نگاهی به ظهور، عروج و سقوط یوبیسافت
تبدیل شدن یکی از مورداحترامترین بازیسازان به مایه ناامیدی برای صنعت بازیهای ویدیویی؛ این جمله خلاصهای کوتاه اما دقیق از وضعیت کنونی یوبیسافت (Ubisoft) است. شرکتی که طی چندسال میراث خودش را فدای سود بیشتر کرد و حالا باید جوابگوی این گناهش باشد. وضعیت اسفناک یوبیسافت در چندماه اخیر بر کسی پوشیده نیست، این شرکت در کمتر از ۵ سال سقوطی بزرگ تجربه کرده، گیمرها دیگر علاقهای به آثار جدید آن ندارند و افت ۸۰ درصدی سهام صدای سهامداران این شرکت را در آورده. اما چه شد؟ یوبیسافت چگونه از عرش به فرش رسید؟ در این مقاله قصد داریم به تاسیس یوبیسافت، رسیدنش به قلههای صنعت و در نهایت سقوطش از آن قلهها، نگاهی اجمالی داشته باشیم. با ما همراه باشید.
خانواده گیلموت و ظهور یوبیسافت
در دهه ۱۹۶۰ تا ۱۹۸۰، خانواده گیلموت یک کسب و کار کشاورزی را در استان بروتانی کشور فرانسه اداره میکردند. به کمک ۵ فرزند این خانواده، کسب و کار آنها تا شهرهای دیگر فرانسه و حتی کشورهای همسایه اروپایی نیز رسید. کریستین، کلاود، جرالد، میکل و ایوز، ۵ فرزند خانواده گیلموت هستند که در بخشهای مختلف تجارت خانوادگی مشغول بودند. هر ۵ نفر به تحصیل در رشتههای مربوط به تجارت در دانشگاه پرداختند. در دهه ۱۹۸۰، برادران تصمیم گرفتند علاوه بر تجارت وقتشان، به کشاورزان محصولات بر پایه تکنولوژی بفروشند. در ادامه برادران به ارزش قطعات کامپیوتر و نرمافزار پی بردند، در آن زمان این کالاها در فرانسه قیمت نسبتا بالایی داشتند، اما خانواده گیلموت متوجه شد که با واردات آنها از بریتانیا به فرانسه، هزینه خرید قطعات کامپیوتری بسیار ارزانتر میشود. با این ایده در سال ۱۹۸۴ شرکت Guillemot Informatique تاسیس شد. برادران گیلموت تا سال ۱۹۸۶ حدود ۴۰ میلیون فرانک فرانسه (معادل ۵.۸ میلیون دلار آمریکا در آن زمان) از طریق واردات قطعات کامپیوتر و نرمافزار به دست آوردند.
در ۲۸ مارس ۱۹۸۶، پس از مشاهده رشد صنعت بازی، برادران گیلموت که پیشتر تجربه کمی در زمینه انتشار بازی داشتند، شرکت یوبیسافت را پایه گذاری کردند. نام یوبیسافت ترکیبی از دو لغت Ubiquitous به معنای چیزی که همهجا یافت میشود و Software به معنای نرمافزار بود. یوبیسافت در همان سال اولین بازی خود که Zombi نام داشت تولید و عرضه کرد. این بازی اول شخص که بسیار از آثار جورج ای. رومرو (George A. Romero) الهام گرفته بود، بازیکن را در یک پاساژ قرار میداد تا با گلهای عظیم از زامبیها رو به رو شود. این بازی تا ژانویه ۱۹۸۷ توانست ۵ هزار نسخه به فروش برساند. یوبیسافت قدم نخست را با موفقیت پشت سر هم گذاشته بود و دو سال بعد از تاسیس، ایوز گیلموت با توافق همه برادران به سمت مدیرعاملی رسید، سمتی که ایوز تا به امروز در اختیار دارد.
یوبیسافت تا سال ۱۹۹۵ به انتشار و ساخت بازی ادامه داد اما در این سال بود که این شرکت به نخستین موفقیت بزرگش رسید. در سال ۱۹۸۸، نوجوانی ۱۶ ساله به نام میکل انسل (Michel Ancel) در دفتر بروتانی یوبیسافت مشغول به کار بود، اما به خاطر بسته شدن این دفتر، منتقل شدن تیم توسعه به پاریس و عدم توانایی مالی خانواده، انسل مجبور شد از یوبیسافت جدا شود. برادران گیلموت در آن زمان به انسل گفتند که اگر پروژه و ایدهای داشت، آن را با یوبیسافت به اشتراک بگذارد او کمی بعد به همراه یکی از دوستانش برای ارائه یک پروژه به یوبیسافت به پاریس رفت، پروژهای که اکنون آن را با نام Rayman میشناسیم.
Rayman تا پایان سال ۱۹۹۵ به فروش ۴۰۰ هزار نسخهای در اروپا و تا سال ۱۹۹۷ به فروش ۹۰۰ هزار نسخهای در جهان رسید. در آن زمان Rayman رکورد پرفروشترین عنوان پلی استیشن در بریتانیا را در اختیار داشت.
در سال ۱۹۹۵، یوبیسافت حق انتشار عناوین شرکتهای EA، Sierra Entertainment و MicroProse در فرانسه را دریافت کرد. آنها همچنین به بازار ایالات متحده، بریتانیا و آلمان وارد شدند. یوبیسافت کمتر از گذشت ۱۰ سال از تاسیسش تبدیل به بزرگترین ناشر بازی در فرانسه و یکی از بزرگترین ناشران اروپایی شده بود. تا پایان دهه ۹۰ میلادی، یوبیسافت دفاتر خود را در شانگهای، مونترئال و میلان تاسیس کرد. یوبیسافت همچنین در آن زمان حق انتشار ساختههای استودیوهای FromSoftware و Sucker Punch Productions را به دست آورده بود.
رسیدن به بازار جهانی
با شروع هزاره دوم، برادران گیلموت به دنبال راهی برای ورود قدرتمند به بازار ایالات متحده بودند. در آن زمان آنها معتقد بودند نداشتن آیپیهای اوریجینال و انحصاری، مانع پیشرفت آنها شده است. با رشد قابل توجه سهام یوبیسافت در ۱۹۹۹، این شرکت در سال ۲۰۰۰ تصمیم گرفت استودیوی Red Storm Entertainment و به دنبال آن لایسنس استفاده از آثار نویسنده صاحبنام آمریکایی یعنی توماس لئو کلنسی (Thomas Leo Clancy) را خریداری کند. این استودیو که توسط خود تام کلنسی در سال ۱۹۹۶ تاسیس شده بود، از همان ابتدا توانست نظر مخاطبین را با عناوین Tom Clancy’s Politika و Dominant Species به خود جلب کند، اما اثری که این استودیو را زبانزد جامعه گیمینگ کرد، عنوان شوتر اول شخص Rainbow Six بود. این بازی توانست مفاهیم تکتیکال را به ژانر شوتر بیاورد و برخلاف عناوین شوتر آن زمان، سرعت و بیبرنامگی را مجازات میکرد. این بازی اصطلاحهای بسیار محبوبی مانند «One Shot One Kill» و «Tango Down» را به جامعه گیمینگ معرفی کرد. امروزه بسیاری از رسانهها Rainbow Six را نخستین شوتر اول شخص تکتیکال مینامند. استودیوی Red Storm Entertainment همچنین پیش از خریداری شدن توسط یوبیسافت کار روی پروژهای به نام Ghost Recon را آغاز کرده بود، اثری که به مانند Rainbow Six، توانست تحسین همگانی را داشته باشد.
با دسترسی کامل به تمام آثار تام کلنسی، یوبیسافت هزاره جدید را پرقدرت شروع کرد. این شرکت از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۵ بیش از ۲۰۰ بازی منتشر کرد. استودیوی Red Storm و یوبیسافت طی چند سال چندین دنباله برای Rainbow Six و Ghost Recon توسعه و منتشر کرد که تمام آنها به موفقیت تجاری رسیدند. یوبیسافت حالا توانسته بود به بزرگترین بازار صنعت بازی یعنی آمریکا وارد شود و نام خودش را به عنوان ناشری مورداحترام جا بیندازد. اما این پایان تاخت و تاز یوبیسافت نبود، مایکروسافت در اوایل دهه ۲۰۰۰ با یوبیسافت برای ساخت یک عنوان مخفیکاری با هدف تقابل با سری Metal Gear Solid و پلی استیشن همکاری کرد. حاصل این همکاری Splinter Cell بود که در سال ۲۰۰۲ برای ایکس باکس عرضه شد.
پروژه مخفی کاری یوبیسافت و مایکروسافت ابتدا یک اثر Sci-fi و با الهام از جیمز باند بود که با نام The Drift شناخته میشد. سازندگان آن بعدها گفتند که The Drift با هدف این که یک Metal Gear Solid کیلر باشد ساخته شد. تهیهکننده آن وجود Splinter Cell را مدیون Metal Gear Solid میداند و به گفته او در ساخت آن از سری System Shock و Deus Ex نیز الهام گرفته شده بود.
در مارس ۲۰۰۱ یوبیسافت لایسنس آیپی Prince of Persia را خریداری کرد. آخرین نسخه Prince of Persia در آن زمان نتوانسته بود به موفقیت تجاری و کیفی برسد و بسیاری از جمله سازنده سری، چندان درباره ساخت یک بازی دیگر از آن مطمئن نبودند. توسعه نسخه بعدی Prince of Persia همزمان با ساخت Splinter Cell شروع شد و تیم سازنده با الهام از داستانهای هزار و یک شب، پس از دو سال عنوان Prince of Persia The Sands of Time را معرفی و عرضه کردند. The Sands of Time ستایش کاربران و منتقدان را به همراه داشت و تا پایان سال ۲۰۰۳ به فروش ۲ میلیون نسخهای رسید.
فتح قلهها
در اواسط دهه اول ۲۰۰۰، یوبیسافت به منظور تضمین کیفیت آثارش تصمیم گرفت مدت زمان توسعه بازیها را طولانیتر کند. دنبالههایی که معمولا ۱ یا ۲ سال بعد منتشر میشدند، حال توسعه ۴ ساله داشتند. فرصت بیشتر سازندهها به آنها فرصت این را میداد تا به ایدههای خود بیشتر توجه کنند و جرئت تغییر دادن نحوه ساخت یک پروژه را داشته باشند. بزرگترین دستاورد یوبیسافت از این سیاست Assassin’s Creed بود، عنوانی که در ابتدا قرار بود دنبالهای برای Prince of Persia The Sands of Time باشد. توسعه این پروژه در سال ۲۰۰۴ برای پلی استیشن ۲ آغاز شد اما پس از معرفی کنسولهای نسل هفتم، نگاه تیم سازنده به پروژه تغییر کرد. در آن زمان بازی Prince of Persia Assassins نامگذاری شده بود و داستان یک عضو بلندمرتبه فرقه حشاشین و اسماعیلیان الموت، دولتی واقع در ایران به رهبری حسن صباح را روایت میکرد. شخصیت اصلی این بازی به پیشنهاد یکی از انیماتورهای یوبیسافت، ظاهری شبیه به پرندهای شکاری گرفت، ایدهای که حتی در نامگذاری این شخصیت تاثیرگذار بود.
موفقیت Assassin’s Creed حتی یوبیسافت را هم شوکه کرد، بازی در هنگام عرضه در بریتانیا موفق شد از Call of Duty 4 Modern Warfare پیشی بگیرد و تا آوریل سال ۲۰۰۹ بیش از ۸ میلیون نسخه به فروش برساند. با وجود برخی ایرادات کلیدی و مهم، منتقدین گرافیک و جهان بازی را ستایش کردند و Assassin’s Creed در مجموع توانست نظرات بسیار مثبتی از منتقدین و کاربران دریافت کند.
Assassin’s Creed برای همیشه یوبیسافت را تغییر داد، آنها تا به امروز ۱۳ نسخه اصلی و ۱۷ نسخه فرعی از این سری ساختهاند. تا سال ۲۰۲۲ این سری بیش از ۲۰۰ میلیون نسخه به فروش رسانده، عددی که Assassin’s Creed را به پرفروشترین فرنچایز تاریخ یوبیسافت و یکی از موفقترین سریهای تاریخ صنعت تبدیل کرده است.
با عرضه Assassin’s Creed، یوبیسافت تبدیل به یکی از خوشنامترین و قابل اعتمادترین بازیسازان تبدیل شده بود، شرکتی که وجود لوگویش روی کاور بازیها ضامن کیفیت آنها بود. یوبیسافت علاوه بر توسعه بازیهای فوقالعاده، به همکاری با دیگر استودیو و شرکتها و انتشار بازیهای ثردپارتی ادامه میداد.
دیگر بازی عظیم یوبیسافت در نسل هفتم FarCry 3 بود. توسعه FarCry 3 در سال ۲۰۰۸ شروع شد و از همان ابتدا تبدیل به یکی از عظیمترین پروژههای یوبیسافت از نظر تعداد استودیوهای درگیر ساخت شد. Massive Entertainment، شعبههای شانگهای و بخارست یوبیسافت و Red Storm همگی به یوبیسافت مونترئال در ساخت FarCry 3 کمک کردند. بازی در سال ۲۰۱۲ منتشر شد و به رسم دیگر عناوین آن زمان یوبیسافت، با تحسین همگان مواجه شد. منتقدان شخصیتها و جهان FarCry 3 را بسیار ستایش کردند و شخصیت واس، تبدیل به یکی از نمادینترین آنتاگونیستهای صنعت بازی شد. موفقیت FarCry 3 باعث توسعه چندین دنباله با تبعیت از فرمول این بازی شد.
سلطه ادامهدار
اولین عنوان بزرگ یوبیسافت در نسل هشتم Assassin’s Creed Unity، هشتمین بازی سری بود که داستان را به دوران انقلاب فرانسه میآورد. بازی نظرات متوسطی از منتقدین دریافت کرد، بسیاری جهان بازی و نحوه به تصویر کشیدن پاریس را پسندیدند اما مشکلات بسیار زیاد فنی، کنترل شخصیت و مبارزات بازی را مورد انتقاد قرار دادند. مشکلات فنی Unity به قدری زیاد بود که یوبیسافت مجبور شد فروش بازی را متوقف و از خریداران و طرفداران سری عذرخواهی کند. در نهایت اما Unity توانست موفق ظاهر شود، بازی تا سال ۲۰۲۰ بیش از ۱۰ میلیون نسخه به فروش رساند و با برطرف شدن مشکلات فنی، هماکنون به عنوان اثری جذاب میان گیمرها شناخته میشود.
دیگر عنوان یوبیسافت در اوایل نسل هشتم، Watch Dogs بود. اثری که یوبیسافت در E3 2012 معرفی کرده بود و از همان معرفی اولیه تبدیل به یک بازی شدیدا موردانتظار شد. نمایشهای آن وعده یک تجربه جهان باز مانند GTA از دید یک هکر حرفهای را میدادند. Watch Dogs در سال ۲۰۱۴ عرضه شد و با وجود دریافت نمرات نسبتا بالا از منتقدین، نتوانسته بود انتظارات بسیاری از طرفداران را برآورده کند. انتقاد اصلی، گرافیک بصری بازی بود که به شکل قابل توجهای پایینتر از تبلیغات یوبیسافت بود. جهان زندهای که یوبیسافت وعده آن را داد، حوصلهسربر خطاب شد. با وجود تمام انتقادات، Watch Dogs توانست رکوردهای بسیاری را جابجا کند. این بازی رکورد تعداد پیشخرید نسل هشتم را تا سال ۲۰۲۰ و عرضه بازی Cyberpunk 2077 در اختیار داشت و به موفقترین آیپی جدید یوبیسافت از نظر فروش تبدیل شد.
یوبیسافت در نسل هفتم پروژهای با نام Rainbow Six Patriots را آغاز کرده بود، اثری با تمرکز بالا بر داستان که در نوامبر ۲۰۱۱ معرفی شد. در زمان معرفی، ساخت Patriots تازه آغاز شده بود و یوبیسافت صرفا جهت لو نرفتن از آن رونمایی کرد. در سال ۲۰۱۳، بازی وارد جهنم توسعه شد. این موضوع در کنار درگذشت تام کلنسی، آیندهای تاریک برای عناوین Rainbow Six و به طور کلی آثار برگرفته از نوشتههای کلنسی به وجود آورد. اما این موضوع در E3 2014 تغییر کرد. یوبیسافت در آن مراسم به طور رسمی اعلام کرد توسعه Patriots لغو و تمرکز به روی عنوان جدیدی از سری منتقل شده است. اثری تماما چندنفره و سرویس محور به نام Rainbow Six Siege.
Siege در دسامبر ۲۰۱۵ منتشر شد و توانست نظرات نسبتا مثبتی از منتقدان دریافت کند. سرویس محور بودن بازی باعث شد بسیاری از بازیکنان نسبت به آینده بازی و برطرف شدن مشکلات خوشبین باشند. Siege تا سال ۲۰۱۸ توانست به یکی از بزرگترین عناوین چندنفره تبدیل شود، به گزارش یوبیسافت در سال ۲۰۲۱ بازی توانست به رکورد ۷۰ میلیون بازیکن برسد.
یوبیسافت از سال ۲۰۰۰ تا سال ۲۰۱۸ در حال رشد و عرضه عناوینی بوده که عمدتا توانسته بودند نظرات مثبتی دریافت کنند. در سال ۲۰۱۸ قیمت هر سهم یوبیسافت به ۲۴ دلار رسیده بود، این رقم ۱۰ برابر ارزش هر سهم در زمان عرضه Assassin’s Creed در سال ۲۰۰۷ بود و تا به امروز رکورد ارزش یوبیسافت مربوط به همان سال است. پس از آن، یوبیسافت تمرکز خود را روی آیپیهای کنونی منتقل کرد و روندی کمریسکتر را برگزید. تفکر یوبیسافت از سال ۲۰۱۸ به بعد این شد که چرا وقتی فرنچایزهای ثابت شده و پولساز در اختیار دارد، به خلق کردن ادامه دهد؟ و با این تفکر، یوبیسافت زمینه سقوط خود را ساخت.
رها کردن اصول
علیرغم سقوط سهام یوبیسافت در سال ۲۰۱۹، این شرکت توانست به مانند اکثر شرکتهای بازیسازی در سال ۲۰۲۰ رشدی قابل توجه را تجربه کند. جهانگیری کووید ۱۹، خدمت بزرگی به یوبیسافت کرد و این شرکت توانست بخش عظیمی از افت سهام خود را جبران کند. یوبیسافت در دوران کرونا دنبالههای زیادی برای سریهای محبوب خود منتشر کرد که با وجود موفقیت تجاری، هیچکدام از آنها نتوانستند به سطح کیفی عناوین پیشین برسند. یوبیسافت با دیدن چنین بازخوردی، شیوه بازاریابی خود برای عناوین آینده را تغییر داد تا به جامعه کژوالتری از گیمرها توجه کند. با این تغییر استراتژی، یوبیسافت دیگر به گیمرهایی که زمانی طرفدار آثارش بودند و اکنون انتظار پیشرفت داشتند پشت کرد و آنها را نادیده گرفت. در نتیجه این رفتار، بسیاری از فرنچایزهای یوبیسافت با بحران هویتی مواجه شدند. Rainbow Six Siege که زمانی به عنوان یک شوتر واقعگرایانه شناخته میشد، حال میزبان محتواهایی با الهام از Fortnite بود. Assassin’s Creed که همواره به تاریخ احترام میگذاشت و نمونهای مثالزدنی از Historical fiction بود، حال بازیکنان را به نبرد با جانوران اساطیری میبرد. یوبیسافت دیگر ایدههای جدید را تشویق نمیکرد و از کارمندانش صرفا انتظار تولید یک عنوان برای جامعه بزرگ کژوال داشت.
یوبیسافت که دیگر به تمام تفکرهایی که زمانی آن را تبدیل به یک غول بازیسازی کرده بود اهمیت نمیداد. سیستمی که پیشتر کارکنان را تشویق به خلق کردن میکرد، حال جای خود را به یک خط تولید کارخانهای سرد و بیروح داده بود. فروش بالا و خانهنشینی مردم نیز به این شیوه قدرت میداد. اما این تفکر ماندنی نبود.
شروعی بر سقوط تمامعیار
با پایان قرنطینه کووید ۱۹ در سال ۲۰۲۲، سقوط دوباره یوبیسافت شروع شد. بازیهای این شرکت دیگر مخاطبین کژوال خانهنشین دیگر حضور نداشتند و یوبیسافت باقیمانده بود و کسانی که سالها به آنها توجهی نداشت. Rainbow Six Siege از ۱۶۰ هزار بازیکن همزمان در ۲۰۲۰، به ۳۰ هزار در سال ۲۰۲۲ رسید. ارزش هر سهم شرکت نیز از ۲۰ دلار به ۵ دلار رسید اما یوبیسافت همچنان به آینده امیدوار بود. عناوینی مانند Assassin’s Creed Mirage، Avatar: Frontiers of Pandora و از همه مهمتر Star Wars Outlaws، در برنامه سه سال بعد یوبیسافت بودند، سه بازی از برندهای شناخته شده که باعث شده بود مدیران و سهامداران انتظارات بالایی از آنها داشته باشند.
Assassin’s Creed Mirage در اکتبر ۲۰۲۳ عرضه شد. پیش از انتشار تیم سازنده در بازاریابی آن تمرکز بالایی روی «بازگشت به ریشهها» داشت و همین موضوع باعث شد بسیاری از طرفداران به آینده سری امیدوار شوند. Mirage در نهایت توانست فروش نسبتا قابل قبولی داشته باشد، به گزارش اینسایدر گیمینگ، ۵ میلیون نفر به تجربه این بازی پرداختند.
Avatar: Frontiers of Pandora ساخته جدید استودیوی Massive Entertainment بود که در دسامبر ۲۰۲۳ عرضه شد. علیرغم انتظارات بالا، این بازی نتوانست نظر منتقدان را جلب کند. طبق گزارش اینسایدر گیمینگ، Frontiers of Pandora بسیار ضعیفتر از Mirage عمل کرد و تنها ۱.۹ میلیون بازیکن آن را بازی کردند.
با شکست دو بازی Assassin’s Creed Mirage و Avatar: Frontiers of Pandora، یوبیسافت رستگاری خود را در Star Wars Outlaws میدید. بیش از ۶۰۰ کارمند از ۱۱ استودیوی یوبیسافت روی Outlaws کار کردند و طبق اعلام رسمی یوبیسافت، Outlaws بالاترین بودجه ساخت را میان تمام عناوین این شرکت دریافت کرده بود، بسیاری از تحلیلگران صنعت بودجه آن را چیزی میان ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون دلار تخمین میزنند.
عرضه Star Wars Outlaws از بدبینانهترین تخمینها نیز بدتر بود. به گزارش تام هندرسون از اینسایدر گیمینگ، Outlaws در یک ماه پس از عرضه کمتر از ۱ میلیون نسخه فروخت و از هر دو بازی Assassin’s Creed Mirage و Avatar: Frontiers of Pandora ضعیفتر عمل کرد.
یوبیسافت؛ تنهای تنها
آینده برای یوبیسافت چندان جالب نیست. پس از شکست تمامعیار Star Wars Outlaws، سهام این شرکت به پایینترین حد خود در ۱۰ سال اخیر رسید و با Assassin’s Creed Shadows، وضعیت برای مدیران بدتر هم شد.
Assassin’s Creed Shadows چهاردهمین نسخه اصلی سری است که در فوریه امسال معرفی شد. Shadows از همان ابتدا در به دست آوردن نظرات مثبت کاربران عاجز بود، تریلر سینماتیک بازی در یوتیوب رکورد دیسلایک تمام تریلرهای معرفی سری را شکست. بازی Shadows قرار بود پس از سالها تقاضای طرفداران، سری را به ژاپن ببرد اما شخصیت اصلی آن یاسوکه بود، برده سیاهپوستی که یوبیسافت ادعا میکرد سامورایی بوده. کاربران استفاده از یک پروتاگونیست خارجی در ژاپن فئودالی را ناشی از تاثیر پذیرفتن یوبیسافت از جریانات سیاسی میدانستند. این اتهام با نمایشهای جدید از گیمپلی بازی شدیدتر هم شد. یکی از منفورترین کلیپهای بازی، صحنهای از مبارزه یاسوکه با دشمنان به همراه موسیقی هیپهاپ است، موسیقیای که هیچ دلیلی برای وجودش در ژاپن فئودالی نیست.
جنجالهایی که یوبیسافت با Assassin’s Creed Shadows به پا کرد به قدری زیاد است که گفتن تمام آنها کار سختی است. اما چیزی که از همه اشتباهات یوبیسافت در معرفی و بازاریابی Shadows میتوانیم بفهمیم، کمکاری تیم تحقیقات تاریخی و اهمیت دادن به سیاستها و افکاری است که برای گیمرها هیچ ارزشی ندارند.
سخن پایانی
سقوط یوبیسافت مثال بسیار خوبی از مشکل کنونی صنعت بازی و ناشران AAA است. شرکتهای چندین میلیاردی بازیسازی که موفقیت خود را مدیون اعتماد چند دههای کاربران هستند، حال تبدیل به زالوهایی شدهاند که آخرین قطرات خلاقیت را از سریهای قدیمی خود میمکنند، این شرکتها رفتار آنتاگونیستهایی را انتخاب کردهاند که زمانی ما را از کارهایشان میترساندند. ما میتوانیم تمام مشکلات کنونی بازی را به سیاستهای Woke بچسبانیم اما حقیقت این است که قاتلین واقعی بازیها، خود سازندگان هستند. Assassin’s Creed Shadows بازی خوبی نخواهد بود چون یوبیسافت نمیخواهد دست از سر فرمولی ۱۷ ساله بردارد، نه به خاطر این که یاسوکه شخصیت اصلی است. با شایعات مربوط به خریداری شدن یوبیسافت توسط تنسنت و خصوصی شدن آن، بسیاری امیدوارند که یوبیسافت باری دیگر طرف بازیکنان را بگیرد، اما چیزی که میتوانیم بدون تردید بگوییم این است که در صورت عدم ایجاد تغییرات اساسی، آینده یوبیسافت چیزی جز تاریکی نیست.
پر بحثترینها
- بازیگر شخصیت اصلی Intergalactic نیل دراکمن را خدای بازیهای ویدیویی میداند و از همکاری با او هیجانزده است
- رکورد دیسلایک تریلر Concord توسط Intergalactic در یوتیوب شکسته شد
- رئیس ناتی داگ: تست بازیگری Intergalactic به اندازه انتخاب بازیگر نقش الی شگفتانگیز بود
- بازیهای انحصاری کنسولی بیشتری از پلی استیشن برای Xbox عرضه خواهند شد
- مدیرعامل ناتی داگ: Intergalactic دیوانهوارترین ماجراجویی ما است
- ظاهراً تریلر معرفی Intergalactic: The Heretic Prophet به تاریخ عرضه آن اشاره دارد
- دیجیتال فاندری تریلر Intergalactic را از نظر بصری شگفتانگیز توصیف میکند
- سازنده بازی Black Myth: Wukong بابت برنده نشدن در مراسم The Game Awards 2024 گریه کرد
- گپفا ۲۶؛ مورد انتظارترین بازیهای شما در سال ۲۰۲۵
- مدیرعامل مایکروسافت: طرفدار Xbox بودن یعنی تجربه بازیهای آن روی تمامی دستگاهها
نظرات
در سالهای اخیر، یوبیسافت با موجی از انتقادات روبرو شده است که برخی از آنها به طور جدی به وجهه این شرکت آسیب زده است. دلایل اصلی این واکنشهای منفی را میتوان به چند دسته کلی تقسیم کرد:
* تکرار فرمول و کمبود نوآوری: یکی از انتقادات اصلی به یوبیسافت این است که بازیهای این شرکت به شدت به یک فرمول مشخص پایبند هستند و نوآوری چندانی در آنها دیده نمیشود. بسیاری از بازیهای یوبیسافت، از جمله سری Assassin’s Creed، به دلیل تکرار المانها و ساختار بازی، مورد انتقاد قرار گرفتهاند.
* مشکلات فنی و باگها: بسیاری از بازیهای یوبیسافت در هنگام عرضه با مشکلات فنی متعددی روبرو بودهاند که تجربه بازی را برای کاربران ناخوشایند کرده است. این مشکلات شامل باگهای گرافیکی، مشکلات عملکردی و ایرادات در سیستم کنترل بازی میشود.
* تاکید بیش از حد بر جنبههای تجاری: برخی از منتقدان معتقدند که یوبیسافت بیش از حد بر جنبههای تجاری بازیها تمرکز میکند و به همین دلیل کیفیت بازیها کاهش یافته است. این موضوع به ویژه در مورد استفاده از میکروتراکنشها و محتوای اضافی قابل خرید درون بازی صدق میکند.
* تبلیغات گمراهکننده: یوبیسافت در برخی موارد به دلیل تبلیغات گمراهکننده مورد انتقاد قرار گرفته است. این شرکت گاهی اوقات در تریلرها و نمایشهای اولیه بازیها، ویژگیهایی را نشان میدهد که در نسخه نهایی بازی وجود ندارند یا به شکلی متفاوت پیادهسازی شدهاند.
* مشکلات مدیریتی: در سالهای اخیر، اخبار مختلفی در مورد مشکلات مدیریتی در یوبیسافت منتشر شده است. این مشکلات شامل اتهامات آزار و اذیت جنسی، مشکلات مربوط به تنوع و شمول در محیط کار و همچنین تصمیمگیریهای بحثبرانگیز در مورد برخی از پروژهها میشود.
عواقب این واکنشهای منفی:
* کاهش اعتماد کاربران: این واکنشهای منفی باعث شده است که بسیاری از کاربران به یوبیسافت و بازیهای این شرکت اعتماد خود را از دست بدهند.
* تاثیر بر فروش بازیها: کاهش اعتماد کاربران به طور طبیعی بر فروش بازیهای یوبیسافت تاثیر گذاشته است.
* آسیب به وجهه شرکت: این انتقادات به طور جدی به وجهه یوبیسافت به عنوان یک شرکت بازیسازی آسیب زده است.
تلاشهای یوبیسافت برای بهبود وضعیت:
یوبیسافت در تلاش است تا با انجام برخی تغییرات، این مشکلات را برطرف کند. از جمله این تلاشها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
* توجه بیشتر به بازخورد کاربران: یوبیسافت تلاش میکند تا بیشتر به بازخورد کاربران توجه کند و بازیهای خود را بر اساس این بازخوردها بهبود بخشد.
* تمرکز بر کیفیت بازیها: این شرکت اعلام کرده است که در آینده به جای تمرکز بر تعداد بازیها، بر روی کیفیت آنها تمرکز خواهد کرد.
* تغییر در رویکرد مدیریتی: یوبیسافت در تلاش است تا مشکلات مدیریتی خود را برطرف کند و محیط کاری بهتری را برای کارمندان خود فراهم کند.
خاطرات قدیمی گیمرها با یوبیسافت:
خاطرات قدیمی گیمرها با یوبیسافت: سفری به گذشتهی بازیهای ویدیویی
یوبیسافت، نامی آشنا در دنیای بازیهای ویدیویی است که سالهاست خاطرات شیرینی را برای گیمرها رقم زده است. بازیهایی مانند Assassin’s Creed، Far Cry، Prince of Persia و Rayman، تنها بخشی از آثاری هستند که این شرکت فرانسوی به دنیای گیم هدیه کرده است. اما چه چیزهایی باعث شده است که یوبیسافت در دل گیمرها جای بگیرد و خاطرات ماندگاری را برای آنها بسازد؟
دنیایهای باز و آزادی عمل
یکی از دلایل اصلی محبوبیت بازیهای یوبیسافت، دنیایهای باز و آزادی عمل بالایی است که به بازیکنان میدهد. در بازیهای یوبیسافت، بازیکنان میتوانند به دلخواه در محیطهای گسترده و متنوع کاوش کنند، ماموریتهای جانبی را انجام دهند و داستان خود را بسازند. این آزادی عمل، حس استقلال و کنجکاوی را در بازیکنان برمیانگیزد و باعث میشود که آنها ساعتها در دنیای بازی غرق شوند.
داستانهای جذاب و شخصیتهای ماندگار
یوبیسافت در خلق داستانهای جذاب و شخصیتهای ماندگار نیز بسیار موفق بوده است. از داستانهای حماسی و تاریخی Assassin’s Creed گرفته تا ماجراجوییهای هیجانانگیز در دنیای Far Cry، یوبیسافت همیشه تلاش کرده است تا داستانهایی روایت کند که با بازیکنان ارتباط برقرار کند. شخصیتهایی مانند اتزیو، آلتئیر، وایات و دنیس نیز به عنوان نمادهای بازیهای یوبیسافت شناخته میشوند.
نوآوری و تنوع
یوبیسافت همیشه به دنبال نوآوری و ارائه تجربههای جدید به بازیکنان بوده است. این شرکت با معرفی سبکهای مختلف بازی و ایدههای خلاقانه، توانسته است مخاطبان گستردهای را به خود جذب کند. از بازیهای اکشن ماجراجویی گرفته تا بازیهای ورزشی و رقابتی، یوبیسافت در ژانرهای مختلفی فعال بوده است.
خاطرات مشترک
بازیهای یوبیسافت اغلب به عنوان یک تجربه اجتماعی شناخته میشوند. بسیاری از گیمرها خاطرات خوشی از بازی کردن با دوستان خود در بازیهای یوبیسافت دارند. همکاری در ماموریتها، رقابت در مسابقات چندنفره و کشف دنیای بازی به همراه دوستان، تجربهای فراموشنشدنی است.
چالشها و انتقادات
با این حال، یوبیسافت نیز مانند هر شرکت دیگری با چالشها و انتقاداتی روبرو بوده است. تکرار فرمول در برخی از بازیها، مشکلات فنی و تمرکز بیش از حد بر جنبههای تجاری از جمله انتقاداتی است که به یوبیسافت وارد شده است.
به طور کلی، یوبیسافت با ارائه بازیهایی با دنیایهای باز جذاب، داستانهای گیرا و آزادی عمل بالا، توانسته است جایگاه ویژهای در دل گیمرها پیدا کند. با وجود برخی انتقادات، این شرکت همچنان یکی از بزرگترین و تاثیرگذارترین شرکتهای بازیسازی در جهان است.
از خود خبر طولانی تر بود😐
یوبیسافت شاید بازی های اخیرش افتضاح و بی کیفیت بودن ؛ ولی بخاطر داشتن آیپی های غولش توپ تکونش نمیده ، خیالتون جمع
دلم واسه اون زمان هایی تنگ شده که وقتی لوگو چرخان و آبی رنگ یوبی سافت رو میدیدیم قند تو دلمون آب میشد چون مطمئن بودیم قراره یه بازی فوق العاده رو بازی کنیم بازی هایی مثل پرنس آف پرشیا اسپلیتر سل فارکرای اساسین کرید اینا سری بازی هایی بودن که ما عاشقشون بودیم و کلی خاطره داشتیم باهاشون حالا دارن تبدیل به نمادی به شکستی بزرگ تبدیل میشن این بشدت منو غمگین میکنه😔😔😔
داش از مقاله طولانی تر شد
میتونی استخدام شی
عشق میکنم وقتی میبینم یک نفر از تمام وجود کامنت های تخصصی میزاره که با تمام وجودش تایپ کرده و بسیار ارزش داره خسته نباشی عالی عاشقان حقیقی ویدیو گیم همیشه ادمو امیدوار میکنن
الان چرا کسی اومده این آقا اینقدر تومار نوشته چرا کسی نمیاد به این بگه چرا اینقدر تومار نوشته فقط به مالا من میگین تومار
قدرت هوش مصنوعی
حاجی یک کلام بگو میخوام استخدام بشم تو گیمفا نیازی به طومار چرتو پرت گویی نیست 😏
یوبیسافت اگه تحریم هارو برداره ایرانیای غیور سهام چندرغازشو در عرض یه هفته به صد دلار میرسونند😐این بازار تشنه اس😐
رسما کم کم ۱۰ هزار پلیر فقط برای ایکس میاد
🟢 این تصویر ریک و مورتی دیگه چه ربطی به یوبیسافت داره ؟!
یکی از اسکین های رینبوعه
👍🏻👍🏻💚🙏🏻
یوبی سافت رو بیخیال، عجب نویسندگی و عجب مقاله ای، آفرین👏
یوبیسافت کلا دیگه قصد آدم نشدن نداره
شدن *
ولی برای من خلاق ترین بود، وضعیت الانش واقعاً ناراحتم میکنه، تموم بازی های این شرکت متفاوت بودن، ما مثل the crew ریسینگ نداریم، مثل واچ داگز اوپن ورلد نداریم، مثل اساسین های قدیمی یک بازی ترکیبی تاریخی نداریم، واقعاً ناراحتم میکنه
بزرگترین ایراد یوبیسافت تکیه بیش از حد بر فرمول ها موفق قبلی و خالی شدن خلاقیت در این شرکته
اصولا هم تلاشی برای بهتر شدن قضیه نمی کنه و فقط پشت سر هم بازی می ده بیرون
یوبی باگ
یوبی سافت جوری داره میری*نه به سابقه درخشانش که هیچ شرکتی تو این مورد به گرد پاش نمیرسه ، ادم حس میکنه اینا عمدا دارن خودشونو نابود میکنن
من یه زمانی آنقدر فن یوبیسافت بودم بازی هاشو با راکستار هم سطح میدونستم البته کار اشتباهی بود ولی یوبیسافت واقعا یه زمانی خدای شخصیت پردازی و داستان بود نمونه همین Far cry 3 🗿☠️🐉
سقوط یوبی سافت دقیقا از زمانی بود که تام کلانسی از دنیا رفت انگار با مرگش برکت از این کمپانی رفت و گندکاری های یوبیسافت با تریلر دانگرید شده واچ داگز شروع شد و تا الانم همچنان ادامه داره 😏
سقوط یوبی سافت وقتی اتفاق افتاد تو وارد سایت شدی 😏😂
یوبی با اساسین شادو دوباره به اوج برمیگرده🙂🥰
یوبیسافت تبدیل شده به یجور الگوریتم که فقط یچیزیو با ظاهر متفاوت تولید میکنه.
اساسینز شده مثل چنتا مداد سیاه با رنگ بدنه مختلف.
یروزی بود که برای اساسینزای جدید سرو دست میشکوندیم اما الان ببین با اساسینز چیکار کردن که نشستیم داریم بهش هیت میدیم.
به قول نویسنده یه زمانی مهر یوبیسافت پایین کاور بازیا کیفیتشو تضمین میکرد اما الان فقط آشغال بودنو تضمین میکنه.
یوبیسافت خیلی وقته حناش دیگه رنگی نداره
دم نویسنده گرم
یادش بخیر از مدرسه میومدم رو کیس ذغالی اساسینس کرید ۳ رو ران میکردم و کلی از سرباز های تمپلار رو سلاخی میکردم هنوز که هنوزه یاد خاطراتی که یوبیسافت برام ساخته میوفتم به چشمام اشک شادی میاد و از وضعیتی که الان برایش پیش اومده خیلی ناراحتم ولی متأسفانه آخرش رو که نگاه بکنی بازم میبینی همه این مشکلات تقصیر خود این کمپانی هست و واقعا دلم نمیخواهد که شرکت دیگری یوبیسافت رو بخره و با تمام قلبم آرزو دارم که این کمپانی به خودش بیاد.
من واقعا همه جوره عاشق و طرفدار شرکت یوبیسافت هستم چرا چون واقعا آی پی های فوق العاده مورد علاقه ی من مانند رینبو سیکس سیج و سری اساسینز کرید رو ساخته و خلق کرده و واقعا یوبیسافت ور شکستگیش .اقعا ضربه روحی و روانی بسیار بدیهی مخصوصا برای طرفداران این شرکت همچون من من واقعا خیلی دوست دارم که سونی یوبیسافت رو بخره و بره زیر سلطه خود همون سونی چون واقعا یوبیسافت اصلی زیر سلطه سونی بود واقعا یوبیسافت شرکت بازی سازیه بسیار فوق العاده ای هستش و آینده دار و پر استعداد هست واقعا لیاقت بهترینارو داره از ساخت سوابق فوق العاده ش در ساخت اساسینز کرید و رینبو سیکس سیج میگم مخصوصا رینبو سیکس سیج که واقعا اینقدر این بازی اکشن اول شخص فوق العاده اعتیاد آور و هیجان انگیز و به شدت فوق العاده و عالی بود که من هر روز به جز کالاف که ۲۴ ساعتها بازیش میکنم رینبو سیکس سیج هم ۲۴ ساعتها بازیشون میکنم و واقعا خیلی لذت میبرم شما حساب کنین رینبو سیکس سیج هنوز که هنوزه هست آمار پلیر های بسیار بالا داره
همش یه رویا بود
مثل یه خواب عصاهی تو یه باغ سبز که این پاییز داره به کل ویرونش می گنه
یوبیسافت ناامید نشو یه روز خوب میاد…
ممنون بابت این مقاله بسیار جالب و خواندنی 👌❤👏👏
یوبیسافت همیشه بهترین بوده ، هست و خواهد بود.ما همیشه بازیهاش رو دوست داریم.
درسته که یوبیسافت از دوران اوجش فاصله گرفته ولی حس میکنم دیگه بیش از اندازه دارن بهش هیت میدن و تخریبش میکنن
چرا همه دارن سقوط میکنن… چرا دیگه شرکت های بزرگ دارن از یادها میرن… صنعت گیم داره به کجا میره… تنها شرکتی که سقوط نکرده راکستاره…دارم کم کم به این نتیجه میرسم که دیگه قرار نیست گیم های خوب ببینیم😔😔
Gamefa رو هم از دست دادم.. توسط همین بهانه های الکی ووک و از این جور مزخرفات..
یادش بخیر. سال ۹۶ رینبو سیج جوری میخکوبم میکرد که تا ۵ صبح کار و زندگیمو ول میکردمو وقتمو میذاشتم پاش. تا سیزن ۷ دنبالش کردم اما رفته رفته جذابیتش برام کم شد. خیلی دلم میخواد دوباره اون حس و حال هفت سال پیش رو تجربه کنم اما دیگه نمیشه
یادش بخیر میدیدیم یوبیسافت اومده با بازی جدید کارنامه هارو ۲۰ میگرفتم که دانلودش کنم
بعنوان شخصی که چندین بازی یوبیسافت از سری فرنچایز اساسین کرید و پرنس اف پرشیا و فارکری رو فتح کرده میگم که بازی های یوبیسافت یه زمانی محشر بود ولی الان نه بعنوان مثال این پرنس اف پرشیای جدیده که اومده فک کنم last crown هس اصلا گیم پلی خوبی نداره و بچگانس و ضعیف عمل کرده و مثل پنج عنوان قبلی نیس تنها نقطه قوت بازی به نظر خودم پشتیبانی از زبان فارسی هست و همینطور گفتارش و عناوین قبلی هم با اینکه اسم بازی شاهزاده پارسی هست ولی هیچ اشاره ای به کوروش کبیر نداره و همینطوری خودشون یه داستانی سرهم کردن دلیل دیگر هم اینه که بازیهای جدید هم سخت افزار قدرتمند تری نیاز دارن و خیلیا هم توان خرید همچین سیستمی رو ندارن هم میتونه در کم بودن فروش نسخه تاثیر داشته باشه ریمیک بازی پرنس پرشیا هم چندین ساله شایعه کردن که قراره بیاد ولی خبری نیس حالا بریم سراغ اساسین کرید یونیتی معمولی بود روگ و بلک فلگ هم خوب بودن فقط داستان یه مقدار متفاوت بود و نقطه ضعفشون این بود که برای ارتقای کشتی باید سانت به سانت نقشه رو زیر و رو میکردی تا بتونی یه ذره کشتی رو ارتقا بدی و اونم ظاهرش تݝییر نمیکرد و نمیتونستی کشتی بزرگتری داشته باشی مثل کشتی های لجندری و توانایی خرید فروش کشتی رو نداشتی ولی اگه این قابلیت فعال بود خیلی خوب میشد اساسین ۳ هم یادمه خوب بود و گیم پلی خوبی داشت فارکری ۱ افتضاح ولی ۲ و ۳ عالی بودن اگه پرنس پرشیا مثل عناوین قبلی بیاد خیلی خوب میشه و اینکه جای چند بازی خوب از فرنچایز های ارباب حلقه ها و بتمن و اسپایدرمن از یوبیسافت هم خالیه