۱۵ بازی بزرگ خاطرهانگیز گیمرهای ایرانی
همواره از زمان عرضه اولین نسل کنسولهای خانگی، این دستگاههای دوست داشتنی به وسیله بازیهای خلاقانه خود توانستهاند لحظاتی شاد و خاطرهانگیز برای گیمرها رقم بزنند.
در این مقاله قصد داریم به ۱۵ عنوان نوستالژی کنسولهای بازی بپردازیم که همچنان الهامبخش نسلهای جدید بازیسازان هستند و تاثیر آنها بر صنعت بازیهای ویدئویی غیرقابل انکار است. این عناوین نه تنها توانستهاند استانداردهای جدیدی در طراحی بازیها ایجاد کنند، بلکه تبدیل به بخشی از فرهنگ عامه گیمرها تبدیل شدهاند. از اولین لحظهای که کنترلر را در دست گرفتهایم تا آخرین مرحلهای که با هیجان پشت سر گذاشتیم، این عناوین همواره در قلب ما گیمرها جایگاه ویژهای داشتهاند. در نظر داشته باشید که ترتیب این لیست بر اساس تاریخ انتشار، از قدیم به جدید است.
Super Mario Bros
سال انتشار: ۱۹۸۵
میتوانم به جرئت بگویم که هیچ گیمری وجود ندارد که نام سوپر ماریو را نشنیده باشد. شاهکار نوستالژی نینتندو که هم آغازگر ماجراجوییهای بیپایان لولهکش محبوبمان بود، هم سرآغاز دوران طلایی بازیهای پلتفرمر. این بازی با گرافیک ساده، موسیقیهای جذاب و طراحی مراحل فوقالعادهاش نقش بسزایی در گیمر شدن خیلیها دارد و همچنان محبوبترین آیپی نینتندو به شمار میرود.
Streets of Rage
سال انتشار: ۱۹۹۱
این بازی که با عنوان «شورش در شهر» در بین گیمرهای ایرانی شناخته میشود، تجربه چندنفره پرهیجانی را ارائه میداد که توانست استاندارد بازیهای Beat ’em Up را بهتنهایی تعریف کند. سبکی که این روزها کمتر در بین عناوین عرضه شده دیده میشود اما باید اعتراف کنیم که همچنان هیجان خاص و جذابی در دورهمیهای دوستانه به وجود میآورند.
Sonic the Hedgehog
سال انتشار: ۱۹۹۱
کاراکتر سونیک که همچنان در چند سال اخیر به واسطه عرضه بازی Sonic Frontiers و اکران موفق فیلمهایش نقش پررنگی حتی در بازار سرگرمی امروز ایفا میکند، نماد نوآوری سگا و رقابت بزرگ آنها با نینتندو بود. در واقع اولین نسخه از آیپی سونیک روی کنسول سگا جنسیس عرضه شد تا به صورت مستقیم با ماریو رقابت کند. شاید این شخصیت هنوز به محبوبیت عظیم ماریو نرسیده باشد اما بدون شک یکی از شخصیتهای نمادین دنیای ویدئو گیم به شمار میرود.
Crash Bandicoot
سال انتشار: ۱۹۹۶
هنگامی که این روباه دوست داشتنی به لطف تیم استودیوی (Naughty Dog) پا به عرصه بازیهای ویدئویی گذاشت، دنیای پلتفرمرهای سه بعدی برای همیشه دگرگون شد. طراحی مراحل متنوع و جذابش توانست ساعتها گیمرها را پای کنسولهای بازی بنشاند و عرضه نسخههای ریمستر در قالب سهگانه N. Sane Trilogy توانست نشان دهد که این بازی همچنان جذاب و البته پر از چالش است. امیدواریم که باز هم با کرش بندیکوت در نسخههای جدید و باکیفیت ملاقات کنیم.
Tekken 3
سال انتشار: ۱۹۹۷
سری Tekken با ورود خود، ژانر بازیهای مبارزهای را به سطح جدیدی برد و عرضه نسخه سوم نقطه عطفی در بازیهای سه بعدی شد. آدرنالین مبارزات دو نفره به همراه افکتهای صوتی و تصویری جذاب و داستانی پر کشش، یکی از درخشانترین بازیهای پلی استیشن ۱ را رقم زدند. ورود کاراکترهای جذابی مانند جین (Jin) و ادی (Eddy) تنوع و لذت مبارزات در Tekken 3 را چند برابر کردند تا همچنان یکی از محبوبترین نسخههای Tekken باقی بماند.
FIFA: Road to World Cup 98
سال انتشار: ۱۹۹۷
ورزش فوتبال با دو سری FIFA (یا همان EA Sports FC امروزی) و PES در صنعت بازیهای ویدئویی حکمرانی میکند و هرساله میلیونها بازیکن به انجام این بازیها میپردازند. عرضه FIFA: Road to World Cup 98 روی طیف وسیعی از کنسولهای بازی، از جمله پلی استیشن ۱ و جنبوجوش همیشگی جام جهانی در سراسر دنیا، این بازی را به یکی از عناوین فراموش نشدنی تاریخ تبدیل کرد. گیمپلی بازی در زمان خود جزئیات بسیار خوبی داشت و حتی امکان شخصیسازی تیم و بازیکنها را به گیمر میداد. برای خیلیها، FIFA: Road to World Cup 98 نهتنها مسیری به جام جهانی ۹۸ بود، بلکه راه عشق به فوتبال در بازیهای ویدئویی را آغاز کرد.
Fighting Force
سال انتشار: ۱۹۹۷
یکی از اولین بازیهایی که سبک Beat ’em Up را به دنیای بازیهای سهبعدی آورد و حتی پا را فراتر گذاشت، عنوان Fighting Force بود. در مبارزات خیابانی این بازی که در کنار تجربهای چند نفره، امکان انتخاب کاراکترهای مختلف را به شما میداد، تعامل با محیط و استفاده از اشیا در مبارزات یکی از لذتبخشترین قسمتهای گیمپلی بود. حتی برای خود من که چند سال پس از عرضه این بازی را تجربه کردم، Fighting Force تبدیل به یکی از برترین عناوین نسل پنجم شد.
Dino Crisis
سال انتشار: ۱۹۹۹
به قدری هیجان محیط علمی تخیلی این بازی در کنار اکشن بیانتهایش، بالا بود که تقریباً تمامی طرفداران آن همچنان منتظر نسخه جدید یا ریمیک آن هستند. ترکیب المانهای بقا با ترس مرگبار از دایناسورها، از ایدههایی است که افراد خاصی مانند شینجی میکامی به سوی آن میروند که البته بسیار موفق ظاهر شد و توانست به یکی از پرفروشترین فرنچایزهای پلی استیشن تبدیل شود و در قلب میلیونها نفر جا خوش کند.
Pepsi Man
سال انتشار: ۱۹۹۹
قهرمانی که کمتر کسی انتظار موفقیتش را داشت و شاید قبل از تجربه، آن را فقط در سطح یک بازی تبلیغاتی میدیدند. گیمپلی این بازی چندان پیچیده نبود و در مسیری که قهرمان ما درحال دویدن بود، باید نوشابههای پپسی را جمعآوری میکردیم. اما همین فرمول ساده با چالشهای هیجانانگیزی که در راه ایجاد میکرد، ترکیبی جذاب و اعتیادآور رقم زد تا ثابت کند نباید بازی را از روی جلدش قضاوت کنیم!
Sheep, Dog ‘n’ Wolf
سال انتشار: ۲۰۰۱
بدون شک خیلی از شما این بازی را تجربه کردهاید اما اسم آن را به یاد ندارید یا با نام Sheep Raider میشناسید. عنوانی که با الهام از کارتونهای خاطرهانگیز لونی تونز (Looney Tunes)، ترکیبی جادویی از خلاقیت و طنز است. هر مرحله با ابزارهای متنوع خود، پازلهای جدیدی را به همراه داشت که علاوه بر افزودن به جذابیتهای بازی، یادآور شوخیهای همیشگی و لحن طنزآمیز کارتونهای لونی تونز هستند.
Grand Theft Auto: San Andreas
سال انتشار: ۲۰۰۴
حتی اگر به سری GTA علاقه نداشته باشید، نمیتوانید منکر آن شوید که GTA: San Andreas یکی از عناوین جریانساز تاریخ است. آزادی عمل بینظیر و فعالیتهای متنوعی که در این بازی به گیمرها داده میشود، همه ما را صدها ساعت پای کنسولهای بازی و ماجراجوییهای CJ در خیابانهای San Andreas نشاند. در آخر میخواهم بگویم که GTA: San Andreas تنها یک بازی معمولی نبود، موهبتی بود که از طرف راکستار (Rockstar) به بسیاری از ما هدیه داده شد.
God of War
سال انتشار: ۲۰۰۵
در سال ۲۰۰۵، شخصیتی به خانواده پلی استیشن افزوده شد که پس از ۲۰ سال همچنان یکی از متفاوتترین و تاثیرگذارترینهاست. نسخه اول God Of War با معرفی کریتوس، یک اثر هنری متمایز است که بازیکنان را به افسانههای یونان میبرد تا داستانی از انتقام، تراژدی و خشم را روایت کند. طعم طراحی بینظیر محیط، صداگذاریهای غنی و روایت داستان هیجانانگیز God Of War هیچگاه از زیر دندان گیمرهایی که این بازی را تجربه کردهاند، کنار نخواهد رفت.
Bully
سال انتشار: ۲۰۰۶
راکستار همچنان در لیست بازیهای نوستالژیک خوش میدرخشد و با Bully به این مقاله بازگشت. این بازی که در زمان عرضه خود، حواشی زیادی را به دنبال داشت، همچنان یکی از جسورانهترین عناوین تاریخ است که تخصص راکستار را در خلق آزادی عمل در دنیایی جدید نشان میدهد. جزئیات فوقالعاده مدرسه و محیط اطراف، کلاسهای متنوع و پر از خلاقیت به همراه طنز بیپرده راکستار یک معجون خاطرهانگیز را در نسل ششم برایمان ساختند.
Call of Duty 4: Modern Warfare
سال انتشار: ۲۰۰۷
بدون شک عرضه چهارمین نسخه COD نقطهای تاریخی در بازیهای شوتر اول شخص بود، به صورتی که همچنان نقشههای بخش چندنفره این بازی سنگ محکی برای عناوین جدید این فرنچایز محسوب میشوند و علاوه بر این بخش چند نفره سرگرمکننده، داستانی با طراحی مراحل نفسگیر و جذاب داشتیم که Captain Price دوستداشتنیمان را برای اولین بار به تصویر کشید. همین موارد باعث شدند تا خاطرهانگیزترین نسخه COD ساخته شود که حتی خود اکتیویژن (Activision) همچنان نتوانسته آن را تکرار کند.
Need for Speed: Most Wanted
سال انتشار: ۲۰۱۲
تفاوتی ندارد که چقدر از زمان عرضه NFS: Most Wanted گذشته باشد، به احترام لحظات نفسگیری که تعقیب و گریزهای این بازی برایم رقم زدند، کلاه از سر برمیدارم. تجربهای بینظیر در سبک ریسینگ که تقریباً هیچ ضعف پررنگی در آن یافت نمیشد و همین موضوع باعث شد تا هر وقت صحبت از بازیهای مسابقهای تاثیرگذار به میان میآید، نام این بازی در اولویت باشد. میتوان به جرئت گفت که موزیکهای این بازی همچنان در پلیلیست بسیاری از گیمرها یافت میشوند و حتی گوش دادن به آنها یادآور روزهای خوشی است که به تجربه این بازی میپرداختیم.
پر بحثترینها
- کامنتهای هفته ۲۸؛ هیتلر: The Last of Us Part 2 بهترین بازی تاریخ است
- کامنتهای هفته ۲۹؛ بَک تو بَک
- تریلر جدید فصل دوم سریال The Last of Us شخصیت ابی را نشان میدهد
- شایعه: کنسول نسل بعدی Xbox در سال ۲۰۲۶ با نام Xbox Prime عرضه خواهد شد [بهروزرسانی شد]
- کارگردان Alan Wake 2: رمدی میخواهد نسخه اروپایی ناتی داگ باشد
- کانیه وست، رپر آمریکایی اعتقاد دارد که The Last of Us: Part II بهترین بازی تاریخ است
- ۱۵ بازی بزرگ خاطرهانگیز گیمرهای ایرانی
- کلیپ جدید Assassin’s Creed Shadows با محوریت پارکور
- از کنترلر جدید Xbox با طرح DualSense رونمایی شد
- مهمترین آمار و ارقام صنعت بازی های ویدیویی در سال ۲۰۲۴
نظرات
نمیدنم نویسنده مقاله متولد چه سالی هستن، اما مطمئن باشید تو ایران به هیچ بازی به اندازه فوتبال۹۸، مورتال کامبت۳،۴ و رزیدنت اویل ۳ بازی نشده اما اسطوره تمام بازی های تاریخ river raid هست. البته اینها رو متولدین دهه شصت بیشتر میدونن، اما حای igi, tiny toons، contra هم خالیه
جای عناوینی مث رزیدنت چهار و شاهزاده ایرانی و الون و کانتر خالی بود اما خب…
در کل مقاله جالبی بود…کلی خاطره بازی کردیم
یادش بخیر خدای جنگ ۲
اولین بازی بود که رو ps2 تموم کردم
اولین افسردگی بعد تموم کردن یه بازی رو اولین بار با این عنوان تجربه کردم
واقعا بعدش تو کما بودم…مونده بودم چیکار کنم…در به در اون موقع دنبال خدای جنگ ۳ برا ps2 بودم😂
چه زود گذشت…یادش بخیر💔
نمیدونم چرا ولی من بولیو از همه جی تی ای ها بیشتر دوست دارم.😶🌫️
عجیبه که جنگهای صلیبی تو لیست نیست.
درسته استراتژیکه. ولی تنها بازی استرتژیکی هست که کل ایرانیا بازیش کردن.
مدال افتخار کراش موتوری فوتبال ۹۸ درایور که خدا بود اون موقع و ماشین جنگی هیچ کدوم تو لیست نیست؟
با شورش در شهر وارد صنعت گیم شدم و با ماریو عاشقش
یادمه کاپیتان پرایس داخل کال آو دیوتی قسمت ۲ هم بود
یعنی برای اولین بار داخل mw1 یا همون کال آو دیوتی ۴ نبوده قبلش هم بوده
لیست شدیدا خاطره انگیزی بود
با تشکر از شما
اولین شوتر عمر من بازی Black بود
یادش بخیر
برای من IGI خاطره انگیز ترینه که تو این لیست نبود
ممنون از مقاله خوبتون…نوستالژی ترین بازی ها برای یه دهه شصتی بیشتر بازی های آتاری میکرو و سگا و نهایت پی اس وان هست…
سوپر ماریو. تانک. موشک آتاری.شورش در شهر یک و دو.بازی فوتبال سگا…
بعدها رو پی اس وان فوتبال ۹۸.۹۹.بازی گرن توریسمو…اینها همه برای من خاطره انگیرند.
روی پی سی سال ۸۰ یا ۸۱ بازی آی جی آی یک و مکس پین یک خاطره انگیزترین بازی هاست
لیست عالی ولی چند گزینه مثل stronghold crusaderیا کنترا یا سرباز کوچولو جاشون خالیه.
همشون برام نوستالژی هستن و هنوز که هنوزه گاهی وقتا با شبیه ساز بعضیاشو بازی میکنم.
هعی خاطراطم زنده شد
همشون رو بازی کردم😍😊
بیشتر از همه با سونیک و جی تی ای سن آندریاس خاطره دارم
فقط جای کانتر خالی بود🔪😐
این همه بازی رو جا انداختبد
Max Payne
Spiderman
GTA 4
Punisher
Counter 1.6
دلتا فورس
بارگشت به قلعه ولفنشتاین
Nfs underground 2
مومیایی
Black PS2
کشتی کج
مدال اف انر
کالاف دیوتی
Harry potter
همه چی قدیمیش بهتر بود یادش بخیر باری میگرفتم عاشق بوی جعبه و نویی بازی بودم چقدر این جلد پلاستیکی هاشو نگه داشتم کلکسیونری شده بودم برای خودم چقدر سره نصب بازی ها حرص خوردم چه بازی هایی که تا ۹۸ درصد رفتن ونصب نشدن و ارور دادن
یعنی فقط منم که با کانتر نسخه ۱.۶ خاطره داشتم؟
جای مورتال کامبت هم خالیه
مورتال کامبت>>>>>>>>>>تیکن
هی خدا یادش بخیر چه روزایی بود بچه بودم که برام میکرو گرفتن و سگا رو خونه دوستم بازی میکردم شورش در و سونیک شاهکار بودی در دوره خودش با کرش زندگی کردم و زمانی بالاخره ps2 slim جعبه زردمو خریدم انگار دنیارو بهم داده بودن گاد آف وار موست وانتد یا خدا چقدر زود گذشت اون روزا الان دیگه حتی رمق نمیمونه بشینیم پای گیم به زور شبی یه دست دوتا ۲ بازی میکنم و تمام
درود و خسته نباشید…
مقاله عالی و خاطره انگیز بود!!
فقط Most Wanted این بازی جذاب و خاص برای نسخهی ۲۰۰۵ش هست نه ۲۰۱۲…
با خودم گفتم شاید شما منظورتون همون نسخه ۲۰۱۲ باشه طبق سلیقه واستون اون بازی جذاب باشه، اما وقتی گفتین “با موزیک های جذابش” متوجه شدم منظورتون همون نسخه ۲۰۰۵ هستش…
اون بازی شاهکار ریسنیگ و نید فور اسپید هست که هنوز واقعا رو دستش نیومده!!
شاید نزدیک به ۵۰ بار بازیش رو تموم کرده باشم 😐🤦♂️😁
لیست خیلی خوب بود و خودم خیلی خوشم اومد
به نظرم Devil May Cry 3 هم می تونست داخل لیست باشه چون خیلی از گیمر ها باهاش خاطره دارن و اتمسفر بازی واقعا نوستالژیکه و Theme های بازی باعث مرور خاطرات هر کسی میشه که باهاش بازی کرده
با اینکه شما یک بازی سونیک داخل لیست قرار دادین، به نظر من بازی Sonic Riders هم شایسته حضور در لیسته. بازی واقعا دارای مراحل نمادین و خاطره انگیزی است که نمیشه فراموش کرد
همسایه جهنمی
من به غیر از bully همه رو بازی کردم شاید باورتون نشه ولی بازی گوسفند درد خیلی هیجانی و استراتژیک بود
بازی Winning Eleven 3 Final یا همون فوتبال ۹۹ پلی استیشن ۱ مگه میشه در این لیست نباشه؟
بازی جکی چان♥️ps1
سرباز آلمانی ، سایفون فیلتر ، مدال افتخار ، ویجیلانته ۸ـ۲ (همون ماشین جنگی خودمون) ، سرباز کوچولو