نسخه اورجینال نیز محسوب میشد. سبک انیمیشنهای منحصر به فرد مورد استفاده در عناوین تیم ایکو و جندیزاین (GenDesign)، همواره باعث شدهاند تا سیستم کنترل بازیهای ساخته شده توسط این استودیوها با آثار دیگر تفاوت داشته باشد. بلوپوینت گیمز در حین توسعه ریمیک Shadow of Colossus، به این نتیجه رسید که سبک کنترل خاص این بازی، از جمله مهمترین المانهای آن محسوب شده و ایجاد تغییر در آن، میتواند به گیمپلی بازی آسیب بزند؛ به همین دلیل، این استودیو تصمیم گرفت تا ضمن حفظ هسته کلی سیستم کنترل، برخی نارساییهای موجود در آن را برطرف کرده و بدین ترتیب باعث شود تا واندر، روانتر از گذشته حرکت کرده و به دستورات گیمر به خوبی پاسخ بدهد.
از سوی دیگر، Shadow of the Colossus از یک داستان مرموز و در عین حال درگیرکننده بهره میبرد. این بازی دارای رمز و رازهای بسیاری بوده و بازیکنان تاکنون راجع به داستان آن به نظریهپردازی پرداخته و پیرامون آن بحث مینمایند. در واقع Shadow of the Colossus دارای لور (Lore) مخصوص به خود بوده و توانسته از نقطهنظر روایت، روی عناوین بزرگی از قبیل Dark Souls و Elden Ring تاثیر بگذارد. به همین دلیل، بلوپوینت گیمز تصمیم داشته تا در اثنای توسعه Shadow of the Colossus، به سبک داستانگویی منحصر به فرد آن وفادار مانده و ضمن مشاوره با وبسایتهایی از قبیل Nomad’s Blog که مربوط به طرفداران این بازی است، از نقطهنظرات آنها استفاده کند. این وبسایت، در واقع محلی است که در آن طرفداران Shadow of the Colossus، راجع به داستان و راز و رمزهای دنیای این بازی با یکدیگر به بحث و تبادل نظر میپردازند. اینکه بلوپوینت سعی داشته تا از نظرات طرفداران بازی استفاده کند، تعهد بالای این استودیو برای عرضه یک بازسازی باکیفیت را نشان میدهد.
در Shadow of the Colossus، تعداد پرندگانی که مونو (Mono) را احاطه کردهاند، به شما نشان میدهد که چند عدد از غولهای عظیمالجثه بازی را شکست دادهاید. از سوی دیگر در آسمان، دقیقا در جایی که یک غول را از پیش رو برداشتهاید میتوانید یک پورتال را مشاهده نمایید. این موضوعات نمایانگر اهمیت بالای تاثیر بازیکنان روی دنیای Shadow of the Colossus هستند. با وجود چنین المانهایی، بازیکن اهمیت تصمیمات خود را درک کرده و میتواند به عینه تاثیرات ناشی از عملکرد خود را در دنیای بازی مشاهده نماید.
طوری که دیده میشود، بلوپوینت موفق شده تا ضمن ادامه دادن مسیری که توسط تیم ایکو و استودیوی ژاپن شروع شده بود، تاثیر خود را نیز روی Shadow of the Colossus داشته باشد.
علاوه بر این موارد، باید بدانید که در این بازسازی، به The Last Guardian که جدیدترین بازی ساخته شده توسط فومیتو یوئدا و استودیوی جندیزاین بوده نیز اشاره میشود. جندیزاین از ۶ عضو کلیدی تیم ایکو بهره برده و به همین دلیل میتوان شباهتهای زیادی را در آثار این دو استودیو مشاهده نمود.
در ریمیک ساخته شده توسط بلوپوینت، میتوانید بشکههایی را در دنیای بازی مشاهده کنید که بازیکنان توسط آنها به تریکو (Trico) در The Last Guardian غذا میدادند. این موضوع باعث میشود تا در حین بازی متوجه ارتباط بین Shadow of the Colossus و The Last Guardian شوید. این نکته در واقع تقویتکننده این نظریه بوده که بازیهای ساخته شده توسط فومیتو یوئدا در یک دنیای مشترک جریان دارند.
در عصر کنونی که تعداد عناوین بازسازی شده به طور فزایندهای در حال افزایش است، بلوپوینت گیمز با ساخت Shadow of the Colossus موفق شد تا استانداردهای جدیدی برای ریمیک بازیهای رایانهای وضع نماید. بلوپوینت ضمن وفادار ماندن به تمام المانهایی که نسخه اصلی را به یکی از برترین بازیهای صنعت گیمینگ تبدیل نمودند، بهبودهایی را در Shadow of the Colossus ایجاد نمود که باعث میشود تا بازیکنان جدید نیز بتوانند آن را تجربه کرده و از آن لذت ببرند. بلوپوینت گیمز با عرضه این ریمیک، موفق شد تا نسل جدیدی از گیمرهای را با دنیای جادویی و دلربای Shadow of the Colossus آشنا کرده و به هرچه جاودانهتر شدن این بازی کمک کند.
پر بحثترینها
- بازیگر شخصیت اصلی Intergalactic نیل دراکمن را خدای بازیهای ویدیویی میداند و از همکاری با او هیجانزده است
- رکورد دیسلایک تریلر Concord توسط Intergalactic در یوتیوب شکسته شد
- رئیس ناتی داگ: تست بازیگری Intergalactic به اندازه انتخاب بازیگر نقش الی شگفتانگیز بود
- بازیهای انحصاری کنسولی بیشتری از پلی استیشن برای Xbox عرضه خواهند شد
- مدیرعامل ناتی داگ: Intergalactic دیوانهوارترین ماجراجویی ما است
- ظاهراً تریلر معرفی Intergalactic: The Heretic Prophet به تاریخ عرضه آن اشاره دارد
- دیجیتال فاندری تریلر Intergalactic را از نظر بصری شگفتانگیز توصیف میکند
- سازنده بازی Black Myth: Wukong بابت برنده نشدن در مراسم The Game Awards 2024 گریه کرد
- گپفا ۲۶؛ مورد انتظارترین بازیهای شما در سال ۲۰۲۵
- مدیرعامل مایکروسافت: طرفدار Xbox بودن یعنی تجربه بازیهای آن روی تمامی دستگاهها
نظرات
عالی
بعد از سالها خاموشی اکانت خودمو آپدیت کردم اینجا تنها محفلی هست که برای افراد قدیمی مثل من که با مجلات بازیرایانه بزرگ شدن تداعیگر خاطرات هست. مقاله خوبی بود خسته نباشید. جا داره یادی کنم از ریمیک Dead Space که به نظرم حسی نداشت برای من و لیاقتی مثل ریمیک رزیدنت اویل ۲ رو داشت، امیدی ندارم که ریمیکهای آتی چنگی به دل بزنند چون اکثر سازندهها در این نسل پولپرست شدند.
درود بر شما
بازی خیلی قشنگی بود مخصوصا آخرش با اون پیچش داستانی دیوانه کننده واقعا آخرش خیلی غمگین بود
این بازی واقعا جوریه که شاید تو نگاه اول بگی خب بازی ساده ایه ، ۱۶ تا باس فایت رو نهایت با شکست بدی و … ، ولی واقعا گول ظاهرشو نباید خورد ، وقتی میری تو بازی میبینی که نه ! این بازی یه چیز دیگست ! اصلا یعنی هرچی ازش بخوای تعریف کنی واقعا کمه ، یه اثر هنریه بی نظیره !
من تاحالا نسخه اورجینال رو بازی نکرده بودم ، ریمیکش رو که شروع کردم برای اولین بار هرچی بیشتر جلو میرفتم بیشتر بازی داشت خودشو نشون میداد ، واقعا چقدر خوب بود ، بعد تموم کردنش هم چقدر تو فکر داستانش بودم …
یکی از بهترین گیم های که تجربه کردم و بهترین اندینگ که دیدم آخرش خیلی غم انگیز بود برام
این بازی و و ico رو باهاشون رویا پردازی میکردم،مخصوصا این بازی و تنها بازی هم هست که فقط توقف میکنم و به دقت منظره هاشو تماشا میکنم،یکی از خاص ترین بازی دنیاست،یادمه توی کلوپ وقتی بازی میکردم همه محو بازی میشدن،توی خونه هم که بعداً بازیش میکردم بابام این بازی و خدای جنگو خیلی نگاه میکرد با اینکه از بازی متنفر بود و هست
وقتی با اون دوتا کلوسی پرنده میجنگیدم اصلا باورم نمیشد ps2 چنین قدرتی داره،البته توی بازی Valkyrie chronicles 2 مرحله آخر یه مکانی داره شبیه برج که وقتی به یه قسمتش میرسید ستون هایی میبینید با نورپردازی بشدت قوی در پشت زمینه بازی،باور کنید همین الان که اون بخش رو نگاه کنید یا از نزدیک بازی کنید باورتون نمیشه تیم سازنده چه شاهکاری خلق کرده
عاشق اون لحظه از بازی بودم که نقطه ضعف باس رو پیدا میکردی و موسیقی عوض میشد. در کل بازی فوق العاده ای بود. دو تا از بهترین بازی هایی که بازی کردم ریمیک از بلوپوینت بوده صبر ندارم ببینم بازی بعدیشون چیه.
بازی تازه تو نسخه ی ریمیک تونست اوج زیبایی این اثر هنری رو نشون بده.
گذشته از اینکه این بازی چندمین بازی محبوبمون تو تاریخ باشه، این عنوان اثری بود که بخاطرش میشد ایستاد و برای صنعت گیم دست زد و بهش افتخار کرد.
یه چیزی که خیلی دوست داشتم در مورد این بازی و هم لست گاردین داشتن یک تجربه یونیک و منحصر به فرده.
یکی از اون بازیا هست که حتما باید رو کنسولم داشته باشم تا خیالم راحت باشه :-))
جهان خاصی داره که راحت میشه توش غرق شد و بی نهایت لذت برد
جهان بازی اش خیلی خالی بود
یکی از معدود شاهکار های سونی، هرکی اینو بازی نکرده گیمر حساب نمیشه:d
معدود؟
اها حق با شماست
دو سه تا شاهکاره که حداقل داره دیگه:d
صد در صد🤝🏻
کاش یه نسخه نسل نهمی دوالسنسی ریتریسینگی میدادن .
واجبترین بازی نسل هشتمیای که محتاج نسخه نسل نهمیه بدون تردید همین بازیه !
رد دد۲ ؟
یادم رفتم سونی رو بنویسم . منظورم انحصاری های پلی استیشن بود !
خسته نباشید
من بازیش کردم و باید بگم عالیه
Shadow of the Colossus یه شاهکار به تمام معنا بود، مخصوصا موسیقی متن بازی ولی ایکاش Ico هم مثل Shadow of the Colossus ریمیک میشد
دوست دارم پروژه بعدی بلوپوینت Ico باشه
من نزدیک ۳۰بار نسخه ps2 رو تموم کردم واقعا اونموقع شاهکاری بود واسه خودش هنوز دویدن اسب و موشن کپچر این یار همیشگی شخصیت اصلی یادم نرفته واقعا اتمسفر خفنی داشت این بازی، ریمیکش هم عالی از آب در اومده بود و تونسته بود بازی رو به روز کنه واقعا تجربشو به همه بازی دوستان توصیه میکنم👌👍
این بازی جزو بهترین بازیهایی هستش که تو عمرم بازی کردم بازی داستان خیلی خفن و جو خاصی داره
اصلاح میکنم Valkyrie profile 2 هرچند Valkyrie chronicles هم خیلی بازیه ناب و منحصر بفردیه
جواب کوتاه :
به لطف بلوپوینت xd
اولین بار که بازی کردم گیج بودم کجا باید برم
تو اینترنت متوجه شدم با استفاده از نوری که شمشیر انعکاس میکنه میشه به ترتیب باس ها رسید
من نخسه اورجینال ۲۰۰۵ بازی کردم 🥲 عین تو اصلا نمی دونستم باید چیکار کنم کجا برم برای همون ولش کردم، یه مدت بعد یه کتاب راهنما گرفتم در که راهنما قدم به قدم اینو هم داشت با همون راهنما تمومش کردم، واقعا که تجربه نابی بود.
بلوپوینت استاد ریمیک و ریمسترد کردنه بی نقص کار میکنن🔥
از معدود بازی هایی که بخاطرش حسرت نداشتن پلی استیشن رو میخورم
جز سه گیم برتر تاریخ به نظر من .خاص و بی نظیر❤️
درود
نمیخوام کار بلوپوینت رو بی ارزش نشون بدم ولی اگه گرافیک بهتر و کنترل های روان تر باعث میشن یه بازی تبدیل به “یکی از برترین ریمیکهای تاریخ” بشه پس عملا نصف ریمیک های تاریخ میرن تو لیست برترین ها.
Crisis Core: Final Fantasy VII Reunion
Dead Space Remake
The Last of Us Part I
این بازی ها هم دقیقا مثل SOTC عمل میکنن.
مشکلی هم با این دست بازسازی ها نیست چون نیازی هم به تغییرات گسترده در گیمپلی ندارن ، ولی بهتر نمیشد اگه ریمیک ها پا رو از یه بهبود گرافیک فراتر میذاشتن؟
نسخه اورجینال خیلی از این بازی ها هنوز هم قابل تجربه هستن و اصطلاحا هنوز Outdate نشدن.
بهتر نمیشد اگه کونامی بجای ریمیک MGS3 سراغ بازی اول مجموعه (Metal Gear MSX) میرفت و ارتباط داستانی MGSV با این بازی رو منسجم تر میکرد؟
پوینت کلی حرفم اینه که ؛ تو این دوره بازسازی هایی رو میبینیم که یا نیازی بهشون نیست یا اگه هست کاری که باید رو درست انجام نمیدن.
از طرف دیگه خیلی بازی ها رو داریم که پتانسیل بالایی برای ریمیک شدن دارن ولی بهشون بی توجهی میشه.
متاسفانه تجربه اش نکردم
یه سوال روی ps5
60 فریم میشه؟
ضمناً ما بازی های سولز رو مدیون shadow of Colossus
هستیم به گفته خود میازاکی
یکی از بزرگترین اشتباهات عمر گیمینگم، با چیت رد کردن بعضی از مراحل این بازی بود (دیدن واکترو). این اثر هنری را حتما باید با حوصله تجربهش کرد.
حرف مفت بیش نیست شما اویل ۲ ریمیکش رو ول کردین اینو گذاشتین
واقعا لایق کلمه حماسی رو داره
هم باساش خدا بود
هم فایت با باساش به همراه آهنگ خفنش