مقاله : ۷ فایده پزشکی بازی های ویدئویی
شاید این اتفاق برای بسیاری از نوجوانان و جوانان رخ داده باشد که والدین برای انجام بازی های ویدئویی آنها را مورد شماتت قرار می دهند. این کار نه تنها باعث نمی شود فرزندان از بازی های ویدئویی کناره گیری کنند بلکه اثر سوء داشته و بازیبازها به مراتب دل بسته تر خواهند شد! در این مقاله قصد نداریم از بازیبازها جانب داری کنیم ولی این بازی های ویدئویی فوایدی نیز دارند.
۱. بازی های ویدئویی اثر درمانی برای بیماری های مزمن دارد.
طبق تحقیقاتی که دانشکده ایی در ایالت یوتا در آمریکا انجام داده است، اثر بازی های ویدئویی بر روی کودکان مبتلا به بیماری های اوتیسم، افسردگی و پارکینسون آزمایش شد. در این آزمایش، کودکانی که بازی های خاصی را دنبال می کردند حس هایی نظیر ” جنب و جوش، توانمندی و روحیه مبارزه طلبی” در خود پرورش دادند. محققان دریافتند که بازی های ویدئویی می توانند بر روی مکانسیم پاداش و جزا که در سیستم اعصاب تعبیه شده است تاثیر مثبت بگذارند. بنابراین کودکانی که مبتلا به این دسته از بیماری ها هستند و هر روز به آینده شوم خود فکر می کنند با استفاده از این حقه می توان آنها را تحریک کرد تا برای سلامتی خود مقاومت کرده و روحیه خود را از دست ندهند.
================================
۲. بازی های رایانه ایی می تواند مهارت های حرکتی را در کودکان پیش دبستانی تقویت سازد.
اینکه بگذارید کودک ۴ ساله به پای بازی های ویدئویی به همراه یک گیم پد بنشیند کار نامعقولی به نظر می رسد ولی محققان دانشکده Deakin ملبورن واقع در استرالیا نظری دیگری دارند. بر طبق آمار تحقیقات، ۵۳ کودک پیش دبستانی، کودکانی که بازی های تعاملی انجام می دهند در مهارت های حرکتی بهتر عمل خواهند کرد. بازی های تعاملی را می توان با استفاده از کنسول Wii و کینکت انجام داد. از مهارت های حرکتی می توان “مهارت های ورزشی” را نام برد. بنابراین، کودکانی که بازی های تعاملی را انجام می دهند در زمینه ارتقا و بهینه ساختن مهارت های حرکتی بهتر از دیگران عمل خواهند کرد.
================================
۳. بازی های ویدئویی استرس و افسردگی را کاهش می دهند.
در تحقیقاتی که در سال ۲۰۰۹ در مراسم سایبرتراپی و تله پزشکی بیان شد، بازی های ویدوئی این ویژگی را دارا هستند تا کسانی که از لحاظ روانی دچار مشکلاتی نظیر افسردگی و استرس بیش از حد هستند را درمان کنند و سبب کاهش این عوامل تنش زا شوند. چه بسا بازی های ویدئویی سبب بهبودی این بیماران نیز شود. فرضیه این تحقیق در این بود که بازی های ویدئویی باعث می شوند تا بازیباز وارد خلسه ایی کوتاه می شود. خلسه ایی که بازیباز فارغ از استرس های خارجی می خواهد از بازی فقط لذت ببرد. این عملکرد باعث می شود تا آستانه استرس در فرد کاهش یابد و در مقابل تنش های محیطی مقاوم تر گردد.
================================
۴. بازی های ویدئویی سبب تسکین درد می شود.
بازی های ویدئویی فقط سبب تغییرات روانی در فرد نمی شود. حتی کسانی که از دردهای فیزیکی رنج می برند نیز می توان با استفاده از بازی درد خود را تسکین دهند. روانشناسان دانشگاه واشینگتون طی تحقیقاتی یک بازی خاص در این زمینه ساختند تا کسانی که در بیمارستان از درد به خود می پیچند با استفاده از بازی، درد خود را فراموش کنند. به عبارت دیگر، مریض را از درد خود منحرف می سازند و حواسش را پرت می کنند. این بازی ” Snow World” نام دارد. بازیباز در یک محیط یخی و برفی مشغول به بازی می شود. بازیباز وظیفه دارد تا با گلوله های برفی به استقبال اهدافی نظیر پنگوئن و ایسکیمو ها برود. نکته جالب در اینجاست که این بازی پایانی ندارد و به صورت آرکید باید امتیازهای خود را ثبت کنند و به نوعی بازی رکوردی محسوب می شود. این بازی برای سربازانی که از جنگ برگشته اند و مجروح شده اند مورد استفاده قرار گرفته است و بسیاری با استفاده از این حقه درد خود را فراموش کردند و بهبود یافتند. نکته حیرت انگیز در اینست کسانی که این بازی را انجام دادند نسبه به دیگران از داروهای مسکن کمتری استفاده کردند.
================================
۵. بازی های ویدئویی سبب افزایش قدرت بینایی می شود.
والدین اکثرا بر این نکته تاکید دارند که بازی های ویدئویی سبب تنبلی چشم و کاهش قدرت بینایی می شود ولی یک روان پزشک دیدگاه متضادی در این زمینه دارد. دکتر Daphen Maurer از بخش علوم تحقیقات بینایی دانشگاه Ontario’s McMaster این فرضیه را ارائه داد. بر اساس تحقیقات وی، کسانی که مبتلا به آب مروارید ( آب مروارید یا کاتاراکت به بیماری گفته می شود که عدسی فرد مبتلا ضخیم شده و فرد بینایی خود را در صورت درمان و جراحی از دست می دهد) هستند می توانند با انجام بازی های شوتر اول شخص نیز Call of duty و Medal of honor قدرت بینایی خود را افزایش دهند. او بر این باور بود که انجام این بازی ها، توجه بصری فوق العاده ایی را می خواهد. در نتیجه عضله های چشم تحریک می شوند تا با دقت تر ببینند.همچنین انجام این بازی ها باعث ترشح آدرنالین و دوپامین می شود. این هورمون ها سبب می شوند تا مغز قابلیت نقش پذیری پیدا کند.
================================
۶. بازی های ویدئویی مهارت های تصمیم گیری را در فرد افزایش می دهند
اکثر بازی های امروزی نیازمند تصمیم گیری سریع توسط بازیبازها هستند. تصمیم هایی که باید در کسری از ثانیه انجام گیرد. دانشمندان عصب شناسی در دانشگاه Rochester واقع در نیویورک طی تحقیقاتی دریافتند که با آزمایش و خطاهایی که بازیبازها از تصمیم های خود در بازی می گیرند، در دنیای واقعی می توانند سریع تر از دیگران تصمیم های خود را بگیرند. تصمیم هایی که اغلب به نفع خودشان است. به زبان ساده تر، محققان اینگونه نتیجه گیری کرده اند که بازی های ویدئویی حکم یک شبیه ساز برای اِعمال تصمیم های یک فرد است. این تصمیم ها اغلب در بازی های نقش آفرینی دیده می شود. بازیباز در زندگی واقعی نیز با تحت تاثیر قرار گرفتن توسط عوامل باید تصمیم بگیرد و یک بازیباز می تواند به مراتب تصمیمی بهتر و سازنده تر از یک فرد عادی بگیرد.
================================
۷. بازی های ویدئویی در سنین پیری سبب شادمانی فرد خواهند شد!
محققین دانشکده North Carolina در طی تحقیقی به دنبال رابطه ایی میان بازی های ویدئویی و شادمانی در اوان پیری بودند و به دنبال این جواب بودند که آیا واقعا رابطه ایی وجود دارد که بازیبازها در کهن سالی شادمان تر از یک فرد عادی هستند یا خیر؟ طیف بسیار کمی از شهروندان اظهار داشتند که رابطه مستقیمی بین این دو عامل وجود دارد. بر طبق آمارهای این محققان، کسانی که اصلا با بازی های ویدئویی میانه خوشی نداشته اند رفتارهای منفی از خود نشان دادند و منزوی گشتند. این قضیه هنوز در حد یک فرضیه مطرح شده است و هنوز مکانیسم های مغزی برای اثبات این فرضیه ثبت نشده است ولی این رابطه مستقیم میان این دو فاکتور قابل لمس است.
در این مقاله سعی شده است تا برخلاف سایر نویسندگان که در تلاش هستند تا بازی های ویدئویی را منشا امراض روانی و جسمانی معرفی کنند، از دید متفاوتی به این بازی های ویدئویی نگاه کنیم. درست است که اعتیاد به بازی، بسیار برای سلامتی هر فرد مضر است ولی نمی توان آن روی سکه را ندید! پس چه خوب است والدین گرامی گاهی اوقات آن روی سکه را نیز نگاهی بیندازند…..
برای اطلاعات بیشتر می توانید به مقاله تحقیقاتی پزشکی که بنده در سال پیش به رشته تحریر در آوردم رجوع کنید. این مقاله تحقیقاتی علاوه بر انتشار در قالب ویژه نامه گیمفا، در سمینار گیم تراپی واقع در تهران در چند ماه آینده نیز به احتمال قوی حضور خواهد داشت.
========================
========================
پر بحثترینها
- نامزدهای بهترین بازیهای سال مراسم The Game Awards 2024 مشخص شدند
- فوری: سونی در حال مذاکره برای خرید کمپانی مادر FromSoftware است
- ۱۰ بازی سینماتیک که میتوانند با بهترین فیلمهای سینمایی رقابت کنند
- شایعه: حالت پرفورمنس بازی STALKER 2 روی Xbox Series X به خوبی اجرا نمیشود
- فیل اسپنسر: تولید کنسولهای ایکس باکس در نسلهای آینده متوقف نخواهد شد
- کار ساخت بازی جدید ناتی داگ از سال ۲۰۲۰ آغاز شده است
- فیل اسپنسر: STALKER 2 یکی از مدعیان بهترین بازی سال است
- بدون اشتراک پلاس، امکان انتقال فایل سیو بازیها از پلی استیشن ۵ استاندارد به پرو وجود ندارد
- بازی Death Stranding Director’s Cut دومین بازی پرفروش ایکس باکس شد
- بازی GTA V با این هدف ساخته شد که از هر نظر بهتر از GTA IV باشد
نظرات
عالی بسیار ممنون
خیلی مفید بود
برای خانواده خوندم موضوع ها رو ایولا رسول جان دمت گرم!!
:yes:
ممنون،با این مجله میتونیم یه کم این پدر و مادرا رو قانع کنیم که چرا این قدر پای کامپیوتر و کنسول میشینیم! :cute:
:yes: :yes:
واقعا ممنون از زحمات فراوان شما
به نظرم بد نیست این مقاله رو برای مادرایی که فرزنداشون رو از بازی کردن منع میکنند بفرستیم بلکه نظراتشون عوض بشه :laugh: :laugh: :rotfl:
به خدا قسم باید این مقاله رو به مامانم نشون بدم ………….. :beatup: :beatup: :beatup: :beatup: :beatup: :beatup: :beatup: :beatup: :beatup: :beatup:
دیروز وسط بازی سیم کامپیوتر رو برداشت کلا سیم اینترنت و تلفن و کامپیوتر به هم خورد :-(( :-(( :-(( :-(( :-(( :-(( :-(( :-(( :-(( :-(( :-(( :-(( :-(( :-(( :-(( :-((
درکل نشد دیروز رو نتونستم بازی کنم ………………….. آقا رسول به خاطر مقالت ممنونم 😮 😮 😮 :silly: :silly: :silly: :silly: :silly:
چه جالب همش فایدست بازی اصلا ضرر نداره!فقط متعادی داره اونم اینترنت جای
بازیهای ویدئویی گرفته دیگه معتاد اینترنتیم نه بازی !باید یک مقاله برای ترک اینترنت
وضررهای و فایده های اینترنت بنویسین 😀
جایی سراغ ندارین ترک اعتیاد (اینترنت )باشه :beauty: :-((
رسول جان دمت گرم … واقعا فرهنگ این موضوع تو ایران جا نیفتاده …. پسر خالم ( بچست ) اینقدر بازی کرده ( اونم + ۱۸ ) حالا دکتر این کارو واسش ممنوع کرده … هم چشماش اذیت شدن هم اخلاق و ذهنش خراب شدن … کلا اعتیاد پیدا کرده …بعدش خالم میگه تقصیر بازیه … بهش می گم اونموقع که داشتی واسش می خریدی باید میدیدی واسش چی خوبه ، کو گوش شنوا !
کلا اگه هر فردی متناسب سنش بازی کنه همه ی مشکلا حل میشه … بچه ی ۸ ساله کال او بازی نکنه دیگه اعتیاد پیدا نمی کنه چون از بازی های بچگونه خسته میشه و تو آینده هم راحت می تونه از بازی دست بکشه …
ممنون بابت مقاله …
هادی این که چیزی نیست توی همه ی فامیل اعم از پدربزرگ و مادر بزرگ و عمو و عمه به من میگن از بس بازی کردی دیوونه شدی کور شدی و … فقط کافیه یه حرکت از من ببینن بعد ربطش بدن به بازی های کامپیوتری و اینترنت کلا خانواده های ایرانی با بازی مخالفن بعدشم اون بچه فامیلتون دهه هشتادی هستش تعجبی نیست ازش چیزای +۱۸ببینی
واقعا ممنون خیلی عالی و مفید بود :-*
کارت بیست 😎
:yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: ممنون آقای خردمندی
ممنون خیلی مفید بود :yes: :yes:
تسکین رو نوشتین تکسین
اصلاح شد. با تشکر از شما
من الان رفتم یکی از عمو هام رو که حتا از بابام و مادرم بیشتر بهم گیر میده میگه بازی نکن
رو صدا کردم بهش میگم بیا ببین اقا رسول چی نوشته میگه اقا رسول کیه میگم کار نداشته باش به این کارا بیا ببین بازی چقدر برای انسان فایده داره
اومد یه خط خوند بعدش گفت
ول کن کن بابا اینا رو
اینا از این چیزا مینویسند که پول به جیب بزنند فکر تو نیستد که 😐 😐 😐
خیلی مفید بود ممنون :yes:
رسول جون مرسی عزیزم عالی بود،در ضمن من هنوز کامل نخوندم ولی تا اونجایی که خوندم عالی بود در ضمن اون ویژه نامه رو هم قبلا گرفته بودم همونی بود که توش آمار و ارقام نوشته بودی دیگه نمیدونم چند درصد فراموش میکنن و … این حرفا
😀 😀 😐
استفاده از هر چیری هنگامی مفیده که به اندازه باشه.اما متاسفانه خیلیا رعایت نمیکنن و ساعات زیادی رو صرف بازی میکنن که این خودش مضره. :no:
اقا همه اینها درسته ولی ضرر های هم که داره خیلی خیلی زیاد رسول ضعیف شدن چشم هست و غیر قابل انکار هست بگی چشم ضعیف نمیشه …. من خودم دیدم اینهایی که زیاد بازی میکنند یک حالت چت مارس پیدا میکنند…..این هم که روی رفتار های تاثیر بذار مانند خشن شدن هم هست نمیشه بگی نه همونطور که دیدن فیلم های گنگستری باعث خشن شدنه فردی میشه اینها همینطور هست ….
در کل تفریط و افراط در هر چیزی نابود کننده هست
مقاله ی بسیار خوب و جامعی بود پیشنهاد میکنم به همه ی دوستان اون مقاله رو هم نگاهی بندازن :yes: ماشا….رسول :yes: :yes: :yes:
مقاله فوق العاده بود آقای خردمندی خسته نباشید :yes:
بسیار عالی.خیلی خوبه بازی های ویدیویی
درست اماازحق نگذریم ضررهایی هم داره
کجاش باعث افزایش قدرت بینایی میشه 😯 😯 😯
باعث کاهشش میشه 🙁 🙁 🙁
آقا رسول تشکر :yes:
بریم به خانواده نشون بدیم بلکه … 🙁
بسیار عالیییییییییییییییییییییی :yes: :yes: :yes:
نمی دونستم که بازی های ویدیویی همچین فایده هایی هم داره!! 😯
رسول خان دستت درد نکنه :-*
اونایی که تازه به بلوغ رسیدن بخونن برای پدر مادراشون تا بزارن بیشتر بازی کنید! :laugh:
حیف زمان ما از این نوشته ها نبود! بگذریم….
شماره ی ۵روباش !!!!!!!! آدم می مونه چی بگه!!!! 😮 😮
بسیار عالی… :yes: :yes: :yes:
این مقاله رو باید به پدر و مادر ها نشون داد، تا هر وقت ما میشینیم بازی کنیم بهمون گیر ندن…!!!
۱-بازی های ویدئویی اثر درمانی برای بیماری های مزمن دارد: اینکه نوشتید روحیه مبارزه طلبی رو هستم من موقعی که آهنگ گوش میدم و بازی می کنم بلند پروازی هام و مبارزه طلبیم باور کنید چند برابر میشه و به چیزهایی فکر می کنم که تا حالا بشر یا نتونسته بسازه و انجام بده یا در مراحل ابتدایی هست.
۲-بازی های رایانه ایی می تواند مهارت های حرکتی را در کودکان پیش دبستانی تقویت سازد:من ۱۸ سالمه نمیدونم.
۳-بازی های ویدئویی استرس و افسردگی را کاهش می دهند:من حدود همین ۲ ماه پیش که امتحانات نهایی داشتم باور کنید روزی ۲ تا ۳ ساعت بازی می کردم و فشار و استرس روانی به طور فوق العاده ای کم می شد.
۴-بازی های ویدئویی سبب تسکین درد می شود:من یکی از کسانی هستم که میگرن دارم ولی بعضی وقت هاست و دائمی نیست و موقعی که سر درد می شم باور کنید که سر دردم به وسیله ی بازی کردن خیلی کم تر می شه.
۵-بازی های ویدئویی سبب افزایش قدرت بینایی می شود:من حدود ۶ ساله که بازی می کنم و از ۲ ساعت گرفته تا ۱۲ ساعت در روز چشمم هیچ مشکلی تا حالا پیدا نکرده خدا رو شکر.
۶-بازی های ویدئویی مهارت های تصمیم گیری را در فرد افزایش می دهند:این رو من هنوز خیلی جدی وارد مسائل و مشکلات نشدم و نمی تونم ۱۰۰ درصد بگم آره ولی به نظر من بازی هایی که نقش آفرینی هستن و شما مثلا باید یه گزینه رو از چند گزینه انتخاب کنید می تونه تصمیم گیری رو سریع تر کنه.
۷-بازی های ویدئویی در سنین پیری سبب شادمانی فرد خواهند شد:اینو اگه خدا خواست و به سن پیری رسیدم بعدا بهتون می گم.
در کل ممنون از آقای رسول خردمندی.
خیلی عالی و مفید بود خیلی ممنون عالییییییییییییییییییییییییی :yes: :yes: :-*
آفرین زیبا بود :yes: منتظرم بابام بیاد خونه :evilgrin:
بازی های ویدئویی مهارت های تصمیم گیری را در فرد افزایش می دهند.
اینو هستم 😀
😮 😀
هنوز فرهنگ همچین مقاله هایی در بیشتر کشور ها جا نیوفتاده و من شرط میبندم افرادی تو همین سایت هم به این دلایل اعتماد ندارن.مشکل ما اینه که به دنبال نیمه ی خالی لیوانیم.تازه دلایل بیشتری حداقل برای ما ایرانی ها وجود داره. 😐
:yes: مرسی عالی بود پیر زن چی میگه داره wii بازی میکنه……… :laugh:
ممنون.مقاله ی فوق العاده ای بود,فقط اگه شد راجع به اثرات منفیش هم مقاله ای بدین صورت بزارید.
به جز شماره ی ۲و۷ بقیه رو تجربه کردم و ازشون اطلاع دارم,به طور مثال چشم هام در دیدن جزئیات از اطرافیانم قویتره اما First Person کم بازی میکنم همینطور تسکین درد به دلیل بازی کردن که شدیدن باهاش موافقم و ….
اونایی که تازه به بلوغ رسیدن بخونن برای پدر مادراشون تا بزارن بیشتر بازی کنید! Laugh
حیف زمان ما از این نوشته ها نبود! بگذریم…. :idk:
رسول جان ممنون اینه مقاله مفید و بدرد بخور
بله با اون بخش قدرت تصمیم گیری به شدت موافقم و همینطور بازیهای استراتژیک رو شدیدا توصیه میکنم چون دید رو وسیعتر میکنه و حتی قدرت مدیریت و تصمیم گیری رو هم در فرد ارتقا و بهبود میبخشه
تو بخش شادی هم که مشخصه میمونه دید چشم که یکم عجیب بود و البته تسکین درد هم میشود گفت مبرهن هست.باز هم ممنون
خیلی خوب من خیلی هاشو قبول دارم به شخصه هم توی خودم دیدم هم اطرافیان
کوتاه و مفید ! لذت بردیم ممنون !
به نظر من هم این ۷ فایده درسته و خیلی موارد دیگه هست.
مثلا شاید باورتون نشه یا مسخره کنن بعضی ها ولی بازی NFS و بازی های ماشینی دیگه به من خیلی کمک کرده که من سریع تر و حرفه ای تر رانندگی یاد بگیرم و من واقعا حسش کردم. دیگه باید اون دید قدیمی رو کنار بزاریم که گیم باعث عصبی شدن یا مریضی میشه! البته استفاده بیش از حد و نادرست مشکلاتی زیادی رو به وجود میاره درسته. پس درست استفاده کنیم :yes: :inlove: