نقد و بررسی بازی Monster Hunter Rise؛ رستاخیر شکارچیها
عنوان Monster Hunter: Rise برای پلتفرم رایانههای شخصی منتشر شد، اما سوالی که مطرح میشود این است که سازنده تا چه میزان در پورت بازی موفق بوده است.
چیزی که باعث میشود دنیای بازیهای ویدیوئی برای مخاطبان جذاب باشد تنوع و تفاوتهایی است که بین عناوین مختلف وجود دارد و همین تنوع باعث میشود که مخاطبین بازیهای ویدیوئی تا این حد زیاد باشند و سبکهای مختلف به وجود آیند. Monster Hunter از آن دسته عناوینی است که به لطف نسخهی World توانست به اوج خود برسد و بین پلیرهایی که طرفدار این گونه بازیها نیستند محبوب شود، اما متاسفانه وجود یک نسخهی بسیار موفق در مجموعه، مثل یک چاقوی دو لبه عمل میکند و نسخههای بعدی سری به صورت مستقیم با آن مقایسه شده و ممکن است تا همیشه زیر سایهی آن قرار بگیرند. درست مثل اتفاقی که پس از عرضهی Far Cry 3 برای قسمتهای بعدی آن مجموعه رخ داد.
آیا تجربهی اثر Monster Hunter: Rise برای افرادی که هزاران ساعت نسخهی World را بازی کردهاند یک چیز خاص و متفاوت خواهد بود؟ برای کسانی که به تازگی با مجموعه آشنا شدهاند چطور؟ این اثر چه میزان محتوایی را ارائه میدهد؟ و آیا برای رایانههای شخصی به خوبی بهینه شده است یا خیر؟ اینها مهمترین سوالاتی هستند که ممکن است برای اکثر پلیرها پیش بیاید و قصد داریم در این نقد و بررسی به تمامی آنها پاسخ دهیم.
نقطهی تعادل
یکی از بزرگترین چالشهایی که توسعه دهندگان سری عناوین مختلف با آن مواجه میشوند، طراحی بازی به گونهای است که هم انتظارات طرفداران قدیمی را برآورده کند و هم بتواند برای پلیرهایی که به تازگی با آن مجموعه آشنا شدهاند لذت بخش باشد. Monster Hunter :Rise برای گیمرهای تازهوارد بهترین فرصت را فراهم میکند تا با مجموعه آشنا شوند و لذت ببرند. یکی از مواردی که به تحقق یافتن این موضوع کمک میکند قسمت آموزشی این بازی است که به خوبی بازیکن را با المانهای این اثر آشنا کرده و خیلی سریع او را آمادهی ورود به دنیای Monster Hunter: Rise میکند. اتفاقی که در آثار قبلی این مجموعه به خصوص Monster Hunter: World به مراتب کندتر رخ میداد.
اولین ساعات از تجربهی Monster Hunter: Rise برای پلیرهایی که به تازگی با این مجموعه آشنا شدهاند ممکن است بسیار گیج کننده باشد اما نگران نباشید، مشکلی در این عنوان وجود ندارد که با کمی صبر و حوصله حل نشود. با این که بخش آموزشی این نسخه از دیگران عناوین این سری کوتاهتر است، اما در معرفی المانهای پایهی گیمپلی عمیق Monster Hunter: Rise به خوبی عمل میکند و پلیرهای تازه وارد را با محیط بازی آشنا میکند.
وضعیت فنی
بازی Monster Hunter: Rise اولین بار برای پلتفرم نینتندو سوییچ منتشر شد و برای اجرای نسخهی مخصوص رایانههای شخصی نیازی به سخت افزار قدرتمند و رده بالا ندارید و یک سیستم عادی برای اجرای این اثر با نرخ فریم مناسب کافی است. با این وجود، توسعهدهندگان نسخهی رایانههای شخصی در تنظیمات گرافیکی کوتاهی نکردهاند و اگر مایل باشید، میتوانید گزینههای مختلف را امتحان کرده و وضعیت گرافیکی را به دلخواه خود تنظیم کنید. لازم است بدانید که حتی در بهترین شرایط ممکن، Monster Hunter: Rise نمیتواند به وضعیت فنی نسخهی World برسد و بهتر است که توقعات خود را از گرافیک فنی این عنوان کمی پایین بیاورید.
همان طور که انتظار میرفت، کیفیت برخی بافتها نسبت به نسخهی سوییچ ارتقا پیدا کرده است؛ اما تفاوت بین نسخهی سوییچ و رایانههای شخصی این عنوان آنطور که باید و شاید محسوس نیست. لازم به ذکر است که زمان بارگذاری محیطهای بازی بسیار کوتاه بوده و اگر از حافظههای SSD استفاده کرده باشید تقریبا با صفحهی لودینگ مواجه نمیشوید.
صدا، تصویر، شکار!
طراحی صدا در اثر Monster Hunter: Rise را در بهترین حالت میتوان معمولی دانست، برخی از دیالوگها صداگذاری نشدهاند و خودتان باید آنها را بخوانید و آنهایی هم که صداگذاری شدهاند کیفیت چندان بالایی ندارند، به صورت کلی در زمینهی گرافیک فنی و صداگذاری از اثر Monster Hunter: Rise نباید توقع عناوین سینماتیک را داشته باشید وگرنه به کلی از بازی ناامید خواهید شد. جایی که Monster Hunter: Rise جادوی واقعی خود را نشان میدهد، هنگامی است که موارد پایهی گیمپلی بازی را فرا گرفته و اولین کوئست خود را آغاز میکنید.
در دنیای بازیهای ویدیوئی برخی از آثار هستند که یا نباید آنها را تجربه کنید یا اگر آنها را تجربه میکنید، باید آماده باشید که صدها ساعت از وقت خود را پای آنها بگذارید. Monster Hunter: Rise در همین دسته قرار میگیرد. مبارزات هک اند اسلش این بازی بسیار اعتیاد آور هستند و وجود سلاحهای مختلف باعث میشود که از مبارزه لذت ببرید. لازم به ذکر است که هر سلاحی درخت مهارت مخصوص خود را دارد و حتی میتوانید تا جایی آن را ارتقا بدهید که نحوهی عملکرد سلاح به کلی تغییر کند. دشمنان و هیولاهای موجود در بازی نیز از این قاعده مستثنی نیستند و تنوع آنها مثال زدنی است. این دقیقا همان چیزی است که طرفداران پروپاقرص Monster Hunter: Rise انتظار آن را دارند.
به نظر میرسد که هدف توسعه دهندگان عنوان Monster Hunter: Rise خلق اثری بوده است که بتواند مخاطب خود را صدها ساعت سرگرم کند، محتوای این بازی بسیار غنی بوده و توسعهدهندگان در این مورد برخلاف صداگذاری، کم کاری نکردهاند. محتوایی که Monster Hunter: Rise ارائه میدهد چه در کیفیت و چه در کمیت “کمنظیر” و حتی “بینظیر” است و مراحل به گونهای طراحی شدهاند که در صورت بازی به صورت تک نفره نیز تجربهی بسیار مفرحی خواهید داشت (هر چند که به نظر من ارزش واقعی عناوین Monster Hunter وقتی مشخص میشود که کنار دوستان خود آن را تجربه کنید).
نکتهای که باید به آن اشاره نمود، اضافه شدن بستههای الحاقی مربوط به نسخهی نینتندو سوییچ، به ورژن مخصوص رایانههای شخصی است. کسانی که نسخهی مربوط به رایانههای شخصی این اثر را خریداری کردهاند دقیقا همان محتوایی را تجربه میکنند که دارندگان نسخهی سوییچ تجربه کردهاند و هیچ عنوانی در این میان منحصر به یک پلتفرم خاص نشده است.
هویت
Monster Hunter: Rise بازیای با کیفیت قابل قبول است، اما این سوال مطرح میشود که آیا در مقایسه با نسخهی World که سرآمد این سری محسوب میشود محتوای خاصی ارائه میدهد؟ گیمپلی Monster Hunter: Rise در پایه و اساس خود همانند قسمتهای قبلی سری عمل میکند، اما برخی از المانهای گیمپلی نسبت به دیگر عناوین این سری جدید بوده و وجود این مکانیسمها باعث شده که Monster Hunter: Rise علاوه بر حفظ کردن هویت خود به عنوان یک نسخه از Monster Hunter، حرفهای جدیدی برای گفتن داشته باشد. به همین دلیل است که Monster Hunter: Rise برای کسانی که تا به حال هیچکدام از عناوین این سری را تجربه نکردهاند، بهترین فرصت برای آشنایی با این فرنچایز با سابقه است.
وجود قابلیت سوار شدن روی حیوانات به پلیرها اجازه میدهد زمان کمتری را برای رسیدن به اهداف خود اختصاص دهند و قابلیت Wire Bug به شما اجازه میدهد در حین مبارزات از آن برای اجرای کومبوهای مختلف استفاده کنید.
سخن نهایی
نکات منفی: صداگذاری شخصیتها در بعضی موارد ناقص است.
نکات مثبت: وضعیت پایدار فنی، تنوع مثال زدنی در سلاحها و دشمنها، کمیت و کیفیت بسیار بالای بازی.
Monster Hunter Rise
Monster Hunter: Rise عنوانی برای همهی سلیقهها نیست و صبر و حوصلهی زیادی میطلبد، اما توسعه دهندگان تمام تلاش خود را کردهاند تا عنوانی بسیار مناسب و ایدهآل برای طرفدارهای جدید و پلیرهایی که به تازگی با مجموعه آشنا شدهاند بسازند. Monster Hunter: Rise شاید در زمینهی صداگذاری و گرافیک فنی بهترین نباشد، اما به جرئت میتوان گفت که در زمینهی محتوا بسیار قدرتمند عمل کرده و میتواند مخاطب خود را صدها ساعت سرگرم کند.
نکات مثبت:
- وضعیت فنی پایدار
- تنوع مثال زدنی در سلاحها و دشمنان
- کمیت و کیفیت بسیار بالای بازی
نکات منفی:
- صداگذاری شخصیتها در بعضی موارد ناقص است
۹
پر بحثترینها
- بازیگر شخصیت اصلی Intergalactic نیل دراکمن را خدای بازیهای ویدیویی میداند و از همکاری با او هیجانزده است
- رکورد دیسلایک تریلر Concord توسط Intergalactic در یوتیوب شکسته شد
- رئیس ناتی داگ: تست بازیگری Intergalactic به اندازه انتخاب بازیگر نقش الی شگفتانگیز بود
- بازیهای انحصاری کنسولی بیشتری از پلی استیشن برای Xbox عرضه خواهند شد
- مدیرعامل ناتی داگ: Intergalactic دیوانهوارترین ماجراجویی ما است
- ظاهراً تریلر معرفی Intergalactic: The Heretic Prophet به تاریخ عرضه آن اشاره دارد
- دیجیتال فاندری تریلر Intergalactic را از نظر بصری شگفتانگیز توصیف میکند
- سازنده بازی Black Myth: Wukong بابت برنده نشدن در مراسم The Game Awards 2024 گریه کرد
- گپفا ۲۶؛ مورد انتظارترین بازیهای شما در سال ۲۰۲۵
- مدیرعامل مایکروسافت: طرفدار Xbox بودن یعنی تجربه بازیهای آن روی تمامی دستگاهها
نظرات
صدا گذاری ناقص واقعا برای یه همچین بازی ای نقص نیست
کمتر کسی دیالوگ هارو میخونه و اکثرا مثل من همه رو اسکیپ میکنن😂
چون تو ایران ب زبان انگلیسی زیاد مسلط نیستن اسکیپ میکنن بازی های دیالوگی رو این مقاله کلی و استاندارد رو در نظر گرفته.
برای یه همچین بازی ای نقص نیست
وقتی میخوای به هر بهانه ایی شده از بازی دفاع کنی 😅
وقتی مانستر هانتر نزدی:
دقیقا
ماریو هم بازی ضعیفیه
زلدا هم بازی ضعیفیه چون صدا گذاریش ناقصه با منطق خودت؟
Fantasy
ربطی نداره
کلا سری مانستر هانتر به خاطر گیم پلی ش هست که مشهوره ن داستانش
داستان های سری مانستر هانتر زیاد گیرایی لازم و نداره
کمتر کسی و دیدم که به داستانش اهمیت بده
خود من انگلیسیم خوبه ولی همیشه دیالوگ های مانستر هانتر و اسکیپ میکنم
دیالوگ مهمه تو بازی های آرپی و جی آرپی جی . متاسفانه به خاطر اینکه اکثریت به زبان انگلیسی مسلط نیستن اسکیپ میکنن دیالوگا رو .
بستگی به آرپیجیش داره
مانستر نانتر یه اکشن آرپیجی کامله که همونطور که پایین گفتم تمرکزش رو داستان و دیالوگ نیست
نمیشه گف نقص نیست. شاید به چشم نیاد ولی ایراده. همم اسکیپ کنن وظیفه ی یه منتقد درست اینه اسکیپ نکنه و کامل نقد کنه بازی رو. شاید ۹۰ درصد نبینن این چیزا رو ولی خلاصه صدا گذاری ناقصه و ایراد. نمیشه چون پلیراش اهمیت نمیدن ایراد نگرفت ازش.
چرا میشه چون هدف بازی اصلا روایت کردن کوچکترین داستانی نیست و هدف چیز دیگست
اگر قراره از ناقص بودن صداگذاری ایراد گرفت باید از دیالوگ نویسی و داستان بازی هم ایراد گرفته بشه که نشده ، تو خود نقد هم میبینی خبری از داستان نیست پس هدفش دیالوگ نیست پس نیازی به صداگذاری نیست پس ضعف نیست
وقتی یه چیزی ناقصه ضعفه. شاید هدف اون نباشه ولی ضعفه. هورایزنم بعضیا از سیستم انتخاب دیالوگش ایراد میگیرن. اینم درسته هدفش روایت داستان غیر خطی نیس ولی وقتی همچین سیستمی اورده ما ازادیم ازش ایراد بگیریم و حق هم با ماست. اینکه هدفش این نیست کلا چشم پوشی کردن رو معقول نمیکنه بلکه کم گیر دادن رو توجیح میکنه. هدف دووم داستان نیس برا همین یه داستان ساده رم ازش میپذیریم ولی یه داستان پر ایراد رو نه. ولی در باب گیم پلی هیچ ضعفی ازش قابل قبول نیست چون کل زور بازی رو گیم پلیه.
داستان مانستر هانتر یه چیزیه شبیه دووم و ماریو
یه سری دیالوگ داره که فقط دیالوگ داشته باشه ، ضعف نیست به همون دلیلی که داستان تو دووم و ماریو و زلدا ضعف نیست
داستان پر ایراد نیست ، یه داستان سادست که انقدر سطحیه ، کسی توجه نمیکنه که بودجه گذاشته بشه رو صداگذاری
تو قراره اندازه ی دو هزار ساعت مانستر شکار کنی ، نه اینکه به دیالوگ ها گوش بدی ، بعد تازه برای دیالوگ هایی که قراره اسکیپ شه یه نمره هم کم کنی؟
دیالوگ ها برای اسکیپ کردن نیست. اینکه یه عده اسکیپ میکنن از ضعف بازی کم نمیکنه. ایرادیه که هست و صداگذاری ناقصه. ایا غیر از اینه؟ داستان هم تو دووم و ماریو یه داستان سطحی قبوله مثل همین داستان سطحی مانستر هانتر که کسی بهش ایراد نگرفت. ولی بیای صدای دیالوگا رو تو دووم ۵ تا بذاری ۵ تا رد کنی با صدا گذاری بد ایراد میگیرن. درسته مثلا دووم ۲۰۱۶ خیلی دیالوگ نداشت ولی همون یه عده هم کامل و خوب صداگذاری شده بودنو کسی بهش ایرادی وارد نکرد. اگر هم دیالوگ هارو کامل بر میداشت نمیشد ایراد گرف چون از اول چیزی نبوده ایراد بگیری ازش. اینکه تو و ۱۰ نفر دیگه یا اصلا کل کامیونیتی ردش میکنن دلیلی بر این نیست که منتقد هم رد بکنه و نبینه. کار یه منتقد خوب بررسی کردن همه جای بازی فارق از اینکه قراره یه عده ردش کنن یا نه هست.
داداش صداگذاری ناقص بازی اینطوریه که کرکترای اصلی صداگذاری شدن بقیه نشدنا=/
چه انتظاری از صداگذاری داری؟
ینی الان فقط ان پی سیای توی محیط دیالوگ ندارن؟ دقیق نگرفتم چی گفتی. ان پی سیای همینطوری علاف تو محیط مگه حرفم میزنن؟
نه یعنی اونایی که به استوری ربط دارن یا دیالوگشون مهمه صدا گذاری شدن
دیالوگای همینطوری ساید کوئستا نشده
با تشکر و ممنون از اقای سلیمانی بخاطر نقدتون. یه سوال داشتم اقای اقابابایی یه مدته دیگه فعال نیست ایشون دیگه سردبیر نیستن؟
متاسفانه چند ماهی میشه که از سایت گیمفا جدا شدن و عدم اعلام این قضیه یا انتشار خداحافظی تصمیم خودشون بوده و ما هم به این تصمیم احترام گذاشتیم. همچنین متاسفانه خیلی از افراد فکر میکنن یا شایعه پراکنی کردن که یک جنجالی رخ داده که چنین نبوده و قضیهی عجیبی پشت این موضوع نیست، مسئولیتها تغییر پیدا میکنه به دلیل بیشتر شدن مشغلهها (یا هر چیز دیگری) و هیچ موضوع عجیبی وجود نداره. امیدوارم در مورد هر قضیهای تا دید دو طرفه و کامل به اتفاقات نداریم در مورد افراد یا مجموعه قضاوت نکنیم.
با سلام ممنون از شما اقای کریمی
واقعا !!!!!
آقا بابایی از گیمفا رفته !!!!!
چقدر بد ….
حیف واقعا .…
عحب ضد حالی خوردیم 😔
سلام
الآن دیگه در سایت Violet games فعالیت دارند
نمی دونم چرا این بازی من رو یاد ولد آف وارکرفت ولی نسخه شرقی شده میندازه . بگذریم . نقد خوبی بود و از نویسنده متشکریم ولی حال اصلی این جور بازیا اینه که با دوستات آنلاین پلی بدی و بخوای تنها بازی کنی شاید بد نباشه و بتونی لذت ببری ولی اون باحالی آنلاین پلی دادن با دوستان رو به هیچ وجه نداره به خصوص تو زمینه مبارزه با باس ها .
نسخه ورلد رو بالای ۶۰۰ ساعت بازی کردم ...
انشاالله این نسخه ام به خوبی ورلد باشه…
واقعا حیفه ک نسخه کنسولی نداره
مانستر هانتر ورد و ایس بورن و بالای ۵ هزار ساعت پلی دادم و خسته کننده نبود
و اولین بازی ایی بود ک بابتش ۵ هزار ساعت وقت گذاشتم
پنج هزار ساعت😨
یه سوال
تو مانستر هانتر چیکار می کنی ؟ من نصبش کردم ولی هیچی نفهمیدم . میشه توضیح بدی ؟
مانستر شکار میکنی:)
دستتون درد نکنه آقای سلیمانی بابت نقد تون
سری مانستر هانتر از بهترین فرنچایز های کپکام (برعکس فیلمش) که واقعا خیلی حداقل تو ایران نادیده شده