بازی هایی که استاندارد های صنعت گیم را دگرگون کرده اند؛ به آغوش کشیدن ریسک، برای ایجاد تحولی باشکوه
سالانه حجم عظیمی از بازیهای متنوع از سازندگان مختلف روانه بازارهای جهانی میشوند و در بسیاری از آنها، المانهایی مورد استفاده قرار میگیرند که امتحانشان را در گذشته به خوبی پس دادهاند و سازندگان از وجود چنین ویژگیهایی در بازیهای خود استقبال میکنند، زیرا با ریسک کمتر، میتوان از مثبت بودن پایان کار اطمینان خاطر بیشتری داشت، اما برای خلق شاهکار و به وجود آوردن یک عنوان خاص، شما باید پا را فراتر از چهارچوبها بگذارید و ریسک را در آغوش بکشید، هر چیزی که در ذهنتان میآید را تحلیل کنید و سعی داشته باشید که یک ویژگی جدید و یا حتی سبک جدیدی را به مخاطب معرفی کنید. در این مرحله امکان شکست خوردن شما زیاد است، اما اگر ایده شما مورد استقبال قرار بگیرد، باید به شما تبریک گفت، زیرا شما یک بازی خاص ساختهاید که میتواند یک شاهکار باشد.
اگر نگاهی کوتاه به تاریخ صنعت گیم داشته باشیم، میتوانیم چندین بازی که به همین شکل در اختیار گیمرها قرار گرفتهاند را پیدا کنیم، این بازیها با ایدههای ناب خودشان توانستند المانها و سبکهای جدیدی خلق کنند که استانداردهای گیمینگ را با تحولی انکارناپذیر مواجه کردند، اگر میخواهید با این عناوین انقلابی آشنا شوید، حتما در ادامه با گیمفا همراه باشید.
Doom
- بر سر زبان انداختن بازیهای شوتر اولشخص
تا قبل از سال ۱۹۹۳ میلادی، عملا ژانر شوتر اولشخص آنطور که امروزه شاهدش هستیم محبوب نبود و با انتشار اولین نسخه از فرنچایز فوقالعاده محبوب Doom، این ژانر به جامعه گیمرهای جهان به شهرت بزرگی رسید و به طرز بینظیری مورد استقبال آنها نیز قرار گرفت. فرض کنید در زمانی که حتی بازیهای سه بعدی همانند امروز جا نیفتاده بودند، شما میتوانستید عنوانی را تجربه کنید که نه تنها از گرافیک فوقالعادهای در زمان خودش استفاده میکرد، بلکه گیمر را در دل بازی قرار میداد، یعنی شما علاوه بر کنترل شخصیت اصلی، خودتان هم شخصیت اصلی بازی بودید!
تمامی این مسائل، به علاوهی گیمپلی یونیک و خاص بازی Doom که سرشار از هیجان و خشونت بود، باعث شد که اولین نسخه از این سری محبوب به یک بازی انقلابی و تاثیرگذار در تاریخ بازیهای ویدیویی تبدیل شود که برای همیشه تاثیر آن را در این صنعت حس خواهید کرد و ما گیمرها، به خصوص عاشقان عناوین شوتر اولشخص، باید قدردان بازی Doom باشیم.
Super Mario 64
- دوربین دینامیک
اگر حدود ۳۰ سال پیش به گیمرها میگفتید که وضعیت بازیهای ویدیویی روزی به این شکل که در زمان حال شاهدش هستیم در خواهد آمد، اکثر آنها نمیتوانستند این موضوع را بپذیرند و به هیچ وجه نمیتوان منکر پیشرفت بینظیر صنعت گیم در این دو یا سه دهه اخیر شد، البته بسیاری از بخشهای حوزه تکنولوژی و سرگرمی پا به پای بازیهای ویدیویی دچار تحول شدهاند و سرعت پیشرفت بشر در این زمینهها سرسامآور بوده است. در بین تمامی بازیهای ویدیویی، میتوان Super Mario 64 را یکی از مهمترین عناوینی دانست که امکانش بود بدون آن آینده این صنعت نیز به کلی تغییر کند.
بازی Super Mario 64 یک کار بزرگی را انجام داد، آن هم استفاده از دوربین دینامیک و بر سر زبان انداختن گرافیک سهبعدی بود، دوربینهای ثابت در آن زمان در حال پادشاهی بودند، اما نینتندو، کارگردان و طراح این بازی یعنی شیگرو میاموتو، یکی از اصلیترین بازیهای این شرکت را از قالب قدیمی خودش خارج کردند و اینبار دوربین دینامیک را به اثر خود اضافه کردند که این ریسک، به دلیل خوشذوقی و بدون شک پتانسیل بینظیر محیطهای سه بعدی به خوبی جواب داد و بازی Super Mario 64 به یکی از بهترین و تاثیرگذارترین عناوین تاریخ صنعت گیم تبدیل شد.
Call of Duty 4: Modern Warfare
- تحولی در ژانر شوتر اول شخص و بخش مولتیپلیر
کمتر گیمری را میتوانید پیدا کنید که با سهگانه مدرن وارفر خاطره نداشته باشد و بخش عظیمی از محبوبیت بینظیر فرنچایز Call of Duty را باید به دلیل وجود این سه گانه فوقالعاده بدانیم که نسخه اول آن استانداردهای بازیهای شوتر اولشخص را چندین پله ارتقا داد و با افزودن چندین المان جدید به این ژانر، توانست حال و هوای جدیدی را به آن تزریق کند. چگونگی نشانهگیری و شلیک کردن در بازی Call of Duty 4: Modern Warfare دچار تحولاتی شده بود که پیش از آن در هیچ بازی شوتر اول شخصی شاهدش نبودیم.
بازی Call of Duty 4: Modern Warfare در هیچ زمینهای دچار نقص و کمبود نبود و به جرئت باید گفت که این بازی یکی از کاملترین عناوینی میباشد که صنعت گیم به خود دیده است. در بخش کمپین این بازی، داستانی بینظیر قرار داشت که به همراه شخصیتهای پرداخته شده میتوانست هر گیمری را به خود جذب کند، اما از همه مهمتر، وجود بخش مولتیپلیر فوقالعادهای بود که باعث شد گیمرها بیشتر از همیشه به بخش آنلاین توجه کنند. اگر در سال ۲۰۰۷ گیمر بودید، کنسول یا پیسی داشتید و بخش مولتیپلیر بازی Call of Duty 4: Modern Warfare را تجربه میکردید، بدون شک یکی از خوشحالترین آدمهای روی کره خاکی محسوب میشدید.
Grand Theft Auto III
- چی بهتر از آزادی؟
بسیاری از افراد معتقد هستند که اگر بازی Grand Theft Auto III وجود نداشت، سری GTA به هیچ وجه به این بزرگی نمیرسید و این حرف کاملا صحیح است، اما اگر بخواهیم نگاهی دقیقتر داشته باشیم، باید بگوییم که بدون وجود بازی Grand Theft Auto III، تقریبا بسیاری از بازیهای امروزی وجود خارجی نداشتند، میتوان دهها عنوان و فرنچایز مختلف را نام برد که از این بازی الهام گرفتهاند و باید Watch Dogs ،Saints Row و … را نمونهای از این بازیها دانست. تغییر زاویه دوربین و دادن آزادی عمل به گیمر، کاری است که عنوان Grand Theft Auto III به بهترین شکل ممکن انجام داده و به دلیل وجود همین ویژگیها، باید این بازی را یک عنوان انقلابی بدانیم.
GTA جایی است که هرکسی به هر خواستهای و هر ذهنیتی که میخواهد میرسد، به دل شهر بزنید و ماشینی بدزدید، پلیس را به دنبال خود بکشانید و ناشیانه به کشتن NPCها بپردازید، هیچکس غیر از خودتان جلودار شما نیست و این آزادی عمل در بازی Grand Theft Auto III و سری GTA چیزی است که همه گیمرها عاشقش هستند و بسیاری از عناوین شرکتهای دیگر با تبعیت از همین ویژگی، بازیهای خودشان را شبیه به سری GTA کردند تا بتوانند این آزادی عمل را در اثر خودشان هم ایجاد کنند.
Resident Evil 4
- ایجاد تغییرات مثبت در دوربین سوم شخص و نشانهگیری بر روی شانه
زاویه دوربین سوم شخص از سالهای قبل از انتشار بازی فوقالعاده خاطرهانگیز Resident Evil 4 نیز در بین گیمرها شناخته شده بود و بسیاری از عناوین از این زاویه دوربین بهره میبردند، اما چیزی که باعث شده است Resident Evil 4 را در این لیست قرار بدهیم، وجود ویژگی نشانهگیری بر روی شانه یا همان سیستم over the shoulder aiming است که این بازی باعث شد چنین سیستم نشانهگیریای باب شود و امروزه خیلی از سازندگان بازیهای ویدیویی از این ویژگی برای اثر خودشان بهره میبرند و با استفاده از این روش به گانپلی بازی خود عمق بیشتری میبخشند.
Resident Evil 4 در زمان عرضه خودش تقریبا در هر زمینهای فوقالعاده ظاهر شده بود و به لطف المانهای جدید توانست به یکی از بهترین بازیهای فرنچایز Resident Evil و همچنین تاریخ بازیهای ویدیویی تبدیل شود. وقتی که به طراحی مراحل و همچنین گرافیک این بازی دقت میکنیم، به خوبی به این نکته پی خواهیم برد که اثر فوق از سالی که منتشر شده، یعنی ۲۰۰۵ بسیار جلوتر بوده و تغییرات مثبتی را در صنعت بازیهای ویدیویی بهوجود آورده است و همانطور که قبلا اشاره کردیم، سیستم نشانهگیری بر روی شانه تاثیرگذارترین آنها بوده است.
Metal Gear Solid
- سینماییتر شدن بازیها
میخواهید بدانید کاتسینهای سینمایی که امروزه در بسیاری از بازیها میبینید اولین بار در چه عنوانی بهصورت جدی مورد استفاده قرار گرفته است؟ پاسخ به این سوال Metal Gear Solid است، عنوانی که نشان داد بازیهای ویدیویی هم میتوانند همانند یک فیلم سینمایی از شاتهای هیجانانگیز و جذاب استفاده کنند. کاتسینهای این بازی به قدری عالی بهنظر میرسیدند و مورداستقبال قرار گرفته بودند که خیلی از افراد این بازی را سرچشمه کاتسینهای سینماییای میدانند که امروزه در خیلی از بازیها شاهدشان هستیم.
از بحث کاتسینها که بگذریم، بازی Metal Gear Solid در بخشهای دیگر نیز از زمان خودش جلوتر محسوب میشد و تصور اینکه در آن زمان عنوانی با چنین ویژگیهایی وجود داشت، به معنای واقعی عجیب و غریب بهنظر میرسد. گیمپلی فوقالعاده متنوع که در هیچ بازیای تا آن زمان شاهد این حجم از تنوع نبودیم، شخصیتپردازی فوقالعاده و گرافیک بینظیری که در آن زمان هیچ بازیای نمیتوانست در این بخش با بازی Metal Gear Solid رقابت کند، تمامی اینها تنها بخشی از ویژگیهای بازی Metal Gear Solid میباشد. اگر بگوییم صنعت گیم مدیون بازی Metal Gear Solid است، چندان بیراه نگفتهایم.
Half-Life
- شما چه تحولی مدنظر دارید؟
ولو از آن دسته شرکتهایی است که کیفیت بازیها را هیچوقت فدای کمیت نمیکند، نمیتوانید عنوانی از ولو را بازی کنید و متوجه اتمسفر خاص آثار این شرکت نشوید، گویا این بازیها به گونهای فرزندان ولو محسوب میشوند. Half-Life، عنوانی است که نامش در تاریخ صنعت گیم ثبت شده و این بازی یک شاهکار بیبدیل محسوب میگردد، نمیتوان گفت Half-Life در فلان بخش بر روی آینده بازیها تاثیر گذاشت، بلکه این بازی در هر زمینهای استانداردها را چندین پله ارتقا داد و اگر این بازی را تجربه کرده باشید، قطعا به این نکته پی بردهاید.
اولین چیزی که در Half-Life شما را جذب خود میکند، وجود شخصیتهای فوقالعاده عمیق است که به خوبی میتوانید با آنها ارتباط برقرار کنید، علاوه بر این موضوع، باید گفت که داستان بازی Half-Life کشمکشهای دانشمندی به نام دکتر فریمن را به زیباترین شکل روایت میکند که اصلا نمیخواهیم آن را برایتان اسپویل کنیم، اگر علاقهمند به بازیهای داستانی هستید و Half-Life را بازی نکردهاید، شما واقعا خوشبخت هستید، زیرا میتوانید یکی از بهترین تجربههای زندگیتان را با بازی Half-Life رقم بزنید. این بازی در بخشهای دیگر، به خصوص گیمپلی نیز فوقالعاده و به اصطلاح انقلابی ظاهر شده و تمامی این مسائل باعث شدهاند که با گذشت چندین سال از عرضه این عنوان، همچنان Half-Life از ارزش تجربه بسیار بالایی برخوردار باشد.
Minecraft
- خلاقیت را بر عهده گیمر بگذارید
Minecraft صنعت گیم را به طرز متفاوتی تغییر داد، سازندگان این بازی به جای تحول استانداردهای بازیسازی، تمرکز اصلی خودشان را بر روی خلق یک تجربه خاص برای گیمر گذاشتهاند و هدفشان ایجاد یک محیط بزرگ و آزادیعمل صددرصدی بوده است که به خوبی به این هدف رسیدهاند. Minecraft بر پایه کرفت کردن و گشت و گذار در جهان بازی است، یعنی گیمر با ورود به این بازی، زندگی جدیدی را آغاز میکند که صفر تا صد آن را باید خودش شکل بدهد.
Minecraft به قدری در بین گیمرها به محبوبیت رسید که سازندگان آن اثر خودشان را برای هر پلتفرمی عرضه کردند تا هرکسی بتواند Minecraft را تجربه کند، همچنین پرفروشترین بازی تاریخ بودن، محبوبیت فوقالعاده این بازی را به قاطعانهترین شکل ممکن اثبات میکند. تمامی این مسائل را گفتیم تا به یک نکته برسیم، یعنی اصلیترین چیزی که باعث شده است Minecraft را در این لیست قرار دهیم، آن هم دراختیار قرار دادن عنصر خلاقیت در دستان گیمرها است، گیمرها از آزادی عمل در بازیای که در حال تجربهاش هستند لذت میبرند، حال به این آزادی عمل، عنصر خلاقیت را هم اضافه کنید، این دقیقا چیزی است که Minecraft را خاص کرده است.
The Legend of Zelda: Ocarina of Time
- ماجراجویی با حس و حالی جدید
The Legend of Zelda: Ocarina of Time یکی از بهترین عناوین تاریخ بازیهای ویدیویی است که بستری برای شکل گرفتن ژانر سهبعدی و ماجراجویی را بهوجود آورد. این بازی این ژانر را به یک اصل مهم در صنعت بازیهای ویدیویی تبدیل کرد و بعد از گذشت چندین سال از عرضه The Legend of Zelda: Ocarina of Time، همچنان ژانر سهبعدی و ماجراجویی جزو محبوبترینها محسوب میشود و بازیهای فوقالعادهای در این سبک شاهد بودیم و هستیم که وجود همهی آنها به لطف این بازی فوقالعاده است.
عنوان The Legend of Zelda: Ocarina of Time المانهای مختلفی را به دنیای گیم معرفی کرد که شاید معروفترین آنها که هنوز هم مورد استفاده قرار میگیرد، سیستم Lock-On Combat نام دارد که به گیمر اجازه میدهد در مبارزات تن به تن کنترل بهتری بر روی شخصیت اصلی داشته باشد. همچنین این عنوان محیطی عظیم و سه بعدی را در اختیار گیمر قرار میداد تا بدون محدودیت به ماجراجویی و گشت و گذار در آن بپردازد.
World of Warcraft
- زندگی در واقعیت یا World of Warcraft؟
World of Warcraft یکی از بزرگترین موفقیتها در صنعت گیم را برای بلیزارد به ارمغان آورد، این بازی از نظر درآمد، کسب افتخارات و محبوبیت یکی از بزرگان این صنعت محسوب میشود که حتی نامش هم بهدلیل داشتن بیشترین گیمر فعال در بین بازیهای MMORPG در کتاب گینس ثبت شده است. این عنوان توانست ثابت کند که بازیهای ویدیویی هم میتوانند بعد از گذشت سالها محبوبیت خودشان را از دست ندهند، فرقی نمیکند پنج، ده و یا حتی بیست سال از عرضه بازی World of Warcraft گذشته باشد، این بازی در هر شرایطی پلیرهای خودش را دارد که World of Warcraft را به هرچیزی ترجیح میدهند.
این بازی از نظر گیمپلی یکی از متنوعترین و غنیترین عناوین تاریخ محسوب میشود و به راستی که مسلط شدن بر روی تمامی بخشهای بازی زمانگیر و سخت است، اما پس از راه افتادن در بازی، دیگر نمیتوانید دست از آن بکشید و به خود میآیید و میبینید ساعتهای زیادی را پای World of Warcraft صرف کردهاید. سازندگان و توسعهدهنگان زیادی سعی کردند به یک عنوانی شبیه به World of Warcraft دست پیدا کنند، اما بسیاری از آنها زیر سایه اثر بلیزارد به فراموشی سپرده شدند و بعضی از آنها هم توانستند تا حدودی به موفقیتهای World of Warcraft نزدیک شوند.
Demon’s Souls
- ایجاد چالشی جدید و بیرحم
در زمانی که بازیها به گیمرها چندان سخت نمیگرفتند و درجه سختی بازیها چندان چالشبرانگیر حس نمیشد، بازی Demon’s Souls به قصد تغییر در این روند توسعه یافت و عرضه شد تا گیمرها را در یک جو کاملا سخت و میتوان گفت حتی ناعادلانه قرار بدهد که همین موضوع خودش باعث محبوبیت این عنوان شد. این بازی را میتوان یکی از اصلیترین دلایل محبوبیت بازیهای هاردکور دانست، اگر Demon’s Souls وجود نداشت، امروزه ما دیگر شاهد عناوین هاردکوری مانند Sekiro یا Dark souls نبودیم و برای همیشه گیمرهای هاردکورباز باید قدردان عنوان فوقالعاده Demon’s Souls باشند.
در بازی Demon’s Souls قرار نیست که بهتان آسان گرفته شود، شما در سختترین شرایط باید پا به میدان نبرد بگذارید و با باسها مبارزه کنید، فکر میکنید باسها به شما رحم خواهند کرد؟ خیر! باسها هرکاری انجام میدهند غیر از رحم کردن و هاردکوربازها شیفته همین بیرحمی هستند. یکی از مهمترین ویژگیهای Demon’s Souls، طراحی محیطی دارک و بینقص بازی است که این خوشسلیقگی را میتوانید در طراحی باسها و دشمنان هم مشاهده کنید، همه چیز در سیاهترین حالت ممکن قرار دارد، گویا محیط بازی هم قصد دارد به شما گوشزد کند که قرار است در این بازی عذاب بکشید!
نظر شما کاربران عزیز چیست؟ آیا از دید شما بازیهایی که در این مقاله قرار داشتند توانستهاند تغییرات گستردهای در صنعت گیم بهوجود آورند؟ شما چه بازیهای دیگری میشناسید که استانداردهای گیمینگ را به شکل گسترده متحول کردهاند؟
پر بحثترینها
- نقد و بررسی بازی STALKER 2: Heart of Chornobyl
- از صنعت بازی های ویدیویی در سال ۲۰۲۵ چه انتظاراتی داریم؟
- شایعات مربوط به حضور God of War در TGA 2024 قوت گرفت [تکذیب شد]
- مدیرعامل ناتی داگ: بازی بعدی هیجانانگیزترین پروژهای است که روی آن کار کردهایم
- بازی STALKER 2 در عرض دو روز بیش از ۱ میلیون نسخه فروخت
- آیا بازیهای ویدیویی به ما آسیب میرسانند؟
- مشکلات متعدد بهینهسازی STALKER 2 روی ایکس باکس سری ایکس؛ رسیدن به نرخ فریم صفر در مکانهای شلوغ
- اطلاعات جدیدی از مذاکره میان سونی و شرکت مادر FromSoftware منتشر شد
- جزئیات اولین بهروزرسانی Stalker 2 اعلام شد
- آیا پیشنهاد سونی برای خرید Kadokawa، شرکت مادر FromSoftware، منطقی است؟
نظرات
یه مورد به لیست اضافه کنم
طبق چیزی که شنیدم، سری هیلو اولین بازی شوتر اول شخصه کنسولیه و تا قبل از اون همه بازیهای شوتر، برای پی سی و با ماوس و کیبورد بودن
از این نظر میشه سری هیلو رو خیلی انقلابی و تاثیرگذار تلقی کرد
__________
مقالهی قشنگی بود
مرسی سجاد جان
آقای کریمی هیلو اولین بازی نیست حتی قبل تر از هیلو ما بازی گولدن ای ۰۰۷ رو نینتندو ۶۴ داشتیم که اونم اولین نبود ولی استاندارد های بازی های شوتر کنسولی رو تعریف کرد و باعث شد ملت رو کنسول بازی کنند
هیلو اومد اون استاندارد های گولدن ای ۰۰۷ رو چند برابر بهتر کرد مثلا تا قبل از هیلو برای برداشتن نارنجک تو بازی شوتر باید میرفتیم تو اینونتوری و نارنجک رو برمی داشتیم که این باعث میشد پنج باری بمیریم 😂 اما هیلو اومد اون قضیه نارنجک تغییر داد یعنی اومد کاربی کرد که یه دکمه مخصوص نارنجک باشه تا تو وقت گیمرا صرفه جویی بشه و دیگه لازم نباشه برن تو اینونتوری و اینکه هیلو تقریبا اولین بازی شوتر اول شخص بود که اومد و از حالت مولتی پلیر کنسولی بهره برد و اونو معروف کرد
خیلی ممنون دوست عزیز از نظر کامل و دقیق شما⚘⚘🙏
آقای کریمی !
۰-قبل از گلدن آی روی کنسول ها هم بازی duke nukem , doom و … بودن که البته پورت نسخه PC بودن.
اما لیست و نظر خودم
۱-نینجا گیدن بدلیل وارد کردن کلی ضربه و تکنیک (در حد بازی های مبارزه ای ) که قبل از اون وجود نداشت
۲-فاینال فانتزی که دستورات بازی رو از حالت نوشتاری به گرافیکی تبدیل کرد.
۳-تتریس که همه بازی های رکوردی پشت سرشن و الگو شد
۴-metropolice street racer که نقشه شهری واقعی رو برای اولین بار وارد بازی مسابقه ای کرد.
۵-بازی Another World که روایت سینمایی رو زودتر از متال گیر شروع کرد
دو بازی cold fear و evil 4 که با اختلاف چند ماه اومدن، هر دو زاویه دوربینشون مثل همه، اما ایول مشهور شد و اون نه. اما gears of war سیستم کاور گیریش بی رقیب بود. بنظرم میتونست گیرز باشه بجای ایول. مثل call of duty بجای medal of honor یا همینطور GTA بجا shenmue – لیست بیشتر سلیقه بود تا واقعیت.
اولین بازی که روایت سینمایی داشت Dragon’s Lair بود سال ۱۹۸۳ تای جایی که اطلاع دارم
اولین مورد شوتر کنسولی بازی golden eye 007 نینتندو بود که نشون داد بازی شوتر رو کنسول باید به چه شکلی باشه
هیلو با ارائه استاندارد های جدید ، چندین پله شوتر های کنسولی رو ارتقاء داد
البته بخش مولتی هیلو ، اولین بار در کنسول ها بود که شوتر مولتی پلیر ارائه شده باشه و به شکل بهینه باشه
بله درسته دوست عزیز⚘⚘
ممنون از نظر شما
بازی گلدن دو صفر ۷ هم بود قبل تر که اونم انقلابی بود
اما هیلو اومد این انقلاب رو بزرگتر کرد
Halo
Batman arkham و مبارزاتش
gears of war و کاورگیری بی نقصش
قبل از گیرز آف وار بازی هایی زیادی سیستم کاورگیری و شلیک از بالای سنگر داشتن مثل
کیل سوئیچ روگ تروپرز و …
مبارزات بت من رو قبول دارم
مقاله جالبی بود با عناوین داخل لیست موافقم هر چند که به تاریخ ویدیو گیم نگاه کنیم از این دست عناوین تعدادشون بیشتره مثلا برای نمونه بتسدا با سری الدر اسکرولز و تاثیر شگرفش بر ژانر نقش افرینی و اکشن ار پی جی و همچنین ویچر ۳ البته از دهه ۸۰ و ۹۰ خیلی میشه اثار بیشتری نام برد مثل دویل می کرای و سبک هک اند اسلش و یا تومب ریدر ۱ و دگرگونی کامل و تمام عیار سبک اکشن ادونچر و …..
به نظرم می شد نسخه اول دویل می کرای یا گاد اف وار هم اضافه کرد جزو اولین و بهترین بازی های هک اند اسلش بودند
اولین هک اند اسلش رو بعضی جاها گفتن پرنس آف پرشیا دو بعدی قدیمی
بعضی جاها هم گلدن اکسه سگا رو نوشتن
لیست خوبی اما جای چندین بازی مثل the elder scrolls iv oblivion که سبک نقش افرینی رو دگرگون کرد یا batman arkham asylum که ژانر ابرقهرمانی رو در بازیهای ویدیویی زنده کرد به شدت خالیه
کلا سری الدر اسکرولز از ماروویند به بعد به شدت تاثیر گذار بودن حتی بعد ۱۰-۱۵ سال
از سری اصلی، دگرفال سیستم خلق کرکتر جالبی داره
بنظر من Morrwind بهترین lore و RPG mechanics رو داره
و Oblivion بهترین Guild ها و بهترین DLC (شیورینگ ایلز) رو داره
اسکایریم هم بنظرم بهترین مپ، المان های سندباکس و ساید کوئست ها رو داره
درکل همه رو دوست دارم چون تاثیرگذار ترین سری عمرمه😁
خوب هر کس نظر شخصی خودشو داره منم تاحدودی با نظرت موافقم اما واقعا oblivion ساید کوئست هاش و داستانش از اسکایریم بهتر بود ( نظر شخصی )
به به خیلی هم عالی و همه هم بازی های شاهکاری بودند
فقط به نظرم بعضی از بازی ها رو میتونستید اضافه کنید اگه بشه
1-سوپر اسمش:اولین بازی قراردادی(یعنی اوردن شخص های معروف در یک بازی)
2-پابجی:اختراع سبک بتل رویال
3-ماریو آدیسی:نداشتن گیم اور که این استاندارد خیلی جالب خیلی کم استفاده شده
4-رد دد۲:استانداردی در ایجاد جهان طبیعی
5-سوپر متروید:اختراع سبک مترویدینیا
و موارد دیگر
درود
قطعا بازیهای دیگهای هم هستن که صنعت گیم رو حالا کم یا زیاد دچار تغییراتی کردن، اصلیترین دلیلی که باعث شده صرفا به این تعداد از بازیها اشاره کنیم وجود محدودیت در مقالات هستش، اگر عمری باقی باشه قسمت دوم این مقاله هم کار میکنیم تا بازی های بیشتری رو پوشش بدیم.
من با نداشتن گیم اور مشکل دارم ! بازی رو خیلی بچه گونه میکنه ، بخاطر همینه که خیلی از بازی های پلتفرمی اسون تر شدن
هر چی انقلاب تو صنعت گیم هست مدیون زلدا ۲۰۱۷ هست
حتی بازی های داخل لیست
اینا همه قبل ۲۰۱۷ اومدن xD
ها؟ 😐 زلدا ۲۰۱۷ انقلابیه ولی اینایی که اینجا اسمشون رو بردن همشون قبل از زلدا ۲۰۱۷ اومدن، دقیقا چجوری مدیون زلدا ۲۰۱۷ هستن؟ 😐
سفر در زمان
اینش رو دیگه از همبرگر بپرس
خود زلدا از اسکایریم الهام گرفته بود 😁😁😁
همشو موافقم جز ماینکرافت
ماینکرافت خودش کپی ایده های قبلی بود در صنعت مثلا چه تغییری داد؟؟
کلی بازی قدیمی ناشناخته به صورت غیر مستقیم به همین بازیا تاثیر گذاشتن ولی متاسفانه همه فقط معروف هاشو آدم حساب میکنن…
بتمن ارخام کجاست
مورد های دگم هس.
Gears of warتو سیستم کاورگیری ک هنورم رو دست این بازی نیس
Devil may cry پدر سبک هک اند اسلش
ی بازیم بود time shift فک کنم اولین بازی بود ک سیستم زمانی داشت و با زمان کار میکردی ک بعدن کوانتوم بریک و امثال اینا اومدن
بازی فوق العاده dark sectorک اسلحهتو پرتاب میکردی و بعد دوباره برمیگشت بهت نمدونم قبلشم همچین مکانیرمی بود یا ن ک الان تو گاد او وار داریم میبینیم
یعنی چی رو دست سیستم کاور گیریش نیست /: اونموقع نبوده ، ولی الان خیلی راحت میزنن رو دستش ، بهتر بود بگی پایع گزار کاور گیری تو بازی ها
منظورم اینه ک انقلابی ب پاکرد تو سیستم کاورگیری ولی خب الانم برا من لذت بخش ترین سبستم کاورگیری و دارع
dark sector عالی بود عالی
در مورد سیستم زمانی اگر منظورت اسلو تایمه اولیش فکر کنم مکس پین بود
هیلو:مبارزه متحول شد
یه چنتاشو میگم
تا قبل اون شما فقط حرکت میکردی و نمیتونستی ایم کنی و خود کنسول اینکارو میکرد تا هیلو اومد و سیستم امروزی و ایم اسیست رو اختراع کرد
تا قبل هیلو برا پرشدن نوار سلامتی باید بدنبال بسته سلامتی میبودی ولی هیلو تعریف کرد با دمیج نخوردن ج.ون.ت پر میشه
اولین شوتری بود که وسیله نقلیه داشت
هیلو تعریف کرد چجوری نا.رن.جک استفاده بشه(همون Gتو پیسی)
گرزم شنیدم منبع الهام کلی آیپی مثل آنچارتد بوده
الدرم خود کارگردان دراگون ایج اینکویزیشن ازش بعنوان انقلاب یاد کرده
جای سیستم شاک کن لوین، پدر ایمرسیو سیم هم خالیه
مرسی آقای باقریان
با بیشتر لیست موافقم
به نظرم
halo combat evolved
golden eye 007
gears of war
batman arkham asylum
dmc 1
هم لایق حضور بودن
باز هم ممنون (:
Portal?
Counter?
Tloz botw یا Mario odyssey?
Nfs?
Gears of war?
حتی tomb raider?
تازه اینا انقلاب هایی در سطح ژانر به وجود آوردن وارد اونایی که زیر ژانر هارو دگرگون کردن مثل اسکایریم و مس افکت نمیشیم
بعد خدایی کالاف مدرن وارفر رو چه حسابی تو لیسته😐
انقلاب در بخش مولتی و بعد تیم فورترس و کانتر پشمن؟
انقلاب تو بخش کمپین و هیلو پشمه؟
هر جوری و از هر وری حساب میکنم جاش تو لیست نیست ، توضیحی هم که دادید اصلا قانع کننده نیست
یا مثلاً سیستم شاک که اومد ایمرسیو سیم رو ایجاد کرد کلا!
کسلوانیا و متروید که اومدن مترویدوانیا رو ایجاد کردن
روگ که سبک روگ لایک رو ابداع کرد
حتی اینجا میتونه جای فارنهایت هم باشه!
شدیدا با سیستم شاک موافقم. اولی که برای اولین بار recorded voice lines داشت و دومی که ژانر Immersive sim رو خلق کرد.
متروید هم که باعث خلق یه ژانر کامل و شاهکاری مثل Hollow knight شد
باهات کاملا موافقم ، بنظرم بهتره مقالع بخش های بعدی هم داشته باشه
درود
قطعا بازیهای دیگهای هم هستن که صنعت گیم رو حالا کم یا زیاد دچار تغییراتی کردن، اصلیترین دلیلی که باعث شده صرفا به این تعداد از بازیها اشاره کنیم وجود محدودیت در مقالات هستش، اگر عمری باقی باشه قسمت دوم این مقاله هم کار میکنیم تا بازی های بیشتری رو پوشش بدیم.
چرا حرص میخوری برادر من:)
بارسا باخت ، یونایتد باخت ، سیتی باخت ، اعصابم ریخته بهم😂
خب پس کاملا حق داری😂 منم یونایتدی هستم
کومان اخراج شد
شاد باش😊
آره الان دیدم
ایشالله خبر اخراج سولسشر😂
نه نه ولش کن
ژاوی داره میاد😐
به هم نخندیم…
همه با هم به منچستر بخندیم😁(جفتشون)
خدایی خنده هم داشت وضهیت تیم
فقط پیش بینی پل اسکولز که بعد آتالانتا گفته بود تیم از لیورپول تو نیمه ی اول چهار تا میخوره XD
بازیی هایی مثل هیلو و جیمز باند ۰۰۷ هم ژانر شوتر رو خیلی متحول کردن
سری واچ داگز هم ایده جدیدی بود که شخص رو در نقش هکر قرار میداد
فورزا هم میتونست توی لیست باشه چون واقعا ژانر ریسینگ رو متحول کرد.
ببین ،، واچ داگز خودش از ازادی جی تی ای الهام گرفته ، اینکه میتونی تو بازی هک کنی چیز جدیدیه فقط ، یادمه اولین تریلر ها و پوستر های بازی میگفت :گشت و گذار تو لوس انتوس بس است (:
خب منظور منم همون بود
کمتر بازیی گیمر رو در نقش هکر قرار میدن
Where’s my babe?
دیمونز سولز را میشه حذف کرد و به جاش مثلا deus ex را اورد.
به چالش و سختی باشه که کلی بازی سخت قبل این بوده.از این هم به مراتب سخت تر
خسته نباشید.جای هیلو و گیرز و متروید و الون این د دارک هم تو این لیست خالیه.لطفا بیشتر از این دست مقاله ها کار کنین.
Wolfenstein 3D اولین شوتر تاریخ هست
البته DOOM خیلی این سبک جا انداخت
داخل لیست بازی بازی لست ۲ میبود که نابینا هم میتونن یک بازی ویدئویی رو تجربه کنن
در مورد بازی شوتر هم اولین بازی ولنشتاین بود برای سال ۱۹۸۱ و مثل اینکه نسخه ۱۹۹۲ بیشتر معروفه دوم بعدش اومد
تازه فکر کنم قبل از اون هم بازی شوتر اول شخص داریم
از نظر من همون بازی اول گاد آف وار و جمله اول کچل دوست داشتنی صنعت گیم را دچار تحول کرد. هنوز ک هنوزه جمله اول کریتوس در گیم رو یادمه: خدایان الیمپوس مرا رها کردند.
The gods of Olympus abandoned me
سری Elder scrolls از Morrowind تا Skyrim
سری System shock و Dues Ex
سری Baldur’s gate، KOTOR و Dragon age
عنوان vampire the masquerade bloodlines
سری Doom و Metriod
عنوان Halo CE و Portal
حقیقتا نمیفهمم چرا COD توی این لیست هست وقتی این ها نیستن 😑
در مورد بازیا میشه چندین عنوان هم اضافه کرد از جمله الدر که نقش افرینی رو چندین گام جلو برد. از جمله گاد ۴ که بهترین ریبوت بود و نشون داد ریبوت باید چطور باشه. ایول ۲ ریمیک بهترین ریمیک که اصلا نشون داد ریمیک باید چطوری باشه😂 و DMC که ژانر هک اند اسلش رو تکون داد.
و … خیلی چیزا هست که در ذهنم نیست
استارفیلدم بیاد ببینیم باز این ژانر رو تکون میده یا خیر.
توی لیست تان جای خیلیا خالیه
مکس پین
گاد آف وار ۲۰۱۸
هیلو کامب ایوال
گیرز آف وار ۱
لیدل بیگ پلانت
و خیلیا دیگه ….
دیدن wow اینجا و اینکه الان به چه روزی افتاده دلمو میشکنه
ممنون اقای باقریان مقاله ی خوبی بود خسته نباشید
مقاله بسیار خوبی بود اما جای مورتال کمبت و استریت فایتر و میرور اج خالی بود
جالب بود
ممنون
ولی جای چندتا بازی خالیه
مثلا الدر که تحول بزرگی توی ژانر نقش افرینی ایجاد کرد یا بتمن ارکهام اسیلوم. یادمه ۶ سال پیش بود رفتم دیسک ارکهام سیتی و ارکهام اسیلوم رو یه هفته اجاره کردم به خاطر اینکه فکر میکردم شاید خوشم نیاد ولی اول که ارکهام اسیلوم رو بازی کردم دهنم باز مونده بود! یه روز مونده بود تا مهلت تموم شه دلم نیومد تموم نشده بدمش رفتم پولشو دادم خریدم. اولین بازی ابرقهرمانی شاهکاری بود که بازی کردم. اصلا اون مبارزات هک ان اسلش خفنش و لول دیزاین عالیش اونم یه بازی ابرقهرمانی تازه با یه داستان فوق العاده!!!
به نظرم رددد ۲ رو هم میشه توی لیست جا داد. به خاطر اون دنیا و حیات وحش طبیعی و خفنش میگم
اخه اصلا کی فکر چنین چیزی رو میکرد؟
بعدشم پس کو کانتر؟؟؟ اینکه کانتر تو لیست نیست توهین حساب میشه اقای باقریان😀
بنده یه زمانی معتاد سورس بودم😁
گیمیر نیستی اینارو بازی نکرده باشی…!
عناوینی مثل فارکرای و اساسینسزکرید با وجود اینکه اخیرا به شدت تکراری شدند اما در زمان عرضه اولین نسخه تحولات مهمی در صنعت گیم ایجاد کردند.همچنین جای بازیهایی مثل مکس پین، مافیا و Need for Speed در این لیست خالیه.
واقعا بازی Doom رو دوست دارم اما خیلی بهش بی محلی میشه
الان مثلا دوستام اصلا اسم این بازی رو نمیدونن بعضیا هم مسخره م میکنن که دووم بازی میکنم