گنجینه هایی که خاک می خورند… افسانه های بی ادامه | ۱۰ بازی فوق العاده که هیچ گاه نسخه دوم آن ها ساخته نشد
در دنیای بازی های رایانه ای معمولا این گونه است که سازندگان و کمپانی ها وقتی که یک عنوان موفق می سازند و ای پی جدید خلق می کنند که مورد توجه زیادی قرار می گیرد و بازخوردهای مثبتی را دریافت می کند، می توانیم مطمئن باشیم که آن بازی، دیگر یک فرنچایز و یک سری است و قطعا سازنده ها از پول سود ساخت نسخه دوم و ادامه یک بازی موفق نمی گذرندکه البته غیر از این هم نمی تواند باشد و شاید خود ما نیز در جایگاه سازندگان و ناشران همین کار را می کنیم. وقتی می شود به طور مرتب و هر ساله یا چندساله میلیون ها دلار از نام هایی مثل Call of Duty و Assassin’s Creed و FiFa و PES و Far Cry و Forza و GTA و Resident Evil و صدها فرنچایز بزرگ دیگر، به جیب زد چرا از فرصت استفاده نکنند. درست است که این موضوع نهایتا و کم کم باعث سطحی شدن و افت وحشتناک یک فرنچایز می شود ولی به هر حال نام بزرگ می فروشد و شرکت ها نیز اول به فکر پول هستند تا هر چیز دیگری. به همین طریق در تاریخ بازی ای رایانه ای تا به امروز فرنچایزهای قدرتمند و بزرگ و شاهکاری خلق شده اند که چندین نسخه از انها را دیده ایم . حال برخی از انها قدرت و اعتبار خود را در تمام شماره ها حفظ کرده اند و علاوه بر فروش، به بازیبازان نیز فکر کرده اند مانند عناوین سولز و ویچر و … و برخی نیز در طول سالها افت فاحشی کرده اند و فقط می فروشند مانند Call of Duty.
این روند معمول در دنیای بازی هاست و اتفاقی است که برای فرنچایزها و بازی های بزرگ رخ می دهد اما در این مطلب ما به روند معمول کاری نداریم و در واقع به دنبال استثنائات هستیم. چه استثنائاتی؟ عناوینی که منتشر شده اند و بسیار هم موفق و خوش ساخت بوده اند و بازخوردهای مثبتی را دریافت کرده اند و همگان فکر می کرده اند که آن بازی آغاز یک فرنچایز بزرگ و موفق خواهد بود و نسخه های بعدی از ان در راه خواهند بود، اما در طول سال ها به طرز عجیبی چنین اتفاقی نیافتاده است و همان یک بازی بدون انتشار نسخه دیگری از ان، باقی مانده است و حتی به فراموشی سپرده شده است و شرکت ها انها را از یاد برده اند. عناوینی که هر کدام برای خود نام بزرگی دارند ولی هیچ ادامه یا دنباله ای نداشته اند.
در این مطلب قصد داریم تا به ۱۰ مورد از بازی های بزرگی که بر خلاف انتظارات هیچ گاه برای ان ها ادامه ای ساخته نشده است و چندین سال از انتشار آنها گذشته است اشاره کنیم و شما را با انها اشنا کنیم، هر چند که اغلب این نام ها بسیار بزرگ هستند و همگان با آنها اشنایی دارند. در ابتدای این مطلب ذکر چند نکته لازم است که از شما عزیزان درخواست دارم قبل از خواندن این مطلب، به این موارد توجه نمایید. قطعا جدا از این لیست که بنده تهیه کرده ام تعداد بسیار زیاد دیگری بازی های زیبا و قدرتمند در دنیا و در طول تاریخ وجود داشته اند که هیچ گاه نسخه جدیدی از انها ساخته نشده و می توانستند در این مطلب حاضر باشند اما به هر حال تعداد محدودیت دارد و نویسنده، عناوینی را که از نظر خود مهم تر بوده اند در لیست جای داده است. پس دقت کنید که این مقاله، ۱۰ بازی زیبا که هیچ گاه نسخه جدید نداشته اند، از نظر بنده است، نه ۱۰ بازی زیبا که هیچ گاه نسخه جدید نداشته اند از نظر کاربران عزیزمان، یا ثبت شده و رتبه بندی شده در دنیا! زیرا که اساس چنین مقالاتی این گونه است و سلیقه شخصی نیز بسیار اهمیت دارد. رتبه بندی و ترتیبی که در این لیست برای بازی های مختلف لحاظ شده است کاملا نظر شخصی نویسنده است و هیچ معیار و میزانی برای درست یا غلط بودن ان وجود ندارد زیرا پای سلیقه مطرح است البته سلیقه منطقی، نه این که مثلا کسی یک بازی بسیار سطح پایین و ضعیف را بیاورد و در صدر لیست قرار دهد و بگوید این سلیقه من است زیرا که این توهین به شعور مخاطب است اما به هر حال سلیقه شخصی نیز در چنین مقالاتی بسیار اهمیت دارد. پس در نظر داشته باشید که عنوانی که مثلا من در رتبه ششم قرار داده ام دلیلی بر این نیست که ان بازی حتما ششمین بازی بزرگ بدون دنباله و ادامه در دنیاست، بلکه برای من این گونه است و شاید برای شما اول یا دهم باشد. نکته بعدی این که تمامی عناوین این لیست بر اساس داشته ها و اطلاعات نویسنده گرد آوری شده اند و در این مطلب قرار گرفته اند. شاید شما عقیده داشته باشید که مثلا بازی دیگری می توند به جای فلان بازی از این لیست قرار بگیرد و یا جایگاه بازی فرق کند. در اینجا نیز معیار و میزان ثابتی نداریم و عقل و منطق در کنار احساس و خاطرات است که در ذهن هر شخص با هم ترکیب می شوند و اسم هایی از بازی های مختلف را به عنوان خروجی بیرون می دهند. قطعا وقتی شما فلان بازی از لیست من را بازی نکرده اید آن را در لیست خود نخواهید آورد و البته برعکس این مورد نیز صادق است. همچنین لازم به ذکر است که در این مطلب بازی های جدید و فوق العاده مانند بلادبورن که همین یکی دو سال منتشر شده و هنوز ادامه برای ان ها ساخته و معرفی نشده است را لحاظ نکرده ایم زیرا که احتمال ساخت ادامه برای انها بسیار زیاد است و زمان زیادی از انتشار انها نگذشته است. در نهایت بهتر است تا این مطلب را به عنوان یک مقاله سرگرم کننده نگاه کنید. با بیان این نکات اگر تا کنون به خواندن مقاله ادامه داده اید از شما دعوت می کنم تا در ادامه مطلب “۱۰ بازی فوق العاده که هیچ گاه نسخه دوم آن ها ساخته نشد” با بنده و وبسایت تحلیلی خبری گیمفا همراه شوید.
۱۰ – World of Goo
سازنده: ۲D Boy
ناشر: Nintendo, 2D Boy, Akella, Brighter Minds Media, Mastertronic Group
ژانر: Puzzle video game
پلتفرم مقصد: Android, Microsoft Windows, Wii, iOS, Linux, Nintendo Switch, Macintosh operating systems, BlackBerry
تاریخ انتشار: ۱۲ اکتبر ۲۰۰۸
امتیاز متا: ۹۶/۱۰۰
بر روی گوشی های همراه در سال های اخیر بازی های بزرگ و قدرتمندی منتشر شده اند که هم در زمینه بازخوردها و نقدها و امتیازات موفق عمل کرده اند و هم سازندگان خود را که شاید گاها تنها چند نفر بوده اند تبدیل به یک شرکت بزرگ و پولدار کرده اند. معمولا نیز سازندگان این عناوین بعد از موفقیت شروع به ساخت دیگر نسخه ها از آن بازی می کنند تا موفقیت و پولسازی ان را ادامه دهند. مثال بارز این نوع عناوین، سری پرندگان خشمگین یا انگری بردز خودمان است که پس از موفقیت بی نظیر نسخه اول، سازندگان شروع به ساخت انواع بازی های مختلف بر اساس انگری بردز کردند و از جنگ ستارگان گرفته تا نسخه های مختلف این بازی را عرضه نمودند و خود را تبدیل به یک استودیوی بزرگ و ثروتمند کردند. بله، ابن روشی است که قاعدتا باید اتفاق بیافتد ولی می دانید که این مطلب برای مورادی که قاعدتا باید اتفاق بیافتد نیست! بلکه برای مواردی است که قاعدتا بایستی اتفاق می افتادند ولی نیافتادند! در مورد عنوانی که بی نهایت موفق بود و یک شاهکار که ابتدا برای پلتفرم های Microsoft Windows و Wii و سپس برای گوشی های هوشمند عرضه شد و فوق العاده نیز عمل کرد ولی هیچ گاه دنباله ای نداشت. شاهکاری به نام World of Goo که ۹ سال از عرضه ان می گذرد و هیچ وقت خبری از بازی دوم نشده است.
World of Goo یک عنوان پازل است که توسط استودیو مستقل ۲D Boy ساخته و منتشر گردید. انتشار اولیه بازی در تاریخ ۱۳ اکتبر ۲۰۰۸ و بر اساس پلتفرم های Microsoft Windows و Wii بود. در ادامه نیز این عنوان برای انواع سیستم های عامل و موبایل از قبیل Mac OS X و Linux و آندروید و بلک بری منتشر گردید و حتی قرار است تا در تارذیخ ۳ مارچ ۲۰۱۷ با عرضه کنسول نینتندو سوئیچ برای این پلتفرم جذاب نیز منتشر گردد. این عنوان فوق العاده از زمان انتشار پشت سر هم موفقیت ها را درو کرد و نقدهای بی نظیر و عالی یکی یکی برای بازی منتشر گردیدند تا یک متای باورنکردنی و فراتر از رویایی را برای بازی رقم بزنند، یعنی امتیاز متای ۹۶/۱۰۰٫ می دانید یعنی چه؟ یعنی امتیاز متای بایوشاک! دیگر همین تشبیه برای بیان موفقیت این بازی کافیست و نیاز به توضیحی بیشتر نیست! بازی تا به امروز برنده جوایز بسیار زیادی در زمنیه بازی های مستقل و .. شده است و تمام این موراد دست به دست هم دادند تا مطمئن باشیم نامی از نسخه دوم این بازی خواهیم شنید اما خیر! چنین اتفاقی نیافتاد و بعد از ۹ سال هنوز هم قرار است همان بازی اول برای نینتندو سوئیچ عرضه شود نه نسخه ای جدید. هر چند که امیدواریم در اینده سرانجام نامی از نسخه دوم این عنوان پازل بی نظیر بشنویم و شاهد World of Goo جدید باشیم.
۹ – Enslaved: Odyssey to the West
سازنده: Ninja Theory
ناشر: Namco Bandai
ژانر: Action-adventure game, Platform game
پلتفرم مقصد: PlayStation 3, Xbox 360
تاریخ انتشار: ۵ اکتبر ۲۰۱۰
امتیاز متا: ۸۲/۱۰۰
گاهی وقتها افراد برای خود و دردفترچه یادداشت ذهنی از تاریخچه گیمریشان، یک سری بازی هایی را در ذهن دارند که شاید آنچنان بزرگ و مشهور هم نباشند ولی در قلبشان جای گرفته است و تا همیشه به یاد آنها هستند و به این بازیها فکر میکنند. این بازیهای نه چندان مشهور ولی خاطرهانگیز بسته به سلیقه افراد متفاوت هستند و هر بازیبازی قطعا یکی دو بازی را به این شکل در ذهن و قلب خود سراغ دارد و عمیقا و در حد یک بازی شاهکار به آنها عشق می ورزد و همواره دلش برای آنها تنگ می شود و دوست دارد که دوباره پس از چند وقت به آن ها بازگردد و دوباره این عناوین را تجربه کند و یا خبر اعلام ساخت نسخه جدیدی از انها را بشنود. بدون شک برای من و شاید بسیاری بازیبازان دیگر یکی از این عناوین Enslaved odyssey to the West باشد که همواره به یاد ان هستیم و واقعا منتظر بوده و هستیم تا شاید که عنوانی جدید از آن منتشر شود. Enslaved یک تجربه اکشن ماجرایی ۸-۱۰ ساعته است که از لحظه اول تا انتها فوقالعاده سرگرم کننده است و لحظهای نیز شما را ناامید نمیکند. در واقع این عنوان از آن دست بازیهایی است که سازندگان آن کاملا معنای احترام به مخاطب را درک کرده و سعی کردهاند تا در تکتک بخشهای بازی حداکثر تلاش خود را به کار گیرند و برای بازیبازان سنگ تمام بگذارند. این تلاشها نیز جواب داده و منجر به انتشار یکی از برترین عناوین سال ۲۰۱۰ شده است.
Enslaved odyssey to the West در زمان انتشار خود از نظر برخی سایتها حتی کاندید قرار گرفتن در بین برترین عناوین سال نیز بود و این برای چنین عنوان بیادعایی یک موفقیت بسیار بزرگ محسوب میشد و ارزش آن را بیش از پیش مشخص میکرد. این روزهاکمتر عنوانی است که مثل Enslaved به قدری داستان را زیبا روایت کند و به قدری شخصیتپردازی عمیق و عالی داشته باشد که نتوانید از آن دل بکنید و عاشق شخصیتهای آن شوید و برای همیشه آنها را خاطر خود بسپارید. روایت جذاب داستان، شخصیتهایی دوستداشتنی، دنیایی خیرهکننده و چشمنواز به همراه گیمپلی و مبارزات هیجانانگیز و سرگرم کننده سبب خلق عنوانی شدهاند که بیشک حیف است دیگر هیچ گاه نامی از این فرنچایز نشنویم و شاهد ساخت نسخه های بعدی آن نباشیم. تا امروز که ۷ سال از انتشار بازی می گذرد هنوز خبری از ساخت نسخه ای دیگر از این فرنچایز مطرح نیست ولی بی شک اگر این موضوع اتفاق بیافتد بازیبازان زیادی در دنیا خوشحال خواهند شد زیرا که Enslaved: Odyssey to the West یکی از عناوین ارزشمندی است که کاملا استحقاق ساخت یک نسخه جدید را داراست ولی تاکنون فراموش شده است.
۸ – Grim Fandango
سازنده: LucasArts, Double Fine Productions
ناشر: LucasArts, Double Fine Productions
ژانر: Adventure game
پلتفرم مقصد: PlayStation 4, PlayStation Vita, Android, Microsoft Windows, iOS, Macintosh operating systems, Linux, DOS
تاریخ انتشار: ۳۰ اکتبر ۱۹۹۸
امتیاز متا: ۹۴/۱۰۰
برخی عناوین هستند که زمان هیچ تاثیری در این که آنها قدیمی کند و گرد و خاک کهنگی بر آنها بنشاند ندارد و در واقعا این قدرت را ندارد. زیرا هر چه که می گذرد انگار باز هم بهتر می شوند و چیزهای بیشتری از آنها می فهمیم. می دانید چه چیزی است که زمان نمی تواند ان را قدیمی کند؟ بی شک گرافیک بازی نیست، المان های گیم پلی بازی نیست، صداگذاری بازی و … نیست. اینها همه در طول زمان می میرند. تنها داستان قدرتمند و بی نقص و روایت بی نظیر است که در سال ۱۹۸۰ زیباست، در سال ۱۹۹۰ زیباست، در سال ۲۰۰۰ زیباست و در سال ۲۰۱۷ و بعد از ان نیز زیبا خواهد بود و تازه خیلی مواقع با گذر زمان کلی موارد بیشتر از داستان دستگیرمان می شود و ارزش ان بیشتر مشخص می شود. برای همین است که بایوشاک تا ابد زیباست و مدام زیباتر هم خواهد شد. برای همین است که Grim Fandango در سال ۱۹۹۸ بی نظیر عمل می کند و اکنون نیز که ریمستر می شود باز هم بی نظیر عمل می کند. این قدرت داستان گویی و طنز تلخ است. این قدرت داستان هنجار شکن است و داستانی که حرفی جدید برای گفتن دارد. زمان زورش به این داستان نخواهد رسید و نمی تواند ان را از دل بازیبازان و علاقمندان خارج کند. Grim Fandango مثال واضح و بارز این نوع داستان و روایت است. یک شاهکار قصه گویی.
Grim Fandango یک عنوان ماجرایی است که در سال ۱۹۹۸ توسط LucasArts و در حالی که تیم شفر را به عنوان کارگردان خود می دید ساخته شد و برای پی سی منتشر گردید. این اولین عنوان ماجرایی دارای گرافیک ۳ بعدی از لوکاس ارتز بود بر خلاف بک گراندهای استاتیک و از پیش رندر شده بازی های ماجرایی قبلی این شرکت. یک نسخه ریمسترد شده از این بازی در سال ۲۰۱۵ برای پلتفرم های دیگری نیز عرضه شد که شامل PlayStation 4, PlayStation Vita, Microsoft Windows, OS X, Linux. Android و iOS بودند. بازیباز باید با دیگر شخصیت ها تعامل می داشت و مواردی مثل ازمایش کردن و استتفاده کردن و برداشتن و .. را انجام میداد. این بازی به معنای واقعی خاص بود و داستان خاصی داشت. دنیای بازی یا همان “سرزمین مردگان”به نوعی بر اساس ترکیب اعتقادات آزتک ها از دنیای بعد از مرگ و فیلم های نوآر مثل Maltese Falcon, On the Waterfront و Casablanca ساخته شده بود. دوست دارم کل داستان شاهکار و بی نظیر بازی را برایتان بگویم اما چون نسخه ریمستر شده بازی در نسل هشت عرضه شده حرفی نمی زنم و تنها می گویم این بازی را از دست ندهید. از بحث خارج نشویم. بسیار بسیار عجیب بود که با وجود موفقیت بسیار بالای Grim Fandango هیچ گاه نسخه دیگری برای ان ساخته نشد در حالی که آن دنیا پتانسیل خلق کلی داستان جدید و جذاب را داراست و فکر می کردیم که شاید در نسل ۸ شاهد بازی جدیدی از این سری باشیم اما تیم شفر و دوستان به نسخه ریمسترد شده اکتفا کردند که البته همین هم عالی بود. امیدواریم که اکنون که حدود ۲۰ سال از انتشار اولیه بازی گذشته است شاید روزی شاهد اعلام عنوان جدیدی از Grim Fandango باشیم.
۷ – Heavenly Sword
سازنده: Ninja Theory
ناشر: Sony Interactive Entertainment, Sony Computer Entertainment Europe
ژانر: Action-adventure game, Hack and slash
پلتفرم مقصد: PlayStation 3
تاریخ انتشار: ۱۲ سپتامبر ۲۰۰۷
امتیاز متا: ۷۹/۱۰۰
باید اعتراف کرد عناوین نینجا تئوری نوعی جذابیت خاص دارند که بازیباز را شیفته خود میکنند و با داستانی زیبا و شخصیتپردازی عالی در کنار گیمپلی هیجانانگیز باعث میشوند تا هر لحظه بازیباز به ادامه روند بازی و پیشروی در داستان تشویق شود که این فرمول دقیقا در عنوان Heavenly Sword نیز پیاده شده است و یکی از انحصاریهای زیبا و قدرتمند پلیاستیشن ۳ را رقم زده است. داستان بازی حول محور دختری به نام ناریکو میچرخد و دغدغهها و سختیهایی که وی برای حفظ میراثی ارزشمند به نام “شمشیر بهشتی” برای جلوگیری از افتادن آن به دست پادشاهی شیطان صفت متحمل میشود را دنبال میکند و شما نیز باید در این مسیر او را یاری کنید. ناریکو دختری بسیار قدرتمند، با اراده و مهربان است که مسئولیت بسیار سنگینی را بر دوش خود میبیند ولی ذرهای نیز پا پس نمیکشد و تا پای جان برای انجام صحیح این مسئولیت و ماموریت تلاش میکند و میجنگد. تصور این که این عنوان دارای ادامه باشد و نسخه های جدیدی از ان ببینیم بعد از انتشار بازی در سال ۲۰۰۷ اصلا دور از ذهن نبود و این بازی المان های لازم برای جذابیت و سرگرم کننده بودن یک فرنچایز دنباله دار که حداقل یک نسخه دیگر را داشته باشد، دارا بود.
Heavenly Sword یک عنوان Hack and slash جذاب و سریع با داستان و روایت عالی، شخصیتپردازی فوقالعاده، جلوههای بصری چشمنواز، مبارزات بسیار هیجانانگیز، صداگذاری حرفهای و موسیقی زیبا است که البته ضعفهایی نیز دارد که شاید گاها چندان کوچک هم نباشند ولی از آن دست عناوینی است که در مجموع بخشهای مختلف آن، یک معجون دلچسب و لذتبخش محسوب میشود و کاملا ارزش این را دارد که سازندگان توانمند ان در نینجا تئوری، با رفع ایرادات این بازی، نسخه ای جدید از این فرنچایز را بسازند و بخش دیگری از ماجرای ناریکو یا هر شخصیت دیگری که به این سری مربوط است را روایت کنند. Heavenly Sword از عناوینی است که بسیاری از دارندگان پلی استیشن ۳ در نسل هفتم که ان را تجربه کرده اند، بسیار علاقمندند تا شاید نسخه ای جدید از ان معرفی شود و دوباره نام Heavenly Sword را بشنوند هر چند که بعید است، زیرا در ۱۰ سال گذشته چنین موضوعی رخ نداده است….
۶ – Eternal Darkness: Sanity’s Requiem
سازنده: Silicon Knights
ناشر: Nintendo, Nintendo of Europe
ژانر: Action-adventure game
پلتفرم مقصد: GameCube
تاریخ انتشار: ۲۴ ژوئن ۲۰۰۲
امتیاز متا: ۹۲/۱۰۰
Eternal Darkness: Sanity’s Requiem یک عنوان psychological horror action-adventure یا اکشن ماجرایی و وحشت روانی بود که توسط Silicon Knights ساخته شد و در سال ۲۰۰۲ توسط نینتندو برای GameCube عرضه شد در حالی که از ابتدا برای انتشار بر روی نینتندو ۶۴ برانامه ریزی شده بود. داستان بازی در عمارتی در Rhode Island که خانه پدربزرگ شخصیت اصلی بازی Alexandra Roivas است رخ می دهد و حول محور کتابی می گردد که الکساندرا در این عمارت پیدا می کند. بازی از زاویه دید سوم شخص دنبال می شود که بازیباز باید در قابل ۱۲ شخصیت در دوره های زمانی مختلف در این محل جستجو و کاوش کند و البته سیستم “sanity effects” در بازی نیز گیم پلی ان را خاص و استرس زا کرده است. با وجود این که Eternal Darkness: Sanity’s Requiem از لحاظ تجاری موفق نبود اما توسط تمامی بازیبازان و منتقدین تحسین شد و نمرات بی نظیری را دریافت کرد (شبیه موضوعی که برای شاهکار اکامی اتفاق افتاد) و همینطور جوایز بسیار زیادی را نیز برنده شد. این عنوان موفق شد تا در نهایت امتیاز متای فوق العاده عالی ۹۲ را کسب نماید را اما این صنعت نشان داد که فقط پول مهم است و چون این بازی خوب نفروخت دیگر از رده خارج می شود. نینتندو یک دنباله مستقیم برای بازی را کنسل کرد و استودیو سازنده بازی یعنی سیلیکون نایتس هم ورشکسته و نعطیل شد.
با این حال نویسنده و کارگردان بازی اصلی، Denis Dyack قصد داشت تا یک دنباله معنوی برای Eternal Darkness: Sanity’s Requiem با نام Shadow of the Eternals بسازد اما پروژه کیک استارتر این عنوان شکست خورد و شاهد ساخت ان بازی نبودیم. هر چند که اگر ساخته می شد هم باز نام Eternal Darkness: Sanity’s Requiem را در این لیست می اوردیم زیرا که عنوانی که میخواسته ساخته شود اصلا از این فرنچایز نبوده، زیرا که امتیاز این سری در اختیار نیتندو است و Denis Dyack فقط می خواسته یک دنباله معنوی بسازد که آن هم ساخته نشد. لااقل بین تمامی بازیهای این لیست یک دلیل برای این بازی وجود دارد که بگوییم چرا تا به حال دیگر هیچ نامی از یک دنباله و نسخه دوم و .. از سری Eternal Darkness نشنیده ایم، زیرا که بازی از لحاظ مالی یک شکست برای نینتندو بود و احتمالا نیز هیچ وقت شاهد بازی دیگری از این سری نخواهیم بود اما به هر حال یک بازی فوق العاده زیبا و با کیفیت با متای ۹۲، بسیار عجیب است که کاملا کنار گذاشته شده و فراموش شود. لااقل خوبی این مطالب در آن است که می توانیم یادی از چنین عناوین بزرگ و بی نظیری که فراموش شده اند کرده و بازیبازان جدید تر ببینند که زمانی که نینتندو بازی هاردکور هم می ساخته است عناوین بی نظیری مثل Eternal Darkness: Sanity’s Requiem و Perfect Dark را برای ما خلق کرده است. شاید به احتمال خیلی ضعیف در اینده شاهد باشیم که نینتندو یا یک شرکت دیگر که با نینتندو به توافق برسد دوباره سری Eternal Darkness را احیا کرده و بازی جدیدی از این فرنچایز ساخته شود.
۵ – Alan Wake
سازنده: Remedy Entertainment
ناشر: Microsoft Corporation, Remedy Entertainment, Microsoft Studios, THQ Nordic
ژانر: Action-adventure game
پلتفرم مقصد: Xbox 360, Microsoft Windows
تاریخ انتشار: ۱۴ می ۲۰۱۰
امتیاز متا: ۸۳/۱۰۰
می شد که نام Alan Wake را در لیست نیاوریم زیرا احتمال ساخت دنباله ان خیلی بالاست، اما واقعا به قدری این بازی زیبا و تاثیرگذار بود که جای تعجب دارد چطور ۷ سال هیچ خبری از آن نشده است و چگونه مایکروسافت و سم لیک هنوز نسخه ای جدید در ادامه این سری نساخته اند. نه اشتباه نکنید. Alan Wake’s American Nightmare یک دنباله و یک نسخه دوم برای بازی اصلی Alan Wake نیستودر حقیقت مانند یک بسته مجزا یا full stand-alone title در شبکه ایکس باکس لایو منتشر شد. طرفداران خواهان یک بازی با همان داستان بی نظیر عنوان اصلی هستند که به عنوان ادامه و نسخه بعدی این سری منتشر شود اما تاکنون این اتفاق نیافتاده است، هر چند اخیرا زمزمه هایی به گوش رسیده است مبنی بر ساخت نسخه ای جدید از سری Alan Wake. به واقع نیز باید چنین اتفاقی بیافتد زیرا حیف است چنین عنوانی و چنین فرنچایز زیبا و با کیفیتی که برای داستان ارزش قائل است، فراموش شود و بعد از ۷ سال هنوز نامی از آن نشنیده باشیم. عنوان Alan Wake یک اکشن ماجرایی psychological horror است که توسط استودیو رمدی با کارگردانی و نویسندگی سم لیک ساخته شد و توسط مایکروسافت در سال ۲۰۱۰ برای ایکس باکس ۳۶۰ و در سال ۲۰۱۲ برای رایانه های شخصی منتشر گردید. بازی که از زاویه دید سوم شخص دنبال می شود و در حقیقت مبارزات ان بر پایه شوتر سوم شخص است.
این عنوان داستان نویسنده ای به نام Alan Wake را که نویسنده پرفروش ترین کتاب هیجانی است دنبال می کند که به دنبال کشف راز ناپدید شدن همسرش در طول یک سفر تفریحی به شهری خیالی به نام Bright Falls است. وی در این روند، تمامی اتفاقات کتابی که نوشته است را تجربه می کند در حالی که خودش به یاد نمی اورد آن ها را نوشته است. از لحاظ کلی این بازی مانند سریال های تلویزیونی و اپیزودیک است که در هر اپیزود کلی اتفاقات هیجان انگیز رخ می دهد و پایان های کلیف هنگر بسیار عالی و … بدون شک بازی Alan Wake عنوانی بود که تمامی بخش های آن قدرتمند و خوب کار شده بودند اما ستون اصلی آن، داستان و روایت بی نقص داستان بازی بود که این بازی را خاص کرده است. شاید بتوان گفت Alan Wake را تمام کسانی که در نسل هفتم ایکس باکس ۳۶۰ داشته اند تجربه کرده و همگی نیز به عنوان یک بازی عالی از آن یاد می کنند که کاملا استحقاق و پتانسیل ساخت ادامه و ادامه های بعدی را نیز داراست. بسیار بعید است که دیگر هیچ وقت شاهد بازی جدیدی از این سری نباشیم و همین الان نیز شایعاتی مبنی بر ساخت این بازی وجود دارد اما موضوع اینست که تا همین امروز نیز که ۷ سال گذشته است، زمان خیلی زیادی برای چنین فرنچایز زیبایی محسوب می شود. کافیست تا این سری را بدهید به برخی شرکت ها تا سال بعد همین موقع منتظر نسخه هفتم Alan Wake باشیم که البته متای آن هم به ۶۰ رسیده! به امید این که در اینده ای نزدیک شاهد در امدن این سری از گنجه مایکروسافت باشیم تا دستی به سر رو روی ان کشیده و ادامه ای زیبا مثل بازی اصلی را برای Alan Wake شاهد باشیم.
۴ – Bully
سازنده: Rockstar
ناشر: Rockstar
ژانر: Action-adventure game
پلتفرم مقصد: Android, PlayStation 4, PlayStation 2, Xbox 360, iOS, Microsoft Windows, Wii
تاریخ انتشار: ۱۷ اکتبر ۲۰۰۶
امتیاز متا: ۸۷/۱۰۰
بازی Bully یکی از عناوین محبوب و جذاب شرکت بزرگ و جنجالی راک استار محسوب می شود. این عنوان جذاب در سال ۲۰۰۶ توسط راک استار به طور انحصاری برای کنسول افسانه ای پلی استیشن ۲ منتشر گردید و البته ۲ سال بعد این عنوان برای پلتفرم های Xbox 360 ،Wii و رایانه های شخصی نیز عرضه شد و مدتی قبل نیز در راستای طرح اجرای بازی های پلی استیشن ۲ بر روی پلی استیشن ۴، این عنوان نیز در شبکه پلی استیشن قرار گرفت. بازی به محض انتشار بازخوردهای بسیار مثبتی را دریافت کرد و به عنوان یکی از برترین عناوین سال ۲۰۰۶ شناخته می شد. وبسایت IGN به بازی امتیاز ۸۹ و وبسایت گیم اسپات امتیاز ۸۷ را اختصاص دادند و در نهایت امتیاز متای این عنوان نیز به مانند نمره گیم اسپات ۸۷ شد. نمیتوان کتمان کرد که مقداری از این امتیازات کسر شده توسط وبسایتهای مختلف قطعا مربوط به تم بحث برانگیز بازی و جریان داشتن آن در مدرسه بوده است که می توانسته باعث الگوگیری غلط برای کودکان و نوجوانان باشد وگرنه از لحاظ گیم پلی و المان های بازی، Bully نیز به مانند دیگر عناوین راک استار عنوانی بسیار بسیار کم نقص بود و تمام موراد و المان های لازم برای سرگرم کننده بودن و جذاب بودن یک عنوان را دارا بود و تمامی اتفاقات و درگیری ها و مسائل دیگری که ممکن بود در یک مدرسه شبانه روزی رخ دهد در بازی لحاظ شده بود.
Bully عنوان فوق العاده ای بود. یک بازی با گیم پلی و تم جذاب که هر بازیبازی را مجذوب و شیفته خود می کرد. اما به هر حال مانند همیشه و مانند اکثر بازی های راک استار بحث برانگیز نیز بود زیرا همان طور که از نام بازی پیداست، این عنوان به نوعی در مدح و ستایش “کله خر بازی” و شرور بودن است! آن هم در مدرسه! محلی که بچه ها در آن درس می خوانند و نباید شیطنت و شرور بازی در آن جا انجام دهند. در بازی هر نوعی شیطنت و شرارتی که فکرش را بکنید توسط شخصیت اصلی بازی و به دست شما در مدرسه انجام می شد، از دعوا گرفته تا خرابکاری و ازار معلم ها و … با بازخوردهای موفق و مثبتی که این عنوان جدا از جنجالی بودنش کسب کرد همگان فکر می کردیم که شاهد تولد یک فرنچایز بزرگ و ادامه دار دیگر از سوی راک استار هستیم زیرا جنجالی بودن چیزی نبود که در طول سال ها باعث منع راک استار از ساختن بازی های جنجالی دیگر باشد و این شرکت به این مسائل عادت داشت. کمتر کسی فکر می کرد که تا به حال که ۱۱ سال از انتشار اولیه این بازی گذشته است هیچ خبری و حرفی و صحبتی از نسخه ای دیگر و جدیدتر از سری Bully نشنویم اما به واقع این اتفاق رخ داده است و این بازی نیز به لیست عناوین بزرگی پیوست که با یک شماره دیگر رها شدند و ادامه پیدا نکردند. از انجایی که هیچ چیزی در این صنعت بعید نیست شاید در اینده شانس این که شاهد معرفی نسخه ای جدید از این بازی باشیم را داشته باشیم.
۳ – Perfect Dark
سازنده: Nintendo, Rare, 4J Studios, Ultimate Play the Game
ناشر: Nintendo
ژانر: first-person shooter
پلتفرم مقصد: Nintendo 64 (نسخه Xbox 360 بازی با نام زیرو در نسل هفتم منتشر شد که متای ان ۸۱ شد)
تاریخ انتشار: ۲۲ می ۲۰۰۰
امتیاز متا: ۹۷/۱۰۰
Perfect Dark یک عنوان شوتر اول شخص بود که توسط استودیو Rare ساخته شد و در سال ۲۰۰۰ برای پلتفرم Nintendo 64 به صورت انحصاری منتشر گردید. Perfect Dark بلافاصله بعد از انتشار با سیل نقدهای بسیار مثبت و قدرتمند روبرو شد و تمامی دست اندرکاران صنعت گیم از بازیبازان گرفته منتقدان آن را از همه نظر مثل گرافیک و صداگذاری و …تحسین کردند. منتقد گیم اسپات به این عنوان امتیاز ۹٫۹/۱۰ را اعطا کرد که این بازی را تبدیل به برترین بازی شوتر اول شخص گیم اسپات کرد و نهایتا با امتیاز متای باورنکردنی و رویایی ۹۷ به کار خود پایان داد که این امتیاز متا را تنها چند عدد انگشت شمار از بازی ها در تاریخ کسب کرده اند. شوتر اول شخص با متای ۹۷/۱۰۰ یعنی یک بازی بی نقص با بالاترین سطح از لذتی که یک شوتر می تواند به شما منتقل کند. عنوان Perfect Dark در سال ۲۰۰۰ نه تنها یکی از برترین شوترهای تاریخ را رقم زد بلکه همه را متعجب کرد که چطور نینتندو ناگهان چنین عنوان خشن و بزرگسالانه ای را منتشر کرده است. این عنوان نخستین بازی با درجه M و فقط مخصوص بزرگسالان بود که نیتندو تا به حال عرضه کرده بود، آن هم در زمانی که این شرکت را با بازی های شاد و خانوادگی و مناسب سنین پایین مانند Pokémon و Mario Bros. می شناختیم.
نینتندو با Perfect Dark قدرت خود را به همگان نشان داد و این گونه اعلام کرد که اگر بخواهد بازی بزرگسالانه و هاردکور و شوتر اول شخص منتشر کند نیز عنوانی با نام Perfect Dark با متای بی نظیر و استثنائی ۹۷ عرضه می کند تا همگان را شوکه کند. Perfect Dark همواره در لیست های “برترین بازی ها” قرار داشته است و تا همیشه از آن به عنوان “یکی از برترین بازی های تاریخ بازی های رایانه ای” یاد خواهد شد که بسیار بسیار عجیب است که تاکنون ساخت نسخه ای دیگر از آن کلید نخورده است و این فرنچایز شاهکار و بی نظیر به فراموشی سپرده شده است. البته یک نسخه از بازی در نسل هفتم با نام پرفکت دارک زیرو برای ایکس باکس ۳۶۰ منتشر شد که اصلا نتوانست مانند بازی اصلی رویایی عمل کند ولی عنوان بسیار خوبی بود و متای ۸۱ را کسب کرد ولی اصلا به عنوان یک دنباله و ادامه برای این سری شاهکار محسوب نمی شد. بعید نیست که در سال های پیش رو مجددا نام این سری را بشنویم و شاهد معرفی عنوان جدیدی از این سری فوق العاده جذاب و محبوب باشیم که امیدواریم همینطور نیز باشد.
۲ – Vanquish
سازنده: Platinum Games
ناشر: Sega
ژانر: Third Person Shooter
پلتفرم مقصد: PlayStation 3, Xbox 360
تاریخ انتشار: ۱۹ اکتبر ۲۰۱۰
امتیاز متا: ۸۴/۱۰۰
Vanquish که توسط استودیو پلاتینیوم گیمز ساخته شده است در سال ۲۰۱۰ توسط سگا برای دو کنسول نسل هفتمی سونی و مایکروسافت یعنی پلی استیشن ۳ و ایکس باکس ۳۶۰ منتشر گردید و بازخوردهای بسیار عالی را نیز از وبسایت ها و منابع معتبر گیمینگ در دنیا دریافت کرد و مورد تحسین اکثر منتقدان و وبسایتهای معتبر بازیهای رایانهای در سراسر دنیا قرار گرفت. وبسایت گیم اسپات امتیاز ۹ را به بازی اعطا کرد و IGN امتیاز ۸٫۵ را به بازی اختصاص داد و نهایتا بازی با امتیاز متای ۸۴ به کار خود پایان داد که نشان از یک عنوان خوش ساخت و زیبا داشت آن هم برای سازنده ای که اولین بار بود بازی در این سبک می ساخت و انصافا آنها به درستی از کمک استاد میکامی استفاده کرده بودند تا اولین بازی خود در سبک شوتر سوم شخص را به یک بازی عالی و کاملا خاص تبدیل کنند که شبیه به هیچ عنوان دیگری نباشد و کاملا اوریجینال و خاص باشد. در حقیقت دلیل اصلی مورد توجه قرار گرفتن این بازی نیز همین خاص بودن و اوریجینال بودن آن بود. Vanquish یک شوتر سوم شخص بسیار هیجان انگیز و سریع است که مهمترین خصیصه آن منحصر به فرد بودن آن است. در واقع کمتر عنوانی تا آن زمان و حتی تا کنون شبیه به Vanquish با آن استایل خاص گیم پلی ساخته شده است و همین تک بودن و یونیک بودن بازی را به یکی از برترین تجربه های بازی بازان و منتقدان تبدیل کرد. Vanquish در حقیقت هنر سازندگی میکامی و سبک سرعتی و دیوانه وار عناوین Platinum Games را با هم یکجا داشت و تبدیل به یکی از بهترین ساخنه های این استودیو در کارنامه پر بار خود شد و برگ زرین دیگری را در کارنامه پربار و قدرتمند استودیو Platinum Games و البته استاد میکامی رقم زد، به طوری که واقعا سخت بود تصور کنیم چنین فرنچایزی خلق شده ولی دیگر تا ۷ سال بعد، هیچ چیزی از ان نخواهیم شنید.
Vanquish بی شک یکی از برترین عناوینی است که لیاقت و ارزش ادامه دار بودن و ساختن نسخه های جدید از روی آن را داراست. این عنوان از خاص ترین، برترین و جذاب ترین عناوین شوتر سوم شخصی است که در نسل هفتم و شاید در دنیای بازی های رایانه ای دیده ایم. Vanquish شبیه به سیل شوتر های تکراری که این روزها و همینطور آن روزها! از در و دیوار می ریزند نبود و به واقع ثابت کرد که برخی کارگردانان آن قدر بزرگ و نابغه هستند که در هر سبکی که قصد کنند عنوانی را بسازند می توان مطمئن بود یک بازی عالی و خوش ساخت از کار در خواهد آمد. حال می خواهد یک بازی وحشت بقای خوفناک و بینظیر باشد و یا یک شوتر بسیار بسیار سریع و انفجاری و هیجان انگیز. این کار از عهده هر کسی بر نمی آید و فقط برخی سازندگان محدود هستند که در ساختن هر سبک و هر نوع بازی استاد هستند. صنعت بازی های رایانه ای افراد کمی را مثل استاد Shinji Mikami به خود دیده است و خواهد دید. مردی که بی شک پدر سبک وحشت بقاست و عناوین Resident Evil وی تا ابد فراموش نخواهند شد. استاد شینجی میکامی کاملا این موضوع را در بازی Vanquish ثابت کرد که پدر رزیدنت اویل و وحشت بقا، حتی اگر یک شوتر سرعتی نیز بسازد بهترین ان را و البته خاص ترین آن را می سازد. Vanquish نشان داد ترکیب یک کارگردان فوق العاده و یک استودیو قدرتمند و کاربلد، منجر به یک بازی بینظیر خواهد شد. عناوینی مثل Vanquish در دنیای این روزهای بازی های رایانه ای بسیار بسیار کم تعداد هستند و یه همین خاطر است که باید قدر آنها را هر چه بیشتر و بیشتر بدانیم و سازندگان باید این فرنچایزهای قدرتمند را گسترش دهند و نسخه های جدیدتر و بهتری از آنها بسازند. امیدوار هستیم که در اینده ای نه چندان دور دوباره نامی از عنوانی جدید از سری Vanquish را بشنویم.
۱ – Shadow of the Colossus و Ico
سازنده: Team Ico, Sony Interactive Entertainment, SIE Japan Studio
ناشر: Sony Computer Entertainment
ژانر: Action-adventure game
پلتفرم مقصد: PlayStation 2, PlayStation 3
تاریخ انتشار: ۱۸ اکتبر ۲۰۰۵ و ۲۴ سپتامبر ۲۰۰۱
امتیاز متا: ۹۱/۱۰۰ و ۹۰/۱۰۰
اگر می بینید که در جایگاه اول این لیست ۲ عنوان قرار گرفته اند به این دلیل است که این دو بازی به نوعی از یک روح و از یک خانواده هستند و طعا باید در جای اول و دوم قرار می گرفتند که اینگونه جا برای قرار دادن یک بازی دیگر نیز در لیست باز می شود و از طرفی نیز نمی توان بین این دو کاملا گفت کدام یک برتر هستند. از اینها گذشته این که در سال ۲۰۱۱ بود که سونی نسخه های بازسازی شده این دو شاهکار را برای کنسول پلی استیشن ۳ به صورت انحصاری منتشر کرد و به نوعی همین کالکشن در اصل، در لیست ما جای گرفته است. این نسخه بازساری شده موفق گردید تا فوق العاده عمل کند و امتیاز متای آن از هر دو عنوان به صورت تنها، بالاتر شد و موفق گردید تا با امتیاز ۹۲/۱۰۰ به کار خود پایان دهد که برای یک بازی ریمستر شده یک امتیاز رویایی محسوب می شود و کمتر در طول تاریخ یک بازسازی توانسته چنین امتیازی را کسب کند آن هم بازسازی دو شاهکار زمان خود. کالکشنی که دو عنوان بی نظیر دارد که بسیار عجیب است که با این که هر دو از برترین های تاریخ بازی های رایانه ای هستند هیچ گاه نسخه دومی برای انها ساخته نشد و اخیرا سازنده این دو شاهکار، بازی بی نظیر سوم خود را با نام لست گاردین نیز منتشر کرد تا شاید ۳ گانه ای را که اودا همیشه در ذهن داشته است به پایان برساند. حالا شاید وقتش است که به سراغ ساخت نسخه دوم یا ادامه یکی از دو شاهکار Shadow of the Colossus و Ico برود و این گونه تعداد زیادی از بازیبازان را در دنیا خوشحال کند. بگذارید تا کمی بیشتر در مورد این دو شاهکار صحبت کنیم تا ارزش انها را بیشتر بدانیم و دلیل این که این دو بازی در صدر لیست بازی هایی که که عجیب است هیچ گاه دنباله نداشته اند قرار گرفته اند را بدانیم.
Shadow of the Colossus عنوانی اکشن ماجرایی بی نهایت زیبا بود که در سال ۲۰۰۵ توسط استودیو Team Icoو با همکاری Sony Interactive Entertainment و SIE Japan Studio ساخته شد و به صورت انحصاری برای پلی استیشن ۲ منتشر گردید و تمامی بازیبازان و منتقدین صنعت گیم یک صدا لب به تحسین آن گشودند و لقبی جز شاهکار را برای ان مناسب نمی دانستند و سرانجام نیز این عنوان با امتیاز متای ۹۱ به کار خود پایان داد. در این عنوان بی نظیر شاهد فداکاری همه جانبه شخصیت اصلی بازی در راه نجات عشقش هستیم و یکی از زیباترین و مستحکم ترین عشق ها را در وی مشاهده می کنیم که برای نجات عشقش از هیچ کاری دریغ نمی کند و تا پای جان به مبارزه با عظیم ترین و خوفناک ترین غول های عظیم الجثه یا همان Colossi ها می رود و همین مسئله در انتها باعث رقم خوردن سرنوشتی شوم و وحشتناک برای او می شود. بر خلاف تصور عده ای که می گویند بازی های رایانه ای اثر منفی دارند اما آن ها این سمت زیبای این صنعت را نمی بینند که به بازی باز عشق واقعی و فداکاری و مقاومت در این راه را می آموزد. درست است که سرنوشت در این بازی بسیار تراژیک رقم می خورد اما این عشقی که در جای جای بازی وجود دارد، بسیار بسیار تاثیر گذار و الهام بخش است.
Shadow of the Colossus عنوانی بود که از هر نظر خاص بود و شاید باید گفت در کل نسل ششم و شاید بعد از آن عنوانی با این سبک و سیاق وجود نداشته یا بسیار متفاوت تر از این بازی بوده است. در بازی با شخصیت های زیادی طرف نبودیم و شخصیت های بازی حتی به اندازه انگشتان یک دست نیز نبودند اما آن ها به قدری عالی شخصیت پردازی شده بودند که به هیچ وجه جای هیچ کمبودی را از این نظر احساس نمی کردیم. این بازی در حقیقت فقط باس فایت بود و دشمنانی که با آن ها مبارزه کنید و … وجود نداشتند. شما در Shadow of the Colossus نقش یک سوار شجاع و مبارزی به نام Wander بودید که برای پس گرفتن زندگی عشقش Mono به سرزمین peninsula که Forbidden Land یا سرزمین ممنوعه نام داشت آمده بود و تنها همراه و کمکش در بازی اسب وفادارش Agro بود و البته کمک هایی نیز از جانب یک ماهیت وجودی مرموز که Dormin (برعکس نام وی”Nimrod” است) نام داشت نیز به وی می رسید. افسانه ها می گفتند که وی توانایی زنده کرده مردگان را دارد و برای همین نیز Wander به سرزمین ممنوعه قدم گذاشته بود. وی شمشیری باستانی را در اختیار دارد که تنها سلاحی در دنیاست که قابلیت از بین بردن colossi ها را داراست. Dormin به Wander قول می دهد که در ازای از بین بردن ۱۶ colossi توسط او، Mono را زنده کند و Wander با این که Dormin به او هشدار می دهد که باید برای زنده کردن Mono بهایی بسیار سنگین را بپردازد اما باز هم آن را می پذیرد و پای به میدان نبرد می گذارد و…
گرافیک هنری و طراحی های بازی به ویژه colossi ها بی نظیر و شگفت انگیز بود و از موجوداتی عظیم الجثه و بسیار غول پیکر با فرم بدنی انسان گونه گرفته تا فرم های حیوانات و پرنده و … را شامل می شد که گاها در زیر اب بوده یا در آسمان پرواز می کردند و باید نقطه ضعف آن ها را پیدا می کردید تا بتوانید طی نبرهایی حماسی و دشوار شکستشان دهید. بازی در زمان عرضه خود یکی از خوش گرافیک ترین بازی ها محسوب می شد و اسب سواری در دنیای بزرگ بازی با آن گرافیک زیبا و حرکت یال های اسب، یکی از برترین جلوه های گرافیکی بود که تا آن زمان تجربه و مشاهده کرده بودیم. در واقع یکی از دلایل اصلی زیبایی فوق العاده بازی همین گرافیک هنری و طراحی بسیار عالی و خاص دنیای بازی و مخصوصا colossi ها بود که آن را از هر عنوان دیگری متمایز می کرد و ترکیب این گرافیک هنری زیبا با گیم پلی جذاب و داستانی بسیار عالی، Shadow of the Colossus را تبدیل به یکی از برترین های این صنعت نمود. Shadow of the Colossus عنوانی است که نه ما و نه تاریخ، آن را از یاد نخواهند برد و در دفتر برترین بازی های تاریخ هنر هشتم جایگاه جاودانه ای را برای خود کسب کرده است.
دیگر شاهکار این سازنده یعنی بازی Ico نیز از دیگر سردمداران کنسول پلی استیشن ۲ بود و بسیار مورد تحسین و تمجید منتقدین و بازیبازان در سراسر دنیا قرار گرفت و تبدیل به یکی از برترین عناوین تاریخ پلی استیشن ۲ و همچنین یکی از برترین انحصاری های تاریخ کنسول های پلی استیشن، گردید و جوایز بسیار زیادی را نیز دریافت نمود و موفق به کسب امتیاز متای ۹۰ شد. اگر این بازی شاهکار را تجربه کرده باشید محال است که جذب این بازی زیبا و رابطه عمیق و پیشرونده ای که بین Ico و Yorda به وجود می اید، نشده باشید. این بازی مانند دیگر بازی های تیم ایکو سرشار از عشق است و بر اساس پیشرفت رابطه بین دو شخصیت بازی بنا شده است. Ico همواره برای پشتیبانی و حمایت از یوردا حاضر است و حتی حاضر است تا در مبارزه جان خود را برای محافظت از وی فدا کند. او همیشه در کنار یوردا حضور دارد و آماده است تا او را از شر تمام شیاطین و هیولاها نجات دهد. البته تنها Ico نیست که این گونه همه چیزش را حاضر است برای یوردا فدا کند زیرا در پایان این یوردا است که ایکوی ضعیف و آسب دیده را به امنیت می رساند. به راستی که این بازی یکی از شاهکارهای هنری تاریخ بازی های رایانه ایست. امیدوار هستیم که ساید در اینده ای نزدیک بتوانیم شاهد معرفی شدن نسخه ای جدید و ادامه ای بر هر کدام از عناوین شاهکار Shadow of the Colossus و Ico باشیم زیرا که تا همین الان نیز عجیب است که چطور حرفی از ساخت نسخه ای جدید از این عناوین به میان نیامده است.
پر بحثترینها
- بازیگر شخصیت اصلی Intergalactic نیل دراکمن را خدای بازیهای ویدیویی میداند و از همکاری با او هیجانزده است
- رکورد دیسلایک تریلر Concord توسط Intergalactic در یوتیوب شکسته شد
- رئیس ناتی داگ: تست بازیگری Intergalactic به اندازه انتخاب بازیگر نقش الی شگفتانگیز بود
- بازیهای انحصاری کنسولی بیشتری از پلی استیشن برای Xbox عرضه خواهند شد
- مدیرعامل ناتی داگ: Intergalactic دیوانهوارترین ماجراجویی ما است
- ظاهراً تریلر معرفی Intergalactic: The Heretic Prophet به تاریخ عرضه آن اشاره دارد
- دیجیتال فاندری تریلر Intergalactic را از نظر بصری شگفتانگیز توصیف میکند
- سازنده بازی Black Myth: Wukong بابت برنده نشدن در مراسم The Game Awards 2024 گریه کرد
- گپفا ۲۶؛ مورد انتظارترین بازیهای شما در سال ۲۰۲۵
- مدیرعامل مایکروسافت: طرفدار Xbox بودن یعنی تجربه بازیهای آن روی تمامی دستگاهها
نظرات
به به. بسیارزیبا بود.
خودم به شخصهبعضیبازی ها هست که خیلی دوست داشتم نسخه بعدیشون ساخته بشه اما نشد……
اینم اون بازی هایی که دوست داشتم ساخته بشن:
half life 3
IGI 3
gun 2
beat down
black با اونگرافیک شگفت انگیز در نسل ۶
true crime
شماره بعدی atv afroad furry
godfather 3
xena2
همسایه جهنمی
aquiji 2
siphone filter
و صد البته صد البته بازی dark watch
second sight با اون المان بی نظیرش
اوه اوه گفتی black
به نظرم بهترین بازی اول شخص تاریخه
خیلی گرافیکش بالا بود. واقعا همین الانم اسکرین شاتاش منو میخکوب میکنه. چطوری تونستند اون گرافیکو روی ps2 اجرا کنن؟ ?:-)
دقیقا هیچوقت منم نفهمیدم اون گرافیک چطوری رو Ps2 پیاده شده هیچ بازی نیست تو نسل ۶ که از نظر گرافیکی حتی بتونه به black نزدیک بشه!!
به جرعت میشه گفت گرافیکش در سطح اول شخصای نسل ۷
گیم پلیشم بی نقص و تمام عیار بود اصلا بازیش یه چیزی فرای تصور بود!
دمت گرم گفتی black!یادش بخیر.نمیدونم چند بار رو ps2 تا اخرش رفتم.خیلی بازی قشنگی بود.اون موقع یادم نمیاد از اون بازی با گرافیک تر و خفن تر تو سبک خودش بازی کرده باشم
ای کاش نسخه دومش ساخته شه.گر چه بعضی بازی ها هستن که خود اون سازنده هم دیگه نمیتونه مثله همونو بسازه!
پوریا فکر کنم freedom fighters رو جا انداختی یا بازی نکردی
Freedom fighters توسط سازندگان Hitman ساخته شده
نمره ۹/۳ از گیم اسپات !!
نامزد GOTY !!
ظلم بزرگیه اگر نسخه دومش ساخته نشه
freedom fighter همون جهان بازی که توش شوروی آمریکا رو اشغال کرده بود؟ اونم یادمه. خیلی قشنگ بود.
دوتا جواب برات دارم 😉 :
۱٫جهان باز نبود
ولی هر مرحله بت یه آزادی کوچکی می داد
در کل شوتر سوم شخص بود
.
۲٫ Google.com
ممنونم پوریا جان. نظر لطف شماست که مطالعه کردید.
بله خیلی بازی ها هستن. البته اینایی که شما گفتی اکثرا نمیتونن باشن توی این لیست چون ما فقط بازی رو تو لیست داریم که یه نسخه فقط ازش داریم و دیگه نسخه دوم و یا حتی جانبی نداره و فقط یه تک بازی بوده.
بلک باید بود قطعا.
بله متوجهم. اکثر بازی های لیست خودن اونایی بودن که خودم دوست داشتم ادامشون ساخته بشن. البته سه چهارتا بازی هست که بچگی بازی کردم اصلا یادم رفته اسماشون. ولی واقعا اگه از هر بازی ای بگذرم از دارک واچ نمی تونم بگذدم. بازی فوق العاده با پتانسیلی بود…..
ممنون بابت مقاله فوق العادتون
اقای اقابابایی ازتون یه خواهش داشتم لطفا یه مقاله هم درباره بازی هایی که حتما باید رو ps4 تجربه کرد هم بنویسید چه بازی های جدید چه ریمستره و کالکشن ها ممنون میشم بنویسید
درود بر شما. خیلی از لطفتون متشکرم.
چشم حتما. موضوع خوبیه. یادداشت کردم در اسرع وقت نوشته میشه
ازتون ممنونم که سریع به کاربراتون توجه میکنین
فقط لطفا بازی هایی باشن کهتا حالا اومده و کاملا انلاین نباشن مرسی
خواش میکنم. وظیفه اس.
IGI 3
Mercenaries 3 No Limit
NFS Most Wanted 2
این dark watch رو فکر میکردم فقط من بازی کردم :evilgrin: :evilgrin: چون هیچ جا حرفی ازش نبود :wilt:
Matrix path of neo
Rise of honor
bloodrayne
این سه تارم بش اضافه کنی کامل میشن
و البته spartan total warrior اینا بازیایین که باشون خاطره دارمو قسمتای بعدیشون نیومد :-/
همسایه جهنمی عالی بوووود
Punisher thq هم خوب بود
Neverhood
alane wake 2 که صد در صد در حاله ساخته تو کوانتوم بریک استراگ نسخه ۲ بود که یه تریلر مخفی بود سرج بزنید youtube یافت میکنید :yes:
Shadow of the Colossus و Ico خوده سازنده فقط هدفش ico بود بعد از استقبال شدید از شاهکار ico شادوو رو ساختند
با Perfect Dark خیلی موافقم اولین تجربه انحصاری اول شخص نینتندو که متای ۹۷ رو گرفته یه شاهکاره بی برو برگشته یکی از بهترین شوترای تاریخ :heart:
اولین بازی که در رزولوشن کمتر از ۱۰۲۴٫۷۶۸ اجرا نمیشد الن ویگ بود.
بنطرم بعضی از بازیارو نباید ادامشونو ساخت. حتی اگه شاهکار باشن. همین Alan Wake که یک شاهکار به تمام معنا بود ولی دیدیم که رمدی با ساختن american nightmare (با اینکه نسخه دوم بازی نبود) تقریبا نشون داد که اگه نسخه دوم رو میساخت چه بلایی سرش میاورد. پس بهتره بعضی بازیارو با خاطراتشون سر کنیم و به حال خودشون بزاریمشون.
وای چقدر با World of Goo خاطره دارم خیلی تجربه لذت بخشی بود الان حوس کردم دوباره بازیش کنم.
به نظرم جای بازی gun تو این لیست خیلی خالیه
ممنون بابت top 10 آقای آقابابایی
درود بر شما. ممنونم ازتون که مطالعه کردید.
بله خیلی از بازی ها هستن مثل همین گان که شما فرمودید و یا بلک که دوستان گفتن که واقعا بلک حقشه باشه.
نمیشه توی ۱۰ تا همه رو جمع کرد
یک صبح پنجشنبه دل انگیز دیگه ، با یک مقاله خاطره انگیز از آقابابایی …
.
ممنون که به پنجشبه های ما رنگ و لعاب می بخشی :rose:
______________________________________________
همه بازیهای این لیست (بجز بازیهای نینتندو) رو تجربه کردم و شدیدا تشنه نسخه جدید اونها هستم. مخصوصا بازیهای نینجا تئوری …
.
امیدوارم که “hell balde” موفق بشه …
درود بر شما سینای عزیز. خیلی متشکرم از لطفتون و نظر زیباتون. ممنون که مطالعه کردید سینا جان.
من از شما ممنونم که قابل می دونید و میخونید مقالات رو.
من هم مثل شما شدیدا دلم میخواد هل بلید فوق العاده بشه
ممنون بابت مقاله. خیلی زیبا بود.
جای beyond good & evil هم خالی.
درود بر ایدن عزیز. خیلی متشکرم ازتون.
نه ایدن جان مگه میشه این بازی قابل قرار دادن تو لیست باشه و من نذارمش تو ۳ تای اول. نسخه دوم بازی معرفی شده و داره ساخته میشه. بازی های که نسخه دو تایید شده یا بیشتر از یه دونه بازی در فرنچایز هستن تو این لیست نمیان
به صورت رسمی معرفی نشده فقط کارگردان گفته که در حال ساخته. همونطور که سم لیک آلن ویک ۲ رو تائید کرده بود.ولی به هر حال ساخته شدن beyond good & evil 2 چندین بار تائید شده و حق با شماست :yes:
دیدگاه شما…ممنون به خاطر مقاله عالیتون.واقعا از ته دل ارزو دارم یک روز نسخه بعدی دو بازی god hand و shadow of rome ساخته بشن
خیلی متشکرم ازتون. لطف دارید که مطالعه فرمودید
مقاله بسیار بسیار زیبایی بود آقای بابایی خسته نباشید
بعضس از سری ها داخل خودشون هم سری می سازند مثله کالاف
به نظر من که COD World at war هم می تونست بین این دهتا باشه
خیلی از شما ممنونم محمد جان. لطف دارید. سلامت باشید.
سعید جان واقعا تشکر بابت کلمه به کلمه حرفای زیباونقدکردتون بسیار سپاس گذارم
لیست بسیار خوبی بود اما یک بازی یادم هست با پلی دو بازی میکردیم ب نامGod Of Handواقعا بسیار زیبا بود کاش نسخه دومش رو هم میساختن 😐
درود بر شما. خیلی از لطفتون متشکرم. ممنون که وقت گذشتید و مطالعه فرمودید.
اون بازی گادهند بود که صد درصد میتونه تو این لیست باشه
چه بسیار با شکوه بودند این گیمر های جدید دیگه نمیتونن انیا رو تجبره کنن :evilgrin: (اما امید وارم بتونن) :evilgrin:
مقاله عالی بود. امیدوارم Vanquish 2 هر چه سریع تر معرفی شه.
پیشنهادی هم دارم. یک لیست ده بازیساز برتر تاریخ هم بنویسید.
انتظار دارم میکامی تو سه تای اول باشه.
فوق العادس این بشر. نمونه نزدیک نداره
خیلی متشکرم ازتون. لطف دارید.
بله منم ارزومه ونکوئیش ۲٫ یکی از ۳ تا بازی که دوست دارم بسازن.
باشه چشم. برای من ۳ بازیساز برتر تاریخ به ترتیب کن لوین اول – میازاکی دوم – نیل دراکمن سومه
ولی من فکر میکردم میکامی را به عنوان بهترین بازیساز تاریخه میدونید!
میکامی نفر بعدیه برای من راستش. هر چند اگر بخوام بگم میکامی رو از دراکمن کمتر دوست دارم دروغ گفتم. پس بهتره کخ اینطور بگم که لوین برای من بی رقیب اوله. بعدش هم میازاکی و میکامی و دراکمن در یه سطح هستن. این بهتره فکرئ کنم. بیشتر نزدیکه به حسم
دیویج کیج هم میتونه باشه تو ۵ تای اول.
برای منم کن لوین اوله مثل شما.انتخاب نفرات بعدش واقعا سخته.به جز اون ۳ استاد که شما گفتین کوجیما هم برای من جز ۵ تاست حالا شاید دوم شاید سوم.همچنین هیدکی کامیا که عاشق بازی های هک اسلشش هستم و استاد میاموتو و غیره
کلا سخته رتبه بندی اما هر گیمری نظری داره مثلا برای من تیم شیفر جز ۱۰ تای اول نیست.
ضمنا میشه حدس زد که بایوشاک افسانه ای برای شما هم مثل خیلی ها بهترین بازی تاریخ.بعدش دیگه سخت حدس زد احتمالا بعدی یا اخرین ما یا دارک سولز یا دیمون سولز فوق العاده سخت یا شاید بلادبورن.
منتظر مقاله ۱۰ بازی ساز برتر شما هستم ولی اگه ۱۵ یا ۱۲ باشه بهتره.دی
اما بی صبرانه منتظر روزی هستم که بازیسازی بتونه بازی مثل Sword Art Online بسازه.
بله واقعا کار سختیه. کامیا و کوجیما و … هم واقعا بزرگ هستن و قطعا جزو ده تای اول.
بهترین بازی تاریخ برای من ویچر ۳ هست و بعدش دارک سولز ۲ و بایوشاک با هم دوم هستن. بعدش هم که بلادبورن
جا خوردم.اگه میگفتین اخرین ما غافل گیر نمیشدم اما ویچر۳ سوای بقیه ست.البته جای تعجب نداره چون ویچر ۳ شاهکار است و بس اما چون معمولا همیشه حرف از بقیه بازی ها میزنید اما کمتر درباره ویچر…برای منکه در یک حد خدای جنگ و بایوشاک و وارکرفت.
بنظرم سازندهای قسمت بعدی الدر اسکورولز وظیفه سختی بر عهده دارن چون نه تنها باید نشون بدن که چرا سزاوار الگو بودن برای بازی های مثل ویچر و همچنین برترین نقش افرینی تاریخ هستن(کلی میگم مثل سری gta که برترین بازی جهان ازاد) بلکه باید بهتر از نسخه های قبلی باشه که کاری بسی دشوار.
پس احتمالا یا ۴ یا ۵!
من منتظر MODERN WARFARE 4 هستم
بازگشت کاپیتان پرایس
خخخخخ.حدیث داریم که میگه”مادرن وارفر ۳ گانه بود و هرگز منتظر نسخه چهارمش نباشید”
کسی میدونه چرا سایفون فیلتر دیگه عرضه نشد؟؟
خیلی بازی شاخی بود اون زمان
مخصوصا برق میزدی یارو آتیش میگرفت
اخ اخ خیلی بازی دلی بود :yes: فکر کنم ۳ نسخه ازش عرضه شد.یه بازی اکشن و مخفی کاری ناب بود
ممنون بابت مقاله مثل همیشه خواندنی…
یه سری بازیها هست که بهترین کار در موردشون اینه که نسخه دیگه ای ساخته نشه…چون نسخه بعد میخواد چی باشه که روی اولی در بیاد…shadow of colossus از این دسته هست به نظر من …شاهکاری که بی همتا و تکه و همین تک بودنش هست که خیلی خاص و دوست داشتنی کرده.
من در مورد گیمها و فیلمهایی که خیلی دوس دارم میخوام هیچ وقت ادامه پیدا نکنن. چون اکثر موارد خاطرات قدیمی رو خراب میکنن. shadow of colossus همون بهتر که تو خاطرات ما بمونه…
خیلی متشکرم. ممنون از شما که وقت گذاشتید و مطالعه فرمودید.
بله حرفق شما رو درک میکنم و کاملا هم در مورادی درسته همونطور که اول مقاله گفتم.
خوندن این مقاله زیبا بیشتر شبیه مرور خاطرات بود
سپاس فراوان سعید جان
درود بر شما. خیلی متشکرم ازتون. نظر لطفتونه.
یه گیمی بود به اسم Second Sight که واقعا بی نظیر بود. یادش بخیر اون قدیما خیلی ذهنمو درگیر کرده بود. در ضمن Black هم نباید از قلم انداخت. انصافا شوتر تمیزی بود.
ممنون بابت مقاله
واقعا جای خالی دنباله بعضی عناوین حس میشه ای کاش زودتر ساخته بشوند
درود بر شما. خیلی متشکرم . لطف دارید.
بله واقعا
مطلب جذابى بود. خسته نباشید.
به شخصه بازى هایى رو که واقعا دلم مى خواهد دنباله شون رو ببینم، اول از همه Hunting ground هست. این که بیرون از اون عمارت چى پیش اومد همیشه جاى خیال پردازى داره.
دومى اش Parasite Eve که هیچوقت دنباله اش ساخته نشد. البته یک نسخه جمع و جور روى PSP اومد ولى اون بازى که ما دوست داشتیم ادامه پیدا کنه نبود.
سوم بازى Freedom fighters جدا بازى فوق العاده اى بود. جداً مکانیک هاى بازى براى زمان خودش انقلابى بود.
مابقى هم که توى همین لیست هستن. اما درباره ICO و SoC به نظرم بازى Last Guardian دنباله معنوى همون بازى هاست. مى شه یه جورایى قیولش کرد.
و در نهایت هر بازى از دیوید کیج. متاسفانه پایان بازى هاش طورى هست که راهى براى ادامه نداره و به انتهاش که مى رسى، مطمئنى که این پایان تمام ساعات لذت بخش ات با بازى براى همیشه بوده، مگر اینکه از اول شروع کنى.
درود بر شما. ممنونم. سلامت باشید.
بازی هایی که اشاره کردید واقعا عالی هستن. مرسی از نظرتون
ببخشید. یک انتقادی داشتم (با عرض معذرت البته)
ولی فکر کنم ایکو و کلوسوس و لست گاردین این ها همشون در یک دنیای معنوی روایت دارند. شاید درست معلوم نباشه رابطه سیکوئل و پریکوئل بین این ها، ولی در کل به هم مربوط هستند. علاوه بر اینکه خود فامیتو اودا این موضوع رو تایید کرده، در بازی هم میشه نشانه ها و رابطه ها رو به راحتی کشف کرد.
ممنون بابت مقاله.
درود بر شما. متشکرم از این که مطالعه فرمودید.
حضورتون عرض کنم که بله درست می فرمایید ولی اینها در نهایت ۳ فرنچایز جدا هستن که وقتی بخواد نسخه دومشون عرضه بشه هیچ ارتباتطی به بقیه ندان و همه چیزشون جداست از امتیاز گرفته تا …
سلام خدمت آقا سعید و دوستان.
واقعا چه بازی هایی بینظیری که دنباله براشون ساخته نشد به علاوه این بازی ها. (با ایکو و شادو اف دِ کلوسیوس صد در صد موافقم)
بلک
گادهند
اسپارتان
د پانیشر
گان
urban reign
و خیلی بازی زیبای دیگه
سلام خدمت شما. ممنونم از نظرتون.
کاملا موافق هستم با شما
اسپم:یعنی خدا وکیلی توی این نسل ۸،هیچ بازی ای رو ندیدم که اندازه ی The Witcher 3 شاهکار باشه و بتونه ما رو به حس و حال شاهکارهای بازیهای نسل ۷ ببره.نمیدونم چرا بازیساز ها انگار فرمول از دست شون در رفته و نمیتونن بازی هایی بسازن که برامون خاطره بشه و تو یادمون بمونه.حتی همین بازی World of goo هنوز که هنوزه برام تکراری نشده و خیلی دوستش دارم.بازیهای نسل ۷ یه جادوی خاصی داشتن که این جادو دیگه پیدا نمیشه.
/رفع اسپم:آقای بابایی دست مریزاد،واقعا مقاله تون خوب بود.
من دوست دارم driver و rayman دوباره ساخته شن
آقا سعید بازی های بایوشاک و دِ اویل ویچین
خیلی زیبا هستن. (همراه بایوشاک خریدمش)
د اویل ویچین چ حس ترس عجیبی و هم چنین لذت بخشی داره برام موقع بازی کردنش واقعا طراحی مراحل و گرافیک هنریش خیلی از خارق العاده هم بیشتره مکان های ترسناک و اتمسفر ترسناکتر محیط بخصوص آهنگ های ترسناک و زیباش و بعضا در گاهی اوقات دلنشینش لحظه رسیدن به محل سیو و ارتقا تو اون بیمارستان مخوف و ساکت با اون خانومه عجیب غریب پرستار.و گیم پلی کم نقص شبیه رزیدنت اویل ۴ واقعا منو حسابی شبا که دارم بازی می کنم میترسونه و خیلی لذت بخشه منو یاد بازی سایلنت هیلی میندازه که شش سال پیش برای بار اول رو PS2 ام بازیش کرده بودم.
(معذرت میخوام بابت اسپم)
د اویل ویزین خونده میشه فارسیش که د اویل ویتین هم درسته اماد اویل ویچین غلطه(اگرچه اویل هم درستش ایول هست)
ممنون دوست عزیز بابت اصلاح 😉 😉
نه ویزین درسته نه ویتین, ویثین ( “ث” عربی خوانده شود ) درسته.
در واقع چیزی بین “ث” و “ت” باید تلفظ شود.
ول کن عمو..
خودم میدونم دوست عزیز.within شامل voiced th ها میشه و صدای ذ عربی میده نه ث عربی!اههههه من خواستم به دوستمون اشتباه چاپیشو بگم تو منو به چه اسپم های کشوندی!استغفرالله
ویچین 😐
ببخشید.
ویزین
Painkiller مثلا 😐
بازهم یه مقله عالی از یه نویسنده ی خوش قلم.درود بر شما آقا سعید.ببخشید یه سوالم دا م.شرمنده اینجا میپرسم هر کاری کردم نتونستم پیام خصوصی بفرستم.تو دارک سولز ۲ وقتی اولین مشعلم ۵ دقیقهش گذشت و رفت دیگه وقتی کنار آتش میرم گزینه روشن کردن مشعل نیست و منم بهش نیاز دارم برای کشتن اون موجودات که با آتش میترسن.چی کنم؟
درود بر شما. ممنونم ازتون. خیلی لطف دارید.
والا درست خاطرم نیست الان. چک میکنم حتما
جای عناوین زیادی خالی بود بعضی از عناوینی که عنوان شد اصن در حدی نبودن و فروشی نداشتن که بخوان ادامه اشون ساخته بشه تو این لیست فقط Enslaved – Bully – Ico & Shadow – Vanquish و بجای بقیه هم به نظر خودم Half Life 3 – IGI 3 – Left 4 Dead 3 – Neighbours from Hell که البته نمیخوام به لیست مورد نظر نویسنده توهین کرده باشم ولی به نظرم بازی هایی باید ادامشون ساخته بشه که حداقل تو بخش فروش خوب عمل کرده باشن بولی بازی بود که طرفداران مدت هاست هنوز که هنوزه خواستار ساخت قسمت جدیدش هستن ما پیر شدیم ولی بزرگ نه اینا هنوز نساختن نسخه جدید رو بابا پوسیدیم خدمتمون هم داره تموم میشه بولی ساخته نمیشه یادش بخیر تازه راهنمایی رو داشتم تموم میکردم بولی اومد چقدر با این بازی ارتباط برقرار کردم و از نظر احساسی چقدر برام مهم بود
مرسی از نظرتون. نظر شخصی شماست و کاملا محترم.
بالا تر از عالی بود این مقاله.خیلی ممنون اقای اقابابایی که گاهی همچین مقاله های خاصی می نویسید.
سه رکن اصلی یک سایت بازی بنظر من اول به روز بود بودن اخبارش.دوم نقد کردن سریع بازی های جدید به ویزه بازی های AAA مثل NIOH و غیره است چون طالب خیلی داره و نیاز به اگاهی بیشتر داره گیمر و از همه مهمتر این دست مقالات که اگه با قلم فکر و دل نوشته بشه مثل مقاله شما خواننده کیف میکنه.
خب بنظر جای بازی بلک واقعا خالیه بازی که بنظر من ایده ساخت مدرن وارفر را برای سازند هاش را قویتر کرد.میتونست جای Enslaved باشه.حقیقتش برای من توی گیم گیم پلی مهم ترین بخش اما این بازی و الن ویک گیم پلیشون مثل داستانشون دلچسب نبود.ضمنا خوب میشد اگه لیست را به ۱۵ یا ۲۰ بازی افزایش میشد.
امیدوارم ادامه همشون ساخته بشه به ویزهShadow of the Colossus و Ico و Vanquish.
منم یک لیست تقریبا کامل بذارم البته بیشترش تکراری چون بقیه دوستان بیشترشون را گفتن.
GUN//Urban Reigen//God Hand//Spartan Total Warrior//KILL SWITCH//BLACK//DARK WATCH// The Punisher//Freedom fighters//Parasite Eve/Hunting ground//Second Sight//shadow of rome//beyond good & evil//siphone filter//true crime// Hunting ground و غیره.
KILL SWITCH=کسی از دوستان نگفته به همین خاطر لازمه بگم که نه تنها یکی از بهترین شوترهای سوم شخص تاریخ بلکه یکجورایی ایدهای ریادی از این بازی برای ساخته چرخهای جنگ گرفته شد به ویزه کاور گیری.اولین چرخهای جنگ عمرم.دی
BLACK=اولین کالاف مدرنی که بازی کردم.دی
خدای دست=دانته مشت زن اما سختتر.دی
Spartan Total Warrior=هنوز نمیدونم چرا مثل خدای جنگ مشهور نشد البته به گرد پای خدای جنگ نمی رسید.
Urban Reigen=بزن بزن.بخور بخور.دی
Freedom fighters=از زمان خودش جلوتر بود اما عالی بود.EA و کپکام چقدر بازی عالی اما بدون ادامه دارن.
ای گفتی
Kill Switch
بدون نگاه به هدف از پشت کاور شلیک میکرد.
جالبه نسخه های مختلفی از این بازی رو دانلود کردم ولی همگی تو یکی از مراحلش تو وسطای بازی مرحله که تموم میشد تو لودینگ گیر میکرد و مرحله بعدی نمیرفت.
درود بر شما. خیلی متشکرم ازتون. نظر لطفتونه.
خیلی از شما ممنونم به خاطر نطرتون. انشالله که گیمفا بتونه همیشه راضی نگه داره شما رو. باز هم تشکر از لطفتون.
نظراتتون درست و صحیح کاملا و منطقی
ممنون از شما آقای آقابابایی
ارزش داره الان bully رو بازی کنم؟
در ارزش این بازی شک دوست من همین الان نصبش کن و از یه زندگی واقعی یه پسر دبیرستانی و کاراش لذت ببر اونم به سبک آمریکایی
با تشگر مقاله ی زیبایی بود :yes:
راستی اقای آقابابایی دیگه اطلاعیه واسه همکاری تو بهش تحریریه یا خبر نمیدید ؟؟
درود بر شما. ممنونم امین جان.
چرا بعد از عید برای تحریریه داریم حتما
مقاله جذاب بود و نام بازی ها سراسر خاطره خسته نباشی :yes: :yes:
…………………..
سعید جان گویا باز شخصی به جای من کامنت میذاره و الان در پست تخفیفات اکس باکس و محتوای دانلودی رزیدنت ایول کامنت گذاشته بی زحمت یه بررسی بکن
درود بر رضای عزیز. خیلی ممنونم. سلامت باشید.
چشم حتما چک میکنم
دستت درد نکنه البته سعید جان گویا اقای مددی و اعتمادیان کامنتش رو حذف کردن
خواهش میکنم من حتما حواسم هست به این موضوع. نگران نباش کسی نمیتونه جای شما حرف بزنه چن میشناسنت همه
:yes: :yes:
عجب مقاله هایی مینویسی سعید جان.دمت گرم.خسته نباشی.
واقعا که یاد shadow of colossus بخیر.یه بازی شاهکار تکرار نشدنی.
میدونی بعضی وقتا سازندگان بازی ها یه بازی های شاهکاری خلق میکنن که حتی خودشون هم دیگه نمیتونن بازی بعدی رو مثله همون شاهکار بسازن.حالا ممکنه کارگردان بازی یا اهنگساز بازی یا هر کدوم از ارکان سازنده بازی از اون کمپانی برن که باعث این قضیه بشه.
درود بر محمدرضای عزیز. خیلی ممنون. سلامت باشی.
دقیقا درسته. کاملا موافقم باهات
چرا هیچکس دلش برا STALKER نمیسوزه !
IGI
P o P
Max
آقا سعید هم موضوعه مقاله هاتون خاصه هم سبک نوشتنتون من که حسابی لذت میبرم،من خیلی از WORLD OF GOO حال میکردم نمیدونم چرا ولی کلا باحال بود،bully هم که سازندش راکستاره اصلا نمیشه بازیش نکرد اما هر چی دیگران رو کتک زدیم همونقدرم کتک خوردیما
درود بر محمد عزیز. خیلی لطف دارید شما مثل همیشه به بنده. انشالله راضی باشید همیشه محمد عزیز
بهترین بازی عمر من spartan : total warrior ساخته سگاست جزو سری total war حساب میشه امیدوارم نسخه جدیدش آینده منتشر شه
درود بر بازی مورد علاقت یه شاهکار تمام عیار بود زندگی بود همین هفته پیش برای چندمین بار بعد ۱۰سال تمومش کردم
اون جاش که میگفت kill them…kill them all.یه لشگر ادم میریخت.
هنوز یادمه بازیش خیلی ردیف بود
به نظر من فقط ادامه IGI و بس
:inlove: :inlove: مقاله عالی بود
چه خاطراتی با بولی نداشتیم.. 😀 اهله دلا میدونن
شاهکار میازاکی هم جایه خود داره
الون ویکم یه داستانه شاهکار
خیلی ممنونم. لطف دارید
سلام اقا سعید.یه پیشنهاد داشتم البته بی ربط به موضوع.یه چند وقتی احساس می کنم یه مقاله تو سایت در مورد کیفیت اینترنت بنویسید.چون یه بخش بزرگ بازی قسمت انلاین بازی هست و متاسفانه با این پینگ داغون که نمیشه انلاین بازی کرد.الان من خودم بازی cs go رو برای امتحان گرفتم و با پینگ ۱۰۰ دارم بازی میکنم.و خلاصه ناراحت شدم که کیفیت اینرنتم خوب نیست.خلاصه فک کنم این حرف دل دیگران هم باشه.
یه سوال هم داشتم ایا به نظرتون با پینگ ۱۰۰ میشه اور واچ رو بازی کرد حالا اشکال نداره یه خورده لگ داشته باشه.در ضمن من یه برنامه سراغ دارم که پینگ رو کاهش میده به نام pingzapper.به نظرتون این جور برنامه ها تاثیری داره یا نه.همینطور که مشخصه سوال در مورد این مطلب زیاد هست کاش میشد یه مطلبی در این مورد هم می نوشتید.
مقاله هم مثل همیشه عالی بود.
والا من که بهترین پینگی که دیدم مال شاتل بود دوروبر ۷۰ بقیه همه افتضاح .اون برنامه هام واسه پینگای به شدت بالاس که تازه میارشون سر مال شما واسه شما جواب نمیدن !
من خودم نمیدونم اما دوستانی تو سایت هستن که وارد باشن.میتونین از اونا بپرسین.من خودم خیلی از جوابامو از دوستان عزیزم در گیمفا گرفتم .برین توی پستای تازه و شلوغ و اون جا بپرسین.
درود بر شما.
بله موضوع خوبیه کاملا. هر چند به جایی نمیرسه و تاثیری در حال مسئولین نداره ولی می شه نوشت. مرسی از پیشنهاد خوبتون.
بله فکر میکنم بتونید بازی کنید
ممنون جناب آقابابایی عزیز فوق العاده زیبا بود مقاله
بنظر من بازیdanteهم اگه درست اسمشو یادم باشه واقعا جالب بود و ارزش ادامه داشت
درود بر سعید عزیز. خیلی متشکرم ازتون. لطف دارید.
ای وای راست میگی سعید جان. دانته اینفرنو. اصلا نیومد تو ذهنم وگرنه تو لیست بود
دوستان عزیز جا داره یه نکته رو اینجا بگم خدمتتون. کسانی که پلی استیشن ۴ دارن و دوست دار سری سولز هستن و دلشون یه تجربه جدید از این سری میخواد باید بگم اگر میخواید بدونید که اگر شخص میازاکی خودش بازی دارک سولز رو دو بعدی می ساخت چی میشد برید بازی salt and sanctuary رو تهیه کنید و برید سراغ تجربه یک دارک سولز واقعی دو بعدی با تک تک، دقت کنید “تک تک” مواردی که توی سری سولز قرار داره و همون سطح از چالش و مبارزات شاهکار و … این بازی بی نظیره. حیفه دوست ار سولز باشید و این رو تجربه نکنید. دارک سولز به معنای واقعی
آقا سعید بازی های بایوشاک و دِ اویل ویزین
خیلی زیبا هستن. (همراه بایوشاک خریدمش)
د اویل ویزین چ حس ترس عجیبی و هم چنین لذت بخشی داره برام موقع بازی کردنش واقعا طراحی مراحل و گرافیک هنریش خیلی از خارق العاده هم بیشتره مکان های ترسناک و اتمسفر ترسناکتر محیط بخصوص آهنگ های ترسناک و زیباش و بعضا در گاهی اوقات دلنشینش لحظه رسیدن به محل سیو و ارتقا تو اون بیمارستان مخوف و ساکت با اون خانومه عجیب غریب پرستار.و گیم پلی کم نقص شبیه رزیدنت اویل ۴ واقعا منو حسابی شبا که دارم بازی می کنم میترسونه و خیلی لذت بخشه منو یاد بازی سایلنت هیلی میندازه که شش سال پیش برای بار اول رو PS2 ام بازیش کرده بودم. خیلی دلم میخواست نظرتونو راجع بهشون بدونم. ببخشید که دوباره مجبورشدم پیام بذارم.
به به چه بازی هایی خریدین.
بله واقعا فوق العاده اس این بازی. از همه نظر عالیه و جذاب و استرس زا و هیجان انگیز.
حالا انشالله بایوشاک رو بازی کنید بعدش تا سلیقه تون یکی دو درجه در دنیای بازی ها بیاد بالاتر
سلام سعید جان
واقعا این شدوو اف کلسوس منو میسوزونه 😥
و به نظرم عناوینی مانند ماشینیاریوم و لیمبو هم لایق این لیست هستند.
GTA sa
سعید جان خسته نباشی. باز مارو بردی به گذشته ها!خدایی گزینه اول و دوم یعنی Vanquish و Shadow of the Colossus بازیایی هستن که در صورت ساخت نسخه دوم و حتی ریمستر شدن باز هم فروش بسیار بالایی رو تجربه می کنن.نظر شخصی من اینه ولی کاملا مطمئن هستم.نمیدونم چرا به جای ریمستر کردن عنوان های نه چندان جالب اینارو بازسازی نمی کنن؟ ?:-) :inlove:
جای خالی I.G.I حس میشه
خداییش این بازی Shadow of the Colossus یک بازی افسانه ای بود اتمسفر بازی فوق العده بود یادش بخیر اگه بازم همچین چیزی با گرافیک امروزی ساخته بشه دیوانه کنده میشه
جالبه چرا god hand توشون نبود؟!