افسانهی پلیاستیشن در سال ۱۹۹۴ و با اولین کنسول این خانواده که در ژاپن منتشر شد، آغاز گردید (سال ۱۹۹۵ هم عرضهی جهانی شد) و سبب شد تا امروز که حدود ۳ دهه گذشته است، پلیاستیشن تبدیل به محبوبترین برند گیم دنیا شود. کنسول پلیاستیشن ۱ در نسل پنجم، خانهای بود برای کلی شاهکار بینظیر که بین تمامی این بازیهای معرکه، عناوینی وجود داشتند که نامشان در ذهن ما حک شده و تا همیشه در یاد و خاطر ما باقی ماندهاند. در این مطلب دو قسمتی به سراغ ۲۴ بازی برتر کنسول Playstation 1 رفتهایم و قصد داریم کلی خاطرات عالی را برایتان زنده کنیم. این لیست به هیچ عنوان براساس ترتیب امتیاز متای عناوین نیست و بیشتر براساس محبوبیت بازیها بین بازیبازان در دنیا چیده شده است و البته نظر شخصی نویسنده نیز در آن کاملا دخیل است و ممکن است که نظر هر کدام از شما عزیزان در مورد ترتیب این عناوین و حتی قرار داشتن یا نداشتن برخی از آنها در این لیست، با بنده متفاوت باشد. بسیار خوشحال خواهم شد که به مانند همیشه در چنین مقالاتی، از نظرات و ترتیب قرار گرفتن بازیها برای شما نیز آشنا شوم و در این باره صحبت کنیم. همچنین لازم به ذکر است که در این مطلب، از هر سری بازی تنها یک عنوان که برترین بازی آن سری بوده است در لیست ما جای داده شده و از هیچ فرنچایزی، دو بازی مشاهده نخواهید کرد. در ادامه، شما را دعوت میکنم به مطالعهی قسمت دوم و پایانی مطلب برترین بازیهای کنسول Playstation 1.
مطالعه ی بخش اول مقاله
۱۲ – Tomb Raider
سازنده: Core Design
ناشر: Eidos Interactive
ژانر: Action-Adventure
پلتفرم مقصد: Sega Saturn ،MS-DOS ،PlayStation ،Mac OS ،N-Gage ،Pocket PC ،iOS ،Android
سال انتشار: ۱۹۹۶
امتیاز متا: ۹۱/۱۰۰
۱۱ – Tony Hawk’s Pro Skater 2
سازنده: Neversoft
ناشر: Activision
ژانر: Sport
پلتفرم مقصد: PlayStation ،Game Boy Advance ،Microsoft Windows ،iOS ،Nintendo 64 ،Dreamcast ،Game Boy, Xbox ،Classic Mac OS
سال انتشار: ۲۰۰۰
امتیاز متا: ۹۸/۱۰۰
بازی Tony Hawk’s Pro Skater 2 عنوانی در سبک ورزشی و اسکیتسواری بود که توسعه و انتشار آن را Neversoft (یک استودیوی زیر شاخهی اکتویویژن که البته بعدها با اینفینتی وارد ادغام شد و بعد از آن، هرگز سری Tony Hawk’s Pro Skater به روزهای خوب اولیهاش که توسط این کمپانی ساخته میشد، بازنگشت) و اکتیویژن عهدهدار بودند. این بازی طی سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۰ برای پلتفرمهای پرتعدادی از جمله PlayStation ،Game Boy Advance ،Microsoft Windows ،iOS ،Nintendo 64 ،Dreamcast ،Game Boy ،Xbox و Classic Mac OS منتشر شده است. Tony Hawk’s Pro Skater 2 بعد از انتشار به طور شگفتانگیزی عالی عمل کرد و توانست هم رضایت بازیبازان و هم تحسین منتقدین را به خود اختصاص دهد که نشان از باکیفیت بودن این عنوان داشت. این بازی شاهکار که امتیازات بسیار خوبی را از منابع مختلف دریافت کرده بود، نهایتا به کسب امتیاز متای ۹۸/۱۰۰ نائل آمد و تبدیل به یکی از چند بازی برتر در کل تاریخ بازیها در تمام سبکها شد!
در بازی، شما در نقش یک skateboarder حرفهای قرار میگرفتید که باید انواع وظایف مختلف را انجام میدادید تا به عنوان جایزه، پول بگیرید. با پولی که به دست میآوردید، میتوانستید قابلیتها و تواناییهای خود را ارتقا دهید، حرکات جدید بخرید و همینطور اسکیتهای زیبا و جدید خریداری نمایید. اغلب مراحل بازی به این شکل بودند که ۱۰ حرکت و وظیفهی مختلف را باید در طول دو دقیقه انجام میدادید که مثلا شامل پیدا کردن ۵ نامه که روی آنها نوشته شده “اسکیت” یا پیدا کردن برخی نوارهای مخفی در مرحله بودند. برخی مراحل دیگر هم به صورت رقابتی بودند که معمولا به صورت بخشهای یک دقیقهای بودند و در نهایت یک مدال به دست میآوردید که بسته به آن مدال، جایزهی نقدی دریافت میکردید. گیمپلی بازی به معنای واقعی کلمه جذاب بود و همه چیز را برای یک بازی ورزشی شبیهساز اسکیتسواری به طور کامل در اختیار داشت. در حقیقت بازی Tony Hawk’s Pro Skater 2، برترین بازی ورزشی تاریخ از لحاظ امتیاز قلمداد میشود که واقعا افتخاری بزرگ برای سازندگان بازی و شرکت اکتیویژن است. عنوان Tony Hawk’s Pro Skater 2 در مطلب امروز ما از برترین عناوین کنسول Playstation 1 در جایگاه یازدهم قرار میگیرد.
۱۰ – Chrono Cross
سازنده: Square (در آن زمان هنوز نام این کمپانی به Square Enix تغییر نیافته بود)
ناشر: Square
ژانر: RPG
پلتفرم مقصد: PlayStation
سال انتشار: ۱۹۹۹
امتیاز متا: ۹۴/۱۰۰
سری عناوین Chrono یکی از قدیمیترین و بزرگترین فرنچایزهای نقشآفرینی در دنیا محسوب میشوند که کار خود را از سال ۱۹۹۵ با بازی Chrono Trigger بر روی کنسول سوپر نینتندو آغاز کردند و در طول سالها تبدیل به یکی از بزرگترین و باکیفیتترین عناوین این سبک شدند. این فرنچایز همواره توسط شرکت خوشنام Square Enix (در قدیم Square نام داشت) ساخته و منتشر گردیده است. عناوین این سری محبوب تا به امروز شامل Chrono Trigger ،Radical Dreamers ،Chrono Cross و Chrono Break میباشند که در طول سالها برای پلتفرمهای مختلفی منتشر شدهاند و از سوی بازیبازان و منتقدین مورد تحسین قرار گرفتهاند. این عناوین تا به امروز جزو با کیفیتترین عناوین اسکوئر انیکس محسوب میشوند و در سال ۲۰۱۱ اعلام شد که دو بازی Chrono Trigger و Chrono Cross مجموعا ۵٫۳ میلیون نسخه در دنیا فروختهاند که یک رقم عالی محسوب میشود. یکی از بهترین بازیهای این سری، عنوان شاهکار Chrono Cross است که در این بخش از لیست، صحبت از آن است.
شاهکار خاطرهانگیز Chrono Cross که در ژانر نقشآفرینی قرار داشت، توسط Square (در آن زمان هنوز نام این کمپانی به Square Enix تغییر نیافته بود) ساخته شد و در سال ۱۹۹۹ توسط همین کمپانی برای پلتفرم پلیاستیشن منتشر گردید. Chrono Cross بعد از انتشار فوقالعاده عمل کرد و توانست هم رضایت بازیبازان و هم تحسین منتقدین را به خود اختصاص دهد که نشان از باکیفیت بودن این عنوان داشت. این بازی خوشساخت که امتیازات بسیار خوبی را از منابع مختلف دریافت کرده بود، نهایتا به کسب امتیاز متای ۹۴/۱۰۰ نائل آمد و تبدیل به یکی از برترین عناوین نقشآفرینی تاریخ شد. حتی ساندترک اصلی این بازی نیز که توسط Yasunori Mitsuda ساخته شده است جزو تحسینشدهترین و زیباترین موسیقیها در تاریخ بازیهای رایانهای محسوب میشود و نسخههای زیادی از آن تاکنون به فروش رفتهاند. عنوان Chrono Cross در مطلب امروز ما از برترین عناوین کنسول Playstation 1 در جایگاه دهم قرار میگیرد.
۹ – Street Fighter Alpha 3
سازنده: Capcom
ناشر: Capcom
ژانر: Fighting
پلتفرم مقصد: Arcade ،Dreamcast ،Game Boy Advance ،PlayStation ،PlayStation Portable و Sega Saturn (فقط در ژاپن)
سال انتشار: ۱۹۹۸
امتیاز متا: ۹۳/۱۰۰
۸ – Medal of Honor
سازنده: DICE Los Angeles ،DreamWorks Interactive
ناشر: Electronic Arts
ژانر: First-person shooter
پلتفرم مقصد: PlayStation ،PlayStation 3 ،PlayStation Portable
سال انتشار: ۱۹۹۹
امتیاز متا: ۹۲/۱۰۰
۷ – Castlevania: Symphony of the Night
سازنده: KONAMI
ناشر: KONAMI
ژانر: platformer-adventure action role-playing
پلتفرم مقصد: PlayStation ،Xbox 360 ،PlayStation 3 ،PlayStation Portable ،Sega Saturn
سال انتشار: ۱۹۹۷
امتیاز متا: ۹۳/۱۰
شاید باورتان نشود که از سری محبوب Castlevania تاکنون حدود ۴۲ بازی منتشر شده و آن را تبدیل به یکی از بزرگترین فرنچایزهای این صنعت کرده است. فرنچایزی که حول محور خانوادهی بلمونت (که خانوادهای از شکارچیان خونآشام هستند) و مبارزات آنها با دراکولا میگردد. بدون هیچ تردیدی بین تمام بازیبازان و منتقدین دنیا و کسانی که طرفدار سری عناوین کسلوانیا هستند، یک اتفاق نظر کامل در خصوص برترین بازی تاریخ این سری برقرار است و با وجود ۴۲ بازی گوناگون در این فرنچایز، تنها یک نام را به عنوان قدرتمندترین بازی سری میشنویم و آن عنوانی نیست جز شاهکار Castlevania: Symphony of the Night یا همان “کسلوانیا: سمفونی شب” که یک بازی بینهایت خاطرهانگیز برای بازیبازان قدیمیتر محسوب میگردد و بسیاری از ما ساعتهای خیلی زیادی را پای آن گذراندهایم. بازی Castlevania: Symphony of the Night عنوانی در سبک Platformer-Adventure و Action RPG بود که توسعه و انتشار آن را کونامی عهدهدار بود. این بازی در سال ۱۹۹۷ و سپس در طول سالهای بعدی، برای پلتفرمهای PlayStation ،Xbox 360 ،PlayStation 3 ،PlayStation Portable و Sega Saturn منتشر گردید. همچنین در نسل هشتم این بازی به همراه یک شاهکار دیگر این سری به نام Castlevania: Rondo of Blood، در قالب یک کالکشن ارزشمند، برای پلیاستیشن ۴ نیز عرضه شدند.
Castlevania: Symphony of the Night بعد از انتشار، بینظیر عمل کرد و بازخوردهای بازی نشان از باکیفیت بودن این عنوان داشت. این بازی خوشساخت که امتیازات بسیار خوبی را از منابع مختلف دریافت کرده بود، نهایتا به کسب امتیاز متای ۹۳/۱۰۰ نائل آمد و همیشه به عنوان برترین بازی این سری و یکی از بهترین عناوین دو بعدی تاریخ بازیها شناخته میشود. این عنوان دنبالهای مستقیم برای بازی Castlevania: Rondo of Blood محسوب میشود و داستان آن، ۴ سال بعد از اتفاقات بازی یاد شده روایت میشود. پروتاگونیست بازی در این نسخه آلوکارد است که از تابوت خود بر میخیزد تا قصر دراکولا را جستجو کند؛ قصری که بعد از ناپدید شدن Richter Belmont، دوباره ظاهر شده است. این نسخه یک انقلاب بزرگ در سری بود و اضافات بینظیری را به این فرنچایز افزود که شامل المانهای گشت و گذار و اکتشاف، طراحی مراحل کاملا غیرخطی و همینطور المانهای لذتبخش نقشآفرینی بودند. جالب است بدانید که در ابتدای عرضه، بازی اصلا موفق عمل نکرد، اما بعد از مدتی و با تحسین بینظیر منتقدین و نمرات شاهکار بازی، کاملا اوضاع عوض شد و تبدیل به یکی از موفقترین عناوین کونامی گشت. این بازی تا به حال القابی مانند “Sleeper Hit” و “Cult Classic” و همینطور “یکی از برترین بازیهایی که تاکنون خلق شده است” را از منابع و مراجع معتبر دریافت کرده و عنوانی بسیار محبوب در بین بازیبازان به حساب میآید. عنوان Castlevania: Symphony of the Night در مطلب امروز ما از برترین عناوین کنسول Playstation 1 در جایگاه هفتم قرار میگیرد.
۶ – Final Fantasy VII
سازنده: Square Enix
ناشر: Square Enix
ژانر: RPG
پلتفرم مقصد: PlayStation 4, PlayStation ،PlayStation 3 ،PlayStation Portable ،Android ،iOS ،Microsoft Windows
سال انتشار: ۱۹۹۷
امتیاز متا: ۹۲/۱۰۰
همواره و در طول تاریخ ۳۰ سالهی فرنچایز Final Fantasy، بازیهای این سری جزو برترین و محبوبترین بازیها بودهاند و دنیایی فانتزی و بسیار زیبا را به بهترین شکل طراحی کردهاند تا همه از شدت زیبایی این عناوین شگفتزده شوند. در واقع فاینال فانتری محبوبترین فرنچایز ژاپنی است که سالها با نسخههای مختلف خود، قلب طرفداران را به دست آورده است و شاهد شاهکارهایی از این فرنچایز بودهایم که جزو شیرینترین خاطرات بازیبازان مختلف در سراسر دنیا محسوب میشوند. بین عناوین این سری، عنوان شمارهدار هفتم و دهم، محبوبترین و برترین بازیها محسوب میشوند، ولی در نهایت نسخهی هفتم، محبوبترین است و آنقدر طرفدار دارد که باعث شد در نسل هشتم دوباره شاهد بازسازی کامل این بازی باشیم. بازی Final Fantasy VII عنوانی در سبک نقشآفرینی بود که توسعه و انتشار آن را اسکوئر انیکس عهدهدار بود. این بازی در سال ۱۹۹۷ و سپس در طول سالهای بعدی، برای پلتفرمهای PlayStation 4, PlayStation ،PlayStation 3 ،PlayStation Portable ،Android ،iOS و Microsoft Windows منتشر گردیده است. Final Fantasy VII بعد از انتشار کاملا موفقیتآمیز عمل کرد و این بازی خوشساخت که امتیازات بسیار خوبی را از منابع مختلف دریافت کرده بود، نهایتا به کسب امتیاز متای ۹۲/۱۰۰ نائل آمد و تبدیل به یکی از برترین عناوین نقشآفرینی تاریخ شد.
Final Fantasy VII روایتگر قصهی یکی از بینظیرترین شخصیتهای دنیای بازیهای رایانهای یعنی Cloud Strife است و حول محور مبارزات او به همراه گروه مقاومت AVALANCHE در برابر گروه فاسد Shinra megacorporation و رهبر آنها Sephiroth (که وی نیز یکی از محبوبترین نقشهای منفی در دنیای بازیها محسوب میشود) میگردد. در Final Fantasy VII طراحی تکتک بخشهای بازی از دنیای آن و محیط اطراف گرفته تا ریزترین المانهای شخصیتهای بازی و لباسهای آنها، به زیباترین شکل ممکن انجام شده است و شما را شیفتهی خود میکند. این بازی یکی از خوشگرافیکترین عناوین زمان خود محسوب میشد و با داستان عالی، گیمپلی فوقالعاده و گرافیک چشمنواز، موفق شد تا به یکی از خاطرهانگیزترین بازیهای نقشآفرینی بین بازیبازان تبدیل شود و تا همیشه در یاد و خاطر ما باقی بماند. طراحی ظاهری و صورت شخصیتها و لباسهای آنها و حرکت موهای آنها در زمان خود، بینظیر بودند و به قدری شخصیتهای اصلی بازی، زیبا و دوستداشتنی طراحی شدهاند که هر بازیبازی را شیفتهی خود میکنند. دنیای Final Fantasy VII بسیار وسیع و زیبا طراحی شده و انواع و اقسام محیطها و مناظر چشمنواز را میتوانستید در آن مشاهده کنید و همچنین نورپردازی نیز در این عنوان، سطح خیلی بالایی داشت. جالب است بدانید که یکی از عناوینی که در طول تاریخ بازیهای رایانهای بیشترین درخواستها از سوی طرفداران برای انتشار نسخهی بازسازی شدهی آن به سازندگان داده شده بود، همین شاهکار بینظیر و خاطرهانگیز Final Fantasy VII است. عنوان Final Fantasy VII در مطلب امروز ما از برترین عناوین کنسول Playstation 1 در جایگاه ششم قرار میگیرد.
۵ -Silent Hill
سازنده: KONAMI
ناشر: KONAMI
ژانر: Survival-Horror
پلتفرم مقصد: PlayStation و Game Boy Advance
سال انتشار: ۱۹۹۹
امتیاز متا: ۸۶/۱۰۰
۴ – Tekken 3
سازنده: Namco, Production I.G
ناشر: Bandai Namco
ژانر: Fighting
پلتفرم مقصد: PlayStation ،Arcade game ،Namco System 12
سال انتشار: ۱۹۹۷
امتیاز متا: ۹۶/۱۰۰
عناوین سری تکن واقعا تکن! بازیهایی که همیشه از جذابترینهای سبک مبارزهای در دنیا بوده و هستند و طرفداران بسیار زیادی را از زمان عرضهی نخستین نسخه تاکنون برای خود دست و پا کردهاند و جزو بازیهای مبارزهای بسیار محبوب و داری استایل هستند که طرفداران خود را همواره با نسخههای جدید، شادمان کردهاند. نکتهی خوب در مورد این عناوین آن است که همیشه یک کیفیت استاندارد را حفظ کردهاند و ممکن است گاهی در حد بینظیر ظاهر نشده باشند، ولی هیچگاه هم مانند یک فاجعه نبودهاند. از دلایل اصلی جذابیت در بازیهای سبک مبارزهای، شخصیتهای جالب و محبوب هستند که علاوه بر قدرت فیزیکی و مبارزات عالی و اجرای فنون مختلف، از نظر ظاهری و پیشینهی داستانی نیز غنی باشند تا در مجموع، یک شخصیت کاریزماتیک را شاهد باشیم. شخصیتهای متنوع و گوناگون برای تمامی سلیقههای مختلف، همواره در عناوین تکن وجود داشتهاند و تکن مخصوصا در کشور ما، همواره یکی از دو سری محبوب مبارزهای محسوب میشود. بین عناوین این سری، بازی TEKKEN 3 به نوعی ستون و اسطورهی عناوین تکن به شمار میرود و یکی از ۲-۳ بازی برتر مبارزهای در تاریخ نیز هست. بازی Tekken 3 عنوانی در سبک فایتینگ بود که توسعه و انتشار آن را Namco عهدهدار بود.
این بازی در سال ۱۹۹۷ برای پلتفرمهای PlayStation ،Arcade game و Namco System 12 منتشر گردید. TEKKEN 3 انواع شخصیتهای کاریزماتیک را در اختیار داشت و علاوه بر گیمپلی و گرافیک عالی، داستان و پیشینهای که برای هر یک از شخصیتها وجود داشت، مبارزات را جذابتر کرده بود. Tekken 3 بعد از انتشار کاملا موفقیتآمیز عمل کرد و توانست هم رضایت بازیبازان و هم تحسین منتقدین را به خود اختصاص دهد که همه نشان از باکیفیت بودن این عنوان داشت. این بازی نهایتا به کسب امتیاز متای ۹۶/۱۰۰ نائل آمد و تبدیل به یکی از برترین عناوین مبارزهای تاریخ شد. در واقع به راحتی میشود گفت Tekken 3 یکی از چند بازی شاخص نسل پنجم بازیهای رایانهای و کنسول افسانهای پلیاستیشن محسوب میشود. وقتی صحبت از برترین بازیهای کنسول پلیاستیشن مطرح باشد، بازی Tekken 3 هم یک گزینهی شایسته برای قرار گرفتن در لیست است. Tekken 3 در مطلب امروز ما از برترین عناوین کنسول Playstation 1 در جایگاه چهارم قرار میگیرد.
۳ – Gran Turismo
سازنده: Polys Entertainment (نام قدیمی Polyphony Digital)
ناشر: Sony Interactive Entertainment
ژانر: Racing Simulator
پلتفرم مقصد: PlayStation
سال انتشار: ۱۹۹۷
امتیاز متا: ۹۶/۱۰۰
نسخههای اول و دوم سری گرن توریسمو بر روی کنسول پلیاستیشن، دو بازی افسانهای بودند و بهتر است اینطور بگویم که در واقع، جزو آن بازیهایی بودند که فروش کنسول را به تنهایی بالا میبردند. در این بخش، صحبت از بازی نخست سری است که به نمایندگی از دو بازی اول و دوم این فرنچایز که هر دو در نسل پنجم بودند، در لیست ما قرار گرفته است. بازی Gran Turismo عنوانی در سبک ریسینگ بود که توسعه و انتشار آن را Polys Entertainment (نام قدیمی Polyphony Digital) و Sony Interactive Entertainment عهدهدار بودند. این بازی در سال ۱۹۹۷ به طور انحصاری برای پلتفرم PlayStation منتشر گردید.
همه چیز در بخش گیمپلی این بازی (از مسابقات گرفته تا شبیهسازی ماشینها و لایسنس آنها و …) بینظیر و شگفتانگیز بود. حال علاوه بر تمام اینها، گرافیک خیرهکننده و چشمنواز بازی در زمان خود (که در نسل ۵ رویایی بود) را نیز اضافه کنید که لذت این شبیهساز را با هر چه واقعیتر کردن ماشینها و مسیرها و … تا حد بسیار زیادی بالاتر برده بود که این موضوع، واقعا تحسینبرانگیز بود. Gran Turismo بعد از انتشار کاملا موفقیتآمیز عمل کرد و توانست هم رضایت بازیبازان و هم تحسین منتقدین را به خود اختصاص دهد. این بازی نهایتا به کسب امتیاز متای ۹۶/۱۰۰ نائل آمد و تبدیل به یکی از بزرگترین بازیهای ریسینگ تاریخ (اگر نگوییم بزرگترین و برترین)، یکی از برترین بازیهای تاریخ در تمام سبکها و البته یکی از موفقترین بازیهای شرکت Sony شد. وقتی صحبت از برترین بازیهای کنسول افسانهای پلیاستیشن مطرح باشد، بازی Gran Turismo هم یک گزینهی شایسته برای قرار گرفتن در لیست است. عنوان Gran Turismo در مطلب امروز ما از برترین عناوین کنسول Playstation 1 در جایگاه سوم قرار میگیرد.
۲ – Resident Evil 2
سازنده: Capcom
ناشر: Capcom
ژانر: Survival-Horror
پلتفرم مقصد: PlayStation ،Windows ،Nintendo 64 ،Dreamcast ،GameCube ،Game.com
سال انتشار: ۱۹۹۸
امتیاز متا: ۸۹/۱۰۰
Resident Evil 2 از هر جهت عنوان اول را گسترش داد و در تمامی زمینهها موفق عمل کرد؛ از تنظیمات بهتر گرفته تا صحنههای ترسناک و دلهرهآور بیشتری که در این عنوان قرار داشتند. به عنوان مثال، چند صحنه در نسخهی اول بسیار به یاد ماندنی بودند، مثل بیرون پریدن سگها از پنجره، اما این صحنه در حالت نرمال بازی، در راهرویی کاملا روشن اتفاق میافتاد. اما در نسخهی دوم بازی، همین صحنه در حالتی بسیار استرسزاتر و ترسناکتر (در اتاقی که از فرط تاریکی چشم درست نمیبیند و شما مشغول سر و کله زدن با آیتمهای کولهپشتی خود هستید)، اتفاق میافتد. این صحنهی پریدن سگها از پنجره به بیرون، به جرات یکی از برترین صحنههای به اصطلاح Jump Sacare (صحنهای که شما از ترس از جای خود بپرید) در تاریخ بازیهاست و تا مدتها در خاطر شما میماند و از بغل هر پنجرهای که رد میشوید، استرس میگیرید. همین صحنه، مثالی بارز از پیشرفت نسخهی دوم در ترساندن بازیبازان نسبت به نسخهی اصلی است. حالا مثل همیشه در عناوین ۱۰ برتر، برویم سراغ معرفی کلی این بازی. Resident Evil 2 عنوانی در سبک وحشت بقا بود که توسعه و انتشار آن را کپکام عهدهدار بود. این بازی در سال ۱۹۹۸ و سپس طی سالهای بعد، برای پلتفرمهای PlayStation ،Windows ،Nintendo 64 ،Dreamcast ،GameCube و Game.com منتشر گردید. در ابتدا این بازی در سال ۱۹۹۸ یک بازی انحصاری پلیاستیشن بود و سپس از سال ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۳، سایر نسخههای آن نیز عرضه گردید.
در این بازی تمامی المانهای شگفتانگیزی که میکامی در نسخهی اول خلق کرده بود، با پیشرفت همراه شده و به یک سطح بالاتر ارتقاء یافته بودند. قطعا نسخهی اول و دوم و سوم این سری محبوب، شایستگی قرار داشتن در این لیست را دارند، اما نسخهی دوم را به نمایندگی از این ۳ بازی کلاسیک و ترسناک نسل پنجمی، در لیست قرار دادهایم. همه چیز در این بازی فوقالعاده بود و ترکیب کلی المانهای جذاب با یکدیگر، باعث شدند تا Resident Evil 2 به یکی از شاهکارهای صنعت گیم و یکی از ترسناکترین عناوین تاریخ بازیهای رایانهای تبدیل شود. Resident Evil 2 بعد از انتشار کاملا موفقیتآمیز عمل کرد و نهایتا به کسب امتیاز متای ۸۹/۱۰۰ نائل آمد. تا به امروز، کلی بازی فوقالعاده در سبک وحشت بقا، از Resident Evil 2 الهام گرفتهاند و حتی وقتی خود این بازی در نسل هشتم بازسازی شد، کاندید بازی سال شد که این موضوع خیلی کم برای یک ریمیک رخ میدهد. وقتی صحبت از برترین بازیهای کنسول افسانهای پلیاستیشن مطرح باشد، بازی Resident Evil 2 هم یک گزینهی شایسته برای قرار گرفتن در لیست است. عنوان Resident Evil 2 در مطلب امروز ما از برترین عناوین کنسول Playstation 1 در جایگاه دوم قرار میگیرد.
۱ – Metal Gear Solid
سازنده: KONAMI
ناشر: KONAMI
ژانر: Action ،Stealth
پلتفرم مقصد: PlayStation و PC
سال انتشار: ۱۹۹۸
امتیاز متا: ۹۴/۱۰۰
نظرات
بهترین قسمتش این بود که هر روز صبح به عشق فوتبال ۹۸ یا همون winning eleven و مورتال کامبت و تکن ۳ و بعدها کراش زمینی و کراش ماشینی و سرباز کوچولو یا همون متال اسلاگ میرفتیم…
آخ که چه حال و هوایی داشت کلوپ های اون موقع… یادش به خیر چه زود گذشت…
ولی چیزی که هیچ وقت یادم نمیره اینه که برای اولین بار اون تم شروع به کار پلی استیشن رو شنیدم و از همون موقع دیگه عاشقش شدم… عاشق سونی و همه ی پلی استیشن هاش…!
یادش به خیر! 😥 :-(( 😥 :-((
آخ ببخشید… اونقدر مطلب زیبا و نوستالژیک بود که یادم رفت ازتون تشکر کنم… مثه همیشه عالی و فوق العاده جناب آقابابایی عزیز…
منتظر ادامه اش با بازیای پلی استیشن ۲ و ۳ و ۴ هستم! :rose: :heart: :rose: :heart: :rose:
سلام و درودخدمت شماOriginalDalton. یک دنیا سپاس از لطف و محبت شما. باعث افخار منه که رضایت داشتید از مقاله.
البته برای ۲و۳و۴ هم نوشتم قبلا.
رتبه اول کاملا منصفانست
این بازی از بیشتر عناوین لیست یه سر و گردن بالاتره
درودبر شما. ممنون ازنظرتون. خوشحالم که با رتبه اول موافق هستید
تشکر و خسته نباشید خدمت شما آقای آقابابایی.
یه سیدی داشتم توش ۵۰۰ تا (فکرکنم) بازی بود بعدا فهمیدم بازیای نینتندو بودن بره ps1 پورت کرده بودن. اون دیسک خدااااااا بود اینقدر حال میداد تمومم نمیشد لعنتی همه بازیاشم خیلی خوب بود.
درود بر امیرعزیزوگل. سلامت باشید انشاله امیر جان. خیلی ممنون از نظرتون
یادش بخیر رزیدنت اویل ۲ و سایلنت هیل که خیلی ترسناک بودن بازیای خیلی خوبی داشت یادش بخیر . خسته نباشید اقای بابایی عزیز :rose: :rose:
سلام خدمت شما امیرحسین جان. سلامت باشید. خیلی لطف کردید که مطالعه فرمودید و مرسی از نظرتون
چقدر شاهکار خاطره انگیز :inlove:
ممنون سعید جان مقاله رو عالی تموم کردی. :rose:
فقط اینکه معیار قرار دادن و حتی گذاشتن متا کنار بازیهای ps1 اصلا تو کتم نمیره. یعنی دیدن نمرات متا کنار این بازیها که فقط و فقط با عشق بازیشون میکردیم و نهایت لذت رو میبردیم حالمو بد میکنه! برای من تمام بازیهای این لیست و لیست قبلی که تجربه شون کردم، در زمان بازی، بهترین بودن و هیچ احساسی نداشتم که آره این بازی بخاطر این نقص ها حقش این نمره ست!
اونزمان ما حتی از یه بازی معمولی مثل pepsiman هم نهایت لذت رو میبردیم، دیگه چه برسه به این شاهکارها.
البته که سعید جان انتقادم به تو نیست :heart: چون مقاله که نمیشه خشک و خالی، و فاقد اطلاعات مهم مثل متای بازی باشه. ولیکن انصافا اونزمان این سوسول بازیها هنوز مد نشده بود. :evilgrin: و اصلا اینجوری نبود که یسری بازی بخاطر متا مدفون بشن و از ارزش بیوفتن. این خود گیمرها بودن که به بازیها ارزش میدادن.
الآن تو لیست همه بازیها عالین ولی مثلا متای سایلنت هیل یکم کمتره در حالی که من حتی همین الآن هم تن و بدنم میلرزه وقتی یاد این بازی میوفتم! بازی انقدرررررر ترسناک بود که خیلی وقتها میگفتم گور بابای شریل :laugh: من دیگه نمیتونم ادامه بدم. :rotfl: واقعا بازی از لحاظ ترسناکی تو زمان خودش برای من ۱۰۰ از ۱۰۰ بود نمره اش.
بازم تشکر میکنم از سعید آقابابایی که با این مقاله ی زیبا، حافظمون رو تازه کرد و ما رو برد به خاطرات بازیهای چند نسل قبل :heart: :rose:
کاملا در مورد متا موافقم اصلا کی به متا فکر میکرد فقط عشق خالص بود :yes: :inlove:
از لیست بازیهات مثل medievil میشه فهمید که کارت درسته 😀 و حرفم رو درک کردی. :rose:
مخلصم 😀 :heart:
عرض سلام و احترام خدمت دوست عزیزم نوید گل. خیلی خیلی ممنونم نوید جان از این نظر زیبا و خواندنی. خودت میدونی که کاملاباهات درمورد متا موافقم. یکدنیا سپاس ازاین نظر زیباو محبت و حمایتت نوید عزیز.
بچهها توی tekken 3, همین ادی که عکسش هم توی مقاله بود، یه فن داشت وقتی میزدیش رو دستاش میایستاد و دیگه با پاهاش میزد حریف رو … اصلا بینظیر بود این فنش لعنتی … راحت همه رو با همین یه دونه فنش میشد شکست داد …
پ.ن: اگه اشتباه نکنم تکن ۵ بود، ادی که نداشت ولی یه کاراکتر موجه(دی:) خانم داشت که باز این فن رو میزد … دمش گرم :rotfl:
مرسی آقا سعید بابت این مقالهی خاطرهانگیز و زیبا
ادی خوراکم بود هر وقت میگرفتمش همه رو میبردم :laugh: یه انا خانوم یا نینا خانومم بود لعنتی صاحب کلوپ نمیزاشت اون فیلم اخرشو ببینیم میگفت منشوریه :rotfl: خیلی دلم میخواد الان اون صاحب کلوپ رو ببینم و اینستاش رو چک کنم :rotfl:
محسن جان انا و نینا رو ول کن.فیلم فقط فیلمِ اخر مربوط به lee chaolan تو تکن پنج.لامصب خدا بود مخصوصا تیپِ هِیحاشی میشیما 😀 😀 .
:yes: 😀
تکن ۵ وقتی با یه مبارز تا آخر میرفتی، یه فیلم نشون میداد. آخ که چه حالی میکردم. چقدر گرافیک فیلم آخرشون زیاد بود. یه مدت که تکن ۶ اومد، با اینکه میدونستم برای ps2 نیومده،ولی بازم میرفتم مغازه و میدیدم سیدی تکن ۶ برای ps2 رو گزاشتن تو قفسه و میخریدمش. حدودا ۳ بار خریدم. هر سه بارشم تکن ۵ یا ۴ یا ۳ رو گزاشته بودن تو جلد تکن ۶ با اون عکس خفن کازیاما شیما روی جلد تکن ۶
من با همون تکواندو کاره اسمش چی بود اسشم فکر کنم هورانگ بود فکر کنم با همون همه رو نفله میکردم جوری که وقتی بازی شروع میشد چهارتا دایره و چهارتا ضربدر میگرفتم قشنگ یارو به فنا میرفت :rotfl:
ما بش میگفتیم ادی بندری لامصب رو نمیشد بزنی همش تو حالت جاخالی بود ولی بهترین کرکتر از نظر من کینگ بود !! خدا بودم باش همه رو میزدم :laugh:
یادمه یه فنی داشت میگرفتت تا اخر جونت رو خالی میکرد هرکاری کردم یاد بگیرمش نتونستم
اخ اگر میشد کل بچه های گیمفا رو جمع کنیم تو یه خونه بشینیم تیکن بازی کردن 😀
من یادمه وقتی با پسر دایی ام تکن ۳ بازی میکردم اون کینگ بر میداشت و با همون فنی که گفتی کل جونم رو خالی میکرد و من در حالی که اشکم در میومد مجبور بودم کم شدن جونمو نگاه کنم :rotfl: :rotfl:
:laugh:
من همیشه هیهاچی میشیما بر می داشتم خدای خیلی قوی بود تا هنوز هیچ کسی در تکن من رو با هیهاچی شکست هر چند خیلی طول کشید که حرکات اش رو یاد بگیرم چون یکی از سخت ترین کاراکتر سخت بازی تکن ولی از نظر خودم خیلی قویترین شخصیت سری تکن بخصوص در تکن ۵ :yes:
اون خیلی بد مدله حرکاتش 😐 سخته واقعا ولی اگر بلد باشی دمیج زیادی میده
خوب بله بخصوص در کامبو خیلی سخته ولی اگر بتوانید EWGF ( نسخه سریع تر Godfist ) اجرا کنید خیلی راحت می شه کامبو ها زد که می تواند نیم خون حریف یا بیشتر از اون رو کم کنه من خودم نزدیک خیلی سال می شه تکن بازی می کنم باید بگم خیلی تمرین می خواهد که که با هیهاچی یا دویل جین بازی کنید :yes:
ددرود برمحمد عزیز وگل. ممنونم که لطف کردی و زحمت کشیدی و مقاله رو مطالعه کردی. باعث افتخار منه که رضایت داشتی محمد جان.
این مطلب فقط درباره بازیای پلی استیشن هست و ربطی به پلتفرم های دیگه نداره، پس فک میکنم اسم مقاله کاملا مناسب هست و نمیشه تغییرش داد
همون
میگن فقط برای پلی نباشه و به عنوان نسل پنج و شیش باشه
نه منظورم این نبود که اسم مقاله رو عوض کنن بلکه گفتم حالا که جناب آقابابایی اومدن این مقاله رو برایps1نوشتن بیان برایps2وps3هم بنویسن و درصورت تمایل اسامی بهترین بازیهای پلتفرم های دیگه رو در لیست بزارند.
با تشکر از جناب اقا بابایی بخاطر این مقاله :rose: . همه ی این بازی ها واقعا زیبا و خاطره انگیز هستن با اینکه قدیمی هستند این بازیا ولی هنوزم ارزش بازی کردن رو دارند هرکدوم یک شاهکار حساب میشن .
سلام و درود خدمت شما محمد ابراهیم چان. باعث افتخار منه که رضایت داشتید از مقاله. خیلی متشکرم از محبت و حمایتتون
هعییییی
یادش بخیر بچه بودم چقدر با پدرم تیکن بازی میکردم.
چقدر پدرم عاشق رزیدنت اویل بود.
اصلا هر وقت میخواست با من بازی کنه میگفت رزیدنت اویل زدی؟؟؟
آقای بابابایی چرا PARASITE EVE تو لیست نیست؟؟
باز هم تشکر از شما :rose:
تو شماره قبلی مقاله تو لیستشون بود
سلام عرض میکنم خدمت شما. یک دنیا سپاس که لطف کردید و نظر گذاشتید.
عرض کنم حضورتون که این بازی در قسمت اول مقاله بود.
دستتون درد نکنه آقای آقابابایی :rose: :rose: :rose: واقعا منتظر بخش دوم این مقاله بودم نسل ۵ نسلی بود که اکثرا با آن وارد دنیای گیم شدیم این نسل اینقدر زیاد شاهکار داره که دستچین کردن بین آنها سخته ولی شما بدون هیچ تعصب و چیز دیگری بهترین ها را دستچین کردید، تقریبا تمام لیست رو بازی کردم یادش بخیر ممنونم که خاطرات مون رو زنده کردید بازی های این لیست شاهکارهای هستند که واقعا از زمان خودشون جلوتر بودن 😀 متال گیر با اومدنش به سبک مخفی کاری جان تازه ای بخشید، رزیدنت اویل ها(من خودم به شخصه نسخه ۲ رو بخاطر شخصیت هاش (کلر و لیان) بیشتر دوست دارم) سبک Survival.Horror را واقعا ابداع کردن، استریت فایتر و تیکن و مورتال کمبت که ژانر فایتینگ رو محبوب کردن و گران توریسمو که از خیلی از بازی های ریسینگ حال حاضر هم بهتر 😀 (فیزیک اش اون زمان فوق العاده بود) و تامب رایدر که سبک اکشن ماجراجویی رو واقعا میشه گفت ابداع کرد و پس از آن آنچارتد شکل گرفت
یادش بخیر اگه میشه این راه رو واسه نسل ۶ و بقیه ادامه بدید
سلام و عرض ادب خدمت شما امیرحسین جان. خیلی خیلی ممنونم از این که وقت عزیزت رو گذاشتی و مطالعه کردی مقاله رو. باعث افتخار منه که رضایت داشتید از مقاله و لیست و رتبه بندی بازی ها. یک دنیا سپاس
در مورد گرن توریسمو باید بگم در برابر گرافیک r4 ridge racer نه تنها گرن توریسمو بلکه هیچ بازی نمیتونه برابری کنه این بازی ختی از گرن توریسمو هم گیمپلی فوقالعاده تری داره
درباره ی کسلوانیا
بهتره بجای اون ژانر های که گفتید ( پلتفورمر ادونچر اکشن آرپیجی!! ) از مترویدوانیا استفاده کنید
برای یکی از اولین بازی های این سبک درست نیست از چیزی غیر از این واژه استفاده شه
یا حداقل اضافه کنید این واژه رو تا آشنایی دوستان با این سبک بیشتر شه
خسته نباشید سعید آقا بابایی عزیز لیست خیلی زیبایی بود من متاسفانه اویل ۲ رو بازی نکردم عوضش ۳و بازمانده رو تو سونی ۱ بازی کردم یادش بخیر تو اویل بازمانده تو یه جایی از بازی که تلفن رو جواب میدی بعدش یه سه راهی در اختیارت می زاره من همیشه سمت چپ میرفتم چون اون سمت زیاد ترسناک و سخت نبود :smirk:
من از ده باری که اویل بازمانده رو بازی کردم هیچوقت سمت راست که به یک بیمارستان زامبی میرسه نرفتم از دور که خیلی ترسناک به نظر می رسید چه برسد حالا داخلش :rotfl: :rotfl:
من از اون کوچه ای که تو ۲ تا لیکر بود میرفتم بعد از اونوری که یه هتل بود، صاحب اش قدش کوتاه بود تو اتاق در رو روم قفل میکرد بعد موسیقی بازی ترسناک میشود یه چیزی هم از پشت بهم ضربه میزد هیچ وقت نگاهم به اون ور نرفت چون میترسیدم ps1 رو از برق میکشیدم تو گیمپلی ها میدیدم یه هانتر بود 😀
عجب بازی بود یارش بخیر آره اون مرد قد کوتاه رو یادمه 😉
واقعا، ای کاش کپکام که حالا داره رو دوربین اول شخص مانور میده سراغ بازسازی اونم بره واقعا بعضی دشمنانش تو هیچ رزیدنت اویلی نبودن برای مثال توش یه تایرنت hypnos-t type داشت (بجز t_103 که مثل مستر ایکس بود) ۳ تا فاز داشت آخریش باس فایت آخر بود که البته من بهش نرسیدم، هم توش لیکر بود هم هانتر هم تمساح، واقعا عالی بود
درود بر شما. سلامت باشید انشالله یوحان جان. خیلی متشکرم که لطف کردید و مطالعه فرمودید. واقعا ایول ۳ هم شاهکار بی نظیری بود.
جایگاه اول مقاله کاملا درسته شایستهای متال گیر سالید ۱ است این بازی هر لحاظ چه داستانی باس ها و یا شخصیت پردازی گیم پلی جلوتر از زمان خودش بود :yes: تکن ۳ هم بازی عالی بود و هستد :yes:
متال گیر رو یادمه که یه مدت بین بچه ها خیلی معروف بود، ولی من هنوز انونقدا سنم قد نمی داد بفهمم این بازی چیه.
ولی بعدنا بازیش کردم و کاملا با حرفتون موافقم. خیلی جلو بود.
درود بر شما. ممنونم که لطف کردید و نظر گذاشتید. خوشحالم که هم نظر هستیم در مورد رتبه ی اول لیست.
مثل همیشه عالی آقای بابایی.
چرا این بازی Silent Hill . ریمیک نمی شه . این حداقل ترین کاری که می تونن در قبال این شاهکار انجام بدهند.
سلام و درود خدمت شما. بسیار ممنونم از محبت و لطف همیشگی شما. دیدن نظرتون همیشه باعث خوشحالیه.
واقعا درست فرمودید در مورد سایلنت هیل. نمیدونم کونامی چیکار میکنه واقعا. باید اینها رو ریمیک کنه
نسل پنجم خاطرات زیادی رو برای من ساخت منی که فقط با تیکن ۳ و نسخه های مختلف کراش تو اون نسل خاطره دارم
واقع حیف که نتونستم چنین بازی های شاهکاری رو تجربه کنم
واقعا زندگی اون موقع ها ساده بود
و درگیر این مشکلات بزرگ سالی نبودیم
آرزومون جمع کردن پول تو جیبی ها برای خرید بازی بود
واقعا زود گذشت (ما خودمون هم تقصیر داریم تقصیرمون این بود که آرزو داشتیم بزرگ بشیم ولی …)
ممنون آقا سعید خسته نباشید
سلام خدمت شما فرید جان. سلامت باشید انشالله. خیلی ممنون از نظر زیبایی که نوشتید. واقعا اون زمان در بچگی بازی کردن لذت دیگه ای داشت.
هدشاتای مدال با تفنگ بادی
گل زدن با باتیستوتا از هر جای زمین
هنوزم هر از گاهی سراغ این دو تا میرم. عجیبه که هنوزم بعد از این همه سال همون جوری حال میده.
خدایی pspsiman کجاست
والا من همشون رو اگه تجربه نکرده باشم رو ps1 ولی با شبیه سازش بیشترشون رو بازی کردم و لذت بردم بازی های اون موقع اگه اشتباه نکنم یک جادویی توشون بود که هیچوقت دوست نداشتی ازشون دست بکشی
استاد ممنونم بابت این مقاله ی عالی
برای من
parasite eve 2
mgs 1
dino crisis 2
resident evil 3
spiderman 2
بهترین بازیای نسل ۵ بودن
تو این لیست میتونس
nuclear dawn
fighting force
هم باشه
ممنونم استاد عزیز بابت این همه انرژی که میذارید.قدردان شماییم
سلام و عرض ادب خدمت دوست خوبم نیمای عزیز وگل. بسیار خوشحالم مثل همیشه از دیدن نظرت.من قدردان محبت و حمایت شما هستم نیما جان. این نشانه ی بزرگواری شماست. مرسی از لیست زیبایی که نوشتی
عالی عالی یک مقاله فوق العاده زیبا از اقای بابایی گل رده بندی خوب و منطقیی بود و مثل همیشه از قلم زیبای شما لذت بردیم در کل امیدوارم با قدرت به کارتون ادامه بدید
سلام عرض میکنم خدمت شما آرمین جان. بسیار بسیار از لطف و محبت شما ممنونم. افتخار میکنم که مخاطبی مثل شما دارم و برای شما مطلب می نویسم. با این همه و محبت و لطف و بزرگواری شما, کمترین کار اینه که با قدرت ادامه بدم.
یادش بخیر بازی ارزون بود هر چی میخواستیم میخریدیم .
دویست سیصد تا سی دی داشتم .
خاطره انگیزتریناشونم Tekken 3 – Crash Team Racing – Fighting Force – Tarzan – Gran Turismo 2 بودن برام .
درود به سعیدِ عزیز و گل
بهبه خسته نباشی سعید جان چه بازیایی واقعا یکی از یکی بهتر.
یادش بخیر اولین بازی که برای ps1 گرفتم تکن ۳ بود.
با تشکر فراوان :heart: :-* .
سلام و درود خدمت دوست گلم ایمان عزیز. سلامت باشید ایمان جان. خیلی ممنون که محبت کردی و لیست رو مطالعه کردی و باعث افتخار منه که رضایت داشتی از لیست. یک دنیا سپاس ایمان عزیز و گل.
:rose: :rose: .
بنظرم جای harvestmoon back to moon خالیه
رو دستش از لحاظ گیم پلی پرمحتوا رو دستش نبود :))))
درود بر شما. خیلی ممنون از نظرتون. در مورد هاروست مون کاملا درست می فرمایید و واقعا بی نظیر بود.
:-* :rose:
سلام خدمت مازیار عزز و گل. خیلی از محبت و حمایت شما ممنونم. خوشحالم که از لیست رضایت داشتید. تشکر که وقت عزیزتون رو گذاشتیدبرای مطالعه مقاله. مازیار جان برای نسل ۶و۷ نوشتم قبلا
عرض سلام و ادب خدمت دوست گلم محسن عزیز.محسن جان نظراتت به زیبایی یک مقاله اس و واقعا کیف میکنم ازخوندنشون. همونطور که همیشه گفتم بازم میگم که افتخار میکنم که دوست و مخاطبی مثل شما دارم. خیلی خیلی ممنون از این نظرات زیبا و خواندنی و پر از محبت. ی دنیا سپاس محسن گل
:heart:
سلام و درود خدمت شما. خیلی ممنونم که لطف کردید و مطالعه فرمودید و مرسی که لیستتون رو با ما در میون گذاشتید
درود بر شما. ممنون که لطف کردید و مطالعه فرمودید. خوشحالم رضایت دارید از لیست و بازی ها
فقط تیکن ۳ بهترین فایتینگ تاریخ
به نظر من جای بازی alone in the dark a new nightmare خیلی خالی بود توی این لیست
به جای hawk میزاشتینش
یه بازی دیگه هم بود sheep dogn wolf
اینم خیلی فوق العاده بود مثلشو من دیگه ندیدم که ندیدم