شهر گانگسترها | نقد و بررسی عنوان Omerta: City of Gangsters
شاید زمانی که پشت ویترین نظاره گر بازی ها هستید نگاهتان به کاور بازی Omerta: City of Gangsters بیفتد و احتمالا به این نتیجه برسید که بازی دارای عمق مناسب برای جذب بازیکنان نباشد. اما در قلب این بازی شما قادر به ایجاد یک امپراطوری خواهید بود. یک امپراطوری بزرگ که برچسب تجارت را روی خود دارد اما در پشت صحنه ی آن چیزی جز قتل، دزدی و ساخت و سازهای غیر قانونی دستگیرتان نمی شود.
نام: Omerta: City of Gangsters
سازنده: Haemimont Games
ناشر: Kalypso Media
سبک: Strategy
پلتفرم: PC – XBOX 360 – MAC
از گذشته، گانگسترها در دنیای بازی ها از اهمیت ویژه ای برخوردار بودند چون آن ها جستجوگر شهر و علاقه مند به شرارت، آشوبگری و شیطنت بودند. در دنیای آن ها چیزی به نام مشخص وجود ندارد و زمانی که وارد دنیای تبهکارانه ی آن ها می شوید هر کاری که دلتان می خواهد می توانید بکنید و هر جایی که دوست دارید می توانید بروید اما اگر مسیر اصلی تان را گم کنید شاید در این لحظه به پایان خط رسیده باشید.
اگر علاقه مند به ژانرهای مافیایی باشید باید متوجه شده باشید که آن ها همیشه در رویای یک فتح بزرگ به سر می برند و اصلا خوششان نمی آید که کسی به پر و بال آن ها بپیچد.
بازی Omerta: City of Gangsters ما را وارد چنین فضایی می کند و با داستان های پر افت و خیز خودش ما را همراه می سازد.
داستان بازی
بازی داستان دو برادر اهل سیسیل را بیان می کند که به شهر آتلانتیک در آمریکا آمده اند. بازی در تاریخ ۱۹۲۰ جریان دارد و یکی از برادران شانس درست کردن یک زندگی خوب و ایده آل را در آتلانتیس پیدا می کند.
اما می توانید حدس بزنید که برادر دیگر چه کاره می شود؟
او فکر بهتری برای به دست آوردن رویاهای شیرین خود دارد. به همین منظور به سراغ گروه های جنایی و شرور می رود و به آن ها ملحق می شود.
کارهای زیادی برای انجام دادن در بازی وجود دارد و می توان به طور آزاد مسیر بازی را پیش برد. در حالت کلی روند بازی اینگونه است که در ابتدا با ایجاد یک سازمان خلافکاری کوچک به تدریج به یک سازمان گسترده تر تبدیل می شوید و دست به خلاف های سنگین می زنید. اما در این میان باید حواستان به رقیب هایتان نیز باشد چرا که ممکن است شما مورد هدف آن ها واقع شوید.
بازیکنان بایستی در دوره ی ممنوعیت استفاده از مشروبات الکلی، نقش رئیس یکی از باندهای اراذل و اوباش را به عهده بگیرند و آن ها را در مسیر هدفشان رهبری کنند.
لمس مفهوم واژه امپراطوری
قبل از این که شروع به ساختن امپراطوری خود کنید باید یک نام و یک تصویر به عنوان رئیس (شخصیت omerta) انتخاب کنید. بعد به صفحه ای برای انتخاب ویژگی های رفتاری و کرداری شخصیت بازی هدایت می شوید. در این بخش سعی کنید تا ویژگی شخصیت بازی را نزدیک به ویژگی های اخلاقی خودتان انتخاب کنید. چون در طول بازی تاثیر گذار خواهند بود.
از همان لحظات اول بازی وارد قسمت آموزشی بازی خواهید شد و نکات مهم آموزشی را فرا خواهید گرفت.
به دنیای مافیا گری خوش آمدید
بازیکن به واسطه ی آزادی عملی که دارد می تواند بصورت دلخواه و هر گونه که دوست دارد بازی را شروع کند. انتخاب های متعددی برای آغاز بازی پیش رو خواهید داشت. بدین معنی که اگر احساس می کنید برای ورود به دنیای مافیایی به فرصت نیاز دارید پس بهتر است که شما برای مدتی با ایجاد یک کسب و کار سالم به کار مشغول باشید تا کم کم تجربه ی کشت و کشتاری خونین را کسب کنید. در این مدت می توانید پول هایتان را پس انداز کنید.
اما اگر فن مافیا هستید پیشنهاد می کنیم بی گدار به آب نزنید تا اساس کار آن ها دستتان بیاید. تا از همان ابتدا شاهد شکست خود نباشید.
در این بازی استراتژیک بازیکن بعد از آشنایی با محیط کار باید به استخدام مردان بپردازد. شما به عنوان رئیس باید حواستان به افراد خودتان نیز باشد تا با دادن اطلاعات سری شما به بیرون موجب دردسر شما نشوند چون بسیاری از آن ها غیر قابل اعتمادند و از رشوه استقبال خوبی می کنند. رشوه به عنوان اساس کار شما نیز می باشد. پس این نکته ی کلیدی را به خاطر بسپارید.
بعد از جذب مردان، شما یک گروه نو پا محسوب می شوید و کارهایی که مناسب گروهتان باشد عبارت اند از: حمله به مکان های کوچک و مختلف، فروش اقلام غیر قانونی از مشروبات گرفته تا سلاح های سرد و گرم و …
تصمیم با خودتان است که یک گروه آشوبگر یا دارای سیاست باشید. اما اگر با سیاست عمل کنید بهتر به نتیجه می رسید ولی گاهی اوقات آشوبگری هم مثمر ثمر واقع می شود.
دنیای بازی به سریال Bordwalk Empire شباهت بسیاری دارد که بر این اساس می توانید به عنوان رئیس، ماموریتی را به افرادتان بسپارید و یا اینکه خودتان نیز همراه افرادتان در انجام ماموریت حضور داشته باشید.
لازم نیست زمانی که کارهایتان را به افراد می سپارید منتظر نتیجه ی آن بمانید. با قابلیت مثبتی که در بازی گنجانده شده است می توانید بلافاصله بعد از سپردن ماموریت بازی را روی گذر سریع زمان قرار دهید تا بدون اتلاف زمان شاهد نتیجه ی صورت گرفته باشید.
تریلر لانچ از بازی
[jwplayer mediaid=”56525″]
دوربین بازی ما را به یاد سری محبوب Sims می اندازد. کنترل دوربین بازی با سهولت انجام می گیرد و در مبارزه ها دوربین نمایی نزدیک تر پیدا می کند و سبک بازی نیز به حالت Turn-Based RTS در می آید.
در کل گیم پلی بازی راضی کننده به نظر می رسد. هر چند که می تواند دارای اشکالات جزئی باشد ولی دارای مشکلات اساسی نیست و انتظاراتتان را برآورده می سازد.
بازی از نظر تنوع سلاح ها در جایگاه مناسبی قرار دارد که هر کدام از آن ها از قابلیت های خاص خودشان برخوردار هستند. برای مثال در درگیری های محلی اگر برایتان لذت بخش باشد می توانید از چاقو یا چوب دستی استفاده کنید اما اگر حال و حوصله ی دردسر ندارید می توانید از تفنگ کمریتان استفاده کنید.
در حین مبارزات هر جایی که به نظرتان برسد می توانید کاورگیری کنید و از صدمات تیرهای دشمنان در امان باشید.
موسیقی و گرافیک
موسیقی و صداگذاری در بازی تا حدودی خوب کار شده است و در صحنه های مختلف بازی شاهد موزیک های مختلف، هماهنگ با حال و هوای مختص به محیط نیز خواهید بود. شرکت سازنده برای هماهنگی موسیقی با محیط بازی از موسیقی های jazz استفاده کرده است.
به گوش رسیدن صداهای ناله و فریاد از افراد زخمی در محیط شلوغ درگیری واقعا یک حس ناب به بازیکن می بخشد. صداهای شلیک، بمب ها و … زیبا کار شده اند.
گرافیک بازی نیز قابل قبول است و المان های مثبت بسیاری را به خود دارد که به عنوان نمونه به پخش شدن خون در فضا هنگام درگیری ها می توان اشاره کرد. از دیگر جنبه های مثبت بازی می توان از تنوع آب و هوایی از جمله آرام، طوفانی، بارانی و … نام برد.
نتیجه این که با یک بازی بسیار پیچیده روبرو نیستید که نکته های بسیار گنگی در ذهنتان ایجاد کند بلکه انجام بازی بسیار آسان است و به جهت همین آسانی ممکن است عده ای از بازیکنان بعد از مدتی احساس خستگی کنند.
بازی Omerta: City of Gangsters بازی خوش ساختی است که امتحان آن خالی از لطف نیست و می تواند تجربه های جدید به مخاطب خویش القا کند.
این نقد از روی نسخه ی Xbox360 به نگارش در آمده است
داستان:۳۲/۴۰
گرافیک: 32/۴۰
گیم پلی: ۳۵/۴۰
جذابیت:۳۸/۴۰
نمره کل: ۳۴/۴۰
پر بحثترینها
- کانیه وست، رپر آمریکایی اعتقاد دارد که The Last of Us: Part II بهترین بازی تاریخ است
- کامنتهای هفته ۲۸؛ هیتلر: The Last of Us Part 2 بهترین بازی تاریخ است
- کامنتهای هفته ۲۹؛ بَک تو بَک
- سازندگان Astro Bot امید زیادی به Intergalactic دارند
- کارگردان Alan Wake 2: رمدی میخواهد نسخه اروپایی ناتی داگ باشد
- دل نوشتههای یک گیمر خسته؛ نگاهی به حواشی پیرامون The Witcher 4
- گزارش: کنسول جدید کشور روسیه توانایی رقابت با ایکس باکس و پلی استیشن را ندارد
- توسعهدهنده Witcher 4 به استفاده از بات برای کنترل جنجال پیرامون شخصیت سیری متهم شد
- تحلیلگر: آینده درخشانی در انتظار Xbox خواهد بود
- کارگردان Black Myth Wukong: محدودیت سختافزاری سری اس علت عدم عرضه بازی برای Xbox است
نظرات
گرافیک خیلی خوبه داره. به نظر گیمپلیش هم بسیار خوب و سرگرم کننده باشه. مرسی از مطلبتون
من عاشق این بازی ها هستم از پست خوبتون ممنون
یه چیزی تو مایه های XCom درسته؟!
خوبه ولی ای کاش استراتژیک نبود :-/ :heh: البته توهینی به دوستان عزیز این سبک نشه ها :inlove:
به هر حال نوش جون استراتژیکی ها مرسی بهمن جان برای مقاله 😉
من هم کاملاباهات موافق هستم مهدی جون :yes: 😉 اگه این بازی Open Worlsویااکشن سوم شخص بودعالی میشدوفکرکنم ازاین امتیازامتیاز۳۸/۴۰رومیگرفت! :idk: ولی چه میشه کرد؟ 😐 مهدی جون نظرت باآواتاریاهمان عکس جدیدم چی؟این خوبه یاقبلی؟! :-/ 😉 :-*
بازیه خوبیه تو سبک استراتژیک..!! ولی من استراتژیک دوس ندارم… دانلودش کردم.. ولی هیچی سر در نیوردم چون استراتژیک خیلی کم بازی کردم… ولی بازیه خوبیه..ً!! :yes:
از اینجور بازیا بدم میاد :shame:
ممنون بهمن خان نوشته خوبی بود به نظربدک نمیاد ارزش داره یه بار تست بشه.
اگه سوم شخص بود خیلی باحال تر بود ولی در کل خوبه.
ممنون به خاطر نقد خوبی بود. 😀 :yes:
خوشم نیومد
ممنون بابت مقاله باحالت بهمن عزیز. :yes: 🙂 :yes:
خواهش میکنم داداش 🙂