قهرمانی جدید متولد میشود… | نقد و بررسی عنوان Uncharted: Drake’s Fortune
سال میلادی ۲۰۰۷ سال زیاد خوبی برای دارندگان کنسول PS3 نبود. خیلی از بازی های انحصاری این کنسول در آن سال مولتی پلتفرم شد و ضرر زیادی به این کنسول و شرکت سونی وارد کرد. بازی های انحصاری این کنسول هم به جز تعدادی از آن ها چنگی به دل نمی زدند و هر روز دارندگان کنسول PS3 را نا امیدتر می کردند. همه این عوامل باعث شد که نگاه خیلی از بازیبازها به تنها امید آن ها در سال ۲۰۰۷ یعنی بازی Uncharted: Drake`s Fortune معطوف شود. شرکت بازی سازی ناتی داگ قبل از عرضه بازی Uncharted تریلرهای زیادی را در دسترس بازیبازها قرار داده بود، تمامی این تریلرها بیان کننده این بود که گویا قرار هست یک شاهکار دیگر در صنعت گیم متولد شود.
اما سوال اینجا بود که آیا شرکت ناتی داگ توانست در سال ۲۰۰۷ یک بازی زیبا را برای کنسول PS3 منتشر کند؟ آیا این شرکت توانست که طرفداران و دارندگان کنسول PS3 را خشنود کند و آن ها را از ۶۰۰ دلاری که بابت خرید PS3 داده بودند راضی کند؟ جواب یک کلمه است: بله!
________________________________________________________
سازنده: ناتی داگ
ناشر: SCEA
سبک: اکشن – ماجراجویی
تاریخ انتشار: ۱۹ نوامبر سال ۲۰۰۷
پلتفرم: PS3
باید ذکر کرد که بازی Uncharted یکی از بهترین بازی های عرضه شده در سال ۲۰۰۷ در تمامی پلتفرم ها و همچنین بهترین بازی منتشر شده برای کنسول PS3 بود. شرکت Naughty Dog یکی از معدود شرکت های بازیسازی است که همواره بازی های آن مورد استقبال بازیبازها قرار گرفته است. این شرکت کار خود را با سری بازی های Crash Bandicoot در سال ۱۹۹۶ آغاز کرد و سپس در سال ۲۰۰۱ عنوانی با نام Jak and Daxter که یکی از بهترین بازی های کارتونی آن زمان بود را منتشر کرد. بهتر است بگوییم که یکی از دلایلی که کنسول PS1 توانست به موفقیت های زیادی دست یابد وجود همین سری بازی Crash Bandicoot بود که توانست بازیبازهای زیادی را به سمت این کنسول روانه کند. بازی Uncharted: Drake`s Fortune که از سخت افزار کنسول PS3 به خوبی بهره برده است، نام شاهکاری دیگر را برای این شرکت بازیسازی رقم زده است.
داستان: جذاب، کلیشه ای، مرموز!
همانطور که شما هم می دانید یکی از مهمترین خصوصیاتی که یک بازی کامپیوتری باید آن را داشته باشد تا به موفقیت های خوبی دست یابد، داستان آن است. برای اینکه با داستان جذاب این بازی به خوبی ارتباط برقرار کنید ابتدا بگذارید که به ۴۰۰ سال قبل برگردیم… داستان بازی حول محور شخصیت سر فرانسیس دریک (Sir Francis Drake) است و وقایعی که همگی مربوط به این شخصیت است را روایت می کند. حال در ابتدای کار به معرفی شخصیت های بازی می پردازیم:
Sir Francis Drake
سر فرانسیس دریک کاپیتان کشتی و جزو فرقه ی دزدان دریایی بود. همانطور که می دانید مهمترین خصوصیتی که دزدان دریایی داشتند غارتگری بود. در قرن ۱۶ میلادی، دزدان دریایی حاکم تمامی آب های دنیا بودند. مسلما جناب سر فرانسیس هم از این قاعده مستثنی نبود اما باید گفت که او به وسیله قدرت و تسلیحات زیادی که در اختیار داشت یکی از بی رحم ترین دزدان دریایی آن زمان بود. به طور مثال، سر فرانسیس توانسته بود کشتی های زیادی را مخصوصا از کشور اسپانیا در دریاها غرق کرده و به همین خاطر عنوان شوالیه را از ملکه الیزابت دریافت کند!
او غارتگری بسیار بی رحم بود و به هیچ چیز و هیچ کس رحم نمی کرد. او در سفرهای خود علاوه بر ویران کردن بندرها و خانه های مردم، طلا و جواهرات زیادی را به غارت برد تا برای نوادگان خود منبع بزرگی را به ارث بگذارد! پس از غارت و جمع آوری گنج های فراوان، سر فرانسیس تصمیم می گیرد که گنج خود را در جزیره El Dorado واقع در اقیانوس آرام مخفی کند. سال ها پس از این وقایع سر فرانسیس دریک به شکلی ناگهانی و البته مرموز با افتادن از کشتی خودش در ساحل پاناما کشته می شود! خب حتما با خود می گویید که این وقایع چه ربطی به شخصیت اصلی بازی یعنی نیتن دریک دارد؟ بگذارید برگردیم به زمان حال…
Nathan Drake
نیتن جوانی بسیار سرسخت و نترس است که همیشه خود را برای درگیری با دلالان اسلحه و قاچاقچی ها آماده می کند. این جوان، قهرمان دوست داشتنی و جذاب بازی ما است. نیتن دریک کسی است که در بدست آوردن گنج های قدیمی و همچنین حل معماهای تاریخی تبحر خاصی دارد. علاوه بر تمامی این ها او فکر می کند که یکی از نوادگان سر فرانسیس است! از اجدادش حلقه ای به او ارث رسیده که ارتباطی با اجداد خود مخصوصا سر فرانسیس دریک دارد. پس به همین خاطر قصد دارد که این موضوع را به دیگران ثابت کرده و از همه مهمتر گنجی که از اجدادش به او ارث رسیده را پیدا کند. البته او در این راه تنها نیست…
Elena Fisher
شخصیتی به اسم الینا فیشر نیز در بازی حضور دارد که یک فیلم ساز و مستند ساز است. یک شخصیت کاملا پر انرژی… . مسلما یک مستند ساز دنبال سوژه هایی می گردد که پرخطر و جذاب باشند. خب پس با این حساب چه سوژه ای بهتر از نیتن دریک؟
Victor Sullivan
او فردی نسبتا پیر و مسن است. این شخص که صدای دلخراشی دارد و بیشتر اوقات هم در حال سیگار کشیدن است، به گفته خودش در جوانی همیشه به دنبال گنج های قدیمی و قیمتی بوده و برای انجام این کار خطر های زیادی را نیز متحمل شده است. به طور مثال عده ای دوست ندارند که سر به تن او باشد! با این حال نیتن دریک او را مربی خود می داند.
متاسفانه شرکت Naughty Dog تنها شخصیت قابل بازی را نیتن قرار داده است، در صورتی که می توانست همین قابلیت را برای کاراکتر های دیگر از جمله الینا در بازی قرار دهد. بدین ترتیب ما در بازی فقط و فقط وقایعی که برای شخصیت نیتن رخ می دهد را مشاهده می کنیم و از داستان کاراکتر های دیگر اطلاع چندان زیادی نداریم. البته این را هم ذکر کنم که در بعضی از مراحل بازی مانند زمانی که سوار قایق موتوری می شویم ما باید هم کنترل نیتن و هم کنترل الینا را در دست بگیریم، به این صورت که نیتن قایق موتوری را کنترل می کند و النا هم با تفنگ از خود و نیتن محافظت می کند.
خب برویم سراغ داستان اصلی بازی…
در ابتدای بازی ما شاهد هستیم که نیتن و الینا توانسته اند پس از ماجراجویی های فراوان، تابوت سر فرانسیس دریک را پیدا کنند (نیتن برای پیدا کردن تابوت از همان حلقه ای که به او ارث رسیده بود کمک گرفته است). اما از بدشانسی نیتن، زمانی که او در تابوت را باز می کند متوجه می شود که جسد سر فرانسیس در تابوت نیست! او فقط یک صندوقچه کوچک را پیدا می کند که داخل آن یک دفترچه خاطرات وجود دارد. این دفترچه خاطرات متعلق به سر فرانسیس دریک بوده و بیانگر این موضوع است که جناب دریک در آخرین ماجراجویی خود به آمازون سفر کرده است.
به این ترتیب نیتن خود را برای یک ماجراجویی دیگر آماده می کند که ناگهان اتفاق دیگری رخ می دهد. نیتن در حالی که در کشتی به همراه الینا حضور دارد از دور مشاهده می کند که چندین قایق به سمت آن ها حرکت می کنند. بله درست حدس زده اید، آن ها دزدان دریایی عصر حاضر هستند! در این زمان نیتن به سرعت با ویکتور سالیوان تماس می گیرد و به او می گوید که سریعا برای نجات آن ها اقدا کند. سپس اسلحه مخصوص خودش را که یک Pistol است از کیف در می آورد و یک اسلحه هم به الینا می دهد تا از خودش دفاع کند. پس از چند دقیقه مقاومت ناگهان چند نفر از دزدان دریایی با موشک های قدرتمند خود کشتی را سرنگون می کنند. در همین حین ویکتور سالیوان با هلیکوپتر از راه رسیده و نیتن و الینا را سوار هلیکوپتر خود می کند تا هر چه زودتر از مهلکه ای که در آن گیر افتاده اند فرار کنند. پس از فرود هلیکوپتر، نیتن با ویکتور سالیوان در مورد این دفترچه خاطرات گفتگو می کند و… به این ترتیب ماجراجویی خود را برای دستیابی به یک گنج بزرگ شروع خواهید کرد.
طراح افسانه ای بازی Soul Reaver یعنی امی هنینگ (Amy Hening)، کارگردانی بازی را بر عهده داشت و هر چند از داستان سنگین با پیچش های پر تعداد در آن خبری نیست اما هنینگ موفق شده حس یک اکشن ماجراجویانه و سرگرم کننده فیلم های هالیوودی را به خوبی در Uncharted به مخاطب منتقل کند. داستان بازی عموما سر راست و در عین حال جذاب و مرموز بوده و خوشبختانه علیرغم سادگی قصه، شخصیت ها پرداخت خوبی داشته و عمق و جذابیت مناسبی دارند.
گیم پلی: بی نظیر
گیم پلی در Uncharted چند بخش مختلف دارد و می توان آن را به سه بخش اکشن، ماجراجویی و پلتفرمر تقسیم کرد. چیزی که کاملا واضح و مشخص است شرکت Naughty Dog در خلق شخصیت های بازی به خصوص شخصیت منحصر به فرد نیتن وقت زیادی را صرف کرده است. حرکاتی که این شخصیت برای مقابله با دشمنان سرسخت خود مانند تکنیک های مختلف Combo انجام می دهد بسیار لذت بخش است. به طور مثال زمانی که شما در حال درگیری با فردی هستید، در ضربه آخر که قرار است دشمن شما کشته شود، بازی به یک حالت آهسته ی زیبا تبدیل می شود که همین امر لذت بازی را چند برابر می کند. علاوه بر آن ها، حرکات و طریقه راه رفتن نیتن هم به خوبی طراحی شده است و باید از کسانی که تکنیک Motion Capture را در صنعت گیم اختراع کرده اند متشکر بود. در این بازی همانند یک فیلم واقعی هر عملی که در بازی انجام می شود یک عمل متقابل را در بر دارد. شما زمانی که در حین بازی هستید خیال می کنید چیزهایی که در بازی به کار رفته اند قابل لمس بوده و همه چیز در حال حرکت است.
نیتن در حالی که یک فرد تنومند است اما بدن انعطاف پذیری دارد. به طور مثال او می تواند به خوبی از یک مکان به مکان دیگر از طریق راه رفتن روی دیوار و با کمک عوامل مختلف نقل مکان کند، البته بعضی از منتقدان می گویند که بازی Uncharted از بعضی جهات شباهت های زیادی به بازی های دیگری مانند Tomb Raider ،Prince Of Persia و حتی Gears Of War دارد. به طور مثال راه رفتن روی دیوار در این بازی مانند بازی Prince Of Persia طراحی شده است. همچنین پریدن از یک صخره به صخره ی دیگر هم شباهت زیادی به بازی Tomb Riader دارد. طریقه کاور گرفتن یا تیر زدن هم مانند بازی Gears Of War است. هدف گیری خودکار (هدف گیری بدون Auto – Tragettly) به خوبی انجام می شود اما گاهی گلوله ها اثر دقیق و مناسب خود را نمی گذارند. دوربین هم با چپ و راست شدن های گاها آزار دهنده عملکرد ضعیفی دارد و نیاز به تغییر و تنظیم فراوان برای پوشش کامل محیط درگیری در برخی مبارزات از جذابیت این سکانس ها می کاهند. درگیری هایی که در بازی رخ می دهد واقعا نفس آدم را بند خواهند آورد! بعضی اوقات زمانی که شما در پشت سنگر کمین کرده اید ناگهان آن سنگر به وسیله دشمنان نابود می شود و بهترین کار در چنین زمانی این است که با فشار دادن دکمه دایره سریعا به یک سنگر دیگر منتقل شوید. زمانی که شما آسیب می بینید صحنه بازی کم کم و با توجه با آسیبی که خورده اید سفید می شود. هوش مصنوعی دشمنان فوق العاده است، آن ها گاهی از چند تاکتیک محاصره و پیشروی استفاده می کنند تا شما را گیر بیندازند و در تعداد نسبتا زیادی از تمام جهات حمله می کنند اما گاهی تعداد زیاد آن ها مبارزه را تا حدی خسته کننده می کند. علاوه بر این، دشمنان شما به طور مداوم نارنجک هایی را نیز به سمت شما پرتاب خواهند کرد تا شما را مجبور کنند که از سنگر خود فاصله بگیرید.
همانطور که در بالا ذکر شد، بازی Uncharted دارای یک سیستم درگیری یا همان Combo بسیار متنوع است که هر بار اجرای این فنون چند ثانیه طول می کشد. زمانی که شما ضربه ای به صورت دشمن خود وارد می کنید چهره دشمن شما به صورت خیلی طبیعی به عقب می رود. می توان گفت با هر ضربه ی شما، دشمن نیز عکس العمل مختلفی را نشان می دهد. علاوه بر سیستم Combo شما قادر خواهید بود که از چند نوع هفت تیر (Pistol)، مسلسل های گوناگون مانند (AK 47) و همچنین تک تیراندازها (Snipe) و نارنجک ها استفاده کنید. البته لازم به ذکر است که شما در بازی علاوه بر نارنجک ها (برای پرتاب نارنجک ها و همچنین نگه داشتن تعادل نیتن در هنگام عبور از روی تنه درخت باید از قابلیت SIAXIS کنترلرهای PS3 استفاده کنید) فقط می توانید دو اسلحه از نوع هفت تیر و مسلسل حمل کنید. مرحله های بازی به زیبایی طراحی شده و از تنوع خوبی برخوردارند اما متاسفانه همگی خطی کار شده اند و امکان حرکت آزادانه در این مرحله های بسیار پر جزئیات ندارید و ساختار خطی مرحله ها تنها در درگیری ها اندکی وسیع تر می شود ولی در عوض وجود سکانس های قایق و ماشین سواری علاوه بر ایجاد تنوع نسبی، به حس ایندیانا جونزی! بازی نیز می افزایند.
گیم پلی بازی تنوع خوبی دارد و گردش بین بخش های پلتفرمر، ماجراجویی و اکشن منطقی کار شده اند اما در پرش از این بخش های ساده و متوسط به مبارزات با اسلحه و سکانس های تیر اندازی، درجه سختی بازی دچار تغییرات شدیدی شده و در نتیجه به نوعی عدم تعادل در سطح Difficulty بازی حاصل می شود. به نظر می رسد در بازی Uncharted محیط ها، فیلم نامه ها و موقعیت ها همیشه یک چالش تازه ای را ارائه می دهند. طوریکه احساس می شود آن درگیری ها در عمق افکار شما تازه است. با اینکه برای به اتمام رساندن Uncharted حدود ۷ یا ۸ ساعت وقت لازم است اما شما متوجه خواهید شد که این بازی آنقدر طولانی نیست که به هر دلیلی خسته کننده باشد. همانگونه که بازی Gears Of War نسل جدیدی از یک بازی Third-Person را ارائه داد، بازی Uncharted نیز نسل جدیدی از این سبک را ارائه می دهد. در بعضی از مکان های بازی محیط هایی با حال و هوای خاکستری، Uncharted را یک بازی خشن و وحشتناک نیز نشان می دهند. برتری ای که Uncharted نسبت به بازی Gears Of War دارد این است که Uncahrted دارای محیط های متنوع زیادی بوده که همین ویژگی احساس بسیار خوبی به یک بازیباز می دهد. در آخر نیز لازم است به معماها و پازل های موجود در بازی اشاره کرد که شما برای حل آن ها باید تمرکز کافی داشته باشید زیرا بعضی از آن ها بسیار مشکل خواهند بود.
گرافیک: بازی یا انیمیشن؟!
سونی و طرفداران PS3 همواره مدعی بر قوی تر بودن کنسولشان بودند اما تا مدت ها از یک عنوان کنسولی واقعا متمایز و انحصاری PS3 خبری نبود که خوشبختانه Uncharted موفق شد چشمه ای از قدرت غول سیاه را به همگان نشان دهد. باور کنید تصور اینکه یک بازی دارای چنین جزئیات دلچسب و فوق العاده ای باشد سخت است!
همانطور که شما هم می دانید انیمیشن ها به گونه ای طراحی می شوند که مانند یک فیلم سینمایی که بازیگر های آن کارهای تکراری انجام نمی دهند رفتار کنند. طراحان این بازی نیز وقت زیادی را روی Motion-Capture و Hand-Animation گذاشته اند تا بتوانند در بازی Uncharted تعداد بسیار زیادی انیمیشن برای شخصیت های درون بازی به وسیله قدرت Cell در PS3 ساخته و پرداخته کنند. قدرتی که به شخصیت قهرمان اجازه می دهد هر ژست و قیافه و احساس و حرکتی را در یک لحظه داشته باشد. از پریدن و نفس کشیدن گرفته تا حالات صورت و حرکات دست. اما زیباترین بخش بازی، طراحی و ظاهر مراحل و محیط های بازی است. جنگل پر شاخ و برگ دیدنی بازی به لطف توجه خیره کننده طراحان به جزئیات و استفاده از تکنیک های ریز و درشت، دست کمی از بازی Crysis نداشت هر چند در عمل بسیار جمع و جورتر از آن اثر است و اگر کمی زمان بیشتر صرف بهینه سازی بخش های تیراندازی و دوربین بازی می کردند بازی بی همتا می شد. مناظر تماشایی و خیره کننده در Uncharted یکی دو تا نیستند، به لطف کارگردانی هنری قوی و جلوه ها و افکت های تصویری مناسب، بازی از لحاظ بصری در سطح بالایی قرار می گیرد. تماشای خورشید در حال غروب، تخریب یک بنای باستانی و یا یک چشمه آب همگی از لحظات شگفت انگیز پر تعداد بازی محسوب می شوند.
زمانی که شما در خرابه های پرگرد و خاک و فروریخته یا جنگل های گرمسیری روی َآب قدم می گذارید، نسبت به ارتفاع آب لباس های شما نیز خیس خواهد شد و پس از مدتی نیز خشک می شود. در بازی بیشتر از ۵۰ دقیقه Cut Scene برای شخصیت پردازی بهتر کاراکترها طراحی شده که شامل صحنه های شوخی، صحنه های رومانتیک و… می شوند. Cut Scene هایی که در بازی وجود دارند، دیالوگ هایی که در بازی بین کاراکترها رد و بدل می شوند و حرکاتی که هر کاراکتری در بازی انجام می دهد باعث می شوند به شما یک حس سینمایی بودن دست بدهد. مدت ها پیش خیلی ها بر این باور بودند که صنعت بازی های کامپیوتری به هیچ طریقی نمی تواند با صنعت سینما مقابله کند. اما همان تعدادی که این حرف را می زدند با دیدن این بازی زبانشان بند آمده بود. جدا از این مطالب علاوه بر شخصیت ها، محیط ها نیز به وسیله نقاشی کشیده شده اند نه به وسیله ی اسکن کردن! سایه ها وقتی که نور در تقابل با اشیا قرار دارد به زیبایی به کار گرفته شده اند. برای مثال درخشش نور خورشید در پیرامون و اطراف برگ های نازک و درختان به زیبایی نمایش داده می شود که این نشان دهنده نورپردازی فوق العاده بازی است. در این بازی، هر چیزی در پس زمینه محیط ها برای خودش یکتا و منحصر به فرد است. می توان گفت که شرکت Naughty Dog با خلق چنین بازی ای سبب شد که خیلی از شرکت های بازی سازی معروف دنیا الگوی خود را بازی Uncharted قرار دهند. Naughty Dog در ساخت بازی از کوچکرین جزئیات نیز گذر نکرده است و با استفاده از ویژگی Crystal Dynamic توانسته است که پوششی کامل از مکان های زیبای ویران شده و جنگل های گرمسیر را پدید آورد.
صداگذاری و موزیک: حس یک ماجراجویی ناب
زمانی که همه چیز آرام است و شما در حال راه رفتن از میان پیچ و خم صومعه های قدیمی و ویران شده هستید، جو کوتاه و غیر قابل توصیفی بوجود می آید که بی نظیر است. بازی Uncharted مانند فیلمی است که شما عمیقا در آن غوطه ور می شوید. یکی از دلایلی که این بازی شما را در خود غوطه ور می کند صداها و موزیک های خارق العاده بازی است. از همان ابتدا و در منوی بازی آهنگی تحت عنوان Nate`s Theme به گوش می رسد که وصف ناپذیر است. موزیک هایی که در بازی به کار رفته است همخوانی زیادی با شخصیت ها و شوخی های آن ها دارد. در زمان درگیری نیز موزیک های متفاوتی به گوش می رسد که بازیباز را جو گیر خواهد کرد!
صداگذاری شخصیت های بازی نیز عالی کار شده و هر یک از صداپیشگان کار خود را به خوبی انجام داده اند. همانطور که می دانید صداپیشه شخصیت نیتن دریک کسی نیست جز آقای نولان نورث (افسانه ای!) و صداپیشگان دو شخصیت الینا و سالیوان نیز به ترتیب: Emily Rose و Richard Mc Gonagle هستند که به واقع کار خود را به بهترین نحو انجام داده و به شخصیت های بازی روح تازه ای بخشیده اند.
سایر نکات:
خیلی از کارشناسان بازی های کامپیوتری درباره بازی Uncharted عنوان کرده اند با اینکه به اتمام رساندن بازی در حالت نرمال ۸ ساعت طول می کشد، اما این بدان معنا نیست که Uncharted یک بازی کوتاه است. بلکه Uncharted یکی از معدود بازی هایی است که سعی می کند داستان را به طرق و روش های مختلف کش ندهد! اگر شما آن را بازی کنید پی خواهید برد که Uncharted یک بازی کاملا فعالانه است که سعی می کند به راضی بودن شما کمک کند و حتما شما را وادار خواهد کرد که بازی را نه فقط یک بار بلکه چندین بار به اتمام برسانید. یکی از دلایلی که شما باید این بازی را چندین بار به اتمام برسانید وجود گنجینه های مخفی در بازی است. در Uncharted گنجینه های زیادی وجود دارد که شما می توانید در بازی به یافتن آن ها بپردازید.
حقیقتا بازی آنقدر خوب به اتمام می رسد که شما را غافلگیر می کند. همانطور که مطلع هستید یک پایان خوب برای یک بازی باعث خواهد شد که بازیباز از وقتی که برای بازی صرف کرده است کاملا راضی باشد و احساس خشنودی کند. قصد من از بازگو کردن این موضوعات این است که بیان کنم حقیقتا بازی Uncharted ارزش پولی که برایش داده می شود را دارد و به هیچ عنوان بعدها از خرید این بازی پشیمان نخواهید شد و خود را سرزنش نخواهید کرد. بعضی ها بر این باورند که قسمت اول بازی Uncharted یک بازی کاملا خسته کننده است اما با روند بازی متوجه خواهند شد که اشتباه کرده اند. امکان ندارد که شما پس از ساعت ها بازی احساس خستگی کنید (در آخر دو تا از بهترین قطعات موسیقی بازی به نام های Nate`s Theme و Cat and Mouse را برای شما قرار داده ایم، امیدواریم که لذت ببرید).
سخن پایانی:
Uncharted: Drake`s Fortune عنصر جدیدی در داستان و روند بازی معرفی نمی کند اما از همین داشته های خود به بهترین نحو استفاده کرده و به عنوانی خوش ساخت، جذاب و سرگرم کننده تبدیل شده است. این بازی المان های برتر دیگر بازی های موفق را با نتایج مثبت با هم ترکیب کرد تا تجربه ای دیدنی و به یاد ماندنی را برای بازی دوستان و دارندگان کنسول PS3 خلق کند و به عنوان یکی از بهترین بازی های سال ۲۰۰۷ در تمامی پلتفرم ها و بهترین بازی PS3 معرفی شود.
پر بحثترینها
- بازیگر شخصیت اصلی Intergalactic نیل دراکمن را خدای بازیهای ویدیویی میداند و از همکاری با او هیجانزده است
- رکورد دیسلایک تریلر Concord توسط Intergalactic در یوتیوب شکسته شد
- رئیس ناتی داگ: تست بازیگری Intergalactic به اندازه انتخاب بازیگر نقش الی شگفتانگیز بود
- بازیهای انحصاری کنسولی بیشتری از پلی استیشن برای Xbox عرضه خواهند شد
- مدیرعامل ناتی داگ: Intergalactic دیوانهوارترین ماجراجویی ما است
- ظاهراً تریلر معرفی Intergalactic: The Heretic Prophet به تاریخ عرضه آن اشاره دارد
- دیجیتال فاندری تریلر Intergalactic را از نظر بصری شگفتانگیز توصیف میکند
- سازنده بازی Black Myth: Wukong بابت برنده نشدن در مراسم The Game Awards 2024 گریه کرد
- گپفا ۲۶؛ مورد انتظارترین بازیهای شما در سال ۲۰۲۵
- مدیرعامل مایکروسافت: طرفدار Xbox بودن یعنی تجربه بازیهای آن روی تمامی دستگاهها
نظرات
مگه میشه ناتی داگ بازی بد بسازه؟ :-))
مگه داریم؟مگه میشه؟ 😉
این سری بازی یکی از شاهکار های استودیو خلاق و خوش فکر Nughty Dog است . :inlove:
“Naughty Dog” واقعا استدیوی بزرگیه…هر چی بازیساز خوش فکر و خوش ذوقه دور هم جمع شدن…سونی باید روزی هزار بار ازشون تشکر کنه چون موقعیت خودش در نسل هفتم و هشتم رو تا حد زیادی مدیون ناتی داگه
دقیقا همینطوره از زمان ps1 تا همین الان
نقد عالی بود خیلی ممنون بابت موسیقی ها
Uncharted 2 نسخه مورد علاقه منه تو این سری ولی همشون واقعا عالی بودند
وای چی میشه کراش دوباره بیفته دست ناتی نسخه جدید بسازه :chic:
خیلی خوب میشه جک و دکستر رو ریمستر کنن بازی های کارتونی رو دوس دارم :chic: :chic:
ممنون از وقتی که گذاشتید دوست عزیز. بله از نظر خیلی ها از جمله خود من، Uncharted 2 بهترین قسمت در این سری شاهکار بود گرچه همشون به واقع شاهکاری برای خودشون بودند.
ای کاش ناتی داگ برای ماکرو بود ….
خوشبحال سونی که این برگ برنده رو داره :inlove:
با آقای فیل ( همین فیل اسپنسر خدمون میگم ) که داشتیم صحبت میکردیم ایشون گفت ما استودیو رمدی رو داریم و شما هم استودیو Nughty Dog حالا بچرخ تا بچرخیم که یک دفعه شکل من از این شکل 😐 به این شکل 😮 دگرگون شد .
چه جالب مقاله ای که من در انجمن دادم؛عکس های ناتان و النا و سالی ش همین بود
دوست عزیز باور بفرمایید من روحمم خبر نداشت! 😀
اتفاقا خوش حال شدم،تشکر بابت مقاله
سال ۲۰۱۳ یه بازیی زد که گیم اسپات بزرگترین سایت گیم بهش ۸ داد , بازیش خسته کننده بود!
الکی مثلا من فن تعصبی مایکروسافتم
رضا جان چرا میگی الکی 😐
همه میدونن تو فن متعصب ماکرویی :laugh:
برو پایین رو بخون
ببین من پول داشتم منده بودم برم دانشگاه یا کنسول بگیرم , امدم به عشق بازی های ناتی داگ ps4 گرفتم و دانشگاه رو بیخیال شدم , الان هم فکر میکنم اگر دانشگاه میرفتم ممکن بود نصف عمرم بر فنا رفته
در مورد تصب هم بگم من با بازی های که نمره بالا نگرفتن ولی بازم میگن شاهکار مشکل دارم!
یعنی شهریه دانشگاه با قیمت ps4 یکی هست.لطفا قبل از نظر نوشتن کمی فکر کن
دو ترم اولش ! زود قضاوت نکن
دو ترم اولش ها؟ببن خودت هم میدونی چه حرف نسنجیده زدی.پس تا کوچیک تر از این نشدی از حرفت دفاع نکن
فکر کنم خودت به همه جواب های مخالفت منفی میدی به همه نظر های خودت هم مثبت میدی :laugh: اگر به لایک اهمیت نمیدی پس الکی به خودت مثبت نده.خدایی کی تو این وبسایت موافق توعه که بهت مثبت میده؟آقای فن بوی
شاگرد از استاد سر است (جمله معروف در سریال ابن سینا)
شاگرد=uncharted
استاد=tomb rider
ولی در اخر استاد به پای شاگرد می افتد
یه مثال جالب دیگه مثلا فکر کنید یه عکس قدیمی سیاه و سفید دارید که میخوایید ازش یه کپی بگیر و اونو میزارید تو دستگاه کپی و یه عکس رنگی با کیفیتی چند برار تحویل می گیرید
تشبیح فوق العاده بود ولی بزار من کاملش کنم یک عکس رنگی داری که میکنی تو یک دستگاه و فیلم ۴ بعدی از اون ور تحویل میگیری. دقیقا مثل uncharted
از شاهکارم اونورتره
تعجب میکنم از اینکه هنوز گیمفا نقد متال گیر و مد مکس رو ننوشته اونوقت بازی ۸ سال پیش رو نقد می کنه…بذارید این دو تا بازی هم بیات شن بعد…اگه قراره نقد گیمفا ملاک خریدن یا نخریدن بازی باشه که چرا انقد دیر…اگرم نه که چرا اصلا نقدی نوشته میشه؟
به هر حال ممنون از شما آقای نجارپور
دوست عزیز همانطور که میدونید ۱۵ مهر Uncharted: The Nathan Drake Collection عرضه میشه، هدف بنده نیز این بوده که هر سه قسمت این سری شاهکار رو نقد کنم تا به نوعی خود کالکشن رو نقد کرده باشم، نقد قسمت های دوم و سوم نیز به زودی در اختیار شما قرار می گیرند.
ممنون از شما
من بیشتر منظورم به تاخیر زیاد در نوشتن نقد بازی های تازه منتشر شده ست…وگرنه نقد بازی های قدیمی هم تو این سایت و هم در سایت های دیگه به وفور موجوده…مطمئنا بازی ای مثل سری آنچارتد امتحان خودشو پس داده و قطعا در این کالکشن قرار نیست به افت بازی یا مشکلاتی از این دست برخورد کنیم…کسی نیست که ارزش بالای این کالکشن رو ندونه و خیلی ها چشم بسته میخرنش…پس نقدش بعد ۸ سال چه هدفی داره؟..ولی بازی ای مثه مد مکس خیلیا ممکنه شک داشته باشن که بخرن یا نه…مخصوصا کنسول داران عزیز…ولی وقتی نقدش با فاصله طولانی بیاد دیگه اون نقد چه ارزشی داره
امیدوارم حرف من رو بد برداشت نکنید
موفقیت هر چه بیشتر گیمفا آرزوی منه
بازیش واقعا خارق العاده بود من رو از فروختن PS3 منصرف کرد
خدا رو شکر که بازسازی میشه واسه ps4
کسایی که ps3 نداشتن هم از لذت بازی کردن این شاهکار محروم نمیشن :inlove:
از زمان Crash تا الان بازیای ناتی داگ رو بازی کردم ، خدایی همشون شاهکار بودن
کلی خاطره دارم با بازی هاش
دوستان که منفی میدن اگر حرفی دارید و نقدی به حرف ها دارید میتوانید بگوید نیاز به منفی دادن نیست . 😉
فقط میتونم بگم :inlove:
برام جالب بود بازی که سال ۲۰۰۷ منتشر شده گرافیک چنین زیبایی داشته باشه خیلی جالب uncharted در سال ۲۰۰۷ چنین گرافیکی داشت دیگه ببینید در سال ۲۰۱۶ چه گرافیکی خواهد شد. 😯
واقعا کی داره به همه منفی میده؟ فکر کنم اون بیکار هایی که الکی منفی میدن اصلا نظر ها رو نمیخونن شاید اصلا عضو سایت نباشند از گیمفا تقاضا میکنم به این مشکل رسیدگی کنه.خواهشا
درود بر آنچارتد وناتی داگ کبیر :yes: :yes: :yes: :yes:
ممنون بابت مقاله .
فقط یه حرف مونده .
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
خودت خسته نمیشی از بالا تا پایین منفی میدی
ممنون از شما دوست عزیز
www*reactiongifs*com/wp-content/gallery/yes/obama_applause*gif
Elena Fisher
خیلی تو کفش بودم :evilgrin:
لامسب من با اینم … . 😐
جلل الخالق 😮
لامسب بنویس لامصب 😀
نه لامسب درسته نه لامصب
“لامذهب” = بی دین و کافر (عامیانه ش همونیه که تو میگی علیرضا، اما درست نیست، پس شکل خاصی هم نداره)
😀
دکتر غلط املایی اش رو بگیر
۱ نمره به خاطره اسون بودن بازی؟؟
عجیبه سال ۲۰۱۵ بازی سال ۲۰۰۷ رو نقد کردین یکم رحم کنید بهش این نمره حقش نیست
!!!!۱
خیلی ممنون :heh: این چند روز گیمفا داره مقاله های زیاد و جذابی خلق میکنه :inlove:
بخاطر خبرنگارهای عالیش هست ممنون از همشون :yes: :yes: :yes:
مرسی گیمفا
بعضی ها هستن الکی به همه نظر ها منفی میدن.
من نسل قبل ۲ ماه برای این بازی و کریتوس کبیر PS3گرفتم و خداییش از انچارتد خوشم اومد و این نسل هم احتمالا اواخر نسل ۲ ماه برای انچارتد۴ و کریتوس PS4میگیرم و بعد میفروشمش
حیف که نتونستم نسخه ی اول این شاهکار رو تموم کنم
ولی.انشاالله پانزده مهر تمومش می کنم
ممنون بابت مقاله
من۱.۲.۳ رو تو گیم نت تموم کردم 😀 از هر لحاظ از ۲ بیشتر خوشم اومد …
3 ش تولودینگا انقدر طولانی بود فکر کنم با پولی که دادم یه ps3 دست دوم میتونستم بخرم :rotfl:
در هرصورت راضی بودم …
مرسی بابت نقد
:yes:
بازی سال ۲۰۰۷ اومده الان نقد و بررسی شو میزارین بابا شما دیگه کی هستین.
من این نسخه رو نرفتم ولی آهنگ اول که مال منوی آنچارتد ۳ هستش.آهنگ فوق العاده ای هستش من دارمش.
داداش احتمالا این نقد برای اماده شدن انچارتد کالکشن هست
خب صبر کنن کالکشن بیاد بعد،درضمن هنوز نقد متال و مدمکس که سال ۲۰۱۵ اومدن نیومده،ما همیشه عادت کردیم توی گذشته بمونیم.
بعد بخش انگلیسی گیمفا افتتاح میشه!!!!!!!!!!!!!
(الان بن میشم)
۶۰۰ دلار رو اصلاح کنید فکر کنم ۶۰ دلار منظورتونه
نه داداش منظورش خود ps3 هستش که اون اوایل اومده بود ۶۰۰ دلار قیمتش بود،منظورش اینه که ۶۰۰ دلار دادن به کنسول به خاطر این بازی ارزششو داشته.
OK 😉
۶۰۰
دوستان دیدم کسی تسلیت نگفته گفتم پیش قدم بشم،با نهایت اندوه و تاسف اول مهر رو خدمت تمامی گیمفایی های عزیز تسلیت عرض مینمایم!!ولی نگران نباشین،آنچارتد کالکشن تو مهر میاد(آخه چرا :shame: :shame: )
باز آمد بوی پای مهر،بوی پای مدرسه :-(( :-((
تنفر خود رو از مدرسه با مثبت هاتون نشون بدین 😎
ما که مدرسه ای نیستیم.ولی بهت منفی میدم چون مدرسه رو دوست داشتم.یعنی چی آخه؟عوض روحیه دادنت به بچه هاست.
بخدا من که الان دارم داروسازی میخونم این همه هم درس خوندم تا به اینجا رسیدم ازم بپرسن میگم از مدرسه متنفرم بهترین دوران زندگیم بود ولی با این وجود از مدرسه متنفرم و حاضر نیستم دوباره به اون دوران برگردم
اتفاقا برعسکه همیشه حسرت رفاقت دوران دبیرستان رو میخورم…الان همه جدا شدیم هر کی ی شهر.
من نمیدونم چرا انقدر بعضی ها از مدرسه بدشون میاد؟من که واقعا خوشحالم که فردا مدرسه راهنمایی ما باز میشه چون واقعا میخوام یکی از رقبای درسیم رو امسال شکست بدم بعدش هم تازه تو سال تحصیلی که حسرت یک ساعت چرخ زدن تو گیمفا رو میخوره. خدایی قبول دارین؟ امیدوارم سال تحصیلی ۹۴-۹۵ برای همتون پر از موفقیت و نمره های خوب باشه.
ناتی داگ ساخته دیگه معلومه انقد باحال میشه
فن های xboxباید به فیلم ایندیانا جونز لعنت بفرستن چون اگه اون غیلم نبود انچارتد هم نبود 😛 😛 😛
کلن از تمامی نویسندگان گیمفا به خاطر زحمات خستگی ناپذیرشون در طی این سال ها متشکرم. واقعا که مطالبتون در طی این سال ها فوق العاده بودن متشکرم.
میخرمش
گیمفایی های عزیز دقت کردین به مدتی هست که سایت به همه زمان ویرایش نامحدود میده مال من که تموم نمیشه اصن :rotfl: :rotfl:
رفع اسپم:بعضی از بازیا هستن که از همون ابتدا به دل آدم میشنن و سری Uncharted هم یکی از اوناست هر چند که این بازی بنظرم من به خوبی قسمت ۲ و ۳ نبود ولی برا زمان خودش قطعا شاهکار بود :blush: :inlove:
ممنون بابت مقاله :yes: :yes:
با این کار گیمفا دیگه کار آقای dr.freeman کساد میشه :rotfl: :rotfl:
حق با تو هست ولی در کل همشون خوب بودن :yes:
خیلییییییییی عالیییییییییییییییییییییه :rotfl: :rotfl: :rotfl:
با هر سه تا نسخه بازی خاطرات خوبی دارم حالا ببینیم چهار چه میکنه…
انچارتد یک یادش بخیر.حتی یکشم عالی بود :yes: :yes: :yes:
درود بر ناتی داگ مقدس و درود بر جناب اقای نجار پور بابت تجدید خاطرات.واقعا تازگی ها خبرنگاران گیمفا شده خبرنگاران گیمفای سابق،واقعا همشون خوبن.
به نظرم آدم یه بار عمر میکنه یه نیمه عمرش اگر ازدواج نکنه بر فنا میره و یه نیمه دیگش هم بازی های ناتی داگ رو نکنه برفنا میره
در مورد نیم اولش شک دارم
هنوز خل بازی هام بعد تریلر آنچار۲ یادمه…دیوونه شده بودم.
ناتی داگ هر بازی میسازه چند قدم از بقیه بازی ها(چه شاخه چه انحصاری) جلوتره…
😎 :yes: :inlove:
سلام میدونم بی ربطه ولی توروخدا منو شوت نکنید تو انجمن
میخواستم بدونم کسی میتونه یه فروشگاه آنلاین بازی برای x360 خوب و مطمئن بهم معرفی کنه آخه جدیدا تا شعاع دو کیلومتری خونمون همه سی دی فروشی ها یا بقالی شدن یا اونی رو که میخوام ندارن منم حوصله ندارم تو این گرما راه بیفتم اینترنت هم که خودتون میدونید …
لطفا برای uncharted 2 هم همینکار رو بکنید.
ممن.ن.
خسته نباشید جناب آقای نجارپور …
امیدوارم کاملا نقد این سری را از شما ببینم
ممنون از شما جناب نیک اندیش عزیز. بله نقد قسمت های دوم و سوم نیز بر عهده ی بنده هست و بزودی در اختیار شما عزیزان قرار میگیرد.
و این جا بود که شاهکار ما شروع شد :inlove:
من سال ۲۰۱۰ ps3 گرفتم باورتون نمیشه اولین کار هر ۳ نسخه این بازی رو ریختم روی هادرش یعنی یه هفته ای من مشغول این بازی بودم رفیقم که اهل بازی نبود باورتون نمیشه بعد این بازی روانی بازی شده مچکرم ناتی ازت بابت این بازی های خوبی که میسازی مچکرم
آقا یه سوال.نسخه سوم این بازی ۲۰۱۱ اومد.بعد شما چجوری سال ۲۰۱۰ هر ۳ نسخه رو ریختی؟
خسته نباشید جناب نجار پور عزیز. بسیار عالی و زیبا بود. یک بازی عالی با یک مقاله ی عالی بسیار لذتبخش هستند. ممنون از زحماتتون.
ممنون از شما جناب آقابابایی نظر لطفتونه.
با سلام
من بازیهای نسل قبل رو روی pc بازی کردم الان ps4 خریدم و ممنونم از سونی که ریمستر میکنه (بعضی دوستان مخالف ریمستر هستند ولی به نظرم خوبه این کار و در ضمن سونی با وجود ریمستر کردن کمتر از دوسال اومدن ps4 انحساریهاش بیشتر x1 تا الان هست ممکنه در آینده تغییر کنه) و کسایی مثل من نسل قبل pc یا x360 داشتن و الان ps4 میخرن میتونن شاهکارهای نسل قبل رو تجربه کنن
موفق باشید
منم بنظرم ریمستر خیلی خوبه ،ممکنه یک نفر نسل قبل ۳۶۰ xbox داشته باشه و الان ps4 گرفته و دوست داره همچین ریمستر هایی رو تجربه 😉 کنه .
یکیش منم که از عنوان های زیبای استاد دیویدکیج و ناتی داگ عقب موندم و دونفر هم میشناختم که جفتشون هم از تلو بدشون میومد یکیشون از زامبی میترسید روز قبلی که برم پیش خونه ی دوستم که با ps3 فامیلشون تلو رو بزنم گفت ترسناک بود پاک کردم و اون یکی از دوستان هم گفت تلو اشغاله بعد که ps4 گرفتم و گفتم بازی معرکه ای هست گفت عالی معلوم نیست چند چند بودن و فقط میخواستن من تجربه نکنم
به امید کالکشن کیلزون
در اینکه گرافیکش برا یه کنسول نسل هفتی با 256mb مقدار Vram خیلی عالیه حرفی نیست اما خداییش کجاش مثل Crysis ه ؟
Crysis اصلا یه دنیای دیگس و کنسولا تا ۲ یا ۳ نسل دیگه هم اگر با این وضع احمقانه قرار باشه پیشرفت کنن و از سخت افزار ارزون قیمت و رده پایین مخصوصا از برند AMD استفاده کنن بعید میدونم بتونن اجرا کننده خوبی برا بازیهای شبیه به کرایسیس باشند
حداقل نه با فریم ریت قابل قبول و تنظیمات قابل قبول
(اینم بگم نسل قبل من هم Xbox 360 داشتم هم Ps3 هم یه PC قابل قبول. من همیشه حرف منطقی میزنم و فن تعصبی هیچ چیز خاصی تو دنیا نیستم .
همیشه بدی و خوبی هر چیز رو باید پذیرفت)
ناتی داگ عالی ترین استدیو دنیا هست و همچنین بهترین کارگردانش استاد نیل دراکمون هست که تاالان بهترین بازی هارو با کارگردانی های ایشون داشتیم
راستی اینکه این بازی قابل کنترل یک نفر رو داره مشکله کمتر بازی قابل کنترل چند شخصیت رو داره همچنین بد هم نیست چون برای طرفداران شخصیت النا که توانایی مبارزه تن به تن و … نیتن را ندارد زیاد جالب نیست ولی ویکتوریا شاید مقداری جذاب باشه ولی اصل کار نیتنه :inlove:
ببخشید بابت اسپم ولی ی سوال هست ک داره دیوونم میکنه
سبک Rpg دقیقا ینی چی؟؟؟
مثلا ب بازی Dark Souls میگن سبک Rpg…خو ینی چی؟؟؟
بازی های Rpg چ فرقی با معمولی ها داره
________________________
رفع اسپم:یکی از شاهکار های ناتی داگ ک تجربه اون رو ب همه گیمر ها ب شدت توصیه میکنم
سبک RPG (مخفف Role-Playing Game) یا نقش آفرینی از سبک های غنی و گسترده بازی هاست که درش در نقش یک یا چند شخصیت (بسته به خواست و اراده سازنده، اما غالبا فقط یک شخصیت) بازی و در واقع زندگی میکنی و به همین خاطر بهش عنوان “نقش آفرینی” رو دادن…معمولا شما شخصیت موردنظرت رو در ابتدای بازی انتخاب و شخصی سازی میکنی (البته نه همیشه – مثلا در ویچر اینطور نیست و شما مجبور به انتخاب گرالت هستی) مثل اسکایریم که میتونی از بین نژادهای مختلف یکی رو انتخاب کنی…شما در طول بازی و با طی کردن روند داستانی و مراحل فرعی به تدریج رو شخصیتت کار میکنی و توانایی هاش رو ارتقا میدی (مثلا براش سلاح و زره جدید و قوی تر انتخاب میکنی، نیروهاش رو بسته به سلیقه ت افزایش میدی و همینطور مراحل رو طی میکنی تا به پایان برسی)…در این سبک معمولا دانش زبان انگلیسی برای درک داستان اهمیت زیادی داره (البته بازی هایی مثه دارک سولز هم هستن که اینطور نیستن) و بر خلاف شوتر ها که بدون دونستن یه کلمه هم میشه تا حد زیادی روند داستان رو درک کرد اینجا به زبان خوب نیازه
شما در سبک نقش آفرینی با کشتن موجودات و انجام مراحل اصلی و فرعی امتیاز تجربه یا XP کسب میکنی و با رسیدن این امتیاز به سطوح معینی لول آپ میشی و سطحت ارتقا پیدا میکنه…از ویژگی های دیگه این سبک دنیای وسیع و بازشه که آزادی عمل زیادی رو در اختیار گیمر قرار میده…ویژگی دیگش داستان اغلب درگیرکننده و چند لایه ی عناوین این سبکه که در کنار شخصیت پردازی عمیق به هر چه واقعی تر شدن بازی کمک میکنه…خصوصیت دیگه اکثر بازی های این سبک خطی نبودن روند بازیه به این معنی که شما میتونی ماموریت ها رو به شیوه های مختلفی انجام بدی و محدود به یک مسیر از پیش تعیین شده نیستی…ویژگی هایی که گفتم (و چند ویژگی دیگه که ممکنه از قلم انداخته باشم) اسکلت بندی این سبک هستن و ممکنه در هر بازی تا حدی تفاوت داشته باشن که با توجه به سلیقه سازنده طبیعیه
فوق العاده بود عزیز واقعا ممنونم
فقط قسمت دوش