کدام بازیها بهترین پارکور را به نمایش میگذارند؟ هیجان پارکور در دنیای گیم
سالها است که سازندگان برای جذابیت هرچه بیشتر آثار خودشان از سیستم پارکور استفاده میکنند و این مورد را در عناوین بسیاری دیدهایم. اگر بخواهیم پارکور را توصیف کنیم، باید بگوییم که پارکور یعنی عبور از موانع در سریعترین زمان، با استفاده از بهترین و روانترین حرکات ممکن که میتوان گفت از همان ابتدای ظهور بشریت بدون آنکه بدانیم پارکور چیست، از این حرفه استفاده میکردیم. اما بیایید از این تعاریف خشک بگذریم، در اصل حرفه پارکور توسط سربازی فرانسوی به نام ریموند بل (Raymond Belle) پایهگذاری شد، این سرباز فرانسوی به دنبال راهی بهینه برای تعقیب و فرار بود که پارکور را جواب این خواسته میدانست، بعدها پسر ریموند، یعنی دیوید بل (David Belle) این حرفه را گسترش داد و نام پارکور را بر روی آن نهاد. ما نیز در ادامه مقاله به سراغ عناوین و فرنچایزهایی رفتهایم که پارکور را به بهترین شکل ممکن در خود جای دادهاند و قصد داریم آنها را خدمت شما معرفی کنیم. لازم به ذکر است که بعضی از عناوین این لیست صرفا به ارائه پارکوری که در واقعیت شاهدش هستیم نپرداختهاند و سیستم پارکوری که در آنها قرار داده شده اندکی از واقعیت به دور است و رنگ و بوی آرکید دارد.
Mirror’s Edge
سری Mirror’s Edge را نمیتوان یک عنوان بینقص و فوقالعاده دانست، با این حال، برای افرادی که به دنبال یک بازی با سیستم پارکور بینظیر هستند، Mirror’s Edge میتواند یکی از اصلیترین گزینهها باشد. داستان بازی شما را به آیندهای نهچندان زیبا میبرد، زمانی که گروهی به نام Runners وظیفه انتقال پیامهای مخفی را بر عهده دارد و اعضای این گروه باید بدون اینکه کسی متوجه شود پیغامها را در سریعترین شکل ممکن بین فرستنده و گیرنده منتقل کنند. شما هم در نقش Faith، که یکی از اعضای این گروه محسوب میشود قرار دارید و باید از طریق تواناییهای او پیغامها را به دست گیرنده برسانید.
اما توانایی اصلی Faith چیست؟ درست حدس زدید، پارکور! مهمترین و جذابترین ویژگی بازی مربوط به سیستم پارکور آرکید مانند و هیجانانگیز آن است. جابهجایی بین ساختمانها، عبور از موانع، پریدن از ارتفاعهای بلند و هرچیزی که از پارکور میخواهید را در بازی Mirror’s Edge پیدا خواهید کرد. شاید در بازی محیطهای جذاب و خاصی نبینیم و گیمپلی بازی هم دچار کمبودهای غیرقابل انکاری میباشد، اما نمیشود از سیستم پارکور این بازی ایراد خاصی گرفت و عاشقان پارکور قطعا از تجربه این سری لذت خواهند برد.
Titanfall
Titanfall عنوانی است در سبک شوتر اول شخص با یک گیمپلی سریع و هیجانانگیز که خوراک گیمرهایی است که به دنبال مبارزات سریع و هیجانانگیز هستند و میخواهند یک بخش مولتیپلیر بینظیر را تجربه کنند. نسخه دوم از بازی Titanfall، علاوه بر بخش مولتیپلیر، دارای بخش داستانی هم میباشد، البته نمیتوان گفت تمرکز اصلی سازندگان بازی بر روی این بخش بوده، زیرا داستان عنوان فوق ضعفهای زیادی دارد و بسیار کوتاه است و شما به هرحال برای نهایت لذت بردن از بازی باید به سراغ بخش مولتیپلیر و آنلاین بازی بروید که بدون شک همهی ما میدانیم Titanfall 2 در این زمینه فوقالعاده است.
پارکور در این بازی با آن چیزی که در دنیای واقعی میبینید فاصله دارد و در بازی Titanfall 2 شما شاهد سیستم پارکوری بدون محدودیت هستید که شباهتی با واقعیت ندارد، البته منطقی نیز هست، شما با رباتهای عظیمالجثه که نمیخواهید از یک دیوار کوتاه بپرید و انتظار دارید هیچ محدویتی در بازی وجود نداشته باشد. در بازی Titanfall 2 قادر هستید صدها متر به هوا بپرید و هر کار خاصی که میخواهید انجام دهید و از پارکور استفاده کنید تا در مبارزات شانس بیشتری برای برنده شدن داشته باشید. حرفهای شدن در این بخش مساوی است با سادهتر شدن کار شما و لذت بردن بسیار بیشتر از تجربه بازی.
Dying light
عنوان Dying light، اثر استودیوی بازیسازی Techland همانند دیگر عناوین زامبیمحور شما را به دنیایی میبرد که از گوشه و کنار آن زامبی میبارد و وقتی که Dying light را تجربه میکنید، زمان زیادی برای استراحت کردن ندارید و باید همواره در حال فرار کردن از دست زامبیها باشید و آنها را بکشید. در این عنوان شما در نقش ماموری به نام کایل قرار میگیرید و در شهر Harran در میان یک جنگ داخلی بین دو گروه Runner و Bandit قرار دارید.
داستان بازی شاید به تنهایی نتواند آنطور که باید شما را جذب کند، اما به لطف گیم پلی بازی، بهخصوص پارکور جذاب، قطعا Dying light میتواند یک عنوان سرگرمکننده برای شما باشد. پارکور در این بازی نقش بسیار مهمی را ایفا میکند و پریدن بین دو ساختمان، بالارفتن از اجسام مختلف و … به بهترین شکل ممکن پیادهسازی شدهاند و استفاده از آنها بسیار لذتبخش و کاربردی میباشد. پارکوری که در این عنوان میبینید از آرکید دور بوده و بیشتر باید آن را واقعگرایانه بدانیم، زیرا شما نمیتوانید هرکاری که دلتان خواست انجام دهید و دست به کارهای عجیب و غریب بزنید، به هرحال باید گفت که پارکور عضو جدا نشدنی بازی Dying light است و این بازی قطعا لیاقت حضور در این لیست را دارد.
Ghostrunner
دنیای بیرحم، تاریک و خشن، دنیایی که حتی از آخرالزمان هم عبور کرده و در دورهای عجیب و ترسناک بهسر میبرد، این تنها توصیفی کوتاه از دنیای بازی Ghostrunner بود، اثری از استودیوی One More Level که در ژانر اولشخص و اکشن ساخته شده و از المانهای سایبرپانک و مخصوصا پارکور به خوبی استفاده کرده است تا تجربهای خاص را برای گیمرها به ارمغان آورد. در این دنیا شخصی به نام Mara پادشاهی را در دست دارد و به بیرحمانهترین شکل ممکن حکومت میکند. گروهی که از این اوضاع دیکتاتوری خسته شدهاند برپا میخیزند و تصمیم میگیرند تا پادشاه ظالم را از بین ببرند تا بتوانند از کورسوی امیدشان برای ادامه بقا بیبهره نمانند.
گیمپلی بازی بسیار سریع و هیجانانگیز طراحی شده و استفاده از پارکور در بازی اقدام هوشمندانهای از سوی سازندگان بوده است که باعث شده اثرشان خیلی بیشتر از عنصر هیجان استفاده کند. پارکور در این بازی با پارکوری که در واقعیت میبینید اندکی متفاوت است و باید آن را یک پارکور آرکید دانست. شما میتوانید از قدرت ریسپاون و شیفت کردنهای سریع استفاده کرده تا از دیوارها بالا بروید و از مسیرهای ترسناک و خطرناک این دنیای بیرحم عبور کنید.
Assassin’s Creed
دیگر Assassin’s Creed را همهی گیمرها حتی افرادی که چندان اهل بازیهای ویدیویی نیستند میشناسند و حداقل اسمش را شنیدهاند. عنوانی که شما را در نقش یک قاتل حرفهای از فرقه Assassin’s قرار میدهد. در اولین نسخه از این سری ما کنترل شخصیت الطائر را دست داشتیم و در سهگانه اتزیو در نقش شخصیت دوستداشتی اتزیو به تجربه این بازی پرداختیم، اما این پایان ماجرا برای این فرنچایز دوستداشتنی نبود و همچنان شاهد انتشار نسخههای جدیدی از این سری هستیم که در سه نسخه اخیر سبک و سیاق بازی به کلی تغییر کرد و عملا Assassin’s Creed تبدیل به یک اثر نقشآفرینی محض تبدیل شد، اما با وجود کلی تغییرات عظیم در بازی، چیزی که هیچوقت از این سری حذف نشد و همیشه در بهترین حالت ممکن آن را در عناوین این سری دیدیم، سیستم پارکور بینقص آن بود.
میتوان گفت سری Assassin’s Creed باعث شد که پارکور به یکی از ویژگیهای مهم در بازیهای امروزی تبدیل شود و استانداردهای آن را چندین پله ارتقا داد. وقتی دیگر بازیسازان استقبال فوقالعاده گیمرها از پارکور را در بازیهای این سری دیدند، تصمیم گرفتند که خیلی بیشتر از قبل به این حرفه جذاب بها بدهند. گل سر سبد سری Assassin’s Creed را در زمینه پارکور باید Assassin’s Creed Unity دانست که بدون هیچ اغراقی میتوان گفت که پارکور در این بازی بینقص است و به قدری جذاب پیاده سازی شده که میتوانید تنها ساعتها در شهر به گشت و گذار بپردازید و در استفاده از پارکور لذت ببرید.
Vector
شاید وجود Vector در این لیست اندکی دور از ذهن بهنظر برسد، اما پارکور در این بازی به قدری جذاب و حرفهای پیادهسازی شده است که تصمیم گرفتیم به این عنوان خوشساخت هم اشارهای داشته باشیم. اولین نسخه از عنوان Vector که اتفاقا از نسخه دوم آن هم بسیار بیشتر مورداستقبال قرار گرفت، یکی از بهترین و سرگرم کنندهترین بازیهای پلتفرم گوشیهای هوشمند تلقی میشود که سالها است از زمان عرضهاش گذشته و همچنان از ارزش تجربه بالایی برخوردار بوده و میتواند شما را سرگرم کند.
انیمیشنهای بازی Vector با گذشت تقریبا ۹ سال از عرضه بازی همچنان بینقص و زیبا بهنظر میرسند و طراحی مراحل به صورت هوشمندانهای صورت گرفته تا از تمامی حرکات پارکور و ویژگیهای گیمپلی استفاده کنید. بازی دارای چندین مرحله مختلف و جذاب است که به اتمام رساندن آنها زمان زیادی از شما نخواهد گرفت، اما قطعا در همین زمان کوتاه هم از بازی و سیستم پارکور آن لذت میبرید. اگر با گوشیهای خود به تجربه عناوین مختلف میپردازید، به هیچ وجه نباید Vector را از دست بدهید.
Dishonored
عناوین استودیوی آرکین به خاص بودن معروف هستند و در اکثر بازیهای ساخته شده به دست این استودیو شاهد آزادی عمل بسیار بالایی در پیشبرد مراحل هستیم و میتوانیم از استراتژیهای مختلفی برای اتمام یک ماموریت استفاده کنیم. یکی از مواردی که باعث شده است سری Dishonored از جذابیت بالایی برخوردار باشد، سیستم پارکور خاص و جذاب آن است. شما در این بازی میتوانید با استفاده از قابلیتهای مختلفی همانند ریسپاون و شیفت کردنهای سریع از پارکور استفاده کنید تا به قسمتهای مختلف محیط بازی دسترسی داشته باشید.
این بخش از گیم پلی بازی در هردو نسخه اصلی این سری از جذابیت بسیار بالایی برخوردار است و Corvo، شخصیت اصلی عنوان فوق به خوبی میتواند از قابلیتهای پارکور و ویژگیهای مختلف بهره ببرد. استفاده از پارکور در این بازی چندان کار آسانی نیست و نمیتوانید در آن انتظار حرکات عجیب و به دور از واقعیت را داشته باشید، سنگینی حرکت شخصیت اصلی در هنگام بالارفتن از اجسام، پریدن و … کاملا ملموس بوده و حس واقعگرایانهای را به شما منتقل خواهد کرد که در کمتر عنوانی شاهدش هستیم.
Stride
Stride نام عنوانی واقعیت مجازی است که تمرکز اصلی آن بر روی نمایش پارکور میباشد و شباهتهای زیادی با عنوان Mirror’s Edge دارد. شما این بازی را در شهری که در حال فروپاشی است شروع میکنید، منابع مهم در حال اتمام هستند و هرکسی به دنبال بقای خودش میباشد و کسی به دیگری رحم نمیکند. این شهر به یک قهرمان برای نجات پیدا کردن نیاز دارد و شما باید آن قهرمان باشید. پس بازی را شروع کرده و این شهر را از این وضع خطرناک خارج کنید.
پارکور اصلیترین بخش بازی است و بدون شک تجربه پارکور ناب از طریق یک بازی واقعیت مجازی میتواند جذاب باشد. پارکور در عنوان فوق تلفیقی از آرکید و واقعیت را به نمایش میگذارد و میتوانید توقع حرکات عجیب و هیجانانگیز زیادی داشته باشید که به بازی جذابیت بسیار بالایی بخشیده است. با اینکه سازندگان بازی، یعنی JoyWay نتوانستند بازی Stride را در زمینههای مختلف بینقص ارائه کنند، اما نمیتوان منکر جذابیت تجربه پارکور از طریق واقعیت مجازی شد.
Prince of Persia
Prince of Persia یکی از قدیمیترین و خاطرهانگیزترین فرنچایزهای دنیای بازیهای ویدیویی است که سالها است یوبیسافت آن را فراموش کرده و ما گیمرها هم زمان زیادی است که در انتظار عرضه نسخه جدیدی از این سری جذاب هستیم که بهنظر نمیرسد به این زودیها به خواسته خودمان برسیم. به هرحال عناوین زیادی در گذشته از سری Prince of Persia شاهد بودیم که در تمامی آنها پارکور عضو جدانشدنی بازی محسوب میشد و همیشه هم به شکل بینقصی در بازی وجود داشته است.
در بین تمامی عناوین این سری، میتوان بازی Prince of Persia: The Sands of Time را یکی از بهترینها دانست که از سیستم پارکور فوقالعادهای برخوردار بوده و پریدن از روی اجسام، حرکت بر روی دیوار، تاب خوردن و تمامی حرکاتی که در پارکور وجود دارد را در این بازی شاهد هستیم و استفاده از آنها بسیار لذتبخش است. شاید بازیهای Prince of Persia در زمینه مبارزات بعد از مدتی تکراری شوند و مشکلات دیگری داشته باشند، اما در مجموع نمیتوان فوقالعاده بودن سیستم پارکور این سری بازی را نادیده گرفت و گیمرهایی که عناوین این سری را تجربه کردند قطعا با این موضوع موافق هستند.
Watch dogs
بهنظر میرسد که یوبیسافت علاقه خاصی به گنجاندن پارکور در بازیهای خودش دارد و یکی دیگر از عناوین این استودیو که از سیستم پارکور استفاده میکند Watch dogs 2 نام دارد. نسخه اول این سری نیز از پارکور بهره میبرد، اما در دومین قسمت از این سری پارکور نقش پررنگتری به خود گرفت و بهبودهایی داشت که استفاده از آن را بسیار لذتبخش میکرد. میتوان گفت Watch dogs 2 یکی از واقعگرایانهترین سیستمهای پارکور را در دنیای بازیهای ویدیویی دارد، در این بازی نمیتوانید توقع حرکات آرکیدگونه را داشته باشید.
با Watch dogs 2 میتوانید از روی اجسا بپرید، موانع را رد کنید، سر بخورید، با حرکات نمایشی جذاب از ارتفاعات به پایین بپرید و دهها کار دیگر را انجام دهید که همهی آنها به شکل مناسبی در بازی پیادهسازی شدهاند. Watch dogs 2 در زمینه داستان نسبت به نسخه اول خودش از جذابیت کمتری برخوردار بوده و مشکلاتی همچون شخصیتپردازی ضعیف به آن لطمه زیادی وارد کرد است، بعضی از باگها و مشکلات فنی نیز باعث آزار گیمرها شده بود، اما به هرحال Watch dogs 2 یک عنوان سرگرم کننده بوده و از سیستم پارکور نزدیک به واقعیت برخوردار میباشد که تجربه بازی را جذابتر کرده است.
پر بحثترینها
- بازیگر شخصیت اصلی Intergalactic نیل دراکمن را خدای بازیهای ویدیویی میداند و از همکاری با او هیجانزده است
- رکورد دیسلایک تریلر Concord توسط Intergalactic در یوتیوب شکسته شد
- ناراحتی کارگردان Black Myth: Wukong بابت نبردن جایزه بهترین بازی سال
- رئیس ناتی داگ: تست بازیگری Intergalactic به اندازه انتخاب بازیگر نقش الی شگفتانگیز بود
- بازیهای انحصاری کنسولی بیشتری از پلی استیشن برای Xbox عرضه خواهند شد
- مدیرعامل ناتی داگ: Intergalactic دیوانهوارترین ماجراجویی ما است
- ظاهراً تریلر معرفی Intergalactic: The Heretic Prophet به تاریخ عرضه آن اشاره دارد
- دیجیتال فاندری تریلر Intergalactic را از نظر بصری شگفتانگیز توصیف میکند
- گپفا ۲۵؛ تریلرهای مورد علاقه شما از مراسم The Game Awards 2024
- منبع داخلی: دوران عناوین انحصاری ایکس باکس به پایان رسیده است
نظرات
خسته نباشید آقای باقریان. عکس آرنو را توی مقاله دیدم دوست داشتم یک نسخه بسازن که شی و آرنو با هم میجنگن. اساسین روگ یکی از بهترین اساسین ها برای من هست فقط یکی از مشکلاتش که خیلی بهش ضربه زد خیلی شبیه بلک فلگ بود.
روگ اولین اساسینی بود که بازی کردم(ببخشید دیر وارد سری اساسین شدم😅البته داستان قبلیارو کامل میدونستم) و باید بگم خیلی خوب بود اگر قبل از بلک فلگ منتشر می شد یا تو هایپ یونیتی قرار نمی گرفت خیلی بیشتر ازش استقبال میشد.داستانشم متفاوت و خوب بود
شخصیت پردازی شی عالی بود.
هیچ وقت نسخه اول اساسین رو فراموش نمیکنم پارکور خیلی واقعی تری نسبت به بقیه نسخه هاش داشت.
یونیتی هم داشت
آره یونیتی هم پارکور های قشنگی داشتش ولی نسخه یک یه چیز دیگه بود
سرعت بالا رفتن از ساختمونا و سنگینی بالا رفتنش حس میشد اما تو بقیه همین جور یه کله از ساختمون بالا میرفتن با سرعت ۲۰۰ تا😂😂
بله ۳ هم پارکور های خوبی داشت ولی من ۱ رو بازی نکردم برادر هود هم پارکور های باحالی داشت
یونیتی خدای پارکور بود واقعا البته نسخه اولش شروع کننده اش بود ۳ هم پارکور خیلی خوبی داشت ولی به نظرم تو یونیتی کامل شد
به جرات میتوان گفت عظیم ترین بازی تمام دوران از نظر پارکور و پلتفورمینگ چیزی نیست جز prince of persia.
سلام
ممنون برای مقاله عالی بود
تک تک بازی های لیست فوق العاده هستند از همه لحاظ مخصوصا پارکور
فقط mirrors edge و stride رو بازی نکردم ولی mirrors edge رو حتما بازی میکنم
به نظرم کامل ترین و بهترین سیستم پارکور رو سری assassins creed دارند (عکس ارنو رو که دیدم حالم گرفته شد حیف شد یوبیسافت باید یه شانس دیگه به این بازی میداد به نظر من که میتونست بهترین بازی سری بشه در کنار حماسه اتزیو و اینکه بعد این قسمت بود که سری کم کم از ریشه ها دور شد ) ولی بازی ای که بیشتر از بقیه حس پارکور رو منتقل میکنه به نظرم dying light هستش که بی صبرانه منتظر نسخه دومش هم هستم.
الان بازی کردن mirror edge تو ذوقت میزنه به نظرم جاش یه بار دیگه ghoat runner و بزن😉
واقعا؟
ghost runner همون یبارش کافی بود (البته فعلا) خیلی بازیه سرگرم کننده و جالب و البته سختیه
Mirror edge و ۲ شو که اسمش یه چیز دیگه بود من بازی کردم اصن حس خوبی بهم نداد چیزی که تو ghost runner داد و باید تو اون بازی میزاشتن به نظرم بازی میخوای درست و حسابی سرگرم شی تا ابد بازی کنی و حال کنی به نظرم بشین hades و بازی کن خیلی سرگرم میکنه آدمو
کاملا موافقم یونیتی فوق العاده بود ولی قربانی باگ هاش شد
یکی از تنها بازی های سری بود که بالای سه بار بازیش کردم.
من به شخصه ادیسه و یونیتیو روگ رو از همه بیشتر دوس داشتم
تایتان فال و اساسین و پرنس و دایینگ لایت علاوه بر اینکه پارکور عالی دارند، دارای گیم پلی و داستان جذاب و عالی هم هستند همچنین هرکدوم سبک های خودشون رو هم دارند.
این چهار بازی بنظر من بهترین موارد پارکور هستند.
خسته نباشید از بس مقالات مفیدی دارید آدم نمیدونه چی بگه
بهترینش AC Unity بود که حدود ۳۰۰۰ انیمیشن پارکور داشت
در حالی که ۳ نسخه آخر سری رو هم ۱۰۰۰ تا هم انیمیشن پارکور ندارن
با اینکه لیست رتبه بندی نشده، اما باید گفت بازی mirror edge بر مبنای پارکور ساخته شده. باید به اولین بازی مهم در این سبک یعنی jet set radio اشاره میشد که تو زمان خودش خیلی بهش بها ندادن.
توی این لیست بیشترین بازیی ک من رو اذیت کرد گوست رانر بود
لعنتی فوق العاده سخته هم پارکورش هم مبارزاتش رسما دهنم صاف شد
بازی Dying light و Mirror’s Edge بهترین تجربه ی پارکور اول شخص رو داشتن بنظرم. Dishonored که عالیه ولی پارکور فوکس اصلی ش نیست
توی گیم های سوم شخص هم یونیتی بهترین پارکور رو داشت. بعد از اون همش پسرفت داشته.
وای چقدر حال میداد پارکور تو تایتان فال۲ قشنگ رو چند تا دیوار میدوییدیم
اساسین کرید هم که تو بیشتر نسخه ها پارکورش عالی بوده
بقیه رو بازی نکردم😢😢
واچ داگز۲هم خیلی سطح پارکورش بالا بود و تمام مکان های چندین نوع پارکور طراحی شده بود
ویکتورم تو موبایل بهم چسبید
هر چی یوبیسافت میسازه حتما توش پارکور هس
اول از همه دایینگ لایت بعدش واچ داگز ۲ و بعد از اون اساسینز کرید و در اینده نزدیک دایینگ لایت ۲
حقیقتا دایینگ لایت اگه به خاطر پارکورش نبود نگاهش هم نمیکردم😅
برای من بهترین بازی ها با مکانیزم پارکور اول Mirror’s Edge و بعد dying light هستن و کلا پارکور اول شخص یه حس و حال دیگه ای داره
Mirror’s Edge بالای ۴ بار تموم کردم و چقدر فضاسازی و دنیاش رو دوس داشتم ، استاد ea هم که با گند زدن به نسخه دومش باعث شد دیگه با این ip خداحافظی کنیم!
هیچکدوم. فقط sleeping dogs