نقد و بررسی بازی BLEACH Rebirth of Souls - گیمفا
نقد و بررسی بازی BLEACH Rebirth of Souls - گیمفا
نقد و بررسی بازی BLEACH Rebirth of Souls - گیمفا
نقد و بررسی بازی BLEACH Rebirth of Souls - گیمفا
نقد و بررسی بازی BLEACH Rebirth of Souls - گیمفا
نقد و بررسی بازی BLEACH Rebirth of Souls - گیمفا

نقد و بررسی بازی BLEACH Rebirth of Souls

آرمین مکاری
۱۸:۳۱ ۱۴۰۴/۰۱/۰۶
نقد و بررسی بازی BLEACH Rebirth of Souls - گیمفا

بر کسی پوشیده نیست که دنیای BLEACH با شخصیت‌های کاریزماتیک خود، توانسته یکی از تاثیرگذارترین انیمه‌های مدرن باشد. حال می‌خواهیم ببینیم که آیا بازی BLEACH Rebirth of Souls توانسته دین خود را به طرفداران این مجموعه ادا کند یا صرفاً شاهد یکی دیگر از ماشین‌های پولساز Bandai Namco در این مدیوم هستیم؟

در زمان اجرای بازی، با منوی خوش آب‌ و رنگ BLEACH با همان سبک و سیاق تایپوگرافی‌های این سری روبه‌رو می‌شویم که شامل سه بخش داستانی، آفلاین و آنلاین است. در بخش آفلاین، شاهد سه قسمت Training ،Versus و Missions هستیم. در Training، قسمت‌بندی واضحی از حرکات پایه و کمبوها را می‌بینیم که به خوبی آموزش داده می‌شوند. در Versus هم می‌توانید از میان ۳۲ کاراکتر به مبارزه دو نفره یا با هوش مصنوعی بپردازید. همچنین با آغاز Missions، سری مراحلی وجود دارند که به صورت تدریجی سخت‌تر می‌شوند و تکمیل آن‌ها دریافت Souls Point را در پی دارد که به همراه کریستال‌های روح (Soul Crystals) به ارتقای کاراکترها کمک می‌کنند.

bleach rebirth of souls

متاسفانه در بخش آنلاین خبری از رقابت Ranked نیست و تنها به دو بخش رقابت آزاد دو نفره و رقابت‌های خصوصی دسترسی داریم. در بخش آزاد می‌توانید رقیب را بر اساس کیفیت اتصال اینترنت و کریستال‌هایی که دارند نیز فیلتر کنید که البته این کار باعث می‌شود روند مچ‌میکینگ طولانی و حوصله‌ سر بر بشود. بخش داستانی بازی هم علاوه بر کمپین اصلی، شامل قسمت Secret Story هم می‌شود که به لطف آن، بعد از اتمام داستان اصلی می‌توانید وقایع را از زاویه دید سایر کاراکترها تجربه کنید.

bleach rebirth of souls

بخش داستانی در همان ابتدا به خوبی قوانین و چهارچوب‌های دنیای BLEACH را برای مخاطب تعریف می‌کند و حتی اگر چندان با انیمه یا مانگا آشنا نباشید، می‌توانید قواعد آن را بپذیرید. اما رفته رفته ریتم روایی و داستان‌سرایی آن حرارت اولیه خود را از دست می‌دهد و مانند یک مرور سریع و آنچه گذشت از اتفاقات انیمه است، به‌طوری که هیچکدام از زوایای مختلف رخدادهای داستانی به خوبی پخته نمی‌شوند و این مسئله به مراتب از انتهای چپتر اول آزاردهنده‌تر خواهد شد. تجربه Secret Story هم کمک چندانی به این موضوع نمی‌کند و دائماً وجود این بخش زیر سوال می‌رود، زیرا همچنان شتاب‌زدگی در روایت داستان حس می‌شود و ترجیح می‌دادم به جای وجود این بخش، داستان اصلی پرداخت بهتری داشته باشد.

bleach rebirth of souls

مشکلات کمپین بازی به همینجا ختم نشده و نحوه روایت غیراصولی آن حتی باعث صدمه به مبارزات هم شده است، چرا که به تکرار می‌افتد و در میان مبارزه، به ناگهان بازی وارد یک کاتسین نسبتاً طولانی شده و بعد از تماشای آن، مبارزه از سر گرفته می‌شود. در این شرایط، هم هیجان و تمرکز بازیکن از بین می‌رود و به اصطلاح سرد می‌شود، هم عجله او برای ادامه مبارزه باعث می‌شود دقت و حوصله کافی در تماشای کاتسین به خرج ندهد.

گیمپلی BLEACH Rebirth of Souls همانطور که از یک عنوان انیمه‌ای در این سبک انتظار داریم، بر پایه سیستم مبارزات تاکتیکی و سرعتی بنا شده که در آن بازیکنان باید با شناخت نقاط قوت و ضعف کاراکترها، به مبارزه با حریفان بپردازند. در اینجا برخلاف برخی از بازی‌های مبارزه‌ای که تنها روی اجرای سریع کمبوها تمرکز دارند، دقت به منابع، زمان‌بندی درست حملات و اجرای واکنش‌های مناسب در موقعیت‌های مختلف مهم است. خوشبختانه در حین تمامی این مبارزات سریع و خشن، دوربین بازی به خوبی خود را با شرایط وفق می‌دهد و موقعیتی را تجربه نکردم که دوربین بازی زاویه بدی داشته باشد یا از حرکات کاراکتر جا بماند.

مکانیزم‌های مبارزه

bleach rebirth of souls

مبارزات بازی حول مفهوم زان‌کن‌سوکی (Zan Ken So Ki) می‌چرخد که ترکیبی از چهار اصل مبارزه‌ای شینیگامی‌ها است. این اصول شامل مهارت در شمشیرزنی (Zan)، استفاده از انرژی روح (Reiatsu)، مهارت و سرعت در جابجایی‌های سریع (Hoho) و دفاع تاکتیکی می‌شود. هر شخصیت مجموعه‌ای از حرکات ویژه را بر اساس این اصول در اختیار دارد که در مبارزات تأثیرگذار خواهند بود. از طرفی، در طول مبارزه باید نوار Reishi خود را مدیریت کنید. این مکانیزم مانند نوار سلامتی (HP) در دیگر بازی‌های مبارزه‌ای عمل می‌کند، اما با یک تفاوت مهم: هنگامی که میزان Reishi شما کم شود، کونپاکو (Konpaku) به خطر می‌افتد. هر بازیکن تعدادی کونپاکو دارد که نشان‌دهنده تعداد جان‌های او در هر نبرد است و اتمام آن‌ها به شکست نهایی منجر خواهد شد.

bleach rebirth of souls

یکی از ویژگی‌های جذاب بازی، مکانیک Kikon Move است که نوعی فینیشر قدرتمند محسوب می‌شود. این حرکت زمانی قابل اجراست که میزان Reishi حریف به کمتر از ۳۰ درصد برسد. در این شرایط، می‌توانید با استفاده از یک حمله نهایی، یک یا چند کونپاکو از حریف را از بین ببرید و به پیروزی نزدیک‌تر شوید. البته استفاده از Kikon Move استراتژی خاص خود را می‌طلبد، زیرا اجرای آن نیازمند زمان‌بندی دقیق است و اگر موفق به اجرای آن نشوید، فرصتتان از بین می‌رود.

حال می‌رسیم به یکی از بخش‌های کلیدی مبارزات، یعنی زمانی که هیولای خفته درون کاراکترتان را بیدار می‌کنید! مکانیزم Awakening در هنگام پر شدن Fighting Spirit Gauge فعال می‌شود. با اجرای این قابلیت و فشردن همزمان LS+RS (یا همان L3+R3 پلی استیشن)، شخصیت شما وارد حالت تکامل یافته (Evolution) می‌شود که هم قدرت حملات و هم توانایی‌های دفاعی او را افزایش می‌دهد. در این وضعیت، نه‌تنها حرکات ویژه کاراکتر شما تغییر می‌کند و آسیبی که به حریفان وارد می‌کنید بیشتر می‌شود، بلکه با نمایش یک سینماتیک کوتاه و جذاب، شکل ظاهری او نیز متحول خواهد شد.

bleach rebirth of souls

در کنار مکانیک‌های تهاجمی، بازی سیستمی به نام Reverse Action دارد که در سه نوع Soul Reverse ،Chain Reverse و Burst Reverse ارائه می‌شود. درک زمان مناسب برای اجرای Reverse Action می‌تواند تفاوت میان یک بازیکن حرفه‌ای و یک بازیکن تازه‌کار را مشخص کند. این قابلیت‌ها به شما این امکان را می‌دهند که در لحظات حساس، جریان مبارزه را به نفع خود تغییر دهید. Soul Reverse باعث می‌شود که مقدار کمی از Reishi کاراکتر را بازیابی کنید. Burst Reverse کمبوهای دشمن را قطع کرده، او را به عقب می‌راند و نوار Guard یا همان دفاع را پر می‌کند. و در آخر، Chain Reverse امکان ادامه کمبوها را برایتان فراهم کرده و سرعت جمع‌آوری انرژی روح یا همان Spiritual Power را افزایش می‌دهد.

در این میان، سیستم Hoho مهم‌ترین نقش را ایفا می‌کند، زیرا با فراهم‌آوری امکان جابجایی سریع در حین مبارزه، به بازیکنان اجازه می‌دهد از حملات دشمن دور شده یا جاخالی دهند و با ضدحمله‌های ناگهانی، کنترل نبرد را در دست بگیرند تا به‌جای یک سبک مبارزه‌ای صرفاً تهاجمی یا تدافعی، رویکردی پویا و تاکتیکی اتخاذ کنند. با وجود تعداد بالای مکانیزم‌های مختلف در حین مبارزه، تیم سازنده در طراحی رابط کاربری و HUD به خوبی عمل کرده‌اند و برخلاف برخی عناوین اقتباسی از انیمه‌ها، چه در منو و چه در حین مبارزات، خبری از یک صفحه بسیار شلوغ و یادآور بازی‌های موبایلی نیست و در عین حال، همه چیز جذاب و کاربردی است. البته که اگر بخش‌های آموزشی بازی را با بی‌توجهی بگذرانید، نوارهای مختلفی که در طول مبارزات می‌بینید گیج‌کننده خواهند بود.

bleach rebirth of souls
لیست شخصیت‌های قابل بازی

در ارائه تعداد بالای کاراکترهای قابل بازی، تنوع گیمپلی آن‌ها و پیاده‌سازی دقیق ظاهرشان با وفاداری به هنر Tite Kubo، تیم Tamsoft همان کاری را کرده که طرفداران پروپاقرص این انیمه/مانگا انتظار دارند. همچنین برای هر کاراکتر می‌توانید دو یا چند ظاهر متنوع انتخاب کنید که البته تفاوت‌های کوچکی با یکدیگر دارند. سبک هنری بازی به شدت سعی کرده تا جزئیات خاص لباس‌ها، زره‌ها و حتی حرکات شخصیت‌ها را با نهایت دقت بازسازی کند و از آن سربلند بیرون آمده است.

در کل از لحاظ بصری با عنوان خوش رنگ و لعابی مواجه هستیم که در برخی صحنه‌ها افکت‌های غیرضروری باعث افت کیفیت آن می‌شود. برای مثال، حتی در مبارزات نیز افکت Blur به چشم می‌خورد که اگر حساسیت زیادی روی این موضوع داشته باشید، زمان زیادی نیاز است تا به آن عادت کنید. در حین مبارزات با افکت‌های نورپردازی منحصربه‌فردی روبه‌رو هستیم که کمک شایانی به انتقال حس قدرت و سنگینی ضربات به بازیکن می‌کنند. البته در بخش داستانی و کاتسین‌ها شاهد سایه‌پردازی ضعیف محیطی هستیم که سایه‌ها را با لبه‌های تیز و پیکسلی نشان می‌دهد.

bleach rebirth of souls
گوشه‌ای از محیط‌های مبارزه بازی

محیط‌های مبارزه‌ بازی تنوع بسیار خوبی دارند و علاوه بر روز و شب، هم شاهد محیط‌های شهری مدرن و هم طبیعت هستیم. تمامی این محیط‌ها نیز از لحاظ تخریب‌پذیری تا حدی واکنش‌پذیر هستند و ضربات کاراکترها باعث قطع شدن درختان، ایجاد ترک‌های قابل مشاهده روی زمین و… می‌شود. این موضوع و همچنین تغییر محیط‌های بازی که در میان مبارزات رخ می‌دهند، حس پویایی و سینماتیک بیشتری به بازی می‌بخشند.

همانند انیمه BLEACH، باید چاشنی موسیقی جذاب راک و الکترونیک را نیز به افکت‌های چشم‌نواز مبارزات اضافه کنید تا با لذت بیشتری کمبوهای مختلف را اجرا کنیم. هر تِرَکی که در طول مبارزات پخش می‌شود، با ریتم تند خود آدرنالین بازیکن را بالا نگه می‌دارد و افکت‌های صوتی نیز به‌خوبی با موسیقی ترکیب شده‌اند. البته که در طرف دیگر و بحث صداگذاری کاراکترها، با وجود تغییراتی که به وجود آمده، تیم ژاپنی جای ایراد گرفتن باقی نگذاشته‌ است.


این بازی روی ایکس باکس سری اس و بر اساس کد ارسالی ناشر (Bandai Namco) تجربه و بررسی شده است

نقد و بررسی بازی BLEACH Rebirth of Souls - گیمفا

27
2
MoeinKYبهزاد سالمیاپوزیسیون گیمفاStockingggggNostalgic Player

ایرانیکارت

مطالب مرتبط سایت

تبلیغات

نقد و بررسی بازی BLEACH Rebirth of Souls - گیمفا
نقد و بررسی بازی BLEACH Rebirth of Souls - گیمفا
نقد و بررسی بازی BLEACH Rebirth of Souls - گیمفا
نقد و بررسی بازی BLEACH Rebirth of Souls - گیمفا
نقد و بررسی بازی BLEACH Rebirth of Souls - گیمفا
نقد و بررسی بازی BLEACH Rebirth of Souls - گیمفا

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

  • [DEMON] گفت:

    خسته نباشید جناب مکاری نقد خوب و با دقتی بود

    17
    1
    Nostalgic Playerآرمین مکاریlul-bookمار خور(موز خندان سابق)Stockinggggg
  • Repatriate گفت:

    با اینکه مخالف هرگونه اقتباس از انیمه/فیلم به بازی یا بالعکس هستم اما حس میکنم سطح فایت های این انیمه ،AOT و DemonSlayer میتونن به دست insomniac Games چیزای خوبی از آب دربیان! مثلا با Spiderman2 اولین بار تونستم یه ذره با شخصیت مارولی ارتباط بگیرم هضمش کنم!

    4
    22
    StockingggggRUNNERSUKUNA
  • خب خدارو شکر همون اصل کاری یعنی سیستم فایت بازی خوب در اومده. بازی ضعف داره ولی نسبت به اقتباس های قبلیش بهتر در اومده. برای بلیچ فنایی مثل من بازی مناسبی میشه…

    17
    1
    مبارزی درسرزمین میانه وAcNostalgic PlayerKYآرمین مکاریlul-bookمار خور(موز خندان سابق).Unknown.StockingggggRUNNERnero son of v
  • Patrick گفت:

    بنظرم کسی که کارتون ژاپنی می‌بینه میتونه با اینطور بازی ها ارتباط بگیره…

    5
    21
    Meafanalul-bookمار خور(موز خندان سابق)khaye hay ezhdehaStockinggggg
    • Stockinggggg گفت:

      بنظر منم بچه ۸ ساله ها نباید برن یوتیوب شورت ادیت سیگمایی ببینن

      8
      3
      حسینPatrick
      • Patrick گفت:

        سیگما؟بچه بازی کودکان را چرا در پاسخ به کامنت من نوشته ای دوست عزیزم…درضمن اگر بهتان فشار آمد که چرا بجای اصطلاح رایج از کارتون ژاپنی استفاده کردم باید بدانید که متاسفانه آن اصطلاح اینگونه کارتون ها هست و ضمن اینهایی که شما عاشقش هستید کارتونی بیش نیست که بنده از کودکی از آنها شدیدا متنفر بودم!

        2
        8
        Stockinggggg
        • Stockinggggg گفت:

          اخ حالا واسه من کتابی حرف میزنی مثلا من خیلی خفنم؟
          بچه جون با این گ.. خوری ها کول نیستی
          منم مشکلی با این ندارم که گفتی کارتون
          چون از نظر منطقی بگیم یک جورایی انیمیشن حساب میشه
          از این خندیدم که الان سال ۲۰۲۵ هست و هنوز یک مشت بچه ۸ ساله جوگیر با دیدن دو تا ادیت از American psycho یا the boys فاز میگیرن پروف هوملندر و پاتریک بیتمن میزارن
          الان دیگه ۲۰۲۳ نیست کودک سیگما چد

          3
          4
          PatrickMohsen
          • Patrick گفت:

            ضمن اینکه بنده خیلی وقت هست کتابی حرف میزنم چه با افراد نزدیک چه دور که این نتیجه احترام من به فرد مقابلم و بالعکس ارزش او برای بنده هست دوما اینکه بهتر نیست آدم فرهنگ ضعیف خودش رو که با الفاظ زشت و ناپسند هست در فضای عمومی مطرح بکند در ضمن بنده شدیدا طرفدار کریستین بیل هستم و ربطی به جاهای دیگر ندارد…

            0
            2
        • Stockinggggg گفت:

          و دوست عزیز شما از یک چیزی بدت میاد باید بیای پشتش حرف بزنی؟
          من مثل این اوتاکو های اسکل نیستم بیام بگم: وای نگا گفت کارتون🤡 یا چه میدونم ادیت چسی از یک انیمه گرل کرینج درست کنم
          درضمن مشخصه که یک انیمه تماشا نکردی که اینطوری میگی
          دوست نداری نگاه نکن چیزی هم نگو

          2
          3
          Patrick
          • Patrick گفت:

            از افراد نزدیک و آشنا هم داریم که مثلا خواستند مثلا به بنده توضیح بدند که خیر تو اشتباه میکنی و بنده دو فصل اشتباه نکنم جوجو و سه قسمت برزرک و ده قسمت مانستر دیدم و همچنان نظرم اینه که اینها همان کارتون هستند که به مدل ژاپنی و یک سبک آنها اصطلاح انیمه داده شده هست…

            0
            1
        • Stockinggggg گفت:

          شاید من یکم زود قضاوت کردم بخاطر پروفایل و اینا
          ولی جدا از اون
          دوست عزیز شما دوست نداری عیبی نداره
          ولی توهین نکن
          منم سر اینکه گفتی کارتون بهم بر نخورد
          یکی نمیدونه میگه کارتون عیبی نداره خب نمیدونه درست نیست فحشش بکشیم
          ولی این کارتون گفتن شما به منظور توهین هست
          دوست نداری نگاه نکن نظر هم نده

          2
          1
          Patrick
  • KY گفت:

    از همون اولم انتظاری از داستانش نداشتم و میدونستم قراره تقریبا مثل بقیه بازی های فایتینگ انیمه ای بشه که تجربه کردم ولی برای منی که انیمه بلیچ دیدم اصلا این موضوع مهم نبود و فقط سیستم مبارزات بازی برام مهم بود که ظاهرا عالی از آب درومده و بالانس نبودن برخی از کاراکتر ها در اینجور بازی ها طبیعیه مثلا داخل بازی ناروتو ، خود ناروتو توی حالت دانایی و یا وقتی داخل فرم آخرشه و یا ساسکه توی فرم آخرش یا ایندرا و آشورا اصلا بالانس نیستن و همینطور داخل بازی کیمتسو نو یایبا هم شاهد همچین چیزی هستیم که همین موضوع برام جذاب ترش میکنه اینجور بازیارا

    0
    0
  • Mohsen گفت:

    الان این شت گیم نمره اش از شدوز بالاتر شده واقعا. برگااااام

    0
    4
    • Repatriate گفت:

      ولله حقشه که زیر این هم درمیاد! فرنچایز شکست خورده مسخره(حیف کلمه فرنچایز باید بگی ریبوت پیاپی مثل با موتور بازیسازی دوره فتحعلی شاه(Anvil)، یادمه یه CD بود ۹۹۹تا گیم سگا و میکرو و نینتندو رو واسه PS1 شبیه سازی کرده بودن! توش نزدیک ۵۰ نسخه Mario داشت, وقتی هم کاوش میکردی میدیدی رنگ مگس ها،لوله ها و آجرها تغییر میکن که در اون زمان به نظرم سختتر از کاریه که Ubisoft این چندسال با Assassinsها کرد! قبول دارم ۳نسخه اول انقلابی بودن در صنعت گیم اما در زمانی که Anvil چیزی واسه ارائه داشت! نه الان بالای ۵۰نفر میشناسم ته سولزلایک اما حاضر نشدن Valhalla و Mirage رو تمام کنن با اینکه مفت و مجانی تو رنوماش افتاده بود! یارو Rayman رو پلات کرد دست به Valhalla نزاشت! دروغ نگم بالای ۴۰min پلی داده بود!

      0
      1
      Mohsen
  • آرتین گفت:

    انیمه نگاه نمی کنم ولی فکر کنم خوب باشه

    0
    0
نقد و بررسی بازی BLEACH Rebirth of Souls - گیمفا