بحث روز | آیا مقوله “Open World شدن بازی ها” تبدیل به یک معضل در صنعت گیم شده است؟ - گیمفا
بحث روز | آیا مقوله “Open World شدن بازی ها” تبدیل به یک معضل در صنعت گیم شده است؟ - گیمفا
بحث روز | آیا مقوله “Open World شدن بازی ها” تبدیل به یک معضل در صنعت گیم شده است؟ - گیمفا
بحث روز | آیا مقوله “Open World شدن بازی ها” تبدیل به یک معضل در صنعت گیم شده است؟ - گیمفا

بحث روز | آیا مقوله “Open World شدن بازی ها” تبدیل به یک معضل در صنعت گیم شده است؟

مصطفی زاهدی
۱۲:۰۰ ۱۳۹۷/۰۹/۱۴
بحث روز | آیا مقوله “Open World شدن بازی ها” تبدیل به یک معضل در صنعت گیم شده است؟ - گیمفا

در مقاله ای که چندی پیش خدمت شما عزیزان ارائه گردید، به طور مفصل درباره ی تاریخچه ی open world, ویژگی‌ها و برخی از مهم ترین فرانچایز های این مقوله صحبت کردیم. حال در این مقاله با رویکردی جدید و از جنبه ای دیگر به open world میپردازیم.آیا open world تبدیل به یک معضل در صنعت گیم شده است؟؟؟ایا تبدیل برخی عناوین خطی به عناوین جهان آزاد کار درست و عقلانی بوده است؟؟ با گیمفا همراه باشید تا به این مسأله بپردازیم

این مقاله به طور کامل به تمامی سوال ها جواب نمی دهد و به همه چیز نمی پردازد، چون بحث هایی از این قبیل با نظرات مختلف معنا پیدا می کند و برخی نتیجه گیری ها بر عهده خوانندگان است و چون قبلا در مقاله ای بسیار طولانی به اکثر جنبه های open world پرداختیم از ذکر دوباره ان اطلاعات خودداری می کنیم و ففط به برخی مسائل خاص می‌پردازیم. مقاله قبلی و مرتبط با این مقاله را می توانید از اینجا مطالعه کنید.

بحث روز | آیا مقوله “Open World شدن بازی ها” تبدیل به یک معضل در صنعت گیم شده است؟ - گیمفا

شاید در نگاه اول حضور گرالت در این مقاله معنا نداشته باشد، اما هر جایی که سخن از بازیهای open world، نقش افرینی و در کل صنعت گیم مطرح است. نام Witcher 3 و Geralt انجا میدرخشد…

در اهمیت وجود بازیهای جهان آزاد شکی وجود ندارد. اگر نگاهی به خاطرات تک تکمان بیاندازیم، بخش قابل توجهی از آن را عناوین open world به خود اختصاص داده اند. کسی هست که با GTA San Andreas خاطره نداشته باشد و ساعت ها مشغول انجام مراحل اصلی و فرعی و گشت و گذار در خیابان ها نبوده باشد؟کسی هست که از گرالت دوست داشتنی خاطره نداشته باشد و ساعت ها مشغول انجام کارهای مختلف در باتلاق ها، جنگل ها و مناطق دیگر نبوده باشد؟مثال های زیادی وجود دارند. اگر به مورد انتظارترین بازی های هر سال نیز نگاهی بیاندازیم، بیشتر عناوین open world هستند. فرانچایزهایی چون Assassins creed, Far cry, Elder scrolls, Fallout, A Legend of Zelda و… همه و همه در ریشه ی صنعت گیم نفوذ کرده اند و از آن جدا نمی شوند. اما بحث ما نکات مثبت و قوت این عناوین نیست. بلکه سوال این است، آیا روی اوردن بیش از حد استودیوها و.ناشران به ساخت عناوین open world از یک طرف، و جهان ازاد شدن نسخه های جدید عناوین خطی از طرف دیگر، برای صنعت گیم به طور کلی مشکل ساز نمی شود؟ در ادامه مقاله به سه بخش تقسیم می شود، ابتدا به دلایل گرایش بیش از حد سازنده ها به عناوین جهان نگاهی می اندازیم، سپس به برخی از ناموفق ترین بازیهای open world را با یگدیگر بررسی می کنیم و در آخر به جمع بندی میپردازیم.

بلاشک مهم ترین دلیل گرایش به سمت عناوین جهان آزاد از سوی سازندگان، بحث فروش و جنبه ی مالی است. بعد از شروع نسل هفتم که تازه بازیها کم کم رنگ و بوی کامل تر و جدی تری به خود گرفته بودند و گران تر هم شده بودند، کم کم بازیبازان و مخاطبان به سمت عناوینی جذب شدند که بتواند با هزینه برابر، آن ها را برای مدت بیشتری سرگرم سازد. مخاطبان جواب این مشکل را در دو نوع عناوین یافتند. اول عناوینی که بخش انلاین پر و پیمان و کاملی داشتند، و دوم عناوین جهان ازاد که ده ها ساعت گیم پلی به ارمغان می آوردند. اگر به آن سال ها نگاهی بیاندازید به خوبی متوجه می شوید این سلیقه و خواست مخاطبان کم کم جامه عمل پوشید. کم کم تمامی عناوین خطی دارای بخش چند نفره و آنلاین شدند و از طرف دیگر در آن سال ها بود که فرانچایزهای جهان آزاد جدیدی متولد شدند. مانند تولد سری Assassins Creed. کم کم گرایش بازیبازان به سمت این دو دسته بازیها تغییر کرد و به خصوص در نسل هشتم این تغییر کاملا محسوس بود و عناوین خطی کاملا به حاشیه برده شدند. آن دسته سازندگانی که همچنان به ساخت بازیهای خطی اصرار داشتند، با فروش بسیار پایین عناوینشان، به خوبی متوجه محبوبیت کم عناوین خطی که بخش آنلاین هم نداشتند شدند. کاهش مخاطبان عناوین خطی و مدت زمان گیم پلی از یک طرف، و افزایش چشمگیر محبوبیت بازیهای open world از طرف دیگر باعث شد هم درصد قابل توجهی از IP های جدید جهان ازاد باشند، و هم نسخه های جدید برخی فرانچایزهایی که کاملا خطی بودند نیز تبدیل به بازیهایی جهان باز یا نیمه خطی شوند. اگر میزان فروش بازیهای خطی و.مرحله ای در حد مناسبی باقی می ماند ممکن بود هنوز سازندگان ساخت آن دسته عناوین را مد نظر قرار دهند، اما فروش اکثرا پایین و کمتر انتظارات عناوین خطی، باعث شد سازندگان برای ضرر نکردن از ساخت بازی، ماهیت بازی را تغییر دهند

بحث روز | آیا مقوله “Open World شدن بازی ها” تبدیل به یک معضل در صنعت گیم شده است؟ - گیمفا

۱۱ سال از تولد فرانچایز Assassins creed می گذرد و این فرانچایز در طول این سالها پستی و بلندی های بسیار به خود دیده است. از عناوین درخشانی چون Assassins creed 2, Assassins creed Black flag و Assassins creed odyssey گرفته، تا عناوین ضعیف تری چون Assassins creed Unity, محبوبیت فوق‌العاده این سری، به محبوبیت کلی عناوین Open World نیز کمک کرده است. از طرف دیگر با بررسی شماره های مختلف به نوعی کی توان به تکامل بازیهای جهان آزاد به خوبی پی برد. از نسخه های اولیه که فقط شامل شهر و فعالیت های بزرگ و کوچک مختلف می شدند. تا نسخه های اواسط سری که المان های نقش آفرینی را به سری تزریق کردند تا دو نسخه اخر که کاملا رنگ بوی نقش آفرینی به سری بخشیدند.

اگر به آمار و ارقام هم نگاهی بیاندازیم این موضوع بیشتر برایمان روشن می شود.وقتی فروش بازی Evil within 2 در مقیاس جهانی به زحمت به یک میلیون نسخه می رسد، یا فروش یکی از بهترین شوتر های نسل.هشتم، یعنی Wolfenstein 2 تعریفی ندارد(با وجود کیفیت بسیار مطلوب بازی)، ولی عناوین ضعیف تر با کیفیت به مراتب پایینتر به لطف جهان ازادا بودن و داشتن برخی ویژگی های دیگر، فروش چند برابری را تجربه می کنند، به خوبی متوجه می شویم جهان باز بودن به تنهایی می تواند مقوله ی کیفیت را کنار بزند. نکته ای که اصلا برای صنعت گیم سودمند نیست. به خصوص که این امر باعث می شود ناشران و.سازندگان دیگر تمایلی به ساخت عناوین باکیفیت خطی نداشته باشند و ساخت یک عنوان جهان آزاد معمولی را به خاطر فروش نسبتا تضمین شده ترجیح دهند. البته همچنان عناوین خطی وجود دارند و خواهند داشت چون اقتضای بعضی سبک ها اجازه نمی دهد همه ی عناوین تبدیل به open world شوند. مانند عناوین ترسناک. حتی فکر یک Silent hill یا outlast در قالب open world عجیب به نظر می رسد…

بحث روز | آیا مقوله “Open World شدن بازی ها” تبدیل به یک معضل در صنعت گیم شده است؟ - گیمفا

Homefront the Revolution یکی دیگر از عناوینی بود که در دام جهان آزاد بودن افتاد. پتانسیل بازی به مراتب بیشتر از چیزی بود که حاصل شد و open world بودن بازی از یک طرف باعث شد شاهد مراحل تکراری بسیار باشیم، و از طرف دیگر به دلیل وسعت و جزئیات، مشکلات فنی و گرافیکی متعددی گریبان گیر این بازی شود.

مسأله دیگر مدت زمان گیم پلی بازی های open world درمقایسه با دیگر بازیهاست. چند سالی است مدت زمان گیم پلی برای مخاطبان بسیار مهم تلقی می شود و حتی گاهی اوقات ممکن است خرید یا عدم خرید یک بازی را از طرف مخاطب مشخص سازد. اینجاست که بار دیگر اهمیت عناوین جهان ازاد مشخص می شود. بازیهای open world در کل حداقل بیست و پنج تا سی ساعت گیم پلی را در اختیار بازیبازان قرار می دهند که این عدد برای برخی بازیها همچون Skyrim و The Witcher 3 Wild hunt به بیش از ۲۰۰ ساعت هم می تواند برسد که عدد خارق العاده ایست. اما در کل همین میزان گیم پلی به مراتب بیشتر باعث شده است مخاطبان به این دسته عناوین علاقه بیشتری نشان دهند. از طرف دیگر سازندگان نیز که از علاقه بازییازان به خوبی مطلع شده اند، سعی می کنند به هر طریقی مدت زمان گیم پلی بازی خود را افزایش دهند. هر چند این کار از طریق اضافه کردن مراحل تکراری و کارهای مشابه صورت گیرد. تنها حالتی هم که.یک عنوان خطی می تواند فروش خوبی داشته باشد هم این است که بازی، بخش چندنفره و انلاین مناسبی به بازیبازان ارائه دهد. اما اگر بازی خطی باشد، بخش چند نفره نداشته باشد و هشت تا ده ساعت گیم پلی ارائه دهد، احتمال موفقیت بازی از لحاظ فروش زیاد نیست، مگر اینکه بازی انحصاری باشد و یا ویژگی خاصی دارا باشد.

بحث روز | آیا مقوله “Open World شدن بازی ها” تبدیل به یک معضل در صنعت گیم شده است؟ - گیمفا

حدس میزنم تعداد زیادی از شما دوستان با این حرف موافق نباشید، اما Metal gear solid V Phantom Pain, عنوان درخشانی نبود. بزرگ ترین مشکل من با این بازی Open world بودن بی دلیل ان فقط به دلایل تبلیغاتی و تجاری بود. دیگر نه خبری از مراحل مختلف با طراحی های منخصر بفرد مانند نسخه های پیشین بودیم. نه کات سین و صحنه های سینمایی فوق العاده ای در بازی وجود داشت. خود اسنیک هم در طول کل بازی ده.جمله هم حرف نمیزد!!!برخی از افراد کم حرفی بیش از حد اسنیک را ناشی از گذشته او میدانستند که در پاسخ باید بگویم بر این اساس کریتوس می بایست در نسخه آخر God of war کاملا لال باشد جون گذشته ای بسیار سیاه داشت. در کل فکر می کنم اگر Metal gear solid V Phantom Pain عنوانی خطی بود می توانست فوق العاده عمل کند…

برویم سراغ برخی از بدترین عناوین جهان ازاد که بهتر بود به شکل دیگری ساخته می شدند. بلاشک رتبه یک این لیست، متعلق به Metal gear solid v می باشد که حتی می توان از این بازی به عنوان بازی یاد کرد که منتقدان بیش از حد ان به آن توجه کردند و از ان تعریف نمودند. Metal gear solid v دقیقا به خاطر مسائل مالی و افزایش طول گیم پلی و اگاهی کونامی از این قضیه که یک بازی که بخش چند نفره ندارد و خطی باشد، نمی تواند به اندازه ی یک بازی جهان ازاد یا انلاین محور فروش کند،تبدیل به عنوانی جهان باز شد. اما چه جهان بازی؟ دنیایی به شدت تکراری، مشابه و که فقط از تعدادی Outpost و یکسری حیوانات در دشت ها تشکیل شده بود. طراحی مراحل بازی واقعا ضعیف بود و بعد از چند ساعت فقط داستان می توانست بازیباز را به ادامه بازی ترغیب کند. البته  پایان داستان هم نقاط ابهام زیادی به جای گذاشت و تکلیف مخاطبان را روشن نساخت. هر چند فروش بازی حدود سه تا پنج میلیون نسخه براورد شده است که به نظر راضی کننده می رسد، اما باید قبول کرد بازی از لحاظ اتمسفر و ویژگی‌های مختلف هرگز به نسخه های سوم و چهارم نمی رسد.به هر حال اگر این بازی open world نبود، به نظرم میتوانست بهتر عمل کند و به ریشه ها نیز پایبند بماند.

دیگر بازی که به عنوان یک بازی جهان ازاد عملکرد مطلوبی نداشت، عنوان L.A Noire است. هنوز بعد از گذشت چندین سال نمی توانم به خوبی درک کنم که هدف سازندگان از ساخت این بازی در قالب یک عنوان open world چه بوده است؟دنیایی نسبتا بزرگ ولی تماما خالی که فقط در ان تعدادی گاراژ وجود داشت و یکسری مراحل تصادفی و دیگر هیچ. اگر سازندگان این بازی را از حالت جهان ازاد خارج می کردند و در فضایی بسته و خطی روایت می کردند، می توانستیم شاهد برترین بازی کاراگاهی تاریخ باشیم. به جای ساخت و خلق دنیایی بزرگ، سازندگان می توانستند گان پلی بازی را کامل کنند، سلاح های بازی را زیاد کنند و به داستان بازی کمی رنگ و لعاب اضافه کنند. اما افسوس که سازندگان به خاطر جهان ازاد کردن بازی، خیلی چیزها را فدا کردند.

بحث روز | آیا مقوله “Open World شدن بازی ها” تبدیل به یک معضل در صنعت گیم شده است؟ - گیمفا

L.A NOIRE را می توان یکی دیگر از بزرگترین بازیهایی دانست که به علت کم دانشی و تصمیمات اشتباه پتانسیل خود را نابود کرد و باعث ضرر هنگفت استودیو سازنده نیز شد. اگر سازندگان به جای تصمیم حممقانه برای جهان باز کردن بازی، بازی را خطی طراحی می کردند، آن وقت می توانستد تمرکز خود را بر روی گان پلی بازی بگذارند تا اینقدر خشک و ضعیف نباشد. همچنین می توانستند کمی پیچیدگی داستان ها را نیز افزایش دهند. هنوز هم معتقدم L.A NOIRE توانایی تبدیل شدن به برترین بازی کارآگاهی تاریخ را داشت. اما افسوس…

عناوین دیگری را نیز می توان به دوبازی بالا اصافه کرد گه چون هدف مقاله چیز دیگریست این امر را به شما خوانندگان عزیز می سپاریم. اما در کل گاهی اوقات ساخت برخی عناوین در قالب جهان باز باعث می شود سازندگان نتوانند بر روی بخش های دیگر بازی به خوبی تمرکز کنند و به جای پرداختن به جنبه های مختلف، بخش اعظمی از وقت و بودجه خود را بر روی دنیای بازی قرار دهند و نتیجه ی لازم را هم نتوانند کسب کنند.

 

بخش پایانی:

چیزی که مشخص است، و تبدیل به یک حقیقت غیرقابل انکار نیز شده است این است که اگر عنوانی با کیفیت بسیار بالا و مطلوب در جنبه های مختلف عرضه شود، ولی حالتی خطی داشته باشد و بخش چندنفره هم در بازی وجود نداشته باشد، به احتمال بسیار زیاد محکوم به شکست است. اتفاقی که برای Quantom Break افتاد. Quantom break عنوان لذت بخش و خوبی بود که به خاطر کمبود محتوا شکست خورد. فروش بازی بر اساس آخرین امار در حد یک میلیون نسخه بود که بسیار پایین تر از انتظارات عمل کرد. هر چند انحصاری بودن بازی هم در فروش کم ان بی تاثیر نبود. اتفاقی که برای Quantum break افتاد موجب شد که استودیو Remedy در عنوان جدید خود یعنی Control, به ساخت محیط هایی روی بیاورد که حالتی نیمه خطی داشته و ازادی عمل بیشتری  نسبت به یک عنوان تمام خطی به بازیبازان می دهد…

فارغ از تمامی حرف و حدیث ها، یک چیز مشخص است، صنعت گیم به عناوین خطی نیز نیاز دارد. عناوینی که چندین ساعتی بازیبازان را سرگرم سازند و انها را وارد دنیایی پیچیده و پر جزئیات نکنند. عناوینی که به عنوان میان وعده در بین خیل عناوین جهان آزاد تجربه شوند و کمی مخاطب را از دنیاهای بزرگ و وسیع و پر جزئیات خارج سازند. البته طبیعی است که همچنان عناوین جهان ازاد و انلاین محور پرچمدار صنعت گیم باقی می مانند، اما اگر بازیهای خطی کم رنگ تر و کم رنگ تر شوند، بخشی از هویت گیم نیز با ان خواهد مرد…در پایان باید به این نکته اشاره کنم این مقاله بیش تر بر روی نکات کلی تاکید داشته و نتیجه گیری ها و نظرات بر عهده شما دوستان عزیز است.

مطالب مرتبط سایت

تبلیغات

بحث روز | آیا مقوله “Open World شدن بازی ها” تبدیل به یک معضل در صنعت گیم شده است؟ - گیمفا
بحث روز | آیا مقوله “Open World شدن بازی ها” تبدیل به یک معضل در صنعت گیم شده است؟ - گیمفا
بحث روز | آیا مقوله “Open World شدن بازی ها” تبدیل به یک معضل در صنعت گیم شده است؟ - گیمفا
بحث روز | آیا مقوله “Open World شدن بازی ها” تبدیل به یک معضل در صنعت گیم شده است؟ - گیمفا
بحث روز | آیا مقوله “Open World شدن بازی ها” تبدیل به یک معضل در صنعت گیم شده است؟ - گیمفا

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

  • PlayStation 5 گفت:

    دقیقا بزرگ ترین فاجعه صنعت گیم همین Open World شدن بازیاست که لذت بازیارو نابود کرده :yes:
    یه بازی با خطی با متا ۵۰ میرزه به یه بازی Open World با متا بالا ۹۰

    • Max.level گفت:

      خخخخ باشه
      پس اگر به این باشه که تو میگی الان بازیای دث استرندینگ و گوست و اسپایدرمن و هورایزن اینا هم که انحصاری سونی هستن به درد نخورن؟ یه چی بگو که آدم خندش نگیره ولی من که میدونم داری به رد دد تیکه میندازی راحت باش 😀 :laugh: :rotfl:

      • all pacino گفت:

        تا بازیهایی مثل گاد، تلو،آنچارتد رزیدنت اویل هستن بازیهای خطی و تکنفره هم خواهد ماند درسته ساخت بازیهای خطی و تکنفره خیلی کمرنگتر شده ولی به این معنی نیست که این سبک بازیها فراموش شدن خودم به شخصه خیلی منتظر یه بازی مثل مکس پین هستم و مطمئنم راکستار این بازی رو فراموش نکرده و تو سالهای آینده یه روح تازه به بازیهای خطی و تکنفره میبخشه این نظر کاملا شخصی بود

        • Max.level گفت:

          صددرصد با شما موافقم من :yes: :yes:
          بنده خودم عاشق تلو و آنچارتد هستم یعنی برام فرق نداره یه بازی خطی یا اپن ورد بیشتر دنبال محتوای سرگرم کننده،گیم پلی خوب و داستان گیرا هستم 😉 😉
          و این هم بگم که همونقدر که بازیای اپن ورد رو به بهبودی و نوآوری هستن بازیای خطی هم در همین راستا رو به حرکتن نمونش همون تلو ۲ که بنده هنوز تو درک اون گیم پلی فوق العاده گیر کردم و باورم نمیشه ولی با سابقه ناتی داگ و شناخت ما از عناوین قبلیش کاملا میتونیم به این باور برسیم که یکی از بزرگترین ابرشاهکار های خطی پیش رومونه :yes: :-))

    • SINA_PC_ گفت:

      من فقط موندم چرا اینو :yes:
      اون وسط گذاشتی!!

    • PERSIAN NAZI گفت:

      بزرگترین فاجعه صنعت گیم افرادی مثل تو هستن

    • hamid619 گفت:

      هدف مقاله این نیست که روی آوردن بازیها به جهان باز اشتباه هست بلکه اینکه آیا نیاز هر بازی جهان باز بشه مثلا کال آف که اکشن مرحله ای هست اگر جهان باز بشه مثل Monster Hunter World شکست میخوره بالاخره بازیهای جهان باز طرفداران زیادی داره و خیلیاشون موفق هستند توی هر ژانر و سبکی هم امکان شکست همینجور که چه خطی چه جهان باز بازیهای فوق العاده زیادی مثل گاد و رد دد وجود دارند

      • Avelone گفت:

        داداش کجا mhw شکست بود؟متای بازی ۹۱ و فک کنم بیشتر از ۱۰ میلیون نسخه فروش داش(فک کنم بیشتر بود)تو نامزد های گیم ادوارد هم که می درخشه فک کنم حداقل بتونه یک جایزه ببره.با شایدم من منظور شمارو متوجه نشدم.

        • hamid619 گفت:

          آره حق با شماست من اومدم Homefront the Revolution از متن کپی کنم قرار بدم مثل اینکه کپی قبلی Monster Hunter World ذخیره شده بود و قرار گرفت بعدا اومدم خوندم فهمیدم یک بازی دیگه نوشتم پایین اومدم اشتباه کپیم رو جمع کنم مثل اینکه نشده از من می شنوی همیشه اسم بازیها رو تایپ کن اینجوری مثل من شطرنجی نشی

    • hamid619 گفت:

      البته Monster Hunter World زیاد بد نبود یکم وقتی که با یه دایناسور درگیری به خاطر جهان باز بودن یک دایناسور که داره رد میشه برم سراغ داداش داینوم یکم مراحلش سخت میشد ولی من با اونم کیف کردم

  • مقاله ی خوب و منحصر به فردی بود.
    جهان باز بودن بازی metal gear solid v هم بیشتر بخاطر این بود که konami می خواست این بازی همه پسند تر بشه و خودم هم که از طرفدارای کوجیما و متال گیر هستم با open world بودن بازی مشکلی نداشتم و بیشترین لذت رو ازش بردم.

    • اپن کردن بعضی بازیها فقط به بهونه طولانی تر کردنشون که هزینه کمتری خرج کنن.واسه ۴تا لول هی تو مپ میچرخی که دلت نمیخواد چیزیو تکرار کنی

      شما ۱ساعت متال ۴ ترجیح میدین یا ۵ رو؟
      تکرار بعضی چیزها به بهونه اپن ورلد شدن بازی گند میزنه به کله گیم پلی

      • صد در صد متال گیر ۴ بهتر از ۵ بود اما اوپن ورلد بودن نسخه ۵ آنچنان هم بی خود نبود و بیشتر بخاط ارتقای تجهیزات و مادربیس و پیدا کردن کات سین ها مخفی بودش و گیم پلی بازی metal gear solid v واقعا ارتقا پیدا کرد و بهترین گیمپلی رو داشت و این نسخه واقعا یک tactical episonage action بود

  • Bloodborne90 گفت:

    بنده به شخصه فقط از بازی های جهان آزاد لذت میبرم..بزرگترین و بهترین بازی های این نسل رو ببینید اکثرشون جهان آزاد هستن فعلا دوره دوره جهان آزاده

  • srhz گفت:

    بهترین بازی open world که دوس داشتم skyrim بوده که فکر نکنم حتی خود بتسدا هم بتونه بهترشو بسازه!

  • Sony_ps گفت:

    این چه مقاله مزخرف به درد نخوری بود ؟
    واقعا دیگه از گیمفا انتظار همچین مقاله نا عادلانه ای نداشتم ، متال درخشان نبود؟
    بازی های جهان باز به صنعت گیم ضربه زدن؟
    شما گیمو بزار کنار بهتره فکر کنم

    • سلام دوست عزیز چند تا نکته باید عرص کنم
      اولم اگه گفتم متال درخشان نبود از روی هوا که نگفتم دلیل آوردم، دلایل هم کاملا منطقیه اگه آدم مصفانه نگاه کنه، اگه نظر شما غیر اینه، با دلیل و منطق حرف خودتو ثابت کن دوست عزیز با بی احترامی هیچی حل نمیشه
      بعدشم اگر مقاله رو خونده بودین اینجور نتیجه گیری نمی کردین.این مقاله حالت مقاله/بحث داره، توی خود مقاله دو سه بار گفتم نتیجه گیری انجام نمیشه و بخث و نتیجه گیری به عهده خوانندگانه، بعدشم منطقی نگاه کنیم هر چیزی به صورت افراط گونه دنیال بشه مضر…

      • Nima.ZM گفت:

        زاهدی بزرگوار شما بهتر بود این مقاله رو ننوشته بودین اپن ورلد به نظر من که واقعا تا حالا هیچ ضربه ای به بازی ها نزده و نخواهد زد لطفاً حرف بیخود هم نزنین در ضمن شما با نوشتن این مقاله فوق‌العاده م.ز.خ.ر.ف به گیمفا لطمه زدین
        «شاید تایید نشه چون حرف راست رو هیچکس قبول نمیکنه اما لطفاً تایید کنید ممنون»

        • nima_g
          مخالفم اپن شدن بازیها بارها باعث شده من از بازی زده شم (مثله shadow of the mordor 2 …evil within 2…metal gear)
          بتمن ارکام هم اپن ورلد بود اما مقدار خیلی خیلی کمی و هیچ تاثیری در کند شدن روند استوری نمیزاشت واسه همین خسته نمیشدی…حالا برو ایول۲ بازی کن تو وسط بازی داری کوعست اصلی میری مجبورت میکنه واسه ۲ تا خشاب یا…شر ماموریت فرعی بازی کنی

          • Nima.ZM گفت:

            من evil within هر دوتاشو بازی کردم هر دوتاشون هم شاهکار بودن اپن ورلد کردن اویل دو فقط احساس ترسش رو کم کرده بود برا همین من با بیشترین درجه سختی رفتم و به نظر من عیبی نداشت حتی از نسخه اول هم بهتر بود کلا اپن ورلد کردنش بازی رو جذاب هم کرده بود !!

      • Kamran1380 گفت:

        نظر شما کاملا مورد احترامه ولی دلایلتون بنظرم منطقی نیست, اولا که متال گیر هدفش ابن نبود که بازیکنا بدون هدف (مثل جی تی ای) وارد بازی شن و توی دنیاش بگردن,اگه اینطور میبود outspot بیشتر میزاشتن.
        دوما که یازنده ها میخاستن با اپن ورلد کردن بازی کاری کنن که بازیکن از راه های مختلف برای رد کردن مرحله بازی استفاده کنه ,مثلا فک نمیکنم اگه بازی اپن نمیبود شما میتونستی محموله ای که بیرون از outspot داشت میامد رو extract کنین, یا اینکه دشمنتون رو قبل از اینکه بخاد وارد محل امن بشه بکشین یا اصلا بعد ار اینکه خارج شد از پایگاه بکشین
        بنظرم اپن ورد شدن متال کمکش گرده که بازیکن ها بتونن از راه های بیشتر و خلاقانه تر بازی رو انجام بدن, همچنین شما از ریشه ها حرف زدین,یکی از اهداف متال ۵ این بود که بازیکنای جدید رو وارد کنه(مثل خودم) , بنابراین بعضی مواقع باید بیخیال ریشه ها بشیم و با یک دید تازه بازی رو بازی کنیم

    • will_snitch گفت:

      شماد که پروفایلت گاد کبیره چرا؟

    • kiya_rb گفت:

      حرف زدن که بلد نیستی
      حرف نزدنم بلد نیستی ؟

  • SINA_PC_ گفت:

    بهترین بازیگران جهان اعتقاد دارن بازیگری رو به این علت دوست دارن چون میتونن به جای افراد مختلفی زندگی کنن..
    خوب ما هم دوست داریم!! دوست داریم در یک دنیای زیبا عجیب “آزاد” باشیم اون کاری رو بکنیم که میخوایم و… ولی هیچوقت همچینن فرصتی برای ما به وجود نمیاد مگرر در دنیای ‘گیم’ اینجاست که میتونیم از این همه محدودیت در بیایم این یکی از مهمترین دلایلی که بازی چیزی فراتر از یه سرگرمیه! خوب به طبع بازی جهان باز این حس رو بهتر منتقل میکنه..! بنظرم فروش بهتر تنها دلیل گرایش به سمت جهان باز بودن نیست!

    • سلام دوست عزیز
      کاملا با نظرتون در مورد آزادی عمل توی دنیای گیم موافقم. ولی این نکته هم کاملا بدیهی و ثابت شدس که سازندگان اون جیزیو میسازن که مخاطب دوست داشته باشه، مثال واضح این قضیه هم روی اوردن خیلی از سازندکان بزرگ و کوچیک به بخش بتل رویال بود چون متوجه شدن مخاطبان استقبال می کنن…

  • aliusa گفت:

    بازی اپن ورلد ساختن اسون هست به شرط انجینین ساخت قوی باشه
    اساسین وساخته کوجیما متا گیر بهتریناشون هستن

  • ArmanAriCool گفت:

    فکر نکنم نویسنده مطلب متوجه بازی فانتوم پین شده باشه , کوجیما نیومد یه محیط خوشگل و یا شهری مثل نیورکی چیزی بزاره بعد بگه بازی من اپن ورلد هه کوجیما اصن بازی اپن ورلد اونجوری نساخت تنها دلیل اپن ورلد بودنش گذاشتن راه حل های زیاد برای پایان بردن ماموریت ها بود و گرنه همه میتونن با گذاشتن چنتا ان پی سی معمولی و آبکی مثل بازیهایی که ار روز می بینیم از جاست کاز ۳ تا اخرین نسخه گوست ریکون
    کاری که کوجیما کرد برای سبک اپن ورلد اتفاقا کار خوبیه که نشون بده حتما نیاز نست بازی مثل gta یا ….. باشه کافیه از سبکت اپن ورلد خاص خودتو بسازی …..
    لصفا مقالات مزخرف ننویسید

    • ArmanAriCool گفت:

      ”’Metal gear solid V Phantom Pain, عنوان درخشانی نبود ”’
      از ردیت گرفته تا فروم ign تاحالا همچین حرفی ندیده بودم اگر هم دیده بودم معمولا از داستان بازی ایراد می گرفتن نه از گیم پلی و اپن ورلد بودن بازی و حرف نزدن زیاد بیگ باس :dazed: :dazed: :dazed: :dazed: :dazed:

      • دوست عزیز من اون چیزی که به نظرم بازی مشکل داشت رو گفتم. منصفانه هم گفتم و بدور از تعصب یا دشمنی. طراخی مراحل متال گیر وی خوب نبود. تکرار تکرار تکرار توی محیطای تکراری. اگه کسی قبلا میخواستخودش تو.محیط چرخ زده و بود و یک پایکاه رو نابود کرده ودبود، دوبارهدچندتادمرحله بعد تو قالب یه مرحلهذاصلی میرفت تو همون پایگاه دوباره همون کارارو میکرد. شما اسم اینو جی میذاری؟شاهکار در طراحی مراحل؟؟

        • Behnam.Hzh گفت:

          خیلی جالبه که شما اینقدر از تکرار در این بازی حرف میزنید در حالی که حدااقل برای بنده تکرار تنها چیزی بود که توی این بازی مشاهده نکردم.بیش از ۱۰۰ ساعت طی چند ماه مشغول این بازی بودم و هربار بیشتر نسبت بهش حس اعتیاد پیدا میکردم.انصافا کس دیگه ای رو هم سراغ ندارم که از متال آخر به خاطر عظمت و وسعت اتفاقا مناسب و به جایی که در بازی گنجانده بودن انقاد کرده باشه.متال باید اوپن ورد میشد دقیقا به همون شدت و منطق و دانشی که گاد آو وار باید از حالت سابقش خارج میشد…

          • سلام دوست عزیز
            من خودم نزدیک به.چهل ساعت متال پنج رو بازی کردم. چیزی که گفتم اون چیزی بود که به نظرم رسید.مراحل اصلی تا حدودی و.مراحل فرعی به شدت از نبود تنوع و.تکراری بودن رنج میبردن. همش نجات دادن گروگان یا کشتن یه افسر خاص(به‌خصوص مراحل فرعی) توی یکسری پایگاه که نود درصد شبیهدهم بودن.نکته بعدی هم این که جهان متال پنج خیلی بی روح و خالی بود. یکسری پایگاه در حای جای نقشه…فقط همین…چیز دیگه ای داشت؟
            من تمام حرفم اینه طراحی مراحل و تنوعی که مثلا متال ۴ داست. این نسخه هم داشت؟ اگر بازی خطی یا نیمه خطی بود مشکلی پیش میومد؟

        • Kamran1380 گفت:

          بازی ای مثل متال گیر رو اگه بخای هر مرحلشو با همون فرمول مرحله ی قبل بری,اره تکراریه ولی اگه دنبال خلاقیت به خرج دادن باشین بعد یه مدت میبینین که چقد راه های مختلف و جذاب هست برای تموم کردن فقط یک مرحله

        • PS1♡PS2♡PS3♡PS4♡PS5 گفت:

          کاملا باهاتون موافقم اقای زاهدی . تکرار خیلی زیادی داشت هرمنطقه میرفتی مثل قبلی بود . به گرد شماره ۴ نمیرسید . عزیز اینایی که باشما موافق نیستن چون از طرفدارهای این بازی هستن نمیتونن ببینن کسی بد بگه .درصورتی که خودشونم میدونن.
          اقای زاهدی زحمت کشیدی اما چه فایده بجای تشکر تعصب دارن شما بیخیال ما پشتتیم برای ما بنویس
          Thank you

      • AladarIran گفت:

        ArmanAirCool
        بنده هم از جاست کاز ۳ لذت بردم هم از گوست ریکون وایلدلندز. 😉

    • سلام دوست عزیز
      من فکر می کنم شما کلا مفهوم اپن ورلد رو متوجه نشدی
      کوجیما اپن ورلد ساخت که بشه هر مرحله رو از چند روش تموم کرد؟؟؟چه ربطی داره؟چه ربطی به اپن ورلد بوذن بازی داره. مگه انجارتد هم همین کارو نکرده؟مگه انچارتد هم دست مخاطب رو باز نگذاشته که هر جور دوست داره پیش بره؟چه ربط به اپن ورلد بودن داره دوست عزیز. اون جیزی که شما میگی طراحی مراخل نه اپن ورلد. لطفاا قبل از اینکه جیزی بنویسین چند ثانیه فکر کنین
      با تشکر

  • big_cypher گفت:

    La noire در سبک خودش عالی بود و ایرادی نمیشه ازش گرفت گان پلی بازی هم واسه بازیی که ۲۰۱۱ منتشر کافی بود

  • ببینید این که یه بازی open world باشه نه تنها ایراد و نقص نیست بلکه یک ویژگی مثبت اما اینم حد و حدودی داره یعنی مثلا شما تو بازی های red dead و skyrim و witcher3 و… هدفمند در محیط گشت و گذار میکنید ولی یه سری بازی ها واقعا نیاز به open word بودن نداشتن مثل متال گیر ۵ درسته متال گیر ۵ شاهکاره و خودم دیسکش هنوز دارم ولی اوپن ورد شدن بازی نمیگم خیلی ولی یکم باعث شده بود بازی از اون حالت داستان محور سری فاصله بگیره ولی در کل open world سازی یکی از سخت ترین کارهای دنیاس چون علاوه بر ساختن یه محیط وسیع که هم نباید تکراری باشه و هم نباید گشت و گذار داخلش بی هدف باشه که زود خسته شه گیمر

  • sameh گفت:

    سلام به همه عزیزان .چه دوستان پرتلاش و زحمت کش سایت و چه عزیزان بازدید کننده . بعد از مدت ها خوندن مطالب سایت و نظرات شما عزیزان ، تصمیم به عضویت و نوشتن گرفتم .
    اول اینکه مطلب بسیار خوب و به نکته ارزشمند اشاره شده . تقریبا من هم با نظر اقاى زاهدى موافقم ، اما چند نکته هست . mgs 5 براى من هم اصلا در حد نسخه ى قبلى نبود . اما نقطه اى طلایى که داشت تنوع در انجام یک ماموریت به دلیل جهان باز بودن و البته نقطه سیاه تنوع نداشتن خود ماموریت ها . و جالب اینکه باز هم با هنرمندى کاراکتر در دل داستان قرار میگرفت . وقتى با کریتوس به قله میرسید و بازى میگه که همه چیز تمام نشده ، حس بسیار شیرینى داره و با این ازادى عمل نسبى ، از نسخه هاى قبلى متمایز میشه . از نظر من جهان باز بودن یعنى کاملا مثبت ، به شرط نبود کوتاهى و کم کارى در بخش هاى مختلف ، توجه کافى به جزئیات ، تنوع در فعالیت هاى اصلى و فرعى و غنى بودن جهان بازى ، و داشتن داستان گیرا و انسجام لازم در روند بازى .

  • سلام دوست عزیز
    ببینید اولا هیچ جا به صورت پیش فرض توی مقاله گفته نشده اپن ورلد یک معضله. حتی تیتر مقاله هم نوشته بحث، یعنی نتیجه گیری با خوانندگان عزیز.بعدشم هر چیزی که افراط گونه استفاده بشه میتونه آسیب برسونه. همون اوایل مقاله لینک یه مقاله دیگه رو دادم که تو اون مقاله سیر تا پیاز در مورد اپن پرلد حرف زده شده اونو مطالعه کنید متوجهدمیشید من هیچ مسکلی ندارم با اپن ورلد. بعدشم اپن ورلد سبک نیست. این حرف اشتباه، بعضیا میگن زیر سبک بعصیا هم میگن یه چیز جداست. ولی سبک نیست.
    در مورد بازیای ناب و بزرگ هم شکی نیست. ویچر، رد دد، اسکایریم، فارکرای همه و همه لذت بخش و فوق العاده بودن و هستند. لطفا دقت کنید بحث یه جیز دیگس اینجا.
    دوست عزیز در مئرد نظر شخصی نویسنده هم خب بدیهیه کهدهمینطوره. وقتی یهدنویسنده بهدفلان بازی میده هشت یعنی چی؟ یعنی از دید اون منتقد امتیاز بازی هست بود. مگه میشه کسی جیزی بنویسه و نظر خودش نباشه؟منظورتون چیه؟
    اگرم با حرفی که درمورد متال زدم موافق نیستید لطفا دلیل بیارید. با منطق و دلیل سعی کنیم نظرات خودمونو ثابت کنیم…

    • Rorschach گفت:

      وقتی ادعایی توی جمله ای مطرح میشه، یعنی اون “قید” میشه پیش فرض مساله رفیق. الان نگاه شما به این مساله ایجابیه. یعنی مترادف با تایید. تایید ادعای معضل بودن جهان باز. درستی یا غلط بودن جمله ها رو با یاد گرفتن فرمول های علم منطق به راحتی می شه متوجه شد.
      در مورد نظرشخصی دوتا قضیه مطرح میشه. اینکه بازی رو نقد کنید و نظر شخصی بدید کاملا بجا و پسندیده ست و درستشم همینه. اما وقتی درباره یه مقوله یا یک مساله یا یک سوال دارید بحث می کنید، نمیشه نظر شخصی داد. چرا؟ چون شما نویسنده سایتید. من مخاطب نیستید که به راحتی نظر شخصی بدم. الانم ابعاد مختلف نگاه شما به این مساله اشتباه ست. چون معیارهای نگاهتون دقیق و کامل نیست. چون مصداق های زیادی وجود داره بر این مبنا که جهان باز بودن یکی از شاخه های گسترش صنعت گیمه. و در مورد بعدی، اینکه یه سازنده، حالا به ظن شما، با انتخاب جهان باز بودن، بازی رو سوزونده، بازم برنمیگرده به اینکه جهان باز ذاتا می تونه آسیب زا باشه برای گیم.
      درباره متال هم، شما توجه کن. محیط های خالی بازی اگر نمیبود، دیپلوی کردن توی بازی بی معنی میشد. فراخودن هلیکوپتر پایگاه برای برگشتن توی یه منطقه خالی بی خود میشد. این بازی یکی از بی نقص ترین مخفی کاری های دنیاست، توی غالب جهان باز. محیط باز بازی به شما آپشن مخفی کاری میده. میشه با تفنگ دور زن به پایگاه نزدیک شد. این بازی از نظر گیمپلی به شدت قدرتمنده و کارکردهای محیطی بسیار خوبی ازش گرفته. مثل چرخه شب و روز و تعویض نگهبان ها یا خوابیدن نگهبان ها و ایجاد فرصت برای به هدف رسیدنتون. یا طوفان شنش.
      من این بازی رو همون سال بازی کردم، و در قیاس با شماره های پیشینش هم قرار ندادم. و شکی ندارم که بهترین تجربه مخفی کاری من از بازی کردن بوده. این مساله مقایسه کردن بازی با نسخه های پیشین یه جور ویروسه. هر بازی رو باید در قیاس با خودش سنجید. چون مورتال کمبت ۲ به من در دوران بچگی حال داده، پس هیچ مورتال کمبتی مورتال کمبت ۲ نمیشه؟ واضحه که مورتال کمبت ایکس نو آوری های بسیاری در گیمپلی داشت که از شماره دوش هم بهتر بود. پس بیام بگم نه، فقط مورتال کمبت دو.
      یه مساله وجود داره. خیلی ها بازی ها رو با انتظاراتشون میسنجن. این کاملا اشتباهه. من میشینم اخبار فلان بازی رو دنبال میکنم یا خاطره های شماره های قبلی رو مرور میکنم، و دقیقا انتظار دارم همونی که توی ذهن منه بیاد جلوی چشمم. خب اینطوری عملا مثاله خلاقیت از بین میره. دیگه ایده ها و طرح های دیگه باید برن سطل آشغال. وقتی بازی ای رو انجام میدید، خودتون رو با ویژگی های همون بازی وفق بدید. مثال دیگه خدای جنگ جدید. خیلی ها اول گفتن، ای بابا این چرا دوربینش اینطوری شد، بلید آو کی آس کو پس و فلان. اما وقتی همه بازی کردند کف کردند.
      بازی متال گیر سالید، مجموعه ای از امکانات بی نظیر جهان باز بود، برای خلق بهترین بازی مخفی کاری تاریخ. شما از تمام المان های موجود در بازی های جهان باز میتونستید برای مخفی کاری استفاده کنید.

      • Rorschach گفت:

        در مورد شاهکار بودن متال گیر سولید فانتوم پین، بنده اونقدر این بازی رو دوست دارم و اونقدر به این مساله معتقدم، که اگر حتی داستان هم نمی داشت، تنها با گیمپلی، می تونست به بهترین بازی مخفی کاری جهان باز بدل بشه.

      • دوست عزیز ممنونم از این که با دلیل و منطق صحبت کردین
        ببینید مساله اینه، ایا عناوین جهان باز کمی افراط گونه زیاد نشدن؟ حداقل کمی؟همونطور که بعد از محبوبیت بازی های بتب رویال، در عرض یکسال صدتا بازی بتل رویال کوچیک و بزرگ ساخته شد. بلاشک اپن ورلد به شدت ب صنعتنعت گیم کمک کرده و می کنه. اما ببینید سازندگان با فروش بازی میتونن دووم بیارن. اگه تمام توجهات بره به اون سمت بازیای خطی روز به روز کمتر و کمتر میشن. بغضی از بازیایی هم که ذاتن خطی بودن، ناگهات اپن ورلد میشن تا بتونن فروش مناسبی داشته باشن. این امر به نظرم میتونه آسیب بزنه.
        در مورد متال هم یک سوال از شما میپریم. طراخی مراحل متال تکراری بود یا نبود؟ از عدم تنوع رنج میبرد یا نمیبرد؟بعصی وقتا سه یا چهار مرحله، توی یک پایگاهدپ تکراری اتفاق میفتاد. این حرکت حالبی نیست.

        • Rorschach گفت:

          میدونید چیه آقای زاهدی
          من احساس میکنم شما چندتا مساله رو با هم خلط کردید. مقالتون این می بود مساله فرق داشت: چرا همه دوست دارند جهان باز بسازند؟!
          الان افراط در روی کردن سازندگان برای جهان باز، خودش یه مساله دیگه ست. فرق داره با اینکه شما همین مساله رو، معضل تلقی کنی. حتی ظن معضل بودنشو داشته باشی، مقالتونو به سمت های دیگه ای می بره. به نظرم منظورتون رو دقیق نتونستید برسونید. و توضیحاتی که دادید یا ناقصه یا از دیدگاه اشتباهی دارید نگاه میکنید. چون جهان باز ظرفیته. بتل رویال هم ظرفیته. اما آیا مقایسه خونه به خونه با یوونتوس درسته؟ یا درسته بگی چون رئال ۳ تا لیگ قهرمانان رو پشت هم برده، دیگه لیگ قهرمانان دچار معضل شده و جذاب نیست؟ از این دست مثال ها زیاد هست که میشه برای رد نظریه ای که توی مقاله دادید (آیا این همه جهان باز، برای گیم معضل اند) استفاده کرد.
          ….
          اگه بیای بگی چرا اینقدر جهان باز زیاد شده، میشه به دلایلش پرداخت. ویژگی هاشو بگی که چرا اینطوری شده، مثل همین دلیل که گفتی شرکتا دوست دارن از ماهیت جهان باز که گیمپلی بیشتر داره، گیمرو ترغیب کنن برای خرید. و میفروشه. اما اینطوری بعدش باید بگی حالا این خوبه یا نه. (که به چنین چیزی پرداخته نشده توی مطلبتون). تازه اونم بشه، باید در مورد افق های این رویکرد حرف زد. بعدشم، اونقدر صنعت بازی از جهان باز اشباع نشده که جای مطرح کردن چنین بحثی باشه. این بحث درمورد بازی های آنلاین بیشتر صادقه تا جهان باز.
          اما اشتباه شما در این بوده که با رویکرد منفی رفتی طرف مساله. حالا این نظر منه. و ظاهرا خیلی از کامنت ها هم همینو میگن.
          متال، مراحل تکراری رو شاید یه جاهایی بیام طرف شما، اما در کل مخالفم. چون یقین دارم اگه شما یه پایگاه رو توی بازی گرفتید، من به همون شکلی که شما اون پایگاه رو گرفتید نگرفتم. چون بازی آزادی عملی استثنایی ای به من داده که هرجور دلم میخاد بازی رو پیش ببرم. و این خودش تکراری بودن رو نفی میکنه. بعدشم خداوکیلی متال گیر خیلی خوب بود که بشه ازش به عنوان یک شکست در بازی های جهان باز یاد کرد.

  • چند عنوان که اگر open world نمیشدن بهتر میشدن : مس افکت . میرورز اج . متال گیر .
    عناوین خطی باید خطی بمونن .

    Khafi
  • sam snake 47 گفت:

    در اینکه متال گیر شاهکار بود شکی نیس. دوبار تمومش کردم و هنوزم تکراری نشده برام.(نظر شخصی). ولی با این حرف ک بازی خطی باشه و شکست تجاری بخوره و گیمپلی درستی نداشته باشه مخالفم. مثال خدای جنگ، تلو، اویل ویزین۱، ولفنشتاین نو اوردر و کلی بازی دیگه که بشخصه بهترین یاد و خاطرات من در خطی ها بوده. دلچسب بودن بازی ربطی ب خطی یا جهان باز بودنش نداره. فقط ب این ربط داره ک گیمپلیش مطابق سبکش خوب و درگیر کننده و غنی و شلوغ باشه. تاریخ گیم و تجربه شخصیم بهم ثابت کرده ک اولویت برای گیمر و شرط اصلی فروش گیملی غنی و شلوغ و چند لایه س. کاری ک متال گیر فانتوم کرد.

    • سلام دوست عزیز
      ۱-خدای جنگی خطی نیست نیمه خطی
      ۲-از یه طرف میگین خودتون لذت بردین از طرف دیگه میگین شکست تجاری. شکست تجاری یعنی اینکه فروش بازی بر طبق انتظارات نباشه. Dishonored 2,evil within 2, wolfenstein 2,quantum break همه بازیای خیلی خوبی بودن، ولی فروششون از انتظار ناشر کمتر بود…

  • AladarIran گفت:

    بنظرم چه عناوین خطی و چه جهان باز هر کدوم مزایا و معایبی دارن و بدون اینکه بخوایم بازی خاصی رو در نظر بگیریم بطور کلی عناوین جهان باز طرفداران بیشتری دارن. هم تو عناوین جهان باز شاهکار داریم هم تو خطی. ولی عناوین جهان باز تعدادشون خیلی بیشتره. در گذشته عناوین بیشتر جهان باز بودن اما با تولد بازی‌های جهان باز و تمایل گیمرها این عناوین نیز گسترش یافتن. در کل خودم بدون در نظر گرفتن متای بازی عناوین جهان باز رو ترجیح میدم چون گیم پلی طولانی تر و متنوع تری دارن و دست گیمر رو باز میذارن تا بی خیال ماموریت های اصلی بشن و برن گردش. بازی مثل GTA V مصداق بارز چنین چیزی است. البته همه چیز به سلیقه گیمر بستگی داره.

  • هیچی گفت:

    سلام. بعضیا جوری تعصب نشون میدن انگار سبک جهان باز رو خودشون اختراع کردن! آقا یه مقالست دیگه،بخون لذت ببر یه نظری هم پایینش بنویس نیاز به توهین به نویسنده نیست که! :pain:
    من خودم از جهان باز خوشم میاد. بیشتر ایرادات به نظرم به جای سبک به استدیو های بازی سازی وارده. یعنی اگر باعث تکراری بودن بازی شده دلیلش این بوده که اون استدیو بد ساخته بازیو! :no:

  • خب این دیگه بحث نشد!
    همجوره تو مقاله بازیهایی که open world شدن کوبیده شده!
    بعد چه اصراری هم داره جناب آقای زاهدی که قضیه بی طرفانه ست! و بیاید راجع بهش بحث کنیم.
    خب عزیز من، بگو به open world شدن بازیا نقد دارم و پاش هم وایستا دیگه…
    الآن مثلا متال گیر ۵ غیر از اینکه یه بازی عالی بود و خیلی راحت بهش برچسب درخشان نبودن زده شده! اگه قرار به بی طرفی بود، میشد راجع به تأثیرات خود open world شدنش موشکافانه تر حرف زد. MGS 5 با open world شدن گیم پلیش کاملا متحول شد و خیلی خیلی پیشرفت کرد. حالا اینکه مراحل تکراری و کات سین های کم (کم نبود، فاصله بین کات سین ها زیاد شده بود) از ضعف های بازی بودن، این ربطی به open world بودنش نداشت.
    در کل بحث خوبی میتونست باشه اگه مقاله انقدر یطرفه به قاضی نمیرفت.

  • AL1K1NG گفت:

    والا بیشتر از اپن ورلد شدن معضل بزرگتر نقش افرینی شدنه بازیاس
    خلاقیت ک ته میکشه و دوباره میخوان ی بازی بدن میان اون بازیو نقش افرینی میکنن مثه اساسین کرید
    باید کلی دیالوگ انتخاب کنی ساید کویست بری مدیریت کیفت رو داشته باشی هی عین چی بیوفتی تو محیط ات و اش.غال جمع کنی ک چی؟بگن بازی جدیده و نقش افرینی و مثه قبلی تکراری نیس
    عاقا نقش افرینی باید تو بازی باشه ن این ک هر کو.فتی رو بیای نقش افرینی کنی
    چن وقت دیگه انچارتد ۵ میاد نقش افرینی تو نقش نیتنی دیالوگ انتخاب میکنی با ویکتور سالیوان رابطه عاطفی میسازی بعد فورزا هورایزن میاد نقش افرینی باید بیوفتی تو مپ بچرخی تک تک گیربوکس و چرخ دنده و اینه بغل رو تو محیط پیدا کنی بعد هیتمن میاد باید اول کاراکتر خودت رو بسازی و ابیلیتی براش انتخاب کنی و اپگرید کنی
    اون موقع میفهمید ک چی گفتم و چجوری ب اسم خلاقیت نقش افرینی های ابکی میبندن ب نا.فمون
    لطفا تایید

  • Lllgetwlw گفت:

    بعد از چند سال توی سایت عضو شدم تا بتونم بابت مقاله ی فوق العادتون تشکر کنم.
    در بازی های خطی کارگردان میتونه شما رو توی روندی قرار بده که توی اوپن ورلد اصلا امکانش نیست . برای درک بهتر این مطلب پرولوگ بازی متال گیر رو که خطی بود و اون اسب سواری ها و تعقیب و گریزش رو (که یکی از بهترین مراحل تاریخ گیم بود) مقایسه کنید با ادامه ی بازی که اوپن ورلد میشه و دیگه هیچ خبری از اون هیجان و حس سینماتیک نیست .

  • BlackStone گفت:

    قبول دارم مراحل mgsv روی کاغذ تکراری بودن ولی به شخصه یک بار هم در طول مدت انجام بازی خسته نشدم و دلیل های متعددی هم داشت از روش های متعدد ( و خلاقانه ) برای اتمام مراحل تا تنوع بی نظیر گجت ها و اسلحه ها و حتی وجود یار کمکی تو بازی ( d-dog و بانو کوایت حتی اسب ) اینا خودش باعث میشد در عمل مراحل تکراری نباشه حتی در لحظه ای که مپ افغانستان داشت کم کم تکراری میشد و دیگه چیز جدیدی برای ارائه به بازی باز نداشت
    عوض میشد و player رو در مپ با محیطی کاملا متفاوت ( از هر نظر ) قرار میداد :yes:
    به نظرم متال به یک تغییر اساسی نیاز داشت و احساس میکنم open world شدنش باعث لذت بخش تر شدن بازی شد :yes:
    با تشکر بابت مقاله :yes:

  • Iran_gamer گفت:

    من به شخصه از بچگی بازی رایانه ای انجام میدادم اما وابسته و دلبسته این صنعت نبودم تا اینکه توسط سری متال گیر نزدیک ۲۵ سال پیش عاشق بازی های رایانه ای شدم. و اینو مدیون استاد کوجیما هستم.
    در رابطه با بازی متال گیر ۵ از حق نگذریم گرافیک گیم پلی و گان پلی و مخفی کاری تو بازی حرف نداشت و بینظیر بود. اما در مقام مقایسه طراحی مراحل و داستان با کات سین های میخکوب کننده و باس فایت های پر تعداد نسبت به نسخه های قبلی در مقام پایین تری قرار داشتند.به نظرم به استاد کوجیما وقت کافی برای تکمیل بازی داده نشد و بازی ناقص بود. چه بسا که همچون نظر نویسنده هدف قریب به ۹۰ درصد ماموریت های بازی تو آزاد کردن زندانی یا پاکسازی منطقه خلاصه میشد. به نظر من که بازی کوچک متال گیر گرند زیرو جذابیت به مراتب بهتری نسبت به فانتوم پین داشت. و متاسفانه شروع طوفانی چپتر اول بازی فانتوم پین تا انتها دوام نداشت.

  • pc and ps4 گفت:

    به به عجب مقاله ای :yes: :yes: کاملا با نویسنده موافقم

  • mbox گفت:

    در مورد اینکه متال گیر فانتوم از چهارتا متال گیر قبلی ضعیفتر بود شکی ندارم.
    اما در نهایت فکر نمیکنم عناوین اپنورد ضرری برای دنیای گیم داشته باشه از اول ارزومون بود عناوین اپن ورد باشن و یا عناوین آنلاین
    اما در قدیم بخاطر محدودیت های سخت افزاری امکانش نبود ولی امروز با قوی تر شدن سخت افزارها و همین طور شبکه اینترنت این اتفاق افتاده و واقعاً صنعت گیم رو جلو برده

    • PlayDead گفت:

      در صورتی بازی های جهان باز این صنعت رو به جلو میبره که کیفیت فدای کمیت نشه مثل رد دد ۲ که یه حرکت رو به جلو واسه صنعت گیم محسوب میشه و در کنار جهان باز بودن انیمیشن ها و گرافیک و هوش مصنوعی و همه چیز یه قدم رو به جلو بود بقیه ی شرکت ها این توان یا وقتی که راکستار میذاره رو ندارن واسه همین نقشه رو بزرگ میکنن ولی عملا خیلی از بخش های نقشه اضافیه و فقط سیستم رو درگیر میکنه و باعث میشه سازنده بجای تمرکز روی مسائل مهمتر وقتش صرف ساخت یه جهان بزرگ و خالی بشه در صورتی که با ساخت یه بازی خطی میتونن استاندارد های بالاتری رو نمایش بدن در مورد بازی های آنلاین هم نمیدونم میشه بهش گفت پیشرفت یا نه ولی اینو میدونم این حجم از بازی های آنلاین زیاده رویه و جنبه پول پرستی داره نه پیشرفت

  • fbjg گفت:

    خسته نباشی جناب زاهدی عزیز
    بررسی جالبی بود و میتونست بهتر بشه اگه واقعا تا اخر مقاله بیطرفانه ادامه میدادید و یک مقداری شروع به کوبیدن عناوین جهان باز کردید

  • foadkratos گفت:

    هر چیزی زیادش بده!!! عناوین جهان باز مثل سری GTA این سبک رو بالا بردن و مطرح کردن ولی این سری در نوع خودش هم خوش ساخت و لذت بخش بود وقتی بقیه ی شرکت ها ازش کپی برداری کردن باعث شد تعداد این بازیها زیاد بشه و در نتیجه بازیهای خوب و درجه یک این سبک هر روز کمتر و کمتر بشه. الان من روی سیستم و کنسولم ۵تا بازی دارم از عناوین روز که ۴ تاشون جهان باز هستن.و برای کسی مثل من که در هفته شاید به زور ۷-۸ ساعت بتونه وقت برای بازی پیدا کنه بخاطر کار و مشغله های دیگه،خیلی بده چون برای تموم کردن هر کدوم باید ساعتها وقت بگذارم.این قضیه طولانی بودن بازی هم بعضی وقتها و برای امثال من کمی اذیت کننده است.
    باید بجای درست کردن بازیهای جهان باز کیفیت پایین،قیمتشون پایینتر بیاد و در عوض کیفیت ساخت بازی بالا بره خودم ترجیح میدم یه بازی با ۷-۸ ساعت گیم پلی انجام بدم ولی ازش لذت ببرم و ارزش تکرار داشته باشه برام مثل لست اف اس یا سری گاد اف وار و دویل می کرای.یا سری مدرن وارفر

  • M2Cian گفت:

    خسته نباشید آقای زاهدی مقاله ی خوبی بود … به نظرم چیزی که میگید صرفا سلیقه و نظر شماست و گرچه خودم هم دوست دارم از چهار تا بازی که میکنم ۲ یا ۳ تاش خطی باشن ولی این که تمایل همه به بازی های جهان باز زیاد شده به خودی خود بد نیست (با این که به قول شما شرکت ها به خاطر پول به این سمت کشیده شدن)

  • Gray Fox گفت:

    باتشکر از مقاله اقای زاهدی، بعضی بازیا بایدجهان باز باشن و برخی نه و متال گیرهم قطعا نباید میشد،متال گیر V جزو بزرگترین اشتباهات شخص کوجیما بود نه هیچکس دیگه!از مبهم بودن شروع داستان بگیریدتااتمام گنگ و حذف یاعدم تکمیل بازی به صورت عمدی ازکوجیما برای مقابله با کونامی یاهردلیل دیگه ای (حداقل حذف مرحله۵۱ که دموش دریوتوپ هس)چپتری کردن بازی و رپلای های بی معناو بدون هیچ نتیجه و تفاوت بارزی(اسپویل:مرحله مبارزه باquiteتکرارش با روش خاص فرق داره ومیشه برگردوندش به پایگاه)که قرانب اصلیش داستان بازی شد،قطعا هایپ کردن بهترین کاریه که کوجیما کرده ومیکنه و بدترین وکمترین نتیجش این بود که طرفدارها رو بعد از مواجهه با اثرناامیدمیکنه ،دوستان بی تعصب دقت کنید میبینید کوجیما خیلی مجیزه گو داره و با سرکار گذاشتن ملت و مرموز بازی ادای ادم خفنارو درمیاره و همیشه اینمدل جواب نمیده و گاهی به ضدش تبدیل میشه.هرچقدر شما از بازیت کمتر انتظار در افکار مخاطب بسازی موقع عرضه و بعدش همه بسیار راحت تر باهاش کنار میان رضایت بهتری دارن.من به شخصه براساس داده های شخص کوجیما و دموهاش منتظر یه فلش بک ناب به zanzibarlandو افریقای جنوبی وماجراهای بیگ باس و لیکویید و سالید اسنیک بودم که با فرماندهی که زیر دست معاون خودشه روبروشدم!!!(از بس لحن miller از بالا به پایین و تحکم امیزه ادم حس حماقت میکنه در boss)اونم بیگ باسی که امثال eva و ocelotرو در نسخه سوم به راحتی سر کار گذاشت اینجا مثه یه زیر دست ساکت بود نه فرمانده.معضل از نظر من بیشتر از اونکه جهان باز شدن بازیها باشه منفعت طلبی و حرص و پول پرستیه که به جون کمپانیها افتاده،هنوز یه ماه از بازی نگذشته بسته الحاقی پولیش رو میدن(انحصاری و مولتی هم نداره ،توم رایدر،اسسین،اسپایدی و… ) و قطعا کاریکه دلی نباشه لاجرم بردل هم نخواهد نشست.

    • foadkratos گفت:

      دوست عزیز چون شما متوجه داستان نشدی دلیل نیست که داستانش مبهم بوده!!

      • Gray Fox گفت:

        @foadkratosدوست عزیز بنده از اولینmgsای که بازی کردم ۲۰سال میگذره تمام نسخه هارو بارها و بارها بازی کردم و خسته هم نشدم انقدر جذاب و زیبا بوده و هست،اونوقتا که ساب فارسی بازی نبود تا دیالوگارو بره کسی بفهمه ما داستان بازیو خط به خط حفظ بودیم و هستیم.اینکه میگم داستان کلا فاجعه اس برای سری متال گیر بادلیل ومنطق میگم،من متا و تعداد فروش بازی برام دوزار ارزش نداره،یه کلاه گشادیه که با کمک منتقدان وبقیه دار و دسته همیشه سر ملت گذاشتن و میذارن ،اتفاقا the man who sold the worldخود کوجیماس که این بازیو به عنوان متال گیر قالب کرد به گیمرا.مثال:اگر ادم
        یه ذره دقت میکرد وقتی از ely که میدونیم همون لیکوییده و فرزند ژنتیکی big bossاصلیه ازمایش خون گرفتن و باbossتطبیقش دادن و مشخص شدفرزندش نیس هر متال بازی میفهمید این big bossنیس(نوار گفتگو با بابابزرگ اتاکان)،وقتی اسلات که جزو بهترین شخصیتهای منفی سری اه یهو به یه رفیق و مشاور خیرخواه و عاقل تبدیل میشه و ما میمونیم و یه صورت اسکلتی بی محتواو بی خاصیت به عنوان دشمن واقعا افتضاحه،(هرچقد badman داستان قوی باشه شخصیت اصلی در برابرش بهتر به چالش کشیده میشه نه مثه skullface که نشستن باهم ته جیب و فقط مونده بود باهم ابگوشت بخورن) وقتی ته داستان بازی در سکوت Quitخلاصه میشه که به خاطر علاقه به bossنخواسته حرف بزنه تا انگل از بین برنده زبان انگلیسی منتشر نشه باید ادم بره خودشو به همون بیمارستان اول بازی معرفی کنه،اینهمه نبوغ یه جا در کوجیما بود و مانمیدونستیم؟!که کسیکه اول برای کشتن بیگ باس میادیهو شیفته و شیدایbossشد؟دقیا چرا؟به اب بازی وعشوه خرکیه؟مگه متال گیرکلوپ تینیجراس؟؟ بازی و علی الخصوص داستانش بدجوری روهواوسمبل شدهاس،یه بچه مثه elyبیاد هلی کوپتر پایگاه و”ساهلندروپوس”رو مثه عروسک خیمه شب بازی ببره به یه جزیره نامعلوم و نفهمیم که کجاسو اخرش چی میشه؟!این داستانی نیس که ما از کوجیما ومتال گیر بپذیریم.مشتاقم اون پارک و ساقی که کوجیما بوده روپیدا کنم که مارو به این ضیافت توهمی خودش وارد کرد.دس رو دلمون نذار برادر!هرجایMGS ها وعلی الخصوص همین نسخه داستانشو شما سوال داری بپرس معلوم بشه بنده متوجه نشدم یا استاد!!کوجیما خواسته ادای ادمای خاصو دربیاره وشروع و پایان رو هوا ببنده و اسمشو بذاره باز.فعلاهم از قرار معلوم سرش با بازیگرای هالیودی درdeath stranding گرمه که یه محصول صرفا تجاری دیگه بسازه دراین صنعت.در اخر هم یه حرف به همه کسانی دارم که کوجیمارو نابغه میدونن،ایا اسم بازی zone of endlersروشنیدن؟بازی کردن؟اینم کوجیما ساخته،کسی نگاهشم نمیکنه از بس چرنده.از ادما اسطوره ونابغه واستادنسازیم که نشه بهشون نقد کردو هرکاری کردن مثه ادمای بی اراده بگیم حتما خوب و عالیه چون فلانی کرده.موفق باشین .

  • PlayDead گفت:

    به نظرم بازی های جهان باز معضل اصلی این صنعت نیست بلکه بتل رویاله که مثل یه آفت افتاده به جون این صنعت
    ولی جهان باز هم در نوع خودش تعدادش خیلی زیاد شده و کمتر شاهد عناوین خطی هستیم تو این نسل که این اصلا خوب نیست کلا این نسل به دلیل پول پرستی سازنده ها تنوع عناوین کم بود و بیشتر بازی ها جهان باز و آنلاین و FPS بود.

  • arian 76 گفت:

    متال گیر ۵ فاجعه بود
    خیلی خوبه که اقای زاهدی هم اومد و حقیقت رو اشکار کرد بعد یه سری اومدن میگن چرا اینو میگین بازی عالی بود و فلان
    اینجور ادم های عتیقه که هی سنگ کوجیما رو به سینه میزنن هم فقط تو سایت ها هستن و توی توپخونه و بقیه جاها کم تر کسی میدونه متالگیر چیه فقط خرید و فروش میشه و بعضیا بخاطر عکس جلدش میخرن و بعد پشیمون میشن
    اخه وقتی امریکا و کشور های اروپایی دارن اینهمه بازی خوب و با کیفیت میسازن ادم مگه مشکل داره که بره بازی ژاپنی بازی کنه
    البته بازی خوب ژاپنی هم داریم مثل سری سولز و نسخه ۳ و ۴ متالگیر که البته دارک سولز دیگه تموم شد بلادبورن ۲ هم حالا حالا نمیاد متالگیر هم که قبلا خوب بود الان دیگه با نسخه ۵ تو بد بودن زده رو دست بقیه زباله های ژاپنی

  • جهان باز بودن بازی ها با خودی خود بد نیست! اتفاقا آدم میتونه با دنیای بازی های خطی که داستان توش جریان داره بیشتر آشنا بشه و خب بیشتر خوش بگذرونه . ولی انصافا واسه کسایی که فقط دوست دارن بازی رو به صورت خطی برن هم باید احترام قائل باشن و خب مثلا یه چیزی شبیه fast travel تو همه بازی های جهان باز باشه و یا هر چیزه دیگه ای!‌(هرچند که باز هم چون داستان تو بازی های جهان باز معمولا خوب ساخته و پرداخته نشده ٬ یه مشکلاتی ایجاد میشه ولی باز با دید مثبت باید نگاه کرد)
    ولی یه سوالی که ذهنمو مشغول کرده اینه که اصلا بازی ترسناک جهان باز داریم؟؟؟! (به جز بازی های زامبی محور جهان باز که چندان ترسناک نیستن خب‌ :/ ) outlast جهان باز آخرین چیزیه که ذهن آدم میتونه تصور کنه :rotfl:

  • mm_44 گفت:

    قبول دارم فانتوم پین به نسخه های قبل مخصوصا ۳ و ۱ نمیرسید ولی گیم پلی بازی به شدت جذاب و اعتیاد آور بود
    به نظرم نقطه ضعف فانتوم پین بیشتر بر روی داستان و پایان مبهم بازی بود
    open world بودن فانتوم پین یه جورایی بازی رو جذاب تر کرده بود ولی بنده بیشتر از داستان بازی ناراضی بودم و کوتاه بودن کات سین ها

  • من چند وقتی بود می خواستم یه نظری بزارم گفتم شاید به طرفدار های بازی بر بخوره ولی دیگه می خوام نظرم رو بنویسم. دو از بدترین بازی هایی که بازی کردم در نسل هشتم Metal gear solid v و بعدش هم mass effect andromeda بود. اگه بخوام تمام مشکلات این دو بازی رو بگم باید یه مقاله کامل نوشت. به نظرم امسال دو سه تا از بازی ها امسال جهان باز کاملی رو درست کردن و به عنوان الگو برای بقیه شرکت ها خیلی خوبه. ولی یه چیزی رو بگم که ساخت بازی جهان باز سخت تر از بقیه سبک هاست و حتی انتخاب این سبک یک ریسک بزرگ به حساب میاد.

  • s3me گفت:

    من با بازیا خطی بیشتر حال میکنم تا جهان باز

  • alik2222 گفت:

    به شخصه عاشق این سبک هستم اوپن ورلد بودن خیلی خوبه مخصوصا برای کسایی ک کنجکاون سبک عالییه و به نظرم لطمه ای به بازی های داستانی نزده چون میبینید ک مث رد دد ۲ ک هم اوپن ورده و هم داستانییه عالیی داره

  • ضمن تشکر بابت مقاله باید عرض کنم که یک چیز رو باید خوب درک کنیم ( همه ما گیمر ها )…
    صنعت گیم یک قصر است .. ستون های این قصر ( ژانر ها و سبک های متفاوت ) باید مستحکم و یکسان باشند .. اگر ستونی را بلند و کوتاه کنیم قصر ، بی قواره و بد فرم می شود …
    اینکه در یک برهه از نسل ، دل های مردم به کدام سبک بیشتر متمایل است و سازندگان برای دستیابی به ثروت بیشتر ستون آن سبک را بلند تر می کنند ، این مطلب باید مد نظر بزرگان صنعت گیم و گیمران فهمیده تر قرار بگیرد و متوجه باشند که تعادل این صنعت از بین نرود …
    عده در این صنعت هستند که جلوی چشم را می نگرند و می پندارند که همان چیزی که عموم مردم می پسندد ،سرنوشت گیم را می رقم خواهد زد و این در حالی ست که گیم یک عقبه ، اصول و
    مبدایی دارد و چنانچه از آن ها دور شود ، علی رغم اینکه اکثرا خیال کنند که گیم بر وفق مراد است ، ضربه ای سنگین خواهد خورد …
    حرف آخر :
    آنلاین و کمپین ، خطی و جهان باز ، اکشن و ادونچر، نقش آفرینی و تاریخی ، اول شخص و سوم شخص همگی در کنار هم باید قرار بگیرند تا صنعت در مسیر ترقی بماند …
    جهان چون زلف و خط و خال و ابروست
    که هر چیزی به جای خویش نیکوست
    محمود شبستری

  • legendboy گفت:

    مقاله عالی بود به شدت باهاتون موافقم
    این نسل فضا فضای جو گیری سر اپن ورلد شدن بود !
    خیلی از بازی های دیگه که پتانسیل اوپن ورلد شدن رو اصلا نداشتن توی این دام افتادن که تو مقاله اسمی ازشون برده نشد (مثل گوست رکن ، اسنایپر گوست و … )
    فانتوم پین هم جزو همین بازی ها بود و به هیچ وجه پتانسیل اوپن ورلد رو نداشت (جزو بازی هایی که متاش نشون دهنده کیفیتش نیست به نظر من !)

  • درود بر دوستان گیمفایی و اقای زاهدی عزیز…
    خوب یه مدت کلا کامنت نمیدادم ولی الان که بحث پیش اومد دوست دارم نظر خودمم بگم …
    اول یه گلایه بکنم که چرا نظرات حاوی توهین تایید میشن ؟آقای زاهدی عزیز هرکی به شما توهین کرد تایید نکنید تا بعضی ها یاد بگیرن اینجا محلشون نیست هرچی دوست دارن بگن و برن …حرفی داری بسم الله مثل یه آدم بالغ صحبت کن …
    ======
    خب در مورد حالت کلی مقاله موافقم …
    بعضی بازی ها با رفتن به سمت open world شدن به مراتب فروش بیشتری داشتن اما کیفیت بازی اونقدرا خوب نبوده و به نظرم برعکسشم هست که بازی خطی بوده و کیفیت نداشته اما وقتی open world شده حداقل مقداری بهتر از نسخه های قبلی خودش بوده!
    در مورد متال گیر هم من شخصا از نسخه ی ۵ خوشم نیومد و به نظرم نسبت به نسخه های قبلی افت داشت( دوباره نیاید طومار بنویسید قرار نیست همه نظرمون یکی باشه )
    اما در طرف دیگر قضیه من فوق العاده از نسخه ی دوم بازی evil within لذت بردم و به نظرم یه عنوان ترسناک و open world ایده ی خوبی بوده …
    کلا open world شدن یه بازی نیاز به یه جهان پویا داره که قبلش تفکری در مورد اون جهان شده باشه!
    به عنوان مثال همیشه دنیای witcher و یا Elder Scrolls جذاب بودن و هستن اما به نظرم فقط نباید به این توجه بشه که خوب بازی open world شد تمومه! یه بازی open world قطعا نیاز به مراحل فرعی متنوع داره … ساخته ی راکستار مثل RDR2 میاد با خلق جهانی بزرگ تر از انتظارات ما از یه بازی و قرار دادن محیط پویا ، این بازی رو تبدیل به بهترین تجربه ی گیمینگ هر فرد میکنه و در طرف مقابل بازی وجود داره که Open world هست ولی قطعا در حد و اندازه ی RDR2 نیست حالا مسئله اینه آیا به دلیل فوق العاده بودن RDR2 نباید بازی Open world دیگری ساخته بشه ؟قطعا پاسخ خیر هست و قرار نیست همه ی بازی ها در حد RDR2 باشن و ممکنه یه عنوان خطی هم با ساعت گیم پلی متناسب بتونه تجربه ی خوبی ارائه بده اما چیزی که میخوام بگم اینه که ما امروزه داریم میبینیم صرفا Open world شدن یه بازی به معنای بد بودن اون بازی نیست … شایدم فکر کنید به این خاطر باشه که من بیشترین تجربه ی گیمینگم روی اثار rpg هست و دارم این حرفو میزنم اما بگم که اینطور نیست و در این چند سال بازی های rpg زیادی بودن که جهان آزادی داشتن ولی بسیار از سطح انتظارات من پایین تر بودن …اگه قرار بود به خاطر فوق العاده بودن یه بازی جهان باز بقیه دست از کار بکشن ما قطعا با وجود بازی gta دیگه آثاری مثل witcher 3 و همین rdr2 رو هم نداشتم…
    بحث دیگه هم سر قیمت بازی و ساعت گیم پلی هست که برای من زیاد اینکه یه بازی چند ساعت میتونه منو سرگرم کنه مهم نیست … مهم اون هنر و داستانی هست که من دارم در بازی باهاش مواجه میشم!
    در بخش اخر و در جواب به سئوال شما اقای زاهدی من با اثری که به دستم میرسه کار دارم و صرفا برام مهم نیست که بازی جهان باز باشه یا خطی …
    اگه یه بازی ۶ ساعته یا کمتر و خطی بتونه به من داستان فوق العاده ایی تحویل بده مثل بازی limbo و inside من قطعا ازش استقبال میکنم (حالا از اینکه بازی مستقل هست و دو بعدی فاکتور بگیریم )

  • Hamed72 گفت:

    هدف سازنده باید مشخص باشه. بنظرم اگه بازی روی داستان خیلی مانور میده نباید جهان باز بازی رو درست کرد و خطی کردن بازی بازیباز رو در جریان بازی نگه میداره. بازیهای نقش آفرینی بنظرم باید جهان باز باشن تا بازیباز بتونه به ادامه بازی ترغیب داده بشه و در طول بازی پیشرفت کنه. کار درستی که یوبی با اسسینز کرد. و البته استثنا هم میتونیم داشته باشیم مثل رد دد و بازیی که خیلی منتظرش هستم: سایبرپانک. در کل من با جهان باز مشکلی ندارم و اگه درست استفاده بشه میتونه به جذابیت بازی کمک کنه.

  • Senatorbigy گفت:

    خوب بنظرم این سبک کلا سبک خوبیه انا نه واسه هر بازیی 😉 :yes: :-/ tnxXx

  • mehrdad65 گفت:

    open world گند زد به دنیای گیم،یعنی دور خودت بچرخ ترجمه درستش،من دلم واس بازیای خطی خیلی تنگ شده که هر مرحلش تو یه لوکیشن بود نه مثل اوپن وورلد اول تا آخر تو یه مپ محصورت کنن که همه جاش شبیه هم

  • vdrgame گفت:

    بازی جهان باز مثل ویچر عالیه… مثل جی تی ای عالیه… ولی این که بازی ها همه به سمت جهان باز بودن برن و فکر کنن مخاطب تو کف دور دوره اشتباست…اقا بازی جهان باز بیشتر طرفدار داره ولی این نباید باعث کمیت بازی جهان باز و بی کیفیت شدن بشه…وای از این میترسم رزیدنت اویل جهان باز بشه یا مثلا گاد بعدی جهان باز بشه یا بلادبرن یه بازی جهان باز بشه یا the last of as جهان باز بشه یا بازیای دیگری که خطی بودنشون بهتره

  • vdrgame گفت:

    نظراتو میخونه ادم متوجه میشه چقدر فقر فرهنگی وجود داره بعضی دوستان بی احترامی به نویسنده و مقاله و نوشته هاش میکنن و به راحتی اونم با لفظ زشت توهین میکنن… دوستان احترام بین خودتون از صد تا بازی ارزشش بیشتره پس احترام خودتون و نویسنده رو داشته باشین… اصلا حرف نویسنده اشتباه باشه نباید اینجوری پاسخ داد واقعا جای تاسف داره 🙁

  • maravess گفت:

    بابت این نقد از نویسنده محترم که شجاعت گفتن نظرشون را داشتن و اتفاقا نظر. کاملا درستی هم بود متشکرم
    متال گیر فانتوم یه شوک بد بود به این دلایل:
    – داستان بسیار بسیار آبکی که حتی تو چپتر ۱ هم میشد فهمید آخرش چیه
    – مراحل بسیار تکراری به طوری که ادامه بازی زجر آور بود. آخه چند بار باید یه گروگان با همون قیافه و حتی صدا را از توی یه سوراخ کشید بیرون و با بادبادک هواش کرد؟؟؟؟
    – این بازی یه باس فایت داشت که چندین بار باهاش مواجه میشدی و از خودت میپرسیدی تا کی باید اینا را هی بکشی و دوباره بیان؟؟؟
    – لال بودن بیش از حد اسنیک تقلبی
    – متکی بودن بیش از حد داستان بازی روی نوارهای صوتی جوری که باید نوار گوش میکردی تا داستان را متوجه بشی. مقایسه بفرمایید با متال های قبلی که اونقدر کات سین داشت که دیگه آدم میگفت حاجی دیگه بسه بذار یه کم بازی کنیم و کاملا مشخص بود که زمان برای ساخت به سازنده ندادن
    – بادبادک بازی که اصلا نمیشد از نظر عقلی باهاش ارتباط برقرار کرد
    – بسیار ساده بودن بازی و فقط لازم بود به هلیکوپتر دستور بدی تا بیاد همه را لت و پار کنه و تو نگاه کنی
    – هیچوقت نمیشد فهمید چطور یه نفر میتونه با هیپنوتیزم شخصیتش عوض بشه و حتی فنون رزمی و نظامی یاد بگیره. یا اینکه اگه صداش را با عمل تارهای صوتی شبیه کردن !! پس چرا اینقدر یارو لاله و حرف نمیزنه
    – و چیزی که من نفهمیدم این بود که چرا باید این بازی جهان باز ساخته میشد وقتی چپتر ۱ اینقدر خوب بود و شبیه متال های قبلی بود و البته خطی
    یا اگه به هر دلیل غیر موجهی میخاستن جهان باز باشه این بازی حداقل به دو سال زمان بیشتری برای ساخت نیاز داشت

    لطفا اگه کسی با نظر من مخالفه دو تا سوال را جواب بده
    ۱- چند تا از سری متال گیر را بازی کردید؟
    ۲- چه زمانی ؟

    • ARTAS گفت:

      برادر ضد حال یه چیزی که میگی برا من که خیلی بدتر بود
      با تریلر های نسخه ۵ با سری اشنا شدم رفتم دونه به دونه همه نسخه هارو با ضرافت تمام تموم کردم جالبه برا متال ۴ حتی کنسول خریدم و در انتطار آتشین بودم که الان متال ۵ چه خواهد کرد. خصوصا که گرند زیرو هم مرحله ای بسیار خوب و امیدوار کننده ای بود که متال ۵ مثل شهاب سنگی اومد خورد پس سرم هرچقدر امید داشتم کوفتم کرد رفت 😐

  • mehrdadPS گفت:

    ممنون آقای زاهدی مطلب جالبی بود و واقعامشکل صنعت گیم خیلی شبیه جامعه خودمونه تو یه کار که چند نفر موفق میشن همه می خوان برن تو اون کارو فکر میکنن حتما موفق میشن. درباره نسخه ۵ متال هم کاملا با شما هم عقیدم که یه روند تکراری داشت و الکی ۵۰ تا بخش شد که بعضی مراحلش دقیقا تکرار مراحل قبلی بود

  • ARTAS گفت:

    نویسنده دقیقا جای خوبی دست گذاشته و اصل مسعله اینه که اپن ورلد برای همه بازی ها نیست یا حداقل نیاز به نبوغ خاصی داره که موفق بشه مثل زلدا که اولین اپن ورلد عمرشون بود که با این مقیاس پیاده میکردن اما با این حال یک تنه کل استاندارد های صنعت رو جابجا کردن.
    برای بازی مثل متال گیر ۵ مسعله این بود که به شدت نقص داشت و درسته که استاندارد های جالبی به صنعت معرفی کرد اما شاید هنوز یکی دوسال دیگه هم برای تکمیل شدن زمان نیاز داشت.البته در این میان بهم خوردن رابطه کوجیما رو با کونامی نباید ندید گرفت که در نهایت باعث سرهم شدن بازی به هر قیمتی شد.همیشه ته دلم میگفتم که چی میشد در کنار تمامی بازی که اپن ورلده مراحل اختصاصی خطی هم مثل اول بازی برای داستان اصلی طراحی میشد؟! متعصفانه از آرزو هایی که هیچوقت محقق نشد.

    درباره سایر بازی ها هم همینجوری یا باید انرژی و سرمایه بسیار بسیار هنگفتی بزارن و عناون بسیار غنی مثل اساسین اودیسه بدن بیرون و یا کلا باید پاشون رو از محیط سند باکس بیرون نزارن تا تجربه مناسبی خلق کنن.

  • fox hunter گفت:

    سلام.با اینکه مقاله خوبی است با قسمت متال گیر مخالفم چرا.
    چون معتقدم قسمت متال گیر بیشتر یه نظر شخصی برای نویسنده عزیر هست چون دقیقا متا بازی و حتی نمره کاربری و فروش بازی خلاف حرف شما رو اثبات میکنه متال گیر احتیاج به تعقیر داشت مثل خیلی از بازیایی معروف.در باب گیم پلی هم شما دقیقا می توانید هر مرحله رو به چند روش تموم کنید ایتم های زیادی هم هست که تو بحث کامل شدن گیم پلی و تنوع بودنش کمک زیادی میکنه مثل یار های همراه.داستان بازی هم مثل یه پازل هزار تیکه به هم ریخته بود.در کل در اینکه فانتوم پین شاهکار بود شکی نیست و اینم مد نظر باشه فانتوم پین اولین تجربه اوپن ورلد کوجیما و تیمش بود.با تشکر از شما.

  • 30nabhl گفت:

    من زیاد وقت آزاد ندارم
    بنظرم لذت بازی خطی خیلی خیلی بیشتره
    آنچارتد و رزیدنت اویل و مکس پین و گاد و …
    مراحل پشت سر هم بدون وقفه. لذت مطلق در بدون وقفه
    توم ریدر با اینکه open-world بود ولی حالت خطی داشت مراحل پشت سر هم بودن (البته واسه من که فقط مراحل اصلی رو میرفتم)
    اینکه یه مسیر رو همینطوری بری تا مرحله رو شروع کنی بنظرم تداوم لذت بازی رو کم میکنه.
    هر چند بازیای اوپن ورلد زیادی رو دوست داشتم و تزشون لذت بردم
    مثلا gta v با اینکه شاهکاره ولی اوپن ورلد بودنش یخورده کسل کنندس
    یا همین ویچر که شاهکار بدون رقیبه ولی خیلی وقتگیره

  • Kian8492 گفت:

    نمیدونم مسخرم میکنید یا نه ولی بهترین بازی اپن ورلد زندگی ام سری harvest moon بود همه قسمتهاش و سری سیمز

  • Mahbodsx گفت:

    سلام نمیتونیم به این موضوع به یک معضل نگاه کنیم
    تمامی اینا بر میگرده به داستان بازی و بخش آنلاین مناسب
    شما به عنوان مثال gta با داستان خطی رو فرض کنید چه فاجعه ای خواهد شد
    ولی الانم که با فاجعه ای به نام fallout 76 طرفیم درسته جهان بازه ولی چون کانتنتی اصلا نداره و فقط جهان بازه آنلاینه داره آبروی جهانه باز بودن
    رو میبره ولی در کل این یک معضل نیست
    و به داستان و نویسندگی بازی مربوطه میشه
    بعضی وقت ها بعضی از داستان های خطی دگ حوصله سر بر میشن چون داستان بازی تکراریه ولی بازی مثل the last of us درسته بازی داستان خطی داره ولی اصلا تکراری نمیشه
    شما فکر کنید RDR2 داستانش خطی میشد
    شاهکار راک استار یک بازی فاجعه و حوصله سر بر میشه
    در کل نمیشه گفت یک معضل
    جهان باز پایه ساخته بازیه

  • Farzadevan گفت:

    لطفا یه مقاله هم راجع به بازیای انلاین بنویسید این بیشتر ضرر میزنه تا اپن ورد شدن، منظورم بازیای داستان محور هستن مثل فال اوت که انلاین کردن یا مثلا کالافی که هم داستان داشت و مولتی بعد اومد یه نسخه تمام انلاین داد، اینجوری پیش بره تا چند وقت دیگه چیزی به اسم داستان تو بازیا وجود نداره

  • mūnchild گفت:

    اونجایی که گفتی بازی metal gear solid the Phantom pain بازی درخشانی نبود دیگه ترجیح دادم ادامه این مقاله رو نخونم

  • Atlas cloud گفت:

    آیا مقوله” battleroyal شدن بازی ها” تبدیل به بدترین معضل در صنعت گیم شده

بحث روز | آیا مقوله “Open World شدن بازی ها” تبدیل به یک معضل در صنعت گیم شده است؟ - گیمفا
بحث روز | آیا مقوله “Open World شدن بازی ها” تبدیل به یک معضل در صنعت گیم شده است؟ - گیمفا