زیر خط انتظارات | ناامیدکنندهترین بازیهای سال ۲۰۱۸
قطعا سال ۲۰۱۸ یکی از بهترین سالهای بازیهای ویدئویی در دهه اخیر است. سالی که پر از عناوین موفق بود و هر سبکی در آن، نمایندهای قدرتمند داشت. بازیهای بزرگ سال آن قدر زیاد هستند که احتمالا نمیتوانید همه را به خاطر داشته باشید! سال ۲۰۱۸ سالی بود که شاهد اوج گرفتن دوباره Assassin’s Creed بودیم، نسخه جدیدی از سری Darksiders منتشر شد، آن هم بعد از مشکلات فراوانی که برای THQ به وجود آماده بود. از طرف دیگر Hitman 2 با ناشری جدید بازگشت و راکستار با ساخت Red Dead Redemption 2 تاریخ بازیهای ویدئویی را به سبک خود نوشت! برای طرفداران سونی و مایکروسافت هم سال خوبی بود; سالی که سونی انحصاریهای بزرگی مثل Spider Man و God of War را در اختیار کاربران خود گذاشت، دو عنوانی که اتفاقا از نامزدهای بهترین بازی سال هم هستند. مایکروسافت هم دست خالی نبود و Forza Horizon 4، بازی انحصاری مایکروسافت که در سال ۲۰۱۸ منتشر شد احتمالا بهترین ریسینگ آرکید تاریخ است. حال ببینید سال ۲۰۱۸ چه سالی بود که عنوانی مثل Forza Horizon 4 در لیست نامزدهای بهترین بازی این سال حضور ندارد. Call of Duty Black Ops 4 هم توانست به بهترین نحو ممکن جواب منتقدان را دهد و در مقابل رقیب چند سالهاش یعنی Battlefield، یک بار دیگر پیروز شد.
در همین سال بود که به بعضی از بازیها کم لطفی هم شد. شاید بارزترین نمونه را بتوان همین Darksiders 3 دانست، عنوانی که به تازگی منتشر شده و اگرچه مورد تحسین بسیاری از کاربران قرار گرفت، اما نتوانست از دید منتقدین نمرات جالبی را دریافت کند. آخرین محصول دیوید کیج، Detroit: Become Human نیز از جمله عناوینی بود که امتیاز متای آن با نظر کاربران فرسخها فاصله داشت. میتوان گفت که در سال ۲۰۱۸ این بازیهای ورزشی بودند که گل کاشتند. Pro Evolution Soccer 2019 یا همان PES 2019 خودمان، اگرچه لایسنس با ارزش UEFA را از دست داد، اما از نظر گیم پلی نسبت به نسخه قبل خود پیشرفت کرده بود و طرفداران خود را راضی نگه داشت. FIFA 19 از طرفی دیگر با نظرات ضد و نقیضی رو به رو شد و به نظر میرسد محبوبیت شبیه ساز فوتبال EA در خطر است و باید در قبال آن کاری کند. برای طرفداران بسکتبال هم NBA 2K19 علی رغم مشکلاتی که در خود داشت اما بازی سرگرم کنندهای بود و Forza Horizon 4 نیز احتمالا بهترین بازی ورزشی سال بود که البته کاربران PS4 از تجربه آن محروم هستند. اگرچه امسال برای کاربران سونی، از لحاظ کمیت و کیفیت بازی انحصاری سال بهتری بود، اما مایکروسافت نیز موفق به خرید چند استودیوی قدرتمند و همچنین جذب افرادی با رزومه درخشان شد که احتمالا در نسل ۹ تواناییهای خود را بیشتر ثابت خواهند کرد. نینتندو سوییچ را هم فراموش نکنید! این کنسول نیز بازیهای موفق خاص خودش را داشت و حتی یکی از آنها، یعنی Celeste در حال حاضر در جمع نامزدهای گوتی حضور دارد. متاسفانه در ایران خیلی به بازیهای نینتندو اهمیت داده نمیشود و بیشتر انحصاریهای مایکروسافت و سونی هستند که مورد توجه عموم قرار میگیرند.
با وجود انتشار این همه بازی بزرگ و موفق، برای خیلی از بازیبازهای ایرانی، سال ۲۰۱۸ سال تلخی بود. سالی که از لحاظ اقتصادی سال خیلی خوبی نبود و با توجه به افزایش بیرحمانه قیمتها اکنون بسیاری از گیمرهای هم وطن مجبور به “انتخاب” از بین بازیهای بزرگ منتشر شده هستند. ناراحت کننده است که ببینیم یک گیمر نمیتواند بازی مورد علاقه خود را تجربه کند آن هم در حالی که سال گذشته همین موقع، در حال برنامه ریزی برای خرید چندین و چند بازی بود. متاسفانه کاری هم از کسی برنمیآید و فقط میتوان امیدوار بود که سال ۲۰۱۹ از این نظر سال بهتری برای ما ایرانی ها باشد. به غیر از بازیهای منتشر شده امسال، E3 پر باری را هم شاهد بودیم و کنفرانسهایی چون کنفرانسهای یوبی سافت و مایکروسافت عالی عمل کردند. متاسفانه رقیب دیرینه مایکروسافت یعنی سونی در E3 سال آینده حضور ندارد; سالی که از ابتدای آن تا انتها احتمالا مثل سال ۲۰۱۸ برای بازیکنان فوق العاده باشد. کافی است نگاهی به بازیهای سه ماهه اول سال ۲۰۱۹ بیندازید تا خودتان متوجه این موضوع شوید. عناوینی مثل Anthem و Metro Exodus را در لیست میبینید که انتظار میرفت اواخر همین سال منتشر شوند که با تاخیر مواجه شدند. کاربران Xbox One و PC هم Crackdown را دارند و The Division 2 و Sekiro: Shadows Die Twice نیز در اواخر بهار ۲۰۱۹ منتشر خواهند شد. به این لیست Devil May Cry 5 محبوب را هم اضافه کنید. خلاصه دورنمای سال ۲۰۱۹ جذاب به نظر میرسد اما باید منتظر ماند و دید که آیا این بازیها از نزدیک هم به همین زیبایی هستند یا نه! بالاخره هر سال، بازیهایی منتشر میشوند که با انتظارات قبلی فاصله دارند و نمیتوانند در حد و اندازههای نام و تبلیغات خود ظاهر شوند. سال ۲۰۱۸ شاید سالی پر از شاهکار و بازیهای به یاد ماندنی باشد ولی بازی بد هم دارد و بازیهایی هم وجود دارند که شاید بد نباشند ولی نمیتوانند پاسخگوی انتظارات کاربران باشند و ادامه این مطلب نیز در همین باره بحث میکند. در این مقاله میخواهیم درباره عناوینی صحبت کنیم که موفق به برآورده کردن انتظارات نشده و ناامید کننده ظاهر شدهاند. میزان فروش بازی، نمرات منتقدین، نظرات و فیدبکهای کاربران ( هم ایرانی هم خارجی ) و همچنین نظر شخصی از جمله مواردی هستند که در نگارش این مقاله دخیل هستند. بنابراین قطعا این لیست به طور کامل با نظر شما همخوانی ندارد، چون سلیقهها متفاوت هستند. این نکته را هم در نظر داشته باشید که بازیهایی که در این لیست نوشته شدهاند، شاید بازیهای بدی نباشند! تیتر مقاله را با “بدترین بازیهای سال ۲۰۱۸” اشتباه نگیرید و در نظر داشته باشید که بازیهای زیر لزوما بازیهای ضعیفی نیستند و صرفا با آنچه انتظار داشتیم تفاوت دارند. با در نظر گرفتن این نکات و خواندن این مقدمه، به سراغ اصل مطلب و صحبت در مورد ناامید کننده ترین بازیهای سال ۲۰۱۸ میرویم.
۱۰- The Quiet Man
عنوان The Quiet Man تنها یکی از ناامید کننده ترین بازیهای سال نیست، بلکه میتواند در بین نامزدهای بدترین بازی سال هم آراء قابل توجهی را از آن خود کند. The Quiet Man که اول نوامبر سال ۲۰۱۸ منتشر شد میتواند به عنوان یکی از بزرگترین شکستهای تاریخ Square Enix لقب بگیرد. عنوانی که در نهایت با متای افتضاح ۳۰ در متاکرایتیک به کار خود پایان داد. عنوان The Quiet Man قسمت جدید سریال سیاستهای نا درست اسکوئر انیکس بود و باید منتظر ماند و دید که SE کی میخواهد به خود بیاید.
قیمت بازی در حال حاضر ۱۵ دلار است و کاربران Xbox One خوشحال هستند که این بازی برای کنسول محبوبشان منتشر نشده است. The Quiet Man داستان مردی ناشنوا را شرح میدهد که Dane نام دارد. ایده جالبی در این بازی استفاده شده و آن هم تقریبا نبودن هیچ گونه صدایی در دنیای بازی است، سازندگان خواستهاند که بازیکن دقیقا مانند دین، دنیای بازی The Quiet Man را تجربه کند، عنوانی که اگر به موفقیت نسبی میرسید میتوانست تبدیل به یک بازی فوق العاده برای افراد ناشنوا شود. سیستم مبارزات بازی به شدت ضعیف است و شیوه روایت داستان بازی هم تعریفی ندارد. به طور کلی The Quiet Man تقریبا هیچ چیز مثبت قابل توجهی در خود ندارد که بتوان راجع به آن صحبت کرد. البته نمره متای ۳۰ خود گویای همه چیز است! نکته مهم این جاست که The Quiet Man ایده جالبی را داشت اما در پیاده سازی آن شکست خورد. ایده تجربه بازی در یک دنیای کاملا ساکت، حداقل یک ایده ناب است و تازگی دارد ولی این موضوع نه تنها به The Quiet Man کمک نکرده، بلکه اصلا یکی از عوامل ضعف بازی نیز به شمار میرود. این بازی که در ژوئن همین سال معرفی شد متاسفانه نتوانست عملکرد موفقی را از خود بر جای بگذارد و تبدیل به یکی از ضعیف ترین بازیهای سال ۲۰۱۸ و شاید از ضعیفترین بازیهای دهه اخیر شد.
۹- The Walking Dead: The Final Season
سال ۲۰۱۸ به ما ثابت کرد که یک سال هر چقدر هم شیرین و فوق العاده باشد باز هم در آن اتفاقات تلخ و غیر منتظره رخ میدهند. هیچ چیز ۱۰۰ درصد خوب نیست و یکی از ناراحتکننده ترین اتفاقات سال ۲۰۱۸ تعطیل شدن استودیو Telltale بود. استودیویی که همه ما با آن آشنا هستیم و بسیاری از بازیکنان با بازیهای این استودیو خاطره دارند. از معروفترین سری بازی های این استودیوی با سابقه میتوان به CSI، The Walking Dead و The Wolf Among Us اشاره کرد. بازیکنانی که تنها به سراغ بازیهای اکشن و AAA مثل Call of Duty، GTA و Assassin’s Creed میروند شاید با تل تیل گیمز آشنا نباشند اما کسانی که کمی عمیقتر دنیای گیم را میشناسند از پایان ترادژیک این استودیو ناراحت هستند.
اگر از کاربران قدیمی بازی The Walking Dead محصول تل تیل گیمز باشید به احتمال بالا به این بازی اعتیاد دارید. فصل اول بازی شروعی قابل قبول و پایانی طوفانی داشت به حدی که اپیزود پنجم فصل اول توانست به متای ۸۹ در متاکرایتیک برسد. فروش اولین سیزن بازی چه در استیم چه در Xbox Live و چه در PSN توانست انتظارات را برآورده کند. اپیزود اول بازی توانست در ۲۰ روز به رکورد فروش ۳٫۸ میلیون نسخه برسد، رقمی که از لحاظ اقتصادی توانست سازندگان را راضی نگه دارد و توانست به سریع ترین فروش تاریخ بازیهای استودیو Telltale برسد. نه تنها از نظر اقتصادی، بلکه از دیگر جهات نیز The Walking Dead Season One راضی کننده بود و هم نظر منتقدان را جلب کرد و هم نظر کاربران را. The Walking Dead برنده جوایز زیادی شد، حتی از دید برخی وبسایتهای خارجی زبان عنوان بهترین بازی سال را از آن خود کرد و Telltale Games نیز بهترین استودیو سال شد. خب طبیعتا انتظارات از دنباله چنین بازیای باید بالا باشد.
فصل دوم بازی هم نه به اندازه فصل اول، اما در مجموع توانست به انتظارات پاسخ دهد. اگرچه روندی نزولی را در پیش گرفته بود اما این که The Walking Dead به این طرز فجیع از عرش به فرش برسد چیزی نبود که بتوان به سادگی آن را پیشگویی کرد. دومین اپیزود از فصل پایانی The Walking Dead اکنون اولا بدترین اپیزود این بازی و ثانیا یکی از ناامید کنندهترین بازیهای سال ۲۰۱۸ است. متای کنونی بازی در متاکرایتیک حول ۷۰ میچرخد و نسبت به اپیزودها و فصلهای قبل عدد جالبی نیست. متاسفانه دو پروژه دیگر تل تیل گیمز نیز به نامهای The Wolf Among Us: Season 2 و Game of Thrones: Season 2 کنسل شدهاند و توسعه دو اپیزود پایانی The Walking Dead را نیز Skybound Games بر عهده گرفته است و معلوم نیست چه اتفاقاتی ممکن است برای The Walking Dead دوست داشتنی رخ دهند. بسته شدن استودیو Telltale Games قطعا از تلخ ترین اتفاقات سالی است که اکنون در روزهای پایانی آن به سر میبریم. لازم به ذکر است که اپیزود دوم فصل پایانی The Walking Dead در نهایت از گیمفا توانست نمره ۸٫۵ را کسب کند اما در مجموع، ضعیف تر از حد انتظارات ظاهر شد.
۸- Dynasty Warriors 9
امروزه این بحث جهان باز بودن بازیهای جدید معلوم نیست یک امتیاز است یا یک معضل! نگاهی به گذشتهای نه چندان دور بیندازید، سال ۲۰۱۲ مثلا. میتوانید لیست بلند بالایی از بازیهای خطی بنویسید که در سبک خود جزو بهترین ها هستند. Max Payne 3، Call of Duty Black Ops 2، Darksiders II، Hitman Absolution و غیره، هیچ کدام جهان باز نیستند و نزد بازیبازان از محبوبیت بالایی برخوردارند. Dynasty Warriors از آن دست بازیهایی بود که بیشتر حالت لوکال و محلی داشت و اکثرا مردم چین و ژاپن و کره نسخههای مختلف این بازی را تهیه میکردند و در این میان، در کشورهای اروپایی هم از فروش قابل قبولی برخوردار بود. اساسا زمانی که یک Dynasty Warriors جدید یا یک اسپین آف از آن معرفی میشد کسی انتظار چندان بالایی نداشت. میتوانستید این بازی را به راحتی تهیه کنید و به تجربه آن بپردازید، الحق که ارزش تکرار بالایی هم داشت! افرادی هم بودند که این بازی را دو نفره بازی میکردند و از آن لذت میبردند.
اما Dynasty Warriors 9 میخواست یک انقلاب به پا کند، انقلابی که البته خیلی زود خفه شد و شکست خورد! اگر با همان فرمان نسخههای قبلی پیش میرفت و این قدر هیاهو به پا نمیکرد، مطمئنا اکنون در این لیست هم جایی نداشت. اولین نکته، Open World شدن بازی بود; چیزی که اصلا به بازی نمیآمد و به نظر سنخیتی با مجموعه نداشت. حذف شدن قابلیت Split Screen نیز بدین معنا بود که دیگر نمیتوانستید با دوست یا یکی از افراد خانواده این بازی را به صورت دو نفره تجربه کنید لازم به ذکر است که این کمبود بعدا با انتشار یک آپدیت حل شد. مبارزات بازی در کل شما را راضی میکردند و بازی داستان قابل قبولی را هم روایت میکرد اما این نکات مثبت در مقابل خیل عظیم انتقاداتی که به بازی وارد بود، واقعا حرفی برای گفتن نداشتند. سازندگان نتوانسته بودند که از محیط بازی استفاده کنند، جلوههای بصری بازی در حد نسل هشتم نبودند، گرافیک فنی بازی مشکل داشت، بازیکنان قدیمی با عوض شدن صداگذاران قدیمی موافق نبودند و … تنها بخش کوچکی از فیدبکهایی است که از کاربران و منتقدان ایرانی و خارجی دیدهایم.
اگرچه Dynasty Warriors 9 از نظر فروش خصوصا روی کنسول PS4 برای سازندگان راضی کننده به نظر میرسد اما به هیچ وجه این بازی از نزدیک قابل مقایسه با دورنمای آن نیست. نمره متای ۵۶ برای Xbox One و ۵۷ برای PC، خبر از عمق این فاجعه میدهد. مشخص است که جهان باز Dynasty Warriors 9 کاملا هدر رفته و نه بازیکن میتواند از آن لذت ببرد و نه سازنده توانسته محتویات کافی را در آن بگنجاند. برعکس، Open World بودن بازی با توجه به مسافتهای طولانی دقیقا برعکس عمل کرده و بازیکن را آزار میدهد. Dynasty Warriors 9 احتمالا بدترین نسخه سری Dynasty Warriors و یکی از ناامیدکننده ترین بازیهای سال ۲۰۱۸ است.
۷-State of Decay 2
اگرچه در نسل هفتم سونی و مایکروسافت تا پایان رقابت نزدیکی با هم داشتند اما در نسل هشتم سونی با اختلاف فاحش حداقل از نظر بازیهای انحصاری عملکرد بهتری داشته است. Xbox One انحصاریهای ناامید کننده زیادی داشته و یکی از آنها که اتفاقا در سال ۲۰۱۸ هم منتشر شد State of Decay 2 بود. این بازی که در تابستان ۲۰۱۸ منتشر شد از سوی منتقدین بازخوردهای چندان مناسبی را دریافت نکرد و هرگز حتی نتوانست به متای ۷۰ برسد.
شرایط بازی State of Decay 2 قبل از انتشار و بعد از انتشار مثل تفاوت روز و شب بود! State of Decay 2 در شرایطی به روزهای انتشار خود نزدیک میشد که در ژانر خود یک بازی بیهمتا به نظر میرسید. این بازی Survival اما بعد از انتشار نتوانست آن طور که انتظار میرفت عمل کند و نمرات ضد و نقیض زیادی را دریافت کرد. خبر بد اینجاست که هیچ یک از سایتهای معتبر خارجی به این بازی نمرهای بالاتر از ۸ ندادهاند، اتفاقی که طبیعتا میتواند دیدها را نسبت به یکی از انحصاریهای اخیر مایکروسافت به شکلی منفی تغییر دهد. البته افرادی که State of Decay 2 را تجربه کردهاند از این بازی راضی به نظر میرسند و متای کنونی بازی را بیرحمانه خطاب میکنند. با این وجود نمیتوان انکار کرد که State of Decay 2 نتوانسته انتظارات را برآورده کند و طرفداران مایکروسافت را ناامید کرد.
عنوان State of Decay 2 دنباله نسخه قبلی خود با همین نام اما بدون پسوند ۲ است که در سال ۲۰۱۳ منتشر شد. از بزرگترین مشکلات بازی State of Decay 2 در هنگام انتشار میتوان به باگهای متعدد و طراحی ضعیف تکسچرها اشاره کرد. سرور بازی نیز مشکلاتی داشت که البته تمام این کمبودها در آینده با انتشار آپدیتهای نسبتا حجیم برطرف شد. از ویژگیهای مثبت State of Decay 2 نیز میتوان به سیستم مبارزات بازی اشاره کرد که باعث جذابیت آن میشوند. نکته جالب اینجاست که اگرچه State of Decay 2 نتوانست با نمرات خوبی مواجه شود اما این بازی هم اکنون بیش از ۳ میلیون یوزر دارد و حتی در ماه مه، توانست به پر فروش ترین بازی Xbox One تبدیل شود. بعدها آرون گرینبرگ نیز تایید کرد که State of Decay 2 توانسته فراتر از انتظارات عمل کند. نسخه اول State of Decay نیز در دوران خود بازی قدرتمندی نبود و انتظار میرفت که دومین نسخه آن بتواند تبدیل به یکی از بهترین انحصاریهای مایکروسافت شود. اتفاقی که متاسفانه رخ نداد و State of Decay 2 هم مثل نسخه قبل با نمرات غیر قابل قبولی مواجه شد. در کل میتوان گفت که State of Decay 2 از نظر فروش توانسته آمار راضی کنندهای را از خود بر جای بگذارد اما یک بازی بزرگ نیست و شاید دل طرفداران را شکسته باشد. نمره State of Decay 2 در گیمفا ۶٫۵ است. لازم به ذکر است که این بازی به نحو احسن پشتیبانی میشود و در رویداد X018 بسته الحاقی جدید و رایگانی به نام Zed Hunter برای این بازی معرفی شد که ۱۶ نوامبر در دسترس بوده است.
۶-Metal Gear Survive
این قضیه جهان باز بودن Metal Gear Solid V The Phantom Pain نیز به موضوعی بحث برانگیز تبدیل شد که هنوز هم در مورد آن صبحت میشود. فراموش نکنید که محصول هیدئو کوجیما در سبک خودش اگر بهترین نباشد قطعا یکی از بهترینهاست و افرادی را میشناسم که سری Metal Gear Solid را بهترین سری طول عمر گیمریشان میدانند. خب طبیعتا تغییراتی به این صورت شاید به کام بعضی از طرفداران نباشد. نسخه قبلی MGS اگرچه از نامزدهای بهترین بازیها بود اما انتقاداتی را نیز متحمل شد.
اگر از پایان ناخوشایند Metal Gear Solid V The Phantom Pain بگذریم و کاری به طراحی مراحل بازی هم نداشته باشیم، انتقادات مبنی بر عدم وجود کاتسین کافی و جایگزین کردن نوار کاستها را نیز کنار بگذاریم میرسیم به این نکته که بعضی از بازیکنان اعتقاد داشتند که جهان باز MGS V TPP آن چنان محتوایی ندارد و سازندگان از جهان وسیع این بازی نهایت استفاده را نبردهاند. تمام این انتقادات شاید تا حدی هم قابل تامل باشند اما فراموش نکنید که آخرین متال گیر هیدئو کوجیما با متای ۹۳ به کار خود پایان داد و در بین ۵ نامزد بهترین بازی سال هم قرار گرفت که البته قافیه را به The Witcher 3: Wild Hunt باخت.
در سال ۲۰۱۸ یک بازی دیگر تحت عنوان Metal Gear Survive منتشر شد و تبدیل به یکی از بازیهای ضعیف امسال شد. وقتی یک بازی با متای ۵۴ به کار خود خاتمه میدهد یعنی یک بازی بد است که نتوانسته به انتظارات پاسخ دهد اما وقتی یک Metal Gear چنین نمرهای را کسب کند واقعا چه میتوان گفت؟ حال این حقیقت را که Metal Gear قبلی به متای ۹۳ رسیده بود را هم کنار بگذارید! بهترین نسخه Metal Gear Survive نسخه PS4 آن بود که نهایتا متای ۶۲ را کسب کرد! از نظر فروش نیز کونامی هیچ جا به صورت رسمی تعداد نسخههای به فروش رسیده بازی را اعلام نکرد اما به نظر میرسد که فروش Metal Gear Survive انتظارات را برآورده نکرده و فروش هفته اول آن در بریتانیا به سختی به ۵ درصد فروش Metal Gear Solid The Phantom Pain رسیده است. داستان بازی مربوط به اتفاقات بعد از بازی Metal Gear Solid V: Ground Zeroes میشود و شما به همراه دیگر بازماندگان باید سعی کنید خود را از دست سربازانی که اکنون به زامبی تبدیل شدهاند نجات دهید. اگرچه تجربه این بازی به همراه دوستان میتواند تجربهای لذت بخش باشد اما Metal Gear Survive مشکلات زیادی دارد. هوش مصنوعی دشمنان، پرداختهای عجیب درون برنامهای و داستان سطحی از جمله نقاط ضعفی هستند که وجه مشترک بسیاری از نقدهای معتبر موجود در فضای اینترنت هستند. در حال حاضر نیز به نظر میرسد فعلا کونامی برنامهای برای ساخت یک Metal Gear جدید ندارد.
البته در کنار تمام این مواردی که گفتیم شاید بتوان این نکته را هم اضافه کرد که Metal Gear Survive تا حد زیادی هم قربانی اسم بزرگش شد! احتمالا اگر اسم بازی چیز دیگری بود برخورد منتقدین و کاربران هم با این بازی میتوانست کمی مهربانانه تر باشد.
۵- Shadow of the Tomb Raider
بحث عنوان Shadow of the Tomb Raider با بقیه بازیهای این لیست کمی متفاوت است. به عنوان مثال، The Quiet Man واقعا یکی از بدترین بازیهای سال ۲۰۱۸ بود و Metal Gear Survive نیز از نظر فروش نتوانست راضی کننده عمل کند اما Shadow of the Tomb Raider از نظر فروش بد کار نکرده و متای خیلی بدی هم ندارد اما برای این آی پی که زمانی با Uncharted مقایسه میشد، ریبوتی که در سال ۲۰۱۸ منتشر شد چندان قابل قبول نبوده است.
دقیقا ۱۴ سپتامبر بود که بازی Shadow of the Tomb Raider رسما منتشر شد، عنوانی که اگرچه تا قبل از انتشار یکی از مورد انتظارترین بازیهای سال ۲۰۱۸ محسوب میشد اما بعد از انتشار نتوانست آن طور که انتظار میرفت عمل کند. گمانه زنیهای مربوط به شکست ریبوت Tomb Raider از چندی قبل از انتشار SotTR شروع شده بود و به نظر میرسید که این ریبوت به اندازه کافی نسبت به نسخه های قبل از خود تغییرات نداشته است. در این میان کاربران متعصب سونی نیز معتقد بودند که Shadow of the Tomb Raider بیش از اندازه از Uncharted الهام گرفته و بگذارید اصلا راحت حرف بزنم; میگفتند که این بازی کپی از آنچارتد است! از این صحبتها بگذریم و به Shadow of the Tomb Raider بپردازیم، عنوانی که نسبت به نسخه قبل واقعا پیشرفتی نداشته بود. سیستم مبارزات هنوز به همان اندازه ضعیف بود و بقیه اجزای گیم پلی نیز به غیر از بخش مخفی کاری، تغییر خاصی نکرده بود. همچنین انیمیشنهای بازی نیز نسبت به قبل تغییر خاصی نکرده بودند. میشود گفت که Shadow of the Tomb Raider به عنوان یک بازی جدید آن هم از سری TR اصلا قابل قبول نبود و تقریبا همان نسخه Rise of the Tomb Raider را در سال ۲۰۱۸ شاهد بودیم که این بار انحصاری زمانی نبود و داستان دیگری را روایت میکرد. از نظر فروش نیز اگرچه Shadow of the Tomb Raider در مجموع قابل دفاع است اما آمار نشان میدهد که نسبت به نسخههای قبل فروش کمتری داشته است. با توجه به اطلاعات مستندی که در دست است، Shadow of the Tomb Raider حداقل برای مدتی، آخرین دیدار ما با لارا کرافت بود و متاسفانه نتوانستیم خداحافظی با شکوهی با این شخصیت با سابقه و محبوب داشته باشیم.
همان طور که در نقد و بررسی این بازی در گیمفا نیز گفته شد Shadow of the Tomb Raider معماها و پازلهای جذاب زیادی را در خود گنجانده است و بخش مخفی کاری نیز با وجود مشکلاتی که دارد پیشرفت کرده و بهبود یافته است. در کل ولی بازی شباهت بیش از اندازهای با Rise of the Tomb Raider دارد. این بازی تنها بازی ناامید کننده اسکوئر انیکس نیست و شاید بهتر باشد که این شرکت فکری به حال خود کند. متای بازی در حال حاضر حدود ۸۰ است و گیمفا به این بازی نمره ۷٫۵ را داده است.
۴- Overkill’s The Walking Dead
شاید در ابتدا از خود بپرسید که چرا یک بازی مستقل در رتبه چهارم قرار دارد؟ آن هم در حالی که بازیهای معروف تری مثل Metal Gear Survive و State of Decay 2 را زودتر نام بردهایم؟ دلیلش یک کلمه است: هایپ! Overkill’s The Walking Dead نیز اصلا بازی بدی نیست، منتقد این بازی هم مثل Shadow of the Tomb Raider، خود من بودهام و ۷٫۷ به آن دادم ولی اگر دید خود را کمی وسیع تر کنیم و انتظارات خود را به خاطر بیاوریم، متوجه میشویم که Overkill’s The Walking Dead خیلی هم موفق ظاهر نشده!
سازنده Payday ها این بار کار بر روی پروژهای را آغاز کرده بود که به شدت ریسکی است! اصولا کار کردن بر روی بازیهایی که محوریت زامبی کشی دارند، کار سادهای نیست و منتقدان خیلی رفتار مهربانانهای با آنها ندارند. Overkill’s The Walking Dead یک بازی شصت دلاری است و بزرگ ترین مشکل بازی هم همین برچسب است. معمولا بازیهای مستقل قیمت چندان بالایی ندارند و حتی Hellblade: Senua’s Sacrifice که در سال گذشته منتشر شد و به عنوان بهترین بازی سال نیز برگزیده شد تنها ۳۰ دلار قیمت داشت و از نظر کیفی نیز با بازیهای AAA برابری میکرد. به غیر از این، Overkill’s The Walking Dead مشکلات فنی فوق العاده زیادی دارد. کماکان باگهای بازی این قدرت را دارند که بازیکن را دلسرد کرده و از ارزش تکرار بازی بکاهند. در استیم بعضی از کاربران مدعی هستند که تمام پیشرفتهایشان پاک شده. لودینگهای بازی طولانی تر از حد انتظار هستند و بازیکن را خسته میکنند و در کنار تمام این مشکلات، روند پیشرفت در بازی نیز خسته کننده و مسخره است. البته Overkill’s The Walking Dead نقاط قوت فراوان زیادی هم دارد که نباید نادیده گرفته شوند. ارزش تکرار بالا، گرافیک قابل قبول و تنوع مراحل از جمله امتیازات بازی هستند که متاسفانه مورد کم لطفی منتقدین قرار گرفتهاند.
جدای از بحث متای پایین بازی، Overkill’s The Walking Dead به هیچ وجه از نظر اقتصادی برای استودیو سازنده سودآوری نداشته و حتی ضرر هم زده است. اگر از دنبال کننده همیشگی اخبار بازیهای ویدئویی هستید قاعدتا باید در جریان باشید که نسخه رایانههای شخصی این بازی زودتر از نسخه کنسولی آن منتشر شد. نسخه کنسولی بازی در سال ۲۰۱۹ منتشر خواهد شد و این در حالی است که از حدودا یک ماه بیش این عنوان در استیم قابل خرید بوده است. فروش بازی در روزهای ابتدایی عرضه به هیچ وجه جالب نبود. به نظر میرسید که با گذشت زمان این مشکل حل شود. اتفاقی که رخ نداد و Overkill’s The Walking Dead از لحاظ اقتصادی بسیار ناامید کننده عمل کرد. در حقیقت به غیر از روسیه و چین، این بازی در هیچ کشور دیگری نتوانسته فروش قابل قبولی داشته باشد که احتمالا آن هم به خاطر پایین بودن قیمت بازی در این دو کشور است.
خوشبختانه سازندگان هنوز این بازی را رها نکردهاند و فصل دوم Overkill’s The Walking Dead نیز تایید شده است و در فصل جدید علاوه بر ماموریتهای متنوع تر، شاهد اضافه شدن کاراکترهای جدید و سلاحهای پیشرفته تر نیز خواهیم بود. اگر Overkill’s The Walking Dead را تجربه کرده باشید متوجه میشوید که بازی لذت بخشی است هر چند که به نظر میرسد بهترین دوران بازی، دورانی بود که هنوز بازی منتشر نشده بود و تریلر معرفی شخصیتهای بازی را پلی میکردیم. امیدواریم که مشکلات این فصل، در فصلهای بعدی حل شوند و شاهد یک بازی پر فروش از استودیو Overkill باشیم.
۳- Sea of Thieves
یکی دیگر از انحصاریهای مایکروسافت که چندان مطابق انتظارات ظاهر نشد. شرایط Sea of Thieves مشابه State of Decay 2 است با این تفاوت که Sea of Thieves قرار بود یک بازی کاملا متفاوت با دیگر بازیها باشد. هایپ و تبلیغات فراوان مایکروسافت برای این بازی و صحبتهای بزرگان استودیو مبنی بر متفاوت بودن Sea of Thieves از اصلی ترین عوامل بالا رفتن بیجهت انتظارات از این بازی بود. به مانند State of Decay 2 آقای آرون گرینبرگ مدیر ارشد بخش بازاریابی مایکروسافت از Sea of Thieves هم دفاع کرد و مدعی شد که این بازی فراتر از انتظارات عمل کرده است. Sea of Thieves علی رغم بازخوردهای ضد و نقیضی که از سوی منتقدان دریافت کرد، رقم فروش قابل قبولی را به ثبت رساند و هم اکنون بیش از ۵ میلیون کاربر دارد. یکی دیگر از ویژگیهای قابل عنوان Sea of Thieves پشتیبانی عالی تیم سازنده از این بازی است به طوری که علاوه بر آپدیتهای مختلف و برطرف کردن مشکلات جزئی، حالتهای مختلفی به بازی اضافه شده و یک بسته الحاقی تحت عنوان Shrouded Spoils نیز در مراسم X018 معرفی شد. پیش از این هم DLCهای مختلفی برای این بازی منتشر شده که Forsaken Shores اسم بسته الحاقی بازی است.
با تمام تعریفهایی که از Sea of Thieves شد، مشکل این جاست که مشکلات فنی بازی حتی بعد از انتشار چندین آپدیت حل نشده بودند. اگرچه تجربه Sea of Thieves با دوستان تجربهای لذت بخش و به یاد ماندنی است اما این بازی بعد از مدتی یکنواخت میشود و بازیکن را خسته میکند. سرورهای بازی در زمان لانچ مشکلاتی را داشتند و محتوای بازی نیز چندان قابل قبول نبود. بخش تک نفره بازی نیز خسته کننده است. از دیگر انتقادات وارد بر محصول استودیو Rare، قیمت بالای بازی است و برخی کاربران اعتقاد دارند که محتوای بازی با برچسب ۶۰ دلاری آن همخوانی ندارد.
علی رغم مشکلات بازی و بازخوردهای منفی از سوی منتقدین، فیل اسپنسر هم مثل آرون گرینبرگ به دفاع از بازی در مقابل انتقادات پرداخته و چندی پیش اعلام کرده بود که مایکروسافت به این IP متعهد است و تمام سیستم مایکروسافت در جهت پیشرفت بازی تلاش میکنند و برنامههایی دارند. خبر خوب این است که این تعهد صرفا کلامی نبوده و طی این چند ماه اخیر شاهد پشتیبانی فوق العاده از این بازی بودهایم. از لحاظ فروش نیز مایکروسافت اعلام کرده بود که Sea of Thieves سریع ترین فروش را بین آی پی های جدید این نسل داشته و این موضوع خوشایند سازندگان و ناشر بازی است. کماکان اما Sea of Thieves با آن چه که قبل از انتشار بازی میرفت فاصله دارد و اگرچه در مجموع بازی بدی نیست، اما نمیتواند پاسخگوی انتظارات باشد. نباید فراموش کنیم که تا قبل از انتشار، Sea of Thieves الماس مایکروسافت بود و قرار بود که این شرکت و کنسولش را به قله بازگرداند و از بهترین انحصاریهای نسل هشتم باشد. حال به عنوان یک طرفدار مایکروسافت و Xbox هر چه قدر هم که از Sea of Thieves لذت برده باشید، نمیتوانید این بازی را به رخ طرفداران سونی بکشید!
۲- The Inpatient
نقاط قوت شما میتوانند نقاط ضعف شما را بپوشانند. این جمله لااقل در مورد سونی و نسل هشتم و سال ۲۰۱۸ صادق است. سونی نیز در طول نسل عناوین شکست خوردهای داشته، بازیهایی که شاید مایه آبروریزی باشند اما برخلاف رقیبش مایکروسافت، سونی توانسته IP های موفقی را خلق کند و همچنین دنبالههای راضی کنندهای را برای مخاطبان خود به ارمغان بیاورد. عنوان The Inpatient یکی از بازیهای ناامید کننده سال ۲۰۱۸ است که بعد از انتشار، کمتر در مورد آن شنیدیم.
اتفاقات بازی The Inpatient مربوط به ۶۰ سال قبل از اتفاقات بازی Until Dawn میشوند. شاید از خود بپرسید این وسط آنتیل داون چه میکند؟! بازی The Inpatient در واقع پیش درآمدی بر Until Dawn است که البته بازی ضعیفتری نیز به شمار میرود. داستان بازی از این قرار است که شما کنترل یک بیمار مبتلا به اختلال آلزایمر را در دست میگیرید و برای بازگرداندن خاطرات خود تلاش میکنید. دوربین بازی اول شخص است و سبک بازی نیز Survival Horror بوده که در مقایسه با بازیهای دیگر این ژانر، حرف های زیادی برای گفتن ندارد. البته در این که The Inpatient یک بازی خاص است هم شکی نیست. به هر حال این عنوان که در ژانویه سال ۲۰۱۸ منتشر شد نتوانست انتظارات را برآورده کند و در نهایت جایی میان انحصاریهای محبوب سونی و PS4 پیدا نکرد و در بهترین و خوشبینانه ترین حالت میتوان بدان به عنوان یک بازی متوسط نگاه کرد که البته بازیهای متوسط هم اصولا با متای ۵۹ به کار خود پایان نمیدهند!
متاسفانه گاهی اوقات محصول نهایی بیش از حد انصاف مورد انتقاد قرار میگیرد. همه ما بازیهایی را میشناسیم که شاید واقعا بد نبودهاند ولی به شدت مورد کم لطفی مخاطبان و منتقدان قرار گرفتهاند. The Inpatient هم از همین بازیهاست و دلیلش هم تبلیغات و هایپ بیش از اندازه است. طبیعی است که بازیکن با تماشای تریلرها و شنیدن سخنان اغراق آمیز از یک کاربر عادی به یک طرفدار تبدیل شود و در نهایت از بازی که ماهها چشم انتظار آن بوده، ناامید میشود. استودیو Supermassive Games پیش از این عنوان Until Dawn را توسعه داده بود و با بازخوردهای مثبتی هم رو به رو شده بود. این نکته را در نظر بگیرید که The Inpatient یک بازی VR است و این مورد هم شاید بتواند روی نمرات نهایی تاثیر منفی گذاشته باشد. البته بعد از انتشار متوجه شدیم که The Inpatient همان بازی PSVR نیست که انتظارش را میکشیدیم. بازی در واقع باید ترسناک باشد اما نیست و شخصیت اصلی بازی هم از اختلالات روانی رنج میبرد ولی بازی نمیتواند این حس را به کاربر خود منتقل کند. علاوه بر تمام این موارد، بازی The Inpatient در برآورده کردن انتظارات اقتصادی سازندگان نیز ناتوان بود. با وجود نمره متای ۵۹ در متاکرایتیک، The Inpatient آن قدرها هم بازی بدی نیست ولی در مقایسه با آن چه انتظار داشتیم نتوانسته عملکرد قابل دفاعی را بر جای بگذارد و قربانی هایپها و تبلیغات خود شده است. همچنین قیمت بازی نیز نسبت به محتوای آن کمی گران به نظر میرسد.
۱-Fallout 76
اگر در مدارس کتابی با محوریت تاریخچه بازیهای ویدئویی تدریس میشد عنوان Fallout 76 قطعا یکی از فصلهای این کتاب را به خود اختصاص میداد. Fallout 76 روز چهاردهم نوامبر سال جاری منتشر شد که یعنی هنوز یک ماه از انتشار آن نمیگذرد و ظرف شاید تنها یک یا دو هفته تبدیل به یکی از جنجالیترین بازیهای دهه اخیر یا شاید حتی تاریخ شد. فالوت که سری با سابقه، محبوب، با ریشه و موفقی است در آخرین نسخه خود آن قدر بد عمل میکند که در صدر لیست ناامید کننده ترین بازیهای سال قرار میگیرد. البته از حدودا ۱ ماه قبل از انتشار بازی از هر بازیکن حرفهای که میپرسیدید که آیا فالوت ۷۶ پیروز میشود یا شکست میخورد، احتمالا گزینه دو را انتخاب میکرد. متای ۵۰ اما واقعا چیزی نیست که بتوان آن را پیش بینی کرد، حتی برای بازیهای بد سابقه یا آی پیهای جدید، چه برسد به نسخه جدیدی از Fallout!
روایت بسیار بد و ضعیف داستان اولین چیزی است که توجه بازیکن را جلب میکند و بعد از آن هم به مشکلات فنی عجیب و غریب برخورد خواهید کرد. گیم پلی بازی نسبت به قبل پیشرفتی نداشته و طراحی مراحل بازی نیز تعریفی ندارند. بازی خود به تنهایی ۴۵ گیگابایت است و به روز رسانی روز اول آن، ۵۴ گیگابایت حجم دارد، این نکته را هم باید در کتابهای تاریخ بنویسند! عملکرد افتضاح فالوت ۷۶ خرده فروشان را مجبور به کاهش قیمت بازی کرد، به طوری که The Game Collection نسخه Xbox One و PS4 بازی را تنها با قیمت ۴۰ دلار و دیگر خرده فروشان با قیمت ۵۰ دلار میفروختند. علاوه بر باگها، مشکلات فنی و دیگر مسائل، سرورهای بازی نیز مشکل داشتند و حتی زیر ساخت آنلاین محصول بتسدا مشکل داشت. از لحاظ امنیتی نیز Fallout 76 به عنوان یک بازی آنلاین مشکل داشت و قابل هک شدن بود. اگرچه بسیاری از کاربران موتور بازی سازی قدیمی Fallout 76 را مشکل اصلی آن میدانند اما به نظر میرسد که مشکلات بازی تنها به این موضوع محدود نمیشوند.
حتی پس از اتفاقات مذکور، باز هم قیمت بازی کاهش یافت. علاوه بر این جنجالها، ویدئویی نیز مبنی بر هجوم خریداران بازی به فروشگاهها جهت پس دادن Fallout 76 در فضای مجازی پخش شد تا حواشی اطراف این بازی بیشتر شوند. عنوان Fallout 76 از نظر فروش نیز در وضعیت مطلوبی به سر نمیبرد و حتی در هفته اول انتشار نیز نتوانست جایگاه اول پرفروش ترین بازیهای بریتانیا را به خود اختصاص دهد و سوم شد. گفته میشود فروش Fallout 76 چیزی حدود ۸۲ درصد نسبت به فروش Fallout 4 کاهش یافته است و اکنون این بازی اصلا در لیست ۱۰ بازی پرفروش بریتانیا یافت نمیشود.
فراموش نکنید که در این مطلب سعی شده بیشتر از بازیهای مطرح نام برده شود و صرفا از بازیهایی یاد کنیم که عملکردشان مطابق انتظارت نبوده است. قطعا میتوان بازیهای دیگری مثل Agony، Bravo Team و Extinction را نیز در این لیست جا داد اما با توجه به معروف نبودن این بازیها حداقل در بین بازیکنان ایرانی از آوردن این نامها و دیگر بازیهای مشابه صرف نظر شد.
پر بحثترینها
- اینترگلکتیک، کانکورد، ناتی داگ؛ در اتاق فکر سونی چه میگذرد؟
- گزارش: طراحی سختافزار پلی استیشن ۶ برخلاف نسل بعدی ایکس باکس، به پایان رسید
- حساب توییتر پلی استیشن باعث ترند شدن دوباره Bloodborne Remake شده است
- یوشیدا: Horizon Forbidden West در حد انتظارم نفروخت
- یوشیدا: اگر خواهان بازی های انحصاری جدید PS5 هستید، بهتر است از ریمسترها حمایت کنید
- شایعه: اطلاعات فاش شده از GTA 6 توسط کاربری که ادعا میکند چندین ساعت از گیمپلی را دیده است
نظرات
به نظر من نا امید کننده ترین مسایل در سال ۲۰۱۸ آثار نبودن بلکه منتقدین و متاسفانه گیمر ها بودند
از نظرات بی نظیر منتقدین در نمره دهی مانند شاهکار استدیو کوانتیک دریم یعنی Detroit، نمرات کاملا توهین آمیز به شعور مخاطبان به darksiders 3 و….
اما بدتر از اون جامعه گیمری که دیگه امسال گل کاشتند از حمایت بی دریغ شون از darksiders 3 که بازی در هفته اول حتی تو ۲۰ بازی برتر هم نبود
و انتخاب بهترین بازی سال که نشون دادند چقدر نسل ۷ درک و فهم بیشتری داشتند و بازی پوچ و بی ارزشی و بکش تا زنده بمونی ( عین قانون جنگل) رو به عناوین ی مانند رد دد و گاد و اسپایدرمن و اسسین اودیسی ترجیح دادند رو به عنوان بهترین بازی سال انتخاب کردند و باعث شدند شرکت ها هم بوی پول رو حس کنند و نتیجه ش شد fallout 76 و cod بدون داستان
در کل هر بلایی سرشون بیاد تقصیر خودشون ه
چقدر این کامنت قشنگ و به جا و دلنشین بود. صد در صد درسته.
خسته نباشید هم میگم به محمد عزیز به خاطر مقاله زیباش.
آقای بابایی به والله آدم رو ناراحت میکنند گیمر های این چند وقته اصلا وقتی به سال ۲۰۰۷ نگا میکنم ( که بهترین سال گیمینگ برای من بود) به گیمر های اون وقت غبطه میخورم
قبول دارم گرافیک فنی بازی ها پیشرفت چشم گیری داشته گیمپلی ها غنی تر شدن ولی حرف یوبی سافت درسته دیگه اون روح قدیمی رو ندارن بازی ها
الان سال ۲۰۰۷ رو نگاه کنید: شروع فرنچایز هایی که الان برای خودشون غولی هستن
بایوشاک، پورتال، کال اف مدرن وارفر، کرایسیس، گل سر سبدشون آنچارتد و اسسینس کرید و ویچر و مس افکت
و بعضی دیگر بازی ها که شروع فرنچایز شون نبودن ولی شاهکار بودن مثل هیلو ۳، گاد او وار ۲، قسمت دوم هالف لایف، هوینلی سورد…. که یادم نمیاد اگه دوستان چیزی یادشونه اضافه کنن
میخواستم بگم دیگه نه خبری از اون همه بازی با کیفیت داستان محور هست و نه متاسفانه خبری از گیمر هایی که از اینا حمایت کنن
الان دوستان فقط به لیست بالای من که قطعا ناقصه نگا کنید عجب نسلی بود نسل ۷ چقدر شاهکار داشتیم، فن بوی نداشتیم، مشکلمون ۴k native یا انحصاری نبود…..
از همه چی لذت میبردیم
دمت گرم آقای آقابابایی که کامنت شناس خوبی هستی :yes:
چون سنت بالاس واس همین بازیای داستانی رو به بازیای تمام آنلاین ترجیح میدی. برعکس افراد کم سنو سال بازیای آنلاینو به بازیای آفلاین داستانی ترجیح میدن، مث خودم.
اصلا کیف بازی تو آنلاین زدنه. همین استیت آو دیکی رو اگه آنلاین بزنی، اون قدرام فاجعه بنظر نمیاد. یا همین فیفا کیفش به آنلاین زدن، ولی وقتی با هوش مصنوعی بازی میکنی اصلا حال نمیده.
بعضی وقتا بعضی کامنتات بو خودزنی میده :laugh:
ولی خواستم فقط بهت بگم در واقع کاری که داری میکنی مقایسه بین عنوان با محتوا و بی محتواس ، بعد میگی چون خودت سنت پایینه با بی محتوا حال میکنی
تنها جوابیم که باید منتظرش باشی اینه که صبر کن سنت بیاد بالا بفهمی بازی محتوا دار چیه
ذ دیویژن بازی کردی؟ مولتی کال آو دیوتی رو زدی؟ فیفا چی آنلاین میزنی یا با هوش مصنوعی؟
اگه جوابت به همهٔ این سوالا “نس” پس من حرفی ندارم.
Just remember, I was here before you
And I’ll be here after you make your run-in for you
رزیدنت اویل ۳ رو رو ps1 زدی؟دیس هانر رو چی؟لست؟سایه کلوسوس ها؟نیدفور اسپید های ps1 ک جاده وسط مزرعه داشت و کنارش آسیاب های پیکسلی رو زدی؟دارک سولز؟تاحالا دهنت سرویس شده بخای فن های کشتی کج کینگ رو تو تیکن ۳ بزنی؟هاروست مون؟رد دد ۱ و ۲؟گاد ۱و ۲ و ۳ و ۴؟ماریو ک دیگ بازی کردی؟سونیک؟اینا هیچکدوم مولتی نبودن ولی تو تاریخ و ذهن من جاویداننو استاندارد های طلایی گیمینگن
در جواب JJSTYL31…
دمت گرم دادا خاطراتمو زنده کردی…
خصوصا با هاروست موون 😥 :inlove:
چقد خوب بود این بازی….یادش بخیر…
من خودم آنلاینم میزنم ولی به هیچ وجه لذتش به اندازه بخش داستانی و تک نفره نیس…اصلا قدیما بازیا یه حال دیگه ای داشت :inlove:
یادم رف بگم همیشه عکس بازی ها از چیزی ک بودن شاخ تر بود :laugh:
یادمه مثلا واسه همین نیدفور اسپید عکس های ماشین های مسابقه ایی کیفیت بالا میذاشتن ک بعضیاشون داشتن منفجر میشدن و از بغل هم رد میشدن بخد خود بازی…
خدا بگم چی کارت نکنه بدجوری سرمو کوبیدم به دیوار الان دو ساعته درد میکنه
دیویژن بازی نکردم ، کال آو دیوتی هم بعد mw3 دیگه نزدم ولی فیفا آنلاین میزنم ، با دوستامم میزنم و وقتی دوستم کنارم نشسته دونه دونه ریاکشناشو به تک تک حرکات بازی زنده میبینم به مراتب بیشتر بهم حال میده.
جدا از اینا منظورمو اشتباه فهمیدی صنعت گیم به بازیای آنلاین و بتل رویال کاملاً احتیاج داره حرفی توش نیست ، حتی کاملاً منطقیه وقت بیشتری پا اینجور بازیا گذاشته بشه ، ولی وقتی بحث ارزش یه اثر میشه بخدااااااااا نمیشه فورتنایت رو rdr tlou gow dmc zelda…… مقایسه کرد!! بحثم ارزش بود فقط. دو خط آخرتم که اصن :laugh:
به امید شکست های بیشتر بتسدا
و غنی تر شدن بازی های داستانی
انصافا چرا انقدر از بتسدا بدت میاد ?:-) 😐
یکی از دلایل غنی تر شدن بازیای داستانی همین بتسداست
چرا به m.c این قدر منفی میدید
اون داره حقیقت تلخی رو بیان میکنه.
در کنار آنلاین شدن اوپن ورد و rpg شدن هم آفتیه که دنیای گیم رو تهدید میکنه.
حقیقتش با بالا رفتن سنم، کمتر بازی خطی بازی کنم. بیشتر آنلاین با دوستان. بازی های داستانی منو خیلی درگیر اتمسفر، داستان و حتی احساسات میکنه و این آخرین چیزیه که تو این آشفته بازار میخوام.
همین سلیقه مزخرف نسل های جدیده که باعث این اتفاقا میشه که همه برن سمت ساخت بازی آنلاین به سبک بتل رویال
من موندم که شما وقتی درکی نداری از داستان و گیم پلی داستانی چراالکی نظر میدی
حالا خوبه چند وقتیه مد شد مولتی و انلاین بازی کردن بچه هایی مثل شماها میاید اظهارنظر میکنید درمورد بازیا
چ اتفاقی میوفته وقتی همش اینو میزنی اونو میزنی و همش تکرار تکرار تکرار متنفرم از بازیای انلاین مولتی فقط داستان و ماجراجویی و ماموریت و کوئست و معما حل کردن رو عشقه
من سنم بالاست . انلاین هم بازی کردم یه مدت هم حال داد بهم بعد به سرعت خسته شدم . بخاطر فشار عصبی و استرسش نبود یه حالت پوچی بهم دست داد و بیمزگی . اولویتم داستان گیم پلی با چاشنی معما هست .
والله من راضی ام الان با همون کیفیت قدیم و افلاین بتونم بازی های جدید بازی کنم که همه ی داستان هارو بدون واقعا الان در عذابم که داستان خیلی از بازی هارو از دست دادم اون موقعه حتی داستان خدای جنگ رو هم میدونستم میرفتم کنسول کرایه میکردم چن شبه تمومش میکرد ولی حالا اصلا نمیشه کنسول کرایه کرد اونموقع از هیجان و سریع زدن دکمه اگه دستم خراب میشد نهایت ۳۰ تومن میدادی به کلوپ ولی حالا اگه خراب بشه ۷۰۰هزار تومن واقعا دیگه گیمفا شده جهنم برام وقتی میام داخل سایت انگار منو اندختن داخل اتیش جهنم هی بسوزه پدره بی پولی در بیاد پدر باعث گرونی 😥 😥 😥
هیچ گیمی تو این سال به اندازه فالوت ۷۶ منو نا امید نکرد…با اینکه عاشق سری فالوت و گیمای هاواردم بعد سه ساعت بازی نتونستم ادامه بدم
امثال فورتنیات رو یادت نره :-/
برا چی فک میکنی نمره پایین منتقدا به یه محصول توهین به شعور مخاطب هست؟ پس هیچکس نباید حق اظهار نظر داشته باشه؟ طرف داره مشکلات بازی رو از نظر خودش به سازنده و خریدار یادآوری میکنه, همین منتقدا اگه نباشن هر سال یه بازی شاهکار هم عرضه نمیشه و همش میشه تکرار مکررات.
مثلا Detroit یه بازی Adventure هست و تو این سبک داستان حرف اولو میزنه, وقتی داستان بازی کلیشه ای باشه خب معلومه متا میاد زیر ۸۰ نکنه انتظار داری همه امتیاز کامل بدن؟
بعد بزرگترین وجه بازی های ویدئویی سرگرم کننده و تعاملی بودنشونه مخصوصا مد بتل رویال که به شدت هیجانی و چالش برانگیز هست بعد شما به این سبک میگی بازیای پوچ و بی ارزش که با این توجیه میشه کل صنعت بازی رو زیر سوال برد.
دوست عزیز مطمین باشید براتون با اینکه به نظرم نظرات غیر منطقی و غیر معقولی میگید ارزش قایلم وگرنه جوابتون رو نمیدادم چون امثال شما قرار نیست با حرف من یا هر فرد دیگه ای درست شن من برای دیگر دوستان مینویسم :
هر منتقدی حق داره هر نمره ای به بازی بده از ۰ تا ۱۰ گرفته و این حق همه منتقدین ه اما من به عنوان گیمر انتظار دارم دلایل ش رو بیان کنه، گیم اسپاتی که به تلو میده ۸ حداقل دلیل منطقی بیاره آخه چرا ۲ نمره کم کرده؟ به ارخام نایت میده ۷ برای چی کجاش مشکل داشته؟ به توم ریدر میگم که طرفدار متعصب مایکروسافت هستین چرا ۶ داده؟
قضیه دیترویت هم دوست عزیز یه مقاله مفصل ه اینکه چرا اعتقاد دارم که حرف شما از ریشه غلطه و قطعا اگه نویسنده سایت بودم یه مقاله جدا در مورد بررسی (( درست و دقیق)) دیوید کیج کبیر مینوشتم ولی در کل تا اون موقع خواهشا خودتون انقدر با خودتون کلنجار نرید یه ps4 کرایه کنید و بازی رو تجربه کنید اگر بدون پیش زمینه ذهنی جلو برید قطعا پاسخ تون رو میگیرید ولی اگه نگرفتید قطعا با صد تا مقاله بنده هم درست نخواهید شد بهتره برید خونه بسازید و ۹۹ نفر دیگه رو بکشید
دوستان میکروفن منطقی تو دل ما جا دارن و دم همشون گرم ولی متاسفانه الان به حدی پاچه خواری برای شرکت مورد علاقه برا بعضی ها چه مایکروفن چه سونی فن وجود داره که واقعا جای تاسف داره
خیلی دوست دارم تمامی دوستانو توجیه کنم اما شدنی نیست چونکه زمان زیادی خاستاره. کاش چند نفری جمع بشیم خیلیارو توجیه کنیم با چنتا جمله ساده شاید متوجه نیستن فردی هم اگه نمیخاد قانع بشه خوب دیگه مشکل و احساسات خودش این شکلیه هست و نباید زیاده روی کنیم تا احساس ناراحتی نکنن.
الان هدفم اینه کمی از کارام فارق بشم و به اقای اقابابایی بگم بلخره خیلیامون گیمفارو قبول داریم. اینو گفتم چون به “Princes” گفتی: “با اینکه به نظرم نظرات غیر منطقی و غیر معقولی میگید ارزش قایلم وگرنه جوابتون رو نمیدادم چون امثال شما قرار نیست با حرف من یا هر فرد دیگه ای درست شن من برای دیگر دوستان مینویسم”
خوب باید بیا کنی وقتی کامنت میذاری منتقد کامنتت هم پیدا میشه و باید بیشتر توضیح بدی (در اصل منتقدایی که بعضیا قبول دارن! اصلا قانونی نیستن قانونی ندارن چند نفر ارازل اوباش جم شدن و نه چیز دیگه که به فرنچایزا نمره شهرهرتی میدن چه بالا په پایین هرتی هرتی نمره میدن)
حتا ارزش ناراحتیم نداره که ما فنون DMC اصلا قبول نداریم یکی بیاد بگه متا راجب فرنچایزهای محبوبمون حد اقل! و این واسم شده یک افتخاره که این نوع و این شکلیم.
همه چیز باید به قانون پیش بره ۱۳۹۷/۰۹/۱۵ در ۱۴:۳۷ که اگه این کامنتم رو هم داشته باشی و باشید میفهمید (اگه خودمو قبول دارم نه این که از خود راضی هستم!) فقط کار سایتا های امروز قانونی نیست و هر فردی به روش خودش نمره میده. نکته اصلی هم اینه “یکی میگه تکراریه بازی. یکی میگه بازی عوض شده. یکی میگه بازی خوبیه و نمره پایینی هم میده. یکی میگه که من نظر شخصیمو میگم و توی اون سایت نظر شخصیشو ثبت میکنه. یکی هم نظرشو به عنوان سبک بازی میذاره. یک هم نظرشو به عنوان سری بازی میذاره” برا همین میگم! اصلا قانونی ندارن بینشون و باس قبول کرد.
درود بر شما خیلی ممنون از توجهی که داشتین بله حق با شماست بیشتر باید توضیح بدم مخصوصا تفکرات دیوید کیج رو فقط اینو در نظر بگیرید بنده یه کاربر عادی هستم و اینجا بخش کامنت هاس و قرار نیست جهان بینی کیج رو در بخش نظرات زیر ذره بین ببرم
در هر حال واقعا لطف دارید که توجه دارید اگه خواستین میتونم تو ایدی ت.ل.گ.ر.ا.م DeyR1 جوابتون رو به طور کامل بدم
باز هم مرسی
Clara
عزیز.. این دوستمون تو نظر بالاش حرف غیر منطقی نزد….صرفا نظرش رو کفت..
چیزی که من دوست نداشتم تو دیدگاه شما…. نگاه از بالا به پایین شما به قضیه هست..
قرار نیست نظرات ما کسی رو درست کنه…. هر کسی دیدگاه محترم خودشو داره
گیم اسپات به تلو نمره ۸ داد… دلیلشم به قول خودشون خشونت بی حد و مرز بازی و همین طور الفاظ رکیکی که الی به کار میبرد… برای من هم قطعا این دلایل غیر منطقی به حساب میاد
ولی منتقد شاید این گونه مسائل براش مهم باشه..
توم ریدر که کامل یه عقب گرد بود نسبت به نسخه قبل… از هوش مصنوعی بگیر…. تا تکرار مکررات و شوتینگ افتضاح… هر چند بازم باید قبول دارم نمره ۶ بی رحمی هست…. ولی من یه جورایی این بیرحمیه گیم اسپات رو دوست دارم
اما درباره دیترویت .. اینو اول بگم
خودمو جزئ مریدان دیوید کیج میدونم…
منتها دیترویت در بهترین حالت به نظرم یه بازی متوسط رو به خوب بود… که واقعا نا امیدم کرد
قطعا تو سال های بعد کسی نمیگه نقطه اوج کارهای دیوید کیج دیترویت بود
دوست عزیز درود بر شما قطعا شما هم اشتباه نمی فرمایید اگر هرگونه سوالی دارید در مورد آثار دیوید کیج یا نمرات تلو که با بنده مخالف هستین خواهشا ببخشید ولی اینجا جاش نیست که این موضوع ها رو توضیح بدم وگرنه مطمین باشید که برای تک تک حرفام دلایل منطقی دارم که خودم با تجربه بار ها و بار ها ی بازی کسب کردم و از جایی نخوندم و نشنیدم درود بر شما
در ضمن کامنت بالایی حرف غیر منطقی نزدند من سابقه شون رو گفتم
درود بر خودت عزیز….
اگه سابقه باشه که حرف شما درسته..
یه سری دوست دارن طوطی وار تو هر پست همه جیز رو تکرار کنن… که دیگه انتقاد و نظر مخالف نمیشه.. میشه تخریب
اتفاقآ میشه انتقاد
تخریب به اونی میگن که بدون دلیل و منطق یه انگی رو به هر موضوع و یا شخصی بزنن و قصد بد جلوه دادنشو داشته باشن
اگه دلیل و منطق داشته باشه ۱۰۰۰۰۰ بار هم طوطی وار گفته بشه انتقاده نه تخریب
مرسی استاد که شدی پای ثابت نظرات من…
استاد جواب شما در کلمه سابقه اون شخص خلاصه میشه :yes:
انتقاد رو کی میخواد بکنه؟
اون شخص محترمی که انتقاد میکنه… به همه چیز برابر نگه میکنه… به دور از فن بازی… قطعا نظرش رو چشم جا داره
یا اون شخصی که چند ساله کارش تخریبه… ووووووو
به ارکام نایت بخاطر پورت افتضاح روی پی سی نمره ۷ دادن . اصلا نمره چه اهمیتی داره ؟ شما میتونی گیم پلی بازی رو تو یوتیوب ببینی و دستت میاد که بازی در چه سطحی هست که بخواهی بگیری یا نه .
بهضیا تازه وارد داستان شدن! و میخان بازیرو بکوبن تا به را و رش خودش ساخته بشه هخ وقتی که بازی اصالت خودشو حفظ کنه این بهترین کاره! گیمرای عزیزمون مستیم میبرن توی بازیهای داستانی خیلی بزرگ و قدیمی میره مستقسم نصخه ۵ش یا ۷هفتش رو بازی کنه خوب معلومه انتقاد میکنه نمیگه که بازی اصلش اینه. خوب بازی خوب از نصخه اولش معلومه! از اولش باید خوب باشه.
من زیاد دارم بنویسم در باره این موضوع اما خیلی طولانی و وقت گیره که اصلا نمیشه با یک روز اونو ترتیب داد.
دوست عزیزم به منتقدین متایی نباید نگاه کنی علتش اینه که قانونی نمره دهی نمیدن و از هر سایتی شهرهرتی جوین اون سایت شدن و نظر میدن این یکی از اشتباهاتشون هست. موضوع امروز موضوع متا نیست بگذریم چون که گفتی نقد من گفتم به اون ورا نباید نگاه کرد.
.
.
نمره پایین دادن بیش از حد! مثل دارکسایدرز۳ اره توهین به محاطب توهین به سازندگان و هواداران یک فرنچایزه! (اگه دقت کنی دوست عزیزم هر فردی در اون سایت به روش خودش نمره میده!)
یکی میگه تکراریه بازی. یکی میگه بازی عوض شده. یکی میگه بازی خوبیه و نمره پایینی هم میده. یکی میگه که من نظر شخصیمو میگم و توی اون سایت نظر شخصیشو ثبت میکنه. یکی هم نظرشو به عنوان سبک بازی میذاره. یک هم نظرشو به عنوان سری بازی میذاره
خوب اخه ما کجاشی!؟ کدومو باید قبول کنیم اقا قانون اون سایت چیه!؟ که ما باید تا این حد قبولش کنیم؟ خوب دوست عزیزم اشتباس این اشتباست و باید دقت کرد و فریب دیگران رو نخوریم.
بصورت خاص برای اقای اقابابایی یک توضیحی میدم که برامون بازم باز کنه این موضوع رو تا همینجا کافیه :heart: :rose: وگرنه بازم دارم تا بگم در بار این موضوع
ببینید درسته که بازی های داستانی اساس این صنعتو ساختن و کم رنگ شدنشون توی این دنیایی که ما گیمرا توش زندگی میکنیم مثل حذف شدن هنر از دنیای واقعیه اما با این حال بذارید بگم که دیترویت مشکلات خاص خودشو داشت و با اینکه شاهکار بود اما هنوزم که هنوزه به شدت سلیقه ای هست. واسه همینه که کسی نباید از همه ی منتقدا انتظار داشته باشه که بیان براش به به و چه چه کنن (هرچند که متای فعلیشم واسه اثری که سازندش ذوق هنری خیلی خاصی داره واقعا عالیه). اما درباره ی دارکسایدرز ۳ کاملا چیز به جایی بود. خود من دارم به عنوان کسی که این عنوان رو با ریزبینی تجربه کرده میگم که بله اگه دارکسایدرز میراث یه فرانچایزو نداشت اونموقع این متا به هیچ وجه حقش نبود و نمرات هم قطعا به طبع بالا می رفت. درحالی که دارکسایدرز ۳ همونطور که از اسمش بر میاد یه دنبالست و این یعنی واسه اغنای مخاطبش باید و باید و باید از نسخه ی قبلی خودش که شاهکاری هست تو این سبک بالاتر می بود درحالی که افت شدید کیفی و فنی بازی باعث شد کار به اینجا بکشه (اگه تجربه کرده باشید میدونید که چند ساعت اول بازی حتی داستان نداره و فقط فیوری داره دور خودش میچرخه تا چندتا باس بزنه و تا قبل از اینکه به غرور برسه هیچ اثری از داستان یافت نمیشه). جدا از اینا خب اگر بازی قرار بود خوب باشه حداکثر پنج شیش تا منتقد نمره ی بد میدادن و میانگین این امتیازاتم قطعا بالاتر میشد ولی وقتی اکثر منتقدا اتفاق نظر داشتن خب یعنی واقعا یچیزی هست و خیلی ها هم این موضوعو میفهمن و نمیخرن. وقتی یچیزی بده چرا باید خریدش خب؟ نمیشه زور کرد به مردم که اقا چون این بازی اسم دارکسایدرز داره بخر تا حمایت شه (نمونش هم تو همین کشورمون هست اگه یکم دقت کنیم 😉 ) و بله منم به شدت موافقم با اون بحثای بدون داستان و زباله سازی های سازنده ها و جنگل پرستی گیمرا. هرچند اگه از حق نگذریمم خیلی خوب تبش خوابیده و خیلی وقته دیگه هرروز با خبرای این بازیا اعصابمون خورد نمیشه. به هر حال به جز بخش آنلاین همه چیز دست خود سازنده ها و تصمیمات غلطشون بوده که به شعور مخاطب توهین کردن نه نظرات خود مخاطبین و منتقدا.
کاری به اون قسمت های دیگش ندارم اما راجع به بازی سال که فورتنایت شد البته نه تو رقابت اصلی tga ولی کلا بنظر من چیزی به نام بازی سال معنای خاصی نداره چون اگه بفهمی منظورمو تهش میشه مثه توپ طلا که هیچکس دقیقا نمیدونه ملاکش چیه و ریز امتیاز نداره چون اصن نباید بازی ای مثه فورتنایت بیاد مقایسه شه با رد دد
قابل تحمل ترینش همون استیت آو دیکی دوهه.
۵ تا از بدترین بازیایی که بازی کردم:
کوانتوم بریک :sick:
دد رایزینگ ۴ :sick:
نید فور اسپید: ریوالز :sick:
ذ اوردر: ۱۸۸۶ :sick:
کیلزون: شادو فال :sick:
کاری با سلیقه فاجعه ای که داری ندارم فقط ذ اوردر؟؟ ذ؟؟؟ تو the رو میخونی ذ؟ ذ لست اف اس یا ذ واکینگ دد؟ به کجا داریم میریم واقعا
داداش “ذ” اتفاقا درست ترین تلفظ برای the هستش :/
در بحث بدترین بازی ها هم ٬ از نظر من هیچ کدوم از اینایی که گفتی بد نبودن و اتفاقا به جز کیلزون همه رو بازی کردم! آدم اگه یه ذره با توقع و انتظار پایین و با دید مثبت بیاد اینایی که گفتین رو بازی کنه ٬ لذت کافی رو از همه شون میبره (از هیچ دریچه ی دید مثبتی نتونستم بفهمم quantum رو چطور گذاشتی تو لیستت…ولی rivals رو درکت میکنم ٬ چون من ۷-۸ ساعت بازیش کردم و فقط تونستم از شهرش لذت ببرم و اصلا نفهمیدم داستان داره یا نه :rotfl: در مورد دد رایزینگ هم باید بگم که ۳ شو بازی نکرده بودم و خب ۴ اش واسم قابل قبول بود…اوردر هم از نظر داستان هم از نظر گرافیک معرکه بود و تنها مشکلش داستان کوتاهش بود.) خب هرچی باشه سلیقه هستش و به نظرم نباید به کسی به خاطر این که نظر شخصیشو بیان کرده دیسلایک داد!
TH صدای “ذ” و “ث” میده نه “د” یا “تی”.
صدای ذِ میده مث There
صدای ث میده مث Think
کوانتوم بریک گیمپلیش خیلی زود خسته کننده میشد. ذ اوردر ۱۸۸۶ ام گیمپلی کوتاه و خسته کنندهای داش. ریوالزم که اصلا داستان نداش. کیلزونم که وحشتناک بود. دد رایزینگ بد نبود ولی بعد از چند ساعت تکراری میشد، چون فقط زامبی کشی بود.
من نمیدونم چرا نظرات این تایید میشه، تو هر پستی رفتم این فقط اعصاب بقیه رو خراب کرده خودشم که میگه سن پایینی داره خو چرا نظراتش باید تایید بشه
یچی داریم که صدای ذ میده <<< ذارت
خو مرده حسابی انگلیسیشو بنویس چرا میخوای بگی بلدم بلدم 😐 😐
اصلشم دی اوردر هستش جناب
درستش THE > ذ هست و نه د!
در زبان عربی و انگلیسی تلفظ -ذ- از -ز- فرق میکنه و هم چنین در زبان اصلی و فصیح عربی! (THE تلفظ اصلیش -ذ- هست!) پس تلفظش برای نام بازیها درست بوده.
(خودشم یک توضیح نسبتا کامل و درستی برای شما نوشته بخون بدک نیست)
اون بازی اسمش رایولز (Rivals) یعنی رقبا هستش نه ریوالز 🙂
مقاله خیلی خوبی بود تشکر
بنظر من که نا امید کننده ترین بازی سال بتلفیلد v بود چون از این بازی های توی لیست چندان انتظاری نمیرفت و از اون اول معلوم بود به موفقیت خاصی دست نمیابن ولی من انتظار داشتم یه بتلفیلد فوق العاده با بخش چند نفره تاکنیکی و بینظیر مثل نسخه ۴ ببینم که نشد و بجاش یه اسکی از ww2 که توش چندتا زن و سیاهپوست هم چپونده بودن دیدم
چندتا زن؟ چندتا سیاه پوست؟
باور کن مولتی بتل وی رو بازی گردم. باید بهت بگم که باید بهش زمان بدی. بعد از ده ساعت بازی جداً بهتر میشه.
من دموش رو بازی کردم
شاید حرفت درسته و بازی بعد یه مدت خیلی بهتر بشه ولی تو اون چند ساعتی که من بازی کردم چیز جالبی ندیدم
موفق باشی
هرچقدر بیشتر بازی کنی بیشتر دوستش داری
آفرین به این آدم مثبت!
دقیقا حرف دل منو زدی! من که بازیش نکردم ولی خب گیم پلی آنلاینشو از یوتیوب میبینم و انصافا چیزی کم نداره! آفرین ! یه نکته مهم به گیمرا یادآوری کردی : حتی اگه تو یه بازی افتضاح ترین اینترو رو دیدین بازم بهش وقت بدین تا خودشو اثبات کنه!
ممنون بابت کامپلیمنتت!
حرف خیلی از یوتیبور ها همهمینه. به بازی فرصت بدید. بازی پتانسیل خیلی خیلی زیادی داره. ای کاش دایس محتوی بیسنری بهش اختصاص بده
بین این بازی ها فعلا فقط تونستم DW9 رو تجربه کنم و هر کسی با این سری آشنا باشه میدونه که از نسخه ۶ به بعد داره یه شیب نزولی رو تجربه میکنه و تو آخرین نسخه هم واقعا بازی بی خود بود … Sea of thieves هم اون بازی نبود که طرفدارا میخواستن ولی خیلی هم بد عمل نکرد ولی خوب کسل کننده شدنش نظر خیلیاست… اگه یه نگاه به اسامی این لیست در کنار هم بندازیم میبینیم که یا بازی هایی بودن که یکم شتابزده عرضه شدن یا اینکه مشکلات فنی بازی رو نابود کرده وگرنه بعضیاشون پتانسیل بالایی داشتن
با تشکر از نویسنده محترم بابت مقاله خوبشون
” Call of Duty Black Ops 4 هم توانست به بهترین نحو ممکن جواب منتقدان را دهد و در مقابل رقیب چند سالهاش یعنی Battlefield، یک بار دیگر پیروز شد”
?:-) ?:-) ?:-)
کی گفته بلک اوپس ۴ در مقابل بتل ۵ پیروز شده؟؟؟؟
بعدشم همچین هم به بهترین نحو ممکن نبود
بخاطر این پیروز شده که هم فروشش خیلی بیشتره هم متاش بالاتره
من خودم میخواستم امسال کالاف شکست بخوره تا اکتیویژن به خودش بیاد ولی متاسفانه هرچی بسازن یه سری بازم میخرن البته بازی بدی هم نبود و مولتی پلیرش مخصوصا حالت دد مچ خیلی جذاب شده بود ولی بدون کمپین انگار یه چیزی کم داشت و گرافیکشم نسبت به دو نسخه قبلش کم تر شده بود
حاجی همیشه کالاف پیروز بوده فقط بتل۱ تونست کالافو شکست بده ولی بلک اوپس۴ با این که آنلاینه ولی خیلی طرفدار داره
واقعا با انتخاب ها موافقم.
من بیشتر احساس میکنم گیمر ها جدید به جای اینکه بیشتر منتظر بازی باشن منتظر،عرضه نمرات آن هستن و در واقع رشته افکارشان دست منتقدا هستن و این اصلا برای آینده گیمینگ و ناشر ها و حتی سازنده ها خوب نیست یادش بخیر نسل هفت شیش بازیو برای خودش بازی میکردم نه برای متا.با تشکر از شما.
بدون شک ناامید کننده ترین بازی سال هیتمن ۲ هست .
هفته اول جز ۴۰ بازی لیست فروش هم نبود
هفته دوم هم جز ۴۰ بازی لیست فروش نبود
این هفته هم که میشه هفته سوم بدون شک جز ۴۰ تت نخواهد بود 😀
حقیقتش من اصلاً نمیدونستم امسال بازی ای به اسم هیتمن ۲ عرضه شده
با نظرتون مخالفم! مگه بقیه وقتی میپرن توچاه ٬ شما هم باید بپرین تو چاه؟؟؟؟!
اونا نیومدن بازی رو بخرن٬ دلیل نمیشه که بازی بد باشه ٬ اتفاقا هیتمن ۲ خیلی بهتر از هیتمن ۱ ۲۰۱۶ شده و برای من فوق العادست…توروخدا نکوبین هیچ بازی ای رو ! قلب آدم رو بعضی جمله ها به درد میارن!
امسال برای من جزو بهترین سالای گیمریم تو این بیست و خرده ای سال بود باور کنید چقد خوشحال بودم که کمپانی های بزرگ که قهرمانای بچگیمو میساختن مثل کپکام دوباره به خودشون اومدن و دارن دوباره شاهکار میسازن از اون طرف اما خیلی دیگه از کمپانی های معروف منفور شدن مثل بتسدا با نابود کردن ای پی بزرگی چون فال اوت.امیدوارم سال بعد زمان بهتری برای گیمرای جهان و گیمرای عزیز وطنیمون باشه که نرن کار کنن یا یه هفته رو مخ باباشون کار کنن که یه رد دد بگیرن :rose:
بله ولی سال ۲۰۱۵ بهتر بود
قطعا سال ۲۰۱۵ یکی از بهترین سال های گیم بود
جای بلک اوپس ۴ خالیه،ملاک فروش نیست پابجی ام فروشش خوب بوده یا حتی بازیایی مثل کلش