بهترین فیلمهای اجتماعی سینمای ایران
فیلمهای اجتماعی بازتابی از مسئلهای خاص در جامعه هستند و از همین رو، در سینمای ایران مورد توجه مخاطبان قرار میگیرند.
با اینکه ژانری بهعنوان «اجتماعی» در دنیای سینما وجود ندارد اما ساخت فیلمهای اجتماعی متعددی که بازتابی از وضعیت جامعه یا مسئلهای خاص از آن هستند، آن هم در سینمای ایران، سبب شده تا نمونههای فیلمهای اجتماعی در سینمای ایران بسیار زیاد باشد و بسیاری از افراد به اشتباه آنها را در قالب ژانر اجتماعی دستهبندی کنند.
با این وجود، باید گفت فیلمهای متعددی در ژانرهای مختلفی همچون درام، عاشقانه یا کمدی هستند که به مسائل اجتماعی مختلف میپردازند و از همین رو میتوان آنها را جزو فیلمهای اجتماعی سینمای ایران دانست. این گونه آثار در سالهای اخیر نیز رشد قابلتوجهی داشتهاند و نگاه مخاطبان به آنها نیز دقیقتر و بیشتر شده است.
با اینکه تعریفی رسمی بهعنوان ژانر اجتماعی وجود ندارد اما تعداد بسیار زیاد آثار اجتماعی در سینمای ایران سبب شده تا از عنوان «اجتماعی» برای دستهبندی این آثار استفاده شود. در ادامه این مطلب به معرفی برخی از بهترین فیلمهای اجتماعی سینمای ایران میپردازیم. همراه با ما باشید.
فیلم دایره مینا
- محصول سال: ۱۳۵۳
- کارگردان: داریوش مهرجویی
- بازیگران: سعید کنگرایی – عزت الله انتظامی – علی نصیریان
فیلم «دایره مینا» پنجمین فیلم ساخته داریوش مهرجویی به شمار میرود. این دومین تجربه این کارگردان در ساخت اثری رنگی است و در ساخت آن نیز بار دیگر با غلامحسین ساعدی همکاری کرده است. این اثر جنجالیترین فیلم داریوش مهرجویی در آن زمان بود و با اینکه در سال ۱۳۵۳ میلادی تولید شده بود اما برای سه سال توقیف بود و در نهایت در فروردین سال ۱۳۵۷ مجوز اکران گرفت. با این حال، موضوع متفاوت این اثر و همچنین رویکرد جسورانه نویسنده و کارگردانش سبب شد تا توجه مخاطبان را به خودش جلب کند و در جشنوارههای خارجی نیز جوایزی را دریافت کند.
فیلم «دایره مینا» داستان پسر جوانی را دنبال میکند که به دنبال آن است تا پدر بیمارش را در بیمارستانی بزرگ بستری کند اما بهدلیل کمبود پول موفق به انجام این کار نمیشود. با این حال، برای اینکه بتواند خرج درمان پدرش را تأمین کند، تصمیم میگیرد تا خون خودش را به دلال خون بدهد و در ازای آن پول بگیرد.
موضوع فیلم «دایره مینا» در آن زمان بسیار جنجالی و قابل تأمل بود و در حقیقت میتوان گفت که تأثیرگذاری این اثر سبب شد تا زمینهها برای تأسیس سازمان انتقال خون ایران فراهم شود. در واقع میتوان اذعان داشت که این اثر توانست بینندهها را به فکر فرو ببرد و روی جامعه تأثیر بگذارد، کاری که آنطور که به نظر میرسد، ساده و راحت نیست.
فیلم دو زن
- محصول سال: ۱۳۷۷
- کارگردان: تهمینه میلانی
- بازیگران: نیکی کریمی – محمدرضا فروتن – مریلا زارعی
فیلم «دو زن» همان طور که از نامش پیدا است، داستان دو زن را دنبال میکند که در دوران دانشگاه با یکدیگر در دانشکده معماری همکلاس بودند اما مسیر زندگی آنها به شکل متفاوتی رقم خورده است. رؤیا اکنون یک معمار است و در یک شرکت مهندسی ساختمانی کار میکند اما فرشته با مردی ازدواج میکند که در ابتدا با ادامه تحصیلش مشکلی ندارد اما در ادامه خلاف این موضوع را نشان میدهد و باعث ایجاد زندگی سخت و ملالآوری برای فرشته میشود.
تهمینه میلانی علاوه بر اینکه سکان کارگردانی فیلم «دو زن» را در دست داشته، فیلمنامه آن را قلم زده است و موضوع آن درباره موقعیت زن در جامعه نیز در آن زمان قابل تأمل و بحثبرانگیز بود. تهمینه میلانی برای ساخت این اثر توانست جوایز مختلفی از جشنوارههای داخلی و خارجی دریافت کند.
فیلم زندان زنان
- محصول سال: ۱۳۷۹
- کارگردان: منیژه حکمت
- بازیگران: پگاه آهنگرانی – رویا تیموریان – رویا نونهالی
فیلم «زندان زنان» همان طور که از نامش مشخص است، زندگی زندانیان و زندانبانهای مختلف را در زندان زنان به تصویر میکشد. زندان زنان و جرم و جنایت صورت گرفته توسط زنان یکی از مسائلی است که شاید کمتر در سینمای ایران به آن پرداخته شده بود و این اثر توانست بیشتر در این مسئله عمیق شود.
به تصویر کشیدن زندگی زندانیان در طول سالهای مختلف و وضعیتهای متفاوت آنها، سبب شده تا این اثر بتواند تصویری متفاوت را برای مخاطبان به نمایش بگذارد. این در حالی است که نقشآفرینی بازیگران نیز در تأثیرگذاری بیشتر این داستان روی مخاطبان بسیار قابل توجه بوده است.
فیلم من ترانه پانزده سال دارم
- محصول سال: ۱۳۸۰
- کارگردان: رسول صدر عاملی
- بازیگران: ترانه علیدوستی – مهتاب نصیرپور – حسین محجوب
فیلم «من ترانه پانزده سال دارم» بههنگام اکران خودش در سال ۱۳۸۰ توانست برنده جایزه سیمرغ بلورین، جایزه بهترین فیلمنامه و همچنین جایزه بهترین بازیگر نقش اول زن در جشنواره فیلم فجر شود. این در حالی بود که خود رسول صدر عاملی نیز توانست در جشنواره فیلم لوکارنو جایزه یوزپلنگ طلایی را از آن خودش کند.
فیلم «من ترانه پانزده سال دارم» داستان دختری نوجوان به نام ترانه را دنبال میکند که مادرش را در کودکی از دست داده است و پدرش نیز به دلایلی در زندان به سر میبرد و او زندگیاش را همراه با مادربزرگش سپری میکند. ترانه با پسری پولدار ازدواج میکند اما پس از مدتی حامله میشود و این در حالی است که پسر او را رها میکند و به خارج از کشور میکند. حالا ترانه مانده است و تهمتهای مردم.
فیلم «من ترانه پانزده سال دارم» اثری متفاوت به شمار میرفت که در ابتدای دهه هشتاد به یکی از مسائل اجتماعی پرداخت و سعی کرد تا از این طریق مخاطب را به فکر فرو ببرد و این مسئله را یادآور شود که نباید در زندگی دیگران دخالت کرد و تهمتهای بیجا زد.
فیلم شهر زیبا
- محصول سال: ۱۳۸۲
- کارگردان: اصغر فرهادی
- بازیگران: ترانه علیدوستی – فرامرز قریبیان – بابک انصاری
اصغر فرهادی پس از اینکه فیلم «رقص در غبار» را ساخت، دومین تجربه سینمایی خودش را با فیلم «شهر زیبا» بهدست آورد، فیلمی اجتماعی که در گوشه و کنار آن میتوان عناصر ژانر عاشقانه را مشاهده کرد. این فیلم بههنگام اکرانش مورد تحسین قرار گرفت و با وجود اینکه در ۱۱ بخش جشنواره فیلم فجر نامزد دریافت جایزه بود اما تنها جایزه بهترین صدابرداری را بهدست آورد.
فیلم «شهر زیبا» داستان فردی به نام اعلا را دنبال میکند که بهتازگی از کانون اصلاح و تربیت شهر زیبا مخصوص نوجوانان زندانی آزاد شده و حالا سعی دارد تا هر طور که شده رضایت خانواده مقتول را بگیرد تا جلوی اعدام دوستش به نام اکبر گرفته شود. اکبر دو سال پیش دختری را کشته و حالا زمان قصاص فرا رسیده است. حالا در هجدهمین سالروز تولد اکبر، اعلا سعی دارد تا هر طور که شده رفیقش را از پای چوبه دار نجات بدهد اما در همین حین نیز ناخواسته عاشق خواهر اکبر میشود.
فیلم درباره الی
- محصول سال: ۱۳۸۸
- کارگردان: اصغر فرهادی
- بازیگران: ترانه علیدوستی – شهاب حسینی – گلشیفته فراهانی
اصغر فرهادی تا به امروز توانسته مسائل اجتماعی مختلفی را در آثار سینمایی خودش مورد بررسی قرار بدهد و فیلم «درباره الی» نیز یکی از همین آثار وی به شمار میرود که در سال ۱۳۸۸ میلادی روی پرده سینماها اکران شد.
فیلم «درباره الی» داستان زندگی چندین خانواده را روایت میکند که به شمال سفر میکنند تا در آنجا تعطیلات خودشان را سپری کنند. احمد با بازی شهاب حسینی بهتازگی از خارج به ایران بازگشته و در این میان نیز دوستان او قصد دارند تا برای او همسری پیدا کنند و مربی مهد کودکی به نام الی با بازی ترانه علیدوستی را به این سفر دعوت میکنند اما با گم شدن الی در دریا، همه چیز به یک رویداد ناگوار تبدیل میشود که با دروغهای بیشتر به سمت فاجعه میرود.
حضور گلشیفته فراهانی در این اثر و ممنوع التصویری وی سبب شد تا اکران فیلم «درباره الی» با مشکلات فراوانی همراه باشد اما این اثر با وجود این مشکلات سرانجام در سال ۱۳۸۸ به روی پرده سینماها آمد و توانست با استقبال بسیار خوبی از سوی بینندگان روبهرو شود و تحسین آنها را بهدست بیاورد. بسیاری از افراد فیلم «درباره الی» را یک اثر شاهکار و درخشان میدانند که یکی از بهترین فیلمهای سینمای ایران محسوب میشود و همین نیز سبب شد تا اصغر فرهادی چه در داخل و چه در خارج مورد تحسین قرار بگیرد و ستایش شود.
فیلم جدایی نادر از سیمین
- محصول سال: ۱۳۸۹
- کارگردان: اصغر فرهادی
- بازیگران: لیلا حاتمی – پیمان معادی – شهاب حسینی
فیلم «جدایی نادر از سیمین» شاید یکی از شناخته شدهترین فیلمهای سینمای ایران به شمار میرود که در سال ۲۰۱۲ میلادی توانست جایزه بهترین فیلم غیرانگلیسی زبان مراسم اسکار را بهدست بیاورد. فیلمنامه این فیلم را خود اصغر فرهادی قلم زده و کارگردانی آن را در دست داشته است.
فیلم «جدایی نادر از سیمین» پنجمین ساخته اصغر فرهادی به شمار میرود که نهتنها توانست تحسین منتقدان را بهدست بیاورد و جایزه اسکار ببرد، بلکه فروش بسیار خوبی نیز در گیشه داشت و توسط برخی از مجلات معتبر خارجی همچون مجله گاردین در جمع ۱۰۰ فیلم برتر سینمای جهان در قرن بیست و یکم میلادی قرار گرفت.
این اثر سینمایی علاوه بر جایزه اسکار، توانست جایزه گلدن گلوب بهترین فیلم خارجی زبان، جایزه هیئت داوران و جایزه خرس طلایی جشنواره فیلم برلین و جوایز متعدد دیگری را نیز کسب کند. این فیلم اصغر فرهادی با فیلمنامه پر از تنش و پیچیده خودش که هر لحظه بیننده را غافلگیر میکند، توانست به موفقیت قابل توجهی برسد و موفقیت این اثر نیز سبب شد تا بیشتر به مسائل خانواده توجه شود.
فیلم هیس دخترها فریاد نمیزنند
- محصول سال: ۱۳۹۲
- کارگردان: پوران درخشنده
- بازیگران: طناز طباطبایی – شهاب حسینی – مریلا زارعی
فیلم «هیس دخترها فریاد نمیزنند» از جمله آثار اجتماعی سینمای ایران به شمار میرود که روی مسئلهای بسیار مهم و قابل تأمل دست گذاشته که شاید کمتر کسی درباره آن صحبت میکند. این مسئله نیز تجاوز به کودکان و تعرض به اطفال است که شاید آنطور که باید جدی گرفته نمیشود.
در حقیقت، این مسئله زمانی بدتر میشود که فرد مورد تجاوز قرار گرفته نمیتواند یا جرئت آن را ندارد که در این رابطه با کسی صحبت کند و همین نیز سبب میشود تا زخم و آسیبی عمیق در او شکل بگیرد که تا سالها ادامه دارد. پرداختن به مسئلهای بسیار مهم و شاید جنجالی توسط این فیلم سبب شد تا مخاطبان نگاهی متفاوت نسبت به این مسئله داشته بانشد و آن را جدیتر بگیرند.
فیلم خانه پدری
- محصول سال: ۱۳۹۳
- کارگردان: کیانوش عیاری
- بازیگران: مهدی هاشمی – شهاب حسینی – مهران رجبی
فیلم «خانه پدری» در سال ۱۳۸۹ به کارگردانی، نویسندگی و تهیهکنندگی کیانوش عیاری ساخت شد و قرار بود در دی ماه سال ۱۳۹۳ میلادی به روی پرده سینماها بیاید اما با شروع اکران، جنجالهایی همراه با آن شکل گرفت.
این اثر بهدلیل وجود یک صحنه خشن در همان روز ابتدایی اکران عمومیاش از پرده سینماها پایین کشیده شد و تا پنج سال فرصت اکران پیدا نکرد تا اینکه با اصلاحاتی روانه سینماها شد اما این پایان ماجرا نبود و پس از پنج روز اکران آن دوباره توقیف شد. اما پس از دو سه هفته دوباره رفع توقیف و اکرانش از سر گرفته شد.
فیلم «خانه پدری» به مسائل و مشکلات زنان ایران میپردازد و این مسئله را پیرامون یک خانه قدیمی شکل داده و داستان اتفاقات مختلف در این خانه را از سال ۱۳۰۸ تا ۱۳۷۹ به تصویر میکشد. کیانوش عیاری برای این اثر خود نیز از بازیگران با استعدادی همچون مهدی هاشمی و شهاب حسینی بهره گرفته و داستانی گسترده در طی چندین دهه را برای مخاطبان به نمایش میگذارد.
فیلم لانتوری
- محصول سال: ۱۳۹۴
- کارگردان: رضا درمیشیان
- بازیگران: نوید محمدزاده – مریم پالیزبان – باران کوثری
یکی دیگر از مسائل اجتماعی که شاید کمتر به آن توجه شده است، مسئله اسیدپاشی است که موضوع داستان فیلم «لانتوری» ساخته رضا درمیشیان است. درمیشیان نهتنها سکان کارگردانی این اثر سینمایی را در دست داشته بلکه فیلمنامه آن را قلم زده و خودش تهیهکننده آن بوده است.
این فیلم سومین اثر در کارنامه هنری رضا درمیشیان به شمار میرود و بر محوریت کاراکترهایی است که از بطن جامعه هستند و بیعدالتیهای مختلفی را به چشم دیدهاند. این فیلم بههنگام اکرانش بسیار مورد توجه قرار گرفت و توانست تحسین منتقدان و بینندگان را بهدست بیاورد و در عین حال، از جشنوارههای مختلف چه داخلی و چه بینالمللی جوایز متعددی را کسب کند.
فیلم ابد و یک روز
- محصول سال: ۱۳۹۴
- کارگردان: سعید روستایی
- بازیگران: پیمان معادی – نوید محمدزاده – پریناز ایزدیار
سعید روستایی در کارنامه هنری خودش ساخت چندین فیلم اجتماعی و تأثیرگذار را دارد و یکی از همین آثار نیز فیلم «ابد و یک روز» است که بههنگام اکرانش روی پرده سینماها توانست مورد توجه مردم و همچنین منتقدان قرار بگیرد و تحسین آنها را برانگیزد.
این فیلم داستان دختر جوانی به نام سمیه را دنبال میکند که به زودی به عقد مردی افغان در میآید اما او نسبت به این وصلت تردید دارد چراکه با ازدواج او ممکن است همه چیز در خانهشان به هم بریزد. این در حالی است که خانواده او درگیر مشکلاتی همچون اعتیاد، بیکاری، فقر و… هستند. این اثر سینمایی در سی و چهارمین دوره جشنواره فیلم فجر نیز به نمایش در آمد و توانست در ۱۰ بخش نامزدی در این مراسم به ۹ سیمرغ بلورین دست پیدا کند.
فیلم مغزهای کوچک زنگزده
- محصول سال: ۱۳۹۷
- کارگردان: هومن سیدی
- بازیگران: نوید محمدزاده – فرهاد اصلانی – نوید پورفرج
هومن سیدی وظیفه نگارش فیلمنامه فیلم «مغزهای کوچک زنگزده» را در دست داشته و خودش نیز این اثر را کارگردانی کرده است. این فیلم داستان منطقهای در نزدیکی البرز و زندان قزل حصار را روایت میکند که محل تجمع فقیران، آشغال جمعکنها، اراذل و اوباش، فروشندگان مواد مخدر و افراد بهشدت بدهکار است. داستان فیلم بر محوریت خانوادهای است که بهدلیل خشونتهای جامعه و مسائل مربوط به مواد مخدر تحت الشعاع قرار گرفته و در آستانه فروپاشی است.
این فیلم بههنگام اکرانش در جشنواره فیلم فجر توانست در ۱۱ بخش نامزد دریافت جایزه شود و در نهایت نیز توانست چهار جایزه را بهدست بیاورد که شامل جایزه سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه تماشاگران، جایزه بهترین فیلم از نگاه هنر و تجربه، جایزه بهترین فیلمنامه و جایزه بهترین صداگذاری است.
این فیلم به یکی از مهمترین مسائل جامعه یعنی فقر پرداخته و زندگی فقیرترین افراد را نشان میدهد که برای گذراندن زندگی خودشان به بزهکاری و بهخصوص مقوله تولید و توزیع مواد مخدر روی میآورند. این فیلم همچنین نشان میدهد که بزرگ شدن در جامعهای بزهکار و خلافکار چه نتیجهای در بر خواهد داشت.
فیلم متری شیش و نیم
- محصول سال: ۱۳۹۷
- کارگردان: سعید روستایی
- بازیگران: نوید محمدزاده – پیمان معادی – فرهاد اصلانی
فیلم «متری شیش و نیم» داستان چند تن از مأموران پلیس مبارزه با مواد مخدر را روایت میکند که به دنبال آن هستند تا یک فروشنده و توزیعکننده بزرگ مواد شیشه در شهر تهران به نام ناصر خاکزاد را دستگیر کنند. ایده این اثر نیز بر اساس داستان متهمی واقعی به نام ناصر خاکزاد ساخته شده و نام فیلم نیز به گوشهای از صحبتهای این متهم اشاره دارد که در دادگاه میگوید کفن برادرش را متری شش و نیم خریدند.
این فیلم اثری درام، پلیسی و اکشن به شمار میرود که در قالب آثار اجتماعی قرار میگیرد و سعید روستایی علاوه بر اینکه سکان کارگردانی آن را در دست داشته، فیلمنامه آن را نیز قلم زده است. این اثر بههنگام اکرانش توانست مورد توجه مخاطبان بسیار زیادی قرار بگیرد و حتی جایزه سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه تماشاگران را کسب کند. این اثر در فرانسه نیز توانست جایزه سزار بهترین فیلم خارجی زبان ۲۰۲۲ را بهدست بیاورد.
فیلم خورشید
- محصول سال: ۱۳۹۸
- کارگردان: مجید مجیدی
- بازیگران: روح الله زمانی – جواد عزتی – علی نصیریان
کودکان کار یکی دیگر از مسائل اجتماعی مهم در جامعه ما است که در آثار مختلف به آن پرداخته شده ولی با این وجود، همچنان در گوشه و کنار جامعه به چشم میخورد و از بین نرفته است. همین نیز سبب شده تا مجید مجیدی به همراه نیما جاویدی این موضوع را در بطن فیلمنامه تازه خودشان قرار بدهند.
مجید مجیدی نهتنها در زمینه نگارش فیلمنامه فیلم «خورشید» کمک کرده بلکه سکان کارگردانی آن را نیز در دست داشته است و بازیگران بااستعداد و توانمندی را نیز برای ایفای نقشهای اصلی آن به خدمت گرفته است. ترکیب موضوع مهم کودکان کار با یک درام سرقتی جذاب نیز سبب شده تا این اثر بسیار جالب باشد.
فیلم «خورشید» بههنگام اکران خود در میانه همهگیری کرونا گرفتار شد و با اینکه شاید در گیشه نتوانست عملکرد آن چنانی داشته باشد اما توانست تحسین منتقدان داخلی و خارجی را بهدست بیاورد و جایزه سیمرغ بلورین بهترین فیلم و بهترین فیلمنامه جشنواره فیلم فجر را از آن خودش کند.
فیلم برادران لیلا
- محصول سال: ۱۴۰۱
- کارگردان: سعید روستایی
- بازیگران: پیمان معادی – ترانه علیدوستی – سعید پورصمیمی – نوید محمدزاده
سعید روستایی خودش فیلمنامه فیلم «برادران لیلا» را قلم زده و خودش نیز سکان کارگردانی آن را دست داشته است. این اثر که در سال ۱۴۰۱ به روی پرده سینماها آمد، مناقشهبرانگیزترین و سیاسیترین فیلم سال به شمار میرفت که با جنجالهایی نیز همراه بود و مشکلاتی را نیز برای تهیهکننده و کارگردان آن به همراه داشت.
فیلم «برادران لیلا» داستان زندگی دختری به نام لیلا را دنبال میکند که در تلاش برای حل مشکلات اقتصادی خودش و خانوادهاش است اما با موانع متعددی در جامعهای مرد سالار مواجه میشود و باید با آنها دست و پنجه نرم کند. نظرات درباره این اثر متفاوت است؛ برخی آن را آینه تمام نمای جامعه ایران در ابعاد اجتماعی، سیاسی و اقتصادی میدانند و این در حالی است که برخی از افراد نیز آن را اثری سیاهنما، اغراق شده و در راستای تخریب نظام توصیف میکنند. در هر صورت، فیلم «برادران لیلا» از جمله آثار اجتماعی است که موضوعات قابل تأملی را مورد بررسی قرار میدهد.
در این مطلب به معرفی برخی از بهترین فیلمهای اجتماعی سینمای ایران پرداختیم. شما کدام فیلم را معرفی میکنید و نظر شما درباره این آثار چیست؟
منبع: گیمفا
پر بحثترینها
- فیل اسپنسر: هیچ خط قرمزی برای انتشار عناوین ایکس باکس روی پلی استیشن وجود ندارد
- ۱۰ بازی سینماتیک که میتوانند با بهترین فیلمهای سینمایی رقابت کنند
- فیل اسپنسر: تولید کنسولهای ایکس باکس در نسلهای آینده متوقف نخواهد شد
- کار ساخت بازی جدید ناتی داگ از سال ۲۰۲۰ آغاز شده است
- فیل اسپنسر: STALKER 2 یکی از مدعیان بهترین بازی سال است
- Red Dead Redemption 2: آیا آرتور مورگان رستگار شد؟
- بدون اشتراک پلاس، امکان انتقال فایل سیو بازیها از پلی استیشن ۵ استاندارد به پرو وجود ندارد
- مایکروسافت: هر دستگاهی میتواند یک ایکس باکس باشد
- بازی چندنفره Horizon احتمالاً در سال ۲۰۲۵ منتشر خواهد شد
- گزارش: Final Fantasy 16 روی PC تنها ۲۸۹ هزار نسخه فروخته است
نظرات
نمیفهمم چرا انفدر این جدایی نادر از زنش انقدر بلد شده اصلا قشنگ نبود
۱- این فیلم جدا از داستانش، لایه های زیرین داره که با مقایسه میتونید بهش برسین. واضحترینش تقابل سنت و مدرنیته هستش.
2-عجیبه فیلمهایی مثل شوکران، عروس، هامون و آثار درخشان قبل از دهه ۸۰ نیستن.
سینمای ایران فقط سینمای دهه شصت
خداییش اره – جه حالی میداد با فیلمای جمشید هاشم پور و اکبر عبدی
سلیقه ایه این جور فیلما، چون داستانش باز تموم شد شاید به مزاقت خوش نیومد.
والا من که عمرمو دارم برترین اثار سینمایی جهان میبینم و میگم جدایی جزو برترین فیلم های تاریخه
جدایی خوب بود
از اون ب بعد فیلم های فرهادی سیاه نمایی شد
فیلم فروشنده را فراموش کردید
اونم زباله ای مثل اینا، چندان تفاوتی ندارن
حالا برو ببین بعد تخریب کن آقای خارجکی پرست. بخدا اگه دیده باشی فروشندرو. برام سواله که مثلا بین آمریکاییا کسی هست سینمای خودشونو بکوبه و متنفر باشه ازش ولی سینمای ایرانو دنبال کنه و عاشقش باشه🤔یا اینم در انحصار ایرانه ,؟ منظورم آدمایی امثال تو هست!
فیلمای ایرانی یا ابتذال در کمدیه، یا سیاهنمایی در اجتماعی، از ۷۵ به اینور فیلم خوب نساختن اصلا، مگر اندک فیلمی با موضوع دفاع مقدس که ده تا هم نمیشه
تیترو خوندم درجا متری شیش و نیم زندان زنان یادم امد.
هزار ماشاالله کلی از اینجور فیلما داریم اما بازم نمی تونه اون اتفاق ها و شرایط جامعه رو نشون بده.
حالا برو ببین بعد تخریب کن آقای خارجکی پرست.
بخدا اگه دیده باشی فروشندرو.
برام سواله که مثلا بین آمریکاییا کسی هست سینمای خودشونو بکوبه و متنفر باشه ازش ولی سینمای ایرانو دنبال کنه و عاشقش باشه🤔یا اینم در انحصار ایرانه ,؟ منظورم آدمایی امثال تو هست!
🧐👍
ببخشید اشتباه ریپلای زدم
کامنتی که به ایشون ریپلای زدم لطفا تایید نکنید برای بالایی بود
ابد و یک روز مغز های کوچک زنگ زده متری شیش و نیم و برادران لیلا رو خیلی خوشم اومد به ویژه متری شیش و نیم
همه اینا به کنار تنها فیلمی که حاضرم بازم ببینم متری شیش و نیم این فیلم خیلی حرف واسه گفتن داره هر سری که میبینم بیشتر دقت میکنم بیشتر نکته پیدا میکنم :)))
متری شیش و نیم وقتی اومد رفتم تو سینما دیدم واقعا خارقالعاده بودش وقتی هم که از سینما درومد هم دوباره دیدمش خیلی فیلم جذابی بود
اگر ژانر فیلما تخیلی باشه و درکشوری خیالی باشه قابل قبوله
وگرنه دنیایی که این فیلما نشون میدن ذره ای ب ایران شباهت نداره و گرفتن جوایز جشنواره های خارجی حسابی مزه کرده
سریالی که اسرائیل راجب ایران ساخته ب واقعیت نزدیک تره
آره، واسه ایران باید تخیلی باشه که نظام سیاسی، اجتماعی و اقتصادی شکوفاش از هم نپاشه و مردم بتونن با آرامش و رفاه فوق العاده ای که دارن به زندگی گهربارشون ادامه بدن
هیس ! خود فروخته ها فریاد نمیزنند
تو به این کارا چیکار داری؟ برو ساندیستو بخور عشق کن
زاهدان بیا بهت میگم شباهت داره یا نه 😔
من از شرایط اقتصادی دفاع نمی کنم
ولی امریکا هم چندین میلیون کارتن خواب داره
تا حالا ندیدم ازش فیلم بسازن و جایزه هارو درو کنند
جدا از فضای اقتصادی فیلما مشکلات دیگه ای هم دارن
مثلا تو متری شیش و نیم کارگردان کوچکترین اطلاعاتی راجب پلیس مبارزه با مواد مخدر و قوانینشون نداره یه مصاحبه ای همون زمان از رئیس پلیس ناجا همچین چیزی اومد یه سری توضیحات داد و گفت زمین تا اسمون واقعیت با چیزی که تو این فیلم بود تفاوت هست
یا تو برادران لیلا دختر جلو برادراش ب صورت پدرش سیلی بزنه ؟ نمی دونم شاید طبیعی باشه من تو یه دنیای دیگه زندگی میکنم
بی ربط : بین هیولا و دراگون و دراکولا اختلاف افتاده اگه با صحبت ب تفاهم نرسیم قراره کار ب مبارزات خونین برسه 😂
افراد نسبت به کشور خود یا کشور. دیگر دیدگاه یکسانی ندارند.
احسنت
اینا زندگی واقعی مردمه . اگه فهمیدن واقعیت زندگی مردم برات زور داره مشخصه نونت از کجا میاد.
این که فیلمی زندگی واقعیه ( که البته نیست ) دلیل بر برتری فنی و کیفی فیلم نیست . فیلم باید در ابتدا فیلم خوبی باشه نه فیلمنامه ناقص بدی بعد بگی خب واقعیه دیگه! نکته دوم اینه که این به اصطلاح واقعیاتی که میگی شاید زندگی شما باید که مادر به دوتا شوهر سرویس بده و دختر بزنه تو گوش پدرش . سوم هم این که بر فرض واقعی بودن( که نیست) تمام واقعیت نیست . بقیه چیزارو هم نشون بدن
طوری میگین بهترین فیلم های (اجتماعی) سینمای ایران
هر کی ندونه فکر میکنه ده دوازده تا ژانر داره
کل فیلم های ایرانی یه ژانره
این کامنت هوشمند، فلج کننده و استخوان خرد کن بود
سینما ایران الان تقریبا کلا دو تا ژانر داره :
اجتماعی
کمدی(دلقک بازی بیشتر به همراه یک خواننده و آهنگ ها فراوان برای جذب مخاطب)
حداقل فعلا به اجتماعیش امید هست اونم چون کامل بر پایه بدبختی ها مردم ساخته میشه
از وقتی که پژمان جمشیدی شد بازیگر دیگه سینمای ایران مخصوصاً ژانر کمدیش برام مرد
دفاع مقدس و سیاسی هم هست…
از دلقک بازی هم اونورتره، همه اش لودگی و شوخی های مثبت هجده هست.
این که فیلم بر اساس بدبختی میسازن دلیل بر چشم پوشی به مشکلات فنیه؟ این که یه فیلم از اساس مشکل داره دلیل نمیشه بخاطر ژانرش که مثلاااا اجتماعیه بگیم فیلم خوبیه . بدبختی مردم هم تمام جامعه و زندگی نیست . خیلی چیزای دیگه هم هست که متاسفانه بعضی کارگردان ها و مخاطبین کورن
خداییش از لحاظ کیفی هم اونقدر بد نیستن
سعید روستایی رسماً دیالوگ های فیلم قبلیشو آورده بود تو این یکی . بازیا هم اینطوری یکی دوتا خوب بپدن. بقیه رو انگار سیاهی لشکر آورده بودن
واقعا نمیشه انتخاب کرد همشون خوبن ولی ابدو یک روز خیلی بهتر از برادران لیلا بود
بنظرم متری شش و نیم بهترین فیلم لیست هست.
مغز های کوچک زنگ زده خیلی خوب بود مخصوصا طرز حرف زدن نوید محمدزاده خیلی طبیعی بود کلی هم جایزه بینالمللی گرفت. به نظرم یکی از بهترینهای سینمای ایران بود
اوغ
تو این لیست از بیشترین فیلمی که خوشم اومد برادران لیلا بود. خیلی باهاش همزاد پنداری کردم، چون شبیه این داستان رو تجربه کردم به شخصه. همچنین میشد شخصیت اسماعیل جورابلو رو به یکی از مسولین نظام ربط داد.
درباره الی/ جدایی نادر از سیمین/ ابد و یک روز/ متری شیش و نیم اینا عالی بودن مخصوصا ابد و یک روز و متری شیش و نیم این دوتا که فوق العاده بودن اصغر فرهادی و سعید روستایی کارشون حرف نداره، فقط من هنوز برادران لیلا رو ندیدم یادم باشه دانلودش کنم
عالییییه، حتما ببین برادران لیلارو
Persian King@ حتما رفیق مگه میشه سعید روستایی فیلم بد بسازه ممنونم ازت
الان دو بازیگر بودند که در بیشتر فیلم ها حضور داشتند….
۱-نوید محمد زاده
۲-شهاب حسینی
واقعاً هر دو بازیگر های فوق العاده ای هستند البته فراموش نشه که جدایی نادر از سیمین هم شاهکاری بود از لیلا حاتمی….
ترانه علیدوستی
بهترینش برادران لیلا بود
واقعا حال کردم باهاش
لیست رو که باز کردم بوی فاضلاب اومد
یکمشت سیاه نمایی که گدایی جایزه های خارجی رو میکنن
حیف وقت که پای این فیلم ها هدر بره
تموم شد؟
به ادامه ی شوکت برس
احسنت
این حجم از سیاه نمایی و گند وکثافت اصلا طبیعی نیست خب معلومه واسه جایزه خارجیه.اوناییکه میگن نه اینا فیلمای خوبی بودن که جایزه گرفتن بگن چرا به فیلم چه ندادن؟چرا به منصور ندادن،چرا به بادیگارد ندادن،چرا به پسر دلفینی ندادن؟
چون همه اون فیلم ها زباله و سفارشی بودن که جایزه هم نگرفتن
درست میبینم ؟؟؟
برادران لیلا بین بهترین فیلمهای اجتماعی ایران ؟؟؟
عجب …
لیست خوبی بود
همچنین فیلم های مجنون لیلی،دایره زنگی،گشت ارشاد،بچه های آسمان و… هم فیلم های خوبین
ترانه علی دوستی همه جای این لیست هست
از بین لیست
برادران لیلا و متری شیش و نیمو دوست داشتم
یه گلهای دارم …
بیشتر این فیلمها راجب مشکلات زنها است ، که البته مشکلات زیاد دارن خانمها و شکی درش نیست …
ولی چرا هیچکی از بدبختی مردها نمیگه ؟ هان ؟
از مصیبت پول درآوردن و حقوق کم …
از وامهای کمرشکن که چارهای جز گرفتنش ندارن …
از سربازی که عمرشون رو نابود میکنه …
از تحصیلات بیفایده و هیچپوچ …
از مسیر وحشتناک ازدواج و هزار شرط و شروط و هزینه سنگین که برای ازدواج کردن براشون میزارن ( مهریه ، شیربها ، حق طلاق و سرپرستی کودک ، خونه ، جهزیه ، ماشین ، شغل ، و … و …
آخه انصافه خدایی ؟ )
از هزینههای سرسامآور زندگی …
و هزار و یک بدبختی تموم نشدنی دیگه …
به خدا آقایون مشکلاتشون چند برابر خانمهاست ، ولی هیچکس راجبشون حرف نمیزنه و چیزی نمیگه …
هرچی فیلم از نوید محمدزاده دیدم در مورد بدبختی های مرداس
نه داش جامعه مرد سالاره 🤡🤡🤡🤡
نفوذ تفکر فمینیسم…
الان دقت کنید تو اکثرشون ترانه علیدوستی که خودشم فمینیسته بازی کرده…
خودش هیچ نمیدونه انگلیسی فِم رو چطور بنویسه
ولی تو میدونی ساندیس رو به انگلیسی چجوری مینویسن
کاملا حرفت حقه ولی از این نوع فیلم ها هم داریم فیلم عصبانی نیستم با بازی نوید محمد زاده
هرچند هزارتا هم از این فیلما بسازن کافی نیست
بعد از اونور چند تا دختر ۱۴ ساله توئیتری میگن به مشکلات ما پرداخته نمیشه
بعد خودشونم مشکلی ندارن
البته منظورم با این توئیتری هاست وگرنه هر دو جنس تو این کشور مشکلات خودشونو دارن
اخه مرد ماله روزای سخته🥴💪
مسخره ترین جمله اینه که مرد نباید گریه کنه
خدایی من نمیگم دخترا مشکل ندارن
اما پسرا هم خدایی کم مشکل ندارن
همه ش میگن شما مردین و باید تحمل کنین
خدایی مردا هم میریزن تو خودشون
بروز نمیدن
آخه ما فمنیستیم🤧🤧🤧
زنها بنظرم در این کشور بدبخت تر از مردها هستن. منکر مشکلات خاص مردان نمیشم البته.
نمیشه اینجور گفت هر کدوم از ما یسری مشکل خاص تو این جامعه داریم
بنظر من ظلم به زنان توی کشور ما بیشتر از مردهاست. البته سربازی و نگاه بد جامعه به پسر مجرد هم وجود داره.
درود* مرسی از زحمات شما••• امایسری فیلمها بعضن جدید یا قدیمی ، یکمی قدیمی جا افتاد(ازقلم افتاد) مثلا سنتوری و میم مثل مادر و گیس بریده(دهه هشتاد) یا حوضنقاشی و••••••• یا جدیدتر زیردرخت گردوو (سال۹۸) گذشته از این بعضی یا یسری از این سینمایی ها ارزش این داشتن که در شبکه های نمایش خانگی یک سریال می شودن**
اگر به سال ساخت ها نگاه کنید متوجه میشید با مرور زمان هر چقدر به زمان حال نزدیک می شیم تعداد فیلم ها بیشتر میشه 🙂
بدترین فیلم های جهان در یک قاب :
ضرب و شتم ، دعوا ، داد و بیداد ، اعتیاد ، دعوا ، داد بیداد ، مرگ ، بی پولی ، دعوا ، دعوا ، داد و بیداد ، فقر ، تصادف ، خیانت ، زندان
خلاصه فیلم اجتماعی ایرانی تو این چند ساله🚶♂️
یه مشت سیاه نمایی.
فقط خورشید یه ذره خوب بود، بقیه فقط برای دم تکان دادن و کسب جوایز اونور ابی ها ساخته شدن.
مخصوصا اصغر سیاه نما
احسنت
یه عادت بد که دارم اینه که به جای اینکه فیلم ها و سریال های متنوع ببینم ، یک اثر رو صد ۱۰۰۰ بار میبینم . بعضی از فیلم های این لیست رو هم شامل میشه . واقعا لذت میبرم ازین کار .
فیلم خانه ی پدری (فقط اولش رو دیدم) همون اولش کاری کرد که تا مدت ها ….. ولش کن . فکر که میکنم بهش اصلا قدرت تایپ کردن رو هم از دست میدم . گندش بزنه
میخواستم اسم یک فیلم دیگه رو بیارم که در لیست نیست و هزار برابر بیشتر اذیتم کرد و … . ولی اسمش رو نمیگم چون نمیخوام برید ببینید . کاش خودم هم نمیدیدم . از خودم و هر چی مرد بدم اومده بود بعد از دیدنش .
متاسفانه کارگردان های ایرانی، علاقه خاصی به سیاه نمایی دارند و ذهنیت اونها از واقعیت ایران بسیار سیاه هست.
در واقع اکثر ما به ویروس آنفولانزای نیویورکی مبتلا هستیم. یعنی شک و تنفر از ایران، مردم ایران و مذهب ایران و یقین و علاقه به غرب، مردم غرب و مذهب اونها.
متاسفانه کارگردانان با ساخت فیلم های سیاه نمایی موجب میشن افکار عمومی جهان برای تحریم و فشار بیشتر به ایران آماده بشه تا اگر تحریم یا حتی حمله صورت گرفتن، همه بگن این کشور هیچ حقوق بشری رو رعایت نمی کنه
آفرین🗿
اصلا من نمیدونم چرا با وجود این همه حمایت از حقوق بشر (به خصوص تو اوکراین) و همکاری با بقیه کشور های حامی حقوق بشر (به خصوص روسیه) این همه تحریم میکنن ایران رو؟
آره دقیقا، خیلی بیرحمن که به کشوری که اینقدر آزادی بیان داره 😉 میگن ضد حقوق بشر
نظری در مورد فرانسه نداری؟همین اتفاقات چند وقت اخیر
یا به صورت خیلی تصادفی چشم هاتو بستی و هیچی نمیبینی.
آمریکا چطور؟
چند میلبون کشته تو خاورمیانه، ویتنام و… جز حقوق بشر هست؟
فروختن اسلحه به کشورهای برای حمله به ما حقوق بشر هست؟
با منطق شما آمریکا و اروپا باید تحریم بشن و بهشون حمله بشه و کلی غرامت بدن
با اجازه داری مزخرف میگی. واقعیت کوچه خیابونای تهران ده برابر از این فیلما بدتره
با اجازه شما داری مزخرف میگی.
ایران فقط تهران نیست!
اگر اینقدر اوضاع کوچه خیابوناتون خرابه که والا مقصرش خودتونید.
با اجازه داری با چند تا اک فیک مزخرف میگی
با اجازه دوست عزیز، من مثل تو و رفقای البانی نشینت اینقدر بیکار نیستم که همچین کاری کنم.
کاشکی یه ذره یاد میگرفتیم هر وقتی که جوابی نداریم، چرت و پرت از خودمون نبافیم.
اینکه در کل شهرهای ایران دزد و کیف قاپ زیاد شده تو خیابون ها مقصر مردم هستن؟!XD
عرضه ندارید چهارتا دزد رو دستگیر کنید مقصر مردم هستن؟! در ضمن نن فروشی و کودک کار و زباله گردی و کارتن خوابی در بقیه شهرهای ایران شاید بیشتر از تهران هم باشه . سواد یه چیزی رو نداری بهتره چیزی نگی
واقعیت همه دنیا همین هست عزیز
فرقش اینه که اونا رسانه دارند و اطلاعات رو مدیریت میکنن. خودشون رو زیبا نشون میدن و مارو بدبخت.
صرفا جهت ویزا
حداقل از اون یودای بزرگ خجالت بکش. میخای این حرفا رو بزنی چرا رو اک فیکت عکس یودا میزاری؟
متاسفانه اکثر ما از جمله کارگران ها به ویروس آنفولانزای نیویورکی مبتلا هستیم.
این یعنی شک و تنفر از ایران، مردم ایران و مذهب ایران
و
یقین و علاقه به غرب، مردم غرب و مذهب اونها.
کیسه های طلایی در زباله دان سینمای ایران
نگاه کنین، مشکل این فیلما اینه که علیرغم اینکه فاصله زیادی از واقعیت ندارن، راهحلی ارائه نمیدن، امیدی ته تونل نشون نمیدن،
یه مشکل دیگه اینه که اکثر فیلمای این لیست فیلمای نهایتا متوسط تا متوسط به بالا هستن، پلات با چسب به هم چسبیده، اکثرا در مورد یه بحران حاده که رو یه مشکل مزمن ساخته شده در نهایت هم بدون ارائه یه راهحل یا حتی نتیجهگیری فیلم رو تموم میکنن اسمشم میزارن پایان باز، البته این مشکل محدود به فیلمای اجتماعی نمیشه کلا سینمای ایران به خاطر کمبود نویسنده خوب و سیاسی بودن سینما دچار مشکل اساسی و پایهای هست
ابد و یک روز، متری شش و نیم و برادران لیلا بنظرم بهترین بودن،سعید روستایی واقعا کارشو بلده، علفزار هم میتونست تو لیست باشه
برادران لیلا که کل پلاتش کپی برابر اصل فیلم کوتاه دوم خود کارگردانش بود خیلی شیک و مجلسی اومده تو لیست
بگذریم از سیاه نمایی هاش(تو نصف این فیلما فمینیستی مثل ترانه علیدوستی بازی میکنه همین برای درک مطلب کفایت میکنه)
مشکلات اصلی سینمایی ایران اینه که.
1. فقط درد رو نشون میدن اونم با بزرگنمایی و غلظت زیاد
2. هیچ راه حل یا درمان پیشنهاد نمی کنن
3. دنبال جایزه هستن، به خاطر همین جوری فیلم میسازن که باب میل جشنواره های خارجی باشه
4.اکثرا عوامل سینما ویروس آنفلوآنزای نیویورکی گرفتن
یعنی شک + تنفر نسبت به ایران، مردم ایران و مذهب ایران
و علاقه + یقین نسبت به غرب + فرهنگ و مردم غرب + مذهب اونها
5. اجازه هیچ گونه انتقادی به خودشون و بدنه سینما نمیدن اما خودشون بدترین انتقادات و گاها تهمت ها رو به ایران و ایرانی تو فیلمشون قرار میدن
ضمن ادای احترام به جدایی نادر از سیمین و درباره الی، متری شیش و نیم را به عنوان بهترین فیلم ایرانی که تا به حال دیدم انتخاب میکنم. شخصیت پردازی و روایت و قهرمان و ضد قهرمان های فیلم آنقدر خوب هستند که حد نداره. اما با فیلم بعدی سعید روستایی خراب کرد و در اون حد ظاهر نشد متاسفانه.
متری شیش نیم واقعا ی فیلم خوش ساخت بود و واقعا ارزش دیدن داره
فیلم های روستایی و هومن سیدی می تونم بگم بدترین فیلم های اجتماعی سینمای ایرانن چراش اینکه بدون مطالعه ای از قشر فقیر و بزهکار اونا ها رو در معرض قضاوت و ترحم عموم قرار میدن در سینما، از دوربین روی دست بگیر که زندگی اینو قشر هیجان انگیز جلوه دادن تا طرح و داستان، قطعا قشر متوسط و بالا با اینو فیلم ها حال میکنن اما کسی در دل محله های پایین شهر اصلا
آدم های قشر پایین نه خوب ان و نه بد اون ها خاکسترین
آدمهای این قشر انتخاب نمیکنن چی کاره بشن، جبر سیستم حاکم اونا رو در این مسیر می ندازه که کمتر فکر شده در سینمایی ایران
چندتا از نمونه فیلم های خوب سینمای اجتماعی اسم میبرم ببینید
یک اتفاق ساده
طبیعت بی جان
نهنگ
پرویز
فیلم برادران لیلا !!!!
مشخصا این لیست رو کسی داده که از سینما سر در نمیاره
فکت: هر فیلمی که نوید محمدزاده توش بازی کرده باشه رو باید نگاه کردش!
فیلمای مورد علاقه من تو این لیست:
درباره الی – جدایی نادر… – لانتوری – متری ۶ونیم – ابد و یک روز – خورشید
از برادران لیلا خوشم نیومد . یجوری بود
من احساس میکنم متری شیش و نیم یکم اوررتیده و زیادی گندش کردن اصلا این فیلم درحدی نیست که ازش تعریف میشه و بنظر من برادران لیلا سرتره نسبت بهش در کل من نظر شخصیمو گفتم خیلیا معتقدن بهترین فیلم روستایی متری شیش و نیمه ولی من مخالف این موضوعم!
جدایی نادر از سیمین
ابد و یک روز
مهمان مامان
فروشنده
چند متر مکعب عشق
فیلم مادر اکبر عبدی
خواهران غریب
به نظرم از آثار فاخر سینمای ایرانن
فعلا اینا یادم اومد ولی زیاده فیلمایی که شخصا بهشون افتخار کردم که ساخت وطنن
قدیمی تر هارو ندیدم ولی دهه نودیا مخصوصا سه گانه روستایی پر از کثافت کاری.علاقه خاصی داشت به نشون دادن طرف تو توالت. یا اون برادران لیلا باباعه واس چی باید بشاشه تو سینک ظرفشویی.چیه اینا اخه
منم یه بار پایین شهر بودم تو محله های داغون داشتیم کمک های خیریه رو میرسوندیم.گوشیم رفت رو دوربین از در و دیوار فیلم گرفت . هیچی دیگه بم اسکار دادن
۱- این که فیلمی اجتماعیه و براساس بخشی از واقعیت(که کاملا غلو شده و بزرگنمایی شده وسیاهنمایی شدست) دلیل نمیشه فیلم از نظر فنی و کیفی هم خوب باشه و بهش بگیم خوب . فیلم کلی مشکل فیلمنامه ای و غیره داره بعد یارو میگه خب واقعیته دیگعععع!!!
۲- شاید این به اصطلاح واقعبت(که نیست) تو زندگی شماها باشه! مثلا باباتون تو سینک کاری کنه! مامان تو خونواده شما به دوتا شوهر محبت بورزه یا دختره بره فرار کنه و این چیزا. تو زندگی همه نیست. پس چیزی که شما دوست دارین و به عنوان زندگی میشناسین به زندگی همه تعمیم ندین!
۳- اگه این واقعیته (که نیست) تمام واقعیت نیست . این کشور این همه جاذبه توریستی و جای زیبا( به عنوان لوکیشن) این همه افراد موفق مرد و زن و کودک نخبه داره . این همه آدم شریف و درستکار داره (یه نگاه به خودتون بندازین پ زحمات و تلاش های خودتون رو ببینید) آیا اینا سوژه نیست؟ فقط فقر و فلاکت سوژست؟ چند درصد فیلمای هالیوود در مورد فقر و فلاکت کارتن خوابای میلیونیشه؟؟؟