خاص بودن یا به زور خود را خاص نشان دادن… مسئله اینست!… برخی هستند که به ذات خاصند و با بقیه فرق دارند و نبازی نیست که خود را عوض کنند تا خاص شوند اما برخی به هر نحوی سعی میکنند و دست به دامن هر چیزی می شوند تا بگویند ما خاصیم و توجه را به خود جلب کنند و معمولا هم در نهایت یا نمی توانند و یا اگر هم می توانند در زمینه ای منفی توجه همه به آن ها جلب می شود و البته شاید به همین هم راضی باشند، یعنی شهرت به هر قیمتی و حتی برای مدتی کوتاه. شاید بگویید این موضوع چه ارتباطی به بازی های رایانه ای دارد و دلیل مطرح کردن این صحبت ها چیست. در زمینه بازی های رایانه ای نیز کاملا موضوعی که گفتم صادق است و هر دو دسته از سازندگان وجود دارند. سازندگانی که دست به هر کاری که می زنند خاص است زیرا ذهنشان خاص است و بازی هم که می سازند خاص می شود مانند ناتی داگ یا راک استار. برخی دیگر هم هستند که چیز خاصی ندارند اما می خواهند با دست آویز کردن هر چیزی بازی خود را بالا بکشند و آن را به نوعی خاص کنند و صحبتش را بر سر زبان ها بیندازند. این ها اغلب یا به سراغ خشونت وحشتناک می روند، یا موضوعاتی از قبیل نژادپرستی را انتخاب می کنند و یا به سراغ موارد حساس سیاسی و اجتماعی می روند تا آن ها را در بازی خود لحاظ کنند و نام خود را بر سر زبان ها بیاندازند. این بازی ها معمولا نه تنها از اقبال عمومی برخوردار نمی شوند بلکه بسیار هم به ان ها حمله می شود و جوامع مختلف و تشکل های مختلف به روش خود با آن ها سر جنگ بر می دارند.
استفاده از خشونت بسیار افسارگسیخته یا دیگر مواردی که ذکر شد هرگز جزو هنجارها و عرف های یک جامعه نبوده اند و نیستند و قطعا در هر کجای دنیا در مقابل آن موضع گیری خواهند کرد زیرا این ها دیگر به کشور و .. ربط ندارد و قوانین عمومی و جهانی انسانیت است و ذات و فطرت انشان آن ها را رد می کند. خشونت در همه جای دنیا منفور است و هیچ کجا عاشق ان نیستند. سیاست و بازی های سیاسی همیشه کثیف هستند و زیبایی در آن ها وجود ندارد. تبعیض نژادی و نژاد پرستی و … در تمام دنیا منفور و رد شده است و در کلیت هیچ جامعه ای از آن به نیکی یاد نمی کند، حال بماند که همیشه استثنا هم وجود دارد اما منظور و مقصود من کلیت ذات و فطرت انسانی است نه موارد استثنا. در طول تاریخ بازی های رایانه ای و از همان نخستین دوران به وجود آمدن این بازی ها، بوده اند بازی ها و سازندگانی که دست به دامن موضوعات بعضا کثیف شده اند تا نام خود را مطرح کنند و این گونه باعث ایجاد بحث های زیادی در مجامع گیمینگ و حتی در دیگر مجامع مختلف جامعه شده اند و جبهه گیری های بسیاری در برابر آن ها انجام شده است حال به درست یا غلط، زیرا که برخی از این جبهه گیری ها خود پا را از این بازی هم فراتر می گذارند و مثلا به خاطر ساخت یک بازی با موضوعی کثبف، می خواهند کل صنعت بازی را خراب جلوه دهند. البته در کنار این بازی های به زور خاص شده، برخی بازی ها هم بوده اند که به ذات خاص و متفاوت هستند زیرا سازنده آن ها متفاوت از بقیه بوده است و همواره در تمام بازی های خود این را نشان داده است و همچنین این سازنده های خاص، در نشان دادن مثلا خشونت به حد مرگبار افراط نمی کنند و به هر حال قوانیبی را در بازی خود می گذارند اما خب به هر حال به صورت عریان، جامعه و واقعیت های آن را نشان می دهند و این ها نیز باعث ایجاد بحث و جدل هایی در مجامع مختلف می شوند مانند شرکت محبوب راک استار و بازی هایی که تاکنون برای ما ساخته است و می سازد.
راک استار یک کمپانی خاص است و همواره در بازی هایش این را نشان داده است اما این خاص بودن معمولا به خلق یک شاهکار منجر می شود و عنوانی به مانند GTA V ساخته می شود که رکورد فروش فیلم های هالیوودی بزرگ تاریخ را هم می زند و پس از مدت ها که از انتشار آن می گذرد هنوز هم در چارت های پرفروش ترین مدیاها در نقاط مختلف دنیا به چشم می خورد. درست است که در این عناوین بسیار موارد بحث برانگیز وجود دارند اما در نهایت تمام این ها در چارچوبی جمع شده اند و در هیچ کدام به حد دیوانه وار و روان پریشی شاهد خشونت و کشتار جمعی و … نیستیم هر چند که از سایر بازی ها بیشتر این موارد را دارند و همین باعث بحث برانگیز بودنشان می شود.
در واقع عناوینی مثل GTA V خاص مثبت و محبوب بین مردم هستند اما سازنده ای مانند Destructive Creation که بازی Hatred را می سازد که در ان کل زندگی و هدف ما این است که به خیابان برویم و زن ها و مردها و پیر و جوان و پلیس و .. را به وحشیانه ترین شکل ممکن سلاخی و کشتار کنیم، قطعا حالت مریض گونه ای دارد و هرگز محبوب نخواهد شد و همیشه به عنوان یک بازی جنجالی از ان یاد می شود که قوانین انسانیت را در بازی زیر پا گذاشته است. در واقع این جور بازی ها هم خاص هستند اما خاص منفی و منفور.
هر دو گروه عناوین بالا به هر شکل در زمان انتشار خود باعث ایجاد بحث ها و مخالفت ها و صحبت های بسیار شده و می شوند و قطعا مقاومت هایی در برابر آن ها از سوی برخی بخش های اجتماعی صورت می گیرد و حتی عده ای که کلا با بازی های رایانه ای مخالف هستند میخواهند ان را دست آویری کنند برای فاسد نشان دادن کل معنی و مفهوم بازی های رایانه ای در حالی که نمیدانند دیگر و در عصر کنونی، بازیبازان جوامع مختلف بسیار باهوش تر از قبل هستند و همین بازیبازان دیروز اکنون دارند تبدیل به پدر و مادران امروز می شوند که خود عاشق بازی بوده و هستند و دیگر نمی توان با این موارد بچه گانه و مسخره و با دست آویز کردن یک بازی بد، آن ها را فریب داد و دید آن ها را کلا نسبت به این صنعت و هنر دوست داشتنی منفی کرد. در همه حوزه ها فساد وجود دارد اما این دلیل بر بد بودن کل آن حوزه نیست و قطعا بازی های رایانه ای نیز چنین هستند و ما بازیبازان به گیمر بودنمان افتخار می کنیم و همیشه نیز به این موضوع مفتخر خواهیم بود. این که یک بازی بحث برانگیز باشد و باعث ایجاد جنجال گردد دلیل قطعی بر این نیست که بازی بدی باشد زیرا در مواقعی هم می شود که همین بازی بحث برانگیز که باعث جنجال های زیاد هم شده است یک عنوان بی نظیر باشد به مانند Manhunt. اما باید قبول کرد که این فقط در درصد خیلی خیلی کمی از بازی های اینچنینی اتفاق می افتد زیرا سازندگان خیلی کمی به مانند راک استار با این توانایی وجود دارند. اکثر بازی های بحث برانگیز که در اجتماع با مخالفت و مقاومت روبرو می شوند یا به زیر تیغ سانسور و عرضه نشدن در برخی کشورها می روند، بازی های خوبی نیستند و معمولا مشکل دار هستند. حتی در همین مطلب نیز میتواند در لیست مشاهده نمایید که اغلب بازی های نام برده شده به جز چند مورد بازی های ضعیف و گاها پوچی هستند که هیچ بار مثبتی ندارند و حتی برخی از آنها باز منفی بسیار بالایی هم دارند و نشان از مریض بودن ذهن و مغز سازندگان خود دارند.
در این مطلب قصد داریم تا به بازی هایی اشاره کنیم که در زمان انتشار خود باعث ایجاد بحث و حرف و حدیث های زیادی در مجامع گیمینگ و حتی غیر گیمینگ شده اند و حتی در برخی کشورها انتشار و عرضه آن ها ممنوع شده است. این بازی ها معمولا در موضوعی افراط می کنند که ممکن است خشونت بسیار افسارگسیخته و موارد سیاسی و مسائل غیراخلاقی و … باشد و سبب شده است تا در جامعه مخالفت ها و مقاومت هایی در برابر آن ها انجام شود و حساسیت در مورد آن ها به وجود آید. این مقاله بر اساس نظر نویسنده و مقالات جهانی معتبر در مورد بازی های بحث برانگیز به رشته تحریر در امده است و هیچ ملاک و معیاری برای صد در صد درست یا غلط بودن آن وجود ندارد. در واقع این لیست برخلاف دیگر مقالات اینچنینی که رتبه بندی در آن ها نشانه برتر یا ضعیف تر بودن بازی ها نسبت به هم است، این گونه نیست و بازی ها از لحاظ بحث برانگیز بودن لیست شده اند و به هیچ عنوان کیفیت بازی ها در لیست لحاظ نشده است. ممکن است از نظر شما عناوین دیگری وجود داشته باشند که در این لیست جای بگیرند و یا رتبه بندی شما به شکل دیگری باشد. این مقالات همواره نسبی هستند و قانون و قاعده کلی ندارند. پس بهتر است که به عنوان یک مقاله سرگرمی به آن نگاه کنید و در راستای آشنا شدن بیشتر با عناوینی که شاید نام آن ها را نشنیده باشید این مقاله را در نظر بگیرید. امید است که این مطلب مورد توجهتون قرار بگیره و پیشنهاد می کنم که در ادامه مقاله ۲۵ بازی که دنیا را با انتشار خود شوکه کردند با بنده و وبسایت تحلیلی خبری گیمفا همراه باشید.
۲۵ – Whiplash
سازنده: Crystal Dynamics
ناشر: Eidos Interactive
سال انتشار: ۲۰۰۳
پلتفرم مقصد: PlayStation 2, Xbox
امتیاز متا: ۶۶/۱۰۰
خشونت وقتی که کارتونی و در قالبی کودکانه باشد خیلی وحشتناک تر است. همواره مواردی که نماد مثبت و خوبی هستند اگر ترسناک شوند خیلی ترسناک تر از موارد منفی هستند که انتظار ترس از آن ها را داریم. چرا دلقک از همه ماسک ها ترسناک تر است؟ زیرا می خندد و نماد خندادن و شادی است ولی وقتی در پشت خنده یک پلیدی مطلق باشد خیلی ترسناک می شود. بازی Whiplash در سال ۲۰۰۳ و در نسل ششم بازی های رایانه ای در قالب گرافیکی کارتونی توسط Crystal Dynamics مشهور ساخته شد و به وسیله Eidos Interactive برای کنسول های پلی استیشن ۲ و ایکس باکس منتشر گردید. نکته اصلی این بازی که باعث ایجاد جنجال های زیادی در مورد آن شد صحنه های خشونت کارتونی بی پروا و شدید آن بود و همچنین سازمان حفاظت از حیوانات نیز به آن برچسب “نشان دادن حیوان ازاری” زد که چندان هم بیراه نبود. شما در بازی کنترل خرگوشی به نام Redmond را برعهده دارید که با یک راسو به نام Spanx به هم زنجیر شده اند و خرگوش از این راسو کاملا به عنوان یک ابزار و حتی سلاح استفاده می کند بسته به موقعیتی که در ان قرار دارد!
بر عکس ادعای سازندگان بازی که می گفتند بازی کاملا در نقطه مقابل خشونت با حیوانات قرار دارد و ان را نفی می کند، بقیه مردم و جامعه چنین حرفی را قبول نداشتند و آن را کاملا برعکس می پنداشتند. سازندگان ادعا داشتند که بازی آن ها مقابل خشونت است و از ازار حیوانات یک جوک ساخته اند تا آن را نفی کنند! همچنین ادعا می کردند که بچه ها با انجام این باتزی بیشتر آگاه می شوند برای انجام ندادن این کارها و تاثیر کاملا مثبتی بر روی آن ها خواهد داشت! سازمان های زیادی با این بازی مخالفت داشتند و آن را محکوم کردند. سازمان هایی مانند (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA که برای جلوگیری از آزار رساندن به حیوانات است، پلیس انگلستان و ولز (Research Defence Society، (Police Federation of England and Wales از سازمان هایی بودند که از میران خشونت و حیوان ازاری که در این بازی وجود داشت شوکه شده بودند و آن را بسیار نامناسب می دانستند. از این عنوان همیشه به عنوان یکی از بازی های بحث برانگیز تاریخ یاد خواهد شد.
۲۴ – The Stanley Parable
سازنده: Galactic Cafe, Davey Wreden
ناشر: Galactic Cafe, Davey Wreden
سال انتشار: ۲۰۱۳
پلتفرم مقصد: PC
امتیاز متا: ۸۸/۱۰۰
نژادپرستی دیگر در دنیا منسوخ شده است و مردم دیگر آن قدر عقب مانده نیستند که به چنین افکاری داشته باشند اما هنوز عده محدودی هستند که برخی را برتر و برخی را پست تر می دانند و نمی داندد که با همین تفکری که دارند، خود پست ترین و بیمار ترین مردم زمین هستند. البته در مورد عنوانی که در این شماره برای شما عزیزان مظرح میکنیم شاید مقداری سوء تفاهم به وجود آمده باشد زیرا که سازنده بارها به خاطر اشتباهش عذرخواهی کرد و حتی در آپدیت های جدید بازی اشتباهش را رفع کرد اما به هر حال باعث بحث و جنجال زیادی شده بود. یک عکس، تنها یک عکس در بازی The Stanley Parable برای شوکه کردن دنیا و بحث برانگیز شدن ان کافی بود. مگر می شود که این موضوع و این بازی شوکه کننده نباشد، آن هم زمانی که در تصویر یک مرد بالغ سفید پوست را در حال آتش زدن یک پسربچه سیاه پوست می دیدیم. The Stanley Parable عنوانی بود که در سال ۲۰۱۳ توسط Galactic Cafe و Davey Wreden ساخته و برای پلتفرم رایانه های شخصی منتشر گردید و اتفاقا به عنوان یک بازی، بازخوردهای بسیار مثبتی را نیز دریافت نمود و موفق به کسب امتیاز متای ۸۸ گردید.
سازنده بازی پس از انتشار این عنوان و بحث و جنجال های بسیار زیاد و جو منفی که در خصوص این تصویر معنی دار به وجود آمده بود بلافاصله قول تغییر آن را داد و چندین بار از مردم و کسانی که این تصویر را به با موضوع نژاد پرستی تصور کرده بودند، به خاطر این موضوع عذرخواهی کرد و اذعان داشت که به حق، اولین برداشتی که هر شخصی پس از دیدن این عکس خواهد داشت مسئله نژاد پرستی است ولی او چنین قصدی نداشته است . زمانی که این عکس را خلق می کرده است موضوع نژاد را در ذهن نداشته است. راست و دروغ این ادعا پای خود سازنده بازی اما به هر حال همین یک تصویر باعث گردید تا نام بازی The Stanley Parable که همانطور که گفته شد یک بازی فوق العاده زیبا و موفق نیز بود و امتیاز متای ۸۸ را نیز دریافت کرده بود، بر سر زبان ها بیافتد و بحث های زیادی در مورد آن به وجود اید تا علاوه بر یک بازی موفق، شاهد یکی از بحث برانگیز ترین بازی های تاریخ بازی های رایانه ای نیز باشیم.
۲۳ – Survival Island 3
سازنده: NIL Entertainment
ناشر: NIL Entertainment
سال انتشار: ۲۰۱۵
پلتفرم مقصد: Android, iOS
امتیاز متا: —-
باز هم نژاد پرستی و این موضوع کثیف که گویا قرار نیست هیچ گاه به طور کامل در دنیا ریشه کن شود و با وجود منسوخ شدن آن تقریبا در تمامی دنیا باز هم تعداد محدودی با این تفکر احمقانه وجود دارند که ممکن است برخی از آن ها بازیساز نیز باشند به مانند سازنده کوته فکر عنوان Survival Island 3 که این مسئله را کاملا در بازی خود لحاظ کرده بود و بدتر از همه این که این عنوان تقریبا یک بازی جدید محسوب می شود و مشاهده این که در این سال ها هنوز کسی به این شکل فکر میکند بسیار آزار دهنده است. بازی Survival Island 3 یک عنوان اکشن شوتر اول شخص است که در سال ۲۰۱۵ توسط NIL Entertainment ساخته و برای سیستم عامل های Android و iOS منتشر گردید و باعث ایجاد بحث های بسیار زیادی در مجامع مختلف گردید و بازخوردهای بسیار منفی نیز کسب کرد.
در این بازی، بازیباز در نقش یک مرد سفید پوست قرار می گرفت که بایستی افراد بومی استرالیا را برای زنده ماندن می کشت! در بازی از این بومی ها به عنوان “real Aboriginals” یاد می شد و آن ها را تهدیدی برای جان شخصیت سفید پوست بازی محسوب می کرد و شما باید با انواع سلاح های مختلف آن ها را که به سمت شما می آمدند از بین می بردید تا در بازی پیشروی کنید. به واقع وقتی که عنوانی چنین موضوعی دارد و با چنین تفکری ساخته شده است دیگر مهم نیست که ایا این بازی یک عنوان خوب است یا بد است یا ضعیف و قوی است. این بازی مریض است و بس. چرا اگر کسی پوستش سیاه رنگ باشد پست است و حق زندگی ندارد؟ واقعا به چه دلیلی؟ پس انسانیت چه می شود؟ متاسفانه همین سوال های ساده با پاسخ های واضح، هنوز برای افرادی مانند سازندگان عقب افتاده Survival Island 3 جا نیافتاده و حل نشده است.
۲۲ – Fat Princess
سازنده: Fun Bits Interactive, Titan Studios, SuperVillain Studios
ناشر: Sony Interactive Entertainment
سال انتشار: ۲۰۰۹
پلتفرم مقصد: PlayStation 3, PlayStation Portable
امتیاز متا: ۷۹/۱۰۰
خودمانیم، گاهی اوقات هم جوامع و برخی سازمان ها خیلی بیش از حد به یک بازی گیر می دهند و یک موضوع نه چندان بزرگ را بسیار پروبال می دهند و به آن می پردازند. شاید اتفاقی که در مورد عنوان Fat Princess که اتفاقا یکی از پرفروش ترین عناوین شبکه پلی استیشن نیز هست رخ داد، از همین گونه موارد باشد. Fat Princess عنوانی است که در سال ۲۰۰۹ توسط Fun Bits Interactive و Titan Studios و SuperVillain Studios ساخته شد و توسط سونی انحصارا برای پلتفرم های PlayStation 3 و PlayStation Portable منتشر گردید و بازخوردهای مثبتی را نیز دریافت نمود و امتیاز متای ۷۹ را نیز کسب کرد.
بعد از انتشار این بازی جنجال ها و بحث های زیادی توسط سازمان های مربوط به زنان به وجود آمد و برخی از مهم ترین ان ها کار را تا جایی بردند که اعتقاد داشتند این بازی باید ار آمریکا و بسیاری از کشورهای اروپایی ممنونع و بن شود! همچنین برخی ژورنالیست های فعال در زمینه بازی های رایانه ای نیز به بحث در مورد این موضوع که ایا بازی Fat Princess بر اساس تفکر ضد زنان ساخته شده است یا خیر پرداختند! حتی برخی از این سازمان ها و نویسنده ها اعتقاد داشتند که طراحان و سازندگان بازی همچی ضد زن هستند و برای همین هم نام بازی و موضوع آن را این گونه انتخاب کرده اند. سازندگان بازی هرگز چنین موردی را قبول ندارند و به نظر هم می رسد که حق با ان ها باشد، لااقل از دید بنده که اینطور نیست. شاید این موضوع بیهوده اینقدر بزرگ شد و به ان پرداخته شد در حالی که مسئله ساده تر از اینها بود. به هر حال چه مسئله ساخت بازی بر اساس تفکر ضد زن بود و چه اینگونه نبود، عنوان Fat Princess باعث ایجاد بحث و جدل های بسیاری در مجامع مختلف شد و تبدیل به یکی از بحث برانگیز ترین عناوین در تاریخ بازی های رایانه ای شد.
۲۱ – Resistance: Fall of Man
سازنده: Insomniac Games
ناشر: Sony Interactive Entertainment
سال انتشار: ۲۰۰۶
پلتفرم مقصد: PlayStation 3
امتیاز متا: ۸۶/۱۰۰
سری عناوین Resistance یکی از برترین و خوش ساخت ترین عناوین انحصاری سونی در طول تاریخ محسوب می شود که دارای یک ۳ گانه بی نظیر شامل عناوین Resistance: Fall of Man و Resistance 2 و Resistance 3 بر روی کنسول پلی استیشن ۳ و دو نسخه برای کنسول های دستی PSP و PS Vita به نام های Resistance: Retribution و Resistance: Burning Skies می باشد. سری عناوین اصلی این فرنچایز توسط استودیو خوشنام و محبوب Insomniac Games ساخته شده اند و نسخه های پلی استیشن ۳ آن نیز بازخوردهای بسیار خوب و مثبتی را دریافت نموده اند. عنوان Resistance: Fall of Man که نخستین بازی این فرنچایز محسوب می شود در سال ۲۰۰۶ برای پلی استیشن ۳ منتشر گردید و امتیاز متای فوق العاده عالی ۸۶ را نیز دریافت نمود. معمولا استودیو Insomniac Games زیاد اهل حاشیه و موارد جنجالی و .. در عناوین خود نبوده است اما موضوعی که در مورد Resistance: Fall of Man به وجود آمد بسیار جالب و جنجالی شد و توجه دنیا را به خود جلب کرد. اتفاقی که در نوع خود در تاریخ بازی های رایانه ای منحصر به فرد نیز هست.
بحث و جنجالی که در مورد این بازی به راه افتاد، در کشور انگلستان و توسط کلیسای این کشور ایجاد شد. آن ها اعتراض داشتند که چرا در قسمتی از بازی کلیسای جامع شهر منچستر به عنوان سنگر و محل مبارزه و درگیری و شلیک قرار داده شده است و آن را نوعی بی احترامی و هتک حرمت به کلیسا قلمداد می کردند. آن ها خواستار جمع آوری بازی بودند و یا این که بخش مربوط به کلیسای منچستر از بازی کاملا حذف گردد. آن ها همچنین شکایت ها و اقادامات قانوی زیادی را نیز علیه سونی انجام دادند اما راه به جایی نبردند و سرانجام این بحث و جنجال های بیهوده ای که به راه انداختند، چیزی عاید آن ها نکرد و امتیازی قانونی در این مورد دریافت نکردند؛ کاری که به نظر می رسید درست هم باشد زیرا که در بازی ها تاکنون بارها و بارها شاهد وجود درگیریها و .. در مکان هایی مختلف که در بازی بازسازی شده اند بوده ایم و نمیتوان برای این که سازندگان در یک منطقه و یک مکان سکانس های درگیری و شلیک قرار داده اند آن ها را محکوم کرد.
۲۰ -SAW
سازنده: Konami, Zombie Studios
ناشر: Konami, Brash Entertainment
سال انتشار: ۲۰۰۹
پلتفرم مقصد: PlayStation 3, Xbox 360, PC
امتیاز متا: ۵۹/۱۰۰
نخستین فیلم سینمایی سری SAW، یک فیلم بی نظیر، بسیار زیبا و البته جنجالی بود که با هزینه ای بسیار کم توانست تا فروش فوق العاده ای را تجربه کند و همین نیز باعث شد تا شماره های بعدی پشت سر هم ساخته شودند و البته هر بار کیفیت آن نیز کاهش یابد. موضوع نخستین فیلم این سری بسیار جذاب و البته خشن بود و داریا صحنه های بسیار خشونت آمیز و مرگبار بود که در نهایت با یک صحنه پایانی شوک دهنده که برای من یکی از برترین پایان هایی است که تاکنون در فیلم ها دیده ام، به پایان می رسید و بیننده را به معنای واقعی در شوک فرو می برد. بازی رایانه ای نیز که در سال ۲۰۰۹ و با نام SAW منتشر شد نیز حتی از خود فیلم نیز جنجالی تر شد و بحث های زیادی را ایجاد کرد. این عنوان در سال ۲۰۰۹ توسط Konami و Zombie Studios ساخته شد و توسط Konami برای پلتفرم های PlayStation 3، Xbox 360 و PC منتشر گردید و بازخوردهای نه چندان جالبی را نیز دریافت نمود و با امتیاز متای ۵۹ به کار خود پایان داد. اما امتیاز جنجالی که این عنوان به راه انداخت بسیار بیشتر از متای آن بود و توجه همه را به خود جلب کرد.
منتقدان و حتی طرفداران فیلم و بازی به طور یکسان و آشکارا ادعا داشتند که تنها هدف ساخت بازی SAW، بزرگداشت و پرشکوه جلوه دادن شکنجه و کشتار و قتل عام مردم با راه های بسیار خشونت آمیز و بدون هیچ حس خویشتن داری یا توجه به اخلاقیات بوده است و نه هیچ چیز دیگری. برخی مقاله هایی که در مورد این بازی نوشته شدند از آن به عنوان “فاسد و غیر انسانی” یاد کردند و اظهار داشتند که “کونامی باید شرمنده باشد.” با این همه جار و جنجالی که این بازی و سازندگان آن در مجامع مختلف به راه انداخته بودند و بحث های بسیار زیادی که در مورد این بازی در شبکه های مجاری و .. مطرح شده بود، هیچ جای تعجبی نبود که SAW عنوان بحث برانگیز ترین بازی سال ۲۰۰۹ را به دست آورد. از دیدگاه بنده در مورد این عنوان نیز مقداری بزرگنمایی صورت گرفت زیرا هر ساله تعداد بسیار بسیار زیادی فیلم و بازی با نشان دادن حداکثر خشونت عرضه می شوند و این گونه نیز در مورد آنها بحث و جنجال به راه نمی افتد اما در مورد SAW این گونه نبود و این بازی تبدیل به یکی از بحث برانگیز ترین عناوین در تاریخ بازی های رایانه ای شد.
۱۹ – Pokémon series
سازنده: Nintendo, The Pokémon Company, Niantic و …….
ناشر: Nintendo
سال انتشار: ۱۹۹۸ – ۲۰۱۶
پلتفرم مقصد: پلتفرم های Nintendo
امتیاز متا: —–
نینتندو کمپانی عجیبی است. این شرکت شاید به اندازه سونی و مابکروسافت تنوع فرنچایز و انواع سبک های مختلف و … را نداشته باشد اما چند عدد سری انحصاری دارد که تاریخ را به قبضه خود در آورده اند و از فروش گرفته تا امتیاز متا و محبوبیت شخصیت و … جزو اولین های تاریخ محسوب می شوند؛ عناونی مثل زلدا، ماریو و البته پوکمون های محبوب نینتندو. سری عناوین Pokémon از سال ۱۹۹۸ پای به عرصه بازی ها گذاشتند و از آن زمان تاکنون جزو محبوب ترین بازی های نینتندو بوده و هستند. بحث و جنجالی که در این شماره قصد داریم به آن اشاره کنیم حول محور طراحی یکی از شخصیت های سری عناوین Pokémon است که با طراحی اولیه خود بحث ها و جنجال های زیادی را به وجود آورد که در حوزه نژاد پرستی قرار داشتند و حتی کار بسیار بالا گرفت تا جایی که سازندگان مجبور به تغییر شدند. اجازه دهید تا داستان این شخصیت را کامل تر برای شما بیان کنیم. Jynx که در ژاپن به نام Rougela شناخته می شود یکی از گونه های پوکمون در سری عناوین محبوب Pokémon محسوب می شود که توسط Ken Sugimori خلق شده است. در ابتدای خلق این شخصیت جنجال های زیادی به وجود آمد که اتفاقا باز هم به موضوع نژادپرستی و حساسیتی که دنیا به این مسئله دارد مربوط می شد.
در طراحی اولیه این شخصیت، صورت وی کاملا سیاه بود و با توجه به ظاهر کلی وی، چیزی شبیه به بازیگران زن سیاهپوست بود مخصوصا با موهای خاص خود. مقالات بسیاری در این مورد منتشر گردید و جنجال زیادی در مورد ظاهر این شخصیت و رنگ پوست او در مجامع مختلف به وجود آمد. نویسنده کتاب های کودکان و مقاله نویسی به نام Carole Boston Weatherford مطلبی جنجالی را در مورد این شخصیت منتشر کرد و طراحی آن را یک حمله جدی و اساسی به بازیگران زن سیاهپوست عنوان کرد و از آن به عنوان یک حرکت کاملا نژادپرستانه بر ضد سیاهپوستان یاد کرد. مقالات انتقادی شت سر هم افزایش می یافتند و حتی کار به وبسایت های گیمینگ ۱UP.com و IGN نیز رسید و آن ها نیز از طراحی این شخصیت تحت عنوان حرکتی نژادپرستانه یاد کردند و جنجال و بحث بسیار بالاگرفته بود. نتیجه تمامی این جنجال ها و فشارهایی که یه سازندگان این عنوان و طراحان شخصیت Jynx وارد شد باعث شد تا کلا در طراحی این شخصیت تجدید نظر کنند و برای نشان دادن حسن نیت خود، رنگ وی را کاملا عوض کرده و از سیاه به بنفش تغییر دادند تا این گونه فشارها را از روی خود بردارند. اما به هر حال جار و جنجال هایی که حول محور این شخصیت شکل گرفت برای همیشه در تاریخ ثبت شد و از آن به عنوان یکی از بحث برانگیز ترین شخصیتها و بازی ها در تاریخ یاد خواهد شد.
۱۸ – Perfect Dark
سازنده: Rare
ناشر: Rare, Nintendo, Microsoft Studios
سال انتشار: ۲۰۰۰
پلتفرم مقصد: Nintendo 64
امتیاز متا: ۹۷/۱۰۰
شوتر اول شخص… متای ۹۷/۱۰۰… می دانید یعنی چه؟ یعنی Perfect Dark. عنوان Perfect Dark در سال ۲۰۰۰ نه تنها یکی از برترین شوترهای تاریخ را رقم زد بلکه یکی از بحث برانگیز ترین عناوین آن سال و در واقع بحث برانگیزترین بازی که نیتندو تا به حال عرضه کرده بود نیز بود. می دانید چرا؟ بازی را نیتندو منتشر کرده بود، کمپانی که به آن “دیزنی” بازی ها می گویند. حال می گویید چه مشکلی در Perfect Dark وجود داشت؟ این عنوان نخستین بازی با درجه M و فقط مخصوص بزرگسالان بود که نیتندو تا به حال عرضه کرده بود، آن هم در زمانی که این شرکت را با بازی های شاد و خانوادگی و مناسب سنین پایین مانند Pokémon و Mario Bros. می شناختیم. عرضه چنین عنوانی ناگهان همه را شوکه کرد و باعث ایجاد بحث و جنجال های بسیاری در خصوص این عنوان و نیتندو در مجامع مختلف گیم شد.
اما با وجود تمام این بحث ها یک چیز ثابت بود. نینتندو قدرت خود را به همگان نشان داد و اینگونه اعلام کرد که اگر بخواهد بازی بزرگسالانه و هاردکور و شوتر اول شخص منتشر کند نیز عنوانی با نام Perfect Dark با متای بی نظیر و استثنائی ۹۷ عرضه می کند تا همگان را در شوک فرو برد. Perfect Dark توسط استودیو Rare ساخته شد و برای پلتفرم Nintendo 64 در سال ۲۰۰۰ به صورت انحصاری منتشر گردید. Perfect Dark بلافاصله بعد از انتشار با سیل نقدهای بسیار مثبت و قدرتمند روبرو شد و تمامی دست اندرکاران صنعت گیم از بازیبازان گرفته منتقدان آن را از همه نظر مثل گرافیک و صداگذاری و …تحسین کردند. منتقد گیم اسپات به این عنوان امتیاز ۹٫۹/۱۰ را اعطا کرد که این بازی را تبدیل به برترین بازی شوتر اول شخص گیم اسپات کرد. Perfect Dark همواره در لیست های “برترین بازی ها” قرار داشته است و تا همیشه از آن به عنوان “یکی از برترین بازی های تاریخ بازی های رایانه ای” یاد خواهد شد که البته انتشار آن بسیار بحث برانگیز بود زیرا کسی از نینتندو چنین انتظاری نداشت.
۱۷ – Night Trap
سازنده: Digital Pictures
ناشر: Sega, Digital Pictures, Virgin Group, Virgin Interactive, Acclaim Entertainment
سال انتشار: ۱۹۹۲
پلتفرم مقصد: Sega CD, 3DO Interactive Multiplayer, 32X, Sega Genesis, DOS, MS-DOS, Macintosh operating systems
امتیاز متا: —–
Night Trap در واقع یک فیلم-بازی تعاملی بود که توسط Digital Pictures در ابتدا برای Sega/Mega-CD در سال ۱۹۹۲ منتشر گشت و بعدا برای Sega 32X, 3DO, MS-DOS, و Mac OS نیز پورت شد. بازی شامل بیش از ۹۰ دقیقه سکانس از فیلم ضبظ شده کامل (full-motion video (FMV بود. داستان و تم بازی در مورد گروهی از زنان و دختران جوان بود که هدف Auger ها بودند. Auger ها موجوداتی مانند خون اشام ها بودند که قصد داشتند خون این زنان و دختران را از بدن آنها خالی کرده و نوش جان کنند! بازیباز باید بین چندین دوربین مخفی مختلف تغییر می داد تا Auger ها را ببیند و برای آن ها تله بگذارد تا باعث جلوگیری از رسیدن ان ها به زنان شود. بازی در همان زمان عرضه و تا سال بعد باعث ایجاد بحث و جنجال های بسیاری در دنیا شد که به دلیل محتوای بسیار بزرگسالانه بازی بود. این جنجال ها به حدی بالا گرفت که در نهایت سبب جمع شدن این بازی از مغازه ها شد و حتی در سنای آمریکا به عنوان یکی از خشن ترین بازی ها مطرح گردد.
البته که این بحث و جنجال ها به هیچ وجه هم بیراه نبودند و به واقع می توان گفت با یک بازی مریض طرف بودیم. Night Trap پر بود از خشونت بسیار عریان و افسارگسیخته، انواع صحنه های غیراخلاقی و در حقیقت بازی نه تنها بحث برانگیز بود بلکه کاملا همانطور که گفته شد بیمار بود و به نظر از اذهان بیمار نیز به وجود امده بود. نام این عنوان از لحاظ خشونت در کنار Mortal Kombat, Lethal Enforcers و Doom قرار گرفته بود و یکی از عناوینی بود که باعث شد سیستم درجه بندی ESRB سختگیر تر شود و درجه بالاتری را نیز در رتبه بندی های خود قرار دهد. اعتراضات در مورد بازی به حدی رسید که دو هفته بعد از کریسمس ۱۹۹۳ سگا تمام نسخه های این بازی را از دو فروشگاه بزرگ آمریکا یعنی Toys “R” Us و Kay-Bee Toys جمع اوری کرد. نکته جالب اینجا بود که علیرغم تمام این جنجال ها و محتوای بیمارگونه بازی و جمع شدن آن و … بازی بسیار موفق بود و عنوان پرفروش ترین بازی در United Kingdom را به دست آورد! شابد اگر ما هم بودیم می خریدیم! لااقل برای رفع حس کنجکاوی که ببینیم این چه بازی است که این همه جارو جنجال راه انداخته است. به نظر می رسد که در مورد Night Trap، این بحث برانگیز بودن در نقش کمک کننده ظاهر شد و به فروش بیشتر بازی کمک کرد. به هر حال این بازی تا همیشه در تاریخ بازی های رایانه ای به عنوان یکی از بحث برانگیز ترین و شوکه کننده ترین عناوین شناخته خواهد شد.
۱۶ – Medal of Honor
سازنده: Dreamworks Interactive
ناشر: Electronic Arts
سال انتشار: ۱۹۹۹
پلتفرم مقصد: Playstation
امتیاز متا: ۹۲/۱۰۰
از تروریست ها متنفریم… حتی از نامشان نیز تنفر داریم و برایمان یادآور چیزی جر ترس و خشونت و اعمال غیر انسانی نیستند. فرقی نمی کند که چه گروهی از آن ها باشند و چه قدیمی و چه جدید، همگی یک عفونت چرکین محسوب می شوند. عنوان Medal of Honor یکی از برترین شوترهای اول شخص در تاریخ بازی های رایانه ای است که در سال ۱۹۹۹ توسط Dreamworks Interactive ساخته شد و کمپانی Electronic Arts آن را انحصارا برای کنسول پلی استیشن منتشر نمود. بازی تماما نقدهای مثبت دریافت نمود و موفق به کسب امتیاز متای ۹۲ نیز شد. اما در کنار همه این ها، بحث و جنجال های بسیار زیادی نیز در بازه این عنوان در دنیا به وجود آمد که اتفاقا به موضوعی که در ابتدای این شماره در مورد ان صحبت کردیم باز می گشت، یعنی تروریست. موضوعی که با توجه به حساسیت بسیار زیاد دنیا بر روی آن، سبب شد تا Medal of Honor علاوه بر یکی از برترین شوترهای تاریخ، یکی از بحث برانگیز ترین عناوین تاریخ نیز بشود.
زمانی که بخش چند نفره بازی Medal of Honor را انجام می دادید می توانستید در نقش عضو گروه القاعده یا طالبان قرار گیرید و در نقش تروریست بازی کنید که نام طالبان نیز برای شما نمایش داده می شد. سازندگان بازی در مورد این موضوع توضیح دادند که به خاطر واقع گرایی کامل بازی مجبور شده اند تا این نام را در بازی قرار دهند اما این به هیچ وجه برای دنیا قابل قبول نبود و باعث ایجاد جنجال و بحث های بسیار شدید در مجامع مختلف گیمی و غیر گیمی دنیا شد. بحث و جنجال ها بسیار بالا گرفت و حتی به انواع سازمان های نظامی و ارتش آمریکا و … نیز کشیده شد و با فشار بسیار شدیدی که این سازمان ها به سازندگان بازی وارد کردند آن ها سرانجام کلمه طالبان را از بازی حذف کردند و به جای آن اصطلاح Opposing Force یا نیروی مخالف را جایگزین کردند. به هر حال از ان جا که تروریست و موضوعات مربوط به ان همواره یکی از حساس ترین بحث ها و موضعات دنیا هستند، بازی نیز که به هر شکلی ارتباطی با این موضوع خواسته یا ناخواسته پیدا کند، بسیار حساس خواهد شد و قطعا تمامی مجامع مختلف بر روی آن زوم خواهند کرد و باعث ایجاد بحث های بسیاری خواهد شد. اتفاقی که دقیقا برای Medal of Honor رخ داد و ان را تبدیل به یکی از جنجالی ترین عناوین تاریخ کرد.
۱۵ – JFK: Reloaded
سازنده: Traffic Games
ناشر: Traffic Games
سال انتشار: ۲۰۰۴
پلتفرم مقصد: PC
امتیاز متا: ۶۹/۱۰۰
چه افراد مریضی پیدا می شوند. ازادی در این حد هم دیگر خوب نیست. اگر به شما بگویند که یک بازی ساخته شده است که شما را در نقش Lee Harvey Oswald قاتل رئیس جمهور محبوب آمریکا John F. Kennedy قرار می دهد و برای پیروز شدن در ان باید رئیس جمهور را به قتل برسانید، چه حسی به شما دست می دهد؟ یاور کنید سازنده چنین عنوانی مریض است. این دقیقا کاری است که باید در عنوان JFK: Reloaded انجام دهید تا مثلا در بازی برنده شوید. توهین به مردم یک کشور که رئیس جمهور محبوبشان کشته شده است و توهین به یاد و خاطره وی و بازسازی صحنه قتل وی همه به کنار، ایا فکر نمی کنید که بازماندگان و عزیزان و وابستگان نزدیک و مثلا فرزندان او از این که ببینند بازی ساخته شده است که در آن عده ای دارند پشت سر هم پدرشان را می کشند و مرگ دردناک وی را برایشان تداعی می کنند، چه حس و حالی خواهند داشت؟ معرفت و انسانیت هم چیز خوبی است. بازسازی مرگی دلخراش و واقعی و قرار دادن بازیباز در نقش قاتل… این دیگر چه موضوعی است؟ ایا تا این حد قحطی داستان در بازی ها وجود دارد؟ خیر این طور نیست. این مریضی یک سازنده است.
بازی JFK: Reloaded در سال ۲۰۰۴ توسط Traffic Games ساخته شد و درست در تاریخ ۲۲ نوامبر آن سال برابر با چهل و یکمین سالگرد قتل جان اف کندی برای پلتفرم رایانه های شخصی منتشر گردید. به عنوان یک بازی بدون توجه به موضوع آن، این عنوان بازخوردهای متوسطی را کسب کرد و با امتیاز متای ۶۹ به کار خود پایان داد اما جنجالی که این عنوان به پا کرد خیلی بزرگتر از امتیاز متای ان بود و نام خود را به عنوان یکی از شوکه کننده ترین و بحث برانگیز ترین عناوین تاریخ بازی های رایانه ای به ثبت رساند. بازی بعد از انتشار بارها و بارها از سوی نهاد های مختلف محکوم شد به خاطر بازسازی صحنه قتل رئیس جمهوری محبوب آن هم در نقش قاتل. سناتور Ted Kennedy برادر رئیس جمهور فقید آمریکا، از این عنوان با کلمه “نفرت انگیز” یاد کرد و همینطور سناتور Joseph Lieberman در مورد بازی گفت “عنوانی که من را بیمار می کند”. JFK: Reloaded بیشتر از آن که به خاطر المان های بازی و … شناخته شود به دلیل موضوع بحث برانگیز و بیمارگونه اش در دنیا شناخته شده است و تا همیشه به عنوان یکی از جنجالی ترین بازی ها از آن یاد خواهد شد.
۱۴ – Grand Theft Auto series
سازنده: Rockstar Games
ناشر: Rockstar Games
سال انتشار: ۱۹۹۷ – ۲۰۱۶
پلتفرم مقصد: Android, Dreamcast, Fire OS, Game Boy Advance, Game Boy Color, iOS
Microsoft Windows, MS-DOS, Nintendo DS, OS X, PlayStation, PlayStation 2, PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation Portable, Windows Phone, Xbox, Xbox 360, Xbox One
امتیاز متا: —-
راک استار ید طولایی در ساخت بازی های بحث برانگیز دارد و در واقع پسر بد بازیسازان محسوب می شود! اما عناوین این شرکت چه آن هایی که بحث برانگیزند و چه آنهایی که از دستشان در رفته و جنجالی نیستند! همگی شاهکارند و بس. راک استار شاهکار ساز است و گویا که بلد نیست چیزی جز شاهکار بسازد! البته گویا بلد هم نیست بازی غیر جنجالی بسازد! اکثریت قریب به اتفاق عناوین این کمپانی باعث ایجاد بحث و جنجال های بسیاری شده و می شوند و همین که نگاهی به همین لیستی که در حال حاضر مطالعه میکنید بیاندازید واضح است که با چه کمپانی طرف هستیم. Bully، Grand Theft Auto series و Manhunt تعدادی از جنجالی ترین عناوین تاریخ تاکنون محسوب می شوند. بی شک گل سرسبد عناوین شرکت راک استار سری عناوین Grand Theft Auto series است که با هر شماره، دنیا را به تسخیر خود در آورده است و با جدیدترین شماره خود یعنی نسخه پنجم، رکورد فروش در تمام حوزه های مدیا و سرگرمی از هالیوود گرفته تا… را زد و لقب پرفروشترین مدیای دنیا را از آن خود کرد.
عناوین Grand Theft Auto series همانقدر که از نظر تجاری و محبوبیت و امتیازات بی نظیر هستند، به همان اندازه جنجالی و بحث برانگیز نیز بوده و هستند. دلیل اصلی این جنجال ها به دلیل خشونت افسارگسیخته ای است که در این سری وجود داشته است و دارد و همچنین به دلیل عدم رعایت اخلاقیات در بازی و البته بسیار دلایل دیگر. همچنین برخی سازمان های حمایت از زنان اعلام کرده اند که تصویری که این فرنچایز از زنان ارائه می دهد بسیار غیر اخلاقی است و آن را یک بازی ضد زن خطاب کرده اند. اما شاید یکی از دلایل اصلی همین محبوبیت و فروش بی نظیر سری عناوین Grand Theft Auto series همین موارد جنجالی آن است و حس و حال قرار گیری در زندگی یک گانگستر واقعی را به بازیباز منتقل می کند آن هم بدون هیچ سانسوری و به صورت کاملا واقع گرایانه. گانگسترها آدم می کشند، پلیس می کشند، قاچاق می کنند و … و همه این ها به صورت کامل در عناوین این سری وجود دارد و شاید همین دلیل اصلی محبوبیت عجیب و تاریخی این فرنچایز است. به هر حال نمیتوان این را کتمان کرد که سری عناوین Grand Theft Auto series در تک تک بازی های خود، جزو بحث برانگیز ترین و جنجالی ترین عناوین تاریخ بازی های رایانه ای محسوب شده و می شوند.
۱۳ – Doom
سازنده: id Software
ناشر: GT Interactive
سال انتشار: ۱۹۹۳
پلتفرم مقصد: MS-DOS, Sega 32X, Atari Jaguar, SNES, PlayStation, 3DO, Sega Saturn, Acorn Archimedes, Game Boy Advance, Xbox, Xbox 360, iOS, PlayStation 3
امتیاز متا: —-
بازی Doom یک شوتر اول شخص علمی تخیلی با تم وحشت است که در سال ۱۹۹۳ توسط id Software ساخته و منتشر گردید و به موفقیت های بسیاری نیز دست یافت. Doom یکی از مهم ترین و برترین عناوین تاریخ است و در حقیقت می توان گفت تاثیرگذارترین عنوان شوتر اول شخص در تاریخ بازی های رایانه ای محسوب می شود و از ان به عنوان پدر این سبک یاد می شود و عنوانی که سبک شوتر اول شخص را وارد فاز جدید با کیفیت جدیدی کرد. بازی Doom نیز به مانند شماره قبلی این لیست، علاوه بر این که یکی از برترین و مهم ترین عناوین تاریخ محسوب می شود، به همان اندازه نیز جنجالی و بحث برانگیز بوده است و در هنگام انتشار خود، باعث ایجاد جنجال های فراوانی شده است.
دلیل اصلی ایجاد بحث در زمان انتشار این بازی، خشونت بسیار بالای آن و همینطور تم و زمینه شیطانی آن بود و البته بعدا با یک تراژدی که رخ داد، این جنجال ها رنگ و بوی تازه ای گرفت و بسیار جدی تر ادامه یافت. بعد از واقعه مرگبار کشتار دبیرستان Columbine یا همان Columbine High School massacre بحث ها و انتقادات از بازی Doom بسیار بالا گرفت. دلیل این موضوع هم آن بود که Eric Harris و Dylan Klebold که مجرمان این تراژدی مرگبار بودند از بازیبازان شدیدا طرفدار این بازی بودند و Doom را به صورت دیوانه وار بازی می کردند. در واقع عده ای قصد داشتند تا دلیل اصلی این کشتار و جنون این دو نفر را به بازی کردن Doom ربط دهند و این گونه نام بازی های رایانه ای را تخریب نمایند اما با وجود بحث ها و جنجال های زیادی که در مورد این بازی به راه افتاده بود، باز هم آن عده موفق به تخریب چهره اصلی این عنوان و همینطور بازی های رایانه ای نشدند و خاطرات و نکات مثبتی که از بازی Doom به جا مانده است بسیار بیشتر از بحث هایی است که در دوره انتشار آن به راه افتاده بود و همواره از Doom به عنوان یکی از مهم ترین شوترهای اول شخص تاریخ یاد می شود که در زمان انتشار خود، بحث ها و جنجال هایی را نیز به همراه داشت.
نظرات
سپاس مقاله بسیار جالبی بود بیشتر از نقد و بررسی بازی اگر سعی بشه اینگونه مقالات قرار داده بشه خیلی بهتر و مخاطب پسند تره
“نژادپرستی دیگر در دنیا منسوخ شده است و مردم دیگر آن قدر عقب مانده نیستند که به چنین افکاری داشته باشند اما هنوز عده محدودی هستند که برخی را برتر و برخی را پست تر می دانند و نمی داندد که با همین تفکری که دارند، خود پست ترین و بیمار ترین مردم زمین هستند”
نصف بیشتر مردم ایران هنوز نژاد پرستند و نشان دهنده ابتذال فرهنگی جامعه ماست نمونه بارزش هم چند وقت پیش توی همین سایت توی پست اسنایپر الیت مشخص بود و نصف بیشتر اعضای سایت هیتلر پرستند
درود بر شما. ممنونم. خوشحالم که راضی بودید.
این صحبت ها رو لطف مطرح نکنید که ناخواسته مجبور به حذف برخی نظرات بشیم. با یک پست و ۲۰ تا نظر نتیجه گیری کلی در مورد موضوع به این بزرگی و کل مردم یک کشور مطرح نکنید. این طور بحث ها واقعا ارتباطی به گیم ندارند و بهتره که اصلا ادامه پیدا نکنند چون صحیح نیست.
خیلی مقاله جالبی بود
منتظر بخش بعدی هستم
و یه حسی بهم میگه که شماره اول لیست Manhuntهه!!
متشکرم دانیال عزیز. نظر لطف شماست.
نه رتبه اول نیست چون همونطور که خواهید دید بازی هایی بسیار سیاه تر و مرگبار تر وجود دارند از نظرات مختلف
پس من هانت کوش…نسخه اول بازی در مدت ۱۵ روز تو انگلستان جمع آوری شد….یه سری قتل های شبیه به هم توسط افرا مختلف صورت گرفته بود که همشون میگفتن از من هانت تاثیر گرفتن
قسمت بعد انشالله
دوست عزیز من یکی از افرادی بودم که از هیتلر دفاع کرد و به هیچ وجه نژاد پرست نیستم!این چه حرفیه میزنی!آخه داداچ داری اشتب میزنی!من با دلیل حرفمو تایید میکنم اما شما میتونی نژاد پرست بودن منو تهدید کنی؟در اوایل جنگ جهانی دوم جنگنده های نازیسم به لندن یورش میبرن.به خاطر اشتباه موقعیت یابی بمب هاشونو روی مناطق مسکونی میریزن اما متفقین در جوابش چکار میکنن؟هفتاد هزار(یا هفتصد هزار)نفر از مردم یه شهر آلمانو با بمب های به شدت قدرتمند که آسفالت رو هم ذوب میکردن قتل عام میکنن.سربازان متفقین به خاطر دادن غذا به زنان و بچه های قحطی زده ازشون سو استفاده میکردن!میخوای تا صبح برات دلیل بیارم؟هیتلر آدم به شدت بدی بوده اما من در همون پست تایید کردم که اونقدر بد نبوده که ما فک میکنیم نگفتم بی گناه بوده .خارج از حوصله این بحثه اما خودت یکم تحقیق کن راجع به جنگ جهانی دوم.ببخشید که سرتونو درد آوردم اما این دوستمون به ما گفتن نژاد پرست و من لازم دونستم اینارو بگم.از کسی که تایید میکنه میخوام این نظرو تایید کنه چون درسته اسپمه اما در جواب یه اسپمه و از اونجایی که اونو تایید کردین پس باید اینم تایید کنین لطفا
______
دست شما درد نکه آقای آقابابایی.ان شاء الله که منم یه روز به آرزوی دیرینه ام میرسم و میتونم یه gta یا witcher بی صحنه و بدون محتویات غیر اخلاقی بازی کنم .در کل طلب خوبیه .درود بر شما
درود بر شما. متشکرم. انشالله که بتونید اون بازی ها رو هم تجربه کنید
من موافقم ولی از ی جهته دیگه مردمه کشور ما ی سریاشون همشون با عربا بدن ی سریاشونم افغانیارو جزو ادم حساب نمیکنن ی سریاشونم میگن مرگ بر امریکا و مرگ بر اسراعیل ر این نژاد پرستی نیست پس چیه؟نژاد اریایی نژاده برتریم؟این حرف یعنی چی؟البته نسله جوونه ما داره از این نژاد پرستی فاصله میگره ولی اینکه بگیم همه جا منسوخ شده اشتباهه حداقل من دور ورم ب وضوح هر روز و هر شب میبینم شما فقط نژاد پرستیو تو رنگه سیاهو سفید میبینید؟چقدر سطحی
سلام.منم با شما موافقم نژادپرستی چیز بدیه چون همه ما انسانیم و مخلوق خداییم.اما یه مشکلی با نظر شما داشتم.اون مرگ بر آمریکا و مرگ بر اسراییل که شما میگید نژاد پرستی نیست.چون ما با مردمشون کاری نداریم.ما اگه این شعار رو میگیم یعنی با ظلم و استکبار این کشورها مخالفیم.باور کنید مردمشون هم آدمن و ما نمیگیم نژاد ما برتره.ما میگیم باسیاست های دولتشون مخالفیم که این همه به بقیه ظلم میکنن ولی مثلا مردم آمریکا که گناهی نکردن.
Hey chandler
خسته نباشی سعید جان، نصف مقاله رو خوندم، عالی بود. :yes: عجب موضوع جالبی رو انتخاب کردی.
خیلی متشکرم محمد عزیز. سلامت باشید.
والا دیدم که تا به حال هیچ وقت به این موضوع نپرداخته کسی و به همین خاطر دیدم بد نیست گیمفا داشته باشه همچین مطلبی رو. خوشحالم مورد رضایتتون بوده
سلام و خسته نباشید به آقای آقابابایی.ممنون از مقاله.یه سوال دارم اونم اینکه میشه بگگید تو دارک سولز ۳ چجوری دیگران منو summon کنن؟ راستی بتل و این بازی چقدر حجم اینترنتو میبرن؟
ممنون اگه جواب بدید.
سلام خدمت شما. سلامت باشید. متشکرم ازتون.
شما باید با استفاده از ایتم وایت ساین سوپ استون روی زمین علامت بذارید تا هر کس ببینه روی اون بزنه و شما رو به دنیای خودش احضار کنه. این بازی خیلی خیلی حجم کمی میبره
wow 😯 😯
عالی بود :inlove: :inlove:
به شدت منتظر بخش بعدم :reallypissed:
خیلی متشکرم علی جان. نظر لطف شماست
جناب آقا بابایی خسته نباشید جالب بود بجز دوتا بازی بقیه رو نمیدونستم
قبل عمل سیاه بود بعدش بنفش شد خیلی باحال بود
تشکر از شما سعید عزیز به خاظر لطف و محبتتون.
خوشحالم که مورد توجهتون بوده.
یه سلام گرم وخسته نباشیدبهت سعیدجان ممنونم خاطرات زیادی برام زنده کردی یادش بخیرمدال افتخارروهیچ وقت یادم نمیره انچنان ازسگ های داخل بازی وحشت میکردم که حدوحساب نداشت جی تی ای هم که سان اندرس روبارهاخودمونروداخلش غرق میدیدیم.خدای مشت هم ازاونبازیهایی هستش که توذهنم موندگارشده اون کمبت هایی که باهاش میزدیم وکلی هم خرکیف میشدیم یه بازی دیگه روی ps1که بازی میکردم ولی الان اسمش یادم نی یادمه تونقش یه دختره بودی که باگروهش به یه منطقه اعزام میشدوبعدش اونجاتوسط دایناسورهاگروهش همه خورده شدن یادم نمیادچی بوداسمش ولی فوق العاده بازی وحشتناکی بودچقدرخودموسرزنش میکردم واسه اوون بازی صبرمیکردم باداداشم یه جاباشیم که ازترس بازی یوقت سکته مکته نزنیم.به نظرم این بازی جاداره تاتواین لیست باشه.شورش درکشتی روهم که فک کنم هزارباربااقوام ورفقاتمومش کردیم دونفره چقدرکیفمیکردیم یادش بخیرفک کنم ۱۰۰۰تاگردن شکن توبازی انجام دادم.تایه مدتی میخواستم هرکی ازبچه های خونه.همسایه اذیتم میکنه گردنشوبشکنم
درود بر شما امین عزیز. بنده از شما ممنونم که مطالعه کردید مقاله رو و به خاطر این نظر زیبایی که نوشتید. واقعا برای ما گیمرها “خاطره” یه معنای دیگه ای داره…
این که سری GTA ضد زنان هست رو کاملا قبول دارم. با این که شدیدا طرفدار این سری هستم ولی همیشه زنان به عنوان ابزار نمایش داده شدن در حالی در حقیقت زن و مرد ۱۰۰% برابر هستند. باید حتما در نسخه بعدی قهرمان بازی یک زن باشه.
دوست عزیز بنده با فرمایش شما که مرد و زن برابرند موافقم ولی تو دنیای گانگستری و مافیایی واقعا زنان چه نقشی دارن؟!
در جواب هردو عزیز بگم که درسته در بیشتر مواقع نگاه مافیا به زن ابزاریه ولی تو همین دنیای فساد زنانی هستند که بر مسند قدرت تکیه زدند و برای حفظ جایگاهشون دست به هر اقدام غیرانسانی میزنن
به عنوان مثال کافی ست کمی راجبه کارتل های مواد در مکزیک و آمریکا تحقیق کنید
عالی بود استاد، واقعا مقاله هاتون هم خیلی روونه و هم خیلی جذاب 😉 😉
لیست رو ازش راضی ام، منتظرم ببینم باقیش چیه!
خودم به شخصه با دوم خیلی خاطره دارم و اون فضای جهنمیش و ایده هاش که برای اون موقع خیلی جاه طلبانه بود
درود بر نویسنده توانمند و دوست داشتنی گیمفا. خیلی متشکرم سهند جان از لطفت. در همین حالتی که گفتی میشه مثل مقاله های خودت.
انشالله که نظرت در مورد قسمت بعدی نیز همین باشه . باز هم ممنون از نظر لطفت.
یتندو کمپانی عجیبی است. این شرکت شاید به اندازه سونی و مابکروسافت تنوع فرنچایز و انواع سبک های مختلف و … را نداشته باشد
به شدت مخالفم از ماریو کارت تا اسپلتون و پوکمون و بهترین سکو بازی های تاریخ و شاهکار های wii……
نینتندو در هر سبکی یه شاهکار داره
واقعا جای تاسف که استودیو فوقالعاده مثل Rare توسط مایکروسافت خریداری شد و مجبور به ساخت بازی برای کینکت شد
حق GTA حداقل رتبه اول تا سوم بود
Hot coffee سان اندریاس بزرگترین جنجال تاریخ گیم
Gta واقعا میتونست جز ۱۰ تا اول باشه ….
اما از نظر من بزرگترین جنجال بازی های ویدئویی مرحله no russian از mw2 بود :yes:
………………………………………
ممنون بابت مقاله …. عالی بود
از نظر من بزرگترین جنجال مال mortal kombat بود .
هات کافی هم در واقع یه بخش سان.سور شده بود و هر کسی نمی تونست بازی کنه ( هیچ بازی ای به اندازه بخش هات کافی gta san andreas به نظر من محتوای ج.نسی رو تا این حد بی پرده نشون نداده )
خیلیدمتشکرم ازتون. لطف دارید.
قطعا خیلی بازی ها هستن که میتونن باشن در این لیست
جالب بود مرسی
اما یه چیز جالب توی بازی resistance که کلیسا رو گفته بود توی ایران توی جنگ کلا از مسجد ها به عنوان سنگر و… استفاده می کردن اما واقعا نمیدونستم تو خارج و کلیسا ها این کار اشتباه هست :-/
درود بر شما. ممنونم.
قطعا در فرهنگ های مختلف برخی رفتارها و عرف ها فرق میکنه مخصوصا در مورد مسائل مذهبی.
فکر نکنم اشتباه باشه چون در تمدن های باستان هم معابد به عنوان پناهگاه بودن و کسی حق تعرض به اون هارو نداشته مثل یونان در زمان حمله خشایارشا که ایرانیها به معبد آتن حمله نکردن…تو بازی ها هم بعضی اوقات کلیساهارو به عنوان پناهگاه نشون دادن مثل کالاف مدرن ۳…البته در اغلب آثار سینمایی و بازی های غربی مساجد نوعی اتاق جنگ نشون داده میشن که باید نابودشون کرد!
😀 هاهاهاها
😀 اصلا به ذهنمم نمیرسید بشه یه همچین موضوعی رو واسه ی یه مقاله انتخاب کرد 😀 واقعا بسیاری از این بازی ها مریضن مثلا برادر کوچیک من یه بازی رو گوشیش داره که طرف راه میره بعد هرکیو میبینه میکشه چرا؟ نمیدونم :-/ واقعا نمیشه فهمید هدف یسری از این سازنده ها چیه اصلا انگار بویی از درکـ و فـهم نبردن که چنین چیزایی میسازن و اصلا آدم روش نمیشه بهشون بگه بازی؛ آبروی صنعت گیم با چنین عناوینی متأسفانه خیلی بد در خطره و امیدوارم یه روزی سازنده ها به سطحی برسن که نه توی عناوینشون از نژاد پرستی خبری باشه نه از تبعیض جنسـیتی.
اما درباره ی بازی resistance این موضوع مشکل داره اما من موندم چرا وقتی توی یه عنوان کاملا به مسلمانان توهین میشه مثلا خیلی راحت یه مسجدو خراب میکنن یا موجودات شیطانیو توی مسجد قرار میدن(سام ماجراجو) یا خیلی راحت کلی از مساجد و اماکن مقدس مذهبی مسلمانان رو بمباران میکنن(یه بازی هواپیمایی بود روی گوشیم اونجا توی یکی از مراحل باید مسجدا رو بمباران میکردی) کسی چیزی نمیگه…
و ممنون از آقای آقابابایی عزیز بابت یه مقاله ی عالی و بی نظیر دیگه :heart: :rose: همچنین تلاش بی وقفشون که باعث شده الان که تو صفحه ی اصلی سایت بودم دوتا مقاله ی آخر نوشته ایشون باشه :laugh:
و به قول نلسون ماندلا:
آزادی به بریدن زنجیرها از دست و پا خلاصه نمی شود آزادی به احترام گذاشتن به آزادی دیگران نیز نیاز دارد.
درود فراوان بر شما. خیلی از لطف و محبت شما سپاسگزارم و بدونید که همون طور که همیشه گفتم برای شما کار کردن و برای شما نوشتن باعث افتخارم هست همیشه.
همچنین با نظر زیباتون کاملا موافقم و در زمانی که همه میخوان بازی ها رو بکوبن و بد جلوه بدن واقعا این جور بازی ها دیگه نور علی نور هستن و مزید بر علت میشن تا بهانه خیلی بیشتری دست برخی ادم بیاد.
عالی بود
Fat Princess بازی کردم
خیلی بامزه بود
ممنون از مقالتون
درود برشما. ممنونم فرشید جان که مطالعه کردید.
ماشاالله گیمفا و خسته نباشید سعیدجان…مقاله عالی بود :yes:
در مورد مدال افتخار فکر کنم تصاویر برای نسخه موردنظر نیستن و مربوط به نسخه ps1 باشن…شکایت خانواده های سربازان آمریکایی هم تو حذف عبارت “طالبان” دخیل بود. گرچه همین نسخه ps1 مدال افتخار هم بحث برانگیز بود…میشد افراد دشمن رو در خواب یا استراحت کشت یا غیرنظامی هارو به قتل رسوند که ناجوانمردانه بود واقعا :rotfl:
تشکر از لطف شما شما یاشار عزیز. سلامت باشید. ممنون که مطالعه کردید.
والا قطعا با توجه به این که اطلاعاتتون از این سری انگار خیلی بیشتر از منه حتما در مورد تصویر باید اشتباه کرده باشم. عذر خواهی میکنم. البته با موردی که گفتید اون بازی هم پس زیاد فرقی نداشته
سعید جان عالی بود و موضوع مقاله هم جدید و بسیار خواندنی بود :yes: :yes:
درود بر رضای عزیز. خیلی متشکرم. خوشحالم که راضی بودید رضا جان
یکی از جالب ترین مقاله هایی که تابحال ارائه شده
بخش دوم چه موقع منتشر میشه؟
با تشکراز آقای آقابابایی بابت این مطلب عالی
درود بر شما. نظر لطفتونه. خیلی ممنونم.
فردا منتشر میشه انشالله
سلام علیکم
مقاله تازه و عالی بود :pumpkin: :present:
سلام خدمت شما. خیلی متشکرم ازتون
باز هم یک مقاله خوندنی دیگه از آقای بابایی…ممنون
واقعا سطح خشونت و مفاهیم مختلف بزرگسال توی یک سری بازیها خیلی بالاست…جالبه که هنوز تو جامعه ما بازی کامپیوتری کار بچه گانه ای هستش و متاسفانه این تفکر باعث شده که یک سری بازیهایی که کاملا بزرگساله مثل GTA رو پسر ۱۰ ساله بازی بکنه و کسی هم بهش چیزی نمیگه. من الان ۲۳ سالمه کارشناسی ارشد، بازیهایی مثل بایوشاک همچنان مبهمه برام و اصلا مناسب نمیبینم یک پسر ۱۰ ساله بشینه GTA V بازی کنه.
ما گیمرها باید این تابو رو بشکونیم و بفهمن تو جامعه که وقتی ما بازیهایی مثل evil within یا assassins بازی میکنیم با پیچیده ترین مسائلی مواجه میشیم که تو فیلم و سریالهای صابونی تلویزیون جرئت نشون دادن یا صحبت کردت در موردش رو ندارن. باید تو جامعه بدونن که بی تعارف گیمینگ هنر هشتم هستش و از جهاتی خیلی قدرتمندتر از بقیه مدیاهاست. اگر این اتفاق بیفته بازیسازی هم راه میفته و کلی از فارغ التحصیلهای بیکار کامپیوتر وارد کار میشن. الان شما فرض کن بری خواستگاری بگی که شغلم بازیسازیه خانواده ها خیلی سخت قبول میکنن و واکنش شدید بهش نشون میدن. این درست نیست. نتیجش اینه تاریخ خودمون فراموش میشه میشینیم تاریخ اروپا و آمریکا و… بازی میکنیم. انصافا ماها انقدر از جنگ سرد اطلاع داریم پدربزرگامون ندارن. :laugh:
واقعا هم…اصلا بازی یه سرگرمیه و نباید در اون محتویات غیر اخلاقی قرار بدن….من الان موندمgta v رو چجور بازی کنم…حالا ویچر رو دوستان گفتن میشه اجتناب کرد gta v هم احتمال زیاد میشه اما در کل چرا یه بازی باید صحنه های غیر اخلاقی داشته باشه؟یکی نیست به سازنده ها بگه آخه میمیری یه مسجدو تو بازی خراب نکینی؟میمیری تو بازیت صحنه نزاری؟صحنه بزار اما حد اقل اول بازی بپرس صحنه میخواین یا نه که ما دچار چنین مشکلی نشیم ..من آشناهام که ۱۱ سالشونه راحت بازی میکنن(بازی مث gta v که من میترسم بازی کنم!)تو سایتای خارجی من میخوندم طرف میگفت بابا مامانم نمیزارن بازی بیشتر از teen بخرم اما تو ایران…
درود بر شما. خیلی متشکر از لطفتون. خوشحالم راضی بودید.
کاملا با مواردی که فرمودید خط به خط موافق هستم
اقای اقابابایی واقعا مقاله جالبی بود و به بحث تازه ای پرداختید.
به نظر من بعضی از این شرکت ها عمدن این مسایل رو توی بازیشون میارن تا بازیشون بر سر زبون ها بیفته و فروششون افزایش پیدا کنه.مردم هم معمولا نسبت به این مسایل کنجکاون.
اسپم:راستی امروز اول ماهه چرا بازی های رایگان پلاس معرفی نشدن؟
درود بر شما. خیلی ازتون متشکرم به خاطر لطفتون و این که مطالعه کردید مقاله رو.
کاملا باهاتون موافق هستم. برخی میخوان به زور خاص باشن و معروف بشن
سپاس از بابت این مقاله
به نظرم چنین سیاست هایی برای ساخت بازی باید باشه چون هم باعث خلق شاهکار میشه هم باعث ایجاد اشغال که مورد دوم به سرعت توسط جامعه دنیا و……. رد میشه اگر صنعت گیم بخاطر چنین چیزهایی بخواد از هم بپاشه واقعا بعید به نظر میرسه چون من خودم در سینما یییییییا انیمه های ژاپنی خشونت و بقیه موارد منفی از یه حد افراطی نیز الاتر میزنه با این حال شاهد اثر های بیادماندنی نیز در اون حوزه ها هستیم و اعتراض زیادی بهشون وارد نیست علت اینکه یه عده خصومت دارند با دنیای گیم این هست که فکر می کنند انجام گیم از انجام فلان کار ناشایست بدتره اینجا با یه نوع تعیض یا حتی نژاد پرستی نسبت به صنعت گیم طرفیم چون اگه بخواهیم اینطور حساب کنیم که نباید از خط قرمز ها عبور کرد یا فراتر رفت بسیاری از عناوین یا ساخته نمی شدند یا اگر ساخته میشدند به موقیت و زیبایی الان نبودند
درود بر شما. خیلی ازتون ممنونم به خاطر لطفتون و این که مطالعه کردید مقاله رو.
همیشه باید یک سری خط قرمزها وجود داشته باشه به نظر من
ممنون بابت مقاله عالیتون کلشو خوندم واقعا خیلی خوب بود فقط موندم اگه جی تی ای جنجالی ترین نباشه پس شماره یک دیگه چیه چون جی تی ای توی همه ی کشور ها جنجال ب پا میکنه بشدت منتظر مقاله بعدی هستم
درود بر شما علیرضا جان. لطف کردید که مطالعه کردید و ممنونم از لطفتون.
والا غلیرضا جان من خودم هم نمی دونستم تا قبل از تحقیقی که کردم. باور کنید اینقدر بازی جنسی و نژادپرستی هست که جی تی ای برابرشون خیلی خوبه
south park هم میتونه تو لیست باشه.با اون گرافیک کارتونیش حسابی گولم زد 😀
” پسر دایی ۱۱ ساله من کل Modern Warfare ها رو تموم کرده ”
این جمله زیر اون عکس عالی بود :yes:
البته خودمم زیاد به درجه بندی سنی توجهی ندارم چون بعضیاشون اصلا منطقی نیستن
مثلا Assassin’s Creed Unity مثبت هجده هست
درحالیکه Mortal Combat X مثبت هفدهه
?:-)
خیلی متشکزم ازتون. خوشحالم راضی بویدد.
بله من هم در مورد برخی تضادها در رده بندی سنی بازی ها موافقم
جالب بو م دستتون درد نکنه
درود بر شما. خیلی متشکرم ازتون
واقعا مقاله عالی بود دمتون گرم !
امیدوارم manhunt 1 o2 و hatred و صد البته بازی guy game که تنها بازی بود که حتی تو آمریکا هم ممنوع شد تو باقی مونده لیست باشن!
درود بر شما. خیلی ممنونم از لطفتون.من هانت و هیترد حتما هستند.
چه عنوان و چه مقاله یی .
چقدر برای قسمت دوم منتظرم حضرت نیچه داند 😀
بذارید یه چنتا رو هم حدس بزنم، متالگیر، بایوشاک، دارک سولز- بلادبورن- تلو، هیلو، ویچر، . یه چند تا دیگه :yes:
بحثتون در مورد نژاد عالی بود؛ آنچه برای همه است ارزشی ندارد چه برسد به آن همگانی تقسیم شده…. :yes:
درود بر علی عزیز. خیلی ممنونم از لطفتون. خوشحالم که راضی بودید.
والا علی جان اینقدر بازی های بحث برانگیز و مشکل ساز در تاریخ بودن که این بازی ها که فرمودید واقعا اصلا در برابرشون بحث برانگیز نیستن. بازی های شدیدا جنسی یا ضد مذهبی و ..
عالی بود منتظر بقیشم امیدوارم من هانت به جایگاهش برسه واقعا بی نظیر بود
تشکر از لطف شما. ممنونم ازتون.
من هانت قطعا در بخش بعد هست
خیلی ممنون حسین جان. قطعا من هانت در لیست بخش بعدی هست
احتمالا رتبه ۱ به manhunt برسه لامصب خیلی بازی خشنی بود.راکستار بخاطرش دادگاهی شد 😐
من هیچ وقت هر تیتری که از یک خبر در مورد این موضوعات درمورد فیلم وبازی میبینم فورا از میگذشتم چون به نظرم فقط باعث میشه که یک تجربه عالی رو به خاطر دیدیک عده دیگه از دست بدیم یا برامون خراب بشه.این مقاله رو هم به خاطر این که به قلم اقای اقا بابایی بود خوندم ومیتونم بگم یکی از بهترین مطالبی بود که تو زندگیم خوندم!نژاد پرستی و نابود کردن زندگی یک عده به خاطر رنگ پوستشون یا جایی که دنیا اومدن یا دینشون و… نفرت انگیز تر از هر چیز دیگه ایه و شکی توش نیست ولی واقعا خیلی از موارد این لیست فوق العاده بیدلیل و حتی میشه گفت خنده دار بود!واقعا اتهام هایی که به بازی ای مثلResistance زدند بیشتر شبیه شوخی بود.فقط یه چیزی دیگه اقای اقا بابایی تو مقدمه گفتید بیشتر این بازی ها فقط برای جلب توجه بودند وشهرت منفی کسب کردند.ولی تا اینجای لیست حداقل نصف عناوین نه تنها یک بازی بد نبودند بلکه از بهترین تجربه هایی بودند که یک بازی باز میتونه تجربه کنه.:)
درود بر شما علیرضا جان. خیلی ممنونم که مقاله بنده رو مطالعه کردید و خوشحالم که مورد توجهتون بوده.
اصلا بحث بد و خوب نیست. بحث جنجالی بودنه. قطعا بازی هایی مثل جی تی ای از شاهکار هم فزاترند ولی خب بسیار هم جنجالی هستند. بیشتر صحبت من بخش دوم مقاله هست که فردا خواهید دید
مقاله جالبی بود ، به موضوعات خاص و ظریفی هم اشاره شده بود ، ممنون نویسنده محترم لذت بخش بود …
درود بر شما. خیلی از لطفتون ممنونم. خوشحالم که مورد توجهتون قرار گرفته
ممنون جناب آقابابایی
شخصاً عاشق این مقالهاتونم، عالی عالی
خسته نباشید
خیلی خیلی از شما متشکرم. نظر لطفتونه. سلامت باشید
سعید جان مقاله بسیار خوبی بود. گیمفا با این مقاله های محشرش گیمفا شده. :inlove:
البته بعضیاشم نامردی بود مثل fat princess و پوکمون. 😮
و به نظرم یه بازی ساز موفق بازی سازیی با ذهن مریضه. البته باید زیاده روی نکنه. O:-)
درود بر شما. خیلی ممنونمازت طاها جان. نظر لطف شماست. اتفاقا گیمفا به خاطر کاربراش مثل شما گیمفا شده.
حالا تو ایران کلا به گیم گیر میدن 😐
از ماریو تا آنچارتد :rotfl:
عالب بود ولی مدال افتخار ۱ ربطی به این مقاله نداشت چون طالبان واسه مدال افتخار ۲۰۱۰ بون نه مدال افتخار ۱ که واسه ۱۹۹۹ اصلا جنگ جهانی ۲ و ربطی به تروریست نداره حتی او زمان وجود خارجی هم نداشتن :-/ :-/
درود بر شما. خیلی متشکرم. بله درست می فرمایید. اشتباه شده در تصاویر
مقاله ای جذابی بود مثل محتویاتش!
ممنون
تنها موردی که نتونستم باهاش کنار بیام،شلوغ کاری فمنیست ها بود.آخه انصافن ویژگی های ذکر شده تو بازی های Fat Princess , GTA،توهین به مقام زن هاست؟!(بماند که “جنسیت فرد” مقام ومنزلت برای شخص نمیاره)
امیدوارم ناشر ها اهمیتی به این مسئله بیهوده نداده باشند
خیلی از لطفتون متشکرم. نظر لطف و محبتتونه که خوندید.
بله واقعا گاهی الکی و بی جهت گیر میدن به برخی بازی ها
مقاله ی جالب و متفاوتی بود ممنون .
تقریبا مطمئنم که تو ادامه ی لیست بایوشاک به خاطر محتوای دینی و خشونت هاش خواهد بود حتی یه یارو بازی رو شبیه ساز ب.چه ب.ازی خونده بود ! ( به خاطر رفتار هایی که پلیر می تونست با لیتل سیستر ها داشته باشه )
. از نظر من مورتال کامبت اول خواهد بود .
ولی خوب باید قبول کنیم که خشونت جزو ریشه های برخی از بازی هاست مثل DOOM که خشونتش واقعا برای امثال من که عاشق بازی های پر خون و خونریزی هستم لذت بخش بود :inlove: ( بعضی وقتا فکر می کنم دیوونم انقدر که خشونت رو تو بازی ها دوست دارم :blush: )
یا خیلی بازی های دیگه یادم می یاد قدیما خییییییلی پیش یه بازی بود که توش صاحب یه شکنجه گاه بودیم و تو top 10 اخیر بازی های خشن واچ موجو اول بود اسمش رو یادم رفته احتمالا اونم خواهد بود .
ممنون منتظر ادامه ی مقاله ام .
درود بر شما امین جان. ممنون از لطف شما و نظر زیباتون.
امین جان بازی هایی به مراتب بحث برانگیزتر از بایوشاک هستند که نه تنها با کنایه به چیزی اشاره نمی کنند بلکه مستقیما همون رو نشون میدن. حالا در قسمت بعدی مشاهده خواهید کرد که طرف بازی مستقیم تجاوز ساخته
درسته درباره ی اون بازی چیز هایی شنیدم یه عده واقعا بیمارن به نظر من . زمانی هم که از طرف پرسیدن دلیل ساخت این بازی چی بود گفته بودش که اگر خشونت تو بازی ها انقدر لذت بخشه چرا ت.جاوز این جوری نباشه :-((
مقاله متفاوت و جالبی بود سعید جان.دستت درد نکنه.
medal of honor یادش بخیر عجب بازی بود،واقعا چه ابهتی داشت تو اون دوران.
من که اصلا به این جور مسائل اهمیتی نمیدم و بازیم رو میکنم.
یاد بازی saw هم برام زنده شد.فیلمش که خیلی ردیف بود.بازیشم با این که متای خیلی پایینی گرفت من کمه باهاش حال کردم.اون موقع اصلا متا و اینارو نگاه نمیکردم
چه حرفی زدی محمد جان؛ متا ! واقعا هم قبلنا اینچیزا واسه ما ارزش نداشت؛ من از که یه راست واسه فیلم های saw اونو خریدم :yes:
درود بر محمد عزیز. خیلی متشکرم. خوشحالم که راضی بودی
manhunt چرا نیست؟ تا اونجایی که من یادمه از خطوط قرمز با لودر رد شد.
لیست تا ۱۳ دهم هست دوست خوبم؛ من هانت فکر میکنم تو لیست اول تا سوم باشه :yes:
مطمئا باش اون تو رتبه های اوله.منتضر قسمت دوم مقاله باش
سمت بعد انشالله
سلام آقا سعید.موضوع جالبی انتخاب کردین :yes:
بشدت منتظر بخش دوم و شماره اول لیستتون هستم.
به نظرم MW2 و منهانت و بتلفیلد(۳) خیلی جنجالی بودن.
…………
آخه آدم به خاطر اینکه پرنسسه چاقه میاد ازش انتقاد میکنه و میگه بازی ضد زنان هست؟!!! خب چاقه که چاقه که چی؟!!
درود بر شما محمد جسین عزیز. خیلی متشکرم از لطفتون و ممنونم که مطالعه کردید.
والا فقط من هانت از بازی هایی که فرمودید هست زیرا که بازی هایی به شدت بحث برانگیز تر هم داریم که زمان خود در دنیا سروصدا کردن
saw شاهکار بود
فوق العاده بود آقا سعید واقعا ایده هایه بکری دارید واسه مقاله هاتون بشدت منتظره قسمت دوم مقاله هستم
خبلی متشکرم محمد عزیز. نظر لطف شماست. خوشحالم که مورد توجهتون قرار گرفته این ایده
شک ندارم منهانت اوله موقعی ک خواشتم بخرم فروشنده ب من گفت بخر این بازی باعث شده خیلیا قاتل بشن بخرش ازش ب عنوانه تبلیغ استفاده کرد ولی من خودم ک بازیش کردم ب جز مراحله اول دیگه خشونته ان چنانی ندیدم ک اونجور باشه ک ادم شاخ در بیاره تو خیلی از فیلمای قبلش هزار برابر بود
کی اینجا از ۲۰۲۱ :laugh: آقای بابایی مقاله شما نزدیک یک سال بیش خواندم اصلا فکر نمی کرد یک روزی بیام یک کامنت بزارم :yes: