ورزش از نگاهی دیگر | معرفی و آشنایی با E-Sport
اگر به زمانهای قدیم نگاهی بیاندازیم، متوجه خواهیم شد که فعالیتهای بدنی که باعث پرورش جسم و آرامش روح انسان میشود را در عصر حاضر، ورزش مینامیم. اینچنین فعالیتهای بدنی از همان ابتدا بهمنظور سلامت جسم انسان پایهریزی شده است اما کمکم با اضافه شدن بحث رقابتی به آن حالا حتی یک پیادهروی ساده نیز توسط ما ورزش کردن قلمداد میشود.
صنعت بازیهای رایانهای از ابتدا مسلماً هدفی جز سرگرم کردن طرفداران خود نداشته است و در حال حاضر هم اگر سیاستهای پول پرستانه شرکتهای بازیسازی را کنار بگذاریم هرساله شاهد ساخت عناوینی مختلف با ایدههایی جدید هستیم که هدفی جز رضایت خاطر بازیکنان ندارند. کمکم سازندگان به این موضوع پی بردند که بازیهای چندنفره میتواند باعث فروش و محبوبیت بیشتر عنوان آنان شود؛ در کنار این نکته رقابت بین بازیکنان بیشتر میشود و میتوانند آنها را ساعتهای پشت کنسول یا رایانه میخکوب کنند. رقابت بین بازیکنان تا جایی پیش رفت که شکل حرفهای به خود گرفت و برگزاری مسابقات مختلف، تبدیل به محلی برای زورآزمایی این افراد در برابر هم شد. شاید ازاینجا بود که واژه Electronic Sport (ورزشهای الکترونیکی) کمکم بر سر زبانها افتاد.
ESport و پیدایش آن:
واژه ورزشهای الکترونیکی تعریف مشخص و مخصوص به خود ندارند و در یک توصیف جامعتر به تورنمنتها و مسابقاتی که در سطح کشوری یا جهانی با حضور بازیکنان حرفهای برگزار میشود و معمولاً در ابتدا آنها نام Esport قرار گرفته است؛ مثل مسابقات جهانی (Electronic Sports World Cup (ESWC که مهمترین تورنمنت بازی در سطح جهان است. برگزاری اولین تورنمنت بازیها رایانهای به سال ۱۹۷۲ برمیگردد یعنی حدود ۴۳ سال پیش و زمان پادشاهی کنسول بهیادماندنی آتاری؛ در دانشگاه معروف Stanford مسابقهای برگزار شد که در آن بازیکنان باید بیشترین امتیاز ممکن را در بازی Spacewar به دست میآورند. چند سال بعد خود شرکت آتاری دستبهکار شد و بزرگترین مسابقات ازنظر تعداد شرکتکننده را در ابتدا پیدایش ورزشهای الکترونیکی برگزار کرد.
سال ۱۹۸۰ میلادی مسابقهای تحت عنوان The Space Invaders Championship برگزار شد که نزدیک به ۱۰۰۰۰ نفر از سراسر ایالاتمتحده آمریکا را دورهم جمع کرد تا بهترین بهترینها انتخاب شود. شاید شروع زیاد جالب و بزرگی برای این صنعت نوپا نباشد، اما با تلفیق بازیهای رایانهای با اینترنت و تولد عناوین آنلاین بهیکباره ورزشهای الکترونیکی جهش بلندی برای رسیدن به بالاترین قلههای پیشرفت برمیدارد. سال ۱۹۸۸ عنوان Netrek که بهصورت آنلاین قابل تجربه بود عرضه شد و تا ۱۶ بازیکن در کنار هم میتوانستند این عنوان را تجربه کنند. درزمانی که نینتندو تقریباً بازار را در دست داشت صنعت نوپا ورزشهای الکترونیکی را از یاد نبرد و با برگزاری مسابقات بزرگی در سالهای ۱۹۹۰ و ۱۹۹۴ تحت عنوان Nintendo World Championships به پیشرفت آن کمک بسزایی کرد.
با شروع قرن ۲۱ میلادی ورزشهای الکترونیکی شروع به پیشرفت فوقالعادهای کرد که دلیل آن در کنار حرکت روبهجلو گرافیکی و گیم پلیهای بازیهای جدید اضافه شدن جوایز مالی ارزشمند به آنها بود حالا دیگر بهترین بودن در جهان برای حرفهایهای بازیهای رایانهای کافی نیست و آنها برای کسب یک جایزه ارزشمند باید حریفان را از سر راه برمیداشتند. در شروع این صده تنها ۱۰ سری تورنمنت را مشاهده خواهید کرد، درحالیکه در سال ۲۰۱۰ نزدیک به ۲۶۰ مسابقات مختلف در سرتاسر جهان برگزار شد. در همین سالها تورنمنتهای معروفی چون World Cyber Games ،Major League Gaming ،Electronic Sports World Cup کار خود را شروع کردند که در حال حاضر هم ازنظر میزان جوایز و وسعت برگزاری جز بهترینهای ورزشهای الکترونیکی هستند.
ورزشهای مهم جهان مثل فوتبال، بسکتبال و … همواره طرفداران خاص خود را دارد و به همین منظور معمولاً مسابقات از طریق کانالهای ورزشی برای آنها پخش میشود در ورزشهای الکترونیکی نیز در کنار پیشرفت روزافزون و همهجانبه مسابقات کانالهای اینترنتی تأسیس شد تا با تحت پوشش قرار دادن تورنمنتهای بازیهای رایانهای طرفداران را خوشحال کنند. کشور کره جنوبی با افتتاح ۲ شبکه به نامهای MBCGame و Ongamenet در سال ۲۰۰۰ برای بازیهای Starcraft و Warcraft3 بهنوعی سردم دار این نوع شبکهها بود. در حال حاضر شبکه اینترنتی Twitch یکی از پربینندهترین شبکههای موجود در فضای مجازی است که مسابقات مختلفی را به نمایش میگذارد که میلیونها بیننده نیز دارد.
(Electronic Sports World Cup (ESWC
بزرگترین مسابقات در سطح جهان که کار خود را رسماً از سال ۲۰۰۳ بهصورت (Local Area Network (LAN آغاز و در اولین دوره ۳۸۵ بازیکن حرفهای از ۳۷ کشور جهان را دورهم جمع نمود. کسب مقام اول این مسابقات در حال حاضر برای بهترین بازیکنان سرتاسر جهان والاترین مقام ممکن بهحساب میآید و در بازیهای مختلفی چون Counter Strike، Fifa ، PES و Trackmania به رقابت میپردازند. این تورنمنت بینالمللی در کشور فرانسه هرساله برگزار میشود ولی برای راهیابی به مسابقات اصلی ابتدا باید در نمایندگیهای ESWC در کشور یا قارههای مختلف با کسب رتبه برتر به مسابقات اصلی دعوت شوید.
(The International (DOTA2
این مسابقات که فقط مختص یک بازی و توسط شرکت Valve برگزار میشود را به جرات باید بزرگترین تورنمنت ازنظر میزان جایزه نقدی نام برد. مسابقاتی که در سال ۲۰۱۵ مبلغ قابل توجه ۱۸۰۰۰۰۰ دلار به کمک طرفداران این عنوان جمع آوری کرد و توانست یک رکورد به یاد ماندی را با شکست جایزه سال قبل خود ثبت کند. این مسابقات هرساله در بازی دوتا ۲ و شهر سیاتل آمریکا برگزاری میشود و از سال ۲۰۱۱ کار خود را آغاز نموده است. مدیران شرکت Valve هرساله به کمک فروش بلیتهای مجازی این مسابقات در بازی که Book نامیده میشود و برداشت ۲۵% فروش هر یک از آنها جایزه این رقابت را افزایش میدهند. تابهحال تیمهای معروفی چون Natus Vincere و Invictus Gaming ،Alliance ،Newbee ،Evil Geniuses فاتح این مسابقات بودهاند
ورزشهای الکترونیکی یک فرصت شغلی یا تلف کردن وقت؟
شاید هنگام پیدایش و برگزاری مسابقات در زمان ظهور این صنعت شرکتکنندگان دغدغه کسب درآمد و به دست آوردن جوایز مادی را نداشتند، اما کمکم با افزایش مسابقات و تعداد شرکتکنندگان آن، شرکتهای مختلفی که در حوزه بازیهای رایانههایی فعالیت میکردند کمکم برای جلب مشتریان خود که عموماً بازیکنان بازیهای رایانهای بودهاند به فکر حمایت از این صنعت افتادند تا در کنار تبلیغ برای خود به روند رو به رشد آن کمک بسزایی انجام دهند. در حال حاضر بازیکنان حرفهای سراسر جهان با شرکت در مسابقات کوچک و بزرگ بیشماری که در رشتهها و نقاط مختلف جهان برگزار میشود، سعی میکنند در کنار بهترین بودن جوایز آنها را نیز به دست آورند. شاید میزان درآمد ۱ ساله یک بازیکن حرفهای و سطح اول در حد یک بازیکن حرفهای فوتبال نباشد؛ اما اینگونه هم نیست که بتوان از مبالغ جوایز مسابقات E-Sport چشمپوشی کرد. برای مثال به لیستی که میزان درآمد بازیکنان حرفهای دوتا۲ در دو سه سال اخیر را نشان میدهد توجه کنید، خواهید دید که تقریباً در مقایسه با دیگر عناوین مسابقات جهانی از وضعیت عالی برخوردار هستند البته در حال حاضر هرسال بیش از دهها تورنمنت حرفهای و نیمهحرفهای با جوایزی از ۱۰۰۰تا چند صد دلار نیز برپا میشود که هرکدام فرصتی برای کسب درآمد بهحساب میآیند. در یک نگاه کلی اگر به فکر این هستید که بله در محله خودتان همه را بازی Call of شکست دادهاید و حالا میخواهید بهعنوان یک بازیکن حرفهای در سطح اول جهان خودی نشان دهید، باید کمی در تصمیم خود تجدیدنظر کنید؛ چراکه به این راحتیها هم نیست. پیدا کردن تیم، داشتن پشتیبان (Sponser)، تمرین مستمر و امکان سفر به کشورهای مختلف در هر زمان موانعی هست که در مقابل شما قرار دارد و متأسفانه بیشتر این شرایط در کشور ما بهآسانی قابلدسترسی نیست. اما در کشورهای دیگر با توجه بهراحتی مسافرت، کسب ویزا و همینطور تجربه حرفهای بیشتری که وجود دارد مطمئناً فرصتهای بهتری برای بازیکنان حرفهای شاغل در این صنعت میتوان مشاهده کرد. ولی وضعیت در این صنعت آنچنان هم رضایتبخش نیست بیشتر تیمهای بزرگ بهترین بازیکنان را گرد هم میآورند و همین عامل باعث میشود تیمهای نوپا با بازیکنان آیندهدار سریع جذب این تیمها شوند و از طرفی این نکته شاید بسیار درخشان به نظر برسد، اما چون یک پلیر سطح اول مانند ورزشکاران حرفهای حقوق ثابتی ندارد پس باید همیشه در بالاترین سطح ممکن ظاهر شود وگرنه بهراحتی با بازیکنان جوانتر عوض خواهد شد این نکته را هم در نظر بگیرید که دوره سن مطلوب برای این ورزش حداکثر ۱۰ سال یعنی از حدود ۱۶ تا ۲۶ سالگی است چراکه هر چه سن شما بالاتر رود به همان میزان عکسالعمل شما کندتر میشود، در یک جمله یا همیشه برنده باش یا بازنده شو به کناری برو!
E-Sport و وضعیت آن در ایران:
E-Sport مانند بازیسازی در کشور ما هنوز موردتوجه حمایت اصولی و همه جانبه واقع نشده است. مسابقات بازیهای رایانه معمولاً با هزینه شخصی افراد یا تأمین جوایز از ورودی در نظر گرفتهشده برای آنها، تأمین میشود و معمولاً ضعف اساسی در برگزاری، محل خواب و غذا و دیگر مسائل معمول دارند. تیمهای شرکتکننده بیشتر از قشر نوجوان و جوان تشکیلشدهاند که درآمد خاصی ندارند و تازه اگر هم بتوانند در مسابقات داخلی مقامی کسب کنند نه اسپانسری برای حمایت از آنها وجود دارد و می توانند با هزینه ای شخصی در مسابقات برون مرزی حضور یابند. در کنار تمام این کاستیها هرساله مسابقات انتخابی ESWC برگزار میشود که تابهحال برگزیدگان این مسابقه جز چند مورد و بهصورت خصوصی نتوانستهاند به خاطر مشکلات پیش رو به در تورنمنت اصلی حضور پیدا کنند. در کنار تمام این مشکلات نبود حمایت دستگاههای ناظر باعث شده این مسابقات بیشتر رنگ و بویی سرگرمکننده داشته باشند و نتوان نتیجهای حرفهای و درستی را شاهد باشیم چرا که استعداد های حاضر در این تورنمنت ها مورد حمایت قرار نمی گیرند.
آخرین نگاه به E-Sport:
اگر نگاهی دقیق به پیشرفت این چندساله ورزشهای الکترونیکی بیاندازیم مسلماً آن را یکی از آیندهدارترین صنعتهای زیرمجموعه صنعت بازیهای رایانهای خواهیم یافت، حمایت طرفداران و سازندگان، انتشار عناوین جدید با بخشهای چندنفره جذاب و متنوع و حضور بازیکنان حرفهای نسبت به سالهای اولیه پیدایش این مقوله، باعث شده تا آیندهای درخشان برای این صنعت دور از انتظار نباشد. ورزشهای الکترونیکی نهتنها میتواند خود را پیشرفت دهند بلکه بهواسطه برگزاری همین مسابقات بازیکنان کمکم سعی میکنند تا خود را حرفهایتر کنند تا بتوانند در کنار لذت بیشتر بازی با دوستان خود کمی سطح فکری و مهارتهای خود را پرورش دهند. در کنار تمام موارد بالا با حمایت بیشتر علاقهمندان به این صنعت و همینطور افزایش تعداد مسابقات برگزارشده مطمئناً روزی را خواهیم دید که در تمام سطوح چه غیرحرفهای و چه حرفهای شاهد برگزاری تورنمنتهای بزرگ باشیم. با این اوصاف نظر شما چیست؟ آیا ورزشهای الکترونیکی میتواند روزی به محبوبیتی که در حد بازیهای رایانهای برسد یا نه؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.
پر بحثترینها
- بازیگر شخصیت اصلی Intergalactic نیل دراکمن را خدای بازیهای ویدیویی میداند و از همکاری با او هیجانزده است
- رکورد دیسلایک تریلر Concord توسط Intergalactic در یوتیوب شکسته شد
- رئیس ناتی داگ: تست بازیگری Intergalactic به اندازه انتخاب بازیگر نقش الی شگفتانگیز بود
- بازیهای انحصاری کنسولی بیشتری از پلی استیشن برای Xbox عرضه خواهند شد
- مدیرعامل ناتی داگ: Intergalactic دیوانهوارترین ماجراجویی ما است
- دیجیتال فاندری تریلر Intergalactic را از نظر بصری شگفتانگیز توصیف میکند
- سازنده بازی Black Myth: Wukong بابت برنده نشدن در مراسم The Game Awards 2024 گریه کرد
- گپفا ۲۶؛ مورد انتظارترین بازیهای شما در سال ۲۰۲۵
- مدیرعامل مایکروسافت: طرفدار Xbox بودن یعنی تجربه بازیهای آن روی تمامی دستگاهها
- این ۱۵ ویژگی منحصر به فرد GTA 6 را به یک تجربه خیرهکننده تبدیل خواهند کرد
نظرات
E sport عجب تجارت بزرگی بود و من نمیدونستم
میثم جان خیلی خیلی ممنونم.
مقاله جامعی بود و باعث کسب اطلاعات زیادی از E-Sport حداقل برای من شد.
امیدوارم روزی، دست اندرکاران حمایت خوبی رو از جوون های هنرمند تو این رشته بکنن و مثل همین آقای نوید قادری شاهد قهرمانی های زیادی توسط ایرانی ها، در سطح جهانی باشیم.
بازم بابت مقاله خوبت تشکر می کنم.
میثم جان بابت مقاله ممنون.
متاسفانه خود آقای نوید قادری گفتن که زمان رسیدن به فرودگاه تنها یک خبرنگار برای تبریک و کسب اطلاعات بیشتر آمده بود. در صورتی که برای وینچ، قهرمان چندین دوره ESWC، مراسم های اختصاصی جهت قدردانی برگزار می شد. بازی بازان ایرانی همین طور به صورت خود جوش و بدون هیچ نوع حمایتی در تلاش جهت کسب مقامات جهانی هستن ولی مسئولین علاوه بر این که هیچ نوع پشتیبانی انجام نمیدند، حتی یک تشکر یا قدر دانی هم صورت نمی گیره!
به امید روزی که با حمایت و پشتیبانی لازم مقامات بزرگ تر و بیشتری در مسابقات کسب کنیم.
من با حرف شما تقریبا مخالفم. .یخورده فک کن.معمولا گیمر های حرفه ای بیشتر روز رو صرف بازی کردن میکنن.و این یعنی چی؟؟.یعنی کمتر در بین خانواده و اجتماع اند و خودشون دارن.به خودشون.ضرر میزنن چون بازی کردن زیاد.موجب سردرد و بی حوصلگی و …. میشه.و از همه مهمتر وقت با ارششون رو دارن هدر.میدن.بازم میگم بازی کردن ۱ ساعت در روز در کنار ورزش و گردش.نه تنها بد نیست بلکه عالیم هست.از نظرم
.امیدوارم.همینطوری.منفی ندید. اگه هم منفی میدید. لطفا دلیلشو هم بگید. 😉
با تشکر خدافظ 😀
اون فرد کلی زحمت کشیده و در مسابقات بین المللی پیروز شده و نام کشورش رو بالا برده. پس باید ازش تشکر و قدردانی و حمایت بشه.
بعدشم مگه از کسی که همش ورزش میکنه و از اجتماع فاصله میگیره تا در مسابقات جهانی مقام بیاره حمایت و قدردانی نمیشه؟؟؟ خوب این هم مثل همونه
بعدشم اگه فکر میکنی کار آسونیه و زحمت و عرق ریختن نمیخواد چرا خودت انجام نمیدی؟؟
اگه اینقدر آسونه پس چرا این همه جایزه به نفر اول میدن؟؟؟.
هر کاری ارزش خودشو داره. در ضمن کی گفته که یک گیمر حرفه ای منزوی میشه؟ شما دارید تمام علائم انزوا رو برای یک گیمر حرفه ای ذکر می کنید. اگر مقداری دقت می کردید و از اطلاعات کافی برخوردار بودید می دونستید که گیمر یک نوع شغل در خارج محسوب میشه! گیمرای حرفه ای در خارج تیم دارن! اسپانسر دارن! دقیقا مثل یک ورزش کار حرفه ای ساپورت میشن و از حقوق و مزایا برخوردار هستن! در ضمن شما حرف از عرق می زنید. بسیاری از بازی باز های سبک های فکری مثل استراتژیک هوش و ذکاوت بالایی دارن! پس همه چی به عرق کردن نیست! یک مسابقه دهنده بازی استراتژیک دقیقا مثل یک بازیکن شطرنج می مونه! اگر از نظر شما بازی حرفه ای کردن تلف کردن وقته الان در گیمفا و قسمت نظرات یک مقاله معرفی مسابقات جهانی چی کار می کنید؟ اگر این کار خیلی آسونه خیلی خوشحال میشیم سال بعد اسم شمارو به عنوان مقام اول مسابقات در هر بازی ای مشاهده کنیم.
موفق باشید.
یک مسابقه دهنده بازی استراتژیک دقیقا مثل یک بازیکن شطرنج می مونه!
با این قسمتش موافقم :yes:
واقعا اگه باعث ناراحتیتون شدم معذرت میخوام. :-(( والا میخواستم دلایلشو از شما بپرسم
قصد توهین نداشتم .که اینقد با تندی جواب میدین :-(( .محترمانه پرسیدم دلایلشو هم بگید لطفا 🙁
عزیز این حرفا چیه! بنده اصلا قصد بدی نداشتم. کلا لحن صحبتم این طوریه.
اگر تند صحبت کردم شرمنده. در کل منظورم این بود که هر کاری ارزش خاص خودشو داره. مخصوصا که دیگه این کار در سطح مسابقات جهانی باشه، چرا که بهترین های دنیا دور هم جمع میشن و بهترین بازی شونو به نمایش میذارن.
حالا که میبینم.نظرم در مورد گیم تا حد نسبتا زیادی عوض.شد.با اون مثال شطرنجت خیلی قانع شدم :yes: :yes: .واقعا که خوب نگاه میکنم صنعت گیم رو.زیادی بزرگ کردند.(از نظر بدیهاش.)اگه این ۳ تا چیز پایین رو رعایت کنیم.چیز دیگه ای برای برای کوبوندن گیم نمیبینم.واقعا میگما
1-مدت زمان استفاده
2-رده بندی سنی
3-سلامت بدن(چشم و ……)
واقعا ممنون نظرم رو تا حد زیادی عوض کردی.
:yes: :yes: :yes: :yes: :yes:
کسی ندونه فکر میکنه من.یه دکتر اعصابو روانم. 😀
خودم روزی ۶.۵ بار از جمله های(هنوزم که نشستی اون پشت! مگه تو درس نداری؟!)رو میشنوم 😀 .تازه جالبش اونجاست که آرزوی یه x1 رو دلم مونده :-(( :-(( .تازه هر روز میام. خبرای این.سایتو چک.میکنم:-D 😀 :rotfl:
میخواستم بگم که منم از خودتونم 😀 .فقط خواستم یکم حرفای تلویزیونو بزنم 😀 😀 😀 :rotfl: :rotfl:
مرسی از نویسنده عزیز
تو اینجا انقدر ماد.ر پد.را مارو مسخر.ه کردن که نگو…این مسابقات رو واسه یه مشت ب.چ.ه هایی میدونن که آ.یند.ه ندارن…همچین چیزی تو ایر.ا.ن ۵۰ ساله بعد جا میفته که تا اون موقع هممون یا مرد.م یا دیگه گیمر نیستیم 😐
فک کنم من قبلا یه گنا.ه خیلی بزرگی مرتکب شده بودم که تو ایر.ان به دنیا او. مدم :laugh: :laugh:
شاید برای این.میگن که همش پای سیستمی :idk: 😕
منم بودم اینو میگفتم
ولی اگه فقط یکساعت در روز بازی میکنی در کنار تفریحات سالم.نه تنها بد نیست.بلکه خیلی هم عالیه.نه اینکه ۲۴ ساعته بازی کنی 😐 😐
درسته البته یک ساعت کمه :laugh: (به نظر من) ۲ تا ۳ ساعت خوبه :shy:
اینم درسته 😉
“هنوزم که نشستی اون پشت! مگه تو درس نداری؟! پاشو ببین هم سن و سالای تو ز.ن گرفتن، کار دارن (حالا همه شونم مجرد و بیکارنا، اینو فقط میگن که از خجالت آب شی!)، اونوقت تو! پاشو بد.بخت! بازی که نون و آب نمیشه!” —————> اینم از وضع برخورد خانواده با ما از وقتی که یادم میاد تا همین چند سال پیش…اصلا هر بار که شروع به بازی میکردم ۴ ستون بدنم می لرزید که نکنه باز این حرفا شروع بشه 😐
اونوقت اون سر دنیا مردم سر و دست میشکنن، واسه انتشار یه بازی تا صبح تو گرما و سرما تو صف میمونن، پدره میشینه با پسرش بازی میکنه، اصلا بازی کردن برای خودش میتونه شغلی محسوب بشه…ای خدا :pain:
میشه بگی روزی چند ساعت بازی میکنی؟؟؟؟ ?:-) 😐
“تا همین چند سال پیش”
این حرفا مال چند سال پیشه…روزی ۵ ساعت حداقل!
الان روزی نیم ساعت!
خب حقم داشتن دیگه 😐 😐 😐 😐 😉
داداش خیلی بیش از حد داری حرف میزنی.
رفع اسپم:ممنون بابت مقاله عالی بود.
@Tolkien
حرف حق جواب نداره :yes:
ولی روزی یک ساعت بازی کردن بنظرم کمه.حدود ۳ ساعت خوبه :heh:
@دانیال
دوست عزیز تو بخش نظرات همه حق دارن هر چقدر دلشون میخواد حرف (درست)بزنن.
با کمال احترام کسی هم شما رو مجبور نکرده نظر کسی رو بخونی.
رفع اسپم:مقاله خیلی خوبی بود امیدوارم این نوع مقاله ها ادامه داشته باشه.
عزیزم حرف زدن با اینکه بیای به همه گیر بدی فرق داره
@دانیال
بله حرف شما هم درسته ولی ایشون هم حرف اشتباهی نمیزد. 🙂 :yes:
مگه چند سالته که تا چند سال پیش هم سن و سالای تو زن و بچه داشتن؟
دوست دارم یه بار هم شده توی همچین مسابقاتی شرکت کنم اگه هم قهرمان شدم مدالم رو تقدیم میکنم به همه مردم ایران به خصوص اعضای گیمفا ولی میدونم رفتم ازاخر اول میشم
۲۷ سالمه
تا چند سال پیش یعنی تقریبا ۴ سال پیش
حالا که دیگه چندان وقت بازی کردن ندارم و مجبورم به جبر زندگی رفتار کنم و مثل همه به دنبال هیچ باشم!
جمله آخرت داغونم کرد شهروز.
به نظرم آدم همه کار میتونه انجام بده حتی تا آخر عمر راحت بازی کنه ,
ولی باید برنامه ریزی کنه و زمان بندی دقیق انجام بده , و همینطور مغزو به کار بندازه و قدرت ریسک رو داشته باشه
بعضی ها مجبور هستند به جبر زندگی رفتار کنند ولی بعضی ها هم کاری میکنند که زندگی به جبر اونها رفتار کنه
یعنی وقتی گیمر حرفه ای بودی دنبال چیز خیلی پر معنایی بودی؟؟؟؟؟؟؟ 😐
ببخشید اگه بهت برخورد :-((
عجب 😐
راحت باش عزیزم 😉
دوست عزیز میشه جدول زمان بندی زندگیتو بزاری ببینیم تو چی کار میکنی؟؟
میشه واضح تر توضیح بدی؟ 😉
داداش همچینم هیچ نیست اگه درست برنامه ریزی کرد
یه سری هم کارشوون می کنن هم زندگیشون هم دنیاشون دارن هم آخرتشون
عجب اعداد و ارقام درشتی 😯
ببخشید بابت اسپم.
دوستان من میخوام فیفا ۱۶ انلاین بازی کنم (برای کنسول ps4 ) سرچ میکنم ولی کسی یو پیدا نمیکنه الان سه روزه اینجوریه کسی میدونه چشه ؟؟ از اینترنته یا سرور یا …
اووووووووف عجب پولی به جیب زدن شرکت کنندگان
تسلیت!
من که سه ساله تو فیفا هیشکی منو نبرده نرفتم ثبت نام کنم برا انتخابیش وگرنه من الان خر پول بودم :smirk:
سلام.metal gear phantom pain رو رم ۴ چطوره؟
خسته نباشی اقای علی حسنی. مقاله ی مفید و جالبی بود و البته متفاوت. ممنون.