با “بیلی” آشنا شو! | نقد و بررسی بازی Shovel Knight
در روزگاری که سازندگان بازیهای گوناگون برای رسیدن به رزولوشن۴K و دستیابی به نرخ فریم ۶۰، هزینههای هنگفتی میکنند و در تبلیغات خود، بر روی این موارد بسیار مانور میدهند و همچنین بازیبازان به دنبال بازیهای با گرافیک هیولا و صحنههای سینمایی پرهیجان با انفجارهای مهیباند، هستند کسانی که دلشان لک زده برای پلتفرمرهای دوبعدی قدیمی که ما را ساعتها میخکوب پای تلویزیونهای ۲۱ اینچ خانه نگه میداشتند. برای زمانی که با بچههای فامیل و یا دوستان و همکلاسیهایمان دور هم جمع میشدیم و گاهی دونفره و گاهی هم نوبتی میکرو و آتاری و سگا بازی میکردیم. برای دورانی که بدون فکر کردن و عمیق شدن، بدون انتقاد کردن و حساس بودن روی جزییات، تنها لذت میبردیم. آن روزها مانند اکنون نبود که پس از یک بار مردن و حوصله نداشتن برای رد کردن قسمتی تکراری از بازی، آن عنوان را به طور کامل کنار بگذاریم. آن وقتها پس از ۳ ساعت بازی جونهایمان تمام میشد و دوباره از ابتدا بازی را آغاز میکردیم. آن روزها آن قدر یک بازی را تمام میکردیم که تک تک رمز و رازها و راههای مخفی عناوین مختلف را از بر بودیم.
عنوانی که در این مقاله به نقد و بررسی آن خواهیم پرداخت Shovel Knight یا شوالیه بیل به دست نام دارد و انگار ساخته شده تا یک لذت اساسی را برای این افراد فراهم کند. (یادش به خیر قدیمها که برای بازیها اسمهایی ایرانی رواج داشت و این اسامی بعضاً مثل ترجمهای که من ارائه کردم! ترجمه دقیق و امانتدارانهای هم نبود). این اکشن پلتفرمر دوبعدی که توسط استودیوی Yacht Club Games توسعه یافته و در سالهای ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ میلادی تقریباً برای تمامی پلتفرمها نیز عرضه شده است، از آن دسته عناوینی است که سازندگانش ، توسط کمپینی در وبسایت کیکاستارتر بودجه مورد نیاز توسعه بازی را فراهم کردهاند. استودیوی Yacht Club مبلغ مورد نیاز خود برای ساخت بازیاش را ۷۵ هزار دلار تعیین کرده بود اما توانست ۳۱۱ هزار دلار سرمایه جذب کند که البته این مبلغ برای ساخت یک عنوان کوچک با گرافیک پیکسلی مبلغی مناسب به نظر میرسید. بازی نقدهای بسیار مثبتی دریافت نموده و جوایز بسیاری را نیز از آن خود کرده است. متای نسخه PS4 بازی نمره فوقالعاده ۹۰ است.
داستان بازی نه عمیق است و نه فلسفه خاصی پشت خود دارد. درست است که اگر این گونه بود بازی میتوانست در این زمینه یک شاهکار باشد و درست است که اکنون این گونه نیست، اما این امر به هیچ عنوان نمیتواند برای یک پلتفرمر دوبعدی نکتهای منفی تلقی شود، زیرا هیچ کسی هم چنین انتظاری از آن ندارد. داستان بازی ساده و البته بامزه هم هست. شوالیه قصه ما با بیلی که در دستانش دارد!!! به همراه دوست سپربهدست خود عازم سفری میشوند. در میانه راه خود به برجی به نام Tower of Fate یا همان برج سرنوشت میرسانند. جادوگر قصه آن دو را گرفتار طلسمی میکند. پس از این واقعه شوالیه سپر به دست (نه بیل به دست!) ناپدید میشود. حال شوالیه بیل به دست باید به دنبال رفیق خود بگردد و همچنین جادوگر را بکشد. اما قبل از رسیدن به هدف نهایی باید ۸ شوالیه دیگر که همگی از متحدان جادوگرند را بکشد. داستان اگر چه بسیار ساده است اما میتواند با تصاویر و روایت خود لحظات احساسی و جذابی را برایتان رقم بزند.
چالشهای بازی شامل کشتن موجودات خبیث دنیای بازی با بیل! پلتفرمینگ و پریدن از سکوهای مختلف و عبور از موانع و چالشهای جالب و جذاب خواهد بود. پس از گذر از این چالشها نیز به باسفایتهایی خواهیم رسید که هم تنوع بسیار خوبی دارند و هم تکتکشان بسیار بهینه طراحی شدهاند. در واقع تعادل بسیار مناسبی بین درجه سختیشان و میزان لذتی که از مبارزه با آنها خواهیم برد وجود دارد. در واقع میتوان گفت باس فایتها و دشمنان بازی به قدری متنوع و جذاب خلق شدهاند که در تجربه ۵ ، ۶ ساعته بازی تقریباً به هیچ عنوان احساس خستگی نخواهیم کرد و همواره میتوانیم پس از یادگیری راه مقابله با چالشی خاص انتظار اضافه شدن چالشی دیگر به گیمپلی بازی را داشته باشیم. این چالشها اگر چه بعضاً سخت به نظر میرسند اما هیچ گاه این حس را به بازیباز منتقل نخواهند کرد، که بازی عادلانه نیست. هر بار مردن یا به مشکل خوردن فقط و فقط یک دلیل دارد و آن هم این است که بازیباز تمرکز و یا مهارت کافی برای عبور از آن را نداشته است. پس خود این امر انگیزهای خواهد بود برای بهتر شدن و همچنین دلسرد نشدن از شکست خوردن. بیل در بازی نه تنها نقش سلاح شوالیه قصه را بر عهده دارد بلکه میتوان با آن به کندن سنگها پرداخت و الماسها و جواهراتی را از آنها استخراج نمود. جمعآوری گنجها و جواهرات که با رنگهای زیبا و چشمنواز ساخته شدهاند نیز در بازی خوب کار شده است.
امروزه کم نیستند عناوین درشت و کوچکی که از عناوین استاد میازاکی المانهایی را به بازی خود اضافه کردهاند تا به جذابیت شدن بازیهایشان بیفزایند. Shovel Knight نیز از این دست بازیهاست. همانگونه که میدانید در عناوین ساخته From Software با مردن هر چقدر امتیاز جمع کردهایم در مکان مردنمان باقی میماند و تنها یک بار فرصت داریم تا بازگشته و بتوانیم ضرری که دیدهایم را جبران کرده و امتیازات از دست رفته را مجدداً به دست آوریم. در Shovel Knight نیز اوضاع به همین ترتیب است با این تفاوت که این اتفاق برای مقداری از جواهرات جمعآوری شده خواهد افتاد. چک پوینتهای بازی در فواصل بسیار مناسبی از یکدیگر قرار دارند به طوری که نه احساس تکرار و خسته شدن از بودن در یک منطقه خاص را خواهیم داشت و نه مردن و باختن برایمان بدون هزینه و کم هیجان خواهد بود.
در مورد گرافیک فنی بازی خیلی نمیتوان صحبت کرد. کاملاً بدیهی است که با گرافیک ۸بیتی مشکلی از بابت گرافیک فنی وجود نخواهد داشت. اما گرافیک هنری Shovel Knight کاری خواهد کرد که نه تنها گرافیک ۸ بیتی بازی ذرهای توی ذوق نزند بلکه این عنوان بسیار چشمنواز و زیبا به نظر بیاید. رنگها و مناظر متنوع و زیبا در محیطهای گوناگون به همراه طراحی جذاب و بامزه موجودات باعث خواهند شد لحظات به یاد ماندنی و خاطرهانگیزی را در حین بازی کردن تجربه نمایید. انتخاب رنگها شاید در این گونه بازیها از در نگاه نخست، امری پیش پا افتاده به نظر برسد اما ترکیب رنگهای مختلف در هر مرحلهای از Shovel Knight طوری کار شده که هم از طرفی مشابه آن ترکیب را کمتر دیدهایم و به آن عادت نداریم هم مناظر بازی به نظرمان بسیار جذاب و تماشایی خواهند آمد.
موسیقیهای عنوان Shovel Knight دو خصوصیت بارز دارند. اول آن که کاملاً طوری ساخته شدهاند که یادآور عناوین کلاسیک و قدیمیتر بازیهای اکشن پلتفرمر ۸ بیتی باشند و دوم آن که بسیار به یاد ماندنی و زیبا خلق شدهاند. نه تنها از شنیدن آنها خسته نخواهید شد بلکه با گذشت زمان بیشتر از آنها لذت خواهید برد. نکات گفته شده در مورد صداگذاری بازی نیز کاملاً صادق است. شنیدن این صداها کافی است تا برای دقایقی هم که شده سوار بر موج خاطرات به سالهای قبل و کنسولهای خانگی قدیمیمان برگردیم و کمی از طعم شیرین آن دوران را مجددا بچشیم. در مجموع میتوان صداگذاری و موسیقی بازی را بسیار باکیفیت و به طور کامل در راستای خاطرهانگیز بودن آن توصیف کرد.
عنوان Shovel Knight پر است از گشتوگذار در قلعهها و مناطق تاریک و عبور کردن از موانع پرتعداد و چالشبرانگیز. باسفایتهای سخت و جذاب نیز، مراحل دشوار بازی را برای علاقهمندان به چالش و مبارزه شیرینتر کردهاند. بازی با گرافیک هشت بیتی و پیکسلی ساخته شده است. سبکی از ساخت بازی که بارها نشان داده است، با رزولوشن بسیار پایین هم میتوان زیبایی خلق کرد، مشروط بر طراحی هنری خوب! این امر در این عنوان هم کاملاً مشهود و نمایان است. Shovel Knight با طعمی نوستالژیک، طراحی مراحل بسیار خوب ، سکو بازی عالی، موسیقی زیبا و باسفایتها و چالشهای جذابش توانسته ترکیبی عالی از المانهای مختلف را در اختیار مخاطب قرار داده و مجموعه این عناصر مثبت، باعث خواهند شد مخاطب از این عنوان کاملاً لذت ببرد.
پر بحثترینها
- فوری: سونی در حال مذاکره برای خرید کمپانی مادر FromSoftware است
- نامزدهای بهترین بازیهای سال مراسم The Game Awards 2024 مشخص شدند
- نقدها و نمرات بازی STALKER 2 منتشر شدند
- ۱۰ بازی سینماتیک که میتوانند با بهترین فیلمهای سینمایی رقابت کنند
- پلی استیشن برای ۱۰ سال متوالی نمایندهای برای بهترین بازی سال داشته است
- شایعه: حالت پرفورمنس بازی STALKER 2 روی Xbox Series X به خوبی اجرا نمیشود
- بازی Death Stranding Director’s Cut دومین بازی پرفروش ایکس باکس شد
- رسمی: شرکت مادر FromSoftware پیشنهاد خرید از سوی سونی را تایید کرد
- بازی GTA V با این هدف ساخته شد که از هر نظر بهتر از GTA IV باشد
- بدون اشتراک پلاس، امکان انتقال فایل سیو بازیها از پلی استیشن ۵ استاندارد به پرو وجود ندارد
نظرات
۱۰ دلار واسه یه کلنگ!!! داریم به کجا میریم؟
نمیدونم تو کلا مخالف گیمی , مشکلت چیه
زیر پست هر بازی داری چرت و پرت مینویسی
حداقل بگو چرا اینجوری میکنی تکلیف ما هم روشن بشه
به ترول ها غذا ندیم.
غذاشون توجه هستش. مخصوصا از نوع منفیش.
جااان؟؟ با چی اشنا شیم؟؟ 😐 :rotfl:
مرسی از نقد که باعث بشه ملت با این شاهکار آشنا بشن.
بازیش عالیییییییییییییییییییییییییه خداییش
خیلی حال داد بهم
نمرش روی پلی ۴ ۹۰
روی کامپیوتر که بیشترین نقد رو داره ۸۵
بازی گرافیکی پیکسلی در حد میکرو همچین نمره ای ( تازه کلی بازی همین گرافیک داریم بالای ۹۰ )
*******
قیمت دلار بالای ۷۰۰۰ تومان رفت
و قیمت پلی ۴ اسلیم یک ترا حدود ۲۲۰۰
پرو حدود ۲۸۰۰
تبریک به من
تبریک به تو
تبریک به همه
:dazed: :hypnotized: :sick: :pissedoff:
بعلهههههه!!! هنوز تا ۱۴۰۰# مونده
#تا_۱۴۰۰_با_بدبختی
راستی نکته منفی ندارد که واقعا هم بازیش نداشت چرا ۹ دادید؟
خب ۹ یعنی عالی دیگه این بازی هم عالیه
به نظر من اگه مثلا شاهکار بود یا جزو بهترین بازی های تاریخ بود بالاتر میشد
ممنون بله هر کی بازی کنه حتما لذت می بره :yes: 🙂
از دوستان کسی با شبیه ساز cemu بازی زلدا رو تو بازی ( نه کات سیناش ) ۶۰ فریم گرفته؟ با کدوم ورژن؟ چون من چند ورژن رو تست کردم ۳۰ فریمه در بهترین حالت. تو کات سین ۶۰ فریم هم میشه
پی سیم هم قویه مشکلی نیست از این بابت.
botw منظورته دیگه؟
کلا این بازی فریمش رو ۳۰ تنظیمه. من با cemuhook بالاتر از ۳۰ گرفتم. البته تو شراین ها.
ولی خیلی بازی بد میشه چون سرعت بازی نسیت به استانداردش زیاد میشه.
cemuhook دانلود کن بریز تو فولدر cemu ببین چی میشه.
این در کنار ماینکرفت تنها کیک استارترهای خوبیه من میشناسم
Pillers of eternity هم عالی بود
من که به شخصه استار باوند starbound رو ترجیح میدم چون هم داستان خوبی داره هم تنوع محیط بالایی داره(تا قبل از تجربه این بازی فکر میکردم ویچر۳ بیشترین تنوع محیط رو تو دنیای بازی ها داره)هم تنوع سلاحاش خیلی زیاده
هم تنوع دشمناش خیلیییی زیاده هم تنوع ایتم ها و…….
به هر حال سعی میکنم این بازی رو هم تجربه کنم
به هر حال ممنون بابت نقد
ممنون از شما بابت نظر و لطفتون
این بازی چن ماه پیش دانلود کرده بودم ولی هنوز نصبش نکردم با این تعاریف باید بره واسه نصب
ی بار تمومش کردم ولی خب خیلی بازیش سخته…در حدی که ی مرحله رو صد بار باید بری تا درست شه :reallyangry:
بازیش باحال بود باس فایت های چالش برانگیز هم داشت.ی DLCهم داره اسمش Specter of torment هست اون به نظرم خیلی آسون تره.باس هایی که توی اصلی ده بار میزدمو توی DLC با یک کارشون ساخته بود…
😀
خب ایراد نداره چرا ۹ دادی پَ؟ 😐