استیم، آغاز انقلاب در صنعت بازی
پلتفرمهای عرضه دیجیتال بازیهای ویدئویی و در رأس آنها، استیم، با مدل کسبوکار جدیدی که پایهگذاری کردند، صنعت بازیسازی دنیا را به طور کلی تغییر دادند. در کنار مدل جدید این کسبوکارها، رشد چشمگیر فناوری و سیستمهای زیرساختی قرار داشت که تاثیری شگرفی در ارتباطات الکترونیکی گذاشت. این دو موضوع در کنار هم باعث شدند که پلتفرمهای عرضه دیجیتال بازیهای ویدئویی به بخشی حذفنشدنی و لازم برای صنعت بازیسازی تبدیل شوند.
امکان دانلود محتوا، پچکردنهای مداوم و پر کردن خلاء میان گیمرها و بازیسازان نتیجه فعالیت پلتفرمهای عرضه دیجیتال بود. استیم باعث شد که بازیسازان حتی پس از عرضه بازی خود نیز به فکر توسعه آن باشند و روی محصولشان کار کنند.
تا پیش از ظهور استیم، ارتباط بین گیمر و بازیساز تنها در خرید و فروش دیسک بازی محدود میشد، قبل و بعد از آن ارتباط دو طرف با هم قطع میشد. استیم باعث شد تا جامعه جدیدی به وجود آید، در این جامعه بازیسازان میتوانند با مشتریان بالقوه و بالفعل خود ارتباط برقرار کنند و بازخوردهای آنها در مورد محصولشان را دریافت کنند.
اکنون حتی ممکن است بازیهای ویدئوی ماهها پس از عرضه رسمیشان در استیم توسعه یابند، پچهای جدیدی برایشان عرضه شود، حفرهها (باگها) و اشکالهایشان برطرف و المانهای جدیدی به گیمپلی بازی اضافه شود.
استیم، صنعت نیمهجان را احیا کرد
صنعت بازی دین بزرگی به مایکروسافت و بیل گیتس دارد. اگر آن برنامهنویس جوانی که در تیم توسعه ویندوز قرار داشت، یک میلیون دلار از بیل گیتس دریاف نمیکرد، هیچگاه شاهد دنیای نیمهجان (Half-Life)، کانتر استرایک (Counter Strike)، لفت ۴ دد (Left 4 Dead) و فروشگاهی مانند استیم و چند ده محصول دیگر نبودیم، چون هیچگاهی شرکتی به نام وَلو (Valve) متولد نمیشد.
ولو در سال ۲۰۰۳ یک بار و برای همیشه سیستم عرضه بازیهای ویدئویی را در دنیا تغییر داد و پلتفرمی که ایجاد کرد که بازیسازان بتوانند در سریعترین زمان ممکن و بدون واسطه با کاربران خود ارتباط برقرار کنند. با عرضه استیم، پلتفرمی در آن زمان به وجود آمد که با کمک آن بهروزرسانیهای بازهای آنلاینی نظیر کانتر آسانتر انجام شود. البته این داستانی بود که استیم برای کاربرانش تعریف میکرد ولی در واقع قضیه فراتر از این موضوع بود. احراز هویت آنلاین استیم، اجرای بازیها و فناوری کنترل دسترسی DRM (مدیریت دیجیتال حق مولف) باعث شد تا بخشی از کاربران و طرفداران ولو عصبانی شوند و حتی آن را تحریم کنند. اما سرانجام استیم توانست از این قائله جان سالم به در ببرد و رشد خود را تسریع بخشد.
استیم و بنیانگذاری فرهنگ توزیع دیجیتال
ولو همه محصولات موفق خود را در استیم عرضه میکرد. افزایش درآمد روزافزون ولو و استیم و استقبال چشمگیر کاربران از خرید نسخه دیجیتالی بازی باعث شد که سایر ناشران بازیهای ویدئویی نیز به استیم روی بیاروند. به این ترتیب استیم توانست در نتیجه توافق با ناشران بیشتر کاتالوگهای بازیهای عرضهشده در فروشگاهش را بیشتر کند و توجه مخاطبان بیشتری را به سمت خود معطوف کند. پس از ورود ناشران به استیم، قابلیتهای بیشتری به این پلتفرم اضافه شد. سرویس ابری استیم با امکان نگهداری فایلهای ذخیره بازی و اطلاعات پروفایلها معرفی شد. فهرست موفقیتها برای کاربران ایجاد شد و دوستان استیمی میتوانستند با یکدیگر به گفتوگو بپردازند.
استیم نهتنها مشکلات عرضه سنتی بازیهای ویدئویی را حل کرد، بلکه فضایی بین بازیساز و گیمر به وجود آورد که بتوانند تعامل بهتری با یکدیگر داشته باشند. از طرفی رشد زیرساختها و افزایش سرعت اینترنت باعث شد تا هم بازیسازان و هم گیمرها از مزایای عرضه دیجتال بازیها، پشتیبانیهای بعد از بازی و قابلیتهای آنلاین آنها بهره بسیاری ببرند.
در کشور ما نیز هیولا، درگاه عرضه بازیهای ویدئویی، فعالیت میکند و میکوشد درکنار استیم مشکلات بازار ایران در حوزه بازیهای ویدئویی را حل کند. از آنجا که به خاطر تحریمها ایران از فهرست استیم حذف شده است، دغدغه بزرگی برای گیمرها و بازیسازان ایران وجود دارد. اینکه توسعهدهندگان نمیتوانند بازیهای خود را روی استیم قرار دهند یا به سختی این کار را انجام میدهند یک طرف مسئله است و از آن سو گیمرهای ایرانی نیز مشکلات بسیاری هنگام استفاده از استیم دارند.
در هیولا که پلتفرم بومی برای بازیسازان و گیمرهاست، این افراد میتوانند به راحتی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. گیمرها به راحتی و با کارتهای بانکی ایرانی میتوانند بازیهای ایرانی و خارجی را دریافت کنند و از پشتیبانی هیولا پس از خرید نیز بهرهمند شوند. از طرفی هیولا میتواند پلی ارتباطی میان گیمرهای ایرانی و بازیسازانی باشد که محصولاتشان را روی آن عرضه میکنند. هیولا میتواند فضایی ایجاد کند که بازیسازان ایرانی و خارجی بتوانند محصولاتشان را بدون دغدغه نقض حق مولف در ایران منتشر کنند. گیمرهای ایرانی نیز میتوانند از طریق هیولا و پرداخت ریالی بازیهای ایرانی و خارجی را به راحتی و با چند کلیک خریداری، دریافت و بازی کنند. قیمت بازیها به خصوص بازیهای خارجی عرضه شده در هیولا در مقایسه با قیمت بازارهای جهانی و حتی نسخههای کرکشده و غیرقانونی این محصولات بسیار پایینتر است چرا که این شرکت قیمتگذاری را براساس میانگین درآمد جامعه گیمر ایران تعیین میکند و به دنبال تبدیل نرخ دلار به ریال نیست.
هیولا میکوشد توسعهدهندگان ایرانی را به صنعت بازی در کشور امیدوار کند، گیمرها را به سمت رعایت حق مولف و خرید قانونی بازی هدایت کند و از طرفی پای بازیسازان و ناشران خارجی را برای عرضه قانونی بازیها با قیمت تعدیل شده و مناسب در بازار ایران باز کند.
پر بحثترینها
- نقدها و نمرات بازی Indiana Jones and the Great Circle منتشر شدند
- GTA انحصاری پلی استیشن ۲ شد زیرا سونی در مورد ایکس باکس نگران بود
- تحلیلگر: در این تعطیلات محتوای ایکس باکس قویتر از پلی استیشن است
- ۲۵ شخصیت زن برتر دنیای انیمه | پارت اول
- عملکرد فنی درخشان Indiana Jones And The Great Circle روی کنسولهای ایکس باکس؛ ۶۰ فریم بر ثانیه، حتی با وجود رهیابی پرتو
- ۱۰۰ بازی برتر در تمام تاریخ پلی استیشن
- نقد و بررسی بازی Indiana Jones and the Great Circle
- Black Myth: Wukong و Elden Ring: Shadow of the Erdtree در فینال رایگیری مردمی The Game Awards
- رسمی: سونی تایید کرد که قصد دارد شرکت مادر FromSoftware را خریداری کند
- تریلرهای جدیدی از مبارزات Assassin’s Creed Shadows منتشر شدند
نظرات
فعلا که برای بستن تلگرام همه آی پی هارو دارن می بندند استیم هم از زیر تیغ سالم در نیومده غیر قابل دسترسی شده ( بازی هایی که از پیش دارین رو می تونید آنلاین بازی کنید تقریبا ولی باقی خدمات غیر فعال شده و فیلتر )
استیم و لیگ داغون شدن بخاطر تلگرام حتی چندتا بازی اندروید هم جون سالم به در نبردن…..
واسه همچین پست هایی سکوت بهتره…
چرا؟
چون خیلی ها بدشون میاد
اینجا ۲ جبهه هست ………
پی اس فن VS ایکس باکس فن
پی سی فن VS تمام کنسول فن ها
بزرگترین کاری که استیم کرد دادن یک فرصت و بازار عادلانه به بازی ساز های مستقل بود.
من قبلا استیم نداشتم کلا همه چی فرق میکرد ولی بعد از استیم وارد فاز جدید از زندگی و گیم شدم و کلا متحولم کرد
#استیم دوست داریم
:inlove: :inlove: :inlove:
یادتون میاد میگفتن استیم رو فیلتر نمیکنیم، نگران نباشید و از این حرف ا؟
بیا! این رو آویزه ی گوشمون کنیم: یه مسلمون هر چیزی ممکنه بگه، ولی فقط یه کار میکنه
خیلی دوست دارم این “اکثریت مردم” رو ببینم کیا ن، چند نفر ن… چرا از این ا حمایت میکنن
من مخم عیب کرده واقعاً! راست راست میگن آزاد نیستیم
حالا برید و نیمه ی شعبان جشن بگیرید واسه ی چی؟ کی؟ … کف کردم از این بیماری همه گیر “دین” که بدترین ش افتاده به جون کشور م
:yes: :yes:
چرا همه چیز رو به دین ربط میدین؟
اخه به نیمه شعبان چه ربطی داره؟؟
دین ما یکی از کامل ترین و راستی ترین دین هاست مشکل ما اینه که به هیچ کدوم از دستورات خدا عمل نمیکنیم
اصلا کجای قران نوشته حجاب اجباریه که اینجوری به جون دخترای مردم میوفتن مدرکش هم کلیپی هست که چند وقت پیش تو فضای مجازی پر شده
خاهشا قبل از حرف زدن کمی فکر کنید
بعد ش م، دختر مردم؟ مگه زنان باید (عذر میخوام) صاحب داشته باشن؟
نمیدونم این چه چیز چرتی ه که زنان (به مقدار کمتری م مردان) که به سن قانونی رسیدن رو “دختر” صدا میکنن تو ایران و تا ازدواج نکرده باشن بهشون نمیگن زن
والا من از استیم خیر ندیدم
آپدیت ها اجباری،حالت سایتی بودن،دسته بندی درست حسابی نداشتن و…
حالا امیدوارم هیولا کارش خوب بشه
؟؟؟ من الآن باید باور کنم که این نظر شوما ست، یا …نمیدونم، داری سر کار میگذاری ما رو؟
استیم اونقدر به من یکی (با یه لپتاپ مثلاً گیمینگ که تکن ۷ رو low اجرا میکنه) اونقدر حال داده که برگشتن به کنسول برام تقریباً غیر ممکن به نظر میاد
برای منی که مجبورم با اینترنت ۵۰kb برم بازی خوب معلومه بازی انلاین نمیرم
من بازی unturned رو دانلود کردم هر ماه آپدیت میداد اونم سه گیگ چهار گیگ آپدیت هاشم اجباری بود
شما تو کنسول بازی انلاین رو بدون اپدیت میزنی؟ برا افلاین auto update رو غیر فعال کن برو باقی انتقادات هم فقط باید سکوت کرد
داداش من قبلا هم گفتم سرعت اینترنت من اونقدری بالا نیست که بتونم بازی آنلاینی جز cross out رو بازی کنم
من بازی افلاین دانلود کردم سه چهار گیگ اپدیت میداد همشم اجباری بود
شما به راحتی از حالت auto update در میاری افلاین میزنی نیازی به دانلود اپدیت نیست تا وقتی دانلودش شروع نشده باشه برا انلاینم که معلومه دیگه
شرمنده بلد نیستم میشه بهم یاد بدی
با دیدن این پست هاهم باید سکوت کرد!
سلام اگه میشه یه مقاله درباره ی رندرینگ شطرنجی بنویسید ممنون
استیم که برای ما مشکلی نداره و مثل قبل هست.نمی دونم مشکل دقیقا چی هست ولی این استدیو به نظرم جزو اندک گروه ها و استدیو هایی (و یا هر چیزی که اسمشو میزارید) هست که به نظرم حداقل دو تا حرکت مفید برای صنعت گیم زد.
اون از گرشاسپ که به نظرم جزو اولین بازی های ایرانی بود که میشد بهش گفت گیم و یا بازی و اونهم از کار کردنش با ۱۱ bit و اینکه آخرش هم نهایت یک بازی مثل this war of mine رو به فارسی ترجمه کردن.
یکسری که این وسط آخر کار و هنرشون فقط بروزرسانی طریقه دریافت مجوز هست..
این هیولا هم که باید دید آخرش چطور میشه و به کجا میرسه.
اقا استیم استور شماهم یه جوری شده؟
بعضی از بازی ها عکساشون رو نمیاره یا قیمتا رو به نرخ کشور های دیگه مینویسه؟قبلا اینطور نبود این اواخر اینجوری شده
بله ماله اکثریت همینه لول هم فیلتره بساطی داریم