نقد و بررسی بازی Warriors: Abyss

در دقایق ابتدایی تجربه بازی Warriors: Abyss اولین کلمهای که در ذهن نقش میبندد، آشوب است. جذابیت، زیبایی، نقاط قوت و حتی نقصهای این اثر در همین یک کلمه خلاصه میشوند. پس از هر بار شکست و بازگشت به مرحله اول که یکی از شخصیتهای اصلی را بهعنوان قهرمان خود انتخاب میکنید، در واقع خود را به قلب میدان نبرد پر از دشمنان سرسخت که منتظر کوچکترین لغزش و اشتباهی از جانب شما هستن میافکنید. در این مقاله به بررسی بازی پر هرج و مرج Warriors: Abyss میپردازیم.
یکی از ژانرهایی که حتی ماهرترین طراحان بازی و استودیوها را به چالش میکشد، «روگلایک» است. در طراحی اینگونه بازیها، طراحان نمیتوانند تنها به عناصری مانند جلوههای بصری زیبا و چشمگیر، موسیقی متن گوشنواز و داستانی درگیرکننده تکیه کنند تا مشکلات جدی گیمپلی پنهان بمانند؛ وجود هر گونه نقص حتی کوچکی میتواند در تجربه نهایی تاثیر بزرگی بگذارد.
در ادامه به بررسی بازی Warriors: Abyss و تمام نقاط قوت و ضعف آن خواهیم پرداخت.

بازیهای دو ژانر روگلایک و روگلایت با دو عنصر کلیدی میتوانند بازیکنان را متقاعد کنند که ارزش بازی کردن را دارند یا خیر. اولین عنصر تعریف هدفی جذاب و قابل دستیابی برای مخاطب و دومین عنصر ارائه مکانیکهای گیمپلی و پیشروی درگیرکننده و نوآورانه است. Warriors Abyss در تعریف هدفی جذاب شکست میخورد، اما با مکانیکهای درگیرکننده خود میتواند نگاهها را به سمت خود جذب کند تا نقاط ضعف در مرکز توجه قرار نگیرند.
در ابتدای بازی خود را روبهروی یک دروازه بزرگ احاطه شده با شعلههای آتش خواهید یافت. پس از چند ثانیه، صدای زنی میآید که از حضور شما متعجب و در عین حال خوشحال شده است. در ادامه با توضیحات این زن که Enma نام دارد، متوجه میشوید روبهروی دروازه جهنم ایستادهاید و او شما را احضار کرده تا برای مقابله با شخصی به نام Gouma، وی را یاری کنید. Gouma، شخصیت شرور و نفرتانگیز داستان که یک شیطان باستانی است، از گور برخاسته، کنترل جهنم را از دستان Enma خارج کرده و همچنین مانع انجام وظیفهی او مبنی بر ایجاد نظم در دنیای زیرین و زندان گناهکاران شده است. حال Enma از قهرمان قصه کمک میخواهد تا در مقابل این شیطان بایستد.
شاید بتوان گفت تنها بخشی که باعث جذابیت داستان کوتاه بازی شده، همین شخصیت خودشیفته و بامزه King Enma است که مدام به شما دستور داده یا غر میزند. به جز این، بازی از حیث روایی و داستانی حرفی برای گفتن ندارد و حتی چندان سرگرمکننده نیست.
از آنجایی که تمرکز سازندگان در این ژانر گیمپلی است و داستان نقشی فرعی را ایفا میکند، نمیتوان چندان سختگیرانه به داستان و روایت نگاه کرد. اما با این وجود، داستان نقش ایجاد انگیزه در مخاطب را ایفا میکند و بهتر بود که کمی این بخش از بازی جدیتر گرفته میشد.

مهمترین نقطه قوت بازی Warriors Abyss گیمپلی متفاوت، متنوع و خلاقانهاش است که در هر دور به بازیکن ارائه میدهد، تنوعی که توسط تعداد بسیار زیاد قهرمانهای بازی و مهمتر از آن، ترکیبهای بینهایت زیاد و خارقالعادهای که در کنار یکدیگر میسازند، ارائه میشود. باوجود نقصهای بزرگ و زیاد در بخشهای دیگر، بازی به طرز شگفتانگیزی نوعی کنجکاوی در پلیر ایجاد میکند تا قهرمانهای مختلف و همینطور ترکیب آنها با یکدیگر را تجربه کند.
گیمپلی بازی چیزی شبیه به نواختن پیانو است. با ترکیب یک سری حرکتهای محدود، میتوان شاهد نتایج و صحنههای بسیار متنوع و خارقالعاده بود. بازی از شما میخواهد در پایان هر بخش، با توجه گزینههای معدودی که بهصورت تصادفی تولید شده و در اختیار شما قرار گرفته است، با صبر و بررسی تصمیمهایی آگاهانه بگیرید و سپس بلافاصله چند ثانیه بعد از شما میخواهد با واکنش لحظهای و سریع، کومبوهای مختلف اجرا کنید و یک مبارزه زیبای هک اند اسلش را به نمایش بگذارید. این شکل صحیح طراحی و بهدرستی کنار یکدیگر قرار دادن رویکردی مبتی بر صبر و بلافاصله مبارزاتی مخالف با آن چشمانداز و بر اساس سرعت، باعث شده تا گیمپلی یک ریتم و تمپوی بسیار عالی به خود بگیرد.
تنوع در مبارزات Warriors Abyss تنها به شیوه متفاوت نبرد قهرمانهای متعدد بازی و محدود نمیشود، بلکه حتی شکل چیدمان قهرمانها کنار یکدیگر هم نتایج بسیار متنوع و شگفتانگیزی ایجاد میکند. در بخش War Banner of the King که بعد از پایان هر مرحله میتوانید وارد آن بشوید، اجازه میدهد تا شکل و ترتیب جایگیری قهرمانها را تعیین کرده و شخصیسازی کنید. این بخش بهظاهر ساده، در طول بخشهای متفاوت تأثیر بسیار زیادی بر گیمپلی شما خواهد گذاشت.

باتوجه به انتخابهایتان بین گزینههای ارائه شده که هر بار به طور تصادفی ظاهر میشوند، روند پیشروی هم به شکل چشمگیری تغییر میکند و بخشی از استراتژی و نحوه مبارزه شما در هر مرحله با همین انتخابها تعیین خواهد شد. به عنوان مثال، در پایان هر مرحله، بازی سه انتخاب که به صورت تصادفی تولید شدهاند را در اختیار شما قرار میدهد و این شما هستید که تعین میکنید در مرحله بعد میخواهید با چه میزان چالش دست و پنجه نرم کنید و در پایان آن مرحله چه پاداشی به دست بیاورید.

گیمپلی بازی تنها در یک بخش ضعف جدی دارد و آن هم طراحی دشمنان بازی (به جز باسها) است. تنوع در شیوههایی که پلیر میتواند با دشمنان مبارزه کند، به تنهایی تحریککننده نیست. وجود دشمنان متنوع با سبکهای مبارزاتی متفاوت، این انگیزه را در بازیکن ایجاد میکند که تصمیمات جدیتر در مورد نحوه مبارزه و استراتژی خود بگیرد. طی هر مرحله، تنها تفاوتی که در چالشها مشاهده میشود، افزایش تعداد دشمنان و دستکاری چالشهای زمانی است.

بزرگترین مشکل بازی که بیشترین ضربه را به آن وارد کرده، جلوههای بصری است. کیفیت طراحیها در بخشهای مختلف بازی اعم از رابط کاربری، شخصیتها و محیطهای مختلف، بههیچوجه رضایتبخش و قابلقبول نیست.
محیطهای مختلف بازی تنها با تغییر رنگ متمایز شدهاند و طی تجربه در ماهیت آنها تحولی به وجود نمیآید. با مقایسه بخشهای مختلف به این نتیجه میرسیم که گویا یک محیط ثابت طراحی شده که در چند نسخه با رنگهای متفاوت در بازی تعبیه شدهاند و در کنار این موضوع، محیطهای مختلف بازی هیچگونه جذابیت ظاهریای ندارند و در سراسر بازی شاهد یک محیط تکراری هستیم. این نکته باعث میشود که بازی از سایر رقبای خود در این ژانر که بیشترشان دارای طراحی محیطی جذاب و خلاقانه هستند، عقب بماند.
در قسمت طراحی شخصیت، قهرمانهای بازی با توجه به تعداد بسیار زیادی که دارند، قابل قبول و نسبتاً جذاب هستند. در نقطه مقابل، سازندگان در قبال طراحی دشمنان (به جز باسها) همان رویکرد طراحی محیط را پیشگرفتهاند، با این تفاوت که رنگها هم تفاوت چندانی ندارند و بازیکن باید با یک دسته از دشمنان یکسان از لحاظ ظاهری مبارزه کند.
با توجه به موارد ذکر شده، یکی از نقاط ضعف بزرگ بازی بیشک جلوههای بصری آن است که باعث میشود حتی گیمپلی به نسبت جذاب و بسیار متنوع بازی نتواند تمام بار تجربه را بر دوش بکشد.
پس از جلوههای بصری، بیشک دومین دشمن بازی Warriors Abyss موسیقی متن و افکتهای صوتی آن هستند. هر دوی این موارد نهتنها بیکیفیت و تکراری ظاهر میشوند، بلکه در بخشهایی واقعاً آزاردهنده خواهند بود و بازیکن را کلافه میکنند. وجود یک موسیقی متن زیبا در کنار افکتهای صوتی مناسب و همینطور ترکیب و تنظیم این دو عنصر با یکدیگر، برای چنین ژانری ضروری است، زیرا تکرار آثار روگلایک یک اتفاق محوری است و موسیقیها باید کشش لازم را به وجود بیاورند.
Warriors: Abyss
در مجموع، اگرچه بازی Warriors: Abyss در زمینه داستان، خروجی بصری و موسیقی و صداگذاری حرف چندانی برای گفتن ندارد و همین موضوع باعث میشود یک تجربه تراز اول یا ضروری نباشد، اما گیمپلی نسبتاً جذاب، خلاقانه و متنوع آن میتواند برای مدت قابل توجهای شما را سرگرم کند.
نکات مثبت:
- مکانیکهای متنوع و خلاقانه
- مبارزات هک اند اسلش خارقالعاده
- تنوع و تعدد قابل توجه قهرمانان با قابلیتهای منحصر به فرد
نکات منفی:
- داستان تکراری و ضعیف که جذابیتی ندارد
- جلوههای بصری بیکیفیت و سطح پایین از لحاظ طراحی
- موسیقی متن بسیار معمولی که در بخشهایی آزاردهنده میشود
- عدم تنوع در طراحی دشمنان و چالشها
۷
این بازی روی PC تجربه و بررسی شده است





پر بحثترینها
- حمله شدید حساب رسمی Assassin’s Creed به ایلان ماسک
- گپفا ۲۸؛ در یک ماه گذشته چه بازیهایی تجربه کردهاید؟
- فروش ضعیف Assassin’s Creed Shadows در ژاپن
- دراکمن: Intergalactic: The Heretic Prophet هماکنون قابل بازی است
- گزارش: Intergalactic تا سال ۲۰۲۷ منتشر نمیشود
- تاکید دراکمن بر عدم تضمین ساخت The Last of Us Part 3
نظرات
این تو رویداد سونی شدودراپ شد ولی سونی حداقل همون شب باید اینو میاورد رو پلاس تا بلکه یه کم بیشتر دیده بشه ولی واقعا در این زمینهها نباید انتظار داشت که از سونی آبی برای هوادارا گرم بشه 🥱
بی شوخی واسه من بهترین بازی ساله. این
انگار یه Warriors Orochi 5. استفاده از موسیقی بازیای قبلی و دیزاین Dynasty warriors 8 و Samurai Warrior 4 برای شخصیتا بهترین چیز بود. یه ران با Cao Cao انجام دادم واقعا عاشقش شدم.
نقد کامل و جذابی بود !
خسته نباشید