این داستان یک حماسه است | نقد و بررسی عنوان Metal Gear Solid V: The Phantom Pain
تا کنون به یک جنگ بزرگ فکر کردهاید؟ آیا تا کنون به این اندیشیدهاید که در زمان حاضر، درگیر جنگ شوید؟ اگر این اتفاق رخ دهد، واکنش شما چه خواهد بود؟ مسلماً دیدگاه شما نسبت به جنگ یک دیدگاه قدیمی است. در نظر عامهٔ مردم، جنگها مربوط به گذشته هستند و حتی شکل و شمایلی که از جنگ در ذهن مردم است نیز به دوران گذشته بازمیگردد. در زمان حاضر دیگر کسی به این نمیاندیشد که در یک درگیری نظامی چگونه پیروز شود؟ بلکه اکنون عصر جنگهای الکترونیک است. در این میان، یک ژاپنی باهوش و خوشفکر توانسته که در قالب دنیای بازیهای رایانهای چهرهٔ دیگری از جنگ را به تصویر بکشد. چهرهای از جنگ که به طور کامل به نقاط منفی و تاریک آن اشاره دارد. اینکه چگونه یک سرباز توسط سردمدارانش فریب داده میشود و فرماندهاش را میکشد. اینکه چگونه یک سرباز حاضر است برای وطنش، برچسب خیانت را بپذیرد و خود را به کشتن دهد و اینکه چگونه یک پدر و پسر بر اثر جنگ، با یکدیگر دشمن شوند. تمامی این موارد در سری بازیهایی تحت عنوان Metal Gear Solid و به کارگردانی و نویسندگی همان ژاپنی باهوش یعنی هیدو کوجیما، بیان شده است.
——————————————————————————————————————————-
نام بازی: Metal Gear Solid V : The Phantom Pain
ناشر: Konami
سازنده: Kojima Productions
طراح: Hideo Kojima
تاریخ انتشار: ۱ سپتامبر سال ۲۰۱۵
پتلفرم: PC – PS3 – PS4 – Xbox 360 – Xbox One
سری بازیهایی که در عین دارا بودن ویژگیهای منحصر به فرد در گیم پلی، به دلیل شخصیت پردازی قوی و روایتی متفاوت از جنگها، حدود ۲۵ سال است که در میان مخاطبان جا باز کرده است. بعد از حدود ۷ سال، هیدو کوجیما تصمیم گرفت تا در نهایت حلقه گمشده این سری را که داستان آن را تکمیل میکند، منتشر کند و خداحافظی باشکوهی از این سری که توسط خودش ساخته و پرداخته شده، داشته باشد. Metal Gear Solid V : The Phantom Pain آخرین نسخه از سری Metal Gear است که کوجیما در رأس تیم سازنده آن قرار دارد و مسلماً همگان مشتاقاند تا آخرین ساخته کوجیما را تجربه کنند زیرا تضمینی وجود ندارد که پس از رفتن کوجیما، این سری نیز به سرنوشت سری بازیهای Resident Evil پس از رفتن شینجی میکامی، دچار نشود. به هر حال Metal Gear Solid V : The Phantom Pain ( که از این پس آن را TPP میخوانیم) در تاریخ ۱ سپتامبر عرضه شد و توانست بار دیگر نظر منتقدین را جلب کند و از هر دو سایت بزرگ دنیای بازیهای رایانه ای یعنی Gamespot و IGN نمرهٔ کامل ۱۰ را دریافت کند. اتفاقی که درست ۷ سال پیش و در زمان عرضه نسخه چهارم این سری نیز رخ داده بود و از آن زمان تا کنون تکرار نشده بود. با اینکه این عنوان در نظر منتقدان بسیار خوش اقبال بوده اما نظرات طرفداران کمی از منتقدان متفاوت بوده است. به طور کلی طرفداران این عنوان به دو دسته تقسیم شدهاند؛ دسته اول که از طرفدارن قدیمی این سری هستند و این نسخه را یک Metal Gear اصیل نمیدانند و دسته دوم که برای اولین بار است که یکی از نسخههای سری Metal Gear را تجربه میکنند و به شدت از این عنوان لذت میبرند. هر دو دیدگاه تا حدودی درست است. بیاید در ابتدا نقد دیدگاه خود را در قبال این بازی مشخص کنیم. TPP از مدتها قبل مشخص بود که قرار نیست دنبالهٔ اصیلی بر نسخههای قبلی باشد بلکه قرار بود این عنوان کمی تجاری تر شود و بتواند طرفداران بیشتری را جذب خود کند. جهان آزاد شدن بازی خود گواهی بر این نکته است هر چند این جهان آزاد شدن نه تنها به گیم پلی بازی صدمه نزده است بلکه آن را چندین برابر بهتر کرده است. به طور کلی میتوان گفت که TPP برای طرفداران جدیدش بسیار خارق العاده است و برای طرفداران قدیمی این سری نیز همین حس را تداعی میکند اما تنها در برخی از مسائل و زمینهها، طرفداران قدیمی را نا امید میکند و این نا امیدی به معنای عدم رضایت نیست بلکه به عبارت دیگر برخی از انتظارات و آرزوهای طرفداران قدیمی را بر آورده نمیکند اما این یدان معنا نیست که بازی ضعیف است بلکه خود طرفداران قدیمی نیز میدانند که این عنوان، شاهکاری در سبک مخفی کاری است که تا مدتها جانشینی برای آن یافت نخواهد شد. TPP دریچه جدیدی از مخفی کاری و روایت داستان در دنیای بازیهای رایانه ای است و مسلما این عنوان تا مدتهای طولانی از یادها نخواهد رفت و بدون شک خداحافظی باشکوهی برای کوجیما از دنیای Metal Gear است.
برای درک داستان باید بسیار عمقی نگر باشید و به نکات داستانی بازی سطحی نگاه نکنید. کوجیما استاد بازی دادن مخاطبان است و بارها این نکته را ثابت کرده. بنابراین برای درک داستان بازی باید توجه زیادی به حوادث حتی کوچک داشته باشید؛ برای مثال میتوان به نامگذاری این سری اشاره کرد. مسلماً برای خیل عظیمی نامی چون Metal Gear Solid، نا مأنوس و غیر قابل درک است و نمیتوانند بین این نام و محتوای بازی ارتباطی بر قرار کنند. برای درک فلسفه نامگذاری این بازی باید عمیق تر بیندیشید. مسلماً تا کنون اصطلاحی تحت عنوان “ماشین جنگی” به گوشتان خورده است. اصطلاحی که در جنگ جهانی دوم در خصوص آلمان نازی به شدت مورد استفاده قرار گرفت و اکنون به یک اصطلاح متداول تبدیل شده است. می دانید که هر ماشینی از قطعات کوچکی مانند چرخ دنده تشکیل شده است و در مورد ماشین جنگی، این چرخ دندهها، سربازها یا تجهیزاتی هستند که در نهایت سرنوشت جنگ را رقم می زنند. حال اگر یکی از این سربازان یا تجهیزات دارای توانایی های برتری باشند از القابی چون Perfect Gear یا Metal Gear برای آن ها استفاده می شود. از سوی دیگر، Metal Gear نام سلاحی در داستان بازی است که هر فردی به آن دست یابد می تواند دنیا را به سیطره خویش در آورد. با کنار هم گذاشتن این موارد میتوانید فلسفه نامگذاری این عنوان را درک کنید. Metal Gear داستان سربازانی را روایت میکند که با فداکاری در جهت پیشبرد اهداف سردمدارانش حرکت میکنند اما در نهایت متوجه میشوند که آنها تنها بازیچهای بیش نبودهاند و وجود آنها اهمیتی برای رؤسایشان ندارد و این همان مسئله ای که در نسخه سوم این سری به بهترین شکل ممکن به تصویر کشیده شد. اکثر درگیری های بازی نیز بر روی سلاحی به نام Metal Gear است که به تنهایی می تواند سرنوشت جنگ را رقم بزند.
با ذکر این مثال مشخص شد که برای درک داستان این عنوان باید توجه بیشتری داشته باشد و حال اگر این داستان فلسفی و نمادین، روایتی به عمد پراکنده داشته باشد، درک آن بسیار مشکل میشود. کوجیما در TPP درست دست به همین کار می زند و به سبک فیلمهای فیلمساز مشهور ژانر تعلیق آمیز یعنی دیوید لینچ، این بار دست به یک روایت پراکنده می زند که به چندین صفحه مقاله برای تفسیر نیاز دارد. این شیوه روایت تا پایان بازی برای مخاطب خسته کننده است اما پس از پایان بازی و کنار هم قرار گرفتن پازل ها است که هنرمندی کوجیما مشخص میشود، اینکه او چگونه توانسته این پازل غیر قابل حل را به بهترین شکل حل کند در حالی که مخاطب برای تفسیر آن باید چندین مقاله مطالعه میکرد. هر چند کوجیما در این عنوان نیز دست از بازی دادن مخاطب برنداشته است و چندین غافل گیری شوکه کننده در بازی قرار داده که برای مخاطب غیر قابل باور است و مطمئناً پس از متوجه شدن آنها، تا چندین دقیقه در شوک فرو خواهد رفت. کوجیما از آن جایی که خود تاثیرات جنگ را چشیده است و یکی از نزدیکانش را در جنگ جهانی دوم و در حملات آمریکا از دست داده، همواره در سری Metal Gear به نقد سیاستهای جنگ طلبانه پرداخته و سعی کرده تا چهرهٔ کثیف جنگ را به تصویر بکشد. TPP نیز قرار است از زاویه ای دیگر به تاثیرات جنگ بپردازد، اینکه چگونه جنگ باعث میشود که فردی که روزی یک قهرمان بوده، سقوط کند و هیچ چیزی جز انتقام اهمیتی برای وی نداشته باشد. جمله زیر که در میان یکی از تریلرهای بازی به نمایش در آمده بود، مسلماً بسیار قابل تأمل است :
نه برای هیچ ملتی، نه برای هیچ ایدئولوژی، نه برای قدرت، نه برای عدالت، نه برای آینده، نه برای عشق، نه برای صلح، تنها برای انتقام.
برای درک درست داستان TPP باید اطلاعاتی از داستان دو نسخهPeace Walker و Ground Zeroes داشته باشید، بنابراین در ابتدا شما را دعوت میکنم تا نگاهی به داستان نسخه Ground Zeroes که مقدمه اصلی TPP است داشته باشیم. ( لازم به ذکر است که برخی از وقایع رخ داده در نسخه Ground Zeroes بعدها در TPP به گونه دیگری روایت میشود، بنابراین برای جلوگیری از اسپویل داستانی TPP، داستان نسخه Ground Zeroes به همان صورتی که به نظر میرسد، روایت شده است)
“در حالی که انتظار میرفت پس از نسخهٔ چهارم، نسخهٔ پنجم این سری معرفی شود، کوجیما دست به یک کار غیر منتظره زد و عنوان Peace Walker را معرفی کرد. عنوانی که بازیکن را در نقش یکی از مشهورترین کاراکترهای این سری که پیش از این آن را در هیبت دشمن اصلی سالید اسنیک دیده بودیم قرار میداد، یعنی اسنیک یا رئیس بزرگ. داستان بازی دقیقاً پس از نسخهٔ سوم یعنی Snake Eater و در سال ۱۹۷۴روایت میشد. جایی که اسنیک از اینکه بازیچهٔ دست سیاستمداران شده است و استادش یعنی Boss به همین دلیل جانش را از دست داده، از کار برای دولت سر باز زده و گروهی به نام ارتش بدون مرز را در آمریکای جنوبی پدید آورده است که بدون هیچ توجه به ملیتها و سرزمینها، به کشورهای مختلف خدمات نظامی ارائه میدهد. در همین میان، دو فرد با نامهای گالوز و پاز از کاستاریکا به نزد اسنیک میآیند و از وی میخواهند جلوی تحرکات مشکوک نظامی در کشورشان یعنی کاستاریکا را بگیرد زیرا این کشور هیچ حقی برای داشتن ارتش ندارد. اسنیک با اصرار میلر، دوست صمیمیاش و پاز این مأموریت را قبول میکند. چیکو که بعدها در Ground Zeroes نقش مهمی ایفا میکند نیز در این نسخه با اسنیک آشنا میشود و وی را شبیه چگوارا میداند. یکی دیگر از شخصیتها مهم در نسخهٔ پنجم یعنی دکتر Huey Emmerich نیز که خالق متال گیر جدید است، در این نسخه معرفی میشود. سرانجام اسنیک موفق میشود جلوی متال گیر جدید و پروژهٔ Peace Walker را بگیرد البته به این قیمت که نام او و گروهش خدشه دار شود و دیگر همهٔ دنیا منتظر شکار آنها بودند. داستان Ground Zeroes نیز چندین ماه پس از Peace Walker در همان سال ۱۹۷۴ روایت میشود. اسنیک و میلر در حال تجهیز Mother Base و گروه Fox هستند که ناگهان یک خبر همهٔ آنها را آزرده میکند. بازرسان آژانس انرژی اتمی سازمان ملل قصد دارند تا از پایگاه آنها بازدید کنند تا از عدم وجود سلاح اتمی اطمینان حاصل کنند. ابتدا اسنیک و میلر اعتقاد دارند که این توطئه ای از طرف میهن پرستان و فرماندهٔ آنها یعنی Zero است تا تشکیلات آنان را نابود کنند و در نتیجه این درخواست را رد میکنند اما Huey Emmerich به طور خود سرانه با ارسال یک نامه این دعوت را میپذیرد و عملاً اسنیک را در یک عمل انجام شده قرار میدهد. از سوی دیگر به اسنیک و میلر خبر میرسد که پاز در زندانی در کوبا به نام کمپ امگا اسیر شده است و چیکو نیز برای نجات وی به آنجا رفته است. اسنیک که از اهمیت پاز آگاه است ( پاز یک جاسوس دو جانبه است، یعنی هم برای گروه Fox و هم گروه میهن پرستان کار کرده است. به همین علت اطلاعات مهمی از گروه میهن پرستان دارد که اسنیک به شدت علاقه دارد از آنها آگاه شود چون این گروه دشمن اصلی او است.)، تصمیم میگیرد او را نجات دهد. کمپ امگا تحت نظارت افرادی از گروه Xof است که فرماندهٔ آنها شخص بسیار مرموزی به نام Skull Face میباشد. فردی با چهرهٔ کاملاً سوخته که هم با اسنیک و گروهش دشمنی دارد و هم با میهن پرستان و Zero. در واقع او در مجارستان به دنیا آمده است و در کودکی خانواده و تمام افراد دهکدهاش در اثر یک حملهٔ هوایی از بین رفتهاند. احتمالاً او اسنیک و Zero را عامل مرگ خانواده و مردمش میداند و به همین دلیل در پی انتقام است. در واقع Skull Face سعی دارد هم از Fox و هم میهن پرستان انتقام بگیرد. اسنیک به کمپ امگا نفوذ میکند و چیکو و پاز را نجات میدهد ولی در همین حال به او خبر میرسد که به Mother Base حمله شده است. اینجا است که ماجرا برای اسنیک آشکار میشود. بازرسی از Mother Base حقه ای بیش نبوده است و در واقع هیچ بازرسی از طرف آژانس انرژی اتمی فرستاده نشده است و اینها همه نقشههای Skull Face بوده است تا بتواند با خارج کردن اسنیک به بهانهٔ نجات چیکو و پاز، Mother Base را نابود کند. در همین حال در بالگرد، چیکو متوجهٔ بخیه بر روی بدن پاز میشود و اسنیک در مییابد که یک بمب در بدن پاز کار گذاشته شده است تا آنها را نابود کند. پزشک بدون بیهوشی بمب را خارج میکند و خیال اسنیک از این بابت راحت میشود. اسنیک به سرعت خود را به Mother Base میرساند ولی تنها موفق به نجات میلر میشود و کل Mother Base در انفجار نابود میشود. اما کار هنوز به پایان نرسیده است. پاز که اکنون به هوش آمده است از یک بمب سخن میگوید اما اسنیک به او پاسخ میدهد که آنها بمب را از بدنش خارج کردهاند اما پاز بیان میکند که یک بمب دیگر نیز در بدن او کار گذاشته شده است. در واقع Skull Face یک بمب را برای ظاهر سازی به گونه ای در بدن پاز قرار داد تا اسنیک آن را بیابد و دیگر فکرش به سمت بمب دیگری نرود در حالی که یک بمب دیگر نیز در بدن پاز قرار داده بود تا کار اسنیک را تمام کند. پاز خود را از بالگرد به پایین پرتاب میکند و در همین حین بمب منفجر میشود. در اثر انفجار یکی از بالگردهای Xof به بالگرد اسنیک و میلر برخورد میکند و آنها به شدت زخمی میشوند. باقی داستان در The Phantom Pain روایت میشود.”
TPP نه سال پس از وقایع Ground Zeroes آغاز میشود، جایی که اسنیک یا بیگ بأس از کمای طولانی مدت خود بیدار میشود در حالی که در این مدت برای حفاظت از جان وی، از نام مستعار Ahab برای او استفاده میشد. با به هوش آمدن اسنیک، نیروهای XOF به بیمارستان حمله میکنند تا اسنیک را از پا در آورند. در این میان فردی به نام Ishmael به اسنیک برای فرار از دست XOF کمک میکند. فصل افتتاحیه بازی به طرز خارق العاده ای، عالی طراحی شده است و هنر کارگردانی کوجیما در آن مشخص است و تمی شبیه به فیلم های ترسناک دارد. بدون شک فصل افتتاحیه این عنوان بعد ها در میان برترین افتتاحیه های تاریخ بازی های رایانه ای حضور خواهد داشت. در نهایت اسنیک موفق به فرار میشود و توسط Ocelot از مهلکه نجات مییابد. وی به مقر جدید Mother Base ( از این پس آن را MS مینامیم) منتقل میشود و تصمیم میگیرد بار دیگر لباس رزم به تن کند و به گروهی تحت عنوان Diamond Dogs بپیوندد و از عاملان حادثه ای که نه سال پیش رخ داد، انتقام بگیرد. اولین مأموریت اسنیک نجات دوست صمیمیاش یعنی Kazuhira Mllier از افغانستان است. داستان بازی اینگونه آغاز میشود و مسلماً افرادی که اخبار بازی را دنبال کردهاند، از این مقدمه داستانی آگاهی دارند اما اینکه روند بازی چگونه رقم میخورد، کاملاً غیر قابل حدس است و علت آن هم همان شیوه روایت پراکنده کوجیما از داستان بازی است. نکته ای که چندان مورد پسند طرفداران قدیمی این سری نبوده است و یکی از نکاتی است که طرفداران اصیل این سری نسبت به آن انتقاد دارند. در واقع این طرفداران اعتقاد دارند که روایت داستان دیگر متال گیر گونه نیست و بازی از ریشههای خود فاصله گرفته است. این سخن تا حدودی درست است اما این نکته به معنای ضعف در روایت داستان نیست. کوجیما که بارها از علاقه خود نسبت به فیلمسازی سخن گفته است، در روایت داستان این نسخه سعی کرده کاملاً سینمایی عمل کند. علاوه بر استفاده از شیوه روایت پراکنده که از فیلمهای دیوید لینچ الهام گرفته شده است، کارگردانی کات سینها نیز این بار شکل جدیدی به خود گرفته است. هر چند کات سینهای این نسخه نسبت به نسخههای قبلی بسیار کمتر است اما همین کات سینها به بهترین نحو ممکن کارگردانی شده است.
کوجیما برای روایت کات سینها از تکنیک دوربین روی دست یا تک پلان استفاده کرد که چندی پیش نیز در فیلم تحسین شده Birdman استفاده شده بود. به اعتقاد عده ای تکنیک دوربین روی دست یک تکنیک قدیمی و خسته کننده است در حالی که این موضوع در مورد کات سینهای متال گیر به هیچ عنوان صدق نمیکند، بلکه کوجیما با استفاده از این تکنیک توانسته به بهترین شکل احساسات و فضای حاکم بر صحنه را به مخاطب منتقل کند. کارگردانی کات سینها بدون هیچ اغراقی عالی است هر چند که تعداد آنها نسبت به نسخههای قبلی کمتر است و همین کم بودن تعداد کات سین باعث شده که کمی روند داستان خسته کننده باشد اما کوجیما در جای جای بازی نوارهای مختلفی قرار داده است که با گوش دادن به آن است که لایههای دیگری از داستان بازی مشخص میشود. به عبارت دیگر اگر در طول بازی تنها به کات سینها بسنده کنید و به نوارهای ضبط شده گوش نکنید، نمیتوانید داستان بازی را به خوبی درک کنید و می پندارید که داستان بازی ناقص است در حالی اگر به تمامی نوار ها گوش دهید، مسلما سوال های بی جواب شما در طول بازی، پاسخ داده خواهد شد. داستان بازی ساختاری سریالی و اپیزودی دارد و همانند سریالهای تلویزیونی در ابتدای و انتهای هر مأموریت، نام ستارگان و سازندگان بازی به نمایش در میآید که البته این اقدام کوجیما در تلافی اقدام کونامی در حذف نام او از روی باکس آرت بازی بوده است. به طور کلی بازی دارای ۲ چپتر اصلی و احتمالا یک چپتر حذف شده است که قرار بوده در کمپ امگا دنبال شود.
در کنار روایت داستانی، شخصیت پردازی شخصیتها نیز عالی است. اسنیک که این بار دارای صداپیشه جدیدی به نام کیفر ساترلند است، به ندرت سخن میگوید و به همین دلیل کسانی که با صدای دیوید هیتر خاطره دارند، چندان متوجه عدم حضور اون نمیشوند زیرا به علت شخصیت سقوط کرده اسنیک، وی به ندرت سخن میگوید و در نتیجه صدای ساترلند نیز به ندرت شنیده میشود ولی با این حال وی کار خود را به خوبی انجام داده است. از سوی دیگر این شخصیت Ocelot با صداپیشگی تروی بیکر است که خودنمایی میکند. بیکر که اکنون یکی از برترین صداپیشگان دنیا بازیهای رایانه ای است، به خوبی با شخصیت Ocelot همراه شده است و این شخصیت را برای مخاطب باور پذیر تر میسازد. Kazuhira Mllier در این نسخه نقش متفاوت تری را ایفا میکند به این دلیل که در اکثر موارد نظراتی مخالف اسنیک دارد و در مقابل این Ocelot است که همواره با اسنیک موافق است و این تفاوت نظر، درگیریهای زیبایی را در روند داستان به وجود آورده است و به شکل گیری بهتر شخصیتها کمک کرده است. از سوی دیگر شخصیت Quiet یکی از بهترین شخصیتهای بازی است و طرفداران اصیل این سری را شیفته خود میکند زیرا به شدت شخصیت وی با فضای این سری همخوانی دارد. اولین رویارویی او با اسنیک و کات سین فوق العاده ای که کوجیما برای وی آماده کرده است، بدون شک فوق العاده است. هر چند این شخصیت در طول بازی سخن نمیگوید اما بازی عالی بازیگر آن یعنی استفانی جوستن که کوجیما شخصاً او را برای این کار انتخاب کرد، به غنای این شخصیت کمک شایانی کرده است. شخصیتهای دیگری نظیر Huey Emmerich، Eli و Code Talker نیز در بازی حضور دارند که نقش مهمی در روند داستان ایفا میکنند. شخصیت منفیاصلی داستان نیز Skull Face است که از همان مراحل ابتدایی و با همان اولین برخورد وی با اسنیک طی یک کات سین فوق العاده، به مخاطب رسماً معرفی میشود. کوجیما که خود نویسنده داستان بازی است، شخصیتهای مختلف بازی را به خوبی پردازش کرده است و به هر کدام فرصت حضور کافی در بازی داده است و در این میان با غافل گیریهای فوق العاده خود، مخاطبان را مبهوت میکند. شاید تنها بخش داستان بازی که برای عده ای فوق العاده و برای عده ای آزار دهنده و بی معنی باشد، پایان بندی بازی است که به شدت شوکه کننده است. البته نمیتوان به حذف اپیزود پایانی بازی و چپتری که در آن قرار بود بار دیگر به کمپ امگا باز گردیم اشاره نکرد که کمی به داستان بازی به خصوص در پایان بندی ایراد وارد کرده است ولی این مسئله در دستان کونامی بوده و کوجیما در این زمینه بی تقصیر است. داستان اصلی بازی در کنار نوار ها به تمامی سوالاتی که تا کنون درباره سری Metal Gear وجود داشته، پاسخ می دهد و چندین سوال باقی مانده نیز قرار بوده در اپیزود ۵۱ پاسخ داده شود که البته می توانید با مشاهده ویدیو آن به پاسخ سوال های باقی مانده نیز برسید.
کوجیما در TPP تنها شیوه جدیدی در روایت داستان را اضافه نکرده است بلکه او این بار Metal Gear را وارد سبک جهان آزاد کرده است. این اقدام کوجیما شاید ماهیت تجاری داشته باشد و برای جذب طرفداران بیشتر صورت گرفته باشد اما به قدری به تکامل گیم پلی بازی کمک کرده است که تجربه ای فراموش نشدنی در سبک مخفی کاری رقم زده است. بازی در دو فضای بسیار بزرگ یعنی بیابان افغانستان و جنگلهای استوایی استان زئیر آنگولا دنبال میشود. دو منطقه مورد نظر از نظر ویژگیهای ظاهری و زیست محیطی کاملاً مخالف یکدیگرند. در بخش ابتدایی بازی شما در بیابانهای افغانستان مأموریتهای خود را انجام میدهید و درست در زمانی که این بخش به نوعی در حال تکراری شدن است، کوجیما با یک تصمیم درست شما را به منطقه ای میبرد که ویژگیهای کاملاً متفاوتی دارد. دیگر خبری از طوفان شن نخواهد بود، بلکه این بار شاهد باران و جنگلهای استوایی خواهید بود. طراحی محیط بازی عالی است و به ندرت شاهد دو منطقه تکراری خواهید بود. ممکن است که برای چندین بار از یک منطقه عبور کنید ولی هیچ منطقه ای در بازی مشابه منطقه دیگری نخواهد بود. این محیط بزرگ باعث شده است که بازیکن آزادی عمل کاملی در انجام مأموریتها داشته باشد و همین نکته ارزش تکرار هر مرحله را بالا برده است به خصوص اینکه هر مأموریت دارای چندین هدف پنهان است که با انجام چندباره آن میتوانید به آنها دست یابید.
آزادی عمل بالای بازی این قدرت را به شما میدهد که خود روش انجام مأموریت را انتخاب کنید. میتوانید در کمال مخفی کاری مأموریت را انجام دهید یا اینکه به دل دشمن بزنید و حمام خون به راه بیندازید. البته باید به این نکته دقت کنید که اساس بازی بر مخفی کاری است و زمانی شما در پایان مأموریت رنک و منابع بیشتری دریافت میکنید که با مخفی کاری پیش رفته باشید. اما شاید جای سؤال باشد که این منابع چه استفاده ای در بازی دارد که به خاطر آنها برای هر مأموریت وقت زیادی صرف شود. در پاسخ باید گفت که در TPP، گیم پلی تنها شامل مأموریتهایی که با اسنیک انجام میدهید نمیشود بلکه دو بخش تأثیر گذار دیگر نیز در گیم پلی وجود دارد که بدون توجه به آنها پیشروی در بازی غیر ممکن است. اولین بخش MS یا همان پایگاه مادر است که باید به تجهیز آن بپردازید. بدون تجهیز و آپگرید کردن MS بسیاری از تجهیزات مورد نیاز در طول مأموریتها در دسترس نخواهد بود. MS خود بسیار بزرگ است و رسیدگی به آن ضروری است به خصوص اگر بازی را به صورت آنلاین دنبال کنید امکان حمله به MS شما نیز وجود دارد بنابراین باید همواره به MS توجه داشته باشید. MS شامل بخشهای مختلفی چون بخش پشتیبانی، پزشکی، مبازرات و … است که باید هر کدام از این بخشها را نیز ارتقا دهید. ارتقا این بخشها سبب میشود که بتوانید سلاحها و تجهیزات جدیدی برای خود بسازید و این ارتقا در گرو این است که مأموریتها خود را به گونه ای پیش ببرید که بتوانید تعدادی از سربازان دشمن را به MS منتقل کنید تا به نیروهای شما بپیوندند. مشاهده میکنید که چه قدر حساب شده بخشهای مختلف بازی به یکدیگر پیوستهاند؟ در نتیجه بی توجهی به MS سبب عدم موفقیت در مأموریتها میشود. اما بخش دیگر گیم پلی که دارای اهمیت است، مأموریتهایی است که سربازان شما انجام میدهند. شما به عنوان فرمانده MS این توانایی را دارید که به سربازانتان دستور دهید تا مأموریتها خاصی را انجام دهند؛ برای مثال میتوانید پیش از حضور در یک مأموریت سربازانتان را به منطقه اعزام کنید تا تجهیزات دشمن را نابود کنند و شما بتوانید با فراغ بال به انجام مأموریت بپردازید. پیروزی سربازانتان در این مأموریتها نیز بستگی به ارتقا واحد آنها در MS دارد و همانطور که میبیند سه بخش یاد شده کاملاً به یکدیگر پیوستهاند و باید همزمان به همه آنها توجه کرد. بخش مأموریتهای اصلی شامل مأموریتهای داستانی و فرعی میشود که هر دو به یکدیگر وابستهاند؛ برای مثال زمانی که به منطقه آفریقا میروید برای اینکه بتوانید از دشمنان اطلاعات دریافت کنید باید ابتدا طی یک مأموریت فرعی یک مترجم بیابید و به MS منتقل کنید تا بعدها بتوانید سخنان دشمنان را متوجه شوید.
از سوی دیگر بسیاری از وقایعی که در برخی از مأموریتهای فرعی رقم میخورند در روند اصلی داستان دخیلاند و برخی از مأموریتهای فرعی حکم یک مأموریت اصلی را دارند هر چند برخی از مأموریتهای فرعی کمی دچار تکرار شدهاند ولی ارزش انجام آنها آن قدر بالا است که این مسائل تاثیری در آن ندارد. نبردهای تن به تن یا CQC، بیهوش کرد دشمنان یا فرستادن آنها به MS از جمله قابلیتهای شما در بخش گیم پلی است. انجام یک مأموریت مخفیانه بدون تجهیزات مناسب امکان پذیر نیست و از این رو، TPP دارای یک سیستم فوق العاده ساخت سلاح است. با انجام هر مأموریت و مطابق نحوه عملکردتان در مأموریت، ساخت برخی از سلاحها برای شما ممکن میشود که البته ساخت هر کدام از آنها نیازمند موارد مختلفی چون ارتقا تیمهای MS است. بنابراین اهمیت ارتقا MS در بخش تجهیزات نیز بالا است. یکی از مهمترین تجهیزات بازی iDroid نام دارد که در واقع مقر فرماندهی شما در بازی و تمامی فعالیتها خود را میتوانید از طریق آن پیگیری کنید، از مشاهده نقشه گرفته تا ارتقا MS و انتخاب مأموریتها. همین پیوستگی گیم پلی بازی است که آن را از تکراری شدن خارج نموده است. با پیشرفت در روند بازی، تجهیزات بیشتری برای اسنیک در دسترس خواهد بود که شرایط انجام مأموریتها را برای وی آسان تر میکند اما بهترین بخش اضافه شده به بازی را میتوان قابلیت Buddy دانست که به وسیله آن میتوانید یک همراه را با خود به مأموریت ببرید. به طور کلی ۴ همراه در بازی با نامهای D-Horse، D-Dog، D-Walker و Quiet وجود دارند که هر کدام از آنها دارای قابلیتهای مختلف و هم چنین تجهیزات به خصوصی هستند. هوش مصنوعی بالای این همراهان باعث شده تا بازی همانند یک عنوان Co-Op به نظر بیاید. هر چه قدر از این همراهان بیشتر استفاده کنید، سطح آنها بالاتر میرود و تجهیزات بیشتر و بهتری برای آنها در دسترس خواهد بود. البته استفاده به جا و مناسب از آنها کاملاً بستگی به تاکتیک و استراتژی شما دارد و ممکن است با یک فرمان اشتباه باعث شکست مأموریت شوید.
همچنین هوش مصنوعی دشمنان نیز مثال زدنی است. هر چند در بازی درجه سختی مشخصی وجود ندارد اما اگر وارد مأموریتهایی شوید که اشاره شده سطح بالاتری دارند، مسلماً متوجه هوش مصنوعی بالای دشمنان میشوید. کوچکترین حرکت نا مناسب سبب میشود که دشمنان به حضور شما در منطقه شک کنند و بلافاصله به یکدیگر خبر دهند تا شروع به جست و جوی محیط کنند. هر چند در این مواقع قابلیتی به نام Reflux Mode زمان را به حالت آهسته در میآورد تا بتوانید دشمن را پیش از اینکه همگان را متوجه حضورتان کند، از میان بردارید اما اگر به دنبال یک مخفی کاری اصیل هستید، میتوانید با غیر فعال کردن این قابلیت، یک تجربه فوق العاده را برای خود رقم بزنید. اگر هم تصور میکنید که با یک بار رفتن مرحله و مشخص شدن محل دشمنان میتوانید با انجام دادن مجدد مأموریت، دشمنان را در مکانهای از پیش تعیین شده از سر راه بر دارید، سخت در اشتباه اید. با هر بار انجام دوباره مأموریت، محل دشمنان و حتی مسیری که طی میکنند، تغییر میکند و حتی رفتاری که انجام میدادند نیز، دچار تغییر میشود؛ برای مثال ممکن است پیش از شروع مجدد مأموریت یک سرباز در حال سیگار کشیدن باشد اما در انجام مجدد مأموریت، او را در حال دیده بانی در برج دیده بانی مشاهده کنید. گیم پلی TPP تنها بخشی از بازی است که گرفتن ایراد از آن بسیار سخت است زیرا جهان آزاد شدن این عنوان نه تنها باعث ضعف آن نشده بلکه موجب تکامل روند گیم پلی گشته است.
در کنار این موارد نباید از گرافیک این عنوان که به لطف موتور Fox Engine پردازش شده است، چشم پوشی کرد. گرافیک TPP بدون شک یکی از بهینهترین گرافیکهایی است که تا کنون پردازش شده است. بازی به قدری بهینه طراحی شده که کوچکترین افت فریمی در روند بازی دیده نمیشود. گرافیک TPP را نمیتوان یک گرافیک کاملاً نسل هشتمی دانست بلکه این عنوان از ابتدا قرار بوده که بر روی کنسولهای نسل هفتم عرضه شود و بعدها نسخههای نسل هشتمی نیز به آن اضافه شده است. با این حال گرافیک TPP را میتوان یکی از بهترین گرافیکهای میان نسلی دانست. طراحی محیط بازی بی نظیر است و شما را کاملاً تحت تأثیر قرار میدهد. Yoji Shinkawa، یار همیشگی کوجیما در سری Metal Gear، بار دیگر در این نسخه هنر طراحی محیطی و شخصیتهای خود را نشان میدهد. طراحی نسخه جدیدی از سلاح Metal Gear که در این بازی حضور دارد، بسیار زیبا است و به عظمت این سلاح کمک شایانی کرده است. از سوی دیگر نمیتوان به طراحی عالی تجهیزات و شخصیتهای اشاره نکرد. طراحی سلاحهای بازی نیز خارق العاده است و به کوچکترین جزئیات در آنها دقت شده است.
از سوی دیگر نور پردازی و سایه زنی بازی نیز یکی دیگر از نقاط قوت آن است. کوجیما و تیمش در این عنوان، دست به یک تکنیک جدید در نورپردازی زدهاند به نحوی که زمانی که مستقیم به منبع نور مینگرید، زوایه دید شما کم میشود و زمانی که به مکان دیگری مینگرید، بار دیگر به قدرت طبیعی بینایی خود دست مییابید. سایهها نیز در بازی مدام در حال تغییر اند چرا که زمان در بازی تأثیر گذار است و با گذر زمان، اندازه و مکان سایه اجسام نیز تغییر میکند. طراحی انیمیشنهای شخصیتها به ویژه اسنیک و همراهنش، فوق العاده است. انیمیشنهای اسنیک به قدری پویا و روان طراحی شدهاند که به هیچ عنوان حس غیر طبیعی بودن کنترل وی به شما دست نمیدهد. استفاده از تکنیک موشن کپچر و استفاده از بدل کاران حرفه ای برای ضبط صحنههای اکشن بازی، به کیفیت بالای آن کمک کرده است. از سوی دیگر انیمیشنهای منحصر به فردی نیز برای هر یک از ۴ همراه اسنیک طراحی شده است که نشان از وسواس بالای تیم سازنده دارد. هر یک از محیطهای بازی دارای طراحی به خصوصی هستند که آنها را از یکدیگر متمایز میکند. حتی بافت منطقههایی که برای مأموریت به آنها میروید به ویژه در بخش آفریقا، با یکدیگر تفاوت دارند برای مثال ممکن است در یک بخش از آفریقا شاهد زمینهای گل آلود باشید اما در قسمتی دیگر وارد یک معدن در دل کوه شوید. همین گستردگی محیط و پردازش بی نقص آن است که کیفیت بازی را در حیطه گرافیگ بالا برده و باعث شده تا این بخش نیز همانند بخشهای دیگر در سطح بالایی باشد.
همان طور که در ابتدای مقاله نیز ذکر شد، بازی از لحاظ صداگذاری چیزی کم ندارد. شاید کم صحبت کردن شخصیت اسنیک برای بازیکنان آزار دهنده باشد اما همان دیالوگهای کم نیز توسط ساترلند به بهترین شکل ممکن ادا شدهاند و عدم حضور دیوید هیتر چندان احساس نمیشود. تروی بکیر و رابین اتکین دانز که به ترتیب در نقش Ocelot و Miller سخن گفتهاند نیز، در کار خود کاملاً موفق بودهاند و تنش این دو در طول داستان به خوبی از آب در آمده است. سری Metal Gear همواره به دارا بودن موسیقی متن قوی مشهور بوده است و این نسخه نیز از این قاعده مستثنا نیست. هر چند به علت کاهش تعداد کات سینها، موسیقیها کمتری نیز برای این نسخه ساخته شده است اما همین تعداد نیز واقعاً گوش نواز هستند. برای نمونه شما را به شنیدن ۳ قطعه زیر دعوت میکنم :
کار ساخت موسیقی متن این عنوان باز هم بر عهده آهنگساز مشهور یعنی Harry-Gregson Williams بوده است که پیش از این نیز در نسخههای قبلی این سری، موسیقیهای گوش نوازی را تنظیم کرده بود. علاوه بر وی، آهنگسازان دیگری چون Akihiro Honda و Ludvig Forssell نیز در ساخت موسیقی این عنوان نقش داشتهاند و همکاری آنها باعث شکل گیری قطعات زیبایی در بازی شده است. کوجیما که همواره علاقه خود را نسبت به موسیقی با قرار دادن آهنگهای مختلف در تریلر بازیهای خود نشان داده است، در TPP نیز از قطعات کلاسیک و قدیمی و همچنین موسیقیهای جدید بهره میبرد که تعدادی از آنها مانند Sins of the Father و Nuclear را پیش از این در تریلرهای بازی شنیدهاید. این موسیقیهای زیبا که در برخی از مواقع پخش میشوند، شما را کاملاً با خود همراه میسازند به ویژه آنکه کوجیما با توجه به مفهوم این موزیکها، آنها را در بازی به کار برده است.
این داستان یک حماسه است
Metal Gear Solid V : The Phantom Pain با شکوه ترین عنوانی است که تاکنون موفق به تجربه آن شدهام. شاید پیش از عرضه بازی و با اتفاقاتی که بین کوجیما و کونامی رخ داد، تصور میشد که از کیفیت بازی کاسته شود اما کوجیما تمام تلاش خود را کرده است تا با نامی نیک از این سری خداحافظی کند. هر چند برخی از عواقب این درگیری نظیر حذف اپیزود پایانی و چپتر سوم بازی کمی به روند داستان صدمه زده است اما این مسئله جدا از روند ساخت و بررسی بازی بوده است و به ناشر بازی یعنی کونامی ارتباط دارد. اگر میخواهید که یک داستان غیر قابل پیش بینی، یک گیم پلی فوق العاده انعطاف پذیر و یک گرافیک بهینه را تجربه کنید، توصیه میکنم که Metal Gear Solid V : The Phantom Pain را در صدر اولویتهای خود قرار دهید. تجربه این بازی میتواند سلیقه شما را در خصوص بازیهای رایانه ای تغییر دهد و تجربهٔ جدید را برای شما رقم بزند.
پر بحثترینها
- فیل اسپنسر: هیچ خط قرمزی برای انتشار عناوین ایکس باکس روی پلی استیشن وجود ندارد
- ۱۰ بازی سینماتیک که میتوانند با بهترین فیلمهای سینمایی رقابت کنند
- فیل اسپنسر: تولید کنسولهای ایکس باکس در نسلهای آینده متوقف نخواهد شد
- کار ساخت بازی جدید ناتی داگ از سال ۲۰۲۰ آغاز شده است
- فیل اسپنسر: STALKER 2 یکی از مدعیان بهترین بازی سال است
- Red Dead Redemption 2: آیا آرتور مورگان رستگار شد؟
- بدون اشتراک پلاس، امکان انتقال فایل سیو بازیها از پلی استیشن ۵ استاندارد به پرو وجود ندارد
- مایکروسافت: هر دستگاهی میتواند یک ایکس باکس باشد
- بازی چندنفره Horizon احتمالاً در سال ۲۰۲۵ منتشر خواهد شد
- گزارش: Final Fantasy 16 روی PC تنها ۲۸۹ هزار نسخه فروخته است
نظرات
بالاخره نقدش اومد :shy:
دست آقای صفری درد نکنه…خیلی نقد کامل و پر و پیمونی به نظر میاد…رفتیم که بخونیم 🙂
—————————–
از زمان انتشار اولین شماره سری متال گیر سالید در سال ۹۸ رو کنسول دوست داشتنی ps1 تا به امروز ۱۷ سال میگذره و هر شماره تونسته ذره ای از دنیای غنی و وسیع این اسطوره ی دنیای بازی رو روایت کنه…کهنه سرباز جنگ سرد که دل میلیون ها نفر از طرفدارانشو با خودش میبره و در تمام این ۱۷ سال ما رو مجذوب بزرگی و وقار شخصیتش کرده…بیگ باس افسانه ایه که هرگز فراموش نمیشه…افسانه ای که باهاش زندگی کردم و به خاطرش ps2 گرفتم…هر چند که ممکنه رنج جنگ تن این کهنه سربازو به درد آورده باشه اما بیگ باس اسطوره ای تموم نشدنیه…متال گیر اون روی سکه جنگ رو به همه ما نشون داد…همون روی سیاه و ویرانگر…و نشون داد چطور سربازان تحت تاثیر افکاری که به خوردشون میره در مقابل هم صف میکشن و چطور انسان ها مورد سوء استفاده رهبران قرار میگیرن…پسران آزادی، اسنیک ایتر، تفنگ میهن پرستان، و سر انجام فَنتِم پین…خسته نباشی کهنه سرباز…وقتش شده که پوتینت رو آویزون کنی و اندکی از درد این سالها رو تسکین بدی
————————–
ممنون آقای صفری…نقدتون بسیار خوب بود
خیلی بازی خوبی بود .من رو ps3 رفتم گرافیکش خوب بود جوری که منو راضی کنه .ولی خوب یه سری جاهاش مشکل داشت .ولی داستان بازی عالی بود :yes: کوجیما دوست داریم :rotfl: :rotfl:
دستتون درد نکنه که نقدش کردید .
برم بخونمش .
__________________________
واقعا امتیاز ۱۰ لایق این بازی است . متای ۹۵ لایق بازیی به این شاهکاری نیست . باید متاش ۹۷ میشد .
نمی دونم چرا بعضی از سایتا ۸۵ یا ۸۰ به این بازی دادن .
شما نسخه نسل ۷ رو بازی کن متوجه میشه افت فریم نسبتا زیادی در ساعاتی که آفتاب هست مخصوصا سوار اسب مشاهده میشه که آزار دهندس و جابجایی دور بینو سخت میکنه ولی نسل هشت و pc همچین مشکلی نداشت
نسخه های نسل هفت اصلا نقد نشدن و امتیازی نگرفتن
تمام نقد ها مربوط به نسخه های نسل هشت و pc بودن و هر ایرادی هم بوده به همین نسخه ها گرفته شده…البته تفاوت بین نسل هشت و هفت صرفا فنی بوده و ارتباطی به سیر داستانی نداره و اکثر انتقادات متوجه همین روند روایت بازی بوده
عالی :blush: :yes:
بچه ها من شنیدم میگن مراحلش یکنواخته
میشه شما بگین چطوره؟
خسته کننده میشه بعد از چند مرحله؟
اگه از لحاظ محیطی که بازی درش جریان داره بخوام بگم آره تکراریه و تنوع محیطیش کمه و ممکنه خسته کننده بشه…اما از نظر ماموریت ها من که خسته نشدم…البته هنوز تموم نکردم اما تا اپی.زود ۲۵ که رفتم هنوز جذابیت داره واسم…یه مقدار هوش مصنو.عیش خسته کننده ست یعنی یه مقدار پر.تن از مرحله و بهتر بود باهوش تر میبو.دن…چون کشت.نشون خیلی راحته ممکنه بهت احساس خستگی دست بده…
—————————
در کل از نظر من خسته کننده نبوده و مخصوصا پایگاه ما.در و ماموریت های جانبی باعث شدن به جذابیت بازی اضافه بشه اما با این حال بازی به پای شماره چهارم نمیرسه…از همه نظر…ولی به شدت بهینه ست و رو pc که من هیچ افت فریمی رو رو بالاترین تنظیمات ندیدم
کاش چاپتر ۳ رو به بازی دوباره اضافه کنند
داش کلا ۱۵ دقیقه است فیلمش هم تو آپارات هست برو ببین
هر چند که افسانه متال گیر فراتر از اعداد و ارقامه اما صرفا برای اطلاع دوستان متای این شماره اینطور بوده:
نسخه xone ——- متای ۹۶ از ۹ نقد
نسخه pc ———- متای ۹۵ از ۹ نقد
“نسخه ps4 ——- متای ۹۳ از ۷۴ نقد” (مهمترین متای این بازی همین نسخه ps4 که تعدا نقداش به مراتب بیشتر از دو نسخه دیگه ست) … هر چند که بازم میگم این بازی فراتر از متاست
ببینم یه سوال مثلا برای بازی بیشترین متایی که رو یه نسخه کنسول خاص مثلا در اینجا x1 بوده در نظر گرفته میشه مثلا برایTPP میگن متاش ۹۶ه یا ۹۳؟
اونی که بیشترین نقد رو داره اون متای اصلیه
پس یعنی الان متای متال! ۹۳ حساب میشه در کل ؟
بله، درسته
تعداد نقد خیلی مهمه…۹ تا نقد کجا و ۷۴ تا کجا…هر چقد تعداد نقد بیشتر باشه میانگینی هم که بدست میاد معنی دار تره…متای متال تا الان همون نسخه ps4 با متای ۹۳ هستش
واقعا ارزش این همه زمان رو داشت. ایول آقای صفری :yes: :yes: :yes:
راستی فکر نکنم این آخرین عنوان Metal Gear باشه چون سری Metal Gear Rising ادامه داره. البته این آخرین کار “بیگ باس”ــه.
بچه ها پیشنهاد میکنم کل Sountrack های این عنوان رو دانلود کنین. واقعا عالی هستن. من که هر روز یه چندتاشو گوش میکنم.
این آخرین متال گیری بود که کوجیما ساخت به همین دلیل فکر می کنم آخرین متال اگیر اصیل باشه و به همین دلیل اون رو آخرین متال گیر حقیقی می دونم
به هرحال منبه شخصه خیلی منتظر شماره بعدی MGR هستم. ممنون بابت نقد.
من به شخصه منتظر اثر بعدیه کوجیما هستم!
نقد کوتاه:
شاید بزرگترین مشکل قسمت جدید MGS اپن ورد شدنش باشه که باعث شده بیشتر مراحل تکرار به نظر بیاند و اون هم به خاطر اینکه همیشه در یک محیط هستش در کنار اون هوش مصنوعی دشمنان گاهی اوقات اح.مقانه به نظر می رسه چرا که گاهی اوقات از ۱۰ سانتی متری نیز شما رو نمی بینند! افت فریم در بعضی از کات سین های نسخه ps4 نیز کمی آزار دهنده است خوشبختانه مشکلات بازی به همینجا ختم می شه و مشکلی دیگه ای مشاهده نشده ارزش بازی از نظر بنده ۹ هستش و نمراتی هم که در بخش داستان گیمپلی گرافیک و صدا موسیقی می دم به ترتیب ۱۰ -۸-۸-۱۰ هستن
ممنون بابت نقد و بررسی
دقیقا مثلا تو حالت نشته میری جلوش تازه چراغ قوه در میاره دو و اطرافو نگاه میکنه، بعدش تازه تورو میبینه
و مثلا شما سعی کنید (الته نیازی به تلاش نیست) فقط برید جلوی دشمنا وایستید تا شما رو بکشند اون موقع مسخره بازیو می بینید دو تا تیر میزنه بعد میدوه سنگر میگیره بعد دو باره ۲ تا تیر میزنه فرار میکنه
و وقتی میدوید صدای چکمه ها از صدای گلوله بیشتره
نقد کامل و نمره دهی عالی بود
شما باز این بازی میتونین زندگی کنید
این بازی از شاهکار هم شاهاکر تر است
و مطمئنن گوتی خودشه.
ممنون از نقد فوق العاده زیبا
خیلی شاهکاره بازیش
ممنون بابت مقاله
چه عجبب، خسته نباشید
ولی بازی برای یک هفته جذاب هست بعدش دیگه خیلی خسته کننده میشه،من تا اپیزود ۲۷ رفتم دیگه حتی سراغ بازی هم نمی رم، اخه یعنی چی چهار ساعت باید mission رو انتخاب کنی ۲ ساعت تو راهی که بری یک نفرو بکشی
منم اول همین فکرو میکردم. ولی باید هر ماموریت روش کارتو عوض کنی. buddyـتو عوض کن. بخدا تاثیر داره.
یه مشکل دیگه هم هست اونم اینکه شما تو یه ماموریت نمیتونید هم D-horse هم D-dog و یا quite رو ببرید و فقط همواره باید یکیشو انتخاب کنیم
بعداین buddy رو عوض کنم
میخواین اصلا کل diamond dog باهات بیان یه نفر رو بکشی؟
بزارین متال گیر انلاین ۳ بیاد کلا دیگه بخش offline و online شاهکار میشه
چه ایراداتی میگیرن دوستان انگار که ۲۰ ساله مامور مخفی هستن
کل مقاله بالا خوبی ها رو گفت منم ایراداتش رو گفتم والا من که با کونامی یا کوجیما مشکل ندارم میگم اگه این نقص ها را هم برطرف میکردند بازی به نوعی perfect بود
حتما اپیزود ۵۱ رو ببینید، ولی بازم سوال بی جواب زیاد،باید برم کوجیما رو پیدا کنم همه ی سوال ها ی بی جواب رو ازش بپرسم
اپیزود ۵۱ رو تجریه نکردم
ولی لباس جنگ رو وقتی میپوشید طبیعتا صدای زیادی ایجاد میکنه
بازی خسته کننده نیس ما هستیم که ب بازی خسته کننده نگاه میکنیم
یه مرحله برو تو دل دشمن
یه مرحله همرو مخفی بکش یکم برو با تجهیزاتت حال کن
کسی که مثل خودم عاشق سبک مخفی کاری باشه هیچ وقت اینجوری موقع ها خسته نیمشه
چون هر لحظه براش بازی چذاب تر میشه و واقعا احساس میکنه تو اون محیط هست
لامصب خیللللللللللللی خوبه این بازی
:reallypissed: :reallypissed: :reallypissed:
نقد عالی بود مرسی :yes:
ممنون بابت نقد نمره هم کاملا حقشه
هنوزم دارم بازیش میکنم اصلا خسته کننده نمیشه
چه عجب بعد از اینکه خیلی از دوستان گفتن نقد رو گذاشتین
ممنون اقای صفری
اما به نظرم ارزش صبر کردن رو داشت که یه نگاه کلی انداختم کامل بود
رفتم برای خوندن
خب ما تصمیمون این بود که به جای یه نقد سرسری یه نقد جامع بنویسیم. دیگه بابت تاخیر هم شرمنده ایم. 😉
من خودم بازیش کردم با چاپتر ۲زیاد حال نکردم چون ماموریت تکراری داشت (اصلی) و هم داستان ناقص
ببینید برای باز کردن ماموریت های اصلی تو چپتر دو اصلا نیاز نیست ماموریت های تکراری رو برید. ماموریت های فرعی رو برید به خصوص زرد رنگ ها و همچنین به کاست های زرد رنگ هم گوش کنید، خود به خود ماموریت های کلیدی باز میشه. داستان هم همونطور که تو مقاله ذکر کردم در کنار گوش دادن با کاست هاست که کامل میشه.اصلا گوش دادن به کاست ها یکی از شناسه های سری متال گیر هست و باید بهشون گوش بدین
خسته نباشید آقای صفری ، به جرات یکی از پر محتوا ترین مقاله های اخیر هست …
متال گیر سالید ۱ تا ۳ رو بازی کردم و یکمی هم Piece walker
از از نظر کل داستان، به خاطر کات سین های کم و ماجرای نه چندان جالب Skull ضعیف به نظرم می رسید
ولی وقتی بخش دوم داستان شروع شد همه چی تو نظرم عوض شد !
داستان Quiet فوق العاده زیبا بود ! شاید تو هر نسخه از این سری یه بار مو به تنم سیخ شد
توی آخرین متال گیر Quiet واقعا عالی بود…. آهنگش، محیط کویر افغانستان و اون طوفان شن، و البته کاری که Quiet کرد…
“Peace”
————————–
به نظر من غنی ترین نسخه بازی چه از نظر روایت داستان و چه از لحاظ بصری (نسبت به زمان خودش) نسخه چهارم رو ps3 بود…حماسی ترین نسخه به نظرم همین بود…مخصوصا ظاهر شخصیت الد اسنیک که به صورت نمادین می شد تاثیر سالهای جنگ رو تو چهره ش دید
برعکس نسخه های قبلی این عنوان واقعا خسته کننده است شماره ۴ تا به حال برترین متال گیر است
البته ممکنه کوجیما بازم متال بسازه چون بعد از شماره متال ۴ هم گفته بود آخرین نسخه است
ولی من بیشتر دوست داشتم همون شماره ۴ آخرین نسخه باشه چون پایانش بینطیر بود
این است قدرت کونامی
اقایون نقدتون بی نظیر بود
لطفا بگید کی pes 2016 رو نقد میکنید؟
این است قدرت استاد کوجیما :yes:
قدرت کونامى :rotfl: :rotfl: 😐 😐
فعلا که ک،ونامى یک قسمته متألو حذف کرده
اگر کونامی نبود پس کوجیمایی هم نبود و در نتیجه دیگه متالگیری هم نبود
کونامی کلی پول این بازی رو داد برای ساخت تا شما بتونید بازیش کنید
حالا اینجوری میکنید
کوجیما اگه خیانت کار نبود هیچ وقت به سرمایه و محبوبیت کونامی لتمه نمیزد
کوجیما خیلی خدمت کرد برای کونامی ولی ان اواخر دیگه کلا هم محبوبیت کونامی رو زیر سوال برد هم سحامشو تو امریکا!!! اینقدر از این شرکت های بزرگ انتقاد کنید تا دیگه بازی های aaa نسازن و شما حسرت به دل بمونید بعدشم سازنده هرچی داره از سر ناشرره
طرف به ترین بازی دنیا هم داشته باشه ولی ناشری برای انتشاره بازیش نداشته باشه که فایده نداره :wilt: :idk: :no: :no: :no:
آدولف جان “لطمه” و “سهام”
🙂
سری بازی متال گیر یکی از شاهکار های دنیای گیم بود من به شخصه از همه نسخه های این بازی لذت بردم بابت مقاله ممنون عالی بود
نقد عالی بود مرسی بابت وقتی که گذاشتی
چند تا سوال اساسی 🙂
با عرض پوزش مجبور شدم تا اون بخش از نظرتون که مربوط به اسپویل بود رو پاک کنم و از سایر عزیزان هم تقاضا دارم درا ین مطلب از سوال در مورد داستان خودداری کنن تا داستان برای عزیزانی که هنوز بازی رو تجربه نکردن فاش نشه. سوالاتتون رو می تونید در این بخش از انجمن مطرح کنید
https://forum.gamefa.com/Thread-MGS-V-The-Phantom-Pain-Story-Thread
با تشکر از نقد عالی میخواستم بدونم این اپیزود حذفی واقعا قطعی شده و یعنی تو خود بازی مخفی نیست؟ این که چقدر به داستان صدمه زده و اون ویدویو که مربوط به بخش حذف شده است این بخش رو کامل میکنه یا خیر
بله حذف شدن قطعی هست و فیلمش هم موجوده در اینترنت. اون اپیزود به یه سری سوالات باقی مونده از داستان بازی پاسخ میده. ببینیدش ضرر نمی کنید
خسته نباشید مقاله ی خوبی بود لینک فیلم قسمت سوم رو دارید ?:-) ?:-)
تو آپارات جستجو کنید هستش
رو این سیستم میاد بنظرتون
Quad core 2.3ghz Cpu: amd phenom 9670
Ram: 6gig ddr2
Gpu:ati 6670 3gig
بازی شاهکار واقعی بود جوری که الان به سرم زده برم همه نسخه های قبلیشو ببینم یا بازیشونو گیر بیارم..فقط هنوز نتونستم تموم کنم :pain:
ترو خدا اگه میتونین راهنمایی کنین :
اسپویل
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
عاقا این skulls تو مرحله ۳۷ که یهو ازون کامیونه میزنن بیرونو پجوری باید کشت؟؟؟تو این مرحلش گیر کردم :weep:
.
.
.
.
.
۲ راه داری
.اطرافتو نگاه کن دوتا تانک میبینی سوارشون شو بعد بکششون
.با کامیون فرار کن
مرحله ۳۷ نیست
هست.اپیزود سی وهفت همون مرحلس با سختی بیشتر
هم،ه أسل،حه هاتو ار پی جی و نارنجک ان دازو این ا بردا،ر بعد بر،و سوا،ر تانکه شو داشت تان،کت میت،رکید پیاد،ه شو سوا،ر اون،یکی شو بعد او،نم دا،شت میت،رکید ازش پ،یاده شو با ار،پ،یجی بزنش و نار،جک انداز وقتی مر،دن اگر میتونی کامیونو بفرست پایگاه یا نه با کامیون از اونجا دور شو
الان بگه اونی که منفی داد دلیلش چیه ؟
ممنون اقای محمد حسین صفری مقاله بسیار زیبایی بود
اولین متالی بود که بازی کردی؟mohammad madridista
آره داداش…متاسفانه نسلای قبل نتونستم بازیش کنم ولی این یکی کلی حال داد بهم :-))
نقد خیلی خوبی بود من تو نسل ۸ تمومش کردم اما یادم نمیاد این مرحله رو ?:-) راستی منم عضو جدیدم
خوش اومدی :-))
ممنون 😉 من فکر کنم کم سن ترینم اینجا!!! :laugh:
اینجا سن و سال مهم نیست
از هر سنی تو گیمفا عضو هستن
مهم صمیمیت بین کاربرای گیمفاست و اینکه همه عضو یک خانواده ایم
به هر حال موفق باشی 🙂
اخه بعضی ها میگن بچه ها نباید بازی ۱۸ سال به بالا کنند :rotfl: من که خودم ۱۱ سالمه نمی ترسم
آواتارت رو دوس دارم :inlove:
کسی کیج یکی از شخصیتای محبوب منه :yes: :yes: :yes: :yes:
ولی سعی کن زیاد بازیای ناجور نکنی :laugh: :laugh: 😉 😉 😉
Who’s next منم همین حدوداس بازیای ناجورم برام مشکلی نیست بازی میکنم حالا خوبه پدرم گیر نمیده راحتم :laugh: 😀 :rotfl:
خخخ از چه نظر میگی؟؟؟؟ممنون قابلت رو نداره :rotfl: :yes:
از نظرای…
بدجور هجده سال به بالا
شما چند سالته؟؟؟؟ 😎 who’s next
دکتر، چی میگی دعوا هایی که اینجا راه میفته بینه دو تا قبیله سرخ پوست که با هم دشمن هستند راه نمیفته
همینکه داداش در نظر داشته باش همه همه اینطوری نیستن
اگر فرد منطقی باشه این خبرا نیست درسته شاید بگی این مثلا یکی سنه پایینه ولی دلیل نمیشه که
تو پستای مربوط به فیفا و پس و همچنین کریستن و مسی نره بهتره :rotfl: :rotfl:
گناه ما چیه؟؟؟؟؟
هیچی تو ذهنشون یک افراد بی عقل افتاده که حرف شون نه مرتبته و فقط فن بازی ولی همه اینجوری نیستن
هیچ بازی بدتر از gta v نیست!!خخخخخخخ بازی نکردمش هنوز(از نظر…)
بد تر GTAV هم هست نگران نباش ویچر مثال گاد اف وار مثال
میدونم از نظرشو …
خوش اومدین 😉
من ویچر رو بازی نکردم اما گاد أف وار مثل gta نیست
اره باز
نه هنوز کم کم میخوام بخرم انچارتد کالکشنو خریدم بازی بعدیم اونه
بالا سمت چپ اسم پروفایلتون هست بعد بزن روش بعد برو صندوق دریافت
حتما بخر معرکست من یه گیمپلی ازش دیدم دلم نیومد نخرمش سفارش دادم لینک soundtrack رو میخوای خیلی جالبه
من با Xbox one Xbox 360 و ps4
اخه اسپم حساب میشه و پاک میشه نظرات شاید هم بن شد
فعلا من میرم
دوستان اینجا محل اسپم دادن نیستا 😐
اسپم ندید لطفا
ابتدا تشکر برای این مقاله بسیار خوب
قبل این بازی اگه توانستید نسخه های peace walker ،ground zero ،snake eater رو تجربه کنید تا از داستان بازی درک بهتری داشته باشید
شخصیت پردازی در این سری فوق العادست برای مثل شخصیت های ocelot quiet که بهترین شکل در کنار شخصیت اصلی به کارشون ادامه میدن
گرافیک بازی واقعا عالیه و البته کمی افت فریم و باگ در نسخه های نسل هفت وجود داره
مراحل بازی شاید تکراری بنظر برسد ولی خب خیلی از متال گیرهای همینروند رو داشتن و برای مثال حتی یک مرحله رو دو یا سه بار باید مجددا انجام میدادیم
گیم پلی بازی بی نقصه و بشدت واقع گرایانه ساخته شده و با آزادی عملی که در اختیار گیمرها قرار دادن عملا باعث جذابیت بیشتر بازی شده
وجود سه جهان آزاد
افغانستان و آفریقا و بخش جذاب مادر بیس که گشت و گذار در منطقه مادر بیس بسیار جذاب و غرور انگیز و بسیار گسترده که با ماشین و هلی کوپتر حدودا یک ربع زمان نیاز دارید تا ذز کل مادر بیس بازدید کنید
Realtime آب وهوایی هم به خوبی در بازی قرار داده شده و در هر لحظه امکان آفتاب و طوفان شن و باران وجود دارد
Buddy های کارآمد که باعث تنوع در مراحل میشوند و کاربردهای مختلف دارند
درسته که کات سین ها نسبت به نسخه های قبل کم شده ولی این امر طبیعیه با وجود صبر و حوصله کم امروز جوامع حتی همین کات سین ها رو خیلی ها نگاه نمیکنند چه برسد به کات سین های طولانی
در این بازی هر چیزی را میتوانید ارتقا دهید از بخش های مختلف مادربیس تا انواع لباس و سلاح و buddy ها
روایت داستان خوب ولی کمی سردرگم و کم شدن boss fight
پایان بازی شوک عجیبی رو به خیلی ها وارد کرد ولی خب بازی دنباله دار تمام میشه تا ناقص و باعث به وجود آمدن سوال های زیادی میشه
در کل از این نسخه متال گیر اذت بردم و امیدوارم بازهم متال گیرهای دیگه ای رو شاهد باشیث مخصوصا این پایان بازی به گونه ای تمام میشود که میشه انتظار یک نسخه دیگر را داشت
دوست عزیز شما اگه نسخه ۴ رو بازی کرده بودید اینطور نمیگفتید تنوع مراحل زیاد داستانی بینظیر و گیمپلی عالی اگه نسخه های قبل رو بازی کرده باشید متوجه میشید که گیمپلی این نسخه خیلی ساده است و بیشتر مثل اسپلینتر سل شده
نقدتون عالی بود در ضمن به کسایی که فکر میکنن بازی ناقصه باید بهتون بگم که کامله!! شما اگه تمام مرحله ها رو رفتین و فکر میکنین که پایانشو دیدین باید بگم که در اشتباه هستین چون یه secret mission داره که اگه اونو بتونین باز کنین در اصل اون مرحله ی آخره که کاملا خشکتون میکنه بیشتر از این نمیتونم راهنمایی کنم بخاطر اسپویل!!
اگه نقد ویدیویی ویچر ۳ رو بزارید ممنون میشم
مگه شما این مرحله رو رفتی؟
ببینم میتونی تو پ.خ راهنماییم کنی تا بفهم کجا این مرحله پیدا کنم
ممنون میشم ازت اگه راهنمایی کنی
حالا سکرت سکرت هم نیست. منظور دوستمون اینکه مراحل ۴۵ و ۴۶ که در واقع یکیشون سرنوشت شخصیت کوایت هست ودیگری پایان اصلی بازی، بعد یه سری کار ها آزاد میشن که قبلا هم گفتم یعین انجام ماموریت های فرعی و گوش دادن به کاست ها
خب پس خیالم راحت شد
چون این دوستمون یه طوری گفت سکرت گفتم شاید مرحله جدید باشه
نه منظورم منم همونه. بخاطر اسپویل نشدن گفتم سکرت.
ایشالا برنامه دا م برای تابستون سال دیگه ۲۵ تا اپیزود باقی مونده هم برم :rotfl:
منظورتون ۴۷؟
من تا ۵۰ باز کزدم همرو رد کزدم حتی extrame هارو
ولی ابهام تو داستانش هست ولی داستانش محشرهههههه
ازادی عمل که نگو
من تمامی main mission ها و تمامی side ops ها رو کامل رفتم و بازی رو درنوردیدم 😀
بازی عالیه ولی دیگه ۱۰ نباید بهش داد زیاد خوب گرفتین ۹.۶ خیلی بهتر بود چون بازی باگ های خطر ناکی هم داشت داستان هم یکم کسل کننده شده وسط های بازی ولی ممنون از نقد
نقد رو گذاشتین بالاخره، منم امروز بازی رو گرفتم واقعا عالیه. :yes: :yes: :yes:
من اپیسود ۲۰ گیر کردم
لطفا کمکم کنید.
بازی رو ریختم اپدیت ریختم کرک 3dm ریختم ولی وقتی می خوام وارد بازی بشم stop working با یه صفحه سفید می یاد.بقیه سایت ها نوشتن که برای حل مشکل stop working باید اکانت steam داشته باشی ولی من می خوام بازی رو بدون نیاز به steam بازش کنم.راستی ساعت pc هم روی bejing اما مشکل سفیدی صفحه رو حل نمی کنه.
لطفا راه حل پیشنهاد بدید و یا لینک دانلود کرک دیگری رو بدید. 😥
واقعا یکی از شاهکارترین بازی های کسنولی است.تنها بازی که خاطرات زیادی باهاش دارم و اسطوره و افسانه ی به اسم بیگ باس خلق شد.هیچوقت فراموش نمیشه.ممنون از مقاله زیبا
اقا تو رو خدا اسپویل نکنید :pissedoff: :reallypissed: :pain:
تو هر خبر مربوط به متال گیر یا هر بازی دیگه ای حداقل یه اسپویل هست.
به لطف فضای مجازی دارم بازی رو تموم میکنم.
شاهکار…
باید این کلمرو جاى این گیم گزاشت
حیف…
چرا کونامى چپتر سه رو حذف کردى
اگر حذف نمیشد خیلى مورد استقبال بیشتر قرار میگرفت
ممنون برای نقد زیباتون
_______________________________________
ولى با اومدن متا متال گیر سالید به ۹۳ شانس گوتى شدن فالوت بیشتره
متاش پایین هم نمیومد بازم احتمال گوتی شدن فالوت خیلی زیاده
توهین نباشه ولی شاهکار تاد هاوورد از شاهکار کوجیما خیلی بهتره
:yes: :yes: :yes: :yes:
دمت گرم حرف دلمو زدی :yes: :yes: :yes:
:yes: :yes: :yes: :yes: :yes:
:yes: :yes: :yes: :yes:
دمت گرم حرف دلمو زدی :yes: :yes: :yes:
:yes: :yes: :yes: :yes: :yes:
بازم میگم حرف دلمو زدی :yes:
من واقعا منتظر متال بودم برای اینکه طرفدار قدیمیشم ولی انتظارم رو برآورده نکرد امیدوارم فال اوت اینطوری نباشه
برای بار ۱۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰ام گوتی هیچ ربطی به متا نداره.
بازی هایی مثل:بتمن،ویچر،متال و فالوت هرکدومشون مدعی گوتی هستن به هزار دلیل پس عجولانه تصمیم گیری نکنین چون پیش بینی واقعا سخته و انصافا هم هرکدوم از این بازی ها گوتی بشه کسی نمیتونه بگه ناحق بوده چون واقعا هرکدومشون شایسته هستن.
پانتوم پین ۱۰۰ مرحله داره!!!!!یا نه
در بخش داستان اصلی ۵۱ ماموریت و در بخش فرعی ۱۵۷ ماموریت وجود داره
به نظر من لایق این نمره نبود با اینکه بازی فوقالعاده ای بود اما مشکل هم کم نداشت
محیط های تکراری و خسته کننده
وجود credits در پایان هر مرحله
داستانی ضعیف تر نسبت به نسخه های قبلی
همه نظرات قابل احترام هستن فقط در باب درج شدن نام سازنده ها در ابتدا و پایان هر مرحله بگم که چون بازی ساختار اپیزودی و سریال مانند داره باید هم همینگونه باشه و اسم سازنده ها ابتدا و انتها به نمایش در بیاد
یک مقدار بازی تکراری هست که امیدوارم در مراحل بعد درست بشه.
ممنون بابت نقد :yes:
تا یه ماه دیگه تجربش می کنم فقط یه چیزیش رو مخمه اینکه یکی اومد در مورده بانو quiet اخره بازی یه چیزیرو اسپویل کرد یه ذره از شوقه بازی کردن این بازی ازم کم کرد داداشای عزیز لطفا به بهونه پرسیدن مراحل بازی خوده بازی رو اسپویل نکنن پس انجمن برا چیه 😐 😐 😐 😐
ممنون از آقای صفری عزیز واقعا مقاله ای در خور این عنوان به رشته تحریر در آوردن و خوندنش حسابی بهم چسبید
امیدواریم بتونم بزودی این بازی روتجربه کنم
بازی فوق العاده زیبایی هستش و واقعا من که لذت بردم از دوستانی که نسخه های فبلی رو تجربه کردن یک سری سوال دارمنام شخصیت در شماره های ۱ و ۲و۴ سالید اسنیکه? ایا سالید اسنیک فرزند بیگ باسه ? اگر سالید اسنیک فرزند بیگ باس هست پس چرا تو متن خوندم که دشمن بیگ باسه ? ممنون میشم از دوستان که بی این سوالات من پاسخ بدن
۱. شخصیت اصلی متال گیر، متال گیر ۲، و متال گیر سالید ۱ و ۲ و ۴ سالید اسنیکه که در شماره ۴ به خاطر ظاهرش که منشا بیولوژیکی داره با اسم اُلد اسنیک یا اسنیک پیر هم شناخته میشه
2. بله، سالید اسنیک پسر بیگ باسه
۳. توضیح این سوال خیلی پیچیده ست و باید رو داستان سری مسلط باشی اما به طور خلاصه باید بگم که نیروهای فا.کس هاَوند ماموری به نام رمز رو.باه خاکستری رو برای کسب اطلاعات جا.سوسی به اَوتر هِوِن میفرستن که دست.گیر میشه…بیگ باس یکی از سر.بازاشو (سا.لید اسنیک) میفرسته برای نجات روباه خاکستری…
——————————
این وسط اتفا.قاتی میفته که سا.لید اسنیک متو.جه میشه بیگ با.س پشت همه اون اتفا.قاته و با وجود اینکه بیگ با.س بهش میگه من پدر.تم اما باز سا.لید بیگ با.س رو می.کشه…توضیح اون اتفا.قات طولانی و پیچیده ست و میتونی به متا.ل گیر ویکی رجوع کنی
با این بازی خیلی حال کردم فقط یه کم یکنواخته!!!
من نمیدونم چرا احساس میکنم تو اپیزود ۲ دارم همون مراحل اپیزود ۱ رو میرم!!!
راستی کسی میتونه بگه مرحله ۴۳ چجوری باز میشه؟؟
اگه اسپویل داره لطفا تو پ.خ بهم بگید ممنون بد جور تو کف موندم
کلا اگه کسی بازی رو بازی کرده بیاد یه بحث با هم داشته باشیم
اکنون به یاری گیمری شما نیازمندیم :hypnotized:
چندین مرحله فرعی برین خود به خود باز میشه. اپیزود ۴۳ یکی از بهترین اپیزود های بازی هست. واقعا حس عجیبی تو اون مرحله به گیمر دست میده
انصافا قشنگ و بزرگه. ولی ویچر ۳ هم چیزی کم نداشت. برای goty من ویچر رو انتخاب میکنم.
یه نقد بی نقص از یه بازی بی نقص ! فوق العاده هست این بازی! دست نویسنده درد نکنه
بچه ها کسی میدونه اون دختره کی یارت میشه؟؟
یک دفه اومد که با اسنایپ منو میزد آخرش با تیر زدمش دیگه نیومد
کسی میدونه کمک کنه مرسی
برادر زدی کشتیش بعد میگی چرا نمیاد :rotfl: نباید اونجا بهش شلیک می کردی. باید دست نگه می داشتی تا بتونی بفرستیش مادر بیس
یعنی تمومه دیگه نمیاد؟؟؟
اگه دوباره اون مرحلرو برم برام آزاد میشه؟؟؟
فکر نکنم دوباره برید آزاد شه حالا امتحان کنید شاید شد
منم بازی رو گرفتم
به نظرم از هر نظر شاهکاره
اپیزود چهل هستم
احساسات تو بازی موج میزنه
بعضی جاها داشت اشکم در میومد
شخصیت کوایت فوق العادست از لحاظ احساسات
ببخشید من دوباره سوال میپرسم این چپتر ۳ که میگن حذف شده چند تا مرحله رو شامل میشده و این که اگه اون ویدیو رو ببینم دیگه داستان بازی تکمیل میشه ؟
ببینید مشخص نیست که تو چپتر ۳ قرار بوده چه اتفاقی بیفته ولی بنده از اونجایی که تو فروم های طرفداری متال گیر عضوم اونجا خوندم که قراره بوده برگردیم به کمپ امگا. اگه دقت کنین یه صحنه هایی از کمپ امگا تو تریلر E3 2014 هست که تو گرند زیرو هم نبود و تو بازی هم نبود. یه سری صحنه های دیگه هم تو تریلر ها هست که تو بازی دیده نشد
بازی در امریکا وکانادا هم جریان داره یا اون هم جزو حذفیات هستش؟
خیر جریان نداره فقط تو افغانستان و آنگولا جریان داره. همونطور که قبلا هم گفتم مشخص نیست که در چپتر ۳ قرار بوده چه اتفاقی بیفته و اصلا بریم آمریکا یا نه
من خیلی کم نظر میدم اما انقد این نقد عالی بود درست دونستم تشکر کنم
واقعا نقد فوق العاده کامل وعالی بود مخصوصا روایت داستان های PW و GZ !!
دست مریضاد نویسنده…
بازی هم بشدت عالیه و نمره کاملا منصفانه س
“دست مریزاد”
تنها چیزی که منو ناامید کرد که با سریهای قبل فرق داره….Boss Fight نداره!!! سری قدیمی ها هر مرحله میرفتی جلو boss Fight داشت که هرکدومشون به روش خواسته خودش شکست میدادی…:( خیلی باحال بود.
حرفه بدی نزدم که انقدر منفی میدین میگم BOSS FIGHT نداره , MGS V بهترین بازی از نظر من. قطعا کسایی که منفی دادن سری های قبل رو تجربه نکردن.
شرمنده بخاطر اسپم
عجب نقد تپلی.مرسی اقای صفری زیبا بود
سلام بچه ها ببخشید این متال گیر چرا اینجوریه!؟ وقتی Chapter 1 رو تموم کردی و چند مرحله از Chapter 2 رفتی مراحل قدیمی رو میگه دوباره برو ولی خیلی سخت ترشون میکنه مثلا تو یه مرحله اصلا اسلحه و Air Support و Buddy نداری!!!! 😮 😮 😮
چجوریه اینا رو چجوری رد کنم؟
ممنون
تو نظرات قبلی هم ذکر کردم، ماموریت های فرعی رو برید به ویزه ماموریت های فرعی زرد رنگ و همچنین به کاست های زرد رنگ هم گوش کنید. مراحل بعدی خود به خود باز میشه
هر چی از داستان و گیم پلی غنی این بازی بگم کمه ممنون از نقد زیباتون
سلام دوستان.
میتونید به من بگید اون قسمت مشکی که از پیشانی snake بیرون زده چی هست؟
ممنون میشم.
یه شی خارجی هست که در انفجار انتهای نسخه گرند زیرو، وارد سر اسنیک شده
این مربوط به demon level ئه اسنیک میشه هر چی بیشتر بکشید یا بمب اتم بسازید یا … بزرگ تر میشه خون روی اسنیک هم پاک نمیشه باید یه سری کارای خوب انجام بدی که دوباره بره تو..
خطر اسپویل
کاربرانی که بازی کردن جواب بدن
دوستان ی سوال فنی : بخش بیمارستان این بازی کجاس ؟ اونجایی که باید از بیمارستان فرار کنی ؟ من الان جایی هستم که برای اولین بار اون مخترعه رو میبینی بعد نقش منفی از پله ها می اندازش پایین . لطفا راهنمایی کنید برای من سوال شده . آیا اون مرحله رد شده بازی من ایراد داره یا هنوز به اونجا نرسیده ؟ بازی من کرک شدس easy setup .
نسخه PC به دلیل مشکلی که در پایان مرحله ابتدایی که همون بیمارستان هست داره، با سیو بعد از مرحله اول عرضه شده یعنی شما بازی رو از مرحله دوم و افغانستان شروع می کنید به همین دلیل با مرحله بیمارستان که مرحله اول هست رو به رو نمی شید. البته بعدا در چپتر دوم این مرحله تکرار میشه و می تونید انجامش بدید
برا من همچین مشکلی نداشت
برای شما هم کرک شدس ؟
چقدر مونده تا چپتر ۲ ؟ الان من episode 12 هستم ؟
داداش سیوتو پاک کن…از اول برو درست میشه…یکی از دوستان چند روز پیش اینو گفت منم انجام دادم درست شد…ینی حیفه اول بازیو نبینی..کل بازی یه طرف اون افتتاحیش یه طرف..
این مشکل در نسخه ی اورجینال PC وجود نداره…
اون مرحله بیمارستان، مقدمه بازیه.
اما وقتی تموم میشه، بازی گیر میکنه و دیگه نمیاد واسه همین تو نسخه های کرکی اونجا رو رد کردن. اگه میخواید اون رو هم بازی کنید باید سیوتون رو پاک کنید. (تو منوی بازی گزینه یکی مونده به آخر) ولی باید دوباره سیوتون برگردونید
این بازی یه نکته ی منفی داره و اونم بالن های بازیه که به دشمنات میبندی و با سرعت زیاد پرت میشن تو آسمون.
به شدت بچه گانه و کارتونیه و از ابهت و حس جدی بازی کم میکنه
سیستم Fulton الکی و تخیلی نیست و واقعا تو جنگ جهانی دوم ازش استفاده میشده تو یوتوب یه سرچ کن Fulton recovery فیلماشو میتونی ببینی
Fulton Recovery تو واقعیت به همون سرعت و دقت کار میکنه ؟
اصلا فکر نمیکنم بتونه انسان و تجهیزات سنگین رو حمل کنه و اونجوری که من شنیدم برای حمل ابزار و چیزهای سبک به کار میرفته تو مواقع خاص . خطا هم تو کارش زیاد پیش میومده
. از اینا گذشته این فقط نظر من نبود خیلی مردم تو یوتیوب هم همین نظر منو داشتنه که این قابلیت بازی رو کمی مسخره کرده
آره منم با اینش حال نمیکنم.
تانکو میتونی بدی هوا!! یعنی چی این آخه!
نههههههه تو جنگ جهانی اصطفاده میکردن . مورد داشتیم لندن رو با Fulton فرستادن بالا : ))))
اعتراض نکن الان فن بوی های Peasant میریزن سرت
گرافیک بازی بسیار بهینه و عالی کار شده طوری که بعضی وقتا تو بازی به فکر میرم که انگار دارم فیلم می بینم!
هیچ باگی تا حالا ندیدم هیچ افت فریمی ندیدم فریم از ۶۰ تکون نمی خوره
متاسفانه این سگه رو من دیر فهمیدم ورفتم دنبالش الان بعد ۵ ۶ ماموریت باز وقتی میام به پایگاه همون اندازه مونده ! پس کی بزرگ میشه و به کار میاد؟!
ببخشد چه طوری باید سگه رو پیدا کنم
خیلی ممنونم اقای صفری عزیز…. یکی از بهترین نقد هایی بود که تو این چند سال گذشته تو گیمفا خوندم … شما تو نقدتون طرفدارای این بازی رو به دو دسته تقسیم کردین … خوب منم جز گروه اولم و به نظرم این بازی برای من و امثال من نا امید کننده بود…اصلا و ابدا داستان و نوع روایت ان در حد اندازه های متال گر های قبلی نبود! به نظرم کوجیما این متال گر رو برای طرفدارای قدیمی نساخته و به بازی صدمه زیادی زده … البته این رو هم بگم این بازی نا امید کننده از خیلی بازی های الان جلوتره منتها اصلا انتظازات ما رو براورده نکرد اونم نزدیک به بعد از ۷ سال انتظار!!!
منم به همین خاطر ابتدای نقد این نکته رو گفتم و البته ذکرم کردم که این بازی به هیچ عنوان قرار نیست برای طرفداری قدیمی باشه بلکه قراره مخاطب جدید جذب کنه. شما خودت اگه جای کوجیما بودی ۲ میلیون طرفدار قدیمی رو ترجیح میدادی یا ۲۰ میلیون مخاطب جدید؟ مسلما کونامی هم روی این موضوع تاکید داشته که بازی باید عامه پسندانه تر باشه و این نکته رو می تونید تو فروش بازی ببینید که تا الان بیشترین فروش رو تو سری داشته
آقایه صفری دستتون درد نکنه واقعا نقد زیبایی بود :yes: واقعا هیچ نکته منفی تو بازی وجود نداره بخاطر همین شاهکاره 😀 😀
اقا از این کانتینر ها ( همون مستطیلی ) چطوری میشه استفاده کرد
چون fuel خیلی کمه و نمیدونم چطوری از اونا استفاده کنم؟
fulton رو لول آپ کن
به به نقد عالی بود،اگر چه تعجب هم نداشت چون به دستان استاد صفری نوشته شده!
در مورد بازی هم که شاهکار به تمام معنا بود،اگر چه مشکلات داستانی داشت اما خوب میشه چشم پوشی کرد!
امیدوارم چپتر گم شده ما یعنی چپتر سوم هم بزودی توسط کونامی منتشر بشه تا ببنیم اخره این داستان
پر پیچو خم چگونه پرونده اش بسته میشه؟
ممنون بابت نقد فوق العاده تون اقای صفری،کم پیدا شدید خواهشا بیشتر به ما گیمفایی ها سر بزنید! :yes:
بنده مسئولیتی ندارم در تیم گیمفا و این نقد رو هم افتخاری نوشتم. ممنون از لطفتون
عجب بازی خوبی براتون ساختم برید حالشو ببرید 😉
هرچقدر فک میکنم نمیفهمم چرا کونامی چپتر ۳ این بازیو حذف کرده
این میتونه توی گوتی شدن بازی مشکل ایجاد کنه ولی امیدوارم که این بازی گوتی بشه چون واقعا ارزششو داره :yes: :chic: :inlove:
از وقتی شاهکارم بیرون اومده خواب به چشام نیومده شدیدا منتظر نمره گیمفا بودم بلاخره میتونم یه امشب راحت بخوابم
اخره بازی همون مرحله که پیرمرد پیدا میکنه
خیر بازی ادامه داره پس از اون
قا من توی این بازی phantom pain گیر کردم بعد از اپیزود ۱۰ مرحله بعدی برام باز نمیشه باید چیکار کنم تور رو خدا یکی راهنمایی کنه گیر کردم تو اینجا
به نظرم باید ۹ بشد. حقش نبود.البته نظر منه چون چند تا باگ و مشکل دیدم توش.
یکی از بهترین بازی هایی بود که تو امسال تجربش کردم……ممنون از نقد زیبا و کاملتون.
روی این سیستم چجوری اجرا میشه؟؟؟؟
ram:6
graphic:nvidia geforce gt630
cpu:intel core e5400
داداش روی Low راحت میتونی بازی کنی….. 🙂 🙂 🙂