درباره پتانسیل تاریخ ایران میتوان هزاران نوشتار نوشت، گنجینهای ارزشمند که از نیاکان برجای مانده و امروزه با هر نیرویی تلاش میشود آن را از ما دریغ کنند. بهره نبردن از این پسافکند چند هزارساله نه تنها بسیاری از ایدههای ناب را بر باد میدهد بلکه زمینه را برای فراموشی و از میان رفتن پیوست با هویت، فرهنگ و تاریخ فراهم میآورد. کشوری که با سرگذشت و قهرمانان خویش آشنا نباشد به ناچار به دنبال دست و پا کردن هویتی برای خود بر پایه فرهنگ بیگانه خواهد بود؛ چنین رویداد ناگواری، مایه از خود بیگانگی و بدتر از آن سرخوردگی ملی خواهد شد چرا که این گمان را بهوجود میآورد که سرزمین و مردمان آن کشور، در جهتدهی به تاریخ نقشی نداشتهاند.
درباره پتانسیل ایران، تا به اینجا دو نوشتار به نامهای «چرا ساخت بازی از روی شاهنامه اهمیت و پتانسیل زیادی دارد؟ » و «آشنایی با ۴ افسانه ترسناک محلی در مناطق مختلف ایران » نوشته شده و این نوشتار، سومین در این زمینه خواهد بود. همانگونه که از سرنویس برمیآید، به شخصیتهای ایرانی خواهیم پرداخت که میتوان از زندگی ایشان ایده ساخت یک بازی ویدیویی را بیرون کشید. تلاش میشود زندگینامه کوتاهی از نامبردگان بازگو و در ادامه، ایدهای نیز برای هر کدام نوشته شود.
کوروش بزرگ؛ ابرمرد عصر آهن

بنیانگذار شاهنشاهی هخامنشی مردی است که با گشودن امپراتوریهایی چون مادها، لیدیه و بابل و فراتر از آن با فتح دلهای مردمان خودی و بیگانه، نامش را در صفحه تاریخ جاودان کرده است. پدر او کمبوجیه یکم، پادشاه انزان و مادرش ماندانا شاهدخت مادها میباشد. کوروش از دو شاخه پدری و مادری بزرگزاده و نژاده به شمار میرود و دوران کودکی پرماجرایی از سر گذرانده است. گفته میشود واپسین شاه ماد که آستیاگ یا اژیدهاگ نام داشت به دلیل خوابی که دیده بود سخت نگران شد و دستور داد فرزند دخترش ماندانا، به دست سردارش هارپاگ سر به نیست شود. هارپاگ نوزاد را به چوپانی سپرد تا چنین کند اما همسر چوپان چنین نکرد و جنازه فرزند مرده خویش را به هارپاگ داده و کوروش را همچون فرزند خود پرورید. پس از سالها و در پی یکسری رخدادهای افسانهگون، کوروش به درگاه پدربزرگش راه مییابد و شاه ماد سخت دلبسته نوهاش میگردد. هنگامی که اژیدهاگ دریافت هارپاگ کوروش را نکشته است، فرزندش را کشته و از گوشتش خوراکی پخته به خورد هارپاگ داد. پس از این رخداد هارپاگ سخت از پادشاه کینه به دل گرفته و در آینده نقش پررنگی در سرنگونی مادها و به قدرت رسیدن کوروش ایفا کرد. کوروش پس از چیرگی بر ماد، لیدی و بابل را نیز گشود و در خاور نیز پیروزیهای به دست آورد به گونهای که شاهنشاهی هخامنشی در باختر بر سراسر آناتولی و برخی شهرهای یونانی، در خاور به تاجیکستان و بخشهایی از هند امروزی و در جنوب به دروازههای مصر رسیده بود. درباره مرگ کوروش داستانهای گوناگونی برجای مانده و اینگونه مینماید که کوروش در پی نبردی با سکاها، جان باخته است. آنچه بیش از نیروی رهبری و نبوغ فرماندهی کوروش شگفتانگیز مینماید آن است که او نزدیک به ۲۵۰۰ سال پیش کسی بوده که انسان مدرن امروزی تلاش میکند آنگونه باشد. در بخشی از استوانه کوروش که نخستین اعلامیه حقوق بشر خوانده میشود آورده شده که سپاهیان کوروش با آرامش به بابل گام گذاشته و مردمان این شهر را از جور و ستم پادشاه این سرزمین نجات دادهاند. کوروش به آزادی اندیشه و دینی تاکید داشت و مردمان سایر کشورها را در پرستش خدای خود آزاد گذارد.
ساخت یک بازی استراتژی داستانی که دربرگیرنده زندگی پرفراز و فرود نخستین شاهنشاه هخامنشی بوده و به صورت اپیزودیک داستان خود را بازگو کند، میتواند ایدهای گیرا و بکر باشد. عنوانی که در خود مدیریت منابع، پیریزی استراتژیهای درست برای یورش و دفاع را جای بدهد و همچنین دربرگیرنده دیپلماسی و چالشهای سیاسی نیز باشد. Total War نیز میتواند به بستری برای پذیرای سرگذشت کوروش بزرگ بدل شود چرا که این بازی، نبردهای حماسی خود را با سیاست و دیپلماسی میآمیزد و در هر دو زمینه بازیباز را به چالش میکشد. حتی اندیشیدن به این نکته که در قامت کوروش بزرگ و پیشاپیش ارتش نیرومند و جهانگشای هخامنشی با نیروهای جهان آن روزگار پنجه در پنجه شویم، بسیار هیجانانگیز مینماید. مایه شگفتی است که توتال وار، کوروش بزرگ را سوژه قرار نداده چرا که Creative Assembly تا کنون زندگی اسکندر مقدونی و ناپلئون بناپارت را به تصویر کشیده است.
حسن صباح؛ خداوندگار الموت

حسن صباح در خانوادهای برخوردار و در شهر قم چشم به جهان گشود. پدرش از بازاریان به نام بود اما خودش به دانشاندوزی و علوم اسلامی دلباختگی داشت. خانواده وی شیعیان ۱۲ امامی بودند و او نیز در آغاز این مذهب را برگزید اما پس از مدتی به جرگه اسماعیلیان پیوست. در این زمان، ایران در اشغال ترکان سلجوقی سنیمذهب بود و به همین دلیل، حسن راهی مصر شد تا در پناه فاطمیون که شیعه بودند بتواند دانشاندوزی خود را به پایان برساند. او سه سال را در مصر به علمآموزی گذراند و توانست در این مدت جایگاه بلندی میان شیعیان مصر برای خود دست و پا کند. آرمان حسن صباح نبرد با ترکان سلجوقی و بیرون راندن ایشان از ایران بود. او تلاش میکرد شیعیان فاطمی را با شیعیان اسماعیلی یکپارچه کرده تا بتوانند در برابر سلجوقیان بایستند. او در گذر زمان دریافت که فاطمیان مصر و به طور کلی شیعیان، بسیار ضعیفتر از آن هستند که بتوانند با سلجوقیان ستیز کنند؛ از اینرو به سوی تبرستان رهسپار شد و در آنجا رهروانی یافت. او سپس قلعه الموت قزوین را به عنوان پایتخت خود برگزید و سودای چیرگی بر آن را در سر میپروراند. حسن صباح با هوش سرشار و استراتژی کاربردی، خود را فردی با نام دهخدا جا زد و توانست وارد قلعه شده به کودکان آموزش بدهد. در همین زمان یاران او نیز اندک اندک به درون قلعه رخنه کرده و سربازان را با اسماعیلیه آشنا ساختند. پس از مدتی حسن صباح از نام و هویت راستین خود پرده برداشت و توانست قلعه را به چنگ آورد. در دیگر شهرهای ایران همچون قزوین و گیلان نیز بسیاری به کیش حسن صباح پیوستند. جای گرفتن این قلعه در مکانی استراتژیک و موقعیت مستحکم، الموت را به پایگاهی امن برای اسماعیلیان بدل میکرد. در گذر چند سال حسن صباح توانست حوزه نفوذ خود را تا خراسان، گیلان و قزوین بگستراند و به همین دلیل، سلجوقیان به سوی الموت رهسپار شده تا کار اسماعیلیان را یکسره کنند؛ در این نبرد سلجوقیان به سختی از پیروان حسن صباح شکست خورده و پس نشستند. اسماعیلیان برای زمین زدن سلجوقیان دست به ترورهای هدفمند زدند و توانستند برخی از مهمترین شخصیتهای آن دوران را از میان بردارند. یکی از این شخصیتهای برجسته، خواجه نظام الملک طوسی وزیر ملکشاه سلجوقی بود؛ گفته میشود شخصی در پوشش یک صوفی به خواجه نزدیک گشته و دشنهای بر قلب او فرود آورد.
همانگونه که میدانید سری بازیهای Assassin’s Creed با الگو برداری از زندگی حسن صباح و پیروان او ساخته شده و بسیار جای شگفتگی دارد که چگونه تا به حال این شخصیت در بازیهای Assassin’s Creed حضور نداشته است. ساخت یک بازی از این سری با محوریت حسن صباح و پرداختن به داستان زندگی او از دوران جوانی میتواند جذاب باشد. به تصویر کشیدن روند شکلگیری شخصیت حسن صباح، گردآوری نیروها و پیامرسانی اندیشههایش در کنار برنامههای ترور و گسترش دامنه قدرت اسماعیلیان، از بخشهای اصلی بازی خواهند بود. از پتانسیلهای شخصیت حسن صباح که بگذریم، یوبیسافت یک Assassin’s Creed به تاریخ ایران بدهکار است. تا کنون کشورهای زیادی همچون یونان، مصر، عراق و… به بستری برای داستان سرایی قاتلان مخوف در سایه بدل گشتهاند اما افسوس که نامی از ایران که خواستگاه این کیش میباشد به میان نیامده.
فردوسی؛ سوشیانس فرهنگ ایرانی

در روزگاری که زبان و فرهنگ پارسی رو به فراموشی گذارده بود سخندانی بزرگ با کوششی درخور ستایش و با نبوغی باورنکردنی در زمینه سرایش، باری دیگر هویت، تاریخ و فرهنگ ایرانی را زنده کرد. فردوسی دهقانزادهای بود که به سرگذشت نیاکان خود و فرهنگ ایرانی دلبستگی بسیار داشت. درباره داستان زندگی او پراکندگیهای زیادی وجود دارد و کارشناسان و پژوهشگران دیدگاه گوناگونی در این باره دارند. آنچه درستتر مینماید آن باشد که فردوسی در سال ۳۲۹ ه.ق به جهان آمده و در ۴۰ سالگی، سرودن شاهنامه را برپایه شاهنامه ابومنصوری آغاز کرده است. او سه سال پیش از به تخت نشستن سلطان محمود غزنوی ویراست نخست شاهنامه را به پایان رساند. گفته میشود محمود در ازای سرایش شاهنامه به فردوسی نوید پاداش داده بود، پاداشی که هیچگاه به دستان فرزانه توس نرسید. به هر روی فردوسی با میهندوستی و ایرانشناسی شگفتانگیز خود توانست سرگذشت شاهان ایرانی را به نظم در آورد؛ آنچه درباره شاهنامه درخور توجه بوده آن میباشد که فردوسی با خردی مثالزدنی سرگذشت سیاسی و مانیفست فرهنگی ایران را با واژگان جاودانه کرده است. فردوسی در هفتاد و یک سالگی ویرایش دوم شاهنامه را به پایان رساند. برپایه شاهنامه و بیت: بسی رنج بردم در این سال سی | عجم زنده کردم بدین پارسی میتوان گفت ویرایش دوم شاهنامه در سال ۴۰۰ ه.ق به پایان رسیده چرا که آغاز سرایش شاهنامه را سال ۳۷۰ دانستهاند. فردوسی عمر گرانبهای خود را در راه زنده نگاهداشتن فرهنگ ایرانی سپری کرد و به دلیل بدعهدی محمود غزنوی، به تنگدستی دچار گردید. او هیچگاه از کار خود دست نکشید و حتی تنگدستی و مرگ پسر نیز نتوانست او را از سرودن شاهنامه بازبدارد. گفته میشود در سالهای پایانی عمر فردوسی، محمود از کرده خویش پشیمان گشته و دستور داد پاداشی هنگفت برای فردوسی روانه کنند؛ هنگامی که پاداشها از دروازه شهر وارد میگشت، تن بیجان فردوسی را از دروازه خارج میکردند.
چگونه میتوان زندگی یک فرهیخته و شاعر را به بازی ویدیویی بدل کرد؟ سرگذشت دماوند شعر ایران، نه تنها بار درام بلکه جنبه کاوش و پازلی فراوانی دارد. از اینرو میتوان بازیای پازلمحور با محوریت فردوسی ساخت و بازیباز در قامت فردوسی تلاش کند افسانههای ایران را از دل کتابهای کهن بیرون کشیده و به نظم درآورد. امکان دیدار با دیگر شخصیتها، مخفیکاری و سرک کشیدن به درون کتابخانههای دولتی و گریز از دست ماموران محمود غزنوی نیز میتواند به هرچه هیجانانگیزتر شدن بازی بیفزاید. از این گذشته داستان تراژیک فردوسی میتواند دستخوش گیمی همچون عناوین Telltale Games نیز بشود که در آن انتخابات بازیکن بر روی روابط میان شخصیتی و جهان بازی تاثیر میگذارد.
زرتشت؛ پیامآور اهورامزدا

زرتشت نخستین کسی بود که درباره پدیده خیر و شر به صورت سیستماتیک سخن راند. جهانبینی او بیان میدارد که جهان آوردگاهی میان خیر و شر میباشد که آدمیزاد در جایگاه یک موجود آزاد، باید میان این دو یکی را برگزیند. درباره محل تولد زرتشت، دیدگاههای بسیاری وجود دارد اما بر پایه سنگنبشتهها میتوان بیان داشت که او در آذربایجان امروزی چشم به جهان گشوده؛ به باور زرتشتیان، پیامبر ایشان در ششم فروردین ماه سال ۱۷۶۸ پیش از میلاد مسیح متولد گشته است. زرتشت در گاتاها بیان میدارد که به خواست اهورامزدا برگزیده شده تا جهان را به یکتاپرستی بخواند. عرصه آذربایجان به دلیل ستم پیشگویان و درباریان و همچنین اندک بودن شمار پیروان، بر زرتشت تنگ آمده به ناچار به بلخ رهسپار شد. فرمانروای بلخ که گشتاسبشاه نام داشت به گرمی زرتشت را پذیرفته و به آیین او گروید. پس از همهگیری آیین زرتشتی، عبادتگاهی بنا شده و زرتشت در کنار آن سروی کاشت؛ پس از مدتی، سرو بسیار تنومند و بزرگ شد به گونهای که اندازهگیری ضخامت آن آسان نبود. گفته میشود این سرو تا روزگار عباسیان پابرجای بوده و خلفای عباسی آن را قطع کردهاند. شگفتآور آنکه متوکل یک روز پیش از رسیدن سرو به بغداد جان باخت و پیشبینی زرتشت مبنی بر اینکه هر که این درخت را ببرد خواهد مرد، درست از آب درآمد. در روز پنجم دی ماه و هنگامی که زرتشت هفتاد و هفت ساله در آتشکده به نیایش میپرداخت، تورانیان این آتش روشنیبخش را خاموش ساختند.
ساخت یک بازی معنوی-فلسفی همچون Journey که بتواند سفر زرتشت از آذربایجان تا بلخ و همچنین پیروزی او بر اهریمنان را به تصویر بکشد میتواند به تجربه ماندگار بدل شود. در این بازی و در نقش زرتشت به کنکاش حقیقت و سفر به جهان معنا خواهیم پرداخت و بنمایه آیین زرتشتی را به کنکاش خواهیم نشست. عنصر موسیقی و نمادهای ایران باستان در این عنوان نقشی پررنگ خواهد داشت و طراحی هنری بازی باید به گونهای باشد که حس آرامش و حقانیت را به خوبی منتقل کند.
همانگونه که پیشتر گفته شد، شخصیتهای زیادی میتوانند به سوژه بازی ویدیویی بدل شوند و در این نوشتار به چهار تن از ایشان پرداخته شد. از شما دعوت میکنم در بخش نونوار شده دیدگاهها، شخصیتهایی که گمان میکنید میتوان از آنها بازی ویدیویی ساخت را با ما در میان بگذارید.




















خداوندان باستانی ایران مانند تیر ، آناهیتا ، مهر ، زامیاد و … هم پتانسیل خوبی دارند
🟢منم کوروش، شاه جهان، شاه بزرگ، شاه دادگر، شاه بابل، شاه سومر و اکد، شاه چهار گوشه جهان.
✅ منم کوروش، فرزند کمبوجیه و ماندانا …💚💚💪🏻💪🏻
واقعاً یوبیسافت یک اساسینز کرید ایرانی بهمون بده کاره😢
آناهیتا که توی بازی praise of persia the lost crown بود
ترکان سلجوقی سنیمذهب؟ شاید سلجوقیان اصالتا از طرف مغولستان باشن(فرقشان با ترک های عزیز ایران اینه که اصلا زرد پوست و چشم بادامی بودن! و زبانشون هم تفاوت های بزرگی داره. اما الان در ژن ما هم ادغام شدن) ولی غرق فرهنگ و تاریخ ایرانی شدن. فارسی صحبت میکردن و شعر میگفتن و اسامی پارسی روی فرزندانشون میگذاشتند. علاوه بر اون گستره تاریخی هخامنشیان رو هم تصرف کرده بودن 😊👌🏻
تو این لیست داستان حسن صباح واقعا جالبه بنظرم پتانسیل بیشتری داره
ولی حسن سباح ویلن نبود؟
چون میگن مردم عادیم وقتی لو میرفتن میکشن
نمیشه حسن صباح رو در کلمه هایی مثل خوب وبد جا داد فردی بسیار خردمند دانا و باهوش بود ارمان بزرگی هم دنبال میکرد اما برای رسیدن به ارمانش کارای کثیفیم کرده برداشت های زیادی میشه از این شخصیت کرد
داشت…
حشاشینو کردن اساسینز،ایرانو کردن:
مصر،فرانسه،عراق و…
حشاشین با اساسین ها تفاوت های زیادی داشتن حسن صباح واقعا آدم عجیبی بود
پیشنهاد میکنم سریال حشاشین رو ببینید
آره،ولی حتی بدنه اسم هم شبیه همه
کلمه اساسین از ریشه حشاشین در فارسی گرفته شده منابع زیاده در این مورد یوبی سافت در سایت گیم اسپات هم ذکر کرده منبع اصلی ایده حشاشین و حسن صباح بوده
حشاشین واژهی عربیه
با همشون به غیر از کوروش کبیر و زرتشت موافقم
زرتشت پیامبر بوده و همین الان هم پیروان زیادی داره
هر پیچش داستانی ممکنه توهین به الهیات زرتشتی باشه
کوروش کبیر و کلا همه شخصیت های دوران باستان زیادی با افسانه قاتی شدن و قدرتی که کوروش داشت فکر نکنم بتونه چالشی برای پلیر بسازه
داستان کمبوجیه و بردیا دروغین به نظرم خیلی بهتره
مخصوصاً اونجایی که کمبوجیه بعد از فتح مصر خودکشی میکنه (البته معلوم نیست) خیلی برای کسایی که تاریخ رو نخوندن میتونه جذاب باشه
بجای دیدن به سریال مصری برو زندگی نامشو بخون. کلا فرق داره. تحریف در حد بندسلیگا
ای کاش تو یه بازی زرتشت رو یا کوروش بزرگ رو ببینم.
محتوای مربوط به زرتشت توی خیلی از بازی ها بوده
بسیار منتظر این پست بودم.
ممنون از شما.
“بسیار” از تاثیرات خوندن این پست 😂
🤣🤣+++++++++
نگارش اقای ویسی نیا خیلی خوب هم هست بهتر که نگارش من هم سوق پیدا کنه به سبک ایشون
😅
گوست اف سوشما اصلی باید توی ایران بود نه ژاپنی
اصلا ژاپنی ها مبارزه ای نکردن این دریا بود که نجاتشون داد این ایرانی ها ( خوارزمشاهیان) بودن که با دسته های مغول جنگیدن دقیقا داستان گوست رو میتونستن توی ایران درست کنن از نظر تاریخی صحیح تره
کشور های دیگه تاریخ ندارن مجبورن بسارن اما ما که داریم استفاده نمیکنیم
خب مغول. ها ایرانو. نابود کردن دیگه بازی چی بسازن
مقاومت مردم ایران توی مناطق مختلف شما اینا رو حساب نکردی نبرد جلال الدین که تونست شکست بده سپاه مغول رو
ساب زیرو هم سنگ به سرش خورد آدم شد.
الان جدی گفتی ژاپن تاریخ نداره؟
نسبت به کشور هایی مثل چین ، ایران ، مصر و …
حتی نزدیکشون هم نیست به نظرم کشور اورریتدیه
همشونم به خاطر لشکر نداشتشه😂
اورریتد ک سخت میشه اینجا استفادش کرد ولی ، اگر ژاپن اورریتده مصر چجوری مثال خوبیه به نظرت؟
اونا تاریخ ندارن،بازی ساز دارن،ما تاریخ داریم بازی ساز نداریم.
خوارزمشاهیان ترک بودند نه ایرانی.
خوارزمشاهیان پارس بودند ترک کجا بود اون زمان
خوارزمشاهیان از نژاد ترک ، ولی با فرهنگ ایرانی بودن
ترکی بودن که کاملا ایرانیزه شده بودن فرهنگ و زبان ایرانی رو گسترش میدادن
چه ربطی داره . الان رهبر ایران و رییس جمهور هردو ترک هستن مگه ایران ما ایران نیست هنوز!؟
ما آذری در ایران داریم شما اشتباه میکنید ترک ها در شرق آسیا و میانه هستن و سالیان زیادی هست که به اشتباه داریم به آذری ها مگیم ترک
ما تو آزربایجان شرقی کتیبه ترکهای اورارتو رو داریم که قدمش ۳هزار سال قبل از میلاد هست.شما یک کلمه آذری پیدا کن به من بگو.
*آذربایجان
شما از همون دسته ای که به ترک میگی تورک،نه؟
حیف که تو و امثال تو ایران زندگی نکنن.
البته کاملا معلومه ترولی
چی می گی رفیق حالت خوبه ؟ از کی تاحالا اورارتو ترک شده ؟ ۳۰۰۰ سال قبل میلاد ؟از کی تا حالا اجداد ارمنی ها ترک اند ؟ یه سرچ ساده بزن اورارتو اولین چیزی که میبینی نوشته اجداد ارمنی ها هستند و مربوط به ۸۶۰ تا ۶۰۰ سال پیش از میلاد هستن
اطلاعاتت رو بروز کن برادر. در تازه ترین تحقیقات معلوم شده اورارتو ها نیاکان چچنی ها هستند و چچنی ها هم مسکن اصلیشون قفقاز شمالی بوده و اصالتا از تبار تورک هستند.
کدوم تحقیق بفرس برام ببینم هیچ سایت معتبری و محققی همچین حرفی نزده . خود چچنی ها ترک به حساب نمیان الان برات متن هم می فرستم اگه انگلیسی متوجه میشی که هیچی متوجه هم نمیشی برو ترجمه کن تو گوگل. برا خودتون تاریخ درست می کنید؟ یدونه سایت تاریخی یا محقق یا یدونه دانشگاه معتبر بفرس ببینم.
الان تمدن اورارتو رو به ترک هایی که چندین هزار سال بعد به سمت غرب اومدن نسبت دادی؟
شما از اون پانترک ها هستی که ادعا میکنن خدا هم ترکه🤣
ببین برادر بحث الکی داری میکنی الکی ادامه نده. حکومت غزنویان میاد و پس از اون ما سلجوقیان رو داریم سلجوقیان اغوز های مهاجر بودند که طغرل بیگ فتح میکنه بعد به برادر زادش آلپ ارسلان میرسه. برای اینکه اغوز ها رو بهتر بشناسی هم میشه گفت موسسان عثمانی و به برخی از طوایف ترکمن که در گلستان هستن نسبت داده میشن در پرانتز ترکمن ها همان ترک هستن که اولین گروه ترکان بودن که به اسلام روی آوردن برای همین به آنها ترک با ایمان گفته شد بحث رو ادامه میدم حکومت سلجوقیان مال تاریخ کشور ایران بوده ولی نام آن ایران نبوده و بعد از آن هم خوارزمشاهیان هم اغوز بودند و در اصل ترک های ایران آذری هستن و تقریبا میشه گفت هیچگونه ارتباطی با اغوز نداشته و فرق دارن البته به صورت خیلی ریشه ای ارتباط دارن خیلی ریشه ای
ولی در کل حکومت های غزنویان سلجوقیان و خوارزمشاهیان حکومت ایران نبوده اند بلکه صرفا به عنوان تاریخ کشور کنونی استفاده میشوند
من این شنیدم خوب ولی قبول کن پانترک ها چنان ادعاهای میکنن که آدم شاخ در میاره
داداش اصلا تا حالا یه بار تو زندگیت تاریخ خوندی ؟! ترکها اون زمان اصلا توی اون جغرافیا نبودن 😂
تو تاریخ توهمی شما نبودن.
تو حتی راجب اجداد خودت هم نمیدونی 😂 ترک ها تو آسیانه مرکزی و مغولستان بودن و زمان سلجوقیان به سمت غرب اومدن چجوری اون زمان اونجا بودن ؟
پانترک یافتم
هیچ جای معتبری حرفتو تایید نکرده. داداش لطفا به خودت بیا و مغز شماهارو شستوشو دادن دشمنای ایران, برای جدایی اون تیکه از خاک که شماها توش زندگی میکنید.❤️❤️
افغانستان و پاکستان هم با همین روش جداشون کردن.
لطفا دوستان تبریزی و وطن پرست مردم اونجا رو آگاه کنن.
رفقا لطفا نژادپرستانه رفتار نکنید 🙏🏻 ایرانی به تمام مردم نجیب و اقوام عزیزی گفته میشه که در این محدوده جغرافیایی زندگی میکنن. ترک ها کرد ها فارس ها عرب هم هر کدوم بخشی از این قالی زیبای دستباف هستن ☺️
کاش یه عده بفهمن ایران ارث بابای کسی نیست، تورک و فارس و عرب و غیره فقط یک زبان هست که ملت ایران تکلم میکنن، فارس بودن و اینچیزا نشانه ی اصالت نیست خون ایرانی نشان اصالته
از فردوسی یک مجموعه گیم خفن از شاهنامه میشه ساخت که مثلا بازی ابتداش با یک بیت شاهنامه گونه شروع بشه.
البته من تو شاهنامه تنها مورد هایی که به ذهن مبارک رسید برای گیم همون رستم هستش و یکی هم سهراب و افراسیاب.
البته از کاوه آهنگر هم میشه ساخت ولی ذهنم درسا نمیتونه براش ایده بده یا مثلا زال.
گرشاسب اژدها کش و خیلی دیگر از پهلوانان نامی شاهنامه هم شلغم؟
گرشاسب گیم داره.
البته گیمش چندان خوب نیست یک جورایی میگن کپی گاد آف واره.
والا اون ها هم هستند ولی چون ایده ای به ذهن مبارک نیومد بخاطر همین تنها ایده ای که به ذهنم رسیده بود رو گفتم.
بازی خوبیه به نسبت بقیه در اون زمان
بازی خوبی بود ولی ایده ای نداشت که مخاطب خارجی رو هم جلب کنه شاید برای ما جالب باشه ولی برای یکی که رفته یک گیم شناخته شده بازی کرده بیاد اینو بازی کنه میگه این کپی اونه.
من نظرم درباره این هستش که ما خودمون داریم به دید یک مخاطب که حالا چون این محصول داخلی هستش باید ازش همایت کنیم البته این دیدگاه هم بد نیست ولی باید برای چیزی که زمان و پولتو بخاطرش میدی هم اهمیت بدی.
گرشاسب متاسفانه اونقدر سیستم مورد نیاز برای اجراش عذابه که یک روس اومده اینو کرک کرده که بلکه بتونن توی سیستم های جدید قابل اجرا بشه.
شاهنامه از مراحل تاریخی در زمان های مختلف تشکیل شده میشه همه رو توی یک خط آورد مثلا ضحاک و افراسیاب و رستم و… رو توی یک خط زمانی بازی بسازیم تا همه باشن و هم یک ۳ جانبه ی رویایی بشه.
اینطوری آش شله قلم کار در نمیاد داستان بازی؟
آخه هر چی فکر می کنم چیز خوبی ازش در نمیاد.
مثلا توی بازی خط زمانی بهم خورده و ما توی همه ی دنیاها و خط زمانی ها سفر میکنیم. یا تله پورت شیم. یه همچین چیزی.
آخه شاهنامه رو نمیدونم خوندید یا نه . هر پنج تا ده صفحه حداقل ۳۰۰ و شاید هزار سال میگذره و پر از شاهان جدید و اسطوره های جدید ظهور میکنن.❤️
فکر کنم بازی اینطوری شروع بشه بهتره.
یک کاتسین اول بازی بیاد که مثلا شاهنامه روی یک میز هستش و با یک گوینده داستان شروع میشه و صفحه به صفحه میره جلو و شما با طی کردن داستان بازی انگاری داری صفحات این بازی رو می گذرونی یا داستان های مختلفی رو می تونی باز کنی با دانلود محتوا البته اینجوری فکر کنم حجمش عینهو کالاف دیوتی بشه که سر هر سیزن باید باز دانلود کنی این هم فکر کنم سر هر داستانی که تموم می کنی و میری داستان بعدی مثلا داستان زال رو تموم کردی میری داستان رستم رو شروع می کنی که باید دانلود بشه.
منظورم درباره گذر صفحه همراه با طی کردن خط داستانی بازی این هستش که شما یعنی هر چقدر که داری مرحله های داستانی رو طی می کنی از اونور صفحه های شاهنامه خونده میشه انگاری و خوب توی یک جاهایی صدای راوی هم اگر باشه که برامون یک جاهایی از داستان شخصیت ها برامون بگه و ماموریت هایی که دارند خیلی خوب میشه.
اینطوری هم خوب میشه تازه مثلا برای اینکه بازی رو بتونی تو کشور های دیگه هم بفروشی با قرار دادن زیر نویس شاید مخاطب خارجی هم بتونه جذب کنه این بازی.
افسانه امیر ارسلان هم جاش خالیه داخل لیست. همینطور از کلیله و دمنه هم میتونسیتم یه جور بلک میس ووکانگ در بیاریم 🥲 عیاران هم گزینه خیلی خوبی هستن چون یه حالت رابین هود طور دارن. از ثروتمندان می دزدیدن و به فقرا صدقه میدادن! 😳 خودشون هم مثل دراویش بدبخت زندگی میکردن!
یا داستان امیر اسماعیل سامانی که بخش بزرگی از ایران رو از یوغ خلفا بیرون کشید و زبان فارسی رو احیا کرد. از معدود جنگجویان تاریخه که میتونست با دو دست شمشیر بزنه و اتفاقا از بهترین شمشیر زنان تاریخ حسابش می کنن! 😁
یا حکومت آل بویه که رسما افسانه سه برادر ایرانیه به نام های علی، حسن و احمد که سوگند میخورن حکومت رو از بیگانه بگیرن. بعدش هم که موفق میشن هر سه نفر هم زمان به شاهی میرسن! 😳🥹 اونها دومین حکومت شیعه ایران (از اسماشون مشخصه) بعد از طاهریان در مازندران بودن و اینقدر قدرتمند شدن که حتی خلیفه عوض می کردن 😅
طاهر ذوالیمینین موسس سلسله طاهریان بود که با دو دست شمشیر میزد ، نه امیر اسماعیل سامانی
درسته ولی امیر اسماعیل سامانی هم با دو دست شمشیر میزد 👌🏻 البته طبق گفته ها طاهر ذوالیمینین از بهترین شمشیربازان تاریخ حساب میشه 😅
علویان در مازندران بودن ، طاهریان توی خراسان و یزد بودن
بله درست میگی 😅 یه لحظه قاطی کردم 😵💫
نادر شاه و ماجرای الماس کوه نور و دریای نور باید باشه
اتفاقا دوران حکومت نادر شاه افشار خیلی هم طولانی نبود و میتونه بخش اعظمی از زنگیش به تصویر کشیده بشه
بازی نادرشاه فرزند شمشیر رو داریم ، ولی قدیمیه
انصافا بازی نسبتا خوبی هم بود
☠️🗿💪
برا بازی ویدیویی بیشتر شخصیت های کتاب های ایرانی مثل شخصیتای شاهنامه خوبن ولی اگه پست برا فیلم و سریال بود خیلی لیست عظیمی میتونست در بیاد
مثلا پیروز نهاوندی یا بابک خرمدین
تمام تاریخ ایران از شروع حیات در این سرزمین تا به الان پتانسیل ساخت بهترین بازی و فیلم هارو داره پر از قهرمانان از طیف و سلیقه های مختلف
چه خوب میشه اگر هممون اطلاعات دقیقی از تاریخمون داشته باشیم
👌
رستم – سهراب – افراسیاب – داریوش هخامنشی – آرش کمانگیر – نادرشاه – یا حتی دوره اشکانی و ساسانی که خیلی طولانی و خفن بودن مخصوصا اشکانی که ۵۰۰ سال حکومت کردن حالا پادشاه بزرگ مرد معاصر و پدر ایران نوین بماند که اگه اون خدا بیامرز نبود ما شناسنامه ام نداشتیم
🤣🤣🤣 خندیدیم
آره بابا بیشتر بخند به صورت کلی خنده یه واکنش دفاعی جهت نشون ندادن سوزش هستش بخند جونم بخند همراه با ساندیس بخند
حالا پادشاه بزرگ مرد معاصر و پدر ایران نوین بماند که اگه اون خدا بیامرز نبود ما آروندرود،آرارات و دشت ناامید داشتیم.
مثل اینکه نمیدونی اون بزرگ مرد ایران رو از دست کیا نجات داد 😂 اگه همون نبود قاجار ها کل ایرانو میدادن میرفت فوقش یه تهران میموند برای دلخوشی
سر هرچی عین نقل و نبات خاک کشور رو میداد.
مهم تر از اون،مشتاقم بدونم چه کارای کرده جز خاک فروشی.
بعید میدونم چیزی باشه برا گفتن
“سر هر چیزی عین نقل و نبات خاک کشور رو میداد” چه کاری کرده جز خاک فروشی ؟ عجب اینکه ارتش رو تشکیل داد ، اینکه از شمال تا جنوب ریل کشی کرد ، اینکه ایران رو مدرن کرد ، اینکه ایران رو از دست قاجار نجات داد (این خودش یه خدمت خیلی بزرگه ) ، اینکه جدایی طلب هارو شکست داد و جلوی چند تکه شدن ایران رو گرفت ، اینکه اقتصاد کشور رو از نو ساخت
بنظر خودم از کوروش بزرگ بسازن پتانسیل بالایی داره داستانش هم خیلی خوبه البته از ایران میتون تو دوران های مختلف بازی بسازن
مقاله ارزنده ای بود سپاس از نویسنده 🌹👌
تاریخ ما یکی از پربارترین تاریخ های جهانه
واقعا حیف و صد حیف که از پتانسیلش استفاده نمیشه
پ.ن:آقای ویسینیا خداقوت، واقعا این سری عالیه
امیدوارم ادامش بدید
حالا کیه که از این همه پتانسیل بخواد استفاده بکنه؟ نصف بازیای ایرانی شدن چیزی امثال بازی فرمانده مقاوت چرت و بی محتوا
البته یه یوتیوبری هم هست که تازه کاره و تازه شروع به ساخت همچین بازی با آنریل کرده اسمش hp_gamestudio.
میشناسمش ولی یک مشکلی که داره مثل تمام بازی ساز های ناموفق ایرانی خودشون رو با بازیساز های خارجی مقایسه میکنه. همین بازی های اشغالی مثل فرمانده مقاوت و Revenge خودشون رو درحد کالاف میدونن و کلن تموم بازی ساز های ایرانی تو توهم اینکه بازیشون در سطح بین المللیه گیر افتادن
کاش از این مسخره ها ساخته بشه
بازی موبایل ساخته نشه🤦🏻♀️
شما یه دقه برو مارکت های ایرانی،حالت بد میشه.
این بازی ها مثل فرمانده مقاومت،طرفدار های خودشون رو دارن،اما واقعا آشغالن،یکی کپی از یکی دیگه.
یکم اگر به این پتانسیل بها میدادن الان خیلی وضعیت بهتر بود.
پول حرومی که به بعضی از فوتبالیست های مفت خور میرسه،کاش یکم خرج صنعت گیم تو ایران میشد.
خودشونم میدونن که این صنعت چقد حیاتیه برای کشور و اگر کاری نکنن بیشتر عقب میوفتن،اما انگار نه انگار…
حقیقتا یه بازی ایرانی خوب کلا تو زندگیم بازی کردم اونم children of the morta بود
همون یه زره پول واسه بازیم فقط واسه امثال بازی هایی مثل Revenge هست که فقط درمورد جنگ با آمریکا و اسرائیله
Revenge سرمایه خصوصی بود.
شاهکاری از استودیو کوثر سه بعدی 😂
حیف این بودجه و سرمایه
آخرشم یه زباله ای عرضه میکنن که هیچ آدم عاقلی نمیره سمتش جز همونایی که خودت میدونی
آخه اینهمه اسم،این چه اسمیه؟
کوثر خب اوکی،ولی 3D چیه اونوقت
همونا هم بعیده برن سمتش
انقدر آشغالن
دقیقا چطوری قراره از شخصیتی مثل فردوسی بازی ساخت؟!
حتماً سولزلایکم میخاد باشه، چه سمی
همونطور که تو متن گفته شد