عجیبترین اقتباسهای ساخته شده در سینما
برخی از اقتباسهای ساخته شده در سینما به سبب بهرهگیری از ایدههای عجیب و شگفتانگیز، حسابی مخاطبینشان را شوکه کردهاند.
ساخت اقتباسهای سینمایی برخلاف ذهنیت مردم، پروسهای سخت، طاقتفرسا و بسیار ریسکی میباشد که هر کارگردانی نمیتواند از عهده آن برآمده و گاهاً شاهد اقتباسهای بسیار عجیب و حتی مبتذلی بودهایم که منجر به شکستی سنگین در باکس آفیس و یا در نزد منتقدین شده است.
با این حال صنعت غیرقابل پیشبینی سینما گاهی اوقات به سراغ ایدههای عجب و غریبی میرود تا بلکه بتواند نظر مثبت مخاطبین را جلب کرده و آنها را به سمت سالنهای سینما جذب نماید. البته که در بین انواع و اقسام اقتباسهای شکست شده و کلیشهای، همچنان میتوان آثار ارزشمندی را پیدا کرد که موفقیتهای مالی و هنری بسیاری را کسب کرده و صرفاً در حد همان عجیب باقی میمانند.
در مقاله امروز نیز به سراغ عجیبترین اقتباسهای ساخته شده در سینما رفتهایم که برخی مبتذل و برخی دیگر بسیار جذاب و تماشایی جلوه کردهاند. پس در ادامه با ما همراه باشید.
فیلم Winnie the Pooh: Blood and Honey (وینی پو: خون و عسل)
تازهترین عنوان این مقاله که روایتی اسلشر و سراسر خونین را ارائه کرده، Winnie-the-Pooh: Blood and Honey نام دارد که اقتباسی از رمان کودکانه آلن الکساندر میلن و ای. اچ. شپرد به شمار میرود.
داستان تولید این پروژه عجیب و شاید نخواستی سینماگران، از جایی شروع شد که کمپانی دیزنی مالکیت وینی پو را از دست داد و ریس فریک-واترفیلد به سرعت وارد میدان شد تا از دنیای رنگارنگ و شخصیتهای دوست داشتنی خاطرات بسیاری از ما، روایتی اسلشر را در قامت Winnie-the-Pooh: Blood and Honey اقتباس نماید که علیرغم تبلیغات پر سر و صدا اما مورد حمله منتقدین قرار گرفت و در باکس آفیس نیز توفیق چندانی پیدا نکرد و تنها به سبب بودجه بسیار محدودش، فروش ۴ میلیونی آن یک موفقیت برایش در نظر گرفته میشود.
فیلم Catwoman (زن گربهای)
اساساً جایگاه فعلی ژانر ابرقهرمانی به لطف وجود صدها کمیک مختلف از سازندههای خلاق و ایدهپردازی است که وقایع مختلفی را رقم زدهاند و یکی از مشهورترین آنها مربوط به شهر گاتهام و شخصیتهای دوست داشتنیاش میباشد.
با این حال در اقدامی عجیب و احمقانه شاهد ساخت اقتباسی به نام Catwoman بودیم که نه تنها سنخیتی با دنیای کمیک و منبع الهامش نداشت، بلکه بیشتر سعی داشت تا خود را اثری اکشن و ماورایی جلوه دهد تا بلکه مخاطب عام سینما را به خود جذب نماید. از داستان و جلوههای بصری گرفته تا نقشآفرینی بازیگرانی همچون هلی بری، فیلم Catwoman مجموعهای از فجایع سینمایی مبتذل میباشد که به معنای واقعی کلمه، هر فیلم ابرقهرمانی باید از تکرار المانهای آن خودداری نماید.
فیلم The Spirit (روح)
شخصیت “روح” یکی از تاثیرگذارترین ابرقهرمانان تاریخ دنیای کمیک به حساب میآید که در دهه ۱۹۴۰ خلق شد و عملاً بدون حضور او، ژانر جنایی در دنیای کمیک جایگاه فعلی خود را کسب نمیکرد.
در حالی که فرانک میلر به عنوان یکی از نوابغ دنیای کمیک محسوب میشود اما زمانی که سکان هدایت اقتباس سینمایی The Spirit را بر عهده گرفت، به سادگی نشان داد که درک درستی از دنیای این مجموعه نداشته و با دخالتهای نابجا و به تصویر کشیدن وقایعی عجیب و غریب، شانس حضور شخصیت روح را در سینما تمام و کمال نابود کرد. دیدگاهی که در اقتباس سینمایی The Spirit به کار گرفته شده بود، در خلاف جهت المانهای مدرن سینما بود و عملاً کلیت این اقتباس را به حدی تغییر داده بود که طرفداران کمیک هیچ نکته ارزشمندی در اقتباس ساخته شده پیدا نکردند.
فیلم O Brother, Where Art Thou (ای برادر، کجایی)
پس از معرفی چند اقتباس سینمایی فاجعهبار زمان آن رسیده تا به سراغ اثری به نام O Brother, Where Art Thou برویم که نگاهی بسیار متفاوت و منحصر به فرد نسبت به کتاب اودیسه هومر داشته است که در مقاله “فیلمهایی که موسیقی متن فراموش نشدنی دارند” نیز مورد اشاره قرار گرفته بود.
این فیلم از حماسه اودیسه بهره گرفت تا اتفاقاتی هیجانانگیز را در غالب روایتی موزیکال و کمدی به تصویر بکشد که علیرغم اقتباس از اثر نام برده شده اما به هیچ عنوان جدیت و حماسهآفرینی آن را به کار نگرفته بود که اقدامی تحسینبرانگیز توسط برادران کوئن لقب میگیرد. نکته جالب توجه درباره O Brother, Where Art Thou که موجب ۲ دستگی میان بینندگانش شده بود در این است که برادران کوئن برای روایت داستان، نه از متن اصلی ، بلکه از دیدگاه شخصی خودشان نسبت به آن الهام گرفتند که منجر به لحنی عجیب و غریب ولی جذاب شده است.
فرنچایز سینمایی The Pirate Of The Caribbean (دزدان دریایی کارائیب)
قطعاً با دیدن تصویر فیلمهای دزدان دریایی کارائیب در عنوان این مقاله تعجب کردهاید ولی باید بدانید که این مجموعه نیز اقتباسی سینمایی و حماسی از پارک تفریحی دیزنی میباشد که منجر به خلق یکی از پرفروشترین فرنچایزهای تاریخ سینما شده است.
با این حال مدیر اجرایی کمپانی دیزنی یعنی آقای مایکل ایزنر شروط مختلفی برای تولید اقتباس سینمایی the Pirates of the Caribbean داشت که اصلیترین آن، عدم اشاره به المانهای پارک تفریحی دیزنی بود که در راس این تغییرات شاهد خلق شخصیتی جدید به نام کاپیتان جک اسپارویی بودیم که استادانه توسط جانی دپ نقش آفرینی شده است. در حالی که آخرین فیلم این مجموعه درگیر حواشی ستارهاش شد اما به طرز عجیبی باقی فیلمهای فرنچایز the Pirates of the Caribbean حتی با وجود ضعفهای آشکاری که داشتند اما فروشی شگفتانگیز و غیرقابل پیش بینی را رقم زدند که به یکی از موفقترین اقتباسهای سینما بدل گشته و کمپانی دیزنی را به سود سرشاری رساندند.
فیلم Battleship (کشتی جنگی)
قطعاً هر یک از ما در دوران کودکی خود تجربه بازیهای کاغذی و یا رومیزی کشتی جنگی را داشتیم که به طرز عجیبی بسیار هیجانانگیز جلوه میکرد.
در سال ۲۰۱۲ کمپانی یونیوریسال پیکچرز به ظکلی غیرمنتظره ایده ساخت اقتباسی سینمایی از این بازی رومیزی حول محور تقابل بشریت با موجودات فضایی را مطرح کرد که برای تبلیغ آن دست به دامن خوانندهای به نام ریانا شد تا ایفای نقش یکی از شخصیتهای این فیلم را بر عهده بگیرد. اگر که معدود سکانسهای اکشن پر زرق و برق Battleship را نادیده بگیریم اما در باقی مسائل این اقتباس عجیب و غریب هیچ حرفی برای گفتن نداشته و در سالی که پروژههای بزرگ و جاهطلبانهای همچون The Avengers (انتقامجویان)، The Dark Knight Rises (شوالیه تاریکی برمیخیزد) و Skyfall (اسکایفال) مشغول به آتش کشیدن گیشه سینما بودند، اقتباس سینمایی از بازیهای کشتی جنگی عملاً در گیشه سلاخی گشت و خیلی زود به باد فراموشی سپرده شد.
فیلم Space Jam (هرج و مرج فضایی)
فیلم Space Jam اثری نوستالژی و بسیار سرگرم کننده محسوب میشود که برای نخستینبار در تاریخ سینما، شخصیتهای محبوب لونی تونز را وارد دنیای واقعی کرد تا با یکی از مشهورترین ستارگان دنیای ورزش یعنی مایکل جردن به رقابت بپردازند.
با این حال شاید باعث شگفتی شما شود تا بدانید که ایده ساخت چنین فیلمی از تبلیغ تلویزیونی نایک الهام گرفته شد و به حدی مورد استقبال مخاطبین قرار گرفت که کمپانی برادران وارنر دستور ساخت اقتباسی سینمایی از آن را به کارگردانی جو پیتکا صادر نمود. البته که همچنان اقتباس سینمایی Space Jam تبلیغ بزرگ و پر سر و صدایی برای شخص مایکل جردن و برند نایک محسوب میشود اما روایت آن به حدی کمدی و سرگرم کننده بود که فروش ۲۳۰ میلیون دلاری آن را به همراه داشته است.
فیلم Tristram Shandy: A Cock & Bull Story (تریسترام شندی: داستان خروس و گاو نر)
مجموعه کتابهای تریسترام شاندی به شیوه جالب و خلاقانهای عنصر کمدی را در روایت داستان خود استفاده کرده تا به خلق وقایعی سرگرم کننده منتهی گردد که مخاطبین بسیاری را در سراسر جهان برای خود دست و پا کرده است.
اقتباس سینمایی آن نیز که Tristram Shandy: A Cock & Bull Story نام دارد این رویه کمدی و روایت دیوانهوار را در غالب مدیوم سینما برای مخاطبین به ارمغان آورده که عقاید و زندگی شخص تریسترام شاندی را مورد کنکاش قرار میدهد. شخصیتهای فیلم A Cock & Bull Story به طرز کمیکگونهای بین نقشهای خود و دنیای واقعی در رفت و آمد هستند و این مسئله موجب خلق لحظات جذابی شده که باعث گشته تا اقتباس سال ۲۰۰۶ با گذشت چندین سال هنوز هم مملو از سکانسهای ناب و سرگرم کننده برای بینندگانش باشد.
فیلم Adaptation (اقتباس)
چگونه میتوان داستانی اقتباسی، از اقتباس کتاب جذاب را به تصویر کشید که مخاطب را شگفتزده نماید؟ پاسخ این سوال را میتوان در فیلم ارزشمند Adaptation پیدا کرد که از داستانی عجیب و غریب و شگفتانگیز بهره برده است.
این فیلم حول محور تلاش چارلی کافمن برای ساخت اقتباسی از رمان دزد ارکیده را به تصویر میکشد که در این بین باید با برادر افسرده خود یعنی دونالد نیز سر و کله بزند. نیکلاس کیج در یکی از ماندگارترین نقش آفرینیهای خود ۲ شخصیت متفاوت را به صورت همزمان به ارمغان آورده که سبب شده تا فیلم Adaptation نه تنها یکی از عجیبترین و منحصر به فردترین اقتباسهای ساخته شده در تاریخ سینما لقب بگیرد، بلکه از روایتی خلاقانه و هنری نیز بهره برده که تماشای آن هیچگاه خسته کننده نخواهد شد.
فیلم Starship Troopers (جنگاوران اخترناو)
مسئلهای که باعث شده تا اقتباس سینمایی Starship Troopers حسابی سر و صدا کرده و جنجال به پا نماید، نگاه هجوآمیز آن به منبع اصلیش میباشد. رمانی به همین نام که توسط رابرت آنسون نوشته شده و به طرز بیشرمانهای فاشیسم را مورد ستایش قرار داده است.
با این حال در حرکتی خلاقانه و شجاعانه، پل ورهوفن در خلاف مسیر رمان قدم برداشت و روایتی طنزمحور از باورها و عقاید رابرت آنسون را به تصویر کشید که در نظر داشت تا پیامدهای تبلیغ جنگ را مورد تمسخر قرار دهد. نکته حائز اهمیت فیلم Starship Troopers در این است که بدون هیچ ترس و واهمهای برخلاف مسیر منبع اصلی خود حرکت کرده و ذرهای احترام برای آن قائل نشده است. با این حال در کمال تاسف مسائلی که پل ورهوفن در نظر داشت تا بدین گونه به آن بپردازد توسط مخاطبین عام سینما درک نشد و دنبالههای آن نیز به طرز فاجعهباری از مسیر اولیه جدا شده و حتی به سمت وفاداری از کتاب قدم برداشتند که منجر به فراموشی این مجموعه گشتند.
به نظر شما چه موارد و مسائلی در ساخت اقتباس باید مورد توجه قرار گیرد؟ آیا امروزه نیز در سینمای فعلی میتوان انتظار ساخت اقتباسهای سراسر ریسک و پرخطری همچون Starship Troopers را داشت که منبع اصلی خود را مورد نقد و حتی تمسخر قرار دهد؟ به نظر شما عجیبترین اقتباس نام برده شده در این مقاله به کدام فیلم تعلق میگیرد؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
منبع: CBR
پر بحثترینها
- کانیه وست، رپر آمریکایی اعتقاد دارد که The Last of Us: Part II بهترین بازی تاریخ است
- سازندگان Astro Bot امید زیادی به Intergalactic دارند
- مدیرعامل پلی استیشن: Uncharted برای همیشه صنعت گیمینگ را دگرگون کرد
- کامنتهای هفته ۲۸؛ هیتلر: The Last of Us Part 2 بهترین بازی تاریخ است
- گزارش: کنسول جدید کشور روسیه توانایی رقابت با ایکس باکس و پلی استیشن را ندارد
- برخی توسعهدهندگان معتقدند که دنبال کردن گرافیک پیشرفته در بازیهای AAA دیگر امکانپذیر نیست
- توسعهدهنده Witcher 4 به استفاده از بات برای کنترل جنجال پیرامون شخصیت سیری متهم شد
- دل نوشتههای یک گیمر خسته؛ نگاهی به حواشی پیرامون The Witcher 4
- تعجب تهیهکننده Gears of War نسبت به رویکرد Assassin’s Creed حول روایت در ژاپن
- تحلیلگر: آینده درخشانی در انتظار Xbox خواهد بود
نظرات
وینی پو: خون و عسل خیلی عجیب به نظر میاد
فقط دزدان دریایی کارائیب و هرج و مرج فضایی رو دیدم و خداییش هم لذت بردم
اگه میخای متوجه بشی یه فیلم بد چطوریه حتما بینش
اون تریسترام رو من یچی دیگه خوندم💀
منم کامنتتو…💀
مقاله رو نخوندم ولی از رو کامنتت تریسترام یک چیز دیگه خوندم💀
منم همینطور🙊
وای منم💀😂
ممنون جالب بود
فیلم Adaptation رو باید حتما ببینم
واقعن وینی د پو خیلی سم بود
عجیب ترین و افتضاح ترین….( وینی پو:خون و عسل)…
اصلا ندیدمش
ارزش داره؟
صفر درصد
اگه میخوای چشمات ذوب شن ، آره … حتما ببین .
از همه اسیدهای صنعتی قویتره …
😂😂😂 فیلم ترسناک میبینم تا چند روز فکرشم
نه
تمام اینا یه طرف شاهکار ابدی و حقیقی “” بازگشت لوک خوش شانس “” یه طرف . کراس اوورم بود تازه . فتحلعلی اویسی ، هری پاتر ، رشید ، جک گنجیشکه و با صدای دوبلرای تاپ قدیم ….. . آقا بشنید ببینید و از دست ندید . به خصوص بازی رشید تو نقش داداش کوچیکه ( قد نه سن ) دالتونا .iran on top
واقعا شاهکار بود.
بازی شاهکار رشید و پایان بندی کوبنده فیلم از نکاتی هست که فیلم رو ماندگار کرده.
من بودم فقط تریسترام رو یه جور دیگه خوندم یا من منحرفم؟ 😂😂😂
به غیر از the Pirates of the Caribbean یکی از یکی زباله تر
اولین کامنت💪💪(هم اولین کامنت خودم و هم اولین کامنت پست)
در مورد اقتباس به نظر من فیلم اقتباسی باید از فیلم اورجینال قوی تر باشه که اولا انتظار تماشاگر رو برآورده کنه و واقعا ارزش دیدن داشته باشه و مخاطب نا امید نشه چون با بعضی آثار «مثل همین وینی پو» بعضی هامون خاطره های خیلی خوبی داریم و بعد وقتی بعد از مدت ها یه اقتباس ازش ساخته میشه همه طرفدار های قدیمی بدجور هایپ میشن که فیلم رو ببینن و اگه کار ضعیف باشه خب قطعا ناراحت کننده است و دوم اینکه وقتی یه اقتباس قوی از یه فیلم قدیمی ساخته میشه قطعا افرادی هستند که فیلم اورجینال رو ندیدن ولی میرن اقتباس رو میبینن پس یه جور هایی اقتباس برای نسلی که فیلم اصلی رو ندیدن (یا کتابی که ازش فیلم اقتباس شده رو نخوندن) معرف ایده اصلی سازنده و زحمت عوامله و اگه کار ضعیفی باشه قطعا در حق اونا کم لطفی شده…
ببین، ما چند جور اقتباس داریم. بعضی از فیلمهایی که در این پُست معرفی شدن مثل O Brother, Where Art Thou بهشون میگن “اقتباس آزاد” یا “برداشت آزاد” یا همون الهام گرفتن. فیلم “ای برادر، کجایی؟” شباهت عینی و ظاهری با کتاب اودیسه اثر هومر نداره، ولی مثلاً شخصیتهاش یا روند داستانش تمثلی از شخصیتها یا داستان کتاب اودیسه هستن. مثلاً پنی که نقش او را هالی هانتر بازی میکند و در فیلم نقش همسر اِوِرِت (جورج کلونی) را ایفا میکند، شبیه شخصیت پنه لوپه در کتاب اودیسه است.
…
فیلم Winnie the Pooh: Blood and Honey هم جزء آثاره “اقتباس آزاد” یا “برداشت آزاد” قرار میگیره نه “اقتباس وفادار” و “اقتباس لفظ به لفظ” که دقیقاً بخواد همون شخصیتها و داستان منبع اقتباسش رو روایت کنه.
وینی پو خون و عسل بدترین فیلم جهان است که خاطره یک کاراکتر بسیار حوب رو خراب کرده. و فیلم space jam خوب بود اما به نظرم جلوه های ویژه ۲ بهتر بود و با قسمت دوم بیشتر کیف کردم.
خب space jam 2 برای سال ۲۰۲۱ هست و با VFX کامپیوتری و روز ساخته شده. ولی space jam برای سال ۱۹۹۶ هست و تماماٌ با انیمیشن دوبعدی که با دست کشیده شده ساختن. از نظره هُنری space jam 1996 خیلی سَرتر از space jam 2 هستش. مایکل جردن هم از لبرون جیمز خیلی جذابتره.
کاملا صحیح.
فیلم battle ship یه بازیم داره که یوبیسافت ساختتش و من این بازیو کشتم از بس تمومش کردم و اگه درست یادم باشه از رو بازیش این فیلمو ساختن
از روی اون گیم که فیلم رو نساختن. گیم Battleship براساس فیلم Battleship ساخته شده بود (فیلم اولین بار در تاریخ April 3, 2012 در توکیو اکران شد و گیم در تاریخ April 18, 2012 در استرالیا عرضه شد)
…
یه دوره ایی بود که هر فیلم بلاک-باستری که ساخته میشد همون زمان اکران فیلم یه نسخه گیم هم ازش برای اکثره پلتفرها و کنسول ها بعنوان کالا جانبی و تبلیغاتی به بازار عرضه میشد. مثل گیم Battle: Los Angeles که گیم فیلم Battle: Los Angeles 2011 بود یا خیلی از فیلمهای ابرقهرمانی مثلاً فیلم Batman Begins که گیم Batman Begins هم داشت.
…
همونطور که تو متن هم اشاره شده، فیلم Battleship 2012 با الهام از ایده بازی رومیزی Battleship ساخته شده.
[ویکی پدیا] Battleship is a 2012 American military science fiction action film based on the board game of the same name
یکم از ویکی پدیا، یکم از آی ام دی بی، یکم از گیم اسپات، یکم از ورایتی، یکمم اینترنتی تحقیق، تو از اساس خودتو بستی، یکمم اعتماد بنفس قرضی که بگی توام بلدی میفهمی
خب من مثل شما نمیتونم برای پیدا کردن جواب سوالاتم برم سفر و از اشخاص حقیقی مثل کارگردان فیلمها تحقیق میدانی کنم. منبع ما هم مثل ۹۹.۹۹ درصد جمعیت دنیا همین ویکی پدیا و… که البته میبینی بعضی ها کسب اطلاعات از همون ویکی پدیاش رو هم بلد نیستن. خوش باشی عزیزکم.
درست میفرمایید، ملت ساکن در ایران فقط دنبال حاشیه هستن و تو سایت های مشکی/نارنجی میلولن، اینارو چه به مطالعه و تحقیق.
در پناه حق موفق و موید باشید
بنظرم کنار وینی پو جای آرتمیس فاول خالیه!
وینی دِ پو رو دیدم قشنگ نبود، به درد نمیخورد
وینی ده پو انگار پایه دوربین رو با آدامس چسبونده بودن
کت وومن هم شخصیتی نیست که به تنهایی بتونه مخاطب جذب کنه
دلیل شکست هاشون اینا بودن