۵ حملهی سایبری بزرگ در صنعت بازیهای ویدیویی
نقض قانون حفظ و حراست از دادهها، فاش شدن اطلاعات و سرقت اطلاعات شخصی از جمله حملات مخرب سایبری هستند که بازیهای ویدیویی همواره با آنها دست و پنجه نرم میکنند.
زندگی ما طی دو دههی اخیر به مرور زمان به فضای مجازی منتقل شده و این موضوع مسئلهی امنیت سایبری را به تدریج به یکی از اصلهای حیاتی تبدیل کرده است. حملات سایبریای که در مقیاس وسیع صورت میگیرند، معمولاً به هک یا تلاشهای DDoS منجر شده و این موضوع باعث خواهد شد تا اطلاعات محرمانهی مختلفی از شرکت قربانی فاش شوند. همچنین، شرکتهای بازیسازی نیز از این حملات در امان نبودهاند و چند سال اخیر موارد مختلفی از حملات سایبری به شرکتهای بزرگ بازیسازی گزارش شده است.
در این مقاله قصد داریم تا به جزئیات پنج حملهی سایبری مهم تاریخ بازیهای ویدیویی بپردازیم.
از کار افتادن شبکهی پلیاستیشن در سال ۲۰۱۱
مختل شدن شبکهی پلیاستیشن در سال ۲۰۱۱ را میتوان یکی از بزرگترین حملات سایبری تاریخ صنعت بازیهای ویدیویی قلمداد کرد. این حملهی سایبری منجر به از دسترس خارج شدن شبکهی پلیاستیشن به مدت یک ماه شد. در آن دوره، ۸۰ میلیون کاربر پلیاستیشن ۳ و PSP به این شبکه متصل بودند و این حملهی سایبری ممکن بود صدمات سهمگینتری به سونی بزند. در واقع، طی این حملهی سایبری دسترسیها به این شبکه مسدود شد و همهی اطلاعات خصوصی کاربران به سرقت رفتند.
همچنین، فاش شدن اطلاعات کارتهای بانکی متصل به شبکهی PSN نیز باعث شد تا این حمله به یکی از بزرگترین حملههای سایبری تاریخ تبدیل شود. در واقع، عواقب این حمله به قدری گسترده و وسیع بود که سونی علاوه بر شکایات بازیبازان با انتقادات و جریمههای سنگینی از سوی دولتهای مختلف روبرو شود. در نهایت، پس از گذشت حدود سه هفتهی سیاه برای سونی، بالاخره اوضاع به حالت عادی بازگشت.
نشت اطلاعات و دادههای الکترونیک آرتز در سال ۲۰۲۱
نشت اطلاعات و دادههای شرکت الکترونیک آرتز (Electronic Arts) از جمله تازهترین حملات سایبری قلمداد میشود که در صنعت بازیهای ویدیویی رخ داده است. در اوایل ماه ژوئن سال جاری میلادی تایید شد که هکرها موفق به ورود به سیستمهای شرکت الکترونیک آرتز شدند و اطلاعات مختلفی از جمله سورس کدهای FIFA 21 و موتور Frostbite را به سرقت بردهاند. در مجموع، بیش از ۷۸۰ گیگابایت از دادههای این شرکت که شامل کیتهای توسعهی نرم افزار برای پلیاستیشن و ایکسباکس میشوند طی این حمله به سرقت رفتند. البته، طبق اعلام الکترونیک آرتز هیچ یک از اطلاعات شخصی کاربران طی این حمله مورد سرقت قرار نگرفت.
هکرها پس از خریداری نشدن این اطلاعات در حراجیهای مربوطه، از شرکت الکترونیک آرتز درخواست باج کردند و با مخالفت این این شرکت روبرو شدند. سپس آنها این دادهها را به صورت عمومی منتشر کردند و هماکنون نیز این اطلاعات از سطح اینترنت قابل دریافت است. البته، با توجه به این موضوع که این حادثه اخیراً رخ داده است، به احتمال فراوان تبعات آن را در سالهای آتی خواهیم دید.
حملهی سایبری به کپکام به وسیلهی Ransomware در سال ۲۰۲۰
این مورد را میتوان ویرانگرترین حملهی سایبری تاریخ به کپکام (Capcom) قلمداد کرد. در ماه نوامبر سال ۲۰۲۰، گروهی از هکرها به وسیلهی یک نرمافزار تغییر آیپی قدیمی که بر روی یکی از کامپیوترهای شرکت کپکام نصب بود، موفق شدند تا یک Ransomware را وارد شبکهی کامپیوتری این شرکت کنند. این بدافزار، تمامی دسترسیها به کامپیوتر مورد حمله را تا زمان واریز وجه مشخص مسدود میکند. همچنین، طی این حمله اطلاعات فراوانی از این شرکت فاش شد. اطلاعات شخصی از جمله نام، آدرس و شماره تلفن بیش از ۱۵۰۰۰ کارمند پیشین و فعلی این شرکت طی این حمله به سرقت رفت و طبق اعلام کپکام، ممکن بود تا ۳۵۰،۰۰۰ نفر از این حمله آسیب جدی ببینند.
البته، هکرها حتی با در دسترس داشتن اطلاعات بانکی کارمندان کپکام، اقدام مخربی در این زمینه انجام ندادند تا روزهای رویایی این شرکت، کابوسوار نشود. علاوه بر این، این نشت دادهها منجر به افشای جزئیات فراوانی از بازیهای در حال توسعهی این شرکت شد و برنامههای چهارسال آیندهی آن در دسترس منابع مختلف خبری قرار گرفت.
هک شدن سرورهای ریوت گیمز در سال ۲۰۱۲
این حادثه را میتوان یکی از بدترین حملات سایبری که در نهایت به آسیب دیدن بازیبازان منجر شد قلمداد کرد. در واقع، قصد هکرها از هک کردن سرورهای ریوت گیمز (Riot Games)، نابود کردن اطلاعات بازیبازان عنوان League of Legends بود و برای مدتی طولانی این استودیو را در مقابل بازیبازان عصبانی این عنوان قرار داد. طی این حمله، صدها هزار نفر از بازیبازان عنوان مذکور اطلاعات محرمانهی خود از جمله نام، آدرس ایمیل، رمزهای عبور و حتی اطلاعات رمزگذاری شدهی کارتهای بانکی را فاش شده دیدند. همچنین، مبالغ هنگفتی که برخی از بازیبازان در این عنوان خرج کرده بودند نیز به دلیل حذف شدن حسابهای کاربری از سرورهای League of Legends کاملاً به هیچ و پوچ تبدیل شد.
از طرفی دیگر، این هک منجر به حملات DDoS متعددی شد. در نتیجهی این امر، اجرای بازی برای بسیاری از بازیبازان League of Legends غیر ممکن شد. البته، با اینکه یکی از اعضای این گروه هکر دستگیر شد، اما این اتفاق مجدداً برای این استودیو رخ داد.
حملهی سایبری به سیدی پراجکت در سال ۲۰۲۱
بدون تردید، سیاهترین دوران شرکت سیدی پراجکت (CD Projekt) سال گذشته رقم خورد و افت بیسابقهی ارزش سهام این استودیو و پروندههای قضایی به کلی آمار فروش Cyberpunk 2077 را تحت شعاع قرار دادند. اما درست زمانی که این شرکت در حال دست و پنجه نرم کردن با مشتریان عصبانی خود بود، مورد حملهی سایبری نیز قرار گرفت تا شرایط برایش سختتر شود. این گروه هکر موفق شدند تا طی این حمله مقادیر زیادی از دادههای سیدی پراجکت را به سرقت ببرند.
طی این حمله، سورس کد موتور رد انجین، دادههای فراوانی از بازیهای مختلف این استودیو، اسناد قانونی، اطلاعات منابع انسانی و مالی داخلی این شرکت به سرقت رفت. در بین این موارد، اطلاعات خصوصی کارکنان سیدی پراجکت نیز به چشم میخورد. در نهایت، پس از این که این گروه از شرکت مذکور درخواست باج کرد و با پاسخ منفی مواجه شد، تمامی موارد مذکور را در سطح اینترنت پخش کرد.
مثالهای بالا، از جمله مهمترین حملات سایبری تاریخ صنعت بازیهای ویدیویی بودند. به نظر شما کدام حملهی سایبری میتوانست در فهرست فوق جای بگیرد؟
پر بحثترینها
- گزارش: طراحی سختافزار پلی استیشن ۶ برخلاف نسل بعدی ایکس باکس، به پایان رسید
- حساب توییتر پلی استیشن باعث ترند شدن دوباره Bloodborne Remake شده است
- منبع داخلی: PS6 در سال ۲۰۲۷ عرضه خواهد شد + اطلاعات بیشتر
- شایعه: اطلاعات فاش شده از GTA 6 توسط کاربری که ادعا میکند چندین ساعت از گیمپلی را دیده است
- تحلیلگر: ناشران امیدوارند تا GTA 6 با قیمت ۱۰۰ دلار عرضه شود
- ۱۰ بازی متوسط که مخاطبان عاشقشان شدند
نظرات
خیلی عجیبه که از ۵ تا ۳ تاش تو ۲ سال اخیر بوده!
آخ آخ خاطرات پلی استیشن ۳ برام زنده شد اون موقع هکی بودیم میگفتیم حیف نمیتونیم آنلاین بازی کنیم 😑
یادمه اولین بازی افلاینی که انلاین بودنش اجباری بود یکی از سری های نید فور اسپید بود از اون موقع به بعد همه کم کم با انلاین اشنا شدن
اوهوم
من اولین بازی که رو ارزوم بود رو پلی ۳ بازی کنم گاد ۳ بود که خدا رو شکر تونستم بازیش کنم
ولی بعدش فهمیدند چه گندی زدن با همون نسخه ۲۰۱۵ 😑
دقیقا 👌
یه سوال: گیمفا رو که باز میکنم کروم گیر میده که سایت امن نیس و http قرمز شده و روش خط کشیده. تمای اپدیتهای گوشی رو انجام دادم باز درست نشد. الان مشکل از منه یا سایت؟! سرچ کردم گفت یا سایت مورد نظر گواهی ssl نداره یا لینک از جایی غیر معتبر داخل سایت فرستاده شده. الان مشکل از گوشی منه یا از سایت یا از لینکهایی هست که بچه ها میزارن؟! اگه کسی تخصص داره کمک کنه ممنون میشم
من هم امروز با خیلی از سایتها این مشکل رو داشتم
من فقط استرس اینو دارم یهو اندروید بازیش بگیره و کل گوشی رو از کار بندازه. نکنه گوشی ویروس بگیره.
فک نکنم مشکلی پیش بیاد
بعضی مواقع این طور میشه
افزونه HTTPS Everywhere رو برای مرورگرتون نصب کنید، مرورگر رو ببندید و مجددا اجرا کنید.
نتیجه رو اعلام کنید (چقدر “کنید”!😃)
البته این متد مختص کامپیوتر هست. برای گوشی نمیدونم افزونه قابل نصب هست یا خیر. لطفا جستجو “کنید”
مچکرم
این افزونه دیگه پشتیبانی نمیشه خود مرورگرا پشتیبانی میکنن لازم به افزونه نیست فقط باید تو مرورگر فعال بشه…
از این تشکر کنید
نه خیر ، برای من نوشته امنه علامت 🔒 زده
هک شبکه پلی استیشن تو اون یک ماه کذایی کابوسی تمام نشدنی بود. یاد آوری اون دوران هنوز هم برام عذاب آوره. ولی خدا رو شکر ختم بخیر شد.
سلام و احترام خدمت جناب آقای ابوالفضل مناف زاده . امیدوارم شب خوبی داشته باشید .
متأسفانه خبر سرقت اطلاعات محرمانه ی شرکت های فعال در عرصه ی بازی های ویدیویی بدترین در نوع خود برای بازی بازان می باشد ، علی الخصوص حمله ی چند وقت قبل به شرکت CDPR که شرایط سخت ایشان را بدتر از قبل رقم زد .
علی ایحال بازی بازان نیز همچون شرکت های حاضر در این عرصه از گزند سارقان فضای سایبری مصون نبوده اند .
بنا بر یک گزارش امنیتی منتشر شده از اپراتور بین المللی ارایه دهنده ی خدمات اینترنتی با نام Akamai Technologies در سال جاری و سال گذشته و در شرایط همه گیری میزان حملات سایبری در این صنعت به ۳۴۰ درصد افزایش پیدا کرده است .
این شرکت ارایه دهنده ی خدمات اینترنتی عنوان کرده است طی سال های اخیر ، صنعت بازی های ویدیویی از قبیل شرکت های توسعه دهنده و ناشرین و بازی سازان هدف اول حملات سایبری بوده اند و این مهم حکایت از این داشته که چقدر این شرکت ها و مصرف کنندگان محصولات ایشان در قبال این قبیل حملات آسیب پذیر هستند .
AKAMI عنوان کرده میزان افزایش حملات در صنعت بازی های ویدیویی به طور تقریبی در هر سال چیزی حدود ۴۱۵ درصد می باشد ، تا جایی که فقط در سال ۲۰۲۰ بیش از ۲۴۰ میلیون حمله را این شرکت گزارش کرده است .
شاید برای خواننده بد نباشد تا بداند میزان حملات سایبری به سایر حوزه ها به طور متوسط در هر سال رشدی ۲ درصدی داشته است ، حال آن که همانگونه که بالاتر به آن اشاره نمودم این میزان برای این صنعت در سال جاری به ۳۴۰ درصد رسیده است .
لازم به ذکر است گزارشات فوق صرفاً به جمعیت ۴ درصدی مصرف کنندگان AKAMI نسبت به ۶.۵ میلیارد مصرف کننده ی خدمات اینترنت مربوط می شود . حال خواننده می تواند به راحتی متوجه حجم عظیم این حملات گردد .
ارایه ی راهکارهایی از جمله جداسازی شبکه های متصل به اینترنت و شبکه های داخلی یکی از راهکارهای شرکت های بزرگ برای جلوگیری از سرقت های سایبری می باشد .
سلام دوستان ی سوال
آیا نسخه دایرکت کت بازی گاست و دث رو با اکانت ترکیبی میشه تجربه کرد؟
ینی نقشه ها و لباس های جدید برات باز میشه؟
یکی اون راکستار لعنتی رو هک کنه خدایی دلم خنک میشه😐🤦♂️
چرا راکستار؟؟ اگه بخاطره GTA میگی که مقصر اصلی خود پلیرها هستن که مثل خوره ها هنوز دارن تو سرورهای GTA V میچرخن تو می.رن بخون، اگه اندازه نوک سوزن گیمرها باهم متحد بودن و از وی میکشیدن بیرون تاحالا ۱۰ بار بود نسخه جدیدش اومده بود