گپفا ۲۴؛ امتیاز شما به نیمۀ اول نسل نهم پلی استیشن
در گپفا فرصتی فراهم میشود تا در مورد موضوعات مختلف پیرامون بازی های ویدیویی صحبت کنیم و با رعایت احترام به سلایق یکدیگر نظرات خود را به اشتراک بگذاریم.
موضوع این قسمت از گپفا، نیمۀ اول نسل نهم پلی استیشن است. تقریباً ۵ سال از عرضۀ کنسول پلی استیشن ۵ میگذرد و جالب است که نظرات خود را در رابطه با آن به اشتراک بگذاریم. ابتدا از تیم تحریریه گیمفا و انتخابهایشان شروع میکنیم:
آرمین مکاری؛ نویسنده
این نظر کسی است که دو نسل ۷ و ۸ را به صورت ایزوله در اتمسفر ایکس باکس گذرانده و خب بازگشت به محیط پلی استیشن، با کوله باری از انحصاریهایی که حالا تا جای ممکن ریمستر و ریمیک شدهاند یا بهروزرسانی نسل نهم خود را دریافت کردهاند، توانست بهترین لحظات در این نسل را برای من رقم بزند. هیچ شکی نیست که عملکرد سونی در زمان لانچ پلی استیشن ۵، به درخشانی عناوین لانچ پلی استیشن ۴ نبوده، و با نگاهی به آرشیو انحصاریهای این شرکت، غبطه میخورم که چرا در لاین آپ آنها، شوتر اول شخص داستان محور همانند Killzone یا ریسینگ آرکید وجود ندارد. چه فرنچایزهای ارزشمندی که سونی سالهاست از پتانسیل آنها استفاده نمیکند و به دست فراموشی سپرده شدهاند.
اما حالا میخواهم بلوغ و موفقیتی که سونی در نسل نهم با پلی استیشن ۵ به آن رسیده را به Avengers Endgame تشبیه کنم. شاید اگر این دو محصول را به تنهایی بسنجیم، عملکردشان به خوبی قبلیها نباشد، اما هر دو به نظرم نتیجه سالها برنامهریزی و نتیجه محصولات پیشین خود هستند که توانستند در آخر روی قله بایستند. هر آنچه سونی از اشتباهات اوایل نسل هفت درس گرفت و در نسل هشتم کاشت، این نسل در حال برداشت آن است؛ جایگاه استواری که به نظر میرسد رقیبشان، یعنی ایکس باکس، قدمهای زیادی با آن فاصله دارد. امیدوارم هرچه زودتر شکاف بین دو برند که با شروع بد ایکس باکس در نسل هشت پا گرفت، رفع شود، زیرا انحصار مطلق و بیرقیب بودن هیچ شرکتی به سود کاربران نخواهد بود.
به شخصه با قابلیتهای کنترلر دوالسنس، ورود به نسل جدید را حس کردم و همان حس نوآوری و خلاقیتی که در نسل هشت با کینکت تجربه کردم را درونم زنده کرد و باید بگویم با کمال احترام به ارگونومی کنترلر ایکس باکس و عادتی که به این کنترلر دارم، ترجیح میدهم تمامی بازیها را با دوالسنس تجربه کنم. در آخر با وجود این که کنسولهای نسل نهم تا به این جای کار به عقیده بنده اصلاً در حد نسل هفت و هشت نبودهاند (چه از لحاظ عناوین انحصاری، چه مولتی پلتفرم)، و ایکس باکس سریز بهتر از ایکس باکس وان ظاهر شده، اما برنده این نسل تا به این جای کار، بدون شک پلی استیشن است.
۸.۵/۱۰
کاظم حقیقی؛ نویسنده
در ابتدای نسل نهم، سونی با ارائه یکی از برگهای برنده خود، یعنی عنوان Demon’s Souls Remake، و همچنین اثر فوقالعاده Ratchet & Clank: Rift Apart در سال ۲۰۲۱، به همگان قدرت بالا و سرگرمکننده بودن کنسول خود را نشان داد. از این حیث توقع بازیبازها افزایش یافت و متاسفانه پس از گذشت حدود ۵ سال از نسل نُهم، ما هنوز شاهد عناوین انحصاری تماماً نسل بعدی از سوی این غول شرقی نیستیم و دل را به یک سری اخبار و شایعات از سوی Santa Monica و غیره خوش میکنیم. از طرفی، صدای هواداران این کنسول در آمده: «هی سونی، یا بازیهایی که ما میخواهیم را ریمستر کن یا کلا ریمستر را کنار بگذار». هواداران خواهان ریمستر انحصاریهای باکیفیت نسل ششم و هفتم این ناشر همچون سهگانه کلاسیک God of War و فرنچایزهای Killzone و Infamouse هستند و سونی گویا نمیخواهد به آنها گوش بدهد.
اما این موضوعات باعث نمیشود حتی مقداری از شکوه و قدرت PS5 کاسته شود. این پلتفرم با DualSense دوستداشتنی خود همچنان بیرغیب است و با عناوینی چون Astro Bot یکهتازی میکند. از طرفی، سونی با انتشار عناوین انحصاری کنسولی و به دست آوردن حق انتشار آثار استدیوهای ترد پارتی کمتر شناخته شده، طرفداران خود را سرگرم کرده است. گویا سونی میخواهد در زمان مناسب کارتهایش را رو کند و بازیهای متحیرکننده استودیوهای فرست پارتی خود را نشان دهد و در دوئل مرگبار با شرکت رقیب پیروز شود.
۸.۵
رضا ویسینیا؛ نویسنده
پیروزی بیچون و چرای سونی در نسل هشتم و ساخت عناوین انحصاری و باکیفیت دلیلی شد تا سونی بتواند مخاطبین زیادی جذب کند و گامی قدرتمند به نسل نهم بگذارد. سونی تا بدین لحظه نزدیک به ۶۰ میلیون ps5 فروخته و با فاصلهای بسیار زیاد از رقیب خود در قله بازار کنسول ایستاده است. اما آیا سونی توانسته آنگونه که باید در نسل نهم بدرخشد؟
پس از رخدادهای پیرامون کنسول ps3، سونی ضریب ریسکپذیری خود را به شدت کاهش داد و استراتژیهای خود را با سختگیری بیشتری میچیند و این دست به عصا بودن را میتوان در زمینه بازیسازی و فروش سختافزار نیز دید. با کمرنگ شدن رقابت کنسولی میان PS و Xbox و تغییر استراتژی بخش گیمینگ مایکروسافت، سونی خود را یکه تاز میدان میبیند و خطری از جانب رقیب حس نمیکند.عدم توجیه خرید کنسول: سونی تا بدین جای نسل نهم از نظر بازیهای انحصاری، عنوانی راهی بازار نکرده که عطش خرید ps5 را در میان جامعه بازیبازان بوجود بیاورد؛ به عبارتی، قیمت بالای هزینههای جانبی کنسول در کنار قیمت زیاد Ps5 Pro و سیاست عرضه بازیهای سونی بر رایانههای شخصی، این ذهنیت را در میان بازیبازان بوجود آورده که خرید PC و صبر کردن چند ماهه برای تجربه بازی روی این پلتفرم ارزشش را دارد. هرچند راحتی بیشتر در زمینه کاربری گیمینگ و همچنین قیمت کنسولها در سنجش با PC ارزش خرید کنسول را بالا میبرد، از سوی دیگر بازی GTA VI به زودی روانه بازار خواهد شد و چون تا یک سال برای PC عرضه نخواهد شد میتوان انتظار این را داشت که بازار فروش کنسولها جانی تازه بگیرد.
فروش خوب سختافزاری: سونی نسل نهم در زمینه فروش سخت افزار دست بالاتر را دارد. مایکروسافت در این نسل برنامهای برای کنسول میاننسلی ندارد و این میتواند برای سونی که کنسول PS5 Pro خود را به تازگی روانه بازار کرده برگی برنده باشد تا بتواند کنسولهای بیشتری بفروشد؛ این در حالی رخ خواهد داد که برخی بازیهای Xbox در راه کنسول Ps5 هستند.
PS VR 2: ورود سونی به بازار واقعیت مجازی از نسل هشتم آغاز شد و سونی این کار را در نسل نهم نیز ادامه داد
فروکش کردن هایپ و تقاضا پیرامون عینکهای واقعیت مجازی، ناراحتی کاربران سردرد، حالت تهوع و… باعث شد سونی در این بازار چندان پیروز نباشد. البته باید گفت که بازار VR آنچنان پربار و پرمشتری نیست که بتوان در آن به دستاورد چشمگیری رسید کما اینکه سونی پشتیبانی از PC را به واقعیت مجازیهای خود افزود تا بتواند محصولاتش را به فروش برساند چرا که بازیهای بیشتری برای VR روی رایانههای شخصی عرضه میشود.شکست سنگین در ساخت بازی Concord: سونی با این بازی تلاش داشت تا باری دیگر شانس خودرا در زمینه بازیهای Live Stream محک بزند که به گفته برخی کارشناسان بزرگترین شکست خودرا چشید تا باری دیگر ثابت شود که برخلاف بازیهای داستانی، سونی مرد میدان بازیهای آنلاین نیست.
۴/۱۰
آرمان زرمهر؛ نویسنده
به نظر من عملکرد سونی در نسل نهم حداقل تا به این لحظه ناامیدکننده و ضعیف بوده و این مسئله بخاطر استانداردهای بالایی هست که در نسلهای پیشین پایهگذاری کرد. تنها یک مقایسهی ساده و سطحی نیمه اول عمر PS4 و PS5 به خوبی ضعف مدیریت، کاهش خلاقیت و اتخاذ سیاستها اشتباه را نشان میدهد.
در ابتدای نسل هشتم نه تنها ما شاهد بهرهوری سونی از بسیاری از فرنچایزهای پرطرفدارش بودیم، بلکه ریسکپذیری بسیار بالا و امتحان رویکردهای تازه با آثار 2nd party مثل The Order 1886، نوآوری بالا با Uncharted 4 و خلق تجربههای جدید مثل Horizon نیز مشهود بود که همگی هویت نسل هشتمی سونی و PS4 رو پایهگذاری کردند. البته چند سال ابتدایی PS4 نیز بینقص نبود اما اگر بخوایم نیمهی اول را بسنجیم، وضعیت بهتری نسب به نیمه اول PS5 به طور واضح مشخص است.
اما حالا طی این چند سال ما شاهد اتخاذ تصمیمات عجیبی مثل ریمیک کردن TLOU P1 و ریمستر قسمت دوم یا ریمیک اخیر Until Dawn بودیم که به نظرم در یک کلام احمقانه بودند و همونطور که انتظار میرفت، برخی عملکرد مطلوبی هم نداشتند. از طرف دیگر، تاکید بالای سونی روی بازیهای سرویس محور و سرمایهگذاری روی پروژههایی مثل Concord که به نظرم از همان ابتدا خالی از هرگونه خلاقیتی بود، موجب شده برخی شکستهایی رو شاهد باشیم که به راحتی قابل پیشگیری بودند.
مشکل من با PS5 این است که هر وقت به کنسولم نگاه میکنم، نمیدانم چه ویژگی یا اثر خاصی را به آن تخصیص بدهم و یکی از دلایل این موضوع، اشتراک گسترده بین بازیهای PS4 با PS5 و عدم وجود تعادل در آثار نسل نهمی به منظور ایجاد هویتی مستقل برای کنسول است که آن را میتوان حاصل تکیه بر رویکردهای غیر منطقی، ریمسترهای بیهوده و سرمایهگذاریهای تهاجمی در آثار سرویس محور دانست. البته در سال اخیر شاهد اثری همچون Astro Bot بودیم که به راستی در آن فوران خلاقیت و بهرهگیری گسترده از سختافزار کنسول دیده میشد، اما یک بازی به تنهایی نمیتواند بار چندین سال کم جنب و جوش بودن را به دوش بکشد.
اما اگر از آثار و مدیریت استودیوهای فرست پارتی بگذریم، در طرف دیگر شاهد عملکرد بسیار بهتر در قبال بازیهای انحصار زمانی و یا 2nd party هستیم. stellar blade، Helldivers 2 و Final Fantasy 7/16 عناوین مناسبی برای اکوسیستم نسل نهمی سونی بودند و به خوبی از سختافزار آن بهره بردند و حداقل در این زمینه شخصا از عملکرد سونی راضی هستم.
اما در نهایت، فکر میکنم نمایش معرفی PS5 Pro گویای وضعیت فعلی است؛ زمانی که یک قطب مهم سختافزار در صنعت گیمینگ مثل سونی برای تبلیغ کنسول «قدرتمند» میان نسلی خودش و متقاعد کردن مخاطبین برای خرید آن، از آثار نسل هشتمی و چندین سالهی خودش استفاده میکند، این موضوع به خوبی نشان دهنده وضعیت نیمهی اول زندگی PS5 است.
در کل، به نظر من سونی در نسل نهم جنب و جوش هیجان انگیز نسل هشتم خودش را از دست داده و به رویکردهای غیربهینه و «امن» تکیه کرده است که موجب شده طی چهار سال اخیر، شاهد لغو شدن برخی آثار، تمرکز روی IPهای محدود از کتابخانهی سونی، کمبود قابل توجه نوآوری و همچنین عدم حضور برخی از استودیوهای فرست پارتی مهم باشیم. بنابراین با توجه به کارنامه نسلهای پیشین این کمپانی و نقاط اوج بسیار بالایی که پایهگذاری کرد، به نظرم این نسل تا به اینجای کار ضعیفترین و بیهویتترین نسل سونی را به تصویر میکشد و از همین رو به شدت امیدوارم شاهد بهبود وضعیت در نیمهی دوم و پایانی عمر PS5 باشیم.
۶.۵/۱۰
محمد حسین کریمی؛ سردبیر
بررسی منصفانۀ عملکرد یک پلتفرم در نسل نهم گیمینگ چندان آسان نیست و باید فاکتورهای مختلفی را در نظر گرفت. یکی از این عوامل، شیوع ویروس کرونا در سال ۲۰۲۰ است که با آغاز نسل رقم خورد و استودیوها را تحت تاثیر منفی خود قرار داد. شاید اگر کرونایی در کار نبود، عناوین بسیاری در سال ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ آماده میشدند و چشمانداز متفاوتی نسبت به این عصر از گیمینگ داشتیم. فاکتور دوم سلیقه شخصی، نوع نگاه و انتظار شما از لاین آپ بازیهای منتشر شده است. از آنجایی که شخصاً خلق تجربههای تازه را به طور قابل توجهای در اولویت قرار میدهم، نسل نهم پلی استیشن که تاکید بسیاری بر ریمسترها و سیکوئلها دارد، برای من چندان ایده آلی نبوده است. God of War Ragnarok و Marvel’s Spider-Man 2 را به طور کلی تجربههای سطح پایینتری نسبت به عناوین اورجینالشان (God of War 2018 و Marvel’s Spider-Man 1) میدانم. از سوی دیگر، جدای از این مسئله که شخصاً مخاطب عناوین سرویس محور نیستم، فکر نمیکنم سیاستهای شرکت حول آثار سرویس محور به شکلی ایده آل اجرایی شده باشد. جدای از مسئلۀ Concord و اشتباهات واضح آن مبنی بر ارائۀ اثری پولی در ژانری که با عناوین رایگان با کیفیت بیشتر اشباع شده، مسئلۀ سپردن برخی پروژهها به استودیوهایی که در زمینۀ ساخت آثار لایو سرویس تجربه ندارند برای من قابل هضم نیست. از سمتی، تا به امروز تجربههای تازه چندانی نداشتیم و همچنان Returnal تنها تجربۀ منحصر به فردی است که از این پلتفرم دریافت کردهام. سرویس پلی استیشن پلاس نیز عملکردی سینوسی داشته و افزایش قیمت آن چندان دلگرمکننده نیست.
اما از سوی دیگر، رابطۀ بسیار خوب سونی با استودیوهای ترد-پارتی در کشورهای آسیایی یکی از بزرگترین نقاط قوت این پلتفرم در نسل نهم است که توانسته جای خالی بسیاری از استودیوهای فرست پارتی را برای سونی پُر کند. نکتۀ بسیار مهم و امیدبخش در لاینآپ پلی استیشن طی ۵ سال گذشته، Astro Bot و Returnal بودند که شاید ثابت کنند چشماندازی با عناوین متفاوت در انتظار ما خواهد بود و سونی میخواهد خارج از عناوین سینمایی خود، به ایدههای نوین و خلاقیت محور نیز بها دهد.
جدای از دو پاراگراف بالا که به نقاط قوت و ضعف اشاره دارند، میتوان در مورد برخی تصمیمات بحثبرانگیز و نگرانکننده مانند خرید ۳.۶ میلیارد دلاری بانجی و عملکرد نه چندان مطلوب آن نیز اشاره کرد. اما شاید بهتر باشد پس از نتایج برخی از این اقدامات از جمله Marathon، آنها را وارد معادله کنیم.
۶/۱۰
میانگین امتیاز تحریریه گیمفا به نیمۀ اول نسل نهم پلی استیشن: ۶.۷
حالا نوبت شما است؛ مشتاقانه میخواهیم نظر شما پیرامون نسل نهم پلی استیشن را بدانیم.
پر بحثترینها
- اینترگلکتیک، کانکورد، ناتی داگ؛ در اتاق فکر سونی چه میگذرد؟
- گزارش: طراحی سختافزار پلی استیشن ۶ برخلاف نسل بعدی ایکس باکس، به پایان رسید
- حساب توییتر پلی استیشن باعث ترند شدن دوباره Bloodborne Remake شده است
- یوشیدا: Horizon Forbidden West در حد انتظارم نفروخت
- یوشیدا: اگر خواهان بازی های انحصاری جدید PS5 هستید، بهتر است از ریمسترها حمایت کنید
- شایعه: اطلاعات فاش شده از GTA 6 توسط کاربری که ادعا میکند چندین ساعت از گیمپلی را دیده است
نظرات
هم ایکس باکس هم پلی استیشن فاجعه بودن تا اینجا پلی استیشن باز وضعش بهتر بود ۴.۵
Concord چیه ؟شوکیس چیه؟ریمیکو ریمستر چیه
ریمیک یعنی دوباره ساختن یه بازی قدیمی ولی پر طرفدار با محوریت همون داستان بازی قدیمی
ریمستر یعنی همون بازی فقط با کیفیت بهتر
تیکه انداختم😂 ولی باز دمت گرم
یکی از ضعیف ترین نسل های گیم بود برا مثال بازیی مثل رد دد ۲ چندین برابر بزرگتر پر گرافیک و جزئیات تر از تک تک بازیای نسل هفت بود ولی بعد اون و تو نسل هشت هنوز چیزی ندیدم که فاصله قبل توجهی با نسل هشت داشته باشه البته هنوز چندسالی فرصت هست امیدوارم جی تی ای آی وی یا ویچر ۴ و الدر۶ و بقیه بتونن بیان این گندو جمع کنن خدایی فرق نسل هشت و نه تا الان ملموس نبوده ولی اونطوری که از اسم بازی ها مشخصه ممکنه سالهای آخر یه حرکت خفن از این نسل ببینیم خلاصه منم امیدوارم فاصله پی اس و اکس باکس کم باشه و رقابتشون شدید تا این شرکتا به خودشون بجمبن
چقدر نمکی😂
چشمت فقط کنکورد رو دید؟
ببین هرچی نسل ۸ حال داد بمون، ازونور نسل ۹ حالمونو پرپر کرد
ببخشید برای ریپ
رضا جان دل شما خیلی دیگه پره ، یکم استراحت کن یه لیوان اب خنک بخور درست میشه برادر
اگر میشه همچین پستی رو برا ایکس باکس هم بذارید،با تشکر🙏
دقیقا به نظرم کلا نسل نه از همه نظر نسبت به نسلهای قبل ضعیف تر عمل کرد
نسل ۷ عالی بود اوج سری بازی های ویدیویی
نسل ۶ هم عالی بود
بعدش نسل ۸ که گرافیک توش به اوج رسید
و نسل ۹ به نظرم نسل نه خیلی دیر به بلوغ رسید و حتی جلوه های بصری و قدرت سخت افزاری بیشتر نتونست این نسل رو محبوب کنه
چهار و نیم؟؟ بی خیال خیلی کمه. به نسل ۸ افت زیادی کرده ولی ۶.۷ هم حتی بی انصافیه. انحصاری های خوبی داشته مثل اسپایدرمن ۲ آسترو بات هلدایورز ۲. مشکلاتش هم از قبیل ریمستر های بسیار بی ارزش بجز رگناروک و اسپایدرمن ۲ بازی مهمی از آیپی های معروف مثل لست اف اس و انچارتد نداده و کمبود انحصاری. دقت کنید گفتم کمبود انحصاری نه بی کیفیت بودن. پلی استیشن پورتال هم یه وسیله بی خودی بود شما با موبایلت هم میتونی بازی های PS5 رو ریموت پلی کنی. خودم بهش نمره ۷.۵ رو میدم
به نظر بنده نه فقط سونی بلکه کل صنعت گیم افت کرده
در نسل ایپی های تازه بسیار کم و تعداد بسیاری سیکوئل ریمستر و ریمیک رو شاهد بودیم
الان شرکت های بزرگ فقط و فقط نون نسل های قبلیشون رو میخورن وگرنه اکثرشون ایپی هایی با کیفیت نچندان مطلوب دادن
دیگه گفتن دخالت های DEI و غیره هم لازم نیست
به طور خلاصه اوضاع داغان است مگه اینکه بازی های مستقل دستی برسونن
اگه کل موارد رو بخوام در نظر بگیرم چیزایی که تو این نسل از سونی واقعا راضی بودم
+بخش سخت افزار
قطعا بزرگترین مزیت این نسل سونی نسبت به قبلش از نظرم قابلیت های دسته دوال سنس بوده که واقعا تجربه یکسری از بازی هارو بشدت لذت بخش تره کرده بعلاوه صدای سه بعدی که با هدست مخصوصش واقعا غرق در بازی ها میشی جدای از اینا طراحی ui و منو و استور کنسول هم کاملا بنظرم یه پیشرفت کامل بوده نسبت به ps4 و خیلی شیک تر و تر تمیز تر در اومده ظاهر خود کنسولم بنظرم زیبا تر از پی اس فوره
+بخش بازی ها و نرم افزار
بطور کلی از نظر انحصاری بخوایم مقایسه کنیم به نسبت ۴ سال اول ps4 تو این نسل سونی بهتر عمل کرده چه از نظر تنوع بازی و از نظر تعداد مثل گرن توریسمو مثلا که یجورایی با نسخه اخرش کامبک زد و خیلی موفق عمل کرد از بازیای دیگشم ریترنال بشدت برا من لذت بخش بود بخصوص اینکه کلا استودیوش تو سبک کم طرفدار و هاردکور پسندی ورود کرد و سونی هم روش سرمایه گذاری کرد که این مورد خیلی منو خوشحال کرد، همینطور اینکه بازیی مثل astro تونست با دوتا نسخه تو این نسل بقدری موفق و خوب عمل کنه و خودشو یکی از ایپی های مهم سونی بکنه خیلی قدم مثبتی بود این بازیا واقعا یکم تنوع دادن به فرست پارتی های سونی هلدایورز و موفقیت غیر قابل پیشبینیش هم قطعا جزوشون قرار میگیره بعلاوه اینکه سونی وارد بخش سینما شده و اقتباس داره از ایپی هاش میسازه حرکت خوبی بود خصوصا سریال لست که واقعا منی که فن این مجموعه هستمو شدیدا خوشحال کرد
اما مواردی که انتقاد دارم یکی بحث لایو سرویس ها و مدیریت پروسشونه که بنظرم چند سالی طول میکشه تا سونی به یه نظم نسبی برای مدیریت این پروژه ها دست پیدا کنه یه مورد دیگه هم یکسری از ریمستر ها و ریمیک هاست که بنظرم تا وقتی به استودیو هایی غیر اصلی بسپاره طوری که وقت زیادی از استودیو اصلی گرفته نشه اونقدر مهم نیست ولی تو چند تا موارد اینجوری نشد
یکسری سیاست گذاری احمقانه و مسخره هم تو یسری از قیمت گذاری ها اون اوایل نسل داشت
مورد اخرم در مورد ایپی های جدیده که طبق اخبار چند تا ایپی جدید دارن توسعه میدن استودیو هاش که منتظرم عملکردشون و ببینم
در کل از منظر بازی و سخت افزار خیلی خوب عمل کرده بنظرم
در کل نسل خوبیه مخصوصا از نظر تکنولوژی های کنترلر
بهعنوان کسی که در نسل هشتم از داشتن پلیاستیشن به خود میبالیدم، در نسل نهم اصلاً چنین حسی نداشته و اصلاً از رویهای که سونی تا بهاینجا داشته راضی نبودم.
چرا نبودم؟ چون کل نسل ۹ برای پلیاستیشن در ریمیک و ریمستر، و افزایش نجومی قیمت سرویس پلاس خلاصه میشه.
بنده نمره ۴ میدهم.
کل نسل ۹ بدون در نظر گرفتن نوع کنسول= نمره ۴ با ارفاق خیلی زیاد.
امیدوارم صنعت گیم به روزای اوجش(مخصوصا نسل ۶ و ۷) برگرده وگرنه با این وضعیت بعید نیست نسل های بعدی صفر مطلق (۲۷۳-) بگیره
نسل نه بلوغ دور رس داشت و واقعا از اون پتانسیل به نحوی که باید استفاده نشد
– ساخت کنسولی که مشکلات لودینگ رو حل کنه و به صورت جدی وارد دنیای SSD بشه فوق العاده بود و در همون اوایل نسل ، قدرت و نتیجه این کار رو با بازی Demon’s souls و Rachet & Clank دیدیم.
– ساخت کنترلر Dualsense که واقعا تجربه من به شخصه رو عوض کرد و وارد دوره ای جدیدی از گیمینگ کرد.دوآل سنس واقعا حرکت فوق العاده ای بود که لذت بازی کردن رو سه برابر کرد.
– عرضه PSVR 2 با قابلیت های دوآل سنس و رزولوشن 4k این VR و همچنین عرضه آداپتور PC که باعث شد ارزش خرید این VR به شدت بالابره.من خودم به شخصه نتونستم تهیه اش کنم اما از طریق دوستم چندبار تونستم این vr رو تجربه کنم که واقعا ارزش داره.
– عرضه Playstation portal که به نوعی هدف سهولت بازی کردن رو برای کامیونیتی پلی استیشن داشت و به نوعی احترام برای این کامیونیتی بود.
-عرضه بازی های بسیار با کیفیتی نظیر دیمنز سولز ریمیک ، رچت اند کلنک ، گاد آو وار رگناروک ، اسپایدرمن مایلز مورالز ، اسپایدرمن ۲ ، لست ۱ ریمیک ، هورایزن فوربیدن وست ، فاینال فانتزی ۱۶ و ۷ ریبرث ، گرن توریزمو ۷ ، ریترنال (تجربه به شدت قوی با دوآل سنس) ، استروبات ، هلدایورز ۲ و…
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
بنده نمره ۹ رو میدم
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
فکر نمیکنید تو این پست به شخصه نظر همه دوستان محترمه؟من خودم به هیچکس دیسلایک نمیدم تو این پست چون نظر همه دوستان محترمه و سلایق متفاوت.
برای مثال منی که طرفدار لست آو آس هستم ، واقعا با لست ۱ ریمیک حال کردم و یه سری از دوستان با ریمیک لست ۱ حال نکردند.آیا باید دیسلایک بدیم یا حتی انتقاد کنیم؟ طرف سلیقش نبوده و دوست نداشته و نظرش هم کاملا محترمه.این پست مربوط به سلیقس و میزان انتظاراتی که افراد از نسل نهم داشتند.این نسل تا به اینجا برای من راضی کننده بوده و برای یه سری از عزیزان نبوده.
حس نمیکنید اسپم خندیدن به یه کامنت ، اونم تو همچین پستی خیلی حرکت چیپ و مضحکیه؟🙂
البته که من با خندیدن ایشون موافق نیستم اما دیسلایک صرفا بی احترامی به نظر و سلیقه نیست نماد مخالف بودنه
من به دوستان و دیسلایک هاشون کاری ندارم.صرفا خودم رو منظورم بود
فقط اون آخرش “”و…”” 😂
حالا شما ناراحت نشو. “”” و…””” رو فاکتور بگیر🙂
حرفات درست
ولی این باید در مقایسه با سایر نسل ها بزنی
یعنی ببینی نسل ۶ ۷ چی بود و چطور اوج گرفت و نسل ۹ چی برای ارائه داشت
نسل ۷ امار بازی ها و ای پی های پرقدرتش نگاه کنی می بینی نسل ۹ واقعا در مقابلش زانو زده
گیم های داستان محور قدرتمند ، ای پی های جدید با ایده های ناب ، خلاقیت و نو اوری در دنیای گیم
نسل ۹ با این قدرت سخت افزاری که داشت باید خیلی سریعتر رشد می کرد ولی متاسفانه این نسل تبدیل شده به جولانگاه ریمیک و از همه بدتر ریمستر
نه که ریمیک و ریمستر بد باشه ولی باید در کنارش بازی های جدید و ای پی های جدید قدرتمند می بود که نیست
یکی از عجیب ترین حرفا همین مقایسه نسل هاست دادا نسل ۶ و ۷ رو نباید با نسل ۹ مقایسه کرد پروژه های aaa نسل ۹ به مراتب بزرگتر از aaa نسل ۶ و ۷ بودن خب معلومه زمان بیشتر افراد بیشتر منابع بیشتر نیاز داره قدیم یه استودیو رو ۲ تا بازی کار میکردن سومیشم تو راه بود الان برا یه بازی هم کم میارن
بحث سر کمبود بازی و تعداد بازی که نیست
بحث سر نبود ایده هست ، کلا بازی ها با نو اوری مرده
بحث سر استفاده نکردن از پتانسیل هست
به قول شما هزینه و زمان بیشتر دارن صرف می کنن خب خروجی کار چیه؟بازی که از نظر گرافیک تغییر خاصی با نسل هشت نداره – بهینه سازی ها به شدت افتضااح است ، جذابیت بازی ها کم و کمتر
به زور می شه چندتا بازی نسل نهمی نام برد همش میان نسلی هستن
بازی های نسل نهمی با هایپ وارد عمل می شن ولی زمان عرضه یه چیزی ارائه می دن که نسل های گذشته ازش جلوترن
مرد مومن تو این نسل کدوم کنسول و شرکتی تونسته درست عمل کنه و مثل نسل های قبلش باشه که از سونی میخوای؟
مایکروسافت که کلا بااون همه پول …..د.
.پس یکمم واقع بین باشید.
عشق کنید با گیم دوستان نظر بقیه مهم نیس
وقتی می گیم نسل ۹ یعنی کل پلترفرم های موجود بنده هم تو کل حرف هام یک بار نگفتم سونی ، اتفاقا سونی نسبت به رقیبش بهتر عمل کرده
دقیقا حرفی که خودتون می زنید منم همون دارم می زنم و حرف تقریبا همه هست تو این نسل کمپانی ها اونجوری که باید نسبت به نسل های قبلی چیزی برای ارئه نداشتن
در کل از این نسل راضی بودم فقط بازی بیشتر و متنوع تر بدن …
روی داستان هم تمرکز بیشتر کنن که عالی میشه
تا حالا که واقعاً چیزه خاصی از نسل ۹ ندیدیم حالا ببینیم در ادامه چی میشه
داداش به نظرم یه چشم پزشک برو حتما
شما مشکل از خودته ، وگرنه چیز برای دیدن زیاده
با این نسل کلا حال نکردم
خوش بحال دوستانی که دیسلایک میکنن ، معلومه نسل ۹ بهشون ساخته
این نسل ادامه سقوط یوبیسافت بود. ادامه سقوط EA بود. نسل ریمستر های بی خود پلی استیشن بود. نسلی بود که استودیو های زیادی از جمله راکستدی افت کردن. از بهینه سازی استودیو ها هم انتظار بیشتری داشتیم اما نیمه پر لیوان رو ببینیم هنوز GTA VI,TES VI و کلی بازی دیگه مونده.
۳
شرمنده فکر کردم نوشتین نیمه اول نسل ۹ کلا پلی استیشن رو نخوندم
از اونجایی که من PS5 ندارم نظری هم در موردش ندارم!