معرفی سیستم PC برای تجربه‌ی بازی‌های ویدیویی - گیمفا
معرفی سیستم PC برای تجربه‌ی بازی‌های ویدیویی - گیمفا
معرفی سیستم PC برای تجربه‌ی بازی‌های ویدیویی - گیمفا
معرفی سیستم PC برای تجربه‌ی بازی‌های ویدیویی - گیمفا
معرفی سیستم PC برای تجربه‌ی بازی‌های ویدیویی - گیمفا
معرفی سیستم PC برای تجربه‌ی بازی‌های ویدیویی - گیمفا

سیستم پیشنهادی؛ معرفی سیستم PC اقتصادی و میان رده

آرش بوالحسنی
۰۹:۴۲ ۱۴۰۰/۰۹/۱۶
معرفی سیستم PC برای تجربه‌ی بازی‌های ویدیویی - گیمفا

انتخاب قطعات مناسب و پیچیدگی اجزای کامپیوتر برای بعضی افراد، همیشه عده‌ی کثیری را از فضای رایانه‌های شخصی و سیستم‌های گیمینگ دور نگه داشته است. در این مقاله قصد داریم تا اطلاعات لازم را ارائه کرده و در خرید یک سیستم PC گیمینگ به شما کمک کنیم. در این مقاله به مواردی مانند تقسیم بودجه‌ی مناسب، هماهنگی قطعات با هم و ثبت بهترین عملکرد در قبال هزینه توجه شده است. هم‌چنین در این مطلب به معرفی سه سیستم مجزا در سطوح پایین رده، میان رده و بالا رده خواهیم پرداخت.

قطعهپایین ردهقیمت (میلیون تومان)میان ردهقیمتبالا ردهقیمت
پردازندهIntel Core i3-10100F۲.۵Intel Core i5 10400F۴.۴Intel Core i5 11600K۱۰
مادربردGigabyte H510M H۲.۷Asus Prime B560M-A۲.۹Gigabyte B560M Aorus Elite۵.۳
کارت گرافیکAsus PH GTX 1650۱۲.۹Asus PH GTX 1660۱۶.۹Asus Dual RTX 2060 O6G Evo۲۵
رمGigabyte 8GB 2666MHz CL16۱Gigabyte  2×8GB 2666MHz CL16۲.۱GSkill Aegis 2×8GB 3200MHz CL16۲.۵
ذخیره‌سازیWestern Digital Green 120GB M2.0 SSD + Western Digital Blue 1TB HDD۱.۶Gigabyte M.2 NVMe 256GB + Western Digital Blue 1TB HDD۲.۳Samsung 980 M.2 NVMe Gen3x4 500GB + Western Digital Blue 1TB HDD۳
پاور Cooler Master Elite V3 400W 80Plus White۱Green GP580A-EUD 80Plus Bronze۱.۷Asus ROG Strix 550G Gold Full Modular۳.۱
کیسGreen Z1 Ario۱.۱Cooler Master MasterBox MB510L۲.۱Cooler Master MasterBox MB500 ARGB۲.۷
جمع‌بندی۲۲.۸۳۲.۸۵۱.۶

پردازنده

بازار پردازنده‌های مرکزی توسط دو رقیب بزرگ یعنی Intel و AMD تصاحب شده است. در حالی که از نظر جهانی پردازنده‌های AMD قیمت کم‌تری دارند، متاسفانه در بازار داخلی اصلا اینطور نیست و با قیمت‌های نامرسومی طرف هستیم. البته به صورت کلی مادربردهای AMD ارزان‌تر بوده پس به نوعی می‌توانید در این زمینه از نظر هزینه صرفه‌جویی کنید. هر کدام از این برندها مزایای خود را داشته و انتخاب هر کدام به سلیقه‌ و هم‌چنین بودجه‌ی شخصی شما بستگی دارد. در این مطلب تصمیم گرفتیم تا به سراغ پردازنده‌های Intel برویم و سه پردازنده در سه رده‌ی مختلف را به شما معرفی کنیم.

معرفی سیستم PC برای تجربه‌ی بازی‌های ویدیویی - گیمفا
نتایج بنچ‌مارک پردازند‌ه‌ی Intel Core i3-10100F

در رده‌ی پایین با پردازنده‌ی نسل دهمی Intel یعنی Core i3-10100F طرف هستیم. حرف F به این معنا است که خود پردازنده فاقد گرافیک مرکزی بوده و برای سیستم خود به یک کارت گرافیک نیاز دارید. موضوعی که برای یک سیستم گیمینگ مشکل محسوب نشده و با حذف iGPU از معادله، کمی در هزینه صرفه‌جویی می‌کنیم. Intel Core i3-10100F با چهار هسته‌ی خود شامل ویژگی‌ مهمی است که در نسل قبلی سری i3 خبری از آن نبود. منظور ما Hyper-Threading است. این پردازنده در مجموع شامل هشت رشته می‌شود. فرکانس پایه‌ی این پردازنده ۳.۶ گیگاهرتز بوده که با Boost به ۴.۳ گیگاهرتز هم می‌رسد.

معرفی سیستم PC برای تجربه‌ی بازی‌های ویدیویی - گیمفا
مقایسه‌ی عملکرد 10400F و 11600K

برای سیستم‌های میان رده و بالا رده‌ی خود به سراغ دو پردازنده‌ی i5 رفته‌ایم. البته شک نداشته باشید که 11600K به طرز قابل توجه‌ای قدرتمندتر است. این پردازنده‌ی جدیدتر از خانواده‌ی K بوده که به معنای Unlocked بودن آن است. هم‌چنین 11600K از PCIe نسل چهارم پشتیبانی می‌کند. فرکانس‌ پایه‌ی ۳.۹ گیگاهرتزی آن هم به طرز قابل توجه‌ای بالاتر از ۲.۹ گیگاهرتز 10400F است. البته این موارد به معنای ضعیف بودن پردازنده‌ی نسل Comet Lake نیست. 10400F برای یک سیستم میان رده عملکرد بسیار خوبی داشته و مصرف برق بسیار پایینی هم دارد.

مادربرد

مادربرد در واقع پایه و اساس سیستم شما را تشکیل می‌دهد. شاید تفاوت‌های زیادی میان مادربردهایی که از یک چیپ‌ست استفاده می‌کنند وجود نداشته باشد، اما در هر صورت ویژگی‌های مهمی هستند که ارزش یک مادربرد را تعیین می‌کنند. آیا دوست دارید قادر به اورکلاک کردن پردازنده‌ی خود باشید؟ آیا می‌خواهید از رم‌هایی با سرعت بالا استفاده کنید؟ پاسخ این سوال‌ها به مادربردی که انتخاب می‌کنید بستگی دارد. مادربردهای خوب شما را تا حدی از آینده‌ هم مطمئن می‌کنند. برای مثال پشتیبانی از نسل چهارم رابط PCIe ویژگی مهمی است که هر سه مادربرد پیشنهادی ما از آن برخوردار هستند.

کارت گرافیک

احتمالا از افزایش قیمت سرسام‌آور کارت‌های گرافیک طی یکی دو سال اخیر با خبر هستید. در شرایط ایده‌آل توصیه می‌شد که حداقل از ارزان‌ترین کارت‌های گرافیک سری RTX استفاده کنید. با این حال شرایط کنونی باعث شده تا یک کارت گرافیک RTX 2060 قیمتی معادل یک پلی‌استیشن ۵ داشته باشد. با این اوصاف احتمالا ضعیف‌ترین کارت گرافیکی که باید برای یک سیستم امروزی در نظر بگیرید GTX 1650 انویدیا است. این کارت گرافیک با معماری Turing انویدیا طراحی شده و عملکرد آن در بازی‌های مختلف تا حدود ۷۰ درصد از GTX 1050 بهتر است.

معرفی سیستم PC برای تجربه‌ی بازی‌های ویدیویی - گیمفا
میانگین نرخ فریم بازی Red Dead Redemption 2 در سیستم پایین رده

البته بهتر است کمی بیشتر هزینه کرده و به سمت سری ۱۶۶۰ بروید. کارت گرافیک ۱۰۶۰ انویدیا یکی از محبوب‌ترین محصولات این شرکت بود و طبعا نسل بعدی این سری از کارت‌های گرافیک می‌تواند گزینه‌ی مناسبی برای یک سیستم میان رده باشد. باز هم در این صورت باید بی‌خیال ویژگی‌هایی مثل Ray-Tracing و DLSS شوید. ویژگی‌هایی که در صورت نیاز به آن‌ها بهتر است به سراغ کارت‌های RTX بروید. ارزان‌ترین کارت از این سری یعنی RTX 2060 هنوز هم کارت بسیار قدرتمندی به شمار می‌رود که می‌تواند تا پایان نسل نهم پاسخ‌گوی نیازهای شما باشد.

رم

می‌توان گفت که برای یک سیستم گیمینگ مدرن توانا به ۱۶ گیگابایت رم نیاز است. با این حال در صورت نداشتن بودجه‌ی کافی می‌توانید به ۸ گیگابایت هم بسنده کنید. البته در آن صورت باید انتظارات خود از سیستم را پایین بیاورید. چینش رم مسئله‌ای دیگری است که باید به آن توجه داشته باشید. امروزه شاهد رم‌های تک، دو و یا چهار کاناله هستیم. افزایش تعداد کانال‌های رم باعث افزایش پهنای باند در دسترس می‌شود. این افزایش پهنای باند به معنای قابلیت جابه‌جایی میزان بیشتری از داده در لحظه خواهد بود. پس برای مثال استفاده از دو رم ۸ گیگابایتی در چینشی دو کاناله بهتر از استفاده از یک رم ۱۶ گیگابایتی است.

رم‌ها با سرعت‌های متفاوتی به فروش می‌رسند و واحد اندازه‌گیری این سرعت مگاهرتز است. طبعا سرعت بیشتر به معنای عملکرد بهتر رم است. با این حال باید توجه داشته باشید که مادربرد و پردازنده‌ی شما هم باید از این فرکانس بالاتر پشتیبانی کنند. برای مثال اگر حداکثر سرعت مادربرد شما ۲۹۳۳ مگاهرتز باشد، استفاده از یک رم ۳۲۰۰ مگاهرتزی توصیه نمی‌شود. در این حالت رم پایین‌تر از سرعت حداکثری خود کار خواهد کرد.

ذخیره‌سازی

ترکیبی از SSD و HDD به شما اجازه می‌دهد تا علاوه بر فضای ذخیره‌سازی زیاد، از سیستمی سریع هم بهره‌مند شوید. خانواده‌ی آبی هارددیسک‌های Western Digital گزینه‌ی مناسبی برای یک سیستم PC مدرن هستند. با انتخاب این هارددیسک‌ها می‌توانید با هزینه‌ی کم صاحب فضای زیاد شوید. با این حال باید مطمئن شوید که از یک SSD (حتی با فضای کم) برای نصب سیستم عامل خود استفاده می‌کنید. در این مطلب به شما سه SSD مختلف را معرفی کرده‌ایم که در سرعت و اندازه متفاوت هستند.

معرفی سیستم PC برای تجربه‌ی بازی‌های ویدیویی - گیمفا
میانگین نرخ فریم بازی Red Dead Redemption 2 در سیستم میان رده

برای مثال خانواده‌ی سبز SSDهای Western Digital انتخابی ارزان و قابل اطمینان هستند. البته این SSDها با وجود استفاده از فرم فاکتور M.2 سرعت SSDهای NVMe را ندارند. این SSD قادر است با سرعت ۵۴۰ مگابایت بر ثانیه اطلاعات را خوانده و با سرعت ۴۳۰ مگابایت بر ثانیه به نوشتن اطلاعات بپردازد. در طرف مقابل SSDهای سری ۹۸۰ از Samsung را داریم. این SSDها از خانواده‌ی NVMe بوده و از رابط PCIe نسل سوم استفاده می‌کنند. سرعت خواندن و نوشتن این SSD حدود ۳۵۰۰/۳۰۰۰ مگابایت بر ثانیه است.

پاور

در انتخاب پاور مناسب برای سیستم‌تان باید به مواردی مثل بازدهی، توان مصرفی و هم‌چنین فرم فاکتور مناسب توجه کرد. بهره‌مندی از استاندارد 80PLUS هم از حداقل‌های یک پاور خوب است. طبعا هر چقدر درجه‌ی این استاندارد (Gold، Silver، Bronze) بالاتر باشد با پاور بهتری از نظر بازدهی طرف هستیم. با استفاده از ابزار تخمین توان مصرفی هم می‌توانید پیش از خرید، از نیازهای خود مطلع شوید. معمولا توصیه می‌شود که پاور شما بین ۵۰ تا ۱۰۰ وات بیشتر از نیاز سیستم توان مصرفی داشته باشد.

از نظر سیم‌کشی پاورها به سه دسته‌ی ماژولار، نیمه ماژولار و غیر ماژولار تقسیم می‌شوند. پاورها‌ی ارزان‌تر معمولا از ساختار غیر ماژولار استفاده می‌کنند. این به معنای عدم قابلیت جداسازی کابل‌ها از پاور است. یعنی اگر نیازی به یک کابل نداشته باشید، در پاور غیر ماژولار توانایی حذف آن را ندارید و باید برای آن جایی را در کیس در نظر بگیرید. نباید فراموش کرد که این قطعه به خاطر فعالیت حساس خود نیازمند کیفیت و استاندارد بالایی است. پس ابدا از برندهای ناشناخته و پاورهای نامرغوب برای کاهش هزینه‌ی سیستم خود استفاده نکنید.

کیس

کیس Cooler Master MasterBox MB500 ARGB

کیس یکی از زمینه‌هایی است که می‌توانید در آن از نظر هزینه صرفه‌جویی کنید. اگر چه برای سیستم‌های قوی‌تر از کیس‌های بهتر و لوکس‌تر استفاده کردیم، اما اینکه تا چه مقدار از بودجه‌ی خود را صرف کیس می‌کنید کاملا به شما بستگی دارد. کیس Green Z1 Ario برای سیستم‌های پایین یا حتی میان رده می‌تواند انتخاب معقولی باشد.

در این کیس خبری از نورپردازی‌های RGB یا ظاهری بسیار زیبا نیست. هم‌چنین برای پنل کناری از شیشه‌ی حرارت‌دیده استفاده نشده است. با این حال با اسکلتی مدرن و مستحکم طرف هستیم و هم‌چنین فضای داخلی گسترده به شما امکان نصب ۶ عدد فن را می‌دهد. در مجاری ورودی هوا هم از فیلترهای سلولوزی استفاده شده تا تمیز کردن این کیس آسان‌تر باشد. خود کیس هم مجهز به یک فن ۱۲۰ میلی‌متری در قسمت عقبی است.

معرفی سیستم PC برای تجربه‌ی بازی‌های ویدیویی - گیمفا
میانگین نرخ فریم بازی Red Dead Redemption 2 در سیستم بالا رده

اگر به دنبال کیس‌های بهتر و گران‌تر هستید هم می‌توانید به سراغ برند معتبر Cooler Master بروید. برای مثال کیس MasterBox MB500 ARGB با توجه به ویژگی‌های خود قیمت مناسبی دارد. استفاده از نورپردازی RGB مرغوب در بدنه‌ای با جریان هوای خوب باعث شده تا با کیس بسیار خوبی طرف باشیم. فیلتر سلولوزی پنل جلویی شامل دو لایه‌ی متفاوت می‌شود تا علاوه بر خنک‌سازی بهینه، شاهد بیرون نگه داشتن گرد و غبار باشیم. استفاده از شیشه‌ی حرارت‌دیده در پنل کناری هم به شما اجازه می‌دهد تا به هنگام بازی از سیستم گیمینگ زیبای خود لذت ببرید.

Sniperfarshadxdamhazer1100آرینMmadLittle∞God

ایرانیکارت

مطالب مرتبط سایت

تبلیغات

معرفی سیستم PC برای تجربه‌ی بازی‌های ویدیویی - گیمفا
معرفی سیستم PC برای تجربه‌ی بازی‌های ویدیویی - گیمفا
معرفی سیستم PC برای تجربه‌ی بازی‌های ویدیویی - گیمفا
معرفی سیستم PC برای تجربه‌ی بازی‌های ویدیویی - گیمفا
معرفی سیستم PC برای تجربه‌ی بازی‌های ویدیویی - گیمفا
معرفی سیستم PC برای تجربه‌ی بازی‌های ویدیویی - گیمفا
معرفی سیستم PC برای تجربه‌ی بازی‌های ویدیویی - گیمفا
معرفی سیستم PC برای تجربه‌ی بازی‌های ویدیویی - گیمفا

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

معرفی سیستم PC برای تجربه‌ی بازی‌های ویدیویی - گیمفا