چرا کنسولهای تمام دیجیتالی مناسب آینده گیمینگ نیستند؟

دوران بازیهای فیزیکی در گیمینگ به سرعت در حال پایان است. دیسکهای فیزیکی بازیهای PC بیش از یک دهه است که از بازار کنار رفتهاند و با حرکت ایکس باکس و پلی استیشن به سوی تمام دیجیتالی شدن، کنسولها نیز بهزودی به همین سرنوشت دچار خواهند شد.
میدانیم که بازیها به قدری حجیم شدهاند که دیگر نمیتوانند در یک دیسک Blu-ray جای بگیرند و از طرفی کنسول تمام دیجیتالی ممکن است برای تولیدکنندگان کنسولها سودآورتر باشد. استودیوهای مستقل نیز به فروش دیجیتال وابسته هستند، زیرا انتشار فیزیکی نیاز به سرمایهگذاری زیادی دارد. با این حال، انتشار دیجیتالی بازیها با وجود مزایایی که دارد، مشکلات خاصی نیز به همراه میآورد.
ممکن است از خود بپرسید چرا این امر باید اهمیت داشته باشد. در جواب این سوال باید بگویم که حرکت به سمت کنسولهای تمام دیجیتال نشاندهنده تحولی در صنعت بازیهای ویدیویی است که میتواند نحوه تعامل گیمرها با بازیها و همچنین مدلهای تجاری شرکتهای تولیدکننده کنسول را تغییر دهد.
تولیدکنندگان شما را برای دوران کنسولهای تمام دیجیتالی آماده میکنند

ایکس باکس سری اس صرفا یک کنسول اقتصادی نیست. مایکروسافت با این کنسول در حال آزمایش سختافزار تمام دیجیتالی در بازار است. همچنین، تلاشهای بیوقفه این شرکت در جا انداختن سرویس گیم پس بیشتر این موضوع را نشان میدهد که غول ردموندی به دنبال ترویج هرچه بیشتر نسخههای دیجیتالی است.
روند پلی استیشن نیز تفاوتی با ایکس باکس ندارد و پلی استیشن ۵ تمام دیجیتال به عنوان پُلی به سوی آیندهی بدون دیسک عمل میکند. نکته مهم این است که کنار گذاشتن دیسکها به شرکتهای بزرگ امکان کنترل کامل روی پول و حسابهای مالی کاربر را میدهد. زمانی که بازیها به صورت دیجیتالی عرضه میشوند، تمام خریدها و معاملات از طریق پلتفرمهای دیجیتال صورت میگیرد، مانند فروشگاههای آنلاین کنسولهای بازی (Xbox Store، PlayStation Store و غیره). این بدان معنا است که شرکتها تمام اطلاعات مالی و تراکنشهای مربوط به خرید بازیها را به صورت مستقیم تحت کنترل خود دارند.
گیمرها فقط به دلیل قیمت پایینتر به دنبال کنسولهای تمام دیجیتال هستند، که این کار باعث میشود تنها گزینه آنها برای تجربه بازیها، نسخهی دیجیتالی باشد. همچنین، استودیوهای بزرگ شروع به کنار گذاشتن نسخههای فیزیکی کردهاند، برای مثال، میتوانیم به عنوان Hellblade 2 اشاره کنیم. جالب است بدانید با وجود این که ۹۰ درصد فروش کپکام دیجیتالی است، اما این شرکت جدیداً اعلام کرده که به تولید بازیهای فیزیکی ادامه میدهد.
بر اساس تحلیلهای منتشر شده، ایکس باکس ممکن است اولین شرکتی باشد که به یک اکوسیستم تمام دیجیتال تبدیل شود. بعدها احتمالاً پلی استیشن و نینتندو نیز به همین مسیر بپیوندند.

یکی از بزرگترین مشکلاتی که این نوع کنسولها دارند و خواهند داشت، از بین بردن حق انتخاب است. وقتی مدل استاندارد پلی استیشن ۵ را خریداری میکنید، بین بازیهای دیجیتالی و فیزیکی حق انتخاب دارید. و همین مورد دست گیمر را در خرید، جمعآوری کلکسیون، استفاده از تخفیفها و… باز میگذارد.
اما وقتی یک کنسول تمام دیجیتالی دارید، شما حق انتخابی ندارید و کاملاً در اختیار ناشر قرار میگیرید. میخواهید بازی مورد علاقه خود را با تخفیف خریداری کنید؟ باید منتظر تخفیف خوردن بازی از سوی ناشر باشید و هرگز معلوم نیست کی این اتفاق خواهد افتاد و در غیر این صورت مجبور هستید مبلغ کامل بازی را بپردازید.
میخواهید بازی خود را بفروشید؟ اگر از اکانتهای اشتراکی استفاده نمیکنید (که فروختن آنها هم چندان بیدردسر نیست) این امکان را نخواهید داشت. بنابراین فروش مجدد بازی هم در مدلهای فیزیکی امری به مراتب راحتتر است.
حتی اگر شما یکی از معدود افرادی باشید که کنسول دیسکخور دارید و هرگز بازیهای خود را نمیفروشید یا از دوستانتان قرض نمیگیرید، داشتن حق انتخاب بین گزینه دیجیتالی و فیزیکی هرگز بد نیست. بنابراین بهتر است که کنسولهای دیجیتال فقط به عنوان یک گزینه جانبی در دسترس باشند، نه تنها گزینه موجود باشند.
دیسک بازیها چیزی فراتر از نوستالژی هستند

بازیهای فیزیکی حس نوستالژی خاصی دارند. هنوز خیلی از ما دورانی که دیسک بازیها را از مغازه میخریدیم و در راه تمام اطلاعات و زیر و بم بازی را از روی جعبهی آن میخواندیم را به یاد داریم. لذت باز کردن پلاستیک آکبند جعبه و بوی جوهر چاپ شده چیزی است که بسیاری از گیمرها با آن خاطره دارند.
اما موضوع فقط نوستالژی نیست، در عین حال، بحث حفظ دادهها نیز مطرح است. دیسک بازیهای شما (اگر آسیب فیزیکی نبینند) هیچگاه از بین نمیرود، بر خلاف نسخههای دیجیتال که ممکن است به دلیل مشکلاتی مانند تمام شدن مدت لایسنس (مجوز) از فروشگاهها حذف شده و غیرقابل دسترس شوند.
اگرچه نسخه فیزیکی بازیهای جدید ممکن است برای اجرا شدن یا بهبود عملکرد به آپدیت روز اول نیاز داشته باشند، اما همچنان گزینهای مطمئنتر نسبت به بازیهای دیجیتالی هستند. همچنین، نسخههای فیزیکی معمولاً در خرده فروشیها سریعتر و بیشتر از فروشگاههای خود کنسولها تخفیف میخورند.
صنعت بازیهای ویدیویی ممکن است به سرعت تغییر نکند، اما میدانیم که تنها مسئله زمان است و این اتفاق خواه ناخواه رخ میدهد. به نظر میرسد ایکس باکس قصد دارد که در سال ۲۰۲۶ کنسول بعدی خود را معرفی کند و ممکن است اولین گام به سوی نسلی تمام دیجیتال باشد.




















پر بحثترینها
- فروش ضعیف Assassin’s Creed Shadows در ژاپن
- بازیهایی که از نهایت توان کنسول مقصد خود استفاده کردند (قسمت اول)
- سونی بزرگترین حامی بازی Black Myth: Wukong بوده است
- یک نسخه ویژه از سری The Last of Us در راه است
- نسخه دیجیتالی بازیهای انحصاری نینتندو سوییچ قیمت ۸۰ دلاری خواهند داشت؛ نسخه فیزیکی ۹۰ دلار
- از The Duskbloods، بازی چندنفره جدید فرامسافتور، رونمایی شد
نظرات
قطعا نسخه های فیزیکی فراتر از نوستالژین
می تونی کلکسیون داشته باشی.می تونی به بقیه قرض بدی.
می تونی لذتی که از بازیت بردی رو انتقال بدی
اصلا بخشی از لذت بازی خریدن بخش رفتن به فروشگاه فیزیکی و برداشتن اونه
یادش به خیر اون دورانی که یه دیسکو با ذوق و شوق میخریدیم بعد خش داشت و نصب نمیشد😂😂
میرفتیم میشستیمس و تمیزش میکردیم و با کلی زحمت بازی یا فیلمه رو پلی میکردیم
به نظرم با وجود تمام این نوستالژی ها و خوبی هایی که دیسک ها دارن ما مجبوریم از یه جایی به سمت کنسول های تمام دیجیتالی حرکت کنیم
چون که اولا همونطور که اشاره کردن محاسبه سود و زیانش برای سازنده ها راحت تره
دوما پابلیش راحت تری داره
سوما و از همه مهم تر همه کمپانی های بزرگ که از اول غول نبودن و شاید نتونن در این مقطعی که قرار دارن با اینکه بازی خوبی رو ارائه میدن نسخه فیزیکی رو ارائه بدن و بازیشون ممکنه شکست بخوره
با وجود همه این ها اگر بشه مشکل سوم رو یه جوری حلش کرد نسخه های فیزیکی باید بمونن به نظرم
خمیر دندون و مایع دستشویی و کف میمالیدیم بهش تا تمیز شه😂
اینا جواب نیست فقط باید خودتو بی تفاوت نشون میدادی تا بیاره
من چقدر سر بازی های PS1 و PS2 فشار میخوردم به خاطر شستن و اجرا نشدن بازی ها
آیتالکرسی هم باید میخوندی که اینکار به تقویت ایمانت کمک میکرد
همه ی اینکارا که غرب انجام میده به خاطر اینه که ایمان مردم رو از بین ببره. از وقتی دیگه بازیا دیجیتالی شدن و مشکل اجرا مثل نسل ۵ و ۶ نداریم ایمانمون کم شده🗿
بعدش همون بخشی هست تو کنسول که دیسک بهش وصل میشد رو فوت میکردیم😂
دیسک 😶 دیسکو 🙂
یکمی هم اگر با ادرار ترکیب می کردی که دیسک عین آینه میشد
سید میخوای یه ساعت بشینی پلی بدی.قرار نیست که همه جارو نجس کنی😂
هیچ مشکلی با دیجیتالی شدن بازیا نیست
تنها مشکل نیاز دائم به اتصال اینترنته (که عملا داره مالکیت چیزی که خریدید رو نقض میکنه) و کامل عرضه نشدن بازیاست و اینکه جای خرید رو سرویس اشتراکی بگیره ودیگه نتونیم چیزی رو حتی به صورت دیجیتالی بخریم
اگه این سه مورد نباشه با عرضه دیجیتال بازی هیچ مشکلی ندارم
نقد به جایی بود. ضمنا این نکته را نباید از قلم انداخت که همه جای دنیا به اینترنت پر سرعت دسترسی ندارند و یا شاید کسی نخواد که از نسخه آپدیت شده بازی استفاده کنه. این خصوصا برای اسپیدرانرها که فعالیتشون بر پایه گلیچ ها و باگهاست خبر خوبی نیست.
در حال حاضر تقریباً همه جای دنیا به اینترنت 5G یا فیبر نوری دسترسی دارن
اون عزیزانی که شما میگی یک هزارم درصد گیمرا رو نم تشکیل نمیدن
اون نوع گیمر ها بیشتر رو پیسی این کار هارو میکنن
“لذت باز کردن پلاستیک آکبند جعبه و بوی جوهر چاپ شده چیزی است که بسیاری از گیمرها با آن خاطره دارند.”
خدایی با قسمت “بو” خیلی موافقم حتی برای بازی های کرکی یا کپی پیسی هم معمولا چنان جلدی تعبیه میشد که همیشه بوی خوب میداد 👌👌
بوی جوهر خدایی من تا حالا ندیدم 😂مگه روزنامس
فکر کنم حس بویاییم رو از دست دادم چون هیچ بویی حس نمیکردم
گذشت دیگه
یه زمانم با فلاپی خاطره داشتن
ادما صرفا واسه چیزایی که یه زمان داشتن دلتنگ میشن
به خاطر همینه بچه های الان دیگه واسه دیسک دلتنگ نخواهند شد چون اصلا نبوده تو زندگیشون
فک کن چند سال بعد که ما نیستیم دو نفر کنار هم نشستن دارن ناله میکنن داداش یادته بازیارو دانلود میکردیم و تا موقعی که دانلود شه به سقف نگاه میکردیم؟ هی اینترنت همراه اول چه بوی باحالی داشت وقتی تازه صدای پیامکو میدیدیم
Here we go again
چون داستان زندگی تو ایران با بقیه دنیا فرق میکنه به نظرم خرید فیزیکی بازی برای یک کلکسیونر خوبه وگرنه وقتی میشه راحت از استور سفارش داد و بازی کرد خرید دیسک ۴ ۵ میلیونی که ممکنه به هر دلیلی خش بیفته و ضربه ببینه منطقی نیست /بحث تخفیف هم به نظرم نسخه های دیجیتال خیلی بهتر آف میخورن // به عنوان مثال من چند روز پیش رد دد۲ روی استور پلی استیشن با ۲۰ دلار معادل ۱ میلیون و صد هزار تومان خریدمش ( تخفیف های نسخه های دیجیتال همیشگیه مثل تخفیفات تابستان/زمستان/کریسمس/هالووین همیشه بوده ولی دیسک بازی نو تو خیلی از سایت های ایرانی زیر ۳ میلیون پیدا نمیکنید/ برای بحث دانلود هم میشه از طرح های شبانه همراه اول یا ایرانسل استفاده کرد ( با هات اسپات میشه ی شب تا صبح راحت ی بازی ۷۰ گیگ رو دانلود کرد) /// باز هم میگم من شرایط تو ایران رو میگم که به راحتی نمیشه ی دیسک بازی نو و پلمپ شده رو برای خرید پیدا کرد خیلی وقتا مجبوری دیسک بازی رو آنلاین سفارش بدی و وقتی به دستت میرسه ممکنه دست دو و پر از خش باشه // تو کشورهای دیگه شما به عنوان مثال میرید فروشگاه ویرجین با خیال راحت حضوری خرید میکنید ولی اینجا داستان فرق میکنه.
من میگم به جای احساسی شدن تو این موضوع کمی بهش فکر کنیم…. واقعیت اینه اکثر ماها خرید دیسک بازی یه نستالژی و حس خوبی بوده و همیشه تو خاطرمون میمونه ولی هممون بلا استثناء بازی های کرکی یا کپی شده خریدیم و کمتر بازی های اورجینال داشتیم… تو این دو نسل اخیر هم مشخصا خرید دیسک بازی بسیار سخت بود ما اینجا مثل بازار آمریکا و اروپا فروشگاه های گیمینگ معتبر و خوب نداشتیم که هم به وضوح قیمت پایین برخی از دیسک هارو ببینیم و هم با تنوع خاصی ازشون پیش رو بشیم… تمام دیجیتالی شدن اصلا و ابدا خوب نیست ولی واقعیتش اینه حداقل ۸ ساله که دیگه برای ما ایرانی ها فرقی نداره کما اینکه حتی شاید نسل جدیدم مثل ما ندونه همون دیسک های کرکی حلقه ای ۵۰۰ تومنی چیه.
ولی راجع به پلی استیشن باید بگم این حرکت جدیدشون نشون داد که اونها به جدیت ایکس باکس به دنبال تمام دیجیتالی شدن نیستن بلکه میخوان بهت حق انتخاب بدن…. خیلی ایده خوبی بود ماجولار کردن دیسک کنسول، یعنی شما یه کنسول دیجیتال میخری ولی چهار روز بعد اگه خواستی میتونی درایو رو جدا بخری
خوشبختانه مایکروسافت با گیمپس داره کلا معنای خرید بازی و گیمینگ به شکل سنتی رو کنار میگذارم
دوران دیسک و کنسول فیزیکی به زودی به پایان میرسه
من عاشق دیسکم یه حس نوستالژیک بهم میده اما تو ایران اصلا به صرفه نیست من اگه بخوام ی دیسکی بخرم ک بازیش جدید باشه دو میلیون باید هزینه کنم خب چه کاریه من با اون دو تومن ده تا بازی میتونم بخرم چه جدید چ قدیم شایدم بیشتر از ده تاهم بشه بگیرم …دیسک ارزش نداره برا ما ایرانیا خریدش با اینوضع دلار
با تشکر از آقای مکاری بابت مقاله.
خیلی چیزها هست که باعث برتری بازیهای فیزیکی نسبت به دیجیتالی میشه؛ از موارد ساده و کاملا واضح مثل عدم نیاز به دانلود و نصب سریع بازی، تا کاربردهای خاص مثل دسترسی به ورژن ۱.۰ بازیها و خیلی چیزهای دیگه. شخصا همیشه بازیهای فیزیکی رو ترجیح میدادم و هرچند الان چند سالی میشه که بخاطر قیمتها خرید نسخه فیزیکی بازیها به صرفه نیست، اما هنوز هم تا حد امکان عناوینی که دوست دارم رو بصورت دیسک تهیه میکنم. با وجود همه این موارد و همونطور که در مقاله گفته شد، فکر کنم همه موافق باشن که مرگ بازیهای فیزیکی غیر قابل اجتنابه! مواردی مثل اینترنت پرسرعت باعث میشه که برای اکثر بازیکنان در سر تا سر دنیا، خرید نسخه فیزیکی بازیها مزیت خاصی نسبت به انجام این کار بصورت دیجیتالی نداشته باشه. تو چند سال اخیر هم که خیلی از شرکتها دارن آروم آروم خودشون رو از بازیهای فیزیکی دور میکنن و انجام کارهایی مثل انتشار تمام دیجیتالی عناوین، قرار ندادن دیتای بازی روی دیسک و نیاز به دانلود کل حجم بازی بعد از خرید و بدتر از همه، نبود دیسک همراه با بازی فیزیکی و صرفا قرار دادن یه کدِ دانلود داخل قاب داره بیشتر و بیشتر توسط ناشرها انجام میشه؛ جوری که انگار میخوان مردم رو به خرید دیجیتالی بازیها عادت بدن (تصمیمی که برای ناشرها کاملا منطقیه، چونکه فروش دیجیتالی بازی صود خیلی بیشتری داره!)
چند سال پیش یه مقاله درباره مقایسه بازیهای فیزیکی و دیجیتالی و مزیتهای هر کدوم منتشر شد و اونموقع تاحدودی به باقی موندن بازیهای فیزیکی امید بود، اما الان این اتفاق بیش از پیش بعید به نظر میاد و اگه این آخرین نسل کنسولها با بازیهای فیزیکی نباشه تعجب میکنم! اتفاقی که واقعا حیفه، ولی خب به نظر نمیاد بشه جلوش رو گرفت.
چرا تو عکس سی دی رو برعکس گذاشتید تو کنسول!!! اونوری که اجرا نمیکنه
عکس تزئینی است.
چون دیگه هیچ کس پول دیسک نداره😂😂
اتفاقا برای دیسک که راحت تری
یه بازی رو میتونی از رفیقت بگیری یا دست دوم بخری و برای همیشه داشته باشیش. خیلی از بازیا دسته دومشون حتی از بیشترین تخفیف دیجیتالی قیمت کمتری داره
خب رفیقش میخواد پول دیسکو از کجاش دراره؟
اونم دسته دوم میخره
بعدشم همه یه رفیق پولدار بدون دغدغه دارن
هیچوقت یادم نمیره گاد اف وار ۲۰۱۸ رو روز اول عرضه ی جهانی تو توپخونه با دوستم خریدیم ۳۰۰ هزار تومن که تازه یاروام گرون انداخت بهمون
الان واقعا منطقی نیست خرید دیسک مگه اینکه از لحاظ مالی کاملا پر و پیمون باشی
درسته داستان نوستالژی و اینا هم مهمه ولی باید قبول کرد هزینه ی زیادی واسه شرکت های سازنده داره پک های فیزیکی و اونا میتونن اون مبلغ رو صرف پولیش بیشتر بازی کنن
ضمن اینکه سوییچ کردن بین اکانت ها خیلی سریع تر و راحتتر از اینه که هی یه سی دیو ورداری یکی دیگه رو جاش بزاری
در کل به نظرم یه امر اجتناب ناپذیره و باید انجام بگیره تو نسل های اینده🙌
همونقدر که اجرای نوار کاست، VHS، کارتریج بازی حال میده، دیسک های بازی هم حال میده و هر چقدر تهیه محتوای دیجیتالی بی روحه، تهیه بازی های دیجیتالی هم حسی منتقل نمیکنه.
مشکل اینجاست که همه چی به پول و اقتصاد گره زده شده و شرکتهای بزرگ هم فقط به فکر منافع هستن تا لذت بیشتر، بازار مشتریاشون هم که ما باشیم، شدیم کارمند بی جیره و مواجب که هر چی اونا بخوان ما پیروی میکنیم.
به عنوان یک گیمر ۳۴ ساله اخیرا بسیاری از بازی هامو به خاطر تخفیف های استور دیجیتالی تهیه کردم . چرا که همون بازی ها در قالب دیسک در بازار آشفته ی ما اغلب قیمت های فضایی دارن (حتی کارکرد)
با این حال هرگز تمام دیجیتال شدن رو در صنعت گیم تایید نمی کنم و شخصا عاشق بازی های فیزیکی هستم و خط به خط مزایایی که اشاره کردید با تمام وجودم لمس و تجربه کردم .
اما راجب صنعت فیلم و موسیقی به نظرم دسترسی زود هنگام دیجیتالی کمک شایانی به مخاطبان کرده .