آیا واقع گرایانه بودن یک بازی میتواند موجب موفقیت آن شود؟
تا چه حد طرفدار ویژگیها و قابلیتهای واقع گرایانه در بازیهای ویدیویی هستید؟ به نظر شما واقعگرایانه بودن یک بازی، میتواند موجب موفقیت آن شود؟
یکی از مواردی که در بازیهای امروزی به مراتب مشاهده میشود، گرایش اکثر بازیسازان به ارائهی یک جهان واقعگرایانه به گیمر ها است. کمکم، فاصلهی میان بازیها و دنیای واقعی در حال کاهش بوده و تشخیص برخی از بازیها با واقعیت غیرممکن است.
تکنولوژی روز به روز در حال پیشرفت بوده و اگر بازیهای ۲۰ سال پیش را با عناوین امروزی چون God of War Ragnarok و Red Dead Redemption 2 مقایسه کنید، به پیشرفت فوقالعادۀ گرافیک بازیها پی خواهید برد.
برای مثال، چندی پیش بود که ویدیوی مقایسۀ یکی از ماموریتهای Modern Warfare 2 با دنیای واقعی ترند شد؛ کلیپی که به مقایسهی میان آمستردام COD MW II و آمستردام در دنیای واقعی پرداخت.
اما آیا صرفاً ساخت یک بازی با قوانین و گرافیک واقعگرایانه میتواند موجب جذابیت و موفقیت آن شود؟ بیایید این موضوع را موشکافی کنیم تا در نهایت به پاسخی واضح برسیم.
مهمترین امر در رابطه با این موضوع، سلیقه است
انسانها، ممکن است در موضوعات متعددی با هم اختلاف نظر داشته باشند و این امر کاملا طبیعی است. عدهای از گیمرها، آثار Racing را دوست دارند و عدهای دیگر، ترجیح میدهند تا در تاریکی شب، به تجربهی Outlast بپردازند. به عبارت دیگر، هر مخاطب به شکلی متفاوت از ویدیوگیم استفاده میکند و لذت میبرد.
سلیقه در رابطه با واقعگرایانه بودن بازیها نقش مهمی را ایفا میکند. مثال میزنم: انتقاداتی که برخی از گیمرها به Red Dead Redemption 2 داشتند، بیش از حد واقع گرایانه بودن بازی بود، چرا که این افراد دوست داشتند تا به مانند برادر این سری یعنی GTA، آزادی عمل بسیار زیادی در بازی داشته باشند و بتوانند حسابی آشوب ایجاد کنند و از تجربهی خود لذت ببرند.
برخی دیگر، ادعا داشتند که تجربهی واقع گرایانهای که Red Dead Redemption 2 در اختیار آنها میگذاشت، بسیار بهتر از سری GTA بود؛ چرا که این افراد میتوانستند حس و حال واقعی زندگی در غرب وحشی را به همراه آرتور و گروهش تجربه کنند و احساسات واقعیتری نسبت به بازی داشته و به نوعی، خود را در آن دوران تصور کنند.
بنابراین، خواستهی هر گیمر از اثری که تجربه میکند، متفاوت با گیمر دیگری است و از این موضوع نمیتوان غافل شد. عدهای علاقهمند به بازیهای واقعگرایانه هستند چرا که باور و تصورشان بسیار راحتتر است و عدهای، خواستار ارائهی یک فضای فانتزی و به دور از واقعیتند.
طبیعتا، پیشرفت تکنولوژی برای انسان جذاب است
طبیعتا، پیشرفت تکنولوژی برای انسانها همیشه جذاب بوده و این موضوع یک امر طبیعی به شمار میرود. برای مثال، ارتقای موبایلهای قدیمی به نسخههای هوشمند امروزی برای ما جذاب بوده و یا لذت تجربهی تماشای یک فیلم سیاه و سفید با یک فیلم رنگی، غیر قابل مقایسه است (البته، هیچ شکی وجود ندارد که ممکن است یک فیلم سیاه و سفید چون آثار آلفرد هیچکاک، از هزاران فیلم بلاک باستری و بیمحتوای امروزی جذابتر باشد و منظور نویسنده، جذابیت بصری آن اثر است).
بنابراین، برای گیمری که شاهد پیشرفت چشمگیر کیفیت بصری بازیها بوده، طبیعی است که حداقل، از تماشا و یا تجربهی آثاری با گرافیک واقعگرایانه و با کیفیت لذت ببرد و در کل با یک جمع بندی میتوان گفت که انسان از پیشرفت لذت میبرد و یکی از پوئنهای مثبت گرافیک واقعگرایانه در موفقیت یک بازی ویدیویی، همین مورد است.
اولین ویژگی حیاتی در یک بازی، سرگرم کننده بودن آن است!
اولین ویژگی یک بازی برای مخاطب، سرگرم کننده بودن آن است؛ به عبارتی، ممکن است یک بازی با گرافیک پیکسلی و ساده چون Stardew Valley، به گونهای در میان گیمرها محبوب شود که بسیاری از عناوین واقع گرایانه حتی توانایی نزدیک شدن به آن را نداشته باشند.
آثاری چون Ryse: Son of Rome نیز وجود دارد که اگرچه یک تجربهی بصری واقع گرایانه ارائه میدهد، اما نمیتوانند آنطور که باید و شاید پلیر را سرگرم کنند و در نهایت یک اثر زیبا، اما خستهکننده برای گیمر به شمار خواهند رفت. به طور کلی، بازیهای بیشماری وجود دارند که با وجود ارائهی یک گرافیک واقع گرایانه و امروزی، به هیچ عنوان توانایی سرگرم کردن مخاطب خود را ندارند و شکست بسیار سختی خوردهاند.
نکتهای که عموما در بین گیمرهای امروزی شاهد هستیم و اکثرا روی آن اتفاق نظر دارند، عدم جذابیت بازیهای این نسل، نسبت نسلهای گذشنه است. برای مثال، گیمرها امروزی شوق و اشتیاق کمتری برای به پایان رساندن عناوین مختلف دارند و طبیعتا، این موضوع نشان دهندهی وجود یک نقص در بازیهای امروزیست.
همین امر باعث شده تا بسیاری از گیمرها، از بازیهای AAA و بلاک باستری بزرگ به عناوین مستقل مهاجرت کنند. دلیل این موضوع نیز کاملا روشن است؛ سازندگان این گونه بازیها، توانایی خلق آثار گرافیکی عجیب و غریب و سطح بالا را به دلیل عدم دسترسی به منابع لازم ندارند و لذا، از خلاقیت خود برای خلق بازیهای مختلف استفاده میکنند.
در نهایت، خروجی یک بازی با گرافیک بصری ساده یا حتی دو بعدی است، اما همچنان خروجی بسیار جذاب و سرگرم کننده باقی میماند. به همین دلیل، مخاطب از تک تک لحظاتی که در این بازیها میگذراند لذت میبرد موفقیت بسیار بزرگتری به نسبت یک اثر واقع گرایانه، اما نه چندان لذت بخش به ارمغان میآورد. پس حتما، تا به این جای کار، با من هم عقیده هستید که الزاما وجود یک گرافیک سطح بالا و واقعگرایانه موجب موفقیت یک اثر نمیشود و بخشهای بسیار مهمتری هستند که در ابتدا باید به آنها پرداخته شود.
با این وجود، بهترین پاسخی که میتوانیم از موارد مذکور استخراج کنیم، آن است که مهمترین ویژگی لازم برای موفقیت یک بازی، سرگرم کننده بودن آن است و حال این سرگرم کننده بودن، میتواند به دلیل عناصر مختلفی باشد که در مجال این بحث نمیگنجد.
ساخت یک اثر گرافیکی جذاب و با جزئیات واقعگرایانه، برای افرادی که به این سبک از بازیها علاقه دارند، درصورت حفظ ساختار و استانداردهای کلی یک بازی ویدیویی مانند سرگرم کننده بودن، امری ضروریست. اما اگر گرافیک واقع گرایانه در برخی از مواقع، یک ویژگی مثبت به شمار میرود، چه اشتباهی در برخی عناوین واقعگرایانهی امروزی رخ داده است که سرگرمکنندگی خود را از دست دادهاند؟
فدا کردن دیگر بخشهای بازی برای واقعگرایانه کردن گرافیک
تریلر گیمپلی بازی The Last of Us را به یاد دارید؟ در بخش آپگرید سلاحها، جوئل به شکلی واقعگرایانه با اسلحه کار میکرد و یک سری انیمیشن نه چندان ضروری در قسمت Reload اسلحه و استفاده از ابزارها در تریلر وجود داشت که در نهایت، از بازی نهایی حذف شدند.
یا در Elden Ring سعی شده است تا تمامی انیمیشنهای ضربهزنی به سریعترین شکل ممکن رخ دهد تا سرعت و ریتم مبارزات کاهش نیابد. این موضوع در شکل قرارگیری سلاحها در دست شخصیت Tarnished نیز صدق میکند و به همین دلیل است که یک سری ایرادات بصری خیلی جزئی چون وارد شدن آبجکت سلاحها و یا سپر در زره و شنل شخصیت اصلی به چشم میآید.
یک سری ویژگیها در دنیای واقعی وجود دارند که به خودی خود، خستهکننده و زمانبر هستند و طبیعتا، در صورت ورود آنها به بازی، نه تنها موجب جذابیت آن نمیشوند، بلکه ممکن است گیمر را حسابی کلافه کنند. برای مثال، ریلود کامل یک اسلحه، امری زمانبر است و حتی افراد بسیاری در تلاشند تا زمان مورد نیاز برای پر کردن خشاب و به طور کلی، روند Reloading را سریعتر کنند.
حال، هیچ لزومی ندارد که این عمل به صورت مستقیم از دنیای واقعی به درون بازی کپی و پیست شود و تنها ارائهی یک انیمیشن جذاب، اما سریع در بازی کفایت میکند. فرض کنید اثری چون نسخهی دوم سری Watch Dogs سعی میکرد تا فرایند هک کردن را به شکلی واقعگرایانه در بازی خود بگنجاند. در این صورت، میتوانید تصور کنید که گیمپلی نهایی تا چه حد کند میشد؟ بنابراین یکی از علل شکست برخی از بازیهای ساخته شده با این ویژگی، آن است که بازیسازان به این مورد توجه نمیکنند و در نهایت، اثری که عرضه میکنند، عنوانی کند و بیروح است که هیچ نکتهی مثبتی جز بخش گرافیک نخواهد داشت.
همانطور که گفتم، اولین ویژگی یک بازی سرگرم کننده بودن آن است و هر عملی که به کند شدن بیش از حد گیمپلی یا خستهکننده شدن بازی رخ دهد، در نهایت به ضرر اثر تمام خواهد شد. بهترین راه حل آن است که حتی اگر دست به ساخت اثری واقعگرایانه میزنیم، بسیاری از اعمال نه چندان ضروری را مدل سازی کنیم.
بازیها، ژانرها و هدفهای گوناگونی دارند و طبیعتا، وجود بازیهای واقعگرایانه در این صنعت، امری ضروریست و میتواند تنوع خوبی به بازیهای ویدیویی ببخشد. از طرفی همانطور که گفتم، سلیقههای بسیاری وجود دارند و در نهایت، این گیمر است که ترجیح میدهد به کدام سمت و سو برود و با این حال، هیچگاه این موضوع نباید فراموش شود که در نهایت، گیمر میخواهد بازیکند و نباید استانداردهای یک بازی، فدای گرافیک و قوانین فیزیکی آن شود.
آیا شما به این جمله که «بازیهای واقعگرایانه و متمرکز بر گرافیک بصری، مانعی برای رشد خلاقیت سازندگان شدهاند» معتقد هستید؟ گرافیک و فیزیک واقعگرایانه در یک بازی، تا چه حد روی خرید شما تاثیر میگذارد؟
پر بحثترینها
- اینترگلکتیک، کانکورد، ناتی داگ؛ در اتاق فکر سونی چه میگذرد؟
- گزارش: طراحی سختافزار پلی استیشن ۶ برخلاف نسل بعدی ایکس باکس، به پایان رسید
- حساب توییتر پلی استیشن باعث ترند شدن دوباره Bloodborne Remake شده است
- یوشیدا: Horizon Forbidden West در حد انتظارم نفروخت
- یوشیدا: اگر خواهان بازی های انحصاری جدید PS5 هستید، بهتر است از ریمسترها حمایت کنید
- منبع داخلی: PS6 در سال ۲۰۲۷ عرضه خواهد شد + اطلاعات بیشتر
نظرات
خیلی چیزای دیگه مهم ترن و از واقع گرایانه بودنه یه بازی اولویتشون بیشتره، در راس همه اونها توانایی سرگرم کردن گیم پلی یه بازیه،بعدش گرافیک و صدا و ….. که سلیقه ایه، این نظره منه
آیا واقع گرایانه بودن یک بازی میتواند موجب موفقیت آن شود؟ با قاطعیت بله
یه سوال ازت میپرسم
مثلا های آن لایف چون واقع گرایانه نیست شکست میخوره؟ نه
آیا رد دد فقط به دلیل واقع گرایانه بودن موفق شد؟ نه
نمیگم واقع گرایانه بودن بده ولی گاها فاصله گرفتن از واقعیت و تعریف یه دنیا و مجموعه جدید مثل cdp , frim software , Bethesda واقعا ارزشمنده
کاش حداقل یه دور مقاله رو می خوندی اون موقع دیگه اینقدر با قاطعیت حرف نمیزدی
دقیقا واسه همینه بازی های نینتندو انقدر فروش دارن چون میدونن گیمرای اصیل دنبال چی هستن
گیمرای اصیل خیر
بگو بچه مغزان شیپیل
رد دد ۲ خیلی واقع گرایانه بود ، اما ی چیز خیلی روی که داشت اونم اینکه حتی اگه نقاب هم میزدی ، باز موقعی که جدای از مراحل اصلی ، خودت از ی جا دزدی میکردی یا ی نفر رو میکشتی ، باز برات جایزه میذاشتن . این خیلی رو مخ هست که از کجا قیافه رو دیدن
خب اگر اینطوری باشه بازی مسخره میشه ماسک میزنی میری دزدی پولدار میشی
مهمترین چیز از نظر من گیمپلی هستش بقیه موارد در درجه دوم اهمیت اند
نمیدونم چرا ولی همیشه برای من اول داستان، بعد موزیک و در انتها گرافیک و گیم پلی اهمیت دارن 🙁
سلیقه است دیگه. من ترجیح میدم داستان رو تو فیلم دنبال کنم. صد البته که داستان خوب به همراه گیمپلی عالی شاهکار میشه مثل الدن رینگ
درود
یهو برو فیلم ببین دیگه..
هم داستان هم موزیک هم همه چی واقعیه..
بازی از اسمش معلومه..
میگن بازی.. بازی هم یعنی گیم.. گیم هم یعنی گیمپلی!
عجیبه حرفت!
به شما چرا برخورد حالا؟ xd
دیگه بیشتر از نصف زمان ساخت بازی به چیز های بصری میره و یه بازی نسبتا کوتاه مثل رگناروک ۵ سال طول کشیده (به معنای بد بودنش نیست فقط میگم کوتاه بوده نسبت به زمان ساختش)
در حالی که نسخه دوم گاد اف وار کلا دو سال یا حتی کمتر طول کشیده و حتی یا جی تی ای سان اندرس خودش تو ۱ سال ساخته شده
هر چقدر تکنولوژی پیشرفت میکنه گرافیک هم داره بیشتر و بیشتر وقت میگیره
و یه مطلب دیگه هم بنظرم اینه که بنظرم همیشه واقع گرایی مهم نیست مثل stardew valley من گرافیک پیکسلیش بنظرم کاملا مناسبش بود و اگه یه بازی واقع گرایانه میشد سمی میشد😂
تو این بحث واژه ای به اسم، مرز ، اهمیت خودشو نشون میده.
یعنی اینکه یه بازی باید مرز بین واقع گرایانه بودن برای غرق شدن و در عین حال بازی بودن خودشو به عنوان یه مدیوم جدا حفظ کنه.
کاری به نظرم رد دد ۲ اونو به زیباترین شکل ممکن تو صنعت گیم انجام میده و توازن و هارمونی به شدت زیبایی بین اجزای بازی و در عین حال واقع گرایانه بودن بودنش برقراره.
درسته که رد دد ۲ خیلی واقع گرایانه است اما هیچ وقت هویت خودشو به عنوان بازی فراموش نمیکنه. و اینه که اونو به یکی از برترین عناوین نسل هشتم و کلا صنعت بازی تبدیل کرده.
مهمترین نکته رو نگفتید ماهیت خود بازی
آیا میشه رد دد رو غیر واقع گرایانه ساخت فکر نمیکنم
آیا میشه دویل می کرای رو واقع گرایانه ساخت باز هم فکر نمیکنم
میشه یک شوتر جنگی رو غیر واقعی ساخت فکر نمیکنم (منظور محیط و انیمیشن آن پلی هست نه وجود بسته سلامتی تیر زیاد خوردن) آیا اصلا میشه هالو نایت رو واقع گرایانه ساخت اصلا
من خودم که به ۴ تا کجوآل پلیر می خوام بفهمونم که گرافیک امر ضروری نیست سریع میگن چون سیستمت نمی کشه این حرفو میزنی
خدایی سخته به یک سری افراد بفهمونی یک سری بازیها گرافیک به شدت بالا دارند اما خسته کننده هستن چون خودشون تمام عمرشون موبایل پلیر بودن این طوری فکر می کنن
نه اینکه گرافیک برای بازی بد باشه اما منظورم اینه که گرافیک تنها عامل موفقیت یک بازی نیست و باید چیزای دیگه هم در نظر گرفته بشه
برخی بازی ها که رسما فیلم سینمایی هستن و یک دفعگی ۱۵ دقیقه کاتسین میاد وسط بازی
یا برخی بازیها مثل دچ استرندینگ که به شدت راه رفتن رو واقع گرایانه کردن و کاملا خسته کننده شدن
بزارین درست تر مشکل دث استرندینگ رو توضیح بدم:
الان مثلا تو دنیای واقعی یک کسی به عنوان مجرم شناخته میشه تو تلویزیون و آگهی ها و روزنامه پوسترش پخش میشه و همه مردم دنبالش می گردن
حالا بیاییم همین مکانیزم رو بیاریم تو بازی GTA خوب دیگه بازی کاملا از جذابیت میفته
مشکل دث استرندینگ هم دقیقا همین بود زمانی که به شدت بازی رو به واقعیت نزدیک می کنی بازی خسته کننده میشه هی باید حواست جمع باشه از رو سنگها راه نری تا بارهای پشتت نیفته و یا باید حواست به وزن بار پشتت باشه که زیاد نشه یه وقت
همه اینا یکم بازی رو خسته کننده می کرد علی الخصوص عدم وجود فست تراول در بازی خیلی آزاردهنده بود و باید تمام مسیر رو با دقت به تمام جزئیات پیاده روی برمی گشتی خدا رو شکرو که تو نسخه دیرکتور کات ربات ها رو برای حمل و نقل بارها اضافه کردند یکم بهتر شد بازی و الان واقعا پیشنهاد میشه
چون سیستمت نمیکشه این حرفو میزنی
دقیقا شما کژوال پلیر هستی که میگی واقع گرا بودن یش از حد باعث ضربه زدن میشه
تو بازی های ویدئویی یه سبکی داریم با اسم شبیه سازی ! با مثال بهت بگم رانندگی توی گرن توریسمو و نید فور اسپید رو مقایسه کن یا فیفا و پی اس ( البته تا چند سال پیش )
بازی ها بنا به سبکشون و سلیقه طرفداراشون به واقعیت نزدیک میشن .
دث استرندینگ یه شبیه سازی یا همون واکینگ سیمولیتور بود که اساسش سختی مسیر بود و اگه بارها رو درست میچیدی و بالانس رو رعایت میکردی کاملا همه چیز نورمال پیش میرفت
در اپدیت نسخه جدیدش دقیقا برا کژوال پلیر هایی مث شما که و راضی کردن باقی سلیقه ها روبات هارو اضافه کردند و عاشقان اون سبک کاملا ازش راضی بودن ( مراجعه شود به نمره منتقد ها )
پ ن : کژوال پلیر بودن بد نیست
به نظر من هم یا ps5, xsxیا کامپیوتر قوی نداری
بازی با بازی فرق داره
رزیدنت اویل ویلیج و الدن رینگ رو روی پی سی خودم زدم اون قدرا هم ًضعیف نیست دیگه
دث استرندینگ رو هم تو گیم نت چندساعت پلی دادم
سلیقه مهمه ولی به نظر من تو هربازی داستان و کیفیت روایت داستان و گیم پلی بازی خیلی مهم هستند….بازی اگر داستان نداشته باشه درواقع روحی نداره و هرچقدرهم گرافیک یا گیم پلیش خوب باشه بازهم نقص داره(البته بازی های مبارزه ای و ورزشی مانند taken یا fifa کلا قضیه متفاوتی دارند و منظور من نیست) برای همین ویژگی داستانی به اضافه گیم پلیه که هنوز امثال red dead و god of war و last of us تو خاطر همه مونده چون هم داستان و هم گیم پلی خوبی داشتند….کلا بهترین نسل به نظرم نسل هفتم بود چون خیلی از بهترین ها برای اون نسل بودن که نسل های بعدی فقط ادامشون دادن
دقیقا.
داستانه که گیمر رو با خودش در طول بازی همراه میکنه.
و گرافیک در مرحله ی بعد از داستان و گیم پلی قرار میگیره.
چون اون دو تا خیلی ویژگی های مهمی هستن و در مرحلهی بعدش گرافیکه. چون این ویژگی(گرافیک) هم به دشت مهمه و خوب بودنش لذت چندین برابری به گیمر میده
گرافیک ترجیح میدم، ضعف رد دد هم آنتی السینگش بود که اونم احتملا بخاطر پوشش زیاد گیاهی بود که موقعه حرکت اطراف موهای شخصیت یا بدنش کمی نویزی میشد، فیزیک بازی ام خیلی مهمه که جدیدا تر میزنن
به شخصه بازی ای که از لحاظ بصری و گرافیک در وضعیت مطلوبی نباشه به هیچ وجه سمتش نمیرم