God of War 2018 سانتا مونیکای بنیادگرا را به ما نشان داد که پس از نسخۀ «عروج» یا همان Ascension، چارهای جز واکاوی و اکتشاف همهجانبۀ فرنچایز را نداشت؛ اکتشافی که نه فقط به سیستم مبارزات و طریقۀ روایت، بلکه عمیقاً به شخصیت کریتوس نیز اختصاص یافت. اینک برای God of War Ragnarok نظارهگر وجهۀ «رفرمیست» سانتا مونیکا هستیم که اصلاح میکند، بهبود میدهد، غنا میبخشد و توامان با این راهبردهای قابل پیشبینی و حیاتی، سعی دارد تا پاسبان و حافظ کمالگرایی خود باشد؛ چهرهای که نمیخواهد آن را از دست دهد. همانقدر که التفات به شالودهها و پِیریزیها در بازی ۲۰۱۸ اهمیت داشت، حالا در Ragnarok، تکامل و غنیسازی پایههای بنا شده امری اساسی و ضروری است.
حتی قبل از انتشار، آشکارا میتوانستیم بار سنگینی که بر دوش God of War Ragnarok قرار دارد را حس کنیم. ادامۀ God of War 2018 بودن، باعث و بانی پیدایش یک موقعیت تلخ و شیرین برای رگناروک شد؛ شیرین بدان سبب که هایپی گسترده حول آن شکل گرفت و تلخ از آن جهت که رویکرد متمرکز روایت بازی ۲۰۱۸، به مسیر غیرمتمرکز و شلختۀ قصهگویی در Ragnarok منتهی شد. اثر جدید سانتا مونیکا باید سوالات بیشماری را پاسخ و دهها خدا و اسطورۀ نورس را به دل قصه راه میداد. از سوی دیگر، غنای مورد انتظار از رگناروک نیز مطمئناً تمنای یک گیمپلی پرمایه را میکند، چرا که ادامهای طویل با محتویات فراوان، نمیتواند بر بستر یک گیمپلی سطحی و کمعمق بنا شود. God of War Ragnarok بخش اعظم این بار سنگین را به راحتی بر دوش میکشد، اما در مسیر پر پیچ و خم قصهای که میخواهد روایت کند و شگفتیای که قصد خلقش را دارد، لحظاتی هم به نفس نفس میافتد و در موقعیتهایی هم شتابزده عمل میکند.
غلبه بر سرنوشت
۳ سال از ماجراجویی سابق کریتوس و آتریوس میگذرد و در این بازه، زمستان بزرگ (Fimbulwinter) به شکلهای گوناگون ۹ قلمرو را دگرگون ساخته است. با آگاهی بر آن که پیشگوییها آتریوس را محور اصلی آخرالزمان اجتنابناپذیر مطرح کردهاند و با دانش حول این موضوع که تقابلهای گریزناپذیری پیشرو خواهد بود، ممارستهای آتریوس نوجوان تحت تعلیم خدای جنگ، حتی لحظهای متوقف نشده است. زمستان بزرگ، تنها پیامد اختتامیۀ God of War 2018 نیست؛ لاکن حادثهای که به دست کریتوس رخ داد، فریا را از یک متحد وفادار به کابوسی جفاجو بدل ساخته است. حالا در اثنای این دغدغهها، خدایان سرزمین جدیدی که کریتوس پا در آن گذاشته است، دیگر صبر خود را از دست داده و نزد او میروند. تمامی این اتفاقات به مقدمهای برای یک حماسه تبدیل خواهند شد.
حفظ هستۀ اصلی God of War 2018 در Ragnarok، نوعی حس آشنایی و قرابت را به همراه آورده و باعث میشود در همان دقایق ابتدایی حس کنید که ناگهان در ادامۀ تجربۀ خود از بازی قبلی قرار دارید و ماجراجویی پیشین ادامه دارد و سکتهای کامل یا ناقص رخ نداده، اما خواه ناخواه رگناروک بخشی از تازگی و شگفتی روایت اثر ۲۰۱۸ را از دست داده است. رویکرد تک شات حول داستانسرایی در رگناروک، به دلیل سوییچهای مختلف بین دو کاراکتر اصلی، بهتر به چشم میآید و تاثیر آن در نقل یک قصه با وضوح بهتری دیده میشود، اگرچه دیگر آن حس بدیع را انتقال نمیدهد. اما رویکرد سانتا مونیکا در روایت داستان دستخوش تغییری اساسی شده و یکی از دلایل آن، به پایان رساندن حماسۀ نورس در دو بازی به جای یک سهگانه است. تصمیم اتخاذ شده از منظر گیمپلی عاقبت خوشی دارد، اما از دیدگاه روایی، برخی چالشهای بدون راه حل را پدید میآورد.
بازی قبلی متمرکز بر روایتی بود که هدف آن از ابتدا تا انتها مشخص است؛ رگناروک اما، تمام و کمال اثری غیرمتمرکز محسوب میشود که هدف و ماموریت کنونی شما، تنها یکی دو ساعت آینده را ترسیم میکند و کاملاً بیخبر خواهید بود که پس از آن چه رخ میدهد. این تصمیم از سوی تیم نویسندگی، نوع خوبی از جهل را نثار مخاطب میکند؛ خوب از این حیث که بیخبری از آینده و معضلات پیشروی کریتوس و آتریوس، غافلگیریهای جزئی را پدید میآورد و حس ماجراجویی را به مراتب زورمندتر میکند؛ نه آن که در اینجا منظور از غافلگیری توییستهای دیوانهکننده باشد، بلکه مقصود حوادث و موانعی هستند که به سدی برای مسیر کاراکترهای اصلی بدل میگردند. به عبارتی دیگر، اگر پراکنده ساختن خاکستر همسر کریتوس کل هدف روایی God of War 2018 بود، حالا در رگناروک هدف کلی به مخاطب داده نمیشود و ماموریت در لحظۀ شما نیز به مراتب مهمتر و دستنیافتنیتر به نظر میرسد. مواجهه با فریا (Freya) یا پیدا کردن تیر (Tyr)، خدای جنگ سرزمین نورس، تنها مقدمهای برای یک روایت طولانی هستند، اما همین مقدمه در برابر طرح کلی داستان بازی قبلی، یک حماسۀ تمام عیار به نظر میرسد.
رگناروک طوفانی آغاز میشود و سپس روایت آن با ملایمت در یک سراشیبی طبیعی رو به پایین حرکت میکند تا مخاطب را برای پیشامد بزرگ بعدی آماده کند. همانند سکوت میان نوتهای موسیقی که صداها را در مرکز توجه قرار میدهند، یک روایت نیز به لحظات آرام نیاز دارد تا زمینهای برای غافلگیری یا تقابل بعدی پدید آید. مشکل آنجایی است که بازی با تمام پتانسیلهای موجود و فرصتهای بیشماری که میتوانست در بستر آخرالزمان حماسۀ نورس از آنها بهره ببرد، مدتی بسیار طولانی گیرایی روایی خود را از دست میدهد و بخش قابل توجهای از جاذبه برای مجاب کردن پلیر به ادامه دادن بازی بر دوش گیمپلی، کاراکترهایی که میدانیم قرار است در مقطعی از داستان با آنها روبهرو شویم و رگناروک غیرقابل گریز جا خوش میکند. این شلختگی در پیشروی روایی، درست در میانۀ داستان رخ میدهد و تقریباً در اکثر مواقع به بخشهایی مربوط میشود که کنترل آتریوس را برعهده گرفتهایم. به عبارت دیگر، تقریباً برای مدتی طولانی بازی به اوجی همرده با مقدمه نمیرسد و انگیزۀ مخاطب برای ادامه را به گیمپلی و برخی انتظارات بدیهی در ادامه بازی میسپارد. در قسمتهایی که کنترل آتریوس را برعهده داریم، طراحی مرحله خطیتر میشود و دغدغههای آتریوس هر بار که در نقش او قرار میگیریم، آنقدر تکراری و بیرمق هستند که پیشروی روایی را مختل میکنند. به عنوان اختتامیۀ یک حماسۀ سهمگین، بخش قابل ذکری از بازی به اتفاقاتی میپردازد که میتوانست از آنها پرهیز کند و از مسیری روایت را پیش بگیرد که قسمتهای میانی نیز اوجی داشته باشند و سرعت پیشروی حفظ شود؛ نه این که محرکِ مخاطب تنها به رویارویی دوباره با ثور یا اساطیر دیگر در مقطعی از بازی محدود شود، اتفاقی که برای ساعتها رخ نخواهد داد.
قدرتمندترین و پرنفوذترین بخشهای God of War Ragnarok به بازتابها از گذشته و قسمت قابل توجهای از تعاملات میان کریتوس و آتریوس یا کریتوس و فریا پیوند میخورند، اگرچه رفتار دلسوزانۀ کریتوس با سیندری و مخصوصاً براک نیز انکارناپذیر بوده و اثباتی تمام عیار بر تکامل کاراکتر او است؛ در God of War 2018 فرقی نداشت NPCها با احساسات خود درگیر باشند یا عوامل محیطی برای آنها چالش ایجاد کنند، کریتوس از مداخله در دردسرهای دیگران ممانعت میکرد، اما حالا ماجراجوییهای اخیر، نعمت بهرهمندی از دوستان را به وی آموخته است. گریزهای بازی به دیالوگهای نسخۀ ۲۰۱۸ در همصحبتی کریتوس با آتریوس و اشارۀ وی به سرگذشت خود در سهگانۀ یونان در مصاحبت با فریا، تاثیرگذارترین و جذابترین لحظات روایت بازی به حساب میآیند. بازی درخشان بازیگرانی مانند Danielle Nicole Bisutti برای نقش فریا و Christopher Judge برای کریتوس جای تحسین دارد، اما به طرز غیرمنتظرهای Adam J. Harrington برای نقش سیندری فرای بازیگران دیگر عمل میکند که خود مستحق جایزهای جداگانه است.
ستپیسها و سکانسهای خلق شده برای Ragnarok به دور از کیفیت روایی و با توجه به خلاقیت در حرکت دوربین، قاببندی و کارگردانی، بدون هیچ شکی فراتر از بازی ۲۰۱۸ میروند و در هر دو سناریوی حماسی و احساسی به خوبی موقعیت را برای نفوذ به قلب مخاطب فراهم میکنند. با این وجود، به همان میزان که سانتا مونیکا در خلق کاراکترها منحصر به فرد عمل کرده و برداشت خود را با اساطیر نورس ادغام کرده است، انتظار میرود که مخاطبین نیز نسبت به کاراکترهای مختلف واکنشهای متفاوتی داشته باشند. لحن و کلمات مدرن و امروزی در دیالوگها و طراحی ظاهری منحصر به فرد کاراکترها، میتواند عدهای را به شدت راضی و شماری را کاملاً ناامید کند. از سوی دیگر، لحن و کلمات مدرن، با پیریزی شخصیت برخی از این خدایان همخوانی دارد در حالی که با دیگری در تضاد قرار میگیرد و مشکلساز میشود؛ به عنوان مثال، این رویکرد برای ثور کارگر واقع میشود، اما برای اودین نه چندان. تصمیمات عقلانیتر آتریوس نسبت به God of War 2018 و مشورت کریتوس با میمیر یا پذیرفتن اندرزهای وی در کنار آن که کریتوس حالا بدون نیاز به آتریوس کم و بیش توان فهم متون کهن نورس (Lore) را دارد، همگی باری دیگر نشان از آن دارند که شخصیتها ایستا نبودهاند و در طول این مدت تغییر و تحولاتی به خود دیدهاند.
عزم سازنده بر به فرجام رساندن حماسۀ نورس اما، به روشنی تاثیر منفی خود را در این ماجراجویی میگذارد. آفرینش تعاملات عمیق و در عین حال ارضای نیاز هواداران حول مواجهه با اساطیر مختلف در یک ادامه، باعث شده است تا از هر دو سو بازی به پتانسیلهای غیرقابل وصفی که داشت دست پیدا نکند. بسیاری از کاراکترها فرصت کمی برای حضور در بازی پیدا میکنند و در مقاطعی، رگناروک سعی بر آن دارد تا هر اسطوره و خدا و کاراکتری که تا به حال حتی دیده نشده است را راهی مسیر کریتوس یا آتریوس کند؛ اما در فرم روایتمحور کنونی، بسیاری از آنها یا شکل نگرفته و ساخته و پرداخته نشده، برقآسا صحنه را ترک میکنند یا پردازشی سطحی دارند. معرفی کاراکتر و حذف آن از صحنه در بازهای کوتاه در فرم Hack & Slash و گیمپلیمحور سهگانۀ قدیمی چندان به چشم نمیآمد، اما فرم کنونی God of War شخصیتهای خام را در مرکز توجه قرار میدهد. بدون هیچ شکی، حماسۀ پر بار نورس یک سهگانه را میطلبید تا هم لحظات حماسی حفظ شود، هم جزئیات روایی و بلوغ کاراکترها تحت تاثیر صحنههای اکشن پیدرپی قرار نگیرد. God of War Ragnarok شامل شخصیتپردازیها و قلمروهای غنیای هم میشود، اما نمیتوان عدم بهرهگیری از پتانسیلهای موسپلهایم و آزگارد و پردازش سطحی کاراکترهایی مانند فریر، سیف و حتی هایمدال چشمپوشی کرد.
خدای جنگ و مارول، پیوندتان مبارک!
چه از دیدگاه زرق و برقهای بلاکباستری و جلوههای سینماتیک و چه از جهت روایی و شخصیتپردازی، الهام God of War Ragnarok از درونمایههای مارولی و ابرقهرمانی مبرهن و علنی است. برخی از تصمیمات حول نزدیک شدن به استانداردهای یک اثر مارولی (که از جهاتی فراتر هم میرود) خود خواسته نمود پیدا میکنند و شماری از رویکردها، نطلبیده آن را به یک اثر مارولی نزدیک میکنند. چشمانداز تیم نویسندگی در انسانی کردن خدایان و انضمام ضعفهای معنوی، دیالوگها و لحن مدرن و جاهطلبیها و دغدغههای انسانی به آنها، بیش از پیش این مظاهر قدرت را از جایگاه یک خدا دور میکنند و نمود ابرقهرمان یا ابرشرور را به آنها میدهند. پایانبندی اثر تمام قد یادآور انتقامجویان و تعاملات آتریوس با انگربودا یا ثرود جلوهگر تعاملات اسپایدر-منِ تام هالند با MJ زندیا است. شباهت بازی به یک اثر مارولی، یک نقطۀ ضعف یا قوت نیست؛ اما قطعاً خروجی را به سمت و سویی بسیار متفاوت میبرد و هیجان و آدرنالین را در اولویت قرار میدهد.
جنگافزارهای صیقل یافته
رگناروک به عنوان یک ادامه، طبیعتاً نه تحولی رادیکال در گیمپلی به وجود میآورد و نه فرمول بازی قبلی را تا سطحی تکامل میدهد که وجه تمایزی رسا و روشن پدید آمده باشد. با این وجود، اگر سیستم مبارزه را قلب گیمپلی در نظر بگیریم، رگناروک به عنوان یک اثر سینماتیک تا سطحی فرمول اثر قبلی را سر و سامان داده و نارساییهای قابل لمس بازی ۲۰۱۸ را بهبود میدهد، که با صراحت بتوانیم از آن به عنوان بهترین سیستم مبارزه در میان بازیهای سینماتیک یاد کنیم. در حین تجربۀ رگناروک ملتفت خواهید شد که سانتا مونیکا چک لیستی از انتقادات وارد بر بازی God of War 2018 را فراهم آورده و همت کرده تا یکایک کوتاهیها را برطرف کند. همانطور که انتظار میرفت، مشکل تنوع باسها و مینیباسها برطرف شده و اگرچه برخی از دشمنان عادی مانند Hell-Walkerها از نسخه قبلی باری دیگر مهمان رگناروک شدهاند و یا چندی از آنها نمونۀ ارتقاء یافتۀ دشمنان بازی سابق هستند، اما در اکثر مواقع و هنگام ماجراجویی در بیشترِ قلمروها، با دشمنانی مواجه خواهید شد که قبلاً آنها را ندیدهاید. عامل دیگری که قدردان توجه به آن هستم، کاهش سناریوهای بالا رفتن از دیوارها و سناریوهای زیاد قایقسواری است. اگرچه رگناروک همچنان شامل لحظات این چنینی میشود، اما با یخ زدن آبهای آزاد میدگارد و جایگزینی سورتمه به جای قایق و حتی تحول طراحی مرحلۀ قلمروی آلفهایم به نفع جابهجایی سریعتر، مواردی هستند که به شدت بازی را روانتر و اکتشاف محیطها را لذتبخشتر میکنند؛ حتی تعداد زنجیرهای میانبر کمتر و بالا رفتن یا پایین آمدن از آنها سریعتر شده است. دسترسی به ۹ قلمرو نیز نیازی به نمایش چندین بارۀ آمادگی درخت یگدرسیل ندارد و سریعتر میتوان وارد آنها شد.
سیستم اعتلا و ترفیع سطح کریتوس و بهرهگیری از المانهای نقش آفرینی همچنان مشابه قبل است و با بهرهگیری از زرههای بهتر، آپگرید آنها و ارتقاء سلاحها صورت میگیرد، لیکن پیشروی گیمپلی در رگناروک متعادلتر، ساختارمندتر و چالشبرانگیزتر شده است. در حالی که اثر پیشین مراحل فرعی را بهانهای برای بالا بردن سطح و فراهم آوردن زرهها یا آپگرید آنها قرار میداد، بازی جدید در مراحل و خط اصلی داستان نیز شما را به سمت بهرهگیری از هر آنچه در دسترس دارید، سوق میدهد. طراحی مراحل اما، تحولی گسترده را به خود ندیده و همچنان عظمت محیطها و رویکرد سانتا مونیکا نسبت به طراحی مرحله مشابه قبل است و حتی در قسمتهایی که کنترل آتریوس را در دست میگیریم، محدودتر و خطیتر از گذشته میشود. باید به این موضوع اشاره کرد که خوشبختانه فاصلۀ میان پازلها و مبارزات بسیار بهتر از نسخۀ پیشین شده و از دیدگاه گیمپلی، ریتم بهتری را به خود میگیرد؛ این نقطۀ قوت به لطف تنوع دشمنان صورت گرفته است. تغییر و تحول همراهان تنوع خوبی را به گیمپلی میبخشد و اختصاص درخت مهارتهای منحصر به فرد به برخی از آنها، به مرور زمان مساعدت آنها را لذتبخشتر و حتی نوعی حس پیشروی را ضمیمۀ آنها میکند.
پازلها، آرامبخشهای گیمپلی هستند تا برای رویارویی بعدی آماده شوید؛ برخی از آنها خلاقانه و باکیفیت کار شدهاند و تعدادی تنها نقش فیلر را ایفا میکنند تا به هر قیمتی گیمپلی روندی یکنواخت به خود نگیرد. نکتۀ قابل ذکر دیگر آن است که پازلها از ساختار کلی عنوان قبل مبنی بر پرتاب تبر پیروی میکنند، اما اضافاتی مانند منحرف کردن تبر لوایاتان توسط پنلهای رنگینکمانی یا یخ زدن آب با استفاده از این تبر، تنوع کافی را فراهم میکنند. پازلها در ماموریتهای جانبی به مراتب چالشبرانگیزتر بوده و خلاقیت بیشتری را طلب میکنند؛ اما متاسفانه راهنمایی همراهان شما به خط اصلی داستان محدود میشود که پازلهای آسانتری را در مسیر شما قرار میدهد.
سناریوهای مختلف درگیری در رگناروک اما، همواره با ابهام و مسئلهای جدی مواجه میشوند. دشمنان ارشد از سه نوع حملۀ قابل پری (هالۀ زرد)، غیر قابل پری (هالۀ قرمز) و قابل پری تنها با حملۀ سپر (هالۀ آبی) بهره میبرند که در کنار فزونی یافتن ازدحام دشمنان عادی در مبارزات، و شلوغی نبردها نسبت به God of War 2018، به طور جدی چالش مدیریت مبارزات و از هم پاشیدگی ریتم کومبوها را پدید میآورد. دلیل اصلی آن است که دوربین از روی شانه تنها قابی محدود را پوشش میدهد و مبارزات از نیمۀ دوم بازی به حدی شلوغ میشوند که عملاً کنترل از دست پلیر خارج شده و بعضاً تا ۴ فلش قرمز رنگ (به همراه فریادهای میمیر) حمله از پشت سر را به پلیر اطلاع میدهند. در این میان، تهاجمیتر شدن دشمنان نیز شرایط را بدتر میکند و موقعیتی را پدید میآورد که برای فرار از ضربات دشمنان، باید مدام کومبوی خود را قطع کنید یا مدیریت مبارزه از دست میرود. در بازی ۲۰۱۸، سناریوهای مبارزه بسیار خلوت بودند و در عین حال دشمنانی که در قاب مشاهده نمیکنید، به حالت اسلوموشن در میآمدند و قابلیت تهاجمی خود را از دست میدادند؛ این قضیه در رابطه با رگناروک صدق نمیکند یا کمرنگتر شده است.
سیستم مبارزه اما، تنها یکی از بهترینها در میان آثار سینماتیک نیست؛ بلکه از پر زرق و برقترینها نیز به حساب میآید و این زرق و برق به لطف قابلیتهای موجود در درخت مهارتها و ترکیب آنها با «حملات رونیک سبک/سنگین» پدید آمده است. انتظار آن را داشته باشید که برخی مهارتها از بازی قبلی به رگناروک راه پیدا کرده باشند؛ همه چیز دگرگون نشده، اما بازگشت تعداد قابل توجهای از این قابلیتها به دلیل کارآمد بودنشان در اثر ۲۰۱۸، باعث شادمانی است. در خط اصلی داستان کمتر با قابلیتهای رونیک به خصوص از نوع حملات سنگین مواجه خواهید شد و تلاش بر آن بوده تا تعدادی از آنها به عنوان جوایز محتویات جانبی مطرح شوند و به همین دلیل، انجام محتویات جانبی به موازات خط اصلی داستان بهترین تجهیزات و در نتیجه بهینهترین تجربۀ ممکن را ارائه میدهد.
سانتا مونیکا با تزریق روحیۀ بلاکباستری و سینمایی موجود در روایت اصلی به داستانکهای فرعی، توانسته است نقطۀ عطفی در طراحی این رمانهای کوچک پیدا کند. برخلاف بسیاری از آثار سندباکس یا جهان آزاد، تیم سازنده بودجه و منابع قابل توجهای را به این بخش از بازی اختصاص داده و محتویات جانبی را به عنوان شاخههای شکل گرفته از داستان اصلی و دغدغههای اساسی کاراکترهای گوناگون در نظر گرفته است. برخی از این داستانکها حتی در منطقهای تازه با طراحی ظاهری متفاوت از مراحل مسیر اصلی رخ میدهند که تجربۀ بازی حتی پس از به اتمام رساندن خط اصلی را تشویق میکند. کارگردانی روایی این ماموریتها نیز به گونهای صورت گرفته که بهتر است به موازات خط اصلی داستان تجربه شوند؛ بنابراین اگر هنوز بازی را تجربه نکردهاید و در موقعیتی قرار دارید که چندین NPC به شما ماموریت فرعی پیشنهاد میدهند، آنها را انجام دهید و به زمانی دیگر موکول نکنید. همانطور که در پاراگراف قبلی متذکر شدیم، حتی از دیدگاه گیمپلی و به دست آوردن تجهیزات بهتر نیز بازی شما را تشویق میکند تا ماموریتهای جانبی را به موازات خط اصلی داستان تجربه کنید.
جدا از آزمون و خطا برای یک نقد و بررسی، God of War Ragnarok اولین اثری است که من را ملزم به استفاده از یک قابلیت دسترسی (Accessibility) برای بهبود تجربۀ بازی کرد. همراهان شما پیش از آن که حتی بخواهید در مورد حل پازلها فکر کنید، بیپرده قدم به قدم شما را راهنمایی میکنند که ماهیت و طبیعت معما را زایل میسازد. اگرچه قابلیت طولانیتر کردن بازۀ میان مواجهه با پازل و آغاز راهنمایی همراهان در منوی «قابلیتهای دسترسی» وجود دارد، اما متاسفانه مساعدت چندانی برای این راهنمایی زودهنگام محسوب نمیشود. دیگر قابلیتهای موجود در منوی دسترسی میتواند بازی را برای قشرهای مختلف گیمرها شخصیسازی کنند و چالش را به حداقل برسانند. در دسترس قرار دادن یک بازی برای اقشار مختلف، بدون شک یک نقطۀ قوت بزرگ برای رگناروک است.
بلاکباستر هنرمندانه
رعایت استانداردهای مدیوم سینما که پیشتر در باب بررسی داستان به آن اشاره شد، نه تنها به هنرمندانهترین شکل ممکن رسالت تحکیم احساسات و فضاسازی را در دل روایت با موفقیت به انجام میرساند، بلکه فرصتی را فراهم میآورد تا آرتیستها و مهندسان تکنیکال سانتا مونیکا به همافزایی رسیده و بازی در کنار دستاوردهای فنی، منحصرد به فرد جلوه کند و در تار و پود خود عناصر هنرمندانهای را ببیند. اینجا است که God of War Ragnarok از ماهیت بلاکباستری خود فراتر میرود و از دیدگاه هنری نیز عرضاندام میکند. با تمام این تفاسیر، اگرچه قلمروهایی مانند میدگارد و به خصوص آلفهایم آنقدر متحول شدهاند که چندان یادآور ورژن قبلی خود در بازی ۲۰۱۸ نیستند، اما موسپلهایم و هلهایم از قلمروهایی به حساب میآیند که چندان دگرگون نشده و حس ماجراجویی در محلی تکراری را انتقال میدهند؛ خط اصلی داستان شما را برای مدت کمتری به این نواحی میبرد که خود اثباتی بر این موضوع است. بازی محتویات منحصر به فرد فرعی و بیشتر مدت زمان خط اصلی داستان خود را به مناطق جدید مانند ونهایم و سوارتلفهایم یا آلفهایم اختصاص داده و مشخصاً تیم سازنده روی طراحی آنها وقت بیشتری گذاشته است.
در هر دو حالت گرافیکی Performance و Quality، بازی به اهداف ذکر و ترسیم شده برای نرخ فریم و رزولوشن دست پیدا میکند. تجربه روی حالت پرفورمنس مبارزاتی روانتر و نرخ فریمی ثابت (۶۰ فریم بر ثانیه) را به ارمغان میآورد؛ در حالی که رزولوشن افت چندانی پیدا نمیکند و پیشنهاد نویسنده نیز تجربۀ اثر روی همین حالت است. بهرهگیری از قابلیتهای دوالسنس و صدای سه بعدی غوطهوری را تا حدودی افزایش میدهد؛ اما پیش از این، Ratchet & Clank: Rift Apart یا Returnal خلاقانهتر از این قابلیتها بهره برده بودند.
گالری گیمفا:
این نقد و بررسی با تصاویر دریافت و کپچر شده توسط منتقد از نسخه پلی استیشن ۵ آراسته شده است. در ادامه نیز تصاویر کپچر شدۀ بیشتری را مشاهده میکنید:
God of War Ragnarok
God of War Ragnarok ثمرهای از گوشِ شنوای استودیوی سانتا مونیکا در برابر انتقادات وارد بر اثر قبلی است. گیمپلی بر پایۀ بازخوردهای بازی پیشین اصلاح شده و بهبودهایی مانند پیشروی متعادلتر، جابهجایی سریعتر، تنوع بیشتر و اکتشاف بهینهتر را به خود میبینید. اما رگناروک مظلومانه محتاج یک ادامه بود؛ ادامهای که میتوانست فشار جمعبندی یک حماسه را از ستون فقرات رگناروک بردارد و حتی سرعت پیشروی در روایت را بهبود دهد. بازی جدید سانتا مونیکا در همان وادی آشنای آثار ماجراجویی سینمایی پلیاستیشن با میانپردهها، دکمهزنیها و صحنههای پر زرق و برق قرار میگیرد؛ اگر دلباختۀ چنین آثاری هستید، احتمالاً حتی نقوص رگناروک از دید شما پنهان بمانند و با بهترین بازی سال مواجه شوید؛ اما اگر آثاری را میپسندید که در هنگام تجربۀ آنها حتی یک لحظه نتوانید کنترلر را کنار بگذارید، این بازی به مانند نسخۀ ۲۰۱۸ برای شما ساخته نشده است.
نکات مثبت:
- تکنیکهای سینمایی بازی از جمله قاببندی، حرکات دوربین، خلق ست-پیسها و جلوههای بلاکباستری بهترین در صنعت گیم محسوب میشوند
- بازیگری فوقالعادۀ اکثر بازیگران به خصوص Adam J. Harrington برای نقش سیندری
- بهبودهای طراحی مرحله به مراتب تجربۀ حاصل از اکتشاف و جابهجایی در محیط را لذتبخشتر میکنند
- پیشروی در چهارچوب المانهای نقش آفرینی و لول-آپ معنادارتر از بازی قبلی است
- خلق تجربهای پولیش شده و پایدار
- تکامل و بلوغ شخصیتها با گذشت زمان و پشت سر گذاشتن حوادث
- قابلیتهای دسترسی غنی و بعضاً کارآمد
- حتی با وجود برخی مشکلات تعادل، سیستم مبارزه در میان آثار سینماتیک حرف اول را میزند
- کیفیت فنی و طراحی هنری دست در دست یکدیگر صحنههایی چشمنواز و کاراکترهایی واقعگرایانه خلق میکنند
نکات منفی:
- سرعت پیشروی روایت استاندارد نبوده و برای مدتی طولانی در اواسط بازی جذابیت خود را از دست میدهد؛ کاتالیزور این ایراد، کارگردانی روایت در قسمتهای آتریوس است
- قاب محدود دوربین با دشمنان تهاجمی و شلوغی مبارزات نیمۀ دوم بازی همخوانی ندارد و در مدیریت نبرد عامل خلق چالش مصنوعی است یا باعث از هم گسیختگی کومبوها میشود
- نمود فشار ناشی از جمعبندی و نتیجهگیری شتابزده از حماسۀ نورس در رگناروک حس میشود
- راهنمایی زودهنگام همراهان در حل پازلها، ماهیت آنها را زایل میسازد و قابلیت مربوط به آن در منوی Accessibility مشکل را برطرف نمیکند
۸.۵
این بازی روی PS5 و حالت گرافیکی Performance تجربه و بررسی شده است
نظرات
به به. بالاخره گیمفا دستش به این کچل دوست داشتنی رسید.⚡
سلام دوستان
بعد ماه ها دوری از نظرات گیمفا وظیفه دونستم یه کامنت بفرستم در این باره . از کاربر “پلنگ پیرهن صورتی” پوزش میطلبم بخاطر ریپلای .
ببینید دوستان وظیفه یه منتقد (در اینجا محمد حسین کریمی) نقد کردن مصفانه یه اثر و بدون هیچ ترس از طرفداران ضعف ها و قوت هاش رو ذکر کنه .
اگه اون نقد از نظر شما درست نیست دلیل بر این نیستش که منتقد اشتباه و شما درست میگید و حتی برعکس .
در آخر این نظر شخصی خودمون هستش که ارزش داره و نباید اجازه بدیم نظر منتقدان یا نظر شخصی دیگران روی نظر خودمون تاثیری بذاره و باعث بشه که اعصابمون بهم بریزه یا به دیگری بی احترامی کنیم .
در اینجا آقای محمد حسین کریمی که از قدیمی ها و منتقدان خوب گیمفا به شمار میان نقدشون از بازی God of War Ragnarok رو بدون ترس از طرفداران بی شمار این بازی منتشر کرده و نمره ۸.۵/۱۰ بهش داده
به نظرتون این نمره به معنی یه بازی بد یا متوسطه ؟ قطعا خیر
آیا این نمره باید دلیلی بشه که ما ناراحت بشیم و یا به دیگری بی احترامی کنیم ؟ بازهم خیر
آیا برای نقد یه بازی با متای ۹۴ همه باید ۱۰ بدن ؟ خیر
اگه هم ۱۰ میدادن که نمره بازی ۹۴ نمیشد و میشد ۱۰۰
من God of War Ragnarok و حتی نسخه ۲۰۱۸ رو بازی نکردم پس نظری در مورد این بازی ندارم اما این ایرادات که در نقد ذکر شده و باعث شده ۱.۵ نمره از نمره ۱۰ کم بشه ایرادات منصفانه هستش (حداقل روی متن)
من این بازی رو بازی کردم و همین امروز تموم شد
صد در صد نشده ولی تقریبا تمام مراحل فرعیش هم رفتم
بنظرم یخورده سخت گیرانه نمره دادن و این سخت گیری رو روی یه سری از بازی ها نمیبینیم !!! و در حقش کم لطفی کردن
و از بین نکات منفی فقط و فقط میتونم قسمت “نمود فشار ناشی از جمعبندی و نتیجهگیری شتابزده از حماسۀ نورس در رگناروک حس میشود” قبول کنم ولی…
این هم نکته منفی نیست
شاید یه مقدار سریعتر از اون چیزی که فکرش رو کنیم تموم میشه ولی اون نکته منفی هم حساب نمیشه
درسته اسم بازی مشخصه هدف بازی مشخصه ولی روایت داستانی فوق العادست
بنظرم هیچ چی کم نیست و سرعت داستان مناسبه جایی که باید کنده جایی که باید سریعه
اگر فقط فقط فقط خط داستانی رو بازی کنید شاید کمتر بنظر بیاد ولی حین بازی اگر ماموریت فرعی برید ، خیلی ماموریت ها که بعد از ماموریت اصلی هست رو انجام میدید مستقیما به ماموریت اصلی مربوط هست و یه سری داستان ها و شخصیت های مرتبط رو میبینید
اینش خیلی خوبه
این داستانش بود ولی از گرافیکش نگم ، صحنه هایی داشت که فقط مات و مبهود نگاهش میکردید ، واقعا زیبا بودن
گیم پلی بازی هم مثل GOW 2018 ولی تکمیل شده و کامل ، خیلی بهتر و قشنگ تر
شخصا خیلی ایراد بخوام بگیرم از یه سری باگ های جزئی میگیرم وگرنه هیچ ایرادی نداشت
ولی باز نمره ۸.۵ هم نمره پایینی نیست بنظرم فقط نکات منفی که استفاده کردن نکات منفی نیست !
ببین دادا قرار نیست یه بازی شاهکار از هر منتقدی ۱۰ از ۱۰ بگیره ممکنه یکی ۱۰ بده یکی ۶ اگه اینطور بود اصلا چرا منتقد گزاشتن
معذرت بابت ریپلی کردن…
عمده ایرادات جناب کریمی به داستان روایت شده بسیار خلاصه و بی هدف نسبت به قسمت ۲۰۱۸ و عدم توانایی اجرای کمبو از نیمه دوم بزی به بعد بوده…در قسمت روایت بهشون حق نمیدم چون اخرالزمان (راگناروک) چیزی نیست که حتی کریتوس براش برنامه ریزی و هدف از پیش تعیین شده داشته باشه و تو ذهن خودم هم وقتی اخرازمان یا قیامتی متصور میشم قطعا توش سردرگمی و حیران بودن هست.. که بازی این سرگردانی و همیشه در حال جستجو بودن برای جواب رو میرسونه ….در قسمت گیم پلی شلوغ ایراد وارده تاحدودی قبول دارم اما فایتها بحدی جذاب و حس حماسی هستن که بعد هر بار مردن بدون مکث دستت رو دکمه ضربدر برای ادامه(برعکس بعضی بازی های پر سروصدا که بعد هر بار مردن دوست داری دسته رو بکوبی زمین خرد و خاکشیر کنی)
البته من به بی هدف بودن داستان ایراد نگرفتم، و غیرمتمرکز بودن اون رو نکته قوت دانستم در نقد چون غافلگیری به وجود میاره. در حقیقت چیزی که شما گفتید نقطه قوت بازی بوده و من بهش اشاره داشتم: از دو واژه «جهل خوب» استفاده کردم.
مشکل من با روایت این بوده که بسیاری از کاراکترها فرصت کافی برای پردازش ندارن و میتونستن با سه گانه کردن سری خیلی بهتر به پختگی روایت برسن.
ممنون که خوندین.
من فن هیچکدوم از این دوبازی نیستم ولی elden ringحوصله سر بر بود بعد از چند ساعت به همین دلیل ادامه ندادم . در مورد gow r اول این که مشکل دوربین که فرمودین با توجه بی این که روی درجه سختی بالا بازی میکردم فقط باعث شد روی مهارت parry ، چرخش سریع و شیلد کار کنم که کاملا جواب داد و کودکانس وقتی با کار کردن روی مهارت مشکل حل میشه ایراد بگیریم. روایت داستان هم چیزی کم نداشت و شروع ، ادامه و پایان بسیار خوبی داشت . و راجع به زیاد بودن کارکتر ها این که توی gow3 هم ده ها شخصیت جدید که به جز تعداد محدودی فقط یکی دوبار اسمشون توی بازی اومده بود وارد شدن و این ایراد خنده داره چون این بازی اساطیریه و کسی که بازی میکنه باید راجع به اساطیر حداقل اطلاعات رو داشته باشه اینجوری به نظر شخصیت ها ناپخنه به نظرش نمیان . و راجع به قسمت ironwood شما با علم غیب میدونستی چه اتفاقی میوفته؟ یا اون قسمت میوه چیدن بیشتر از ۱۰تا ۱۵دقیقه بود؟ بازی با آترئوس هم به خاطر سبک مبارزه خوبی که داشت جذاب بود و من بیشتر توجهم روی دیالوگ ها بین آترئوس و بقیه بود چون اهمیت اون قسمت ها همین بود و داستان ماسک ، سازنده نمیخواست چیز دیگه ای بگه که از خطی بودنش ایراد گرفتین چون صرفا برای چیز دیگه ای لحاظ شده بود . و این که من دوتا بازی نسل ۹خریدم که gowکاملا همون بود ولی الدن رینگ حتی از نسل ۸هم ضعیفتر بود . در هر حال به قول شما نقد یه چیز شخصیه و این یه قانونه توی نقد اما نمیدونستم موضع گیری و تخریب جهت دار هم از ارکان نقده . در کل هیچ گیمی بدون ایراد نیست ولی وقتی نقدتون راجع به هر دو بازی رو خوندم متوجه شدم بعضی نقدها هم خالی از تعصب نیست
کودکانه ترین ایرادی که کسی میتونه الان بگیره اینه که بخوایم بگیم فلان بازی گرافیک نداره…از نظر گرافیک فنی شاید الدن رینگ سطح بالایی نداشت اما از نظر گرافیک هنری عااالی بود..همه چی که گرافیک نیست…همین رزیدنت چهاری که عکسشو گذاشتی همین الان بازی کنی کلی لذت میبری با اینکه حدودا مال هفده سال پیشه…گرافیک الدن هم جوری نبود که بگیم خیلی بده و در حد نسل هشت قابل قبول بود و این رو هم در نظر بگیر که مپ الدن رینگ خیلی بزرگه وگرنه فرام سافتور اگه میخواست میتونست گرافیکش رو در حد بلادبورن بسازه…تنها چیزی که تو الدن رینگ هیچوقت بهش نمیرسی اینه که حوصله ت سر بره…من الدن رینگ رو پنج بار تموم کردم و حتی توی دور پنجم وارد جاهایی شدم که که توی چهار دور قبلی نشده بودم…احتمالا دوست عزیز شما حوصله گشتن و آپگرید کردن نداری و بازی های خطی رو بیشتر میپسندی…من خودم با لول ۴۳۰ بخاطر گاد بازی رو پاک کردم و اگه از کسایی که بازی رو تموم کردن بپرسی بهت میگن چه دهنی از آدم صاف میشه تا به همچین لولی بخواد برسه…من خودم عاشق گادم…نسخه ی ۲ و ۴ این بازی بهترین بازی هایی هستن که بازی کردم…اما گاد رگناروک ناامید کننده بود…من فقط بحثم داستان بازیه و توی سایر بخش ها بخصوص گیم پلی عالی بود…داستان شروع نسبتا فوق العاده و امیدوار کننده ای داشت…متوسط ادامه پیدا کرد و بد هم تموم شد و ما رو با کلی سوال به حال خودمون گذاشت…لوگوی رگناروک و نسخه قبلی یورمونگاندر بود اما تو این نسخه محو بود کلا!!!!اسم بازی رگناروکه اما توی یه ساعت آخر بازی اونم فقط توی بک گراند صفحه پشت سر کاراکتر ها چیزی ازش نمیبینیم…گاد ۳ بیشتر شبیه رگناروک بود تا این نسخه!!!!اشروع میخکوب کننده ی نسخه ۳ و حمله به المپیوس رو بذار کنار حمله به ازگارد و خودت برای خودت قاضی شو…امیدوارم که پرونده ی این سری با این نسخه تموم بشه و شاهد خراب شدن مجموعه ی محبوبمون نباشیم…بلایی که همین الان سر بعضی از فرانچایز های پرطرفدار مثل هیلو،اساسین و... اومده
این همون بازی قبلیه که فقط مراحلش تغییر کرده
گرافیک بازی فقط چند درصد بهتر شده
هیچ تغییر در گیمپلی ایجاد نشده
انمی ها و باسهای بازی خیلی احمقانه طراحی شده اند
داستان به شدت ضعیف
صحیح
دقیقا ، نظر شخصی خودمون در اولویته
اما بد نیست بعضی مواقع به نکاتی که منتقد ذکر کرده هم کمی دقت کنیم و اگه میتونیم بازی رو تهیه کنیم طی تجربه مون از بازی این موارد رو در نظر بگیریم تا مشخص بشه نقد های وارد بر بازی درست و منطقی هستن یا نه
بخش جالب قضیه اینجاست که بعضی از دوستان صرفاً بخاطر “GOD OF WAR ” بودن بازی کورکورانه از نقد ایراد میگیرن و دلیل خاصی هم برای حرفشون ندارن!
جالبه که گاد رگناروک ۱۲۶ تا نقد خورده که متاش با اینهمه نقد پایین بیاد طبیعتاءو بعدش الدن رینگ با ۸۶ تا نقد متاش بالاتر باشه! آخرشم الدن رینگو همینطوری شکمی گوتی میکنند چون کلا pc فن دشمن سونی زیاده.همون pc فن ها به گاد نمره ی پایین میدهند.
آها
آقای کریمی هیتر سونیه و بی دلیل بازی ایراد گرفته
باش
دقیقا…من خودم عاشق گادم اما تعصبی نیستم…داستان بازی فوق العاده نامید کننده و ضعیف بود و تعجب میکنم چجوری جایزه بهترین روایت در گیم اواردز رو برده!!!از نظر داستانی این نسخه برای من ضعیف ترین بود
بهترین داستان های نسخه های اصلی گاد از نظر خودم :
God of War 2018
God of war 2
God of war 1
God of war 3
God of war ragnarok
باشه الدن رینگ بی ایراده بعد گاد رگناروک اینهمه ایراد داره!
یک ایراد الدن رینگ بگو
ایراد ها الدن خیلی زیاده اتفاقا بافتهای محیط ضعیف طراحی محیط بی روح با موزیک های ساده و مشکل بزرکش الکی شلوغ کرده و انقدر باس و مینی باس های بیخود و غیر ضروری کذاشته که من خودم بیشتر از صد تا باس تکراری زدم با محیط یه شکل و تکراری و حتی وقتی قوی میشی بازی دیکه بالانس نیس با دو ضرب میکشی اکثرا دشمن ها رو حتی بعضی از باس ها رو و بازی عملا یخ میشه و اینکه داستان سرای اصلا جذابیت نداره بهترین بازی میازاکی بلاد بود و بس بقیه اینها دسته پا زدن توی تکرار مکرارته
فن بوی هم که نیستی
منم دقیقا باهات موافقم تو پنج ساعت اول بازی ادلن رینگ اصلا الان نه کاری با گرافیکش دارم نه گیمپلیش نه یه کات سین درست حسابی دیدم نه یه داستان سرایی درست حسابی این بازی حداقل نیم نمره تا یک نمره به خاطر شخصیت پردازی و ارتباط گرفتن پلیر با شخصیت اصلی بازی باید از ش کم کرد شما فکر کن اول یازی کاراکترتو خودت بشازی با هر قیافه ای که دلت میخواد این خودش ضعف توی طراحی الان شما ببین گیمر چطوری با کریتوس ارتباط بر قرار میکنه
حالا برسیم به گیمپلی با سختیش کاری ندارم کلا سبک بازی های سلوز محور همینه و ایراد نباید گرفت اما حوصلمو سر برد حاضرم هزار بار تو Ragnarok بمیرم و از گیمپلی لذت ببرم تا این که دو سه تا حرکت تکرای بزنم و بمیرم
حالا برسیم به گرافیک و گرافیک بصری بازی
تو این پنج ساعت از گشتن تو یه مپ با فضای بی روح و بی حسو حال حوصلم سر رفت الان بیان Ragnarok با گرافیک کنسولای ۲۵ سال پیش بسازن بزارن کنار گرافیکای این نسل درسته گرافیک سهم زیادی توی نمره نداره اما این حرف بیشتر به زمان انتشار بازی مربوطه واگرنا Ragnarok اکه با گرافیک اون زمان ساخته میشد
هم داستانش لطمه میخورد هم گیمپلی و کلی عناصر مهم دیگه اینجوری ۳ از ۱۰ هم نمیگرفت
پس باید از گرافیک الدن رینگم ایراد گرفت
با این همه ی چیزایی که گفتم الان بخوام به الدن رینگ ۹ از ۱۰ بدم به خودم توهین کردم
و یه نکته دیگه شما از صحنه های شبوغ گاد اف وار که اصلا عجیب نیست توی سبک خودش و اسمو رسم خودش ایراد گرفتید اما یکی نیومد بگه
الدن رینگ چرا باید اصلا ضحنه هاش شلوغ باشه اونم با این سطح شختی و یه باس فایت ۶۰ متری هم یزارن جلوت اصلا گیریم به سطی که میشه اینارو زد برسیم از دست اینا فرار کنیم بعدی بیام ولی بازم نهایت با دو تا انمی همزمان بشه فایت کرد
برای یه گیمر کهنه کار که دیگه کمتر بازی بهش حال میده الدن یه فاجعست
دقیقا…من خودم عاشق گادم اما تعصبی نیستم…داستان بازی فوق العاده نامید کننده و ضعیف بود و تعجب میکنم چجوری جایزه بهترین روایت در گیم اواردز رو برده!!!از نظر داستانی این نسخه برای من ضعیف ترین بود
بهترین داستان های نسخه های اصلی گاد از نظر خودم :
God of War 2018
God of war 2
God of war 1
God of war 3
God of war ragnarok
شما اگه محیط با روح میخوای بنظرم برو ماریو بازی کن و گرنه الدن رینگ خیلی بازی بزرگیه و اگه پیش زمینه های داستانیش رو بدونی از شدت خفن بود هیچ وقت این حرف رو نمیزدی…بالانسش هم خوبه…من گاد فری رو توی چهار دور اول زیر نیم ساعت زدم اما توی دور پنجم حدودا یه ساعت و نیم طول کشیدم تا بکشمش
چند ساعت پلی دادی؟
پر از باگه و من بالانسی بین قدرت دشمنان در الدن رینگ ندیدم یکی با دو تا ضربه میتونه از پا درت بیاره با ۲۰ متر ارتفاع بعد ده متر اونطف ترش یه دشمنم با دوتا ضربه میمیره درضمن در خیلی از موارد در بازی تو نمیتونی مسیر درست رو پیدا کنی!
کی گفته الدن ایراد نداره :/
جالبه که یوزر اسکور الدن رینگ ۷۸ هستش و یوزر اسکور گاد رگناروگ ۸۳ آخرشم نگاه میکنی میبینی گیمر ها از گاد راضی تر هستند و بازیساز هم بازیو برای گیمر میسازه.
منطقیه!
محبوبیت و عامه پسند بودن ژانر اکشن ادونچر و کمتر بودن مخاطب های سولز لایک هم اصلا اهمیتی نداره نه؟
من که هنوز پلی ندادم
نقد شما رو هم نخوندم و احتمالا هم نخونم
اکانتم رو هم می خواید بن کنید بن کنید
ولی ۸.۵ برای این بازی کم هستش
چی شد که هر کی بیاد روی یک بازی درجه ۱ ایراد ایراد بزاره می شه منتقد بهتری؟؟؟
ابن جریان اصلا از کجا شروع شد
نه تو ایران ها همه جا
تو سینما قبلا دیده بودیم امثال فراستی رو
توی گیم در سایت های ایران نداشتیم تا چتد وقت پیش
قبلا هم گفتم اقای کریمی مدیری قوی هستن و ایده ها رو عالی به عمل تبدیل می کنن
ایده هایی که خودشون می دن
ولی هیچ ادمی کامل نیست
نقد همیشه به همه بازیا وارده هیچ بازی بدون ایراد نیست این که شما حاضر نیستی قبول کنی اینو خودخواهی شمارو میرسونه
خود خواهی؟؟🤣
الان با این نقد نه چیزی به من دادن نه چیزی گرفتن
اگه اسمش تعصب هست بله من تعصب دارم
متا بازی برای یک دنباله ۹۴
تقریبا تمام کسانی که اینجا پلی دادن گفتن ۱۰.۱۰
تو سایت های خارجی دارن از بازی تعریف می کنن
وقتی یک چیزی سیاه هست پس سیاه هست
وقتی اینهمه ادم دارن می گن این بازی خوبیه
پس بله حقش نمره بالای ۹ هست
این یک نقد توسط یک سایت معتبر فارسی هستش پس اجازه بدید که قبول نکنم
یک سر به ردیت و توییتر بزن
خیلی از کسایی که بازی کردن به خصوص از پایان بازی خوششون نیومده و ناامید شدن
بالا برید پایین بیاید بازی از هیچ لحاظ در حد هایپ هاش نبوده
دقیقا این چرت و پرت هاتونو از جکاتون سنتز میکنین؟
ما از هر کی شنیدیم انقدر از بازی تعریف کرده حالمون به هم خورده بعد اقای بلادبورن از اونور بوم افتادن.
همونطور که قبل تر گفتم این نقد شما اقای کریمی خوب بهونه ای به دست این افراد داد و نگرانیم هم همین بود که اینجا زد بیرون.
وقتی محدوده نظرات رو محدود به همین سایت در نظر بگیری، همین اتفاق می افته
برو اکانت توییتر IGN یا خود Playstation رو نگاه بنداز و ریپلای های زیر پست های راجب رگناروک تو ۲ روز اخیر رو بخون
وقتی درست میشیم که یاد بگیریم نظر مخالف هم ما هم قابل احترامه
شما اسم اکانتت رو در عرض ده دقیقه عوض نکن نیازی نیست راجب اکانت ign به من اطلاعات بدی
با این نوع جوابای بی ربط فقط خودتو بی منطق نشون میدی
یا اهمیت نده به کامنت طرف یا وقتی کامنت میدی جوک نگو
این همون “اخرین میان ما” هست
پیشنهاد میکنم بجای کورکورانه نظر دادن،خود بازیو تا انتها و بصورت کامل تجربه کنید.اونموقع میتونید نظر قاتع بدید.اگه اونموقع هم بازی براتون بی ایراد بود،خوشبحالتون.ماهم نظرمونو میدیم،فقط با این فرق که بازیو تا انتها بازی کردیم
توییتر که امثال شما فن بوی ها رخنه کردن توش وضعیتش مشخصه
دقیقا من ردیت خود گاداف وار سر میرنم اکثرا راضین
فقط امثال شما فن بوی ها که تویوتیوب واکترو یا لیک دیدید ناراضی که اونم فاقد اهمیت🤣🤣🤣
سطح.
کم چرت بگو خواهشا همون یوزر اسکور متاکریتیک که سرش همه میریزن بمب ریویو میکنن کلی ۰ میدن واسه رگناروک ۸.۵ شده که یعنی اکثریت راضین کامنتای یوتیوب و پیج سونی و سانتا و ….. هم هست هیچ جارو نخوندی فقط چرت میگی
اگر در آخر کریتوس کشته شده بود حتما پایان خوبی داشت؟! جوئل رو کشتند کافی نبود؟
نظر شخصی بنده راجب بازی اینه که این بازی نسبت به گاد اف وار ۲۰۱۸ از همه لحاظ پیشرفت داشته،حالا شاید فکر کنید که از بعد گرافیک میگم اما اصلا و ابدا اینطور نیست؛اترئوس از یک همراه تو مخی به یک کاراکتر مهم تبدیل شده و داستان بازی رو خیلی عمیق تر کرده،مبارزات بازی همه جوره پیشرفت بودن؛تنوع دشمنان فوق العاده بالاست ،مبارزات فوق العاده جذاب تر شدن،بازی دیگه پیاده روی و حرف های روی مخ اترئوس نیست،باس فایت ها تکرار مکررات نیستن،تنوع محیطی فوق العادس، دوربین برای من هیچ مشکلی به وجود نیاورده
با وجود تمام اون مشکلات رو اعصاب و زیاد گاد ۲۰۱۸ و نمره ای که گرفت نمره ای که god ragnarok دریافت کرده بیشتر شبیه یه استند اپ کمدی هست که صرفا اون مشکلات پیدا شدن برای اینکه نمره کم کنن،با احتساب این نمره بازی قبلی باید متای زیر ۷۰ دریافت کنه و این نسخه هم کمی بهتر از اون،بازی دیگه معماهای خسته کننده نداره و به ذات گاد اف وار بودن خودش خیلی نزدیک شده،استارت بازی به کل god 2018 میارزه و ادامش و نوع روایتش تا به اینجای کار برای من که هیچ مشکلی به وجود نیاورده ،این که اقای کریمی میگن دوربین مدلش با ادامه بازی که خیلی شلوغ میشه شباهت نداره ۹۰ درصد به سبک بازی و مدل فایت دادن با انمی ها مربوط میشه و میشه گفت یه نظر تمام شخصی هستش،این که راهنمایی زود برای پازل ها اتفاق میوفته اشکالی نیست که این همه نمره ازش کم کنن!
هورایزن فوربیدن وست دقیقا همینکارو میکرد اون هم به شدت خیلی بیشتر اما اینطوری در پیش نگرفتید برای اون بازی بماند که اون بازی هم اندرریتد شد،نمود فشار ناشی برای این هست که ۳ بازی در ۲ بازی قرار گرفتند که به نظر من باز هم نظر شخصی هست من تا به اینجای کار سرعت بیخودی و زیادی ندیدم!
بازی به هیچ وجه بی ایراد نیست همونطور که لست ۲ و رد دد ۲ و الدن رینگ نبودند اما این نمره بیشتر شبیه کمدی های چارلی چاپلین هست.
خیلی کیف کردم با صحبتات،ایول👍🏻.نظر من دقیقا هم جهت نظر شماس.بحث دوربین برای منم همینطوره،و حتی برفرض مشکل بودن این قضیه ک چند فلش قرمز از پشت سر ظاهر بشه،مگر انتظار سینماتیک بودن نمیره از این گیم؟بعد میخای از پشت اسلو بیان برات😐در این صورت حالت خیلی آسان بازی کردن رو پیشنهاد میدم.
در یک جمله بخام توصیف کنم این نسخه رو
عمیق عمیق بسیار عمیق در هر جهت.
قربونت ، من از روی تجربه میگم و اینجا هم هر کسی تجربه کرده حرفامو تایید میکنه یا اگر نمیکنه بیاد خودش بهم بگه.
باز نمیدونم این نمره دلیلش چیه ، گفته باشم نظر اقای کریمی فوق العاده محترمه ولی تو تاثیر هیچ یک از افراد اینجا تاثیر نخواهد گذاشت اگر بخوایم بر اساس نمره حساب کنیم میریم سراغ ای جی ان و … که همه هم ده دادن پس ملاک نمره نیست صحبتم اینه چرا اینطور باید باشه.
یعنی چی؟
چون خیلی از سایت ها و کاربران به بازی نمرات ۹ و ۱۰ دادن یعنی هیچ سایتی حق پایین تر دادن نداره؟
شما اگه با نمره مخالف هستی برو بازی کن بعد بیا دلایل اختلاف نظرت و اشتباهات موجود در نقد رو بازگو کن
منم تا زمانی که بازی رو تجربه نکنم نظری راجب درست و غلط بودن نقد نمیدم
اگه تا ۲ سال دیگه خرید بازی ها تبدیل به رویا نشه انشالله دست ما هم میرسه
همیشه حق با اکثریته نه اقلیت دوست عزیز
وقتی بیشتریا نمره ۹ یا ۱۰ دادن بدون که الکی نبوده
قرار نیس بخاطر اینکه خودت رو متفاوت بخوای نشون بدی از عمد فقط دم از مشکلات و ایرادات اثر بزنی
این وسط یه چیزی به اسم منطق رو نباید فراموش کنیم رفیق
خیر همیشه حق با اکثریت نیست. نمونش ۴۴ سال پیش.
دست روی مثال درستی گذاشتید آقای کریمی👏
دهانمان را دوختی :دی
بهترین مثال تاریخ👌 در این بابت.
خیر ربطی به اقلیت و اکثریت نداره خود اقای کریمی گثل جالبی زدن اما این تعصب شما هست که اجازه نمیده نظر مخالفت رو ببینی و دنبال بهونه میگردی مثل متفاوت نشون دادن
نمیدونم شما بازی کردی یا نه ولی منطق میگه نمره رو قبل از تجربه قضاوت نکنید
شما کلا با کامنت های سس ماسی معروفی هادی جان…
چند قرن پیش اقلیت میگفتن زمین گرده اکثریت اتیششون زدن!!!!
پ.ن منطق با توهم فرق داره
نه منظور منو بد برداشت کردین
منظورم تو انتخاب کردن یا رای دادن بودش
چی بخوایم چه نخوایم متاسفانه یا خوشبختانه همیشه نظر اکثریت رو ملاک قرار میدن
(البته نه تو بحث علمی و…)
اینو دیگه خودتون میدونید
و اینکه شک ندارم شما هنوز رگناروک رو تجربه نکردین و ی طرفه ب کل قضیه نگا میکنید ؛)
یه تنهایی با این جمله “”همیشه حق با اکثریته نه اقلیت دوست عزیز””
قشنگ تمام علم و منطق جهان هستی رو قهوای کردی
تو یه منطقه افریقا همه معتقد هستن خوردن گوشت هم نوع مشکلی نداره پس یعنی واقعآ مشکلی نداره؟!
میخوای توجیح کنی یه حرف درستی بزن جان خودت
شما فعلا به قوست بگو گوست
تا ببینیم بعدا چی میشه
عاقل جان منظور بنده تو انتخاب کردن یا رای دادن بودش
چی بخوایم چه نخوایم متاسفانه یا خوشبختانه همیشه نظر اکثریت رو ملاک قرار میدن
و اینکه اگه از ۱۰ نفر ۹ نفر به ی وسیله خاص یا هر چیزی نظر مثبتی داشته باشن، شک نکن خوده شما به حرف همون ۹ نفر گوش میدین نه اون ۱ نفر
اینکه همه باید مثل شما فکر کنن یه تفکره فاشیستی و ضد آزادیه
جامعه نیاز داره که همه بتونن نظرات شون رو بگن تا جای درست معلوم بشه
اساس متا هم همینه
اگه نظر جمع همیشه درست بود الان زمین تخت و مرکز جهان بود
ما نگفتیم کسی مثل ما فکر کنه
ما فقط دنبال عدالت هستیم
4 سال یکی از قوی ترین استودیو های جهان زحمت کشیده
4 سال کلی استعداد کار کردن
کلی ادم برای این محصول از دیدن خانواده هاشون محروم شدن تا ما یک محصول با کیفیت داشته باشیم
بعدش شما می ای و زحمت تمام این ها رو به دلیل اینکه معما ها رو زود حل کردی پایمال می کنی
8.۵؟؟؟
می ای به گاد اف وار می گی مارولی
پس بفرمایید چون ۴ سال طول کشیده به اسسین والهالا هم ۱۰ از ۱۰ بدهند چون ۴ سال طول کشیده ساختش
۴ سال زحمت کشیدن نتیجه ی زحمتشونم دیدن. هم یه بازی عالی ساختن هم حقوقشونو گرفتن. برای رضای خدا که کار نکردن!
هرکسی حق داره نظرشو بگه. چه کسی که ۱۰ داده، و چه کسی که ۶ داده. اگه قرار بود همه منتقد بشن که الان شما جای کریمی نشسته بودی.
من خودم هنوز مشغول این بازی هستم. نظر شخصیم: عالیه. خیلی پیشرفت کرده. اما خیلی جاها با نظر کریمی موافقم. بازی تو قسمت آتریس به شدت خسته کننده میشه و داستان کشش مقدمه رو از دست میده. حتی این ایرادی که راجع به شلوغ شدن مبارزه ها گرفته رو کامل باهاش موافقم! با نظرش راجع به معماها اما موافق نیستم که ربطی به این ریپلای نداره.
چیزی که واضحه اینه که شما نمیتونی نظر بقیه رو بپذیری که این قطعا برای آینده ات خوب نیست.
۴ سال زحمت کشیدن نتیجه ی زحمتشونم دیدن. هم یه بازی عالی ساختن هم حقوقشونو گرفتن. برای رضای خدا که کار نکردن!
هرکسی حق داره نظرشو بگه. چه کسی که ۱۰ داده، و چه کسی که ۶ داده. اگه قرار بود همه منتقد بشن که الان شما جای کریمی نشسته بودی.
من خودم هنوز مشغول این بازی هستم. نظر شخصیم: عالیه. خیلی پیشرفت کرده. اما خیلی جاها با نظر کریمی موافقم. بازی تو قسمت آتریس به شدت خسته کننده میشه و داستان کشش مقدمه رو از دست میده. حتی این ایرادی که راجع به شلوغ شدن مبارزه ها گرفته رو کامل باهاش موافقم! با نظرش راجع به معماها اما موافق نیستم که ربطی به این ریپلای نداره.
چیزی که واضحه اینه که شما نمیتونی نظر بقیه رو بپذیری که این قطعا برای آینده ات خوب نیست. برام جالبه که هنوز حتی بازی هم نکردی اما میای میگی نقد غیر منصفانه است چون متای بازی ۹۴ ه و بقیه دارن تعریف میکنن!
۹ استودیو روش کار کردن
جوری حرف میزنید انگار نمره ۱ یا ۰ گرفته بازی بخدا ۸.۵ نه تنها بالا هست بلکه مقدس هم هست🙏
مسئله معماش نیست،این نظر اقای کریمی بود که منم باهاش موافق نیستم.بحث پایان بازیه.پایان بازی نه شایسته اسم رگناروکه و نه همخونی داره با چیزی که توی نسخه ۲۰۱۸گفته شد
دوست عزیز من حرف رو می زنم شخصی که می خواد برداره .تو دنیای گیم خیلی فن بوی ها تعصبی برخورد می کنن .حتی اشغال ترین گیم دنیا هم بسازن اگه انحصاری پی اس باشه یا فیل اسپنسر معریفیش کنه با چنان له له ای دنبال گیم می رن که باور نکردنی هست . وقتی هم که روی یک چیزی تعصب داشته باشی خواه یا ناخواه هیچ چیزی رو قبول نمی کنی حتی اگه اشتباه بزنی .پس بنظر من بهتره برای کسایی که نمی تونن یک نقد رو تحمل کنن ،نقد خودشون رو داخل کاغذ بنویسن خیلی اروم لوله کنن و از نظر خودشون لذت ببرن .حالا مثل همیشه بصورت کاملا رندم تعدادی دیس لایک از …LASTGOTY ، telou، last of us، xboxfanboy، انواع اقسام پروفایل یا یوزر مربوط به لست اف آس و گاد می گیرم که با اینکه از هیچ گیمی حرف نزدم نشون می ده چه اشخاصی فشاری هستن .
من اصلا کاری به بازی ندارم من بازی نکردم که نظری بدم راجبش من فقط گفتم هیچ بازی اون طوری که شما فکر میکنید بدون ایراد نیست این که شما با تعصب نظر میدی دلیل بر این نیست که بقیه هم همین کارو کنن
میدونم خیلی عجیب و نامید کنندس،خیلی بعیده.ولی جدای نقدای رسمی بازی،واقعا ایرادات بزرگی به پایان بازی وارده
عمو فیل
نقد حدی داره. ایراد گرفتن هم حدی،کی گفت که این بازی بی ایراد هست؟!
میخوای همین الان یه تومار ایراد برات بنویسم؟حرف ما اینه که کلیت داستان و نمره اصلا و ابدا نمیتونه این باشه.
با چه منطقی این حجم از ایراد وارد کنیم به یک اثر و بعد بگیم که نظر شخصی بوده؟
حرف شما درسته ولی خب نقد جناب کریمی هم نظر شخصیه خودشه هرچقد نقد وارد کنه باز هم نظر شخصیه خودشه ما هم قرار نیست همگی خوشمون بیاد نقد منتقد ها قرار نیست بر تجربه کاربر ها لطمه وارد کنه امیدوارم منظورم رو متوجه شده باشی
نشد دیگه هر چیزی میخوایم به اثر بچسبونیم و بگیم سلیقه!
البته که مقدار زیادیش درسته ولی بیشتر نظر شخصیه،ما میایم یه نقد بخونیم و نظر شخصی هم دخیله ولی بیشتر از این دیگه نقد نیست صرفا یه کامنته راجب بازی
اگه دنباله این چرا نمره کم کرده دلیلشو یه ذره بالا تر گفته اگه مخالفتی داری باید مخالفتت با دلیل باشه وگرنه هر نویسنده ای حق داره هر نمره ای به هر بازی بده اگه واسه نمرش دلیل داشته باشه و هیچکی حق نداره با نمره به تنهایی مخالفت کنه میتونه با دلایل مخالفت کنه و اگه به حق بود طبیعتاً بعدش نمره زیر سوال میره برعکس صحبتهای فراستی اینجا صحبت یه جانبه از طرف کریمی انجام نشده و تو میتونی اگه فک میکنی حرفاش ( نه نمرش) اشتباهه حرفتو ثابت کنی پس الکی هر جایی دیدین یه نویسنده مخالف بقیه حرکت میکنه الکی فراستی فراستی نکنین لزوما بقیه راه درستو نمیرن و اینجا هم به بحث دوطرفه در جریانه
بحث دو طرفه؟؟
بحثی دو طرفه هست که توش طرفی از بن شدن اکانت نباشه
بحثی که شخص کامنت رو پاک نکنه
ضمن اینکه خودم پلی ندادم ولی از روی شواهد و سابقه و هزار تا چیز دیگه مشخصه نمره ایشون برای این بازی کم و نا عدالتی هست
والا من تنها حالتی که دیدم که طرف به احترامی نکرده و بن شده یسری ترولا بودن که بعد کلی مدت ترول بن شدن زیر پستای این سبکی هم معمولا انواع اقسام عقاید و کامنتا از جمله افراطی تریناش هستن که هنوزم که هنوزم میبینم خیلیهاشون هنوزم فعالیت دارند اگه به احترامی یا ترول نکردی ولی بن شدی اون وقت حرفت درسته جدای از این بازم بدون دلیل داری حرف میزنی اگه قراره اینجوری بحث کنیم پس از روی شواهدو سابقه و هزار چیز دیگه نمرشون اعتباری نداره ولی اینا دلیل نیستن و این حرف کاملا بی معنیه اگه تجریش نکردی میتونی صبر کنی بعد تجریش مخالفت کنی یا مثلاً راجع بهش بیشتر تحقیق کنی و اگه دیدی مثلا ۵ تا نویسنده نکاتی که کریمی به عنوان نکات منفی گفته عکسشو گفتن اونو میتونی به عنوان مدرک بیاری ولی این هزار تا چیز دیگه که گفتی هیچ معنی نداره
نه عزیزم بنده بیشتر از ۶ ساله توی گیمفا هستم و بهم توهین شده ولی توهین نکردم
اقای کریمی جواب یک انتقاد بنده رو به اینکه ادامه بدم باید ترک کنم و تو کار دیگران دخالت نکنم
بماند ده باری که مستقیم باهاشون صحبت کردم رو
در مورد خود بازی
گفتم که هیچ بازی ایی کامل نیست
شما در هر بازی که بگردی قطعا ایراد پیدا می کنی
ولی این ایراد ها تجربه بازی رو چه قدر تحت تاثیر قرار می ده؟
الدن رینگ نمره اش ۱۰ هست! {نقد گیمفا}
بله درسته
پس دیگه ایراد نداره؟؟؟
۶ ساله اینجایی
بزرگ شدی ولی عاقل نه
راجع به بحث اولی که مطرح کردی نظری ندارم ممکنه حق با تو باشه یا یه برداشت اشتباه ولی موضوع دوم که گفتی قرار نیست بازیا بی ایراد باشن ولی ایرادات تو سبک خودشون سنجیده میشه مثلا الدن رینگ ایراداتش چه تو نقد گیمفا چه بقیه جاها جزو ایرادات رایج بازیهای جهان باز به حساب میان ( چه فریم چه تنوع باس ها و..) ولی آیا مشکل سرعت پیشروی یا پایان بندی عجولانه هم جزو ایرادات رایج بازیهای سینماتیکن؟ نمیخوام بگم واقعا این ایرادات و داره یا نه تو ۲ تا کامنت قبلیم سعی کردم کاملا بیطرف نظر بدم توشون حتی به gow اشاره هم نکردم نقدم فقط به حرفی بود که زدی این یکیم همین طوره نمیخوام بگم gowابن ایرادات و داره یا نه ولی با فرض داشتن این ایرادات بله تجربه رو تحت تاثیر قرار میده و این ایرادات اساسی اند حالا روش این که بفهمی این ایرادات و داره یا نه سادست و تو کامنت قبلی گفتم بقیش به خودت مربوطه که چه تصمیمی بگیری
الدن و گاد ۲۰۱۸ رو بازی کردم. الدن رو چندین و چندبار تا اخر رفتم. گاد رو نصفه ولش کردم. رگناروک رو نظری ندارم. ولی اگر خیلی با ۲۰۱۸ فرقی نداره ۸.۵ هم زیادیشه و الدن واسه من قطعا ۱۰
بازی واقعا شاهکاره ولی از لحاط داستانی کلی باگ داره
کامیونیتی ایران مخصوصا تو گروه های تلگرامی میگن بازی شاهکاره ولی شدیدا بخاطر داطتات عصبانین
زیر پستای IGN و Captain Cuba انتقادا به داستان شروع شده
من ساعت ۳ یا ۴ بامداد شنبه تمومکردم داستان
هنوز حرص این همه پتانسیل و همچنین باگ داستانی میخورم
هرکسی حق داره نظرش بگه
ایشون کاملا منطقی نقد کرد ولی شما داری متعصبانه انتقاد میکنی!!!
همین بازی copy paste طور رو یوبی سافت یا ea داده بود
همین شماها داشتید ترولش میکردید ولی چون این گاد اف واره
و یکی یدونه سونیه باید بهش ۹.۱۰ بدن؟ عجب….
گاد اف وار کپی پیست طور و یوبیسافتیه؟؟؟؟منتغیه این نقدم کاملا منتغیه ۵۰ تا نمره ۱۰۰ و ۱۰۰ تا نمره ۹۰ تا ۱۰۰ هم غیر منتغین لابد
#فشار_نخوریم 😉
فشارو فعلا کسای دیگه میخورن که حتی پلتفرم تجربه این گیمم ندارن سر همین افتادن دنبال تخریب ولی در نهایت به چیزی نمیرسن ۴ یا ۵ تاشون حداقل زیر این پستن البته با توجه به روند رو به رشد گیمای سونی دیگه این چیزا برامون عادی شده 😉
خدارو شکر میکنم که من همیشه مولتی پلتفرم بودم و از روی نداشتن پلتفرم رقیب فن بوی متعصب فشاری نمیشدم😁(ایدی استیم. psn. ایکس باکس لایو خواستید هم موجوده)
در ضمن اون دسته از کسایی که تو کشور حتی پلتفرمتون هم دارن در به در تو این کانال اون کانال دنبال اکانت های ظرفیتی و دزدی هستن😁😁
بیچاره سونی که شماها طرفدارش باشید…
من که به شخص خاصی اشاره نکردم اگرم خودت برداشت کردی اشاره به تو بوده حتما دلیلی داشته خودم هم تا الان بجز دیسک جور دیگه ای بازی نخریدم
والا ظاهرا صحبتای شما سس ماس لازم دارن دوست عزیز
با چ منطقی میگین کپی پیست طور یوبیسافتی؟
بهرحال یه چیزی بگین منطقی باشه!
نه داداش سلیقه چیه
همه باید به بازی ۱۰ بدن
اگه ۱۰ ندن پس فشاری و دنبال توجه ان
منطقیه
سید اسمش نقده!
ایشون هم نقد خودشونو داشتن و منی که بازی هم نکردم وقتی متنو میخونم متوجه میشم که درست نقد شده ( یوتویوب هم اگه رفته باشی جدیدا مخالفتش زیاد شدن ولی باز دلیل نمیشه)
پس اگه اینجوریه همه باس ۱۰ بدن؟ اینجوری که نقد نیست عزیز…
چرا نشه ۸.۵ بهش داد؟ مگه مقدسه؟؟
ایننننننوووو
نه بازی رو پلی دادی و نه نقد رو خوندی بعد میگی حقش نیست؟ این میمه بود میگفت تو دلقک نیستی تو خود سیرکی xd
این بازی حداقل نمره ۹ از ۱۰ باید باشه گیمفا یکم سخت گیری کردن حتی میتونستن نمره ۹.۵ بدن منم با حرفات موافقم
شما بازی کن دوست گیمفایی، بازی مشکلاتی که گفته شد رو داره. اتفاقا اگر به این ایرادات اشاره نشه و همه راه نیوفتن به به و چهچه کنن هر بازی بهتر از قبل میشه ولی متاسفانه هرموقع سانتا مونیکا- راک استار و ناتی داگ بازی برای عرضه دارن، هایپ اونقدر بالا هست که از خیلی چیزها چشم پوشی میشه و نمرههای ۱۰ رو ردیف میکنن…
ولی، اصلا و ابدا بازی ضعیفی نیست! مطمئنم لذت میبری و ساعتها سرگرم میشی و لذت میبری:))
ذهن مریضو توروخدا
مگه هرکی نظر مخالف داشت باید بن بشه
آره دا من متاس بازی رو تو متارکریتیک لایو دیدم میگم نمره ۱۰ از ۱۰ حقشه🥸
شاهکار😂
درود بر شما 👏👏👏
بازی رو بازی نکردی اما از نمره ایراد میگیری
این جریان اصلا از کجا شروع شد که بخاطر تعصب به خاطر علاقه به منتقد بازیی که هنوز اونو تجربه نکردیم حمله می کنیم؟!!!!
نمره نسبت به متای بازی که پایینه که بخاطر تفاوت سلیقه هاست
سلیقه نیست حقیقته دلیل براش اورده همین طوری رو هوا نمره کم نکرده
«سلیقه نیست حقیقته دلیل براش اورده همین طوری رو هوا نمره کم نکرده»
امیدوارم امثال شمارو موقع نقد بازی مورد علاقتون هم این دور و برا ببینم.
گاد یه طرف شما همه ببینم زور کدومتون میچربه به این بازی،تایید نقد صرفا از روی مشکلات شخصی؛کار خنده داریه😏
اتفاقا نقد به سلیقه ی منتقد هم برمیگرده چون در نهایت منتقد بر اساس لذتی که از بازی میبره به گیم نمره میده، ممکنه یه مورد توی یک بازی از نظر منتقد x مورد خاصی نباشه و به تجربه بازی لطمه وارد نکنه پس نمره ای هم کم نمی کنه ولی ممکنه همین مورد روی منتقد y تاثیر بذاره و تجربه بازی رو براش خدشه دار کنه
وقتی با ۹۵ درصد نمرات منتقدا تفاوت داره بخش زیادیش سلیقست
مگه میشه به سلیقه ربطی نداشته باشه سبیقه تو نقذ اجتناب ناپذیره بله این نمره سلیقه ای هست ولی شاید ۱۰ ما هم سلیقه ای باشه
دوستان شاید شما به این نظرم خرده بگیرید ولی بنده به شخصه با شخصیت همسر کریتوس یا همون faye ارتباط برقرار نکردم. کلا با طراحی شخصیتش کنار نیومدم. بر عکس اودین و ثور که به شدت زیبا و جذاب و دیدنی از آب دراومد. مخصوصا اودین
عجب ۸.۵ من انتظار ۹ به بالا داشتم😐 هر چند این قضیه دوربین مثل اینکه هنوز اذیت می کنه
(اگه بشه منم این روزا گاد رو می گیرم یه حالی بکنیم)
اوه شت الان جنگ میشه
نقد کاملا منطقی بود خسته نباشید آقای کریمی
امیدوارم دوستان هم همیشه تا اسم گاد اف وار میاد فقط و فقط نمره کامل تو ذهنشون نباشه چرا که این بازی ام مثل خیلی از بازیای دیگه میتونه نقص داشته باشه ، اما متاسفانه دوستان کلا تا اسم این بازی میاد توقع دارن حتما باید گوتی بشه و حتما باید نمرش کامل باشه و پروردگار صنعت گیم باشه(هر نسخش) . در فوقالعاده بودن این بازی شکی نیست در حدی که خودم رفتم ps5 اجاره کردم دارم بازی میکنم و لذت میبرم! اما دیگه سعی کنید عادت کنید هر بازی ای میتونه نقض داشته باشه..
مگه اینکه از دکل نقد کریمی بالا برید تا فشاراتون رو سر نمراتش تخلیه کنید :)))
چه فشاری میخوری اتزیو 😂
دمت گرم 🤣🤣
بله فقط وقتی الدن رینگ و میازاکی می اد باید نمره کامل بیاد تو ذهتمون
چون فقط یک بازی بی نقص وجود داره اونم الدن رینگه
هر بازی ایی رو شما توش خرد بشی یک دو تا ایراد پیدا می کنی
ولی باید دید ایا اصلا اون ایراد ها تجربه شما رو تحت تاثیر قرار می دن؟؟؟
کسی که به الدن رینگ می ده ۱۰
باید همون طوری گاد رو نقد کنه که الدن رینگ رو نقد کرد
به دور از تعصب
مطعمنی الدن رینگ بی نقصه؟ 😂😂😂
بعد ۸ ماه عرضه بازی هنو رو pc های های اند و کنسولا افت فریم داره بعد میگه بی نقصه
منتقد به الدن رینگ ۱۰ داده
همون منتقد به گاد ۸.۵ داده
شما منظور منو نفهمیدی
بنظرم گاد ۲۰۱۸ خیلی بازی جالبی نبود. ولی الدن خیلی خیلی خوب بود. ۱۰ واسه الدن و ۸.۵ واسه گاد ۲۰۱۸ منصفانه است از نظر من. رگناروک رو نظری ندارم
دقیقاً حرف من هم همینه وقتی یه نفر فن میازاکی هست هرچی نقص داشته باشه نمیبینه و ۱۰ میده در حالی که بازی انقدر سخت و حوصله سربر هست که همه سایت ها بازی رو میدن که فن های دو آتیشه سولزبورن نقد کنن اونا هم به بالانس نبودن سختی، نبود تنظیمات accessibility مثل تنظیمات درجه سختی که یه استاندارد هست، انیمیشن های مصنوعی، نبود هیچ داستانی و کلی عیب دیگه چشماشون رو میبندن و ۱۰ میدن ولی من ممکنه همه این عیب ها رو ببینم و ۲ بدم. به نظرم اینجا هم همین اتفاق افتاده نقد هایی که نویسنده به بازی وارد کرده بعضی هاشون مثل شتاب زده بودن داستان و زاویه دوربین قابل قبولن و بعضی ایرادات خیلی سلیقه ای هستن ولی من چون طرفدار gow هستم این ایرادات برام اهمیتی نداره و بهش ۱۰ میدم. ولی اگر فن نبودم شاید ۹ میدادم. ولی نویسندهفن نیست باید اگر بازی های دیگه رو انقدر موشکافانه نقد میکنه باسد سعی کنه با بازی مورد علاقه خودشم همین رفتار رو داشته باشه و از عیب ها چشم پوشی نکنه
متاسفانه این سبک سولز هم اومد که ی سریا ادعای هاردکور بودن بشون دست بده
الدنرینگ عالیه واقعا اما بدون نقص نیس
اتفاقا اگه ب ایراد گرفتن باشه، ایرادات زیادی هم داره
اندازه ای که رگناروک مشکل داره، دو برابرش الدن مشکل داره
نه گرافیکی نه داستان خاص و جذابی!
فقط چون میازاکی ساخته
قبلنا یادمه به بازیای کوجیما هم ایرادی گرفته نمیشد چون کوجیما بازی رو ساخته!
بلانسبت شما، جدیداً روی دیگر بعضی کاربرها داره آشکار میشه و کار نقد منصفانه همینه.
نسبت دیس لایک های این مقاله به لایک هاش یک چیز رو بیشتر ثابت نمیکنه آقای کریمی ، اینکه نقدتون منصفانه نبود!
این که ۷۰ درصد کاربران بدون تجربۀ بازی به سنجش بازی پرداختن و یک نفر هم نقاط قوت و ضعف رو مطرح نکرده و توضیح نداده چرا فلان نکته حقیقت نداره نشان از چی داره؟ یا این که شما حتی توان نقض نقاط ضعفی که مطرح کردم رو نداری نشان از چی داره؟ من اگر لایک و دیسلایک ملاک نوشتن مطلب بود برام ۱۰/۱۰ میدادم و خودم رو راحت میکردم. این موضوع اکثریت و اقلیت دیگه قدیمی شده.
“این که شما حتی توان نقض نقاط ضعفی که مطرح کردم رو نداری نشان از چی داره؟”
“در قسمتهایی که کنترل آتریوس را برعهده داریم، طراحی مرحله خطیتر میشود و دغدغههای آتریوس هر بار که در نقش او قرار میگیریم، آنقدر تکراری و بیرمق هستند که پیشروی روایی را مختل میکنند!”
این یک بند از مقالتون رو هیجوره نمیتونم درک کنم!
از حیث “گیم پلی” بخوایم بهش نگاه کنیم… اولین باری که کنترل آترئوس رو به عهده گرفتیم رفت تا سوالی رو از یورمنگارد بپرسه ، دقایقی بعدش با انگربودا ملاقات میکنه و ماجرا های بعدش ، مراحل نه تنها خطی تر نشده بلکه با نشون دادن کمبت های جدید آترئوس و همچنین انگربودا که بخاطر علاقش به رنگ ها محیط روهم زیبا میکنه تنوع بهش داده شده و کاری میکنه تا نبود کریتوس حوصله ی مخاطب رو حتی واسه لحظه ای سر نبره ، از حیث داستانی هم بخوایم بهش نگاه کنیم… دغدغه های آترئوس بی رمق هستن؟! پس چطور همین بی رمق بودن به پدرش اجازه داد تا اون رو فرد بالغ بدونه و به ماموریت خاص در جهت شناخت بیشتر خودش اجازه ی رفتن بده؟!
مرحله ironwood یکی از خطی ترین مراحل تاریخ بازی های ویدیویی هست حتی قدم بعدی هم مشخصه و مثل یک فیلم سینمایی طرحریزی شده، این بخش نه اجازۀ اسکیپ یک سری اعمال حوصله سر بر مثل جمع کردن میوه رو میده نه میذاره مسیری متفاوت رو طی کنی باید همان مسیری که گیم مشخص شده طی بشه. شما به نظر میاد حتی نمیدونی خطی بودن بازی یعنی چی؟؟ در قسمت های آتریوس بازی محدود میشه و در قسمت های کریتوس سند باکس بر میگرده. و همچنین از نظر روایی بی رمق هستند، پیدا کردن قطعات ماسک اودین هیچ پوینت روایی نداره و فقط اضافاتی برای گیمپلی هست ماسک حتما نباید توسط آتریوس تکمیل میشد ولی بازی force میکنه این موضوع رو چون هدف روایی تازه نمیتونه خلق کنه و سه بخش نسبتاً طولانی بهش اختصاص داده شده. قسمت آیرون وود جذابیت روایی (منظورم بصری نیست) نداره چون نیمی از اتفاقات داستانی این بخش از بازی در پایان gow 2018 برای ما آشکار میشه و واکنش آتریوس هیچ پیش روی در روایت محسوب نمیشه.
مرحله ایرون وودز به نظرتون کسل کننده هستش؟؟
پس قطعا با یکی از بهترین مراحل داستانی طرف هستیم
(قبلا گفته بودید سکانس دیدار کریتوس با تیغه های اشوب بسیار خسته کننده بود)
با استانداردهای پایین و کج سلیقگی شما، صد درصد شاهکار خواهد بود، ولی من این نقد رو برای شما ننوشتم برای مخاطبی نوشتم که به استانداردها اهمیت میده نه این که هر چیزی جلوش انداختن ازش لذت ببره.
پس استاندارد های ما پایین هست که از این کات سین ها لذت می بریم
اوکی هست اقا به هر حال ما بلد هستیم که توهین نکنیم
و چیزی که در براش ۷۰ دلار دادیم (جلومون ننداختن) قدرش رو بدونیم وگرنه که پولمون رو از سر راه نیوردیم
وقتمون هم که بماند
مرحله ایرون وودز یک مرحله ارامش بخش بود که بعد از بازگشت از یک میدان جنگ با اون فضا سازی و طبیعت و شخصیتی که بهمون نشون می ده کاملا این پیام رو می رسونه که این بازی فقط بکش و جلو برو نیست
ضمن اینکه در این مرحله کمبت و مبارزه هم داریم و این تعریف اصلا جور نیست
اسپویل
از نظر داستانی شما چه طور دیدن اون پیشگویی رو انکار می کنید
از داستان بازی در همین مرحله هست که تازه مفهوم پیدا می کنه
در همین مرحله لوکی می فهمه چرا کریتوس اینقدر اسرار داره که پیش گویی ها چرند هستن
نه کریمی جان سوتفاهم نشه
روی صحبتای من با شما نبود ♥️
الدن رینگ ایراد داشته باشه هیچکدوم از اینایی که گفتی نیست،بازی مثل دارک سولز ۳ هستش یسری چیزا مخصوص خودش داره که تو قبلیا انقدر بد نیست یه سری نقاط قوت داره که سطحش رو خیلی بالا میبره از نظر بعضیا ۱ پنجم قبلیا بخاطر تغییراتش نیست از نظر بعضیا بهترینه بشخصه بخاطر مشکلات بالانس،باس فایت ها،تکراری شدن بیش از حد دانجن ها و یک سوم پایانی بازی بهش ۹ میدم.خوشبختانه نقد رگناروک بنظر دور از هایپ نوشته شده برحلاف نقد الدن رینگ که طومار تعریف و تمجید بود.رگناروک رو نزدم ولی بزنم هم احتمال زیاد با این نقد موافق خواهم بود.
انتظار نداشتهباش با پروفایل کریتوس حرفاتو کسی منطقی بگیره تو یه فنی و تا زمانی که فنی قطعا منطق نخواهی داشت
عالی نقد کردی دمت گرم😘
آقای کریمی به نظر خودتون یه ذره زیادی نمره کم نکردین واسه دلایلی که در قسمت ضعف گفتین؟ چرا با اینکه قسمت قبلی(۲۰۱۸) این همه از رگناروک عقب تر بود از لحاظ تنوع دشمن ها و حتی دوربین در مبارزه ، بهش نمره ی کامل دادین ، بعد این نسخه که اکثر مشکلات رو برطرف کرده و به اوج هنرنمایی سانتامونیکا تبدیل شده، بهش این نمره رو میدین؟ شاید بگین اون نسخه در برابر سه نسخه ی دیگه یه تحول اساسی بود ولی به نظرم اگه به نسخه ی ۲۰۱۸ نمره ی کامل دادین باید به این نسخه هم نمره کامل میدادیم و به نظرم این نمره واقعا کمه. و در بدترین حالت با وجود ایراد هایی که گفتین، ۹/۵ حقشه. هر چند که بازم اینجوری با وجود پیشرفت این نسخه ی رگناروک، نمره ی کامل به نسخه ی قبلی زیر سوال میره.
Gow 2018 رو جناب کریمی نقد نکردن.
میدونم عزیزم. ولی دارم میگم کسی که داره رگناروک رو نقد میکنه ، حتما یه مقایسه ای با نسخه ی ۲۰۱۸ میکنه یا نه؟ بنابراین یا این نمره ی ۸.۵ آقای کریمی کمه یا اون ۱۰ که هر منقد گیمفایی به گاد ۲۰۱۸ دادن زیاده. و اگر میخواین بگین که چون دو تا منتقد مختلف نقد کردن بازی رو پس نمرات متفاوته باید بگم به شدت اشتباس. چون اونا که طبق سلیقه نقد نمیکنن( حداقل به گفته ی خودشون) بلکه میان مشکلات بازی رو به صورت دور از تعصب بیان میکنن. پس دارم میگم یا نمره ی اون منتقد عزیزی که به ۲۰۱۸ ده داده غلطه یا این نمره ی ۸.۵. مثلاً به گاد ۲۰۱۸ تو بعضی سایت های دیگه ۹.۵ دادن و این یعنی مشکلاتش رو بیان کردن. ولی وقتی گیمفا به نسخه ۲۰۱۸ ده میده یعنی هیچ کدوم از مشکلات بازی رو بیان نکرده یا حداقل تو نمره لحاظ نکرده
همه منتقدا در همه جای دنیا بر اساس سلیقه نقد میکنن این در قسمت توضیحات نقد تمامی وسایت های معتبر ذکر شده و سندیتش موجوده پس این ایده اشتباه شما از نقد ها بوده و امیدوارم الان ایده بهتری داشته باشید.
ممنون آقای کریمی عزیز. که با نهایت احترام موجود تو کلامتون اشتباه یه نفر رو بهش گوش زد میکنید.🙏❤️
فقط یه چیزی رو نفهمیدم، اگه سلیقه, دخیل باشه در دادن نمره ای که بر اساسش یه بازی قضاوت میشه، پس چجوری مشکل واقعی یه بازی رو بفهمیم؟؟ از کجا بدونیم یه مشکل ذکر شده واقعا مشکله یا از روی سلیقه گفته شده؟
به این شکل که شما نقد رو میخونید (مشخصاً ۴ هزار کلمه نوشته نشده که فقط به نمرات و باکس نهایی توجه بشه) و وقتی متن رو خوندین با توجه به سلیقه منتقد و درجه منطقی بودن مشکلات و همچنین، این که چقدر این مشکلات برای شخص شما اهمیت دارند، نسبت به خرید بازی اقدام میکنید. مثلا من نقد گیم اسپات در مورد nioh 2 رو خوندم در دورهای، برای این منتقد گیمپلی چالش برانگیز نقطه ضعف بود و ازش ایراد گرفته بود و بابتش نمره کم کرده بود، برای من چالش بیش از حد نقطه ضعف نبود و به همین خاطر تصمیم گرفتم با وجود این نظر منتقد، اقدام به خرید کنم.
ممنون از شما آقای کریمی عزیز.🙏❤️
به شخصه این مشکل شتاب زده بودن داستان رو حس کردم به شخصه فکر میکنم حماسه نورس باید یه سه گانه میشد و مشکل دیگه ای به نظرم تو بازی بود عدم حماسی بودن باس فایت های بازی به خصوص نبرد اخر با تور، حس میکردم میتونستن خیلی جالب تر در بیارنش در هر حال من لذت بردم
ممنون از اقای کریمی بابت نقد
این که باس فایت های پایانی انچنان حماسی نبودن رو یک جای دیگه شنیدم اما هنوز خودم بازی رو به پایان نرسوندم.
حماسی بودن به دسترسی و قدرت بستگی داره ps4 کنسول ضعیفی هست خیلی هم ضعیفه باید بر اساس شرایط بسنجیم حتی «اسپویل »
باس فایت اول با ثور با اینکه فوق العاده حماسی بود و خیلی جذاب ساخته شده بود اما مشخص بود کاملا که بر اساس ps4 طراحی شده حتی اندازه محیط و مدلش فایت و غیره رو هم میشد فهمید از این قضیه.
این حماسی بودن خیلی ربط داره به توانایی هایps4
اینکه بازی رو ps4 با این کیفیت اجرا میشه خودش فوق العاده است و عالی بودن بازی رو نشون میده ولی بازم باعث نمیشه چشمم رو به روی این ایراد ببندم امیدوارم شما بازی رو تموم کنین و ازش لذت ببرین