مرثیه ای برای یک رویا…| پیش نمایش بازی NieR: Automata
ماشینی شدن و انجام تمام کارهای بشر توسط ماشین ها رویایی است که از قدیم وجود داشته و کم کم نیز دارد کاملا تعبیر می شود، اما اگر این گونه شود، ایا سال ها بعد بر مزار این رویا نشسته ایم و برای آن مرثبه می خوانیم؟ مرثیه نابودی توسط هوش خودمان، مرثیه “خودم کردم که لعنت برخودم باد.” بله این طور به نظر می رسد. لااقل تا جایی که ما فکر می کنیم و دیده ایم، در صورت رخ دادن چنین اتفاقی، باید مرثیه که هیچ، فاتحه خود را نیز بخوانیم! اما و فقط اما اگر اتفاق بیافتد. قبلا محال بود حتی بگوییم اگر رخ دهد، زیرا برایمان محال می نمود، ولی اکنون به ارامی و زیر لب با ترس و لرز می گوییم اگر اتفاق بیافتد. یعنی به ان شانس می دهیم، هر چند بسیار اندک. همه چیز در حد یک سوال است. سوال هایی بی جواب که دلمان می خواهد جواب آن ها را بدانیم. سرانجام روزی اتفاق خواهد افتاد؟… بالاخره دنیا آن روز را خواهید دید؟… ما روزی به ماشین ها به مشکل خواهیم خورد و با ساخته های ذهن خلاق و دستان توانمند خود درگیر خواهیم شد؟ آن قدر آن ها را باهوش می کنیم که سرانجام از خودمان نیز باهوش تر می شوند و سرنوشتمان را با نابودی رقم می زنند؟ دیگر دارد کم کم باورم می شود که آن روز خواهد رسید. به هر سمت و سویی که نگاه می کنیم، بازی هایی که ساخته می شوند، فیلم هایی که خلق می شوند، اخبار های تکنولوژی که پخش می شوند، همه و همه این را می گویند که شاید چنین روزی خیلی هم نشدنی نباشد و شاید روزی هوش مصنوعی بر هوش طبیعی غلبه کند و فائق آید.
انوع و اقسام بازی ها و فیلم ها و … را می بینیم که به موضوع روزی می پردازند که ماشین ها بر انسان ها پیروز شده اند، روزی که در هیچ کدام از این ساخته ها روز خوبی نیست (یه روز خوب نمیاد!). حتی برخی عناوین مثل Horizon Zero Dawn پا را فراتر می گذارند و دنیا و تمدنی عصر حجر گونه را قرن ها بعد از انقلاب ماشین ها و در دست گرفتن حکومت مطلق توسط آن ها نشان می دهند که گویی همه چیز چرخیده و به نقطه صفر رسیده است. شاید دنیاهای این بازی ها و فیلم ها با هم فرق داشته بشند، داستان های آنها متفاوت باشند، مبارزات آن ها به نوعی منحصر به فرد باشد اما یک چیز ثابت است، “نبرد معدود انسان های باقیمانده با ماشین ها برای جلوگیری از انقراض نسل بشر”. انسان میل وحشتناکی به بقا دارد و تابع انسانیت به طور عجیبی به سمت بقا میل می کند، وقتی پای جانمان وسط می آید کارهایی می کنیم که محال است در حالت عادی حتی به آن ها فکر کنیم، وقتی پای مرگ و زندگی ما در میان است قدرتمان چند برابر می شود و چنان می جنگیم که تا به حال سابقه نداشته است و حتی از خودمان انتظار چنین نیرویی را نیز نداشته ایم اما میل به زندگی آن را در وجودمان بیدار می کند.
اگر به خاطر داشته باشد در مقاله “تکنولوژی، پلکان ترقی یا آوای اضمحلال بشر؟ | نقد و بررسی Deus Ex: Mankind Divided” کاملا در مورد پیشرفت تکنولوژی و ضرباتی که می تواند به انسان وارد کند و ترس هایی که که ما انسان ها از آن داریم صحبت کردیم و به صورت خلاصه جنبه های مختلفی از آن را شکافتیم. بد نیست تا نگاهی به آن مطلب انداخته و از آن جا که در بازی مورد نظر ما در این مقاله نیز به نوعی شاهد مبارزه انسان ها و ربات ها هستیم (هر چند با دیدی کاملا متفاوت)، صحبت در این مورد خالی از لطف نخواهد بود. “اگر ۳۰ سال قبل به کسی می گفتند در چند دهه آینده شاهد مواردی مثل واقعیت مجازی و قرار گرفتن خود بازیباز در دنیای بازی خواهیم بود یا کیفیتی به اندازه نسل هشتم در بازی های رایانه ای وجود خواهد داشت یا مثلا مقداری از پیشرفتهای تکنولوژی در سال های اخیر را به وی وعده می دادیم قطعا باور نمی کرد و شاید دم از دیوانه بودن ما میزد. اما اکنون سالها گذشته است واگر کسی در حال حاضر به ما بگوید تا ۳۰ سال آینده رباتهای کاملا مانند انسان در جوامع زندگی خواهند کرد (مانند بازی Detroit: Become Human) دیگر نمی گوییم محال است زیرا تکنولوژی و سرعت پیشرفت و قدرت آن را باور کردهایم. حتی شاید از آن بترسیم.
وقتی ذهن جامعه درگیر یک موضوع است قطعا کارگردانان و فیلم سازان و .. نیز که عضوی از همین جوامع هستند این موارد ذهنشان را در گیر می کند و فیلمنامه نویسان این موضوع را در ذهن خود می پرورانند و سعی می کنند تا آن را در آینده برانداز کنند تا ببینند اگر چنین اتفاقی بیافتد، ۲۰ سال بعد از آن زندگی چگونه خواهد بود. این طور است. قطعا نمی تواند غیر از این باشد. پس فکر می کنید دلیل ساخت این همه بازی و فیلم که بر محوریت موضوع “گرفتن گریبان بشر توسط تکنولوژی که خود تولید کرده است” یا “هوش های مصنوعی غیر قابل کنترل بشر” قرار دارند چیست؟ دلیل آن همان طور که در چند سطر بالاتر خدمت شما عرض کردم باز می گردد به این که ذهن مردم و جامعه با این موضوع درگیر است و دوست دارند تا ببینند اگر این موارد اتفاق بیافتند زندگی انسان ها چه می شود. ذهن کنجکاو بشر میخواهد کنکاش کند و بفهمد که اگر این موارد به وقوع بپیوندند چه بر سر حوامع انسانی رخ خواهد داد و به همین دلیل هم مدام احتمالات مختلف این وقایع را در قالب فیلم ها و بازی های مختلف مطرح می کند تا ذهن کنجکاو و درگیر خود را تسلی بخشد.
معمولا هم اگر دقت کرده باشید می بینید که این قبیل موضوعات همیشه در باره موارد منفی هستند و مثلا کسی نمی آید بررسی کند که اگر فلان اتفاق خیلی خوب در آینده رخ دهد زندگی انسان ها چه می شود؟ بلکه همواره این مطرح می شود که اگر فلان بلا بر سر انسانها بیاید آنها چه می کنند. می دانید چرا؟ چون از آنها می ترسیم. انسان وقتی می ترسد شروع به گمانه زنی می کند که اگر فلان اتفاق بیافتد چه می شود؟ چقدر احتمال رهایی داریم؟ چقدر احتمال دارد نابود شویم؟ آیا می توان امیدوار بود؟ انسان به همه این ها می پردازذ تا در این میان کورسوی امیدی برای خود پیدا کند و به خود آرامش بدهد. یکی از همین موضوعات که در سالهای اخیر زیاد آن را می بینیم و به ان پرداخته می شود مسئله ازتقا یافتن فیزیکی و حتی ذهنی انسان ها به وسیله تکنواوژی است که از زیر شاخه های همان موضوع “جنگ تکنولوژی در برابر انسان” است و بسیار ذهن ها را به خود درگیر کرده است که اگر تعدادی از انسان ها و مثلا نیروهای نظامی و ارتشی ازتقا یابند و دستکاری شوند و ابر سربازها و … خلق شوند چه رخ خواهد داد.
شاید در ابتدا به عنوان نیت دفاع از کشور و … مطرح شوند اما در نهایت صدمات جبران ناپذیری به جامعه و شاکله خانواده ها خواهد زد. به هر حال همان ابر سربازها باید با تمام مشکلاتی که ناشی از دستکاری شدن و ارتقا یافتن فیزیکی و ذهنی به آن دچار شده اند به خانواده خود بر گردند و در میان مردم عادی زندگی کنند. آیا دیگر کسی به آن ها به چشم یک انسان نگاه خواهد کرد یا یک ماشین؟ ایا آنها می توانند دوباره آغوش گرم خانواده خود را داشته باشند؟ هزاران اما و اگر دیگر نیز مطرح است که اگر بخواهیم خودمان را گول نزنیم می دانیم که جواب آنها همه منفی است و این قبیل موارد به پایان های خوشی ختم نخواهند شد. در این مطلب قصد داریم تا به بیان اطلاعاتی که تاکنون از یکی از عناوین زیبای این روزها منتشر شده است بپردازیم و با هم شانس موفقیت یا شکست این بازی را که NieR: Automata نام دارد بر اساس اطلاعات ان، بررسی نماییم. پس پیشنهاد می کنم که در ادامه با بنده و وبسایت تحلیلی خبری گیمفا با مطلب “پیش نمایش NieR: Automata” همراه شوید.
بازی اصلی NieR را بسیار دوست داشتم. عنوانی که مطمئن هستم اکثریبت شما و شاید بیش از ۹۵ درصد از شما عزیزان قبلا و پیش از معرفی NieR: Automata حتی نمی دانسته اید که عنوانی دیگر از این سری نیز وجود داشته است هر چند که ناشر آن کمپانی خوشنام اسکوئر انیکس باشد. از آن جایی که کمتر عنوان نقش آفرینی تاکنون و در طی این سال ها از زیر دستم در رفته است، عنوان NieR را نیز خیلی زود و در همان نسل هفتم و زمان انتشار آن کشف کردم و قصد تجربه آن را کردم. شخصیت اصلی بازی بسیار خوش تیپ و جذاب بود. مردی با چهره ای بسیار مصمم و موهایی بلند و تماما سفید رنگ که نگاهی قدرتمند داشت و نام او امیل بود. با شروع بازی در یافتم که NieR یک نقش آفرینی خاص است و درست است که بسیاری از المان های ثابت و همیشگی نقش افرینی های غربی و گاها ژاپنی را در خود داشت اما اتمسفر و شخصیت های آن و غم عجیبی که در دنیای آن وجود داشت NieR را از هر عنوان دیگری متمایز می کرد.
بازی ضعف هایی داشت اما به هیچ عنوان باعث نمی شد تا آن را تبدیل به یک بازی ضعیف کنند و به واقع تجربه آن، یک تجربه لذت بخش برای من محسوب می شد که شبیه به هیچ عنوان دیگری نبود. NieR در حقبقت یک عنوان فرعی یا اسپین آف از سری عناوین Drakengard بود و پایان پنجم بازی اول این فرنچایز را دنبال می کرد. این عنوان توسط استودیو Cavia ساخته و در سال ۲۰۱۰ میلادی توسط کمپانی خوش نام اسکوئر انیکس برای کنسول های نسل هفتمی ایکس باکس ۳۶۰ و پلی استیشن ۳ منتشر گردید و امتیازاتی مثل ۷/۱۰ را از وبسایت آی جی ان دریافت کرد و متای ان بازی نیز در همین حدود بود. نمرات خبر از یک بازی خوب می دادند، نه بیشتر و نه کمتر. اما کسانی که آن را تجربه کردند بی شک لذت بیشتری از حد یک بازی با نمره ۷ بردند زیرا این بازی تم بسیار عجیبی داشت و سکوت غمناکی که در دنیای آن جریان داشت شما را جذب خود می کرد و شخصیت اصلی بازی نیز برای بازیباز جذابیت داشت چه از لحاظ ظاهری و چه از نظر اهدافی که دنبال می کرد. موسیقی متن این عنوان نیز عالی بود و کاملا با جو آن هم خوانی داشت. حال پس از چندین سال، داریم به زمان عرضه نسخه دیگری از سری NieR نزدیک می شویم و بدون شک طرفداران این سری و همینطور Drakengard امید زیادی به آن دارند. امیدی که امیدواریم محقق گردد.
البته که داشتن این امید و خوش بینی بی دلیل نیز نیست، زیرا که یکی از زیباترین عناوینی که در چند ماه گذشته با توجه به ویدئوها و اطلاعات مختلفی که از آن منتشر شده است، نوید عنوانی بسیار زیبا را داده است و طرفداران زیادی را نیز پیدا کرده، بازی NieR: Automata است که اتفاقا به نوعی به مسئله جنگ با ربات ها می پردازد، اما با روش خاص خود و از زاویه دید خاص سازندگان این عنوان. اگر یک کلمه را با توجه به دیده های خود از این عنوان بخواهیم بیان کنیم به عقیده من آن یک واژه، “خاص” خواهد بود. NieR: Automata از هر جهت بازی خاصی است. اتمسفر و شخصیت های آن و طراحی آن ها فریاد می زند که من یک بازی منحصر به فرد هستم و مانند من را ندیده اید. Nier: Automata نخستین بار در کنفرانس خبری Square Enix در نمایشگاه Electronic Entertainment Expo یا همان E3 سال ۲۰۱۵ معرفی گردید با عنوان پروژه جدید NieR. نام اصلی بازی به دلیل این که می توانست حاوی نشانه هایی از زمینه اصلی و پلات داستانی بازی باشد رسما در زمان معرفی اعلام نشد.
در زمان معرفی بازی بر طبق گفته سازندگان، تنها چیزی حدود ۱۰ درصد از ساخت بازی به اتمام رسیده بوده است. در مراسم هفته گیم پاریس Paris Games Week در سال ۲۰۱۵ بود که نام اصلی بازی به همراه تریلر گیم پلی و سال عرضه آن به طور رسمی اعلام گردید. در ابتدا قرار بود تا بازی در نوامبر سال ۲۰۱۶ منتشر گردد اما اسکوئر انیکس به دلیل نگرانی از موفقیت تجاری بازی با توجه به بازی هایی که در ان زمان عرضه می شوند، انتشار بازی را با تاخیر مواجه کرد و این زمان اضافی به سازندگان فرصت داد تا هر چه بیشتر کیفیت بازی را بالا ببرند، آن را کاملا پولیش کرده و همچنین گیم پلی بازی را تا حد ممکن بالانس نمایند. همچنین بعد از مدتی مشخص گردید که بازی علاوه بر نسخه پلی استیشن ۴، دارای نسخه رایانه های شخصی در استیم نیز خواهد بود که البته تنها به صورت دیجیتالی می باشد.
روند تولید NieR: Automata در سال ۲۰۱۴ کلید خورد، زمانی که خالق این سری یعنی Taro Yoko، تهیه کننده آن بعنی Yosuke Saito, و آهنگساز سری Keiichi Okabe، به نقش های خود بازگشتند. Atsushi Inaba به عنوان co-producer برای Platinum Games کار می کند و هنرمند Square Enix یعنی اقای Akihiko Yoshida طراحی شخصیت های اصلی بازی را بر عهده دارد. از ابتدای این پروژه، هدف آن بود که یک عنوان کاملا جدید بسیارند در حالی که روح سری NieR کاملا در آن جریان داشته و مشخص باشد. آن ها قصد داشتند تا اکشن و مبارزات بازی را نسبت به نسخه اصلی بسیار بهبود بخشند و ایرادات گیم پلی عنوان اصلی را در این نسخه شاهد نباشیم. به همبن دلیل نیز انتخاب پلاتینیوم گیمز که یکی از برترین اکشن سازان و هگ اند اسلش سازان در دنیا است، انتخاب بسیار خوبی در راستای بهبود مبارزات بازی به نظر می رسید. از آن جا که این پروژه کاملا برای سازندگان بازی جدید بود، به گفته خود آنها در روند ساخت دنیای بزرگ بازی و المان هایی که برای آن ها جدید بوده است با چالش های زیادی روبرو شده اند که آن ها را از سر گذرانیده اند.
NieR: Automata به مانند عنوان اصلی یک بازی اکشن نقش آفرینی است که توسط Platinum Games در حال ساخت است و به وسیله کمپانی اسکوئر انیکس نیز منتشر خواهد شد. این عنوان بر روی پلتفرم های پلی استیشن ۴ و رایانه های شخصی عرضه خواهد شد. بازی در همان دنیای بازی اصلی این سری اتفاق می افتاد که خود بخشی از دنیا و در واقع اسپین آف سری Drakengard است. در NieR: Automata شاهد نبردی سخت و مرگبار بین ماشین ها (که توسط گروهی مهاجم از دنیای دیگر ساخته شده اند) و بازمانده های جوامع انسانی هستیم. داستان این بازی، مبارزات ربات آندروید combat android) 2B)، هم تیمی او ۹S و obsolete prototype) A2) را دنبال می کند. همان طور که مشاهده می کنید و در ابتدای مقاله نیز خدمت شما عزیزان عرض کردم، داستان این عنوان نیز کاملا زاده درگیری ذهن نویسندگان آن با موضوع “چه می شود اگر…” است که در نهایت به “نبرد معدود انسان های باقیمانده با ماشین ها برای جلوگیری از انقراض نسل بشر” ختم شده است. انسان ها همیشه می جنگند، تا لحظه آخر و تا آخرین قطزه خون. اما این بار و در NieR: Automata خود انسان ها نیز به وسیله ربات ها می جنگند زیرا نبرد کاملا نابرابر است.
NieR: Automata همان تم آخرالزمانی و post-apocalyptic بازی NieR را با خود به همراه دارد و در واقع این عنوان در ادامه پایان پنجم بازی اصلی رخ می دهد و سازندگان برای بیان داستان NieR: Automata، پنجمین پایان بازی اصلی را انتخاب کرده اند و به عنوان مرجع قرار داده اند. در عین این که NieR: Automata همان اتمسفر تاریک و غمزده سری Drakengard و داستان گویی چند شاخه آن را دنبال می کند ولی هیچ گونه ارتباط داستان گویی مستقیمی بین NieR: Automata و هیچ عنوان دیگری در این سری وجود ندارد. بازی در زمان نامعلومی بعد از وقایع بازی اصلی رخ می دهد و همانطور که قبلا اشاره شد جول محور مبارزه بین بازماندگان انسان ها و ارتش ماشینی ساخته شده توسط مهاجمانی از دنیای دیگر، می چرخد. حملات شدید اولیه بیگانگان انسان ها را مجبور کرده است تا به ماه نقل مکان کنند. انسان ها از این منظقه، ربات هایی مبارز که به طور کلی به ان ها “YoRHa” گفته می شود را به زمین می فرستند تا با مهاجمان در این جنگ تحمیلی مبارزه نمایند. این نوع از ربات ها با این که گفته می شود کاملا عاری از احساس هستند و حتی نام واقعی هم ندارند، اما به وضوح هر کدام شخصیتی خاص دارند و رفتارهایی که آن ها را از دیگر همراهانشان ممایز می سازد و حالتی انسانی تر به آن ها می دهد. YoRHa ها از محلی به نام Bunker فرمان می گیرند که پایگاهی است در یک اربیت بالاتر از زمین برای سازماندهی مبارزه با ماشین های مهاجم و مقاومت در برابر آن ها.
پروتاگونیست اصلی بازی YoRHa No. 2 Model B یا به اختصار “۲B” نام دارد که یک اندروید YoRHa مدل مونث است و مدل رفتاری اصلی آن ها خونسرد و کاملا متمرکز بودن است. وی توسط YoRHa No. 9 Model S یا همان “۹S” که یک اندروید مختص شناسایی است و نسبت به تمامی مدل های دیگر واکنش های احساسی بیشتری را از خود نشان می دهد، همراهی می شود و هر دو توسط YoRHa Model A No. 2 یا همان “A2” که یک آندروید پروتوتایپ منسوخ شده از رده ۲B ها می باشد، محافظت می شوند که شخصیتی بسیار کم حرف دارد و همیشه ترجیح می دهد تا به تنهایی عمل کند. شخصیت های دیگری نیز در بازی حضور دارند مانند فرمانده گروه که یک آندروید فرماندهی در مرکز Bunker است، Adam and Eve که دو برادر هستند با انگیزه های نامعلوم، Pascal که ماشینی است با تمایل بسیار زیاد به صلح و مخالف درگیری و جنگ، Devola و Popola که اندروید هایی هستند که گروه مقاومت را یاری می کنند، شخصیت اصلی و پروتاگونیست بازی اصلی NieR یعنی Emil که در طول سال ها حافظه اش را از دست داده است، اندرویدهای اجرایی مختلف و همین طور پادهایی که واحدهای YoRHa را در مبارزات یاری می کنند و به نوعی نقش حمایتی در مبارزات و واسطه ارتباطی بین مرکز Bunker و واحدهای YoRHa را دارا هستند. همچنبین دیگر شخصیت هایی هم از بازی اصلی NieR و عنوان Drakengard 3 نیز حضور دارند.
Nier: Automata کاملا حس و حال یک بازی کلاسیک Platinum Games را دارد و در واقع می توان گفت هم شبیه به بازی قبلی خود است و هم شبیه نیست. از نظر تم تاریک بازی و دنیایی آزاد که با پیشرفت داستان بازی، باز می شود و طراح شخصیت ها و سازنده موسیقی یکسان با عنوان اصلی، Nier: Automata کاملا شبیه به نسخه قبلی خود است اما آن چه باعث تفاوت اصلی مخصوصا در گیم پلی آن می شود تفاوت در هسته اصلی بازی است. این عنوان توسط Platinum Games در حال ساخت است، استودیویی که بیشتر از همه برای ساخت عناوین اکشن فوق العاده عالی شناخته می شود و کاملا مشخص است که Nier: Automata نیز در این زمینه نامید کننده نخواهد بود. Takahisa Taura طراح ارشد Platinum در این مورد گفته است که Nier: Automata توسط نسل جوان تر این استودیو ساخته شده است، یعنی تیمی از طراحان جدید که شدیدا قصد دارند توانایی و کیفیت خود را با ساخت این عنوان ثابت نمایند. تیم قدیمی و اصلی این استودیو تمرکز اصلی خود را بر روی Scalebound گذاشته اند و Taura و تیمش بر روی Nier: Automata متمرکز هستند.
NieR: Automata در یک کلام، یک اکشن نقش آفرینی با مبارزات سریع است که در دنیایی آزاد اتفاق می افتد. بازیبازان در طی مسیر بازی کنترل چند شخصیت مختلف را به دست می گیرند. به مانند تمامی بازی های این سبک شما در بازی توانایی چرخاندن دوربین بازی را به صورت ۳۶۰ درجه دارا هستید. همان طور که تاکنون در ویدئوهای بازی مشخص بوده و سازندگان بازی نیز به آن اشاره کرده اند، بازی دارای مبارزات اکشن سریعی است، اما آن ها المان های نقش آفرینی را نیز به بازی افزوده و همین طور مکانیک های عنوان اصلی NieR را نیز کاملا در مبارزات بازی و گیم پلی آن حفظ کرده اند. در مجموع وقتی گیم پلی بازی را با نسخه اصلی مقایسه می کنیم مشاهده می شود که با وجود اضافه شدن مکانیک ها و المان های جدید، کاملا استایل خاص مبارزات بازی قبلی هنوز هم در NieR: Automata حفظ شده است، همان طور که سازندگان نیز اعلام کرده اند از ابتدا چنین هدفی را دنبال می کرده اند. مبارزات اغلب حول محور سلاح های Melee و مباررات نزدیک می چرخند اما برخی مکانیک های سبک شوتر و مباررزات از راه دور نیز در بازی قرار دارند. به مانند عناوین Drakengard و بازی اصلی NieR، هر سلاحی که در گوشه و کنار دنیای بازی پیدا می کنید، یک داستان منحصر به فرد و جالب را با خود به همراه دارد.
بسیاری از افرادی که موفق شده اند تا نسخه هایی دمو از این عنوان را تجربه نمایند در اولین مورد، به این اشاره کرده اند که مبارزات بازی بسیار یادآور Bayonetta است. مبارزات کاملا روان و سیال هستند و تغییر بین سلاح ها و حملات بسیار خوش دست و آسان است. مبارزات بسیار سریع است و گویی که در میان دشمن در حال رقصیدن هستید. ۲B می تواند بپرد، سریعا حرکت کند و جاخالی دهد تا از حملات در امان بماند، حملات سبک و سنگین اجرا نماید. جاخالی دادن به موقع از حمله دشمنان به شما فرصتی را می دهد برای اجرای حمله ای خاص و بسیار کشنده تر. شما می توانید بین دو ست از سلاح ها انتخاب کنید و در مبارزات آن ها را سریعا تغییر دهید. یکی از ست ها شامل یک شمشیر بزرگ و یک کاتانا است و دیگری شامل یک کاتانا و یک جفت دستکش قدرتمند که بسیار مناسب مبارزات نزدیک است. ۲B و ۹S هر دو پادهایی دارند، ربات هایی کوچک که به دور آنها می چرخند و هنگام مبارزات می توانند کارهایی از قبیل ظاهر شدن در نقش turrets و یا شلیک توپ هایی از انرژی را برای کمک به شما انجام دهند. آنها می توانند به صورت خودکار عمل کنند و یا خودتان کنترلشان را در دست بگیرید و شلیک کنید. تمامی این کارها را در زمانی بسیار کوتاه و حتی در روی هوا نیز می توانید انجام دهید که این بسیار حباتی است زیرا دشمنان شما اغلب بسیار سریع حرکت می کنند و شما نیز مجبورید همین کار را بکنید. مبارزات بازی به طور کامل یاد آور مبارزات روان و لذتبخشی مانند Bayonetta و یا DMC هستند که این بسیار لذتبخش و راضی کننده است. مبارزاتی سریع با اجرای فنون پشت سر هم و ساختن زنجیره ای از حملات مختلف و بالا و پایین بردن دشمنان بخت برگشته به زمین و آسمان طی اجرای این فنون.
در بخش موسیقی بازی نیز نام هایی آشنا برای طرفداران این سری و Drakengard به چشم می خورد. اقای Keiichi Okabe که ساخت موسیقی هر دو بازی Nier و Drakengard 3 را برعهده داشته است باز هم با استودیوی خود یعنی band Monaca بازگشته است تا به همراه Keigo Hoashi موسیقی های عنوان NieR: Automata را ساخته و تنظیم نمایند. موسیقی های بازی با این که حال و هوای اشنایی دارند اما در زمینه های مختلف نسبت به عنوان قبلی تفاوت دارند و تم های جدیدی را در قطعات موسیقی این عنوان شاهد هستیم که نسبت به موسیقی بازی اصلی مقداری مکانیکی تر و خشن تر هستند و بیشتر از المان های محیطی در آن استفاده شده است که البته این مکانیکی تر شدن به توجه به حضور ربات ها و ماشین ها در بازی و در نقش های اصلی، بسیار طبیعی و هوشمندانه به نظر می رسد. موسیقی بازی بسته به شرایطی که بازی در آن قرار دارد تغییر می کند و هم شاهد قطعاتی سنگین تر و هم شنوای موسیقی هایی ملایم تر در بازی هستیم که تنوع خوبی به آن می بخشد. باید دید که در نسخه نهایی بازی ایا موسیقی بازی موفق شده است تا در کل روند بازی تاثیر گذار باشد و در ذات وجودی بازی حل شود یا خیر. البته با توجه به موسیقی هایی که تاکنون در ویدئوهای بازی شنیده ایم به نظر می رسد احتمال موفقیت آن بسیار بیشتر باشد.
NieR: Automata بازی بسیار زیبا و خاصی به نظر می رسد. شاید این عنوان، جزو بازی های همه پسند نباشد به خاظر اتمسفر خاصی که دارد اما قطعا و بدون هیچ شکی برای طرفداران بازی قبلی NieR و Drakengard یک عنوان فوق العاده جذاب خواهد بود و همین طور طرفداران عناوین اکشن نقش آفرینی نیز می توانند از این بازی لذت ببرند و یک تجربه خاص را به کارنامه عناوین خود اضافه نمایند. NieR: Automata از آن عناوینی نیست که هر ماه و هر سال پشت سر هم بازی مثل ان منتشر گردد و می تواند یک تجربه کاملا منحضر به فرد برای بازیبازان باشد. از زمانی که بازی معرفی گردید تا کنون که مدت زیاد می گذرد، با هر ویدئو و هر اطلاعاتی که از این بازی منتشر گردید طرفداران آن بیشتر و بیشتر شدند زیرا که هر کدام از آن ها نوید یک عنوان جذاب و موفق را به ما داده اند که می تواند ساعت ها ما را سرگرم کرده و طعم لذت ناب یک نقش آفرینی اکشن سریع و پرهیجان را به ما بچشاند.
با این که هیچ گاه و تحت هیچ شرایطی تا زمانی که خود، کنترل یک بازی را در دست نگیریم و تجربه کنیم نمیتوان با قطعیت از موفقیت یا شکست آن صحبت کرد، اما به هر حال با توجه به شواهد و قرائن و اطلاعاتی که از یک عنوان منتشر می شود می توان حدس زد که احتمال موفقیت بازی بیشتر است با شکست آن. بدون شک NieR: Automata عنوانی است که احتمال و شانس موفق شدن آن و انتشار یک بازی بسیار زیبا و خاص، بسیار بسیار بیشتر از این است که نهایتا شاهد یک عنوان بی کیفیت و ضعیف باشیم و نگاهی یه عنوان قبلی این سری و عنوان Drakengard 3 به ما نشان می دهد که می توانیم تا حد زیاد به یک تجربه شیرین و لذتبخش امیدوار باشیم. مخصوصا با قرار گرفتن تیمی خوشنام به نام پلاتینیوم گیمز با کوله باری تجربه در ساخت اکشن های بی نظیر و بهبودهایی که در جهت رفع مشکلات قبلی بازی اصلی NieR انجام گرفته است. امیدوار هستیم که در نهایت و در تاریخ ۲۳ فبریه ۲۰۱۷ که بازی برای رایانه های شخصی و پلی استیشن ۴ منتشر خواهد شد، مشاهده کنیم که تمام انتظارات ما جامه عمل پوشانده شده و شاهد یک عنوان فوق العاده عالی و جذاب به نام NieR: Automata باشیم که ما و دیگر طرفداران آن را در سراسر دنیا ذوق زده نماید. چه چیزی بهتر از یک عنوان اکشن نقش آفرینی خاص با دنیایی فوق العاده زیبا و اتمسفری گیرا؟ شاید داستان بازی و تم غمگینی که در آن حاکم است به مانند مرثیه ای برای رویای خوشبختی بشر باشد اما امیدواریم سرنوشت بازی به مانند مرثبه ای برای رویای موفقیت بازی نباشد و در مورد NieR: Automata رویایی صادقه تعبیر شود.
پر بحثترینها
- اینترگلکتیک، کانکورد، ناتی داگ؛ در اتاق فکر سونی چه میگذرد؟
- گزارش: طراحی سختافزار پلی استیشن ۶ برخلاف نسل بعدی ایکس باکس، به پایان رسید
- حساب توییتر پلی استیشن باعث ترند شدن دوباره Bloodborne Remake شده است
- یوشیدا: Horizon Forbidden West در حد انتظارم نفروخت
- یوشیدا: اگر خواهان بازی های انحصاری جدید PS5 هستید، بهتر است از ریمسترها حمایت کنید
- شایعه: اطلاعات فاش شده از GTA 6 توسط کاربری که ادعا میکند چندین ساعت از گیمپلی را دیده است
نظرات
آقا سعید خسته نباشید مثل همیشه عالی زیاد از این بازی خوشم نمیومد اما رفته رفته دارم بهش علاقه مند میشم طراحی شخصیتا و مخصوصا لباس شخصیت اصلی فوق العادست 😀 😀
درود بر شما. خیلی از لطف همیشگیتون ممنونم. سلامت باشید. بله به نظر من هم بازی قشنگیه و پتانسیل خوبی برای موفقیت داره و انشالله که موفق هم بشه. باز هم تشکر از شما
سلام آقا سعید دستتون درد نکنه با این مقاله هایپم چند برابر شد :-))
سوال : آواتارتون عکس خودتونه ؟؟؟؟ 😯
البته یه وخ قصد فضولی نداشتم
سلام به علی عزیز. خیلی ممنون که خوندید مقاله رو. متشکرم.
بله علی جان عکس خودمه مال دیروزه. اختیار دارید فضولی چیه. شما دوستای خوب و برادرای من هستید.
خیلی خیلی از شما ممنونم
تا الان فکر میکردم مقاله ها و اخلاقتون عالی هست ولی مثل اینکه خوشتیپ هم هستین 😉 😉
_______________________________________________________
امیدوارم بازم همه ازمقاله های خوبتون لذت ببرن :-)) 🙂
خیلی متشکرم علی جان. سلامت باشید.
شما همیشه به من لطف داشتی و داری. شرمنده ام میکنی واقعا. چشماتون خوب می بینه. واقعا هر چقدر براتون بنویسم کمه بازم.
انشالله لایق این همه لطف باشم و مقالات خوبی بتونم براتون بنویسم علی جان. بازم ممنون.
متال گیر رایزینگ که برای نسل ۸ نیومد :-((
بلکی این بتونه برام جای گزین خوبی باشه 🙁
این بازی چرت و پرته.مفت نمی ارزه.
بسیار عالی بود آقای آقابابایی. اینبازی هیاهو به مرتب کمتری نسبت به خیلیهای دیگه داره ولی جداً پتانسیل اینو داره که بتونه همه رو غافلگیر کنه
سلام به پوریای عزیز. خیلی متشکرم ازت پوریا جان. لطف داری.
بله دقیقا همینطوره که میگی. امیدوارم این طور بشه
مقدمه مقالتون منو یاد فیلم I, Robot (2004) انداخت……
نسخه قبلی این بازی اخراش دیگه خسته کننده میشد… امیدوارم سازندگان این بازی الویتشون فقط گرافیک نباشه
(خط داستانی بازی ها تو نسل هشتم ضعیف شده)
عالی بود آقا سعید و اینکه منتظر نقد های بعدیتون هستیم…..
درود بر شما مهدی جان. خوشحالم که راضی بودین از مقاله. باهاتون موافق هستم در مورد اخر بازی قبلی و این به خاطر گیم پلیش بود به نظر من که این نسخه به نظر من اصلاح شده در این مورد.
چشم حتما در خدمت شما هستم.
عالی بود سعید جان، خسته نباشی :yes: :yes: بازی چالبی به نظر میاد و امکان موفقیتش هست، طراحی دشمنان هم خاص و شگفت انگیزه.
درود بر محمد عزیز. سلامت باشید. خیلی ممنونم از شما و لطف همیشگیت.
بله دقیقا همین طوره.
عاشق بازیشم
یکی از بازی های مورد انتظار من این بازیه بیش تر به خاطر تم خاص و داستان که وقتی اسم اسکوئر انیکس میاد یعنی یه داستان عالی و عمیق کنجکاوم ببینم واقعا چه سر انجامی انتظار این بازی می کشه . از همین الان میتونم اطمینان بدم با توجه به همکاری پلاتینیوم گیمز و اسکوئر انیکس بازی از لحاظ داستانی و گیم پلی بسیار عالیه که دو فاکتور اصلی برای سنجش یک بازی هم همین دو گزینست
دستتون درد نکنه آقای آقابابایی پیش نمایش جالبی بود.میشه یه روزی روزگاری برا رینبو سیکس سیج هم برید؟
درود بر شما. خیلی متشکرم ازتون حسین جان.
بله چشم. نوشتم توی لیست براتون.
واقعا متشکرم.
ممنون از شما اقای بابایی مقاله خیلی خوبی بود :inlove: :inlove: :inlove: :inlove:
بچه ها ما یه گروه بچه های گیمفا زدیم بیاین تو خوشحال میشیم اکثر بچه ها هم هستن برای ورود رو اسمم کلیک کنید
درود بر شما. خیلی از لطفتون متشکرم.
ممنون آقا سعید.چیزی که بیشتر از همه تو این بازی دوست دارم فضا و شخصیت های خاصشه.در کل پتانسیل خوبی داره و امیدوارم خوب از آب دربیاد.عکس پروفایل خفنتون هم مبارک
خیلی ممنون از شما کامیار جان. نظر لطف و محبت شماست. بله دقیقا فضای بازی فوق العاده هست.
والا عکس رو دیروز گرفتم گفتم یه تنوعی به آواتار بدم. خیلی ممنونم.
درود برشما عزیزان
اقای بابایی خیلی سپاس گذار از این که این بازی رو معرفی کردین تا حالا از این جور بازی ها بدم میومد ولی حالا این بازی با اون بازی ها فرق داره و گرافیک خوبی داره ممنون از شما و همچنیین تلاش شبانه روزی تیم گیمفا :yes: :yes:
در اخر اقای بابایی ژست عکست منو کشته :lying:
درود بر شما سعید عزیز. ازتون متشکرم که وقت ارزشمندتون رو میذارید و مقاله رو مطالعه می کنید. از لطفتون ممنونم و باور کنید همین خسته نباشید شما کل خستگی من و تیم گیمفا رو در میاره واقعا.
اختیار دارید سعید جان. مرسی ازتون