گپفا ۲۴؛ امتیاز شما به نیمۀ اول نسل نهم پلی استیشن
در گپفا فرصتی فراهم میشود تا در مورد موضوعات مختلف پیرامون بازی های ویدیویی صحبت کنیم و با رعایت احترام به سلایق یکدیگر نظرات خود را به اشتراک بگذاریم.
موضوع این قسمت از گپفا، نیمۀ اول نسل نهم پلی استیشن است. تقریباً ۵ سال از عرضۀ کنسول پلی استیشن ۵ میگذرد و جالب است که نظرات خود را در رابطه با آن به اشتراک بگذاریم. ابتدا از تیم تحریریه گیمفا و انتخابهایشان شروع میکنیم:
آرمین مکاری؛ نویسنده
این نظر کسی است که دو نسل ۷ و ۸ را به صورت ایزوله در اتمسفر ایکس باکس گذرانده و خب بازگشت به محیط پلی استیشن، با کوله باری از انحصاریهایی که حالا تا جای ممکن ریمستر و ریمیک شدهاند یا بهروزرسانی نسل نهم خود را دریافت کردهاند، توانست بهترین لحظات در این نسل را برای من رقم بزند. هیچ شکی نیست که عملکرد سونی در زمان لانچ پلی استیشن ۵، به درخشانی عناوین لانچ پلی استیشن ۴ نبوده، و با نگاهی به آرشیو انحصاریهای این شرکت، غبطه میخورم که چرا در لاین آپ آنها، شوتر اول شخص داستان محور همانند Killzone یا ریسینگ آرکید وجود ندارد. چه فرنچایزهای ارزشمندی که سونی سالهاست از پتانسیل آنها استفاده نمیکند و به دست فراموشی سپرده شدهاند.
اما حالا میخواهم بلوغ و موفقیتی که سونی در نسل نهم با پلی استیشن ۵ به آن رسیده را به Avengers Endgame تشبیه کنم. شاید اگر این دو محصول را به تنهایی بسنجیم، عملکردشان به خوبی قبلیها نباشد، اما هر دو به نظرم نتیجه سالها برنامهریزی و نتیجه محصولات پیشین خود هستند که توانستند در آخر روی قله بایستند. هر آنچه سونی از اشتباهات اوایل نسل هفت درس گرفت و در نسل هشتم کاشت، این نسل در حال برداشت آن است؛ جایگاه استواری که به نظر میرسد رقیبشان، یعنی ایکس باکس، قدمهای زیادی با آن فاصله دارد. امیدوارم هرچه زودتر شکاف بین دو برند که با شروع بد ایکس باکس در نسل هشت پا گرفت، رفع شود، زیرا انحصار مطلق و بیرقیب بودن هیچ شرکتی به سود کاربران نخواهد بود.
به شخصه با قابلیتهای کنترلر دوالسنس، ورود به نسل جدید را حس کردم و همان حس نوآوری و خلاقیتی که در نسل هشت با کینکت تجربه کردم را درونم زنده کرد و باید بگویم با کمال احترام به ارگونومی کنترلر ایکس باکس و عادتی که به این کنترلر دارم، ترجیح میدهم تمامی بازیها را با دوالسنس تجربه کنم. در آخر با وجود این که کنسولهای نسل نهم تا به این جای کار به عقیده بنده اصلاً در حد نسل هفت و هشت نبودهاند (چه از لحاظ عناوین انحصاری، چه مولتی پلتفرم)، و ایکس باکس سریز بهتر از ایکس باکس وان ظاهر شده، اما برنده این نسل تا به این جای کار، بدون شک پلی استیشن است.
۸.۵/۱۰
کاظم حقیقی؛ نویسنده
در ابتدای نسل نهم، سونی با ارائه یکی از برگهای برنده خود، یعنی عنوان Demon’s Souls Remake، و همچنین اثر فوقالعاده Ratchet & Clank: Rift Apart در سال ۲۰۲۱، به همگان قدرت بالا و سرگرمکننده بودن کنسول خود را نشان داد. از این حیث توقع بازیبازها افزایش یافت و متاسفانه پس از گذشت حدود ۵ سال از نسل نُهم، ما هنوز شاهد عناوین انحصاری تماماً نسل بعدی از سوی این غول شرقی نیستیم و دل را به یک سری اخبار و شایعات از سوی Santa Monica و غیره خوش میکنیم. از طرفی، صدای هواداران این کنسول در آمده: «هی سونی، یا بازیهایی که ما میخواهیم را ریمستر کن یا کلا ریمستر را کنار بگذار». هواداران خواهان ریمستر انحصاریهای باکیفیت نسل ششم و هفتم این ناشر همچون سهگانه کلاسیک God of War و فرنچایزهای Killzone و Infamouse هستند و سونی گویا نمیخواهد به آنها گوش بدهد.
اما این موضوعات باعث نمیشود حتی مقداری از شکوه و قدرت PS5 کاسته شود. این پلتفرم با DualSense دوستداشتنی خود همچنان بیرغیب است و با عناوینی چون Astro Bot یکهتازی میکند. از طرفی، سونی با انتشار عناوین انحصاری کنسولی و به دست آوردن حق انتشار آثار استدیوهای ترد پارتی کمتر شناخته شده، طرفداران خود را سرگرم کرده است. گویا سونی میخواهد در زمان مناسب کارتهایش را رو کند و بازیهای متحیرکننده استودیوهای فرست پارتی خود را نشان دهد و در دوئل مرگبار با شرکت رقیب پیروز شود.
۸.۵
رضا ویسینیا؛ نویسنده
پیروزی بیچون و چرای سونی در نسل هشتم و ساخت عناوین انحصاری و باکیفیت دلیلی شد تا سونی بتواند مخاطبین زیادی جذب کند و گامی قدرتمند به نسل نهم بگذارد. سونی تا بدین لحظه نزدیک به ۶۰ میلیون ps5 فروخته و با فاصلهای بسیار زیاد از رقیب خود در قله بازار کنسول ایستاده است. اما آیا سونی توانسته آنگونه که باید در نسل نهم بدرخشد؟
پس از رخدادهای پیرامون کنسول ps3، سونی ضریب ریسکپذیری خود را به شدت کاهش داد و استراتژیهای خود را با سختگیری بیشتری میچیند و این دست به عصا بودن را میتوان در زمینه بازیسازی و فروش سختافزار نیز دید. با کمرنگ شدن رقابت کنسولی میان PS و Xbox و تغییر استراتژی بخش گیمینگ مایکروسافت، سونی خود را یکه تاز میدان میبیند و خطری از جانب رقیب حس نمیکند.عدم توجیه خرید کنسول: سونی تا بدین جای نسل نهم از نظر بازیهای انحصاری، عنوانی راهی بازار نکرده که عطش خرید ps5 را در میان جامعه بازیبازان بوجود بیاورد؛ به عبارتی، قیمت بالای هزینههای جانبی کنسول در کنار قیمت زیاد Ps5 Pro و سیاست عرضه بازیهای سونی بر رایانههای شخصی، این ذهنیت را در میان بازیبازان بوجود آورده که خرید PC و صبر کردن چند ماهه برای تجربه بازی روی این پلتفرم ارزشش را دارد. هرچند راحتی بیشتر در زمینه کاربری گیمینگ و همچنین قیمت کنسولها در سنجش با PC ارزش خرید کنسول را بالا میبرد، از سوی دیگر بازی GTA VI به زودی روانه بازار خواهد شد و چون تا یک سال برای PC عرضه نخواهد شد میتوان انتظار این را داشت که بازار فروش کنسولها جانی تازه بگیرد.
فروش خوب سختافزاری: سونی نسل نهم در زمینه فروش سخت افزار دست بالاتر را دارد. مایکروسافت در این نسل برنامهای برای کنسول میاننسلی ندارد و این میتواند برای سونی که کنسول PS5 Pro خود را به تازگی روانه بازار کرده برگی برنده باشد تا بتواند کنسولهای بیشتری بفروشد؛ این در حالی رخ خواهد داد که برخی بازیهای Xbox در راه کنسول Ps5 هستند.
PS VR 2: ورود سونی به بازار واقعیت مجازی از نسل هشتم آغاز شد و سونی این کار را در نسل نهم نیز ادامه داد
فروکش کردن هایپ و تقاضا پیرامون عینکهای واقعیت مجازی، ناراحتی کاربران سردرد، حالت تهوع و… باعث شد سونی در این بازار چندان پیروز نباشد. البته باید گفت که بازار VR آنچنان پربار و پرمشتری نیست که بتوان در آن به دستاورد چشمگیری رسید کما اینکه سونی پشتیبانی از PC را به واقعیت مجازیهای خود افزود تا بتواند محصولاتش را به فروش برساند چرا که بازیهای بیشتری برای VR روی رایانههای شخصی عرضه میشود.شکست سنگین در ساخت بازی Concord: سونی با این بازی تلاش داشت تا باری دیگر شانس خودرا در زمینه بازیهای Live Stream محک بزند که به گفته برخی کارشناسان بزرگترین شکست خودرا چشید تا باری دیگر ثابت شود که برخلاف بازیهای داستانی، سونی مرد میدان بازیهای آنلاین نیست.
۴/۱۰
آرمان زرمهر؛ نویسنده
به نظر من عملکرد سونی در نسل نهم حداقل تا به این لحظه ناامیدکننده و ضعیف بوده و این مسئله بخاطر استانداردهای بالایی هست که در نسلهای پیشین پایهگذاری کرد. تنها یک مقایسهی ساده و سطحی نیمه اول عمر PS4 و PS5 به خوبی ضعف مدیریت، کاهش خلاقیت و اتخاذ سیاستها اشتباه را نشان میدهد.
در ابتدای نسل هشتم نه تنها ما شاهد بهرهوری سونی از بسیاری از فرنچایزهای پرطرفدارش بودیم، بلکه ریسکپذیری بسیار بالا و امتحان رویکردهای تازه با آثار ۲nd party مثل The Order 1886، نوآوری بالا با Uncharted 4 و خلق تجربههای جدید مثل Horizon نیز مشهود بود که همگی هویت نسل هشتمی سونی و PS4 رو پایهگذاری کردند. البته چند سال ابتدایی PS4 نیز بینقص نبود اما اگر بخوایم نیمهی اول را بسنجیم، وضعیت بهتری نسب به نیمه اول PS5 به طور واضح مشخص است.
اما حالا طی این چند سال ما شاهد اتخاذ تصمیمات عجیبی مثل ریمیک کردن TLOU P1 و ریمستر قسمت دوم یا ریمیک اخیر Until Dawn بودیم که به نظرم در یک کلام احمقانه بودند و همونطور که انتظار میرفت، برخی عملکرد مطلوبی هم نداشتند. از طرف دیگر، تاکید بالای سونی روی بازیهای سرویس محور و سرمایهگذاری روی پروژههایی مثل Concord که به نظرم از همان ابتدا خالی از هرگونه خلاقیتی بود، موجب شده برخی شکستهایی رو شاهد باشیم که به راحتی قابل پیشگیری بودند.
مشکل من با PS5 این است که هر وقت به کنسولم نگاه میکنم، نمیدانم چه ویژگی یا اثر خاصی را به آن تخصیص بدهم و یکی از دلایل این موضوع، اشتراک گسترده بین بازیهای PS4 با PS5 و عدم وجود تعادل در آثار نسل نهمی به منظور ایجاد هویتی مستقل برای کنسول است که آن را میتوان حاصل تکیه بر رویکردهای غیر منطقی، ریمسترهای بیهوده و سرمایهگذاریهای تهاجمی در آثار سرویس محور دانست. البته در سال اخیر شاهد اثری همچون Astro Bot بودیم که به راستی در آن فوران خلاقیت و بهرهگیری گسترده از سختافزار کنسول دیده میشد، اما یک بازی به تنهایی نمیتواند بار چندین سال کم جنب و جوش بودن را به دوش بکشد.
اما اگر از آثار و مدیریت استودیوهای فرست پارتی بگذریم، در طرف دیگر شاهد عملکرد بسیار بهتر در قبال بازیهای انحصار زمانی و یا ۲nd party هستیم. stellar blade، Helldivers 2 و Final Fantasy 7/16 عناوین مناسبی برای اکوسیستم نسل نهمی سونی بودند و به خوبی از سختافزار آن بهره بردند و حداقل در این زمینه شخصا از عملکرد سونی راضی هستم.
اما در نهایت، فکر میکنم نمایش معرفی PS5 Pro گویای وضعیت فعلی است؛ زمانی که یک قطب مهم سختافزار در صنعت گیمینگ مثل سونی برای تبلیغ کنسول «قدرتمند» میان نسلی خودش و متقاعد کردن مخاطبین برای خرید آن، از آثار نسل هشتمی و چندین سالهی خودش استفاده میکند، این موضوع به خوبی نشان دهنده وضعیت نیمهی اول زندگی PS5 است.
در کل، به نظر من سونی در نسل نهم جنب و جوش هیجان انگیز نسل هشتم خودش را از دست داده و به رویکردهای غیربهینه و «امن» تکیه کرده است که موجب شده طی چهار سال اخیر، شاهد لغو شدن برخی آثار، تمرکز روی IPهای محدود از کتابخانهی سونی، کمبود قابل توجه نوآوری و همچنین عدم حضور برخی از استودیوهای فرست پارتی مهم باشیم. بنابراین با توجه به کارنامه نسلهای پیشین این کمپانی و نقاط اوج بسیار بالایی که پایهگذاری کرد، به نظرم این نسل تا به اینجای کار ضعیفترین و بیهویتترین نسل سونی را به تصویر میکشد و از همین رو به شدت امیدوارم شاهد بهبود وضعیت در نیمهی دوم و پایانی عمر PS5 باشیم.
۶.۵/۱۰
محمد حسین کریمی؛ سردبیر
بررسی منصفانۀ عملکرد یک پلتفرم در نسل نهم گیمینگ چندان آسان نیست و باید فاکتورهای مختلفی را در نظر گرفت. یکی از این عوامل، شیوع ویروس کرونا در سال ۲۰۲۰ است که با آغاز نسل رقم خورد و استودیوها را تحت تاثیر منفی خود قرار داد. شاید اگر کرونایی در کار نبود، عناوین بسیاری در سال ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ آماده میشدند و چشمانداز متفاوتی نسبت به این عصر از گیمینگ داشتیم. فاکتور دوم سلیقه شخصی، نوع نگاه و انتظار شما از لاین آپ بازیهای منتشر شده است. از آنجایی که شخصاً خلق تجربههای تازه را به طور قابل توجهای در اولویت قرار میدهم، نسل نهم پلی استیشن که تاکید بسیاری بر ریمسترها و سیکوئلها دارد، برای من چندان ایده آلی نبوده است. God of War Ragnarok و Marvel’s Spider-Man 2 را به طور کلی تجربههای سطح پایینتری نسبت به عناوین اورجینالشان (God of War 2018 و Marvel’s Spider-Man 1) میدانم. از سوی دیگر، جدای از این مسئله که شخصاً مخاطب عناوین سرویس محور نیستم، فکر نمیکنم سیاستهای شرکت حول آثار سرویس محور به شکلی ایده آل اجرایی شده باشد. جدای از مسئلۀ Concord و اشتباهات واضح آن مبنی بر ارائۀ اثری پولی در ژانری که با عناوین رایگان با کیفیت بیشتر اشباع شده، مسئلۀ سپردن برخی پروژهها به استودیوهایی که در زمینۀ ساخت آثار لایو سرویس تجربه ندارند برای من قابل هضم نیست. از سمتی، تا به امروز تجربههای تازه چندانی نداشتیم و همچنان Returnal تنها تجربۀ منحصر به فردی است که از این پلتفرم دریافت کردهام. سرویس پلی استیشن پلاس نیز عملکردی سینوسی داشته و افزایش قیمت آن چندان دلگرمکننده نیست.
اما از سوی دیگر، رابطۀ بسیار خوب سونی با استودیوهای ترد-پارتی در کشورهای آسیایی یکی از بزرگترین نقاط قوت این پلتفرم در نسل نهم است که توانسته جای خالی بسیاری از استودیوهای فرست پارتی را برای سونی پُر کند. نکتۀ بسیار مهم و امیدبخش در لاینآپ پلی استیشن طی ۵ سال گذشته، Astro Bot و Returnal بودند که شاید ثابت کنند چشماندازی با عناوین متفاوت در انتظار ما خواهد بود و سونی میخواهد خارج از عناوین سینمایی خود، به ایدههای نوین و خلاقیت محور نیز بها دهد.
جدای از دو پاراگراف بالا که به نقاط قوت و ضعف اشاره دارند، میتوان در مورد برخی تصمیمات بحثبرانگیز و نگرانکننده مانند خرید ۳.۶ میلیارد دلاری بانجی و عملکرد نه چندان مطلوب آن نیز اشاره کرد. اما شاید بهتر باشد پس از نتایج برخی از این اقدامات از جمله Marathon، آنها را وارد معادله کنیم.
۶/۱۰
میانگین امتیاز تحریریه گیمفا به نیمۀ اول نسل نهم پلی استیشن: ۶.۷
حالا نوبت شما است؛ مشتاقانه میخواهیم نظر شما پیرامون نسل نهم پلی استیشن را بدانیم.
پر بحثترینها
- ادعای مدیر سابق Sweet Baby: استودیوها سراغ ما میآیند تا داستان بازیهایشان را بهبود دهیم
- مشخصات کامل سختافزار پلی استیشن ۵ پرو فاش شد
- مدیرعامل پلی استیشن: طرفداران باید انتظارات خود را کاهش دهند، PS5 Pro یک کنسول نسل بعدی نیست
- پلی استیشن ۵ پرو با قیمت نجومی وارد ایران شد
- سازنده سابق راکستار: مردم سالها از واقعگرایی GTA 6 صحبت خواهند کرد
- تماشا کنید: گیمپلی چندین بازی روی پلی استیشن ۵ پرو
- ۷ بازی مخفیکاری با پیشرفتهترین هوش مصنوعی دشمنان
- تهیهکننده Final Fantasy: اسکوئر انیکس میخواهد بازیهای آینده را همزمان روی Xbox منتشر کند
- ادعای سازنده Concord: اثری ساختیم که تجربه فوقالعادهای را به گیمرها ارائه میدهد
- نقد و بررسی فیلم Joker: Folie à Deux | هیچ جوکری وجود ندارد
نظرات
هم ایکس باکس هم پلی استیشن فاجعه بودن تا اینجا پلی استیشن باز وضعش بهتر بود ۴.۵
اگر میشه همچین پستی رو برا ایکس باکس هم بذارید،با تشکر🙏
به نظر بنده نه فقط سونی بلکه کل صنعت گیم افت کرده
در نسل ایپی های تازه بسیار کم و تعداد بسیاری سیکوئل ریمستر و ریمیک رو شاهد بودیم
الان شرکت های بزرگ فقط و فقط نون نسل های قبلیشون رو میخورن وگرنه اکثرشون ایپی هایی با کیفیت نچندان مطلوب دادن
دیگه گفتن دخالت های DEI و غیره هم لازم نیست
به طور خلاصه اوضاع داغان است مگه اینکه بازی های مستقل دستی برسونن
اگه کل موارد رو بخوام در نظر بگیرم چیزایی که تو این نسل از سونی واقعا راضی بودم
+بخش سخت افزار
قطعا بزرگترین مزیت این نسل سونی نسبت به قبلش از نظرم قابلیت های دسته دوال سنس بوده که واقعا تجربه یکسری از بازی هارو بشدت لذت بخش تره کرده بعلاوه صدای سه بعدی که با هدست مخصوصش واقعا غرق در بازی ها میشی جدای از اینا طراحی ui و منو و استور کنسول هم کاملا بنظرم یه پیشرفت کامل بوده نسبت به ps4 و خیلی شیک تر و تر تمیز تر در اومده ظاهر خود کنسولم بنظرم زیبا تر از پی اس فوره
+بخش بازی ها و نرم افزار
بطور کلی از نظر انحصاری بخوایم مقایسه کنیم به نسبت ۴ سال اول ps4 تو این نسل سونی بهتر عمل کرده چه از نظر تنوع بازی و از نظر تعداد مثل گرن توریسمو مثلا که یجورایی با نسخه اخرش کامبک زد و خیلی موفق عمل کرد از بازیای دیگشم ریترنال بشدت برا من لذت بخش بود بخصوص اینکه کلا استودیوش تو سبک کم طرفدار و هاردکور پسندی ورود کرد و سونی هم روش سرمایه گذاری کرد که این مورد خیلی منو خوشحال کرد، همینطور اینکه بازیی مثل astro تونست با دوتا نسخه تو این نسل بقدری موفق و خوب عمل کنه و خودشو یکی از ایپی های مهم سونی بکنه خیلی قدم مثبتی بود این بازیا واقعا یکم تنوع دادن به فرست پارتی های سونی هلدایورز و موفقیت غیر قابل پیشبینیش هم قطعا جزوشون قرار میگیره بعلاوه اینکه سونی وارد بخش سینما شده و اقتباس داره از ایپی هاش میسازه حرکت خوبی بود خصوصا سریال لست که واقعا منی که فن این مجموعه هستمو شدیدا خوشحال کرد
اما مواردی که انتقاد دارم یکی بحث لایو سرویس ها و مدیریت پروسشونه که بنظرم چند سالی طول میکشه تا سونی به یه نظم نسبی برای مدیریت این پروژه ها دست پیدا کنه یه مورد دیگه هم یکسری از ریمستر ها و ریمیک هاست که بنظرم تا وقتی به استودیو هایی غیر اصلی بسپاره طوری که وقت زیادی از استودیو اصلی گرفته نشه اونقدر مهم نیست ولی تو چند تا موارد اینجوری نشد
یکسری سیاست گذاری احمقانه و مسخره هم تو یسری از قیمت گذاری ها اون اوایل نسل داشت
مورد اخرم در مورد ایپی های جدیده که طبق اخبار چند تا ایپی جدید دارن توسعه میدن استودیو هاش که منتظرم عملکردشون و ببینم
در کل از منظر بازی و سخت افزار خیلی خوب عمل کرده بنظرم
بهعنوان کسی که در نسل هشتم از داشتن پلیاستیشن به خود میبالیدم، در نسل نهم اصلاً چنین حسی نداشته و اصلاً از رویهای که سونی تا بهاینجا داشته راضی نبودم.
چرا نبودم؟ چون کل نسل ۹ برای پلیاستیشن در ریمیک و ریمستر، و افزایش نجومی قیمت سرویس پلاس خلاصه میشه.
بنده نمره ۴ میدهم.
کل نسل ۹ بدون در نظر گرفتن نوع کنسول= نمره ۴ با ارفاق خیلی زیاد.
امیدوارم صنعت گیم به روزای اوجش(مخصوصا نسل ۶ و ۷) برگرده وگرنه با این وضعیت بعید نیست نسل های بعدی صفر مطلق (۲۷۳-) بگیره
– ساخت کنسولی که مشکلات لودینگ رو حل کنه و به صورت جدی وارد دنیای SSD بشه فوق العاده بود و در همون اوایل نسل ، قدرت و نتیجه این کار رو با بازی Demon’s souls و Rachet & Clank دیدیم.
– ساخت کنترلر Dualsense که واقعا تجربه من به شخصه رو عوض کرد و وارد دوره ای جدیدی از گیمینگ کرد.دوآل سنس واقعا حرکت فوق العاده ای بود که لذت بازی کردن رو سه برابر کرد.
– عرضه PSVR 2 با قابلیت های دوآل سنس و رزولوشن ۴k این VR و همچنین عرضه آداپتور PC که باعث شد ارزش خرید این VR به شدت بالابره.من خودم به شخصه نتونستم تهیه اش کنم اما از طریق دوستم چندبار تونستم این vr رو تجربه کنم که واقعا ارزش داره.
– عرضه Playstation portal که به نوعی هدف سهولت بازی کردن رو برای کامیونیتی پلی استیشن داشت و به نوعی احترام برای این کامیونیتی بود.
-عرضه بازی های بسیار با کیفیتی نظیر دیمنز سولز ریمیک ، رچت اند کلنک ، گاد آو وار رگناروک ، اسپایدرمن مایلز مورالز ، اسپایدرمن ۲ ، لست ۱ ریمیک ، هورایزن فوربیدن وست ، فاینال فانتزی ۱۶ و ۷ ریبرث ، گرن توریزمو ۷ ، ریترنال (تجربه به شدت قوی با دوآل سنس) ، استروبات ، هلدایورز ۲ و…
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
بنده نمره ۹ رو میدم
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
فکر نمیکنید تو این پست به شخصه نظر همه دوستان محترمه؟من خودم به هیچکس دیسلایک نمیدم تو این پست چون نظر همه دوستان محترمه و سلایق متفاوت.
برای مثال منی که طرفدار لست آو آس هستم ، واقعا با لست ۱ ریمیک حال کردم و یه سری از دوستان با ریمیک لست ۱ حال نکردند.آیا باید دیسلایک بدیم یا حتی انتقاد کنیم؟ طرف سلیقش نبوده و دوست نداشته و نظرش هم کاملا محترمه.این پست مربوط به سلیقس و میزان انتظاراتی که افراد از نسل نهم داشتند.این نسل تا به اینجا برای من راضی کننده بوده و برای یه سری از عزیزان نبوده.
حس نمیکنید اسپم خندیدن به یه کامنت ، اونم تو همچین پستی خیلی حرکت چیپ و مضحکیه؟🙂
فقط اون آخرش “”و…”” 😂
حالا شما ناراحت نشو. “”” و…””” رو فاکتور بگیر🙂
تا حالا که واقعاً چیزه خاصی از نسل ۹ ندیدیم حالا ببینیم در ادامه چی میشه
با این نسل کلا حال نکردم
والا نظر من هم همونیه که آرمان جان فرمودند.
این نسل انقد ضعیف بوده که دارم به این فکر می افتم شاید بهتر باشه برای اولین بار مستقیم از نسل هشت بپرم به نسل ده و قید خرید ps5 رو بزنم.
میتونه ۶ رو بگیره از من
نمیدونم چرا نویسنده ها و کاربران عزیز معتقد هستن که اول نسل هشتم بهتر از نسل نهمه…..بخاطر جو حاکم بر صنعت گیمه یا احساسات درونی
خب بیایم نگاهی بندازیم به کارنامه سونی در ۴ سال اول نسل هشتم و نهم
لانچ : نک..کیلزون ..
۲۰۱۴: اینفیمس ..درایو کلاب ..
۲۰۱۵ : بلادبورن..the order ..انتیل داون ..
۲۰۱۶: انچارتد..لست گاردین
۲۰۱۷:هورایزن ..نک ۲ ..گرن توریسمو اسپورت ..گراویتی راش ۲
الان جدی به این بازی ها میگید خوب ولی به ۴ سال اول نسل نهم میگید فاجعه ؟
در این ۴ سال بعلاوه لانچ کنسول فقط انچارتد ..بلادبورن . هورایزن و اینفیمس کیفیت لازم رو داشتن (دوره لانچ که برای ps4 فاجعه بود )
لانچ:دیمن سولز ریمیک..مایلز مورالس ..سک بوی ..استرو پلی روم
۲۰۲۱:ریترنال ..رچت اند کلنک ..کینا بریدج اف اسپیریت..دث لوپ (انحصاری زمانی )
۲۰۲۲..گرن توریسمو ۷..گاد رگناروک..فوربییدن وست ..لست پارت ۱ ریمیک ..گوست وایر توکیو (انحصاری زمانی )
۲۰۲۳ : فورسپوکن ..فاینال فانتزیی ۱۶..اسپایدرمن ۲ ..
۲۰۲۴ : فاینال فانتزی ریبرث ..استلار بلید ..هلدایورز ۲..استروبات ..لگو هورایزن..انتیل داون ریمیک ..پسیفیک درایو ..سایلنت هیل ۲ (انحصاری زمانی )
انحصاری های نیمه اول نسل نهم در مقابل نسل هشتم کیلومترها بهترن همچنین باید این مطلب رو هم اضافه کنیم که کنسول نسل جدید علاوه بر انحصاری های خودش از رقیب هم بازیی های خوبی قرض گرفت از جمله های فای راش ..سی اف سیوز ..ایندیانا جونز که در نسل هشتم چنین چیزی وجود نداشت
اگه کسی نظر دیگه ای داره چه نویسنده های عزیز چه کاربرا خوشحال میشم تبادل نظر کنیم ولیی هر طوری به لیست انحصاری های نسل نهم نگاه میکنم سونی به مراتب دست بالاتر رو نسبت به نسل هشتم داره
عذرخواهی میکنم کنسول ps4 یه بازی خوب یعنی Nioh هم داره که به شخصه خیلی دوسش دارم
همچنین ps5 هم بازی کانکورد و رایز اف رونین
این ۳ تا بازی رو فراموش کردم
عناوینی که از نسل PS4 فراموش کردید:
Infamous First Light
LittleBigPlanet 3
Helldivers
Tearaway Unfolded
Ratchet & Clank Reboot
Resogun
Uncharted Lost Legacy
بازیهای دیگری هم هستند که اگر قراره Until Dawn Remake یا Forspoken و CONCORD مطلق شکست خورده رو حساب کنیم، میتونیم اونا رو هم به عنوان لاین آپ پلی استیشن ۴ نام ببریم مثل Alienation یا Hohokum یا Matterfall و Doki-Doki Universe
اگر ترد پارتی هایی مثل گوست وایر و دثلوپ یا SH2 Remake و ریمیک ۱:۱ مثل TLOU p1 رو حساب میکنید، به گذشته برگردید کم کم یادآوری میشه یه سری بازی دیگه هم انحصاری زمانی بودن در آن بازه مثل
Hellblade: Senua’s Sacrifice
YAKUZA 0
Crash Bandicoot N. Sane Trilogy
Persona 5
No Man’s Sky
Street Fighter V
Yakuza 6: The Song of Life
البته چندین انحصاری دیگه برای ps5 هم وجود داشته مثل Sifu و Stray.
موردی که به وضوح دید میشه: کاهش قدرت ریسکپذیری هست. اگر آی پی های تازه ترجیح بدین و ایدههای کوچیکتر و متفاوت و ریسکی، مشخصاً PS4 دست بالاتر رو داره. اما حتی در مورد سیکوئل ها هم موضوع کاملاً قابل بحثه و افراد زیادی ممکنه بازیهای ۴ سال ابتدایی نسل هشتم رو ترجیح بدن.
تازه این موضوع رو هم در نظر بگیریم که پروسه ساخت بازی ها در نسل نهم ، بیشتر از نسل هشتم شده
داشتم قسمت دوم کامنت خودمو در همین رابطه میذاشتم که ریپلی زدی xd
😅😅😅💗
در اخر فقط یه نکته ای هم اضافه کنم
توسعه بازی ها هر نسل طولانی تر و سخت تر هم شده
در حالی که لست ۲ حدود ۴ سال بعد از انتشار انچارتد ۴ عرضه شد اما همچنان بعد از گذشت ۴سال بازی جدید ناتی داگ رو نداریم (که یعنی در خوشبینانه ترین حالت ممکن سال ۲۰۲۵ عرضه میشه شایدم ۲۰۲۶ )
اما نه تنها سونی بلکه سایر شرکت های حاضر در صنعت گیم شروع کردن به چند تیمه کردن استودیو هایی مثل ناتی داگ..پلی گروند ..سانتامونیکا ..سی دی پراجکت و غیره
این تصمیم در نیمه دوم نسل نهم ثمره میده
به عنوان مثال سانتامونیکا در نسل هشتم فقط ۱ بازی یعنی گاد ۲۰۱۸ عرضه کرد ..اما در نسل نهم حداقل ۳ بازی عرضه خواهد کرد یعنی گاد رگناروک ..پروژه کوری بارلوگ که فاصله بین دو نسخه gow پوشش میده و نسخه جدید گاد در اخر نسل
یا سی دی پراجکت که در نسل هشتم ما فقط ویچر ۳ رو داشتیم اما در نسل نهم حداقل ۳ یا ۴ بازی عرضه خواهد کرد (سایبرپانک ..ویچر ۴ ..ویچر ریمیک و طبق شایعات سایبرپانک ۲ هم در نسل نهم منتشر میشه )
استودیو فرست پارتی مایکروسافت یعنی پلی گروند اگه طبق روال گذشته این استودیو نگاه بندازیم تا الان باید فورتزا ۶ رو عرضه میکرد ولی بخاطر طولانی شدن پروسه ساخت بازی ها هنوز فورتزا ۶ رو نداریم ولی یه تیم جدید تشکیل داد که دارن فیبل میسازن و فیبل فاصله بین دو فورتزا رو پوشش میده
نتیجه این کامنت اینه که در سال ۲۰۲۵ به بعد تعداد انحصاری ها چه در سمت ps و چه در سمت xbox چند برابر خواهد شد ( جدا از قرارداد های سکند پارتی و ثرد پارتی )
“اما نه تنها سونی بلکه سایر شرکت های حاضر در صنعت گیم شروع کردن به چند تیمه کردن استودیو هایی مثل ناتی داگ..پلی گروند ..سانتامونیکا ..سی دی پراجکت و غیره این تصمیم در نیمه دوم نسل نهم ثمره میده”
به همین دلیله که جدای از علاقه به بازی لست آو آس ، از لست ۱ ریمیک استقبال کردم.چون یکی از مهم ترین اهداف پروژه لست ۱ ریمیک ، تشکیل تیم جدیدی در ناتی داگ
بود که بوسیله این پروژه تونستند با انجین ناتی داگ آشنا بشن و همچنین بقیه کارمندان ناتی داگ یه جورایی ترفیع بگیرند و تو بخش های مهم تری کار بکنن و همچنین باعث خوشحالی طرفداران لست آو آس بشن که بتونن نسخه اول رو با سیستم و گرافیک لست ۲ انجام بدهند.من خودم به شخصه لست ۱ ریمیک رو عملکرد اشتباهی نمیبینم
کامنتم گویا باگ خورده. بین دو خط فاصله افتاده😅هی حذف کردم و دوباره گذاشتم.درست نشد
در نهایت نمره شما چیه علی جان؟
هردو شرکت ضعف ها و نکات مثبتی داشتند
یکی بیشتر یکی کمتر
ولی خب بطور کلی پلیاستیشن وضعیت بهتری داشت و بنظر من ۸.۵-۹ بوده تا اینجا
و ایکسباکس هم در حد ۷-۸
من خودم از اواخر نسل ۸ به صورت حرفهای وارد دنیای گیمینگ شدم. بنابراین ممکنه مثل خیلی از کاربران دیگه شاید چیز زیاد ندونم و درک نکنم.
با این حال می تونم بگم راضی ام. از گاد او وار و returnal و stellarblade تا Horizon forbidden west و بقیه بازی ها و البته قبول دارم که نسبت به نسل قبل پس رفت هایی داشته. ولی خودم از ۱۰ بهش ۹ میدم.
من نیمه اول نسل نهم پلی استیشن رو به دو قسمت تقسیم میکنم:
از سال ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۲: نمره ۹ رو میدم چون واقعا گیم های متنوع و جذاب زیادی عرضه کرد که از لحاظ کیفی درخور نسل نهم بودن مثل: god of war ragnarok, horizon forbidden west, gran turismo 7, spider man miles morales, Demon’s souls, ratchet and clank rift apart, returnal
۲۰۲۳ و ۲۰۲۴: ۷ میدم چون تعداد این آثار کاهش یافت ولی همچنان آثاری مثل spider man 2 و astro bot بودن و سونی کمبود عناوین فرست پارتیش رو با سکند پارتی ها پر کرد که خب باعث میشه نمره ۷ رو بدم
اگه میانگین بگیریم نمره کلیم میشه ۸
نمره بنده ۵/۱۰
درکل نسل هفت اگه ۱۰/۱۰ باشه، نسل هشت ۸/۱۰ و نسل نهم هم ۴/۱۰. این نسل دیگه مسئله سونی یا مایکروسافت نیست. کل صنعت گیم افت کرده