چگونه انیمه Attack On Titan رویکرد متفاوتی را نسبت به مانگا در پیش گرفت؟
استودیو ماپا برای پایان بندی انیمه Attack On Titan تغییراتی معدود ولی چشمگیر را نسبت به مانگا اعمال کرده است.
مجموعه حماسی و آخرالزمانی Attack On Titan (حمله به تایتان) را میتوان اساساً به عنوان یکی از انیمههای مهم عصر مدرن به حساب آورد که طی ۱۰ سال گذشته در مرکز توجه مخاطبین این مدیوم و رسانهها قرار داشته است. اثری که نه تنها یکی از مهمترین عوامل آشنایی و جذب بینندگان جدید به دنیای انیمه بوده، بلکه شیوه روایت داستان و حال و هوای آن نیز به صورت کلی نسبت به باقی مجموعههای هم دوره خود جلوه متفاوتی داشته که میتواند منبع الهام ساخت انیمههای ارزشمندی در طی سال آیندههای باشد.
قاعدتاً پایان بندی چنین حماسه بزرگ و پرطرفداری کاری بس دشوار و چه بسا غیرممکن به نظر میرسد. کاری که هاجیمه ایسایاما به عنوان خالق مانگای این مجموعه در انجام آن بحث برانگیز ظاهر شد تا حدی که هنوز هم شیوه پایان ماجراجوییهای ارن یگر مد نظر وی با حواشی و جنجالهای بسیاری همراه میباشد. این مسئله در قبال انیمه نیز صدق کرده و میبینیم که علیرغم گذشت چند ماه هنوز هم در بین مخاطبین دنیای انیمه شاهد بحثهای تند و داغی هستیم که هر بینندهای واکنش متفاوتی نسبت به قسمت پایانی از خود نشان داده است.
علیرغم این که انیمه Attack on Titan به صورت کلی مسیر وفادارانهای را نسبت به مانگا در پیش گرفت، در قسمت پایانی تغییرات جزئی ولی جالب توجهی را شاهد هستیم که زیر نظر خود شخص هاجیمه ایسایاما صورت گرفته است. تغییراتی که شاید پس از دریافت واکنشها نسبت به مانگا، امری ضروری به نظر میرسید تا بتواند جمع بندی داستان را برای مخاطب قابل هضم جلوه نماید.
حال در مقاله امروز به سراغ برخی از این تغییرات اعمال شده رفته تا ببینیم که استودیو ماپا در مقایسه با مانگا چه یادگاری را از خود بر جای گذاشته است.
تغییرات کلی
در نخستین مورد از این مقاله به سراغ رویکردی میرویم که استودیو ماپا به صورت کلی در اقتباس از مانگا در پیش گرفته است.
ماجرا از این قرار است که انیمه Attack on Titan شاید که اقتباس وفادارانهای از مانگای هاجیمه ایسایاما به شمار برود اما استودیو ماپا برای آن که بتواند مخاطب را بیش از پیش تحت تاثیر قرار داده و سکانسهای احساسی ارزشمندی را خلق نماید، ترتیب برخی از وقایع و رویدادها را دستخوش تغییر قرار داده که خوشبختانه نتیجه مثبتی نیز در پی داشته است. به عنوان مثال زمانی که سربازان مارلیانی متوجه نبرد پارادایسیها بر علیه تایتان بنیانگذار میشوند، در انیمه بسیار دیرتر نسبت به مانگا به وقوع پیوسته که بر حال و هوای کلی قسمت نهایی تاثیر بسزا و مثبتی داشته است.
خرابیهای به بار آورده شده توسط تایتانهای غول پیکر
یکی از مهمترین المانهای داستانی انیمه Attack on Titan به رویدادی تحت عنوان “Rumbling” مربوط میشود که عملاً چیزی به عنوان یک آخرالزمان از آن یاد شده و منجر به سلسله وقایع مرگباری گشته که “نبرد آسمان و زمین” نام گرفته است.
رویدادی که در آن ارن یگر با فرم نهایی خود به عنوان تایتان بنیانگذار غرشی کرده که موجب بیداری تمامی تایتانهای مخفی زیر دیوارها شده است. تایتانهای غول پیکر و بیشماری که پشت سر ارن یگر به راه افتاده و هر چیزی که بر سر راهشان باشد را تمام و کمال نابود میکنند. مسئلهای که به عنوان نخستین تغییر چشمگیر میان مانگا و انیمه خود را نشان میدهد: خرابی به بار آورده شده در طی رویداد Rumbling در مانگا بیشتر به شکل مفهومی و تلویحی به نمایش گذاشته میشود اما در سمت مقابل انیمه آن را صریح و واضح در طی سکانسهای محدود به نمایش گذاشته که نتیجه به مراتب وحشتناک و شوکهکنندهتری در پی داشته است. تنها کافیست تا سکانس له شدن مردم زیر پای تایتانها و مادری که در این گیر و دار سعی دارد تا نوزاد خود را دست به دست از طریق باقی مردم نجات دهد را تماشا کرده و حسابی تحت تاثیر قرار بگیرید.
رویارویی آرمین با حقیقت ماجرا
آرمین، شخصیتی که زنده نگه داشتنش نسبت به اروین اسمیت تصمیمی بس جنجالی و پرسر و صدا از سوی هاجیمه ایسایاما به شمار میرود، رویارویی نهایی قابل توجهی را با دوست دیرینه خود در قسمت پایانی رقم زده است.
پیش از آن که ارن به دست معشوقهاش کشته شود، در دنیایی دیگر ملاقاتی را با آرمین رقم میزند. ملاقاتی که به گفت و گوی جالب توجهی میان آنها منتهی شده تا بلکه ارن بتواند دلیل تمام کارهایش را توضیح داده و سپس حرفهای دل خود را در کنار تنها دوست باقی ماندهاش بر زبان بیاورد. مهمترین بخش این گفت و گو به زمانی مربوط میشود که آرمین از بابت آینده ابراز نگرانی کرده که نوبت تلافی بر علیه پارادایس سر خواهد رسید و ارین اعلام میکند که Rumbling چیزی بالغ بر ۸۰ درصد از ساکین زمین را نابود کرده و پارادایس تا نسلها از بروز جنگی تلافی جویانه در امان خواهد بود. تفاوت مانگا و انیمه اینجا خود را نشان میدهد: در مانگا آرمین نسبت به تصمیات ارن رفتار ملایمی نشان داده و چندان متعجب نمیشود اما در انیمه پس از برملایی واقعیت، شوکه شده و رفتاری تند مملو از خشم و ناراحتی بروز داده که برگرفته از سردرگمی وی نسبت به درستی یا نادرستی ماجرا بوده است.
قابل درک بودن شخصیت ارن
به صورت کلی با قاطعیت میتوان گفت که ارن یگر یکی از دوست داشتنیترین و در عین حال پیچیدهترین شخصیتهای تاریخ دنیای مانگا و انیمه به شمار میرود که تا ابد در یاد هر مخاطبی باقی خواهد ماند.
پسری که از تمام آرزوها و رویاهایش دست کشید تا به چرخه نسل کشی و جنگ میان دنیا با سرزمین پارادایس پایان داده و لااقل کاری کند که دوستان و عزیزانش برای چند سال هم که شده از هر خطری در امان باشند. فداکاریای که به Rumbling و نابودی ۸۰ درصد از جمعیت بر روی سیاره زمین ختم شد. در حالی که شخصیت او در مانگا سفت و سخت به تصویر کشیده شده که حقیقت درونش چندان به معرض نمایش گذاشته نمیشود اما انیمه رویکرد کاملاً متفاوتی را در پیش گرفته و او را به مانند کودکی به تصویر کشیده که پس از تحمل بدترین شرایط ممکن، بالاخره در نزد دوستش در هم شکسته و ذات واقعی و ضعیف خود را به معرض نمایش میگذارد. رویکردی تحسین برانگیز از سوی استودیو ماپا تا مخاطب بتواند با ارن یگر همزاد پنداری کرده و وقایع مرگبار رقم خورده به دست وی را باور نماید.
گردهمایی شخصیتهای باقی مانده
پس از مرگ ارن یگر و پایان تهدید Rumbling شاهد هستیم که شخصیتهای باقی مانده نظیر آرمین، آنی و دیگران گرد یکدیگر جمع شده و به صحبت درباره برقراری صلح میپردازند.
آنها درباره مسائل مختلفی صحبت میکنند؛ از خطر بروز جنگی تلافی جواییانه توسط باقی کشورهای دنیا گرفته تا این که پارادایس میزبان تغییر و تحولات عجیبی بوده تا حدی که شاید حتی جایگاهی در بین مردمان خود نیز نداشته باشند. تغییر جزئی ولی جالب توجه انیمه و مانگا اینجاست که خود را نشان میدهد: در انیمه میبینیم که گروه باقی مانده نگران جایگاه خود در پارادایس بوده و سرنوشتشان را نامعلوم تصور میکنند اما در سمت مقابل مانگا ویژگی جالبی را به این قضیه اضافه کرده که در کمال تعجب انیمه از آن بهره نبرده است. در مانگا آنها همچنان از بابت جایگاهشان در پاردایس نگران هستند اما حمایت هیستوریا را به عنوان یک رویکرد ۲ گانه میبینند که از یک سو میتواند از بروز درگیری با مخالفشان جلوگیری کرده و در سوی دیگر میتواند موجب مسائل و مشکلات گوناگونی برایشان بشود.
افزایش دوز سکانسهای اکشن
قاعدتاً به لطف ماهیت انیمه، نه فقط در Attack on Titan بلکه در تمامی اقتباسها شاهد به کارگیری جزئیات بیشتر و قابل توجه سکانسها نسبت به مانگا هستیم که در صحنههای اکشن بیش از پیش جذابیت خود را به معرض نمایش میگذارد.
استودیو ماپا در قسمت پایانی Attack on Titan نیز حجت را بر همگان تمام کرده و برخی از دیوانهوارترین سکانسهای اکشن تاریخ مدیوم انیمه را به تصویر کشیده که حتی فراتر از منبع اقتباسی نیز ظاهر شده است. نمونه بارز این رویکرد را میتوان در نبرد پارادایسیها با ارن یگر و تایتانهای وی مشاهده کرد که ثانیه به ثانیه میتواند هیجانانگیز و شگفتانگیز ظاهر شده و مخاطب را در بهت و حیرت فرو ببرد. از سکانسها اکشن رینر براون و لیوای آکرمن بر علیه تایتانهای عظیم الجثه گرفته تا نبرد نهایی بین تایتانهای ارن و آرمین که هر یک به مانند قاب نقاشی زیبا و چشمنواز عمل کرده است.
زندگی پس از جنگ
هر جنگی هرچقدر هم که ویرانگر و نابود کننده ظاهر شود، بالاخره پایان یافته و زندگی جریان خواهد داشت. مفهومی تلخ ولی نمادین که قسمت پایانی انیمه Attack on Titan به زیبایی هر چه تمام آن را به معرض نمایش گذاشته است.
با این حال حتی نمایش چنین آرامش پس از طوفان سهمگینی نیز تفاوتهای جالبی بین انیمه و مانگا داشته که البته به صورت کلی هر جفت آنها زیبا و به یاد ماندنی جلوه کرده است. در مانگا میبینیم که فالکو و گابی در حالی که لیوای را با خود به همراه دارند، در مکانی نامشخص مشغول قدم زدن بوده و با یکدیگر صحبت میکنند؛ مکانی که گویی نسخه آینده پارادایس بوده است. در سمت دیگر ماجرا انیمه وجهه متفاوتی از پایان جنگ قهرمانان داستان را به معرض نمایش میگذارد که دوز احساسی بیشتری را شامل شده است؛ زمانی که فالکو مشغول غذارسانی و کار در مزرعه بوده و لیوای مرگباری که زمانی به سرعت نور از بین تایتانها عبور میکرد، بر روی ویلچر مشغول توزیع غذا و اسباب بازی میان کودکان میباشد.
سخنرانی هیستوریا
هیستوریا یکی از شخصیتهای مهم و کلیدی حماسه Attack on Titan به شمار میرود که اگرچه از یک جایی به بعد در مقابل دیدگان مخاطب ظاهر نمیشود اما در پشت صحنه شاهد تاثیرات مرتبط با وی هستیم.
یکی از جالبترین تفاوتهای بین انیمه و مانگا به همین شخصیت هیستوریا مربوط میشود که استودیو ماپا مسیر دیگری را نسبت به منبع در پیش گرفته که میتواند جلوه بهتری از پایان جنگ و خونریزی داشته باشد. در پایان ماجرا شاهد بر زبان آوردن سخنانی از سمت هیستورا هستیم که انیمه و مانگا هر یک رویه متفاوتی را در پیش گرفتهاند: در مانگا او با لحنی تند و تخریب گرایانه به حمایت از راه و روش در پیش گرفته شده توسط ارن یگر پرداخته و اعلام میکند که نبرد تا زمانی که هر یک از الدیاییها و یا باقی ساکنین زمین زندگی میکنند، ادامه خواهد داشت. در سمت مقابل اما انیمه وجهه احساسی و آرامش بخشی از هیستوریا را نمایش میدهد؛ زمانی که اعلام میکند: “این زندگیای نیست که ارن یگر برای ما تصور داشته است.” تغیری شاید جزئی ولی مهم و اساسی که نشان میدهد پایان Rumbling میتواند به معنی پایان رفتارهای خصمانهای باشد که حتی فردی همچون هیستوریا نیز حقیقت ماجرا برای مردمانش برملا میکند.
سرنوشت پارادایس
در نهایت میرسیم به مهمترین تغییر مابین مانگا و انیمه که اگرچه تفاوت فاحشی و قابل توجهی نداشته اما از جزئیات ارزشمندی بهره برده است.
اساساً در پایان داستان Attack on Titan شاهد هستیم که بالاخره پس از گذشت چندین و چند نسل، باقی دنیا خود را بازیابی کرده و حملهای تلافی جویانه و همه جانبه به پارادایس را ترتیب میدهد که منجر به نابودی تمام و کمال این سرزمین شده است. در مانگا اشارهای مختصر به آیندهای ویران شده، وجود دارد که این مسئله در انیمه شاخ و برگ پیدا کرده و به صورت سکانسهای پشت سر هم شاهد پیشرفت چشمگیر پارادایس و سپس نابودی آن به دست باقی کشورهای جهان هستیم. نکته مشترک انیمه و مانگا به نمایش درختی تنومند و بسیار بزرگ مربوط میشود که نشان میدهد قدرت تایتانها همچنان وجود داشته و حال این چرخه به سمتی گرایش پیدا کرده که نوبت مردم پارادایس رسیده تا باری دیگر از این قدرت بهره گرفته و دنیا را به نابودی بکشانند. حقیقتی تلخ و ترسناک که نشان میدهد چرخه نابودی، نفرت و جنگ هیچگاه پایان نیافته و ارن یگر تمام و کمال از این ماجرا مطلع بوده است.
بین انیمه و مانگا کدام یک را نمایش بهتر و کاملتری برای روایت داستان حماسی Attack on Titan در نظر میگیرید؟ آیا تغییرات اعمال شده توسط استودیو ماپا نتیجه مطلوب و رضایت بخشی را در پی داشته است؟ اگر که خود را به جای هاجیمه ایسایاما تصور نمایید، چه تغییراتی در کلیت داستان اعمال میکردید؟
منبع: CBR
پر بحثترینها
- اینترگلکتیک، کانکورد، ناتی داگ؛ در اتاق فکر سونی چه میگذرد؟
- گزارش: طراحی سختافزار پلی استیشن ۶ برخلاف نسل بعدی ایکس باکس، به پایان رسید
- حساب توییتر پلی استیشن باعث ترند شدن دوباره Bloodborne Remake شده است
- یوشیدا: Horizon Forbidden West در حد انتظارم نفروخت
- یوشیدا: اگر خواهان بازی های انحصاری جدید PS5 هستید، بهتر است از ریمسترها حمایت کنید
- شایعه: اطلاعات فاش شده از GTA 6 توسط کاربری که ادعا میکند چندین ساعت از گیمپلی را دیده است
نظرات
🟢 انیمهای که همچنان نشده ببینم و به شدت در فکر دیدنشم
قسمتو اولو که ببینی تو سه روز کل ۱۰۰ قسمتشو پشت سرهم نگاه می کنی.
پس واجب شد💚🙏🏻
این دقیقا اتفاقی بود که برا من افتاد
🟢 همین الان قسمت اول را دانلود کردم
نگاه کردی ؟
بله دیدم
از همه نظر عالی بود
داستان
تکنیک ساخت
طراحی هنری
برام جذاب و دیدنی بودش
😍🙏🏻
فصل اولش مال ده سال پیشه
اگه دیدی طراحی ها و رنگ بندی ها خوب نیست بزار به پای قدیمی بودنش
ولی از فصل دو به بعد خیلی کیفیتش بهتر میشه.
🟢 پس اگر اینطوره که خیلی خوب و عالی کار کردند، حال کردم خیلی…
اصلا داستان واقعی خود بشر را داره روایت میکنه، که همین حسابی من را شیفتهی خودش کرده💚😍
کاش داداشم عین تو حرف گوش کن بود:d
💚🙏🏻🌱
ندیدی ام
چیز مهمی از دست ندادی
اورریتد ASF
با اون پایان مسخره ش
یارو نمیتونه از پس ۳ چهار تا زپرتی بربیاد
وقتی از عمق داستان اتک هیچی نفهمیدی و فقط میخوای اعلام حضور کنی:
داستانش عمق داشت ولی دقیقا قبل از اندینگ از چپترای ۱۳۰و اینای مانگا دیگه خراب شد ایسایاما یهو فاز گرفت که میخواست همه راضی بشن پایانی که از خیلی قبل بهش اشاره شدو با یه چیز غیر عقلانی عوض کرد البته اندینگ انیمه یکم بهتره چون مثل مانگا فاز نمیگیره ارنو خوب نشون نمیده راحت میگه یه برده احمقه
اتفاقا رفتم پیج اینستاتو دیدم یه هایلایت داشتی راجب خورده شدن انسانا بود 😂 این انیمه هم الان فکر میکنم خوراک خودته 👌😂
کنارشم توکیو غول هم ببین البته مانگاشو بخونی بهتره چون انیمش از فصل سه شت خالص میشه
بعد خندیدنت جهت چیه😏؟!
خندم جهت اینه رفتی عکس یه ادم که مث مرغ شکم پره گذاشتی هایلایت پیجت جیگر گفتم چون به خورده شدن ادما علاقه داری از دیدگاه کارمایی اتک و توکیو غول گزینه های مناسبین برای جنابعالی
فاز اونایی که به پایان معترضنو درک نمیکنم
به زور یک انشا مینویسن بعد برای فردی که انقدر خلاقیت نشون داده تعیین تکلیف میکنن.
د لعنتی بردار خودت یک داستان بنویس هر جور خواستی تمومش کن.
اینا ساده پسندن میخواستن همه چی طبق معمول گل و بلبل باشه و همه به عشقشون برسن بعد به خوبی و خوشی زندگی کنن، همینقدر کلیشه پسند
دوست عزیز اینها همونایی هستن که انتظار دارن برزرک یه پایان گلو بل بل داشته باشه
واقعا بنظرم حق گاتس که پایان خوبی داشته باشه
پایان گاتس همین الانشم تلخه. اگه واقعا بخوایم یه پایان خوب براش در نظر بگیریم باید مثل دیزنی برن جلو.
منظور از تلخ چیه؟ اگه منظورت اینه که تهش پاور آف فرندشیپ شه همه رفیق شن و گاتس با کاسکا عروسی کنه و نمیدونم این چیزا آره قبول میکنم ولی اگه منظورت یه اندینگ پوچه که آره تهش اینجور باشه که هرچی تلاش کنی مهم نیست چون کافی نیست اصلا اندینگ خوبی برا برزرک نیست چون تم اصلی مانگارو زیر پا میذاره اگه کسی اینو بخواد هیچی از اکلیپس و چپترای بعدش و پیام اثر که struggle و تسلیم نشدن جلوی سرنوشته نفهمیده فقط چون دیده خشنه و ملت میگند شاهکاره از برزرک خوشش اومده
من منظورم پایان پوچ نیست شما الان نگاه کن دوستت عزیز گاتز خیلی هارو تو زندگیش از دست داده بهترین رفیقش بهش خیانت کرده. من در کل میگم حتی اگه پایانی مثل پایان های دیزنی داشته باشه کلی اتفاق دردناک تو زندگی این بشر افتاده که حتی پایان شاد هم نمیتونه این درد هارو بپوشونه. ( ما در کل امیدواریم یه پایان منطقی داشته باشه )
نمیدونم چرا انقدر دیزنیو مثال میزنی اصلا مثال قابل درک نیست یه شاهکار تو یه سبک دیگه رو با یه سری شاهکار تو یه سبک دیگه کنار هم میذاری ولی خب آره گاتس خیلی زجر کشیده ولی خب مانگا هدفش همینه اینهمه خشونت برا این بود که بگه اینا همه وجود داره ولی گاتسه که میجنگه و برا خودش هدفمند میکنه زندگیشو منظورم این بود من
برزرک مگه ناتموم نموند با مرگ نویسندش؟
انگار نویسنده داستان از قبل به یکی از دوستانش ( درست دربارش نمیدونم ) میگه. که انگار قراره اون شخص داستانو ادامه بده.
بیخیال
از طرفدار فیلم عشق و عاشقی و پایان به شدت فانتزی و گل و بلبل نمیشه انتظار لذت بردن از یه پایان عمیق رو داشت.
کل این انیمه فوق العاده است و به آدم یک جهانبینی میده، گاهی بهت پند و اندرز میده و گاهی ماهیت بی پرده ی انسان رو تو صورتت میکوبه. ولی برای من به یاد موندنی ترین سکانس، صحنه ای هست که در کنار درخت تیتراژ پایانی سریال رو میبینیم و علاوه بر مشاهده ی سرنوشت پیش بینی شده ی جزیره ی پارادیس از نمایی خارج از از شیگانشیا، میبینیم که چرخه تایتانها مجدد تکرار میشه و برمیگردیم سر خونه ی اول.
داستان انیمه لایک
مانگا دیس
عجب شاهکاری بود 👌👌
خودم مانگاش رو نخوندم و به نظرم داستان انیمه هم قابل قبول بود(از نظر داستان کامل و عالی نبود. به خصوص پایانش)
کسایی که مانگا رو خوندن. پایان مانگا چه تفاوتاتی داشت؟
فرقی نداشت.
فقط یکسری جزئیات متفاوت بود که تو مقاله اکثرش ذکر شده
در مورد پایان هم بگم ظاهرا میخوان ۲۰۲۶ پایان اصلی رو رو کنن.
البته قطعی نیست ولی دلایل و منابعش تو چنل یوتیوب ویب هد هست، اگه میخواید براتون لینکش رو بفرستم.
نمیدونم کی دوباره بشه ، یه انیمه حماسی مثل این ببینیم . شاید هیچ وقت.
فول متال نیمه پایانی
خداییش فول متال بهترین انیمه ای که دیدم لامصب همه چی داشت فان کمدی فسلفی بروتالیتی داستان کشش دار هیچوقت قسمت چهارش از ذهنم نمیره هیچوقت
قسمت چهارش قضیش چی بود؟ یادم رفته
اگه اشتباه نکنم اون قسمتی بود که شو تاکر توش میاد.
چه تغییراتی در کلیت داستان اعمال میکردید؟ میزاشتم ارن دنیا رو نابود کنه تا چرخه نفرت هم تموم بشه
نابود هم میکرد تموم نمیشد مثل همون داستانی که ویل گفت(داداش تایتان پتک) وقتی که دیگه هیچ دشمنی نداشتن به جون هم افتاده بودن
این چیزی که میگی خیلی ساده انگارانه است. در صورتیکه هدف ارن از کارش پیچیده تر از این حرفها بود.
…
بنظر من ارن با کارش چند هدف داشت که بهشون رسید.
در درجه اول میخواست با یک نمایش قدرت کاری کنه تا دیگه دنیا با اهالی پارادایس کاری نداشته باشن (که تا حد زیادی موفق بود و دوستانش تا چند نسل در صلح و آرامش زندگی کردن) ضمن اینکه اصلاً قصد نابودی دنیا و مردمانش رو بصورت کامل نداشت و مطمئن بود که حتماً دوستانش مانع اینکار میشن.
در درجه دوم ارن میخواست از دوستانش که مانع نابودی دنیا شدن قهرمان بسازه تا نشون بده اهالی پارادایس اون شیاطینی که مردم دنیا فکر میکنن نیستن و برای نجات دنیا از جون خودشونم میگذرن.
در درجه سوم ارن میخواست با مرگش بدست دوستانش خودشو بخاطره مرگ مادرش مجازات کنه (ارن بود با هدایت دینا فریتز تایتان مادرش را کشت و این بار گناه شدیداً عذابش میداد)
در درجه دوم ارن با مرگش باعث آزادی یمیر و از بین رفتن قدرت تایتانها شد. ارن بر این باور بود که ریشه نفرت جهان نسبت به الدیایی ها در قدرت تایتان نهفته است و با حذف این قدرت میتونه نفرت رو نسبت به الدیایی ها از بین ببره.
برای انجام همه این اهداف، او تصمیم گرفت که تبدیل به دشمن جهان شود و دوستانش کسانی باشند که جلوی او را بگیرند و آنها را به عنوان قهرمانانی که بشریت را نجات دادند ترسیم کنند. بنابراین، انگیزه نهایی ارن، یک قربانی عمیق و غم انگیز است. او نقش هیولایی ویرانگر را بر عهده می گیرد، به این امید که مرگش به دست دوستانش به چرخه خشونت و نفرت پایان دهد و آینده ای را برای افرادی که به آنها اهمیت می دهد تضمین کند.
…
از نظره من این صحنه حین تیتراژ بود که کار رو خراب کرد. اگه این صحنه حذف میشد خیلی بهتر بود.
یه سؤال
ارن چرا مادرش کشت دلیلش متوجه نشدم
تا مسیر سرنوشتش به سمت تایتان شدن و شروع رامبلینگ عوض بشه، همونطور که راینر گفت، اگه مادر ارن نمیمرد هیچکدوم از این اتفاقات نمی افتاد.
اگه میخواید بگید خب چرا میخواست این اتفاق بیافته چند جواب متفاوت وجود داره، یکی اینکه اون ارن بچه نبود که بگه من میخوام ۱۵ سال دیگه جهان رو نابود کنم، اون ارنی بود که داشت جهان رو نابود میکرد. چند تا تئوری هم هست مثل تئوری تایم لوپ که ارن حق انتخاب نداره و یه مسیرو پشت سر هم تکرار میکنه. یکسری هم میگن ارن از قصد میخواست الدیاییا بکشنش تا قهرمان شناخته شن.
چون اگه نمیکشت و مادر ارن زنده میموند دیگه اون حس انتقام جویی داخل ارن بچگی به وجود نمیومد و هیچوقت چنین ارنی رو نمیدیدیم
میتونید انیمه drifters رو هم ببینید اگر به این سبک علاقه دارید
نویسنده به هدفش رسید . هرکسی کار ارن و پایان اون رو درک نمیکردن همینطور در داستان کسی ارن رو درک نمیکرد .
اسپویل :
ارن در یک لوپ گرفتار شده بود و باید اینکار رو میکرد و خارج شدن از این لوپ به معنای آزادی بود حتی اگر با مرگش همراه باشه و فقط باید میکاسا ارن رو میکشت نه شخص دیگری تا تایتان مادر دلش آروم میگرفت در یکی از ova ها این مشخصه . ولی کسی انتظار این پایان رو نداشت و پایانش هیتر های بسیاری رو پیدا کرده . اتک ان تایتان بی شک بی نقص ترین و متفاوت ترین انیمه هست و قطعا بهترین هم هست حتی اگر طرفداران انیمه های دیگه این موضوع رو انکار کنند و این اتک بود که انیمه رو عمومی تر کرد و شمار انیمه بین ها ۱۰۰۰ برابر شد .
مشکل اینه که اصلا منطقی نیست خیلیا با انیمه اندینگو دیدند و کلا کامیونیتی انیمه ها برعکس مانگا خیلی آسون گیرند و همچیو که بهشون میدن قبول میکنند و هرکی ضدشو بگه بهش میگند هیتر یا کسی که درک نمیکنه یا هزارتا چیز دیگه با اینکه کسی که هر ماه منتظر چپترای اتک بوده و تو کامیونیتی همش دربارش حرف میزدن طبیعتا هیتر نیست فقط دیده یکی از آثار مورد علاقش اندینگش غیرمنطقی ترین حالت ممکن تموم شده و لطفا نگید نفهمیده و اینا چون چیز غیرقابل فهمی اصلا نبود
خب انیمه رو من درست ندیدم فقط سکانس آرمینو ارنو دیدم که خب اونم منطقی تر از مانگاس بشدت حداقل آرمین دو ساعت از ارن تمجید و تعریف نمیکنه برا اینکه بجای ۱۰۰درصد ۸۰درصدو کشته و توش یکم منطقبه میگه نا مقصریمو اینا و اون چیزس که شما بهش اشاره کردید اتفاقا یکی از غیر قابل قبول ترین قسمتای اندینگه که خب که چی؟ یمیر اصلا کاراکتر منطقی نیست یه شخصی که انقدر بهش بدی کرده رو تا هزاران سال دوست داشته و عملا ارنو برده خودش کرده و اینا میگیم اوکی یمیر قدرت فکر کردن نداره و مستقیم از سریال ترکی اومده بیرون ولی چرا باید یهو از دیدن همچین چیزی به وجد بیاد که خب تا حد زیادیم اتفاقی بود که باید میوفتاده با خودش گفته هوووم ارن بردمه بذار تمام تلاشمو کنم که اینطوری شه تا بشینم ببینم برا خودم کیف کنم و اینجاس که یمیر از سریال ترکی تبدیل میشه به سریال ایرانی یهو نادم و پشیمان میشه کلا تنها نقطه قوت اندینگ یکی کشته شدن ارن بدست میکاساس اون یکیم نابودی پارادیس دیگه بقیش بی منطقه (جالبه اونم که میگند ارن با اینکار تایتانارو نابود کردم با اون پسره که به درخت میرسه عملا میخواد بگه تایتانا میتونن برگردن و حتی اونم خراب میکنه) تازه اینا مشکلات خود اندینگه اینکه چقدر تئوری و فورشدویینگ هایی بود که ایسایاما همشونو بهشون پشت کرد بماند عملا چندسال ما داشتیم با هرچپتر مانگا نکته درمیوردیم که اشاره میکرد که اندینگ همچین چیزیه یهو از تو جیبش یچیزی دراورد انداخت وسط که خب اصل نویسندگی تفنگ چخوفو کامل زیر پا گذاشت اصلی که بهش معروف بود ما میگفتیم ایسایاما کار بی هدف نمیکنه هرچیزی که ازش هینت میذاره تو داستان بعدا مشخص میشه و بدرد میخوره و به این معروف بود ایسایامای آرک آخر دقیقا برضد اون بود یعنی نویسنده ای نکته قوت اصلیشو ازش گرفتن
این انیمه که بدترین روایت داستان رو داره و فقط دارن کشش میدن و بیخود مخاطب رو سر کار میذارن چرا؟چون فن های این اثر دوست ندارن این اثر تموم بشه مثل اکثر انیمه هایی که تا بینهایت اپیزود میاد و تمومی ندارن.سال ۲۰۱۳ انیمه پخش شد تو همون قسمت های اولش لو دادن که راز تمام این اثر در کلید دست پدر شخصیت اول هست .من هیچ وقت فکر نمیکردم باید تا پایان فصل ۳ و شش سال تمام صبر کنم تا ببینم اون کلید کوفتی قرار هست چه رازی رو افشا کنه.شما که میخواستین اینقدر کشش بدین واسه چی همون اول گفتین راز کار تو اون کلید زیرزمینه؟ تایتانها رو اگر از پشت گردنشون ضربه بزنی میمیرن و یه تیم تحقیقاتی مجزا برای تحقیقات راجع به تایتانها وجود داره اما اونها نمیدونن چرا ضربه به گردن اونها رو میکشه.آخه چقدر یک اثر میتونه ضایع باشه؟آخه عزیز یه نگاهی به پشت گردن صاب مردشون میکردین تو این همه سال پس شما دارین رو چی تحقیق میکنین دقیقا؟خیلی مسخره.تایتانها رو گرفتن به زنجیر کشیدنشون ولی باز به پشت گردنشون نگاه نمیکنن.چرا؟معلوم نیست.از شخصیت های پرتاب شده تو صورت مخاطب تو فصل چهار و روایت زندگینامه شخصیتهای بی اهمیتی مثل میمیر تو فصل دو و از این دست شخصیتها که اصلا فقط اتلاف وقت و کش دادن.
دید شما نسبت به این اثر اشتباهه و من نقد شمارو اصلا قبول ندارم
خب مانگاش اینه
وقتی با ضربه زدن به پُشت گردن تایتانها اونا رو میکُشتن، لاشه تایتان با حرات زیادی شروع به نابود شدن میکرد و به همین دلیل انسانی هم که داخلش بود از بین میرفت. بنابراین محققین پارادایس هیچوقت متوجه نمیشدن که داخل تایتانها انسان وجود داره.
وقتی ارن توانایی تبدیل شدن به تایتان رو بدست آورد تازه اونجا بود که به این مهّم رسیدن و فهمیدن که تایتانها در اصل انسانهایی هستن که به این شکل تبدیل شدن و ناحیه سَر و پُشت گردنشون جایی هست که انسان وجود داره و با از بین اون انسان هست که تایتان نابود میشه.
نه خیر
تیم تحقیقاتی اون زن خل که تایتان ها رو زنده شکار کرده بود و به زنجیر کشیده بود مثل آب خوردن میتونستن یه شکاف تو گردن تایتانها ایجاد کنن تا ببینن چرا اونجا نقطه ضعفشونه ولی بنا به دلایلی این کار رو نمیکردن.تحقیقشون واسه چی بود اصلا؟
در انیمه AOT دو نوع تایتان وجود داره.
1- Pure Titans همون تایتانهای بی مغزی که هیچ توانایی خاصی ندارن و فقط دنبال خوردن انسانها هستن.
2- Nine Titans که شامل تایتانهای حمله، اربابه، پتک، عظیم الجثه، مونث، زرهی، آرواره، جانور، موسس میشن.
…
داخل بدن Pure Titans هیچ انسان کاملی وجود نداره. انسانی که تبدیل به Pure Titan میشه فقط ستون فقراتش در پُشت گردن تایتان باقی میمونه (که با ضربه زدن بهش میشه تایتان رو نابود کرد) و بقیه بدنش جذب بدن تایتان میشه (برای همین کسیکه تبدیل به Pure Titan میشد دیگه نمیتونست به حالت انسانی برگرده). بنابراین حتی با کالبدشکافی یک Pure Titan هم نمیتونستن بفهمن که داخل تایتانها انسان وجود داره.
امّا کسائیکه تبدیل به Nine Titans میشدن کلّ بدنشون سالم داخل تایتان قرار میگرفت و تایتان رو کنترل میکردن، و برای همین قادر بودن از تایتان خودشون خارج و دوباره انسان بشن.
در طول انیمه هم دیدیم که Nine Titans بسیار قدرتمند و باهوش هستن و انسانها هیچوقت نمیتونن اونا رو اسیر کنن تا روشون تحقیق و کالبدشکافی انجام بدن و بفهمن داخلشون انسانی هست. ضمن اینکه تا قبل از قسمت اول و شروع انیمه مردم جزیره پارادایس هرگز هیچکدوم از Nine Titans رو ندیده بودن و فقط با Pure Titans مبارزه میکردن. در داستان AOT اولین بار در سال ۸۴۵ از تقویم مردمان پارادایس بود که تایتانهای عظیم الجثه و زرهی به دیوار ماریا و منطقه شیگانشینا حمله میکنن و این اولین رویارویی مردمان پارادایس با Nine Titans بود.
تنها وقتی ارن توانایی تبدیل شدن به تایتان حمله رو بدست آورد و فهمیدن که داخل تایتانها انسان وجود داره، تصمیم گرفتن با کمک ارن و نقشه ایی دقیق تایتان مونث رو اسیر کنن، ولی موفق به اینکار نشدن.
پس هرگز روی هیچ Nine Titans ایی (غیراز تایتان حمله که در اختیاره ارن بود) تحقیقاتی توسط هانجی (بقول شما زن خل) انجام نشده بود.
…
امیدوارم جواب سوالت رو گرفته باشی.
ویژگی هر داستان فانتزی و علمی تخیلی همینه! کسی که میشینه پاش میدونه که قراره با چی طرف باشه حتی به قیمت کش پیدا کردن! اگر طبق حرف شما باشه پس ارباب حلقهها هم همون اولش باید فرودو رو سوار عقابها میکردن و حلقه میبردن مینداختن داخل کوه نابودی و چه کاریه که یه ۳ گانه ازش ساخته شده که چند ساعت وقت مارو بگیره! درسته حالا داشتن همچین دیدگاهی؟
شما داری چیزی رو تماشا میکنی که توش تایتان وجود داره بعد دنبال منطق داستانی؟ اسمش روشه فانتزیه. دنیای فانتزی هم وابستگی به منطق و دلیل نداره که چرا پشت تایتانارو همون اول نگاه نکردن!به منطق باشه ۹۹ درصد شاهکارهای هر مدیومی را باید ریخت دور کلا. کسی که میشینه وان پیس نگاه میکینه ۱۰۰۰ قسمت توجهی نمیکنه که چرا طولانیه. تنها چیزی که براش مهمه سرگرم شدن و لذت بردن از دنیا و داستان و شخصیتهاست. حالا اگه انیمه اتک طول کشیده بنا به گفتههای شما، مخاطبش قرار نبوده اون وقت رو بذاره اتم بشکافه یا جاودانگی رو پیدا کنه که با دیدن ۱۰۰ قسمت وقتش تلف شده باشه!
اولا ارباب حلقه ها با اون وسعت داستانش سال ۱۹۹۹ شروع شد تو سال ۲۰۰۳ هم تموم شد نه مثل این انیمه که ۱۰ سال پیش شروع شده هنوزم تموم نشده. هیچ کس دوست نداره اینهمه فاصله بیافته بین فصل ها که دیگه موضوع فراموش بشه و حراراتش هم فروکش بکنه ده سال کم نیست میفهمین که؟ ثانیا علمی تخیلی و فانتزی به معنای بی منطق بودن نیست هر داستان علمی تخیلی منطق خودش رو داره و نقض اون منطق یعنی ضعف داستان سرایی.هیچ کس نمیپذیره در فیلم ارباب حلقه ها کسی سوار موتور سیکلت به اورکها حمله کنه چرا چون فیلم فانتزیه.منطق و اصولی که داستان بنا کرده نباید خدشه بهش وارد بشه یا نقض بشه.یا نباید عقابها رو وارد داستان بکنی یا اگر کردی باید دلیلی موجه میاوردی که چرا با کمک عقابها نرفتن کار حلقه رو یکسره بکنن.یا تیم تحقیقاتی رو وارد داستانت نکن یا اگر کردی باید دلیل موجه میاوردی که چرا تو این همه سال یکی از این به اصطلاح تیم محقق راز پشت گردن تایتانها رو کشف نکرده بود.به این میگن ضعف روایت داستانی .جالب این هست که خود نویسنده ارباب حلقه ها اعتراف میکنه که این ضعف داستانش هست طرفدارانش نمیپذیرن و لجاجت میکنن.ثالثا اتم کشف نکنن فقط لج نکنن و مثل بچه ها ایرادات رو ماله نکشن .
تو خودت از منطق حرف میزنی ولی پروفت اصلا منطقی نیست:d