۱۰ نکتۀ منفی در مورد God of War Ragnarok
با این که God of War Ragnarok پایانی خوب برای حماسه نورس محسوب میشود، برخی مشکلات در این عنوان وجود دارد که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.
آخرین ساخته استودیوی سانتا مونیکا (Satna Monica) یعنی God of War Ragnarok، هماکنون روی پلی استیشن ۴ و پلی استیشن ۵ در دسترس است؛ عنوانی که انتظارات بسیاری از آن میرفت و به لطف داستان درگیرکننده، شخصیتپردازی عمیق و گیمپلی جذاب خود، توانست تا حد زیادی توقعات را برآورده نماید. کسانی که از God of War 2018 لذت بردند، قطعا با Ragnarok نیز اوقات خوبی را سپری خواهند نمود. اگرچه این بازی تحسینهای بسیاری را از سوی بازیکنان و منتقدین برانگیخت، با اینحال، یک اثر بینقص محسوب نمیشود. در این مقاله به بیان برخی از مشکلات God of War Ragnarok خواهیم پرداخت؛ مشکلاتی که به بازی صدمه جدی وارد نکردهاند اما ممکن است برای برخی آزار دهنده باشند.
هشدار: در صورتی که تاکنون به تجربه بازی نپرداختهاید از مطالعه این مقاله جداً خودداری نمایید.
چالشهای Muspelheim
موسپلهایم بازگشته است و برخلاف بازی قبلی، دارای چالشهای پشت سرهم و مبارزه با یک والکری (Valkyrie) در بخش انتهایی خود نیست. این بار، شما میتوانید ۳ چالش مجزا را در ۳ قسمت گوناگون تکمیل نمایید. از بین بردن دشمنان توسط گدازههای آتشین و کشتار آنها در یک بازه زمانی مشخص، تعدادی از این چالشها را تشکیل میدهند. در این بخش، هرکدام از شمشیرهایی که در اختیار دارید یک سوم چالش را باید تکمیل نمایند. در این بین، ۶ چالش مرکزی و جدیدی که به بازی افزوده شدهاند، توجهات را بیشتر به سوی خود معطوف مینمایند. این چالشها دشوارتر از دیگر موارد هستند. برای مثال، در یکی از آنها باید با تعداد بسیار زیادی از دشمنان مختلف و قدرتمند مقابله نمایید؛ آن هم در حالی که توسط گدازههای آتشین احاطه شدهاید و یک باس انتظار شما را میکشد. این بخش تا زمانی که متوجه میشوید که مجبورید تا چالشهای دیگر را با یک ترتیب مختلف انجام دهید، جذاب است. در واقع به منظور تجربه دوباره چالشهای مرکزی، باید چالشهای اولیه را پشت سر بگذارید. این موضوع علاوه بر اینکه یکنواخت و تکراری میشود، ممکن است تا حد زیادی برای بازیکنان گیجکننده باشد؛ چرا که شما با توجه به درخشش یا عدم درخشش Runeها در نقطه مرکزی، باید به خاطر داشته باشید که چه چالشهایی را تکمیل نمودهاید.
مبارزه نهایی
پس از چندین سال انتظار، بازیکنان در انتهای God of War Ragnarok به تقابل با اودین (Odin) میپردازند. کسی که با نامهای All Father و پادشاه ۹ قلمرو نیز شناخته میشود. اودین در فاز اول مبارزه، توسط Bifrost و برخی اشعههای پرتابی با شما مبارزه میکند. علاوه بر این موارد، شما باید از برخی نواحی خاص در زمان مناسب اقدام به پریدن نمایید. فاز دوم مبارزه با اودین جذابیت بیشتری دارد. در این زمان، فریا (Freya) نیز به کریتوس (Kratos) و آتریوس (Atreus) ملحق شده و این ۳ با همکاری یکدیگر، وارد میدان نبرد میشوند. با همه این اوصاف، مبارزه با اودین انتظارات شما را از باسفایت نهایی برآورده نمیکند؛ به خصوص با توجه به باسفایتهای حماسی و جذابی که همواره در فرنچایز God of War شاهدشان بودهایم. با توجه به اینکه حماسه نورس پس از مبارزه با اودین پایان مییابد، انتظار میرفت تا تیم توسعهدهنده بازی، یک باسفایت درخور God of War را به عنوان چالش آخر این اثر اختصاص میداد.
مقیاس کوچک باسفایتها
اگر از مبارزۀ اول با اودین چشمپوشی کنیم، God of War Ragnarok شامل باسفایتهای خیرهکنندهای میشود. مبارزه اول با ثور (Thor)، تقابل با نیدهاگ (Nidhogg) و برسرکرها (Berserkers) از جمله نبردهای جذاب بازی محسوب میشوند. با اینحال، حتی این باسفایتها نیز از نقطهنظر مقیاس، به سهگانه اورجینال نزدیک نمیشوند. حقیقتاً، Ragnarok مبارزهای مانند تقابل با کرونوس (Cronos) در God of War 3 را به خود نمیبیند؛ مبارزهای که در آن قدم به قدم و به صورت پیوسته، موجودی را که جثهای به مراتب بزرگتر از شما دارد را از پا در بیاورید. نمیتوان این موضوع را کتمان کرد که Ragnarok از نظر مقیاس و ابعاد به سطح باسفایتهای God of War 3 نزدیک هم نمیشود.
مشکلات در ریتم روایی بازی
با وجود اینکه نحوه روایت داستان در God of War Ragnarok از کیفیت بالایی برخوردار بوده و شاهد وجود سکانسهای احساسی و تاثیرگذار متعددی در این آن هستیم، باید قبول کرد که برخی از بخشهای بازی از نظر ریتم در سطح ضعیفی ظاهر میشوند. بخش Ironwood از اقلیم یوتنهایم (Jotunheim) که در آن آتریوس برای نخستین بار با انگربودا (Angrboda) دیدار میکند، احتمالا بهترین مثال پیرامون افت ریتم بازی محسوب میشود. همه انتظار داشتیم تا شاهد مواجهه اتریوس با غولها در God of War Ragnarok باشیم؛ با این وجود، چنین اتفاقی در بازی رخ نمیدهد. شناخت بیشتر تواناییهای آتریوس و حالت خشم (Rage) او، از جمله اتفاقات مهمی است که در یوتنهایم رخ میدهد؛ با اینحال، در صورتی که میتوانستیم پس از پایان بازی بیشتر راجع به غولها اطلاعات کسب کنیم، تجربه God of War Ragnarok میتوانست لذتبخشتر شود.
پایان عجولانه
پس از شکست اودین، رگناروک در هیبت یک غول عظیمالجثه پدیدار میشود. در این زمان شاید فکر کنید که با باس واقعی بازی مواجه شدهاید اما با ظاهر شدن انگربودا، شما از دست وی فرار کرده و شاهد نابودی آزگارد (Asgard) خواهید بود؛ البته که بسیاری از ساکنین این شهر، فرصت پیدا میکنند تا از مهلکه بگریزند. اتفاقاتی که در این زمان رخ میدهند، مانند یک اپیلوگ و پردۀ آخر برای بازی بعدی عمل میکنند؛ جایی که آتریوس و انگربودا برای یافتن یوتنار (Jotnar) راهی سفر شده و کریتوس به All Father جدید نورس تبدیل میشود. در این زمان، کریتوس به همراه فریا و ممیر (Mimir) برای بازگرداندن وضعیت ۹ قلمرو به حالت عادی اقدام مینمایند. با اینکه یک پایان خوش الزاماً نکتهای بد برای Ragnarok محسوب نمیشود اما در پایان بازی، ممکن است چنین احساس کنید که سرنگونی اودین به صورت ساده و در عین حال زود رخ داده است؛ به خصوص اگر تنش و وقایعی را که منجر به حوادث پایان بازی شد را در نظر بگیریم، ممکن است راضیکننده نبودن پایانبندی God of War Ragnarok برای شما بیش از پیش جلوه کند.
چه کسی شیپور را به صدا درآورد؟
با وجود اینکه Ragnarok به برخی از سوالات بازیکنان پاسخ میدهد، اما تعدادی دیگر از آنها به صورت یک راز سربسته باقی میمانند. یکی از این پرسشهای مهم این است که چه کسی در God of War 2018 شیپور را به صدا درآورده و یورمانگاندر (Jormungandr) را فراخواند؟ این اتفاق پس از بیمار شدن آتریوس روی داد؛ پس به وضوح مشخص است که او شیپور را به صدا در نیاورده است. برخی از بازیکنان معتقدند که با توجه به این حقیقت که انگربودا به زبان غولها آشنا بوده، او در شیپور دمیده است. با این وجود، در پایان God of War Ragnarok به این سوال پاسخ داده نمیشود. شاید با توجه به ابعاد وسیع داستان این بازی، بتوانیم به راحتی از این موضوع چشمپوشی نماییم اما وجود این قبیل گرههای کور در داستان، میتواند برای بخشی از بازیکنان ناخوشایند باشد.
صلح با فریا
پس از اینکه نفرین فریا در ونهایم (Vanaheim) باطل میشود، او با کریتوس مقابله میکند. با اینکه فریا قتل فرزندش به دست کریتوس را از یاد نبرده، اما پس از وقوع برخی اتفاقات در God of War Ragnarok، او درمییابد که مسئول مرگ بالدر و همه رنجهایش، در واقع اودین است. فریا به طور کامل کریتوس را نمیبخشد، اما به نظر میرسد که بیش از پیش در Ragnarok کریتوس و عملکردش را درک میکند. با این وجود، دیدن اینکه فریا و شبح اسپارتا بدون هرگونه مشکلی با یکدیگر در این بازی به تعامل میپردازند، میتواند برای بازیکنان عجیب باشد. این موضوع به خصوص پس از شکسته شدن نفرین فریا بیشتر جلب توجه مینماید.
عدم به دست گرفتن Mjolnir
در پایان God of War Ragnarok، اودین و ثور از بین میروند. دختر ثور یعنی ثرود (Thrud)، میولنیر را به ارث برده و تصمیم میگیرد تا باعث افتخار پدر خود شود. با اینکه رسیدن میولنیر به ثرود منطقی به نظر میرسد، اما عدم به دست گرفتن آن توسط کریتوس برای بسیاری از گیمرها ناامیدکننده است. برخی از بازیکنان این نظریه را مطرح میکنند که شاید کریتوس لیاقت چکش افسانهای ثور را نداشته است؛ اما، این فرضیه به کلی مردود بوده چرا که کریتوس در Ragnarok به مقام All Father میرسد. با توجه به اینکه اودین به عنوان All Father قادر به کنترل میولنیر بود، طبیعتا کریتوس نیز میتوانست آن را به دست بگیرد. شاید سازندگان به این نتیجه رسیده باشند که این چکش برای استفاده در انتهای بازی، بیش از حد قوی بوده و باعث برهم خوردن تعادل گیمپلی میشود. از سوی دیگر، باید این احتمال را نیز در نظر گرفت که شاید سانتا مونیکا زمان کافی برای افزودن میولنیر به فهرست سلاحهای قابل کنترل توسط کریتوس نداشته است.
دادن سرنخهای ناخوشایند به بازیکنان
در جریان بازی، همراهانتان به طور پیوسته راجع به موضوعات مختلف اظهار نظر میکنند. آنها در هنگام مبارزه سعی میکنند تا شما را یاری کرده و به شما اطلاع بدهند که دشمنان از چه سمت و سویی قصد حمله به شما را دارند. موضوع زمانی بغرنج میشود که همراهانتان در هنگام حل معماها، بلافاصله به شما سرنخهایی را ارائه میکنند تا زودتر در بازی پیشروی کنید. شاید این اتفاق در ظاهر امر چندان آزاردهنده به نظر نرسد، اما حقیقت این است که بازی هرگز به شما زمان کافی برای حل پازلها را نمیدهد و همراهانتان پس از گذشت چند ثانیه، سرنخهایی مهم را به شما یادآوری میکنند. این اتفاق باعث میشود تا چالش حل معماها برای بازیکنان به یک امر روتین تبدیل شود. باید خاطر نشان کرد که چنین مشکلی در Horizon Forbidden West نیز وجود داشت. اینکه برای غیرفعال کردن سرنخهای ارائه شده در بازی هیچ گزینهای وجود ندارد، احتمالا بزرگترین نقطه ضعف این بازی محسوب میشود. این موضوع زمانی پررنگتر جلوه میکند که متوجه میشویم Ragnarok دارای گزینههای دسترسپذیری متعددی بوده اما سازندگان به فکر رفع این معضل نبودهاند.
همراهی با فریا
در پایان God of War Ragnarok، کریتوس و فرزندش در یکی از سکانسهای تاثیرگذار بازی با یکدیگر خداحافظی میکنند. آتریوس و انگربودا برای یافتن دیگر اعضای Jotnar راهی سفر میشوند. در این زمان، فریا به عنوان یار و همراه کریتوس با او همراه میشود. با اینکه همراهی این دو شخصیت، با توجه به این که برای حل برخی پازلها به وجود فریا نیاز است منطقی به نظر میرسد اما او در هنگام مبارزات به مانند اتریوس نمیتواند به شما کمک کند. شاید مهمترین دلیل این موضوع این باشد که مدتی طول میکشد تا بازیکنان با تواناییهای فریا در هنگام مبارزات آشنایی پیدا کنند.
منبع: Gamingbolt
بازی God of War Ragnarok هماکنون در دسترس دارندگان PS4 و PS5 قرار دارد.
پر بحثترینها
- فوری: سونی در حال مذاکره برای خرید کمپانی مادر FromSoftware است
- نامزدهای بهترین بازیهای سال مراسم The Game Awards 2024 مشخص شدند
- نقدها و نمرات بازی STALKER 2 منتشر شدند
- پلی استیشن برای ۱۰ سال متوالی نمایندهای برای بهترین بازی سال داشته است
- شایعه: حالت پرفورمنس بازی STALKER 2 روی Xbox Series X به خوبی اجرا نمیشود
- شایعه: کمپانی مادر FromSoftware احتمالا برای جلوگیری از تصاحب خصمانه از سوی یک شرکت کرهای به سونی مراجعه کرده است
- از صنعت بازی های ویدیویی در سال ۲۰۲۵ چه انتظاراتی داریم؟
- رسمی: شرکت مادر FromSoftware پیشنهاد خرید از سوی سونی را تایید کرد
- بازی Death Stranding Director’s Cut دومین بازی پرفروش ایکس باکس شد
- بازی GTA V با این هدف ساخته شد که از هر نظر بهتر از GTA IV باشد
نظرات
حتی این بازی هم اونقدر که خیلی ها خودشون کشتن واسش بی عیب و نقص نیست ..
حالا می فهمید بعضی از منتقد ها از جمله اون منتقد ای جی ان اونقدر ها هم بی راه نمی گفت
بازی مشکلاتی داره .ولی هیچکی قبول نمی کرد .هیچ چیز کاملا کامل نیست
یاد بگیرید کمی نقد پذیر باشیم
بخاطر همین متاش ۹۴ شد نه ۱۰۰ مهندس
متای ۱۰۰ رو عظیم ترین عناوین ویدئوگیم که جهان باز هم محسوب میشن نتوستن حتی بهش برسن برای چند دقیقه یا چند ساعت چه برسه به این بازی خطی با داستان
پر از مشگل خخخ
توهم میزنید واسه خودتون فن بوی بازیم حدی داره باو
چرا فک کردی بازی های جهان باز متای بالاتری دارن ؟؟
بیشترین نمره ی متای تاریخ متعلق به یه بازی خطیه
منظور این نیست که بیشترین متا متعلق به بازیهای جهان بازه (فقط) بلکه بیشتر منظورم محتوای گیمپلی تنوع کلی و همچنین تنوع بی نهایت در باس هاهست.
من دوتا عنوان رو درحد و اندازه ی هم میدونم ازین منظر یک elden ring و
دو resident evil 4 هردو از لحاظ محتوای گیمپلی و تنوع باس فایت های اصلی در یک سطح قرار میگیرن هردوشون متای ۹۶ دارن و یکی انقلابی و دیگری تاثیرگذار ظاهر شده..
در سال انتشارشون مثل بمب سروصدا کردن و بیشترین تعداد جایزه رو بدست آوردن بعلاوه محبوبیت؛ درکل میخام بگم که رزیدنت ایول۴ درسته که آیپی جهان باز نیس و کاملا خطیه اما وقتی که یک گیم انقلابی و همچیزتموم ظاهر شه متای اون بازی قطعاً و صدرصد بالای ۹۵ خواهد بود و استاندارد چنین عناوینی در مورد متا ۹۶ هست.
رگناروک یه ادامه س.. یه همچین بازی هیچ وقت صد نمیشه… نمره صد مال بازی شاهکار و انتقلابی هستش.. مثل هلف لایف
منظورت هف لایفه دیگه
داداش ۱۰۰ یه چیز بگو باورم بشه من متا ۱۰۰ ندیدم تابه حال که تو دیدی صد باشه
هیچ بازی بی نقص نیست موقعی اون نقص از نمره بازی کم میکنه یا به بازی لطمه میزنه که تأثیر بذاره روی تجربه وگرنه اصلا بازی بی نقص وجود نداره
بله کاملا درسته
برای مثال سایت gamingbolt که این مقاله از اون جا ترجمه شده در نقد گاد به بازی نمره کامل داده و در نکات منفی چند ایراد روایی رو ذکر کرده
قطعا هیچ بازی ایی بی نقص نیست ولی اینکه چه مقدار اون نقص ها به چشم بیان و یا مخاطب رو ازار بدن مهم هست
IGN به بازی ۱۰ داده .
اگر منظورت آی جی ان کره هست ، درست میگی ، بازی ایراداتی داره و لیاقتش بین ۸ تا ۹ هست . نه ۶
وکیل الرعایا پشت میز لم نمی دهد بلکه در میدان هست
هیچکس نگفته این بازی بی نقص نیست البته که نقص داره در ضمن نگاهی که منتقدین دارن نسبت به نگاه من و تو متفاوته . ولی این بازی هنوز هم فوقالعاده است و طرفداراش دوسش دارن با تمام نقص هاش مشکل بعضی از دوستان هستن که از این بازی خوششون نمیاد سعی دارن سرکوبش کنن نقد باید درست باشه چه خوب و چه بد
قدرت سونیه کاریش نمیشه کرد
انحصاریاش سوزندست،داغه
با قان قان سواری و سیب زمینی خیلی فرق داره ،کژوال گیمر درکش نمیکنه ،یه نارگیل بندازه میشه انحصاری در همین حد کشش دارن
تمام
اتفاقا یکی از مشکلات بزرگ همین گاد آف وار کژوال پسند بودنش بود
منظورت رو نفهمیدن.. ولی تا اونجایی که می دونم بهترین بازی ها معمولا مولتی پلتفرم هستن
تموم شد؟
نمی دونم.. دوست داری ادامه ش بده 😁
صحیح…
گریه نکن حالا…
در این دوران واقعا متا مهم نیست و خریدنیه
مهم تجربه هست که چه گاد ۲۰۱۸ و چه گاد رگناروک ارزش ۷۰ دلار و متای ۹۴ رو ندارند. حال بگیم گاد ۲۰۱۸ نوعی ریبوت بود که موفق ظاهر شد ولی گاد رگناروک چی؟
دوباره همون مبارزات و همون ریتم و گرافیک و …
برای من باس فایت ها کاملا تکراری و خسته کننده بود. ریتم بازی به تکرار میفته و چنان محتوای جدیدی بهش اضافه نشده.
.
واقعا حیف بسیاری از عناوینی که فقط بخاطر عدد متای اینچنین عناوینی، بی ارزش شمرده میشن و تجربه نمیشن و حیف برای گیمر هایی که متا براشون معیار تجربه هست و میرن ۶۰ ۷۰ دلار میدن به یک عنوانی که با اینکه میفهمن تکراریه ولی در ظاهر مجبورن که بگن شاهکاره
.
اگر ۲۷ ۲۸ میلیون میدی به کنسولت و ۷۰ دلار سالانه به یکی دوتا از چنین عناوین، برای تجربه هایت واقعا حیف حیف و حیف
چقدر چیز…. پلی استیشن رو میکنی آخه به تو چه!؟
الان انتظار یه تحول مثل گاد ۲۰۱۸ رو داشتی؟
حیف این بازی که امثال تو بازی کنن😕
اگه گاد نخریم تو بگو بجاش چی بخریم تا مام بریم همونو بخریم..
من برای اوود ردفال استارفیلد و هلبلید بسیار هایپ هستم و امیدوارم ک بزودی بتونم رو pc به تجربه شون بپردازم، واقعاً عناوین پرکیفیت و بینظیری هستن البته بجز اوود چون هنوز چیزی ازش ندیدم اما از تریلر های این چند عنوان بخوبی میشه کیفیت و جاه طلبی رو احساس کرد بهرحال امیدوارم که تجربه ی بی نظیری ارائه بدن بخصوص ردفال و استارفیلد
همینا از نمره نقد کم کنی بالای ۷ نمیتونه بگیره
بعد من میگم منتقدین از سونی میترسن میگین دروغ میگی 😒
داداش این مواردی که نام برده شده تقریبا همه شون ” انتظاراتی ” هستن که از بازی میرفته نه نقطه ضعف بازی ، این دو تا با هم فرق داره
بازی از لحاظ داستانی کشش یه سه گانه رو داشت ولی از لحاظ گیمپلی خیر
به همین دلیل دوگانه بودنش تصمیم درستی بود ولی خب تاثیر منفیش روی برخی موارد بخصوص شتابزدگی تو داستان از عواقب این تصمیم بود
این بازی اولین بازی اریک ویلیامز بود حتما ایراداتی داره
و هیچ بازی بی نقصی هنوز ساخته نشده هیچ کس تعصبی نگاه نمیکنه ولی بعضیا چون از گاد خوششون نمیاد بد میگن من تا نصف بازی رفتم و به نظرم هیج مشکلی به جز چند تا مشکل کامپیوتری نداشت . تازه اریک ویلیامز خودش گفت این بازی کامل کننده بازی قبله قرار نیست توی مکانیزم بازی چیز جدیدی پیدا کنید
مشکل بزرگتر از این حراست.
1) پسر دار شدن کریتوس
2) تعامل و گاهی احساس همدردی با باس فاست ها
3) بازی کردن با شخصیتی جدای کریتوس
4) نداشتن ایده جذاب برای کشتن خراسان و…
اینا مهمتریناشه که کلا فاصله گرفته با گذشته کریتوس
این نسخه از گاد باعث شد بطور کامل از این بازی و شخصیت کریتوس متنفر بشم وقتی نسخه ۲۰۱۸ تجربه کردم فکر میکردم قراره انقلابی ترین ادامه این سری ساخته بشه ولی نسخه جدید از همه نظر یه پسرفت بود تو داستان سرایی مشکل داشت گیم پلی بازی گاهی وقتا خسته کننده میشد باس های خوبی نداشت مبارزات باس ها اصلا حماسی و جذاب نبود بخش فرعی بازی از بخش داستانی بازی خیلی بهتر بود مبارزه با ثور و اودین واقعا خنده دار آبکی بود مکان های بازی بیشتر محیط های باز و جنگلی بودن اصلا جذابیت نداشتن و حس حال یه خدای جنگ نمیدادن در کل فقط واسه یبار تجربه کردن خوبه فقط ۳ گانه گاد بهترین بودن
بازیش نکردی عزیزم
نکردی
به ما دروغ میگید مشکل نداره
ولی با خودتون اینکارو نکنید..
یه فکت راجب میولنیر: اینکه فقط ثور میتونه چکشش رو برداره کاملا دروغه و یکی از تغییرات ثور ماروله
و تازه یه داستان بامزه راجب همین چکش وجود داره که یه روز غول ها میولنیر رو میدزدن و میگن زن بابات {مادر ثور که غول بوده } رو بده چکشت رو میدیم بعد لوکی که طبق اساطیر نورث داداش اودین هست میاد میگه لباس عروس بپوش برو چکشت رو بگیر و ثور این کارو میکنه و چکشش رو میگیره
میدونم تو مسخره ترین حالت ممکنه ولی جزو اساطیر نورثه دیگه
از اینجا به بعد اسپویل داره
.
.
.
.
.
من اگه بخوام فرق داستان نورث رو با گاد اف وار رگنارک بگم خیلی زیاد میشه ولی خلاصه چند تارو میگم
مثلا لوکی و انگر بودا سه تا بچه دارن یکیشون اون مار بزرگس که اسمش رو یادم نیست یدونه دختر نیمه زنده نیمه مرده که ارتشی از مردگان جمع میکنه و تو رگنارک خیلی نقش مهمی داره که اصلا بهش پرداخته نشد
و یا اینکه ثور به دست اودین کشته نمیشه و با اون مار بزرگه که همچنان اسمش رو یادم نیست میجنگه و انقدر مبارزشون سنگینه که هردوشون میمیرن
و…
یدونه فرق دیگه ثور با اساطیر نورث هم پرواز کردنش بود ثور پرواز نمیکنه!
طبق اساطیر نورث ثور یه سری بز مثل بابانویل داره و با اونا اینور و اون ور میره و موقعی هم که گشنش میشه اونارو میکشه و میخوره و بعد دوباره با قدرت چکشش یه جورایی بهشون شوک میده و زندشون میکنه
و گیم یه رفرنسی به این قضیه زده و تو مبارزه اول کریتوس با ثور کریتوس میمیره و یه دیالوگ میشنویم از ثور که میگه ( الان نه ، نه تا زمانی که من بگم ) و یهو به کریتوس شوک میده و اونو زنده میکنه
رابطه ثور و اودین هم اصلا جالب نبود طبق اساطیر رابطه بسیار خوبی دارن ولی تو بازی انگار ثور زیر دست اودین بود
و یکی دیگه اینکه اودین دو تا کلاغ داره به اسم خاطره و سرنوشت که وظیفشون اینه تو هفت قلمرو بچرخن و اخبار رو بیارن اما تو بازی اودین از اونا برای تلپورت استفاده میکنه
بازم فرق هست ولی خارج از حوصلس بنویسم اما در اخر تحسین میکنم وایکینگ هارو با این قوه تخیل گستردشون
اینم بگم من نخواستم ایراد بگیرم فقط فرق داستان اساطیر و داستان بازی رو گفتم
بهترین جمله برای توصیف بازی اینه که “شاهکار بله اما پرفکت خیر”
با وجود اینکه عنوانی که پرفکت مطلق باشه وجود نداره اما هستن عناوینی که بشه از اندک نقصان های اونها چشم پوشی کرد و پرفکت نسبی خطابشون کرد. ( مثل زلدا، الدن رینگ، ویچر ۳ و… )
همه نکات منفی ای که ذکر شد صدق میکنن هرچند با آخری چندان موافق نیستم و به نظر برای تکمیل جمع آوری ۱۰ مورد بیان شده بود، برای دهمین مورد میشد به اتلاف پتانسیل کارکتر Tyr که اینهمه هایپ شده بود اشاره کرد.
گاد آف وار رگناروک با اینکه در عنوانش کلمه رگناروک رو داشت اما رگناروکی که در بازی به تصویر کشید واقعا ناامید کننده بود. برای فرنچایزی که اونطور ریتم و پایان حماسی ای در نسخه سوم داشت از دست دادن همچین پتانسیلی و پیاده سازیش در همچین مقیاسی چندان قابل قبول نبود.
اما با همه اینها نباید ارزش کلی و نکات مثبت بازی هم نادیده گرفته بشن. برای چند مورد میشه از تکامل و روایت داستان رابطه پدر و پسر، مبارزات شدیدا لذت بخش، تنوع بالای دشمنان، باس فایت های جذاب، بازیگری فوق العاده و پر از احساس بازیگران، کیفیت مراحل فرعی و طراحی های هنری بازی نام برد.
بنده قبلا هم بیان کردم که نه ارزیابی ای رو قبول دارم که بازی رو تقلیل میده به نمره کیفی ۸ و نه ارزیابی ای که نکات منفی مهم رو نمیبینه و بازی رو با نمره ۱۰ توصیف میکنه. از نظرم نمره ۹ بهترین نمره برای ادای ارزش بازی هست ( شاید با ارفاق زیاد ۹/۵ ).
بله بازی هم ارزش چند سال صبر کردن داشت و هم بارها بهتر از نسخه قبلی ظاهر شد اما نکاتی منفی داشت که از تبدیل شدنش به اون اثر حماسی جلوگیری کرد.
پیرامون کسب جایزه بهترین بازی سال هم این جایزه رو کاملا حق الدن رینگ میدونم و خوشحالم که میازاکی دومین جایزه گوتی رو برنده شد. این فرد خدمت بزرگی به صنعت گیم کرده و امیدوارم سومین جایزه رو هم در آینده بدست بیاره. و همینطور خوشنودم از اینکه الدن رینگ با گذر از لست آف آس ۲ تبدیل به پر افتخارترین بازی تاریخ شد. به شخصه با همه لذتی که از گیمپلی تنش زای لست ۲ بردم هیچوقت نشد به خاطر داستانش نسخه دوم رو مثل نسخه اول دوست داشته باشم. و برای منی که الدن رینگ در کنار بلادبورن و زلدا بهترین تجربه های گیمینگی هست که داشتم مسرت بخشه که پرافتخارترین باشه.
پ.ن : برای عزیزانی که کامنت رو تا این آخر خوندن یه جمله پیشنهادی مینویسم، حتما و حتما زلدا رو تجربه کنین، اگه فقط یک بازی باشه که به خاطرش می ارزه که کنسول انحصاریشو تهیه کرد اون بازی زلداست. *ماجراجویی* توی این بازی معنای کاملش رو نشون میده.
۱- الدن رینگ و دو سه بازی دیگری که مثال زدید هم نزدیک به پرفکت نیستن بلکه حتی ممکنه بیشتر از رگناروک ایراد مختلف داشته باشن، اما مسئله اینه که الدن رینگ در برابر عظمت و پیچیدگیهای طراحی مرحله یا مقدار محتوایی که ارائه میده، ایرادات قابل چشمپوشیتر هستند و تجربه رو به اندازۀ رگناروک تحت تاثیر قرار نمیدن و در عین حال، بازی یک سری رویکردهای تازه داره که کم داخل گیمینگ میبینیم. ولی ایراداتی مثل از ریتم افتادن یا رگناروکی که پایین تر از انتظارات به تصویر کشیده میشه یا برخی شخصیت پردازی های پیش پا افتاده، همگی دست به دست هم میدن تا ایرادات در Ragnarok که محتویات کمتری نسبت به رقیب خودش داشت، بیشتر دیده بشن. نمرۀ یک بازی همیشه «میزان پیشنهاد بازی از سوی منتقد به مخاطب» هست به عنوان یک تجربۀ کلی.
2- بخاطر این که در پستهای مربوط به god of war فقط کامنت میذارید، من به خوبی به یاد دارم که نمره شما از ۹.۵ حالا به ۹ تقلیل پیدا کرد. این واکنش سریع مخاطب در زمان تجربه بازی به نمرات و نمرهدهی برام همیشه جالب بوده و اکثر اوقات نسبت به بازی های جنجالی و overrated نمرات مخاطبین سیر نزولی پیدا میکنه. ۸ تا ۹ میتونه بسته به دید مخاطب به گیمینگ راحت تغییر کنه مقیاس نمره دهی آنقدر ظریف و دقیق نیست و تفاوت هم بین این دو آنقدر زیاد نیست که حساسیت شدیدی مخاطب به این قضیه نشون میده.
۳- ایراد وارده نسبت به میولنیر هم اشتباهه، میولنیر ساختار طراحی و عملکرد مشابه leviathan رو داره، دو سلاح مشابه خیلی جالب در نمیاد از نظر طراحی مبارزات، بهتر بود یک سلاح کاملاً متفاوت دیگه اضافه کنن به بازی و البته اضافه نکردنش هم با توجه به مقدار محتوایی که داره چندان ایراد به حساب نمیاد.
اگر به همین روش ساختاری و جزء به جزء حول نکات گفت و گو کنیم گفت و گو جهت دارتر میشه پس بنده هم کامنت شما رو در همون ۳ مورد مجزا میکنم.
۱- نکته ای که بنده در کامنتم مطرح کردم هم دقیقا همین بود، در ابتدا وجود عنوانی که پرفکت مطلق باشه رو منکر شدم اما از نظرم اون عناوین مزبور به همین دلیل که نکات مثبت عظیم و متعددی دارن میشه از نکات منفیشون چشم پوشی کرد و نسبتا پرفکت ( بی نقص ) تعریفشون کرد.
۲- بنده از همون ابتدا بین نمره ۹/۵ و ۹ مردد بودم و هنوز هم بعضی اوقات مجددا از خودم سوال میپرسم برای انتخاب کدوم یکی از این دو نمره. اما از همون زمانی که بازی رو برای اولین بار به اتمام رسوندم بهش انتقاد داشتم و فکر کنم اگه روی نام کاربریم کلیک بشه تاریخچه کامنت هام بیانگر مطلب باشن.
۳- پیرو این نکته گویا سوء تفاهمی پیش اومده. منظور بنده از مورد دهم همراهی فریا بود، به دست گرفتن میولنیر مورد هشتم بود.
۴- نکته چهارمی رو هم اضافه کنم، نمره ۸ی که به بازی دادین هرچند سخت گیرانه هست اما برای بنده قابل احترامه. در مقیاس نمره دهی نمیشه تفاوت بین طبقات رو نفی کرد. بین ۸ و ۹ همونقدری معنا هست که بین عبارت توصیفی “خیلی خوب” و “عالی” معنا و تفاوت وجود داره. بعضی اوقات از بعضی کاربرها میشنوم که ادعا میکنن سیستم نمره دهی نباید وجود داشته باشه و بی اعتباره، در صورتی که به نظرم برای توصیف کیفی یک محصول باید معیاری طبقه بندی شده وجود داشته باشه ( یک مثال دیگه روش نمره دهی کانال Skill Up هست که به شمایلی مثل “بازی رو پیشنهاد میکنم” یا بلعکس یا حتی “بازی رو *بسیار* پیشنهاد میکنم” هست ).
یک ادعای دیگه که خیلیها ارائه میدن این هست که میانگین نمرات متاکریتیک برای توصیف کیفیت یک عنوان بی اعتبار هست. بله بنده همچین استدلالی رو برای متاکریتیک فیلم های سینمایی که نمرات پراکندگی زیادی دارن میپذیرم اما برای گیم ها خیر. در مقوله گیم، میانگین متاکریتیک میتونه برداشت نسبتا مناسبی از کیفیت بازی بده ( اگه صرفا به عدد نمره توجه نشه و حداقل چشم اندازی اجمالی به خلاصه نقدها هم انجام بشه، چون موارد “زیاد از حد برآورد شده” و “کمتر از حد برآورد شده” و حتی “سلیقه” هم در بعضی شرایط میتونن تاثیراتی داشته باشن ).
در نقدها به مقدار زیادی سلیقه شخصی دخیله و تا موقعی که بدون دلیل و منطق و از سر دشمنی و تعصب یک عنوان تخریب یا تکریم نشه قابل احترامه و حتی وجودش ارزشمنده که نقطه نظرات مختلف دیده بشن. و اینم برای شفاف سازی اضافه کنم که نقد شما دلایل و منطق خودش رو هم مطرح کرده بود. اما یادمه بازی رو هم تراز با نسخه اسنشن دونستین که این واقعا اغراق آمیزه.
من به ترتیب اشاره نکردم به مواردی که ذکر کردین. و به بازی هم ۸ ندادم نمره من به بازی ۸.۵ بود، اگرچه کسی هم اگر ۸ بده باهاش مخالف نیستم. همچنان عقیده دارم رگناروک در کنار نسخۀ ascension بدترین بازیهای ساخته شده توسط سانتا مونیکا هستند، اما حاضرم ascension رو همچنان بازی کنم ولی رگناروک شاید صرفاً برای تکمیل مسیر پلت کردن بازی باشه. اگرچه پذیرش بازی از سوی اکثریت منتقدین و پلیرها کاملاً قابل مشاهده و محترمه. بین منتقدین هم نمرات به بالای ۹ گرایش داره، اما تفکر مستقل در مورد بازی ها رو بیشتر میپذیرم.
“ascension برای من یه بازی ۸ هست و رگناروک هم ۸ / ۸.۵ بنابراین بدترین بازی سری God of War همچنان بازی داغون و ضعیفی نیست.”
پست = آنالیز: نگاهی به پتانسیل از دست رفته و حفرههای داستانی God of War Ragnarok
اولش برای چند لحظه شک کردم که شاید اشتباه یادآوری شده ولی بعد حدس زدم احتمالا تغییر کرده به ۸/۵ ثابت. این بخش از کامنت سابق شما رو صرفا و صرفا برای این نوشتم که به خوبی یادمه که حرف از ۸ هم شده بود.
همین پاراگراف آخر که به بازخورد اکثریت منتقدین و بازیکنان اشاره شد بسیار ارزشمنده و نشون میده تعصب از این گفت و گو به دور هست.
و بله همونقدر که پذیرش اکثریت مهمه، تفکر مستقل هم مهم هست. میشه از دث استرندینگ مثال زد که برای خیلیها تجربه خسته کننده ای بوده و دلایل خودشونو مبنی بر این موضوع دارن اما برای بنده یکی از منحصر به فرد ترین تجربه ها بوده که متکی بر دلایل دیگری هست.
احسنتم . استقلال فکری نه موج سواری
واقعا از کامنت های شما لذت میبرم. واقعا درسته که پارت ۲ داستان لذت بخشی نداشت و خیلی تاریک بود ولی واقعا داستان مشکلی نداشت. حالا با سلیقه شما جور نشده که کاملا قابل احترام هست. برای شخص خود من TLoU Part 2 بینقص ترین بازی هست. ای کاش اریک ویلیامز کارگردانی نمیکرد چون واقعا چنتا مشکل بد تو شخصیت پردازی و داستان وجود داره
نظر لطف شماست متشکرم.
بله لست آف آس ۲ از حیث داستانی خیلی سلیقه ای بود.
نمیشه انتقادی کرد به سلیقه کسانی که باهاش ارتباط گرفتن.
اما از حیث گیمپلی به شخصه شدیدا لذت بردم. برام خیلی کم بودن بازیهایی که به این شکل حس تنش و تلاش برای بقا بدن، مخصوصا در درجه سختی گراندد یا سروایور.
یه مورد دیگه هم این هست که نمیشه همه تقصیر کار رو گردن اریک ویلیامز انداخت. کوری بارلوگ هم اگه درست یادم باشه به عنوان کارگردان خلاق در توسعه بازی نقش داشت و قطعا بی تاثیر نبوده. علاوه بر این حتی ممکنه این پیامدها به علت تصمیمات خود سونی هم بوده باشه.
کاملا نکات درستی بودش، مخصوصا باس فایت اودین، چند مشکل وجود داره یکیش از بین رفتن بی رحمی کریتوس و نکشتن خدایان به طور وحشتناک ، کلا توی این سری هیچکیو درست نکشت و مشکل بعدی همراهی کردن افراد با کریتوس هستش که فاصله داره با شخصیت اصلی این بازی
اینکه کریتوس دیگه بی رحم نیست نباید مشکل داشته باشه آخه اون دیگه الان سنی ازش گذشته و کاملا عوض شده از همچین کسی نباید هنوز انتظار بی رحمی داشت
نظری راجب رگناروک ندارم .ولی یادش بخیر پلی تو داشتم کارت سیو هم نداشتم گاد دو رو بازی میکردم بجرئت میتونم بگم ک بالای صدتا دیسک بازیو تهیه کردم تا تونستم بازیو تموم کنم خخ .یه جا گیر میکردم اونجا دیگ همراه یا کسی نبود تو بازی راهنمایت کنه و مجبور میشدم بیام بیرون از بازی بعد چندوقت ک دوباره میرفتم تو بازی واسه اینکه برسم به اون جایی ک گیر کرده بودم باید صبح مینشستم پای کنسول تا ساعتای یک دو ظهر و خیلی جاها بود ک بازم نمیتونستم اونجارو رد کنم و باز میومدم بیرون .گاد یک هم همین اوضاع بود .یادش بخیر .ولی الان بهترین گیم دنیا باشه برم تو بازی مثلا دو ساعت از بازیو رفته باشم یهو به هردلیلی بازی سیو نشده باشه دیگ اون بازیو میندازم دور
بد نبود اگه منبع رو هم ذکر میکردید چون فقط مقاله Gamingbolt ترجمه کردید
چیزی که منو خیلی رنجوند (هم تو نسخه ۲۰۱۸ هم رگناروک) عدم وفاداریش به اساطیر و نمایش کامل تر اونها بود. درسته تو سگانه ی اصلی هم بازی روایت خودش از اساطیر رو داشت ولی کاملا به اونها پشت نمیکرد. اینجا ما نه با ذات مکار لوکی (آتریوس) روبرو بودیم.. نه اصلا تونستیم تعداد گسترده تری از خدایان و اساطیر نورس رو ببینیم. خشونت س گانه اصلی ک ب کل رفته بود. واقعا در اون حد نبود. باس ها هم اون سطح انتظارات رو برآورده نمیکردن. ب نظر من روایت خیلی بهتر بود به سگانه فقط
حتی خدای مهمی مثل نیورد رو هم اصلا ندیدیم
با گزینه اول و آخر کاملا مخالف هستم ولی باقی تا قسمتی درسته.
منتظر Boy 2.0 هستیم 😂
سوال دارم .
وقتی اترئوس رفت پیش انگربودا و برگشت به کریتوس دروغ گفت که تو خونه یه کار داشتم ولی اختلاف زمان طوری بود که پیش کریتوس ۲ روز گذشته بود !
اقای کریتوس تو این ۲ روز چیکار میکرد تو خونه سیندری ؟
چطور ممکنه کریتوس بعد مفقود شدن پسرش ۲ روز بشینه و هیچ غلطی نکنه ؟
یه چیز دیگه .
مگه نه به این نتیجه رسیدیم که پرافسی وجود نداره و همه پیش بینی ها ممکنه غلط باشن . پس در پایان بازی اون کریتوس در حال پرستش شدن هم میتونه رخ نده .
اول اینکه ممنون به بازی اونقدر اهمیت میدید که براش نقد بنویسید….دوما با اجازه نقدی به نقد شما بکنم…( کل مطالبم اسپویله)
۱) در مورد بایت با اودین باید بگم که فایت خیلی خوبی بود اما نه در سطح بالدر یا فایت اول با ثور اما فایت بدی نبود …یکی از دلایل اینکه این فایت خوب بود اما نه در حد بالدر کوچک بودن وسعت مکان درگیری بود که سازندگان مشخصه می خواستن درگیری حول مکان ماسک باشه چون یکی از دلایل زیبایی فایت با بالدر جابه جایی چندباره مکان درگیری بود
۲ ) درباره مقیاس باس های بازی باید بگم مقایستون با کرونوس اشتباهه چون اونجا اموال تایتان هارو داشتیم اما اینجا همچین چیزی نداریم و اینکه دو فایت بالدر در نسخه اول و فایت اول با ثور به نظر من از تمام فایت های کل سری گاد بهتر بودن….باید درنظر بگیرید که یونان خدایانش با جادوی بیشتری می جنگیدن برخلاف نورس که این موضوع کم تر بود حتی میمیر تو بازی به کریتوس میگه شنیدم خدایان قدیم یونان از هرچیزی برای جادو مانند آتش و آب و غیره استفاده می کردند که کریتوس میگه بله منم مدت ها همین کار می کردم که میمیر بهش میگه یعنی دوباره قدرت های گذشتتو میتونی برگردونی که کریتوس میگه تلاش کردم ولی نشد که فریا در جواب میگه جادوها وابسته به خاک هرجا هستند و چون یونان از بین بردی جادوهاشم از بین رفتند
۳) درباره مشکل ریتم بازی دفعه قبل هم من گفتم بازی باید یه زمینه ای بسازه تا ما داستان باور کنیم …خوب ما انگربودا برای اولین بار میبینیم تو این نسخه ..نویسنده باید یه زمینه ای بچینه که اینا عاشق هم بشن و اتریوس ظرفیت هاشو کشف کنه و داستان غول هارو بفهمه یانه ….به نظر من این قسمت حتی بیشترم میشد بشه نه اینکه بگید چرا زیاده…درباره ملاقات با غول ها خوب بزرگوار غول ها از یوتنهایم رفتن چطور انتظار دیدارشونو دارید…تازه اتریوس رفت پیداشون کنه. اگر تو یوتنهایم بودن که دیگه اتریوس نمی رفت دنبالشون..تنها مشکل ریتم روایی بازی مربوط به آخر بازیه که ارتش کریتوس خیلی سریع شکل میگیره و کارگردان میتونست این روند آروم ترش کنه و مثلا خودمون همراه هلدسوینی به هلهایم میرفتیم و با پرنده غول پیکر صحبت میکردیم و همینطور با فریر به الفهایم میرفتیم وکمک به اتحاد می کردیم
۴) درباره شیپور اینکه شما انتظار داشتید بازی تمام داستان بگه سری گاد هم تموم بشه و تمام؟ خوب یه سری جواب سوالات طبق گفته بارلوگ برای این نسخه نبوده مثل قضیه ماسک و همین طور یورموگاندر
۵) صلح با فریا مشکلی نداره…خود فریا بعد صلح میگه کامل نمیتونم کنار بیام ولی دیگه بهتون آسیب نمیزنم ولی بعد داستان های فرعی بازی و رگنوراک دیگه فریا آروم میشه
۶) درباره میولنیر نمون چکش ثور از اریک دلیل کنترل نکردنش پرسیدن که یکی از دلایلی که گفت این بود که تبر لواتاین درواقع ضد میولنیر ساختن…..پس منطقی نیست هم چکش و هم ضد اونو داشته باشیم….هرچند اگر کنترلش می کردیم هم جالب بود ولی نبودش هم مشکلی نداشت
۷) درباره همراهی فریا در آخر بازی والا تاجایی که ما بازی کردیم اتفاقا فریا قوی تر و بهتر اتریوس بود من نمیدونم چرا همچین ایرادی گرفتید اصلا
در آخر بگم بعضی ایراداتتون زیبا و به جا و بعضی هاشم ایرادات بسیار سخت گیرانه ای هستش…مثلا آقای کریمی تو مقاله نگاهی به پتانسیل از دست رفته بازی می گفت رفتن پیش خواهران norn چه فایده ای داشت که یادم رفت اونجا بهشون جواب دادیم ولی اینو یادم رفت بگم که اگر کریتوس اونجا نمیرفت نمی فهمید که هایمدال قصد کشتن اتریوس داره و بنابراین دنبال ساخت نیزه نمی رفت و بنابراین به دست هایمدال کشته میشد…نمرتونم به بازی واقعا سخت گیرانه بود مخصوصا رقبای به برخی بازی ها که نمره کامل دادید ..بازی ضعف هایی داشت مثل شخصیت راتاتوشکر و همین طور دیالوگ های طنز بیهوده و ابرقهرمانانه فریر و جمع کردن ارتش کریتوس ….اما بازهم بازی شاهکاره در مجموع و این ایراداتم میگیریم چون همه از این فرانچایز انتظار بی نقصی دارند و امیدوارم بازی بعدی بارلوگ سر تیم نویسندگی باشه که این ایرادات هم نباشه و بی نقص بشه
اما ممنون که برای این بازی پرطرفدار وقت میذارید و مقاله می نویسید
۱- فایت اودین مشکلات بسیار بیشتری داره و کلاً به الگوهای حملۀ دور از کاراکتر اشاره نشده. مبارزه با اودین اصلا مطابق شخصیتی که داره طراحی نشده.
2- این که تیم نویسندگی سانتا مونیکا داستانی رو طوری طرح ریزی کنه که باسهای عظیم جایی درش نداشته باشن، طبیعیه. با تغییر فیلمنامه یا بازینامه در چند خط میشه کلی زحمت طراحی و مانع احتمالی رو از مسیر تیم سازنده برداشت. میشه داستان سه گانه یونان هم طوری نوشت که نصف باس فایت ها حذف بشن از بازی. بر اساس اساطیر، نیدهاگ بسیار عظیم هست، اما بازی همچنان زحمت دیزاین و حل مشکل رو به جون نمیخره و پتانسیل پیرامون مقیاسها کلا در جهت دوربین از شانه هدر رفتن.
3-ریتم بازی کاملاً مشکل داره نه فقط یک نقطه بلکه در سه چهار نقطه از روایت بازی کاملاً از ریتم میوفته. بازی میتونه زمینهچینی کنه برای خیلی از اتفاقات و درک داستان غولها، اما این که برای رسیدن به پاسخها قرار باشه در اثری که ۱.۵ ساعتش فقط رگناروک رخ میده، به چیدن میوه بپردازی یا دیالوگهای نامربوط گوش بدی. یا در عرض ۲۰ دقیقه کل سرزمینها متحد بشن یا کلاً پرونده اون کاراکتر رگناروک در عرض ۲۰ ثانیه بسته بشه با یک فلشبک کاملاً مضحکه.
4- اینکه پاسخ ندادن به مسئلهها رو بخاطر این که شاید در آینده بازی های بعدی پاسخ بدن دومین چیز مضحکیه که میشنوم در مورد بازی. سال ۲۰۱۸ مسئله شیپور مطرح بشه و پاسخ سال ۲۰۲۸ با نسخه بعدی gow داده بشه خنده داره. اینجوری میشه عدم پاسخ دهی و حتی حفره های داستانی بخش عظیمی از بازی ها و فیلمها رو بخاطر این که شاید بعدها پاسخی بهش داده بشه ازش گذر کرد. پاسخ به مسائل نسخه ۲۰۱۸ باید در رگناروک داده میشد و رگناروک میتونه مسائل جدیدی مطرح کنه که در آینده پاسخی بهشون داده بشه نه این که ما همچنان در جست و جوی پاسخ های نسخه ۲۰۱۸ باشیم.
5- حرف من در مورد خواهران نورن این بود که از پتانسیلشون استفاده نشد، با دیزاین منحصر به فرد چه خود این شخصیت ها چه لوکیشن کلاً ۲.۵ دقیقه باهاشون تعامل داری و حرف این کاراکترها هم این هست که fate حقیقت نداره و وقتی fate حقیقت نداره، این که از هایمدال خبر بدن یا ندن چه فرقی داره؟
و در نهایت، این که یک بازی شاهکار خطاب بشه بسته به استاندارد ذهنی خودتون داره، برخی ممکنه یه بازی متوسط هم شاهکار خطاب کنن.
به طور کلی، بزرگترین مشکل رگناروک اینه که کلی اتفاق بزرگ و پتانسیل بی نظیر برای روایت و پرداختن بهش وجود داره، اما بخش قابل توجهای رو صرف موارد غیر ضروری میکنه یا این که به موارد غیرضروری عمیق تر و بهتر میپردازه و موارد مهمی که امید داشتیم در جزئیات بیشتر و با عمقی فراتر ببینیم، به عنوان یک سری مسئلۀ جانبی بهشون میپردازه. به عنوان مثال بخش قابل توجهای رو قسمت یوتنهام آتریوس اختصاص میده که میتونست خلاصه تر باشه یا بخش آزادسازی اسپل فریا. اما این که کریتوس در مورد گذشته خودش به فریا میگه در قالب یه سری دیالوگ در زمان طی کردن مسیر رخ میده، یا رگناروک سریع جمع بندی میشه یا قسمت موسپلهایم و مبارزه با دو والکری خیلی سریع تموم میشه با این که لوکیشن به اون زیبایی پتانسیل بیشتری داشت برای طی کردن مرحله.
من یه پرانتز برای شماره ۱ باز میکنم
کسایی که میگن باس اودین خوب بود بیاین با بالدر مقایسه کنید
فایت با بالدر تو بهترین حالت قرار داشت
محیط خوب بود , ضربات بر اساس قدرت و خلقیات بالدر طراحی شده بود و…
اما تو مبارزه با اودین محیط کوچیکی رو میدیدیم و حملات اودین به جز کلاغا اصلا شبیه چیزی که ما از اودین میدونیم نبود
بعد طبق اساطیر نورث اودین یه خدای حیله گره من انتظار داشتم بیشتر از هوش زکاوت اودین ببینیم تا قدرتش
جناب کریمی بزرگوار سلام
۱) فایت با اودین گفتم ضعف داشت و پایین تر از فایت با ثور یا بالدر بود اما اینکه چرا به حمله از راه دور اودین اشکال میگیرید واقعا سخت گیرانست ..خوب تو بعضی کمیک ها اودین شمشیرم داره اما خوب این اودین برداشت سازنده هاست
۲) در مورد اینکه چرا باس های عظیم نداریم خوب بخشیش به دوربین که من دفعه قبل گفتم که باعث ضعف تو نبرد رگنوراک میشه برمی گرده که الان شما هم اشاره کردید…. خوب هرنوع فیلمبرداری نقطه قوت یا ضعف خودشو داره… این دوربین باعث غرق شدن پلیر تو بازی میشه اما زاویه برای نبردهای مثل رگنوراک جوابگو نیست….اما بااین حال ما باس فایت گارم داشتیم و عالی بود اما خوب میتونستن اون پرنده هلهایم هم بیارن تو بازی قبل که خودشون گفتند بودجه و وقت کم آوردن
۳) ریتم بازی در قسمت اتریوس در ایرون وود سریع نیست ولی اینطورم که توصیف می کنید نیست …داستان اینکه غول ها رفتند و چرا رفتن هم توضیح میده اما اگر انتظار توضیح بیشتر جای گل جمع کردن داشتید خوب باید بگم که این کارهای متفرقانه برای صمیمی شدن این دوتا بود هرچند میتونست بهتر باشه ….درمورد متحد شدن ارتش کریتوس هم کاملا درست می گیرد که منم خودم گفتم… بازی برای ریتم روایی مدنظر شما که خیلی جاها درستم می فرمایید باید سه گانه می شد ولی خوب اون وقت باید گیم پلی تغییر میدادن چون تو همین قسمت انتظار بیهوده انقلاب گیم پلی داشتند بعضی ها چه برسه بازی سوم!!
۴) در مورد اینکه چرا قضیه مثل شیپور و بعضی حفره ها تو این بازی اشاره نشد حرفتون نامربوط نیست اما وقتی بارلوگ میگه سری بعدی خوب یعنی احتمالا داستان های بازی حلقه وار به هم متصل هستند…..الان شما سریال game of thrones میدیدی هشت سال منتظر پاسخ شاه شب نموندی؟همون فصل اول گفتی باید فصل دوم جواب بدن داستان وایت واکرهارو؟…الان بازی ها مانند سینما شدن. وقتی کارگردان ، نویسنده و غیره مثل فیلم ها دارند….اما خوب منم مثل شما انتظار داشتم دارم که همین نسخه پاسخ سوالات بده
۵) در مورد خواهران نورن درسته گفتند سرنوشت حقیقت نداره به اون شکلی که منظور همه هست اما اون خواهران قدرتی داشتند که براساس اعمال فرد ایندشو میدیدند ..همون طور که به فریا کفته بودند بالدر میمیره …پس اگر کریتوس اونجا نمیرفت نه میتونست هایمدال شکست بده نه میفهمید که برای تغییر سرنوشت باید خودشو تغییر بده.
۶) در مورد مورد آخر که پتانسیل بازیه کاملا درست میگید و بازی از لحاظ داستانی قطعا پتانسیل بیشتری داشت که بهش بپردازند که خوب جایگزین کردنش با چیزهای دیگه که از نظر من خوب بود ولی میشد عالی باشه
نمره منم به بازی ۹.۵ هستش اما اینکه چرا دارم دفاع میکنم به خاطر اینکه نقدهای منتشر شده سایت شما اکثرا به انتقاد از بازی پرداخته که بعضی هاش از نظر من درست و بعضی هاشم سخت گیرانست….من بااین که تو مراسم game awards خوش حال شدم که بازی جایزه زیاد برد ولی بعضی وقت ها فکر میکنم کاش هم تو متاکریتیک نمره پایین تری میگرفت و هم کاش جایزه بهترین داستان نمیبرد.نه به خاطر اینکه لیاقتشو نداشت که به نظرم همون طور که گفتم بازی عالیه و لیاقتشو داشت بلکه به خاطر اینکه نویسنده هاش مسیرشونو تو بعضی موارد اصلاح کنن و بازی سمت و سوش به سمتی که فکر می کنم در آینده نره….دلیلی هم که گفتم بازی شاهکاره به دلیل همون دو یا سه خطه بالا که نوشتم هست و اینکه ما بازی کم به این شکل داریم ( از نظرمن) که هم داستان به این زیبایی و هم گیم پلی و هم شخصیت پردازی به این عالیی و هم محیط به این قشنگی داشته باشه وگرنه بازی برای من نمره ۱۰ نیستش
ودراخر آقای کریمی شما به عنوان سردبیر نظرتون خیلی اهمیت داره و وقتی تو انتخاب بهترین بازی سال گیمفا تو هیچ قسمتی رگنوراک انتخاب نکردید حتی در قسمت action adventure و score and music و حتی بهترین بازیگر که اکثر یوتویوبرهایی که دیدم چه طرفدار الدن رینگ چه رگنوراک منتظر برنده شدن کریستوفر جاج بودن و جاهای دیگه ( که البته نظرتون کاملا محترمه و اعتبارش از حرفای من بیشتره )مشخصا نظر منفیتون نسبت به بازی بیشتر هستش برای همین ولی بااین حال از شما ممنونم چون بیشترین اخبار god of war سایت شما پوشش میده و اکثر خبراشم خود شما کار کردید
شماره ۲ که تعریف کردی جالب بود خوشم اومد از این قضیه
شماره ۳ بنظرم بودن پیش انگربودا واقعا جالب نبود
اولا که یه بازیکنی که میاد و بازی گاد اف وار رگنارک رو میخره دوست داره رگنارک رو با هنر سانتامونیکا رو ببینه
نه اینکه با اتریوس رنگ جمع کنه یا با مادر بزرگ انگر بودا بجنگه
بنظرم رابطه اتریوس و انگر بودا رو میتونستن در قالب یه دی ال سی تو گاد ۲۰۱۸ نشون بدن
ارتش کریتوسم برای من یه جوره غیر منتظره اتفاق افتاد
در واقع ارتشی در کار نبود کریتوس برای اونا یه سخنرانی کرد بعد تمام
میتونستن یه مینی گیم کوچیک همون جا بزارن
تقریبا همشو قبول دارم به جز فریا ، اتفاقا همراه شدنش با کریتوس خیلی هم خوب بود و تا حدی به گیمپلی هم تنوع بخشید امیدوارم تو بازی بعدی گاد اف وار شاهد عقد کریتوس و فریا باشبم 😈😂
از این فرصت استفاده کنم و گریزی بزنم به نقد رگناروک ، من تو اون نقد گفتم با نقد و نمره مخالفم هر چند اونجا به کامنتم ریپلای زدم و حرفمو پس گرفتم ولی اینجا هم میگم ، متاسفانه بازی رو فقط ۲۰٪ رفته بودم و رو همون قضاوت کردم هر چند تاکید کردم تا اینجا که بازی رفتم ، یک درسی شد برای من که دیگه تا هر بازی رو کامل تموم نکردم به نقد هیچ کسی ایراد نگیرم و مخالفت نکنم خصوصا نویسنده های گیمفا چون واقعا تو کارشون عالی هستن و برای من قابل اعتماد ، نمره ایی که خودم به بازی بدم در اصل ۸۸ هست ولی با ارفاق بهش ۹۰ میدم بازی قطعا ایراداتی داره که تو یک سوم پایانی کاملا به چشم میاد و باعث میشه ایراد های قبلی هم بزنه بیرون مثلا به جای اینکه به ثور بپردزان ما یکساعت از اینور میدگارد رفتیم اونور میگارد تا بریم پیش خواهران نورن و یه کاتسین کوچولو ببینیم خب چرا اینو به ثور اختصاص ندادین میشد بخش خواهران نورن رو کوتاه تر کرد بابا لامصب ثور هستش کریم شیش لول بند نیست که اونطوری غیب شد یوهو ، در مجموع بازی خیلی با کیفیت و خوبی هست و لحظات زیبایی داره و پیشرفت های خوب هم داره نسبت به نسخه ۲۰۱۸ ولی ایراداتی هم داره که برای من نسبت به نسخه ۲۰۱۸ خیلی بزرگتر هست ، بهترین باس فایت بازی هم به نظرم گارم هست و سناریویی که براش نوشتن به واقعا یه اکشن سینمایی درجه یک در حد نام گاد اف وار بود ……
کریتوس پسر فریا رو کشت
نسخه قبل رو نگاه کن چقدر فریا کریتوس رو نفرین کرد
بعد اخه عقد؟؟؟
آشتی بعد از دعوا همیشه نتایج خوبی داشته :)))) حالا عقد رو به طنز گفتم چرا جدی گرفتی ؟ 😂
نکن تو رو خدا شوخیشم زشته ابهت کریتوس زیر سوال رفت اصلا
ادامه سوالات
فریا خودش شخصا باعث شد بالدور ازش کینه بگیره و همین دشمنی باعث شد کریتوسی که نه سر پیازه نه تهش بیاد و بالدور رو بکشه.
خب این چه ربطی به اودین داره که همه کاسه کوزهها باید سرش شکسته بشن و هرچی تقصیره رو گردن اودین بندازن ؟
تو کل بازی فقط دارن از اودین بد میگن و در لحظه اخر در حین مبارزه اترئوس غرغر میکنه: اودین دست نگه دار لازم نیست این کارو بکنیم !
شما نابودی ازگارد رو با خودتون اوردی بعد وسط مبارزه میخوای صلح کنی ؟
اترئوس از کجا قدرت قبض روح رو بدست اورد که به هرکی که میرسه میتونه با چندتا کلمه روحش رو قبض کنه ؟
خب چون اودین از همون اول بالدور و فرستاده بود دنبال کریتوس
بالدر قبل کشته شدن به کریتوس میگه :
پاشو برو این دعوا اصلا به تو ربط نداره ولی کریتوس از اون حرکتای سابق خودش میزنه (دلیلی که محبوبیت کریتوس رو بوجود اورده نه کریتوسی که میخواد نامزد دریافت جایزه پدر نمونه بشه ) بعد فریا میگه تقصیر من نیست که پسرم عقدهای شده و تقصیر تو نیست که پسرم رو کشتی بلکه تقصیر اودینه که بالدر رو فرستاد ته و توی قضیه رو دربیاره ( جالبه که هیچ جوابی نگرفتیم که بالدر چی میخواست )
کریتوس این همه خدا و ادم بیگناه و با گناه رو نابود کرد و مقصر تمام این کشتارها کریتوس نبود بلکه مقصر اونایی بودن که سعی داشتن از قلمرو خودشون دفاع کنن !
بابا به پسرش میگه برو مغازه تو راه تصادف میکنه میمیره بعد مقصر باباشه نه اونی که زده لهش کرده !
شما داستان رو نگرفتی
داستان اودین و فرییا فقط در بالدر خلاصه نمی شه
اودین با حیله و کلک به کمک ممیر فرییا رو به همسری خودش در می یاره و این وعده رو می ده که چون فرییا زنش شده هرگز به ولهایم حمله نمی کنه(دنیای فرییا)
و بعدش وقتی می بینه فرییا می تونه یک جادویی استفاده کنه که فرد کاملا نفوذ ناپذیر بشه (جادو بالدر) ازش می خواد دقیقا همین رو برای خودش انجام بده
فریا که دیده بود اون جادو چه بلایی سر پرسش اورده از این کار اجتناب می کنه اودین در مرحله ی اول پرخاشگری می کنه و خونه رو به هم می ریزه ولی بعدا بر خلاف قولش ولهایم رو نابود می کنه و خود فرییا رو هم توی میدگارد زندانی
یه همچین کاری هم با سرزمین دورف ها کرد
دلیل جنگ داخلی الف ها به صورت غیر مستقیم هستش
توی خود بازی فرییا میگه همیشه یک بخشی از من از دست تو عصبانی میمونه
اودین حتی تور رو هم فریب داده بوده و چیزی که نابودی ازگارد رو با خودش اورده بود سال ها ظلم و ستم اودین و ازگاردی ها به ۸ قلمرو بوده نه اتروئوس
عطش بی اندازه اودین به دانش اونو دیوانه کرده بود
کریتوس خودش داره میگه من مقصر هستم
بار ها در طول دو گانه نورث اعتراف می کنه که حتی پشیمونه از خیلی چیز ها
دلیل کشتن بالدر نه از کینه بلکه فقط برای نجات جون فرییا بود طوری که خود کریتوس می گه اجازه نداد تا چرخه کشتار ادامه پیدا کنه و حتی به فرییا می گه اگه باز هم بشه همون کار رو می کنم
ببخشید ولی شما متوجه سوال من نشدین !
تمام این چیزایی که گفتین رو میدونم ولی جواب سوال من رو نمیده .
فریا خودش شخصا برا بالدر جادو درست کرد که فنا ناپذیر بشه و با این کارش بالدور رو دشمن خودش کرد و نتیجه این دشمنی شد مرگ بالدور بدست کریتوس و این حرکت کریتوس از رو اجبار نبود بلکه خواسته شخصی خودش تو اون لحظه بود حالا این چه ربطی به اودین داره ؟
منظورم از نابودی ازگارد رو اورده بودن در خصوص فایت با اودینه . بحث حق و نا حق نیست وقتی یه لشکر میکشی برا جنگ وسط میدان جنگ و مبارزه پیشنهاد صلح نمیدن !
اودین ظالمه و همه اطرافیانش رو به خاک نشوند تا اینجا درست ولی بهتر نبود یکم از ظلمش رو نشون بدن و فقط به داستانهای فریا و ممیر اکتفا نکنن ؟
همه حرف خوب میزنن اما کی خوبه این وسط . ما فقط داستانهای منفی از اودین شنیدیم اون هم از ممیر و زن سابقش و بدخواه های اودین .
چرا نباید چندتا از ظلم و ستم اودین رو ببینیم ؟ پناه دادن به میدگاردی ها از فیمبل وینتر شد یه حرکت ظالمانه چون پروتاگنیست داستان هیچ سلطهای رو لشکری که راه انداخته نداره و این لشکر داره میدگاردی ها رو نابود میکنه .
این هم تقصیر اودین !!!!
اودین خدای حیلهگر و باهوشی هست ولی من تو بازی نه حیلهگری و نه باهوشی ازش دیدم !!
من تازه پیامهات را دیدم. جدا لذت بردم از این همه نکتهسنجی و دقت نظر. نقد منصفانهای کردی.
به عقیده من، اصلی ترین دلیلی که میولنیر بهعنوان یک سلاح قابل بازی در دسترس نبود، بخاطر نیو-گیمپلاس هستش. تصور کنید که هم کریتوس میولنیر داشته باشه و هم ثور! مطمئناً منطقی نیستش؛ ولی با این حال، در اواخر بازی میتونستن برای لحظات کوتاهی اجازه بدن که کریتوس با در دست داشتنِ میولنیر، مبارزه کنه.
سوالات جدید و بجایی بود خدایی
دقت نکرده بودم👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻😐
نمیدونم چرا انقدر از ضعف های گاد آف وار خبر منعکس میکنید
چرا جو مطالب سایت کلا بر علیه این گیمه؟ این دومین یا سومین پستیه که راجب ضعف های این گیم گذاشته میشه.
من فن گاد آف وار نیستم فن سونی نیستم کلا فن نیستم ولی آدم کفرش در میاد وقتی میبینه یه گیمی که بی نقص نبود ولی عالی بود اینجوری هیت میشه . نمره ای که دادید اگه عادلانه بود چه نیازیه که افکار رو سمت ضعف های این گیم نگه دارید و اگر عادلانه نیست چرا اینجوری جهت گیری میشه سر این گیم؟
نقد آقای کریمی از نظر خیلیا عادلانه بود از نظر خیلیا هم نبود به هر حال نظر ایشونه و ایشون هم باتجربه هستن پس قابل احترامه ولی بولد کردن بیش از حد ضعف های یه گیم بخاطر قانع کردن کاربرا که چرا اون نمره به حق بوده یه حرکت غیر حرفه ای هستش
مقاله قبلی ای که در مورد بازی کار کردیم به نقاط قوت و بهبودهای بازی اشاره داشت:
https://gamefa.com/890040/god-of-war-ragnarok-combat-inprovements/
یه طوری دیس میدن انگار با بی عیب و نقص ترین گیم تاریخ طرفیم
تجربه خوبی بود اما اصلا عالی نبود
به عنوان یه فن سونی اگه بخوام نقد کنم :
…. اسپویل ……
اصلا من با ورود بازی به دنیای نورس از اول مخالف بودم اما با این حال نسخه ۲۰۱۸ تجربه به مراتب بهتری بود
بازی شروع فوق العاده ای داری به طرزی که همون اول بازی با فایت اول با ثور هایپ شما رو تا مرز جنون میبره اما بعد از اون مراحلی که با اترئوس داریم واقعا طراحی بد و حوصله سربری داره مثل قسمتی که با انگربودا اشنا میشیم واقعا حوصله سر بره و تنها چیز جالب طراحی بصری بازی هست که باعث تحمل اون لحظات میشه سازنده ها سعی دارن با اوردن چند تا فایت سرگرم کنن اما بازم پوچ و بدرد نخوره و از اون طرف با صلح با فریا هم یکی دیگه از هایپ ها که از نبرد با فریا به وجود اومده بود هم از بین میره
از اون طرف هم واقعا تهدید اودین هم ثور هم مشکلی خاصی رو برای کریتوس ایجاد نکرد و باز هم هایپ کاسته شد
تا رسیدیم به رگناروک که تیر خلاص به همه ی هایپ ها بود
نبردی که اینهمه در موردش صحبت شده بود کلا ۱ ساعت فایت بود که باز هم توقع چند تا باس فایت به جز ثور و اودین میرفت که اونم اتفاق نیوفتاد و فایت نهایی با اودین و ثور هم همونطور که اشاره شد خوب نبود و با اینکه همه همه توقع فایت خوب با ثور و اودین رو داشتن به نظرم بهترین باس فایت بازی هایمدال بود
در کل سانتامونیکا هیچ ریسکی داخل داستان نکرد شاید یکم جسارت در داستان مثل چیزی که در لست ۲ دیدیم اگه داخل بازی بود واقعا اثر بهتری رو شاهد بودیم
اما خب بازی نکات مثبتی هم داشت از پازل ها و طراحی محیط های بازی تا گرافیک جذاب و گیم پلی بازی علی رغم نبود تغییر نسبت به نسخه قبلی واقعا در حد شاهکار بودن اما در نهایت اثر شاهکاری نبود
نمره کلی : ۸/۵ ( به خاطر جذبه کریتوس ۹ 😂)
بازی اگه تاخیر می خورد بهتر بود ، برای مثال همین چند وقت پیش اسپنسر گفته بود ، ما از اینکه بازی ها رو تاخیر زدیم ناراحت نیستیم . درسته ایکس باکس امسال بازی خاصی نداشت ولی اگه همون بازی ها رو می داد به احتمال زیاد چیز خوبی از آب در نمیومدن. سونی یا واقعا به خاطر فشاری که از سوی هوادارانش بر دوشش بود بازی رو تاخیر نزد و یا فکر نمی کرد اینطوری باشه
ولی خب تاخیر خوردن هم تا یه حدی کمک می کرد و بازی رو از پایه باید یسری مشکلاتش رو رفع می کردن
باشه اقا بازی فاجعه هست
دیگه بی خیال بشید دیگه
چرا ناراحت میشی دوست عزیز ؟
حالا اگر این مقالات همش تعریف میکردن ، میومدین مثل چی کامنت های تشکر و… میزاشتید ، حالا چون از نقاط ضعف دارن میگن شده اخ ؟
و جوری کامنت نزارید که انگار بقیه هیترن و قصد دارن بازی رو بکوبن!
دوستان دارن مشکلات آشکار بازی که شما در دیدنشون مقاومت میکنید رو نشون میدن
و پیشنهاد آخر اینه که اگر ناراحت میشید ، چرا مطلب رو باز میکنید ؟ اینطوری خودتون رو اذیت میکنید
دوستان رگناروک صرفا یه بازی عالی با گیم پلی اعتیاور آور بود اما اصلا داستان و روایت خوبی نداشت
تمام نسخه های خدای جنگ شامل داستان حماسی و باس فایت های خفن و خاطره انگیز هستن که تا مدت ها تو ذهنتون میمونن
اما فقدان اینها توی گاد جدید کاملا مشهوده…داستان حماسی رو هم بیخیال این دیگه چه روایت داستانی بود؟؟چه رگناروکی خنکی بود؟؟
گاد ۳ بیشتر به رگناروک میخورد تا این
اولین گادی بود که دیگه هیچ انگیزه ای برای دوباره بازی کردنش ندارم و هیچوقت هم دوباره بازیش نخواهم کرد
در کل بازی عالی بود اما شاهکار نبود و اصلا در حد و اندازه ی سری خدای جنگ طاهر نشد
منطقی ترین نمره هم برای بازی بازه بین ۸ تا ۹ عه
تعجب میکنم چطوری بیشتر نمره ی صد و متای ۹۴ رو گرفته
بعضیاشو قبول دارم، بطور کلی با اینکه بازیو شاهکار میدونم اما اصلا بی نقص نیست تو شخصیت پردازی و روایت یکسری ایرادات داره من خودن بهش ۹۳ میدم از ۱۰۰ همینطور طراحی های والکریای ۲۰۱۸ رو بهتر از برسکر ها میدونم
والکری ها به نظرم الگو مخص تری داشتن برای شکست دادن
برسکر ها رو هیچ جوره نمی شد بزنی واقعا حریکاتشون قابل پیش بینی نیست
بظرم با مراحل فرعی و یسری نکات باز تونستن یکم اودین بد نشون بدن ولی باز اونقدر مورد قبول نبود
دنیای نورث احتیاج به یه سه گانه و چندتا اسپین آف داشت
احتیاج نبود به بهانه اینکه طول میکشه پتانسیل نورث از بین ببرن
تو این بازی ما باید فیمبول وینتر و چندتا خدارو به عنوان باس داشتیم و هایمدال میذاشتن دشمن اصلی
خودشون میگفتن کاراکترا طبق اساطیر ساخته شدن ولی نمیدونم چرا هایمدال با اینکه خیلی با شخصیتش حال کردم ولی طبق اساطیر نبود
اول بازی کریتوس ثور جر میده انقدر میزنه ولی یهو وسطش میبینیم ثور بیهوش میکنه کریتوس و غیر منطقیه
از همه مهمتر پتانسیل تیر بود که من گفتم با کریتوس متحد میشه و حای ممکنه لحظاتی جای تیر بازی کنیم که نکردیم
بازی تناقضات زیادی نسبت به ۲۰۱۸ داره
تو ۲۰۱۸ رسما فنریر روی یه تابلو به اسم دیگه نشون میدن که پدر اسکال و هاتیه،انگربودا نشون میدن که داره به یورمنگندر شیر میده
بعد یهو میبینیم اینجا قضیه میشه گوی و این حرفا
اصلا از پتانسیل فنریر استفاده نکردن
تو نسخه ۲۰۱۸ تو دیوار نگاره ها رسما اسب هشت پای اودین نشون میدن که این قضیه ثابت میکنه که برنامه سفر در زمان و داستان دیگه ای داشتن ولی بخاطر تیم نویسندگی خراب شده
من این بازی خوب میدونم ولی نه به عنوان یه دنباله
بهش ۸ میدم
این همه پتانسیل توی اساطیر نورث هست
تو ۲۰۱۸ طبق اساطیر نورث لوکی که آترئوس بود باعث مرگ بالدور شد و باز میبینیم تفاوت زیادی نداشت و فقط داستان جور دیگه روایت کردن
اینجا اصلا به خود اساطیر نورث اهمیت نمیدن
اودین و ثور که عالی بودن ولی اصلا از پتانسیلشون استفاده نشد و باید خیلی بیشتر تو بازی میدیدیمشون و باهاشون فایت داشتیم
نکته جدید اینکه سیف همسر ثور چندبار از فورستی صحبت میکنه
یجا میگه فورستی مدارکی جمع کرده که کریتوس هایمدال کشته
و طبق اساطیر فورستی فرزند بالدوره
نفهمیدم چرا نقشی ندادن به فورستی انتقام پدرش بگیره یا لااقل نقشی داشته باشه،طبق این بازی بالدور اصلا واسه فورستی مهم نبوده
از همه مهمتر نبود ویدار خدای انتقامه که من شخصا گفتم ویدار قطعا میارن ولی باز😑😑😑
دوستان من خودم سانتامونیکارو دوست دارم
گفتن نقد مخصوصا تو کامیونیتی های خارج کشور باعث میشه استودیو رَویش بهتر کنه
تا میتونید نقد کنید تا دفعه دیگه این اشتباهات نکنن
ایرادات دیگه ام بود که فرصت نشد بگم
از آقای کریمی ام بخاطر زحمتاشون تشکر میکنم💙✌️
شیپور تأیید شده که توسط بالدور به صدا در اومده چون همون جور که تو همون بازی اشاره میشه فهمیده بوده مار بزرگ یه ربطی به اونها داره
اگه یادتون مونده باشه یه سوسک بالار بود که از روی دماغ نورث بلند شد و روی کله ی کچل کریتوس نشست🤭
اینم یازدهمین نکته ی منفی این بازی! 😶😶
خیلی از ضعفاش میتونه برا بعضیا برعکس عمل کنه و جالب تر باشه مثلا بنده هیچوقت از باس فایتای عظیم الجثه خوشم نمیومد.
یا از اینکه به همه ی سوالات بازیکن مستقیما جواب دهی بشه و هیچ جای سوالی باقی نذاره خوشم نمیومد برا همین با بازیای میازاکی خیلی ارتباط برقرار میکنم.
دقیقا👌
باسهای عظیم الجثه ی کند بجز برای بار اول حال نمیدن
بجاش یه باس به اندازه ی معمول ولی چابک با درگیری بالاتر خیلی بیشتر میچسبه..
مثل باسهای سکیرو
سلام دوستان منم خواستم نکات رو بگم که اگه این نکات نبودن باعث بهتر شدن تجربه بازی میشدن:
۱- واقعا به دست نگرفتن میونلیر برای من به شخصه تجربی منفی ای بود، اعتقاد داشتم از سال ۲۰۱۸ که نسخه اون گاد او وار رو بازی کردم باید یا میونلیر یا گونگنیر نیزه اودین رو میتونستیم استفاده کنیم، با اینکه بازی از حلقه دروپنیر استفاده کرد و نیزه ای مخصوص کریتوس ساخت و تقریبا توقع داشتن نیزه اودین برای من کمی کمتر شد ولی اگه میشد حداقل میونلیر قابل بازی بود تجربه بهتری میشد همونطور که تو مقاله گفته شده بود سازنده ها یا بخاطر کمبود وقت یا به هم ریختن توازن بازی میونلیر رو برای کریتوس قابل استفاده نکردن که باز اینم حرفیه ولی همچنان میشه نقد کرد.
۲- ظاهر انگربودا اصلا شبیه به اون چیزی که توی نورس بوده نبود یا حداقل شبیهش مشخصه سازنده ها از سیاست های امروز دنیای هالیوود و جهان که کاملا سوتفاهم و برداشت غلطی هست استفاده کردن انگربودا رو تبدیل به یه شخصیت سیاه پوست کردن و همچنین فکر میکنم فریر هم همین نوعی بود، درسته این بازی اقتباسی از دنیای نورس هست و نمیتونه یا نمیخواد که دقیقا شکل اساطیر باشه ولی این نوع تغییر ظاهر که اصلا در کانسپت دنیای نورس نیست زائیده افکار غلطی ست که به ظاهر به نژاد ها اهمیت میدن و همه چی رو باهم قاطی کردن
۳- صدا پیشگی بد شخصیت تیر، تیر با اون کانسپت پر ابهت و قد بلند و با جذبه اصلا صدایی درخور نداره و اون صدا جوانانه ی تیر با ظاهرش هم خونی نداره
۴- ظاهر اودین تقریبا از اساطیر نورس گرفته شده ولی بازم بر اساس اقتباس بازی، ولی در کل ظاهر اودین و عطش اون برای کسب علم مورد قبول بود، ایراداتشم همون نقش کم در باس فایت ها بود که دوستمون تو مقاله گفت، در ضمن به ظاهر اودین هم میشه انتقاد کرد به نظرم اون ابهت و جذبه اصلی رو نداشت ولی قابل قبول بود
۳- پایان بندی بازی به نظر من خیلی زودتر از موقع انجام شد من توقع سه گانه ای بزرگ از دنیای نورس داشتم ولی سازنده ها به دلایلی تو نسخه دوم کار رو جمع کردن که این سرعت خلاصه کردن بازی مقداری به نشون دادن بیشتر دنیای نورس و تقابل گیمر ضربه زد، با اینکه سفر توی ۹ قلمرو و دیالوگ ها و حکاکی های دیوار جزئیات فوق العاده و کاملی رو از دنیای بازی مطرح میکرد ولی برای بخش گیم پلی و جمع بندی اون پایان خیلی زود بود، و توی پایان بازی که تیر رو آزاد میکنیم این حس داده میشه که تیر ربطی به بازی بعدی داره و تیر به یونان رفته بود و کریتوس رو میشناخت و شی ای هم به یونانی ها داده بود، همچنین سفر اترئوس و انگربودا و دیالوگ های میمیر و کریتوس بعد از پایان بازی نوید بازی بعدی رو میدن
به جرعت میتونم بگم این بازی و رویه ای که پیش گرفتن یه تنه تمام پتانسیل داستانی که نسخه ۲۰۱۸ ایجاد کرد رو خورد و خاکشیر کرد.
بازی ای که فقط اسم حماسه رو به دوش میکشید و عملا فضاسازی و دیالوگ هاشو میتونی توی بعضی کامیک بوکا به راحتی پیدا کنی.
یه جوری شده جراتشو نداریم از بازی مورد علاقه مون هم چند نکته منفی بگیم.
واقعیتش رو بگم بجای اون شخصیت مرموزی که مخصوصا از نسخه ۲۰۱۸ از ادین انتظار داشتیم یه کاراکتر احمق و خودخواه و ضعیف نشون داده شد.
مشخصه روی کاراکتر تور خیلی تمرکز کردن و انصافا عالی بود اما پس اون همه آنتاگونیست خفن داره دنیای نورس چرا چیزی ازشون گفته نشد؟
گیمپلی بازی گاها خسته کننده و تکراری بنظر میرسه.
واقعا لااقل نتونستن رونیکهای بهتری ارائه بدن؟
کی کریتوس قاتل و خونخوار تبدیل به یه فرد سرسپرده و ضعیف با اعتماد به نفس پایین تبدیل شد؟
بدترین و آزاردهنده ترین مشکل بازی پازلهای درجه چندمش بود. داستان سیندری چی شد!( راجب پایان مخفیش میگم).
شاید باورتان نشود با اینکه بازی رو به پایان رسوندم
یه باگ هایی هم دیدم به شخصه که خیلی منو آزار داد و هنوز هم داره میده که سیوم رو ریست کردم
مثلایه باگ توی وانهیم که ازدها پایین نمیاد که بکشیش خیلی رو مخ بود هی پرواز میکرد هی میرف روی قله مینشست
یه جای دیگش هم مربوط به فرعی ها بود که از سنگ عبور نمیکرد تا کات سینس بیاد خیلی رو مخ بود راسی بدون آپدیت ورژن ۱ بود نمیدونم از آپدیت نکردم بوده !
سه گانه ی کلاسیکgowکجا؟رگناروک و ۲۰۱۸کجا؟
این بازی از اصالتش فاصله گرفت ،اگه سانتا مونیکا مثل گاد ۲پیش میرفت خیلی بهتر بود
ولی بازم دمشون گرم ،ما ایرانیها فقط سخنوران خوبی هسیم و منتقدان سرسخت😂
خیلی تغییری نداشت از سونی یه بازی جدید می خواستم
موفقیت ۲۰۱۸گاد به همین تغییراتش بود و داستانش خیلی بد بود دیدین تور چطوری مرد انتظارم از گاد اور رگناروک یه چیز جدید و انقلابی بود ولی زیاد ازش انتظار داشتیم و سونی نتونست موفقیت گاد اور ۲۰۱۸را دوباره تکرار کنه گاد رگناروک هنوز به نوبه ی خودش یه شاهکاره و ارزش تجربه کردنو داره
بزرگترین نقدش کنترل آترئوس که واقعا واقعا واقعا مسخرست وفقط منتظری تموم شه