نقد و بررسی سریال Wednesday | محبوب جدید نتفلیکس
سریال Wednesday، جدیدترین سریال نتفلیکس طبق عادت تبدیل به اثری پر بیننده و پر طرفدار شده است و در حال حاضر بیش از هر سریال دیگری مورد توجه است.
سریال Wednesday جدیدترین سریال پر سر و صدای نتفلیکس میباشد. نتفلیکس بارها و بارها ثابت کرده که راه ساختن آثاری که مانند بمب در فضای مجازی و بین دوستداران فیلم و سریال صدا میکنند را خیلی خوب بلد است.
پس از سریالهای پر بینندهای مثل Squid Game و Stranger Things و البته چندین و چند نمونه دیگر، حال نتفلیکس بار دیگر موفق به ساخت و پخش اثری شده که تمام توجهات را به خود جلب کرده است.
اما شخصی که به عنوان تهیهکننده و البته کارگردان چهار قسمت، پشت سریال Wednesday قرار دارد، کسی نیست جز تیم برتون.
تیم برتونی که او نیز بارها ثابت کرده که تا چه اندازه در ساخت و یا نویسندگی آثاری با تم و فضا و اتمسفر مشابه تبحر دارد و حال با یک سریال هشت قسمتی بازگشت خود به دنیای تصویر را اعلام کرده است.
اما سریال Wednesday چگونه به اثری تا این پر سر و صدا و پر طرفدار تبدیل شد؟ نقاط قوت و ضعف آن کجاست؟ چه ویژگیهایی وجود دارند که سریال را از رسیدن به حداکثر پتانسیل خود بازداشتهاند؟
سریال Wednesday اثری جنایی، معمایی و تا حدی کمدی است که در دنیای امروزه فیلم و سریال به آثار اصطلاحا تینیجری معروف است.
عدهای از پایه با آثار تینیجری ارتباط برقرار نمیکنند و تماشا و دنبال کردن آنها برایشان سخت و دشوار است. اما بجز آن عده ذکر شده، بسیاری از مخاطبین با توجه به صرف تینیجری بودن یک اثر آن را قضاوت نمیکنند و برای قضاوت درباره یک اثر به عناصر و المانهای دیگری دقت دارند.
Wednesday قصه دختر بچهای به نام ونزدی آدامز را دنبال میکند که اصلا هیچ شباهتی به هم سن و سالان خود که هیچ، بلکه به انسانهای اطراف خود نیز ندارد. به همین دلیل او را که از مدرسه خود اخراج شده است به مدرسهای شبانه روزی به نام نورمور میبرند.
تمام نوجوانان آن مدرسه مانند ونزدی طرد شدههایی هستند که شباهت زیادی به انسانهای معمولی ندارند و در واقع نورمور مدرسه و محلی برای تحصیل کسانی است که نمیتوانند به راحتی خود را در دنیای آرام و معمول بیرون جای دهند.
اما ونزدی آدامز حتی برای جامعهای متشکل از طرد شدهها نیز عجیب و غریب است. او در نورمور که مدرسه سابق پدر و مادرش نیز بوده ساکن شده و شروع به تحصیل میکند. اما خیلی زود اتفاقات عجیبی در اطراف او رخ میدهند که او متوجه میشود در واقع خودش محور اصلی و در مرکز آن اتفاقات میباشد.
در واقع مخاطب در طول هشت قسمت ابتدایی این سریال شاهد تغییر و تحول نسبی شخصیت ونزدی از انسانی جامعهگریز که علاقه به تنهایی دارد، به شخصی که در مقایسه با خود او متفاوت است، میباشد.
در کنار تجربه این تحول شخصیتی، معماها و راز موجود در نورمور موضوع دیگری است که مخاطب در طول هشت قسمت مشتاقانه آن را دنبال میکند.
ساخت شخصیت ونزدی آدامز از همان قسمت ابتدایی آغاز میشود و روند تغییرات آن در طول هشت قسمت اتفاق میافتد. سایر شخصیتها نیز به نوبت معرفی شده و تلاش میشود تا شکل بگیرند.
یکی از عوامل مهم درباره شخصیتها علاوه بر ساخت هر یک از آنها، ارتباط آنها با ونزدی است. این موضوع یکی از مواردی است که سریال بسیار بر روی آن تمرکز کرده است و ارتباط هر شخصیت با ونزدی آدامز از عوامل مهم شخصیتپردازی سریال است. بسیاری از شخصیتپردازیهای سریال از ارتباط کاراکترها با ونزدی شکل میگیرد که این اتفاق نیز به خوبی انجام میشود.
در طول هشت قسمت سریال از عواملی که همواره قابل ستایش هستند میتوان به صحنهپردازی بسیار خوب، طراحی لباس، اکثر شخصشخصیتپردازیها، فصاسازی و بازیهای بازیگران اشاره کرد. Wednesday از آن دست سریالهایی است که میتوان گفت بازی بد و اذیتکنندهای ندارد. تمام بازیها به اندازه خود کافی و خوب هستند و درباره شخصیتهای مهمتر نیز بازی بازیگران قابل ستایش است.
سریال همچنین در خلق برخی لحظات دراماتیک نیز عملکرد خوبی دارد. از آنجا که رابطه بین ثینگ و ونزدی و همچنین رابطه بین اینید و ونزدی از بهترین ارتباطهای شکل گرفته در سریال هستند، در نتیجه لحظات دراماتیک بین آنها کاملا شکل میگیرد. سکانسی که ثینگ بر اثر اصابت چاقو زخمی شده و یا سکانس مربوط به در آغوش کشیدن اینید توسط ونزدی از این موارد هستند.
اما در کنار ترسیم این ارتباطات قدرتمند و خوب، برخی ارتباطات نیز با وجود پتانسیل بیشتر در سطح باقی میمانند. کشمکش و ارتباط بین بیانکا با ونزدی آدامز از این موارد است. سریال نه موفق است رقابت این دو را به گونهای که قابل حس باشد به تصویر بکشد و نه رفاقت آنها را. به همین دلیل پروسه و چرخش ارتباطی بین این دو نیز شکل نمیگیرد و روند تبدیل شدن از رقابت به رفاقت آنها در سریال دیده نمیشود و آنها ناگهان با یکدیگر جور میشوند.
اما جدا از بخش شخصیتپردازی که سریال در اکثر قسمتهای آن خوب و در برخی قسمتها ضعیف عمل کرده بود، بخش مهم دیگر سریال Wednesday به تم جنایی و معمایی آن بازمیگردد.
سریال Wednesday هر چه در سایر بخشها عملکرد موفق و خوبی داشته است، از ترسیم و فضاسازی دنیایی متفاوت گرفته تا بازیها و شخصیتها، اما در مسئله مربوط به طرح معما و حل آن عملکرد چندان خوبی نداشته است و میتوان گفت بزرگترین مشکل سریال به خلق معما به شیوهای خلاقانه در بستر قصه خود برمیگردد.
در واقع فیلمنامه سریال Wednesday در بخش مربوط به جنایات و رازهای موجود که محرکه اصلی قصه برای پیشروی هستند، عجولانه و سطحی نوشته شده است.
قصهگویی جنایی و معمایی سریال Wednesday از نظر قرار دادن معما در قصه و سپس حل آن مشکلاتی دارد. اتفاقات مربوط به حل رازهای سریال و پردهبرداری از واقعیتها اغلب به صورت اتفاقی و یا شانسی رخ میدهند.
در واقع این اتفاقات به گونهای هستند که حتما باید رخ دهند تا قصه سریال پیش برود. به جای آنکه شخصیتها در بستر قصه معماها را حل کنند در خیلی از موارد این اتفاق شانسی رخ میدهد.
علاوه بر آن به عنوان یک اثر معمایی و جنایی که مخاطب مشتاقانه به دنبال کشف واقعیت میباشد، سریال Wednesday تا حدی قابل پیشبینی است. حتی پیچشهای داستانی موجود نیز قابل پیشبینی بوده و برای مخاطب به راحتی قابل حدس است.
در واقع شرور بودن معصومترین شخصیتها و نزدیکترین شخصیتها به کاراکتر اصلی سریال و قصه، تیپیکالترین حالت پیچش داستانی در چنین قصههایی میباشد و سریال Wednesday دقیقا همین فرمول را دنبال میکند.
بنابراین سریال Wednesday در فیلمنامه خود و در بخش قصهگویی جنایی و رازآلود خود سطحی بوده و پایههای آن به خوبی ریخته نمیشود و همچنین به عنوان اثری معمایی میزان قابل پیشبینی بودن آن کمی بیش از حد است.
سریال به سرعت معما ساخته و به سرعت نیز یکی یکی آنها را حل میکند و اجازه درگیر کردن ذهن مخاطب تا حدی که باید باشد را نمیدهد. مواردی که به عنوان مثال در همان فصل اول Stranger Things به طور کامل وجود داشت.
در مجموع سریال Wednesday برای فصل نخست یک مجموعه، اثری قابل قبول به شمار میرود که ویژگیهای مثبت بسیار زیادی دارد.
اما برای فصول بعدی در جهت آنکه سریال به موفقیتهای بیشتری برسد باید دقت و توجه مضاعفی بر روی فیلمنامه و قصهگویی آن در بخش معمایی و جنایی شود. در آن صورت سریال میتواند به تمام پتانسیل خود دست پیدا کرده و کیفیت بیشتری را ارائه کند.
پر بحثترینها
- فوری: سونی در حال مذاکره برای خرید کمپانی مادر FromSoftware است
- نقدها و نمرات بازی STALKER 2 منتشر شدند
- پلی استیشن برای ۱۰ سال متوالی نمایندهای برای بهترین بازی سال داشته است
- از صنعت بازی های ویدیویی در سال ۲۰۲۵ چه انتظاراتی داریم؟
- شایعه: کمپانی مادر FromSoftware احتمالا برای جلوگیری از تصاحب خصمانه از سوی یک شرکت کرهای به سونی مراجعه کرده است
- نامزدهای بهترین بازیهای سال مراسم The Game Awards 2024 مشخص شدند
- رسمی: شرکت مادر FromSoftware پیشنهاد خرید از سوی سونی را تایید کرد
- گزارش: GTA 6 وضوح فوقالعادهای روی پلی استیشن ۵ پرو خواهد داشت
- سازنده STALKER 2 به دنبال بررسی بازخوردها و رفع سریع مشکلات بازی است
- بازی STALKER 2 در عرض دو روز بیش از ۱ میلیون نسخه فروخت
نظرات
برا من فعلا هیچی my dress up darling نمیشه
وان پیس ببین
خیلی زیاده
در دوره ای که آثار مضحک مارول سینما رو در بر گرفتن ، بازگشت شکوهمندانه پادشاه سبک گوتیک روح تازه ای به این صنعت خواهد بخشید..
امیدوارم در آینده ای نزدیک شاهد آثار میخکوب کننده دیگه ای مثل عروس مردگان باشیم
http://www.uupload.ir/view/1_d4u3.mp3/
به کل با سریال های تینیجری حال نمیکنم
این سریال رو هم چون خیلی ترند شده بود دیدم
ولی خوشم اومد
انتظار یه شاهکار فرازمینی رو ازش نداشته باشید چون ایراد بهش زیاد وارده
اما در جایگاه خودش سریال خوبیه
فکرکنم بیشتر برای نوجوان ها سن پایین ها خوب باشه
بعضی قسمت هاش واقعا ی حالت بچگانه پیدا میکرد
هرجا میری فیلم ها وعکس های اینه یا اینکه دارن راجع به این فیلم حرف میزنند.
ببینید دوستان کوتاه میگم. هر سریال تینیجری که در نتفلیکش محبوب میشه چیز چرتیه. چه یوفوریا چه این چه چیزهای عجیب.
یوفوریا برای HBOعه !
اره اصلا نمی دونستم کجا پخش میشه اما چون تینیجریه و زندایا بازی میکنه کاملا مطمئنم که چرته
تموم شد؟ یوفوریا مال hbo
حداقل اگه میخوای هیت کنی هیتر باسواد باش خودت خراب نشی
داش چی زدی Euphoria خیلیم خوب بود
فیلمی که نتفلیکس ساختهباشرو نباید دید
البته شاید یه عده تینیجر باشن این شامل اون دوستان نمیشه فعلا نگاه کنید و مغزتونو با فیلمای تینیجری و رپ و جز پر کنید تا بزرگ شید
نگو که سریال رو دیدی و بالای بیست سالته
مگه احمقم
پس یه لطفی کن و دیگه در مورد سریالی که ندیدی نظر نده
آیا درمورد سریال نظر دادم؟
درمورد نتفلیکس گفتم متنو درست بخون آگای با صواد
آها پس کلا هیچ کدوم از سریال های نتفلیکس رو نباید دید ، حله
دارک و پیکی بلایندرز هم آشغالن لابد
چیمیگی بابا ولمکن برو هرچی دوست داری ببین روانی
شما می تونی نبینی جناب بزرگسال
اینکه کسی به اون سن نرسیده باشه که بتونه به سلیقه بقیه «که تعداد کمی هم نیستن» احترام بذاره نشانه بچه سال بودنه
همه چیز که دیدن سریال های به قول خودتون «بزرگسالانه» و «خفن» یا سن و عقل یا قد نیست که آخه !!
نه من گفتم اگه بچهسالید برید ببینید به کسی بیاحترامی نکردم
ببخش که همه مثل شما موسیقی سنگین گوش نمیدن
آهنگ منو ببخش بهرام دقیقا برای شماست
نه سن من R و از سریال خیلی خوشم اومد
متاسفانه الان مدتی جا انداختن هرسریالی رده سنی پایینی داشت = بد : خدایی کی این منطق جا انداخته؟!!!
ربطی به نتفلیکس یا هرچی نداره به نظرمباید اونقد شعور داشته باشیم که به نطرات هم احترام بزاریم نه اینکه بگیم ما بچه ایم که رپ گوش میدیم یا تو بزرگی که رپگوش نمیکنی اینا سلایق و علایق ادمه چیزی نیست که اونقد تو بزرگ بودن و شخصیت تاثیر بزاره و بگیم هرکی اینطوره بچه اس و خیلی نوجوونا هستن شعورشون و سنشون از تو بیشتره:)
یه سری چیزا هستن مختص دوران جاهلیتن یکیش همین رپه یا همین فیلمای تینیجری منم به کسی چیزی نگفتم گفتم اینا مختص اون سنه برید ببینید بیشتر از خیلیام شعور دارم که شعور کسیو زیر سوال نبردم
اورریتد:
نقد ها که نسبت بهش قابل قبول بوده و مثل شما اکثرا توصیه اش کردن و گفتن سرگرم کننده است با وجود ایراداتی که داره
اما یه بار نشد من باطمینان از نظرات کاربران سراغ یه سریال برم و تماشاش کنم 😂
اون از ویچر که آخرشم نفهمیدم ببینم یا نه ، اون از سایبرپانک که آخرش هم شانسکی رفتم دیدمش ، اینم از این که باز تو تماشاش مردد موندم 😐
یه فیلم ببین دیگه داداش چقدر سخت میگیری😄
ایده خوبیه 😅 برای سایبرپانک همین کار رو انجام دادم و همینجوری حتی بدون خوندن نقد و شانسکی رفتم دیدمش خوشم اومد از داستان «حداقل تا یه قسمتی که دیدم ادامه شو نمی دونم»
پس از این به بعد شانسکی می بینم ، خوب بود ، خب خوب بود دیگه خوب هم نبود با تخمه و میوه و پاپ کورن خوب می شه 🗿
میدونی چرا؟. زیرا برای اینکه مشکلت همینه: دنبال نظر بقیه ای . بهت پیشنهاد میکنم هر فیلمی ببین کاری به نظر هیچکسی هم نداشته باش. من تجربش داشتم یک فیلمی خیلی خوشم اومد بعد که یک نقدی خوندم به شدت بهش بد گفته بودن. نتیجه اخلاقی(( نظر شخصی خود را داشته باشید)))
بنابراین سریال Wednesday در فیلمنامه خود و در بخش قصهگویی جنایی و رازآلود خود سطحی بوده و پایههای آن به خوبی ریخته نمیشود و همچنین به عنوان اثری معمایی میزان قابل پیشبینی بودن آن کمی بیش از حد است
.
.
.
.
اصلا سطحی نبود .من حتی احتمالش هم نمیدادم شرور اصلی کی باشه
واقعا سریال خیلی خوبی بود بهترین خانواده ادامز رو نشون میداد باوجود اینکه نقش زیادی نداشتن
لطفا بررسی مورتال کامبت لجندز اسنو بلایند هم برین خیلی وقته منتشر شده
با این موضوع که در زمینه جنایی موفق نبود موافقم به خصوص که تم جنایی و معمایی در اخر فیلم بسیار پر رنگ تر از بقیه تم های داستان میشه و تقریبا میشه گفت از یکی دو قسمت قبل میتونستی بعضی از چیزا رو حدس بزنی و بفهمی. فضایی داستان خیلی خوب بود و یه طورایی حس هری پاتر بهت میداد. اما به نظرم با این وجود اوررتید هستش و بعضی از جاها واقعا احساس میکنی برای سن های پایین تر مناسب هست. ای کاش ۴ قسمت اخر هم تیم برتون کارگردانی میکرد.